Seneste nyt

Fire-årig dreng slipper med brækket ben efter fald fra 4. sal

Overblik

 1. Fire-årig dreng slipper med brækket ben efter fald fra 4. sal

  (Opdateret 21:25)

  Her til aften er en fire-årig dreng faldet ned fra fjerde sals højde på Amager.

  Han er heldigvis sluppet fra det med begrænsede skader.

  - Han er sluppet heldigt fra det med et brækket ben, har vi fået oplyst af Rigshospitalets TraumeCenter, oplyser Henrik Stormer, vagthavende ved Københavns Politi, til DR Nyheder.

  Der er ikke tale om en forbrydelse, men et uheld, hvor drengen endte med at falde ned fra altanen i farens lejlighed, fortæller Københavns Politi til DR Nyheder.

  Efter faldet blev drengen hurtigt bragt til Rigshospitalets TraumeCenter, hvor han er blevet behandlet.

 2. DMI varsler vindstød af stormstyrke i morgen

  Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har i nat udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke for flere områder i morgen, torsdag.

  Det drejer sig om følgende områder i Jylland: Lemvig, Struer, Morsø, Thisted, Jammerbugt og Hjørring.

  Her ventes vindstødene i en periode fra klokken 15 til klokken 21 torsdag.

  I det nordvestlige Sjælland varsles der vindstød i Helsingør, Gribskov, Halsnæs, Odsherred, Kalundborg og Sejrø Bugt fra klokken 18 til midnat.

 3. Kinesisk ejendomsgigant indgår aftale om rentebetaling

  Ejendomsudvikleren Evergrande har lavet en aftale med investorer om at betale renter på et obligationslån, der forfalder i morgen, torsdag.

  Det oplyser Evergrande ifølge Reuters.

  Efter tiltaget er den kinesiske valuta blevet styrket som et tegn på lettelse hos investorerne.

  Torsdag skal Evergrande ligeledes betale 83 millioner kroner dollar på et andet obligationslån - men uden oplysninger om forpligtelse.

  Evergrandes problemer med at betale selskabets enorme gæld medførte mandag kursfald på de globale aktiemarkeder.

  Selskabet er noteret på børsen i Hongkong.

 4. Norge vil tage imod 80 afghanske Nato-ansatte

  80 afghanske statsborgere, der arbejdede for Nato, før de sidste internationale styrker forlod Kabul, får mulighed for at bosætte sig i Norge, skriver VG.

  Norge evakuerede ligesom Danmark både egne borgere og en stor del af de lokalt ansatte afghanere, der havde arbejdet for dem. I samme ombæring blev flere Nato-ansatte også evakueret, og det er 80 personer fra den gruppe, som landet vil tage imod.

  - Det var et tidligt ønske om, at Nato-lande og partnerlande skulle tilbyde beskyttelse til dem, der ikke arbejdede for et specifikt land i Afghanistan. Der har vi alle et ansvar, hvor Norge tidligt meldte sig klar til at bidrage, siger den norske udenrigsminister ine Eriksen Søreide.

  Nato er et forsvarssamarbejde mellem 30 lande, heriblandt Danmark.

 5. Kina vil ikke længere skyde penge i udenlandske projekter baseret på kulkraft

  På FN's generalforsamling i New York er alle verdens ledere samlet - enten fysisk eller digitalt, og de skiftes til at få tid på talerstolen.

  Kinas præsident, Xi Jinping, har brugt noget af sin taletid på at meddele, at den store industrination fremover ikke vil poste penge i udenlandske projekter, der er baseret på kulkraft, skriver Ritzau.

  Samtidig lover han, at Kina vil gøre mere for at bidrage til at bekæmpe klimakrisen.

  - Kina vil øge støtten til andre udviklingslande, så de kan opbygge grøn energi, og vil ikke bygge nye kulkraftprojekter i udlandet, siger han.

 6. Flere danske vacciner skal doneres til andre lande

  Tidligere i år blev det besluttet, at Danmark skulle donere tre millioner doser coronavaccine til andre lande i løbet af i år. Den mængde bliver nu fordoblet, oplyser Udenrigsministeriet.

  Vaccinerne vil blive doneret gennem det internationale vaccinesamarbejde Covax.

  Der er tale om vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, og donationerne vil blive leveret direkte fra producenterne.

 7. Minister holder fast i omstridt hjemtagelse: Evakuering af kvinde og børn er nært forestående

  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) holder fast i beslutningen om at tage en kvinde og hendes børn hjem fra lejr i Syrien, selvom det er kommet frem, at hun ifølge myndighedernes vurdering har dobbelt statsborgerskab.

  - Her er vi i en situation, hvor vi gør en undtagelse, fordi der er nogle særlige omstændigheder i den her sag. Vi står foran evakueringen af nogle børn. Det er meget nært forestående, siger Mattias Tesfaye til DR.

  - Der er nogle børn. De er på vej til Danmark, derfor har vi valgt at stå fast på den beslutning, som vi traf før sommerferien, siger han.

  Regeringen var ikke opmærksom på, at kvinden ifølge myndighedernes vurdering havde dobbelt statsborgerskab, og at man derfor efter en ny lov kunne fratage hende det danske statsborgerskab.

  Han understreger også, at Politets Efterretningstjeneste ingen indvendinger har imod, at kvinden hentes hjem, selvom hun har siddet i de lejre i Syrien, der huser familier fra de tidligere IS-kontrollerede områder.

 8. Store tyske bilproducenter bliver sagsøgt for ikke at ville droppe benzinbiler

  Bilproducenterne BMW og Daimler, der er nogle af verdens største, bliver sagsøgt, fordi de ikke vil droppe produktionen af diesel- og benzinbiler inden 2030.

  Det er miljøorganisationen Deutsche Umwelthilfe, der går til angreb på bilproducenterne, meddeler den i en pressemeddelelse.

  Organisationen havde fremsat krav om, at Daimler og BMW droppede produktionen, og havde sat en deadline den 20. september for svar.

  Det har begge producenter afvist, og derfor trækker Deutshce Umwelthilfe dem nu i retten.

  Ifølge organisationen er de klimamål, som producenterne har sat for sig selv, ikke nok til at leve op til de krav, der skal til ifølge FN's klimapanel, IPCC.

 9. Valgkommission cementerer storsejr til Putin-loyalt parti

  Ruslands dominerende parti, Forenet Rusland, får hele 324 ud af de 450 pladser i det russiske underhus, Dumaen.

  Det bekræfter de russiske valgmyndigheder her til aften, oplyser nyhedsbureauet AP.

  Dermed går partiet lidt tilbage i forhold til det sidste valg, men bevarer et overvældende flertal i parlamentet. Det er godt nyt for præsident Putin forud for præsidentvalget i 2024.

  Der udløber præsident Putins embedsperiode nemlig, og han forventes at bruge sit solide flertal til enten at gå efter et genvalg eller søge andre måder at bevare magten på, beretter AP.

  Weekendens storsejr får kritik fra både hjemmefronten og udlandet, da de fleste oppositionskandidater var udelukket, og valghandlingen bød på utallige eksempler på uregelmæssigheder.

  Kommunistpartiet, som har kaldt weekendens valg et resultat af "åbenlys svindel", bliver Dumaens andetstørste parti med 57 mandater.

 10. Ny storsejr til de danske fodboldkvinder i VM-kvalifikationen

  De danske spillere fejrer en scoring af Signe Bruun. (Foto: AZIZ KARIMOV © Ritzau Scanpix)

  Der var ingen tvivl om resultatet, da Danmarks landshold i kvindefodbold tirsdag aften vandt 8-0 over Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  Allerede efter tre minutter bragte Signe Bruun danskerne foran, og herfra så de sig ikke tilbage resten af opgøret.

  Med sejren har Danmark nu vundet de to første kampe i kvalifikationen til verdensmesterskaberne i New Zealand og Australien i 2023. Dét endda med en imponerende målscore på 15-0.

  Danmark er placeret på førstepladsen i gruppe E med seks point. Rusland, som må anses for den farligste rival, er også noteret for seks point efter to kampe.

  Nummer et går direkte videre til VM, mens tre toere går videre via playoffkampe.

 11. Ungarns fodboldlandshold straffes med millionbøde og tomt stadion for tilskuerracisme

  Da Ungarn og England mødtes i kvalifikationen til fodbold-VM tidligere på måneden, var det ikke den engelske sejr, der stjal fokus.

  Det var derimod, at dele af Ungarns hjemmepublikum kampen igennem overfusede flere af de engelske spillere med racistiske tilråb.

  Det har fået det internationale fodboldforbund, Fifa, til at reagere ved at sanktionere Ungarn med en bøde på 1,5 millioner kroner og mindst én hjemmekamp uden tilskuere.

  Sker der noget lignende inden for de næste to år, vil Ungarn automatisk skulle spille endnu en kamp uden tilskuere.

  Det var særligt de to englændere, Jude Bellingham og Raheem Sterling, som publikum rettede abelyde imod.

  Udover racismen blev Ungarn også straffet for, at der blev kastet genstande på banen, blandt andet fyrværkeri. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)
 12. Australien har mistet 30 procent af landets koalaer på tre år

  En såret koala bliver behandlet i Kangaroo Island Wildlife Park - stedet var sidste år udsat for en af de mange naturbrande, som har ramt Australien. (Foto: Tracey Nearmy)

  Antallet af koalaer i Australien falder med foruroligende hast.

  I løbet af tre år har landet mistet omkring 30 procent af sine koalaer.

  Det oplyser organisationen Australian Koala Foundation.

  De mange pungdyr er døde af tørke, i naturbrande og i nybyggede områder, hvor træer er blevet fældet, skriver Reuters.

  Organisationen vurderer, at bestanden af koalaer er faldet fra 80.000 i 2018 til mindre end 58.000 i år.

 13. Biden: Vi har ikke råd til at spilde mere tid

  Verdens lande står over for en lang række udfordringer - herunder udsigten til nye pandemier og voldsomme klimaforandringer.

  Derfor kræver det handling hurtigst muligt.

  Sådan lød budskabet fra den amerikanske præsident, Joe Biden, da han tidligere i dag holdt tale ved FN's generalforsamling.

  - Vi har ikke råd til at spilde mere tid. Lad os komme i gang med arbejdet. Lad os bygge en bedre fremtid nu, lød det fra den amerikanske præsident, som i dagens tale lagde op til mere internationalt samarbejde.

  Det står i kontrast til hans forgænger, Donald Trump, som ikke lagde skjul på sin skepsis overfor internationale organisationer som FN.

  Præsidenten oplyser, at USA forpligter sig til årligt at støtte udviklingslande med 70 milliarder dollar for at håndtere den globale klimakrise.

 14. Region Hovedstaden vil undersøge forsinkede 112-opkald

  Region Hovedstadens politikere vil nu have en tilbundsgående undersøgelse af de forsinkede opkald til 112.

  Det har et stort flertal i regionsrådet besluttet.

  Undersøgelsen kommer, efter at flere medier har skrevet om en stor stigning i de forsinkede opkald.

  Aktindsigter viser ifølge DR, at hele 4.677 opkald i juni, juli og august ikke blev besvaret inden for de 22 sekunder, som er den fastsatte tid, et opkald må stå og hænge.

  De mange alarmopkald går tabt, når de viderestilles fra Hovedstadens Akutberedskab til regionens vagtcentral.

  Rapporten skal være klar om to uger.

 15. Rekordmange er registreret smittet med coronavirus i Grønland

  I dag er 35 personer registreret smittet med coronavirus i Grønlands hovedstad, Nuuk.

  Det betyder, at antallet af smittede i landet når op på 126, hvilket er rekordhøjt. Det skriver flere grønlandske medier, herunder KNR.

  I sidste uge var 1,7 procent af de 4.290 testede i Nuuk positive.

  I sidste uge blev der igen indført stramme coronarestriktioner i Nuuk i forsøget på at dæmme op for smittetrykket.

  Det betyder, at man igen skal være færdigvaccineret, hvis man vil spise på restaurant, drikke en øl på en bar eller gå i fitnesscenter. Er man ikke færdigvaccineret, skal man fremvise en negativ coronatest, der ikke er ældre end 48 timer.

 16. 2.000 demonstranter fortsatte protesterne mod coronarestriktioner i Melbourne

  Demonstrationerne mod de omfattende coronarestriktioner i den australske delstat Victoria fortsatte i dag.

  Omkring 2.000 demonstranter var på gaden i Melbourne, og de ignorerede dermed kravet om at blive hjemme, med mindre man skal handle, har et arbejde med en vigtig funktion eller skal til lægen.

  Vreden var især rettet mod regeringens to ugers lukning af byggepladser, og der var da også mange bygningsarbejdere blandt de demonstrerende.

  - Det var en meget, meget stor og meget, meget vred gruppe, siger delstatens politikommissær Shane Patton om demonstrationen.

  Omkring 60 blev anholdt.

  • Mange bygningsarbejdere var blandt de demonstrerende i dag i Melbourne. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  • 60 blev anholdt under coronademonstrationerne. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  1 / 2
 17. Sygeplejersker skal betale 125 kroner om måneden for at fylde strejkekassen igen

  Prisen for de ti ugers strejke, som sygeplejerskerne lige har været igennem, kommer til at lyde på 125 kroner om måneden.

  Det er det beløb, medlemmerne af fagforeningen skal betale i såkaldt strejkekontingent frem til 2024 for at polstre den slunkne strejkekasse.

  Det er blevet besluttet ved afstemning i Dansk Sygeplejeråds øverste myndighed, Kongressen.

  - Det har været en vigtig diskussion om, hvor lavt vi kunne sætte beløbet, for vi ved godt, at det her presser rigtig mange af vores medlemmer, siger Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

  Efter den seneste strejke i 2008 blev beløbet fastsat til 375 kroner i ekstra betaling. Selvom strejken denne gang var længere, omfattede den ikke lige så mange sygeplejersker, og derfor blev den ikke lige så dyr, fortæller Grete Christensen.

 18. Danmark donerer tre millioner coronavacciner til Afrika og små østater

  Danmark donerer yderligere tre millioner doser coronavacciner til især lande i Afrika og små klimasårbare østater.

  Det oplyser statsminister Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

  Der er tale om doser fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, og de bliver primært doneret gennem det internationale vaccinesamarbejde, Covax.

  Både AstraZeneca og Johnson & Johnson er blevet droppet i det danske vaccinationsprogram. Johnson & Johnson er dog med i den frivillige ordning.

 19. Formand for sundhedsudvalg: Svært at forstå, at erfaringer efter dødsfald ikke blev delt

  I 2014 døde 44-årige Henrik Winther fra København efter et fatalt forløb, hvor læger flere gange overså symptomer på, at han var blevet inficeret med kødædende bakterier.

  Henrik Winthers dødsfald fik Region Hovedstaden til at stramme op på procedurerne, så patienter for eksempel skal tilses fysisk af en læge, hvis de ringer til lægevagten med stærke og uforklarlige smerter.

  Men de nye procedurer blev ikke delt med resten af landet. Og det var ikke godt nok, siger formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Karin Friis Bach (R).

  - De instrukser skulle selvfølgelig have været delt med de andre regioner. Og det er noget af det, som er svært at forstå lige nu, siger hun og tilføjer:

  - Jeg må bare erkende, at det er ikke sket, og derfor er der bare brug for, at vi fremadrettet bliver bedre til det her.

  Efter Henrik Winthers dødsfald har sundhedspersonale i flere tilfælde overset symptomer på den alvorlige lidelse med alvorlige konsekvenser til følge, viser DR-dokumentaren 'De kødædende bakterier'.

 20. Evakueringerne fortsætter på spansk ø, der er ramt af vulkanudbrud

  Røg stiger op fra lavaen på øen La Palma. (Foto: JOSE MARIA MONTESDEOCA © Ritzau Scanpix)

  Vulkanen Cumbre Vieja skaber stor ravage på La Palma, der er en af de spanske kanarieøer.

  Den er i udbrud, og nu er myndighederne nødsaget til at evakuere endnu en landsby, der ligger placeret, så lavaen har kurs mod den i sin rejse ned mod havet.

  Flere end 6.000 personer har allerede måttet flygte fra lavaen, og flere hundrede hjem er gået til, siden udbruddets begyndelse søndag.

  Det er forventet, at lavaen når havet i løbet af i dag, skriver BBC.

  Når den gør det, er der risiko for, at der opstår en kemisk reaktion, der kan forårsage eksplosioner og giftige gasser.

 21. Dansk juniorrytter vinder VM-guld i enkeltstart

  Den danske cykelrytter Gustav Wang vandt tirsdag VM-guld i juniorernes enkeltstart i belgiske Brugge. Den 18-årige temporytter var 25 minutter og 37 sekunder om at fuldføre enkeltstarten, der var 22,3 kilometer lang.

  - Det føles fantastisk. Det føles godt at bevise, at jeg er den bedste, siger Gustav Wang til TV2 Sport.

  Det var meget tæt på to danskere på podiet hos juniorerne, da Carl-Frederik Bevort blev nummer fire - 30 sekunder efter Gustav Wang.

 22. "Guld"-mundur bliver ligatræner i Danmark

  Den tidligere danske landstræner, islændingen Gudmundur Gudmundsson, bliver cheftræner i Fredericia. (Foto: damir Sagolj © Scanpix Denmark)

  I 2016 var islændingen Gudmundur Gudmundsson landstræner for Danmark, da håndboldherrerne vandt OL-guld i Rio. Nu skal han være cheftræner for Fredericia HK i den danske herreliga, hvor han tiltræder efter denne sæson.

  - Gudmundur er en træner på øverste hylde med rigtig meget erfaring. Han har været klubtræner og landstræner og har været i stand til at skabe gode resultater på et langsigtet plan.

  - Det er det, vi også forventer, at han kan gøre i Fredericia, siger Fredericia-direktør Thomas Renneberg-Larsen til TV2 Sport.

  Tidligere mandag oplyste Fredericia Håndboldklub, at cheftræner Jesper Houmark, stopper i sit nuværende job til sommer, men fortsætter i en ny rolle.

 23. 22-årig skal flere år i fængsel efter at have alarmeret politiet om sig selv

  En 22-årig mand skal i fængsel i tre år og to måneder for at have været i besiddelse af et skydevåben på et offentligt sted.

  Det har Retten i Randers besluttet.

  Forløbet, der førte til domfældelsen, var med politiets egne ord 'usædvanligt'.

  Den 2. april modtog politiet en anmeldelse om en mørkklædt mand, der gik rundt ved Ørum Kirke i Randers med et skydevåben.

  Da en patrulje kom til stedet, stødte de på en person, der forsøgte at flygte. Han blev hurtigt indhentet og viste derefter velvilligt betjentene hen til en revolver og skarpe patroner, han havde gemt.

  Efterfølgende viste det sig, at det var den 22-årige, der selv havde alarmeret politiet om den mørkklædte mand.

  Politiet mener, at den 22-årige var bange for nogen i det kriminelle miljø og derfor ønskede at blive anholdt.

 24. Præsident Biden til FN: Vi ønsker ikke en ny kold krig

  Joe Biden holdt for kort tid siden sin første tale ved FN's generalforsamling som USA's præsident.

  Her talte præsident Biden om alt fra klimakrise og vacciner til Afghanistan og hacking.

  Undervejs slog han fast, at USA agter at beskytte sine allierede fra større lande, der forsøger at dominere svagere lande.

  - Men vi søger ikke en ny kold krig eller en verden, der er delt op i faste blokke, lød det fra Biden.

  - USA er klar til at arbejde sammen med ethvert land, der træder frem og søger fredelige løsninger på fælles udfordringer - selv hvis vi har store meningsforskelle på andre områder.

 25. Sundhedsminister: Der kommer en national instruks for kødædende bakterier

  Det skal stå fuldstændig klart, hvornår alarmklokkerne skal ringe – og hvordan sundhedspersonalet skal reagere – når de bliver ringet op af en patient med symptomer på kødædende bakterier.

  Derfor bliver der nu lavet en national instruks på området, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et skriftligt svar til DR.

  - Den nye nationale instruks udarbejdes af Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og regionerne. Den nationale instruks skal sikre, at alle, der modtager opkald, ved præcist, hvilke procedurer de skal handle efter.

  Instruksen bliver udarbejdet, efter at DR i en dokumentar har vist, hvordan vagtlæger og andet sundhedspersonale i flere tilfælde har overset symptomer på kødædende bakterier med store konsekvenser til følge.

  Det har fået eksperter til at efterlyse en national indsats for patienter, der rammes af den sjældne lidelse.

  Det fremgår ikke af det skriftlige svar fra sundhedsministeren, om det alene er for eksempel vagtlæger, den nye instruks skal målrettes.

 26. Tyske politikere fordømmer opbakning til mord på ekspedient efter diskussion om mundbind

  I lørdags blev en ekspedient på en tankstation i den tyske by Idar-Obstein skudt og dræbt efter en ophedet diskussion med en kunde, der nægtede at bære mundbind.

  På de sociale medier har der floreret opslag, der udtrykker opbakning til morderen, og det har fået flere tyske politikere til at reagere skarpt, skriver Reuters.

  - Det had og den tilskyndelse fra de mennesker, man ikke kan trænge igennem til, skaber splittelse i samfundet og dræber folk. De har ingen plads i vores samfund, skriver udenrigsminister Heiko Maas på Twitter.

  Justitsminister Christine Lambrecht kalder det afskyeligt, at mordet bliver misbrugt til at sprede had, og at "staten må imødegå coronavirus-benægterne med alle midler".

  En mistænkt er anholdt, og ifølge tysk politi har han fortalt, at han følte han sig stresset af coronarestriktionerne.

 27. Analyse: Opsigtsvækkende nej til boligindgreb

  Regeringen har i dag blankt afvist at gøre det sværere at få et afdragsfrit lån, når man skal købe bolig.

  Afvisningen er opsigtsvækkende, fordi den går stik imod den klare henstilling fra eksperterne i risikorådet, som blev nedsat for at undgå en ny finanskrise.

  Afvisningen viser, hvor svært det er at stramme lånereglerne på det danske boligmarked - også i gode tider.

  En stramning ville formentlig gøre det danske boligmarked mere sikkert på sigt, men det ville også kunne ramme mange boligejere på pengepungen her og nu - og det er der ikke den store politiske lyst til.

 28. Overvismand: Behovet for indgreb på boligmarkedet er ikke så stort længere

  Under corona har boligmarkedet været febervarmt, og det fik Det Systemiske Risikoråd til at anbefale et regeringsindgreb.

  I dag meddelte regeringen så, at det ikke kommer til at ske, fordi udviklingen er vendt. Og det er overvismand Michael Svarer enig i.

  - Det, der er sket, siden rådet kom med anbefalingen, er, at farten på boligmarkedet er taget af.

  - Det kunne vidne om, at noget af den kraftige hastighed, vi så op til sommerferien, delvist var drevet af corona, siger han til Ritzau.

  Senest tre måneder efter henstillinger fra Det Systemiske Risikoråd skal de følges, eller der skal komme en forklaring på, hvorfor det ikke sker, og det er den, som Erhvervsministeriet har givet i dag.

 29. Holger Rune uddeler to æg til spanier i ATP-turnering

  Man behøvede ikke være dansker for at se, hvor overbevisende tennistalentet Holger Rune var, da han tirsdag spillede sig videre til anden runde af ATP-turneringen i franske Metz.

  18-årige Rune vandt med de sikreste cifre af alle, 6-0 og 6-0, over spanieren Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 119 på verdensranglisten. Det skal dog nævnes, at Miralles flere gange modtog behandling for en skade undervejs.

  I næste runde møder Holger Rune italieneren Lorenzo Sonego. En markant sværere modstander, som ligger helt oppe som nummer 24 i verden.

 30. Bangkok forventer at kunne åbne for turister til november

  Den thailandske hovedstad, Bangkok, forventer, at der igen kan komme turister til millionbyen i november.

  Bangkok var inden coronapandemien en af verdens store turistdestinationer. Men pandemien satte en stopper for turismen, skriver Ritzau.

  I november venter myndighederne, at 70 procent af indbyggerne er vaccineret.

  Det siger den lokale guvernør, Aswin Kwanmuang, til avisen Bangkok Post.

  I dag er 42 procent af de omkring 10 millioner indbyggere vaccineret to gange.

 31. Bispevalg i Aalborg er vanvittigt tæt og sendt ud i anden valgrunde

  Første afstemning om at finde den næste biskop for Aalborg Stift sluttede i dag.

  Men i stedet for en ny bisp står stiftet nu overfor endnu en valgrunde.

  Der var nemlig ikke nogen af de tre kandidater til embedet, som fik over de 50 procent det kræver for at blive valgt direkte.

  Kandidaten med færrest stemmer er ikke længere i valget, og tilbage er nu Annette Brounbjerg Bennedsgaard, der er provst i Horsens Provsti og Thomas Reinholdt Rasmussen, der er provst i Hjørring Søndre Provsti.

  I første valgrunde var det blot 1,1 procent, der adskilte de to tilbageværende kandidater.

  Den anden valgrunde slutter 27. oktober.

 32. Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

  Regeringen afviser hurtigt indgreb ind på boligmarkedet.

  Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et svar til Det Systemiske Risikoråd, der i juni i år anbefalede en stramning af adgangen til afdragsfrie boliglån.

  Ifølge erhvervsministeren tyder udviklingen på, at der er kommet mere ro på.

  - Det er gode tegn, og derfor er der heller ingen grund til at gribe ind her og nu, hvor vi samtidig ser, at dansk økonomi er sund.

  Selvom regeringen ikke vil gribe ind her og nu, skærpes overvågningen af boligmarkedet, lyder det fra Simon Kollerup.

 33. 344 nye coronasmittede det seneste døgn

  344 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Tre personer er døde.

  Der er nu 96 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er tre færre end i går.

  Dagens smittetal fra Statens Serum Institut er baseret på 37.200 PCR-test.

  Det svarer til, at 0,9 procent af de testede har været smittet med covid-19.

 34. Uefa risikerer økonomisk straf efter sanktionstrusler mod Super League-klubber

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) mener, at Real Madrid, FC Barcelona og Juventus bør straffes for ikke at træde ud af turneringen Super League, der tidligere på året skabte chokbølger i fodboldverdenen.

  Men nu får forbundet fem dage til at trække de trusler tilbage. Ellers får det konsvenser.

  Det understregede en domstol i Madrid mandag og henstillede til, at Uefa skal følge en tidligere dom om at frede klubberne, indtil EU-domstolen har taget stilling til spørgsmålet.

  Super Leauge-turneringen skulle have været Europas nye fodboldmæssige tilløbsstykke.

  Men modstanden fra resten af fodboldverdenen var så massiv, at ni af de 12 klubber trak sig fra planerne inden for kort tid.

  Dog ikke Real Madrid, FC Barcelona og Juventus.

 35. Coronaepidemien er fortsat faldende i Danmark: Ugens kontakttal er igen på 0,7

  Coronaepidemien fortsætter med at miste sin udbredelse i Danmark.

  På Twitter skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at kontakttallet i dag er beregnet til 0,7.

  Det er det antal personer, som en coronasmittet i gennemsnit giver virus videre til.

  Heunicke bemærker dog i samme omgang, at tallet er usikkert - ikke mindst fordi der testes langt mindre end tidligere.

  Sundhedsministeren nævner også et andet nøgletal, som han glæder sig over:

  42.198 af de mest sårbare personer i samfundet har fået det tredje vaccinestik.

  Det omfatter blandt andet 46,5 procent af beboerne på plejehjem.

 36. Britisk politi anklager en tredje russer for drabsforsøget på Sergej Skripal

  Britisk politi har tirsdag udpeget en tredje russer som medansvarlig for drabsforsøget på Sergej Skripal og hans datter.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Skripal og datteren blev i 2018 forsøgt dræbt i Storbritannien med nervegiften Novichok, men overlevede begge.

  En britisk kvinde, som havde fundet rester af giften, døde dog efterfølgende.

  Skripal var dobbeltagent og forsynede Storbritannien med information om Rusland.

  Han blev i 2006 idømt 13 års fængsel i Rusland for spionage, men blev benådet i 2010 og flyttede efterfølgende til Storbritannien.

 37. Politi om treårigs dødsfald i børnehave: 'En meget tragisk hændelig ulykke'

  Ingen kan stilles strafferetlig til ansvar for, at en treårig dreng mistede livet i en børnehave i Nyborg Kommune.

  Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse efter at have afsluttet efterforskningen af ulykken.

  Drengen blev alvorligt kvæstet i en ulykke på legepladsen i Naturbørnehaven Myretuen i Ullerslev onsdag den 15. september og mistede efterfølgende livet.

  Efterforskningen har vist, at der var tale om en 'meget tragisk hændelig ulykke', hedder det i pressemeddelelsen.

 38. Rusland afviser anklage om giftdrab: Menneskerettighedsdomstol har ingen beviser

  Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har ikke adgang til information, der kan placere ansvaret for giftdrabet på eksspionen Alexander Litvinenko hos Rusland.

  Sådan lyder reaktionen nu fra Kreml, der tager til genmæle efter kendelsen fra domstolen i Strasbourg. Det skriver Reuters.

  Litvinenko, der var skarp kritiker af Ruslands præsident, Vladimir Putin, døde i 2006 i London efter at have drukket grøn te forgiftet med det radioaktive stof polonium-210.

  Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol konkluderer, at det var de to russiske statsborgere Andrej Lugovoj og Dmitri Kovtun, der stod bag selve forgiftningen.

  Andrej Lugovoj er tidligere bodyguard i den sovjetiske spiontjeneste KGB.

 39. Musikselskabet Universal Music får flyvende start på børsen

  Universal har udgivet musik fra nogle af branchens allerstørste stjerner, blandt andet Taylor Swift. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  Kort tid efter at den hollandske børs åbnede tirsdag morgen, stod det klart, at Universal Music havde fået en hæsblæsende start.

  Universal Music er verdens største musikselskab, og selskabets børsnotering er den største i Europa i år med en indledende værdi på 39 milliarder dollar - næsten 250 milliarder kroner.

  Det skriver Ritzau og AFP.

  Det er den franske mediegigant Vivendi, der står bag den opsigtsvækkende børsnotering. Vivendi ejer 60 procent af pladeselskabet.

  Universal har udgivet musik fra nogle af branchens allerstørste stjerner, deriblandt The Beatles, Taylor Swift, Kanye West, Metallica, The Weeknd og The Rolling Stones.

 40. Carl Christian Ebbensen holder fast i næstformandspost hos DF

  Carl Christian Ebbesen fortsætter som organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti. Hovedbestyrelsen har enstemmingt valgt ham. Det oplyser partiets pressetjeneste.

  Valget i hovedbestyrelsen sker efter weekendens højspændte årsmøde i partiet.

  Dansk Folkeparti har to næstformænd. En politisk og en organisatorisk. Morten Messerschmidt er politisk næstformand. Hovedbestyrelsen vælger den organisatoriske.

  Et kampvalg mellem partiets stridende fløje til hovedbestyrelsen prægede ugerne op til årsmødet.

  Den tidligere EU-parlamentariker Anders Vistisen sagde, at han ville foreslå sin allierede Peter Kofod, der sidder i Europa-Parlamentet, som ny organisatorisk næstformand, hvis han blev valgt til hovedbestyrelsen. Men det blev Vistisen ikke.

  I stedet endte Martin Henriksen, der står på den modsatte fløj end Vistisen og Kofod, med at få flest stemmer i kampvalget. Henriksen ville holde fast i Carl Christian Ebbesen.

 41. Menneskerettighedsdomstol: Rusland er ansvarlig for giftdrabet på eksspionen Litvinenko

  Alexander Litvinenko døde i 2006 efter at have drukket grøn te, der var forgiftet med det radioaktive stof polonium-210. (Foto: STRINGER © Scanpix Denmark)

  Rusland er ansvarlig for at dræbe den russiske eksspion Alexander Litvinenko.

  Det oplyser Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en pressemeddelelse.

  Litvinenko døde i 2006 i London efter at have drukket grøn te, der var forgiftet med det radioaktive stof polonium-210.

  Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol konkluderer, at det var de to russiske statsborgere Andrej Lugovoj og Dmitri Kovtun, der stod bag selve forgiftningen. Andrej Lugovoj er tidligere bodyguard i den sovjetiske spiontjeneste KGB.

  Litvinenko var tidligere oberstløjtnant i den russiske sikkerhedstjeneste FSB, inden han flygtede med sin familie til Storbritannien i 2000.

  Han blev efterfølgende rekrutteret af den britiske efterretningstjeneste MI6 og bidrog med information om organiseret kriminalitet i Rusland.

  Litvinenko var en skarp kritiker af Putin.

 42. Se billederne: Diamant på størrelse med et æg vist frem i New York

  • HB Antwerps adm. direktør Oded Mansori viser diamanten frem på Whitby Hotel på Manhattan i New York. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)
  • Det er endnu ikke besluttet, om diamanten skal skæres til. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)
  • Sådan ser Sewelo-diamanten ud fra en anden vinkel. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)
  • Verdens største diamant af smykkekvalitet er Cullinan-diamanten, der blev fundet i Sydafrika i 1905. Af den blev der slebet 105 smykkesten, der alle hører til de britiske kronjuveler. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix Denmark)
  1 / 4

  I et forsøg på at vække investorernes appetit er en diamant med en usædvanlig størrelse blevet vist frem i New York.

  Det skriver Reuters.

  Det er selskaberne Lucara Diamond Corp og HB Antwerp, der har afsløret diamanten på 1.175 karat, som er på størrelse med et stort hønseæg.

  Diamanten stammer fra Karowe-minen i Botswana, hvor det er den tredje diamant med en karat på over 1.000, der er dukket op inden for de senere år.

  Mineselskabet Lucara begyndte i 2015 at bruge røntgen-teknologi i jagten på diamanter og forventer at finde flere store af slagsen.

  Sewelo-diamanten er ifølge de to selskaber den største uslebne diamant, der er blevet fremvist i USA - og den tredjestørste i verden.

 43. Enhedslisten vil have flere hjemtagelser fra Syrien: 'Loven er lige for alle'

  Sagen om kvinden med det dobbelte statsborgerskab bør åbne for, at de resterende kvinder og deres børn i de syriske fangelejrene også hentes hjem.

  Det siger Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, efter DR i aftes kunne fortælle, at én kvinde får lov til at komme hjem til Danmark, selvom hun ifølge myndighedernes vurdering har dobbelt statsborgerskab.

  Det sker, på trods af at statsministeren flere gange har afvist at hjemtage kvinder, der ikke kun har dansk statsborgerskab.

  Imens må fire andre kvinder, der også havde dobbelt statsborgerskab, blive i lejrene.

  - Det er ikke en brøler, at hun kommer hjem. Brøleren ligger i, at man ikke tager de sidste kvinder og deres børn hjem, siger Rosa Lund til DR.

  Hun mener, at sagen viser, at de resterende kvinder også har ret til at komme til Danmark.

  - Loven er lige for alle, og derfor ville jeg også, hvis jeg var advokat for en af de her kvinder, gå til de danske domstole.

 44. Mette Frederiksen og hendes nærmeste skal afhøres i minkkommission

  Statsminister Mette Frederiksen (S) kommer i vidneskranken som den sidste, når en kommission til efteråret skal kulegrave minkskandalen.

  Det fremgår af en vidneliste, som kommissionen netop har offentliggjort. Første afhøring er den 7. oktober, og Mette Frederiksen slutter af den 9. december.

  Kommissionen har i alt indkaldt 61 vidner, og alle Mette Frederiksens nærmeste medarbejdere skal vidne om, hvad der skete i de dage, hvor regeringen uden at have en lovhjemmel på plads besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives.

  Det er blandt andet hendes stabschef Martin Justesen og departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen.

  Justitsminister Nick Hækkerup, sundhedsminister Magnus Heunicke og finansminister Nicolai Wammen skal også afhøres. Det gælder også direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, rigspolitichef Thorkild Fogde samt den tidligere faglige direktør hos Statens Serum Institut Kåre Mølbak.

  Afhøringerne foregår ved Retten på Frederiksberg.

 45. Japanske søstre får papir på at være verdens ældste enæggede tvillinger

  Den første Ford Model T rullede af samlebåndet i USA, den lille havfrue fandt sin plads på Langelinie i København - og starten på 1. verdenskrig var endnu et år væk.

  1913 var året, hvor de to tvillingesøstre Umeno Sumiyama og Koume Kodama kom til verden på øen Shodo i det vestlige Japan.

  Søstrene fik anerkendelsen, da de 1. september havde levet i 107 år og 300 dage. (Foto: Uncredited © Ritzau Scanpix)

  Tvillingerne kan den 5. november i år fejre 108 års fødselsdag, hvilket har fået Guinness Rekordbog til at anerkende søstrene som verdens ældste enæggede tvillinger.

  Det skriver AP.

  Søstrene blev adskilt efter forskolen, da Kodama blev sendt afsted for at arbejde som stuepige på sydlige hovedøen Kyushu. Her giftede hun sig senere, mens søsteren stiftede familie på fødeøen.

  De to tvillinger, der er enæggede, har derfor kun haft sporadisk kontakt, indtil de fyldte 70 år og sammen begyndte at tage på pilgrimsrejser til de japanske Shikoku-templer.

 46. 42-årig mand i livsfare efter arbejdsulykke

  En 42-årig mand er i livsfare, efter at han tirsdag morgen kom ud for en arbejdsulykke.

  Ulykken skete i Hedensted, oplyser Sydøstjyllands Politi ifølge Ritzau.

  Manden har fået et alvorligt hovedtraume, da han fik hovedet i klemme mellem en maskine med cement og en påhængsvogn.

  - Han er blevet bragt til Skejby, og den seneste melding var, at han er i livsfare, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Torben Wind med henvisning til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

  Arbejdstilsynet er blevet kaldt ud til stedet for at undersøge omstændighederne for ulykken nærmere.

 47. Britney Spears er tilbage på Instagram mindre end en uge efter, hun slettede sin profil

  Britney Spears er tilbage på Instagram. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  I sidste uge annoncerede Britney Spears, at hun ville holde pause fra Instagram, men nu er hun tilbage igen.

  - Jeg kunne ikke være væk fra the gram særlig længe, så jeg er allerede tilbage, skrev hun i går.

  Sangeren tilføjede, at hun har brugt weekenden på at fejre sin forlovelse med kæresten Sam Asghari.

  Spears har gennem længere tid kæmpet i retten for at komme fri af det 13 år lange værgemål, som har betydet, at hendes far har styret store dele af hendes privatliv samt hendes økonomi og karriere.

  Næste høring i sagen er 29. september, hvor det ventes, at værgemålet officielt vil ophøre.

 48. International kritik preller af på Taliban: Udpeger mandligt hold af viceministre

  Afghanistans nye regering er blottet for ethvert kvindeligt islæt, eftersom at der heller ikke optræder andet end mænd på listen over viceministre.

  Det står klart, efter regeringens talsmand Zabibullah Muhahid i dag præsenterede holdet af viceministre på et pressemøde i Kabul.

  Det skriver AP.

  Dermed har Taliban ikke ladet sig rokke af massiv international kritik for at sige ét og gøre noget andet.

  Afghanistans nye magthavere har tidligere givet udtryk for, at bevægelsen ville bløde op på sin tidligere hårde kurs over for kvinder ved at tillade dem at gå på arbejde og tage en uddannelse.

  Men nu - en måned efter magtovertagelsen - er kvinder blevet forbudt netop dette.

  I weekenden meddelte borgmesteren i Kabul eksempelvis, at bortset fra nogle få undtagelser vil kvinder i offentlige stillinger blive udskiftet med mænd.

 49. TV- og bredbåndsudbyderen Boxer skifter navn

  Når vi rammer 5. oktober, så er der ikke længere noget, der hedder Boxer TV- og bredbånd.

  De skifter nemlig navn til Norlys.

  Det sker efter, TV-udbyderen for to år siden blev opkøbt af energiselskabet af samme navn - Norlys - og nu tager virksomheden det sidste skridt i sammensmeltningen af de to firmaer.

  Ændringen får ikke umiddelbart nogen betydning for priser og indhold for firmaets kvarte million kunder.

 50. 7.000 flere i job giver rekordhøj beskæftigelse

  For sjette måned i træk stiger antallet af personer i job på det danske arbejdsmarked.

  Antallet af lønmodtagere steg med 7.000 personer i juli, så der nu er rekordhøje 2,85 millioner personer i job.

  Hos Nykredit kalder cheføkonom Palle Sørensen udviklingen god.

  - Det er helt utroligt positive takter, vi ser på arbejdsmarkedet for tiden. Seks måneder i træk med stigende beskæftigelse understreger styrken af det danske arbejdsmarked, siger han til Ritzau.

  Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) kvitterer også for udviklingen, men advarer samtidig.

  - Lige nu er der så godt gang i hjulene, at flere brancher begynder at mangle hænder. Det er vigtigt, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har regeringen løbende et stort fokus på opkvalificering og omskoling af ledige, udtaler han i en pressemeddelelse.

  Ved udgangen af juli i år var 51.000 flere i job sammenlignet med før coronaudbruddet.

 51. Norsk 'Paradise Hotel' indfører samtykkeregel før sex

  Begge parter skal tydeligt give en tommel op til kameraet for at vise, at de samtykker til sex.

  Sådan lyder reglen til deltagerne af den 15. sæson af realityshowet 'Paradise Hotel' i Norge, der havde premiere mandag.

  'Paradise Hotel' bør afspejle den tid, vi lever i lige nu, lyder det.

  - De skal begge gå med til at give tommelfingeren op til kameraet.

  - Samtidig er vi også omhyggelige med at overvåge sprogbrug, og hvordan deltagerne beskriver hinanden. Alle bør vise respekt for hinanden, siger Christian Meinseth til VG.

  I den svenske udgave af realityshowet blev en mandlig deltager i foråret smidt ud af programmet efter to tilfælde af overgreb på andre deltagere.

  Den norske programchef afviser dog, at det har haft direkte indflydelse på denne sæsons samtykkekrav.

Mere fra dr.dk