Seneste nyt
16. feb 2021

Grønland skal til valg 6. april

De grønlandske politikere har hele dagen i dag forhandlet om at udskrive valg, og nu er datoen på plads.

Den 6. april skal grønlæderne således til valg til landsstyret, Inatsisartut. Samme dag skulle de i forvejen afholde kommunalvalg og valg til menighedsråd.

I går udsendte oppositionen i form af Inuit Ataqatigiit, Demokraatit, Partii Naleraq og Atassut i en kortfattet pressemeddelelse, hvori de fire partier fortalte, at de sammen opfordrede til valg. Da de til sammen har et flertal af mandaterne, har valget været på dagsordenen hele dagen i dag.

DR's Ask Rostrup har sørme lavet en lille Twitter-analyse:

Seneste nyt

 1. I dag kl. 12:41

  SAS-piloter strejker

  Det er ikke lykkedes SAS og flyselskabets piloter at nå til enighed omkring forhandlingsbordet, og derfor går knap 1000 piloter nu i strejke.

  Det oplyser SAS's topchef Anko van der Werff, på et pressemøde.

  De strejkende piloter er ansat i SAS moderselskab, SAS Scandinavia, og havde i forvejen varslet strejke på grund af utilfredshed med deres løn- og arbejdsbetingelser i SAS.

  - Det er en dårlig dag for piloterne og en virkelig dårlig dag for SAS. Forhåbentlig bliver parterne klogere, for pengene fosser ud af SAS' kasse i den næste uge. Det er man nødt til at finde ud af, ellers er SAS direkte ind i en konkurs, hvis man ikke kan blive enige, siger Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, til DR Nyheder.

  Undervejs i forhandlingerne har piloterne udtrykt utilfredshed med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i selskabets to datterselskabet SAS Link og SAS Connect i stedet for at genansætte tidligere SAS-piloter.

 2. 11 min. siden

  Dronningen deltager ved 4. juli-arrangement i dag: 'Vi troede, hun ville aflyse'

  Dronning Margrethe deltager senere i dag ved det traditionsrige 4. juli-arrangement i Rebild Bakker i eftermiddag.

  Dronningen skal deltage som æresgæst ved den dansk-amerikanske venskabsforenings 110-års jubilæum.

  Op ad formiddagen var der ellers tvivl om, hvorvidt kongehuset ville aflyse besøget grundet skyderiet i Field's i går aftes.

  - Der var mange bange anelser, og vi troede, hun ville aflyse. Da vi fik at vide for en lille times tid siden, at hun besluttede sig for at komme, var det med stor glæde, fortalte generelsekretær i Rebildselskabet, Helene Christensen, ved middagstid.

  4. juli arrangementet begynder klokken 15 i eftermiddag.

 3. 34 min. siden

  SAS-piloter om deres strejke: 'Piloternes strejke er et forsvar for den danske model'

  For piloterne er der en højere mening med strejken, siger forhandlingschef Keld Bækkelund Hansen fra Dansk Metal, som piloterne i Dansk Pilotforening er organiseret under.

  - Kernen i den danske model er jo, at ledelse og medarbejdere forhandler sig frem til en aftale om løn- og arbejdsvilkår, og så overholder begge parter det. Men ledelsen i SAS har oprettet datterselskaber og brugt dem til at bryde de aftaler, de har indgået med deres egne medarbejdere. SAS vil ikke garantere, at de ikke vil gøre det igen. Det kan vi selvfølgelig ikke acceptere.

  - Hvis SAS kan få lov til det, så frygter vi, det kan sprede sig til andre brancher på det danske arbejdsmarked. Derfor er den her konflikt vigtig for alle lønmodtagere i Danmark, og piloternes strejke er et forsvar for den danske model, siger Keld Bækkelund Hansen.

  Passagerer opfordres til at tjekke deres fly på SAS' hjemmeside. De vil også få en sms om, at deres fly er aflyst.

 4. 40 min. siden

  22-årig mistænkt gerningsmand fra Field's for retten: Sigtet for tre drab og flere drabsforsøg

  En 22-årig mand er netop blevet stillet for en dommer i Københavns Byret.

  Her blev han sigtet for at have begået tre drab og adskillige drabsforsøg i indkøbscentret Field's på Amager i København i går.

  Den 22-årige unge mand blev ført ind i retten af bevæbnede betjente. Han bar en blå t-shirt og tog plads ved siden af sin forsvarsadvokat, Luise Høj.

  Politiet oplyste tidligere i dag på et pressemøde, at han er kendt i psykiatrien. Ifølge DR's oplysninger forsøgte manden også i går kort inden angrebet at kontakte en kriselinje.

  Det lykkedes dog ikke.

  Ifølge Københavns Politi havde den 22-årige foretaget flere forberedende handlinger inden skyderiet.

  Ved grundlovsforhøret bekræftede han kort sin identitet, og at han blev anholdt i går.

 5. 43 min. siden

  SAS-aktie styrtdykker efter udmelding om strejke

  SAS-aktien tager et kraftigt dyk med op mod 12 procent, efter det netop er kommet frem, at SAS-piloterne går i strejke.

  Det skriver Finans.

  I lørdags skrev SAS på sin hjemmeside, at en eventuel strejke ville påvirke samtlige flyafgange, der drives af SAS Scandinavia.

  Ifølge SAS vil 200-250 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer blive berørt, for hver dag konflikten varer.

 6. 59 min. siden

  Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye besøger Field's: Opfordrer folk til at få krisehjælp

  Justitsminister  Mattias Tesfaye sagde, at intet indikerer, at det er farligt at bruge København og gå til arrangementer, så han opfordrer til fortsat at bruge byen, hvor politiet fortsætter tryghedsskabende indsatser. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Mattias Tesfaye (S) har her til eftermiddag besøgt indkøbscenteret Field's udenfor for at afholde et kort pressemøde om gårsdagens skyderi.

  Hun takkede blandt andet butiksansatte og vagter, der har hjulpet de sårede og evakuerede fra Field's. Og så opfordrede hun folk til at modtage krisehjælp, hvis de har behov for det.

  - Vent nu ikke med at søge den hjælp, der er. Man må ikke komme igennem sådan en her krise alene. Langt de fleste vil have behov for hjælp og opbakning. Lad for guds skyld være med at vente. Hvis man endnu ikke har fået hjælp, så gå ind på jm.dk, hvor Justitsministeriet har samlet oplysninger om, hvor man kan få hjælp, sagde hun.

 7. I dag kl. 12:43

  Mette Frederiksen: Glæden stoppede på et splitsekund

  Man har næppe set større kontrast, siger statsminister Mette Frederiksen på et doorstep foran Field's om weekenden, hvor danskerne fejrede Tour de France i Danmark og siden blev udsat for søndagens voldsomme skudangreb i Field's.

  – Jeg tror sjældent, vi har oplevet så voldsom en kontrast som dagen i går, hvor millioner af danskere gennem en weekend har fejret idrætten i Svendborg, musikken i Roskilde og Tour de France i hele landet. På et splitsekund stoppede festen og glæden, og det værst tænkelige mødte os, siger hun.

  Statsministeren takker også alle dem, der har hjulpet de sårede og evakuerede fra Field's. Husk at søge hjælp, siger hun til dem, der var i indkøbscenteret.

  - Vent nu ikke med at søge den hjælp, der er, siger hun.

 8. I dag kl. 12:15

  Formodet gerningsmand fremstilles i grundlovsforhør klokken 13

  Den 22-årige mand, der i går blev anholdt og er mistænkt for skyderiet i Field's, bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret klokken 13.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  @KobenhavnPoliti

  Anklageren vil begære lukkede døre.

 9. I dag kl. 12:09

  Københavns Kommune arbejder på at lave en mindehøjtidelighed for ofrene

  Københavns Kommune arbejder på "højtryk" for at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for søndagens skyderi i Field's i København.

  Det siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i en udtalelse.

  - Vi bor i en fantastisk by, og vi vil ikke finde os i, at der bliver skudt i vores gader.

  - Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund, skriver hun.

  Københavns Kommune offentliggør mere information om den kommende mindehøjtidelighed, så snart det er på plads.

 10. I dag kl. 11:46

  Københavns Politi: I alt 30 personer skadet efter hændelsen i Field's

  I alt 30 personer er blevet dræbt eller er kommet til skade efter episoden i Field's i går.

  Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Her fremgår det helt præcist, at i alt tre personer er dræbt, fire personer er såret af skud og indlagt - én i kritisk tilstand. Tre personer er blevet behandlet for mulige strejfskud på stedet for skyderiet, hvorefter de er taget hjem, mens 20 personer har mindre skader, som er opstået med evakueringen fra Field's.

  Politiet tager forbehold for, at der kan komme flere henvendelser om tilskadekomster.

  Alle pårørende til alvorligt tilskadekomne er underrettet.

 11. I dag kl. 11:22

  Mere end 100 har kontaktet Røde Kors' offerrådgivning efter skyderiet i Field's

  Over 100 har i løbet af søndag aften og nat haft brug for at tale med Røde Kors' rådgivere på Offerrådgivningens telefon efter skudepisoden i shoppingcenteret Field's i København.

  Det fortæller Mikkel Wendelboe Toft, konsulent i nationalt beredskab hos Røde Kors til Ritzau.

  - Det er folk, der har været i direkte visuel kontakt i momentet derude. Der er folk, der har haft flugtoplevelser og har måttet løbe afsted med børnene under armene eller har gemt sig i centeret. Det er store, voldsomme oplevelser.

  Og flere organisationer står klar til at hjælpe.

  - Vi er der for alle de børn og unge, der har brug for det på 116 111, lyder det på Twitter fra Børns Vilkår, som skriver, at man har modtaget flere henvendelser gennem Børnetelefonen fra børn og unge.

  Børns Vilkår har lavet fem gode råd til, hvordan du kan tale med dine børn om hændelsen.

  Også Psykiatrifonden siger til DR, at de sidder klar til at hjælpe alle, der er berørte af tragedien i Field's på telefon 39 25 25 25 mandag til torsdag fra klokken 10-14 og fra klokken 18-22.

  Rådgivningen er gratis og anonym.

 12. I dag kl. 11:09

  Københavns Politi: Nu kan du hente din bil i Field's

  Nu kan bilister, der har måtte efterlade deres bil i Field's parkeringskælder efter gårsdagens skyderi, komme og hente den.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  - Hav tålmodighed i forbindelse med afhentning af bil. Der er rigtig mange biler i kælderen, skriver politiet på Twitter.

  Her oplyser politiet også, at det stadig ikke er muligt at hente andre ejendele, som man har efterladt inde i indkøbscenteret.

  - Efterladte genstande vil blive samlet sammen og udleveret senere. Vi vender tilbage, så snart vi har informationer vedr. udlevering af disse genstande, skriver politiet.

 13. I dag kl. 10:53

  Udsætter afgørende møde om mink-kritik

  Granskningsudvalget i Folketinget kommer alligevel ikke til at tage næste skridt i minksagen i dag.

  Udvalget skulle være trådt sammen i eftermiddag, men mødet er udsat til i morgen klokken 9. Det skyldes skyderiet i Field's i går.

  Minkkommissionen kom i sidste uge med sin rapport om, hvad der skete, da regeringen besluttede at aflive alle mink. Rapporten rettede en sønderlemmende kritik og konkluderede, at det var 'groft vildledende' og en 'klart ulovlig instruks', da Mette Frederiksen på et pressemøde den 4. november 2020 sagde, at alle mink skulle aflives.

  Et flertal i Folketinget har afvist en advokatvurdering, der ville være næste skridt mod en rigsretssag.

  En kritik af Mette Frederiksen for forløbet vil skulle laves som en beretning i Granskningsudvalget.

 14. I dag kl. 10:49

  Royal Casino fjerner dronningefigur fra reklamer

  En animeret dronningefigur med gråligt hår, diadem og et blåligt ordensbånd på tværs af en rød gallakjole kommer ikke længere til at pryde reklamerne for Royal Casino.

  Kasinovirksomheden har droppet at bruge figuren, fordi den kan opfattes som reference til Dronning Margrethe 2.

  Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

  - Det er ulovligt at udnytte en person kommercielt, hvis personen ikke har givet samtykke til det, skriver Forbrugerombudsmanden.

  Det er kongehuset selv, der har gjort opmærksom på Royal Casinos brug af dronningefiguren i december 2020, efter at have modtaget en forbrugerklage.

  Forbrugerombudsmanden vurderede, at figuren kommercielt udnyttede Dronning Margrethe 2. og kongehusets popularitet, goodwill og reklameværdi, og valgte at rejse en sag mod kasinovirksomheden.

  Sagen er frafaldet efter, at Royal Casino har droppet at bruge figurer med henvisning til medlemmer af det danske kongehus i virksomhedens reklamer.

 15. I dag kl. 10:34

  Tre tilskadekomne fra skyderiet i Field's er uden for livsfare - en er fortsat i kritisk tilstand

  - Flere afbrød deres ferie og andet. En meget stor ros til vores personale. Heldigvis blev det ikke aktuelt, men vi havde kunnet modtage rigtig, rigtig mange, hvis det blev nødvendigt, sagde cheflæge ved 112 Anders Damm–Hejmdal. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Tre af de fire personer, som blev såret af skud ved gårsdagens skyderi i Field's i København, blev bragt til Rigshospitalet.

  To af dem er her til morgen meldt uden for livsfare. Deres tilstand er stabil.

  Det oplyste cheflæge ved 112 Anders Damm–Hejmdal på et pressemøde foran Rigshospitalet.

  Den tredje tilskadekomne er fortsat i kritisk tilstand, sagde han.

  De bliver alle behandlet for skudsår, men det er uvist, hvor de er blevet ramt.

  Den fjerde sårede person bliver behandlet på Herlev Hospital og er uden for livsfare, sagde Anders Damm–Hejmdal.

  Tre personer blev dræbt under skyderiet.

  Anders Damm–Hejmdal fortalte desuden, at Region Hovedstaden skrev ud til alle ansatte, da meldingen om skyderiet kom, om folk kunne møde på arbejde.

  Det betød, at et meget stort antal læger, sygeplejersker og andre tog på arbejde på Riget samt regionens andre akuthospitaler for at hjælpe til.

  DR Nyheder følger sagens udvikling. Du kan følge med i vores liveblog her.

 16. I dag kl. 09:48

  Nordisk Film lukker alle biografer i dag

  Det bliver ikke muligt at se film på det store lærred i dag i landets Nordisk Film Biografer.

  Biografkæden har valgt at lukke alle biografer efter gårsdagens skyderi i Field's, det skriver Nordisk Film på hjemmesiden kino.dk.

  - I går aftes blev tre mennesker dræbt ved et skyderi i storcenteret Field's i København. Den tragiske hændelse medfører nu, at både Nordisk Film Biografer Field's og kædens øvrige biografer holdet lukket i dag mandag den 4. juli, skriver biografkæden.

 17. I dag kl. 09:31

  Haj dræber to badegæster i Egypten

  To kvinder har mistet livet i et hajangreb i ferieområdet Sahl Hasheesh fredag, som ligger cirka 20 kilometer syd for den egyptiske ferieby Hurghada.

  Det oplyser det egyptiske miljøministerium søndag aften på Facebook.

  De to kvinder var fra henholdsvis Rumænien og Østrig. Ifølge det franske nyhedsbureau AFP var begge kvinder turister i landet.

  Sahl Hasheesh ligger ud til Det Røde Hav, som er en populær feriedestination for danskere. Hajangreb i området er meget sjældne, skriver dpa.

 18. I dag kl. 09:12

  Københavns Politi: Vi melder praktiske informationer ud hurtigst muligt

  Mange savner formentlig de biler, de efterlod i Field's i går, og som siden i aftes har været utilgængelige.

  Men der kommer snart praktiske informationer om afhentning. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  - Vi ved, at mange gerne vil have informationer i forhold til afhentning af biler etc. Vi arbejder på en løsning, der kommer informationer ud her omkring det praktiske hurtigst muligt, skriver politiet.

  Politiet arbejder fortsat i og omkring Field's, men ifølge DR's reporter ved Field's, Camilla Faurholdt-Löfvall, bliver politiets afspærring omkring shoppingcentret i øjeblikket mindre og mindre.

  På Twitter skriver politiet også, at Travbanehallen i Kastrup på Løjtegårdsvej 64 genåbner fra klokken 12, og opfordrer folk, der var til stede i shoppingcenteret i går til at henvende sig, hvis de har behov for hjælp eller har informationer til politiet.

 19. I dag kl. 08:52

  Efter skyderi i Field's: Politiet vil være synligt til stede i København i dag

  Københavns Politis chefpolitiinspektør Søren Thomassen orienterer om hændelsen i Fields på et doorstep pressemøde på Politigården i København søndag den 3. juli 2022. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Ovenpå gårsdagens skyderi vil der i dag være en "stor og synlig politimæssig stedeværelse" i København, både ved storcenteret Field's, men også generelt i det københavnske bybillede.

  Det fortalte chefpolitiinspektør i Københavns Politi Søren Thomassen på et pressemøde for kort tid siden.

  - Det er vigtigt at sende et budskab om, at borgerne i København kan føle sig trygge. Vi er trygge ved den indsats, vi laver nu, men fastholder vores tilstedeværelse i byen, til vi har fået afdækket alle de nødvendige detaljer, sagde chefpolitiinspektøren.

  Københavns Politi oplyser, at de har gang i en omfattende efterforskning og arbejder fortsat i og omkring Fields. Shoppingcenteret vil være lukket i mindst en uge.

 20. I dag kl. 08:41

  Politiet med appel til danskerne: Del ikke billeder og videoer af ofre

  På sociale medier florerer der adskillige videoer, som viser skyderiet og ofrene fra gårsdagens skyderi.

  Under pressemødet med Københavns Politi sendte chefpolitiinspektør Søren Thomassen en appel til danskerne om ikke at dele videoer eller billeder på sociale medier.

  - For det første er det strafbart, for det andet skal der vises hensyn til ofrene. Så der skal lyde en stærk appel her fra, sagde Søren Thomassen.

  Til gengæld vil politiet fortsat gerne modtage optagelser og billeder fra øjenvidner i shoppingcenteret, da det kan hjælpe politiet i opklaringsarbejdet.

  – Jeg vil gerne sende en appel til, at har man optagelser derfra, eller har man set noget, så kontakt politiet, sagde Søren Thomassen.

  pressemødet fortalte Søren Thomassen, at skyderiet i Field's foregik på to lokationer. Han nævnte dog ikke præcist hvor i shoppingcentret.

 21. I dag kl. 08:23

  Politiet om skyderi i Field's: Intet tyder på terror - mistænkt handlede alene

  Københavns Politi har haft mulighed for at afhøre den 22-årige mand mistænkt for at stå bag skyderiet i Field's, som i går blev anholdt tæt ved shoppingcenteret i København.

  Manden indrømmer ifølge politiet, at han var til stede i shoppingcenteret, men chefpolitiinspektøren kom på et nyligt overstået pressemøde ikke nærmere ind på, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

  Han er ifølge politiet kendt i psykiatrien, og politiets efterforskning tyder indtil videre på, at der ikke er tale om terror.

  Politiet er også af den overbevisning, at han handlede alene.

  – Det nærmere motiv om hævn eller andet vil jeg vente med at udtale mig om, sagde chefpolitiinspektøren.

  Politiet bekræftede, at der florerer videoer på sociale medier, hvor den mistænkte optræder med våben.

  Han tilføjede, at den mistænkte var i besiddelse af en riffel og en kniv samt 'havde adgang til en pistol'. Det var lovlige våben, men ikke nogen, som den mistænkte havde tilladelse til.

  Manden fremstilles senere i dag i grundlovsforhør.

  Du kan læse mere om, hvad politiet oplyste på pressemødet i vores liveblog her.

 22. I dag kl. 08:12

  Politiet på pressemøde: Fire kvæstede er i alvorlig tilstand

  Politiet har her til morgen givet en opdatering på skyderiet i Field's i København.

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortalte på et pressemøde klokken 08.00, at dødstallet fortsat er tre personer.

  De tre dræbte er en 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, som er bosat i Danmark.

  - Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre, og at det ikke drejer sig om hverken bestemte køn eller andet, sagde Søren Thomassen.

  Der er desuden fire personer, som er hårdt såret, og deres tilstand er ifølge politiet 'alvorlig'.

  De fire er to danske statsborgere og to svenske statsborgere.

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortalte desuden, at der er en række lettere tilskadekomne, som har fået skader i forbindelse med, at de flygtede fra shoppingcenteret.

 23. I dag kl. 07:39

  Trafikken ved Field's er her til morgen næsten upåvirket

  Trafikken er her til morgen næsten tilbage til normalen på Amager efter gårsdagens skyderi i shoppingcenteret Field's.

  I nat meddelte Københavns Politi, at vejspærringer ved Vejlands Alle og ved motorvejsafkørsel 19 er ophævet. Det vil sige, at det nu kun er selve Field's, der er afspærret – og Ørestad Boulevard foran storcentret.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Togene kører her til morgen også normalt til og fra Ørestad Station, som ligger ved Field's, ligesom at metrolinjen M1 igen kører normalt og standser ved Ørestad station.

  Vi følger fortsat situationen tæt, og du kan følge med i vores livedækning her på dr.dk, på DR1 eller på DRTV.

 24. I dag kl. 07:21

  Tour de France-hold sender støtte til Danmark efter skyderi

  - Hele ugen har vi kun set lutter smil. Fra holdpræsentationen onsdag til de tre etaper. Og pludselig sker det her. Pludseligt er alt ændret, siger Christian Prudhomme, Tour'ens løbsdirektør til B.T. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Flere Tour de France-hold udtrykker støtte og sympati til danskerne efter gårsdagens skyderi i shoppingcenteret Field's i København.

  - Vores hjerter går til det danske folk denne aften. Alle på Team DSM sender deres tanker og kondolencer til dem, der er blevet ramt af de tragiske begivenheder i København, skriver DSM.

  Fra Lotto Soudal er der fokus på kontrasten mellem det første Tour de France på dansk grund og så søndagens tragiske begivenheder i København. Rytterne kørte 1. etape netop i København.

  - Frygtelige nyheder efter sådan en fantastisk weekend med en hyldest til cykling i Danmark. Vores tanker går til ofrene og deres nærmeste, skriver Lotto.

  Quick-Step er også ude med en melding.

  - Vi har nydt en smuk Grand Depart i Danmark, og vi er meget kede af at høre nyheden om den forfærdelige hændelse i København.

  - Vores kærlighed går til alle involverede og dette vidunderlige land som en helhed, skriver Quick-Step.

 25. I dag kl. 06:26

  Politiet holder pressemøde om skyderiet i Field's klokken 8

  Københavns Politi holder pressemøde om gårsdagens skyderi i Field's klokken 8 her til morgen.

  Det skriver politiet på Twitter.

  Det seneste politiet har oplyst er, at tre mennesker er blevet dræbt og tre sårede er i kritisk tilstand. De dræbte er en mand i fyrrerne, en ung mand og en ung kvinde.

  En 22-årig etnisk dansk mand er blevet anholdt i forbindelse med skyderiet.

  Du kan følge pressebriefingen i DR's liveblog, på DR1 eller DRTV.

 26. I dag kl. 05:44

  Field's forbliver lukket i en uge

  Indtil videre holder Field's som minimum lukket indtil mandag den 11. juli.

  Det oplyser shoppingcenteret på deres hjemmeside.

  - Vores tanker er hos ofrene for denne forfærdelige hændelse og deres pårørende samt alle ansatte hos Field’s og de mange kunder, der besøgte Field’s i dag. Politiet er stadigvæk i gang med at efterforske denne meningsløse hændelse, og vi afventer deres instrukser, skriver shoppingcenteret på deres hjemmeside.

 27. I dag kl. 05:38

  Metroen kører igen næsten normalt

  Efter at være sat ud af drift på visse dele af strækningen søndag aften, kører Københavns metro her til morgen næsten normalt igen.

  Eneste ændring er, at togene på M1 mod Vestamager ikke standser på Ørestad station, som fortsat er lukket på grund af politiets arbejde. Det oplyste Metroen på Twitter i nat.

  (@MetroenCPH)

  Metrolinjen M1 og M2 lukkede søndag aften midlertidigt for øvrige passagerer for at fragte de mange tusinde koncertgæster, der skulle have været til Harry Styles-koncert i Royal Arena, væk fra området.

 28. I dag kl. 01:00

  Tre er dræbt i Field's og tre er i kritisk tilstand

  Tre mennesker er blevet dræbt, og tre er i kritisk tilstand efter skyderiet i Field's søndag aften. Det fortalte chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi klokken 0.45 natten til mandag.

  - Der er tre dræbte, en mand i 40erne og to unge mennesker. Der er flere sårede, men tre af de er i kritisk tilstand, fortalte Søren Thomassen.

  Han kunne også fortælle, at politiet havde pågrebet den 22-årige mistænkte mand klokken 17.48 - altså ganske kort tid efter, at man havde fået anmeldelsen om skyderiet klokken 17.37.

  - Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen mandag. Vi er overbevist om, at det er vores gerningsmand. Han var i besiddelse af gevær og ammunition til geværet, og anholdelsen skete udramatisk. Han vil blive sigtet og fremstillet for manddrab, fortalte chefpolitiinspektøren på det natlige pressemøde.

  Politiet fortsætter arbejdet omkring skyderiet hele natten, og man er stadig interesseret i at høre fra borgerne, der har været i Field's og har oplevet noget. Ifølge Søren Thomassen bliver der et nyt pressemøde klokken 8.00 i morgen tidlig.

 29. I dag kl. 00:18

  Justitsminister Mattias Tesfaye: Vi kender ikke motivet

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) udtaler sig nu om skyderiet i storcenteret Field's på Amager.

  Han fortæller, at man stadig ikke kender motivet, men at alle kræfter bliver brugt på at nå til bunds i sagen.

  - Mine tanker går til de sårede, pårørende og øvrige berørte efter denne fuldkommen meningsløse og frygtelige handling. Vi kender endnu ikke motivet bag, men jeg kan forsikre, at myndighederne kaster alle kræfter i at komme til bunds i denne sag, så den eller de ansvarlige kan blive retsforfulgt.

  Ministeren opfordrer borgerne til at følge med på de sociale medier for at holde sig orienteret om udviklingen og samtidig lade være med at videresende rygter, der ikke er bekræftet:

  - Politiet er aktuelt massivt til stede i nærområdet og i København generelt. Politiet og andre myndigheder vil løbende orientere om situationen på de sociale medier, så jeg vil opfordre alle til at følge med her og være påpasselige med at videreformidle udokumenterede rygter.

 30. I dag kl. 00:00

  Statsministeren: Danmark er blevet ramt af et grusomt angreb

  Statsminister Mette Frederiksen har kort før midnat udsendt en udtalelse om skyderiet i storcenteret Field's, som hun betegner som 'et grusomt angreb':

  ”Danmark er søndag aften blevet ramt af et grusomt angreb. Flere er dræbt. Endnu flere sårede. Uskyldige familier på indkøb eller ude at spise. Børn, unge og voksne.

  Jeg sender min dybeste medfølelse til de, der har mistet deres kære. De sårede og pårørende. Og til alle de danskere, der har været tæt på de uhyggelige begivenheder. Jeg vil opfordre danskerne til at stå sammen og støtte hinanden i denne svære stund.

  Vi er alle brutalt blevet revet ud af den lyse sommer, som vi netop havde taget hul på. Det er ubegribeligt. Hjerteskærende. Meningsløst.

  Vores smukke og normalt så trygge hovedstad blev på et splitsekund forandret.

  Tak til politiet, beredskabet og ambulancefolkene. Også en varm tak til alle de mennesker, der har stået klar til at hjælpe.

  Endelig vil jeg opfordre alle til at følge den løbende kommunikation og anvisninger fra myndighederne.”

 31. I går kl. 23:56

  Mindst seks dræbt i gletsjerulykke i italien

  Mindst seks mennesker blev dræbt og ni kvæstet, da et stort stykke af en gletsjer rev sig løs i et bjergområde i det nordøstlige Italien. Is, sne og klippestykker væltede ned over folk på vandretur på en populær sti i området.

  De lokale redningsmyndigheder advarer om, at tabstallet kan stige, og at der muligvis savner 15 personer.

  Ifølge AP er redningsmandskab i gang med at tjekke nummerplader på en nærtliggende parkeringsplads for at undersøge hvor mange mennesker, der muligvis savnes.

  Ulykken er sket tæt på bjerget Marmolada i bjergkæden Dolomitterne. Her har gletsjeen smeltet med foruroligende fart de seneste år.

  Ifølge Maurizio Fugatti, den lokale leder af Trento-provinsen, har de høje temperaturer i området helt sikkert haft indflydelse på gletsjerulykken.

 32. I går kl. 23:13

  Kongehuset: Vores tanker og medfølelse er hos ofrene

  Kongehuset har her til aften kommenteret på skyderiet i Field's, hvor flere mennesker er blevet dræbt.

  - Vi kender endnu ikke tragediens fulde omfang, men det ligger allerede fast, at flere mennesker har mistet livet, og at endnu flere er såret.

  - Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien, lyder det i en kommentar fra dronning Margrethe og kronprinsparret på kongehuset.dk.

  Samtidig opfordrer de også til sammenhold og takker politiet og sundhedsmyndighederne for indsatsen i forbindelse med skyderiet i det københavnske storcenter:

  - Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

 33. I går kl. 23:06

  Metroen kører normalt igen

  Politiet meddeler på Twitter, at Metroen i København nu kører normalt igen. Tidligere blev den i en periode udelukkende brugt til køre de koncertgæster, der skulle have været til den aflyste koncert i Royal Arena med Harry Styles, til Vanløse.

  Den kører dog ikke længere end til Sundby Station, når man kører med M1 mod Vestamager.

 34. I går kl. 23:05

  Politiet: Her kan Field's-gæster få psykologhjælp

  Københavns Politi tilbyder nu, at vidner og personer, der har været i Field's i dag, kan få psykologhjælp og mulighed for at afgive vidneforklaring. Det sker i Amagerhallen på Løjtegårdsvej 64 i Kastrup.

  Fra i morgen mandag åbner Røde Kors en hjælpelinje, hvor psykologer sidder klar ved telefonen, hvis man har brug for at tale om sin reaktion oven på skyderiet. Det er i tidsrummet klokken 9 til 15 på telefon 3529 9660.

 35. I går kl. 22:25

  Politiet lukker midlertidigt metrolinjer for andre end koncertgæster fra Royal Arena

  Københavns Politi har i øjeblikket lukket metrolinjerne M1 og M2 i København for alle andre end de koncertgæster, der skal hjem fra den aflyste koncert med Harry Styles i Royal Arena.

  Det oplyser politiet på Twitter. Cityringen, S-tog, almindelig tog og busser kører fortsat.

  Politiet oplyser ligeledes, at forældre og pårørende til de børn og unge, der har været i Royal Arena her til aften, kan afhente dem ved shoppingcenteret Kronen i Vanløse, der ligger lige ved Vanløse Station.

  Her vil der også være mulighed for psykologhjælp.

  Opdateret med oplysningen om, at koncertgæsterne bliver kørt til Vanløse Station.

 36. I går kl. 22:11

  SAS-forhandlingsleder: Mandag klokken 12 er sidste frist

  Hvis SAS ikke får forhandlet en løsning på plads med piloterne inden i morgen klokken 12.00, som er den frist, at man tidligere er blevet enige om, så bliver der konflikt.

  Fristen bliver ikke forlænget.

  Det siger SAS-forhandlingsleder Marianne Hernæs.

  - Vi har sat en deadline til klokken 12.00, også vi skylder jo alle, at vi kommer til en enighed - eller en uenighed.

  Hvad sker der, hvis I ikke er enige inden klokken 12 i morgen?

  - Så er der en konflikt

  Hun siger, at parterne er nået et stykke af vejen, men at hun savner, at piloterne kommer SAS i møde. Det drejer sig ifølge SAS-forhandleren om at blive kollektivaftalen, så SAS bedre kan konkurrere med andre luftfartsselskaber.

  Forhandlingerne er slut for i aften og begynder først igen i morgen klokken otte.

  Opdateret med oplysningen om, at forhandlingerne først begynder igen klokken otte i morgen.

 37. I går kl. 20:54

  Flere er døde efter skyderi i Field's - 22-årig mand pågrebet

  Der er flere døde efter skyderiet i storcenteret Field's i Amager.

  Det oplyser chefpolitiinspektør Søren Thomassen ved et pressemøde på Københavns Politigård. Politiinspektøren har ikke oplyst, hvor mange dræbte og sårede der er efter skudepisoden.

  Han oplyser, at der er pågrebet en mistænkt i umiddelbar nærhed af Field's. Den pågrebne er en 22-årig etnisk dansker. Politiinspektøren kan ikke afvise, at der er tale om terror.

  Søren Thomassen meddeler, at aktionen fortsætter, og at politiet er massivt til stede ikke bare i nærheden af Field's, men på hele Sjælland, og at man er massivt til stede.

  Politiet ved ikke om det skyderiet er udført alene eller i forening med andre. Men chefpolitiinspektøren siger, at der ikke er tegn på, at det er sket i forening med andre.

  Han tilføjer, at alle oplysninger endnu er forbundet med en vis usikkerhed, da man står midt i en kaosfase.

 38. I går kl. 20:13

  Politiet holder pressemøde om skyderiet i Field's klokken 20.45

  Københavns Politi har netop indkaldt til pressemøde om skyderiet i storcenteret Field's på Amager. Pressemødet finder sted klokken 20.45 på Politigården i København.

  På den baggrund må det forventes, at politiet nu har en form for overblik over, hvad der er foregået i forbindelse med skudepisoden

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen vil være til stede ved pressemødet og orientere om episoden.

  Det er foreløbigt en person anholdt, og DR har fået bekræftet, at der er tre personer, der bliver behandlet på Rigshospitalets Traumecenter.

  Det vides ikke, hvor mange mennesker der i alt er blevet såret i forbindelse med skudepisoden.

 39. I går kl. 19:54

  Tre personer indlagt på Rigshospitalets Traumecenter efter skudepisode

  Tre personer bliver i øjeblikket behandlet på Rigshospitalets Traumecenter efter skudepisoden i storcenteret Field's på Amager i København.

  Det bekræfter Rigshospitalet overfor DR.

  Det vides ikke, om der eventuelt er flere ofre for skyderiet.

  Politiet har netop oplyst, at de fortsat er til stede i Field's, og at man er i gang med at sikre bygningen. Poiltiet opfordrer til, at man bliver, hvor man er, hvis man er derinde, og afventer, at politiet ankommer.

 40. I går kl. 19:29

  Politiet opfordrer Field's-gæster til at kontakte pårørende

  Københavns Politi opfordrer nu på Twitter alle, der har været i Field's til at kontakte deres pårørende.

  Det gælder om at give besked om, at man er i god behold, så man kan forhindre unødig ængstelse.

 41. I går kl. 18:55

  Politiet: Flere ramt af skud i storcenteret Field's

  Der har været et skyderi i storcenteret Field's på Amager.

  Københavns Politi oplyser på Twitter, at der er afgivet skud, og flere personer er ramt.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)

  Samtidig fastslår politiet, at alle skal holde sig væk fra Field's, hvor der stadig er en politiaktion i gang.

  Københavns Politi opfordrer alle, der har hørt eller filmet til at kontakte politiet ved Field's eller ved at ringe 114.

 42. I går kl. 18:31

  Kevin Magnussen kører point hjem i Ferrari-triumf på Silverstone

  Ferraris Carlos Sainz vandt søndag det britiske Formel 1-grandprix. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Ritzau Scanpix)

  Haas-køreren Kevin Magnussen blev nummer ti i det britiske Formel 1-grandprix og hentede et enkelt point.

  Ferraris Carlos Sainz vandt sit første løb i karrieren og var jublende lykkelig over sejren.

  Kevin Magnussen kørte stabilt over de 52 omgange og holdt sig ude af flere farlige situationer undervejs.

  Danskeren lukrerede blandt andet på, at hele seks biler udgik efter kollisioner og uheld.

  Haas-holdkammeraten Mick Schumacher endte helt oppe som nummer otte, og det var karrierens første point. Tyskeren hentede fire af slagsen. Så det blev en god weekend for Haas-mandskabet.

  Faktisk angreb Mick Schumacher flere gange Max Verstappen, der i slutfasen lå nede som nummer syv i sin Red Bull.

  Verstappen afviste Schumacher på den sidste omgang, hvor kørerne lå meget tæt på hinanden i en hæsblæsende duel.

  Generelt bød søndagens løb på underholdende racerløb, og helt i front skiftede placeringerne flere gange.

  /ritzau/

 43. I går kl. 18:15

  Stor politiaktion ved storcenteret Field's på Amager: Anmeldelse om skyderi

  Svært bevæbnet politi er til stede ved storcenteret Field's på Amager. (Foto: Presse-foto.dk © Ritzau Scanpix)

  Der er en stor politiaktion i gang omkring storcenteret Field's på Amager.

  Vejene er afspærret, og tungt bevæbnet politi er talstærkt til stede omkring Field's. Det er endnu uklart, hvad aktionen drejer sig om.

  Københavns Politi oplyser nu på Twitter, at man har modtaget anmeldelser om skyderi.

  DR har været i kontakt med centerchef i Field's, Thomas Thomsen, som på nuværende tidspunkt ikke vil sige noget om, hvad der sker, men henviser til politiet.

  Der er for kort tid siden ankommet ambulancer samt en brandbil og flere politibiler med udrykning til området.

 44. I går kl. 17:37

  Groenewegen vandt den sidste etape i Danmark

  Dylan Groenewegen vandt spurten i Sønderborg. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Det blev til endnu en hollandsk etapesejr på dansk jord, da Dylan Groenewegen på tredje etape med mål i Sønderborg kastede sin cykel ind over stregen og akkurat snød Wout van Aert for sejren.

  Det var en forløsning for Groenewegen, som får et par år siden var skyld i et grimt styrt på en etape i Polen Rundt, hvor gårsdagens etapevinder, Fabio Jakobsen, var tæt på at miste livet.

  Det var van Aerts tredje andenplads på de tre etaper i Danmark, men den belgiske verdensstjerne kan til gengæld glæde sig over, at han tager til Frankrig i den gule førertrøje.

  Der var tale om en meget tæt afgørelse, hvor både Groenewegen, van Aert samt Jasper Philipsen og Peter Sagan på de næste pladser alle var med i kampen om etapesejren.

  For en gangs kiksede Quick-Step Alpha Vinyls sprintertog, og Fabio Jakobsen måtte nøjes med femtepladsen.

  Danske Mads Pedersen kom ind på 12. pladsen.

  Undervejs på etapen havde Magnus Cort været alene afsted i udbrud og støvsuget de bjergpoint, der var på dagens etape. Det betyder, at han konsoliderede sin prikkede bjergtrøje, så han nu også bærer den på tirsdag, når Tour de France vender hjem til Frankrig.

 45. I går kl. 16:40

  Faldt ned ad Møns Klint - slap med skrækken

  Det kunne være gået rigtigt galt, men i stedet slap en person med skrækken, da vedkommende faldt halvvejs ned ad Møns Klint.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  (© SSJ_LFPoliti@twitter.com)

  Der var tale om tre personer, som var på vej til en shelterplads.

  - De kommer ikke på afveje, men på den rute, de ville gå, var noget af stien oversvømmet. Og så forsøgte man at gå udenom eller en alternativ rute, og der er så en af de tre, som skrider ned ad skrænten, siger vagtchef Joy Haensel til Ritzau.

  Personen landede på et lille plateau og kunne ikke selv komme op.

  - Så en person blev hejst op af brandvæsenet og var uden skader, hun.

  Opdateret med nye detaljer - der var ifølge politiet således kun en person og ikke tre, der faldt ned ad skrænten.

 46. I går kl. 16:34

  19 døde efter bus kørte ud over skrænt i Pakistan

  Redningsmandskab leder fortsat efter overlevende, oplyser en repræsentant for de lokale myndigheder. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  En passagerbus er i dag kørt udover en skrænt i det sydvestlige Pakistan. Det skete efter et voldsomt regnskyl. 19 mennesker er bekræftet døde, mens 12 andre er blevet kvæstede, oplyser Mahtab Shab, som administratorassistent i Shirani-distriktet i Baluchistan-provinsen til nyhedsbureauet AP.

  Han oplyser, at der var omrking 35 passagerer i bussen, da ulykken skete, og at redningsmandskab fortsat leder efter overlevende i og omkring vraget af bussen, som faldt omkring 61 meter ned ad bjergsiden.

 47. I går kl. 15:29

  To kvinder sigtet for grov kropsskade efter påkørsel af Sian-leder i Oslo

  Begge kvinder, som var i en bil, der lørdag påkørte en bil med en anti-islamisk leder i Norge, er nu blevet sigtet. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

  De er sigtet efter en voldsbestemmelse om grov kropsskade.

  En video af hændelsen viser, at bilen med lederen af "Stopp Islamiseringen av Norge" (Sian), Lars Thorsen, og fire andre passagerer lørdag blev påkørt flere gange. Lars Thorsen og Sian-grupperingen havde i løbet af lørdag brændt koraner af flere steder i Oslo.

  Ifølge VG erkender ingen af de to sigtede kvinder sig skyldige i det, som de er blevet sigtet for. I stedet siger det ene af kvinderne ifølge VG, at hun handlede i selvforsvar, da Sian-lederens bil først var kørt ind i hendes bil.

 48. I går kl. 14:25

  Laudrup-Dufour gør rent bord ved prestigefyldt stævne i Tyskland

  (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)

  Fem sejre ud af fem mulige.

  Sådan lyder status for den danske dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour efter en suveræn uge ved ridestævnet CHIO Aachen i Tyskland.

  Søndag kunne ingen matche danskeren, der på hesten Vamos Amigos vandt Grand Prix Freestyle-konkurrencen på det højeste niveau. Landsmanden Daniel Bachmann Andersen red sig til en tredjeplads på hesten Marshall-Bell.

  Dermed har Laudrup-Dufour fået den bedst tænkelige generalprøve på VM, der begynder i Herning den 6. august. Det samme kan man sige om hele det danske hold, der lørdag vandt Nations Cup.

  Laudrup-Dufour vandt i alt tre gange på Vamos Amigos, mens det også blev til to sejre på hesten Bohemian i løbet af ugen.

 49. I går kl. 14:25

  Scholz: Tyskland kommer ikke til at lukke ned – men mundbind vil igen spille en stor rolle

  Olaf Scholz forventer, at mundbind vil spille en større rolle til efteråret og vinteren, end de gør nu i Tyskland. (Foto: JOHN MacDougall © Ritzau Scanpix)

  Mens antallet af smittede med corona stiger i Tyskland, forventer landets regeringschef, forbundskansler Olaf Scholz, ikke, at det bliver nødvendigt at indføre specielt mange restriktioner i fremtiden.

  Det fortæller han til ARD, skriver Reuters.

  - Vi kommer ikke til at nedlukke skoler igen, og jeg tror heller ikke, at vi får brug for at indføre lige så omfattende lockdowns, som vi ellers har set de sidste par år, siger han og uddyber:

  - Men jeg tror godt, at man kan forvente, at maskerne vil spille en større rolle til efteråret og vinteren, end de gør nu.

  Olaf Scholz har ikke selv været smittet med covid-19, og han anbefaler alle over 60 år at få et fjerde vaccinationsstik - som han selv har fået.

  - Måske det er grunden til, at jeg endnu ikke selv har været smittet.

Mere fra dr.dk