Seneste nyt

Glyngøre var klar til at hylde den hjemvendte Tour de France-helt

Overblik

 1. Glyngøre var klar til at hylde den hjemvendte Tour de France-helt
  • Omkring 150 borgere var mødt op for at fejre Jonas Vingegaard. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Hjembyen Glyngøre diskede op med festligheder og hyldest, da Jonas Vingegaard kom hjem fra Tour de France. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Velkomstkomitéen bestod af store som små, der alle var glade for at se den hjemvendte cykelmyg. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • Med sig havde Jonas Vingegaard sin kæreste, Trine Marie Hansen, og datteren Frida, og de fik fornøjelsen af både hornmusik, krammere og kage. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • 'Vingegaard' var skrevet i versaler på gaden, hvor flere fra Glyngøre var klar til at byde Jonas Vingegaard velkommen hjem. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Det var noget af en byfest, der ventede cykelrytter Jonas Vingegaard, da han i dag vendte hjem efter Tour de France.

  Den 24-årige cykelrytter sikrede sig en andenplads ved dette års Tour, og den store velkomstkomité i Glyngøre var mødt op for at få et glimt af den unge cykelrytter, som pludselig kørte med blandt verdens bedste.

  Med sig havde Jonas Vingegaard sin kæreste, Trine Marie Hansen, og datteren Frida, og de fik fornøjelsen af både hornmusik, krammere og kage.

  Men fejringerne stopper slet ikke i dag. I morgen lægger Vingegaard turen forbi Skive Kommune, hvor der på Rådhustorvet venter ham en officiel hyldest.

 2. Politiet undersøger sag om stenkast på motorvej

  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undersøger i øjeblikket en sag om stenkast ved frakørsel 45 på Sydmotorvejen.

  Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  Der er ikke sket personskade, oplyser vagtchefen.

 3. Efter fintælling: Kvinderne alligevel ikke i flertal i Altinget i Island

  Tidligere på dagen blev der skrevet politiske historie i Island, da over halvdelen af pladserne i landets parlament, Altinget, gik til kvinder. Det er aldrig sket i et europæisk land før.

  Og så tilsyneladende heller ikke i Island alligevel.

  For en fintælling har reduceret pladserne, der går til kvinder, fra 33 til 30 pladser ud af de i alt 63 pladser i Altinget. Det skriver den islandske tv-station RÚV. Islands valgkommision har dog i skrivende stund ikke offentliggjort et officielt valgresultat.

 4. USA vinder over Europa i Ryder Cup

  USA vippede søndag Europa af Ryder Cup-tronen.

  Det skete, da de amerikanske golfstjerner færdiggjorde arbejdet ved Ryder Cup og sikrede sejren i den prestigefyldte golfturnering med endnu en række overbevisende præstationer.

  USA startede dagen med en komfortabel føring på 11-5 over Europa og skulle derfor blot have 3,5 point i søndagens 12 singler for at sikre den samlede sejr.

  Det skete uden ret meget slinger i valsen. Allerede i dagens femte single var sejren en realitet.

  Den 24-årige golfkomet Collin Morikawa sikrede den, da han på 17. hul blev sikker på som minimum at spille uafgjort mod en anden ung stjerne, norske Viktor Hovland. Så kunne jublen bryde ud blandt de mange amerikanske fans på Whistling Straits-banen i den amerikanske delstat Wisconsin.

  /ritzau/

  Collin Morikawa sikrede USA den samlede sejr over Europa i Ryder Cup i sin dyst mod norske Viktor Hovland. (Foto: RICHARD HEATHCOTE © Ritzau Scanpix)
 5. Korrespondent: Tysk valg kan ende i koalitionskamp

  Der er meget, der tyder på, at den tyske valgkamp er ved at udvikle sig til en koalitionskamp, hvor to kandidater påberåber sig at være sejrherre og vil starte regeringssonderinger.

  Det siger DR's Tyskland-korrespondent, Michael Reiter.

  - Dette er en fuldstændig usædvanlig valgaften, hvor vi ikke kan konkludere, hvem der bliver Tysklands kommende kansler, men at det i stedet er noget, der kan strække sig over uger og måneder, siger han.

  Ifølge den seneste prognose fra mediet ZDF står socialdemokraterne fra SPD til 26 procent af stemmerne, mens de kristenkonservative hos CDU står til 24,5 procent.

 6. Brøndbys mestre henter tiltrængt sejr

  Det har skortet på succesoplevelser i Brøndby-lejren i indeværende sæson, men søndag fik de forsvarende mestre sig tre tiltrængte point, da holdet vandt 2-1 over AaB på hjemmebane.

  Nordjyderne har ellers været formstærke på det seneste og drog østpå uden at have tabt i deres syv foregående Superliga-kampe. Gæsterne bragte sig da også foran, da Louka Prip pandede 1-0 målet i nettet efter 27 minutter.

  To mål af Brøndby-angriberen Mikael Uhre i anden halvleg fik dog vendt blå-gule panderynker til pointmæssig succes.

  Det var mestrenes blot anden sejr i indeværende sæson, som nu har 11 point efter ti kampe. AaB luner sig længere oppe i tabellen på tredjepladsen med 18 point.

 7. Prognoser tyder på helt tæt løb i Tyskland

  Der er udsigt til et yderst tæt løb ved det tyske valg.

  Ifølge ZDF står socialdemokraterne fra SPD i skrivende stund til 25,6 procent af stemmerne, mens 24,4 procent af stemmerne går til de kristenkonservative fra CDU.

  SPD's kanslerkandidat, Olaf Scholz, siger, at de første resultater fra det tyske valg viser, at vælgerne ønsker ham som kansler.

  Omvendt melder CDU's kanslerkandidat, Armin Laschet, sig også klar til at lede landet.

  - Som det ser ud, bliver det for første gang en forbundsregering med tre koalitionspartier, siger Laschet ifølge Ritzau.

  - Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at danne en regering ledet af os, CDU/CSU.

 8. Mand i kritisk tilstand efter fald fra tag

  En yngre mand er i dag klokken 14 blevet fundet liggende på Nørregade i Haderslev, hvor han efter alt er dømme er faldet ned fra et tag.

  Det vides ikke, hvor længe manden, der er i kritisk tilstand, lå på gaden, inden han blev fundet.

  - Vi antager, at han er faldet helt oppe fra taget. Det ser ud til at være cirka otte meter, siger vagtchef Bjørn Pedersen til JydskeVestkysten.

 9. Glad cykellandstræner hylder Valgren: 'Valgren kan bare det her'

  Den danske cykellandstræner Anders Lund er meget glad og tilfreds med 29-årige Michael Valgrens bronzemedalje ved VM i landevejscykling i Belgien.

  - Michael Valgren kører en meget flot finale - både taktisk, men han viser også, hvilken stor cykelrytter han er rent fysisk efter så mange kilometer.

  Inden VM har der været kritik af Valgrens udtagelse til VM-truppen. Efterfølgende hev danskeren to sejre i træk i det italienske, hvilket også fik de kritiske ryster til at forstumme, mener landstræneren.

  - Valgren kan bare det her. I den form og forfatning han kom til VM med, er det ikke overraskende, at han sidder i sådan en finale. Det tror jeg ikke, at nogen synes.

  - Så medaljen er ikke på forhånd overraskende. Det, der specielt imponerer mig, er måden, hvorpå han løser den taktiske situation i de sidste to omgange, hvor han sidder alene.

 10. Første prognose: De tyske socialdemokrater står til flest stemmer

  Tysklands socialdemokrater med spidskandidat Olaf Scholz i spidsen står til at få flest stemmer ved det tyske valg.

  Ifølge prognosen har 26 procent af de tyske vælgere stemt på Tysklands socialdemokrater, SPD, mens hovedudfordrerne – de konservative kristendemokrater hos CDU/CSU samt miljøpartiet De Grønne – står til henholdsvis 24 og 14,5 procent af stemmerne.

 11. Schweiz tillader par af samme køn at blive gift efter folkeafstemning

  I en folkeafstemning i Schweiz i dag har et flertal på 64,1 procent af befolkningen stemt ja til, at par af samme køn skal have ret til at blive viet, skriver det schweiziske medie 20 Minuten.

  Tidligere har de kun kunnet indgå i et "registreret partnerskab", der ikke har givet de samme rettigheder som en vielse. De nye regler kommer til at træde i kraft fra juni næste år.

  Ifølge Amnesty International bliver Schweiz dermed det 29. land i verden, der tillader par af samme køn at blive gift.

  Forslaget blev oprindeligt vedtaget i det schweiziske parlament i december, men i Schweiz kan man med 50.000 underskrifter få sendt nye love til folkeafstemning. På den måde endte forslaget i en folkeafstemning, men blev altså vedtaget i dag.

 12. Britisk transportminister: Stop med at hamstre benzin

  Det giver absolut ingen mening at begynde at hamstre benzin og diesel, som briterne har gjort i en sådan grad, at tankstationerne mange steder ikke kan følge med og må melde udsolgt.

  Det siger den britiske transportminister Grant Shapps.

  - Der er rigeligt med brændstof i landet, lyder det fra Shapps, der har lovet at introducere midlertidige visum til udenlandske lastbilchauffører.

  Problemet er nemlig ikke en mangel på brændstof, men at få brændstoffet frem til tankstationerne.

  En række andre brancher i Storbritannien er også ramt af den store mangel på lastbilchauffører, hvilket betyder, at briterne i mange butikker må kigge forgæves efter en lang række varer.

 13. Michael Valgren tager bronze ved VM i landevejscykling

  Den danske cykelrytter Michael Valgren viste storform ved VM i landevejscykling i Belgien, da han kørte sig til en bronzemedalje i linjeløbet.

  VM-guldet gik til den franske cykelstjerne Julian Alaphilippe, der for andet år i træk kan tage den regnbuefarvet VM-trøje over hovedet.

  Efter et angreb med godt 15 kilometer igen kunne den 29-årige franskmand køre alene over målstregen i tiden 5:56:34 til sin anden VM-titel i træk.

  Dylan van Baarle fra Holland sikrede sig sølvet foran Michael Valgren efter en intens spurt i en gruppe på fire ryttere om sølvmedaljen.

  Jasper Stuyven fra Belgien og Neilson Powless fra USA kom på fjerde- og femtepladsen.

  Julian Alaphilippe (i midten) forsvarede sin titel som verdensmester i landevejscykling. Michael Valgren (til højre) fik bronze. (Foto: YVES HERMAN © Ritzau Scanpix)
 14. Stor lyst til at stemme: Lange køer i Berlin

  Der er kø i Berling, hvor interessen for at stemme er stor. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Tyskerne skal i dag til stemmeurnerne for at vælge en ny kansler, der skal forsøge at fylde Angela Merkels sko ud.

  Interessen for at stemme er så stor, at der flere steder er lange køer. I hovedstaden Berlin er der lige nu ventetid på over 1,5 time for at komme ind og få sat krydset.

  Valgstederne lukker klokken 18, men står man i kø der, så er der stadig mulighed for at komme ind og afgive sin stemme.

 15. Kilometerhøje søjler af røg og aske påvirker flytrafik til La Palma

  Vulkanen Cumbre Vieja gik i udbrud den 19. september og har tvunget omkring 6.000 af øens 80.000 indbyggere til at forlade deres hjem. (Foto: DESIREE MARTIN © Ritzau Scanpix)

  Lufthavnen på kanarieøen La Palma er åbnet igen, efter at den lørdag måtte lukke på grund af askeskyer fra det vulkanudbrud, der hærger på øen.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Søjler af røg og aske fra vulkanen Cumbre Vieja strakte sig fredag omkring fire kilometer op i luften. Det fik de lokale flyselskaber Binter og Canaryfly til at aflyse alle fly til og fra La Palma.

  Men selvom lufthavnen er genåbnet søndag, forbliver alle flyrejser til øen aflyste, skriver flere spanske medier ifølge Reuters.

  - Askeskyen, der stammer fra vulkanudbruddet, gør det nødvendigt at fastholde det midlertidige stop for flyvninger til La Palma. De flyvninger, der er planlagt til i dag, er aflyst. Aflysningerne vil fortsætte, indtil forholdene forbedres og tillader flyvning, oplyser flyselskabet Binter i en meddelelse.

 16. Mads Pedersen udgår af VM efter to styrt

  Danmark har mistet et af sine bedste kort ved VM i landevejscykling, der lige nu køres i belgiske Flandern.

  Verdensmesteren fra 2019, Mads Pedersen, er således udgået, efter at han to gange har været i asfalten.

  Pedersen røg første gang ned, da han sad helt bagest i feltet og kiggede sig tilbage, hvorfor han ikke så to faldende italienske ryttere lige foran ham.

  Danskeren kom tilbage til feltet, men var siden involveret i et større styrt i feltet.

  Også Andreas Kron og Mikkel Honoré er begge udgået, efter at de også har været en tur i asfalten, og dermed ikke længere var en del af feltet.

 17. Spritbilist eftersøges efter ulykke - passager er sigtet for at opfordre ham til at stikke af

  Efter en alvorlig ulykke med fire mænd i en varevogn i København sent lørdag aften leder politiet i dag efter den mand, der sad ved rattet.

  Føreren, som ifølge politiet formentlig var kraftigt beruset, stak af på ulykkesstedet ved Kalvebodbroen.

  En 35-årig passager blev dog anholdt, og søndag eftermiddag har en dommer i Københavns Byret besluttet at varetægtsfængsle ham.

  Manden sigtes for at have opfordret føreren til at stikke af og for at have forsøgt at fjerne beviser på ulykkesstedet på Kalvebodbroen.

  Det oplyser den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, Anders Frederiksen, til Ritzau.

 18. 353 er smittet med coronavirus det seneste døgn

  Det seneste døgn er der registreret 353 nye smittede med coronavirus i Danmark, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

  De smittede er blevet fundet i 27.077 PCR-test. Det betyder, at positivprocenten er på 1,30, som er det højeste siden 31. august.

  Samtidig stiger antallet af indlagte med otte, så der nu er 85 indlagte på landets hospitaler. 17 af dem ligger på intensiv afdeling, og 11 har brug for hjælp fra en respirator.

  Lørdag var antallet af indlagte 77, hvilket var det laveste siden den 7. august.

  To er døde med corona det seneste døgn.

 19. Islands regering fastholder flertallet i parlamentet

  Islands koalitionsregering sikrer sig flertal ved lørdagens parlamentsvalg. Det viser det endelige resultat søndag ved middagstid.

  De tre koalitionspartier får 37 ud af 63 mandater i det islandske parlament, Altinget. Det oplyser det islandske medie RUV.

  Det kræver 32 mandater at opnå flertal.

  Det er dog usikkert, om den siddende statsminister, Katrín Jakobsdóttir, får lov at lede koalitionen, som hun har gjort det de seneste fire år.

  Det skyldes, at Venstrepartiet – De grønne, der ledes af Jakobsdóttir, har mistet terræn til sine koalitionspartnere.

 20. Island skriver europæisk historie: For første gang er kvinder i overtal i et parlament

  For første gang i Europa sidder kvinder på over halvdelen af pladserne i et parlament efter lørdagens parlamentsvalg i Island.

  Det viser de endelige valgresultater, skriver Ritzau.

  Af de 63 pladser i Islands parlament, Altinget, har kvinder vundet 33.

  Ifølge data indsamlet af Verdensbanken har intet andet land i Europa haft mere end 50 procent kvindelige parlamentsmedlemmer. Sverige har været tættest på med 47 procent.

  I Danmark var 39,1 procent af dem, der blev valgt ind til Folketinget i 2019, kvinder. Det skriver Folketinget på sin hjemmeside.

  Fem andre lande i verden har aktuelt parlamenter, hvor over halvdelen af pladserne besættes af kvinder. Det oplyser organisationen Inter-Parliamentary Union.

  I Rwanda er 61 procent af parlamentsmedlemmerne kvinder. I Cuba er det 53 procent, Nicaragua 51 procent, Mexico 50 procent - og også i De Forenede Arabiske Emirater er halvdelen kvinder.

 21. Flere får nej til prøveløsladelse og må sidde dommen ud i fængslerne

  Langt færre dømte end tidligere får lov til at blive løsladt på prøve.

  Fra 2011 til 2015 blev mellem 80 og 84 procent prøveløsladt efter at have afsonet to tredjedele af straffen.

  Men siden er bunken af nej'er øget markant. Sidste år blev kun 62,5 procent løsladt på prøve. Det skriver Ritzau.

  Udviklingen er beskrevet i et svar fra Justitsministeriet til Folketingets retsudvalg, hvor Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF har ønsket at få et overblik.

  Netop nu er der på Christiansborg en skærpet interesse for forholdene i fængslerne. Politikerne indledte fredag forhandlinger om en ny flerårsaftale for Kriminalforsorgen.

 22. 16-årigt stortalent vinder fornem pris ved filmfestival

  Skuespiller Flora Ofelia Hofmann Lindahl (t.v.) vandt for 'Bedste hovedrolle', mens Tea Lindeburg (t.h.) vandt 'Bedste instruktør'. (Foto: VINCENT WEST © Ritzau Scanpix)

  Sidste år vandt den danske Oscar-vinder, Druk, hele tre priser på filmfestivalen San Sebastian, som netop er løbet af stablen igen.

  I år høstede en ny dansk film så roser ved den spanske filmfestival.

  Danske Tea Lindeburg vandt nemlig lørdag aften prisen for 'Bedste instruktør' med sin spillefilmsdebut 'Du som er i himlen'.

  Hun er den første danske instruktør til at modtage netop dén pris i San Sebsatian.

  Samtidig blev filmens hovedrolleindehaver, den blot 16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl, hædret med 'Bedste hovedrolle'. Prisen delte hun med Hollywood-stjernen Jessica Chastain for hovedrollen i filmen 'The Eyes of Tammy Faye'.

  Flora Ofelia Hofmann Lindahl fik sit gennembrud i DR-serien ‘Ulven kommer’.

  'Du som er i himlen' er en filmatisering af den danske bogklassiker 'En Dødsnat' fra 1912 af Marie Bregendahl. Den får dansk biografpremiere den 6. januar næste år.

 23. Israelske styrker dræber fire palæstinensereVestbredden

  En israelsk operation mod en gruppering fra bevægelsen Hamas har søndag ført til skududvekslinger flere steder på Vestbredden.

  Israelske styrker har under operationen dræbt mindst fire palæstinensere.

  Det oplyser kilder hos Israels hær samt palæstinensiske myndigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I en meddelelse fra Israels premierminister, Naftali Bennett, bekræftes det, at israelske styrker har gennemført en "operation mod Hamas-terrorister, som var ved at udføre et nært forestående terrorangreb".

 24. Danske VM-ryttere kører med sørgebind for at ære Chris Anker Sørensen

  Kasper Asgreen med det sorte sørgebind om armen inden søndagens VM-linjeløb. (Foto: Shutterstock)

  De danske ryttere kører med et sort sørgebind om armen i søndagens VM-linjeløb for at ære Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis omkom i en ulykke forrige weekend.

  Det siger landsholdets Magnus Cort inden løbets start til TV2 Sport.

  - Vi kunne tydeligt mærke, da det skete for en uge siden. Det er en god måde at ære ham på her til VM.

  Han medgiver, at VM ikke bliver et løb som alle andre.

  - Det er anderledes. Forberedelserne er gået fint, og vi har gjort alt, hvad vi skulle, så jeg føler, at vi er klar. Men det er klart, at man godt kunne mærke det de første par dage, siger Magnus Cort til TV2 Sport inden løbets start.

 25. Dansk tennisspiller i overraskende sejr: Verdensranglistens nummer 903 slår nummer 76

  Holger Rune, Mikael Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen har i en årrække tegnet dansk herretennis på den største internationale scene.

  Men det er ikke sikkert, at du endnu har hørt om August Holmgren.

  Den danske tennisspiller er nummer 903 på verdensranglisten, og alligevel leverede han lørdag et noget overraskende resultat, da han slog verdensranglistens nummer 76, skriver Ritzau.

  Det skete, da han mødte australieren Jordan Thompson i kvalifikationen til ATP-turneringen i San Diego. Nu er danskeren én sejr fra hovedturneringen i San Diego.

  I kvalifikationsfinalen venter Salvatore Caruso, verdens nummer 124. Kampen spilles søndag klokken 20.30 dansk tid.

 26. SF kræver coronatest af ansatte på plejehjem

  Et stigende smittetal blandt beboerne på landets plejehjem får SF til at slå alarm.

  Partiets sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, foreslår nu, at man kræver, at de ansatte bliver testet for corona.

  - Jeg synes virkelig, det giver mening at spørge, om det ikke er rimeligt, at vi kræver test af ansatte, når vi taler om sårbare borgere, siger Kirsten Normann Andersen.

  Flere plejehjemsbeboere er de seneste uger blevet bekræftet smittet med corona, og i de tre første uger af september er 19 beboere døde med corona, viser tal fra Statens Serum Institut. Det er det højeste antal siden februar.

  SF mener, at plejehjemmene skal kunne kræve hyppige test både af personalet og af andre, der kommer og går på plejehjemmene.

 27. Taxa konfiskeret for vanvidskørsel

  En taxa blev lørdag aften beslaglagt for vanvidskørsel i Vanløse, oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Taxaen blev målt til at køre 108 kilometer i timen på en vej, hvor man højst må køre 50 kilometer i timen.

  Det betød både, at chaufførens kørekort blev inddraget, og at taxaen blev beslaglagt med henblik på konfiskation, skriver politiet.

  31. marts i år blev der indført nye skærpede regler mod vanvidsbilisme. Det betyder, at politiet nu kan konfiskere biler, hvis bilister kører særligt hensynsløst.

 28. Status Quo-grundlægger er død

  Alan Lancaster, bassist og en af grundlæggerne af rockbandet Status Quo, er død, skriver Sydney Morning Herald.

  Han stiftede bandet i 1962 sammen med Status Quo's forsanger, Francis Rossi, som Lancaster var skolekammerat med.

  Alan Lancaster var medlem af bandet indtil 1985, men optrådte ved en række reunion-koncerter rundtom i Europa i 2013 og 2014.

  Bassisten har over en årrække kæmpet med sklerose og blev 72 år gammel.

  Pladeselskabet Barrel And Squidger Records hylder Status Quo-legenden i et opslag på Twitter. (Foto: Screendump fra Twitter / (C) DR Nyheder)
 29. Ukrainsk boksestjerne napper VM-titel i sværvægtsbrag

  Den ukrainske bokser Oleksandr Usyk er ny verdensmester i sværvægt.

  Natten til søndag dansk tid slog han nemlig den nu tidligere verdensmester Anthony Joshua foran 67.000 tiljublende englændere i London.

  Den 34-årige ukrainer viste sig at være både stærkere og klogere end sin modstander i den medrivende boksekamp, hvor han også i 12. og sidste runde forsøgte at knockoute briten.

  Joshua blev dog stråene på benene, men det kunne ikke ændre på kampens afgørelse, og ukraineren blev derfor kåret som vinder af et enigt dommerbord.

  Med sejren kan Oleksandr Usyk kalde sig ny ejermand af hele fire verdensmesterbælter. De kommer fra bokseforbundene WBO, WBA, IBF og IBO, og var indtil i nat i Anthony Joshuas besiddelse.

 30. De tyske valgsteder er åbnet for valg om Merkels arvtager

  De tyske valgsteder er officielt åbnet søndag morgen klokken 8.

  Her skal de godt 60 millioner stemmeberettigede tyskere blandt andet afgøre, hvem der skal være Angela Merkels arvtager efter 16 år som forbundskansler.

  Tyskerne kan afgive stemmer frem til klokken 18, hvor valgstederne lukker, og de første prognoser ventes at komme.

  Alle valgkredse forventes at være talt op på et tidspunkt natten til mandag. I alt er der 299 valgkredse fordelt i de 16 tyske delstater.

 31. Regioner kræver ekstra penge til sygeplejersker

  Sygeplejerskerne fik et stort hul i strejkekassen ud af at strejke i ti uger.

  Men nu kommer deres modstander i overenskomstforhandlingerne, Anders Kühnau (S), formand for Region Midt og for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, dem i møde.

  Han mener nemlig, at sygeplejerskerne skal have en ekstra pose penge fra regeringen for at arbejde over og hjælpe med at udjævne de pukler i systemet, som blandt andet strejken har været med til at oparbejde.

  - Vi risikerer sådan set, at sundhedsvæsenet knækker, hvis vi ikke gør noget ved det nu, siger Anders Kühnau.

 32. Frankrig vil fordoble antallet af vacciner til fattige lande

  Frankrig vil fordoble antallet af vaccinedonationer til fattige lande fra 60 millioner til 120 millioner vacciner.

  Det lover den franske præsident, Emmanuel Macron, lørdag i en video, der er blevet vist ved et arrangement af Global Citizen i Paris.

  - Det er uretfærdigt, at vaccinen kommer til andre kontinenter så sent. Vi skal arbejde hårdere og hurtigere. Frankrig lover at fordoble antallet af doser, vi giver, siger Macron i videoen.

  Onsdag meddelte USA, at det ville fordoble bidraget til fattigere lande, mens statsminister Mette Frederiksen (S) i denne uge også har øget det danske vaccinebidrag fra tre til seks millioner vaccinedoser.

  Verdenssundhedsorganisationen WHO's chef, Tedros Ghebreyesus, har gentagne gange fordømt den massive ulighed i vacciner mellem rige og fattige lande.

 33. Hovedmanden bag folkedrabet i Rwanda er død i fængslet

  Theoneste Bagosora modtog i 2008 en livstidsdom for at være en af hovedmændene bag det 100 dage lange folkemord i Rwanda i 1994. (Foto: ho © Scanpix Denmark)

  En tidligere hærchef fra Rwanda, der er dømt for at være den hovedansvarlige bag folkedrabet i landet i 1994, hvor over 800.000 tutsier og moderate hutuer blev slået ihjel, er død i et fængsel i Mali.

  Det oplyser flere maliske embedsfolk lørdag ifølge Ritzau.

  Nu afdøde Theoneste Bagosora var i gang med at afsone en fængselsdom på 35 år, efter at han i sin tid blev dømt for forbrydelser mod menneskeheden af den daværende FN-støttede Internationale Krigsforbryderdomstol for Rwanda (ICTR).

  Theoneste Bagosora var over 80 år gammel og ifølge kilder alvorligt syg med hjerteproblemer.

 34. Islands koalitionsregering står til at vinde flertal

  Islands koalitionsregering ser ud til at sikre sig flertal ved lørdagens parlamentsvalg. Det viser foreløbige resultater tidligt søndag morgen, skriver Ritzau.

  De tre koalitionspartier står således til at vinde 41 ud af 63 mandater i det islandske parlament, Altinget, med mere end en tredjedel af stemmerne talt op.

  Det kræver 32 mandater for at have flertal.

  Det er dog mere usikkert, om den siddende statsminister, Katrín Jakobsdóttir, får lov at lede koalitionen, som hun har gjort de seneste fire år.

  De endelige resultater og mandatfordelingen ventes klar søndag.

 35. Mindeløb for Chris Anker Sørensen

  Da Chris Anker Sørensen i sidste uge mistede livet, mistede Danmark en af sine mest folkelige og elskede sportspersonligheder.

  Lørdag samledes folk fra nærmest alle afkroge af det danske kongerige for at mindes deres helt i hjembyen Hammel.

 36. Mødrehjælpen modtager en halv million af kronprinsparret

  (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Foreningen Mødrehjælpen har lørdag aften modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris og de medfølgende 500.000 kroner.

  Prisen blev overrakt ved det årlige Kronprinsparrets Priser, der i år blev sendt fra Vejle Musikteater.

  Mødrehjælpen modtager prisen for "i mere end 100 år at have ydet en ekstraordinær indsats ved at hjælpe sårbare gravide og have fremmet børnefamiliers vilkår", lød det blandt andet i den begrundelse, kronprinsesse Mary læste op.

  I alt fire priser blev uddelt under showet. Kunstnergruppen Superflex modtog Kulturprisen og 500.000 kroner, mens musikeren Erika de Casier og rådgivningstilbuddet RedenUng modtog henholdsvis Den Kulturelle Stjernedryspris og Den Sociale Stjernedryspris og hver 100.000 kroner.

  Kronprinsparrets Priser var en bryllupsgave til kronprinsparret fra Bikubenfonden, og priserne er blevet uddelt årligt siden 2005.

 37. Spritbilist påkører traktor i Sønderjylland

  Der kom heldigvis ingen alvorligt til skade, da en alkoholpåvirket bilist tidligere i dag påkørte en traktor på Vollerupvej ved Tinglev i Sønderjylland.

  Det oplyser Sydjyllands Politi, der skriver på Twitter, at der kun var tale om lettere personskade.

  Til gengæld betegnes bilen som totaltskadet.

 38. Briterne tager nye midler i brug midt i benzinkrise

  I Storbritannien risikerer man mange steder at køre forgæves, hvis man ønsker at tanke bilen. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

  Den britiske regering er klar med midlertidige visum til udenlandske lastbilchauffører, der skal løse problemerne med at få kørt varer ud til Storbritanniens butikker og benzin ud til tankstationerne.

  Briterne har hamstret benzin og diesel i en sådan grad, at man flere steder må melde udsolgt, mens der mange steder mangler varer på hylderne i supermarkederne.

  Siden Brexit har 25.000 udenlandske chauffører forladt Storbritannien. Det anslås, at der er behov for i omegnen 100.000 chauffører i Storbritannien.

 39. Brentfords danskerkollektiv får uafgjort mod Liverpool i tjubang-kamp

  Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, havde grund til at smile. Oprykkerne krigede fra start til slut mod topholdet Liverpool. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Det skortede ikke på hverken mål eller underholdning, da Premier League-oprykkerne Brentford spillede 3-3 på hjemmebane mod Liverpool.

  Opkomlingene kom foran 1-0, inden Liverpool med to scoringer bragte sig på 2-1. Derefter udlignede Brentford både til 2-2 og slutresultatet 3-3.

  Med det ene point har Brentford nu ni af slagsen på niendepladsen i Premier League. Liverpool topper tabellen med 14 point.

  Brentford har dansk cheftræner (Thomas Frank, red.) og råder samtidig over hele syv danske spillere i truppen. Heraf var det kun den landsholdsspiller Christian Nørgaard, der havde fundet vej til startopstillingen. Midtvejs kom Mathias 'Zanka' Jørgensen dog også i ilden.

 40. Lego Fonden donerer 444 millioner kroner til coronavacciner

  Lego Fonden donerer 444 millioner kroner til Unicefs arbejde i Covax, som er et internationalt samarbejde, der arbejder for at sikre vacciner til verdens fattigste lande.

  Generalsekretær i Unicef Danmark Karen Hækkerup er meget glad for donationen.

  - Pengene skal gå til at finansiere vaccination af op mod 14 millioner mennesker, hvor folk får to doser, siger hun til Ritzau.

 41. Hollænderne bliver lavere

  Verdens højeste folkefærd, hollænderne, skrumper.

  De seneste mange årtier er hollænderne ellers bare blevet højere og højere, men i en undersøgelse, der udkom tidligere på måneden, står det klart, at de unge hollandske mænd og kvinder i gennemsnit nu er lavere end deres ældre landsmænd.

 42. Italiener vinder kvindernes VM - Uttrup Ludwig bliver nummer otte

  23-årige Elisa Balsamo jubler. Italieneren er ny verdensmester i landevejscykling. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

  Italienske Elisa Balsamo tager fusen på alle de hollandske forhåndsfavoritter og vinder kvindernes VM i landevejscykling i Belgien.

  Cecilie Uttrup Ludwig bliver nummer otte.

  Danskeren var ved at miste kontakten med fronten flere gange de sidste ti kilometer, men nægtede at give op. Med stædige tråd holdt hun fast. Da tempoet blev skruet helt i vejret den sidste kilometer, måtte Uttrup Ludwig imidlertid slå op i banen.

  Balsamo, den nykårede verdensmester, var lykkelig, da hun krydsede stregen med vished om, at hun det næste år kan iklæde sig cykelsportens flotteste trøje - den regnbuefarvede VM-trikot.

  - Det er en drøm, det er en drøm, siger en grædende Elisa Balsamo, da hun krydser stregen i den belgiske by Leuven.

 43. Først blev Huawei-chef frigivet: Nu frigiver Kina to canadiere

  Der er godt gang i verdensdiplomatiet i disse dage. I går kom USA og Kina frem til en aftale, der tillader en topchef fra den kinesiske telegigant Huawei at rejse hjem til Kina.

  Meng Wanzhou, der er datter af Huaweis grundlægger, har ellers været under husarrest i Canada siden 2018, mens hun har været anklaget af USA for at have forbrudt sig mod landets handelssanktioner mod Iran.

  I dag har Kina så givet samme tilladelse til to canadiere, Michael Kovrig og Michael Spavor, der blev tilbageholdt kort efter Wanzhou blev tilbageholdt i Canada. De to har været under anklage for spionage.

 44. Andreas Christensen og Chelsea lider smalt nederlag i engelsk topbrag

  (Foto: Ben Stansall © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller, Andreas Christensen, har fået en forrygende start på sæsonen i sin klub Chelsea.

  Londonklubben lå forud for lørdagens spillerunde på ligaens andenplads med lige så mange point, som Liverpool på førstepladsen.

  Men i dag kom de ned på jorden igen. Den danske forsvarsspiller tabte nemlig 0-1 hjemme til Manchester City, og dermed er der nu pointlighed mellem de to klubber, der mødtes i dag.

  I den anden Manchester-klub gik det knapt så godt i dagens spillerunde. Cristiano Ronaldo og kompagni tabte nemlig hjemme 0-1 til Aston Villa. I overtiden havde holdets portugisiske spiller, Bruno Fernandes, dog mulighed for at udligne, da Manchester United fik tildelt et straffespark.

  Men her sparkede han et godt stykke over mål, og så kunne Aston Villa tage de tre point.

 45. Efter krænkelsessager: Nu ryger hele bestyrelsen i milliardkoncernen DanBred ud

  Den bestyrelse i svineavlsselskabet DanBred, der efter en intern undersøgelse af en række krænkelser angiveligt begået af adm. direktør Thomas Muurmann Henriksen, lod selvsamme Muurmann Henriksen fortsætte i sin stilling, bliver nu skiftet ud.

  Det oplyser erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der ejer godt halvdelen af DanBred, i en pressemeddelelse.

  For tre dage siden trak Thomas Muurmann Henriksen sig fra sin stilling som Danbreds adm. direktør.

  Bestyrelsesformand Christian Junker træder også tilbage.

  "Forandringerne sker som følge af den kritik, der er rejst i forbindelse med sager om grænseoverskridende adfærd fra den nu fratrådte adm. direktør. Den samlede ejerkreds har vurderet, at der skal nye kræfter til i DanBreds ledelse," skriver Landbrug & Fødevarer blandt andet i pressemeddelelsen.

 46. Engelsk Formel 1-kører tager første poleposition i karrieren

  Ved middagstid lørdag blev Formel 1-træningen til det russiske grandprix i Sotji aflyst på grund af heftigt regnvejr.

  Også kvalifikationen var i fare for at blive aflyst, men efter et par timers overvejelse, og mens vejret blev bedre, lykkedes det at gennemføre den.

  Her viste den unge McLaren-kører, Lando Norris, sig som den hurtigste mand, og dermed tager han sin første poleposition i karrieren.

  Norris, der er nummer fire i VM-stillingen, starter foran Carlos Sainz fra Ferrari og George Russell fra Williams.

  Det russiske grandprix starter søndag klokken 14.

 47. 62.972 personer har fået tredje stik med en coronavaccine

  Antallet af personer, der får et ekstra stik med en coronavaccine, stiger og stiger.

  Det seneste døgn har 4.043 personer fået et tredje stik, og dermed er man nu oppe på 62.972 personer i Danmark, der er blevet revaccineret - altså har fået endnu et stik, efter de er blevet færdigvaccineret.

  I øjeblikket bliver alle plejehjemsbeboere tilbudt et tredje stik, og det samme gælder for udsatte grupper med eksempelvis nedsat immunforsvar.

 48. 358 nye smittede det seneste døgn - Antallet af indlagte falder til 77

  Det seneste døgn er der registreret 358 nye smittede med coronavirus i Danmark, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Samtidig er antallet af indlagte faldet med 10, så der nu er 77 indlagte på hospitalerne med coronavirus. De 18 af dem ligger på intensiv afdeling, og 11 har brug for hjælp fra en respirator.

  77 indlagte er det laveste antal siden 7. august, skriver Ritzau.

  De 358 smittede er fundet blandt 39.636 test, og dermed har 0,9 procent af de testede været smittet.

 49. De første to koncerter blev hurtigt udsolgt: Nu spiller Ed Sheeran fire koncerter i Danmark næste år

  Planen var, at den britiske stjerne Ed Sheeran skulle spille en enkelt koncert for 38.000 mennesker i Tårnby 4. august næste år.

  Men da billetterne blev sat til salg i dag klokken 12, blev de udsolgt på omkring 20 minutter. Så med det samme røg der endnu en koncert på programmet den 5. august.

  Her blev de 38.000 billetter også hurtigt udsolgt - så her til eftermiddag er der kommet to koncerter mere til salg. Dermed ender Ed Sheeran med fire koncerter i Danmark næste år, den 3., 4., 5. og 6. august.

  Der er 38.000 billetter til hver koncert, så hvis alt ender med at blive udsolgt, har hitmageren solgt svimlende 152.000 billetter på én gang.

 50. Pænt vejr og sol mange steder resten af dagen

  Resten af lørdagen kommer mange steder til at byde på pænt vejr med sol.

  Det skriver DMI på Twitter.

  Nogle steder kan der dog også komme skyer, der tager solens stråler.

  Temperaturen hen over eftermiddagen kommer til at ligge på mellem 15 og 18 grader.

 51. Regn skaber igen problemer for Formel 1: Træning aflyst

  Heftigt regnvejr har flere gange givet Formel 1-arrangørerne problemer i år.

  Lørdag skete det igen, da tredje og sidste træning til det russiske grandprix i Sotji blev aflyst.

  Aflysningen blev meddelt på løbsseriens hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at kvalifikationen lørdag eftermiddag er i fare.

  Træningen skulle være begyndt klokken 11 dansk tid, men regn og torden har præget området i Rusland hele lørdag morgen og formiddag.

  Efter planen skal kvalifikationen til søndagens grandprix køres lørdag klokken 14 dansk tid.

  Men ifølge Formel 1's hjemmeside, har løbsdirektøren for Den Internationale Motorsportsunion (FIA), Michael Masi, luftet tanken om at udsætte kvalifikationen.

  - Hvis det ikke kan lade sig gøre at afvikle kvalifikationen i dag, som vi har set det ske nogle gange tidligere, laver vi et nyt program og afholder kvalifikationen søndag morgen, siger løbsdirektøren.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk