Seneste Nyt

Se de nye optagelser: Gaslæk svarer til 32 procent af den årlige danske CO2-udledning

Sådan ser det ud, når millioner af kubikmeter naturgas vælter op til overfladen af Østersøen.

Ifølge Energistyrelsen beregninger vil lækagerne fra de to rørledninger Nord Stream 1 og 2 i værste fald løbe op i cirka 778 millioner standardkubikmeter naturgas. Tallet er baseret på oplysninger fra selskaberne bag de to rørledninger.

Det svarer til en udledning af drivhusgasser på cirka 14,6 millioner ton CO2- ækvivalent (CO2e).

I 2020 var den samlede danske udledning på cirka 45 millioner ton CO2e, så derfor svarer udledningen fra lækagerne til cirka 32 procent af vores årlige CO2e-udledning.

Energistyrelsen konstaterer, at der er tale om et overskøn, bland andet fordi det ikke er sikkert, at al naturgassen bliver frigivet til atmosfæren.

Nyheder

 1. Gravid kvinde fik fly til at nødlande - og så flygtede 28 migranter

  28 migranter forsøgte at flygte fra et fly, der nødlandede i Barcelonas lufthavn El Prat, skriver Reuters.

  Flyet var på vej fra Marokko til Tyrkiet, men måtte nødlande, da en gravid kvinde på flyet havde foregivet, at hun var gået i fødsel, oplyser de spanske myndigheder.

  Politiet fangede 14 af dem - deriblandt den gravide kvinde.

  De 14 andre er ikke blevet fundet endnu.

  Fem af de tilbageholdte blev umiddelbart efter sendt tilbage med fly til Marokko.

  Den gravide kvinde blev sendt på hospitalet, men her konstaterede man, at hun ikke var i fødsel.

 2. Axelsen får god start på sæsonfinalen i badminton med storsejr

  Efter en blød start satte Viktor Axelsen tingene på plads, da han åbnede sæsonfinalen med en sikker sejr. (Foto: © Sakchai Lalit, Associated Press)

  Viktor Axelsen har haft et tæt på perfekt år, når det kommer til badminton.

  Derfor var den 28-årige dansker også kvalificeret til sæsonfinalen i Bangkok, og her fik den forsvarende vinder en god start med en sejr over Lu Guang Zu fra Kina.

  Den danske verdensetter vandt i to sæt, 21-13, 21-11, og fører dermed gruppen, som i alt består af fire spillere.

  I morgen møder Viktor Axelsen japanske Kodai Naraoka, inden inderen H.S. Prannoy venter på fredag.

  Viktor Axelsen har blot tabt to kampe i 2022 - semifinalenederlaget til indiske Lakshiya Sen i årets første turnering og nederlaget til træningsmakkeren Loh Kean Yew ved Denmark Open i oktober.

  Den danske herredouble bestående af Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen har også været i aktion ved sæsonfinalen. De tabte i to sæt til den kinesiske duo Yu Chen Liu og Xuan Yi Ou.

 3. Enhedslisten og Konservative åbner for højere klimamål efter ny rapport

  Enhedslisten og Konservative er åbne for, at Danmark skal løfte sit ambitionsniveau i forhold til at reducere udledningen af drivhusgasser.

  Det siger partierne til Ritzau, efter at Klimarådet, som ser Folketingets klimapolitik efter i sømmene, i en ny rapport har konkluderet, at Danmarks klimamål i nogle tilfælde ikke lever op til Parisaftalen.

  Det nuværende klimamål hedder 70 procents reduktion af udledningen inden 2030 i forhold til i 1990. I parisaftalen er målet at begrænse den globale opvarmning til 1,5-2 grader i 2100 sammenlignet med niveauet før industrialiseringen.

  I grove træk konkluderer Klimarådet, at det danske klimamål lever kun op til Parisaftalen, hvis man er villig til midlertidigt at tillade temperaturstigninger over 1,5 i perioder, mod at det falder til under 1,5 inden år 2100. Her skal man også samtidig acceptere, at der er stor risiko for endnu højere temperaturer.

 4. Radikale efter nye forhandlinger: 'Vi er langt i at skabe et klima og en tillid, som jeg ikke har prøvet før'

  De Radikale kom for kort tid siden ud fra regeringsforhandlinger med Mette Frederiksen i Statsministeriet.

  På vej ud af Statsministeriet efter godt halvanden times forhandlinger sagde partileder Martin Lidegaard, at forhandlingerne "bevæger sig fremad", og at de i dag har talt om klima, uddannelse og børn.

  - Hvis jeg skal sige noget om, hvor langt vi er, så vil jeg sige, at vi er langt i at skabe et klima og en tillid, som jeg ikke har prøvet før, mellem meget forskellige partier. Det er noget, der ikke kommer dårligt tilbage, uanset hvor vi lander henne, lød det fra Martin Lidegaard.

  Han understreger, at det stadig er De Radikales mål at komme med i en kommende regering.

  - Det håber vi. Det er uændret, at vi meget gerne vil, men selvfølgelig ikke for enhver pris. Ambitionsniveauet skal være i orden. Både på det, der handler om den offentlige sektor, men også klima, uddannelse og børn.

 5. Dansk bordtennischef kalder nyt VM i Qatar for en 'brandærgerlig' beslutning

  Når verdens bedste bordtennisspillere skal dyste om VM-titlen i 2025, bliver det i en hal i Doha. (Foto: © Suhirrthavathy Thiruchelvam, © Suhirtthavathy Thiruchelvam)

  Mens VM-fodbolden ruller i Qatar, har ørkenstaten sikret sig et nyt verdensmesterskab.

  Det gælder VM i bordtennis, som i 2025 skal afvikles i Doha. Tirsdag vandt Qatars hovedstad afstemningen foran den spanske by Alicante med 53-39.

  Og det ærgrer Bordtennis Danmarks formand, Henrik Vendelbo, som var til stede ved afstemningen i Jordan.

  - Det er brandærgerligt, for det er federe, når turneringen er i Europa. Qatar har dog været en stor spiller under corona, hvor de har linet op med turneringer og økonomiske donationer til nationer, som nu synes, Qatar har gjort et godt arbejde, siger Henrik Vendelbo.

  Bordtennis Danmark har hverken tænkt i protester eller en boykot, for der er længe til 2025, forklarer formanden.

  - Vi er ikke klar til at åbne dørene alt for meget for Qatar, så det var en af grundene til, at vi stemte på Spanien.

  Inden Qatar skal være værter, afvikles VM i 2023 i Sydafrika.

 6. Flere trafikuheld i Nordsjælland - sneglatte veje mange steder

  I morgentimerne drillede snevejret bilisterne i Nordjylland, og nu skaber snevejret også problemer for trafikken i Nordsjælland.

  Her beretter politiet på Twitter om fem færdselsuheld inden for kort tid. Dog uden personskade.

  - Kør forsigtigt - og overvej, om du har de rette dæk på bilen, lyder det fra Nordsjællands Politi.

  DR P4 Trafik skriver også på Twitter, at der er sneglatte veje mange steder i Nordsjælland og Nordvestsjælland.

  Sneen skabte glatte veje i Vestsjælland:

 7. Ombudsmanden skal undersøge forhold for børn, der sidder fængslet med mødre

  Ombudsmandens har besluttet at lave et tilsynsbesøg hos Jyderup Fængsel. Her skal kontrolinstansen undersøge, hvordan forholdene er for de børn, der bor i fængslet med deres mødre.

  Det skriver Ombudsmanden i en pressemeddelelse.

  Tilsynet sker, efter at flere aktører har kritiseret forholdene for børn i fængslet, som er det eneste kvindefængsel i Danmark.

  Fængslet får kritik af ansatte og Fængselsforbundet, som over for Politiken har berettet, at der blandt andet er lange ventetider for at børn kan komme til lægen.

  Ifølge avisen oplyser Kriminalforsorgen, at der i oktober var tre børn under tre år i Jyderup fængsel. Den 22. november var der to, mens flere ifølge Politiken var på vej.

  I Danmark har kvinder ret til at have sit barn under tre år med sig i fængsel, hvis kvinden selv kan passe sit barn, og hvis myndighederne vurderer, at det er bedre for barnet end anbringelse.

 8. Klimaaktivister bag flere kunst-hærværker kaster maling på italiensk operahus

  • Politiet har anholdt fem personer for at stå bag hærværket på operaens facade. (Foto: © PIERO CRUCIATTI, Ritzau Scanpix)
  • Ultima Generazione, - den italienske del af den internationale gruppe for klimaaktivister The Last Generation - siger, at det er dem, der står bag malingkastet på La Scala. (Foto: © PIERO CRUCIATTI, Ritzau Scanpix)
  • Ultima Generazione har tidligere vandaliseret andre kunstværker - her en udstilling fra Andy Warhol i Milano. (Foto: © MOURAD BALTI TOUATI, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Klimaaktivister har kastet maling på operahuset La Scala i Milano, Italien.

  Det oplyser italiensk politi ifølge Reuters. Aktivisternes handling sker, mens operasæsonen netop er gået i gang.

  Gruppen Ultima Generazione, som er den italienske version af den internationale aktivistgruppe The Last Generation, har taget ansvar for malingkastet.

  Politiet har anholdt fem personer for hærværket, mens facaden er ved at blive skrubbet fri af maling.

  I løbet af den sidste måned har den italienske del af aktivistgruppen stået bag flere hærværker på kunstværker.

  I starten af november hældte medlemmer af gruppen suppe over et Vincent van Gogh maleri i Rom og kastet mel over malede sportsbiler i en udstilling fra popkunsteren Andy Warhol i Milano.

 9. Messerschmidts retssag afgøres den 21. december

  Der har været stor usikkerhed om, hvornår der falder dom i sagen mod Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

  Men efter DF-formandens forsvarer i dag sagde, at han alligevel ikke behøver at høre et udenlandsk vidne, er tidsplanen igen på skinner.

  - Vi forventer nu dom den 21. december, sagde retsformanden ved indledningen af dagens retsmøde.

  - Det kan pressen notere sig. Nærmere tidspunkt følger.

  I dag skal tidligere DF-medarbejder Karsten Lorentzen afgive forklaring som den sidste i sagen, og derefter skal Morten Messerschmidt genafhøres.

  Morten Messerschmidt er tiltalt for EU-svig for knap 100.000 kroner samt dokumentfalsk i forbindelse med en påstået EU-konference på DF's sommergruppemøde i Skagen i 2015.

  Han nægter sig skyldig.

 10. Tusindvis af handicappede må undvære gratis fysioterapi

  Op mod 17.000 handicappede patienter i hele Danmark kommer til at vente nogle uger med at gå til fysioterapi.

  Danske Fysioterapeuter har bedt deres medlemmer om at holde to ugers pause i december med de gratis behandlinger, fordi landspuljen fra staten til handicappedes behandling er brugt op.

  - Det er jo desværre her i den koldeste tid, hvor jeg er mest belastet. Så det er et stort problem for mig, siger Knud Erik Jensen fra Resen ved Struer, som lider af spastisk lammelse.

  Hos Struer Fysioterapi er medejer Morten Graversen ked af at afvise de handicappede patienter:

  - Vi har mange, som er så dårlige, at de slet ikke kan se sig igennem det.

  Danske Fysioterapeuter forhandler i disse dage videre med staten om en overenskomt for patienter til vederlagsfri behandling til næste år.

 11. 150 kvæstet, da to tog kolliderede på station i Barcelona

  To tog er kollideret her til morgen i Catalonien i det nordøstlige Spanien.

  Omkring 150 mennesker meldes kvæstet, oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

  Kollisionen skete på en station i Barcelona, hvor et passagertog bakkede ind i et andet tog.

  De to tog er blevet evakueret, og ingen personer er fanget i vognene.

  På Twitter oplyser myndighederne, at man er i gang med at undersøge årsagen til ulykken.

  Opdateret klokken 11.42 med nye tal om tilskadekomne.

 12. Snevejret giver problemer for trafikken

  Glatte ramper gør det svært at komme af motorvejen ved Hjørring. (Foto: © Trine Dam, DR)

  Flere nordjyske kommuner og Vejdirektoratet har sendt sneplove og saltspredere i aktion for at gør vejene farbare.

  Men flere steder i landsdelen er det fortsat svært at komme frem på grund af morgenens snevejr. Blandt andet er der køer på motorvejen ved Hjørring, hvor afkørslerne volder store problemer.

  Underlaget er spejlglat, så flere gange i løbet af morgenen er lastbiler gået i stå på vej op ad ramperne.

  Flere andre strækninger i Nordjylland er også plaget af glat føre, så Vejdirektoratet opfordrer bilister til at køre hjemmefra i god tid.

  Man kan følge udviklingen i trafikken på trafikinfo.dk og i radioen på DR P4.

 13. Jamaica indfører undtagelsestilstand for at komme bandevold til livs

  Jamaica har erklæret en omfattende undtagelsestilstand for at få bugt med den øgede bandevold i østaten.

  Det vil gælde for dele af hovedstaden Kingston og seks ud af landets 14 regioner, deriblandt det populære turistmål Montego Bay, skriver nyhedsbureauet AP.

  Undtagelsestilstanden giver politiet mulighed for at anholde folk og ransage bygninger uden kendelser fra domstolene.

  Tiltaget møder kritik fra oppositionen, som advarer mod magtovergreb fra politiets side.

  Premierminister Andrew Holness affvejer dog kritikken og siger i en tv-tale, at situationen er kritisk for befolkningen.

  – Folk må gemme sig under sengen, skjule deres døtre, de kan ikke gå i kirke, og de ser sønner, kærester og ægtemænd blive dræbt. Det er virkeligheden, siger Holness.

  1.421 er indtil videre blevet dræbt i år - sidste år på samme tidspunkt var antallet 1.375, oplyser politiet ifølge AP.

 14. 25 anholdt for terror under kæmpe politiaktion i Tyskland

  Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland. De anholdte er højreekstremister og mistænkt for at tilhøre en terrorgruppe.

  Det skriver Ritzau på baggrund af nyhedsbureauet dpa og de tyske aviser Bild, Zeit Online og Der Spiegel.

  Her lyder meldingen, at de havde planer om et statskup. Blandt de anholdte finder man blandt andet tidligere elitesoldater og et tidligere parlamentsmedlem fra det politiske parti AfD, skriver ARD.

  Mediet beretter, at omkring 50 personer anklages for at have dannet en terrororganisation, der havde som mål at afskaffe den tyske forbundsrepublik og erstatte den med et tysk rige som i 1871.

  Over 3.000 politibetjente deltog i aktionen tidligt i morges, hvor der blev foretaget razziaer i flere end 130 huse og lejligheder i mindst 11 af de tyske delstater.

 15. Kina lemper karantænekrav efter store protester

  Kinas Nationale Sundhedskommission har i dag besluttet at slække på nogle af de strenge karantænekrav, der har været over for kinesiske borgere i forhold til corona.

  Fremover kan kinesere med milde eller ingen symptomer på coronavirus gå i hjemmekarantæne. Det skriver Reuters og CNN.

  - De kan blive flyttet til hospitaler for behandling i ordentlig tid, hvis deres tilstand forværres, lyder det i en udtalelse fra sundhedskommissionen ifølge Reuters.

  Det står ikke klart, om det nye tiltag gælder alle kinesere med milde eller ingen symptomer. Men det bliver muligvis uddybet senere i dag, hvor kinesiske myndigheder forventes at holde et pressemøde.

  Tidligere er smittede ifølge CNN blevet isoleret under overvågning.

  De nye tiltag sker, efter der har været store protester i Kina over styret og landets nul-corona-politik.

  Ifølge CNN er den nye udmelding det stærkeste tegn på, at Kina er ved at gå væk fra sin omfattende coronapolitik.

 16. FN-chef ved åbning af topmøde: 'Vi bruger naturen som vores toilet'

  Det var de store advarselslamper, der blev tændt for, da FN's generalsekretær, António Guterres, i går åbnede topmødet COP15 om biodiversitet i Montreal, Canada.

  På topmødet skal verdens mest magtfulde nationer forsøge at indgå bindende aftaler, der blandt andet kan beskytte mere land og hav og hindre spredningen af invasive arter.

  Guterres havde den dystre mine på og talte om, at "vi bruger naturen som vores toilet".

  FN-chefen fortalte de delegerede, at der denne gang ikke er nogen undskyldninger for at udskyde en bindende aftale, der kan hindre "menneskeheden i at føre krig mod naturen".

  Han fortsatte med at male et dystert billede af en verden, hvor vand, land og luft er forgiftet med kemikalier og sprøjtegifte og bliver kvalt af plastik.

  Og at fossilt brændstof har kastet klimaet ud i hedebølger, skovbrande, tørke og oversvømmelser.

 17. Cykelstjernen Vingegaard i finalefeltet til Årets Sportsnavn

  Jonas Vingegaard er den første af tre finalister til prisen som Årets Sportsnavn 2022. (Foto: © THOMAS SAMSON, Ritzau Scanpix)

  I sommer triumferede Jonas Vingegaard, da den danske cykelstjerne vandt det prestigefyldte etapeløb Tour de France.

  Præstationen har medvirket, at han nu er den første af i alt tre finalister til at blive Årets Sportsnavn 2022. Det skriver Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

  Lars Krarup, formand for Team Danmark og med i dommerkomitéen til prisen, kalder det en selvfølge, at Jonas Vingegaard er nomineret.

  - Vingegaard erobrede hele cykelverdenen og de danske sportshjerter med sin ydmyghed, sit sportsmanship og allermest med sine fantastiske evner på en cykel, siger Lars Krarup.

  De to sidste finalister offentliggøres i de kommende uger, inden vinderen kåres til januar ved DR's show 'Sport 2022' i Boxen i Herning.

  Badmintonspilleren Viktor Axelsen, paradressurrytteren Katrine Kristensen og kvindelandsholdet i håndbold er også blandt de nominerede. Du kan se hele listen her.

 18. VM, elpriser og Ukraine er blandt de mest googlede ord i 2022

  Store og tunge emner i året, der snart rinder ud, afspejler sig i de søgninger, danskerne har lavet på Google.

  Listen over de mest googlede ord, spørgsmål og personer er netop udkommet.

  Og her er emner som elpriser, VM, og hvornår der kommer en varmecheck på listen. Det skriver Ritzau.

  Den mest populære korte søgning er VM, efterfulgt af Tour de France, Ukraine, Sidney Lee og elpriser.

  Det mest populære spørgsmål er "hvorfor er der krig i Ukraine?".

  Dernæst har folk spurgt mest om, "hvorfor er diesel dyrere end benzin", "hvorfor angriber Rusland?" og "hvorfor virker MitID ikke?".

  Mange har også brugt Google til at finde svar på, hvornår der kommer en varmecheck og hvornår strømmen er billigst.

  Den mest googlede person i 2022 er musikeren Tobias Rahim. Dernæst kommer Ruslands præsident, Vladimir Putin, og realitystjernen Sidney Lee, som døde i foråret.

 19. Olympisk organisation udskyder placeringen af vinter-OL

  Den nyeste udskydelse giver værtsbyen for vinter-OL og de paralympiske lege i 2030 mindre end syv års varsel. (Foto: © YUICHI YAMAZAKI, Ritzau Scanpix)

  Heller ikke næste år bliver det muligt at udpege en vært for vinter-OL i 2030.

  Det står klart efter efter et bestyrelsesmøde i den internationale olympiske komité, IOC, tirsdag aften i Schweiz.

  Det kan ikke lade sig gøre, da IOC-direktør Christophe Dubi håber på at skabe plads til at "konsultere grundigt med de involverede aktører". Dermed har en eventuel værtsby nu mindre end syv år til at forberede afholdningen af vinter-OL og -PL.

  Den japanske by Sapporo har længe ført kampagne for at få værtskabet til vinter-OL og de paralympiske lege i 2030, ligesom canadiske Vancouver også har været i spil.

  pressemødet i Lausanne blev Christophe Dubi spurgt, om den korte forberedelsestid til en værtsby bekymrer ham.

  - Slet ikke. De mulige værtsbud har alle OL-erfaring og ekspertisen i at afholde konkurrencer, siger Christophe Dubi til mediet Inside the Games.

  - Vi kan tildele legene senere og stadig være lige til tiden med at levere dem.

  IOC har endnu ikke offentliggjort, hvornår det i stedet planlægger at offentliggøre værtsbyen.

 20. To dræbt i formodet selvmordsbombepolitistation i Indonesien

  To mennesker er dræbt og flere såret efter en eksplosion på en politistation i byen Bandung i Indonesien.

  Det oplyser indonesiske myndigheder ifølge Reuters.

  Manden, der stod bag eksplosionen, mistænkes for at være en "islamistisk militant". Myndighederne mener, at det var en selvmordsbombe, der udløste eksplosionen.

  Det var gerningsmanden og en ansat på politikontoret, der døde.

  Politiet i Bandung efterforsker sagen sammen med landets terrorenhed.

  Politiet mistænker den indonesiske terrorgruppe Jamaah Ansharut Daulah for at stå bag. Det oplyser kommunikationschef hos indonesisk politi, Ahmad Ramadhan.

  Gruppen har de seneste år taget ansvar for en række angreb med selvmordsbomber i Indonesien, skriver Reuters.

 21. Snevejr i Nordjylland: Pas på i morgentrafikken

  Sneen vælter ned over dele af Nordjylland her til morgen, og Vejdirektoratet og kommunerne har sendt sneplove og saltspredere ud for at holde vejene farbare.

  Fra Vejdirektoratet lyder rådet, at man skal køre hjemmefra i god tid, hvis man skal på arbejde i morgentimerne.

  - Vi forventer en meget tæt morgentrafik, så man skal regne med, at det tager mere tid at komme på arbejde, siger vagthavende Linda Davidsen.

  Tidligt på morgenen sner det kraftigt flere steder nord for Limfjorden. Syd for fjorden er det mere sparsomt med sne, men det kan komme i løbet af morgenen og formiddagen.

  Man kan følge udviklingen i vejret og morgentrafikken på trafikinfo.dk og på DR P4.

 22. USA afsætter milliarder til Ukraines militær i næste års budget

  Begge kamre i den amerikanske Kongres har vedtaget, at der hele næste år skal sendes militærstøtte til Ukraine til en værdi på mindst 800 millioner dollar. Det svarer til 5,7 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

  Pengene er en del af USA's årlige militære budget, som er blevet forhandlet hvert år siden 1961.

  Siden krigen brød ud i februar i år har USA med Joe Biden i spidsen sendt militærstøtte af sted til Ukraine for 19,3 milliarder dollar, oplyser Pentagon, USA's forsvarsministerium.

  Det svarer til omkring 136 milliarder kroner.

 23. Argentinsk vicepræsident idømt seks års fængsel for korruption

  Arkivfoto. Vicepræsident Cristina Fernandez de Kirchner er blevet dømt seks års fængsel, men forventes at anke dommen. (Foto: © pool, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere argentinske præsident og siddende vicepræsident Cristina Fernandez de Kirchner er blevet kendt skyldig i korruption.

  Det sker, uagtet hun har immunitet på grund af sit embede som vicepræsident.

  Og selv om hun er blevet idømt seks års fængsel, så står hun ikke umiddelbart over for at skulle i fængsel, skriver Reuters.

  Hun forventes at anke dommen, og det vil eftersigende tage flere år at behandle dommen ved højere retsinstanser.

  Udover fængselsdommen er hun blevet frataget retten til at sidde i et offentligt embede for resten af sit liv.

  Fernandez de Kirchner var præsident i Argentina i to valgperioder fra 2007 til 2015 og har talrige støtter.

 24. Kræftsyge Pelés helbred er i bedring

  Det går fremad med den Brasilianske legende Pelés helbred.

  Sådan lyder det fra det hospital, Pelé er indlagt på hjemme i Sao Paulo, ifølge Ritzau.

  Der har været mange spekulationer om Pelés helbred den seneste tid.

  Den 82-årige Pelé er under behandling for tarmkræft, og i sidste uge skrev flere medier, at han ikke længere reagerer på behandlingen, efter han under sin indlæggelse har døjet med lunge- og vejrtrækningsproblemer.

  Familien afviste dog, at Pelé skulle være døende, og i dag er der altså gode nyheder fra lægerne.

  - Han opholder sig fortsat på en almindelig stue, er stabil, ved bevidsthed og uden nye komplikationer, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP fra hospitalet.

  Efter Brasiliens sejr over Sydkorea mandag aften hyldede spillerne Pelé med et stort banner.

  Neymar og de andre brasilianske spillere hyldede Pelé i forbindelse med holdets kamp mod Sydkorea.
 25. Trumps ejendomsselskab er kendt skyldig i skattesvindel

  Donald Trumps ejendomsselskab, Trump Organization, er i dag blevet kendt skyldig i mangeårig skattesvindel.

  Det har en domstol i New York afgjort.

  Ifølge Reuters har ejendomsselskabet i mere end 15 år bedraget skattemyndighederne og risikerer at skulle betale bøder som følge af afgørelsen.

  Det nøjagtige beløb vil blive bestemt af den dommer, der fører tilsyn med retssagen på et senere tidspunkt.

  Bødens størrelse i sig selv forventes ikke at ramme selskabet økonomisk. Derimod kan sagen ende med at skræmme eventuelle fremtidige kunder og samarbejdspartnere.

  Trump-organisationen, der driver hoteller, golfbaner og anden fast ejendom rundt om i verden, afviser at have svindlet, og Trump selv er ikke tiltalt i sagen.

  Sagen drejer sig blandt andet om, at selskabet har betalt personlige udgifter som eksempelvis hus- og billeje til topledelsen, herunder den tidligere finansdirektør Allen Weisselberg, uden at registrere indkomsten.

  Trump selv bliver undersøgt af det amerikanske justitsministerium for sin håndtering af følsomme regeringsdokumenter, efter han forlod præsidentembedet i januar 2021 og forsøg på at omstøde valget i november 2020, som han tabte til demokraten Joe Biden.

 26. Rusland erstatter Disney Channel: 'Nu kan russere se solen 365 dage om året'

  Efter 12 år er det nu slut for russiske børn, unge og seere med barnlige sjæle at tænde for Disney Channel.

  The Walt Disney Company besluttede tilbage i marts at trække stikket på den populære børnekanal, men nu er Rusland klar med et alternativ til Anders And, Hannah Montana og resten af Disney-slænget.

  Erstatningen hedder "Solntse", som betyder sol på russisk, og går i luften om en uge, skriver Sky News.

  TV-kanalen vil fra klokken 06 til klokken 14 vise film, animationsfilm og russiske serier. Kanalen skal sprede "positiv energi", og vil "altid være varm og sjov", siger Ruben Oganesyan, ledende producer på Solntse.

  - Nu kan russere se solen 365 dage om året, i hvert fald på vores kanal, siger han ifølge Sky News.

 27. USA: Vi opfordrer ikke Ukraine til at angribe mål i Rusland

  USA vil "ikke opfordre" Ukraine til at angribe mål i Rusland.

  Sådan lyder det, efter at der i går og i dag har været angreb mod russiske baser.

  I går blev tre personer angiveligt dræbt i et angreb mod en militær luftbase nær byen Rjazan, der ligger sydøst for Moskva.

  Ukraine har ikke taget skylden for angrebene, og USA har heller ikke placeret skyld, men det amerikanske udenrigsministerium understreger alligevel, at det ikke vil tilskynde, at der bliver udført angreb i Rusland.

  - Vi vil ikke hjælpe Ukraine med at angribe uden for dets grænser. Og vi vil ikke opfordre Ukraine til at angribe uden for dets grænser, siger Ned Price, der er talsmand i ministeriet, og tilføjer:

  - Alt, hvad vi gør, og alt, hvad resten af verden gør for at hjælpe Ukraine, handler om at forsvare Ukraines uafhængighed.

 28. Irans tidligere præsident kritiserer anholdelser af demonstranter

  De mange protester mod styret i Iran har fået landets tidligere præsident, Mohammad Khatami, til at ytre sig.

  I en udtalelse kalder han blandt andet ordene "Woman, Life, Freedom" - på dansk "Kvinde, Liv, Frihed" - som er blevet demonstranternes slogan i protesterne, for et bevis på, at Iran bevæger sig mod en lysere fremtid, skriver BBC.

  Khatami kritiserer blandt andet de mange anholdelser og straffe, studerende er blevet udsat for i forbindelse med protesterne.

  Han henvendte sig ifølge BBC også direkte til Irans nuværende regering.

  - Jeg råder embedsmænd til at værdsætte denne tilstedeværelse og i stedet for at håndtere det uretfærdigt, række en hjælpende hånd til dem og med deres hjælp anerkende de forkerte aspekter af regeringsførelse og bevæge sig hen imod god regeringsførelse, før det er for sent.

  Protesterne mod præstestyret begyndte, da den unge kvinde Jina Mahsa Amini døde, efter at være blevet anholdt af moralpolitiet for at bære sit tørklæde forkert.

 29. Tyskland dropper kaffe i papkrus i tog

  Fint skal det være, også når man smækker bagdelen i sædet og tager på togtur gennem det tyske landskab.

  I det kommende kalenderår kan togpassagerer i Intercity- og højhastighedstog hos Deutsche Bahn nemlig få serveret deres kaffe i enten et glas eller i en "højkvalitets" porcelænskop.

  Med det nye tiltag håber Deutsche Bahn på, de kan skære mængden af papaffald og være bæredygtige, skriver den tyske statsbane i en meddelelse.

  Derudover vil kunder, som hopper ombord i togenes spisevogne, blive tilbudt genanvendelige kopper, tallerkener og skåle.

  Det bæredygtige initiativ står DB dog ikke for. De skal overholde nogle nye regler, som træder i kraft i Tyskland 1. januar 2023.

  Her skal restauranter og cafeer tilbyde deres to-go-produkter i genbrugsemballage. Engangsemballage vil ikke blive forbudt, men restaurationerne skal kunne tilbyde et gratis alternativ.

Mere fra dr.dk