Seneste Nyt

Flere danske hospitalers hjemmesider er nede: Pro-russisk hackergruppe påstår at stå bag

Forsøger man lige nu at tilgå Rigshospitalets hjemmeside eller andre hospitaler, der hører under Region Hovedstaden, så bliver man mødt med en side, der fejler.

Årsagen lader til at være et overbelastningsangreb fra en pro-russisk gruppe, der kalder sig Anonymous Sudan, der påstår at stå bag det på beskedtjenesten Telegram.

- Nogle hospitaler i Danmark er blevet angrebet på grund af koranafbrændinger, og flere vil blive angrebet de kommende timer, lyder det fra gruppen.

(Foto: © (Skærmbillede))

Gruppen henviser til handlinger fra Stram Kurs-stifter Rasmus Paludan som årsag til angrebene.

Overbelastningsangreb gør det svært at tilgå hjemmesider for en begrænset periode. Generelt er de her gruppers hovedformål er at tiltrække opmærksomhed til en bestemt politisk sag, påpeger DR's techkorrespondent, Henrik Moltke.

- Gruppen er en del af et større kollektiv af pro-russiske såkaldte hacktivister under navnet Killnet, siger Henrik Moltke.

- De har udført angreb mod lufthavne og en række andre mål, senest i Sverige, men det begrænser sig altså kun til at overbelaste hjemmesider.

På Twitter skriver Region Hovedstaden, at de arbejder på sagen og henviser til nødsiden på Regionh.dk.

(Foto: © (Skærmbillede))

Opdateret 17.07 med tweet fra Region Hovedstaden.

Nyheder

  1. Elevdemokratiet halter på erhvervsskoler: SOSU-skole i Herning har knækket koden

    Det er svært at få stablet elevråd på benene på erhvervsskoler. Sådan lyder det fra Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

    - Vi ser mange steder, at elevrådene bliver underprioriteret, og der ikke bliver afsat de ressourcer, der er brug for, så elevrådene kan køre ordentligt, siger politisk næstformand Eskild Jansen fra Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

    Men der mangler også elever.

    Det skyldes særligt, at eleverne har lange perioder væk fra skolen, lyder det. Men faktisk er rådene et lovkrav. Elevråd er elevernes mulighed for at praktisere det nære demokrati på skolerne.

    Derfor har de på SOSU-skolen i Herning valgt at aflyse de traditionelle valghandlinger og lade elevrådsarbejdet være for alle, der har lyst.

    - Vi gjorde det første gang i januar, og vi fik faktisk 17 tilmeldinger lige med det samme, fortæller uddannelseskonsulent Kirsten Schmidt fra afdelingen i Herning.

  2. Stort skandinavisk etapeløb for kvinder skrotter etape af økonomiske årsager

    Cecilie Uttrup Ludwig sluttede den første udgave af Tour of Scandinavia som samlet vinder. (Foto: © TERJE PEDERSEN, Ritzau Scanpix)

    Når nogle af verdens bedste kvindelige cykelrytter til august påbegynder det store etapeløb Tour of Scandinavia, bliver det uden svensk asfalt under dækkene.

    Af økonomiske årsager har arrangørerne valgt at aflyse 2. etape af den konkurrence, som danske Cecilie Uttrup Ludwig vandt sidste år. Det fortæller direktør Roy Moberg til nyhedsbureauet NTB.

    - En kraftig stigning i omkostningerne ved køb af en række varer og tjenesteydelser, en svækket norsk kronekurs og det faktum, at det ikke er lykkedes at skabe et tilstrækkeligt indkomstgrundlag i Sverige, betyder, at vi desværre må skære etapen i Sverige ud i år, siger han.

    På grund af aflysningen af 2. etape rykkes starten på Tour of Scandinavia fra den 22. til den 23. august og tæller nu fem etaper. De to sidste etaper foregår i Danmark, hvor feltet skal forbi Herning, Middelfart og Haderslev.

  3. Politiet fjernede hashboder 100 gange på Christiania i 2022

    Bekæmpelsen af den organiserede hashhandel på Christiania i København holder politiet beskæftiget.

    Sidste år foretog Københavns Politis specialafdeling 100 rydninger af hashboder i den berygtede Pusher Street. Og I de første godt fire måneder af 2023 er tallet 34.

    En rydning indebærer, at tydelige hashboder brydes ned, ligesom politiet fjerner hegn eller eksempelvis cykler, hvis eneste formål er at hindre politiet adgang.

    I svaret til Folketinget oplyser Københavns Politi desuden, at man sidste år registrerede uniformeret tilstedeværelse i området omkring Pusher Street 769 gange.

    Hertil kommer de gange, politiet var civilt klædt. Det tal fremgår ikke.

    Både tallene for uniformerede besøg og rydninger er baseret på manuelle opgørelser, så tallene kan være usikre, oplyser politiet.

  4. 'Meningsløs vold': 50 betjente kommer til skade under optøjer i Leipzig

    Weekendens voldelige optøjer i den østtyske by Leipzig kan beskrives som "meningsløs vold". Det siger den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser.

    - Den meningsløse vold begået af anarkister fra den yderste venstrefløj og uromagere kan ikke retfærdiggøres, siger hun i en skriftlig udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

    - De, der kaster sten, flasker og brandbomber mod politiet, må stå til ansvar for deres handlinger.

    Ifølge politiet blev knap 30 personer anholdt, mens omkring 50 politibetjente er kommet til skade. Tre af dem er ude af stand til at arbejde, oplyser politiet i Leipzig ifølge AFP.

    Demonstrationen var arrangeret af venstreorienterede aktivister, efter en domstol i Dresden havde idømt en studerende fra venstrefløjen en lang fængselsstraf for at stå i spidsen for en gruppe, som havde udført voldelige angreb på personer, gruppen anså som højreorienterede aktivister.

  5. Modvind på aktiemarkedet tager bid af statskassens overskud

    Overskuddet på de offentlige finanser lå sidste år på 97,4 milliarder kroner. Det er lidt lavere end året forinden, hvor overskuddet lød på 103,5 milliarder kroner.

    Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, skriver Ritzau.

    Grunden til faldet skal blandt andet findes i, at indtægterne fra pensionsafkastskatten er faldet mærkbart i perioden. Det er den skat, der årligt betales af det løbende afkast af al dansk pensionsopsparing.

    Statskassens indtægter fra pensionsafkastskatten var 11,5 milliarder kroner i 2022. Året før lød indtægterne herfra på 63,8 milliarder kroner.

    Netop derfor er det også imponerende, at overskuddet for sidste år er så højt. Det mener Kristian Skriver, der er seniorøkonom hos Dansk Erhverv.

    - Overskuddet er markant større end ventet, skriver han i en kommentar til Ritzau.

    - I december 2021 ventede Finansministeriet, at overskuddet på den offentlige saldo ville blive 25 milliarder kroner i 2022.

    Det er blandt andet et stærkt arbejdsmarked, som er med til at sikre overskuddet, lyder det videre fra Skriver.

  6. Nedrykning koster AaB kassen: Nedjusterer med 25 millioner

    Økonomien var i forvejen presset i AaB, men med fodboldklubbens nedrykning fra Superligaen til 1. division ser det nu endnu værre ud.

    Klubben meddeler i en børsmeddelelse i dag, at den sænker de økonomiske forventninger til i år. Det skriver Ritzau.

    Hvor klubbens tidligere forventning lød på et sted mellem minus 10 og 20 millioner, forventer de nu et underskud på mellem 35 og 45 millioner kroner.

    - Nedjusteringen henføres primært til reduktion i tv-indtægter, færre matchdayindtægter, nedskrivning af kontraktrettigheder samt lavere forventede transferindtægter, lyder det i børsmeddelelsen.

    AaB rykkede ned i 1. division, efter klubben i lørdags tabte 0-1 til Silkeborg IF.

  7. Enhedslisten vil stoppe biltrafik i Indre By i København for at skabe plads til natur og mennesker

    I fremtiden skal det være næsten umuligt at køre gennem Indre By i København i bil.

    I hvert fald hvis det står til Københavns Kommunes største parti, Enhedslisten, der i dag i Berlingske fremlægger en række tiltag, der skal "demokratisere" vejarealet i København.

    - Det kan forhåbentligt give en mere afslappet hverdag for rigtig mange, i stedet for at de sidder i en bilkø. Samtidig bliver der mere plads på vejene til dem, der faktisk er afhængige af en bil, siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, til Berlingske.

    Et andet tiltag er at lave superboulevarder til busser, cykler og nødvendig kørsel, og så vil partiet skabe et grønt parkbælte rundt om Indre By.

    Venstre og Socialdemokratiet på Københavns Rådhus er enige i, at der er behov for at få biltrafik ud af byen.

    Til Berlingske siger de to partier, at de derfor ikke forstår, hvorfor Enhedslisten er modstander af planerne om en kommende Østlig Ringvej og en havnetunnel, der ifølge dem vil sikre mindre trafik i byen.

    Barfod understreger over for Berlingske, at hun ikke kan sætte tal på, hvor meget udspillet vil koste, da der indtil videre er tale om en "vision".

  8. Antallet af jobskift rammer højeste niveau i 13 år

    968.600. Så mange gange startede personer i nyt job på det danske arbejdsmarked sidste år.

    Det viser tal fra dataportalen Jobindsats, der drives af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, ifølge Fagbladet 3F.

    Tallet er ikke set højere siden 2009, hvor man begyndte at måle udviklingen.

    Det er den store efterspørgsel på arbejdskraft, der ligger til grund for de mange skift.

    Det vurderer Kaare Danielsen, der er stifter af og direktør for jobportalen Jobindex.

    - Når der er mange jobopslag, bruger folk lejligheden til at skifte job, men er der krise, så klamrer man sig til stolene, siger han til fagbladet.

    Den samme person kan tælle med, hvis vedkommende har skiftet job flere gange på et år, ligesom tallet både indeholder personer, der skifter fra et job til et andet, og personer, der kommer fra ledighed, uddannelse eller andet.

  9. Dressurstjerne napper DM-guld

    Nanna Skodborg Merrald vandt DM-guldet efter en stærk præstation i kür. (Foto: © HAMAD I MOHAMMED, Ritzau Scanpix)

    Hun er nummer fire på verdensranglisten, men i Danmark er Nanna Skodborg Merrald nummer ét.

    I hvert fald når det kommer til weekendens danmarksmesterskaber i dressur, som blev vundet af den 29-årige rytter og vallakken Blue Hors Zepter.

    I søndagens dressurform kür, hvor rytteren selv sammensætter øvelser og musik, indkasserede hun et resultat på 86,85 procent fra dommerne, hvilket var nok til en sikker guldmedalje. Carina Cassøe Krüth tog sig af sølvmedaljen, mens Andreas Helgstand blev nummer tre.

    Nanna Skodborg Merrald har godt gang i 2023. I april blev hun nummer to ved World Cup-finalen i USA, og i februar vandt hun karrierens første World Cup-sejr i tyske Neumünster.

    Hun var desuden en del af det danske landshold, som sidste år vandt VM-guld på hjemmebane i Herning.

    I paradressur vandt Tobias Thornings Jørgensen DM for grad 1, 2 og 3 med en samlet procentsum på 157,32 og 82. Pia Wulff Jestrup red sejren hjem i grad 4 og 5 med en score på 148,95 og 77 procent.

  10. Forskere finder rester af middelalderkirke på havets bund

    Rungholt blev oversvømmet under den stormflod, som kaldes Den Store Manddrukning.

    Under havoverfladen har forskere fundet resterne af en kirke fra middelalderbyen Rungholt ved Slesvig-Holsten i Nordtyskland. Det skriver Berlingske.

    - Det har været en stor kirke, for den havde en længde på omkring 40 meter og en bredde på 15 meter, siger Ruth Blankenfeldt, arkæolog ved center for baltisk og skandinavisk arkæologi i Slesvig, til avisen.

    Middelalderbyen Rungholt blev oversvømmet i 1362. Forskere mener, at mellem 10.000 og 30.000 mennesker døde i løbet af en enkelt nat, skriver Berlingske.

    Forskerne har ud over kirkeresterne fundet strukturer af et bysamfund.

    - Det viser alt sammen, at det efter datidens forhold var en stor by, der forsvandt i havet, siger Ruth Blankenfeldt.

    Opdagelserne ligger under en del af Vadehavet, som er beskyttet under Unescos verdensarvsliste, så forskerne må ikke bruge motorisede køretøjer og gravemaskiner.

    Derfor er fundene gjort ved at grave i mudderet under lavvande.

  11. Trump får kritik af sine republikanske kolleger for at rose Nordkoreas leder

    USA's tidligere præsident Donald Trump har lykønsket Nordkoreas leder, Kim Jong-un, med landets bestyrelsespost i Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

    Det skete fredag på Trumps eget sociale medie, Truth Social.

    - Tillykke til Kim Jung Un!, lød det.

    Lykønskningen falder dog ikke i god jord hos Trumps kolleger i Det Republikanske Parti, hvor flere retter en bredside mod ham.

    Blandt andre tidligere vicepræsident Mike Pence og Nikki Haley,som har meldt sit kandidatur til at blive Republikanernes præsidentkandidat i 2024.

    - Uanset om det er min tidligere medkandidat eller nogle andre, så bør ingen rose diktatoren i Nordkorea, siger Mike Pence i et interview med Fox News.

    Nikki Haley er også hård i sin kritik.

    - Han har truet os. Der er intet at ønske ham tillykke med. Han har været forfærdelig mod sit folk. Han har været forfærdelig mod USA, og vi er nødt til at stoppe med at være søde mod lande, der hader USA, siger hun.

    Ron DeSantis, der også håber at blive præsidentkandidat, har ifølge mediet NBC sagt, at han var "overrasket" over Trumps kommentar om Kim Jong-un, som han beskriver som en "morderisk diktator".

  12. Otte biler i brand i Brøndby Strand: Politiet søger vidner

    I nat modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om bilbrand i et parkeringsområde i boligområdet Tybjergparken i Brøndby Strand.

    Det oplyser vagtchef Bo Nyberg Ris til Ritzau.

    Da politiet kommer frem, brænder otte biler, fortæller han.

    - Bilbrande har det med at gå fra bil til bil, fordi de bliver så varme, siger Bo Nyberg Ris.

    Brandene er slukket igen, og der ligger nu en efterforskningsopgave foran Københavns Vestegns Politi.

    - De skal finde ud af, hvilken af bilerne branden er startet i, og de skal se på noget overvågning, siger vagtchefen.

    I den forbindelse hører politiet gerne fra vidner, eller folk der har set noget usædvanligt. Man er også interesseret i privat videoovervågning fra beboere i Tybjergparken.

    Hvis du har oplysninger, kan politiet kontaktes på 114.

  13. Mandag giver skyer, tåge, men mest sol

    Solopgang ved Sjællands Odde mandag morgen. Foto: Susser Preuss.

    Hvis du synes, det ser mere gråt ud her til morgen, end hvad du har været vant til på det seneste, er den god nok.

    I hvert fald hvis du står op i Jylland, hvor der i store dele vil hænge skyer på himlen. Flere steder er der også dis, som bliver hængende lidt endnu.

    Dog vil solen bryde igennem og brænde dis og skyer af, og det bringer temperaturen op på mellem 17 og 22 grader. Dog lidt køligere ved Vestkysten.

    Vinden er svag til jævn fra vest og skiftende retninger.

  14. Drabsdømt australsk mor løslades efter dansk forskning

    Efter at have siddet bag tremmer i 20 år, dømt for at have dræbt sine fire børn, er 55-årige Kathleen Folbigg fra Australien nu benådet og løsladt.

    Det oplyser justitsministeren i delstaten New South Wales, Michael Daley, ifølge nyhedsbureauet AP.

    Benådningen kommer efter nye beviser, som blandt andre forskere på Aalborg Universitet står bag.

    I 2003 blev Kathleen Folbigg dømt for at have kvalt sine børn. De døde i separate hændelser og blev mellem 19 dage og 18 måneder gamle, og moderen har hele tiden insisteret på, at de døde af naturlige årsager.

    Forskergruppen fra Aalborg er specialister i en type genfejl, der bæres af omkring 130 mennesker i verden. Den ene er Kathleen Folbigg, og ifølge analyser af børnenes hælprikprøver fra fødslen, er mutationen gået i arv til hendes døtre. De er sandsynligvis døde af hjertestop på grund af genfejlen.

    - Den mutation, som døtrene bar rundt på, er lige så alvorlig som den mutation, der er fundet i andre børn, hvor deres død er forklaret med mutationen, har Michael Toft Overgaard, professor på Aalborg Universitet, tidligere sagt til Ritzau.

    Sønnerne havde ikke arvet mutationen, men hælprøverne viste, at de blandt andet bar på to andre sjældne mutationer. De sidder i et gen forbundet med epileptiske anfald.

  15. Knap 80 skolepiger forgiftet i Afghanistan

    Knap 80 afghanske skolepiger fra 1. til 6. klasse på to forskellige skoler er blevet forgiftet.

    Pigerne blev indlagt efter to separate angreb på skoler i det nordlige Afghanistan, oplyser den lokale embedsmand, Mohammad Rahmani, der har ansvar for uddannelsesområdet til nyhedsbureauet AP.

    Han oplyser, at gerningsmanden, som stod bag angrebene, "bar personligt nag" dog uden at uddybe, hvad det konkret betyder.

    Angrebene fandt sted i Sar-e-Pul-provinsen lørdag og søndag.

    - De to skoler ligger tæt på hinanden og blev angrebet en efter en. Vi bragte alle eleverne til hospitalet, og nu har de det fint, siger Mohammad Rahmani til AP.

    Indledende undersøgelser af angrebene viser, at en person, som bar nag, betalte en tredjepart for at udføre angrebene, oplyser embedsmanden.

    Det menes at være første gang, at denne type angreb har fundet sted, siden Taliban kom til magten i august 2021 og indledte sin undertrykkelse af afghanske kvinder og pigers rettigheder.

    Sidste år blev nabolandet Iran også ramt af en række giftangreb mod skolepiger.

  16. Volden i Sudan er intensiveret med udløb af våbenhvile

    Kampene i Sudans hovedstad, Khartoum, er blevet mere voldsomme, efter en aftale om våbenhvile udløb lørdag aften, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Samtidig melder aktivister om, at et nyt udbrud af vold har kostet 40 personer livet i det nordlige Darfur.

    Våbenhvilen begyndte 22. maj og gjorde situationen i Sudan en smule mere rolig. Men som tidligere våbenhviler blev denne også overtrådt adskillige gange.

    I de seneste dage er årets første regn faldet, hvilket varsler begyndelsen på regnsæsonen, der varer til oktober. Regnsæsonen medfører oversvømmelser og en større risiko for vandbårne sygdomme, og det kan komplicere den allerede udfordrede indsats med at få nødhjælp frem.

    Kampene mellem den sudanske hær og den paramilitære gruppe RSF brød ud 15. april og har udløst en stor humanitær krise i landet.

    Mere end 1,2 millioner mennesker er blevet drevet på flugt inden for landets grænser, mens 400.000 er flygtet til nabolande, skriver Reuters.

  17. Zlatan Ibrahimovic indstiller karrieren

    Zlatan Ibrahimovic blev søndag hyldet, da Milan mødte Hellas Verona i Serie A. (Foto: © Matteo Bazzi, Ritzau Scanpix)

    En af de største skandinaviske fodboldspillere nogensinde, Zlatan Ibrahimovic, indstiller karrieren.

    Det fortalte en meget rørt Ibrahimovic i en tale, efter hans italienske klub AC Milan søndag aften havde spillet sæsonens sidste kamp, skriver det svenske medie Aftonbladet.

    - Det er tid til at sige farvel til fodbold, men ikke til jer, siger Ibrahimovic ifølge Aftonbladet.

    - Der er så mange følelser og minder på det her stadion. Første gang jeg kom til Milan, gav I mig glæde. Anden gang gav I mig kærlighed. I har budt mig velkommen med åbne arme, og I gjorde, at jeg følte mig hjemme. Jeg vil være AC Milan-fan for livet, siger den 41-årige svensker.

    Zlatan Ibrahimovic har kontraktudløb i AC Milan, når sæsonen er slut, og det var på forhånd kendt, at de to parter ikke forlænger det samarbejde.

    Angriberen har gennem karrieren også repræsenteret klubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester United og PSG. Han har også været på eventyr i USA, hvor han spillede for Los Angeles Galaxy.

  18. Fire personer udleveret til Sverige efter dramatisk biljagt i København

    • De to biler kom begge fra Sverige, og biljagten efter den ene bil - en blå Volkswagen - endte i Hvidovre, hvor den forulykkede. (© PRESSE-FOTOS.DK)
    • Politiet undersøger bilen. (© PRESSE-FOTOS.DK)
    • Politiet affyrede flere skud for at få den ene bil til at standse. (© PRESSE-FOTOS.DK)
    1 / 3

    De fire personer, som i morges blev anholdt efter en dramatisk biljagt i København, skal udleveres til Sverige.

    Det er blevet besluttet i et grundlovsforhør i dommervagten i København.

    Ifølge pressevagten hos Københavns Politi er de fire personer allerede udleveret og er på svensk jord.

    De er af svensk politi mistænkt for at have forbindelse til et røveri i Helsingborg.

    I morges stoppede Københavns Politi to biler efter en intens jagt, hvor politiet affyrede flere skud for at få standset den ene af bilerne.

    En person er af dansk politi sigtet for at forsøge at påkøre betjente ved Sluseholmen.

    Da retsmødet var for lukkede døre og kun omhandlede selve udleveringen, er der ikke kommet så mange detaljer frem om sigtelserne.

    Video af politiets undersøgelser efter biljagten (PRESSE-FOTOS.DK).

  19. 54 soldater fra fredsbevarende styrke er dræbt af oprørere i Somalia

    54 ugandiske soldater fra en afrikansk fredsbevarende styrke er blevet dræbt på en militærbase i Somalia, skriver nyhedsbureauet AFP.

    - Vi har fundet ligene af 54 faldne soldater, oplyste Ugandas præsident, Yoweri Museveni, i går på Twitter.

    Angrebet fandt sted den 26. maj, men det er først nu, at antallet af dræbte bliver kendt.

    Den militante islamistiske gruppe al-Shabab har taget ansvaret for angrebet.

    Det er et af de hidtil værste angreb mod den fredsbevarende styrke, som Den Afrikanske Union står bag.

    Al-Shabab har siden 2006 kæmpet mod regeringen i bestræbelser på at overtage magten. De udfører jævnligt forskellige former for angreb rundt i landet.

  20. Putin giver Ruslands mest berømte ikon til den russisk-ortodokse kirke

    • Patriarken Kirill leder en gudstjeneste i katedralen. (Foto: © Moscow Patriarchate Press Servic)
    • Rublevs treenighedsikon er et mystisk billede, der er blevet et symbol for den treenige Gud, Fader, Søn og Helligånd. Det regnes for et af de vigtigste eksempler på russisk kunst. (Foto: © OLEG VAROV)
    • Der var en gudstjeneste, efter at ikonet var placeret i katedralen. (Foto: © Moscow Patriarchate Press Servic)
    1 / 3

    Det er svært at overvurdere den symbolik, der ligger i, at Ruslands mest berømte ikon-maleri i dag blev overført fra et museum til en katedral i den russisk-ortodokse kirke i Moskva.

    Vi snakker her om Andrej Rublevs berømte ikon 'Treenigheden' fra 1400-tallet, som præsident Putin nu overlader i hænderne på hans trofaste støtte, patriarken Kirill - den øverste leder i den russisk-ortodokse kirke.

    Det skete dog under protester fra Tretyakov Galleriet, hvor ikonet har været placeret. Eksperter mente, at ikonet var for skrøbeligt at flytte - og de er bekymret for, at den russiske kirke ikke kan beskytte det godt nok.

    Putin og Kirill har siden Ruslands invasion i Ukraine hængt sammen som ærtehalm. Kreml har fået Kirills støtte til krigen - og præsidenten bakker op om den russisk-ortodokse kirke.

    Symbolsk er alliancen udtrykt i Rublevs 'Treenigheden', der i dag kunne ses stillet op i Frelseren Kristus-Katedralen i Moskva.

    Patriarken Kirill kaldte det da også for en "historisk beslutning".

    - Sådan en begivenhed sker ikke uden direkte guddommelig indblanding, sagde den 76-årige religiøse leder, som er under sanktioner fra Storbritannien og Canada for hans støtte til krigen.

  21. Rusland anholder 45 personer for at deltage i Navalnyj-demonstrationer

    • Politiet i Moskva anholder en demonstrant, som holder en plakat, hvor der står "Frihed for Aleksej Navalnyj". (Foto: © Uncredited, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.)
    • En demonstrant bliver anholdt på Pushkin-pladsen i Moskva. (Foto: © Uncredited, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.)
    1 / 2

    Russisk politi har anholdt mindst 45 mennesker for at deltage i demonstrationer til fordel for den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj.

    Det viser en opgørelse fra organisationen OVD Info, skriver nyhedsbureauet AFP.

    OVD Info er en menneskerettighedsorganisationen, der hjælper mennesker, som er kommet i klemme i det russiske retssystem.

    Anholdelserne er foretaget i hovedstaden Moskva samt i større byer som Sankt Petersborg og kommer på 47-årige Navalnyjs fødselsdag.

    Navalnyjs medarbejdere havde opfordret til støttedemonstrationer i både Rusland og udlandet.

    Aleksej Navalnyj afsoner en dom på ni år for bedrageri og har siddet fængslet siden 2021.

    Navalnyj har afvist alle anklager, og siger, at de er opdigtede i et forsøg på at lukke munden på ham.

  22. Black Eyed Peas aflyser koncert på den fynske festival Tinderbox

    Der er dårligt nyt til de fans, der havde glædet sig til at høre Black Eyed Peas på den fynske festival Tinderbox i slutningen af juni.

    For den amerikanske gruppe har aflyst deres optræden på festivalen på grund af "logistiske årsager".

    Det oplyser Tinderbox på Instagram.

    Festivalen kan dog samtidig afsløre, at der allerede er lavet en aftale med en "fantastisk artist".

    - Hold derfor øjne og ører åbne, for vi kan snart løfte sløret for, hvem det er, skriver Tinderbox.

    Black Eyed Peas blev grundlagt i 1995 og havde sin storhedstid i 00'erne.

    Sidste år var der 48.000 gæster til festivalen i Tusindårsskoven i Odense.

  23. Leipzig forbyder demonstration efter uroligheder lørdag aften

    Efter voldsomme sammenstød mellem venstreorienterede aktivister og politiet lørdag, har den østtyske by Leipzig forbudt en demonstration, som var planlagt søndag aften.

    - Årsagen er det, som udspillede sig lørdag, oplyser en talsperson for myndighederne i byen til det tyske nyhedsbureau DPA.

    Forbuddet gælder for store forsamlinger og demonstrationer i Leipzig.

    Den planlagte demonstrationen var imod politivold.

    Ifølge politiet blev omkring 30 personer tilbageholdt, og 50 politibetjente skadet under optøjerne lørdag aften.

    Urolighederne kommer, efter at en studerende fra venstrefløjen blev idømt en fængselsstraf for at stå i spidsen for voldelige angreb på personer, som gruppen anså som højreorienterede aktivister.

    Der var sammenstød mellem demonstranter og politiet lørdag aften:

  24. Verstappen vinder igen, igen, mens Magnussen slutter nummer 18 i Barcelona

    Kevin Magnussen sluttede i den tunge ende af søndagens grandprix i Barcelona. (Foto: © ALBERT GEA, Ritzau Scanpix)

    Der er Max Verstappen og så alle de andre.

    Den dobbelte Formel 1-verdensmester har virkelig fundet farten i sin Red Bull-racer i indeværende sæson og vandt da også nærmest forventeligt søndagens grandprix i Barcelona.

    Sejren er Verstappens tredje i træk, og han øger derfor sit forspring til forfølgerne i VM-stillingen. På andenpladsen kom Mercedes' Lewis Hamilton, mens britens holdkammerat, George Russel, blev nummer tre.

    Kevin Magnussen, som kører for Haas, havde en svær dag på banen i Barcelona og sluttede som nummer 18. Dermed står danskeren fortsat noteret for to point efter sæsonens første syv løbsweekender.

  25. Tyrkiet vil mødes med Sverige og Finland

    Repræsentanter fra Tyrkiet, Sverige og Finland skal mødes 12. juni for at diskutere Sveriges forsøg på at blive medlem af Nato.

    Det siger forsvarsalliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, efter at have mødtes med den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, i Istanbul.

    Det skriver Reuters.

    Stoltenberg har sagt, at han håber at få Sverige med i Nato inden alliancens topmøde i Litauen den 11. juli.

    Hvis Tyrkiet nikker ja til Sverige, så vil det kun være Ungarn, der mangler at ratificere ansøgningen.

    Erdogan har været skeptisk over for Sverige, som tyrkerne ikke mener gør nok for at slå ned på tilhængere af det kurdiske arbejderparti PKK.

    PKK kæmper for en uafhængig stat for det kurdiske mindretal i Tyrkiet. Gruppen er stemplet som en terrorgruppe af Tyrkiet, USA og EU.

  26. Eftermiddagsbrag venter Holger Rune

    Der venter Holger Rune lidt af et eftermiddagsbrag, når han mandag skal spille fjerde runde ved den store grand slam-turnering French Open.

    Den 20-årige danske tennisspiller er nemlig blevet tildelt kamp nummer to ud af fire på en af de store baner i det parisiske anlæg.

    Derfor kommer Holger Rune og hans argentinske Francisco Cerundolo til at gå ud på gruset så snart, dagens første kamp, der starter klokken 11, er spillet færdig.

    Danskerens argentinske modstander er lige nu nummer 23 på verdensranglisten, og i hans seneste opgør ved French Open slog han verdens nummer ni, Taylor Fritz.

    Du kan følge opgøret mellem Holger Rune og Francisco Cerundolo direkte på dr.dk og i app'en DR Nyheder.

  27. Fire svenskere begæres udleveret til Sverige - en sigtet for forsøg på at påkøre politi under flugt

    Den ene bil blev standset ved Sjællandsbroen, mens den anden fortsatte til Hvidovre. (© PRESSE-FOTOS.DK)

    En biljagt førte i morges til anholdelsen af fire svenske statsborgere, som i dag på et endnu ukendt tidspunkt bliver fremstillet i dommervagten i København.

    De begæres alle udleveret til Sverige, da en af de to biler har relation til et røveri i Helsingborg, skriver Københavns Politi på Twitter.

    Den endelige sigtelse af de fire anholdte vil fremgå ved retsmødet.

    Føreren af den ene bil, en Golf, sigtes dog for at forsøge at påkøre polititjenestemænd under flugten, skriver politiet.

  28. Kvinde overfaldet på gaden i Horsens lørdag morgen. 21-årig mand varetægtsfængslet

    En 21-årig mand er blevet varetægtsfængslet efter et retsmøde i Retten i Kolding. Det oplyser Sydøstjyllands Politi ifølge Ritzau.

    Tidligt lørdag morgen blev en kvinde udsat for en overfaldsvoldtægt, hvor hun ikke kendte gerningsmanden, siger specialanklager Anna Holm Kristensen om sagen.

    Senere lykkedes det for politiet på baggrund af beskrivelser at finde frem til den 21-årige.

    Han har nægtet sig skyldig, oplyser anklageren til Ritzau.

    Sigtelsen drejer sig om andet seksuelt forhold end samleje, oplyser hun. Manden skal være fængslet frem til 30. juni, har dommeren bestemt.

  29. Biljagt i København: Fire anholdte skal i grundlovsforhør i aften

    De fire svenskere, der blev anholdt af Københavns Politi tidligt i morges efter en eftersættelse, bliver fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling senere i dag.

    Det oplyser Københavns Politi ifølge Ritzau.

    I morges lykkedes Københavns Politi med at stoppe to biler efter en intens jagt, hvor der blev affyret flere skud. Den ene bil blev stoppet ved Sjællandsbroen i København, den anden i Hvidovre.

    Begge biler er indregistreret i Sverige, og den ene har forbindelse til et røveri i Helsingborg, og svensk politi kontaktede sine danske kolleger, da bilen passerede Øresundsbroen.

    To mænd og to kvinder fra Sverige er anholdt. Den centrale efterforskningsleder, Kenneth Hviid Simonsen, ønsker ikke umiddelbart at oplyse noget om, hvad de sigtes for.

  30. Mulig gerningsmand til knivstikkeri i Aarhus har meldt sig selv

    Natten til lørdag blev to unge mænd overfaldet med kniv på Langenæs Allé i Aarhus.

    Nu er manden, som politiet mistænker at stå bag, anholdt. Den 24-årige meldte sig selv på politigården i Aarhus, efter Østjyllands Politi havde været i telefonisk kontakt med ham, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

    Den anholdte sigtes for forsøg på manddrab og farlig vold. Østjyllands Politi mistænker dog, at der har været flere gerningsmænd involveret.

    Ofrene blev påkørt og derefter stukket med kniv. Det ene offer, en 18-årig mand, var tidligere i livsfare, men meldes nu i stabil tilstand. Den anden, en 19-årig mand, fik overfladiske skader.

    Parterne kender hinanden i forvejen, oplyste politiet i går ifølge Ritzau.

    Det er politiets opfattelse, at overfaldet bunder i et opgør i det kriminelle miljø, lyder det i pressemeddelelsen.

    Den 24-årige mand ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen formiddag.

  31. Mand skal varetægtsfængsles efter brand på Thisted sygehus

    En patient, der angiveligt satte ild til et lokale på Thisted sygehus i går, skal varetægtsfængsles.

    Det har en dommer besluttet efter et retsmøde i dag, oplyser en anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

    Den 56-årige mand var ikke selv til stede ved retsmødet, da han er så røgforgiftet, at han ikke var i stand til at møde op.

    Den 56-årige sigtes efter den alvorligste bestemmelse i straffeloven om ildspåsættelse. Branden skal have bragt andre mennesker i fare. Han er også sigtet for trusler, skriver Ritzau.

    19 patienter og flere ansatte blev evakueret fra afdelingen på sygehuset, efter branden opstod, og flere ansatte blev efterfølgende tjekket for røgforgiftning. Inden anholdelsen skal den 56-årige have truet både en brandleder og sygehusansatte med en kniv, oplyser vagtchefen ved politiet til Ritzau.

Mere fra dr.dk