Seneste nyt
3. mar 2021

Finansministeren: Digitalt coronapas er klar til maj

Et digitalt coronapas, der giver danskerne mulighed for at dokumentere, at de enten er vaccineret mod coronavirus eller for nylig har fået en negativ test, er klart inden sommer.

Det fortæller finansminister Nicolai Wammen til TV2 News.

Det digitale coronapas er en app-løsning på telefonen, der viser din vaccinations- eller teststatus som en QR-kode, der kan scannes i billetkontrollen.

Coronapasset, der udvikles i et samarbejde mellem regeringen, Dansk Erhverv og Dansk Industri, skal bruges i forbindelse med genåbningen af kultur-, restaurations- og rejsebranchen.

Indtil den samlede digitale løsning er færdig i maj, vil det være muligt at bruge en mere simpel løsning på sundhed.dk eller i appen MinSundhed. Den er klar i midten af marts.

Seneste nyt

 1. 4 min. siden

  Nato vil sende flere kampfly og krigsskibe til Østeuropa

  Nato vil sende flere kampfly og krigsskibe til Østeuropa for at styrke forsvaret.

  Det sker som en reaktion på Ruslands militære opbygning ved grænsen til Ukraine.

  - Nato vil fortsætte med at tage alle de skridt, som er nødvendige for at beskytte og forsvare alle allierede, og det inkluderer også at styrke den østlige del af alliancen, siger Nato's generalsekretær, Jens Stoltenberg, ifølge Reuters.

 2. 21 min. siden

  4.500 sygehusansatte får måske mere i løn: Træffer beslutning i dag

  I eftermiddag tager regionsrådet i Region Syddanmark stilling til om ansatte på særligt udsatte afdelinger på regionens sygehuse skal have mere i løn.

  Lønforhøjelsen vil koste op mod 70 millioner kroner om året og give omkring 4.500 ansatte et lønløft.

  Stephanie Lose (V), der er regionsrådsformand i Region Syddanmark, håber, at forslaget bliver vedtaget.

  - Det skal være en del af en samlet langsigtet indsats, så vi bliver bedre til at rekruttere nye medarbejdere, men i høj grad også at kunne fastholde dem.

  Pengene bliver delt mellem medarbejdere på alt fra intensivafdelinger til akutmodtagelser.

 3. 27 min. siden

  Politiet: Ingen sammenhæng mellem tre dødsbrande

  I november og december sidste år omkom tre personer i tre brande i Fredericia og Kolding.

  Nu kan Sydøstjyllands Politi konkludere, at der ikke er sammenhæng mellem de tre dødsbrande.

  Der er heller ikke tegn på, at der er sket forbrydelser ved brandene.

  Den første brand var 28. november, hvor en 83-årig mand omkom i en villabrand på Højdedraget 34 i Taulov i Fredericia. Årsagen til branden vides ikke.

  To uger senere opstod en brand i en villa på samme vej - denne gang nummer 10B - hvor en kvindelig beboer indebrændte. Her er brandårsagen formentlig rygning i sengen, skriver Ritzau.

  Den 27. december omkom en person i en brand i en campingvogn på Merkurvej i Kolding. Men der er ikke tegn på, at der skulle være sket en forbrydelse.

 4. 51 min. siden

  WHO-chef: Vi er nået et kritisk punkt i coronapandemien

  Der skal samarbejde til, hvis vi skal afslutte den akutte faste af coronapandemien.

  Sådan lyder det i dag fra chef for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesu, der på et pressemøde opfordrer verdens nationer til at arbejde sammen om at "få bragt en ende på pandemiens akutte fase":

  - Vi kan ikke fortsætte med at lade denne pandemi fortsætte med at trække i langdrag, slingrende mellem panik og forsømmelse, lød det fra WHO-chefen, som også ved tidligere lejligheder har opfordret kraftigt til internationalt samarbejde for blandt andet vaccinelighed.

  I går lød meldingen fra WHO's Europa-direktør, Hans Kluge, at omikronvarianten måske kan blive enden på pandemien i Europa. Han tilføjede i samme ombæring, at 60 procent af Europas befolkning kan blive smittet inden marts.

 5. I dag kl. 11:10

  3F-formands dobbeltliv på dagsordenen i hovedbestyrelsen i morgen

  Det er i morgen hovedbestyrelsen i 3F skal mødes for at diskutere sagen om formand Per Christensens dobbeltliv. Det bekræfter et af bestyrelsesmedlemmerne overfor DR Nyheder.

  I weekenden skrev 3F's næstformand, Tina Christensen, i en mail til Ritzau, at hovedbestyrelsen har brug for at få "nogle afklaringer" i forbindelse med den historie, B.T. lørdag skrev om Per Christensens dobbeltliv.

  Ifølge B.T. har han i en årrække haft flere sideløbende forhold til i alt fire kvinder, og ifølge avisens oplysninger har en lejlighed, som ejes af en fond, hvor fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer er ansatte i 3F, undervejs været blandet ind i forholdene til flere kvinder.

  Men 3F har ingen mistanke om, at Per Christensen har misbrugt sin position som formand, lyder det fra Tina Christensen.

  - Med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv, skrev hun i mailen til Ritzau i weeekenden.

 6. I dag kl. 11:05

  DF-veteran forlader partiet efter 21 år og stifter et nyt

  Mens partitoppen i Dansk Folkeparti slikker sårene efter gårsdagens årsmøde og længere tids interne partikampe, fortsætter uroen i baglandet.

  John Harpøth har stillet op for Dansk Folkeparti siden 2001, men nu er det slut. Han har forladt DF og i stedet stiftet en ny liste med navnet Ny Holbæk, skriver TV 2 Øst.

  Også det tidligere folketingsmedlem og forhenværende medlem af kommunalbestyrelsen i Holbæk Jeppe Klenitz-Jakobsen er med i det nye parti.

  - Vi er ikke i tvivl om, at det dårlige valg ikke mindst skyldes en ledelsesstil i DF på Christiansborg, som vælgerne har vendt ryggen til, står der blandt andet på hjemmesiden nyholbæk.dk.

 7. I dag kl. 10:28

  Trods coronakrise er statsgælden faldet til laveste niveau siden 2009

  Den danske statsgæld har sidste år udgjort den laveste andel af Danmarks bnp siden 2009, viser tal fra Nationalbanken.

  Statsgælden har i december 2021 ligget på 438 milliarder kroner. Det svarer til 17,8 procent af det danske bnp, hvilket ikke er set lavere siden 2009, skriver Ritzau.

  Bnp dækker over værdien af alt det, der skabes på de danske arbejdspladser i løbet af et år. Med andre ord udtrykker det værdien af den samlede produktion.

  I Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det "helt vildt", at statsgælden på trods af coronakrise og kompensationspakker har udgjort den laveste andel af bnp i 12 år.

  arbejdsmarkedet har beskæftigelsen i løbet af 2021 nået rekordhøje niveauer. Samtidig er ledigheden faldet til det laveste niveau siden slutningen af 2008.

 8. I dag kl. 10:12

  Dansk succestræner forlænger med Brentford

  (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldtræner Thomas Frank har forlænget sin kontrakt med den engelske Premier League-klub Brentford, så den nu løber til 2025.

  Det meddeler den engelske klub på sin Twitter-profil.

  Udover Thomas Frank har Brentford også forlænget kontrakten med den danske assistenttræner Brian Riemer. Hans kontrakt er også blevet forlænget til 2025.

  Thomas Frank og Brian Riemer har haft stor succes i Brentford, som de i sidste sæson førte til oprykning til den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

 9. I dag kl. 09:38

  Endnu en journalist er dræbt i Mexico

  Det er bogstavelig talt dødsensfarligt at være journalist i Mexico.

  Det står igen klart, efter endnu en journalist er dræbt i Mexico - den anden på mindre end en uge, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau.

  Denne gang er der ifølge anklagemyndigheden i Tijuana tale om den 49-årige fotojournalist Lourdes Maldonado Lopez. Hun blev skuddræbt i hovedet, da hun søndag sad i sin bil i nærheden af den amerikanske grænse.

  Maldonado havde netop vundet et sagsanlæg mod et tv-selskab, som er ejet af en magtfuld lokalpolitiker.

  Mexico er et af verdens farligste lande for journalister. Mindst syv journalister blev dræbt i Mexico sidste år. Over 100 journalister er blevet dræbt i Mexico siden 2000.

  DR har tidligere været i Mexico for at sætte fokus på journalisterne, der sætter livet på spil.

 10. I dag kl. 09:21

  EU har ingen planer om at trække familier til ansatte hjem fra Ukraine

  Selvom situationen i Ukraine lige nu er højspændt, så har EU ingen planer om at trække familier til EU-diplomater hjem.

  Det er meldingen fra EU's udenrigschef, Josep Borrell, efter at USA's regering i nat har beordret familiemedlemmer til ansatte ved den amerikanske ambassade i Ukraines hovedstad, Kiev, hjem. Derudover har den britiske regering valgt at trække omkring halvdelen af sine ambassadeansatte i Kiev hjem.

  Ifølge udenrigschefen er der på nuværende tidspunkt ingen særlige grunde til at gøre det. Men han tilføjer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at EU's udenrigsministre senere på dagen skal tale med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, og at de her forventer en uddybning af beslutningen.

  Fra dansk side ser man på nuværende tidspunkt heller ikke "et behov for evakuering af familier til ambassadeansatte" i Kiev.

  - Vi følger situationen nøje og har planer klar i skuffen, hvis situationen udvikler sig, lyder det fra ministeriet til Ritzau.

 11. I dag kl. 09:07

  Danske jægersoldater er lige landet i Mali - nu indfører Danmark sanktioner

  Danmark vil indføre sanktioner mod medlemmer af det samme militære styre i Mali, som de danske soldater er sendt til landet for at hjælpe. Det skriver Ritzau.

  Det sker, fordi overgangsstyret i det vestafrikanske land har udskudt et kommende valg i op til fem år, og ifølge flere kilder har de hyret lejesoldater til at træne styrets egne soldater.

  - Danmark vil arbejde benhårdt for at sanktionere de personer i styret, der er ansvarlige for at forhale overgangen til demokrati, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

  Lever styret ikke op til forventningerne, kan det betyde, at de danske tropper kommer hjem før tid, tilføjer han.

 12. I dag kl. 09:00

  E45-motorvejen genåbnet efter uheld

  Så er alle spor åbne igen på E45 Østjyske Motorvej i sydgående retning efter uheldet tidligere på morgenen.

  Ifølge P4 Trafik er der dog op mod syv kilometers kø, som skal afvikles, så der skal forventes forlænget rejsetid.

 13. I dag kl. 08:41

  Hollandsk turist anholdt for at heile under besøg i Auschwitz

  En hollandsk turist er blevet anholdt i Polen for at heile under et besøg i den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau.

  Det oplyser lokalt politi ifølge BBC.

  Den 29-årige kvinde fremførte nazi-hilsenen foran den berømte port med skriften "Arbeit Macht Frei".

  Kvinden er blevet idømt en bøde for at promovere nazistisk propaganda.

  Ifølge det polske nyhedsbureau PAP har kvinden forklaret, at hun forsøgte at lave en joke, da hun poserede til et billede.

 14. I dag kl. 08:35

  Dansk Industri: Virksomheder får en ekstra el-regning på 9,5 milliarder kroner

  De danske virksomheder brænder milliarder af kroner af på de stigende energipriser.

  Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Industri har virksomhederne fået en ekstra-regning på 9,5 milliarder kroner i 2021 i forhold til 2019 som følge af de høje gas, el og oliepriser.

  - Der er tale om noget nær en fordobling af virksomhedernes udgifter. Det er klart, at det er noget, der kan mærkes rundt omkring i virksomhederne, siger Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri.

  I løbet af 2021 er elpriserne alene steget med lidt over 275 procent.

 15. I dag kl. 08:48

  E45-motorvejen spærret i sydgående retning

  Opdateret klokken 8.47: Der er nu et spor farbart, men der er omkring fem kilometers kø frem mod uheldsstedet.

  E45 Østjyske Motorvej er spærret mellem 54 Ejer Bavnehøj og frakørsel 55 Horsens N i sydgående retning på grund af et uheld.

  Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

  Trafikken ledes af og på fra/tilkørsel 55.

  Motorvejen Forventes genåbnet klokken 08:45.

 16. I dag kl. 08:17

  Stor stigning i antallet af ladestandere til elbiler

  Det seneste år er der kommet langt flere muligheder for at få fyldt elbilen op med strøm rundt omkring i landet.

  Ved udgangen af 2020 var der 2.879 offentligt tilgængelige ladepunkter, og et år senere var antallet steget til 4.828, skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. Det svarer til en stigning på 68 procent.

  Og det er gode nyheder, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

  - Dermed ikke sagt, at vi er i mål, for begreber som strømstress og rækkeviddeangst findes stadig.

  Salget af både plug-in-hybrider og elbiler eksploderede sidste år, hvorfor presset på ladestandere også er vokset.

  Antallet af ladepunkter per elbil er de seneste år faldet fra ét ladepunkt per fire elbiler i 2018 til ét ladepunkt per 11 elbiler i august 2021, oplyste De Danske Bilimportører i oktober, skriver Ritzau.

 17. I dag kl. 08:10

  Peru forsøger at redde havfugle fra massivt olieudslip

  Biologer forsøger at fjerne olie fra fugle i Peru. (Foto: Pilar Olivares)

  Peru kæmper for at redde snesevis af havfugle, efter at 6.000 tønder råolie er flydt ud i havet fra et raffinaderi nær hovedstaden Lima.

  Det er sket som følge af et vulkanudbrud i Tonga.

  Flere end 40 fuglearter, herunder den beskyttede Humboldt-pingvin, er bragt til den zoologiske have Parque de Las Leyendas fra forurenede strande.

  Et hold af dyrlæger tager sig af fuglene, som blandt andet bliver vasket med særlige sæber for at fjerne den klistrede olie, skriver Ritzau.

  - Vi har aldrig set noget lignende i Perus historie, siger biolog Liseth Bermudez.

  • Biologer forsøger at fjerne olie fra fugle i Peru. (Foto: -)
  • Døde fugle og sæler er skyllet op på strande i Peru, efter at 6.000 tønder olie er sluppet ud fra et raffinaderi. (Foto: CARLOS REYES © AFP or licensors)
  • Biologer forsøger at fjerne olie fra fugle i Peru. (Foto: Pilar Olivares)
  1 / 3
 18. I dag kl. 07:37

  Erklærer sig skyldig i at have bortført fireårig i Australien

  Fireårige Cleo Smith vinker fra hospitalsseng, efter at hun blev fundet i et hus i kystbyen Carnarvon. (Foto: WESTERN AUSTRALIA POLICE FORCE © Ritzau Scanpix)

  En 36-årig mand, der er tiltalt for at have bortført en fireårig pige fra en afsidesliggende campingplads i Australien, har i dag erklæret sig skyldig.

  Pigen ved navn Cleo Smith forsvandt fra sin families telt i Western Australia i oktober.

  Hendes forsvinden førte til en omfattende eftersøgning, som mange frygtede ville få en tragisk afslutning.

  18 dage senere blev den lille pige dog fundet alene og uskadt låst inde i et hus i kystbyen Carnarvon, skriver Ritzau.

  Kort tid efter fundet blev husets ejer - en 36-årig mand - anholdt af politiet.

  Den 36-årige mand skal for retten igen i marts og vil forblive varetægtsfængslet indtil da.

 19. I dag kl. 07:06

  Modedesigneren Thierry Mugler er død

  Thierry Mugler har klædt nogle af verdens største stjerner på. (Foto: Martin Ouellet-Diotte © Ritzau Scanpix)

  Den franske modedesigner Thierry Mugler er død. Han blev 73 år.

  Han var især kendt for sine designs med brede skuldre og skarpe linjer, der havde referencer tilbage til 1940'erne og 1950'erne, skriver BBC.

  De senere år er det især hans parfumer, som han har været kendt for.

  Han har dog også klædt nogle af verdens største stjerner på de seneste år. Navne som Beyoncé, Lady Gaga og Kim Kardashian har båret hans kreationer.

  Her bærer Kim Kardashian Thierry Muglers kjole ved Met Gala i 2019. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  I de senere år kom designeren ud for en række ulykker, der blandt andet betød, at han måtte have ansigtskirurgi.

  Ifølge Muglers agent døde designeren af naturlige årsager.

 20. I dag kl. 06:30

  Ugen starter med gråvejr

  Det bliver en grå mandag. (Foto: Ole Hougaard)

  Det kan vist bedst beskrives som klassisk januar-vejr, når vejrudsigten for mandag skal kategoriseres.

  Der er meget begrænsede chancer for at spotte en solstråle i dag, da skyerne holder sig tæt over hele landet i dag.

  I morgentimerne er der finregn i Østjylland og over Sjælland og Nykøbing Falster, men ellers holder det tørt.

  Temperaturen ligger mellem 4 og 6 grader, og vinden kommer fra vest med en let til frisk styrke.

 21. I dag kl. 06:09

  Taiwan har afvist 39 kinesiske militærfly

  Taiwan har afvist 39 fly fra Kinas flyvevåben, efter at de trængte ind i østatens luftforsvarszone, oplyser Taiwans forsvarsministerium.

  Ifølge ministeriet er der tale om den største kinesiske indtrængen i Taiwans luftforsvarszone siden oktober og sker imens, at spændingerne imellem de to stater stadig er høje, skriver Ritzau.

  Taiwan, som Kina gør krav på som sit eget territorie, har i over et år berettet om, hvordan kinesiske fly gentagne gange har bevæget sig ind i øens udvidede luftforsvarszone.

  Ifølge Taiwans forsvarsministerium inkluderede den kinesiske mission søndag 34 jagerfly, et bombefly og fire såkaldte electronic warfare aircraft, der er bygget til blandt andet at forstyrre radarudstyr.

  Den kinesiske regering har ikke kommenteret hændelsen. Kina har dog tidligere meldt ud, at missionerne blot er øvelser rettet mod at beskytte landets suverænitet.

 22. I dag kl. 05:37

  Uvaccinerede kan ikke længere gå på restaurant eller bar i Frankrig

  Der findes vel næppe noget mere fransk end at sidde på en fortovscafé og få sig en kop kaffe og en croissant.

  Fra i dag træder strenge restriktioner dog i kraft i Frankrig for personer, som ikke er vaccineret mod coronavirus eller har været smittet, så de ikke ikke længere kan gå på restauranter og barer eller til kultur- og sportsarrangementer, skriver Ritzau.

  Det er heller ikke tilladt for de uvaccinerede at rejse med fjerntog.

  Tiltaget kommer, i takt med at Frankrig indfører vaccinepas.Det er altså ikke længere nok at kunne fremvise en negativ coronatest.

  Der vil i første omgang være undtagelser for dem, som har besluttet sig for at blive vaccineret i den nærmeste fremtid.

 23. I dag kl. 05:28

  Norges statsminister efter kritik: Forstår undren over Taliban-besøg

  Det har vakt stor opsigt både i Norge og internationalt, at landet som det første vestlige land får besøg af Taliban, efter gruppen indtog magten i Afghanistan i august.

  Og Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, erkender, at det for mange kan se underligt ud, at en delegation fra Taliban er i Norge til forhandlinger med FN, EU og vestlige lande.

  - Jeg forstår, at mange reagerer ved synet af Taliban i Norge. Det er en bevægelse, som har stået for terrorhandlinger. Det er en bevægelse, som har overtaget (magten, red.) i Afghanistan. De har værdier, som ligger langt fra vores, siger Støre.

  Han understreger, at Norge har tilrettelagt det sådan, at repræsentanterne for Taliban først møder civile afghanere, før de møder EU, FN, USA og norske diplomater.

  Støre befinder sig frem til onsdag i New York City, hvor han skal deltage i møder i FN's Sikkerhedsråd.

 24. I dag kl. 05:20

  USA beordrer familier til ambassadeansatte i Kiev hjem og advarer statsborgere

  Familiemedlemmer til ansatte ved den amerikanske ambassade i Ukraines hovedstad, Kiev, beordres nu hjem.

  Samtidig bør alle amerikanske statsborgere i det østeuropæiske land overveje at forlade landet som følge af truslen om militær indgriben fra Rusland.

  Det oplyser USA's udenrigsministerium søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

  Det er ansatte, som ikke regnes som essentielle for driften af ambassaden, der har fået besked om, at de kan forlade landet.

  I en særskilt meddelelse søndag advarer det amerikanske udenrigsministerium sine borgere mod at rejse til Rusland som følge af "de igangværende spændinger langs grænsen til Ukraine".

 25. I går kl. 23:58

  Taliban-medlem i Norge er blevet politianmeldt: 'Som var det Anders Behring Breivik'

  At Norge har inviteret en delegation fra talibanregeringen i Afghanistan til landet, møder hård kritik fra flere sider.

  Ikke mindst fordi Anas Haqqani er med blandt de 15 personer, der i går kom med fly til Oslo.

  Han er en del af det berygtede Haqqani-netværk, som står bag flere terrorangreb i Afghanistan.

  Det har fået norsk-afghaneren Zahir Athari til at politianmelde ham for forbrydelser mod menneskeheden, skriver NRK.

  - Det gør så ondt. Som var Anders Behring Breivik kommet til et andet land med samme status, siger han.

  Henover de tre dage i Norge skal repræsentanterne for Taliban blandt andet møde diplomater fra USA, EU og Norge.

  Delegationen fra Afghanistan på vej til Norge i går. Anas Haqqani sidder bagerst til højre. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
 26. I går kl. 22:56

  Blå partier vil ikke være med til at sænke dagpengesatsen for nyuddannede

  Venstre, De Konservative og Liberal Alliance vil ikke være med til at sænke dimittendsatsen for nyuddannede, skriver Børsen ifølge Ritzau.

  Dermed går de imod et af de vigtige punkter i den reformpakke, som regeringen fremlagde i fredags.

  Det kan de gøre, fordi der allerede er et forlig på det område, og de interne spilleregler på Christiansborg er sådan, at man ikke bare kan bryde et forlig midt i en valgperiode.

  En del af reformaftalen er at sænke dagpengesatsen for nyuddannede - dimittendsatsen - fra 12.018 kroner om måneden til 9.514 kroner, og det blokerer de blå partier altså for.

  Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen siger, at partiet vil indkalde til drøftelser med de blå partier, der er en del af kredsen bag dagpengereformen.

 27. I går kl. 22:06

  De første smittetilfælde er opdaget ved vinter-OL i Beijing

  Den 4. februar begynder vinter-OL i Beijing, og de første atleter og øvrige personer, der på forskellige måder skal deltage i legene, er ankommet til Kina.

  I alt drejer det sig om 2.586 personer, og de er blevet underlagt strenge testkrav, og der er i den forbindelse opdaget 72 smittetilfælde. Ingen af dem har dog været blandt de 171 atleter, der er kommet til landet, skriver Reuters.

  Alle deltagere skal under legene være så isolerede som muligt med daglige test, og arrangørerne forventer, at der bliver foretaget flere end 330.000 test i de tre uger, OL varer.

  I søndags blev der indført yderligere restriktioner af bystyret i Beijing, efter at der blev registreret ni lokale smittetilfælde.

 28. I går kl. 21:10

  Medicinalfirma arbejder på vaccine, der kun skal gives én gang om året

  Medicinalfirmaet Pfizer arbejder på at producere en vaccine mod coronavirus, der kun skal gives én gang om året.

  Firmaets direktør, Albert Bourla, siger i et interview med israelsk tv, at revaccinering flere gange om året "ikke er et godt scenarie".

  Ét stik om året er nemmere at huske og nemmere at overbevise foilk om at få, siger han og tilføjer, at Pfizer ser på at lave en vaccine mod omikron, der også dækker mod andre varianter.

  Albert Bourla har tidligere sagt, at Pfizer er klar til at ansøge om godkendelse af en vaccine specifikt mod omikron allerede i marts.

 29. I går kl. 20:31

  Armeniens præsident savner indflydelse og trækker sig

  Armen Sarkissian vil ikke længere være præsident for Armenien. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Armen Sarkissian vil ikke længere være præsident for Armenien. Han savner indflydelse og føler sine beføjelser begrænset, oplyser han ifølge Ritzau.

  Han mener, at Armenien mere end nogensinde har brug for "fornuftige, gennemtænkte og afbalancerede tiltag". Han opfordrer til, at forfatningen ændres, så præsidenten kan arbejde i et mere "afbalanceret miljø".

  Sarkissian har været præsident i fire år. Han var sidste år midtpunkt i en indenrigspolitisk krise, der brød ud i kølvandet på en krig mellem Armenien og Aserbajdsjan i 2020.

  Armen Sarkissian har i sin tid på posten haft eb række kontroverser med premierminister Nikol Pashinyan.

 30. I går kl. 19:40

  Blind passager overlevede flyvetur fra Afrika til Amsterdam

  Det er en risikabel affære at rejse som blind passager med et fly, og for de fleste ender turen fatalt. Både de lave temperaturer og manglen på ilt kan ende med at koste livet.

  Men det er heldigvis ikke hver gang, det går galt, og det seneste bevis på det blev fundet af hollandsk politi i lufthavnen i Amsterdam, skriver BBC.

  I hulrummet til hjulene på et transportfly fra Afrika opdagede de en levende person, der blev bragt til hospitalet i stabil tilstand.

  - Det er ret bemærkelsesværdigt, at han stadig er i live, siger en talsperson for det hollandske politi.

  Flyet var undervejs i 11 timer, og ifølge BBC fløj det fra Johannesburg i Sydafrika med et enkelt stop i Nairobi Kenya. Hvor den blinde passager stod på, vides ikke.

 31. I går kl. 19:32

  Hård aften for Højbjerg og Tottenham, der taber terræn til Chelsea

  Pierre Emile Højbjerg (t.h.) og Tottenham tabte med 2-0 på Stamford Bridge. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg og hans engelske klub Tottenham Hotspur tabte søndag med 2-0 på udebane til lokalrivalerne fra Chelsea.

  Danskeren spillede samtlige 90 minutter i opgøret, der bleve afgjort på to scoringer af Chelseas Hakim Ziyech og Thiago Silva.

  Tottenham bragte sig ellers foran i første halvleg, men Højbjergs holdkammerat Harry Kane begik frispark i opspillet til målet, der derfor blev annulleret.

  Efter et utal af udsatte kampe i Premier League grundet coronasmitte er det svært at konkludere meget ud fra tabellen. Med dagens sejr ligger Højbjerg og Tottenham nummer syv og er 11 point efter Chelsea på tredjepladsen, men de har til gengæld spillet fire kampe færre.

  Danske Andreas Christensen var ikke med i Chelseas kamptrup.

  Søndag eftermiddag var også Joakim Andersen i Premier League-aktion, da han med Crystal Palace tabte 3-1 til Liverpool. Kasper Schmeichels Leicester spillede 1-1 mod Brighton, mens opgøret mellem Arsenal og Burnley endte målløst 0-0.

 32. I går kl. 18:45

  WHO-direktør: Omikron kan blive enden på coronapandemien i Europa

  Flere eksperter har mere eller mindre direkte antydet, at udbredelsen af omikronvarianten også kan føre til, at coronapandemien stille og roligt når endestationen.

  Og samme optimistiske budskab lyder nu også fra Hans Kluge. Han er direktør for den europæiske afdeling af Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

  - Det er sandsynligt, at regionen bevæger sig i retning af et slutspil for pandemien, siger han til AFP.

  Han tilføjer i samme ombæring, at 60 procent af befolkningen i Europa kan blive smittet inden marts.

 33. I går kl. 18:11

  Stor demonstration mod coronapas udviklede sig til optøjer i Belgien

  89 procent af den voksne befolkning i Belgien er fuldt vaccineret, og 67 procent har fået boosterstikket, skriver Reuters. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)

  Politiet i den belgiske by Bruxelles har brugt vandkanoner og tåregas mod demonstranter, der kastede sten under en protest mod Belgiens coronaregler.

  Belgiske myndigheder vurderer, at omkring 50.000 mennesker deltog i demonstrationen, skriver Reuters.

  Selvom coronarestriktionerne blev lempet en smule i fredags trods rekordhøje smittetal, så slog den belgiske regering samtidig fast, at folk skal have et boosterstik med vaccinen for at få et gyldigt coronapas.

  Coronapasset skal bruges for at gå på restaurant, museum og andre steder med offentlig adgang, og det har mødt voldsom modstand fra en del af befolkningen.

  • Det var femte gang de seneste to måneder, der har været demonstrationer mod coronareglerne, skriver The Brussels Time. (Foto: HATIM KAGHAT © Ritzau Scanpix)
  • Der blev brugt tåregas mod demonstranterne. (Foto: HATIM KAGHAT © Ritzau Scanpix)
  • - Jeg er meget vred over, at mine børn skulle have vaccinen, sagde en kvindelig demonstrant ifølge Reuters. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  • I november udviklede en demonstration i Bruxelles med 35.000 deltagere sig også voldsomt. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  • Det seneste døgn er der registreret 40.235 nye smittetilfælde i Belgien. (Foto: Stephanie Lecocq © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 34. I går kl. 18:02

  Terror i Paris: Fransk kirurg forsøgte at sælge røntgenfoto af skudsår

  En kirurg fra et hospital i Paris er kommet i uføre, efter et medie opdagede, at han forsøgte at sælge et røntgenfoto af et skudsår uden patientens tilladelse. Det skriver France24.

  Billedet viser en arm med et projektil fra en kalashnikov-riffel, der har boret sig ind i kødet.

  Det var sat til salg på en hjemmeside, der specialiserer sig i såkaldte NFT'er, der er unikke digitale værker. Prisen var sat til lige over 18.000 kroner.

  Chefen for hospitalerne i Paris har kaldt det "skamfuldt" og "skandaløst", og han siger, at der vil blive indledt en sag mod kirurgen, der efterfølgende har beklaget.

  Ifølge salgsteksten til billedet tilhører armen en ung kvinde, der blev såret under terrorangrebet i Paris i 2015, hvor hun også mistede sin kæreste.

 35. I går kl. 17:12

  53-årig mand varetægtsfængslet efter samlevers død: Erkender vold med døden til følge

  En 53-årig mand, der er sigtet for drab på sin 50-årige samlever i Ebeltoft lørdag aften, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

  Det har en dommer afgjort ved et grundlovsforhør i Retten i Randers søndag eftermiddag. Det skriver Randers Amtsavis ifølge Ritzau.

  Grundlovsforhøret blev ifølge avisen afholdt for lukkede døre, og derfor er det begrænset, hvad offentligheden kan få indsigt i.

  Det kom dog frem, at manden nægter drab, men erkender vold med døden til følge.

 36. I går kl. 16:31

  Martin Henriksen skal 'hjem og tygge lidt på' valgnederlaget til Messerschmidt

  Martin Henriksen blev ikke valgt som formand for Dansk Folkeparti. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Martin Henriksen tabte formandskampen i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt.

  De to skød med skarpt mod hinanden i valgkampen, og det stod klart, at der ikke var mange varme følelser imellem dem.

  Nu skal Martin Henriksen så finde ud af, hvad fremtiden for ham i partiet bringer.

  - Der er ikke nogen tvivl om, at dem, der har forsøgt at presse mig ud af partiet de sidste to-tre år, nu har de fået den absolutte magt i partiet. Og det er klart, at det skal man lige hjem og tygge lidt på, siger Martin Henriksen til Ritzau.

  Morten Messerschmidt fik 499 stemmmer fra de delegerede, mens Martin Henriksen måtte nøjes med 219.

 37. I går kl. 16:05

  DF'er efter Messerschmidts sejr: 'En ting er, hvad man siger, noget andet er, hvad man gør'

  Det stod på forhånd klart, at Liselott Blixt ikke var en af Morten Messerschmidts støtter, men efter hans sejr i partiets formandskamp må hun acceptere ham som ny partileder.

  I sin sejrstale slog han en forsonende tone an, men det vil folketingsmedlem Liselott Blixt se, før hun tror på det.

  - En ting er, hvad man siger, noget andet er, hvad man gør. Derfor er jeg meget spændt på de næste uger, hvor vi skal se på, hvem der skal have forskellige ordførerskaber, og om man vil prøve at rykke rundt på noget i gruppeledelsen.

  - Kommer der magtkampe, eller vil man prøve at arbejde sammen? Det må de næste uger vise, og så må vi se, hvordan det går, siger hun.

 38. I går kl. 15:56

  Morten Messerschmidt er valgt som ny formand for Dansk Folkeparti

  Morten Messerschmidt på podiet efter valgsejren. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Morten Messerschmidt bliver med mere end 60 procent af stemmerne ny formand for Dansk Folkeparti.

  Det står klart, efter at Dansk Folkepartis 825 delegerede har valgt en ny formand på partiets årsmøde.

  499 af stemmerne gik til Morten Messerschmidt.

  219 stemte på Martin Henriksen, der fik næstflest stemmer. Den tredje kandidat var Merete Dea Larsen. Hun fik 107 stemmer.

  Efter klapsalver og overrækkelse af blomsterbuket indtog Morten Messerschmidt talerstolen.

  - Jeg er glad for de, der har stemt på mig. Men jeg nærer den dybeste respekt for dem, der har stemt på Merete og Martin og jeg nærer den dybeste respekt for Merete og Martin, sagde han.

  Se Morten Messerschmidt sejrstale på Dansk Folkepartis årsmøde.

 39. I går kl. 15:22

  Afrikansk fodboldlandshold rammes af coronaudbrud før ottendedelsfinale: Har ingen målmand

  Fodboldlandsholdet for herrer fra Comorerne er havnet i lidt af en kattepine.

  Det afrikanske landshold har ved sit første afrikanske mesterskab kvalificeret sig til ottendedelsfinalen mod Cameroun. Men forud for opgøret er holdet blevet ramt af intet mindre end 12 coronatilfælde.

  Heriblandt træneren, Amir Abdou, og så har begge målmænd i truppen også testet positiv for coronavirus. Trods den svære situation nærer landsholdets holdleder, El Hadad Himidi, dog alligevel håb.

  - Vi vil gøre alt i vores magt for at finde en løsning, siger holdlederen ifølge BBC.

  Comorerne møder Cameroun i morgen i ottendedelsfinalen.

 40. I går kl. 14:33

  Taliban skal de næste tre dage mødes med diplomater og afghanske statsborgere

  Det er på konferencehotellet Soria Moria, at taliban mødes med en række diplomater og afghanske statsborgere. (Foto: TERJE BENDIKSBY © Ritzau Scanpix)

  15 medlemmer fra den militante bevægelse Taliban er ankommet til et hotel i Oslo.

  I løbet af de næste tre dage skal de blandt andre tale med diplomater fra USA, EU og Norge samt en række afghanske statsborgere. Blandt dem er kvinder, journalister og menneskerettighedsaktivister.

  Ifølge NRK skal den norske udenrigsminister ikke mødes med delegationen.

  Taliban har begrænset kvinders frihed, siden bevægelsen indtog Kabul og kontrollen over Afghanistan i august.

  Og på grund af situationen har den norske regeringen følt sig nødsaget til at indlede en dialog med Taliban.

  - Den humanitære situation i Afghanistan er så desperat, at man med norske øjne, bliver nødt til at tale med dem, som har magten. Også selvom man ikke bryder sig om den, siger DR's Europa-korrespondent Anna Gaarslev.

 41. I går kl. 14:00

  Der er registreret 42.018 smittetilfælde det seneste døgn

  42.018 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er 12 nye dødsfald.

  Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) i sin daglige opgørelse

  I går var tallet 36.120.

  2.755 af de nye tilfælde har tidligere været smittet.

  Dagens smittetal er baseret på 228.118 pcr-test. Det svarer til, at 18,4 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er samtidig foretaget 169.416 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

  Der er nu 813 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 32 flere end i går.

  Af de indlagte er 42 på intensiv afdeling, og 27 af dem får hjælp af en respirator.

 42. I går kl. 13:41

  Svensk præst prøveløslades 18 år efter drabssag, der satte Sverige på den anden ende

  Den berygtede sag om Knutby satte hjemlandet Sverige på den anden ende for 17 år siden.

  Den svenske præst Helge Fossmo blev dømt for at medvirke til drab og drabsforsøg, da han overtalte sin barnepige til at dræbe hans hustru.

  I dag er Fossmo efter 18 år i fængsel blevet prøveløsladt. Det skriver Ritzau.

  Under retssagen i 2004 blev der tegnet et billede af, hvordan barnepige Sara Svensson nærmeste blev hjernevasket af præsten.

  Hun fortalte, at den dengang 32-årige Helge Fossmo, udnyttede hende seksuelt og beordrede hende til at udføre ordrer efter anvisning fra Gud.

  - Det afhang af mig at sørge for, at præstens hustru kom i himmelen, sagde Sara Svensson dengang.

  Svensson blev dømt til psykiatrisk behandling og kom ud i 2011.

  Helge Fossmo fik i 2019 nedsat sin straf fra livstid til 26 års fængsel. Det er normalt i Sverige, at man kan blive prøveløsladt efter at have afsonet to tredjedele af sin straf.

 43. I går kl. 13:19

  Buddhistiske munke siger farvel til topskikkelse ved begravelsesceremoni

  • Munke beder foran Thich Nhat Hanhs jordiske rester i byen Hue i Vietnam. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  • Buddhistiske munke bærer Thich Nhat Hanhs legeme under hans begravelsesceremoni. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  • Mange munke er mødt frem op at sige farvel til Thich Nhat Hanh. (Foto: NHAC NGUYEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  En af de mest indflydelsesrige personligheder inden for buddhismen, munken Thich Nhat Hanh, døde i går.

  Han gik bort i en alder af 95 år, og bliver i dag begravet efter traditionel skik.

  Thich Nhat Hanh sov stille ind i et tempel i byen Hue, der er Vietnams buddhistiske højborg.

  Han blev betragtet som den næststørste skikkelse i det buddhistiske samfund, kun overgået af Dalai Lama.

 44. I går kl. 12:44

  Dramaet om 2.000 hamsteres skæbne fortsætter: Endnu en gnaver er testet positiv for covid-19

  Man kunne fristes til at sige hamstergate, for dramaet om over 2.000 hamsteres skæbne i Hongkong fortsætter.

  Endnu en hamster er testet positiv for covid-19 og går en trist skæbne i møde, skriver Reuters.

  I tirsdags beordrede embedsmænd, at tusindvis af hamstere fra en kæledyrsbutik skulle aflives, efter flere af dem havde fået corona.

  Myndighederne bad borgere, som havde købt en lille gnaver efter 22. december om at indlevere dem, så de kunne aflives.

  Det fik flere borgere til at melde sig til at adoptere en hamster, så de ikke skulle sige farvel til tilværelsen i hamsterhjulet.

  Hongkongs regeringleder, Carrie Lam, var i går også ude at forsvare beslutningen om masseaflivningen, da myndighederne frygter, at virussen skal sprede sig til mennesker - selvom flere forskere har sagt, at der ikke er bevis for overførsel.

  - Jeg forstår, at kæledyrsejere er utilfredse... den største offentlige interesse er at kontrollere pandemien, sagde hun ifølge BBC.

  • Hamsteren 'Ring' er en af de heldige, som har fået et nyt hjem. (Foto: BERTHA WANG © Ritzau Scanpix)
  • Cheung er en af de borgere, som har adopteret en af de over 2.000 hamstere, der så en mørk fremtid i møde. Mange borgere har udtrykt deres utilfredshed. Tusindvis har skrevet under på en underskriftsindsamling mod aflivningen, og tusinder flere har tilbudt på sociale medier at redde kæledyrene. (Foto: BERTHA WANG © Ritzau Scanpix)
  • Dyr - som hunde, katte, mink og gnavere, kan godt blive smittet med corona, men der er ingen klare beviser for, at kæledyr nemt kan overføre infektionen til mennesker. (Foto: TYRONE SIU © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 45. I går kl. 11:57

  Finland stemmer til første regionsrådsvalg i historien

  De finske vælgere har for første gang muligheden for at afgive deres stemme ved et regionsrådsvalg. Det sker, når der på grund af en ny reform skal sammensættes 21 nye regionsråd til 21 nyoprettede regioner, skriver Ritzau.

  Regionerne skal overtage ansvaret for blandt andet sundhedsvæsenet, sociale tjenester og beredskabsvæsenet fra landets 310 kommuner - lidt som man kender det fra regionerne i Danmark.

  Den finske valgprofessor Markku Jokisipilä forudser dog, at stemmeprocenten kan blive relativt lav.

  - 50 procent er en ret kritisk tærskel. Når der er flere, der bliver væk, end der stemmer, rejser det nogle spørgsmål om den internationale legitimitet ved den valgte forsamling, siger han ifølge Ritzau til det finske medie Yle.

 46. I går kl. 11:50

  Kristian Thulesen Dahl kritiserer Kjærsgaard: Hun vil sidde i baggrunden og styre tingene

  Der har været kold luft mellem DF's afgående formand Kristian Thulesen Dahl og partistifter Pia Kjærsgaard forud for formandsopgøret i Herning i dag.

  Og nu kritiserer Kristian Thulesen Dahl igen Pia Kjærsgaard for at blande sig for meget.

  - Det har ikke været nemt hele vejen igennem, siger han og uddyber:

  - Det er ikke nogen hemmelighed, at Pia – også i de senere år – har haft lyst til at sidde i baggrunden og styre tingene. Og det skaber en masse forvirring. Jeg tror, at det ville være godt for partiet, hvis vi rent faktisk er parate til at lade næste geled tage over og lede partiet.

  Kristian Thulesen Dahl har allerede opfordret Pia Kjærsgaard til at holde sig ude af partiets ledelse, når hans efterfølger tager over.

  Dansk Folkeparti finder sin nye formand i eftermiddag, hvor de delegerede skal vælge mellem tre kandidater: Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Martin Henriksen.

 47. I går kl. 11:42

  Hollandsk EM-topscorer testes positiv før møde med Danmark

  Hollands håndbolddrømme må lide et lille knæk før mødet mod de danske håndboldherrer i morgen ved EM's mellemrunde.

  EM-topscoreren Kay Smits er nemlig testet positiv for coronavirus. Det oplyser Hollands Håndboldforbund.

  Udover topscoreren, der har scoret 45 mål ved slutrunden, har spillerne Samir Benghanem og Jasper Adams og en fysioterapeut i den hollandske stab også afleveret en positiv coronatest.

  I den danske lejr har ingen nye spillere eller ledere fået et positivt testsvar efter seneste PCR-test. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på sin Twitter-profil.

  Danmark møder Holland mandag klokken 18. Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

 48. I går kl. 11:31

  Mindst 87 døde i Yemen i luftangreb, melder Læger uden Grænser

  Mindst 87 er døde og 266 sårede efter det luftangreb, der fredag ramte et fængsel i Yemens nordlige Saada-provins. Konflikten i Yemen begyndte i 2014, da de iransk støttede houthier indtog hovedstaden Sanaa og store dele af det nordlige Yemen, hvilket tvang regeringen til at flygte mod syd og derefter i eksil i Saudi-Arabien. Det skriver nyhedsbureauet AP. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  I det krigshærgede Yemen er yderligere fem døde bjærget fra murbrokkerne af det fængselsanlæg, der fredag blev ramt af et luftangreb fra den saudi-ledede koalition.

  Dermed bringes dødstallet op på mindst 87, oplyser nedhjælpsorganisationen Læger uden Grænser ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ahmed Mahat, leder af Læger uden Grænsers mission i landet siger, at redningsfolkene sent lørdag afsluttede deres eftersøgningsarbejde på stedet for fængslet i Yemens nordlige Saada-provins. Området er en højborg for Houthi-oprørerne og ligger på grænsen til Saudi-Arabien.

  266 mennesker blev såret i luftangrebet, oplyser Ahmed Mahat.

  Samtidig er internetadgangen i landet stort set nede på grund af endnu et luftangreb.

 49. I går kl. 11:06

  Kristian Thulesen Dahl: Messerschmidt vil give mig den mindste rolle i DF

  Flere medlemmer af Dansk Folkepartis 16 personer store folketingsgruppe har tilkendegivet, hvilken kandidat de helst ser overtage formandsposten i partiet.

  Afgående formand Kristian Thulesen Dahl har derimod holdt kortene tæt ind til kroppen, men inden det ekstraordinære årsmøde i Herning, kommer han med en stikpille til Morten Messerschmidt.

  Thulesen Dahl spår nemlig, at han fremtid i partiet ser sortest ud, hvis Messerschmidt overtager stafetten:

  - Morten er den formand, der nok har proklameret den mindste rolle til mig, mens Merete og Martin har sagt, at de meget gerne vil bruge mine kompetencer, siger han.

  Det er Dansk Folkepartis delegerede, der i eftermiddag skal stemme om, hvem der skal være den tredje formand i partiets historie. Valget står mellem Merete Dea Larsen, Martin Henriksen og Morten Messerschmidt.

  - Når de delegerede skal tage stilling til den samlede pakke i forhold til de tre kandidater, afvejer de selvfølgelig de her ting. Hvad de så når frem til, det må vi alle sammen respektere, afslutter Kristian Thulesen Dahl.

  Han deltager ikke selv i mødet, da han har været smittet med corona.

 50. I går kl. 10:40

  Sundhedsstyrelsen kommer med retningslinje: Coronasmittede partnere må godt være med til fødsel

  Hvis coronatesten er positiv, må partneren blive hjemme fra fødslen i nogle regioner. I andre må den smittede partner godt komme med ind på fødegangen.

  Det er uhensigtsmæssigt at have forskellige regler, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, som nu kommer en retningslinje.

  - Det bliver fremadrettet sådan, at Sundhedsstyrelsen udgiver en retningslinje, hvor der vil stå, at som udgangspunkt skal smittede partnere have lov til at deltage ved fødsler, siger Bolette Søborg, enhedschef og overlæg i Sundhedsstyrelsen.

  Sundhedsstyrelsen har været opmærksom på problemet, da de har fået henvendelser fra borgere.

  Den nye retningslinje vil være gældende fra den kommende uge, fortæller Bolette Søborg.

  Som det ser ud i øjeblikket, må smittede partnere ikke komme med ind på fødegangen i Region Hovedstaden, Region Nordjylland og som udgangspunkt også i Region Syddanmark.

Mere fra dr.dk