Seneste nyt
14. maj kl. 16:49

Finlands socialdemokrater vil med i Nato

Finlands socialdemokrater støtter et finsk medlemskab af Nato, siger landets statsminister Sanna Marin efter et partimøde ifølge det norske nyhedsbureau NTB, skriver Ritzau.

Det betyder, at der er et flertal i det finske parlament for at sende en ansøgning til Nato om at blive medlem, skriver NTB videre.

Det ventes, at parlamentet mandag behandler sagen.

Beslutningen i SDP-ledelsen kom, efter at Finlands præsident, Sauli Niinistö, tidligere lørdag ringede til Moskva for at underrette præsident Vladimir Putin om sit lands planer om at blive optaget i Nato som fuldgyldigt medlem.

Seneste nyt

 1. 15 min. siden

  Danmark sender 140 millioner til tørkeramte på Afrikas Horn

  Dele af Kenya, Somalia og Etiopien er ramt af en alvorlig tørke. Det er den værste tørke i området i 40 år ifølge FN.

  Derfor vil Danmark give et ekstraordinært humanitært bidrag på 140 millioner kroner til FN’s nødhjælpsorganisationer i området og til organisationer som Red Barnet og Røde Kors.

  Pengene skal blandt andet sikre ernæring og rent vand i området, oplyser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

  Med det nye bidrag har Danmark givet omkring 300 millioner kroner til nødhjælpsarbejdet i området.

  FN vurderer, at tørken har betydet, at over 15 millioner mennesker oplever sult, og at næsten to millioner børn risikerer at dø af sult.

 2. 24 min. siden

  Sydkorea tilbyder Nordkorea hjælp til bekæmpelse af coronavirus

  Sydkorea tilbyder nu vacciner, medicin, lægeudstyr og sundhedspersonale til nabolandet Nordkorea, som i øjeblikket slås med et udbrud af coronavirus.

  Sydkoreas nye præsident, Yoon Suk-yeol, har allerede luftet idéen om at hjælpe Nordkorea med dets økonomiske problemer, hvis landet afvikler dets atomvåbenprogram. Nu er Yoon også klar til at bistå Nordkorea i kampen mod coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er kun få dage siden, at den nordkoreanske stats nyhedsbureau KCNA, ifølge Reuters, meddelte, at 15 er døde og 296.180 personer i Nordkorea har febersymptomer og dermed er under mistanke for at være smittet med coronavirus.

  Nordkorea og Sydkorea gik i krig med hinanden i 1953. De to lande indgik tre år senere en våbenhvile, men formelt set er de to lande stadig i krig med hinanden.

 3. 52 min. siden

  Slut med mundbind i lufthavne og på fly – dog ikke i Tyskland

  Fra i dag anbefaler EU ikke længere, at passagerer som hovedregel skal bære mundbind i lufthavne og på fly.

  Men i en række EU-lande er det stadig obligatorisk at bære mundbind under flyvningen. Det gælder blandt andet i Tyskland, hvor der stadig er krav om mundbind i busser, tog og på fly frem til 23. september. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Europas største lavprisflyselskab, Ryanair, har offentliggjort en liste over 14 EU-lande, hvor nationale love stadig kræver, at man bærer mundbind for at forhindre smittespredning med coronavirus. Ud over Tyskland omfatter listen populære turistdestinationer som Spanien, Grækenland, Portugal og Italien.

  Danmark fjernede kravet om mundbind i danske lufthavne i marts i år.

 4. I dag kl. 05:12

  En er død og flere kvæstede efter skyderi ved kirke i Los Angeles

  En person har mistet livet og flere andre er blevet hårdt kvæstede efter en person sent søndag aften dansk tid åbnede ild mod flere mennesker i det sydlige Los Angeles i Californien.

  Politiet skriver på Twitter, at det har tilbageholdt én person og beslaglagt et våben i forbindelse med hændelsen.

  Skyderiet sker bare én dag efter at ti personer blev skudt og dræbt, mens yderligere tre blev kvæstet i byen Buffalo, som ligger i delstaten New York.

  I Buffalo overgav en 18-årig hvid mand sig til politiet. Politiet kaldte ifølge nyhedsbureauet Reuters skyderiet "racistisk motiveret voldelig ekstremisme".

  Det vides endnu ikke, hvad motivet bag skyderiet i Los Angeles er.

  USA's præsident, Joe Biden, vil tirsdag aflægge Buffalo et besøg. Det skriver det amerikanske medie CNN ifølge Reuters.

 5. I går kl. 23:57

  Flere ofre såret af skud ved kirke i Los Angeles

  Flere ofre er blevet ramt af skud ved en kirke i det amerikanske amt Orange County, som ligger i byen Los Angeles.

  Det oplyser det lokale politi på Twitter.

  Én person er blevet tilbageholdt i forbindelse med hændelsen, og politiet har beslaglagt et våben, som kan være involveret i sagen.

  Ifølge avisen Los Angeles Times er det lokale nødberedskab allerede til stede. Avisen skriver, at nogle har fået behandling på stedet, mens andre er blevet kørt på hospitalet.

 6. I går kl. 23:36

  I et telt i lufthavnen i Mogadishu har Somalia valgt en ny præsident

  Rettelse: I den oprindelige udgave var der byttet rundt på navnene på den nyvalgte og den afgåede præsident. Den nye præsident hedder Hassan Sheikh Mohamud.

  Somalia har efter et længere udskillelsesforløb, der startede med i alt 36 kandidater, nu endelig valgt landets nye præsident.

  Det skriver Reuters.

  Det nye statsoverhoved er landets tidligere leder Hassan Sheikh Mohamud, som til sidst var alene tilbage i kampen med landets nu eks-præsident, Mohamed Abdullahi Muhamed.

  Selve valget foregik i et bevogtet telt i lufthavnen i Mogadishu, og de eneste, der kunne stemme, var landets 54 senatorer og 275 medlemmer af nationalforsamlingen.

  I løbet af dagen har der lydt eksplosioner ikke langt fra lufthavnen, hvilke vidner om landets ekstremt ustabile sikkerhedssituation, der er plaget af både et islamisk-fundamentalistisk oprør og af en sultkatastrofe.

 7. I går kl. 22:04

  AGF-stime uden sejr fortsætter og tæller nu 13 i træk

  Kalenderen viste februar, da AGF senest gik fra banen med tre point.

  Søndag aften tabte aarhusianerne med 1-0 på udebane i Viborg, og sejren over Sønderjyske for tre måneder siden er fortsat klubbens eneste i hele foråret.

  Alligevel ser det unægteligt ud til, at AGF undgår nedrykning. Der resterer nemlig kun en enkelt runde af Superliga-sæsonen, og forspringet til Vejle under stregen tæller både tre point og en betydeligt bedre målscorer.

  Derfor skal aarhusianerne blot undgå at i næste weekend. Og selv hvis det sker, skal Vejle indhente 18 mål.

  Søndag aften kom de bagud, da Viborgs hollandske midtbanemand Clint Leemans opsnappede bolden i feltet og sparkede den imellem handskerne på Jesper Hansen. Efter pausen lykkedes det aarhusianerne at udligne, men Nicolai Poulsen blev korrekt vinket offside.

  Det lykkedes ikke for AGF at sende bolden i nettet, selvom de truede hjemmeholdet ad flere omgange i anden halvleg.

  Med sejren på 1-0 er oprykkerne fra Viborg tilbage på den syvendeplads, der giver mulighed for europæisk fodbold efter sommerferien.

 8. I går kl. 22:01

  Venstre vil have Folketingets ledelse ind i sag om Claus Hjort

  Venstres Karen Ellemann er selv medlem af Folketingets Præsidium, som hun vil have til at gå ind i sagen om Claus Hjort. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Folketingets øverste ledelse, Præsidiet, bør sørge for, at Folketingets medlemmer får at vide, hvad regeringen vil tiltale tidligere minister Claus Hjort Frederiksen (V) for.

  Sådan lyder opfordringen fra Karen Ellemann (V) i Politiken. Ellers kan de ikke vurdere, om Hjort skal fratages sin immunitet, mener hun.

  - Når vi står med en så vanskelig sag, hvor regeringen vil tiltale et medlem af Folketinget, så er det vigtigt, at vi har viden om, hvad sagen drejer sig om. Hvorfor skulle vi ellers have bestemmelsen om immunitet?, siger hun til avisen.

  Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), oplyser dog til Politiken, at han forventer, at justitsminister Mattias Tesfaye (S) og partilederne selv finder en løsning.

  Tidligere på ugen oplyste Rigsadvokaten, at Claus Hjort vil blive tiltalt under paragraffen om landsforrædderi, men Tesfaye har indtil videre afvist at fortælle, hvad tiltalen dækker over.

 9. I går kl. 21:40

  Danmarks ishockeyherrer lider stort VM-nederlag mod Schweiz

  (Foto: Roni Rekomaa © Ritzau Scanpix)

  Danmarks ishockeyherrer fik fredag en fabelagtig start på VM i Finland, da de slog Kasakhstan med hele 9-1.

  Men i søndagens gruppespilskamp mod Schweiz havde danskerne svært ved at følge op på den fine start, og i stedet kom de en tur på glatis.

  Schweizerne viste sig nemlig som for svær en modstander for det danske mandskab, der endte med at tabe hele 6-0 i deres anden gruppespilskamp ved slutrunden.

  Efter de første to kampe i VM's gruppe A har ishockeyherrerne derfor forsat tre point. Danmark skal spille yderligere fem kampe i gruppespillet, hvorfra de fire bedste hold avancerer til kvartfinalerne.

  Landsholdets næste modstander ved VM i ishockey er Italien. Den kamp spilles tirsdag.

 10. I går kl. 21:27

  I morgen bliver Månen blodrød, når sjældent fænomen rammer Europa

  Næste gang vi i Danmark kan opleve en total måneformørkelse er 7. september 2025. (Foto: Mike Blake © Ritzau Scanpix)

  Under en total solformørkelse bliver solen fuldstændig sort, og under en total måneformørkelse bliver månen fuldstændig rød. Meget logisk, ik?

  I morgen kan du, hvis du vel og mærke befinder dig næsten et hvilket som helst andet sted i Europa end Danmark, opleve det sjældne fænomen, som også er kendt som blodmåne.

  Men det betyder ikke, at vi går fuldstændig glip af løjerne i Danmark, for vi kan stadig se en delvis måneformørkelse, som også farver Månen svagt orange.

  Fænomenet opstår, når Jorden kommer mellem Solen og Månen og skygger for solens stråler. Takket være Jordens atmosfære spredes solens lys, og det farver Månen rød.

  Hvis du vil opleve en næsten rød Måne i morgen, skal du ikke for sent op. Du kan nemlig kun se den fra klokken 04.27 til klokken 07.55.

 11. I går kl. 20:38

  Efterlyst for drab begået på Døllefjelde Musse Marked har meldt sig selv

  En 29-årig mand, der har været efterlyst for det knivdrab, der fredag blev begået på Døllefjelde Musse Marked på Lolland, er søndag aften blevet anholdt efter at have meldt sig selv.

  Det oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi i en pressemedelelse.

  Anholdelsen sker efter at politiet søndag formiddag besluttede at offentliggøre navn og foto på den mistænkte i sagen, men det er uvist, om det er det, der har fået manden til at melde sig selv.

  Offeret for drabet var en 32-årig mand, der efter knivstikkeriet blev fløjet til Rigshospitalet for at blive behandlet for sine skader. Men lørdag afgik manden ved døden.

  Det er endnu uvist, hvordan den 29-årige forholder sig til sigtelsen.

 12. I går kl. 20:20

  Hundredevis af københavnere demonstrerer for retten til fri abort i USA

  Lørdag gik tusindvis af amerikanere på gaden for at kræve sikker og lovlig adgang til abort. Her ses aktivister på vej til USA's Højesteret i Washington. (Foto: Jose Luis Magana © Ritzau Scanpix)

  Flere hundrede mennesker var i dag samlet foran den amerikanske ambassade i København i kampen for retten til fri abort i USA og resten af verden.

  Protesten var en reaktion på, at det for godt to uger siden kom frem, at et flertal i USA's Højesteret planlægger at fjerne amerikanske kvinders ret til fri abort. En ret, der vel at mærke er anset som beskyttet af landets forfatning.

  - Det er vi nødt til at stå op imod. International solidaritet er en hjørnesten i den feministiske kamp. Hvis det var i Danmark, det skete, ville vi også ønske, at der var andre lande, der ville være med til at støtte vores basale menneskerettigheder, siger Frederikke Bencke, der er en af arrangørerne bag demonstrationen.

  Lørdag gik tusindvis af amerikanere ligeledes på gaden for protestere imod udsigten til at miste en ret, som landets kvinder og livmoder-bærere har haft siden 1973.

  Herunder kan du høre Frederikke Bencke fortælle, hvorfor demonstrationen er vigtig:

 13. I går kl. 19:53

  Brøndby vinder for første gang i mere end to måneder

  De forsvarende danske mestre fra Brøndby har mildest talt været skidt kørende.

  Vestegnsklubben har ikke vundet siden begyndelsen af marts, og siden da har spillerne i gult og blåt forladt banen ti gange uden en sejr.

  Den dårlige stime er nu brudt, for Brøndby vandt søndag med 3-0 på udebane over AaB.

  Nordjyderne fik kort før pausen norske Iver Fossum udvist. Inden havde Brøndbys Simon Hedlund sørget for en føring til gæsterne, og det blev ikke nemt for hjemmeholdet i undertal i anden halvleg.

  Simon Hedlund var igen på pletten efter en times spil, inden unge Mathias Kvistgaarden scorede til 3-0. Den tidligere springgymnast fejrede sit mål med en baglæns saltomortale foran de mange medrejsende Brøndby-fans.

  Selvom Jakob Ahlmann med en bred inderside reducerede sent i anden halvleg, nåede det aldrig rigtigt at blive spændende i Aalborg. I de sidste minutter blev hjemmeholdet sågar reduceret til ni mand, da forsvarsspilleren Rasmus Thelander trak en Brøndby-spiller i trøjen og forhindrede, hvad dommeren vurderede som en oplagt scoringsmulighed.

  Resultatet betyder, at Brøndby udligner nordjydernes pointhøst, og de to hold ligger nu begge med 45 point inden næste weekends sidste spillerunde. AaB har en bedre målscorer, og derfor er de efter søndagens kamp nummer fire og først i kapløbet om at kunne spille europæisk efter sommerferien.

  Til gengæld er Silkeborg nu officielt bronzevindere, fordi AaB ikke længere kan nå oprykkerne.

 14. I går kl. 18:37

  Tyrkiet stiller krav til Finland og Sverige, hvis de vil være med i Nato

  Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, taler med Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, og Spaniens udenrigsminister, Jose Manuel Albares ved Nato-mødet Berlin. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Hvis Sverige og Finland vil være med i Nato, så skal de stoppe med at støtte terrorgrupper i deres respektive hjemlande, og Sverige skal ophæve det eksportforbud, man har, mod at sælge våben til Tyrkiet.

  Sådan lød det ifølge flere tyrkiske medier i dag fra den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, da han deltog ved et møde for alle Natos udenrigsministre i Berlin.

  Det skriver Reuters.

  Fredag lød samme toner fra Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, der udtalte, at de to lande er "hjem for mange terrororganisationer" med henvisning til blandt andet den kurdiske separatistbevægelse PKK.

  Men selvom kravene umiddelbart lyder uforsonlige, så har Natos generalsekratær, Jens Stoltenberg, udtalt, at han er sikker på, at Tyrkiet ikke kommer til at nedlægge veto imod de to landes optag.

 15. I går kl. 17:55

  Straffesparksredning sender guldet millimeter fra Parken og FCK

  Inden søndagens Superliga-kampe duftede det af guld i København.

  Nu stinker det af, at FCK vinder det danske mesterskab efter en vital sejr på 2-0 i Randers.

  De tre point betyder, af hovedstadsklubben har seks point mere end FC Midtjylland, der indtager andenpladsen og spiller den næstsidste kamp i sæsonen mandag aften. Hvis midtjyderne vinder de sidste to, og FCK taber næste weekend, har københavnerne stadig en betydeligt bedre målscore, og derfor er det så godt som sikkert, at Jess Thorups mandskab snart kan kalde sig danske mestre.

  Det holdt ellers hårdt i Randers. FCK havde gode muligheder i første halvleg, men efter flere store redninger fra Randers-målmand Patrick Carlgren var det målløst og helt lige ved pausen.

  Først efter en times spil kom FCK i front, da den 19-årige Hakon Haraldsson scorede til 1-0. Kort efter fik Randers tildelt et straffespark efter gennemsyn fra VAR, og Stephen og Odey stod klar ved pletten.

  Men FCK-keeper Kamil Grabara gættede rigtigt, reddede straffesparket og sikrede dermed så godt som guldet. For i overtiden lukkede og slukkede angriberen Khouma Babacar med en scoring til 2-0.

  Hovedstadsklubben mangler kun en enkelt kamp, og derfor tyder alt på, at de kan hæve pokalen og kalde sig danske mestre om en uge, når de møder AaB i Parken.

  Du kan se alle Superliga-rundens mål her.

 16. I går kl. 17:41

  Uheld på Storebæltsbroen skaber kilometerlang

  To biler er kørt ind i hinanden på Storebæltsbroen, og det har søndag eftermiddag resulteret i en lang kø af biler fra Fyn i retning mod Sjælland.

  Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på Twitter.

  Til Ritzau oplyser politiet, at de fik meldingen om ulykken klokken 16.40, og at sammenstødet skete på højbroen.

  Begge vognbaner blev spærret i forbindelse med, at de beskadigede biler skulle transporteres væk, men den ene bane er nu åben igen.

  Ingen personer skal være kommet alvorligt til skade, oplyser vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

 17. I går kl. 17:49

  Socialdemokraterna i Sverige støtter ansøgning til Nato

  Sveriges regeringsparti, Socialdemokraterna, har nu formelt besluttet at stille sig bag en ansøgning om svensk Nato-medlemskab.

  Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

  Udmeldingen betyder, at der nu er et svensk flertal for at ansøge om optag, men regeringspartiet vil have forbehold med i en eventuel ansøgning.

  - Socialdemokraterna vil således arbejde for, at Sverige, hvis ansøgningen godkendes af Nato, udtrykker et ensidigt forbehold mod opstilling af kernevåben og permanente baser på svensk terrirorium, lyder det i pressemeddelelsen.

  Partiets udmelding kommer samme dag, som Finland officielt meddelte, at landet vil søge om optagelse i Nato.

 18. I går kl. 16:44

  Aalborg vinder og sender Skjerns håndboldherrer i DM-semifinalen

  Skjerns håndboldherrer er klar til DM-semifinalen.

  Det står klart, efter Aalborg Håndbold søndag eftermiddag har slået Mors-Thy Håndbold med 38-34, og håndboldherrerne fra det nordvestlige jylland kan derfor ikke længere nå Skjern på andenpladsen i slutspillets gruppe 2.

  Aalborg var allerede inden opgøret søndag sikker på deltagelse i DM-semifinalen.

  Fra den anden slutspilsgruppe har Bjerringbro-Silkeborg og GOG booket billet til semifinalerne.

 19. I går kl. 15:56

  Drømmen om overlevelse er så godt som ovre for Vejle efter nederlag i Farum

  Efter sommerferien skal Vejle formentlig spille fodbold i 1. Division.

  Bevares, der er stadig en matematisk mulighed for at undgå nedrykning, men det kræver to nederlag til AGF, der ligeledes skal sætte et målforspring på 19 scoringer over styr i sæsonens sidste to kampe.

  Missionen blev noget nær umulig, da de røde fra Nørreskoven søndag eftermiddag ikke kunne besejre FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum. Her gik Vejle på banen velvidende, at kun tre point kunne holde liv i den matematiske mulighed for at overleve.

  FC Nordsjælland, som hverken rykker ned eller spiller europæisk efter sommerferien, kom tidligt foran i søndagens opgør. Efter dårligt forsvarsspil af Vejle sparkede Mohammed Diomande hjemmeholdet i front efter bare tre minutter.

  Et kvarter senere var midtbanemanden igen på pletten, da han med samme inderside satte bolden i nettet. Kort før pausen reducerede Luka Djordjevic for Vejle, men i anden halvleg formåede de ikke at gøre yderligere ved resultatet på måltavlen.

  Med nederlaget på 2-1 er Vejles chancer for overlevelse så godt som slået itu.

  Det er allerede helt fastslået, at Sønderjyske rykker ned. De var også i aktion søndag eftermiddag.

  Haderslev-klubben besøgte OB, og fynboerne havde klart mest på spil. De er nemlig på jagt efter Viborg, der inden weekenden indtog syvendepladsen og dermed har mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

  Sønderjyskes Emil Frederiksen scorede efter bare tre minutter, mens OB’s offensive profil Issam Jebali brændte straffespark sent i første halvleg. Efter pausen var hans holdkammerat, Emmanuel Sabbi, mere skarp fra ellevemeterpletten, da han udlignede til 1-1 på det andet fynske straffespark i kampen.

  Da der ikke faldt flere scoringer i Odense, er OB i skrivende stund på syvendepladsen, fordi de har en bedre målscorer end Viborg. De møder AGF søndag aften klokken 20.

  Se højdepunkterne fra opgøret i Odense her:

 20. I går kl. 16:34

  Et Libanon i historisk krise afholder i dag et længe ventet valg

  De seneste år er priserne på mad og benzin i Libanon tidoblet, samtidig med at landets valuta er faldet 90 procent i værdi.

  I dag går libaneserne til stemmeurnerne ved det første parlamentsvalg, siden den økonomiske krise startede, og lader deres dom falde over magthavernes krisehåndtering.

  Det skriver Reuters.

  Valget bliver især en test af, hvor stor befolkningens støtten er til den bevæbnede milits Hizbollah, som sammen med en række allierede partier sidder på magten i landet.

  De store økonomiske problemer i Libanon kaldes af Verdensbanken en af verdens tre dybeste økonomiske kriser siden 1850'erne.

  Krisen er "opstået ud af regeringens forfejlede politik" og ud af magthavernes korruption, konkluderer FN's særlige fattigdomsudsending, Olivier de Schutter.

 21. I går kl. 15:01

  Nato vil udvide militær støtte til Ukraine

  Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg mellem Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto and Sveriges ditto Ann Linde ved et møde tidligere i år. (Foto: JOHN THYS © Ritzau Scanpix)

  Ukraine kan vinde krigen mod Rusland. Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde efter weekendens uformelle møde for Nato-landenes udenrigsministre i Berlin.

  - Nato har hjulpet med at træne Ukraines militær. Vi skal øge vores militære støtte til Ukraine, siger Jens Stoltenberg.

  Udenrigsministrene fra Sverige og Finland var også til stede under mødet.

  Samtidig understreger generalsekretæren, at de to nationer er Natos tætteste allierede, og de skal selv kunne afgøre, om de slutter sig til alliancen.

  - Det er op til Sverige og Finland at afgøre, om de vil slutte sig til Nato, siger Jens Stoltenberg.

  Finland har i dag officielt meddelt, at de ansøger om at blive medlem af Nato, mens Sverige ventes at komme med samme melding i den kommende uge.

 22. I går kl. 14:35

  Mistænkt gerningsmand fra Buffalo udgav formodet manifest inden massedrab

  Den mand, der er anholdt og mistænkt for at dræbe mindst ti personer i den amerikanske by Buffalo, publicerede formentlig et manifest inden masseskyderiet.

  Det skriver flere amerikanske medier.

  Jørn Brøndal, der er professor og leder ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, kalder det ganske forfærdeligt.

  - Det ser ud til, at gerningsmanden har publiceret et manifest på 180 sider, hvor han taler om, at den hvide race er under pres af minoriteter og ved at blive erstattet af dem, siger han.

  Manden nåede også at streame sine handlinger i to minutter på platformen Twitch, inden videoen blev fjernet.

 23. I går kl. 13:33

  Korrespondent om Finlands Nato-ansøgning: Finland og Sverige har gjort det klart, at de ønsker at ansøge sammen

  Finlands præsident (th.), Sauli Niinistö, og landets premierminister, Sanna Marin, fortalte i dag på et pressemøde, at Finland vil søge om Nato-medlemskab. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  Finnerne og svenskerne ønsker at gå hånd i hånd ind i Nato-alliancen.

  Derfor vil finnerne formentlig vente på svenskerne i forhold til at sende en ansøgning af sted, fortæller DR's korrespondent Tinne Hjersing Knudsen.

  - Den konkrete timing for en endelig ansøgning afhænger af svenskerne. Finland og Sverige har gjort klart, at de ønsker at ansøge sammen, så nu bliver det afgørende for tidsplanen, at alt også går glat i Sverige, siger hun.

  I aften ventes Sveriges Socialdemokrater at tage stilling til det svenske medlemskab, og i morgen debatterer Sveriges Rigsdag sagen.

  - En endelig ansøgning fra de to lande kunne komme på tirsdag eller onsdag, hvor Finlands præsident er på officielt statsbesøg i Sverige og mødes med den svenske statsminister. Det er en oplagt mulighed for at starte optagelsesprocessen, siger Tinne Hjersing Knudsen.

 24. I går kl. 13:13

  Finlands præsident ringede og fortalte Putin om Nato-ansøgning

  Allerede i går ringede Finlands præsident, Sauli Niinistö, og fortalte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at Finland vil søge om at blive optaget i Nato.

  Det skriver Ritzau.

  - Samtalen var ligetil og enkel. Den blev gennemført uden komplicerende omstændigheder, skriver præsidenten i en kort erklæring om sin samtale med Putin.

  Ifølge det russiske nyhedsbureau RIA sagde Putin til den finske præsident, at opgivelse af neutralitet og et Nato-medlemskab for Finland vil være "en fejltagelse".

  Han tilføjede, at det kunne få dårlig indvirkning på det russisk-finske forhold.

  I næste uge ventes Sverige at tage stilling til, om landet også vil søge om optagelse i forsvarsalliancen.

 25. I går kl. 12:15

  USA vil hjælpe Ukraine med at få gang i eksporten

  Ukraines udenrigsminister (tv.), Dmytro Kuleba, og USA's ditto, Antony Blinken, mødtes i dag ved et Nato-møde i Berlin. - Vi aftalte at arbejde tæt sammen om at sikre, at den ukrainske fødevareeksport når kunderne i Afrika og Asien, skriver Kuleba på Twitter. (Foto: DMYTRO KULEBA © Ritzau Scanpix)

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har aftalt med sin amerikanske kollega, Antony Blinken, at parterne sammen vil forsøge at løse Ukraines store problemer med at eksportere fødevarer ud af landet.

  Det skriver Kuleba i et opslag på Twitter.

  Han er i disse dage i Berlin for at mødes med Nato-landenes udenrigsministre om krigen i Ukraine.

  Ukraine er en af verdens førende eksportører af hvede og majs, og verdens fattige lande i blandt andet Afrika er dybt afhængige af eksporten fra det krigsramte land.

  Hvis krigen i Ukraine fortsætter, vil det kaste yderligere 47 millioner mennesker ud i kritisk sult, lød det forleden fra FN.

 26. I går kl. 12:10

  Officielt: Finland vil ansøge om Nato-medlemskab

  Indtil for nylig syntes det udelukket, at finnerne ville søge optagelse i Nato, da det i generationer har været den udbredte holdning i landet, at det var vigtigt at opretholde venskabelige relationer med nabolandet Rusland. Men krigen i Ukraine har ændret opfattelsen. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  Finland vil være medlem af Nato.

  Det har Finlands præsident, Sauli Niinistö, og landets premierminister, Sanna Marin, netop meddelt på et pressemøde.

  - Det her er en historisk dag. Vi lever i en ny æra. Vi kommer til at få sikkerhed, og vi kommer også til at give den videre, siger præsidenten.

  - Det vigtigste for os er Finland og finnernes sikkerhed. I Nato kommer vi også til at fokusere på hele alliancens sikkrhed. Medlemskabet medfører nye muligheder, blandt andet for samarbejde i Norden, siger Sanna Marin ifølge det finske medie Yle.

  Det er nu den finske rigsdag, som skal behandle sagen om medlemskab, men dette regnes for en formalitet.

 27. I går kl. 12:06

  Vindere sætter nye rekordtider ved Copenhagen Marathon

  Berhane Tsegay vandt hos herrerne, og Hela Kiprob vandt kvindernes Copenhagen Marathon - begge i rekordtider. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Der er er ny rekordindehavere hos både mændene og kvinderne efter 2022-udgaven af Copenhagen Marathon.

  Berhane Tsegay fra Eritrea kan kalde sig ny indehaver af rekordtiden i Copenhagen Marathon hos mændene.

  Søndag formiddag tilbagelagde han de 42,195 kilometer i de københavnske gader i tiden 2 timer, 8 minutter og 21 sekunder. Da han krydsede målstregen på Islands Brygge var han dermed over halvandet minut hurtigere end den tidligere løbsrekord i den danske hovedstad.

  Også hos kvinderne er der en ny indehaver af løbsrekorden.

  Lidt over et kvarter efter mændenes vinder havde passeret målstregen, løb kenyaneren Hela Kiprob over den som første kvinde. Med tiden 2 timer, 24 minutter og 10 sekunder skar hun hele fem minutter af den tidligere rekord.

  Det var blandt andet resultatet af en flad rute og gode vejrforhold.

  /ritzau/

 28. I går kl. 11:45

  Nato er overbeviste om at kunne optage Finland og Sverige lynhurtigt

  Nato's vicegeneralsekretær, Mircea Geona, og Tyslands udenrigsminister, Annalena Baerbock, ved Natos udenrigsministermøde i Berlin. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, siger, at Nato er parat til en hurtig godkendelse af et finsk og et svensk medlemskab.

  Nato bliver endnu stærkere, hvis de kommer med. Og vi må gøre det klart, at vi stiller sikkerhedsgarantier hurtigt. Der må ikke være nogen mellemfase eller gråzone, hvor deres status er uklar, siger Baerbock.

  Hun understreger, at der må være tale om en meget hurtig proces.

  Nato-landene er overbeviste om, at de kan overvinde Tyrkiets skepsis og indvendinger mod en udvidelse af alliancen med Finland og Sverige.

  Det siger Nato's vicegeneralsekretær, Mircea Geona, ved Natos udenrigsministermøde i Berlin.

 29. I går kl. 11:24

  Enhedslisten vil ikke ud af Nato lige nu

  Peder Hvelplund er en af de delegerede til Enhedslistens årsmøde i Hafnia-Hallen i København. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  På Enhedslistens årsmøde har partiets delegerede i dag vedtaget en udtalelse, hvor de slår fast, at det ikke er aktuelt med udmeldelse af Nato her og nu, da der ikke er et alternativ.

  - Enhedslisten har altid været kritisk over Nato, og militæralliancens ageren og formål. Det er vi fortsat, indledes et afsnit om Nato.

  - Vi arbejder her og nu for en styrkelse af nordiske forsvarsalliancer og på længere sigt en ny sikkerhedsarkitektur, som alternativ til Nato, lyder det i udtalelsen.

  Forslaget til udtagelsen om Nato og Rusland blev vedtaget med 194 stemmer for og 101 stemmer imod.

  I samme udtalelse fordømmer partiet Ruslands invasion af Ukraine.

 30. I går kl. 10:57

  'Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol' - Eurovision-vinders opråb får ingen konsekvenser, selvom det er imod reglerne at være politisk

  Det er tredje gang, at Ukraine vinder Eurovision, siden landet var med for første gang i 2003. Senest var i 2015. (Foto: YARA NARDI © Ritzau Scanpix)

  - Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol. Hjælp Azovstal lige nu.

  Sådan sagde forsangeren af Kalush Orchestra fra Ukraine i går fra Eurovision-scenen efter landets optræden.

  Ukraine løb som bekendt med sejren efterfølgende.

  Normalt tolererer European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, ikke politiske budskaber på scenen.

  Men det får ingen konsekvenser for Ukraine, meddeler EBU ifølge Ritzau.

  - Vi forstår de dybe følelser vedrørende Ukraine i øjeblikket og tror, at bemærkningen fra Kalush Orchestra og andre artister, der udtrykker støtte til det ukrainske folk, gør det fra et humanistisk standpunkt og ikke et politisk, lyder det fra EBU i en udtalelse.

 31. I går kl. 10:18

  Ukraine laver modoffensiv i den østukrainske by Izjum

  Russerne står ifølge amerikanske og britiske efterretninger i stampe i Donbas i det østlige Ukraine trods intense angreb, og de har lidt store tab, skriver Ritzau.

  Her til morgen er der meldinger om, at Ukrainske styrker har igangsat en modoffensiv mod russiske styrker i byen Izjum, i det østlige Ukraine.

  Russerne har haft stort fokus på Donbas-området siden midten af april, efter at det ikke lykkedes dem at erobre hovedstaden Kyiv.

 32. I går kl. 09:39

  Jeppe Kofod forventer enighed i Nato om svensk og finsk medlemskab

  Det er stadigvæk vores nordiske naboer Sverige og Finland, der fylder på Natos møde i Berlin.

  Selvom de endnu ikke officielt har ansøgt om medlemskab, er processen på en måde startet.

  For fredag viste Tyrkiet sig som den største, og måske eneste, modstander af et potentielt svensk og finsk Nato-medlemskab. Og nu forsøger de 29 andre landes udenrigsministre at få tyrkerne til at ændre holdning.

  Blandt dem er den danske udenrigsminister Jeppe Kofod, der håber på en hurtig optagelse.

  - Jeg forventer, at den politiske proces fortsætter, så alle lande vil byde dem velkommen, hvis de ansøger om medlemskab, siger Kofod.

 33. I går kl. 08:23

  Biden fordømmer masseskyderi i Buffalo: 'Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at stoppe terrorisme, der er drevet af had'

  Ifølge øjenvidner var drabsmanden en camouflageklædt hvid mand, der bar hjelm og skudsikker vest. Foruden gerningsvåbnet, en kraftig riffel, havde han også et kamera på sig. Politiet er i færd med at undersøge, om han livestreamede nedskydningen. (Foto: John Normile © Ritzau Scanpix)

  På en pressekonference sent lørdag aften dansk tid oplyste den lokale sherif og en FBI-agent, at skyderiet efterforskes som "en racistisk hadforbrydelse".

  Masseskyderiet har også fået den amerikanske præsident, Joe Biden, til at udsende en pressemeddelelse.

  Her skriver han, at selvom motivet endnu ikke er kendt, så er en racistisk hadforbrydelse uforenelig med det USA står for.

  - Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at stoppe terrorisme, der er drevet af had, skriver præsidenten.

 34. I går kl. 08:10

  Danske Reddi var langt fra finaleplads

  Det blev ikke til en dansk finaleplads ved dette års Eurovision – og det var ikke engang tæt på.

  I nat offentliggjorde arrangørerne bag den traditionsrige musikkonkurrence nemlig stemmetallene for årets to Eurovision-semifinaler, og de afslører, at Danmark og bandet Reddi var langt fra en finaleplads.

  I tirsdagens semifinale endte Danmark nemlig på en 13. plads med 55 point ud af i alt 17 lande.

  Trods en placering i midterfeltet var Danmark dog hele 48 point fra en billet videre til lørdagens Eurovision-finale, som gives til de ti bedst placerede lande i hver semifinale.

  Aftenens 10. plads gik nemlig til Island, der fik hele 103 point.

  De europæiske tv-seere gav i alt Reddi 20 point, mens fagjuryerne kvitterede med 35 point.

 35. I går kl. 07:39

  Copenhagen Marathon giver store trafikændringer i København i dag

  Copenhagen Marathon løbes i dag i de københavnske gader for 43. gang. Løbet er på de faste 42,195 kilometer.

  Det kommer til at få betydning for trafikken i hovedstaden, at løbet finder sted, så tjek din rejserute, før du tager hjemmefra. Se trafikændringerne på Copenhagen Marathons hjemmeside her.

  - Der vil være parkeringsforbud og andre trafikale ændringer i dele af Indre By, brokvartererne, Frederiksberg og Islands Brygge under Copenhagen Marathon, oplyste Københavns Politi i går.

 36. I går kl. 07:03

  Færre ukrainske flygtninge end ventet i kommunerne

  Mange kommuner har de seneste måneder knoklet for at forberede sig på at modtage et stort antal fordrevne fra krigen i Ukraine.

  Men indtil videre er der mange steder kommet langt færre, end kommunerne har forberedt sig på.

  I Gentofte Kommune har borgmester Michael Fenger (K) forberedt sig på, at kommunen kunne modtage op mod 1280 flygtninge. Men indtil videre er der kommet 346.

  Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet er der nu kommet omkring 30.000 ukrainske flygtninge til Danmark.

  1. april vurderede regeringen ellers, at der efter påske kunne være op mod 40.000 flygtninge fra Ukraine. Men siden bremsede tilstrømningen op.

  I Faaborg-Midtfyn har borgmester Hans Stavnsager (S) forberedt sig på at tage imod op mod 1000 ukrainske flygtninge.

  Men indtil nu er der kun kommet omkring 120 ukrainere til kommunen.

 37. I går kl. 06:45

  Ukraines politikere tror på Eurovision-værtskab i 2023

  - Det er for tidligt at tale om vores planer, men vi vil selvfølgelig gøre alt, der er muligt, for at få det næste Eurovision til at finde sted i det nye, fredelige Ukraine, sagde vinderne Kalush Orchestra efter sejren. (Foto: YARA NARDI © Ritzau Scanpix)

  Med lørdagens sejr i Eurovision vandt Ukraine også værtskabet næste år. Men der er tvivl om, hvorvidt Ukraine kan være værter på grund af krigen i landet.

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, tror dog på, at landet vil være i stand til at være værter for det store show næste år.

  - Vores mod imponerer verden, vores musik erobrer Europa! Næste år er Ukraine værter for Eurovision, skriver han i et opslag på Facebook.

  Martin Österdahl, der er den øverste ansvarlige for Eurovision, er mindre optimistisk, og ser 'unikke udfordringer' for næste års show.

  Det er første gang i Eurovisions historie, at et krigsramt land har vundet.

 38. I går kl. 06:25

  Arrangørerne af Eurovision finder uregelmæssigheder ved afstemningen i seks lande

  Der er konstateret uregelmæssigheder med stemmerne fra seks lande ved generalprøven af den anden semifinale ved årets Eurovision.

  Det oplyser European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, i en pressemeddelelse.

  EBU skriver ikke hvilke lande, der er påvirket af fejlen, og ej heller hvad uregelmæssighederne handler om. Men man har valgt at udregne deres point baseret på resultater for andre lande med lignende stemmeafgivelser:

  - EBU tager alle formodede forsøg på at manipulere med stemmeafgivelsen for Eurovision ekstremt alvorligt og har retten til at fjerne sådanne stemmer i overensstemmelse med de officielle regler for stemmeafgivelse, uanset om de stemmer, der fjernes, kan ændre på resultatet, lyder det i udtalelsen.

  Det var Ukraine, der løb med sejren til Eurovision i går aftes.

 39. I går kl. 01:17

  Ukraine vinder Eurovision 2022

  Ukraine og gruppen Kalush Orchestra vinder Eurovision Song Contest 2022 i Torino.

  Med sangen 'Stefania' scorede Ukraine sig i alt 631 point fra tv-seere og fagjuryer rundtomkring i Europa - nok til at snuppe trofæet foran snuden på Storbritannien og Spanien, der udgjorde resten af aftenens top tre.

  Ukraine fik 192 point fra fagjuryerne, svarende til en fjerdeplads, mens seerne gav Ukraine aftenens førsteplads med 439 point. Dermed var Ukraine blot 29 point fra at få den allerhøjeste score mulig fra tv-seerne.

  Det er det højeste antal seerpoint en Eurovision-vinder nogensinde har modtaget.

 40. 14. maj kl. 23:52

  296.180 personer under mistanke for at være smittet med corona i Nordkorea

  296.180 personer i Nordkorea har febersymptomer og er dermed under mistanke for at være smittet med corona.

  Det skriver den nordkoreanske stats nyhedsbureau KCNA ifølge Reuters.

  Desuden melder landet om 15 døde. Det vides ikke, om de var testet positiv for corona.

 41. 14. maj kl. 23:16

  Flere meldes dræbt ved skyderi i Buffalo i staten New York

  En bevæbnet mand har ifølge flere medier skudt og dræbt mindst otte personer ved et supermarked i byen Buffalo i delstaten New York.

  Det er både det lokale medie Buffalo News og nyhedsbureauet Associated Press, der beretter om skyderiet.

  Begge medier skriver, at gerningsmanden er pågrebet.

  Men det er uvist, hvor mange der er dræbt i masseskyderiet. Buffalo News melder om 10 dræbte, mens AP melder om mindst otte.

  Flere andre skulle være ramt af skud, men det er uklart hvor mange.

 42. 14. maj kl. 23:06

  Novak Djokovic når 1000 sejre og spiller sig i finale

  (Foto: FABIO FRUSTACI © Ritzau Scanpix)

  Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic har efterhånden en del flotte meritter på CV'et, og lørdag nåede verdensetteren en ny imponerende milepæl.

  I ATP-turneringen i Rom tæskede Djokovic på godt 100 minutter den norske profil Casper Ruud med 6-4 og 6-3 i sin semifinale.

  Det var serberens sejr nummer 1000 i karrieren, og han slutter sig dermed til en lille og eksklusiv gruppe af spillere.

  Jimmy Connors vandt 1275 kampe i sin karriere. Roger Federer er oppe på 1245 sejre, Ivan Lendl nåede 1069, mens Rafael Nadal foreløbig har vundet 1050 kampe ifølge ATP Tour og ultimatetennisstatistics.com.

  I søndagens finale af den italienske turnering møder Djokovic græske Stefanos Tsitsipas. Grækeren slog i sin semifinale tyske Alexander Zverev 4-6, 6-3, 6-3.

 43. 14. maj kl. 22:51

  Leon Madsen bliver toer i Polen efter dansk finaledrama

  Leon Madsen. FIM SGP. Speedway Grand Prix. Afdeling 2. Polen. Warszawa. PGE Narodowy Stadion. Lørdag den 14. maj 2022. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  De to danske speedwaykørere Leon Madsen og Mikkel Michelsen nåede begge finalen i årets andet grandprix lørdag aften.

  Det endte dog også med lidt dramatik for danskerne i den polske hovedstad, Warszawa, da de ramlede sammen i finalen.

  Michelsen udgik og måtte hjælpes fra banen, mens Leon Madsen blev nummer to efter Max Fricke i genstarten.

  Leon Madsen og Mikkel Michelsen har begge 30 point på henholdsvis anden- og tredjepladsen i VM-stillingen efter de to første grandprixer.

  Polakken Bartosz Zmarzlik ligger nummer ét med 32 point.

  Der skal i alt køres 12 grandprixer i år, og sæsonens tredje grandprix afvikles i Prag den 28. maj.

 44. 14. maj kl. 22:27

  Ukrainsk Eurovision-sanger under optræden: Hjælp Mariupol

  - Jeg beder jer alle sammen: Hjælp Ukraine, Mariupol og Azovstal.

  Sådan lød budskabet fra en af forsangerne i Ukraines bidrag til dette års Eurovision-finale - bandet Kalush Ochestra.

  Og det er da også et helt særligt år, når man ser Grand Prix-finalen i lyset i verdenssituationen. Det kan man også se på bookmakernes favoritter.

  Ukraine har i månedsvis ligget som en klar nummer et - og dermed som den absolutte storfavorirt til at vinde Eurovision Song Contest 2022.

  Men siden 24. februar har landet været invaderet af Rusland, og lige nu er særligt havnebyen Mariupol, hvor stålværket Azovstal også ligger, hårdt ramt.

  Stålværket har længe huset civile, der har søgt ly for krigen, sammen med ukrainske soldater. Man har gentagne gange forsøgt at evakuere folk derfra, siden russiske styrker omringede det.

 45. 14. maj kl. 21:51

  Danskere betaler for rugemødre i udlandet

  Rigtig mange danskere, der brændende ønsker sig et barn, kan ikke selv lave det.

  Derfor har internationale virksomheder specialiseret sig i at hjælpe barnløse par og enlige med at finde en rugemor i udlandet til at bære deres barn.

  Der er bare den hage ved det, at det i Danmark er ulovligt at betale en kvinde for at bære ens barn.

  En af dem, der gør det alligevel, og som har været med til at bringe flere end tusind børn til verden ved at benytte en rugemor, er Mikkel Raahede, der er landeansvarlig i Danmark for den israelsk-ejede virksomhed Tammuz.

  I DR's program Deadline forklarer han, at Tammuz tilbyder at koble barnløse par sammen med surrogater i lande som Colombia, Ukraine og USA og fortæller, at han har formidlet mere end 50 børn til danske forældre.

  Og han er udmærket klar over, at det er stik imod dansk lovgivning at sælge sådan nogle pakker.

 46. 14. maj kl. 20:55

  Liverpool vinder FA Cup-trofæet efter straffesparksdrama

  (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben Liverpool F.C. har lørdag aften vundet det traditionsrige FA Cup-trofæ for første gang i 16 år efter en nervepirrende kamp mod Chelsea.

  Pokalfinalen på Wembley endte 0-0 i ordinær tid, og heller ikke i forlænget tid blev der fundet en vinder. Dermed skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Anfører César Azpilicueta og Mason Mount misbrugte for Chelsea og Sadio Mané for Liverpool, inden den tidligere Esbjerg-spiller Kostas Tsimikas blev matchvinder.

  De rødblusede gentog dermed bedriften fra Liga Cup-finalen i februar, der også endte 0-0, inden Liverpool vandt fra pletten.

  Andreas Christensen var helt ude af truppen for Chelsea, der altså tabte FA Cup-finalen for tredje år i træk.

  Liverpool er fortsat i spil til to titler. Den 28. maj møder holdet Real Madrid i Champions League-finalen, og inden da er den engelske titelkamp afgjort. Her er Liverpool tre point efter Manchester City med to runder igen.

  Efter lørdagens triumf har Liverpool vundet den største af de engelske pokalturneringer otte gange, hvilket er lige så mange gange som Chelsea og Tottenham. Arsenal og Manchester United har vundet den henholdsvis 14 og 12 gange.

 47. 14. maj kl. 20:54

  SE VIDEOEN: Her er vinderen af DM i saunagus - gange to

  Svingende håndklæder, saunagus og duftende olier har domineret stemningen i Nørresundby Idrætscenter i denne weekend.

  Der er nemlig blevet afholdt DM i show-saunagus.

  Her skulle det afgøres, hvem der giver den bedste oplevelse ved både at være god til disciplinen og samtidig kan behage saunagæsterne og give et flot show.

  Og vinderen er nu fundet. Det blev Josephine Sophie Kjeldsen, der debutterede ved dette års DM. Desuden vandt hun både i single- og holdkategorien.

  I videoen herover kan du se, hvordan noget af hendes single-optræden så ud. Den tog udgangspunkt i en fortælling om hendes eget liv.

 48. 14. maj kl. 19:52

  Viborg HK brager videre til European League-finalen

  (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Håndboldklubben Viborg HK kan se frem til at spille European League-finale foran et jublende hjemmebanepublikum, når holdet søndag har mulighed for at vinde den første europæiske titel i otte år.

  Lørdag vandt midtjyderne nemlig med 28-24 over rumænske Baia Mare ved Final 4-stævnet, der afvikles i Vibocold Arena, hvor Viborg HK normalt huserer.

  Viborg skal møde Bietigheim i finalen, efter den tyske klub slog Herning-Ikast med ét mål tidligere lørdag. Inden finalen skal Herning-Ikast spille bronzekamp mod Baia Mare.

  European League er den næststørste europæiske klubturnering efter Champions League. Den gik tidligere under navnet EHF Cup. Viborg vandt turneringen i 1994, 1999 og 2004.

  Midtjydernes seneste europæiske titel var i den nu hedengangne Cup Winners Cup i 2014.

 49. 14. maj kl. 19:23

  Mand anholdt i forbindelse med mistænkeligt dødsfald i Padborgområdet

  Sydjyllands Politi har anholdt en mand i forbindelse med et mistænkeligt dødsfald i Padborgområdet.

  Politiet er i gang med de tekniske undersøgelser på stedet, og anklagemyndigheden vil senere vurdere, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

  Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

 50. 14. maj kl. 19:19

  Offer for knivstikkeriDøllefjelde Musse Marked er død

  Manden, der i går blev stukket med en kniv ved Døllefjelde Musse Marked, er død.

  Det bekræfter Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi overfor DR Nyheder.

  Sagen efterforskes derfor nu som en drabssag.

  Ifølge Ritzau leder politiet fortsat efter gerningsmanden, som har en relation til den dræbte. De er dog ikke i familie.

Mere fra dr.dk