Seneste Nyt

Endnu et gymnasium opdager rangliste af elever

I sidste uge blev fem elever bortvist fra Munkensdam Gymnasium i Kolding for at have lavet lister, hvor de rangerede 200 piger fra 1.g efter udseende.

Nu står et nyt gymnasium i samme situation.

Skive Folkeblad skriver i dag, at der på Skive Gymnasium og HF florerer en rangliste over kvindelige elevers udseende.

Det fortæller rektor Lars Erik Nielsen og kalder det "en rigtig træls sag for os, som vi ser med stor alvor på".

- Lige nu ved jeg ikke, hvem der står bag. Men når vi finder frem til de ansvarlige, så er det ikke kun en reprimande, de kan se frem til, siger han til avisen.

Nyheder

 1. I ny bog bliver Trump kaldt 'den alvorligste trussel' mod demokratiet

  En tidligere assistent i Donald Trumps administration skriver i en ny bog, hvordan de sidste dage i Det Hvide Hus med ekspræsidenten ved roret var endnu mere kaotiske og lovløse, end det tidligere er blevet beskrevet.

  Den tidligere assistent, Cassidy Hutchinson, var rådgiver for Trumps tidligere stabschef Mark Meadows frem til januar 2021.

  I et langt interview med CNN kalder hun Trump "den alvorligste trussel mod vort demokrati i vores levetid og muligvis i hele USA's historie."

  Cassidy Hutchinsons bog "Enough" beskriver hendes udvikling fra idealistisk, republikansk praktikant i Kongressen til at blive en uundværlig hjælp for Trumps stabschef i præsidentens sidste dage i Det Hvide Hus.

 2. Forsvarsadvokat vil forsøge at få Højesteret til at kigge på hemmelige optagelser i drabssag

  Retssagen, hvor en nu 30-årig mand er tiltalt for drabet på den gravide Louise Borglit i 2016, er blevet trukket ud.

  Det skyldes en kontrovers om nogle af anklagemyndighedens vigtige beviser - nemlig hemmelige optagelser fra fængslet mellem den nu tiltalte mand og en agent fra Politiets Efterretningstjeneste.

  Sagen blev nemlig udsat, mens både byretten og landsretten skulle kigge på, om optagelserne overhovedet kunne bruges - eller om de havde karakter af en afhøring, hvor den nu tiltalte mand burde have haft nogle rettigheder.

  Men den afgørelse vil tiltalte og hans forsvarsadvokat nu have Højesteret til at vurdere.

  Det bekræfter forsvarsadvokat Christina Schønsted over for DR Nyheder.

  Hun vil nu ansøge Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at få Højesteret til at kigge på sagen.

  Retssagen mod den 30-årige mand forventes at blive afsluttet i Retten i Glostrup 14. december. Inden da skal nye vidner afhøres i sagen.

 3. 14.000 ansatte i Odense Kommune må fremover ikke bruge nogen former for nikotin- og tobaksprodukter i arbejdstiden.

 4. Retssagen kommer i slipstrømmen på den varmeste sommer, der nogensinde er målt.

 5. Google fejrer sin 25-års fødselsdag med digital konfetti på din skærm

  Søgemaskinen Google fejrer sig selv i dag, for det er 25 år siden, at platformen blev lanceret.

  For 25 år siden blev Google Søgning lanceret for at hjælpe os alle sammen med at finde svar på store og små spørgsmål, skriver Google.

  - Siden har milliarder af mennesker henvendt sig til vores produkter for at gøre netop det - for at tilfredsstille deres nysgerrighed. At starte en virksomhed. At starte en rejse. At skære en ananas.

  Google fejrer blandt andet dagen ved at have en lille gimmick på søgesiden, hvor der drysser konfetti ned over skærmen, hvis man søger på fødselsdags-relaterede ord som "happy birthday".

  Google er det mest besøgte websted i verden med cirka 90 milliarder besøg om måneden.

 6. DBU sætter foden ned: Ingen danske landshold skal møde Rusland

  Alle russiske fodboldlandshold har været udelukket af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) turneringer siden invasionen af Ukraine. Men nu har Uefa's eksekutivkomité besluttet at åbne døren for det russiske U17-landshold.

  De kommer dog ikke til at møde Danmarks U17-landshold. Det slår DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, fast.

  - Vi kommer ikke til at se et dansk landshold stille op mod et russisk landshold - uanset alder. Det vil jeg gerne understrege. DBU's holdning er den samme, som den hele tiden har været, siger Jakob Høyer til Ritzau.

  Der er dog heller ikke vedtaget noget endnu, men Uefa har bedt administrationen om at komme med et forslag til, hvordan de russiske U17-hold kan sluses ind igen. Det er dog et krav, at de skal spille under neutrale farver, neutralt flag og på neutral grund.

 7. Borgere i Silkeborg demonstrerer mod nedskæringer på byens sygehus

  Når det midtjyske regionsråd i dag mødes for at lægge sidste hånd på næste års budget, så bliver de mødt af 120 utilfredse silkeborggensere, som kommer i busser til regionshuset i Viborg.

  Det gør de for at demonstrere mod de planlagte besparelser på byens sygehus.

  - Det er fuldstædig absurd, at et af Danmarks bedste sygehuse endnu en gang skal spare, fordi pengene ikke er der, siger Nikolaj Møller Jensen fra foreningen Støt Silkeborg Sygehus.

  Der er lagt op til, at sygehusets diagnostiske center skal lukke om natten, akutklinikken lukker om dagen og 34 sengepladser flytter ud af byen. Det skal spare regionen for op til 40 millioner kroner.

 8. Et rådgivende organ, der kan hjælpe kvinder med at tage beslutning om sen abort, bør erstatte de nuværende abortsamråd, mener læger og jordemødre efter nye anbefalinger fra Etisk Råd.

 9. Britiske butiksansatte udstyres med kropskameraer

  Et stigende antal butikstyverier betyder nu, at flere britiske butiksansatte bliver udstyret med kropskameraer.

  For nylig meldte kæderne Tesco og Morrison ud, at deres ansatte ville blive udstyret med kameraer, og nu er det Aldi, som tager teknologien i brug som et værn mod kriminelle, der udsætter de ansatte for fare. I første omgang som et forsøg blandt nogle af de ansatte.

  Ifølge The Grocer sker der alene i Tescos butikker omkring 850 tilfælde af vold eller andre former for overgreb hver dag. I 2019 og 2020 hed det tal 450.

 10. Kunstner bag omstridt kunstværk anker dom om tilbagebetaling til museum

  Værket "Take The Money And Run" af Jens Haaning på Kunsten i Aalborg. Oprindeligt var det meningen, at det skulle bestå af penge, der illustrerede henholdsvis en dansk og en østrigsk årsindkomst. Nu er der kun små stykker klister tilbage, der har holdt pengene. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  I sidste uge faldt der i Københavns Byret dom i en spektakulær sag om et omstridt kunstværk af kunstneren Jens Haaning.

  I dag, onsdag, lyder meldingen så fra hans advokat, Peter Schønning, at han anker dommen.

  Det skriver Ritzau.

  Dommen lød på tilbagebetaling af knap en halv million kroner til museet Kunsten i Aalborg.

  Pengene havde Jens Haaning lånt, fordi de skulle indgå i to kunstværker med titlen "Take the Money and Run" altså "tag pengene og løb". Men i sidste øjeblik bestemte kunstneren sig altså for at beholde pengene selv.

 11. Overgravet kabel påvirker togtrafikken mellem Fredericia og Aarhus

  DSB aflyser alle Inter City Lyn-tog og regionaltog mellem Fredericia og Aarhus frem til klokken 12.

  Det skyldes et overgravet kabel mellem Horsens og Skanderborg.

  Der vil være togbus i stedet for de aflyste regionaltog og rejsende, som skulle have været med ICL-tog henvises til i stedet at tage et Intercity-tog.

 12. Fire mænd forbrændt ved arbejdsulykke - én i kritisk tilstand

  Fire personer er kommet til skade i forbindelse med en arbejdsulykke på virksomheden Welcon i den midtjyske by Svindbæk, der ligger nær Give og Brande.

  Der er ifølge Sydøstjyllands Politi tale om en ulykke, hvor fire mænd af uvisse årsager er blevet forbrændt, og én af mændene er i kritisk tilstand fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalets brandsårsafdeling, fortæller TV Syd.

  Politiet fik meldingen om arbejdsulykken klokken 06.57. Det vil ikke fortælle mere om sagen for nuværende.

  Welcon producerer ståltårne til vindmøller.

 13. Et jordskælv har ramt nær italiensk turistdestination

  Et jordskælv har onsdag ramt et område nær Napoli i Italien med en styrke på 4,2.

  Det er det største jordskælv, der er blevet målt i næsten fire årtier.

  Det skriver Reuters.

  Ifølge italienske myndigheder har jordskælvet ikke umiddelbart forårsaget skader.

  Vulkanske kratere præger det område, hvor jordskælvet ramte, som ligger i den vestlige udkant af Napoli. Området er under konstant overvågning for risikoen for jordskælv eller vulkanudbrud.

 14. Der var 160.000 færre overnatninger i danske feriehuse i sommeren '23

  Nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort, viser, at der i sommermånederne juni, juli og august var 160.000 færre overnatninger i de danske feriehuse i år sammenlignet med samme periode i 2022.

  Faldet skyldtes udelukkende, at der var færre overnatninger i juni 2023 end i juni 2022. Både juli og august er der næsten uændrede tal i forhold til sidste år.

  Nedgangen i juni-overnatninger hænger sammen med, at pinsen sidste år lå i juni, mens den i år faldt i maj, skriver Danmarks Statistik.

  Det er fjerde år i træk, at der var over 10 millioner feriehusovernatninger i sommermånederne. Tallet nåede op på 10,4 millioner overnatninger samlet set, og en væsentlig andel af bookingerne er lavet af gæster fra Tyskland.

 15. Irakiske myndigheder: Brand ved bryllupsfest skyldes formentlig fyrværkeri

  Fyrværkeri er formentlig skyld i den brand, der i nat opstod ved en bryllupsfest i det nordlige Irak.

  Sådan lyder det i en officiel udtalelse fra de irakiske civilforsvarsmyndigheder på baggrund af nuværende oplysninger, skriver BBC.

  Branden har indtil videre kostet minimum 100 mennesker livet og såret adskillige flere, men sundhedsmyndighederne i Nineveh-provinsen, hvor branden fandt sted, fastslår, at det er et foreløbigt dødstal, der stadig kan stige.

  - Branden fik nogle dele af loftet til at falde ned på grund af brugen af meget brændbare, billige byggematerialer, skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer udtalelsen.

 16. Strejker i bilindustrien i USA får lige nu stor politisk opmærksomhed.

 17. Fjerde anholdelse i amerikansk sag om dagplejebarns pludselige død

  En fjerde person er efter halvanden uge på flugt blevet anholdt i en opsigtsvækkende sag fra bydelen Bronx i New York, hvor et barn i en dagpleje er død - angiveligt efter at være blevet forgiftet.

  Dermed er fire personer i politiets varetægt i forbindelse med sagen, hvor flere børn menes at være blevet forgiftet med stoffet fentanyl, der er op imod 100 gange stærkere end morfin.

  Den døde var en dreng på et år, mens tre andre børn er indlagt men i live.

  Politiets teori er, at der er blevet solgt eller opbevaret stoffer i daginstitutionen, hvor børnene er blevet passet, og at børnene så har ligget og sovet på måtterne, der har været i kontakt med fentanyl.

  Der er fundet fentanyl gemt under nogle gulvbrædder.

 18. Efter kun fem måneder rejser købmandsparret på Tunø tilbage til fastlandet

  Den lille kattegatø Tunø risikerer at skulle på jagt efter en ny købmand for tredje gang på tre år.

  De nuværende forpagtere har besluttet at forlade øen og flytte til fastlandet - af hensyn til deres børn, som i dag skal med færge til og fra skole.

  - Vi er ved at undersøge, om vi kan finde noget på fastlandet og så pendle frem og tilbage tre gange om ugen, siger Anita Grønholdt Møller, der driver købmandsbutikken sammen med sin mand, Anders.

  Hvis ikke det lykkes at finde en passende bolig, så stopper Anita og Anders som forpagtere af øens eneste dagligvarebutik den 1. april.

  - Men det er en plan b, som vi ikke håber på at skulle tage i brug, siger Kim Anker Hansen, der er formand for Tunø Fonden, som ejer købmandsbutikken.

 19. Udenrigsministeriet advarer danskere i Grækenland

  Udenrigsministeriet har udsendt et stormvarsel til danskere i Grækenland, efter at stormen 'Elias' har ramt store dele af Grækenland.

  Stormen forventes at fortsætte til torsdag, og derfor opfordres danskere i landet til at udvise forsigtighed og i øvrigt følge de lokale myndigheders anvisninger.

  Skærmbillede af udenrigsministeriets opslag på det sociale medie X.
 20. De tror på de 'nordiske arters' overlegenhed - nu har Tyskland forbudt nynazistisk gruppe

  Den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, forbyder nu den højreekstremistiske gruppe "Artgemeinschaft", som er anklaget for at sprede nazistisk ideologi.

  Forbuddet har ført til, at tyske myndigheder onsdag ransagede gruppens hovedkvarter samt 26 boliger tilhørende 39 medlemmer, siger indenrigsministeren.

  - Dette er endnu et hårdt slag mod højreekstremisme og mod de intellektuelle brandstiftere, der fortsætter med at sprede nazisternes ideologier den dag i dag.

  Tidligere på måneden blev en anden nynazistisk gruppe, "Hammerskins Deutschland" med rødder i USA, forbudt i Tyskland. I den forbindelse blev 28 medlemmers hjem ransaget efter en langvarig undersøgelse, som har stået på i mere end et år i samarbejde med amerikanske embedsmænd.

 21. Hoteller og overnatningssteder har i flere måneder manglet betaling fra portalen Booking.com.

 22. Ukraine hævder, at Rusland har mistet 276.990 soldater

  276.990 russiske soldater har ifølge generalstaben for Ukraines hær mistet livet i krigen siden den 24. februar sidste år.

  Alene det seneste døgn menes 320 soldater at være omkommet.

  Ifølge militærets rapport har Rusland desuden mistet 4.675 kampvogne, 8.950 pansrede kampkøretøjer, 792 raketsystemer til affyringer, 315 fly og 316 helikoptere.

  Oplysningerne er ikke bekræftet fra russisk side.

 23. Kun tre gange i de seneste 12 år har det været varmere så sent på året.

 24. Ifølge New Yorks statsanklager har Trump løjet om værdien af sit firma.

 25. Nul snus: Fuldt tobaks- og nikotinforbud på vej i Odense Kommune

  Et forbud mod at bruge snus, tyggetobak og e-cigaretter som puff bars og vapes i arbejdstiden kan være på vej for ansatte i Odense Kommune.

  Kommunens økonomiudvalg skal i dag tage stilling til, om den nuværende rygepolitik skal udvides fra at gælde cigaretter og e-cigaretter til at omfatte alle former for tobak og nikotin bortset fra rygeafvænningsprodukter, som er godkendt af Lægemiddelstyrelsen.

  Den nye tobaks- og nikotinpolitik omfatter alle medarbejdere i Odense Kommune og borgere, der opholder sig i kommunens bygninger og tilhørende områder.

  Der tegner sig et flertal for politikken, som skal endeligt godkendes af byrådet. Aalborg og Slagelse Kommuner har allerede vedtaget lignende politikker.

 26. Kina: Militærøvelser tæt på Taiwan skal bekæmpe 'separatiststyrker'

  Kinas seneste øvelser nær Taiwan er rettet mod at bekæmpe separatisternes "arrogance".

  Sådan lød det onsdag fra den kinesiske regering, efter Taiwan i de seneste uger har meldt om øget militær aktivitet, herunder en øvelse på land i retning mod øen.

  Fra Taiwan, som Kina hævder som sit eget territorium, lyder det nemlig, at der inden for den seneste måned er blevet observeret snesevis af jagerfly, droner, bombefly og andre fly samt krigsskibe tæt på øen.

  Ifølge Taiwans forsvarsminister er den øgede militære aktivitet i området med til at øge risikoen for, at tingene kommer "ud af kontrol", lød det fra ministeren lørdag.

 27. Ny forskning fra Nationalmuseet tyder på, at dronning Thyra har haft større magt i ægteskabet med Gorm den Gamle, end vi hidtil har troet.

 28. Fagforening: Amerikansk forfatterstrejke slutter onsdag

  Fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) oplyser i en udtalelse, at strejkende medlemmer kan genoptage arbejdet onsdag.

  Strejken ophører klokken 00.01 lokal tid i Los Angeles onsdag, fremgår det af udtalelsen.

  Forfatterne kan vende tilbage til arbejdet, mens den nye aftale ratificeres i en afstemning, oplyser WGA.

  Aftalen indeholder en lønstigning og beskyttelse af manuskripter over for kunstig intelligens.

  Fagforeningen WGA repræsenterer omkring 11.500 film- og tv-forfattere.

  Strejken har varet næsten fem måneder.

  Søndag oplyste WGA, at der var nået en foreløbig treårig aftale med flere filmselskaber og streamingtjenester.

 29. Brand dræber 100 personer ved irakisk bryllupsfest

  En ellers lykkelig begivenhed har taget en tragisk drejning i det nordlige Irak, hvor der opstod en brand til en bryllupsfest, der kostede 100 mennesker livet.

  Det har lokale myndigheder oplyst til irakiske medier.

  Desuden er over 150 personer blevet såret i forbindelse med branden.

  Det er ikke klart, hvor alvorlige deres skader er. Det er heller ikke klart, hvordan branden opstod under bryllupsfesten, eller hvorfor den blev så alvorlig.

  Hændelsen fandt sted i det nordlige Irak i distriktet Hamdaniya, der ligger i Nineveh-provinsen og grænser op til Syrien mod vest.

  Sundhedsmyndighederne i Nineveh-provinsen fastslår, at det er et foreløbigt dødstal, der stadig kan stige.

  Myndighederne "har registreret 100 døde og over 150 sårede ved branden i et bryllupslokale i Al-Hamdaniya," skriver det statslige irakiske nyhedsbureau INA.

 30. Begrænsninger af offentlige dragshows i Texas stoppet

  En føderal dommer i den amerikanske delstat Texas har omstødt en lov, der begrænser dragshows i det offentlige rum.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Ifølge dommeren er loven diskriminerende og en begrænsning af ytringsfriheden, og dermed er den i strid med den amerikanske forfatning og må ikke håndhæves.

  Straffen for at bryde den nye lov i Texas lød på bøde eller fængsel i op til et år for at udøve dragshows på offentlige steder, hvor personer under 18 år kunne se det.

  En række amerikanske delstater har forsøgt at begrænse dragshows det seneste år, mens fire delstater, herunder Texas, har forsøgt at begrænse dragshows ved lov. Det gælder blandt andet i den konservative delstat Tennessee.

 31. Dommer finder Trump ansvarlig for svindel: Har i årevis løjet om sin formue

  En dommer i delstaten New York i USA har tirsdag nægtet at afvise et civilt søgsmål, der anklager den tidligere præsident i USA Donald Trump for ulovligt at have løjet om sin formue.

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Trump og hans familievirksomhed dermed tirsdag fundet ansvarlig for svindel.

  Det er New Yorks justitsminister og chefstatsanklager, Letitia James, der har lagt sag an mod Trump.

  Hun anklager den tidligere præsident, hans voksne børn og hans firma Trump Organization for mellem 2011 og 2021 at lyve om blandt andet værdien af ejendomme for at få bedre vilkår for banklån og forsikringer.

  Statsadvokaten mener blandt andet, at værdien af Trumps ejendom Mar-a-Lago i Florida og hans penthouselejlighed i Trump Tower på Manhattan var overdrevne.

  Ifølge Reuters vil Donald Trump og de andre anklagede anke dommeres afgørelse.

 32. Pernille Harder glæder sig over, at hun - og resten af landsholdet - for alvor har fået gang i den offensive produktion.

 33. Danmarks anfører var målfarlig og bidrog med mange gode detaljer. Se bedømmelserne af de danske spillere efter kampen mod Wales herunder.

 34. Med 5-1-sejren tirsdag aften har danskerne fortsat maksimumpoint i Nations League-gruppespillet.

 35. Siden torsdag har kommunen modtaget 40-50 henvendelser fra borgere. Nu har de mistanke om, at sagen omfatter flere børn.

 36. Endnu flere, end man troede, kan have fået lækket personlige oplysninger i datalæk

  I august skaffede hackere sig adgang til personfølsomme data fra fem uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland i det, der af DR's techkorrespondent Henrik Moltke er blevet beskrevet som "måske en af de mest alvorlige sager i Danmark".

  Men hackerangrebet kan være endnu mere alvorligt end hidtil antaget.

  Det siger Ole Kamp Hansen, der er rektor på Sønderborg Statsskole, i en pressemeddelelse.

  Hackerne kan nemlig muligvis have haft adgang til anden data end det, som berører elever og ansatte på Sønderborg Statsskole.

  Det kan for eksempel være personfølsomme data fra tidligere ansatte, tidligere elever, samarbejdspartnere, ansøgere og forældre.

  - Datalækket er stoppet, men skolen har ikke mulighed for at slette de data, som befinder sig på the dark web, siger Ole Kamp Hansen.

 37. Med megafon og kasket tilslutter Joe Biden sig strejkende medarbejdere

  • Den amerikanske præsident, Joe Biden, deltog i dag ved strejkende medarbejdere fra den amerikanske bilindustri. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
  • Præsidenten havde taget en kasket på med fagforeningens logo for at vise sin støtte. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Strejkende medarbejdere i den amerikanske bilindustri i Michigan har fået selskab af den amerikanske præsident, Joe Biden.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Biden har taget en fagforeningskasket på i anledningen med logoet fra United Auto Workers, der er bilarbejdernes fagforening.

  Præsidenten viftede desuden med bannere og fortalte gennem en megafon, at han var på de strejkendes side.

  Strejkerne finder sted, efter de ansatte i den amerikanske bilindustri har forlangt kortere arbejdsuger, jobsikkerhed mens industrien udvikler sig og lønstigninger på 40 procent. Biden har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt i dag, at han støtter de strejkendes lønkrav.

 38. Sagsøges af konkurrencemyndigheder: Amazon anklages for at bruge sin magt til at hæve priser

  Nethandelgiganten Amazon er blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC).

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Myndighederne hævder blandt andet, at Amazon straffer virksomheder, der bruger dets platform, men som også sælger sine varer billigere via andre mellemhandlere.

  Det sker, ved at virksomhedernes produkter bliver nedprioriteret i søgeresultatet på Amazons platform, skriver Reuters.

  - Amazon er en monopolist, der bruger sin magt til at hæve priserne for amerikanske forbrugere og opkræve skyhøje gebyrer hos hundredtusindvis af onlinesælgere, siger John Newman, der er vicedirektør for FTC's konkurrenceenhed.

  Ifølge David Zapolsky, der er underdirektør hos Amazon, afviser selskabet anklagerne.

 39. Den 37-årige bandeleder kontrollerer store dele af narkohandlen i Sverige. Nu er han også blevet et problem internationalt.

 40. Det er ikke sikkert, offentligheden får indsigt i dansk efterforskning af Nord Stream-sabotage

  Det er ikke sikkert, at offentligheden nogensinde får svar på, hvad den danske efterforskning af Nord Stream-sabotagen kommer frem til.

  Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til DR.

  - Det kan jeg stadig ikke sige al den stund, at jeg ikke ved, hvad efterforskningen vil pege på. Sager, der vedrører nationens sikkerhed og generelt vedrører vores efterretningstjenester, der er der altid i et vis omfang information, man ikke kan dele af hensyn til nationens sikkerhed.

  Sagen bliver stadig efterforsket her et år efter sprængningerne i både Sverige, Tyskland og Danmark. Og mens de tyske myndigheder har delt flere oplysninger om efterforskningen, så er der mere stille fra de danske.

 41. Formand for det canadiske parlaments underhus trækker sig efter hyldest af naziveteran

  Han var ellers ikke meget for at trække sig i starten. Men efter pres, har formanden for Underhuset i det canadiske parlament, Anthony Rota, nu trukket sig.

  - Jeg må trække mig som jeres formand, sagde han i parlamentet ifølge BBC.

  Anthony Rota undskyldte søndag aften, for at han i sin rolle som formand officielt anerkendte 98-årige Jaroslavu Hunke som en "ukrainsk helt".

  Rota vidste ikke, siger han selv, at Hunke var nazist og kæmpede på tysk side i Anden Verdenskrig.

  Rotas anerkendelse af Hunke kom, efter Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på besøg i Canada for at takke det nordamerikanske land for dets bistand i krigen mod Rusland.

 42. Protesten udmøntede sig i et positivt møde med kulturministeren.

 43. To ledere sendt hjem fra skole, mens sag om overgreb undersøges

  Rudersdal Kommune har valgt midlertidigt at hjemsende to ledere fra Søholmskolen, hvor en 27-årig tidligere ansat lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt af en mindreårig og vidnetrusler.

  De to havde ledelsesansvar, da overgrebet menes at have fundet sted.

  Det bekræfter kommunen overfor TV 2 og DR Nyheder. De to ledere er hjemsendt, mens forløbet om sagen undersøges.

  "Det sker for at sikre mest mulig ro om skolens børn og medarbejdere i en svær tid", lyder det i et skriftligt svar kommunen.

  Den 27-årige blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

 44. Tyrkerne er kommet et skridt tættere på at få F-16-fly, og dermed er svenskerne et skridt tættere på at blive medlem af Nato.

 45. Dødstallet stiger til 125 efter eksplosion i Nagorno-Karabakh

  125 meldes nu omkommet efter en voldsom eksplosion i Nagorno-Karabakh i går.

  Det skriver den aserbajdsjanske udgave af nyhedsbureauet Interfax ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Mediet citerer Armeniens sundhedsministerium for dødstallet. Tidligere i dag lød dødstallet på 20.

  Eksplosionen fandt sted nær Stepanakert, der er hovedstad i den omstridte region Nagorno-Karabakh.

  I sidste uge tog Aserbajdsjan kontrol over regionen med en lynoffensiv. Det har fået tusindvis af etniske armeniere til at forlade regionen og krydse grænsen til Armenien.

  Armenien og Aserbajdsjan har været i krig over Nagorno-Karabakh to gange, første gang var i begyndelsen af 1990'erne, anden gang i 2020.

 46. Den danske filmmand, der bor i New York, glæder sig til at komme i gang med sin internationale tv-serie.

 47. En halvandet år gammel video har fået racismedebatten til at blusse op i Irland og på sociale medier.

 48. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

  Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

  I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

  Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

  Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

  Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

 49. Olieselskabet Bluenord valgte mandag at trække ansøgning om gas- og olieindvinding i Nordsøen tilbage.

 50. Forskelligheder i befolkning, geografi og udfordringer har betydning for, hvordan pengene bliver brugt i din region næste år.

Mere fra dr.dk