Seneste Nyt

En tåget og diset søndag med mulighed for op til 15 grader

De fleste vågner søndag op til en meget tåget og diset dag - og flere steder er det en tæt tåge med en sigtbarhed på under 100 meter.

Tågen forventes at lette de fleste steder i løbet af dagen, men det vil fortsat være mest skyet, oplyser DMI.

Ved kysterne kan tågen dog godt blive liggende det meste af dagen.

På Lolland og Falster samt Sydsjælland kan solen så småt titte frem, men ellers kan man forvente en skyet dag i resten af landet.

Hvis solen kommer frem, kan temperaturen lokalt nå op omkring 13-15 grader, ellers bliver temperaturer mellem 8 og 12 grader, skriver DMI.

Nyheder

 1. Lars Løkke Rasmussen: Finsk Nato-medlemskab styrker vores fælles sikkerhed

  Finland kan efter alt at dømme meget snart kalde sig det 31. medlem af forsvarsalliancen Nato, efter Tyrkiets parlament har givet grønt lys til finsk medlemskab.

  Det glæder Danmarks udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M).

  - Det er meget positivt, at alle 30 Nato-allierede nu har ratificeret Finlands medlemskab af Nato, lyder det fra udenrigsministeren i en skriftlig kommentar.

  - Finsk medlemskab styrker alliancen og vores fælles sikkerhed. Nu gælder det om at få Sverige med ind over målstregen hurtigst muligt.

  Sverige afventer stadig svar på deres ansøgning til forsvarsalliancen, som mangler godkendelse af Tyrkiet og Ungarn.

 2. Tyrkiets parlament har godkendt Finlands ansøgning til Nato

  Det tyrkiske parlament vender tommelfingeren opad til Finland som medlem af Nato.

  Det viser en afstemning i Tyrkiet her til aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Samtlige af Natos 30 medlemslande har således sagt ja til finsk medlemskab, og dermed er det kun formaliteter, der skal klares, før Finland er medlem af forsvarsalliancen, skriver NRK.

  Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan skal officielt godkende beslutningen.

  Finland ansøgte om optagelse i Nato efter Ruslands invasion af Ukraine sidste år. Det samme gjorde Sverige, der dog endnu afventer grønt lys fra Ungarn og Tyrkiet.

 3. Flere fagforbund er positivt stemte over arbejdsmiljøaftale

  Regeringen og resten af Folketingets partier får overordnet set varme ord med på vejen fra fagforbundene for den arbejdsmiljøaftale, de har indgået i dag.

  Hos Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) kalder de det en "stor sejr for danskernes arbejdsmiljø".

  - I fagbevægelsen har vi efterlyst en stabil bevilling til Arbejdstilsynet i mange år, og jeg er først og fremmest glad på vegne af de danske lønmodtagere over, at det nu er blevet en realitet, udtaler Morten Skov Christiansen, næstformand i FH, i en pressemeddelelse.

  Dansk Magisterforenings (DM) formand, Camilla Gregersen, glæder sig over, "at forligspartierne har valgt at rette et tiltrængt fokus på det psykiske arbejdsmiljø", mens også HK Handel ser flere positive elementer ved aftalen, som du kan læse mere om her.

  Formanden for Blik&Rør, der blandt andet har kæmpet for autorisationsordning på asbest-området, er også glad for, at en sådan ordning med aftalen ser ud til at blive en realitet, skriver arbejderforbundet på deres hjemmeside.

  Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er også "meget tilfreds med balancerne i aftalen".

  - Den bygger videre på de mange spor, som allerede er lagt ud i de seneste år blandt andet på baggrund af indspil fra arbejdsmarkedets parter, siger viceadminstrerende direktør i DA Pernille Knudsen.

 4. Video: Voldsom skovbrand omslutter bjerg i Thailand

  Brandfolk forsøger at få kontrol med en voldsom skovbrand, som er brudt ud på to bjerge i Thailand onsdag aften lokal tid.

  Brandmænd har dog haft svært ved at nå frem og bekæmpe ilden, da bjergene er meget stejle, så i stedet er der indsat helikoptere, som sprøjter vand på flammerne.

  Skovbranden er brudt ud i provinsen Nakhon Nayok, som ligger 114 kilometer nordøst for Bangkok, skriver nyhedsbureauet AP.

 5. Det Hvide Hus: Rusland vil tilbyde mad til Nordkorea i bytte for våben

  Rusland forsøger at skaffe våben og ammunition fra Nordkorea. I stedet vil russerne tilbyde mad, som der er mangel på i Nordkorea.

  Det siger talsmand i Det Hvide Hus, John Kirby, ifølge BBC.

  Nordkorea har tidligere afvist at levere våben, men John Kirby siger på en pressekonference, at USA har fået nye informationer om våbenhandlen.

  - Ifølge vores informationer vil Rusland sende en delegation til Nordkorea og tilbyde mad i bytte for våben, siger talsmanden.

 6. Det største kokain-fund i Norge nogensinde

  I Norge har politiet beslaglagt den største mængde kokain nogensinde.

  I alt fik politiet i Oslo fat i 800 kilo kokain, og værdien er flere hundrede millioner kroner, skriver NRK.

  Beslaglæggelsen kommer i forbindelse med, at tysk politi i tirsdags beslaglagde 1.200 kilo kokain i nogle banankasser i Potsdam. Derefter tippede de norsk politi.

  - Vi har et godt internationalt samarbejde, og med den information vi fik, kunne toldere spore kokainen, siger Tim Gurrik fra de norske toldmyndigheder.

 7. USA's udenrigsminister er 'dybt bekymret over anholdelsen af amerikansk journalist'

  USA er dybt bekymret over Ruslands anholdelse af en amerikansk journalist fra Wall Street Journal.

  Det siger USA's udenrigsminister, Antony Blinken, ifølge The Guardian.

  Journalisten Evan Gershkovich blev anholdt i byen Jekaterinburg i Ural og er anklaget for at arbejde for den amerikanske regering.

  - Vi fordømmer på det kraftigste Kremls fortsatte forsøg på at intimidere, undertrykke og straffe journalister og det civile samfunds stemmer, lyder det i en erklæring fra Blinken.

  Udenrigsministeriet gentager samtidig en opfordring til alle amerikanere, som bor eller arbejder i Rusland, om at forlade landet hurtigst muligt.

  Ifølge Det Hvide Hus, så har man været i kontakt med de russiske myndigheder, men har ikke talt med den anholdte journalist endnu.

 8. Pave Frans i bedring efter infektion

  Helbredet har det bedre hos Pave Frans end i går.

  Her blev han indlagt på Gemeli-hospitalet i den italienske hovedstad Rom med en luftvejsinfektion.

  - Hans Hellighed Pave Frans hvilede godt i løbet af natten. Hans kliniske billede bliver gradvist bedre, og han fortsætter sin planlagte behandling, siger Vatikanets talsmand, Matteo Bruni, i en erklæring i dag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Meldingen lyder på, at Pave Frans trods sin indlæggelse arbejder videre, og han skriver på Twitter, at han er rørt af de mange beskeder, han har modtaget som følge af indlæggelsen.

 9. E-Boks har tekniske problemer - brugere kan ikke logge ind

  Hvis du ikke kan logge ind på e-Boks, så er problemet ikke hos dig, men hos den digitale postkasse.

  E-boks melder nemlig om, at teknikken driller.

  - Vi oplever i øjeblikket tekniske problemer, som kan medføre, at du ikke kan logge på, skriver e-Boks på sin hjemmeside.

  - Du kan i mellemtiden få vist din post fra det offentlige på Borger.dk og Virk.dk. Vi arbejder på en løsning og beklager ulejligheden, skriver e-Boks.

 10. Åbner Orange Scene: Det er en barnedrøm, der er gået i opfyldelse

  Det er den ultimative drøm, der er gået i opfyldelse for Næstved-bandet Blæst. De har fået den ærefulde tjans at åbne Orange Scene på Roskilde Festival til sommer. Siden hitsinglen 'Juice' udkom sidste år, er det gået stærkt for gruppen.

  Og selvom Blæst også spillede på Roskilde Festival sidste år, så er åbningen af Orange Scene noget helt andet.

  - At få lov til at prøve kræfter med den mytiske scene som Orange Scene er meget stort. Jeg har gået rundt og sagt, at jeg gerne ville åbne Orange, siden jeg var otte, fortæller trommeslager i bandet Lauge Kjærulff.

  Blæst åbner Orange Scene på årets Roskilde Festival onsdag den. 28 juni.

 11. 13 døde efter gulvet i hindu-tempel kollapsede

  Snesevis faldt ned i brønden under gulvet. (Foto: © Uncredited)

  Mindst 13 personer døde, og mange blev såret, da gulvet i et hindu-tempel kollapsede i Indien.

  Snesevis faldt ned i en brønd, som lå under gulvet, skriver det norske medie NTB.

  - 11 lig er blevet fundet i brønden, og to personer døde på hospitalet af skaderne efter ulykken, siger Narottam Mishra, som er indenrigsminister i delstaten Madhya Pradesh.

  Mange besøger templer over hele Indien i dag i forbindelse med den hinduistiske højtid Ramanavami.

 12. Odense vil lokke unge med gymnasiebaggrund til at vælge en erhvervsuddannelse

  Der er mangel på tømrere, anlægsgartnere og social- og sundhedsassistenter, men det er svært at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

  Derfor forsøger Odense Kommune nu at række ud til de 18-24-årige, som ikke kommer direkte fra grundskolen - men måske har en gymnasial uddannelse med i bagagen.

  Det fortæller beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt fra Venstre.

  Odense Kommune vil blandt andet have fokus på de unge mellem 18 og 24 år, som står uden for uddannelses- eller arbejdsmarkedet.

  Kommunen har blandt andet anskaffet VR-udstyr, hvor de unge kan prøve at være frisør, murer eller lignende. Derudover skal et tættere samarbejde mellem erhvervsuddannelserne og kommunens beskæftigelsesafdeling forsøge at aktivere de unge.

 13. Østrigs kansler besøger Mette Frederiksen i morgen - skal diskutere migration

  Den østrigske kansler, Karl Nehammer, slår vejen forbi Danmark i morgen, hvor han skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

  Migration er på dagsordnenen, blandt andet stigningen i antallet af migranter og flygtninge, der søger mod EU, skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Den danske regering presser på for en reform af det europæiske asylsystem. For der er behov for nye løsninger i Europa, hvis vi for alvor skal få gjort op med migrationsstrømmene hertil. Det er nogle tanker, som også den østrigske regering deler, og det ser jeg frem til at drøfte med kansler Nehammer, udtaler statsministeren i meddelelsen.

 14. 1.902 køretøjer beslaglagt efter vanvidskørsel

  Politiet har i løbet af to år beslaglagt 1.902 køretøjer, som blev brugt til vanvidskørsel.

  Det viser tal fra Rigspolitiet.

  De nye regler om vanvidskørsel trådte i kraft i marts 2021.

  Reglerne gjorde det muligt for politiet at beslaglægge og bortauktionere køretøjer efter vanvidskørsel.

  - Vanvidskørsel er foragt for vores fællesskab og menneskers liv. Det er i mine øjne dybt forkasteligt – og det skal vi slå hårdt ned på, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

  - De mange beslaglæggelser tyder på, at stramningerne på området har været utroligt effektive, siger ministeren.

 15. Skatteminister arbejder på model, der kan forhindre store gevinster til mellemhandlere i elbranchen

  Skatteminister Jeppe Bruus (S) er klar til at se på, hvad man politisk kan gøre for at undgå, at enorme bonusser bliver udbetalt til mellemhandlere i elbranchen, skriver Ritzau.

  Det siger han Folketingssalen under førstebehandlingen af et lovforslag i dag.

  Netop mellemhandlerne har levet rigtig godt af de historisk høje elpriser. Det gælder for elhandlere, der for eksempel køber strøm fra vindmølleselskaberne, som de efterfølgende sælger videre til for eksempel Andel eller Norlys.

  I januar fremsatte regeringen en plan for beskatning af energiselskaberne, hvor de såkaldte mellemhandlere gik fri. Men det vil Jeppe Bruus nu altså arbejde på en model for.

  - Ingen af os kan jo leve med, at vi stiller en hjælpende hånd til rådighed - både for at hjælpe danskerne og for at hjælpe de her selskaber med administrationsomkostninger og ved at tage deres gældsposter. Og hvis det viser sig, at de så samtidig udbetaler tårnhøje bonusser, det hænger jo slet ikke sammen, siger Jeppe Bruus fra Folketingets talerstol.

 16. Minister indskærper overfor politikere, at brud på tavshedspligt kan straffes

  Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) indskærper overfor folketingsmedlemmerne, at de kan straffes for brud på tavshedspligten.

  - Udlændinge- og Integrationsministeriet er blevet bekendt med, at fortrolige oplysninger om ansøgere om dansk indfødsret, som ministeriet har oversendt til Indfødsretsudvalget, efterfølgende er blevet delt med repræsentanter for medierne.

  At videregive oplysningerne kan indebære en overtrædelse af tavshedspligten, og det kan straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder, står der i meddelelsen.

  Indskærpelsen kommer, efter at formanden for Folketingets Indfødsretsudvalg, Mikkel Bjørn (DF), har offentliggjort, at en identificerbar ansøger tidligere har fået en betinget fængselsstraf på 14 dage for dødstrusler, skriver Jyllands-Posten.

  Mikkel Bjørn mener ikke, at han har gjort noget galt.

  - Så længe oplysningen (om ansøgerens dom, red.) bliver brugt som en begrundelse for, hvorfor vi stemmer imod et bestemt forslag, så er det tvivlsomt, at der skulle være noget i vejen med det, siger han til Jyllands-Posten.

 17. Mand idømt et års fængsel for grooming af mindreårige

  En 25-årig mand fra Roskilde er blevet idømt et års fængsel for grooming af 15 mindreårige piger.

  Det skriver Midt- og Vestjællands Anklagere på Twitter.

  Groomingen skete på det sociale medie Snapchat, hvor han også udsatte flere for sextortion - det vil sige at udnytte seksuelle eller intime billeder og videoer af offeret til afpresning.

  Den 25-årige forbydes desuden at kontakte fremmede børn under 18 år på internettet i fem år.

  Fra den 1. juli i år forventes det, at en ny groomingbestemmelse i straffeloven træder i kræft, skriver Ritzau. Det betyder, at grooming og sextortion fremover får sin egen paragraf og kan give en hårdere straf. Det sker på baggrund af et forslag fra regeringen i februar.

 18. Ni amerikanske soldater meldes dræbt efter dobbelt helikopterstyrt

  Ulykkesstedet i Kentucky i nat dansk tid. (Foto: © WKDZ RADIO, Ritzau Scanpix)

  Ni soldater har mistet livet, efter to militærhelikoptere er styrtet ned i den amerikanske delstat Kentucky.

  Det fortæller en talsperson fra det amerikanske militær ifølge Washington Post.

  Hun uddyber ikke, om der er overlevende efter det dobbelte helikopterstyrt, der fandt sted i nat dansk tid.

  Ifølge det amerikanske militær skete ulykken nær militærbasen Fort Campbell, hvor to Blackhawk-helikoptere styrtede ned under en rutinemæssig træningsøvelse, beretter BBC.

  Der forventes mere information om ulykken senere i eftermiddag, når myndighederne holder pressemøde om sagen.

 19. Nye Borgerlige ekskluderer tidligere medlem af hovedbestyrelsen

  Svend Pedersen, der har været en del af hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige, er blevet ekskluderet fra partiet.

  Det oplyser politisk leder Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

  Vermund er blevet gjort bekendt med flere kontroversielle udtalelser fra Svend Pedersen på de sociale medier.

  Hun siger, at det især er kommentaren om, at "at alle gode danskere er racister", som hun har hæftet sig ved.

  - Jeg har gjort det klart, fra vi stiftede Nye Borgerlige, at vi er ikke racister, og vi ville ikke kendes som racister. Derfor har den slags også tidligere haft en kort proces i Nye Borgerlige, siger hun til Ekstra Bladet.

 20. Aktionærer siger ja til fusion mellem Novozymes og Chr. Hansen

  Aktionærerne i både biotekselskabet Novozymes og ingrediensvirksomheden Chr. Hansen har sagt ja til en fusion.

  Det skriver Finans.

  Selskaberne forventer, at fusionen kan gennemføres i løbet af fjerde kvartal i år eller første kvartal i 2024.

  Dog mangler der stadig en række godkendelser fra myndighederne, heriblandt en fra EU-Kommissionen, skriver Ritzau.

  Det samlede selskab vil få en årlig omsætning på omkring 3,5 milliarder euro. Det svarer til 26 milliarder kroner.

  De to selskaber er begge en del af det danske eliteindeks, C25.

  Opdateret klokken 18.07 med, at aktionærerne i Chr. Hansen også siger ja til fusion.

 21. AaB's direktør stopper ved udgangen af april

  Superligaklubben AaB oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at Thomas Bælum stopper som administrerende direktør.

  Det sker senest ved udgangen af april.

  Udmeldingen kommer, ugen efter at AaB meddelte, at tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22) har købt 20 procent af klubben og har mulighed for at overtage endnu mere.

  Bælums exit skal også ses i det lys, forklarer bestyrelsesformand Niels David Nielsen.

  - Vi har haft en rigtig god dialog med Thomas igennem denne proces, og nu er vi et sted, hvor vi er trygge organisatorisk omkring det kommercielle setup, hvorfor begge parter mener, at timingen til at gå hver til sit er den rette.

  AaB ligger inden kvalifikationsspillet, som populært kaldes nedrykningsspillet, på en sidsteplads i Superligaen.

  Der er otte point op til AC Horsens. De to hold møder hinanden søndag klokken 14.

 22. Zelenskyj: Vi har sendt ubrugelige våben tilbage til europæisk land

  Fra et europæisk land har Ukraine modtaget luftforsvarssystemer, der ikke virker.

  Systemerne er derfor blevet sendt retur.

  Det fortæller landets præsident, Volodomyr Zelenskyj, til journalister fra nyhedsbureauet AP, da de ledsagede ham på en 48 timer lang togtur gennem det krigsramte land.

  Hvilket europæisk land, der er tale om, nævner præsidenten ikke.

  Under samme interview gentog Zelenskyj, at han fortsat mangler kampfly.

  - Vi har stadig ikke noget, når det kommer til moderne kampfly, lyder det.

 23. Kollegaerne peger på Frank som Årets Træner

  Thomas Frank har været cheftræner i Brentford siden efteråret 2018. Holdet ligger lige nu nummer otte i Premier League. (Foto: © Toby Melville, Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun i Brentford, at Thomas Frank møder opbakning.

  Det gør sig også gældende på hjemlige breddegrader, hvor en gruppe bestående af 64 danske trænerkolleger har kåret ham som Årets Træner for 2022.

  Det skriver Dansk Boldspil Union (DBU) på forbundets hjemmeside.

  Frank modtager prisen i konkurrence med Mainz' Bo Svensson, Silkeborgs Kent Nielsen og Flemming Pedersen i FC Nordsjælland, og det gør prisen endnu mere værdifuld for Thomas Frank.

  - Det er et stærkt felt, for det, Bo Svensson laver i Mainz, er vildt imponerende. Flemming P. er bare for vild - på den rigtig fede måde, og ham er jeg tidligt i min karriere blevet meget inspireret af.

  - Og så er der Kent Nielsen, som både er en god kollega og en god ven, som måske har spillet noget af den fedeste form for fodbold de seneste år i Superligaen, siger Brentford-træneren.

  Thomas Frank er netop nu et varmt emne i den engelske storklub Tottenham, der i sidste uge fyrede Antonio Conte som cheftræner.

 24. Kongehuset kom ud af 2022 med et underskud på over 8 millioner

  88,9 millioner kroner i apanage var ikke nok til at dække udgifterne for kongehuset sidste år.

  Kongehuset kom ud af 2022 med et underskud på 8,4 millioner kroner.

  Det viser kongehusets årsrapport for 2022, der er blevet offentliggjort i dag.

  - Året var præget af eksterne som interne udfordringer for kongehuset, lyder det på kongehusets hjemmeside i en pressemeddelelse.

  Der var i forvejen budgetteret med et underskud, som skulle trække på opsparingen, blandt andet fordi dronningens regeringsjubilæum ville koste ekstra penge, skriver kongehuset i årsrapporten.

  Derudover skyldes underskuddet, at man har brugt penge på at opgradere kongehusets it-sikkerhed, lave mobile arbejdspladser og installere ladestandere til de kongelie el-biler.

  - Herudover var der i budgettet forudset ekstra opgaver vedrørende vedligeholdelse af lokaler, som var udskudt fra 2021 på grund af corona, står der i årsrapporten.

  Desuden er kongehuset også ramt af stigende energipriser. Det har kostet 1,2 millioner kroner mere end i 2021, at energipriserne er røget i vejret, forklarer kongehuset.

  Og så har man haft et negativt afkast på kongehusets investeringer, lyder det.

  - Regnskabsresultatet blev yderligere påvirket af de øgede energipriser og den generelt høje inflation. Det økonomiske resultat afspejler desuden investeringer i it-sikkerhed, mobile arbejdspladser, bæredygtighed samt i vedligeholdelse af lokaler, skriver kongehuset.

 25. Wall Street Journal 'afviser på det kraftigste', at deres journalist i Rusland er spion

  The Wall Street Journal afviser, at deres reporter i Moskva, Evan Gershkovich, skulle være spion.

  Han blev i dag anholdt i byen Jekaterinburg i Ural og anklaget for at arbejde for den amerikanske regering. Det meddelte den russiske efterretningstjeneste FSB tidligere.

  - The Wall Street Journal afviser på det kraftigste beskyldningerne fra FSB og kræver øjeblikkelig løsladelse af vores betroede og dedikerede reporter, Evan Gershkovich. Vi står i solidaritet med Evan og hans familie, lyder det fra avisen i en udtalelse sendt til Reuters.

  Kreml ønsker ikke at udtale sig til Reuters og henviser til FSB, men siger dog, at Evan Gershkovich 'blev taget på fersk gerning' - uden dog at fremlægge nogen beviser på det.

 26. Var du ikke hjemme, da postbuddet kom med pakken? Nu forsøger PostNord sig med fotodokumentation

  Har du stået derhjemme og raset over at få en besked fra PostNord om, at postbudet desværre ikke traf nogen hjemme ved pakkeleveringen?

  Sådan en situation har PostNord et utal af gange fået kritik for, og problematikken er blevet beskrevet gennem flere år i medierne.

  Nu vil man forsøge sig med at tage billeder af pakkerne foran folks hjem for at bevise, at postbudet rent faktisk ringer på døren i et forsøg på at gøre oplevelsen med pakkeleveringer fra PostNord bedre.

  Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

  - Selvom de faktiske sager, hvor et bud ikke ringer på, er forsvindende få, så lever fortællingen desværre endnu. Derfor skal vores bude fra i dag tage et billede af pakke og pakkemodtagerens indgangsparti for at dokumentere, at vi har været forbi og forsøgt at træffe modtageren hjemme, siger Stine Sander, Pakke- og Kommunikationsdirektør i PostNord Danmark.

 27. Dødstal efter færgebrand i Filippinerne stiger til 31

  Færgebranden har kostet mindst 31 mennesker livet. (Foto: © Handout, AFP or licensors)

  Det har kostet mindst 31 personer livet, at en færge brød i brand i det sydlige Filippinerne.

  Mindst syv er fortsat savnet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Personerne er enten omkommet i flammerne eller ved drukning.

  En del mennesker blev reddet af både kystvagten, en anden færge og lokale fiskere, efter de var sprunget i havet, siger guvernør Jim Hataman.

  Han oplyser samtidig, at en undersøgelse for de nærmere omstændigheder nu er sat i gang.

  Færgen, hvis navn er MV Lady Mary Joy 3, var på vej til byen Jolo i Sulu-provinsen fra den sydlige havneby Zamboanga, da den brød i brand ved øen Basilan.

  Der befandt sig omkring 250 personer ombord på færgen.

 28. Russisk far flygtede efter dom for børnetegning: Nu er han pågrebet af politiet

  Aleksej Moskaljov, der flygtede, da han blev idømt to års fængsel for at tilsværte Ruslands hær, er blevet pågrebet af russisk politi.

  Det oplyser hans advokat, Dmitrij Zakhvatov, ifølge Ritzau.

  Hans 13-årige datter tegnede en tegning i skolen, som kritiserede krigen i Ukraine, hvilket fik faren dømt.

  Aleksej Moskaljov, som er enlig far, har været adskilt fra sin datter, siden han blev sat i husarrest i begyndelsen af marts.

  Datteren er sendt på et børnehjem, som skulle være et "rehabiliteringscenter" for mindreårige i hjembyen Jefremov 300 kilometer syd for Moskva, skriver Ritzau.

 29. Russisk deltagelse får dansk forbund til at aflyse fægtestævne

  Dansk Fægte-Forbund har valgt at aflyse et internationalt fægtestævne, fordi verdensforbundet FIE har givet russere og belarusere tilladelse til at deltage i turneringer.

  Beslutningen blev ifølge bestyrelsesformand Jan Sylvest Jensen truffet på et møde onsdag aften.

  - Vi nåede frem til, at vi desværre ikke er i stand til at afvikle det. Det kan vi ikke, når reglerne er, som de er nu, hvor russerne og belaruserne får lov til at være en del af det. Det kan vi ikke se os selv i, siger han til Ritzau.

  På en ekstraordinær kongres 10. marts besluttede FIE at indlemme russere og belarusere igen. De havde været udelukket siden marts sidste år i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

  Afgørelsen gør det muligt for de to landes fægtere at deltage ved kontinentale mesterskaber, VM og ikke mindst OL-kvalifikationen.

Mere fra dr.dk