Seneste nyt

Gammel granat skal sprænges i skov på Amager

 • Gammel granat skal sprænges i skov på Amager

  Beredskabsmyndighederne er her til aften til stede i Pinseskoven på Amager, efter at man har fundet en gammel granat.

  Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Granat skal sprænges, og derfor er politi, brandvæsen og eksperter i eksplosive stoffer fra Forsvaret til stedet.

  - Fareområdet ved sprængningen er min. 1000 meter, hvorfor vi anmoder om, at folk holder sig væk, lyder det på Twitter.

  Københavns Politi oplyser ikke noget om, hvilken type granat der er blevet fundet.

  Seneste Nyt

 • Ikea tilbagekalder krus, tallerkener og skåle

  Det er blandt andet disse skåle, der tilbagekaldes.

  Ikea tilbagekalder nu en række tallerkener, skåle og krus med navnene HEROISK og TALRIKA.

  Det skyldes, at der er en risiko for, at de kan gå i stykker og give forbrændinger, hvis de bruges sammen med "varmt indhold", skriver Ikea i en pressemeddelelse.

  Ikea opfordrer alle til at stoppe med at bruge produkterne. Har man købt dem, kan de returneres i Ikea uden fremvisning af en kvittering.

  Det er også disse tallerkener, der kaldes tilbage.
 • Ekspert: USA drømmer nok om flere amerikanske tropper i Grønland

  Da USA's udenrigsminister, Antony Blinken, i går besøgte Danmark, var det særligt på grund af forholdene i Arktis. Og der har Danmark en stor betydning på grund af Grønland.

  Netop Grønland er en vigtig brik for USA rent sikkerhedspolitisk, lyder det fra Flemming Splidsboel, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier.

  - Antony Blinkens drømmescenarie er, at man får markeret klart, at man har fokus på Arktis, og hvis andre ikke respekterer det, så er man klar til at komme med et modsvar. Det kan være politisk, handelsmæssigt eller militært.

  - Så en del af Blinkens drømmescenarie vil nok være, at der gives grønt lys til flere amerikanske tropper i Grønland, fortæller Flemming Splidsboel.

 • Dødsdømte i delstat skal vælge mellem skydning eller elektrisk stol

  Vil du helst dø i den elektriske stol – eller henrettes ved skud af en henrettelsespeloton?

  Det er det valg, som dødsdømte i den amerikanske delstat South Carolina står overfor, efter delstatens guvernør, Henry McMaster, har underskrevet en ny lov, der gør det muligt for delstaten at genoptage henrettelser efter mere end 10 års ufrivillig pause. Det skriver Ritzau.

  Den lange pause er forårsaget af en akut mangel på de stoffer, der indgår i de dødelige indsprøjtninger.

  Dødsdømte har tidligere haft valgmuligheden mellem den elektriske stol og dødelig indsprøjtning, men de manglende stoffer har gjort, at dødsdømte har kunnet udsætte deres henrettelse på ubestemt tid ved at vælge indsprøjtningen.

 • Indien har nu registreret 25 millioner corona-smittede

  Indiens samlede antal registrerede coronasmittede steg i dag til 25 millioner. Det sker, efter landet i går kunne registrere over 260.000 nye smittetilfælde.

  Indien bliver dermed det andet land i verden, udover USA, der har passeret denne milepæl, siden pandemiens indtog for mere end et år siden. Knap 280.000 indere har mistet livet med coronavirus.

  Landet har oplevet en voldsom stigning i smitten siden midten af april, hvilket overrumplede det indiske sygehusvæsen og mange steder medførte en akut mangel på sengepladser og ilt. Den nuværende bølge nåede sit højdepunkt i starten af maj med over 400.000 daglige smittede.

 • Biden opfordrer til våbenhvile mellem Israel og Hamas

  Den amerikanske præsident har i nat givet udtryk for sin støtte til en våbenhvile mellem Israel og palæstinensiske militante under en telefonsamtale med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

  Samtidig opfordrede præsidenten Netanyahu til at gøre alt i sin magt for at beskytte uskyldige civile. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters.

  Det sker, efter USA i går for tredje gang på en uge blokerede for en fælles udtalelse fra FN’s Sikkerhedsråd, der opfordrer til et stop for volden.

  Mindst 212 er indtil videre blevet dræbt i Gaza, heriblandt 61 børn, mens 10, heriblandt 2 børn, har mistet livet i Israel.

 • Snart gælder coronapasset allerede to uger efter første stik

  Som en del af den genåbningsaftale, der blev forhandlet på plads i nat, har man besluttet, at reglerne for, hvad der gælder som gyldigt coronapas, bliver lempet.

  Det kommer til at betyde, at man allerede 14 dage efter første stik med en vaccine kan bruge vaccinationen som dokumentation i coronapasset.

  Tidligere var vaccinationen først gældende 14 dage efter andet stik med en vaccine.

  Der står ikke i aftalen, hvornår den nye regel for coronapasset kommer til at gælde. Det bliver op til sundhedsmyndighederne at fastlægge, hvordan det helt konkret kommer til at blive.

 • Ny aftale om genåbning åbner for alt bortset fra nattelivet

  Den genåbningsaftale, som et flertal af partierne i Folketinget i nat blev enige om, betyder, at alle lokaler og steder som udgangspunkt vil være åbne fra på fredag. Bortset fra diskotekerne i nattelivet.

  Ellers åbner alle idræts- og fritidsaktiviteter, der ikke var åbne før - og det samme gælder for indendørs facitiliteter i eksempelvis forlystelsesparker og zoologiske haver. Det betyder også, at svømmehallerne igen må åbne saunaerne, og at musikskolerne igen må åbne for sangundervisning, også for voksne.

  Samtidig bliver der åbnet for fuldt fremmøde på både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

  Der vil dog stadig gælde en række restriktioner om både afstand og coronapas mange steder.

 • Nu kan flere sige farvel til hjemmekontoret

  Fra på fredag kan flere ansatte i den offentlige sektor igen sige hej til kollegerne, uden det skal foregå over en videoforbindelse.

  Et flertal af Folketingets partier er med den nye genåbningsaftale blevet enige om gradvist at sende de, der arbejder hjemme, tilbage på kontoret.

  Det kommer til at ske i tre faser. Den første på fredag den 21. maj, hvor 20 procent kan vende tilbage.

  Fra 1. august er det ifølge aftaleteksten planen, at 100 procent skal tilbage til fysisk fremmøde.

  Alle partier pånær Nye Borgerlige er med i genåbningsaftalen.

 • Ny aftale på plads om udfasning af mundbind og coronapas

  Der bliver ikke pillet helt så meget ved coronapasset, som flere partier ellers har ønsket.

  Det er facit efter aftenens politiske forhandlinger om en ny genåbning af Danmark.

  Flere partier i Folketinget havde ellers ytret ønske om en kørekortsmodel, så man kun skal vise coronapasset ved stikprøvekontroller.

  Det bliver dog kun til noget på biblioteker og i idrætslivet.

  Men coronapasset lever på lånt tid. Efter planen skal passet udfases - ifølge justitsminister Nick Hækkerup, kan det muligvis ske efter sommerferien

  Mundbind skal også udfases. Når alle over 16 år er blevet tilbudt en vaccine, er det ikke længere et krav at bære munbind, når der skal handles eller køres med offentlig transport.

 • Præsidentparret Biden har offentliggjort deres skattebillet

  Den amerikanske præsident Joe Biden har offentliggjort, hvor meget han og hans kone Jill Biden betaler i skat. I en officiel udmelding fra Det Hvide Hus fortæller Biden, at parret har haft en bruttoindkomst på 607.336 dollars i 2020, og de har betalt 157.414 dollars i føderal indkomstskat.

  Det svarer til henholdsvis 3,7 millioner kroner og 964.000 kroner.

  Vicepræsident Kamala Harris og hendes mand har også offentliggjort deres skatteoplysninger. De har en betydeligt større fælles indkomst: 1,695.225 dollars og en indkomstskat på 621.893 dollars - svarende til henholdsvis 10,4 millioner kroner og 3,8 millioner.

  Åbenheden omkring skatteoplysningerne står i stærk kontrast til Bidens forgænger i embedet, Donald Trump.

 • Voldsom cyklon hærger flere indiske delstater

  Cyklonen Tauktae har ramt den indiske vestkyst med vindstød på op til 185 kilometer i timer. Mindst 12 mennesker er foreløbigt blevet dræbt, og 150.000 er blevet evakueret. Det skriver BBC.

  Det sker på et tidspunkt, hvor landet i forvejen er hårdt ramt påp grund af en voldsom bølge af coronasmitte, som har lagt landets sundhedsvæsen ned.

  Det er den værste cyklon, der har ramt regionen siden 1998.

  • Cyklonen Tauktae har ramt området i og omkring storbyen Mumbai. Her er det en politibetjent, der hjælper en chauffør med at krydse, hvor vandet går dem til livet. (Foto: Str © Scanpix)
  • En bilist forsøger at pløje sig gennem vandmasserne i Mumbai. (Foto: Str © Scanpix)
  • Inderne har hårdt brug for vaccinerne mod covid-19, men her er vaccinationscentret blevet ramt af cyklonen Tauktae. (Foto: Str © Scanpix)
  • Cyklonen river træerne op med rode. (Foto: Str © Scanpix)
  • Det går ud over både mennesker og biler, når cyklonen Tauktae rammer Indiens vestkyst. (Foto: Str © Scanpix)
  • Cyklonen Tauktae har ramt flere stater på den indiske vestkyst, her er det storbyen Mumbai, der er blevet oversvømmet. (Foto: Str © Scanpix)
  1 / 6
 • Tidligere Tøsedrengene-musiker er død

  Musiker, sangskriver og producer Michael Bruun er død, 70 år gammel. Det bekræfter hans familie over for Ekstra Bladet i en fælles udtalelse:

  - Vi er utroligt kede af tabet af vores far, som vil blive dybt savnet. Han var en kærlig far og en stor inspiration for os alle. Vi er taknemmelige for vores tid sammen, og at han nåede at forme et tæt bånd med sine to børnebørn, som både morfar og farfar, siger Michael Bruuns tre børn, Jonas, William og Amalie, der også er kendt som sangerinden Myrkyr.

  Michael Bruun var blandt andet kendt som medlem af 80'er-grupperne Tøsedrengene og Ray-Dee-Ohh. Derudover var han producer for bands som TV-2, Gnags og Rocazino, ligesom han også var manden bag knapperne, da fodboldhittet "Re-Sepp-ten" kom i boksen forud for VM i Mexico i 1986.

 • Kun få kommuner bliver klar til ny affaldsordning

  De nye regler for affaldssortering, hvor vi skal sortere vores affald i 10 forskellige fraktioner, bliver tilsyneladende dyrere end først forventet. Og kun ni ud af landets 98 kommuner ser ud til at kunne overholde tidsfristen på 1. juli i år for den nye ordning.

  Ifølge Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn og formand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg, vil den nye ordning i gennemsnit vil koste 500 kroner om året per husstand, mens Miljøministeriet i et skriftligt svar til avisen fastslår, at merudgiften kan holdes på 55 kroner per husstand.

 • Cordsen: Coronapas og hjemsendte ansatte er på forhandlingsbordet

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) forhandler i disse timer med partierne om næste fase i genåbningen.

  Ifølge DR's politiske korrespondent, Christine Cordsen er coronapasset og de hjemsendte offentlige ansatte blandt emnerne.

  Venstre vil blandt andet erstatte coronapasset med et "kørekort", hvor det bliver op til den enkelte borger selv at have vacciner eller test i orden. Men det kan blive svært at få igennem, vurderer Cordsen.

  - Jeg tror ikke, at de partier, der vil have denne her rene kørekortsmodel, kommer helt igennem med det, for der er stor skepsis hos sundhedsmyndighederne. De synes, at coronapasset er et godt middel, siger hun.

  Sundhedsmyndighederne har også fremlagt et forslag, hvor 20 procent af de offentlige ansatte, der er blevet hjemsendt, kan vende tilbage allerede på fredag. Resten skal så kunne vende tilbage efter sommeren, lyder udspillet.

  - Det er også noget af det, som er på bordet i aften, og som partierne forventes på et eller andet tidspunkt sent i aften eller i nat at komme ud med en aftale om, siger Christine Cordsen.

 • Mindst 2.700 migranter strømmer ind i spansk enklave

  Mindst 2.700 migranter har ifølge AFP krydset grænsen fra Marokko ind til den spanske enklave Ceuta. Det er et rekordhøjgt antal, og omkring 1.000 af dem er børn. Ifølge Reuters er der tale om marokkanske statsborgere.

  Migranterne kom til enklaven til fods ved lavvande eller svømmede til Ceuta fra nærtliggende marokkanske strande.

  Spansk politi hjælper en migrant op i en gummibåd i vandet ud for Ceuta. (Foto: ANTONIO SEMPERE © Scanpix)
 • Ølhaverne åbner igen for verdens mest ølglade nation

  Med 188,6 liter øl per indbygger hvert er tjekkerne suverænt verdens mest ølglade nation. I dag kunne de tørstige tjekker igen omsider hæve de store glas til en skål i landets ølhaver. Det skete efter fem måneders lockdown på grund af corona-smitte, hvor Tjekkiet på et tispunkt var et af verdens værst ramte lande.

  Åbningen af udendørs servering ses som et vigtigt skridt i retning af genåbning og neddrosling af coronarestriktionerne. Det skyldes ikke mest et effektivt vaccineprogram, hvor der indtil nu er blevet fordelt 4,1 millioner doser blandt de 10,7 millioner indbyggere.

  Endelig kunne tjekkerne igen slå glassene mod hinanden - her i det traditionsrige U Fleku-restaurant og bryggeri i det centrale Prag. (Foto: MARTIN DIVISEK © Scanpix)
 • Sønderjyske lægger sig lunt i svinget i kampen om europæisk play-off

  Sønderjyske slog mandag aften allerede nedrykkede Lyngby med 2-0.

  Dermed kravler Sønderjyske op på førstepladsen i nedrykningsspillet. Netop førstepladsen giver adgang til en play-off-kamp om europæisk fodbold i næste sæson.

  Rilwan Hassan og Haji Wright stod med scoringer i hver sin halvleg for Sønderjyske-sejren.

  Sønderjyske er et enkelt point foran AaB, der er på andenpladsen i nedrykningsspillet. Der resterer to spillerunder.

 • Højesteret baner vejen for første kvindelige leder i Samoa

  Den lille Stillehavs-nation Samoa er nu meget tæt på, at man for første gang skal regeres af en kvinde. Det sker efter, at den polynesiske østats højeste domstol ifølge AP har genindsat resultatet af april måneds valg.

  Nu ser det ud til, at 64-årige Fiame Nami Mata'afa kan blive ny premierminister for de knap 200.000 indbyggere, efter at retten har besluttet, at valgresultatet står ved magt, og at der ikke skal udskrives nyvalg. Hun står nu til at afløse Tuilaepa Sailele Malielegaoi, der har siddet på posten som premierminister de sidste 22 år, og som ifølge Fiame har brugrt alle midler, både lovlige og ulovlige, for at forhindre, at hendes parti kunne få deres retmæssige pladser i parlamentet og danne regering.

 • Partiet Frie Grønne runder 10.000 vælgererklæringer

  Partiet Frie Grønne har rundet 10.000 indsamlede vælgererklæringer.

  Frie Grønne er dermed godt på vej til at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, hvor der kræves mindst 20.182 vælgererklæringer.

  Frie Grønne består blandt andet af de tidligere Alternativet-medlemmer Sikandar Siddique, Uffe Elbæk, Susanne Zimmer og Niko Grünfeld.

 • Sommerhusudlejere mister kunder efter nye rejsevejledninger

  Fredag kom der nye rejsevedledninger fra Udenrigsministeriet, der lægger op til, at danskerne igen kan rejse udenlands i sommerferien - i hvert fald så længe vi holder os inden for EU.

  Det har ført til weekend med aktivitet hos sommerhusudlejningskontorerne. Med modsat tidligere på året er det folk, som gerne vil af med deres allerede bookede ferier.

  - Det er vi selvfølgelig kede af. Men det er nok forventeligt, når rejsevejledningen er blevet ændret, og danskerne nu kan booke deres sommerferie sydover, siger Kim Holmsted, administrerende direktør i Dancenter, til Ritzau, efter han i løbet af weekenden har fået 'nogle hundrede' afbookninger.

  Han håber i stedet på, at udenlandske turister vil fylde sommerhusene i de tomme uger, selvom reglerne lige nu er forholdsvis restriktive med krav om test og ti dages isolation, når de kommer til Danamark.

 • 'Mine' på sønderjysk strand var bare en betonklods

  Forsvarets bomberyddere har i dag været på arbejde på Anslet Strand, hvor to kvinder var stødt på en gammel mine. Den ene af kvinderne trådte sågar på minen, der dog ikke gik af.

  Og det er der en helt naturlig grund til.

  'Minen' viste sig nemlig at være en helt og aldeles ufarlig betonklods. Den er nu blevet fjernet fra stranden.

  Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

 • Højgravid vandt DM i bordtennis

  BTK Vibys damehold i bordtennis vandt i weekenden DM-guld. Med på holdet var Pernille Agerholm, der er gravid i syvende måned.

  Graviditeten er gået helt efter planen og med råd og vejledning fra jordemødrene, havde højgravide Agerholm fået grønt lys til at stille op for BTK Viby i DM-finalen.

 • Mere end 9 ud af 10 registrerede døde kan kobles til corona

  Langt størstedelen af de mennesker, der er registreret “døde med corona”, er egentligt døde af selve sygdommen eller følgerne af den.

  Sådan lyder vurderingen fra overlæge og lektor Reimar W. Thomsen fra Aarhus Universitet.

  Han har set flere tusind, anonymiserede dødsattester igennem, som DR Nyheder har fået aktindsigt i hos Sundhedsdatastyrelsen.

  - Min reaktion er, hold da op. Det er et meget tydeligt billede. Det er godt nok få patienter, hvor covid-19 ikke kan antages at have spillet en rolle. De er forsvindende få. Billedet er faktisk meget mere klart, end jeg havde regnet med, siger han

 • Smedefirma får bøde efter dødsulykke i kæmpeskulptur

  Det koster smedevirksomheden Flias A/S 120.000 kroner at have overtrådt arbejdsmiljøloven i forbindelse med den ulykke, der kostede en 46-årig mand livet, da han den 23. marts i år skulle udføre en reparation i en skorsten på den kæmpemæssige skulptur Elia i Herning.

  Reparatøren blev hejst ned i i søjlen i en såkaldt bådsmandsstol, og den er ikke godkendt til personløft. Derfor blev virksomheden gjort ansvarlig for ulykken og tildelt en bøde.

  Det oplyser specialanklager Ulrik Panduro til Herning Folkeblad.

  Sagen er behandlet af Midt- og Vestjyllands Politi på baggrund af en redegørelse fra Arbejdstilsynet.

  Den afdøde mand blev 23. marts hejst ned i skorstenen for at skifte lys på kunstinstallationen. Da hans kollegaer ikke kunne komme i kontakt med den 46-årige, blev den farefulde opgave i stedet en redningsaktion. Da det sent om aftenen lykkedes at få manden fri, var han død af sine kvæstelser.

  En 46-årig reparatør blev dræbt i en ulykke, da han skulle skifte en pære i en af skorstenene i kæmpeskulpturen Elia i Herning. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)
 • SSI's vurderer før forhandlinger: Det vil lempelser betyde for smitten

  Folketingets partier forhandler her til aften om lempelser af corona-restriktionerne. Med sig har de fået en frisk vurdering fra Statens Serum Institut (SSI).

  Her fremgår det, at epidemien "har ændret karakter", da hovedparten i de udsatte målgrupper er vaccineret. Smitten stiger således ikke blandt personer over 60 år.

  Smittestigningen er størst blandt de yngre, og størst er stigningen blandt de 15-19 årige med en incidens på 263 pr. 100.000 i uge 18.

  Smitten er steget mest hos de unge. Kilde: SSI

  SSI vurderer også effekten af diverse lempelser. Her mener SSI, at genåbning af udendørs markeder vil udgøre en middel til høj risiko. Det samme gør sig gældende, hvis forsamlingsforbuddet indendørs hæves fra 25 til 50.

  Til gengæld er der kun middel risiko, hvis musikfestivaler, koncerter, idrætsstævner og spejderlejre genåbnes med maks. 2.000 deltagere med krav om coronapas, vurderer SSI.

 • Se billederne: Kongelige hilsner til undersåtterne på Norges nationaldag

  • Selvom der er begrænsninger i forhold til, hvordan nordmændene kan fejre deres nationaldag i dag, var kongefamilien med kong Harald i spidsen alligevel på plads på balkonen med udsigt til Slotspladsen. (Foto: LISE ASERUD / POOL © Scanpix)
  • Glade jenter fra Grünerløkka skolekorps har optrådt i Birkelunden i Oslo. (Foto: Berit Roald © Scanpix)
  • Mens kongefamilien indtog deres pladser på balkonen, trak garden op nedenfor på Slotspladsen. (Foto: LISE ASERUD / POOL © Scanpix)
  • Selvom der er coronabegrænsninger, så gik Lade skolekorps stadig i optog gennem Trondheim. (Foto: Gorm Kallestad © Scanpix)
  • Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit trodsede regnen og kom ud til folket for at fejre 17. maj - her på Gullhella bo- og omsorgssenter. (Foto: TERJE PEDERSEN © Scanpix)
  • Andreas Andresen Haukeland, er under navnet TIX Norges bud på sejren ved Eurovision. Fra morgenstunden blev der både sunget og svinget med flaget fra hans hotelbalkon i Rotterdam. (Foto: heiko junge © Scanpix)
  • Kun de færreste børn var med i optogene på grund af coronarestriktioner - men man kan jo godt lufte nationaldragten og svinge med flaget alligevel. (Foto: Gorm Kallestad © Scanpix)
  1 / 7
 • Sagan hurtigst på 10. etape i Giroen

  Den slovakiske cykelstjerne Peter Sagan satte konkurrenterne til vægs i spurten og vandt 10. etape i Giro d'Italia mandag eftermiddag.

  Det skete efter en dag, hvor boraholdet havde arbejdet hårdt for at sikre, at Peter Sagan som minimum havde muligheden for at sprinte sig til en plads øverst på podiet.

  Missionen lykkedes, og Peter Sagan tager samtidig pointtrøjen. Fernando Gaviria (UAE) og Davide Cimolai (Israel Start-Up Nation) måtte nøjes med henholdsvis anden- og tredjepladsen på mandagens etape.

  Dermed snuppede Peter Sagan sin største sejr i 2021. Tidligere på året kom han først over stregen på 1. etape af Romandiet Rundt og på 6. etape af Catalonien Rundt.

  Egan Bernal er fortsat i løbets førertrøje.

  /ritzau/

 • Bomberyddere på vej: Kvinde trådte på gammel mine på strand i Sønderjylland

  Sydjyllands Politi oplyser på Twitter, at Forsvarets bomberyddere er på vej til Anslet Strand, hvor en gammel mine er dukket op.

  Tidligere i dag kunne JydskeVestkysten fortælle, at minen blev spottet for et par dage siden, hvor en kvinde en aften trådte på minen, der ligger i vandkanten ved Anslet Strand Camping.

  Kvindens veninde, der var med på gåturen, troede dog ikke, at der var tale om en mine, men i dag gik veninden så tilbage og kunne konstatere, at det altså var en gammel mine. Derefter kontaktede hun politiet.

 • Sogn på Frederiksberg tæt på nedlukning

  Godthåb Sogn på Frederiksberg er i farezonen for at blive lukket ned. Aktuelt er der der registreret et indicidenstal på 376, og grænsen for nedlukning går ved 500 smittede per 100.000 indbyggere.

  Derudover skal positivprocenten være over 2,5.

  Derfor er Frederikberg Kommune ved at forberede sig på en nedlukning af sognet.

  Det fortæller Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen i en opdatering på Facebook, hvor han samtidig opfordrer alle til at overholde restriktionerne, holde afstand og lade sig teste.

  - Det er helt afgørende for, at vi ikke skal til at lukke dele af byen ned, skriver Aggesen.

 • Erhvervslivet i Hørsholm må i morgen åbne igen efter en uges coronanedlukning

  Det betyder, at for eksempel butikker, centre, forlystelsesparker, restauranter, frisører og køreskoler kan åbne igen efter en uges nedlukning.

  I syv dage i træk har den såkaldte testkorrigede incidens ligget under 250 smittede pr. 100.000 indbyggere, og derfor ophæves nedlukningen.

  For høje smittetal var årsag til, at dele af erhvervslivet 9. maj blev lukket ned i kommunen.

 • 836 nye smittede i Danmark - positivprocenten er 0,60

  836 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. En person er død.

  Dagens smittetal er baseret på 138.779 pcr-test. Det svarer til, at 0,60 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 173 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er ni flere end i går. Af de indlagte er 29 på intensiv afdeling og 18 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 1.662.452 personer, hvilket svarer til 28,4 procent af befolkningen. 1.040.386 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 17,8 procent af befolkningen.

 • Syv dage i august er afsat til retssagen mod Morten Messerschmidt

  Der er afsat syv dage i august til retssagen mod Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti. Han er tiltalt for svindel og dokumentfalsk, efter at Folketinget i sidste måned ophævede hans immunitet.

  Sagen er berammet til 2., 5., 6., 9., 10., 11. og 13. august, oplyser Retten i Lyngby til Ritzau.

  Sagen har været undervejs i årevis. Messerschmidt er tiltalt for at have misbrugt 98.835 kroner fra en EU-fond til afholdelse af Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015. Fondens penge må kun bruges til EU-relevante formål.

  Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf, mens Morten Messerschmidt selv nægter sig skyldig.

  Han er også tiltalt for dokumentfalsk, fordi han i forbindelse med sommergruppemødet skulle have gjort brug af en falsk kontrakt med det hotel, hvor mødet blev holdt.

 • USA's udenrigsminister: Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, der er på besøg i Danmark, siger på et pressemøde, at USA er bekymret over konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

  - USA er fortsat meget bekymret over volden og den eskalerende vold i Israel og Palæstina. Hundredvis er døde. Vi er rystede over, hvordan journalister og læger bliver udsat for risiko. Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred, siger Antony Blinken.

  - Vi har arbejder intenst for at forsøge at stoppe volden. Biden har været i kontakt med Netanyahu og Abbas, lyder det fra Biden.

  Blinken tilføjer, at "Israel har ret til at forsvare sig selv" mod grupper som Hamas.

  - Men Israel har også et ansvar for, at man ikke rammer civile, siger han.

 • Fynske Motorvej lukkes mod Jylland fra klokken 19.30 til klokken 6 i morgen

  Fynske Motorvej er lukket for trafik mod Jylland fra i aften klokken 19.30 til i morgen klokken 6, fordi Vejdirektoratet skal foretage akut vejarbejde.

  Helt konkret lukkes motorvejen mellem afkørsel 56 Ejby og afkørsel 57 Nørre Aaby.

  Kombinationen af kraftig nedbør og anlægsarbejder på stedet har resulteret i, at jorden under motorvejen er eroderet. Derfor er der risiko for revner og underminering af motorvejen.

  I retning mod Sjælland vil der på samme sted være et spor farbart fra klokken 19 til i morgen klokken 6 med en hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

  Vejdirektoratet advarer derfor om risiko for kø og forlænget rejsetid.

 • Ny rejsevejledning for Portugal: Nu kan danske turister besøge hele landet

  Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til Portugal.

  Med ændringen er hele Portugal nu farvet gul i stedet for orange på ministeriets verdenskort. Det betyder, at man ikke længere skal gå i isolation, når man kommer hjem fra en rejse til Portugal.

  Der er heller ikke krav om, at man bliver testet, inden man hopper på et fly til Danmark fra et land, der er farvet gult.

 • Fjerde mistænkte anholdt i sag om voldsomt overfald: Offer er erklæret klinisk død

  En 24-årig mand fra Vejle er varetægtsfængslet indtil 9. juni for sin deltagelse i et voldsomt overfald mod en 20-årig mand i Horsens for en uge siden.

  Den 24-årige er den sidste af i alt fire mistænkte, der nu alle er i Sydøstjyllands Politis varetægt, sigtet for at have kidnappet og overfaldet den 20-årige.

  Ofret blev erklæret klinisk død af lægerne på Aarhus Universitetshospital, men holdes fortsat i live af en respirator.

  Den 24-årige nægter at stå bag overfaldet, og det samme gør de tre andre mistænkte, der også er mænd i 20’erne og stammer fra Vejle.

 • DBU og Arbejdernes Landsbank fortsætter samarbejdet, men fjernes fra tøj i Qatar

  For lidt over en måned siden forlød det i flere medier, at Arbejdernes Landsbank (AL) ville ud af sin sponsoraftale med Dansk Boldspil-Union (DBU).

  Officielt på grund af lovgivningen om kviklån, men ifølge medierne handlede det mere om, at DBU ifølge banken ikke tog ansvar nok for at lægge pres på VM-værten Qatar, hvor migrantarbejdere levede og arbejdede under kritisable forhold.

  Men nu har parterne besluttet at fuldføre den aftale, de har med hinanden til og med næste år. Det bekræfter både DBU og Arbejdernes Landsbank over for Radio4.

  Dog kommer Arbejdernes Landsbank ikke til at optræde på spillertøjet, hvis det danske landsholdshold skulle kvalificere sig til VM i Qatar næste år.

 • Jeanette Ottesen tror på femte OL

  Den danske holdkap lagde godt fra land mandag formiddag ved EM på langbane i Budapest.

  Holdet med Jeanette Ottesen, Julie Kepp Jensen, Signe Bro og Emily Gantriis svømmede sig sikkert videre til finalen i 4x100 meter fri, og samtidig klarede de ifølge TV2 Sport med vindertiden i heatet OL-kravet.

  Samtidig rykkede Danmark frem på den internationale rangliste, som 31. maj danner grundlag for uddelingen af OL-pladser.

  Endnu er OL-billetten altså ikke i hus, men pilen peger i retning af Tokyo.

  - Det ser godt ud, men i teorien kan andre nationer godt overhale os ved et Fina-godkendt stævne inden 31. maj, siger sportschefen i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, til Ritzau.

  EM er Ottesens sidste chance for at kvalificere sig til OL til sommer, og hun stiller kun op i holdkappen.

  Ottesen svømmede den tredjebedste tid foran Emily Gantriis, og dermed skal hun med til OL, bekræfter Ottesen over for TV2 Sport.

  Kvinderne skal svømme finale mandag aften. I de indledende heat havde de samlet den næsthurtigste tid.

 • Rapper udgiver stjernebesat album efter sin død

  Den 28. maj udgiver rapperen DMX et nyt album, og det vækker opmærksomhed af flere årsager.

  For det første døde den 50-årige musiker, der også hedder Earl Simmons, i starten af april på grund af overdosis. Og for det andet er der en række store navne med på albummet.

  Albummet har fået navnet ’Exodus’ og har blandt andre Alicia Keys, Jay-Z, Bono og Lil Wayne med på de 13 numre. Det skriver musikmediet Billboard.

  Det har været kendt noget tid, at der ville komme et posthumt album fra den amerikanske rapper, men ikke hvem der ville være med på udgivelsen.

 • Fodboldklubber træner trods kommunens opfordring til at lade være

  Fire fodboldklubber i Holstebro trodser nu kommunens klare opfordring og genoptager træningen.

  Det sker kun fem dage efter, at Holstebros borgmester opfordrede kommunens foreninger til at lukke ned i 14 dage, fordi kommunen var i fare for en tvangslukning på grund af for høje corona-smittetal.

  Alligevel åbner Mejdal-Halgård Fodbold og de tre andre klubber nu for træningen.

  - Siden de kom med den anbefaling, er smittetallet faldet, siger formand i Mejdal-Halgård Fodbold Carsten Jespersen, som ser det som grund nok til at åbne for træningen igen.

  Han forventer ikke, at den genoptagne træning giver anledning til, at smitten blusser op igen.

  Fodboldtræningen sker uden fælles omklædning, så spillerne mødes på banen.

 • Næste stop for USA's udenrigsminister: Nu mødes han med den danske, færøske og grønlandske udenrigsminister

  Fire på stribe. Udenrigsministrene fra Grønland, Færøerne, Danmark og USA. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Efter at have holdt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og været i audiens hos dronningen er USA's udenrigsminister, Antony Blinken, nu nået til næste punkt på sin tætpakkede dagsorden i dag.

  Her står den på møde med Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod, Grønlands udenrigsminister, Pele Broberg, og Færøernes udenrigsminister, Jenis Av Rana.

  De fire er netop gået sammen ind i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads i København.

 • Fem personer skal betale tvangsbøder, indtil de fjerner både i Fredens Havn

  Østre Landsret har idømt 5 personer bøder og tvangsbøder, hvis de ikke fjerner de ulovligt anbragte både, som de bor i, fra Fredens Havn i Københavns Havn.

  I sagen har retten skullet tage stilling til Kystdirektoratets påbud om, at beboerne skal fjerne bådene, da de ikke har tilladelse til at ligge der fast.

  Landsretten afviser, at indgrebet er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, der handler om ret til respekt for en persons hjem.

  Københavns Byret idømte i august flere beboere bøder på 5.000-10.000 kroner for ikke at følge påbuddene. De blev også pålagt at betale en bøde på 1.000 kroner om måneden, så længe de ikke fjerner bådene.

 • USA's udenrigsminister er nu ankommet til audiens hos dronningen

  Dronning Margrethe og kronprins Frederik tog imod USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er netop ankommet til audiens hos dronning Margrethe og kronprins Frederik på Amalienborg.

  Han ankom i selskab med sin danske udenrigsministerkollega, Jeppe Kofod (S).

  Audiensen hos dronningen er andet stop i dag for Blinken, der tidligere på dagen holdt møde med statsminister Mette Frederiksen på Marienborg.

 • Mette Frederiksen efter møde: Vi bliver mødt af en anden tilgang fra USA nu

  Udenrigsminister Blinken og statsminister Mette Frederiksen mødtes på Marienborg nord for København. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udtalt sig til pressen foran Marienborg, efter hun for kort tid siden afsluttede et møde med USA's udenrigsminister, Antony Blinken.

  Hun fortæller, at besøget ver en "fornøjelse".

  - Vi havde lejlighed til at diskutere en række forskellige spørgsmål. Primært af udenrigspolitisk karakter, covid-19 samt et behov fra Europa og USA om at producere flere vacciner og dele med resten af verden, fortalte hun.

  De talte også om artktis, og her er der i dag en anden tone, end da Trump var præsident og ville købe Grønland, lyder det.

  - Det er en anden tilgang. Det betyder et ønske om samarbejde omkring den arktiske region, hvor der sker forandringer, lød det.

 • Affaldsselskaber må sende brugte mælkekartoner og aflagt tøj til udlandet

  Inden længe skal du sortere dine brugte mælkekartoner og de hullede sokker, og det giver grå hår hos affaldsselskaberne.

  For det er en stor udfordring at komme af med de nye typer af sorteret affald.

  AffaldPlus på Sjælland har måttet søge hjælp i udlandet for at få genanvendt mælke- og madkarton samt det tøj, der snart strømmer ind.

  Hos Dansk Affaldsforening fortæller direktør Mikkel Brandstrup, at det især er det brugte tøj, der er årsag til bekymring:

  - Her mangler vi både teknologi, efterspørgsel og kapacitet. Derfor kommer vi til at stå med nogle store udfordringer i forhold til at sikre, at vi kan komme af med tekstilerne, siger han.

 • Lars von Triers kultserie er tilbage med nye stjerner

  I december blev det offentliggjort, at Lars von Trier genopliver klassikeren ’Riget’ med en ny sæson.

  I dag afsløres det i en pressemeddelelse, at man i tredje og sidste sæson vil møde gamle ’Riget’-kendinge som Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind, mens man også kan opleve ”nye” ansigter som Bodil Jørgensen og Nicolas Bro i bærende roller.

  ’Riget Exodus’, som tredje sæson hedder, undersøger, hvad der er sket på Riget efter den store strømafbrydelse, der afsluttede sæson to.

  Serien har forventet danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har tv-premiere på DR.

 • Sygeplejerskeforhandlinger ramt af corona

  Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen er testet positiv for Covid 19.

  Derfor er de vigtige forhandlinger mandag i Forligsinstitutionen mellem Danske Sygeplejeråd og arbejdsgiverne med kort varsel omlagt til virtuelle møder.

  Det bekræfter Forligsinstitutionen og Dansk Sygeplejeråd over for DR Nyheder.

  Forhandlingerne går nu ind i deres afgørende uge, og findes der ikke en løsning mellem sygeplejerskerne og Danske Regioner og KL, kan en konflikt ramme landets sundhedsvæsen natten til fredag.

  - Det er et kritisk tidspunkt, at forhandlingerne rammes af sygdom. Overenskomstforhandlinger handler om tal og teknik, men også om menneskelig psykologi, og der kan det være afgørende at sidde ansigt til ansigt døgn efter døgn i forligsinstitutionen, siger DR's økonomikorrespondent Casper Schrøder.

 • USA's udenrigsminister er ankommet til møde med Mette Frederiksen

  Statsminister Mette Frederiksen og USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, er netop ankommet til Marienborg nord for København, hvor han mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

  Hvad de to helt præcist skal holde møde om er ikke blevet offentliggjort.

  Blinken ankom i en stor gruppe af seks sorte biler fyldt med blandt andet sikkerhedsfolk.

 • Nordjysk sogn er to smittetilfælde fra automatisk nedlukning: 'Det er meget dramatisk'

  Flere sogne bevæger sig lige nu på kanten af en automatisk nedlukning. Et af dem er Brovst Sogn i Jammerbugt Kommune.

  Her er man blot to nye smittetilfælde fra at blive lukket ned.

  Det er kun cirka en måneds tid siden, at en anden af kommunens sogne, Kollerup-Fjerritslev, måtte lukke ned på grund af for høje smittetal.

  - Det er meget dramatisk, og det er også meget uheldigt, hvis vores sogn skal lukke ned, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V).

  Sogne lukkes automatisk ned, når tre krav opfyldes – blandt andet 20 smittede inden for de seneste syv dage.

 • Varsel om risiko for skybrud i den nordlige del af Jylland

  DMI advarer om risiko for lokale skybrud og torden i dele af landet frem til klokken 20.

  Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

  Varslet gælder Nordjylland og dele af Midtjylland og Østjylland.

Mere fra dr.dk