Seneste nyt

 • Fransk terroranklager: Drabsmand bad elever udpege lærer

  Angrebet fandt sted fredag ved 17-tiden nær Conflans-Sainte-Honorine-skolen omkring 30 km nordvest for Paris. (Foto: Bertrand Guay © Scanpix)

  Den 18-årige mand, der dræbte en historielærer ved en skole nær Paris fredag, henvendte sig til elever på gaden og bad dem om at udpege ofret for sig.

  Det har den franske antiterror-anklager Jean-François Ricard oplyst på en pressekonference i dag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Her kom det også frem, at gerningsmanden, en russiskfødt tjetjener, der efterfølgende blev skudt og dræbt af politiet, lagde et billede af sit offer ud på Twitter sammen med en erklæring om, at han var drabsmanden.

  Offeret, der blev halshugget, var lærer på mellemskoleniveau i en forstad i det nordvestlige Paris.

  I forbindelse med undervisning i ytringsfrihed havde han vist eleverne karikaturtegninger af profeten Muhammed.

  Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har kaldt drabet for et islamistisk terrorangreb.

 • 140 personer er druknet på vej fra Senegal mod EU

  Et forsøg på at nå EU's grænser endte i weekenden fatalt for mindst 140 personer.

  Det oplyser Den Internationale Organisation for Migration (IOM) ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Der var mindst 200 mennesker ombord på et fartøj, der sank ud for Senegals kyst i lørdags. Fiskerbåde og flådeskibe fra Senegal og Spanien reddede omkring 60 personer og bjærgede omkring 20 overlevende, oplyser (IOM).

  - Det internationale samfund bør optrevle de netværk, som menneskesmuglere har udviklet for at udnytte desperate unge, som vil til Europa, siger IOM's leder i Senegal, Bakary Doumbia.

 • Mia Wagner fra 'Løvens Hule' bliver iværksætter

  Mia Wagner fra DR 1-programmet 'Løvens Hule'. (Foto: Per Arnesen © United Production)

  Mia Wagner, der er kendt fra DR 1-succesen 'Løvens Hule', siger farvel til sin direktørpost i familievirksomheden Freeway og går solo.

  Fremover træder hendes far og bror i spidsen for den daglige drift, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

  Det er dermed Freeways ejere, Morten Wagner Jr. og Morten Wagner Sr., der fremover igen vil lede den daglige drift af koncernen, som blandt andet ejer Dating.dk og Plusbog.dk, Avisen.dk og Studienet.dk.

  Mia Wagner, der har været koncerndirektør siden 2017, stopper for at blive iværksætter i sin egen virksomhed.

 • Kommune har givet to personer adgang til 2.233 cpr-numre i forbindelse med klagesag

  2.233 personnumre og oplysninger om 36 personer med navne- og adressebeskyttelse.

  Det er, hvad to borgere har fået adgang til efter en fejl hos Aalborg Kommune.

  Fejlen er opstået, da to personer har klaget over byudviklingsplanen i kommunen og har fået fremsendt en række dokumenter fra kommunen.

  Derudover har sagsbehandlere fra kommunen og Planklagenævnet fået adgang til oplysningerne, der dog ikke har været offentligt tilgængeligt.

  - Det er rigtig beklageligt, at vi har haft et sikkerhedsbrud, for vi arbejder intenst på at undgå, at den slags sker. Sikkerhedsbruddet er naturligvis anmeldt til Datatilsynet, ligesom vi - sammen med Planklagenævnet - har sendt en formel underretning til de berørte borgere, siger vicedirektør i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Frede Aagren, i en pressemeddelelse.

 • Spanien indfører seks måneders undtagelsestilstand

  I Spanien har parlamentet besluttet, at indføre en seks måneders undtagelsestilstand for at få bugt med coronapandemien, skriver Reuters.

  Det betyder, at Spanien vil være i en undtagelsestilstand indtil begyndelsen af maj.

  Dermed får alle regioner lovlig opbakning til at beslutte udgangsforbud og begrænse rejser for at forsøge at komme covid-19 til livs.

  Spanien er et af Europas værste hotspots med over 3 millioner smittede.

  Bekæmpelsen af pandemien er ofte blevet hæmmet af politisk uenighed, men regeringen formåede denne gang at samle nok stemmer til at udvide et indledende to-ugers dekret indtil 9. maj 2021.

 • Politiet skruer op for tempoet på mink-aflivning med udenlandsk arbejdskraft

  For at kunne få aflivet alle de besætninger med mink, der er smittet, er i risiko for at være være smittet eller er under mistanke for at være smittet med coronavirus, har Nordjyllands Politi været nødt til at trække udenlandsk arbejdskraft ind.

  Det oplyser Nordjyllands Politi, der som en del af Den Lokale Beredskabsstab, er inde over aflivningen af op mod en million mink.

  - Vi er som myndigheder afhængige af bistand fra personale udefra for at kunne løse denne opgave, siger politiinspektør Ole Kristensen i en pressemeddelelse.

  Ole Kristenensen forventer, at arbejdet med at aflive mink i Nordjylland vil fortsætte i en måneds tid endnu.

 • De sidste lande bliver orange: Danmark fraråder nu unødvendige rejser til hele verden undtagen to svenske regioner

  Grækenland og Norge bliver nu føjet til listen over de såkaldte orange lande - altså lande, som Udenrigsminsiteriet fraråder unødvendige rejser til.

  Også tre svenske regioner bliver orange. Det gælder Gävleborg, Kalmar og Värmland.

  Dermed er to svenske regioner det eneste gule tilbage på europakortet. Det gælder regionerne Västerbotten og Västernorrland.

  Her fraråder myndighederne ikke rejser til, men opfordrer til at udvise ekstra forsigtighed.

  Grækenland, Tyskland og Norge har indtil i dag været i den gule kategori. Men nu frarådes rejser altså til Grækenland på grund af for høje smittetal, mens det er indrejserestriktioner, der får ministeriet til at fraråde rejser til Tyskland og Norge.

 • 'Frankrig er under angreb', siger præsident Macron under besøg ved gerningsstedet i Nice

  (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)

  - Frankrig er under angreb.

  Det siger landets præsident, Emmanuel Macron, der i disse minutter er ved den kirke i den sydfranske kystby Nice, hvor tre personer i morges blev dræbt i et knivangreb.

  Her siger den franske præsident samtidig, at han fordoble antallet af soldater, der skal beskytte landet mod angreb, til 7.000 personer.

  Under angrebet skal gerningsmanden have råbt "Allahu Akbar" - altså "Gud er stor"- på dansk. Myndighederne har hidtil efterforsket angrebet som terror, og præsidenten kalder det nu for et islamistisk terroangreb.

  Det er tredje gang på ganske få uger, at der finder den slags angreb sted i Frankrig, og efter dagens angreb har sikkerhedsmyndighederne hævet alarmberedskabet til det højeste niveau.

 • Mette Frederiksen: 'Jeg er dybt berørt over terrorangrebet i Nice'

  - Jeg er dybt berørt over terrorangrebet i Nice med flere dræbte og sårede.

  Sådan siger statsminister Mette Frederiksen (S) i et tweet fra Statsministeriet, efter at tre personer tidligere i dag blev dræbt i et knivangreb i en sydfranske kystby Nice.

  - Mine varmeste tanker går til ofrenes familier og det franske folk. I Danmark står vi skulder ved skulder med vores franske venner i denne svære tid, tilføjer Mette Frederiksen i tweetet.

  Myndighederne efterforsker angrebet som terror.

  Den franske præsident, Emmanuel Macron, besøger her til eftermiddag Notre Dame-kirken i Nice, hvor angrebet fandt sted. (Foto: Eric Gaillard © Scanpix)
 • Catalonien med storbyen Barcelona lukker helt ned med forbud mod ind- og udrejse i 15 dage

  Der er ingen, der kommer ud eller ind af den spanske region Catalonien de næste 15 dage.

  Det står klart, efter at regionen, der blandt andet huser storbyen Barcelona, i dag har indført forbud mod både ind- og udrejse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Nedlukningen kommer som følge af, at antallet af nye smittetilfælde i regionen er fortsat med at stige den seneste tid.

  Restauranter, cafeer og barer vil også fortsætte med at være lukket de næste 15 dage.

 • Pave Frans i sorg: 'Angreb såede død på et sted for bøn og trøst'

  - Jeg beder for ofrene, for deres familier og det elskede franske folk, så de kan reagere på det onde med det gode.

  Sådan skriver pave Frans på Twitter, efter at der i morges fandt et angreb sted i en kirke i den sydfranske kystby Nice.

  Gerningsmanden råbte ifølge borgmester i Nice, Christian Estrosi, "Allahu Aakbar" (Gud er stor på arabisk, red.) flere gange under angrebet, hvor tre personer blev dræbt med kniv.

  - Jeg er tæt på det katolske samfund i Nice og i sorg efter angrebet, der såede død på et sted for bøn og trøst, skriver pave Frans.

  Angrebet bliver efterforsket som terror.

 • Forstander på omstridt kostskole melder sig ud af borgmesterparti

  Den tidligere forstander på den nu lukkede kostskole Havregården i Gilleleje, Morten Ulrik Jørgensen, stopper fra dags dato som medlem af partiet NytGribskov i Gribskov Kommune.

  Beslutningen kommer i kølvandet på den seneste tids turbulens, hvor DR har fortalt om vold, overgreb og krænkelser på Havregården.

  Morten Ulrik Jørgensen blev fyret af bestyrelsen på grund af forholdene, og derfor stopper han også for partiet, som har borgmesterposten i kommunen.

  - Man må stoppe op og sige, at mængden af sager af en sådan karakter, det kommer ind og påvirker det lokalpolitiske klima, og det var det gjorde her, siger han.

  Morten Ulrik Jørgensen fortsætter som løsgænger.

 • Sverige strammer op på coronarestriktioner

  I Sverige opfordres alle, som bor i Stockholm, Västra Götaland og Östergötland nu til ikke at omgås andre, end dem de bor med.

  De skal afholde sig fra alle indendørsmiljøer som butikker, indkøbscentre, museer, biblioteker og fitnesscentre.

  Kun nødvendige indkøb af dagligvarer og på apoteker kan foretages.

  Regionerne Uppsala og Skåne har allerede indført disse restriktioner.

  Svenskere i disse områder opfordres også til at undgå at deltage i for eksempel møder, koncerter, forestillinger, sportstræning, kampe og konkurrencer.

  Dette gælder dog ikke børn og unge.

  Restriktionerne indføres foreløbig indtil 19. november, men kan blive forlænget.

  Sverige har i dag registreret 3.254 nye smittede det seneste døgn, hvilket er flere end i går, hvor tallet var 2.128. Der er registreret 7 nye dødsfald.

  Sverige er nu hårdere ramt pr. indbygger end Danmark.

 • Presset hospital sender covid-19 patienter videre

  Regionshospitalet i Herning modtager lige nu så mange covid-19 patienter, at det er nødvendigt at sende patienter videre til andre sygehus. Det skriver TV Midtvest.

  Det er ti flere indlagte over to dage, der presser sygehuset. Der er således nu 13 indlagt med coronavirus på hospitalet.

  Lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Vest, Jens Friis Bak, fortæller til tv-stationen, at man er tæt på at aflyse planlagte operationer.

  Onsdag blev patienter sendt videre fra Herning til sygehusene i Randers og Viborg.

  Hospitalet i Herning var i foråret også hårdt ramt på grund af mange indlagte covid-19 patienter.

 • Labour suspenderer Jeremy Corbyn fra partiet

  (Foto: Paul ellis © Scanpix)

  Den tidligere leder af partiet Labour Jeremy Corbyn er blevet suspenderet, skriver Reuters.

  Årsagen er kommentarer, som han har fremsat, efter en rapport har fastslået, at partiet ulovligt har stået bag chikane og diskrimination i sin håndtering af beskyldninger om antisemitisme, lyder det.

  - I lyset af hans kommentarer i dag, og at han ikke har trukket dem tilbage efterfølgende, har partiet Labour suspenderet Jeremy Corbyn, mens undersøgelsen foregår, lyder det i en meddelelse.

  Corbyn stod i spidsen for Labour under valget i 2019 der blev vundet af Boris Johnson og Det Konservative Parti.

  Han forlod formandsposten i partiet i 2019 og blev efterfulgt af Keir Starmer.

 • Daginstitution opfordrer forældre til brug af mundbind

  Når man skal bære mundbind i supermarkedet, er det også rimeligt, at man skal gøre det i en daginstitution.

  Det mener lederen af Børne Universet Mejdal ved Holstebro, Simon Tang.

  Han har sendt et brev til forældrene, hvor han opfordrer dem til at bære mundbind, når de henter og afleverer deres børn.

  - Det er for at passe på både personale, børn og forældre. I sidste ende handler det om at undgå, at vi skal lukke ned, siger han.

  Det er kun en opfordring til forældrene, men Simon Tang er overbevist om, at mange forældre vil bruge mundbind.

 • 860 nye coronasmittede

  Der er registreret 860 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

  Det er færre end i går, hvor tallet var 1.017 smittede.

  Faldet skyldes formentlig, at der er sket et fald i antallet af analyserede prøver. Det seneste døgn er der kommet svar på 48.661 tests. I går var var dette tal 63.659 analyserede tests.

  Samtidig stiger antallet af indlagte med tre til 139.

  Der er registreret et nyt dødsfald. I alt er 716 døde med coronavirus i Danmark siden starten af marts.

 • Ekstra vagter i shoppingcentre holder øje med mundbind

  Fra i dag skal vi bruge mundbind eller visir flere steder i det offentlige rum.

  Det gælder blandt andet i detailhandlen, herunder stormagasiner og shoppingcentre landet over.

  Derfor har 17 shoppingcentre landet over sat ekstra vagter og opsynspersonale ind for at sikre, at coronareglerne overholdes.

  - De er instrueret i at minde folk om, at man skal huske at bruge mundbind, siger direktør Jesper Faurholdt, Danske Shoppingcentre.

  Og det kan koste en bøde, hvis man fra torsdag ikke ifører sig mundbind eller visir, når man skal handle ind.

  Det fremgår af en bekendtgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet.

  Kravet gælder foreløbig indtil 2. januar 2021.

 • Udenrigsministeren efter knivdrab i Frankrig: 'Vi står skulder ved skulder'

  Jeppe Kofod har på Twitter udtrykt sin støtte til det franske folk i kølvandet på et angreb på flere civile i Nice tidligere i dag.

  Mindst to personer har mistet livet i angrebet, der fandt sted i en kirke.

  En lignende melding lyder fra Hollands premierminister, Mark Rutte.

  - Vi siger til det franske folk: I kampen mod ekstremismisme er I ikke alene. Holland står ved jeres side, skriver han ligeledes på Twitter.

 • Højesteretten siger nej til Trump-anmodning i svingstat 

  Svingstaten North Carolina får lov til at tælle brevstemmer helt frem til ni dage efter valgdagen. Stemmerne skal bare være stemplet senest 3. november, som er datoen for det amerikanske valg.

  Det står klart, efter den amerikanske højesteret har afvist Republikanernes forsøg på at stoppe praksissen. Det gjorde den med stemmerne 5-3.

  Valgmyndigheden i North Carolina begrunder den forlængede frist med, at der kan komme forsinkelser i forbindelse med valget, hvor mange millioner forventes at brevstemme på grund af covid-19.

  Tidligere på ugen traf højesteretten en lignende beslutning i forhold til svingstaten Pennsylvania.

  I mandags afviste højesteretten omvendt at tillade en forlængelse i svingstaten Wisconsin.

  Den nyudpegede konservative dommer, Amy Coney Barrett, har ikke været med til at afgøre nogen af sagerne.

 • Frankrig øger sikkerhedstrussel til højeste niveau

  Formiddagens knivangreb ved en kirke i Nice får nu Frankrig til at øge sikkerhedstruslen til det højeste niveau.

  Det oplyser premierminister Jean Castex ifølge Reuters.

  Castex forsikrede i øvrigt, at regeringens respons til angrebet vil være standhaftige og uforsonlige.

  Tre personer blev i formiddags dræbt og flere såret ved et knivangreb i Nice.

  Ifølge byens borgmester Christian Etrosi tyder alt på, at der er tale om et terrorangreb.

  Det er dog endnu ikke klarlagt, præcis hvad motivet bag angrebet skulle have været.

  Regeringen har indkaldt til krisemøde, og den franske anti-terror anklagemyndighed er blevet bedt om at efterforske angrebet.

 • Sophie Hæstorp vil være overborgmester i København

  Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) vil være overborgmester i København. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

  Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, melder sig på banen som Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget til næste år.

  Det skriver Politiken.

  Dermed er hun et godt bud en kommende overborgmester i København.

  Tidligere i dag tweetede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at hun "håbede", at Hæstorp Andersen ville stille op til posten.

  I sidste uge måtte Frank Jensen (S) trække sig som fra posten, efter en række krænkelsessager.

  Derfor skal Socialdemokratiet finde en ny spidskandidat til posten som overborgmester.

  I tirsdags meldte Mette Reissmann sig som den første til at blive kandidat til posten ved valget næste år.

 • Fransk konsulat i Saudi-Arabien forsøgt angrebet

  En saudisk borger i byen Jeddah har forsøgt at angribe det franske konsulat. En vagt er såret, oplyser lokale statslige medier ifølge AFP.

  Ifølge medierne er der endnu intet kendt motiv bag angrebet.

  Tidligere på måneden blev en fransk skolelærer ligeledes knivdræbt, efter han viste tegninger af profeten Muhammed i sin undervisning. Drabet fik Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, til at slå hårdt ned på en række muslimske organisationer, rette skarp kritik mod islamister og love at forsvare ytringsfriheden.

  Præsidentens udmeldinger har vakt stor vrede i Mellemøsten og på Den Arabiske Halvø.

 • Mand sigtet for at genere pilot med laserlys

  En 45-årig mand er blevet sigtet for i de tre tilfælde at have bragt andres liv og førlighed i fare, fordi han med en laserpen generede en helikopterpilot.

  Det skete ved Aarhus Universitetshospital over tre omgange.

  Manden blev anholdt, da helikopterpiloten fra luften kunne følge hans bil og lede politiet hen til ham.

  Manden har forklaret, at han ikke var klar over, at lysstrålen fra hans laserpen rettede sig mod helikopteren.

 • Aftale skal corona-sikre den offentlige transport

  Regeringen, KL og Danske Regioner har indgået en aftale om at videreføre kompensationsordning til trafikselskaber.

  Aftalen betyder, at der ikke indføres serviceforringelser i det kommunale og regionale kollektive trafikniveau i 2021 set i forhold til niveauet før COVID-19, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Aftalen afsætter en ramme på op til 362 millioner kroner, som trafikselskaberne kan få i kompensation.

 • Coronarestriktioner sender Oslo-færge på land

  Rederiet DFDS har besluttet at lægge den ene af sine to passagerfærger, der sejler mellem Norge og Danmark, på land fra 2. november.

  Det skyldes de løbende restriktioner på rejser, der er indført på grund af coronavirus, som har udhulet antallet af passagerer. Det oplyser DFDS i en meddelelse.

  Ændringen betyder, at der vil være afgang hver anden dag fra hver af de tre havne København, Frederikshavn og Oslo. Normalt er der en daglig afgang.

 • Opholdsforbud i Jomfru Ane Gade droppes

  Der kommer ikke længere til at være opholdsforbud i Aalborgs festgade, Jomfru Ane Gade, samt i Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Opholdsforbuddet i områderne har været gældende fra 19. september.

  Men nu vurderer politiet, at forbuddet ikke længere er nødvendigt, da køb af alkohol ikke længere er tilladt efter klokken 22, og forsamlingsforbuddet er på maksimalt 10 personer.

  Jomfru Ane Gade er dog fortsat et hotspot, hvilket betyder, at politiets patruljer holder særligt øje med området.

 • Sager om brud på opholdsforbud skal for Østre Landsret

  Anklagemyndigheden har fået lov til at anke tre afgørelser, hvor tre personer blev frifundet i Københavns Byret for overtrædelse af opholdsforbuddet på Islands Brygge i København i april.

  Det skriver Statsadvokaten i København på Twitter. Nu bliver det så Østre Landsrets opgave at afgøre sagerne.

  De tre blev tildelt bøder på 2.500 kroner, da de brød opholdsforbuddet den 26. april.

  I byretten blev der i frifindelsen blandt andet lagt vægt på, at selvom der var opsat skilte i området, så var der ikke nærmere oplysninger om, hvor de var sat op, eller om alle skilte fortsat var til stede, da de tre fik bøderne.

 • Mette Frederiksen om trafikdræbt pige: Mit hjerte græder

  Statsminister Mette Frederiksen (S). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) kommenterer på Facebook på den trafikulykke, der i går kostede en femårig pige livet på Frederiksberg.

  Frederiksen skriver blandt andet:

  "Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragiske vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende. Og hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger."

  Den formodede gerningsmand flygtede efter ulykken, som fandt sted i går eftermiddags, og siden da har politiet efterlyst ham med navn og billede.

 • Et minuts stilhed i det franske parlament efter knivangreb

  Som reaktion på et knivangreb i den sydfranske by Nice tidligere i dag, hvor mindst to personer mistede livet, holdt politikerne i det franske parlament et minuts stilhed.

  Præsident Emmanuel Macron skulle derudover være på vej til Nice, og regeringen har indkaldt til krisemøde, skriver Ritzau.

  Motivet bag dagens angreb er ukendt, men hvis der er tale om terror, er det tredje gang dette efterår, Frankrig rammes af det, som myndighederne betegner som terrorhændelser.

  For knap to uger siden blev en lærer myrdet for at have vist tegninger af profeten Muhammed i sin undervisning, og i september blev to personer såret i et angreb foran satiremagasinet Charlie Hebdos gamle redaktionslokaler.

 • Østerbro-kreds peger også på Hæstorp som overborgmesterkandidat

  Først var det børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der på Twitter ønskede nuværende regionsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) som ny overborgmesterkandidat. Nu peger også ministerens kreds på Sophie Hæstorp Andersen, som den der skal stå i spidsen for landets største kommune.

  - Vi ser gerne, at Sophie Hæstorp Andersen stiller op. Vi er overbeviste om, at hun med den erfaring, hun har fra Region Hovedstaden, kan bringe København videre, siger Østerbrokredsens formand, Viktor Wennesz.

  Sophie Hæstorp Andersen har endnu ikke selv bekræftet, om hun stiller op, og det har hendes valgkreds Vesterbro-kredsen heller ikke.

 • Formodet bilist bag dødsulykke kendt af politiet

  Den formodede bilist bag dødsulykken med et barn i København er i forvejen kendt af politiet.

  Det oplyser Københavns Politi her til formiddag. Jagten på den 21-årige Helmi Mossi Hameed fortsætter, lyder det i en pressemeddelelse.

  "Vi har en rimelig stærk formodning om, at det var den efterlyste, der førte bilen. Vi har søgt efter ham på de adresser, hvor vi havde en formodning om, at han kunne opholde sig, men uden held," udtaler vicepolitiinspektør Knud Hvass.

  Politiet offentliggør samtidig et nyere billede af Hameed.

 • Flere dræbt efter knivangreb ved kirke i Nice

  Mindst to er dræbt og flere er såret i et knivangreb ved en kirke i Nice i Frankrig, lyder det ifølge flere franske medier.

  Angrebet skulle have fundet sted foran Notre-Dame kirken på Avenue Jean-Medicin, som er hovedgaden i den sydfranske by.

  Den formodede gerningsmand er anholdt.

  Frankrigs indenrigsminister, Gerald Darmanin, bekræfter, at der er en politiaktion i gang og opfordrer lokalbefolkningen til at undgå området.

  Ifølge byens borgmester, Christian Estrosi, tyder det på, at der er tale om et terrorangreb. Det skriver han på Twitter.

 • Efter nedbrud: Nu kan du igen tjekke coronasvar

  Siden i går eftermiddags har et teknisk problem gjort, at folk ikke kunne logge ind på sundhed.dk og tjekke svar på deres coronatest.

  Men her til morgen er problemerne blevet løst, og man kan igen logge ind. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen ifølge Ritzau.

  Det var et problem med NemLog-in, som gjorde, at borgerne ikke kunne komme ind og tjekke svarene.

  Ifølge Digitaliseringsstyrelsen var det en netværksfejl, som har forhindret adgangen til at logge ind på sundhed.dk.

  Lige nu kan der opleves problemer med at komme ind på sundhed.dk, da mange forsøger at komme ind og tjekke deres prøvesvar.

 • Forslag om kødfri dage mødes med skepsis

  Ikke alle steder bliver regeringens forslag om at indføre to kødfri dage om ugen i statslige kantiner modtaget med åbne arme.

  Blandt andet understreger formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V), at indlagte på sygehuse har behov for adgang til lækker og næringsrig mad, ligesom der skal være et udvalg af forskellig mad.

  Et 'kødfrit' forslag skal også overvejes godt, før det trækkes ned over landets statslige plejehjem, siger formand for KL Jacob Bundsgaard.

  - Man skal tænke sig om, før man går løs på maden i ældreplejen og begynder at lave om der, siger han.

 • ATP vender underskud til milliardoverskud

  Pensionsselskabet ATP har mere end indhentet de massive tab på de finansielle markeder, som det blev ramt af i starten af året, hvor coronavirusset brød ud.

  Det oplyser ATP i sit regnskab for tredje kvartal.

  I første kvartal tabte ATP 29 milliarder kroner på sine investeringer, men status ved udgangen af september er et samlet afkast på 3,9 milliarder kroner for hele året.

  ATP er Danmarks største pensionsselskab, og alle lønmodtagere indbetaler automatisk til ordningen, der sikrer alle en månedlig udbetaling under hele pensionen.

 • Regeringen vil indføre to vegetardage om ugen i statens kantiner

  I et forsøg på at skære ned på forbruget af kød vil regeringen indføre to rent vegetariske dage om ugen i statslige kantiner.

  Desuden skal der stilles krav om, at der højest må serveres okse- eller lammekød én dag om ugen.

  Det fremgår af en ny grøn indkøbsstrategi for staten, som skal bidrage til den grønne omstilling. Det skriver Ritzau.

  Det offentlige køber hvert år ind for 380 milliarder kroner. Hidtil har der været fokus på prisen, men fremover skal der altså også tages højde for klimavenlighed, når staten køber ind.

  Af strategien fremgår det også, at regeringen vil indføre klimakompensation for alle statsligt ansattes tjenesterejser ved at indbetale et bidrag til Klima-skovfonden.

 • Datters sygdom får AaB-træner til at trække sig

  AaB's træner Jacob Friis i 3F Superligakampen mellem Aab og FC Midtjylland på Aalborg Portland Park, søndag den 14. juni 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Fodboldklubben AaB's cheftræner, Jacob Friis, trækker sig af personlige årsager.

  Hans datter fik for et år siden konstateret leukæmi.

  - Det er med et blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig som cheftræner i AaB, hvor jeg nydt rollen og samarbejdet med spillere, ledere og trænerkollegaer.

  - Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. siger Jacob Friis i en pressemeddelelse.

  Assistent Peter Feher tager midlertidigt over som cheftræner.

  Læs mere her.

 • Ø i Stillehavet registrerer første corona-tilfælde

  Kun få steder i verden er indtil videre uberørt af corona-pandemien, og nu er listen blevet kortere.

  Marshalløerne, der ligger isoleret i Stillehavet, har nemlig registreret sine første tilfælde af smitte, skriver BBC.

  Det drejer sig om to tilrejsende, der med det samme er sat i karantæne, og myndighederne oplyser, at der derfor ikke er risiko for yderligere smittespredning.

  Marshalløerne lukkede sine grænser allerede i marts for at holde virusset ude.

  Mikronesien, Samoa og Tonga blandt andre stillehavsøer menes stadig at være gået helt fri af coronavirusset.

 • Hækkerup efter påkørsel af pige: Fej og krysteragtig adfærd

  Den bilist, der flygtede efter at have påkørt en lille pige og hendes mor på Frederiksberg, kaldes en kryster af justitsminister Nick Hækkerup (S).

  - Jeg har ikke ord for, hvor tragisk familiens tab er, og jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet, siger han til Ritzau

  Den femårige pige mistede livet ved ulykken der skete på Peter Bangs Vej i går eftermiddag.

  Københavns Politi efterlyste i går den mistænkte for påkørslen med navn og billede. Her til morgen oplyser politiet til DR Nyheder, at manden endnu ikke er fundet.

 • Manglende mundbind i supermarkedet kan give bøde

  Har man ikke mundbind eller visir på, når man fra i dag handler ind i et supermarked, kan det udløse en bøde.

  Hvor stor bøden vil være, fremgår dog ikke.

  Men først skal den pågældende person bortvises af butikken, og hvis personen ikke forlader lokalet, kan det udløse en bøde.

  Mundbind skal fra i dag bruges i blandt andet supermarkeder, på ungdomsuddannelser, i kulturinstitutioner og hos sygehuse og læger.

  Børn under 12 år og personer med fysiske eller mentale svækkelser er undtaget fra kravet.

  Det udvidede krav om mundbind gælder til 2. januar 2021.

 • Rosenkrantz-Theil peger på ny overborgmesterkandidat

  Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) håber, at partifællen Sophie Hæstorp Andersen vil stille op som overborgmesterkandidat i København, efter Frank Jensen for nylig trådte tilbage.

  Det skriver hun på Twitter:

  Rosenkrantz-Theil har af flere iagttagere af danske politik selv været nævnt som bud på en kommende overborgmester, men nu peger hun altså selv i en anden retning.

 • Anonym kilde bag kras Trump-kritik står frem

  I 2018 bragte New York Times en kronik skrevet af en anonym kilde, der præsenterede sig selv som en højtstående embedsmand tæt på præsidenten i Det Hvide Hus.

  "Jeg er del af modstandsbevægelsen i Trump-administrationen", hed teksten, der indeholdt en hård kritik af Trump.

  Præsidenten affejede kritikken og mente, der var tale om landsforræderi.

  Nu er personen bag stået frem med navn; Miles Taylor, der var stabschef i ministeriet for indenlandsk sikkerhed.

  - Det tvang præsidenten til at svare enten direkte eller slet ikke, i stedet for at aflede ved at fornærme og bruge øgenavne. Jeg ville have opmærksomhed på argumenterne, siger han ifølge BBC om, hvorfor han agerede anonymt.

 • Fortsatte it-problemer: Anden dag uden svar på coronatest

  Her til morgen er det stadig ikke muligt at logge ind på NemLog-in på på sundhed.dk. Det betyder, at folk ikke kan komme ind og se svar på deres coronatest.

  Det skriver Ritzau.

  Problemet har stået på siden i går eftermiddags.

  Fejlen skulle være fundet, og der bliver arbejdet på at finde en løsning - det er dog ikke muligt at sætte en tidshorisont på, hvornår problemet er løst.

  Har man app'en "Min Læge" er det dog muligt at finde svar på sin coronatest der.

 • Biden bruger flere penge end trump på tv-reklamer

  Når amerikanerne ser tv, støder de oftere på reklamer, der agiterer for at stemme på Joe Biden, end indslag, der taler Donald Trumps sag.

  Den demokratiske præsidentkandidat har indtil videre brugt mere end dobbelt så stort et beløb på tv-reklamer end sin republikanske modstander.

  Det viser en opgørelse fra analysefirmaet Advertising Analytics, skriver Ritzau.

  Ifølge opgørelsen har Biden de seneste otte dage bestilt reklametid for 54,1 millioner dollar (342 mio. kro.) i de stater, hvor der stadig er tvivl om udfaldet. For Trump er beløbet 26,9 millioner dollar (171 mio. kr.).

 • Op mod 100.000 smittes dagligt i England

  Hver dag bliver omkring 100.000 englændere smittet med coronavirus. Det indikerer et studie fra Imperial College London ifølge BBC.

  Men antallet af smittede bliver fordoblet hver 9. dag. Det estimerer forfatterne bag studiet, da udviklingen i epidemien i øjeblikket accelererer i høj grad.

  De britiske sundhedsmyndigheder registrerede i går 24.701 nye smittetilfælde, hvilket dermed er langt færre, end hvad studiet antyder.

  Studiet er lavet efter prøver på 86.000 frivillige. Den seneste prøve blev lavet i søndags.

  Prøverne indikerer ifølge forskerne, at cirka én ud af hver 128. person er smittet med virusset i England. Der bor omkring 56 millioner i landet.

 • 59 lig af unge fundet i skjulte grave i Mexico

  Mindst 59 lig er blevet fundet i skjulte grave i den mexicanske delstat Guanajuato i den centrale del af landet.

  Det oplyser mexicanske myndigheder ifølge Ritzau og AFP.

  - Langt størstedelen af ligene ser ud til at være af unge personer. Meget unge. Måske endda teenagere, siger Karla Quintana, der leder Mexicos nationale eftersøgningskommission.

  Myndighederne blev gjort opmærksomme på gravstedernes mulige placering for omkring to uger siden.

  Ifølge Hector Diaz, der leder Guanajuatos efterforskningsenhed, har et hold på mere end 80 personer arbejdet i 18 timer om dagen for at udgrave de 59 lig.

 • DMI: Regn først - sol senere

  For dem, der skal tidligt op og ud ad døren, kan det anbefales at finde regntøj, paraply og gummistøvler frem.

  Der er nemlig regn og byger her til morgen, men ifølge DMI kan vi senere i dag forvente, at solen kigger frem, og at der bliver længere mellem bygerne.

  Temperaturen ligger på omkring 10 grader, og vinden er svag til jævn fra sydvest.

 • Minister vil undersøge omvendelsesterapi i Danmark

  Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) vil finde ud af, om såkaldt omvendelsesterapi skal reguleres ved lov - som det er tilfældet i Tyskland.

  Det skriver Ritzau.

  Omvendelsesterapi går ud på, at man prøver at få homoseksuelle til at blive heteroseksuelle ved brug af forskellige metoder.

  Ministeren kalder det for "en forfærdelig praksis", men erkender, at historierne om omvendelsesterapi i Danmark indtil nu er anekdotiske.

  I Tyskland har man indført et forbud mod omvendelsesterapi rettet mod personer under 18 år.

  Det forventes, at en dansk undersøgelse om emnet kan være færdig til næste forår.

 • Wammen: Staten må kun eje elbiler i 2030

  Regeringen, KL og Danske Regioner vil præsentere planen på et pressemøde klokken 9 torsdag. (Foto: Emil Helms © Scanpix)

  Det skal være obligatorisk for staten at købe miljømærket. Og så skal alle offentlige biler være elbiler i 2030.

  Det er nogle af de ting, der indgår i regeringens nye grønne indkøbsstrategi for det offentlige, som finansminister Nicolai Wammen (S) vil præsentere i morgen.

  Hvert år indkøber det offentlige varer og tjenesteydelser for cirka 370 milliarder kroner - og derfor kan det gøre en stor forskel, at man tænker grønt, når man køber ind, siger ministeren:

  - Det er en måde, hvor vi dels kan købe det, vi har brug for, men samtidig også være med til at skabe en grøn udvikling. Og fordi vi er så stor en kunde samlet set, så kan vi også være med til at fremme grønne produkter, som kan komme alle til gode.

  En del af strategien er, at alle cirka 30.000 biler, der er ejet af staten, i 2030 skal være elbiler, samt at staten fremover skal købe produkter, der er miljømærket

 • Kraftfuld orkan går i land ved New Orleans

  Meteorologer forventer, at orkanen når vindstyrker lige under kategori 3. (Foto: Sandy Huffaker © Scanpix)

  Orkanen Zeta er her til aften gået i land nær New Orleans i den amerikanske delstat Louisiana med regn og vind til følge. Det skriver New York Times.

  Orkanen er en kategori 2-storm og forventes at medbringe voldsom regn og vinde stærke nok til at udrette skade i delstaten, der har været ramt af flere orkaner denne sæson.

  Zeta er således den femte navngivne orkan, der rammer delstaten dette år.

  New Orleans, der i 2005 blev hårdt ramt af kategori 5-orkanen Katrina, har dagen igennem sendt advarselsbeskeder til byens borgere, og både havn, offentlig transport og mere er stoppet gennem dagen.

  En kategori 2-orkan har vindstyrker på mellem 154-177 km/h og river ofte træer op og lægger områder strømløse.