Seneste nyt

Fastnettelefon på retur - robotstøvsugere vinder frem

Danmarks Statistik har offentliggjort deres seneste undersøgelse af, hvilken type elektronik, der findes i de danske hjem.

Ikke helt overraskende er fastnettelefonen på vej ud. Sådan en finder man nu blot i hvert tiende hjem. For tre år siden var der en i næsten hvert femte hjem.

Til gengæld vinder robotstøvsugerne frem. Her er man i 16 procent af de danske hjem blevet så trætte af at støvsuge, at man har sat en robot til at ordne det sure sugearbejde.

Man kan dykke ned i statistikkerne her.

Nyheder

 1. Dødstallet efter oversvømmelser i Tanzania stiger til 57

  Oversvømmelser og jordskred i det østafrikanske land Tanzania har nu kostet flere end 57 mennesker livet.

  Det er flere end dobbelt så mange, som søndag blev meldt omkommet, efter voldsom regn ramte landet i weekenden.

  Den tanzanianske præsident, Samia Suluhu Hassan, skriver ifølge Reuters på det sociale medie X, at 85 personer stadig bliver behandlet på hospitalet for skader i forbindelse med oversvømmelserne.

  Flere end 1.000 huse er blevet ramt af jordskred eller oversvømmelser, skriver hun videre, mens hun selv deltager på klimatopmøde i Dubai.

 2. Norge topper listen over kuldegrader i Europa: Under minus 30 grader flere steder

  Det kan godt være, at vi skutter os en del i decemberkulden i Danmark, men det er intet i forhold til, hvad nordmændene må udstå.

  Dele af landet er nemlig havnet i dybfryseren, og termometret målte hele 33,1 minusgrader i Tynset kommune natten til mandag.

  - Det er koldt, men ikke rekord. Selvom solen kommer frem mandag, så bliver det ikke meget varmere, skriver det norske meteorologiske institut på X.

  Tre andre steder blev der målt henholdsvis minus 30,1 og 31,1 og 31,8 grader, skriver NRK.

 3. Kvindelandsholdet i håndbold spiller i dag for fulde huse, men kort før den første storhedstid var holdet på randen af opløsning.

 4. Nye optagelser får klimatopmødets formand til at fremstå som en, der benægter klimavidenskaben. Selv føler han sig misforstået.

 5. Folketingets ledelse sender nu en løftet pegefinger til regeringen, der er for langsomme til at svare på spørgsmål.

 6. Danmark støtter stadig Vestager i svær kamp om topjob

  Danmark støtter stadig Margrethe Vestager i at blive den næste formand for Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

  Det siger erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau, efter en vigtig deadline i kapløbet om posten udløb i dag.

  Belgiens finansminister, der leder forhandlingerne, har nemlig bedt EU-landene om at tilkendegive, hvem de støtter til posten. Og den frist udløb i dag.

  Forløbet har nu strakt sig over tre måneder. I den periode har Margrethe Vestager haft orlov fra sin post som ledende næstformand i EU-Kommissionen.

  Vestagers stærkeste rival er Spaniens finansminister, Nadia Calviño. Hun har blandt andet fået opbakning fra Tyskland.

  Flere andre EU-lande vurderes også til at hælde til Calviño som ny chef for investeringsbanken, skriver Ritzau.

 7. Politiet dropper opholdsforbud på brætspilscafé, efter rockergruppering er flyttet væk

  I dag har Sydøstjyllands Politi ophævet forbudet mod ophold på en adresse i Kolding efter knap halvanden måned.

  Det er dermed ikke længere forbudt at opholde sig i lokalerne på den såkaldte brætspilscafé "Spilloppen" i Låsbygade 38, hvor grupperingen Hells Angels tidligere har haft et klubhus.

  - Adressen kan ikke længere forbindes med konflikten mellem to grupperinger i rocker- og bandemiljøet, lyder det i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

  Der har været et opholdsforbud der siden den 22. september.

  Forbudet er hidtil blevet begrundet med den verserende bandekonflikt mellem Hells Angels og den forbudte gruppe Loyal to Familia.

 8. Det sydøstlige Indien kæmper med massive oversvømmelser - fem er omkommet

  Fem mennesker er omkommet i voldsomme regnskyl og stormvejr de seneste dage i storbyen Chennai i det sydøstlige Indien.

  Det oplyser politiet i Chennai, der er hovedstad i delstaten Tamil Nadu, skriver India Today.

  De massive regnmængder kommer samtidig med, at cyklonen Michaung mandag ramte Chennai for fuld kraft.

  Regnvejret og cyklonen har betydet massive oversvømmelsrer i storbyen.

 9. Den belgiske cykelstjerne Wout van Aert kommer ikke til at jagte den samlede sejr i Giro d'Italia i 2024.

 10. Det symbolske spadestik blev taget i dag: 'Det er klimahandling, det er topfedt'

  Det første symbolske spadestik til byggeriet af det nye Avedøreværket syd for København er i dag blevet taget.

  - Det er klimahandling, det er topfedt, lyder det fra klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).

  Klimaministeren var ikke alene om at banke en spade ned i den frostkolde jord. Ørsteds direktør Mads Nipper var også med til at tage spadestikket.

  Avedøreværket udleder i dag store mængder CO2. Det nye anlæg skal indfange over 400.000 ton CO2 fra værket og ventes at stå klar i 2026.

  Det svarer altså til næsten én procent af Danmarks samlede udledning.

  Ørsted har fået 8,2 milliarder kroner af staten - og klimaministeren kalder det "alle pengene værd".

 11. Chefen for Israels hær: Vi har næsten nået vores mål i det nordlige Gaza

  - Den israelske hærs mål i det nordlige Gaza er næsten nået.

  Det siger brigadegeneral Hisham Ibrahim, chefen for Israels væbnede styrker, til Israel's Army Radio, som er et landsdækkende israelsk radionetværk, der drives af Israels forsvarsstyrker.

  - Vi er begyndt at udvide vores operation i andre steder i Gaza med ét mål: at vælte Hamas-terrorgruppen, siger han ifølge Reuters.

  Søndag annoncerede den israelske hær, at man ville gå i gang med en landoffensiv i det sydlige Gaza - i stil med den, man har haft i det nordlige Gaza.

  Mandag fortæller mediet Al-Jazeera og vidner til nyhedsbureauet AFP, at israelske styrker med kampvogne og pansrede køretøjer er begyndt at rykke ind i og omkring byen Khan Younis i det sydlige Gaza.

  I ugevis har Israel opfordret palæstinensere i det nordlige Gaza til at søge sydpå, og hundredtusindvis er flygtet. Ifølge FN er omkring 1,8 millioner mennesker internt på flugt i Gazastriben, og mange af dem er søgt sydpå for at søge ly for bomberne.

  Men de seneste dage har der været massive bombardementer over flere større byer i det sydlige Gaza, fortæller blandt andre Unicef.

 12. Team Danmark får rekordstor donation

  En række danske eliteatleter kan se frem til en stor økonomisk indsprøjtning.

  Team Danmark er nemlig blevet tildelt en rekordstor donation på 60 millioner kroner af Salling Fondene.

  Pengene er målrettet OL i Los Angeles i 2028 og skal gå til individuel støtte til atleter, mens der også afstættes midler til talenter, sportsudstyr og trænere.

  - Det er den største enkeltstående donation til dansk eliteidræt nogensinde. Det er vi meget stolte og ydmyge over. Donationen kommer til at gå direkte til atleter, så de kan fokusere på deres sport, siger formand for Team Danmarks bestyrelse Lars Krarup.

 13. 230 stillinger nedlægges på hospitalerne i Region Nordjylland

  Budgetterne er blevet overskredet på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, og der mangler 304 millioner kroner i kassen.

  Derfor bliver 230 stillinger nu nedlagt på hospitalerne. Det har Region Nordjylland netop offentliggjort i en pressemeddelelse.

  Ifølge regionen skyldes det overskredne budget blandt andet stigende forbrugspriser, flere patienter og et stort forbrug af vikarer, fordi det har været en udfordring at rekruttere personale.

 14. Der er flere milliarder kroner ekstra i lønposen på vej til udvalgte offentligt ansatte.

 15. Hvis sikkerheden i statens it-systemer ikke forbedres, kan det udgøre risiko for samfundskritiske opgaver.

 16. EU-top skal mødes med Kinas præsident Xi Jinping

  Rettelse: Det er tidligere fremgået af artiklen, at Charles Michel er EU's præsident. Den korrekte betegnelse er EU's rådsformand.

  På torsdag var det egentlig meningen, at EU's kommissionsformand Ursula von der Leyen skulle have været i Brasilien.

  Men det blev aflyst, og nu er meldingen, at EU-toppen i stedet skal mødes med Kinas præsident Xi Jingping torsdag, skriver Ritzau.

  - Kina og Europa er partnere, ikke rivaler. Vores fælles interesser vægter langt højere end vores forskelle, siger talsmand for det kinesiske udenrigsministerium Wang Wenbin på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet.

  EU-deltagerne er EU's rådsformand, Charles Michel, og EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen.

  I flere måneder har højtstående profiler fra begge lejre ifølge Ritzau haft møder i Beijing, og EU har talt meget om at arbejde mod en mindre afhængighed af Kina.

 17. Advarsel: Blæst kan påvirke kørsel på Storebæltsbroen

  Hvis du skal over Storebæltsbroen, så vær opmærksom på, at blæsten kan påvirke kørslen.

  Sådan lyder advarslen fra Sund & Bælt på det sociale medie X.

  Det er også forbudt at passere med påhængskøretøjer under 750 kilo - fx trailere og campingvogne. Det forventes ophævet klokken 16.

 18. 40 millioner ekstra på vej til onlineleksikon

  Fremover vil du også kunne slå oplysninger om årstal og begivenheder op i onlineleksikonet lex.dk, der blandt andet har opslagsværket Den Store Danske.

  Regeringen har nemlig afsat ti millioner kroner ekstra årligt frem mod 2027 til lex.dk, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  Det bliver i alt 40 millioner kroner ekstra, som skal bruges til at opdatere leksikonet i de kommende år.

  - Vi skal fortsat have et stærkt dansk leksikon på nettet, så danskerne har let adgang til troværdig information i en tid, hvor der florerer masser af falske nyheder og misinformation online, siger Jakob Engel-Schmidt i meddelelsen.

  Ifølge Weekendavisen har opslagsværkets bestyrelsesformand, Niels Elers Koch, i længere tid råbt op om en ekstra økonomisk håndsrækning, fordi der med de nuværende budgetter ikke er råd til vedligeholdelse.

  Lex.dk indeholder udover Den Store Danske også opslagsværker som Trap Danmark, Biografisk Leksikon, Dansk Kvindebiografisk Leksikon og Danmarks Oldtid.

 19. Ved en folkeafstemning i går blev venezuelanerne enige om, at man vil annektere en stor del af nabolandet Guyana.

 20. Håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg henter den tidligere landsholdsspiller Morten Olsen, som i sidste uge blev fyret i GOG.

 21. Aftalen bliver præsenteret klokken 13 i dag.

 22. To klimaaktivister sigtet: Spraymalede juletræ på Rådhuspladsen

  Det store juletræ, der traditionen tro pryder Rådhuspladsen i København til december, ligner ikke sig selv i år. I går blev det nemlig spraymalet med orange maling af to klimaaktivister fra gruppen Nødbremsen.

  På gruppens hjemmeside skriver de, at pointen var at vise, hvordan 'børnenes statsminister smadrer børnenes fremtid'.

  - Julen er børnenes fest. Det klimakollaps, som vi står i, og som regeringen aktivt eskalerer, rammer mest af alt vores børn: Det er deres fremtid, der står på spil. Lad os bruge denne folkelige højtid til at minde hinanden om, hvad vi står til at miste, og hvad der er værd at kæmpe for, lyder det fra Antonie Mørch, aktivist i Nødbremsen.

  Københavns Politi oplyser, at det tilstedeværende politi i går anholdt to personer og sigtede dem for hærværk.

 23. 17 procent af Spotifys ansatte bliver fyret

  Til trods for tegn på fremgang for streamingtjenesten Spotify, har det svenske selskab valgt at reducere antallet af ansatte med omkring 17 procent, hvilket svarer til cirka hver sjette ansatte.

  Det har chef og medstifer af Spotify, Daniel Ek, meddelt de ansatte i et brev, skriver Ritzau.

  Streamingtjenesten har ellers præsenteret flere delrapporter om fremgang, da det er lykkedes at få flere abonnenter end ventet.

  Meldingen fra Spotify er dog, at der er et gab mellem de finansielle mål og det, som det koster at drive tjenesten.

  Spotify har også to gange tidligere i år fyret medarbejdere. Det skete i starten af året, hvor 600 personer blev fyret, mens det i juni drejede sig om 200 medarbejdere.

  Opdateret med flere oplysninger.

 24. Efter nat med frost: Mange har haft brug for hjælp til at starte bilen

  For mange har det ikke kun været mandag, men også en af de dage hvor bilen ikke vil starte efter en nat med frost.

  Hos SOS Dansk Autohjælp har flere hundrede bilister henvendt sig for at få hjælp til at starte bilen, mens mange også er blevet trukket fri af sneen, fortæller Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp, til Ritzau.

  Fra midtnat til klokken otte har man haft 350 sager, hvilket er næsten dobbelt så mange som på en normal morgen.

  Problemerne har især været i den centrale del af Jylland.

  Generelt regner SOS Dansk Autohjælp også med at have travlt i dag, og al disponibelt mandskab er kaldt på arbejde i hele landet. Dansk Autohjælp forventer mere end 2.500 assistancer i løbet af dagen.

 25. Praktiserende læger må igen og igen se patienter, som bliver afvist på hospitalerne.

 26. Kristina Jørgensen erkender, at det ikke var den bedste afslutning, men lover at forsøge igen.

 27. København har flere tusinde fattige børn, viser opgørelse

  4.467 børn i København levede under fattigdomsgrænsen i 2021, hvilket svarer til fire procent af alle børn i hovedstaden.

  Det skriver Socialforvaltningen i Københavns Kommune på baggrund af en opgørelse, som er den første status på børnefattigdommen i København.

  Den viser også, at antallet af børn, der lever under fattigdomsgrænsen i København, er faldet fra 2017 til 2021.

  Opgørelsen er lavet efter budgetmetoden. Her fastsætter man ifølge forvaltningen et minimumsbudget, der består af nødvendige udgifter som fx udgifter til transport, mad og beklædning. Metoden tager hensyn til det københavnske huslejeniveau.

  Hvis en husstand har en disponibel indkomst, der er lavere end minimumsbudgettet, vil husstanden blive anset som fattig.

  Ifølge socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) er det vigtigt at være opmærksom på, at tallene er fra 2021 og altså før energikrise og rekordhøj inflation, og derfor frygter hun, at tallet vil stige over de næste år.

 28. Der er brug for rene pigefællesskaber for piger med minoritetsbaggrund, mener eksperter.

 29. I dag får vi 'lidt af det hele-vejr'

  Et 'lidt-af-det-hele-vejr'.

  Sådan skriver DMI på det sociale mediet X om det vejr, vi kigger ind i dag og i nat.

  Temperaturen lægger sig fra omkring 1 grads frost til 3 graders varme med let til frisk vind omkring sydøst, mens kysterne stedvis får hård vind.

  I Jylland kan man opleve rimtåge, men ellers bliver det mest skyet. Derudover sne og lokalt slud fra syd og sydvest, mens man mod nord og øst måske får enkelte snebyger.

  I aften og i nat bliver der også mellem 1 grads frost og 3 graders varme, mens der vil komme sne og slud nogle steder. Let til hård vind fra sydøst og øst, og ved kysterne vil der nogle steder være op til kuling.

  Og så gælder det igen om at køre forsigtigt, for der er ifølge DMI også risiko for sne- og isglatte veje i hele landet.

 30. Hos Danmarks største kyllingeproducent har en stor satsning på langsomt voksende kyllinger med bedre dyrevelfærd givet bagslag på grund af lav efterspørgsel.

 31. Ørsteds anlæg skal fange CO2 fra Avedøreværket i Hvidovre fra 2026.

 32. Filippinsk politi undersøger mindst to personer efter bombning på universitet

  Søndagens eksplosion skete i en gymnastiksal på Mindanao State University. (Foto: © MERLYN MANOS, Ritzau Scanpix)

  I Filippinerne efterforsker politiet mindst to personer i kølvandet på den bombning, der fandt sted på et universitet i landet søndag.

  Det skriver Reuters.

  Under angrebet døde mindst fire personer, mens mere end 50 blev såret, har politiet i landet oplyst.

  Eksplosionen skete ifølge Ritzau under en katolsk messe, og efterfølgende har Islamisk Stat taget ansvaret for det.

  Politiets mistanke var også, at eksplosionen var et hævnangreb for om lørdagen, hvor det filippinske militær meldte, at de i en militæroperation dagen før havde dræbt 11 militante - herunder medlemmer af gruppen Dawlah Islamiyah, som støtter IS.

 33. Vi udsættes for netbanksvindel som aldrig før. I årets første seks måneder er det sket 5.212 gange.

 34. Siden krigens start er hundredtusindvis af mennesker flygtet sydpå, hvor Israel nu har indledt en landoffensiv.

 35. Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god tid

  Mange steder i landet ligger der sne, og efter en, forhåbentlig god, weekend, skal mange ud i bilerne og på arbejde her til morgen.

  Fra Vejdirektoratet lyder det, at de lige nu er i gang med at salte i Nordjylland og på Sjælland, ligesom de også har kørt i resten af landet de seneste timer for at gøre statsvejene klar til morgentrafikken.

  - Selvom der ikke er kommet mere sne i nat, så ligger der stadig sne rundtomkring, så de sædvanligt råd gælder fortsat: Kør hjemmefra i god tid, hold rigtig god afstand og tjek gerne trafiksituationen før du kører hjemmefra, lyder det fra Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

  Du kan følge trafiksituationen i radioen på P4 og ellers på trafikinfo.dk

 36. 11 vandrere fundet døde efter vulkanudbrud i Indonesien

  Ligene fra 11 personer der forsøgte at bestige Marapi-vulkanen, er fundet døde, efter vulkanen gik i udbrud.

  Det meddeler lokale redningsarbejdere ifølge nyhedsbureauet AP.

  Redningsarbejderne fandt også tre andre vandrere i live.

  - Evakueringen af ligene og de overlevende er stadig i gang, siger Abdul Malik, der leder af det lokale redningshold.

  Han tilføjer, at de stadig leder efter 22 personer, der er savnet i området, efter vulkanen gik i udbrud søndag.

  Marapi-vulkanen ligger på den indonesiske ø Sumatra.

 37. Venezuela stemmer ja til at annektere dele af nabolandet Guyana

  Præsident i Venezuela, Nicolas Maduro, taler til sine støtter efter afstemningen søndag, hvor befolkningen blandt andet skulle tage stilling til området Essequibo, der tilhører Guyana. (Foto: © MATIAS DELACROIX, Associated Press)

  Søndag har venezuelanerne stemt 'ja' til at kræve suverænitet over en del af nabolandet Guyana.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Den noget usædvanlige folkeafstemning drejer sig om et område, Essequibo, der dækker over to tredjedele af Guyana, hvor der er fundet store reserver af olie og mineraler.

  Og i nat dansk tid har den venezuelanske befolkning altså stemt ja til at annektere området.

  I mere end 100 år har det været diskuteret, om området tilhørte Venezuela eller Guyana.

  Forud for afstemningen har den internationale domstol i Haag givet Venezuela ordre om at undgå handlinger, der vil ændre statussen for det område, som landet mener, de har krav på.

  Det er også stadig uklart, hvad søndagens 'ja' kommer til at betyde praktisk og juridisk.

  Ifølge de nationale valgmyndigheder har godt 10,5 millioner vælgere afgivet deres stemme.

  Der bor mere end 30 millioner mennesker i Venezuela.

 38. Kina beskylder amerikansk krigsskib for at sejle ulovligt i deres farvand

  Det kinesiske militær beskylder USA for, at et af deres krigsskibe ulovligt har været i kinesisk farvand ved at sejle ind ved atollen Second Thomas Shoal, der ligger i Det Sydkinesiske Øhav.

  En atol er resterne af en vulkanø, der ofte ligner en cirkel af land med en lavvandet lagune i midten.

  Second Thomas Shoal er omstridt, da både Kina, Taiwan, Vietnam og Filippinerne mener, at atollen skal tilhøre dem.

  En talsperson fra det kinesisk militær siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at "USA har alvorligt undermineret regional fred og stabilitet".

  Han sagde også, at USA krænker Kinas suverænitet alvorligt ved at sejle i området, og at et kinesisk krigsskib fulgte det amerikanske skib ud.

 39. Storbritannien er også ramt af store snemængder

  Det er ikke kun i Danmark, at sneen ligger tykt og flot mange steder. Også store dele af Storbritannien har fået et hvidt drys.

  Især den nordlige del af England har fået en del sne.

  - Vi har ikke set så meget sne i 60 år. Der har været rigtig dyb sne tidligere, tilsyneladende i 60'erne, ifølge min far, der er 82 år. Men ja, det er uden fortilfælde, siger Janis Threlkeld, der bor i landsbyen Grizedale, der ligger to timers kørsel nord for Manchester.

  Flere briter har også måtte overnatte i deres biler, fordi vejene har været ufremkommelige, og 2.500 husstande i området var også uden strøm søndag.

  Det var planen, at der skulle holdes et rallyløb i snelandskabet i weekenden, men også det satte vejret en stopper for, og efterfølgende forsøgte kørende at hjælpe hinanden.

  - Alle giver hinanden en hånd, med at skubbe og bruge slæbetove. Jeg skulle ned ad en stigning med en kilometer i timen, og det var ligesom at køre på en slæde, siger Andrew Fell, der er en af de løbsansvarlig.

  Se det flotte engelske vinterlandskab i videoen:

 40. Hamas: Israel forsøger at 'fange og massakrere' civile i det sydlige Gaza

  Hamas har nu reageret på nyheden om, at Israel siger, at de har indledt en større landoffensiv i det sydlige Gaza.

  Ifølge Al Jazeera, så mener Osama Hamdan, der en Libanon-baseret Hamas-embedsmand, at Israel forfølger en bevidst strategi for at lokke Gaza-civile sydpå for at fange og dræbe dem der.

  - Det er blevet klart, at påstanden om eksistensen af sikre områder i den sydlige del af Gaza-striben og Israels konstante opfordring til borgerne om at tage dertil, var en overlagt plan og fælde for at begå flere massakrer mod ubevæbnede civile og fordrevne mennesker i syd, siger han.

 41. Danmark viste klassen, da de søndag efter storsejrede over Chile ved VM i håndbold.

 42. Dyk ned i karaktererne til de danske spillere efter sejre over Chile i den anden kamp ved VM.

 43. Hongkong-aktivist vil blive i Canada

  Agnes Chow, som var en af de førende aktivisteter under demokratidemonstrationerne i Hongkong i 2019, er nu i Canada, hvor hun har planer om at blive. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Chow blev fængslet i 2020 og løsladt året efter, men der er stadig en sag i gang mod hende for "trusler mod den nationale sikkerhed" i Hongkong.

  Løsladelsen var blandt andet betinget af overvågning og fremmøde hos politiet. I sommer fik hun tilladelse til at tage til Canada for at studere på universitetet i Toronto.

  Det var dog planen, at hun senere på måneden skulle stille hos politiet i Hongkong, men i sit første opslag i to år på det sociale medie Instagram,skriver hun, at hun muligvis aldrig vil rejse tilbage igen.

 44. Danmark har nu to sejre ud af to ved VM-slutrundens indledende gruppespil.

 45. DR har mødt pårørende til de gidsler, der stadig sidder fanget i Gaza.

 46. Israel: Vi har indledt landoffensiv i det sydlige Gaza

  Lysraketter i himlen over Khan Younis i det sydlige Gaza her til aften. (Foto: © SAID KHATIB, Ritzau Scanpix)

  Stabschef i den israelske hær, general Herzi Halevi, bekræfter i en tale til israelske soldater, at hæren nu har indledt en landoffensiv i det sydlige Gaza.

  Det rapporter Times Of Israel.

  Stabschefen siger, at operationen i syd vil være lige så voldsom og succesfuld som landoffensiven i det nordlige Gaza

  - Hamas-lederne vil møde IDF (Den israelske hær) overalt, siger Halevi.

  - Vi er i stand til at gennemføre det lige så grundigt, som vi gjorde det i det nordlige Gaza. Vi gør det lige nu i det sydlige Gaza, og vi fortsætter også med at forstærke indsatsen i den nordlige del af Gaza-striben, siger han.

  Ubekræftede videoer online har i dag tydet på, at israelske kampvogne er i aktion nord for Khan Younis i det sydlige Gaza.

 47. AGF løber med alle tre point i Parken

  Søndagens sene kamp i Superligaen blev samtidig dagens største overraskelse, da AGF med en 2-1-sejr løb med alle tre point mod et FC København-hold, der aldrig fandt melodien.

  De Hviie' bragte sig foran med 2-0 i første halvleg på mål af Nicolai Poulsen og Frederik Tingager.

  Derefter stod den på overlevelse resten af kampen, og FCK kom da også ud til anden halvleg med et noget større tryk på den aarhusianske defensiv. Trykket slog hul efter knap en time, da Elias Achouri fik reduceret til 2-1.

  Københavnerne formåede dog kun at få netmaskerne i sving en enkelt gang, og AGF kunne derfor rejse hjem på juleferie med tre lune point i sækken.

  AGF kravler dermed op på fjerdepladsen i Superligaen med 27 point, mens FCK aktuelt ligger nummer to med 33 point. De kan dog stadig nå at blive overhalet af FC Midtjylland, som i morgen møder Viborg.

 48. Byens unge siger farvel til knivdræbt 15-årig dreng

  Den østjyske by Grenaa er fortsat påvirket af et knivdrab på en 15-årig dreng.

  For at tage afsked med deres ven, havde byens unge med hjælp fra forældre arrangeret et mindeoptog søndag eftermiddag.

  Den 15-årige dreng blev stukket ned af en jævnaldrende dreng i søndags.

  Mindeoptoget begyndte ved byens rådhus og endte ved Grenaa Station, hvor knivstikkeriet fandt sted. Her blev der holdt ét minuts stilhed.

  Medarrangør Maria Terese Øgendahl Toma ved ikke, hvor mange der deltog i optoget, men var positivt overrasket over det store fremmøde.

  SSP-samrådet, der er samarbejdet mellem kommune, politi og skole, vil have undersøgt, hvor mange unge der går med kniv.

Mere fra dr.dk