Seneste nyt
29. jun kl. 08:49

En flot og behagelig sommerdag venter os

(Foto: Lars Augustesen © Lars Augustesen)

Der bliver igen masser af sol til os i dag, selvom skyer i perioder også kan snuppe nogle af strålerne.

Det vil særligt være i eftermiddag. Ingen af skyerne vil dog have regn eller byger med, siger prognosen.

Temperaturen ligger mellem 20 og 25 grader, mens vinden fortsat holder sig på et roligt niveau med en svag til jævn styrke fra øst og sydøst.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:26

  Ekspertgruppe skal undersøge massiv fiskedød i europæisk flod

  Oprydningsarbejde i forbindelse med den massive fiskedød, som man lige nu oplever langs Oders bred. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)

  Tyskland og Polen har nedsat en fælles ekspertgruppe, som skal tackle den miljøkatastrofe, som udspiller sig i form af en massiv fiskedød i floden Oder, der løber mellem de to lande.

  Det oplyser det tyske miljøministerium mandag ifølge Ritzau, efter at det har været til et møde i det nordvestlige Polen søndag, hvor miljøministre fra begge lande deltog.

  - Eksperterne arbejder på fuld tryk med at analysere, så de hurtigst muligt kan finde ud af, hvad der har ført til den massive fiskedød og skade på floden Oder, siger Steffi Lemke, der er miljøminister i Tyskland ifølge Ritzau.

 2. I går kl. 22:57

  Holger Rune taber til verdens nummer 11

  Holger Rune er færdig ved ATP 1000-turneringen i Cincinnati efter et nederlag på 6-7 (5-7), 6-4, 4-6 til Cameron Norrie.

  De to tennisspillere var ellers meget jævnbyrdige, og første sæt blev først afgjort efter tiebreak. Undervejs havde begge spillere brudt hinanden en enkelt gang.

  Godt nok tabte Rune tiebreaken, men i andet sæt svarede han flot igen, da han som det første indledte med at bryde den britiske modstander. Norrie brød tilbage til 4-4, men igen svarede Holger Rune flot igen med et servegennembrud, inden danskeren til sidst vandt sættet.

  I tredje sæt fortsatte de to den lige dyst, men selvom Holger Rune overlevede den første matchbold, så tabte han kampen efter en dobbeltfejl.

 3. I går kl. 22:11

  Indbyggere fanget i coronakarantæne i Ikea i Shanghai

  En række indbyggere i Shanghai har i weekenden været udsat for den ultimative Ikea-test.

  I lørdags blev en nær kontakt til en smittet med coronavirus sporet til en af Ikeas butikker i Shanghai, hvilket førte til, at myndighederne beordrede, at udgangene til butikken blev lukket.

  Samtlige personer skulle undergå to dages karantæne i Ikea-butikken, hvorefter deres helbred skal monitoreres i yderligere fem dage. Sådan lyder meldingen fra sundhedsmyndighederne i Shanghai ifølge CNN.

  Og selvom det normalt kan være godt med lidt tid til at afprøve et møbel, før man køber det, så var indgrebet her alligevel i overkanten for nogle af dem, der opholdte sig i Ikea-butikken. I hvert fald viser flere videoer på sociale medier, hvordan folk skynder sig mod udgangene, inden de lukkes i.

  Millionbyen Shanghai har tidligere været underlagt en komplet nedlukning i mere end to måneder som følge af Kinas strenge nul-covid politik, der baserer sig på massetest, vidtrækkende karantæner og nedlukninger af hele områder eller byer.

 4. I går kl. 21:13

  AGF vinder over Lyngby og rykker på tredjepladsen

  AGFs Yann Aurel Bisseck scorede kampens eneste mål på et flot langskud. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)

  AGF har fået en god start på Superliga-sæsonen, og mandag blev den endnu bedre, da De Hviie fra Fredensvang vandt snævert med 1-0 over Lyngby.

  Kampens enlige mål blev scoret af tyske Yann Aurel Bisseck, der med et flot langskud midt i første halvleg udplacerede Lyngby målmand Frederik Ibsen. Et vaskeægte drømmemål af forsvarsspilleren.

  AGFs Tobias Mølgaard fik egentlig også bolden over målstregen til 2-0 i første halvleg. Men linjedommeren havde flaget i vejret, og målet blev annulleret.

  Lyngby kom tæt på et par gange mod slutningen af kampen, men bolden ville ikke ind.

  Med sejren indtager AGF tredjepladsen i Superligaen, mens Lyngby er på en noget mere kedelig 10. plads.

 5. I går kl. 21:02

  Svensker risikerer dødsstraf i Donetsk

  En svensk mand er blevet tiltalt for at kæmpe i krigen i Ukraine som lejesoldat.

  Det skriver det statskontrollerede russiske nyhedsbureau, Interfax.

  Svenskeren og fire andre er tiltalt af russisk-støttede separatister i Donetsk-regionen ved en domstol, der ikke er internationalt anerkendt. De nægter sig ifølge Interfax alle skyldige i anklagerne.

  Hvis de bliver dømt skyldige i retssagen, der angiveligt skal foregå til oktober, riskerer tre af dem dødsstraf.

  Det svenske udenrigsministerium oplyser til DR Nyheder, at man er bekendt med den svenske mands tilfangetagen, og at man aktivt arbejder på sagen ud fra de tilgængelige oplysninger sammen med landets ambassader i både Kyiv og Moskva.

  - De nuværende omstændigheder i Ukraine gør dette arbejde vanskeligt, oplyser udenrigsministeriet.

 6. I går kl. 20:42

  Trumps eksadvokat efterforskes for valgindblanding

  Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani er i dag blevet informeret om, at han bliver efterforsket for at have påvirket valgudfaldet på ulovlig vis i den amerikanske delstat Georgia ved det seneste præsidentvalg.

  Det oplyser Rudy Giulianis advokater ifølge New York Times.

  Rudy Giuliani var Donald Trumps tro støtte og bakkede op om den ekspræsidentens beskyldninger om valgsvindel i kølvandet på præsidentvalget i 2020, hvor Donald Trump prøvede at redde sig fire år mere i Det Hvide Hus.

  Giuliani er også adskillige gange selv kommet med anklager om, at valget blev påvirket af et stort antal ulovlige stemmer, og at de maskiner, der talte stemmesedler, har brugt teknologi fra Venezuela - uden at dokumentere nogen af delene.

 7. I går kl. 20:12

  Søren Gade stiller op for Venstre ved det kommende folketingsvalg

  Søren Gade stiller igen op til Folketinget. (Foto: Thomas Lekfeldt © Thomas Lekfeldt /Berlingske)

  Europaparlamentarikeren og den tidligere Venstre-forsvarsminister Søren Gade oplyser, at han stiller sig til rådighed for Venstre ved det kommende folketingsvalg.

  - Jeg stiller mig til rådighed, fordi jeg gerne vil sikre mig, at Venstre stadig er det største borgerlige parti, siger han til TV Midtvest.

  Det er en overraskende melding, da den populære venstremand fra Holstebro for et halvt år siden afviste at gøre comeback i dansk politik.

  Men han kunne ikke sige nej, da Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, opfordrede ham.

  - Mit parti siger, at det har brug for mig. Jeg har ikke lavet undersøgelserne, men det har de i mit parti, og så må jeg jo tro på det, når mit parti og min formand siger: ”vi vil rigtig gerne have dig hjem, vi tror, du kan være med til at gøre en forskel”, siger Søren Gade til TV Midtvest.

 8. I går kl. 19:32

  Tysk kansler tvivler på EU-indrejseforbud mod russere

  Flere EU-lande har de seneste dage luftet muligheden for kollektivt at udelukke russiske statsborgere fra at rejse ind i EU. Et forbud der også vil ramme turister.

  Men den tyske kansler, Olaf Scholz, mener ikke, at det er en god ide med et bredt forbud mod indrejse i EU for alle russisk statsborgere. Det siger han på et pressemøde med de nordiske lande i dag.

  - Det er vigtigt, at vi forstår, at der er mange mennesker, som flygter fra Rusland, fordi de er uenige med det russiske regime, siger Scholz ifølge the Guardian.

  - De beslutninger, vi træffer, bør ikke gør det sværere at forlade Rusland for at komme væk fra lederskabet og diktaturet i Rusland.

  Estland, Letland, Litauen, Finland og Polen grænser op til Rusland. Alle fem lande ønsker et indrejseforbud i EU for alle russere.

 9. I går kl. 19:06

  DMI advarer om risiko for torden og skybrud i hele landet

  Blandingen af høj varme og høj luftfugtighed giver et ustabilt vejr det kommende døgn.

  DMI har udsendt et varsel om risiko for tordenbyger og skybrud, der gælder for hele landet fra i dag klokken 18 til i morgen klokken 18.

  Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter.

  DMI skriver, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes.

 10. I går kl. 18:30

  Thea Blomsterberg svømmer sig til en fjerdeplads ved EM

  Der var store smil på Thea Blomsterbergs (tv) læber efter semifinalen. Det er der garanteret også efter finalen, selvom det blev til en plads lige uden for medaljerækkerne. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

  Brystsvømmeren Thea Blomsterberg har imponeret hele svømme-Danmark med sine præstationer ved EM i Rom.

  Det kulminerede mandag aften, hvor hun i finalen svømmede sig til en fjerdeplads på 200 meter brystsvømning med tiden 2.25.57.

  En stor præstation af den kun 20-årige svømmer, der faktisk svømmede langsommere, end hun gjorde i semifinalen. Her klarede fynboen de 200 meter på 2.25.44 - en tid der skar mere end et halvt sekund af hendes personlige rekord.

  Finaletiden havde også været personlig rekord, men Blomsterberg må tage til takke med fjerdepladsen og en lovende fremtid.

  Du kan se den 20-årige talentfulde svømmers flotte finale her.

 11. I går kl. 18:13

  Dessertpandekager tilbagekaldes efter fund af listeria

  Den sygdomsfremkaldende bakterie listeria er blevet fundet i et parti dessertpandekager, som Salling Group og dagligvarekoncernen Dagrofa nu tilbagekalder.

  Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

  Dessertpandekagerne sælges under mærkerne Gestus og Princip. Tilbagekaldelsen gælder for de pandekager, der har udløbsdato henholdsvis den 29. august og 2. september.

  De er blandt andet blevet solgt i supermarkedskæderne Bilka, Føtex, Spar og Meny.

  Listeria-bakterien kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

 12. I går kl. 17:56

  Irans udenrigsministerium: Salman Rushdie og hans følgere er ansvarlige for angrebet

  Siden angrebet på forfatter Salaman Rushdie har manges øjne været rettet mod Iran, hvor den daværende leder i Iran, ayatollah Khomeini, tilbage i 1988 udstede en fatwa mod Salman Rushdie efter udgivelsen af hans fjerde bog "De Sataniske Vers".

  Indtil i dag har den iranske regering været tavse omkring angrebet, men nu afviser Nasser Kanaani, der er talsmand for det iranske udenrigsministerium, ifølge BBC enhver forbindelse mellem Iran og den formodede gerningsmand.

  Samtidig siger han, at ytringsfriheden ikke retfærdiggør, at Salman Rushdie har fornærmet islam i sit forfatterskab.

  - Salman Rushdie og hans følgere er de eneste, som vi mener er berettiget til skyld og endda fordømmelse for dette angreb, lyder det ifølge BBC fra talsmanden.

  - Ved at fornærme islam og overskride den grænse for mere end 1,5 milliarder muslimer har Salman Rushdie udsat sig selv for folkets vrede og raseri.

  Bogen "De Sataniske Vers" udløste voldsom debat, da den udkom, da den ifølge nogle muslimer indeholder blasfemiske passager.

 13. I går kl. 17:36

  Ruto udråbt som vinder af Kenyas præsidentvalg - trods uro

  55-årige vicepræsident William Ruto efter at være blevet erklæret vinder i præsidentvalget. (Foto: THOMAS MUKOYA © Ritzau Scanpix)

  Den 55-årige vicepræsident William Ruto har vundet præsidentvalget i Kenya.

  Det oplyser formanden for Kenyas valgkommission, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Ruto vandt valget over den 77-årige oppositionsleder Raila Odinga.

  Tidligere i dag endte den planlagte offentliggørelse af valgresultatet i håndgemæng i det lokale, hvor resultatet skulle meddeles.

  Flere medlemmer af valgkommissionen - blandt andet viceforpersonen Juliana Cherera - såede nemlig tvivl om valgresultatet.

  Juliana Cherera udtalte ifølge Citizen TV Kenya, at de ikke kunne "tage ejerskab over resultaterne" på grund af den "uigennemsigtige måde, som denne fase af valget er håndteret".

  Der opstod tumult og kaos, da medlemmer af oppositionen forsøgte at hindre valgkommissionen i at udråbe vinderen af valget. (Foto: MONICAH MWANGI © MONICAH MWANGI)
 14. I går kl. 17:09

  Rasmus Lund Pedersen misser medaljer til EM

  Rasmus Lund Pedersen gør sig mest i 4.000 meter forfølgelsesløb. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Rasmus Lund Pedersen var længe med i medaljekampen i 1.000 meter banecykling ved European Championships, men til sidst blev han skubbet ned af podiet.

  Danskeren kørte ellers ind i andenbedste tid, da han havde været en tur på banen, men de tre efterfølgende ryttere satte alle en bedre tid end Rasmus Lund Pedersen.

  Derfor endte han til sidst på en femteplads. Alligevel var han godt tilfreds med finaleløbet.

  - Jeg kan godt være tilfreds. Det er ikke rigtig min disciplin, så det var sjovt bare at være med, siger han.

  Franskmanden Melvin Landerneau vandt konkurrencen.

  Du kan se Rasmus Lund Pedersens løb herunder.

 15. I går kl. 16:53

  Hvalrossen Freya blev aflivet: Nu er der startet en indsamling til en mindestatue

  Hvalrossen Freya får sig et hvil på en båd i Oslo Havn. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)

  Der er nu startet en indsamling med det formål at rejse en mindestatue af hvalrossen Freya, der i løbet af sommeren blev lidt af et tilløbsstykke i Oslo.

  Her flokkedes folk til for at se den 600 kilo tunge hvalros, som yndede at lægge sig op på forskellige både i byens havn for at tage sig en slapper i solen.

  Flere af de besøgende trodsede dog advarslerne og gik for tæt på hvalrossen, hvilket søndag resulterede i, at det norske fiskeridirektorat valgte at aflive Freya.

  - Ved at rejse en statue af det symbol Freya hurtigt blev til, vil vi altid minde os selv (og fremtidige generationer) om, at vi ikke altid kan eller skal slå naturen ihjel og fjerne den, når den er "i vejen", skriver Erik Holm, der står bag indsamlingen.

  I skrivende stund er der indsamlet 60.000 norske kroner til formålet. Erik Holm oplyser, at pengene vil gå ubeskåret til WWF Norge, hvis ikke der indsamles nok penge til at opføre mindestatuen.

 16. I går kl. 16:28

  Franske soldater er ude af Mali efter strid

  De sidste franske tropper har nu forladt Mali, hvor Frankrig har haft en militær tilstedeværelse siden 2013.

  Det oplyser forsvarsledelsen i Frankrig ifølge Reuters.

  Frankrig har været tilstede i Mali for at bekæmpe de militante islamistiske militsgrupper, der er i landet.

  I 2020 overtog en militærjunta magten i landet efter et kup, og siden da har operationen været plaget af uoverenstemmelser med militærstyret.

  Beslutningen om tilbagetrækning blev truffet tilbage i februar. Her erklærede den franske præsident, Emmanuel Macron, at forholdene i Mali var blevet så dårlige, at det ikke var praktisk muligt at fortsætte indsatsen.

  Danmark har også spillet en rolle i den franskledede militærindsats i Mali. I januar valgte den danske regering at trække omkring 100 danske jægersoldater og kirurger hjem, da de ifølge Malis militærjunta ikke var velkomne i landet.

 17. I går kl. 16:02

  Mette Frederiksen om Pape-melding: 'Skaber en masse forvirring'

  Mette Frederiksen duellerede mod Lars Løkke Rasmussen, da hun i 2019 vandt valget og blev statsminister.

  Men til det kommende valg til Folketinget kommer hun ikke til at stå over for én, men to borgerlige statsministerkandidater.

  Det står klart, efter den konservative leder, Søren Pape Poulsen, i dag meldte sit kandidatur som statsminister.

  - Først og fremmest skaber det en masse forvirring. Både om, hvem der er oppositionsleder, og hvem man kan forvente, man vil stille med som egentlig statsministerkandidat. Det er da noget forvirrende, at man i en opposition ikke engang kan gøre op med sig selv, hvad det er for en kandidat, man skal have til statsministerposten, siger Mette Frederiksen.

  Hun hæfter sig også ved, at Søren Pape Poulsen har meldt ud, at han vil afskaffe retten til tidlig pension.

  - Det næste folketingsvalg bliver en reel folkeafstemning om Arne-pensionen, fordi Søren Pape Poulsen går til valg på at afskaffe den, siger Mette Frederiksen.

 18. I går kl. 15:50

  Nyt hospital i Region Midtjylland må holde klinik lukket på grund af personalemangel

  Det nye regionshospital i Gødstrup uden for Herning har svært ved at få vagtplanerne til at hænge sammen.

  I løbet af sommeren har otte sygeplejersker og behandlingssygeplejersker sagt op, og det har ikke været muligt at finde nyt personale.

  På grund af bemandingsproblemerne valgte man i juli at lukke hospitalets akutklinik i Lemvig.

  Og da det ikke er lykkedes at tiltrække nye medarbejdere i juli og august bliver konsekvensen, at klinikken i Lemvig ikke kan genåbne i dag, som det ellers var planlagt.

  - Vi er nødt til at fokusere vores kræfter om de mest syge, som kommer ind i den fælles akutmodtagelse i Gødstrup, siger en ærgerlig direktør for regionshospitalet, Poul Michaelsen.

  Patienter, der før ville blive visiteret til Lemvig, skal nu i stedet til akutklinikken i Holstebro.

 19. I går kl. 15:26

  Prinsesse Nathalie er blevet skilt

  Prinsesse Benediktes datter Nathalie overraskede sin mor med en opvisning i anledning af Benediktes 75 års fødselsdag på Koldinghus den 27. april 2019. (Foto: Claus Fisker © Claus Fisker)

  Den dansk-tyske prinsesse Nathalie er blevet skilt fra sin mand, Alexander Johannsmann.

  Det oplyser Kongehuset til Billed-Bladet.

  Den 47-årige prinsesse er den yngste datter af dronning Margrethes søster prinsesse Benedikte, og altså kusine til Kronprins Frederik og Prins Joachim.

  Prinsesse Nathalie blev borgerligt viet i 2010 med Alexander Johannsmann i Bad Berleburg.

  Begge har de en interesse for ridesport. Prinsesse Nathalie har i flere år tilhørt eliten inden for dressur og har blandt andet deltaget i to olympiske lege for Danmark - det ene af dem med en bronzemedalje som resultat.

  Prinsesse Nathalie er opvokset i Tyskland, og hun er ikke arveberettiget til den danske trone.

 20. I går kl. 15:04

  Venstre vil afskaffe jobcentre - vil også genindføre kontanthjælpsloftet

  Jakob Ellemann-Jensen, Sophie Løhde, Hans Andersen, Troels Lund Poulsen og Morten Dahlin præsenterede en ny reform af beskæftigelsesindsatsen, fordi for mange forbliver i kontanthjælpssystemet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Jobcentrene skal være fortid.

  Det er hovedbudskabet i et nyt reformudspil af beskæftigelsesindsatsen, som Venstre har fremlagt mandag.

  - Vi vil afskaffe det beskæftigelsessystem, vi kender i dag. Vi vil nedlægge jobcentrene. Vi vil erstatte dem med en helt ny indsats, hvor mennesket er i centrum, siger formand Jakob Ellemann-Jensen på et pressemøde.

  Partiet tror ikke, det hjælper at justere det nuværende system.

  Venstre ønsker "frit valg til alle", så ledige selv kan vælge om eksempelvis en privat aktør, en a-kasse eller det offentlige skal stå for indsatsen for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

  Venstre vil desuden tilbagerulle den forhøjede dagpengesats i de første tre måneder, sætte integrationsydelsen ned og genindføre kontanthjælpsloftet.

 21. I går kl. 14:45

  Troels Lund om Inger Støjberg i mulig blå regering: Hvis man har udstået sin straf, er man renset

  Venstre udelukker ikke, at Inger Støjberg, som sidste år fik en rigsretsdom, kan blive en del af en blå regering.

  Det fastslår Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, på et pressemøde om partiets jobcenterudspil.

  Her fik Venstre spørgsmålet om en potentiel regering med Inger Støjberg fra det nystiftede Danmarksdemokraterne.

  - Vi kommer ikke til at modsætte os, at Inger Støjberg potentielt kan blive en del af en regering, hvis mandaterne falder ud på den måde, siger Troels Lund Poulsen.

  - Hvis man har udstået sin straf, så er man om man så må sige renset.

 22. I går kl. 14:42

  Dansk landsholdsangriber skadet og ude i 'flere uger'

  Jonas Wind pådrog sig lårskade til træning. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Jonas Wind er blevet skadet i låret under træningen i Wolfsburg og vil være ude i flere uger, lyder det.

  Fodboldstjernen har pådraget sig en alvorlig lårskade, oplyser hans tyske klub, Wolfsburg, på Twitter.

  - Dårlige nyheder. "Ulvene" må undvære Jonas Wind i flere uger. Angriberen blev skadet under træning, og en test har afsløret en alvorlig lårskade. Bliv frisk snart, Jonas, lyder det fra Wolfsburg på Twitter.

  Den 23-årige angriber har været en fast del af Kasper Hjulmands landshold de seneste år og havde med al sandsynlighed udsigt til at komme med i VM-truppen sidst på året.

  Nu skal han forsøge at blive sin skade kvit inden VM, der begynder om lidt mere end tre måneder.

  /ritzau/

 23. I går kl. 14:30

  Mai Villadsen beklager tweet om Papes hår eller mangel på samme

  Mai Villadsen, politisk leder for Enhedslisten, har slettet et tweet, hvor hun jokede med Søren Papes isse.

  - Søren Pape har simpelthen lige så mange hår på hovedet, som han har svar på klimakrisen, skrev hun, da den konservative leder holdt pressemøde.

  Det fortrød hun efterfølgende.

  - Jeg kan se, at flere er blevet stødt over min kommentar om Søren Papes hår, og den var sgu heller ikke på sin plads. Det er jeg ked af. Jeg blev fortørnet over den manglende grønne politik på pressemødet, og så gik det lidt hurtigt. Jeg vil holde øjet på klimabolden, skriver hun på Twitter.

 24. I går kl. 14:17

  Tidligere Tour-vinder gør comeback i cykelløbet PostNord Danmark Rundt

  Egan Bernal gør comeback i Danmark Rundt efter ulykke (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Cykelrytteren Egan Bernal stiller op til PostNord Danmark Rundt, som begynder tirsdag.

  Det skriver colombianerens hold Team Ineos på sin hjemmeside.

  Den tidligere vinder af Tour de France-vinder var ude for et voldsomt styrt tilbage i januar, da han kørte ind i en bus.

  Det kostede ham 20 brækkede knogler og to kollapsede lunger. Danmark Rundt er hans første cykelløb siden ulykken.

  - Jeg kan ikke understrege nok, hvor hårde de sidste otte måneder har været for mig, både fysisk og mentalt, siger Bernal til holdets hjemmeside.

  - Jeg kan ikke takke de personer, som har været der for mig, nok.

  Egan Bernal vandt Tour de France i 2019.

  PostNord Danmark Rundt varer fra den 16. til den 20. august og kan ses på DR1 samt følges her på DR.dk

 25. I går kl. 14:05

  Endnu en cykeldansker får debut ved Vuelta a Espana

  Mathias Norsgaard er udtaget til vueltaen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Mathias Norsgaard kan nu for alvor begynde at glæde sig til fredag i denne uge.

  Den danske cykelrytter er nemlig blevet udtaget til at køre det spanske etapeløb Vuelta a Espana, som begynder i Holland. Det skriver hans hold, Movistar, på sin hjemmeside.

  Denne sommer beviste Norsgaard blandt andet sine evner i enkeltstart, da han blev dansk mester i disciplinen.

  I forvejen er Mads Pedersen udtaget hos Trek-Segafredo, og dermed er mindst to danskere på startlisten til årets sidste grand tour-løb.

  Ligesom den 25-årige Norsgaard er det første gang, at Mads Pedersen deltager i det spanske etapeløb.

  Vueltaen køres fra den 19. august til 11. september.

 26. I går kl. 13:47

  Movia hæver prisen: Fremover koster det 1.000 kroner, hvis du kører uden billet

  Det koster 750 kroner i bøde, hvis du kører uden billet.

  Men fra 1. oktober stiger bødetaksten til 1.000 kroner i busser og lokaltog hos Trafikselskabet Movia.

  Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

  Børn og hunde uden billet får fra oktober en bøde på 500 kroner, hvor det i dag koster 375 kroner.

  Arriva har også hævet afgiften til 1.000 kroner. Det sammen sker for Midttrafik, Fynbus og Nordjyllands Trafikselskab fra 1. september.

 27. I går kl. 13:30

  Fængslet basketballstjerne anker sin russiske dom

  Basketballspilleren Brittney Griners advokater har anket fængselsdommen på ni år. (Foto: KIRILL Kudryavtsev © Ritzau Scanpix)

  Brittney Griner blev for knap to uger siden kendt skyldig i at have smuglet cannabisolie ind i Rusland.

  Den amerikanske basketballspiller fik en fængselsdom på ni år, men hun har anket dommen, oplyser hendes advokat Maria Blagovolina til nyhedsbureauet Tass.

  Griner erkendte sig i retten skyldig i at smugle og besidde narkotiske stoffer tilbage i februar, men nægtede at have haft hensigt om at bryde loven.

  Hun har fastholdt, at der var tale om en "ærlig fejl". Men ifølge dommen gjorde amerikaneren det "med vilje".

  Du kan læse mere om sagen her.

 28. I går kl. 13:18

  Ellemann om Papes melding: 'Det er ikke den mest overraskende nyhed i dansk politik'

  - Jeg må tilstå, det er ikke den mest overraskende nyhed i dansk politik. Vi er nogle stykker, der havde set den komme undervejs. Nu er det officielt, og det er sådan det er.

  Sådan sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), da han blev spurgt ind til sin nye konkurrent.

  Tidligere på dagen sagde Søren Pape Poulsen, at det er den af de to, der har flest mandater bag sig, som skal være statsminister. Det betyder altså, det bliver afgørende, hvem af de andre borgerlige partier, der peger på enten Pape Poulsen eller Ellemann.

  Sådan ser Ellemann umiddelbart ikke på det. Han mener, styrkeforholdet mellem Venstre og Konservative skal afgøre det.

  - Jeg synes, at det er naturligt, at det er det største parti, der har serveretten. Sådan er det traditionelt. Forudsætningen for det er selvfølgelig, at man har opbakningen. Det vigtigste for os er en borgerlig regering

  - Jeg tror fint, at Søren kunne leve med at være minister i en regering med mig som statsminister. Og jeg vil fint kunne være en minister i Sørens regering, siger Jakob Ellemann-Jensen.

 29. I går kl. 13:04

  Kina vil afskrække amerikanerne med nye øvelser nær Taiwan

  Kinas militær har mandag udført nye militærøvelser nær Taiwan, mens en gruppe politikere fra USA er på besøg i landet.

  Det oplyser det kinesiske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det er ikke længe siden at den politiske profil Nancy Pelosi besøgte Taiwan.

  Pelosi er formand for Repræsentanternes Hus i USA, og hendes besøg skabte stor vrede hos kineserne, som mener, at Taiwan hører under Kina.

  Det var også efter det amerikanske visit, at Kina satte gang i de første militærøvelser - og nu igen i dag.

  - Øvelserne skal fungere som et kraftigt afskrækkende middel over for USA og Taiwan, der bliver ved med at lave politiske tricks og underminere fred og stabilitet ved Taiwan-strædet, siger Kinas militær mandag.

 30. I går kl. 12:56

  Trine Bramsen med ny LGBT+-handleplan: 'Vi skal anerkende, at familier kommer i mange former'

  Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) , ligestillingsordfører Pernille Skipper (EL), ligestillingsordfører Astrid Carøe (SF) og ligestillingsordfører Samira Nawa (RV) præsenterede i dag LGBT+ handlingsplanen for 2022-2025 "Plads til forskellighed i fællesskabet". (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Det skal være muligt at dele forældreorlov i LGBT-familier. Det skal være muligt at tildele et nyt personnummer til mindreårige. Og politiet skal have mere viden om hadforbrydelser.

  Det er nogle af de i alt 39 initiativer, som en ny handlingsplan, der skal styrke LGBT-familiers rettigheder, indeholder.

  -LGBT+børn og -unge skal ikke mistrives i skolen, fordi de er dem selv. Vi skal anerkende, at familier kommer i mange former, og vi skal insistere på, at LGBT+ personer har de samme muligheder og trivsel som alle andre, siger ligestillingsminister Trine Bramsen (S).

  Handlingsplanen fokuserer på børn, unge og LGBT+familier. Blandt andet står der i handlingsplanen, at medfaderskab skal anerkendes i forbindelse med barnets fødsel.

  Det betyder, at familier med to fædre ligestilles med familier med to mødre eller med en far og en mor.

 31. I går kl. 12:46

  Messerschmidt venter med at pege på Pape eller Ellemann: 'Kommer til at sælge DF-mandater så dyrt som muligt'

  Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt melder sig ind i tvivler-koret. Ligesom de øvrige blå partier er han nemlig heller ikke klar til at pege på, hvem han synes skal være Danmarks næste statsminister. Om det skal være Søren Pape Poulsen (K), der i dag har meldt sit kandidatur eller Jakob Ellemann-Jensen (V).

  Selvom formanden vil se tiden an, så er han glad for, at Pape melder sig på banen.

  - Men jeg kommer ikke til at sige et navn. Det vil betyde, vi allerede havde solgt vores sjæl. Jeg kommer til at sælge Dansk Folkepartis mandater så dyrt som overhovedet muligt, siger han.

 32. I går kl. 12:13

  Kirkeminister kaldt i samråd om psykisk arbejdsmiljø i folkekirken

  Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er nu officielt blevet kaldt i samråd som følge af DR's dækning af det psykiske arbejdsmiljø i folkekirken.

  Det er kirkeordfører Louise Schack Elholm fra Venstre og kirkeordfører Birgitte Bergman fra Det Konservative Folkeparti, som har indkaldt til samrådet.

  Her stiller de to ordførere følgende spørgsmål til ministeren:

  - Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at 1 ud 3 af deltagerne i DR's undersøgelse om arbejdsmiljøet i folkekirken har oplevet at blive nedgjort på deres arbejde?

  - Vil ministeren kommentere på DR's undersøgelse om arbejdsmiljøet i folkekirken, som er landsdækkende og redegøre for, hvad ministeren agter at foretage sig for at sikre en markant forbedring af arbejdsmiljøet i vores folkekirke?

  - Mener ministeren på baggrund af DR's undersøgelse, at de initiativer, som ministeren på baggrund af tidligere spørgsmål fra samrådsspørgerne har sat i gang, er tilstrækkelige?

 33. I går kl. 12:03

  To ud af tre bordtennisdanskere vinder ved EM

  Bordtennisspilleren Anders Lind vandt 3-0 over sin rumænske modstander. (Foto: Jens Dresling)

  Mandag skulle tre danskere i aktion ved EM i bordtennis i München.

  Martin Buch Andersen var første mand i aktion, og han slog sin grønlandske modstander Ivik Nielsen med 3-0 i sin anden gruppespilskamp. Buch Andersen tabte den første med 1-3 ti Deni Kozul.

  Ved bord to uddelte Anders Lind også æg i sin første gruppespilskamp, da han slog Darius Movileanu med de samme cifre som sin landsmand.

  Tobias Kamph Rasmussen formåede ikke at fuldføre hattricket. Han tabte 0-3 til Cedric Nuytinck fra Belgien.

 34. I går kl. 11:41

  Vermund: 'Vi må se på den anden side af valget, hvad de to kandidater vil'

  Det kommer ikke bag på Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, at blå blok nu har fået en ekstra statsministerkandidat - men hun kan endnu ikke svare på, hvem hun ser på tronen.

  - Jeg tror ikke der er nogen tvivl om, at når vi taler politisk indhold, så er vi lidt tættere på Konservative på udlændingepolitikken. Omvendt har jeg haft et rigtig godt samarbejde med Venstre de tre år, vi har siddet i Folketinget.

  - Lad os se på den anden side af valget, hvad de to kandidater vil, siger hun.

 35. I går kl. 11:38

  Dansk kunstsvømningsduo sluttede som nummer 15 ved EM

  Den danske kunstsvømningsduo Mia Heide og Karoline Christensen repræsenterede mandag formiddag Danmark ved EM i kunstsvømning.

  Desværre for danskerne sluttede mesterskaberne ikke som håbet, da de endte på 15.-pladsen ud af 18 mulige med en score på 68,7978. De er dog tilfredse med præstationen, fortæller de til DR Sporten.

  - Vi sluttede foran både Malta og Tyrkiet, så vi er glade. Det var sjovt og er en dejlig forløsning, siger Mia Heide.

  Den danske duo takker for opbakningen hjemmefra og på de sociale medier.

  - Venner, familie og folk, vi ikke kender, har set med. Det har været fantastisk at få den dækning, for det plejer vores sport ikke at gøre. Vi håber, at der kommer flere medlemmer og svømmer med os, fortæller kunstsvømmeren.

  Der var langt op til podiepladserne, hvor der i dagens finale skulle scores over 90 point.

  Ukraine sikrede sig guldet på fornem facon med en samlet score på 92.8538.

 36. I går kl. 11:04

  Hverken Støjberg eller LA er klar til at pege på en statsministerkandidat

  Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance er ikke klar til at vælge, hvem af de to blå kandidater, der skal sidde på statsministertronen.

  Det siger de to partiledere Inger Støjberg og Alex Vanopslagh ifølge Ritzau.

  - Det er stadig for tidligt at sige for os. Primært fordi det faktisk er lidt uklart for mig, hvad deres visioner egentlig er, lyder det fra Vanopslagh.

  Også Støjberg vil have samtaler med både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape, før hun peger på en af dem.

  - Danmarksdemokraterne kommer til at tage bestik af, hvilken politik de to statsministerkandidater vil føre og så, hvem man kan stole på, siger hun.

  Også Socialdemokratiet har været ude med deres første reaktion. Den kommer fra klima- og energiminister Dan Jørgensen, som skriver på Twitter:

  - Jeg kan godt forstå, hvis mange borgerlige har svært ved at se Ellemann lede landet og derfor vil støtte Pape. Men vil danskerne sætte deres kryds på et parti i en blok, hvor man ikke ved, hvem der skal være statsminister?

 37. I går kl. 10:58

  Rørt dansk sprinter udgår og ender sidst på 100 meterdistancen

  Kojo Musah kom ikke i mål, da han udgik med en skade. (Foto: Lars Møller © Ritzau Scanpix)

  Kojo Musah kom fint fra start, men knap halvvejs i 100 metersprinten gik det helt galt for danskeren ved EM i München.

  Den 26-årige hurtigløber fra Aarhus 1900 tog sig til baglåret med, hvad der lignede en skade under herrenes indledende heat mandag formiddag og kom ikke i mål.

  - Jeg mærker noget i højre baglår, hvilket er story of my life. Jeg har ikke haft noget kontinuitet overhovedet, siger en tydeligt berørt Kojo Musah til DR Sporten.

  - Jeg havde ikke regnet med noget, som min sæson har været, og jeg løb kun, fordi min familie er her.

  Heat ét blev vundet af Jan Volko fra Slovakiet, som kom i mål i tiden 10,22 sekunder.

  I juni vandt Kojo Musah DM-guld på 100-meterdistancen for tredje gang i træk.

  Frederik Schou-Nielsen og Mathilde Kramer var også i aktion uden succes. Førstnævnte sluttede på en femteplads, mens Kramer kom i mål som nummer seks.

 38. I går kl. 10:44

  Pape afviser regeringssamarbejde hen over midten

  Der er kommet sådan en mærkelig diskussion om, at der mangler samarbejde over midten. Altså undskyld mig, vi laver ikke andet end at samarbejde over midten. Men det behøver man ikke sidde i regering sammen for at gøre, siger Pape. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Men han ønsker ikke at danne regering hen over midten, siger Pape på et pressemøde.

  Det har både Moderaterne og De Radikale talt for, men det er ikke noget, Pape støtter.

  - Det kan jeg afvise fuldstændigt, siger Pape.

  - Jeg synes, at når vi har et borgerligt flertal, så håber jeg at det bruges til en borgerlig regering. Så skal vi selvfølgelig samarbejde over midten, siger Pape.

  Pape siger endvidere, at han stadig vil være statsminister, selvom Konservative bliver mindre end Venstre.

  - Står vi med et borgerligt flertal, vil jeg prøve at overbevise et flertal af de borgerlige partier om, at jeg skal være statsministerkandidat.

  - Jeg mener, at jeg vil være den bedste til det og har den rette erfaring.

 39. I går kl. 10:31

  Søren Pape Poulsen vil være statsminister

  De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, holder pressemøde om sit statsministerkandidatur. 'Jeg tror godt, vælgerne kan gennemskue, at det er to, der har meldt sig. Så må vi se, hvad de andre borgerlige partier siger om, hvem der skal have stafetten', siger Pape. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vil være statsminister. Det siger han på et pressemøde.

  - Vi skal give alle et frit valg. Vi skal passe på Danmark og på vores værdier og indentitet. Det går jeg til valg på, og det gør jeg som statsministerkandidat, siger Pape.

  Han er parat til at sætte sig for bordenden i blå blok og vælte Mette Frederiksen (S), siger han.

  - Jeg vil tage ansvar for helheden. Jeg mener, at jeg kan få enderne til at møde. Vi skal få det til at fungere, og det ved jeg, at vi kan, siger han om samarbejdet i blå blok.

  - Jeg mener, jeg har, hvad der skal til, og at jeg er den bedste til at varetage jobbet. De Konservative har ikke haft en statsministerkandidat i mange år, men tiden er inde nu, siger Pape.

  Pape bliver dermed den anden statsministerkandidat fra blå blok, som i forvejen har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsministerkandidat.

 40. I går kl. 10:22

  Christine Cordsen: Pape er nødt til at gå efter posten

  - Det var svært nok i forvejen med mindst syv partier i blå blok til at kæmpe om vælgernes gunst.

  Sådan skriver DR's politiske analytiker i en lynanalyse.

  - Med to statsministerkandidater bliver det endnu sværere. Det vil give næring til endnu mere konflikt internt i blå blok, og det er en foræring til Socialdemokratiet, som uden tvivl vil bruge den splittelse benhårdt i valgkampen.

  - Der er masser af konflikt mellem partierne i rød blok. Men trods alt stadig kun én statsministerkandidat. Det har dog ikke været en mulighed for Søren Pape Poulsen at undlade at gå efter posten. De konservative meningsmålinger har næret partiets årtier lange og hede drøm om igen at indtage Statsministeriet.

  - Det ville udløse enorm og for Pape potentielt farlig skuffelse, hvis han ikke gik efter det nu, skriver Cordsen.

 41. I går kl. 09:06

  Marshalløerne ramt af stort coronaudbrud

  Marshalløerne i Stillehavet holdt sig længe fri af coronasmitte, men nu er antallet af smittede steget voldsomt den seneste uge.

  - Vi forbereder os lige nu på den hårdeste periode under coronapandemien, siger Marshalløernes sundhedsminister Jack Niedenthal, ifølge Ritzau.

  - Det gode ved at alle de her andre lande er blevet ramt før os, er, at vi virkelig forstår, hvordan den her variant opfører sig rent epidemiologisk: Den spreder sig som en steppebrand, siger ministeren.

  Alene i hovedstaden Majuro er der registreret 2800 tilfælde. Det er over hver tiende borger i byen, hvor der er cirka 22.500 indbyggere.

  På landsplan er 3000 ud af 42.000 blevet bekræftet smittet.

 42. I går kl. 08:31

  Holger Rune falder tilbage på tennissportens verdensrangliste

  Holger Rune ryger tre pladser tilbage på verdensranglisten før mandagens møde med verdens nummer 11. (Foto: Minas Panagiotakis © Ritzau Scanpix)

  Holger Rune er nu nummer 29 på verdensranglisten.

  Den 19-årige tennisdansker falder tre pladser tilbage på opgørelsen over de bedste herrespillere med ketsjer. Det sker blandt andet, efter han i sidste uge tabte sin anden kamp ved Masters 1000-turneringen i Montreal, Canada.

  Allerede denne mandag skal Rune i aktion igen, men han kommer på en svær opgave i Masters 1000-eventen i Cincinnati.

  Rune møder i første runde den niendeseedede brite, Cameron Norrie, der ligger nummer 11 i verden.

  På kvindernes verdensrangliste avancerede Clara Tauson to pladser, så hun ligger nummer 47.

  Hun nåede i sidste uge kvartfinalen i den amerikanske WTA 125-turnering Thoreau Tennis Open.

 43. I går kl. 08:30

  Trods mørke skyer banker dansk økonomi og jobtal op

  Månederne april til juni i år har ikke ført til en afmatning af dansk økonomi.

  Tværtimod voksede Danmarks bruttonationalproduktet (BNP) i sæsonkorrigerede tal med 0,7 procent i forhold til kvartalet før.

  Det viser foreløbige tal fra Danmarks Statistik.

  - Fremgangen var specielt drevet af udviklingen i industrien samt hotel- og restaurationsbranchen. Væksten var dog bredt funderet med fremgang for de fleste brancher, inklusive det offentlige, skriver Danmarks Statistik.

  Den positive udvikling for især hoteller og restauranter skal dog ses i lyset af, at de i begyndelsen af året var påvirket af nedlukninger, hvor økonomien i første kvartal skrumpede med 0,5 procent.

  For at kunne melde teknisk recession skal økonomien gå i bakgear to kvartaler i træk. Men med Danmarks Statistiks tal ser det ikke ud til at være sket i første halvår af 2022.

  Også foreløbig jobtal peger på en stigning på 0,7 procent i den samlede beskæftigelse i andet kvartal, skriver statistikkontoret.

 44. I går kl. 08:15

  Et år med Taliban: Akut fødevaremangel og indskrænkede rettigheder

  Det er i dag et år siden, at Taliban erobrede den afghanske hovedstad Kabul og tog magten tilbage, efter tyve år med krig og vestlig tilstedeværelse i landet.

  Taliban lovede afghanerne sikkerhed og stabilitet, og antallet af skudepisoder og angreb er også faldet til en femtedel sammenlignet med året før, men katastroferne og kriserne står i kø.

  Afghanerne oplever akut fødevaremangel, kappede diplomatiske bånd, kraftigt indskrænkede rettigheder og stor arbejdsløshed. Det kan du læse om her.

  Ifølge nødhjælpsorganisationen Unicef har mere end 24 millioner afghanere brug for humanitær hjælp - næsten 13 millioner af dem er børn, skriver Ritzau.

  Også FN mener, at Afghanistan er havnet i en dyb økonomisk, social, humanitær og menneskerettighedskrise, siden Taliban hejste sit flag i hovedstaden for et år siden.

 45. I går kl. 08:05

  New Zealand sender tropper til Storbritannien for at træne ukrainske rekrutter

  New Zealand slutter sig nu til kredsen af lande, der deltager i træningen af ukrainske soldater på britisk jord.

  Det oplyser den new zealandske premierminister, Jacinda Arden, ifølge Reuters.

  Den lille østat sender to infanteritræningshold, som skal træne de nye ukrainske soldater i blandt våbenhåndtering og førstehjælp.

  Også Danmark og Sverige medvirker i træningen af ukrainske soldater i Storbritannien.

  Danmark har i den forbindelse lovet at sende 130 militærfolk til de britiske øer.

 46. I går kl. 07:58

  Politikere på Bornholm ønsker F16-fly permanent

  To F-16 fly er det seneste halve år fløjet frem og tilbage mellem flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland og Bornholm for hurtigere at kunne afvise russiske fly tæt på dansk luftrum.

  Men to fly på deltid, der primært er i luften i dagtimerne, er ikke længere nok, lyder det fra et flertal af de bornholmske politikere.

  De mener, at flyene skal stå på øen permanent med døgnbemanding - både for at skabe tryghed for bornholmerne, men også for at sende et signal mod øst til Rusland.

  De to F16-fly har været aktiveret 20 gange mod russisk aktivitet i Østersøen siden de kom til øen 15. februar.

  Forsvarsminister Morten Bødskov vil ikke love mere tilstedeværelse af F16-fly på nuværende tidspunkt.

 47. I går kl. 07:15

  Søren Pape indkalder til pressemøde: ' Jeg har noget, som jeg gerne vil fortælle til hele Danmark'

  Formand for Konservative, Søren Pape Poulsen, holder partiledertale på Hovedscenen på Folkemødet i Allinge, lørdag den 18. juni 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Søren Pape Poulsen har indkaldt til et pressemøde i dag klokken 10.30.

  - Jeg har noget, som jeg gerne vil fortælle til hele Danmark, skriver han på Facebook.

  - Nogle vil nok gætte på, hvad det er, pressemødet handler om. Men jeg vil holde spændingen lidt endnu, lyder den kryptiske melding.

  Pape er i målinger kåret som en af de mest populære politikere, og han er flere gange blevet spurgt, om han stiller op som statsministerkandidat.

  - Jeg har ambitioner for Danmark. Vi har et vidunderligt land, som kan blive endnu bedre, lyder det fra Pape.

 48. I går kl. 07:15

  Fra i dag kan skotterne få gratis bind og tamponer

  I dag træder en skotsk lovgivning om menstruationsprodukter i kraft.

  Loven gør Skotland til det første land i verden, der tilbyder fri adgang til sine borgere.

  Menstruationsprodukterne skal være tilgængelige på steder som eksempelvis offentlige toiletter, biblioteker, hospitaler og retsbygninger.

  I forvejen er skoler og andre uddannelsesinstitutioner pålagt at have menstruationsprodukter gratis tilgængeligt for elever.

 49. I går kl. 06:47

  Plejepersonale i social-og ældrepleje skal igen coronatestes

  Nu bliver en vatpind i halsen eller næsen endnu engang en fast del af hverdagen for en del af os.

  Fra i dag opfordrer myndighederne nemlig til, at personalet på plejehjem og i hjemmeplejen bliver coronatestet fast hver 14. dag.

  I Københavns kommune sender man hold af podere ud til arbejdspladserne for at teste medarbejderne.

  I Roskilde er en række medarbejdere tidligere blevet lært op i at pode deres kolleger, og de skal nu stå for test på de enkelte plejehjem.

  Men det er ikke kun medarbejdere, der skal vænne sig til vatpindene igen. Også hvis du skal besøge en person på et plejehjem, som er over 85 år, bliver du opfordret til at lade dig teste inden.

 50. I går kl. 06:41

  Varmen fortsætter, men der kan komme kraftige byger

  Hirtshals tidlig morgen i stille vej (Foto: Birger Josephsen - Hirtshals)

  Hedebølgen over det meste af landet holder ufortrødent ved ind i endnu en uge, og i dag når vi mellem 25 og 30 grader.

  Det er dog ikke alle, der vil få en helt tør dag, da der særligt sidst på dagen kan komme ret kraftige byger.

  De trækker op fra syd, og kan også være med torden. Vinden vil være svag til jævn, men er man et sted, hvor bygerne kommer, kan det også pludseligt give kraftige vindstød.

  Igen i nat ligger temperaturen højt, mellem 16 og 20 grader.

Mere fra dr.dk