Seneste nyt

FC Barcelona fyrer cheftræner

Overblik

 1. 28. okt kl. 05:14
  FC Barcelona fyrer cheftræner

  Efter en lang række dårlige resultater er Ronald Koeman færdig som cheftræner for fodboldklubben FC Barcelona.

  Det oplyser fodboldklubben i en meddelelse, efter at holdet onsdag aften tabte 0-1 til Rayo Vallecano i La Liga, skriver Ritzau.

  - Klubbens præsident, Joan Laporta, informerede ham (Koeman, red.) om beslutningen efter nederlaget til Rayo Vallecano, oplyser klubben.

  - Ronald Koeman siger farvel til holdet torsdag på Ciutat Esportiva (Barcelonas træningsanlæg, red.). FC Barcelona ønsker at takke ham for hans tid i klubben og ønsker ham alt det bedste i hans professionelle karriere.

  Fyringen kommer efter en stribe dårlige resultater for den spanske storklub, hvor det kun er blevet til to sejre i de seneste syv kampe.

 2. 35 min. siden

  Andreas Christensen og Chelsea misser førsteplads efter uafgjort mod russere

  (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

  På et mål i overtiden får den russiske fodboldklub Zenit Skt. Petersborg 3-3 hjemme mod Chelsea.

  Resultatet betyder, at Andreas Christensen og Chelsea mister førstepladsen i Champions Leagues gruppe H til Juventus. Den italienske topklub slår nemlig svenske Malmö FF med 1-0 i samtidig, og dermed klatrer italienerne lige akkurat op over den engelske klub i puljen.

  Chelsea må derfor tage til takke med puljens andenplads, der dog også giver adgang til en plads i turneringens knockoutfase.

 3. 42 min. siden

  Også England genindfører coronarestriktioner

  England aktiverer den såkaldte plan B og indfører skærpede coronaregler som resultatet af stigende smitte med omikron-varianten.

  Sådan lyder det fra den britiske premierminister, Boris Johnson, på et pressemøde onsdag aften.

  Fra fredag vil der derfor være krav om brug af mundbind de fleste offentlige indendørs steder, mens der på natklubber og andre steder med mange mennesker skal vises coronapas.

  Samtidig opfordres briterne til i højere grad at arbejde hjemme.

 4. 56 min. siden

  Aalborg Håndbold slår nordmænd i Champions League

  Med en sejr på 34-28 over norske Elverum holder håndboldherrerne fra Aalborg sig til i toppen af sin Champions League-gruppe.

  Sejren over det norske hold betyder nemlig, at det det danske mesterhold overtager puljens andenplads fra tyske THW Kiel. Andenpladsen giver en plads direkte i turneringens kvartfinale.

  Aalborg har 14 point, mens det tyske hold er på 13 point.Tyskerne har dog spillet en kamp færre. Montpellier topper gruppen med 17 point for samme antal kampe som Aalborg.

  Nummer tre til seks i gruppen skal gennem en playoffkamp for at nå kvartfinalerne.

 5. I dag kl. 20:08

  Congo-spiller scorer på straffekast efter flot finte

  Congos Fanta Diagouraga lavede en god kandidat til det flotteste straffekastmål ved VM, da hun på fornem vis satte bolden ind mod Tyskland.

  Trods det flotte mål tabte Congo kampen med 29-18 til Tyskland.

  Tyskland har derfor seks point i toppen af Danmarks mellemrundegruppe.

  Brasilien slog samtidig Østrig 38-31, og har også seks point i deres mellemrundegruppe, mens Østrig har nul.

  Du kan se det flotte mål her.

 6. I dag kl. 19:30

  Canada slutter sig til diplomatisk boykot af OL i Kina

  Canada slutter sig til den diplomatiske boykot af vinter-OL i Kina i februar 2022, oplyser landets premierminister, Justin Trudeau.

  - Mange partnere rundt om i verden er ekstremt bekymrede over den kinesiske regerings gentagne krænkelser af menneskerettighederne, siger Trudeau.

  - Derfor meddeler vi i dag, at vi ikke sender nogen diplomatisk repræsentation til OL i Beijing.

  Canada er det fjerde større land, der boykotter det kommende vinter-OL ved at undlade at sende ministre og embedsmænd til Beijing, hvor legene foregår.

  Tidligere på ugen har USA, Storbritannien og Australien meddelt, at også deres regeringsansatte bliver væk fra legene.

 7. I dag kl. 19:22

  Ingen restriktioner for julegudstjenester på vej

  Der er ikke lagt op til, at julegudstjenester skal aflyses eller underlægges restriktioner i år. Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde her til aften.

  - Vi har ikke overvejet yderligere tiltag på trossamfund og folkekirke. Velvidende at det her er en tid, hvor der kommer flere i kirkerne, siger han.

  Sidste år blev julegudstjenesterne aflyst med meget kort varsel i de fleste af landets kirker.

  - Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan fra min side til, at vi ikke gentager det forløb. Vi har ingen konkrete overvejelser om restriktioner på trossamfund, siger Søren Brostrøm.

 8. I dag kl. 18:53

  Regeringen vil genindføre hjælpepakker for coronaramte virksomheder

  Regeringen vil give økonomisk kompensation til virksomheder, der bliver "hårdt ramt" af de nye coronarestriktioner.

  Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) på aftenens pressemøde.

  Restriktionerne vil få betydning for virksomheder - særligt i enkelte brancher. Det gælder barer, natklubber, spillesteder og leverandører, lyder det.

  - Derfor vil der også være hjælpepakker. Vi foreslår, at vi igen ruller et stærkt sikkerhedsnet ud under dele af dansk erhvervsliv, siger Simon Kollerup.

  - Mange principper vil virksomhederne kunne genkende fra tidligere. Men vi vil også have særligt fokus på dem, der her i julemåneden har deres primære omsætning.

  Folketingets partier er indkaldt til forhandlinger om hjælpepakker torsdag.

 9. I dag kl. 18:43

  Opfordring fra Mette Frederiksen: Drop julefrokosten på arbejde og arbejd hjemmefra i udstrakt grad

  På et pressemøde her til aften siger statsminister Mette Frederiksen, at man på grund af den stigende coronasmitte og udbredelsen af omikron-varianten opfordrer til, at julefrokoster og større sociale arrangementer på arbejdspladserne helt aflyses.

  Og så skal flere til at vænne sig til at arbejde hjemmefra igen.

  - Derudover opfordres der til, at medarbejdere – både på offentlige og private arbejdspladser – i udstrakt grad arbejder hjemme.

  - Jeg ved godt, det for mange vil være et uvelkomment gensyn med hjemmearbejdspladsen. Det er der sådan set ikke noget at sige til. Men lige nu vurderes det at være nødvendigt, siger Mette Frederiksen.

 10. I dag kl. 18:24

  Koncerter med flere end 50 stående publikummer forbydes fra på fredag

  Fra på fredag bliver der indført et forbud mod at afholde koncerter, hvor der er flere end 50 stående publikummer.

  Det siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg, hvor et flertal har bakket op om tiltaget, der indføres for at bremse coronasmitten.

  - At det lige rammer spillestederne handler om, at mens man kan gå rundt på et museum og undgå at komme for tæt på hinanden, så er koncerter af en anden karakter. Her er der ofte mange kontaktflader, siger hun.

  Forbuddet gælder kun for stående publikummer, og altså ikke hvis man sidder ned.

 11. I dag kl. 18:18

  Dansk golfstjerne frikendes i britisk retssag

  Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen bliver frikendt for seksuelt overgreb, vold og for at være beruset på en flyvetur fra USA til London i 2019.

  Retssagen mod golfspilleren startede, efter næsten to og et halvt års venten, mandag, og nu er der altså faldet dom.

  Det skriver Ritzau og det britiske medie Sky News.

  De anklager, golfspilleren frifendes for er "sexual assault on a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, "assault by beating", som i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

 12. I dag kl. 17:59

  Nattelivet lukker fra på fredag, salg af alkohol forbydes efter midnat, og mundbind vender tilbage på restauranter

  Fra på fredag lukker nattelivet igen. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), efter at have været til møde i Folketingets Epidemiudvalg, der har givet opbakning til nye restriktioner.

  Her har man besluttet, at der lukkes for nattelivet og salg af alkohol efter midnat.

  Og så skal man igen til at have mundbind på og vise coronapas, når man går ind på en restaurant, siger erhvervsministeren.

  - Det er nye tiltag, som skal begrænse udviklingen af smitte. Det er jeg glad for, at Folketinget bakker op om. Det er det eneste ansvarlige at gøre i den her situation, siger Simon Kollerup.

 13. I dag kl. 17:10

  Fremover gælder coronapas efter vaccination kun i syv måneder

  Coronapassets gyldighed efter vaccination bliver forkortet.

  Det står klart, efter at Folketingets Epidemiudvalg her til eftermiddag har drøftet nye tiltag, der skal bremse smitten.

  - Det er simpelthen for at sikre, at vaccinepasset har så stor sikkerhed som muligt, forklarer Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund.

  I dag har fuldt vaccinerede borgere et coronapas i 12 måneder efter det sidste stik.

  De ændrede regler om coronapas træder i kraft i midten af januar, oplyses det.

 14. I dag kl. 17:08

  Skoleelever sendes hjem med onlineundervisning fra 15. december

  Skoleelever i grundskolerne sendes hjem fra 15. december.

  Det siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) efter et møde i Folketingets Epidemiudvalg, hvor regeringen har skaffet et flertal for at sende eleverne hjem.

  Der er ikke tale om en forlænget ferie - der vil stadig blive lavet onlineundervisning, siger ministeren.

  - Vi ved, at det er svært for de mindste børn at få onlineundervisning, og jeg vil understrege, at for forældre, der er i arbejde eller er erhvervsdrivende, har man mulighed for at få nødpasning af sine børn, også hvis man arbejder hjemmefra, siger hun.

  Formålet er at give så mange elever som muligt chancen for at blive vaccineret mod coronavirus, inden skolerne åbner igen efter juleferien, siger ministeren.

  Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde klokken 18.30.

 15. I dag kl. 17:02

  Sydkorea snupper sikker sejr over Tjekkiet i Danmarks gruppe

  Sydkorea sikrede sig to vigtige point i Danmarks mellemrundegruppe, da de slog Tjekkiet med 32-26 ved VM i håndbold.

  Med sejren spiller Sydkorea sig op på fire point i gruppen, og de er dermed stadig i spil en plads i kvartfinalen.

  Danmark og Tyskland har også fire point, men begge nationer har spillet en kamp mindre end Sydkorea.

  Andetsteds fik Kroatien deres to første point i mellemrunden, da de slog Argentina 28-22.

 16. I dag kl. 16:51

  Hackere har offentliggjort Vestas’ data

  Den kriminelle cybergruppe Lockbit har gjort alvor af truslen om at offentliggøre den data, den har stjålet fra den danske vindmøllegigant Vestas.

  Lockbit er blandt de mest ’produktive’ ransomwaregrupper. Formålet er at afpresse Vestas for penge, og gruppen menes at have russisk ophav.

  Cyber-indbruddet hos Vestas fandt sted 19. november, og siden da har virksomheden kæmpet for at få rettet op på skaderne.

  Tidligere på ugen meldte Vestas dog ud, at hackerne var lykkedes med at stjæle en stor mængde filer, som man ikke længere havde kontrol over.

  På Lockbits hjemmeside på det såkaldte Tor-netværk har man de seneste dage kunnet se en nedtælling til tidspunktet for offentliggørelsen. Efter et par tilsyneladende uforklarlige udskydelser har gruppen altså nu offentliggjort over 7.000 dokumenter.

  Vestas afviser at kommentere og henviser til en pressemeddelelse fra mandag.

 17. I dag kl. 16:50

  Erhvervsministeren lover kompensation til virksomheder, der bliver ramt af restriktioner

  Forud for et pressemøde i aften, hvor regeringen ventes at præsentere restriktioner, der skal dæmpe den stigende coronasmitte, forsikrer erhvervsminister Simon Kollerup (S), at der vil være hjælp til de virksomheder, der bliver ramt.

  - Det har været sådan tidligere, at når der var restriktioner, så har der også været kompensationer, og det princip har vi sådan set stadigvæk, siger han.

  Der er pressemøde i Statsministeriet klokken 18.30, og her vil regeringen løfte sløret for, hvilke restriktioner der er tale om, og hvilke brancher som vil få mulighed for at søge om hjælpepakkerne.

  Folketingets partier er netop nu samlet for at drøfte restriktionerne. Hjælpepakkerne bliver et emne for et senere forhandlingsforløb - men:

  - Hvis vi er lige så dygtige, som vi har været til at forhandle hjælpepakker, så er jeg også fortrøstninsfuld om, at det skal vi nok kunne, siger Simon Kollerup.

 18. I dag kl. 16:08

  Norsk skakfænomen kun en enkelt sejr fra forsvar af VM-titel

  Magnus Carlsen er blot en enkelt sejr fra at forsvare sin VM-titel. (Foto: Giuseppe Cacace © Ritzau Scanpix)

  Det var hurtigt overstået, da norske Magnus Carlsen og russiske Ian Nepomniachtchi onsdag mødtes i det tiende parti ved VM i skak.

  2 timer og 5 minutter skulle der blot gå, før det stod klart, at partiet endte i et remis. Dagens parti var det hidtil korteste i duellen.

  Med dagens resultat er nordmanden nu blot en enkelt sejr fra at forsvare sit verdensmesterskab. Han fører nemlig nu med 6,5-3,5, og den første, der først når 7,5 point, vinder.

  Duellanterne holder hviledag i morgen, men genoptager VM-dysten fredag.

 19. I dag kl. 16:00

  Antallet af omikron-tilfælde i Danmark stiger til 577

  Der er nu fundet i alt 577 tilfælde af den såkaldte omikron-variant af coronavirus i Danmark mellem 22. november og 7. december.

  Det oplyser Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

  Det er 179 flere tilfælde end i går, hvor der var fundet 398 tilfælde.

  Ifølge Sundhedsministeriet udgør omikron-varianten nu omkring to procent af epidemien i Danmark.

 20. I dag kl. 15:33

  Angela Merkel giver stafetten videre til Olaf Scholz

  Angela Merkel fik en buket blomster af sin efterfølger i Kanzleramt, Olaf Scholz, der samtidig takkede hende for hendes bedrifter som kansler. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Ritzau Scanpix)

  Med kærlige ord og et ønske om held og lykke har konseravtive Angela Merkel netop overdraget det tyske statsministerium, Kanzleramt, til socialdemokraten Olaf Scholz.

  - Jeg ved, at det er et bevægende øjeblik, sagde Angela Merkel under ceremonien, som hun selv deltog i for første gang, da hun blev valgt som kansler for 16 år siden.

  Den nu tidligere kansler opfordrede samtidig sin efterfølger til at tage ejerskab over Kanzleramt.

  Olaf Scholz takkede for ordene og for et "tillidsfuldt samarbejde" i hans tid som finansminister og vicekansler under Angela Merkel, som han kalder en af Tysklands "store kanslere".

  - Jeg ser frem til den nye opgave, sagde Olaf Scholz og lovede med et underspillet smil, at han vil fortsætte Merkels "nordtyske mentalitet" i Kanzleramt.

  Udover Olaf Scholz' socialdemokratiske parti, SPD, består den nye tyske regering af miljøpartiet De Grønne og det liberale parti FDP.

 21. I dag kl. 15:27

  Region Syddanmarks første eldrevne akutbil er nu klar til at rykke ud

  Region Syddanmark har fået sin første akutbil, der kører på el. Og i dag er første dag, redderne fra Ambulance Syd i Tinglev kan rykke ud i den.

  Den nye bil vækker begejstring hos Morten Aagaard, der er paramediciner og er en af dem, der skal køre i den.

  - Den er utrolig behagelig at køre i, og så har den et voldsomt optræk. Den flytter sig – lad os sige det sådan. Og det er jo vigtigt, når vi skal hurtigt frem.

  Den nye akutbil er en Mercedes EQC, og den kan accelerere fra 1 til 100 kilometer i timen på 5,4 sekunder. Beredskabets gamle dieseldrevne akutbil står også stadig i garagen som backup.

 22. I dag kl. 15:23

  DR-chef stopper efter grænseoverskridende adfærd

  DR oplyser i en pressemeddelelse, at man har indledt en personalesag mod en chef for grænseoverskridende adfærd.

  - Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd. Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i afdelingen Kultur, debat og musik.

  Chefen, der også var ansat i DR Kultur, debat og musik, bekræfter på Facebook, at han har sagt op på baggrund af en episode, hvor han har været så fuld, at han "mistede sig selv og sin dømmekraft".

  - Jeg har i den situation opført mig grænseoverskridende og hverken levet op til DR's adfærdskodeks eller mine egne værdier for, hvordan man er menneske og chef.

  - Jeg forstår til fulde, at DR's ledelse har taget sagen op, og jeg har taget det fulde ansvar og sagt min stilling op i dag. Jeg er meget ked af det, der er sket, og vil gerne gentage min oprigtige undskyldning.

  Han oplyser til dr.dk, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

 23. I dag kl. 15:20

  Borgerlige partier kræver kompensation i forhandlinger om nye restriktioner

  Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, er én af dem, der vil have kompensationsordninger på plads, før restriktionerne bliver til virkelighed. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Når politikerne i Folketingets Epidemiudvalg netop nu diskuterer nye restriktioner, mangler der en vigtig ting på bordet.

  Det mener flere borgerlige partier, som er forargede over, at der ikke er lagt op til at følge kompensationsordninger med de smittedæmpende tiltag.

  - Man kan ikke være det bekendt overfor hverken for kulturlivet, restaurationslivet eller andre, at man indfører nogle meget vidtgående restriktioner, uden at vi ikke også giver dem sikkerheden for økonomisk kompensation, siger Sophie Løhde.

  Problemet er ifølge politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti Mai Mercado, at regeringen lægger op til, det hun kalder "luftige anbefalinger". Den slags er svære at forholde sig til.

  - Jeg ser hellere, at der kommer nogle helt klare retningslinjer, hvor man ved, præcist hvad man skal henholde sig til, og at det bliver fulgt op af kompensation til dem, der bliver ramt, siger hun.

 24. I dag kl. 14:58

  Nattelivszoner bliver rullet ud flere steder i Sydøstjylland og på Fyn

  Sydøstjyllands Politi indfører fra den 23. december fire nattelivszoner i henholdsvis Kolding, Vejle, Fredericia og Horsens.

  Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

  Zonerne betyder, at personer, der er idømt et forbud "mod at deltage i nattelivet", ikke må færdes i de udpegede områder mellem midnat og klokken fem om morgenen. De må heller ikke besøge serveringssteder i områderne i det samme tidsrum.

  Også Fyns Politi indfører den 22. december en nattelivszone i Odense og en i Svendborg. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

  Nattelivszonerne blev en mulighed for politikredsene, da en lovændring trådte i kraft 1. juli i år.

  De betyder, at man kan pålægge personer, som er dømt for visse former for kriminalitet, et nattelivsforbud. Det kan for eksempel være en person, der er dømt for vold eller våbenbesiddelse, som er begået i nattelivet.

 25. I dag kl. 14:56

  Danmarks håndboldlandshold tester negativ før vigtig VM-kamp

  Samtlige medlemmer af det danske håndboldlandshold testede negativ i dagens coronaprøve. Det bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF) til DR Sporten.

  Østrig og Kroatien har været hårdt ramt af corona i løbet af slutrunden i Spanien. Det er dog ikke et problem for landstræner Jesper Jensen, som har alle spillere til rådighed.

  Før VM krævede det internationale håndboldforbund (IHF), at spillerne skulle lade sig teste ved ankomst, efter gruppespillet og efter mellemrunden. Men det blev senere ændret til daglige tests - blandt andet på opfordring fra Danmark.

  Det danske landshold møder Ungarn i aften klokken 20.30. Du kan følge kampen på DRTV og DR 1 med optakt fra klokken 20.

 26. I dag kl. 14:47

  Storbritannien boykotter også vinter-OL og Kina

  Der kommer ikke til at være britiske ministre på tilskuerpladserne ved vinter-OL. Briterne følger dermed USA. (Foto: JESSICA TAYLOR © Ritzau Scanpix)

  Ingen britiske ministre eller andre officielle repræsentanter vil deltage i vinter-OL i Kina. Det siger premierminister Boris Johnson i en tale i det britiske parlament onsdag.

  - Der vil i praksis være en britisk diplomatisk boykot af vinter-OL i Kina, fordi der ikke vil være ministre eller embedsmænd til stede, siger den britiske regeringschef.

  Det Hvide Hus meddelte mandag, at den amerikanske regering vil boykotte det kommende vinter-OL på grund af Kinas krænkelser af menneskerettighederne. Det betyder dog ikke, at amerikanske atleter bliver væk fra deltagelse i legene.

  Samme udmelding kom fra Johnson onsdag.

  - Jeg mener ikke, at boykot af sport giver mening, og dette forbliver en del af den britiske regerings politik.

  Johnson fremsatte udtalelserne, efter at han var blevet stillet en række indgående spørgsmål om sagen i parlamentet.

  /ritzau/Reuters

 27. I dag kl. 14:40

  Østjyllands Politi leder efter 29-årig mand, der forsvandt natten til søndag nær Aarhus Havn - efterlyser nu cyklist

  Østjyllands Politi leder efter 29-årige Peter, som forsvandt efter en bytur natten til søndag i centrum af Aarhus.

  Nu efterlyser politiet en cyklist, som kan have set Peter ved havnen.

  Østjyllands Politi har nemlig gennemgået en række overvågningskameraer, og på optagelser fra omkring kl. 3.00 natten til søndag ses han gå rundt ved Navitas i bydelen Aarhus Ø.

  Tæt på ham cykler en yngre mand, som gentagne gange kigger efter Peter – muligvis fordi han er bekymret over, at han går noget usikkert tæt på havnekajen.

  - Vi vil meget gerne i kontakt med cyklisten, da hans forklaring måske kan give os værdifuld information og hjælpe os med at indsnævre eftersøgningsområdet, siger vicepolitiinspektør Martin Frank Rasmussen.

  Har man oplysninger i sagen,kan man ringe til politiet på 114.

  Østjyllands Politi har de seneste dage søgt intensivt efter den 29-årige Peter, og eftersøgningen fortsætter også de kommende dage. Foto: Østjyllands Politi.
 28. I dag kl. 14:39

  Pfizer mener, at et booster-stik med deres vaccine beskytter godt mod omikron

  Medicinalfirmaet Pfizer-BioNTech har netop meldt ud, at indledende forsøg viser, at deres vaccine giver høj beskyttelse mod omikronvarianten, hvis man får et tredje stik med deres vaccine.

  Ifølge Pfizers resultater virker et tredje stik så godt, at det kan sammenlignes med beskyttelsesniveauet, som hvis man har fået to vaccinestik og kommer i kontakt med den coronavirus variant, der først spredte sig.

  Blodprøver fra forsøget viser, at de personer, der havde fået to stik med Pfizer-vaccinen i gennemsnit havde 25 gange lavere antistofniveau mod omikronvarianten end mod tidligere varianter.

  Pfizer har udgivet en pressemeddelelse, men forskningen bag er ikke blevet offentliggjort.

 29. I dag kl. 14:37

  Indiens forsvarschef dræbt i helikopterstyrt med i alt 13 omkomne

  Brandmænd og redningsarbejdere står ved siden af de rygende rester af den helikopter, som i dag er styrtet ned med blandt andet Indiens forsvarschef ombord. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  En helikopter er i dag styrtet ned i den indiske stat Tamil Nadu. 13 ud af 14 passagerer er døde, heriblandt Indiens forsvarschef Bipin Rawat og hans kone.

  Det oplyser det indiske flyvevåben, Indien Air Force, på Twitter.

  Det vides endnu ikke, hvad der var årsagen til ulykken.

  Personen, der overlevede styrtet, er kvæstet og modtager behandling på et hospital i den indiske by Wellington.

 30. I dag kl. 14:05

  Smitterekord for anden dag i træk - men indlæggelser er stabile

  Det seneste døgn er 6.629 personer konstateret smittet med coronavirus. Det er det højeste antal smittede i løbet af et døgn målt til dato.

  Også i går slog smittetallet rekord. Her var 6.324 personer konstateret smittet med coronavirus

  Antallet af indlagte på landets hospitaler holder sig stabilt. Det falder med fire til 461.

  Af de indlagte er 66 indlagt på intesivafdelinger, mens 38 er i respirator.

  Positivprocenten er på 3,3.

  Der er registreret 505 omikron-tilfælde i alt, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det er 107 flere end i går. Omikron-tilfældene er fundet i test, der er taget i perioden fra den 22. november til den 6. december.

 31. I dag kl. 13:39

  EU-kommissionen vil have handelssanktioner i våbenarsenalet

  Det er for nemt at lægge pres på EU og de 27 medlemslande, og derfor ønsker EU-kommissionen at få mere slagkraft til rådighed.

  Det skal ske ved, at EU-Kommissionen får magt til at indføre sanktioner på områder som handel og investeringer mod lande uden for EU, der forsøger at presse EU eller medlemslandene økonomisk.

  Men våbnet skal kunne tages i brug med kortere aftræk og uden enstemmighed, som det er tilfældet i dag.

  - Med dette forslag sender vi en klar besked om, at EU står fast på at forsvare sine interesser, siger Valdis Dombrovskis, der EU-kommissær for handel.

  De næste skridt er, at EU-lande og EU-Parlamentet skal drøfte forslaget og blive enige om, hvordan det præcist skal se ud, før værktøjet kan tages i brug, skriver Ritzau.

 32. I dag kl. 13:22

  Corona presser sygehuse i Nordjylland - sender intensivpatienter til Midtjylland

  Presset på sygehusene i det nordjyske har i weekenden været så stort, at det har været nødvendigt at låne sygehuskapacitet i Region Midtjylland og flytte intensivpatienter rundt mellem sygehuse.

  Det fortæller lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

  - Fredag formiddag havde vi ti patienter i overbelægning. Der fik vi en aftale med Region Midtjylland om, at de i løbet af weekenden ville modtage fire af vores intensivpatienter.

  Overbelægningen skyldes især coronapatienter, fortæller Michael Braüner Schmidt.

  - Der er kommet rigtig mange coronapatienter - specielt i Region Nordjylland. Vi har flere coronapatienter på intensiv i forhold til regionens størrelse, end man ser på de andre regioners intensivafdelinger.

 33. I dag kl. 12:25

  Eksperter anbefaler at sende alle skolebørn hjem fra og med den 15. december

  Ifølge DR Nyheders oplysninger anbefaler eksperterne i Epidemikommissionen at sende alle elever fra børnehaveklasse til 10. klasse hjem fra og med den 15. december.

  Og det er en god idé, mener i hvert fald Liselott Blixt, som er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti.

  - Hvis det er dem, der driver smitten, så er det da én af de muligheder, som jeg ser. Især nu, hvor vi står foran en juleferie, og det ikke drejer sig om så lang tid, siger Liselott Blixt.

  Sammen med de andre sundhedsordførere skal hun forud for det annoncerede pressemøde i aften drøfte alle anbefalingerne fra Epidemikommissionen. De skal nemlig vedtages i Folketingets Epidemiudvalg, før de kan træde i kraft.

  Efter rekordhøje smittetal og en den nye Omikron-variants opblusning, har Statsministeriet indkaldt til pressemøde kl. 18.30. Det kan du følge både på DR1, DRTV og her på dr.dk.

 34. I dag kl. 12:03

  Trine Bramsen er nærkontakt til omikronsmittet

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er gået i selvisolation, efter at hun i dag har fået oplyst, at hun er nærkontakt til en smittet med coronavarianten omikron.

  Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Ritzau.

  Ministeren skulle have mødtes med den britiske forsvarsminister Ben Wallace, men mødet er nu virtuelt i stedet.

  Forsvarsministeren bliver testet for anden gang på 6. dagen, som er torsdag. Hun er testet negativ to gange og har ingen symptomer, skriver Ritzau.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er også nærkontakt til en smittet. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Der er ikke noget, der tyder på, at det er en smittet med omikronvarianten.

 35. I dag kl. 14:00

  Håndboldspilleres vægt fjernet fra skærmen efter norsk protest

  (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

  Håndboldspillernes vægt er blevet fjernet fra grafikken på skærmen ved VM i håndbold, der finder sted i Spanien. Det sker efter protest fra det norske håndboldforbunds præsident, Kåre Geir Lio, skriver VG.

  - Der er nok fokus på vægt i verden, og vi behøver ikke bruge det i denne sammenhæng, hvor det overhovedet ingen interesse eller betydning har, siger Lio til avisen.

  Normalt ville en spillers vægt dukke op ved siden af spillerens navn og højde, første gang vedkommende har scoret i en kamp ved VM i håndbold, men er altså blevet fjernet efter protest fra nordmændene.

  Det er en regel ved dette mesterskab, at nationerne skulle opgive spillernes vægt, for at kunne tilmelde dem VM. Norge var i forvejen utilfredse med, at man skulle opgive en spillers vægt, for at kunne tilmelde vedkomne VM.

  - Derfor opførte vi bare tre forskellige vægte på alle spillerne for at udfylde et tal. siger Lio til den norske avis.

 36. I dag kl. 11:40

  Formodede pirater får forlænget varetægtsfængsling med to uger

  De fire formodede pirater, der er om bord på den danske fregat Esbern Snare, har fået forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere to uger.

  Forsvareren anmodede om, at fristen kun skulle forlænges med en uge.

  Anklagemyndigheden har arbejdet på en løsning, hvor de tilbageholdte blev bragt til Danmark for at blive fremstillet for en dommer, men det har ikke været logistisk muligt, lyder det.

  De fire personer er sigtet for drabsforsøg på de danske soldater, efter de den 24. november var i tæt ildkamp med en gruppe danske soldater, som er en del af fregatten Esbern Snares piratafskrækkelsesmission i Guineabugten ud for Vestafrika.

  Under dagens retsmøde kom det blandt andet frem, at konfrontationen efterlod syv skudhuller i den forreste del af Frømandskorpsets båd.

 37. I dag kl. 11:07

  52-årig mand accepterer livstidsdom efter at have myrdet to tidligere partnere

  I sidste uge blev Flemming Mogensen i retten i Aarhus idømt livstid for at slå sin tidligere partner, Freyja Egilsdottir, ihjel og for efterfølgende at have parteret hende.

  Han udbad sig betænkningstid, og i dag har han så valgt at acceptere dommen, meddeler hans forsvarsadvokat Mads Krarup.

  Flemming Mogensen gik i første omgang efter at få en forvaringsdom.

  Det er ikke første gang, at Flemming Mogensen bliver dømt for drab på en tidligere samlever.

  For 25 år siden blev han dømt for drab på sin ekskæreste, som han dræbte med adskillige knivstik i hendes lejlighed.

 38. I dag kl. 10:54

  Politiet anholder fire i sag om omfattende svindel for 225 millioner

  Politiet stod her til morgen klokken 7.00 klar på otte forskellige adresser rundt omkring på Sjælland.

  Aktionen er den hidtidige kulmination på længere tids efterforskning af en sag om økonomisk kriminalitet, der dækker over omfattende moms- og skattesvig, hvidvask og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

  Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Helt konkret er fire personer blevet anholdt i forbindelse med den koordinerede aktion. De er mænd i alderen 21 til 50 år og er blandt andet sigtet for skatte- og momssvig for 225 millioner kroner.

  Ved aktionen beslaglagde politiet et større pengebeløb, kryptovaluta, dyre designereffekter og digitale enheder.

 39. I dag kl. 12:32

  Japansk milliardær og hans assistent har sat kurs mod rumstationen ISS

  Det russiske Soyuz MS-20-fartøj, der skal bringe de rumrejsende til ISS. (Foto: ROSCOSMOS PRESS SERVICE © Ritzau Scanpix)

  Den tid er ovre, hvor rumrejser kun var for toptrænede astronauter.

  I 2021 kan alle med en ordentlig sjat penge på kistebunden købe sig til en rejse med retning mod stjernerne.

  I dag blev den japanske milliardær Yusaku Maezawa skudt afsted på sin første rumrejse med et russisk rumfartøj. Destinationen er den internationale rumstation ISS.

  På sin 12 dages rejse ud i rummet har Maezawa selskab af sin personlige assistent og en russisk kosmonaut. Assistenten er med for at filme ekspeditionen til sin overordnedes youtube-kanal.

  For den 46-årige Maezawa slutter rumeventyret ikke med denne tur. Han er allerede i gang med at planlægge en tur, der skal bringe ham rundt om Månen med selskabet SpaceX, der arbejder på at kommercialisere rumrejser.

  Yusaku Maezawa har helt åbenlyst glædet sig til turen. Her ses han på et pressemøde før opsendelsen. (Foto: ROSCOSMOS PRESS SERVICE © Ritzau Scanpix)

  Rettelse: Vi skrev, at Yusaka Maezawas næste tur ville være med selskabet Blue Origin. Sådan forholder det sig ikke. Det er tværtimod rivalen SpaceX, han planlægger en tur med.

 40. I dag kl. 10:47

  Dansk tenniskomet sikret plads ved Australian Open

  (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

  Den 18-årige Holger Rune er sikret en direkte plads ved tennisturneringen Australian Open.

  Det er første gang i karrieren, at danskeren undgår kvalifikationsspillet til en af de såkaldte Grand Slam-turneringer.

  Tidligere i år deltog Holger Rune ved sin første Grand Slam, US Open. Han røg ud i første runde efter et nederlag til verdensetteren Novak Djokovic.

  Holger Rune er nummer 103 på verdensranglisten, hvilket altså er adgangsgivende til Australian Open, der begynder i januar.

  Clara Tauson er som nummer 44 i verden også sikret en plads ved Australian Open.

 41. I dag kl. 10:33

  Statsministeriet holder pressemøde klokken 18.30 om coronasituationen

  I aften klokken 18.30 holder Statsministeriet pressemøde om coronasituationen i Danmark.

  I den kortfattede melding fra ministeriet fremgår der ikke mere om, hvad der vil være på dagsordenen.

  Men i går antydede statsminister Mette Frederiksen er der kan være nye restriktioner på vej.

  - Det er myndighedernes vurdering, at der er behov for flere tiltag - blandt andet for at forsinke udbredelsen af den nye variant, skrev hun på Facebook.

 42. I dag kl. 10:20

  Socialdemokraten Olaf Scholz er valgt som Tysklands nye kansler

  Tysklands nye kansler er socialdemokratiske Olaf Scholz. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)

  Med 395 stemmer ud af Forbundsdagens i alt 736 parlamentsmedlemmer er Olaf Scholz blevet valgt som Tysklands nye kansler.

  Til stående klapsalver fra både politiske venner og modstandere accepterer han valget.

  Den 63-årige socialdemokrat tager nu til Scholss Bellevue, hvor forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier officielt skal udnævne ham som kansler.

  Olaf Scholz og hans socialdemokratiske parti, SPD, danner ny regering med miljøpartiet De Grønne og det liberale parti, FDP. Det er første gang, de tre partier er i forbundsregering sammen, og de varsler et socialt, grønt og liberalt opbrud for Tyskland.

  De vil blandt andet sætte turbo på klimakampen ved at udfase kul i 2030, digitalisere den offentlige sektor, hæve lønnen for ti millioner lønmodtagere, legalisere cannabis, sænke valgretten fra 18 til 16 år og skærpe tonen over for Kina og Rusland.

  Valget af Olaf Scholz afslutter konservative Angela Merkels 16 år lange regeringstid.

 43. I dag kl. 09:52

  10,4 milliarder har staten kradset ind fra skyldnere sidste år, og det er ny rekord

  Der har været store problemer med Skattestyrelsens nye system til at inddrive gæld, men noget tyder på, at det efterhånden er ved at være på plads.

  I 2020 sikrede det 10,4 milliarder kroner til staten i inddrivelsesprovenu.

  En del af succesen skyldes, at det nu er muligt blandt andet at trække skyldnere i løn, tilbageholde overskydende skat og inddrage penge på en skyldners bankkonto, ligesom Gældsstyrelsen kan tage sikkerhed i fast ejendom og sælge det, hvis der ikke bliver afdraget på gælden, skriver Skatteministeriet.

  Skatteminister Morten Bødskov (S) varsler samtidig, at han ønsker en bred politisk aftale om nye initiativer til gældsinddrivelse.

  Gælden til det offentlige var ved udgangen af 2020 på 135 milliarder kroner.

 44. I dag kl. 09:43

  Gud, det er jo min! Kunstmuseum efterlyser ejere til uafhentede vulvaafstøbninger

  Afstøbningerne er nu hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard. Foto: Amalie Grauengaard. (Foto: Alona Vibe © ALONA VIBE)

  Mangler du din vulvaafstøbning?

  Sådan lyder overskriften på et facebookopslag fra Kunsten kunstmuseum i Aalborg.

  I sommer kunne museet tilbyde kvindelige besøgende at få lavet en gratis afstøbning af deres nedre dele.

  Rigtig mange greb muligheden og fik også afhentet deres afstøbning på museet, efter materialet var hærdet og blevet bearbejdet af kunstneren Amalie Grauengaard.

  Men der står stadig uafhentede eksemplarer på museets hylder og venter på deres rette ejerkvinde.

  Museet har nu pakket de uafhentede afstøbninger ind. Og som museet skriver, har du måske en kreativ og unik julegave til dig selv eller en, du holder af, liggende på deres hylde.

 45. I dag kl. 09:19

  Redningsarbejdere leder efter ofre for vulkanudbrud på den indonesiske ø Java

  • En redningsarbejder hopper over en af de kanaler, lavaen er strømmet igennem, i et område på den indonesiske ø Java. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • Redningsarbejdere leder efter overlevende efter weekendens vulkanudbrud. Katastrofemyndighederne har tidligere meddelt, at størstedelen af de mindst 34 ofre er døde som følge af brandskader. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  • En landsbybeboer redder sine ejendele fra sit ødelagte hjem i landsbyen Curah Kobokan på den indonesiske ø Java. (Foto: Juni Kriswanto © Ritzau Scanpix)
  • Et luftfoto af beskadigede huse i det område, der er ramt af vulkanen Semerus udbrud. Flere steder er hele huse blevet fuldstændig begravet i aske. (Foto: WILLY KURNIAWAN © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Redningsarbejdere er i fuld gang med at grave sig vej gennem murbrokker og tykke lag af varm aske for at finde overlevende efter weekendens vulkanudbrud på den indonesiske ø Java.

  Mindst 34 er omkommet under vulkanen Semerus udbrud, og flere er meldt savnet.

  Semeru, der er en af Indonesiens mest aktive vulkaner, gik i udbrud i lørdags. Den er én af næsten 130 aktive vulkaner i Indonesien.

 46. I dag kl. 09:03

  Formodede pirater har haft mulighed for at ringe til deres familier

  De fire formodede pirater, der er tilbageholdt på den danske fregat Esbern Snare i Guineabugten, har været i kontakt med deres familier.

  Det skete, da der blev stillet telefonlinjer til rådighed for dem, oplyser Forsvaret.

  På videoforbindelse har de også haft mulighed for at tale med deres beskikkede advokater i Danmark.

  De tilbageholdte personer sidder indespærret, men de får dagligt lov at komme ud på gårdture på dækket.

 47. I dag kl. 08:41

  Rekordmange ledige stillinger i den private sektor

  For tredje kvartal i træk er der rekordmange ledige stillinger i den private sektor.

  Alt i alt var der 59.500 ledige stillinger i det private erhvervsliv i årets tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Det er 6.200 flere end kvartalet før og altså tredje kvartal i træk, hvor antallet er rekordhøjt ifølge cheføkonom Niklas Praefke, Ledernes Hovedorganisation.

  - Siden genåbningen har virksomhedernes appetit på nye medarbejdere været tæt på umættelig, skriver han i en kommentar til Ritzau.

  Han peger på, at det på den ene side er glædeligt, for tusindvis af danskere er kommet i arbejde. Men på den anden side er det blevet usædvanligt svært for lederne at skaffe nye medarbejdere.

 48. I dag kl. 08:33

  OB: Selvfølgelig er der plads til Christian Eriksen

  Christian Eriksen i aktion for Danmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtid som fodboldspiller er fortsat uvis, men superligaklubben OB bejler nu helt åbent til den kreative midtbanespiller.

  Over for B.T. slår direktøren i selskabet bag OB, Odense Sport & Event, fast, at dørene står åben for den tidligere ungdomsspiller i klubben.

  - Selvfølgelig er der plads til Christian i OB, hvis han beslutter sig for at spille fodbold igen, siger Enrico Augustinus til B.T.

  Eriksen har benyttet OB's træningsbaner i Ådalen, og ifølge Augustinus er klubben i løbende sms-kontakt med 29-årige Eriksen.

  OB vil ikke presse Eriksen, men er klar til at skrue en kontrakt sammen, hvis et samarbejde skulle blive aktuelt.

  - Vi kan strække os et stykke. Men der er vel ingen danske klubber, der har penge til at købe ham fri. Måske FCK har.

  Eriksen har kontrakt med italienske Inter frem til sommeren 2024.

  /ritzau/

 49. I dag kl. 08:01

  Olaf Scholz' regering skal godkendes i den tyske Forbundsdag

  I dag stemmer medlemmerne i den tyske Forbundsdag om, hvorvidt Olaf Scholz og hans bud på en ny regering bestående af de tyske socialdemokrater, de liberale og de grønne kan godkendes.

  Afstemningen kommer, efter de tre partier i går underskrev deres bud på en 177 sider lang regeringsaftale.

  Den kommende trepartiregering lover med regeringsaftalen et opbrud efter 16 år med Merkels konservative regeringer.

  Blandt andet har partierne lagt op til at digitalisere den offentlige sektor og hæve minimumslønnen for ti millioner lønmodtagere.

  Olaf Scholz bliver i dag med al sandsynlighed valgt som Tysklands nye kansler. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)
 50. I dag kl. 07:49

  Tyske juleturister sørger for rekordmange bookinger af danske feriehuse

  For udlejere af sommerhuse og ferieboliger kommer årets store julegave sydfra.

  Tusindvis af tyskere har besluttet at holde jul og nytår i Danmark, og indtil videre har de booket i alt 17.275 husuger i december.

  Det er langt størstedelen af det samlede antal på 22.669 husuger og ny rekord for julemåneden, skriver Danmarks Statistik.

  - Det skyldes nok, at feriehusene giver mulighed for ferie i en privat sfære med god afstand til andre, hvilket er eftertragtet i disse covid-19-tider, siger Paul Lubson, der er specialkonsulent i Danmarks Statistik.

  Den dag, der er flest tyskere, er faktisk ved årsskiftet, hvor hele 12.474 danske feriehuse danner rammen om en tysk nytårsfejring.

 51. I dag kl. 07:19

  Storebæltsbroen er igen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Hård blæst har de seneste dage gjort Storebæltsbroen utilgængelig for vindfølsomme køretøjer ad flere omgange.

  I dag er ingen undtagelse, og Sund & Bælt meddeler på Twitter, at man ikke kan passere broen, hvis man er i et vindfølsomt køretøj.

  Forbuddet forventes først at blive ophævet onsdag aften klokken 19.

  Det er nyt, at Sund & Bælt på den måde udstikker forbud. Tidligere blev det præsenteret som anbefalinger. Kører et vindfølsomt køretøj trods forbuddet over Storebæltsbroen, har Sund & Bælt ikke bemyndigelse til at sanktionere. Det kan kun politiet.

Mere fra dr.dk