Seneste nyt
29. jun kl. 20:54

Flertal sænker beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft

En ny politisk aftale skal være med til at få mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Det sker ved at nedsætte minimumsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft til 375.000 kroner om året i en begrænset periode. Dette træder i kraft fra første december i år og tre år frem.

I dag skal man tjene 448.000 kroner årligt.

- De nye midlertidige tiltag skal ses i lyset af den aktuelle konjunktursituation med mangel på arbejdskraft, lyder det i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Der kan dog ikke udstedes nye opholdstilladelser på den midlertidige ordning, hvis bruttoledigheden overstiger 3,75 procent eller over 15.000 personer benytter sig af den.

Fast track-ordningen udvides også så minimumskravet til antallet af fuldtidsansatte, som en virksomhed skal have ansat for benytte den, halvveres fra 20 til ti. Dermed får flere virksomheder adgang til fast track-ordningen.

Seneste nyt

 1. 20 min. siden

  Bog der udløste fatwa mod Rushdie topper dansk bestsellerliste

  Efter forfatteren Salman Rushdies blev angrebet i fredags, er interessen for hans bog "De sataniske vers" banket i vejret flere steder i verden - også i Danmark.

  Bogen er lige nu den mest solgte hos den danske og største online bogforhandler Saxo.com. Det fremgår af hjemmesidens bestsellerliste.

  75-årige Salman Rushdie blev fredag angrebet, da han skulle til at tale ved en litterær begivenhed i den amerikanske delstat New York. Meldingen var søndag, at hans tilstand endnu var kritisk, men at han ikke længere får hjælp af en respirator til at trække vejret.

  "De sataniske vers" satte kort efter sin udgivelse i 1988 gang i demonstrationer verden over. Særligt islamiske miljøer reagerede med vrede, og bogen fik det iranske præstestyre til at udstede en dødsdom over Salman Rushdie i form af en fatwa.

 2. I går kl. 22:54

  Mindst 1.500 personer er evakueret fra stor skovbrand i Spanien

  Mindst 1.500 mennesker er evakueret fra Zaragoza-provinsen i det nordøstlige Spanien, hvor en stor skovbrand breder sig.

  Flere helikoptere og omkring 300 brandfolk er sat ind for at hjælpe lokale indbyggere med at forsøge at få kontrol med branden, skriver Ritzau.

  Branden raser omkring byen Añón de Moncayo, der ligger cirka 70 kilometer fra Zaragoza.

  Spanien har været hårdere plaget af skovbrande i 2022 end nogensinde før.

  Siden nytår er et område på over 2.600 kvadratkilometer blevet ødelagt af i alt 388 brande, viser en oversigt fra EU's observationssystem Copernicus.

 3. I går kl. 21:38

  Politiet efterforsker trussel mod forfatteren J.K. Rowling

  Britisk politi efterforsker en trussel mod den verdenskendte forfatter J.K. Rowling.

  Det skriver The Guardian.

  Harry Potter-skaberen delte sin sympati med forfatterkollegaen Salman Rushdie, efter at han fredag blev angrebet med kniv under en forelæsning.

  - Forfærdelige nyheder. Føler et enormt ubehag lige nu. Lad ham være okay, skrev J.K. Rowling på Twitter.

  Det affødte en reaktion fra en Twitter-bruger, som flere gange har skrevet rosende om angrebet på Rushdie, og som altså nu efterforskes af politiet.

  - Det behøver du ikke bekymre dig om. Du er den næste, skrev brugeren.

 4. I går kl. 20:04

  To mænd varetægtsfængslet i fire uger efter brande på Als

  To mænd er ved Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger, da de mistænkes at stå bag to brande på Als.

  Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  De to mænd er ifølge avisen JydskeVestkysten sigtet efter straffelovens paragraf 180, der er en alvorlig bestemmelse vedrørende brandsstiftelse. Paragraffen drejer sig om, at brandstifteren er klar over, at andres liv kommer i overhængende fare.

  Mændene mistænkes for at stå bag to brande i Storegade i Nordborg, hvoraf den første brand blev anmeldt lørdag eftermiddag. Under slukningsarbejdet kunne brandfolkene konstatere, at der var udbrudt endnu en brand i endnu en etageejendom i gaden.

  I forbindelse med den ene brand blev en beboer indlagt til observation for røgforgiftning. En brandmand er desuden kommet lettere til skade under slukningsarbejdet, skriver Ritzau.

  De to sigtede nægter sig begge skyldige i brandstiftelse, og den ene har kæret kendelsen om varetægtsfængsling.

 5. I går kl. 18:50

  Blomsterberg er klar til EM-finalen i 200m brystsvømning

  Med femtebedste tid i semifinalen er den 19-årige svømmer Thea Blomsterberg klar til EM-finalen i disciplinen 200 meter brystsvøming ved europamesterskabet i Rom.

  Foran italienske Francesca Fangio vandt den dansker mester sit heat i tiden 2.25.44 minutter.

  Det betyder, at den 19-årige svømmer skal i vandet for at svømme om EM-medaljer i Rom mandag aften klokken 18.13.

 6. I går kl. 18:19

  Danmark vinder verdensmesterskabet i powerchair floorball efter golden goal

  Danmark er verdensmester i parasporten powerchair floorball.

  Det er en kendsgerning efter et sandt drama i VM-finalen mod Holland, der måtte ud i ekstratid, før Danmark tog VM-titlen i den nervepirrende gyser med en 4-3-sejr efter golden goal

  Vejen til VM-titlen startede med en 32-0-sejr over Australien i holdets første gruppekamp, inden Tyskland blev besejret med 8-2.

  Danmark rundede gruppespillet af mod Spanien, og her blev det til en suveræn 11-1-sejr over Spanien.

  I semifinalen blev det til en 3-1-sejr over værterne fra Schweiz, inden VM-titlen altså blev sikret mod Holland søndag eftermiddag.

 7. I går kl. 17:28

  Svenske socialdemokrater lancerer offensiv mod bander før valg

  Den svenske statsminister Magdalena Andersson under sin sommertale i Göteborg. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)

  Med godt og vel en måned til det svenske valg har de svenske Socialdemokrater nu lanceret en national offensiv mod bandekriminalitet.

  Handleplanen skal blandt andet sætte hårdt ind mod våben og banderne, lød det fra statsminister Magdalena Andersson på et pressemøde i Göteborg.

  - Politiet skal, uden at der er en konkret mistanke om en forbrydelse, have mulighed for at gennemsøge hvert et kælderlager, hver en lejlighed eller bil, hvor bandekriminelle kan gemme deres våben, siger Magdalene Andersson.

  Handleplanen lægger blandt andet op til at øge minimumstraffen for grove overtrædelser af våbenlovgivningen fra to til fire år.

  Samtidig vil partiet opsætte flere kameraer ved landets grænser og kriminalisere dem, der involverer mindreårige i kriminalitet.

  Ifølge Ritzau har Sverige oplevet 232 skyderier frem til august i år, hvoraf 60 har været i juni og juli alene. Foreløbig er 40 mennesker døde i skyderierne i år, hvilket er næsten lige så mange som hele sidste år.

 8. I går kl. 16:37

  En mand er kørt ind i en barrikade ved Kongressen og har efterfølgende begået selvmord

  Betjente på stedet, hvor en mand har kørt sin bil ind i en barrikade i nærheden af den amerikanske kongres. (Foto: Jim Lo Scalzo © Ritzau Scanpix)

  En mand har kørt sin bil ind i en barrikade nær Kongressen i Washington D.C.

  Da han efterfølgende steg ud af bilen, som kort tid efter brød i brand, begyndte han at skyde op i luften.

  Da politibetjente reagerede på hændelsen og nærmede sig manden, rettede han våbnet mod sig selv og begik selvmord. Ingen andre blev såret.

  Det oplyser U.S. Capitol Police ifølge Reuters.

  - På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der tyder på, at han var ude efter nogle af kongressmedlemmerne, der er på pause. Det tyder heller ikke på, at nogle af betjentene på stedet har afgivet skud, lyder det fra en talsmand for politiet.

  Hændelsen bliver nu efterforsket af Politiet i Washington D.C., der på nuværende tidspunkt ikke har udtalt sig om motivet.

 9. I går kl. 16:34

  Vingegaard vinder gadeløb efter sviptur med privatfly

  Jonas Vingegaard var for første gang tilbage på cyklen søndag eftermiddag i Holland. Intet så ud til at have forandret sig. (Foto: Bas Czerwinski © Ritzau Scanpix)

  Han ligger ikke på den lade side, den danske Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard.

  For første gang siden sin triumfen i Frankrig stillede Jonas Vingegaard søndag igen til start i et felt. En sviptur til Holland, ud på cyklen, sejre, og hjem igen.

  Vigtigheden var til at overse, da gadeløb af denne slags ofte har mere karakter af opvisning end reelt ræs, men Vingegaard vandt gadeløbet i Etten-Leur foran Jasper Philipsen og Vincenzo Nibali, der også var blevet lokket til den hollandske provins.

  Det var en sponsor af løbet, der havde lokket Vingegaard til Holland ved blandt andet at stille et privatfly til rådighed for den danske stjerne, kæresten Trine Marie Hansen og datteren Frida.

  Ifølge arrangøren blev Vingegaard hentet i Danmark søndag og vil også senere blive bragt tilbage søndag.

 10. I går kl. 15:53

  Ekspertudvalg skal finde løsning på fodboldvold: 'Der har været for mange eksempler på folk, der laver kriminalitet'

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) mødes med fodboldens aktører for at sætte ind over for vold og hærværk. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Et ekspertudvalg skal til oktober komme med bud på, hvordan der gøres op med vold og optøjer ved fodboldkampe på danske stadions.

  Det fortæller justitsminister Mattias Tesfaye (S) på et pressemøde, efter at han søndag har været til møde med repræsentanter fra en række fodboldklubber, Divisionsforeningen, DBU, politiet og danske fanklubber for at udveksle idéer, som skal sikre mere tryghed i forbindelse med fodboldkampe.

  Mødet sker i kølvandet på den seneste tids sager om uro og vold både under og efter fodboldkampe.

  - Vi er i en situation, hvor det generelt set er trygt at gå til fodbold, heldigvis.

  - Men der har været for mange eksempler på folk, der laver kriminalitet i forbindelse med afviklingen af Superliga-kampe, lyder det fra ministeren, der ønsker en målrettet indsats mod "ballademagerne", men som ikke skal være til gene for "ganske almindelige fans".

 11. I går kl. 15:31

  Tobias Thorning Jørgensen vinder guld med den højeste score nogensinde

  Dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen vinder VM-guld i freestylekonkurrencen i paraklassen grad tre.

  Det skete, da han på hesten Jolene Hill fik den højeste score, der nogensinde er givet i grad tre.

  I alt scorede ekvipagen 86,514 procent.

  Dermed var de markant bedre end hollandske Lotte Krijnsen, der scorede 76,674.

  Tobias Thorning Jørgensen har tidligere vundet en guldmedalje ved VM i ridesport, mens han lørdag var med på det danske hold, der vandt sølv i holdkonkurrencen.

  Du kan se danskerens ridt her:

 12. I går kl. 15:08

  Mads Pedersen bliver nummer ti ved EM: Fabio Jakobsen er ny europamester

  (Foto: Ina Fassbender © Ritzau Scanpix)

  Der var på forhånd lagt op til en massespurt, da landevejsløbet for herrerne skulle køres i München.

  Det danske landshold mødte op til det 208 kilometer lange endagsløb med et hold bygget op om Mads Pedersen som kaptajn og Michael Mørkøv, som hjælper for den danske sprinter.

  Inden feltet nåede her til kørte schweiziske Sylvain Dillier og østrigske Lukas Pöstleberger i udbrud, men det var i sandhed kun et spørgsmål om tid før de to ryttere blev hentet.

  Det skete med 28 kilometer til mål og derfor skulle europamesterskabet afgøres i en massespurt.

  Her viste hollandske Fabio Jakobsen sig hurtigst foran franske Arnaud Démare og belgiske Tim Merlier, mens danske Mads Pedersen bliver nummer ti.

 13. I går kl. 15:03

  Mindst én dræbt efter eksplosioner i Armeniens hovedstad

  Fra billeder og video kan man se tyk, sort røg, der stiger op fra området i Jerevan. (Foto: PHOTOLURE © Ritzau Scanpix)

  I dag kom der pludselig to store eksplosioner i et indkøbscenter i Jerevan, der er hovedstaden i Armenien. Det skriver Reuters.

  Ifølge Armeniens ministerium for katastrofehåndtering er mindst én person dræbt og 20 såret efter eksplosionerne.

  Det skete ifølge Reuters i et fyrværkerilager i indkøbscenteret. Årsagen til eksplosionen er endnu ukendt. Ifølge Al Jazeera siger Levon Sardaryan, der er talsperson for Jerevans borgmester, at redningsarbejdere forsøger at redde folk ud af murbrokker ved centeret.

  En stor røgsky kom op som følge af eksplosionerne.

 14. I går kl. 14:30

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder Tour of Scandinavia

  (Foto: TERJE PEDERSEN © Terje Pedersen / NTB)

  Den første udgave af Tour of Scandinavia har fået en dansk vinder.

  Det står klart efter hollandske Marianne Vos vinder 6. etape af cykelløbet, der startede på Kongens Nytorv i København tirsdag, kørte gennem Sverige onsdag og sluttede i Norge søndag.

  For selvom det ikke blev til en dansk etapesejr, kunne Cecilie Uttrup Ludwig lade sig hylde for den samlede sejr i Tour of Scandinavia.

  Sejren blev grundlagt på lørdagens dronningeetape, hvor Cecilie Uttrup Ludwig kørte alene over stregen på toppen af Norefjell og tog den gule trøje foran løbets nummer to, den tyske mester Liane Lippert.

  Den samlede sejr kroner seks flotte uger for den danske cykelrytter.

  I juni vandt Uttrup Ludwig sit første danske mesterskab, i juli vandt hun en etape i Tour de France. Lørdag vandt danskeren sin tredje etapesejr på cykelsportens højeste niveau, inden det søndag blev til danskerens første samlede sejr i et World Tour løb.

 15. I går kl. 14:16

  Flere amerikanske politikere besøger Taiwan

  Det skabte stor kinesisk vrede, da Nancy Pelosi, der er formand for Repræsentanternes Hus i USA, for små to uger siden valgte at besøge østaten Taiwan.

  I dag og i morgen kommer der atter politisk besøg fra amerikanske politikere i Taiwan. Det skriver nyhedsbureauet AP. Der er fem kongresmedlemmer med i delegationen, som den demokratiske senator Ed Markey fra Massachusetts står i spidsen for.

  Kina reagerede kraftigt på besøget fra Nancy Pelosi og har blandt andet holdt en række militære øvelser omkring Taiwan siden.

  Kina anerkender ikke Taiwan som en selvstændig nation. De mente i forbindelse med Pelosis besøg, at besøget "alvorligt krænker Kinas suverænitet og territoriale integritet".

 16. I går kl. 13:55

  Interessen for Salman Rushdies bøger skyder i vejret efter angreb

  Selvom Salman Rushdies omdiskuterede bog "De sataniske vers" blev til for mere end 30 år siden, ligger den efter fredagens angreb på forfatteren på en førsteplads på bestseller-listen hos Saxo.com.

  Og det er ikke det eneste sted, hvor der er en fornyet interesse for den britisk-indiske forfatter.

  Hos Amazon ligger "De sataniske vers" nummer 11 på listen med bedstsælgende bøger, og i den store og kendte boghandel Strand i New York City er meldingen ifølge Ritzau også, at angrebet har medført stor interesse for Rushdies værker.

  75-årige Salman Rushdie blev angrebet under en forelæsning fredag. Han blev efterfølgende lagt i respirator, men er nu ude igen.

  Rushdie har levet med trusler, siden bogen "De sataniske vers" fik det iranske præstestyre til at udsted en fatwa - en islamisk dødsdom - over ham i 1989, fordi den blev anset som blasfemisk.

 17. I går kl. 13:25

  Varmen giver høstbrande på Bornholm

  (Foto: Laura Barfoed Mikkelsen - DR Bornholm)

  Støv, motorer og høje temperaturer er en brandfarlig cocktail, når der skal høstes.

  I morges gik der ild i en mejetærsker på en mark tæt ved Aakirkeby på Bornholm. Det er øens tredje høstbrand på fire dage.

  Branden blev opdaget af to af naboerne til marken. Den ene kunne se røgen flere kilometer væk.

  - Jeg skyndte mig hjem, fordi jeg var da bekymret for, om det ville sprede sig til mit hus, siger nabo Stig Flemming Jensen.

  Bornholms Brandvæsen fik hurtigt kontrol over branden, som naboerne havde hjulpet til med at inddæmme på forhånd.

  - Landmændene skal huske at rengøre deres maskiner ordentligt, for bare en smule halm kan give gnister og brand, siger indsatsleder på stedet, Michael Grønbæk-Dam.

 18. I går kl. 13:21

  Mindst 41 meldes dræbt efter brand i kirke i Egypten

  Mindst 41 personer er døde, efter en kirke ved Egyptens hovedstad, Kairo, brød i brand. Det oplyser den koptiske kirke i Egypten til flere nyhedsbureauer.

  Flere medier skriver også, at et stort antal personer er blevet såret efter branden.

  Reuters skriver, at branden formentlig skyldtes en elektrisk kortslutning. Branden brød ud, da 5.000 personer var samlet til messe i Abu Sifin-kirken, hvilket skal have skabt et stormløb.

  Embedsmænd siger ifølge AP, at mindst 14 personer er blevet såret udover det store antal døde.

 19. I går kl. 12:41

  Hvalrossen Freya er blevet aflivet

  Hvalrossen Freya laver ikke længere ballade i Oslos havn. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

  Sommerens mest omtalte hvalros, hvalrossen Freya, er blevet aflivet.

  Hvalrossen har i en længere periode huseret i Oslo Havn, hvor den er kendt for at lægge sig op på både og tage en slapper.

  Men opførslen hos den 600 kilo tunge hvalros har også givet anledning til bekymring, fordi flere gæster på havnen har trodset advarsler og er gået for tæt på hvalrossen.

  Af hensyn til sikkerheden har det norske fiskeridirektorat nu valgt at aflive Freya.

  - Beslutningen om aflivning blev taget efter en helhedsvurdering, hvor vi kom frem til, at menneskers liv og helbred kunne komme i fare, siger fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen til VG.

  Ifølge fiskeridirektoratet foregik aflivningen uden dramatik.

 20. I går kl. 11:55

  Landmænd sparer penge og energi på perfekt høstvejr

  Det tørre vejr giver landmændene flere fordele. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Det lune sommervejr er kommet på et perfekt tidspunkt for landmænd, der lige nu har travlt med at høste.

  Varmen betydelig nemlig, at mange slipper for at tørre deres korn, når det skal lagres.

  Normalt er man nødt til at tørre kornet for at reducere vandindholdet.

  På en våd sommer kan det koste landmand Peter Flyger fra Vrå i Nordjylland 10-15 kroner per tønde korn.

  Og da han normalt producerer 35.000 tønder korn, kan han i år spare mindst 350.000 kroner.

  - Tørringen kan nogle år være en rigtig, rigtig dyr proces, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvad det ville have kostet med de energipriser, vi har nu, siger han.

  Der kan være ekstra travlhed på markerne i dag, da der er regn på vej i næste uge.

 21. I går kl. 11:54

  Københavns Politi efterlyser 12-årige Dalila

  Københavns Politi oplyser på Twitter, at man leder efter 12-årige Dalila, der har været savnet af sin familie siden i går aftes.

  Hun er 12 år gammel, cirka 165 centimeter høj, og hun var på tidspunktet, da hun forlod sit hjem, iført sort tøj og hvide sko.

  Opdatering: Politiet oplyser klokken 14.20, at Delila er blevet fundet.

 22. I går kl. 11:52

  Katrine Kristensen vinder VM-guld i freestyle

  Paradressurrytteren Katrine Kristensen og hesten Gørklintgaards Quarter vandt søndag sin tredje medalje ved årets VM i Herning, da de sikrede guldet i freestyle-konkurrencen i grad to.

  Det skete, da ekvipagen med et fremragende ridt nåede helt op på 80,354 i samlet score.

  Lee Pearson fra Storbritannien blev nummer to med en samlet score på 77,860.

  Du kan se danskerens ridt i videoen herunder.

 23. I går kl. 11:31

  450.000 ton korn har forladt ukrainske havne

  I løbet af august har 450.000 ton korn forladt ukrainske havne.

  Det siger Ukraines infrastrukturminister ifølge The Guardian.

  De mange ton afgrøder er dog kun en brøkdel af de omkring 20 millioner ton korn, der har været strandet i Ukraine siden Ruslands invasion af landet.

  I alt 16 skibe med afgrøder har forladt ukrainske havne, siden det i sidste måned lykkedes FN og Tyrkiet at lande en aftale med Ukraine og Rusland om korneksport gennem Sortehavet.

  Ukraine er normalt blandt verdens største eksportører af afgrøder som hvede, og den russiske invasion og blokade af Sortehavet har derfor sendt de globale fødevarepriser på himmelflugt.

  Det har kastet millioner af verdens mest udsatte ud i akut sult, og håbet er derfor, at en genoptagelse af den ukrainske eksport kan afhjælpe problemet.

 24. I går kl. 11:23

  Dansk Erhverv: Et problem at flere går på pension før tid

  Ifølge Dansk Erhverv vælger flere at gå på pension før pensionsalderen, og det er problematisk, lyder det.

  I alt er 311.000 personer nu i en tilbagetrækningsordning før folkepensionen.

  - Det betyder, at vi mangler den arbejdskraft ude i virksomhederne, og det koster velstand og velfærd i Danmark, siger Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

  Brian Mikkelsen henviser til, at danske virksomheder har haft 80.000 ubesatte stillinger.

  Der er fem ordninger, man kan benytte sig af for at trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet: efterløn, førtidspension, fleksydelse, seniorpension og ret til tidlig pension - også kendt som Arne-pension.

  Pensionsalderen er i dag 67 år.

 25. I går kl. 11:02

  Danske svømmere er klar til semifinalerne

  Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg er videre til semifinalen i 200 meter brystsvømning ved European Championships.

  Sidstnævnte blev nummer to i hendes heat i den fjerdehurtigste tid af alle.

  Også Helena Rosendahl-Bach er videre til semifinalen i 100 meter butterfly.

  Der er semifinaler i 200 meter brystsvømning klokken 18.37, mens der er semifinaler i 100 meter butterfly klokken 18.21.

  Du kan se med direkte på DR2 fra klokken 18.

 26. I går kl. 10:41

  Regeringen vil gøre seksualundervisning obligatoriskungdomsuddannelser

  Rettelse: Ministeren oplyste oprindeligt, at den obligatoriske seksualundervisning nu bliver indført, men ministeriet har efterfølgende oplyst, at det kræver en aftale med forligspartierne.

  Seksualundervisning er allerede obligatorisk på skemaet i folkeskoler, og hvis det står til regeringen skal det fremover også gælde på ungdomsuddannelser.

  Flere elevorganisationer påpegede tidligere på året, at seksualundervisningen i folkeskolen ikke er nok, og at man derfor også ønskede, at det blev obligatoriskungdomsuddannelser.

  - Det er supergodt kæmpet af de unge. Det virker, når man blander sig. Tak, fordi I er kommet med alle jeres input og kæmpet alt det, som I har, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

  Regeringen vil drøfte forslaget med gymnasieforligskredsen, hvor der skal findes et flertal, hvilket der ventes at være.

 27. I går kl. 09:18

  En mand anholdt efter skyderi i lufthavn i Australiens hovedstad

  Ingen personer blev såret i forbindelse med et skyderi i Canberras lufthavn. (Foto: MIck Tsikas © Ritzau Scanpix)

  I nat dansk tid blev lufthavnen i den australske hovedstad, Canberra, evakueret på grund af et skyderi. En mand er blevet anholdt, og der var ingen, som blev såret.

  Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

  - Det er min opfattelse, at manden skød mod vinduer i terminalen, og at der ikke var skud rettet mod personer. Vi tror heller ikke lige nu, at der var mere end et enkelt våben, siger den fungerende kriminalkommissær, Dave Craft, på et pressemøde.

  Episoden medførte flere flyaflysninger, mens passagerer, som allerede sad i deres fly, blev bedt om at forlade flyene som følge af evakueringen.

  - Vi var ved sikkerhedstjek og hørte de første skud. Jeg vendte mig om, og der så jeg en mand stå med en lille pistol, mens han kiggede ud mod der, hvor bilerne sætter folk af, fortæller øjenvidnet Alison, der ikke vil oplyse sit efternavn, til Sydney Morning Herald.

 28. I går kl. 08:52

  Endnu en hed sommerdag med op til 30 grader

  Efter en særdeles varm dag i går ville nogle måske foretrække en frisk brise i dag.

  Men sådan kommer det ikke til at gå.

  DMI varsler også i dag temperaturer op mellem 25 og 30 grader, lokalt måske endnu varmere.

  Især i Jylland kan der dog blive perioder med skyer, og længst mod vest vil der måske falde lidt regn - hvis man er heldig.

  Når solen igen går ned, falder temperaturen til mellem 14 og 20 grader.

  I næste uge fortsætter varmen, men med større risiko for byger og tordenvejr.

 29. I går kl. 08:47

  Analytiker: Milliard-lån holder SAS på vingerne det næste års tid

  SAS har her til morgen oplyst, at man har sikret sig et lån på 700 millioner dollar eller godt 5 milliarder danske kroner via det amerikanske selskab Apollo Global Management.

  Pengene falder på et tørt sted, men er ifølge aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen nok til at sikre SAS på den korte bane.

  - Det er min forventning, at det her store lån også er nok til, at SAS kan stå igennem det næste års tid, siger han til DR Nyheder.

  På den lange bane skal SAS til gengæld skære alvorligt ned i sine omkostninger, hvis selskabet skal blive konkurrencedygtigt og rentabelt igen, mener han.

  Her skal man blandt andet forsøge at slå en del af den gæld, man har til de leasingselskaber, som man har lejet fly af, og forhandle med flere medarbejdergrupper om besparelser.

  Der er desuden tale om et dyrt lån for SAS, siger Jacob Pedersen.

  - Apollo tager sig i den grad betalt for det her. Men sådan er det. Det er dyrt at være fattig, og det er det her et skoleeksempel på, siger han.

 30. I går kl. 08:19

  Tesfaye mødes med klubber og fans efter fodboldballade

  Sidste weekends opgør i Parken mellem FCK og Brøndby gav anledning til flere tilskueruroligheder. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  I dag mødes justitsminister Mattias Tesfaye (S) med fodboldens aktører til et dialogmøde om tilskuerballade i forbindelse med kampe i Superligaen.

  Både klubber, Divisionsforeningen, DBU og fanklubberne er indkaldt til mødet, hvor man skal drøfte, hvad man kan gøre ved urolighederne.

  Da Brøndby IF og FCK i sidste weekend tørnede sammen i Parken, kastede Brøndby-fans sæder på banen, mens flere FCK-fans blev truet til at aflevere deres fodboldtrøjer, da de i S-tog var på vej hjem fra kamp.

  Mattias Tesfaye har i den forbindelse meldt sig klar til at slå hårdere ned på urostifterne, hvis adfærd han kalder fuldstændig uacceptabel.

 31. I går kl. 06:53

  Syv personer såret ved skyderi i Jerusalem

  Israelske myndigheder inspicerer en bus efter et angreb i Jerusalems gamle bydel. (Foto: Ahmad gharabli © Ritzau Scanpix)

  Mindst syv personer er i nat blev såret, efter at gerningsmænd har skudt omkring sig i Jerusalem.

  Det skriver BBC.

  Gerningsmændene angreb en bus og skød i et parkeringshus nær Grædemuren, der er kendt som bedested for jøder.

  De sårede er seks mænd og en kvinde, hvoraf to er i kritisk tilstand.

  Ifølge The Times of Israel ventede mindst en gerningsmand ved et busstoppested, før han begyndte at skyde mod passagererne.

  Hvor mange gerningsmænd, der er tale om, vides ikke, men politiet leder efter mindst to mistænkte.

  Hændelsen finder sted efter en periode med uroligheder i Israel og det palæstinensiske område.

 32. I går kl. 06:32

  SAS sikrer sig milliarder fra USA

  Hvis der var en nervøsitet i SAS for at løbe tør for penge de kommende måneder, så er der nu faldet ro på. Det gældsplagede flyselskab har sikret sig tilsagn fra en amerikansk investor om et lån på 700 millioner dollar.

  Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

  SAS meddelte i juli, at det har søgt om konkursbeskyttelse i USA i en såkaldt chapter 11-proces. Det skal give selskabet ro til at gennemføre en omfattende omstrukturering.

  Det er Apollo Global Management, der har sikret SAS de cirka 5,1 milliarder kroner. Pengene skal sikre, at SAS kan fortsætte driften og udbetale løn i de 9 til 12 måneder, som processen i USA forventes at vare.

  - Med denne finansiering vil vi have en stærk finansiel position til fortsat at støtte vores igangværende operationer gennem hele vores frivillige omstruktureringsproces i USA, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling i meddelelsen.

 33. I går kl. 05:46

  Salman Rushdie får ikke længere hjælp af en respirator og kan gå og tale

  Den indisk-britiske forfatter Salman Rushdie skal ikke længere bruge en respirator for at trække vejret og er i stand til at gå og tale.

  Det skriver britiske The Guardian.

  Forfatteren blev fredag formiddag lokal tid overfaldet med kniv i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA og er stadig indlagt med svære skader.

  Ved angrebet fik han blandt andet skader på leveren, skåret nerver i armen over og er desuden i fare for at miste et øje.

  Lørdag aften skrev hans forfatterkollega Aatish Taseer dog på Twitter, at han var "ude af respirator og talte (og jokede)".

 34. 13. aug kl. 23:56

  Hvalrossen Freya kan blive aflivet, hvis ikke folk lader hende være

  • Freya nyder sin plads i solen på en båd i Oslo Havn. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  • Hvalrossen vejer 600 kilo. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  På trods af advarsler om fare for både dem selv og hvalrossen, så fortsætter folk med at nærme sig den hvalros, der efterhånden har huseret i en længere periode omkring Oslo Havn.

  Freja, som hun bliver kaldt, er kendt for at lægge sig op på både og tage en slapper, og det har skabt stor interesse for den 600 kilo tunge hvalros.

  Men nu siger det norske fiskedirektorat ifølge BBC, at de er ved at overveje, hvad de vil gøre, hvis ikke folk begynder at lytte til deres advarsler - og en af mulighederne er altså at aflive hende for hendes eget og tilskuernes bedste, så ingen kommer til skade.

  - Vi overvejer nu yderligere tiltag, hvoraf aflivning kan være et reelt alternativ, siger Nadia Jdaini, der er senior kommunikationsrådgiver i Fiskedirektoratet.

  Meldingen er foranlediget af et billede, hvor en meget stor gruppe mennesker - inklusiv børn står tæt på den store hvalros.

 35. 13. aug kl. 23:42

  Tauson misser WTA-turnering i Cincinnati

  Det lykkedes ikke Clara Tauson at vinde den første kamp i kvalifikationen til WTA-turneringen i USA. Dermed er den 19-årige danske tennisspiller ude efter blot en enkelt kamp.

  Tauson tabte så klart som 2-6, 3-6 til australske Ajla Tomljanovic efter en time og et kvarters spil.

  29-årige Tomljanovic, der er nummer 72 i verden, havde styringen på kampen i det meste af tiden.

  Tauson, der er nummer 49 i verden, var på intet tidspunkt i front i løbet af opgøret.

 36. 13. aug kl. 23:18

  Barcelona skuffer i Andreas Christensens debut

  Andreas Christensen spillede en fin kamp, men måtte nøjes med et enkelt point mod Rayo Vallecano. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

  Det blev ikke den drømmestart for FC Barcelona, som Andreas Christensen havde forestillet sig, da den catalanske klub lørdag aften spillede 0-0 mod Rayo Vallecano i La Liga.

  Den danske landsholdsspiller fik en time på banen i det bagerste geled, inden cheftræner Xavi i stedet for gav plads til Sergi Roberto.

  Andreas Christensen var dog ikke den eneste, som fik debut lørdag aften for den økonomisk trængte klub, der har kæmpet med at skabe luft i budgettet til at kunne registrere alle nye spillere.

  Også angriberen Robert Lewandowski samt kantspilleren Raphinha var ligesom Andreas Christensen med fra start.

 37. 13. aug kl. 22:32

  Har du svedt i dag? 89 procent af landet lagt ned af varmebølge

  Det kan næsten føles, som når man lander sydpå, når man træder udenfor sin dør i disse dage.

  Og det er der en god grund til. For de seneste dages høje temperaturer har gjort, at 89 procent af landet har været omfattet af en varmebølge, mens 27 procent har oplevet regulær hedebølge.

  Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut på Twitter.

  Forskellen på en varme- og hedebølge er antallet af grader. For en varmebølge gælder det, at middeltemperaturen målt over tre sammenhængende dage overstiger 25 grader, mens det for hedebølgen er 28 grader.

 38. 13. aug kl. 21:50

  Regeringens mål om 1.000 flere sygeplejersker er gået baglæns

  500 flere sygeplejersker i 2020 og yderligere 500 i 2021. Det var målet med den aftale, som regeringen og Danske Regioner indgik i januar 2020.

  Men i første kvartal i år kunne man kun tælle til 194 flere sygeplejersker, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

  Målet om 1.000 flere sygeplejersker var nået i andet kvartal i 2021, men siden er udviklingen gået baglæns.

  Det betyder, at sygeplejerskerne på de danske hospitaler mangler kolleger. Det er et kæmpe problem, fastslår formanden i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

 39. 13. aug kl. 21:00

  24-årig mand sigtet for drabsforsøg på Rushdie nægter sig skyldig

  Den 24-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg og overfald på forfatteren Salman Rushdie, nægter sig skyldig i anklagerne.

  Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Ritzau.

  Mandens advokat kom med erklæringen på hans vegne ved en domstol i delstaten New York lørdag aften dansk tid.

 40. 13. aug kl. 20:34

  Mathias Jensen scorer i Brentford-afklapsning af Christian Eriksens United

  Der var lagt op til et glædeligt gensyn, da Christian Eriksen besøgte sin gamle hjemmebane Brentford Community Stadion.

  Den danske 10’er præsterede upåklageligt i sit halve år hos Brentford, der gik fra seks sejre i 28 kampe uden Eriksen til syv sejre i 10 kampe med ham på holdet.

  Lørdag aften spillede Christian Eriksen dog ikke for Thomas Franks Brentford FC, men i stedet sin nye klub Manchester United, der besøgte danskerklubben i anden spillerunde af Premier League.

  Besøget var dog alt andet end et glædeligt gensyn for Manchester United og Christian Eriksen.

  Med Mads Roeslev, Christian Nørgaard og Mathias Jensen i startopstillingen udspillede effektive Brentford til tider rådvilde Manchester United og sendte den detroniseret storklub hjem med et nederlag på 4-0.

  Særlig Mathias Jensen spillede en kampafgørende rolle, da han efter 10 minutter erobrede bolden fra Cristiano Ronaldo på midten af banen, inden han spillede Josh Dasilva fri til scoring.

  Otte minutter senere scorede Mathias Jensen selv og inden pausen blev det til både 3-0 og 4-0 til Brentford.

  Manchester United kom aldrig tæt på en scoring i anden halvleg, hvor Christian Eriksen spillede 87 minutter af kampen på sit gamle stadion, inden han blev skiftet ud tre minutter før tid.

  Med sejren spiller Brentford sig op på tredjepladsen i Premier League med fire point, mens Manchester United indtager tabellens sidsteplads med nul point.

 41. 13. aug kl. 19:53

  To personer anholdt efter brand i etageejendomme i Nordborg

  Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt to personer efter to brande i Nordborg på Als lørdag eftermiddag. Det skriver de på Twitter.

  Politiet mistænker de to for at stå bag to brande, der ramte to forskellige etageejendomme på samme gade i byen.

  Det drejer sig om Storegade 27 og 31.

  I forbindelse med den ene brand, blev en beboer indlagt til observation for røgforgiftning.

 42. 13. aug kl. 19:19

  Julie Kepp Jensen svømmer sig i EM-finalen i 50-meter rygcrawl

  Den 22-årige danske svømmer Julie Kepp Jensen skal svømme EM-finale søndag aften.

  Det står klart efter hun lørdag satte tiden 28.16 sekunder ved semifinalen i 50-meter rygcrawl.

  Semifinalens syvendebedste tid var nok til at indløse en billet til søndagens EM-finale.

  Årets svømmetalent i 2018 har tidligere vundet to bronzemdaljer ved europamesterskabet i svømning.

  Det skete i 2015 i disciplinerne 50-meter buttefly og 50-meter freestyle.

  Man kan følge Julie Kepp Jensens EM-finale i 50 meter rygcrawl på DR2 søndag aften klokken 18.06.

 43. 13. aug kl. 18:55

  Stolt dansk paradressurhold tror på guld i fremtiden

  De danske VM-sølvvindere i paradressur for hold havde svært ved at gemme superlativerne væk, da medaljen blev sikret lørdag aften.

  Holdet, der består af Tobias Thorning, Katrine Kristensen, Nicole Johnsen og Klara Dyhm-Junge, var blot 0,5 procentpoint efter Holland i kampen om guldet, og det var især Tobias Thorning stolt over.

  - Det er bare mega fedt. Vi vidste, at vi havde et stærtk hold, og at vi kunne tage en medalje.

  - Man ærgrer sig lidt, når nu det var så tæt på. Men vi ved også, at vi har præsteret så flot, så vi er vanvittigt stolte.

  - Det er ikke urealistisk, at vi kan hente en guldmedalje i fremtiden, siger Tobias Thorning.

  I morgen deltagere alle fire ryttere i det individuelle finaler på sidstedagen ved VM i ridesport i Herning.

 44. 13. aug kl. 18:04

  Gestus dessertpandekager tilbagekaldes efter fund af listeria-bakterie

  Hvis du har købt dessertpandekager fra Gestus til isdesserten i aften ovenpå sådan en varm dag...

  Ja, så bliver du nok nødt til at droppe pandekagerne. I hvert fald hvis det er nogle, som er bedst før den 29. august.

  Der er nemlig fundet et lavt indhold af den sygdomsfremkaldende bakterie listeria i det parti af Gestus' dessertpandekager, og derfor rådes kunder, der har købt dem, til enten at levere dem tilbage eller kassere dem.

  Det skriver dagligvarekoncernen Dagrofa i en pressemeddelelse.

  Pandekagerne er blevet solgt i butikskæderne Meny, Spar, Min Købmand, Let-køb, Løvbjerg og Nemlig.com samt enkelte andre butikker.

  Listeria-bakterien kan forårsage diarré og influenzalignende symptomer, hvis man indtager den.

  Hvis man har nedsat immunforsvar, er der desuden risiko for at få mere alvorlige symptomer.

 45. 13. aug kl. 17:30

  Rushdies overfaldsmand er sigtet for drabsforsøg

  Den formodede gerningsmand bag angrebet på forfatteren Salman Rushdie er blevet sigtet for overfald og drabsforsøg.

  Det oplyser den lokale anklagemyndighed i Chautauqua i delstaten New York, hvor angrebet skete fredag, skriver Ritzau.

  - Han blev fremstillet for en dommer på de sigtelser i aftes og varetægtsfængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution, skriver anklager Jason Schmidt i en meddelelse lørdag.

  Rushdie blev stukket i halsen og overkroppen under et foredrag. Efter flere timer på operationsbordet ligger den amerikansk-indiske forfatter nu i respirator. Han kan ikke tale, har lægerne oplyst.

  Den 24-årige formodede gerningsmand blev anholdt umiddelbart efter angrebet.

  Det er endnu uklart, hvad motivet bag angrebet var.

 46. 13. aug kl. 17:16

  Danmark vinder VM-sølv i paradressur for hold

  Det danske landshold i paradressur for hold er VM-sølvvindere efter en tæt konkurrence i Herning.

  Holdet, der består af Tobias Thorning, Karla Dyhm Junge, Katrine Kristensen og Nicole Johnsen kunne smide armene i vejret tidligt søndag aften, da den sidste irske rytter forlod sandet.

  Den samlede danske score på 229.751% var altså nok til at hente sølv, men akkurat ikke nok til at vriste guldet fra Holland, der med en score på 230.225% kunne juble højest.

  USA nuppede med scoren 225.335% bronzemedaljen.

  Det er Danmarks ottende medalje ved VM i ridesport.

 47. 13. aug kl. 17:03

  Forsikringsselskaber melder om titusindvis af henvendelser over sommerferien

  Titusindvis af danskere har i sommerens løb hevet fat i deres forsikringsselskab.

  Det skyldes en kombination af fornyet rejsefeber og en langvarig SAS-konflikt.

  Det viser svar fra fem af landets største forsikringsselskaber, som DR Nyheder har talt med.

  I Topdanmark melder skadedirektør Rasmus Ruby-Johansen om en stigning i henvendelser, der er højere end 2019, som er det seneste "normale" rejseår inden corona ramte.

  I første halvår i år ligger antallet af henvendelser 46 procent højere end i 2019, mens det alene i juli er 56 procent højere.

 48. 13. aug kl. 15:38

  Rekordhøje regninger på vej til gaskunder i Norlys

  Nogle gaskunder hos Norlys må måske lige kigge en ekstra gang på tallet i bunden af regningen i disse dage.

  Opkrævningerne for denne afregningsperiode er nemlig rekordhøje, skriver Norlys i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Ved seneste opkrævning lød prisen per kubikmeter gas på 11,06 kroner. Nu er prisen mere end fordoblet og ligger på 23,24 kroner.

  Christian Ruhe, der er kommerciel direktør i Norlys peger på, at de høje priser blandt andet skyldes, at udbuddet er faldet drastisk, fordi Europa lige nu kun får en fjerdedel af den gas fra Rusland, som vi gjorde samme periode sidste år. Desuden peger Ruhe på, at frygten for, at Rusland skulle lukke helt for gassen også får priserne til at stige.

  Han tør ikke spå om, hvordan priserne vil udvikle sig fremover.

 49. 13. aug kl. 14:19

  Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig kører sig i førertrøjen i Tour of Scandinavia

  Danske Cecilie Uttrup Ludwig var stærkest i det store bjergslag i Tour of Scandinavia og fører nu samlet. (Foto: IMAGO/Arne Mill © IMAGO/frontalvision.com)

  Begge næver knyttet og jubelbrøl.

  Den danske mester Cecilie Uttrup Ludwig er ny kvinde i førertrøjen ved etapeløbet Tour of Scandinavia. Hun satte resten af forfølgende på femte etape, som sluttede på stigningen Norefjell i Norge. Uttrup Ludwig var efterfølgende kortfattet, men begejstret for sin sejr.

  - Det var fedt. Holdte kørte så flot. Det var så fedt, det var så fedt, sagde hun efterfølgende til Eurosport.

  FDJ-køreren har dermed 17 sekunder ned til nummer to Liane Lippert inden sidste og sjette etape søndag.

  Hun var firer i klassementet inden bjergetapen blot 24 sekunder efter førende Marianne Vos, som gik helt ned og tabte næsten tre minutter på femte etape.

  Uttrup Ludwig vandt for nylig en etapesejr i Tour de France Femmes, hvor hun sluttede på en syvendeplads.

 50. 13. aug kl. 13:06

  Taliban affyrede skud under kvindedemonstration i Kabul

  Kun få dage før Taliban igen har siddet på magten i Aghanistan i præcist et år, har en demonstration i hovedstaden, Kabul, fået en voldsom afslutning.

  Under demonstrationen skød talibanfolk op i luften for at sprede demonstranterne, der hovedsageligt var kvinder. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Nogle af de kvinder, der søgte tilflugt i nærliggende butikker, blev også jagtet og slået med soldaternes riffelkolber, skriver NRK.

  Omkring 40 kvinder marcherede foran undervisningsministeriet i Kabul, mens de råbte "brød, job og frihed".

  Med sig havde de en plakat med teksten "15. august er en sort dag" med henvisning til netop den dato, hvor den islamistiske bevægelse overtog magten.

Mere fra dr.dk