Seneste Nyt

Grundlægger af ChatGPT truer med at trække sig ud af EU, hvis kunstig intelligens reguleres for stramt

Direktøren for OpenAI, Sam Altman, har været på rundtur i Europa denne uge. (Foto: © Sven Hoppe, Sven Hoppe/picture-alliance/dpa/AP Images)

Direktøren for OpenAI, der står bag den meget omtalte chatbot ChatGPT, har truet med at trække firmaet ud af EU, hvis unionen gennemfører det, han kalder "overregulering" af kunstig intelligens.

Det sagde han til Reuters onsdag.

EU er i øjeblikket ved at udforme en lovgivning om kunstig intelligens. Men det tyder på, at Altman ikke bryder sig om det udkast, der ligger på bordet.

Det på trods af, at han selv i sidste uge opfordrede til regulering og lovgivning på området, da han vidnede for Kongressen i USA.

Men ifølge Pernille Tranberg, der er dataetisk rådgiver i tænketanken DataEthics, er det vigtigt at skelne mellem regulering i USA og i EU.

- Når Altman siger, vi skal regulere, så taler han om amerikansk regulering. I USA er man ikke lige så gode til at regulere som i EU, siger hun til P1 Morgen.

- Vi ser typisk, at techvirksomheder går ud og siger, at vi skal regulere, for så lyder det som en ansvarlig virksomhed, men når det så kommer til stykket, så vil de egentlig helst selvregulere.

Pernille Tranberg vurderer, at Altmans opråb er tomme trusler.

- Facebook har også tidligere truet med at forlade Europa på grund af stram lovgivning, men har ikke gjort det endnu. Hvis man forlader Europa, forlader man også rigtig meget profit.

Du kan lytte til hele interviewet i P1 Morgen her.

Nyheder

  1. SAS stopper salg af Marabou og Daim om bord på sine fly

    SAS stopper salget af produkter fra firmaet Mondelez, som ejer brands som Marabou, Daim og Oreo, om bord på sine fly.

    Årsagen til, at SAS har valgt at fjerne produkterne fra firmaet, er, at Mondelez i slutningen af maj blev sortlistet af den ukrainske antikorruptionsmyndighed, fortæller SAS' norske pressechef, Tonje Sund, til det norske medie VG.

    Ukraine vurderede, at Mondelez ved at fortsætte sine forretninger i Rusland bidrager til Ruslands krigskasse og dermed er med til at finansiere invasionen af Ukraine.

    Ifølge Tonje Sund behøves SAS' passagerer dog ikke frygte, at der kommer til at mangle små mellemmåltider under rejsen.

    - Vi henter erstatningsprodukter ind, så der vil være chokolade og snacks om bord, siger hun til VG.

  2. Forsyningsselskab sender sms og digital varslingsbesked til kunder: 'Vi bruger alt for meget vand'

    Hovedstadsområdets forsyningsselskab, Hofor, har her til aften både sendt en sms og en varslingsbesked til adskillige af selskabets kunder, som alle opfordres til at spare på vandet.

    - Vi bruger alt for meget vand i varmen. Hvis der skal være nok til alle, skal vi bruge mindre, skriver Hofor i den besked, der er sendt ud i e-Boks.

    Til Ritzau siger områdechef Anne Scherfig, at i omegnen af en halv million har modtaget sms-beskeden. Det fremgår ikke, hvor mange der har fået en digital varslingsbesked.

    Siden 24. maj er der ikke faldet en eneste dråbe regn, og i de 19 år, DMI har lavet tørkeberegninger, er der kun set et tilsvarende højt tørkeindeks i 2008 og 2020.

    Tørken kommer i kølvandet på en tør maj, hvor der kun faldt 14,1 millimeter regn på landsplan, hvilket var 70 procent mindre end normalt.

    Screendump af Hofors varslingsmelding.
  3. Biden beskriver britisk forsvarsminister som 'kvalificeret' bud til Nato-toppost

    Selvom vi herhjemme stort set kun nævner statsminister Mette Frederiksens navn, så er der flere kandidater i spil til posten som Nato's næste generalsekretær.

    En af dem er den britiske forsvarsminister Ben Wallace, som ifølge den amerikanske præsident, Joe Biden, er et godt bud på en ny chef for forsvarsalliancen.

    - De har en kandidat, der er meget kvalificeret, siger Biden om Wallace i forbindelse med en pressekonference i Det Hvide Hus med Storbritanniens premierminister Rishi Sunak.

    Joe Biden blev også direkte adspurgt, om det er på tide, at en brite bliver generalsekretær i Nato.

    - Måske, lyder præsidentens svar.

    Biden tilføjer samtidig, at der er brug for en større diskussion blandt Nato-landene, før man finder frem til Stoltenbergs endelige afløser.

    Der er lagt op til, at Natos nye chef skal findes i forbindelse med Natos topmøde i Litauens hovedstad, Vilnius, den 11. og 12. juli.

    Joe Biden siger, at det "måske" er på tide, at en brite igen indtager posten som Nato-generalsekretær. Storbritannien havde senest en Nato-generalsekretær fra 1999 til 2003. Dengang fik den tidligere forsvarsminister George Robertson jobbet. (Foto: © CAROLINE CHIA, Ritzau Scanpix)
  4. Formodet gerningsmand havde for nylig prøvet at få asyl i Frankrig

    Den formodede gerningsmand bag knivangrebet i den franske alpeby Annecy havde for få dage siden fået afvist en asylansøgning i Frankrig.

    Det siger den franske indenrigsminister, Gerald Darmanin, til det franske medie TF1.

    - Søndag fik han svaret fra den franske administration, og så griber han til handling i denne absolut foragtelige forbrydelse, siger indenrigsministeren, der beskrev det som et "foruroligende sammenfald".

    Manden, der er syrisk flygtning, havde i oktober 2022 søgt asylstatus, men han er ifølge Darmanin blevet afvist, da han allerede har en opholdstilladelse i Sverige.

    Knivangrebet skete i en offentlig park omkring klokken 09.45 i formiddag.

    Her stak den formodede gerningsmand fire små børn og to voksne. Børnene var mellem 22 og 36 måneder gamle og er her til aften alle i kritisk tilstand.

  5. EU-landene er enige om aftale for håndtering af flygtninge og migranter

    EU-landene er enige om en aftale om migration.

    Det siger Sveriges migrationsminister, Maria Malmer Stenergard, efter et ministermøde i Luxembourg.

    Aftalen er et omrids af det, Europa-Parlamentet nu skal forhandle om.

    EU's medlemslande har i længere tid forsøgt at blive enige om en række nye regler for, hvordan de i fremtiden skal håndtere flygtninge og migranter.

    Og der er nu enighed om to helt centrale dele af en fælles EU asylpolitik, siger den svenske minister.

    Den ene af de to forordninger - asylprocedureforordningen - handler om at oprette en strømlinet, hurtigere asylbehandling.

    Den skal bruges til hurtigere at kunne afvise asylansøgere, der kommer fra lande, hvorfra asylansøgere som oftest får afslag.

    Den anden forordning handler blandt andet om at sikre en mere ligelig fordeling af asylansøgerne mellem EU-landene.

    Konkret vil der blive tale om en solidaritetsmekanisme. Den kan iværksættes, når et land er under stærkt pres fra migration. I så fald vil de resterende lande være forpligtet til at hjælpe, skriver Ritzau.

  6. Trump anmoder om ny retssag i overgrebssag

    Donald Trump blev i sidste måned frikendt for voldtægt, men kendt skyldig for at have begået et seksuelt overgreb mod forfatter E. Jean Caroll i 1996.

    Han blev ligeledes kendt skyldig i efterfølgende at have bagvasket hende i pressen og medierne.

    Juryen i New York besluttede, at Trump derfor skulle punge ud og betale knap 34 millioner kroner i erstatning for de to retslige forhold.

    I dag har den tidligere amerikanske præsident bedt om en ny retssag i den civile retssag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Da Trump blev frikendt for voldtægt, mener hans advokater nemlig, at dommen er "overdreven", og han derfor ikke bør betale for det ene forhold - knap 13,8 millioner kroner - for at have begået seksuelt overgreb på Caroll.

    Carolls advokat siger ifølge Reuters, at Trumps argumenter er "betydningsløse".

  7. Ikast Håndbold slår Nykøbing Falster og vinder DM-bronze for tredje år i træk

    Bronzemedaljerne i kvindernes håndboldliga ender for tredje sæson i træk i det midtjyske.

    Torsdag vandt Ikast Håndbold for anden gang over Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) i holdenes bronzeduel, og dermed endte midtjyderne igen med medaljer.

    NFH blev besejret 27-24 efter at have været bagud i hele kampen.

    Slutcifrene lyver faktisk en smule. Ikast dominerede kampen og var længe foran med mindst en håndfuld mål, inden NFH til sidst med fire mål i træk fik pyntet lidt på resultatet.

    Men tvivl om udfaldet - af både kampen og hvor bronzemedaljerne ville ende - var der aldrig. Ikast gik ind til kampen med en sejr i bagagen fra den første kamp og kunne derfor have nøjes med uafgjort.

    Ikasts Ingvild Bakkerud endte som kampens topscorer med seks mål.

    Midtjyderne var endt i bronzekampen efter et nederlag i DM-semifinalen til Odense Håndbold. NFH var i sin semifinale oppe imod Team Esbjerg.

    Odense og Esbjerg mødes senere torsdag aften i den anden DM-finale. Vestjyderne vandt den første og kan derfor nøjes med uafgjort.

  8. Flere lande sender brandmænd til Canada for at hjælpe med at slukke 400 naturbrande

    • Her er vi i den vestlige provins Alberta. (Foto: © ALBERTA WILDFIRE)
    • Naturbrandene har især fat i den nordlige provins Québec. (Foto: © KEVIN BURTON, AFP or licensors)
    • Brandene har sat deres aftryk på 3,8 millioner hektar i landet. (Foto: © ALBERTA WILDFIRE)
    1 / 3

    Flere lande lover nu at sende brandmænd til Canada for at hjælpe med at slukke et usædvanligt højt antal naturbrande.

    Der er lige nu registeret over 400 naturbrande i det nordamerikanske land, og der er ikke kontrol over halvdelen af dem, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    USA har allerede de seneste uger sendt hundreder af brandmænd af sted, og amerikanske politikere opfordrer til at sende endnu flere.

    Frankrig, Portugal og Spanien har lovet at sende over 280 brandmænd, siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen. Og der er også brandslukningsfolk på vej fra Sydafrika, Australien og New Zealand.

    Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, har takket USA's præsident Biden for hjælpen.

    Trudeau kalder det den "værste naturbrandsæson, vi nogensinde har haft i hele landet".

  9. Vand ved ødelagt dæmning kan ikke længere nedkøle atomkraftværk

    Der er fortsat vand nok til at holde det ukrainske atomkraftværk Zaporizjzja nedkølet "nogle måneder" endnu.

    Men vandreservoiret ved den ødelagte Nova Kakhovka-dæmning, som ellers normalt har hjulpet med at holde temperatuen nede i atomkraftværket, kan ikke længere bruges.

    Årsagen er, at vandstanden er faldet til "under det kritiske punkt på 12,7 meter", forklarer Igor Syrota, der er leder af det statsejede selskab Ukrhydroenergo og står for driften af den ødelagte dæmning, til AFP.

    Dermed kan det ikke længere tilføre vand til de lokale damme, der hjælper med at holde det store kraftværk nedkølet.

    Kraftværkets seks reaktorer er lukket ned, men det kræver fortsat vand for at forhindre, at radioaktivt materiale kan frigives.

    Nova Kakhovka-dæmningen blev ramt af eksplosioner natten til tirsdag. Det har ført til, at vandstanden i det reservoir, der bruges til at holde Zaporizjzja-kraftværket nedkølet, er faldet drastisk lige siden.

  10. Kritik af forholdene i fængslerne i Haiti: Fangerne tørster, sulter og må sove stående

    Menneskerettighedsgrupper i Haiti kritiserer forholdene i landets fængsler.

    Fangerne er tørstige, de sulter, og der er ikke nok plads til, at alle kan ligge ned, så nogen må sove stående, skriver nyhedsbureauet AP.

    Ifølge FN døde 185 indsatte i Haiti sidste år - mange af sygdomme relateret til fejlernæring.

    I år er 20 fanger indtil videre døde, men det forventes at stige, da den øgede bandevold i den caribiske østat har ført til mangel på mad og brændstof.

    - Jeg frygter, at der kommer en humanitær katastrofe, siger advokaten Arnel Rémy, der koordinerer Sammenslutningen af Advokater til Forsvar for Menneskerettigheder.

  11. Højesteret 'overrasker' og giver sorte vælgere sejr i Alabama

    Den amerikanske Højesteret har i dag beordret, at Alabamas valgdistrikter skal tilpasses, så sorte vælgere får øget indflydelse.

    Ifølge New York Times har den amerikanske Højesteret med stemmerne fem for og fire imod beordret, at der oprettes et ekstra valgdistrikt med et overtal af sorte vælgere.

    Både New York Times og Washington Post kalder beslutningen for 'overraskende', da der er et flertal af traditionelt konservative dommere.

    Dagens sag er udløst af en ny fordeling af valgdistrikter fra 2021.

    Den nye fordeling betød, at seks af Alabamas syv valgdistrikter overvejende havde hvide vælgere. Delstaten har ellers cirka 27 procent sorte borgere.

    Højesteret har nu støttet en lavere domstols beslutning om, at der skal oprettes et nyt valgdistrikt for at sikre bedre repræsentation.

  12. Zelenskyj besøger oversvømmede områder i Kherson-regionen

    Zelenskyj besøger hospital og taler med lokale beboere, som blev evakueret på grund af oversvømmelserne. (Foto er udgivet af de ukrainske myndigheder) (Foto: © Handout)

    Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, har besøgt nogle af de områder, som er ramt af oversvømmelser, efter at en dæmning blev ødelagt i det sydlige Ukraine.

    Zelenskyj skriver i et opslag på det sociale medie Telegram, at han blandt andet diskuterede den operationelle situation i regionen som følge af katastrofen, og hvordan man bedst kan hjælpe dem, som har fået ødelagt hus og hjem.

    Udover at se, hvor store oversvømmelserne var, besøgte Zelenskyj også et hospital og talte med nogle af dem, som er blevet hjemløse, efter de massive vandmasser ramte Kherson-regionen.

    - I går gennem en svær tid lige nu. Vi vil hjælpe, og vi vil genopbygge alt, hvad der skal genoprettes. Jeg takker jer og ønsker jer et godt helbred, sagde præsidenten.

    Ifølge de ukrainske myndigheder havde næsten 2000 mennesker forladt de oversvømmede områder torsdag morgen.

  13. Norge har solgt 32 F-16-kampfly til Rumænien

    32 norske F-16-fly skal til Rumænien.

    De er nemlig blevet solgt for 388 millioner euro - hvad der svarer til 2,8 milliarder kroner.

    - Vi gennemfører nu den aftale, vi indgik med Rumænien i november sidste år om salg af norske F-16'ere til de rumænske væbnede styrker, siger den norske forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemeddelelse.

    Det norske forsvarsministerium besluttede i 2019, at det skulle skille sig af med sine F-16-fly.

    Processen for salg af norske F-16 og udstyr relateret til flyene er omfattende, og salget skulle derfor både godkendes af amerikanske og norske myndigheder, fremgår det af pressemeddelelsen.

    Der er således streng kontrol med, hvem der kan modtage de norske F-16-fly.

    Udover de 32 F-16-fly så omfatter salget også reservedele og uddannelse af teknisk personale.

  14. Vejrtjeneste: El Niño er opstået, og det øger risikoen for ekstremt vejr

    Det særlige vejrfænomen El Niño, der i månedsvis har været ventet, er nu officielt opstået.

    Det oplyser den amerikanske vejrtjeneste NOAA.

    El Niño forstyrrer de normale havstrømme og vejret især i landene, der omkranser Stillehavet.

    Det er her, at man for alvor mærker konsekvenserne af, at havvandet bliver varmere.

    El Niño udløses af en række vejr- og klimamæssige forandringer over store dele af kloden. Det landede senest i 2018 og 2019, skriver Ritzau.

    - Afhængigt af styrken kan El Niño have forskellige indvirkninger - blandt andet øget risiko for massivt nedbør og tørke på bestemte steder rundtom i verden, siger klimaforskeren Michelle L'Heurueux ifølge NOAA's hjemmeside.

    Klimaforskere har længe spået, at en ny El Niño var på trapperne.

  15. Område større end Fyn kan blive til en ørken, hvis ukrainske marker ikke kan få vand

    Forestil dig et område, der er større end Fyn, tørre ud og blive til en ørken.

    Det er udsigterne i den ukrainske Kherson-region, efter Nova Kakhovka-dæmningen tidligere på ugen blev sprængt i luften.

    Selvom massive mængder vand fra dæmningen ventes at oversvømme titusinder af hektarer med frugt, grønt og korn, så frygter det ukrainske landbrugsministerium samtidig, at afgrøder i landbrugsområder vil visne, da de ikke længere kan komme til vand.

    - Uden en kilde til vandforsyning er det umuligt at dyrke grøntsager, lyder det i en meddelelse fra landbrugsministeriet.

    Ministeriet oplyser, at det drejer sig om et område på 5.000 kvadratkilometer - til sammenligning har Fyn et areal på cirka 3.100 kvadratkilometer.

    Ukraine er en af verdens store eksportører af især korn og raps - som netop dyrkes i det ramte område.

  16. Danmark sender pumper til oversvømmelser i Ukraine

    To pumper, der kan pumpe 15.000 liter vand i minuttet, bliver her til eftermiddag sendt med lastbil til Ukraine fra Beredskabsstyrelsen i Herning.

    Det samme gør gummibåde, 35 store telte og en 100 kilowatt generator.

    Udstyret skal hjælpe de ukrainske myndigheder i de områder, som er ramt af omfattende oversvømmelser, siden en sprængning tirsdag morgen ødelagde Nova Kakhovka-dæmningen i det sydlige Ukraine.

    Når Danmark sender nødhjælpsudstyr til udlandet, kommer udstyret normalt fra Beredskabsstyrelsens internationale lager. De to pumper er dog taget fra det nationale beredskab. Vi sender altså ting ud af landet, der er reserveret til eventuelle oversvømmelser herhjemme.

    Men da Danmark har ganske mange pumper i det nationale beredskab, har Beredskabsstyrelsen vurderet, at Danmark godt lige nu kan undvære to pumper, oplyser sektionsleder Brian Christensen fra Beredskabsstyrelsen i Herning.

  17. Mindst 11 dræbt efter bombeangreb mod moské i Afghanistan

    Mindst 11 personer er blevet dræbt og 30 såret, efter en eksplosion ramte en moské i det nordlige Afghanistan.

    Det oplyser landets indenrigsminister ifølge mediet Alarabiya News.

    Lokale hospitalskilder taler om 15 dræbte.

    Angrebet kom under viceguvernørs begravelse. Han blev dræbt i et bilbombeangreb tirsdag.

    Islamisk Stat har taget skylden for tirsdagens angreb.

    Der kan være flere højtstående talibanere blandt ofrene, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  18. 17-årig elev satte kamera op på et toilet på Aarhus Gymnasium - nu er han blevet bortvist

    En 17-årig studerende, der i sidste måned satte et kamera op på et toilet på Aarhus Gymnasium, er blevet bortvist.

    Det skete den 31. maj, fortæller gymnasiet i dag.

    Uddannelsesdirektør Peter Grønlykke siger, at det med sagen bør være tydeligt for enhver, at gymnasiet mener det dybt alvorligt, når de siger, at de ikke vil acceptere krænkende handlinger mod elever og ansatte.

    Han håber, at den prompte bortvisning vil genskabe trygheden hos enhver, som kunne have været påvirket af sagen.

    Ifølge Østjyllands Politi var eleven, som opdagede kameraet, den eneste, der kunne genkendes på filmen.

    Den 17-årige mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse og for på uberettiget vis at have fotograferet andre.

  19. Volleyballspiller får fire års dopingkarantæne

    For to år siden bestilte en mandlig dansk volleyballspiller 90 kapsler med det anabole stof ligandrol, som nu betyder, at han er blevet idømt fire års karantæne.

    Pillerne var bestilt på en britisk hjemmeside, men blev opsnappet af Toldstyrelsen, der tilbageholdt pakken.

    ADD blev siden underrettet og udelukkede volleyballspilleren midlertidigt, inden sagen blev indbragt for Dopingnævnet i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

    Her blev han dog i første omgang frikendt i oktober sidste år, med henvisning til at ordren efter spillerens udsagn var blevet annulleret, og at han dermed frivilligt var "trådt tilbage fra sit forsøg på at anvende et forbudt stof, før det blev opdaget af en tredjepart", hvilket ikke er en overtrædelse af dopingreglementet.

    ADD klagede imidlertid over dommen til DIF's Appelinstans, der nu har givet medhold i klagen og stadfæstet en udelukkelse fra al konkurrence i fire år.

    Appelinstansen har ændret dommen, fordi volleyballspilleren ikke har kunnet dokumentere sin annullering af kapselkøbet.

  20. 31-årig dømt for lægedrab: Anbringelseretspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid

    En 31-årig psykisk syg mand, som knivdræbte sin families faste læge, er blevet idømt anbringelse på en retspsykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

    Det har Københavns Byret afgjort, skriver Ritzau.

    Ifølge kendelsen var det en stiklæsion i hjertet med en urtekniv, som førte til, at lægen døde.

    Retten har vurderet, at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket.

    Han er beskrevet som normalbegavet, men sindssyg lidende af paranoid skizofreni, skriver Ritzau.

    Den dømte skal betale sagens omkostninger og erstatning til offerets familiemedlemmer.

    Han forbliver varetægtsfængslet på en retspsykiatrisk afdeling, indtil dommen kan blive effektueret.

    Dommen er uden det, man kalder længstetid, hvilket betyder, at når han er rask nok, vil en dommer vurdere sagen igen.

    Læs mere om sagen i denne artikel.

  21. Eksplosion rammer viceguvernørs begravelse i Afghanistan

    En eksplosion har ramt en moské i det nordlige Afghanistan under en viceguvernørs begravelse torsdag.

    Det oplyser informationschefen i provinsen Badakshan, skriver Reuters.

    Der er tilskadekomne ved eksplosionen, oplyser informationschefen, men uddyber ikke, hvor mange ofre der er tale om.

    Den viceguvernør, der skulle begraves i dag, blev dræbt i et bilbombeangreb tirsdag. Islamisk Stat (IS) har taget skylden for tirsdagens angreb, skriver Reuters.

    Den dræbte viceguvernør, Nissar Ahmad Ahmadi, var en del af Taliban, der siden august 2021 siddet på magten i Afghanistan.

    Taliban og IS deler samme grundlæggende sunni-islamistiske ideologi, men Islamisk Stat kæmper for at få oprettet et globalt kalifat, mens Taliban har fokus på at regere et uafhængigt Afghanistan.

  22. Tørke sender beredskab ud til dobbelt så mange naturbrande

    Der hviler en knugende tørke over det ganske land.

    Faktisk er der så knastørt, at de dansker beredskabsenheder rundt i landet i øjeblikket rykker ud til omkring dobbelt så mange naturbrande som normalt i juni.

    - Brandfaren er klart stigende. Desværre kan vi heller ikke udelukke, at vi må gå ind og regulere folks mulighed for at bruge åben ild, hvis det fortsætter, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef i Danske Beredskaber, til Ritzau.

    Tidligere i dag advarede Danske Beredskaber om, at Sankt Hans af samme årsag kan være i fare.

    Normalt kører lokale beredskaber ud til mellem fem og syv naturbrande om dagen i juni. I øjeblikket bliver der kørt ud til 12 om dagen i gennemsnit.

    De fleste af naturbrandene skyldes ifølge Danske Beredskaber cigaretskodder eller uforsigtig brug af grill eller ukrudtsbrænder.

  23. Politi og brandvæsen rykker ud til stor øvelse i Københavns Lufthavn

    I dag vil der være et stort opbud af politi- og brandbiler i Københavns Lufthavn.

    Det sker som en del af en større øvelse i samarbejde med lufthavnen, hvor beredskabet og de ansatte træner, hvordan de forskellige instanser skal forholde sig ved "større hændelser".

    Det skriver Københavns Politi på Twitter.

    - Vi afholder øvelse i Københavns Lufthavn, hvorfor der vil kunne opleves mange udrykningskøretøjer i og omkring området. Der er, som beskrevet, tale om en øvelse, skriver politiet.

  24. Danish Crown lukker slagteri i Sæby tre uger før tid

    Størstedelen af de omkring 700 fyrede medarbejdere på Danish Crown i Sæby bliver fritstillet tre uger tidligere end planlagt.

    Antallet af slagtegrise er blevet så lavt, at Danish Crown uden problemer kan håndtere det på koncernens øvrige slagterier, derfor har de valgt at lukke slagteriet i Sæby fredag den 23. juni, og ikke den 14. juli, som det ellers først var meldt ud.

    Produktionsdirektør i Danish Crown, Per Lauersen, fortæller at ud over fritstillingen kommer alt andet til at køre som planlagt.

    - Alle de jobmuligheder der er sat i gang fortsætter. Og de medarbejdere, der ønsker at blive overflyttet til andre af vores slagterier, de tilbud står stadig ved magt, fortæller han.

    Medarbejderne får udbetalt løn, mens de er fritstillet.

Mere fra dr.dk