Seneste nyt
11. sep 2021

For første gang i knap tyve år: Jennifer Lopez og Ben Affleck viser sig på den røde løber sammen

Det var under stor pressebevågenhed, at Ben Affleck og Jennifer Lopez viste sig på den røde løber igen. (Foto: Filippo MONTEFORTE © Ritzau Scanpix)

For første gang i næsten 20 år viser den verdensberømte skuespiller Ben Affleck og sangerinde Jennifer Lopez sig sammen som et par på den røde løber.

Det skete før præmieren på filmen 'The Last Duel' i går til Venice Film Festival, som Ben Affleck spiller med i.

Den celebre par, der af fans omtales 'Bennifer', har ellers sidst vist sig sammen på en rød løber i 2003. Parret gik fra hinanden i 2004 trods en forlovelse.

Seneste nyt

 1. 7 min. siden

  Putin godkender stramning af loven: 10 års fængsel til desertører

  Fremover kan det koste op til 10 års fængsel, hvis man deserterer fra den russiske hær, hvis man nægter at kæmpe, nægter at adlyde ordrer, eller hvis man overgiver sig til fjenden.

  Det står klart, efter den russiske præsident, Vladimir Putin, i dag formelt har underskrevet loven, der skærper straffen for den slags forbrydelser, skriver flere internationale medier, som citerer det russiske nyhedsbureau Tass. Tidligere var straffen for at desertere op til fem års fængsel, skriver Sky News.

  Loven blev tidligere på ugen stemt gennem det russiske parlament, Dumaen.

  Lovstramningen kommer i kølvandet på, at Putin har annonceret en delvis mobilisering, hvor op mod 300.000 russere risikerer at blive indkaldt til militærtjeneste i Ukraine.

 2. 30 min. siden

  Ukraine spiller sig på førstepladsen i Nations League efter VM-skuffelse

  Ukraines Vitalii Mykolenko i nærkamp med Artak Dashyan. (Foto: HAYK BAGHDASARYAN © Ritzau Scanpix)

  Med en 5-0 sejr over Armenien spiller Ukraine sig på førstepladsen i landets Nations League-gruppe.

  Ved pausen var ukrainerne blot foran med 1-0, men i anden halvleg var der klasseforskel mellem holdene. Flere flotte mål tog pusten fra armenerne, og så kunne Ukraine spille sig på førstepladsen foran Skotland, Irland og Armenien.

  Sejren kommer efter en stor ukrainsk skuffelse, da holdet i sommer tabte til Wales i kampen om at komme med til VM.

  Næste opgave for Ukraine bliver den afgørende kamp mod Skotland om at tage gruppesejren. Ukraine er på papiret hjemmeholdet, men kampen afvikles i Krakow.

 3. 43 min. siden

  Danske støttedemonstrationer skal vise solidaritet med iranske protester

  Det er ikke kun i Iran, at folk i disse dage går på gaderne i massiv protest over kvindeundertrykkelse og andre menneskerettighedskrænkelser i landet.

  Også herhjemme bliver der i dag afholdt støttedemonstrationer flere steder. Demonstrationerne finder sted i solidaritet med det iranske folk, der den seneste tid har demonstreret mod det iranske regime og det såkaldte moralpoliti.

  En af de mange deltagende er dansk-iranske Sogand Mehdigholy, der også er konferencier ved en af dagens demonstrationer.

  Den seneste tids massive protester, der har spredt sig til over 80 iranske byer, skyldes, at en 22-årig kvinde ved navn Jina Mahsa Amini d. 16. september døde i moralpolitiets varetægt.

  Jina Mahsa Amini var få dage forinden blevet anholdt under et besøg i landets hovedstad, Teheran, hvor moralpolitiet tilbageholdte hende, da det mente, at hun forbrød sig mod reglerne for korrekt påklædning.

  • Mange var mødt frem for at vise deres støtte til det iranske folk, der i øjeblikket protesterer mod kvindeundertrykkelse og manglende menneskerettigheder i landet. (© DR)
  • (© DR)
  1 / 2
 4. I dag kl. 16:29

  Elton John hædret med medalje af Joe Biden: 'Jeg er forbløffet, ydmyg og beæret'

  Den britiske rockmusiker Elton John blev rørt til tårer, da han modtog 'National Humanities Medal' på plænen foran Det Hvide Hus.

  Fredag aften spillede Elton John en særlig koncert på plænen foran Det Hvide Hus, og efter optrædenen havde den amerikanske præsident en overraskelse, der ikke gjorde aftenen mindre speciel for den 75-årige rocklegende.

  Elton John blev til sin store overraskelse hædret med medaljen 'National Humanities Medal', som Joe Biden overrakte ham for sit store arbejde med at skrabe penge sammen til kampen mod aids gennem Elton John Aids Foundation.

  Og det var en tydeligt berørt Elton John, der modtog medaljen.

  - Jeg er forbløffet, ydmyg og beæret over denne fornemme hæder fra USA. Jeg vil værdsætte den så meget, og den vil få mig til at fordoble min indsats for at gøre denne sygdom til fortid, lød det fra Elton John.

  Elton John blev rørt til tårer, da begrundelsen for tildelingen blev læst op. (Foto: EVELYN HOCKSTEIN © Ritzau Scanpix)
 5. I dag kl. 15:24

  FN kritiserer Danmark for dets håndtering i sag om fængslet aktivist

  Danmark modtager ret kraftig kritik fra FN i forbindelse med sin håndtering af sagen om menneskerettighedsaktivisten Abdulhadi Al-Khawaja.

  Abdulhadi Al-Khawaja, der har dobbelt statsborgerskab i henholdsvis Danmark og Bahrain, har siden 2011 siddet fængslet i Bahrain for at have deltaget og arrangeret fredelige demonstrationer mod styret under Det Arabiske Forår.

  Og FN's særlige rapportør for menneskerettigheder Mary Lawlor er chokeret over, at Danmark i al den tid ikke gjort mere få ham løsladt.

  - Jeg synes, at det er chokerende, at de (Danmark, red.) har tilladt en uskyldig menneskerettighedsforkæmper at sidde fængslet i 11 år, og at de ikke har lagt nok pres på, for at få ham løsladt. Det finder jeg frastødende, siger hun og opforderer til, at Danmark lægger stort pres på regeringen i Bahrain.

 6. I dag kl. 15:01

  Skuffet Bjarne Riis: Selvfølgelig skal en gut som Vingegaard køre VM

  Bjarne Riis undrer sig over, hvad Vingegaard foretager sig. Han forstår heller ikke, at Jumbo-Visma ikke har meldt tydeligt ud, hvorfor den danske stjerne er fraværende. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

  Siden cykelrytteren Jonas Vingegaard i sommer vandt Tour de France, har danskeren kun kørt et enkelt hollandsk gadeløb.

  Det skuffer den tidligere cykelstjerne og holdejer Bjarne Riis, der især havde håbet på den 25-årige danskers deltagelse ved søndagens VM i landevejscykling.

  - Selvfølgelig skal sådan en gut køre VM, hvis det passer ham med en kuperet og halvhård rute, lyder det fra Bjarne til BT.

  Bjarne Riis fortæller samtidig, at han under sin professionelle karriere følte sig forpligtet til at køre VM.

  Vingegaards rival under Tour de France, sloveneren Tadej Pogacar, har siden sommerens andenplads i Frankrig deltaget i flere løb i Europa og Canada, og han er også at finde til VM i Australien.

 7. I dag kl. 14:26

  Frit valg på alle hylder for Hjulmand forud for brag mod Frankrig

  Landstræner Kasper Hjulmand kan vælge mellem alle spillerne i truppen, når startopstillingen til kampen mod Frankrig skal sættes. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske landstræner Kasper Hjulmand meddeler lørdag, at alle spillere er klar til søndagens Nations League-brag mod Frankrig.

  Der har især været tvivl om, hvor vidt Simon Kjær nåede at komme sig over et slag, som han pådrog sig i torsdagens nederlag til Kroatien.

  Men der er ingen grund til at male fanden på væggen op til kampen mod Frankrig, hvor Parken bliver malet rød og hvid.

  For ifølge Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, er søndagens kamp blevet udsolgt på rekordtid. DBU kunne tilmed have solgt dobbelt så mange billetter.

  - Der bliver blandt andet mulighed for at synge med på en VM-sang, lyder det hemmelighedsfuldt fra Jakob Høyer.

 8. I dag kl. 13:49

  Nyt dødskriterium skal hjælpe med flere organdonationer

  Der er for lang ventetid på organdonation, men det kan der snart blive ændret på.

  Sundhedsstyrelsen har nemlig sendt nye anbefalinger om hjertedødskriteriet i høring, skriver Ritzau.

  Hjertedødskriteriet er et dødskriterium som Folketingets partier vedtog i 2019, hvor det er tilladt at donere, når hjertet er stoppet med at slå, og den afdøde ikke længere trækker vejret.

  Men dødsattesten laves først, når de sikre dødstegn er indtruffet, og det betyder, at der ofte er gået så lang tid, at den afdødes organer ikke længere kan bruges til donation.

  For at bruge organerne, er der behov for kriterier, der sikkert kan afgøre, om en person er hjertedød, og det er anbefalingerne til disse kriterier, som Sundhedsstyrelsen nu vil sende i høring.

 9. I dag kl. 13:42

  20-årig sigtet for drab i vandpibebutik

  Politiet har sigtet en 20-årig mand for drab på en 24-årig mand i en vandpibebutik i København.

  Den 20-årige nægter sig skyldig.

  Manden døde efter at være blevet skudt 12. september om aftenen på Frederikssundsvej 25.

  Den formodede gerningsmand menes ifølge politiet at være flygtet på cykel og til fods fra gerningsstedet.

  - En 20 årig dansk mand fremstilles i dag i grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for drabet begået d. 12/9-22 i en butik på Frederikssundsvej 25, skriver Københavns Politi på Twitter.

  Offeret havde ifølge politiet ikke tråde til rocker-bandemiljøet.

 10. I dag kl. 13:41

  Danmark er ekstremt forberedte på uforudsigeligt VM i landevejscykling

  Michael Mørkøvs rolle søndag bliver at hjælpe Magnus Cort. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Natten til søndag køres mændenes VM i landevejscykling, og selvom flere af Danmarks største profiler ikke er med, så bliver der ikke slækket på forberedelserne.

  - Præcis til VM, er vi ekstremt forberedte. Vi er sammen i hele ugen op til, vi træner sammen hver dag, vi snakker hele løbet igennem, og vi kender ruten, siger Michael Mørkøv til Ritzau.

  Ruten er 266,9 kilometer lang, og undervejs er der flere korte stigninger, der kan give feltets lykkeriddere mulighed for at snyde feltets sprintere.

  - Derfor har man forud for løbet svært ved at pege på, om ruten er for de hurtige eller for dem, der er gode til at køre op, lyder det fra Mørkøv.

  Søndag bliver Mørkøvs rolle at være hjælperytter for Magnus Cort, der blot er én af de flere muligheder, som Danmark har for få fingrene i VM-trøjen med regnbuestriberne.

  Danmarks hold består af Michael Mørkøv, Mattias Skjelmose, Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Alexander Kamp, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Anton Charmig.

  Løbet vises natten til søndag på TV2 Sport klokken 02.05.

 11. I dag kl. 13:26

  Bornholm kan få atomkraftværk tæt på

  Da Barsebäck lukkede i 2005, var det et farvel til et atomkraftværk tæt på Danmark, men nu kan et nyt se dagens lys.

  Polen har nemlig sendt planer om et nyt atomkraftværk tæt på Danmark i international høring, skriver netmediet polennu.dk.

  Det planlagte atomkraftværk skal opføres under 100 kilometer fra Bornholm i den nordlige region Pommern, hvor også byen Gdansk ligger. Atomkraft indgår i Polens energiplan for 2040.

  Polen er dog forpligtet til at invitere til høringssvar, når et projekt kan have konsekvenser for miljøet.

  Det betyder, at blandt andet den danske offentlighed, danske myndigheder og danske interesseorganisationer har mulighed for at blive hørt i forhold til projektet.

  Efter planerne skal byggeriet begynde i 2026 og værket stå færdigt i 2033.

 12. I dag kl. 13:10

  EU-chef vil holde døren åben for russere, som flygter for at undgå militærtjeneste

  Formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, siger i dag til mediet Politico, at EU-landene bør tillade indrejse for de russiske statsborgere, som forlader Rusland for at undgå at blive indkaldt til militærtjeneste, skriver Sky News.

  - Vi skal vise åbenhed over for dem, som ikke ønsker at blive brugt som et instrument af Kreml, siger Charles Michel.

  - Principielt mener jeg, at EU-landene skal tage imod dem, der er i fare på grund af deres politiske overbevisning.

  Præsident Putin sagde i en tale i onsdags, at 300.000 russere nu kan forvente at blive indkaldt til militæret.

  Følg udviklingen i Ukraine-krigen her i vores liveblog.

 13. I dag kl. 12:45

  Danmarks ambassadør i Iran: Protesterne ikke så udbredte, som man kan få indtryk af

  Protesterne i Iran i kølvandet på den 22-årige kvinde Mahsa Aminis dødsfald i moralpolitiets varetægt fortsætter ufortrødent.

  Menneskerettighedsorganisationen Iran Human Rights vurderer, at mindst 50 demonstranter har mistet livet under de massive protester.

  Men ifølge Danmarks ambassadør i Iran, Jesper Vahr, der befinder sig i hovedstaden Teheran, er protesterne ikke så udbredte, som man kan få indtryk af.

  - Det er nogle dramatiske billeder, vi ser, og det kan efterlade indtrykket af, at Iran og Teheran er under belejring. Det er ikke tilfældet. I dagtimerne er her stille, men når mørket bryder frem, starter protesterne og demonstrationerne.

  - De er karakteriseret ved at være forholdsvis afgrænsede og med relativt få mennesker. Vi taler ikke om tusinder, vi taler om hundreder i de enkelte demonstrationer. Man må sige, at de protesterende - om end det er sag, som vi kan have sympati for - ikke har formået at mobilisere masserne, siger han.

 14. I dag kl. 12:42

  Efter tre VM-medaljer: Laudrup-Dufour tager afsked med Vamos Amigos

  Cathrine Laudrup-Dufour på Vamos Amigos under VM i Herning 2022. (Foto: Garry Bowden/Shutterstock © Copyright (c) 2022 Shutterstock. No use without permission.)

  I august vandt ekvipagen bestående af Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos tre medaljer ved VM i Herning. Men nu stopper samarbejdet som rytter og hest.

  Fremover skal den 10-årige vallak hjem til sine ejere i England, hvor Annabella Pidgley overtager rollen som Vamos Amigos' rytter.

  - Det er blevet tid til, at vores one in a million Vamos Amigos skal starte et nyt kapitel i England, skriver Laudrup-Dufour på sin Instagram-profil.

  Duoen mellem Vamos Amigos og Laudrup-Dufour nåede at skabe flere internationale toppræstationer, hvilket resulterede i en andenplads på verdensranglisten.

  - Tak for alt Vamos; du har givet mig de mest fantastiske oplevelser, som jeg aldrig vil glemme. Elsker dig endeløst lille mand, lyder det fra Laudrup-Dufour.

  Den danske dressurrytter skal fortsat være en del af Vamos Amigos' fremtid, da hun skal hjælpe til med den nye ekvipages træning.

 15. I dag kl. 12:36

  Ny coronavariant opdaget i Danmark - ikke grund til bekymring, siger minister

  En ny variant af covid-19 er blevet opdaget i Danmark.

  Der er tale om varianten Bj 1.

  Men der er umiddelbart ikke grund til bekymring, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  Myndighederne følger udviklingen tæt, siger han.

  - Den blev påvist første gang d. 2. juli 2022 i Indien, og er indtil videre primært set i Indien og enkelte andre lande, skriver ministeren.

  Fra 1. oktober kan danskere i risiko få et booster-stik med corona-vaccinen, og myndighederne forventer dette efterår og i løbet af vinteren, at det bliver en periode uden restriktioner.

 16. I dag kl. 12:00

  Putins talsperson advarer mod at angribe russisk besatte områder

  Dmitry Peskov, der er talsperson for den russiske præsident, siger i dag til nyhedsbureauet AP, at Rusland er klar til at forsvare de områder, som de kontrollerer i Ukraine.

  Direkte adspurgt, om Rusland vil se det som et angreb på det russiske territorium, hvis Ukraine forsøger at generobre de besatte områder, svarer Peskov:

  - Absolut. Den russiske forfatning vil øjeblikkeligt træde i kraft i disse områder. Alt er meget klart i forhold til det.

  I onsdags sagde den russiske præsident, Vladimir Putin, at han var klar til at bruge alle tilgængelige midler for at forsvare den russiske føderation og det russiske folk.

  Samtidig truede han i slet skjulte vendinger om, at han var parat til at bruge atomvåben, hvis det skulle blive nødvendigt.

  Det har siden mødt stor international fordømmelse.

 17. I dag kl. 11:48

  Rektor efter ny rangliste over elever: Ikke acceptabelt at sætte folk i bås

  På Skive Gymnasium og HF florerer en rangliste over kvindelige elevers udseende.

  Eleverne er rangeret ud fra karakterskalaen fra billeder, der kommer fra skolens eget studieadministrative system, siger rektor Lars Erik Nielsen.

  - Det er eleverne rigtig kede af, og det kan jeg godt forstå, for det er en rigtig træls situation at blive sat i. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at man skal rangordnes og sætte folk i bås på den måde.

  Han leder nu efter dem, der har lavet listen, og han appellerer alle, der har modtaget listen, om at slette den og stoppe delingen.

  På Munkensdam Gymnasium i Kolding blev fem drenge hjemsendt for også at have rangeret skolens kvindelige elever i 1.g, og det samme forestiller Lars Erik Nielsen vil gøre sig gældende på hans skole.

 18. I dag kl. 10:13

  Dødstallet stiger efter forlis ud for Syrien

  Antallet af omkomne, efter en båd med migranter fra Libanon kæntrede ud for den syriske kyst, når nu til 86.

  Det melder syrisk stats-tv, skriver Ritzau.

  Seneste melding lød på 53 omkomne, men dødstallet kan fortsat stige.

  Skibet var fyldt med migranter, der skulle sejle fra Libanon til Europa.

  • Det var uden for Syriens kyst, at båden med migranter sank. (Foto: FATHI AL-MASRI © Ritzau Scanpix)
  • Libanesisk Røde Kors med omkomne. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Libanesisk Røde Kors med omkomne. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)
  • Her bæres en af de omkomne fra båden. (Foto: FATHI AL-MASRI © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 19. I dag kl. 10:08

  Mere end 7.000 russere kom til den finske grænse i går

  Lange bilkøer i går i Vaalimaa ved grænseovergangen mod Finland. (Foto: SASU MAKINEN © Ritzau Scanpix)

  Antallet af russere, der forsøger at forlade Rusland til fordel for et andet land, er eksploderet, siden præsident Vladimir Putin i onsdags annoncerede, at op mod 300.000 russere vil blive indkaldt til hæren.

  Flyrejser væk fra Rusland blev hurtigt udsolgt, og der har været kilometerlange køer ved grænseovergangene til Ruslands nabolande.

  Også ved den finske grænse har der været travlt. Alene i går ankom 7.667 russiske statsborgere til Finland, skriver den finske grænsepoliti på Twitter.

  - Natten igennem har der været travl trafik ved grænseovergangen i sydøst Finland, skriver grænsepolitiet.

  De mange russere, som vil skynde sig ud af landet, har nu fået Finland til at lukke grænsen for de fleste russere.

 20. I dag kl. 09:42

  FN: Børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret i Ukraine

  Russiske soldater har begået voldtægter og kønsbaseret vold i Ukraine, lyder det i en opdatering fra den undersøgelseskommission, som FN's menneskerettighedsråd har bedt undersøge anklager om krigsforbrydelser i Ukraine.

  - Kommissionen har fundet, at nogle russiske soldater har begået den slags forbrydelser, sagde formanden for ekspertgruppen, nordmanden Erik Møse, fredag i en mundtlig rapport til menneskerettighedsrådet.

  - I de sager, som vi har undersøgt, var alderen for ofrene for seksuel og kønsbaseret vold mellem 4 og 82 år, sagde han.

  - Kommissionen har dokumenteret sager, hvor børn er blevet voldtaget, tortureret og ulovligt indespærret, sagde formanden.

  Læs mere om historien i artiklen her.

 21. I dag kl. 09:35

  Zelenskyj opfordrer til sabotage

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  - Gør det vigtigste – red jeres liv og hjælp os med at svække og ødelægge besætterne.

  Sådan sagde den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, i en tale i aftes, hvor han opfordrede sine landsmænd til komme væk fra de besatte områder og undgå at blive indrullet i den russiske hær.

  Men skulle man ende med ikke at komme væk i tide og blive indkaldt til den russiske hær, så har Zelenskyj endnu en opfordring:

  - Hvis du kommer ind i den russiske hær, skal du sabotere fjendens aktiviteter, forhindre de russiske operationer, dele vigtige informationer om besættelsesmagten med os. Informationer om deres baser, deres hovedkvarterer, deres lagre med ammunition. Og ved førstkommende lejlighed skal du skifte side. Gør hvad du kan for at redde dit liv og hjælp med at befri Ukraine, sagde Zelenskyj.

 22. I dag kl. 09:32

  Dybt skuffet Uttrup Ludwig: 'Heldigvis er der VM igen næste år'

  Cecilie Uttrup Ludwig sad med helt fremme under afslutningen. (Foto: DIRK WAEM © Represented by ZUMA Press)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig havde svært ved at tro, hvad hun lige havde været en del af, da afslutningen på VM i landevejsløb fandt sted.

  Danskeren sad med helt fremme blandt favoritterne, positionerede sig for en sprint om medaljer, men ud af det blå kom 39-årige Annemiek van Vleuten flyvende fra baghjul og satte konkurrenterne til vægs.

  Cecilie Uttrup Ludwig var derfor både paf og skuffet, da hun til TV 2 Sport udtalte sig efter løbet.

  - Jeg tror at vi alle sider med en 'what'-oplevelse. Til sidst arbejder vi ikke så godt sammen, og pludselig angriber hun bare. Det var lidt wow, og virkelig flot. Og tillykke til hende.

  - Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg glæder mig til at se det igen. Ej, det var åndssvagt til sidst. Jeg ved ikke, hvorfor det ikke gik. Alle er trætte, og jeg havde troet, at vi kunne holde.

  - Jeg kom efter VM-trøjen, så det er bare ærgerligt. Heldigvis er der VM igen næste år, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

 23. I dag kl. 09:13

  Cecilie Uttrup Ludwig sad med til det sidste i hollandsk VM-triumf

  Cecilie Uttrup Ludwig, her under Tour of Scandinavia, sluttede VM uden medaljer. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig sad med helt fremme, da VM i landevejscykling i australske Wollongong skulle afgøres.

  I et regnfyldt løb måtte Cecilie Uttrup Ludwig efter 164 kilometer bøje sig for 39-årige Annemiek van Vleuten, der tog fusen på alle, da rytterne ramte den sidste kilometer.

  Som en raket fløj van Vleuten forbi favoritgruppen, der aldrig nåede at hente hollænderen, før det var for sent.

  I spurten om sølv og bronze måtte Cecilie Uttrup Ludwig se sig slået af Lotte Kopecky og Silvia Perscico, mens Liane Lippert tog fjerdepladsen.

  Annemiek van Vleutens VM-sejr blev ikke mindre spektakulær af det faktum, at hollænderen kørte løbet med en brækket albue.

  Annemiek van Vleuten er med sejren den ældste verdensmester for kvinder nogensinde.

 24. I dag kl. 09:01

  I dag er der støttedemo i København for iranske demonstranter

  Der er i dag støttedemonstration i København for Irans demonstranter.

  Det sker i kølvandet på en ung kvindes død i Iran, der har udløst omfattende demonstrationer imod præstestyret.

  Kvinder går på gaden og brænder deres hijab, et tørklæde der dækker kvindernes hår, hals og skuldre.

  Den afdøde 22-årige Mahsa Amini blev anholdt for ikke at have dækket alt sit hår med sit hovedtørklæde, og øjenvidner har sagt, at hun blev pryglet til døde af det moralske politi.

  Amnesty International Danmark og Enhedslisten står bag arrangementet, som begynder klokken 14.00 på Bertel Thorvaldsens Plads.

  Der er en anden demonstration arrangeret af eksil-iranere på Rådhuspladsen klokken 17.30.

 25. I dag kl. 08:46

  Endnu et gymnasium opdager rangliste af elever

  I sidste uge blev fem elever bortvist fra Munkensdam Gymnasium i Kolding for at have lavet lister, hvor de rangerede 200 piger fra 1.g efter udseende.

  Nu står et nyt gymnasium i samme situation.

  Skive Folkeblad skriver i dag, at der på Skive Gymnasium og HF florerer en rangliste over kvindelige elevers udseende.

  Det fortæller rektor Lars Erik Nielsen og kalder det "en rigtig træls sag for os, som vi ser med stor alvor på".

  - Lige nu ved jeg ikke, hvem der står bag. Men når vi finder frem til de ansvarlige, så er det ikke kun en reprimande, de kan se frem til, siger han til avisen.

 26. I dag kl. 08:36

  Tårerne flød, da Federer sagde farvel

  Roger Federer var sidste gang på banen fredag aften. (Foto: Andy rain © Ritzau Scanpix)

  Det lykkedes ikke schweiziske Roger Federer at sætte punktum for sin hæderkronede karriere med en sejr.

  Sammen med spanske Rafael Nadal led han natten til lørdag nederlag i doublekampen mod amerikanske Jack Sock og Frances Tiafoe ved Laver Cup i den engelske hovedstad, London.

  Kampen endte med cifrene 4-6, 7-6, 11-9 til amerikanernes fordel.

  Roger Federer og Rafael Nadal var begge tydeligt berørte, da kampen var forbi. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Det skyldtes nok nærmere vemod over karrierestoppet end skuffelse over nederlaget, men det var en tårevædet Federer, som talte til publikum efter kampen.

  -Jeg har fortalt gutterne, at jeg er glad, ikke ked af det. Det føles helt fantastisk at være her. Jeg nød at binde mine snørebånd en gang til. Alting var sidste gang, sagde Federer.

  - At spille med Rafa og at have alle tennissportens største her, alle legenderne... Tak.

  Federer indstiller karrieren på topplan i en alder af 41 år. Han vandt i alt 20 grand slams. De talte otte Wimbledon-trofæer, fem US Open-trofæer, et enkelt French Open-trofæ og seks Australian Open-trofæer.

  Han vandt i alt 103 turneringer i single og 8 i double.

 27. I dag kl. 08:31

  Præsident Joe Biden overrasker Sir Elton med medalje

  Fredag var den sydlige plæne ved Det Hvide Hus forvandlet til et show, hvor Sir Elton John gav den gas på klaveret til numre som 'Your Song', 'Tiny Dancer' og 'Rocket Man', da han gav koncert til arrangementet 'A Night When Hope and History Rhyme'.

  Men det var ikke kun gæsterne, der fik én på opleveren. Efter koncerten overraskede den amerikanske præsident, Joe Biden, nemlig briten med en såkaldt 'National Humanties' medalje.

  CNN skriver, at medaljen blev overrakt for at hædre Sir Elton Johns arbejde i at "bevæge vores sjæle med sin kraftfulde stemme og sit definerende sangkatalog".

  Derudover sagde Biden, at Elton John var "et ikon og en talsmand med mod".

  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden overraskede Sir Elton John med en medalje. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Sir Elton John på klaveret. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • En særlig aften for Sir Elton John. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  • Plænen ved Det Hvide Hus var forvandlet. (Foto: ALEX WONG © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 28. I dag kl. 08:09

  USA advarer Putin mod at annektere ukrainske områder

  Fire ukrainske regioner er i gang med en såkaldt folkeafstemning, der skal gøre dem til en del af Rusland.

  Men afstemningerne er hverken frie eller demokratiske, og fra store dele af omverden er det allerede gjort klart, man ikke vil anerkende resultatet af dem.

  Skulle det, helt som ventet, ende med, at regionerne stemmer ja, og Rusland derefter vil annektere regionerne, så vil det få konsekvenser for landet, lød det i aftes fra Det Hvide Hus.

  Ifølge en talskvinde for præsident Biden, så er USA klar med flere sanktioner mod Rusland.

  Følg situationen i Ukraine i vores liveblog her.

 29. I dag kl. 07:29

  Kina: USA sender farlige signaler om Taiwan

  Kinas udenrigsminister, Wang Yi, og den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, mødtes fredag i New York City. (Foto: David Dee Delgado © Ritzau Scanpix)

  Der er fortsat spændinger over Taiwan mellem USA og Kina. Tidligere på ugen proklamerede den amerikanske præsident, Joe Biden, at USA var klar til at forsvare Taiwan, hvis Kina skulle finde på at angribe.

  Men det er farlige signaler at sende, mener Kinas udenrigsminister Wang Yi, der fredag mødtes med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, i New York City.

  Her sagde Wang Yi, at USA forsøger at underminere Kinas suverænitet og territoriale integritet over for Taiwan, skriver Reuters.

  - Spørgsmålet om Taiwan er et internt kinesisk anliggende, og USA har ingen ret til at blande sig i, hvilken metode der vil blive brugt til at løse det, sagde Wang på mødet.

  Han tilføjede, at forsøg der peger i retning af et uafhængigt Taiwan, vil mindske sandsynligheden for en fredelig løsning.

 30. I dag kl. 07:01

  For anden nat i træk er Stockholm ramt af en eksplosion

  I nat er der sket en eksplosion uden for en lejlighedsbygning på Södermalm i det centrale Stockholm.

  Ingen personer er kommet noget til.

  Det skriver den svenske avis Expressen.

  Det er den anden eksplosion på et døgn i den svenske hovedstad og den fjerde i denne uge i Sverige. Natten til fredag blev en opgang i en etageejendom ødelagt i Solna nord for Stockholm.

  Natten til i onsdags blev en mand alvorligt såret i en eksplosion ved en lejlighedsbygning i Åstorp i det nordlige Skåne. Kort tid efter ramte en eksplosion en etageejendom i det centrale Helsingborg cirka 20 kilometer sydvest for Åstorp.

  Svensk politi har udtalt, at der ville være tale om "et utroligt tilfælde", hvis der ikke var en sammenhæng mellem de to tilfælde.

 31. I dag kl. 06:46

  FN evakuerer internationale ansatte fra Haiti på grund af vold og plyndringer

  Alle internationale FN-medarbejdere, der ikke har en essentiel funktion, skal evakueres fra Haiti.

  Det har FN besluttet i kølvandet på vold og uroligheder i landet, som medfører stor risiko for, at medarbejderne kan blive bortført, og at FN's nødhjælpsprogrammer kan blive angrebet. Det skriver Ritzau.

  Stéphane Dujarric, der er talsmand for FN-generalsekretær António Guterres, oplyser ikke, hvor mange FN-ansatte det drejer sig om.

  Mange FN-støttede organisationer "er blevet direkte plyndret af uromagere" under de seneste protester i Haiti, der er opstået på grund af utilfredshed med regeringen og de stigende priser på fødevarer og brændstof.

  Uromagere og bander har lavet voldelige optøjer og plyndret hospitaler, banker og fødevarelagre.

  • Folk står i kø for at få gas til at kunne lave mad på komfuret for. Ligesom vand og andre fornødenheder mangler folk i Haiti gas på grund af krisen i landet. (foto fra 17. september) (Foto: Ralph Tedy Erol © Ritzau Scanpix)
  • Der har været voldsomme optøjer i Haiti den seneste tid. 16. september så der sådan ud i hovedstaden Port-au-Prince. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  • Vold og optøjer og protester mod premierminister Ariel Henry i Port-au-Prince 16. september. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  • I mange tilfælde er demonstrationerne endt voldelige, og grupper af tungt bevæbnede personer har sat ild til bygninger og plyndret hospitaler, banker og fødevarelagre - mange af dem støttet eller drevet af FN. (Foto: Johnson Sabin © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 32. I dag kl. 06:44

  Finland lukker grænsen i for de fleste russere

  Siden den russiske præsident, Vladimir Putin, i sidste uge annoncerede en delvis militær mobilisering, har utallige russiske mænd besluttet at forlade landet. Her har tusindvis valgt at komme ud gennem Finland.

  Men nu handler Finlands regering på den voldsomme mængde trafik, der har plaget landets grænse, skriver Ritzau.

  Udenrigsminister Pekka Haavisto oplyser således, at russere fremover ikke vil kunne krydse grænsen med et turistvisum fra Finland eller et andet Schengen-land.

  Ministerens beslutning skyldes, at de mange grænsekrydsninger kan gøre "alvorlig skade på landets internationale position".

  Siden Putins udmelding har Finland indtil videre været det eneste EU-land, der har tilladt russiske statsborgere indrejse.

  I torsdags krydsede flere end 6.000 russere den finske grænse.

 33. I dag kl. 04:16

  LIVE Følg Cecilie Uttrup Ludwig direkte ved VM i cykling

  Cecilie Uttrup Ludwig er bedste bud på et dansk topresultat efter en flot sæson på den world touren. (Foto: Heinz-Peter Bader © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig kører efter en plads på podiet, når hun sammen med Emma Norsgaard, Julie Leth og Rebecca Koerner kører VM i cykling i Wollongong i det østlige Australien.

  I alt 164 kilometer skal tilbagelægges, inden vi ved hvilken rytter, der skal kåres som den nye verdensmester - og derved får privilegiet at køre i cykelsportens smukkeste trøje i et år.

  Verdensmesterskabet i cykling starter klokken 4.25, og du kan følge det direkte fra start til slut på klokken vores liveblog lige her.

 34. I går kl. 23:46

  Børnehavebørn i København kan have leget i asbeststøv i månedsvis

  Forældre til børn i en række københavnske udflytterbørnehaver har modtaget besked om, at der er fundet spor af det yderst sundhedsfarlige stof asbest på den legeplads i Brønshøj, hvor børnene opholder sig til dagligt.

  Asbeststøvet fundet på legepladsen stammer ifølge TV 2 Lorry fra en tagrenovering på nabobygningen.

  Tidligere prøver, der har været foretaget af nedrivningsfirmaet Bergmann Gruppen selv, har ikke fundet spor af asbest fra renoveringsprojektet. Men nye, uvildige prøver viser sig i fem ud af seks tilfælde positive ifølge TV 2 Lorry.

 35. I går kl. 23:34

  Holger Rune taber kvartfinale og er ude af fransk tennisturnering

  Holger Rune var bagud i andet sæt, men slog fornemt tilbage. Det var bare ikke nok i tredje sæt. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)

  Holger Rune så kortvarigt ud til at være på vej mod et imponerende comeback, men er færdig i ATP 250-turneringen i Metz.

  Mod sin doublemakker fra US Open tidligere på måneden, kasakhiske Alexander Bublik, tabte danskeren fredag aften kvartfinalen med 3-6, 7-5, 4-6.

  Holger Rune var nede i sækken efter et svært første sæt, men i andet sæt vendte han et truende nederlag til sætsejr og sørgede for et afgørende tredje sæt.

  Også her så det kortvarigt godt ud, fordi Bublik klokkede rundt i det og lavede fejl på fejl. Men den stærkt servende kasakher samlede sig og eliminerede danskeren.

  /ritzau/

 36. I går kl. 22:55

  Englands fodboldherrer rykker ud af Nations Leagues øverste luftlag

  England rykker ned på anden klasse i Nations League. Ungarn og Italien kæmper om gruppesejren. (Foto: Davide Casentini / ipa-agency.ne © IPA MilestoneMedia/PA Images)

  England må nøjes med andenklasses modstand i næste udgave af Nations League.

  Det er det pinlige faktum for sidste sommers viceeuropamestre efter et 0-1-nederlag i Milano til Italien fredag aften.

  Giacomo Raspadoris scoring midt i anden halvleg blev afgørende i en flad forestilling, der kun livede op til sidst, og hvor især gæsterne leverede en trist og fantasiforladt indsats.

  Fem kampe i Nations League har kun givet englænderne to point. Og de spillede heller ikke mod Italien som et hold med den store tro på egne evner.

  Dermed er der lagt op til en gruppefinale mellem Ungarn og Italien på mandag. Her har ungarerne fordel af hjemmebane og kan nøjes med uafgjort.

  /ritzau/

 37. I går kl. 22:22

  Danske Ida Mathilde vinder verdensmesterskabet i forhindringsløb

  Ida Mathilde Rubens Steensgaard vandt VM-guld i USA. (Foto: Ida Mathilde Rubens Steensgaard © Ida Mathilde Rubens Steensgaard)

  Ida Mathilde Rubens Steensgaard er verdens bedste i forhindringsløb - også kaldet Obstacle Course Racing.

  Det slog den 31-årige dansker fast, da hun fredag aften i USA tog sig af guldet i OCR-løb. Der er uden tvivl tale om karrierens højdepunkt, understreger hun.

  - Det er for vildt og uforståeligt. Jeg har drømt rigtig meget om det uden helt at turde tro på det. Det er mange års hårdt arbejde, som flasker sig, og det er en overvældende glæde, siger Ida Mathilde Rubens Steensgaard til DR Sporten.

  Strabadserne er bygget op omkring tre typer forhindringer, som er en kombination af styrke, hurtighed og teknik.

  Her var Ida Mathilde Rubens Steensgaard altså suveræn og vandt foran canadieren Lindsay Webster. Danskeren kan dermed tilføje VM-guld til en samling, som allerede tæller tre gange VM-sølv og EM-guld fra sidste år.

  Det kan du læse mere om her.

 38. I går kl. 22:06

  G7-lande i fælles erklæring om folkeafstemninger i Ukraine: 'Vi vil aldrig anerkende disse afstemninger'

  Fra i dag af og inden udgangen af tirsdag skal ukrainerne i fire hovedsageligt russiskkontrollerede regioner i Ukraine tage stilling til, om de vil være en del af Rusland.

  Men folkeafstemningerne i Luhansk-, Donetsk-, Kherson- og Zapor-regionen er i strid med FN-pagten og folkeretten.

  Det slår de store industrilande i G7-gruppen fast i en fælles erklæring, der er offentliggjort af Det Hvide Hus.

  I erklæringen kaldes afstemningerne for "falske" og tilskrives hverken juridisk effekt eller legitimitet.

  - Vi vil aldrig anerkende disse afstemninger, som må anses som værende et skridt på vejen mod russisk annektering af områderne. Og vi vil aldrig anerkende en påstået annektering, såfremt den skulle finde sted, står der i erklæringen, som afsluttes med ordene:

  - Vi står støt med Ukraine så længe det kræves.

 39. I går kl. 21:53

  Danskere napper guld og bronze ved EM i speedway

  Leon Madsen vandt EM-guld fredag aften i Polen. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  Danske Leon Madsen kan for anden gang i karrieren kalde sig europamester i speedway.

  Han sikrede sig guldet i hård kamp mod polakken Janusz Kolodziej, der førte med et enkelt point før fjerde og sidste EM-afdeling fredag aften.

  Her blev det afgørende, at Kolodziej ikke formåede at køre sig i finalen. Det gjorde Madsen til gengæld. Han vidste, at han som minimum skulle blive nummer to, og det var lige nøjagtig, hvad der skete.

  Den afgående europamester Mikkel Michelsen vandt finaleheatet og sikrede sig bronze.

  Dermed slutter Leon Madsen samlet med 53 point mod Kolodziejs 52.

  Danske kørere har vundet EM fire ud af de seneste fem år. Leon Madsen vandt i 2018, mens Mikkel Michelsen sluttede øverst på sejrsskamlen i både 2019 og 2021.

  /ritzau/

 40. I går kl. 21:48

  Skakforbund efterforsker verdensstjernes anklager om svindel

  Det Internationale Skakforbund mener, at nordmanden burde have håndteret Niemann-affæren bedre. (Foto: Arun Sankar © Ritzau Scanpix)

  Skaksportens verdensforbund (Fide) vil efterforske, om der var tale om svindel, da verdensmester Magnus Carlsen tidligere på måneden led et choknederlag til Hans Niemann.

  Samtidig kritiserer forbundet nordmandens håndtering af situationen. Carlsen har kraftigt insinueret, at han mener, der var tale om fusk, men har ikke fremlagt beviser.

  I en erklæring på Fides hjemmeside fastslår præsident Arkady Dvorkovich, at det er forbundets opgave at beskytte sportens integritet.

  - Hans handlinger påvirker hans kollegers omdømme, sportslige resultater og kan i sidste ende være skadelige for vores spil. Vi er af den overbevisning, at der var bedre måder at håndtere denne situation på, udtaler præsidenten.

  Efter nederlaget til Niemann trak Magnus Carlsen sig fra turneringen og efterlod Niemann i en sky af rygter om snyd.

  - Fide er parat til at bede sin Fair Play-kommission om en grundig undersøgelse af hændelserne, når den indledende bevisførelse er gennemført, og alle involverede parter har fremlagt al tilgængelig information, lyder det.

  /ritzau/

 41. I går kl. 21:28

  Danmarks Idrætsforbund i nordisk opråb om fortsat at udelukke Rusland og Belarus

  Glem alt om at lukke Rusland og Belarus tilbage ind i idrætsvarmen.

  Det er mere eller mindre budskabet fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), der sammen med en række andre nordiske lande har sammenfattet en fælles udtalelse til den Internationale Olympiske Komité (IOC) og den Internationale Paralympiske Komité.

  Ifølge DIF går forbundene med overvejelser om, hvorvidt og hvornår atleter og ledere fra Rusland og Belarus skal tilbage til international idræt. Og det hører ingen steder hjemme, lyder det i udtalelsen.

  - Den russiske aggression i Ukraine eskalerer. Under disse omstændigheder vil det være uacceptabelt at åbne op for russisk og belarusisk sportsdeltagelse. Vi står fast i vores position. Nu er det ikke det rigtige tidspunkt at overveje deres tilbagevenden.

  Ud over Danmark er Finland, Island, Norge, Sverige, Grønland, Færøerne og den finske øgruppe Åland også med i opråbet.

 42. I går kl. 20:55

  Organisation: Mindst 50 personer dræbt under demonstrationer i Iran

  Mindst 50 demonstranter har mistet livet under de massive protester, som den seneste uge har fundet sted mange steder i Iran i kølvandet på Mahsa Aminis død.

  Det vurderer menneskerettighedsorganisationen Iran Human Rights.

  Tirsdag i sidste uge blev den 22-årige Masha Amini arresteret af det iranske moralpoliti under et besøg i landets hovedstad, Teheran. Moralpolitiet tilbageholdte hende, da det mente, at hun forbrød sig mod reglerne for korrekt påklædning.

  Masha Amini endte med at dø i moralpolitiets varetægt.

  Og hendes død har sat spotlys på kvinders manglende rettigheder i Iran og har sat gang i en folkelig opstand i over 80 byer landet over.

  Fredag har der ifølge Reuters flere steder i Iran været afholdt moddemonstrationer arrangeret af staten, hvor de deltagende har sunget slagsange og krævet, at "oprørerne" bliver henrettet.

 43. I går kl. 20:41

  Klimaaktivist sætter ild til egen arm under tenniskamp

  En ung mand stjal for en kort stund opmærksomheden fredag aften under tennistureringen Laver Cup i London.

  Han var der dog ikke for at svinge en ketsjer modsat de to tennisspillere Stefanos Tsitsipas og Diego Sebastian Schwartzman.

  Klimaaktivisten, der var iført en hvid t-shirt med skriften "gør en ende på engelske privatfly", satte ild til sin egen arm.

  Stefanos Tsitsipas vandt kampen, men var i chok efter episoden undervejs i kampen.

  - Det kom ud af ingenting. Jeg har aldrig set en episode som den, og jeg håber, at han er okay, siger den græske tennisspiller ifølge BBC.

  Ifølge arrangørerne af Laver Cup blev den unge mand efterfølgende anholdt af det lokale politi.

  • Under Laver Cups anden kamp satte en klimaaktivist ild til sin arm. (Foto: Andy rain)
  • Den unge mand bæres væk fra banen i O2 Arena i London. (Foto: Andy rain)
  1 / 2
 44. I går kl. 20:18

  Pernille Rosenkrantz-Theil ankommer i 'drengetøj' til gallamiddag

  Pernille Rosenkrantz-Theil i kjole og hvidt. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) havde her til aften taget noget helt særligt tøj på til det store aftenselskab for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets danske medlemmer på Christiansborg Slot.

  For mens hendes kvindelige kolleger indtog den røde løber i primært gulvlange gallakjoler, troppede Pernille Rosenkrantz-Theil op i kjole og hvidt, ligesom det er kutyme for mændene.

  Og det er der en særlig grund til, fortæller hun.

  - Det har jeg valgt som en hilsen til alle de skolebørn og unge mennesker, som føler sig anderledes. Vi ved, at mange børn og unge føler sig anderledes og ensomme.

  - Jeg var selv en drengepige som barn, og derfor føles det helt naturligt at dukke op i kjole og hvidt her, ligesom jeg gjorde som barn.

  Det er ikke kun S-politikeren, hvis beklædning har tiltrukket sig opmærksomhed i forbindelse med dronningens fejringer. Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt tiltrak sig opmærksomhed med en pink kjole i forrige weekend til gallataffel for dronningen.

  Det er kronsprinsparret, der er værter i aften, da dronning Margrethe har fået corona.

  Rettelse: Tidligere stod der, at anledningen til aftenselskabet var at markere dronning Margrethes 50 år som regent, men det er retteligt et aftenselskab som afholdes en gang om året for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets danske medlemmer.

 45. I går kl. 19:44

  Forsvundet mand fundet 17 dage efter jordskælv i Kina

  Den 5. september ramte et jordskælv Kinas sydvestlige Sichuan-provins, hvor 93 blev dræbt og hundredevis blev såret.

  17 dage senere er en mand ved navn Gan Yu så blevet fundet i live efter jordskælvet. Det beretter lokale medier ifølge AP.

  Han og en kollega blev i det jordskælvsramte område for at yde førstehjælp til de tilskadekommende og forsøge at forhindre oversvømmelser.

  Duoen forlod stedet den 7. september og vandrede mere end 19 kilometer. Herefter splittede de op, fordi den nu fundne mand havde mistet sine briller og havde svært ved at se og navigere i terrænet.

  Hans makker blev allerede fundet dagen efter, men fordi Gan Yu havde forladt det aftale ventested, er han først blevet fundet 17 dage senere.

  Her blev han opdaget af en lokal landmand, som hørte svage råb og efter to timers eftersøgning fandt Gan Yu ligge såret under nogle træer.

 46. I går kl. 19:38

  Proteinchips tilbagekaldes på grund af salmonella

  Hvis du er typen, der elsker at rive jern i fitnesscenteret, men som også godt kan lide at forkæle dig selv i form af en håndfuld chips i ny og næ - så skal du muligvis lægge posen fra dig lige nu.

  Der er nemlig fundet salmonella i chipsposer af typen "Protein Chips Cheese", som producenten, "The Organic Crave" nu tilbagekalder.

  Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

  Produktet er solgt i både Rema 1000 og Irmas butikker.

 47. I går kl. 18:43

  Russiske mænd strømmer over grænsen for at undgå militærtjeneste: Finland vil gøre indrejse 'betydeligt' sværere

  Bilkø ved grænseovergangen Vaalimaa mellem Rusland og Finland, hvor russiske statsborgere ønsker at rejse ind i Finland. (Foto: STAFF © Ritzau Scanpix)

  Finland, som på nuværende tidspunkt er det eneste EU-land, der fortsat tillader russiske statsborgere indrejse på turistvisum, vil nu også stoppe med at udstede visa til russere.

  Siden præsident Putin onsdag morgen annoncerede en delvis militær mobilisering, har utallige russiske mænd besluttet at forlade landet. Tusinder af dem har valgt at søge mod Finland, der ligger op ad Ruslands vestlige grænse.

  Og det har nu ført til, at den finske regering vil gøre det "betydeligt" sværere for russere at rejse ind i Finland, da den massive russiske indrejse kan "skade landets internationale position".

  Sådan lyder det i en erklæring fra den finske regering ifølge The Guardian.

  Ved den finske grænse meldes der fortsat om kilometerlange køer, og den finske grænsevagt oplyser, at der alene i går ankom 6.470 russere til Finland. Heraf erkender nogle åbenlyst, at de gør det for at undgå at tage del i krigshandlingerne.

 48. I går kl. 18:06

  Visse faggrupper undgår indkaldelse til militærtjeneste i Rusland

  Op mod 300.000 russere kan den kommende tid risikere at blive indkaldt til militærtjeneste og sendt til Ukraine, men visse faggrupper kan ånde lettet op.

  IT-medarbejdere, bankfolk og journalister ansat på statsmedier er nemlig fritaget fra den delvise mobilisering af soldater fra det russiske militærs reserver, som den russiske præsident, Vladimir Putin, annoncerede onsdag.

  Det oplyser det russiske forsvarsministerium ifølge BBC fredag.

  Ministeriet meddeler i samme ombæring, at arbejdsgivere skal udforme lister over medarbejdere, som kvalificerer sig til indkaldelse og indsende dem til myndighederne.

 49. I går kl. 17:58

  Christian Eriksen kåret som månedens bedste i Manchester United

  Christian Eriksen lagde blandt andet op til et mål i 3-1-sejren over Arsenal. (Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksen er ikke blot en vigtig herre for Danmarks fodboldlandshold. Den 30-årige fynbo har også været imponerende i Manchester United-trøjen, siden skiftet til den engelske Premier League-klub i sommer.

  Midtbanespilleren har gjort det så godt, at han fredag bliver hædret som Manchester Uniteds bedste spiller i september. Det skriver klubben på sin Instagram-konto.

  - Tak for stemmerne og for den gode velkomst, jeg har fået i Manchester United, skriver Christian Eriksen i kommentarsporet.

  Manchester United har spillet fire kampe i september, hvoraf det er blevet til tre sejre og et enkelt nederlag. Christian Eriksen bidrog med to målgivende afleveringer.

 50. I går kl. 17:34

  Observatører og journalister til folkeafstemning er et forsøg på at legitimere afstemningen i Ukraine, mener forsker

  550 journalister fra ni forskellige lande og 1000 observatører følger de afstemninger, der foregår i Ukraine i dag. Det oplyser det russiske medie Tass og de russiske myndigheder ifølge Ritzau.

  Det er ifølge seniorforsker hos Dansk Institut for Internationale Studier, Flemming Splidsboel Hansen, et forsøg på at legitimere afstemningen.

  - De forsøger at skabe en form for legitimitet omkring afstemningerne ved at sige "der er både internationale observatører og journalister, og de kigger os over skulderen og overvåger, at alt går rigtigt til", siger han til Ritzau.

  Men graver man lidt i overfladen, viser der sig et andet billede, mener forskeren.

  - Det russerne gør, det er, at de pakker de her forskellige medie- og valgobservatørkorps med deres venner, siger Flemming Splidsboel Hansen.

  Han refererer til, at det kan dreje sig om allierede lande eller enkeltpersoner fra andre lande, som støtter Rusland.

  DR har mødt flere ukrainere på gaden på dagen for afstemningen, som store dele af det internationale samfund har fordømt, og som den ukrainske regering heller anerkender.

  En ukrainsk soldat ved navn Vadim, der befinder sig i området, kalder afstemningen for "bullshit".

  - De kan ikke gøre sådan noget, for det her er ukrainsk territorie, og vi vil beskytte det til enden. Det er vores land og vores liv. Vi vil beskytte det for altid, siger han.

Mere fra dr.dk