Seneste nyt
23. jun kl. 15:58

Harmonikasammenstød skaber kø mellem Horsens og Vejle

Tre biler har her til eftermiddag været involveret i et større harmonikasammenstød på E45 Østjyske Motorvej i sydgående retning.

Skal du fra Horsens og sydpå af motorvejen her til eftermiddag, skal du være forberedt på længere rejsetid mellem Horsens og Vejle.

Den længere rejsetid skyldes et større uheld ved frakørsel 58 Hedensted, og en spærring af den venstre vognbane.

Politi og redning er netop ankommet til stedet, og der forventes at være ryddet op efter uheldet klokken 16:30. Normal rejsetid på strækningen forventes dog først, når myldretiden er overstået.

Seneste nyt

 1. 12 min. siden

  Holger Rune er færdig ved Wimbledon efter én kamp

  Det fungerede slet ikke for den danske tennisspiller Holger Rune tirsdag eftermiddag, da han tabte sin kamp i første runde ved grand slam-turneringen Wimbledon.

  Amerikanske Marcos Giron og det historiske græsunderlag i London var for stor en mundfuld for den 19-årige dansker, der tydeligt viste sin frustration undervejs i kampen.

  Holger Rune tabte med sætcifrene 3-6, 5-7, 4-6.

  Dermed er begge danske deltagere ved Wimbledon ude af turneringen efter første runde.

  Mandag måtte Clara Tauson trække sig med en skade efter blot en halv times spil mod japaneren Mai Hontama.

  /ritzau/

 2. I dag kl. 17:04

  Nato opstiller klimamål: Vil reducere drivhusgasser med 45 procent i 2030

  Klimaudviklingen påvirker ikke kun Jordens middeltemperatur, men også Nato-landenes sikkerhed.

  Derfor vil forsvarsalliancen opstille et mål om at reducere udslip af drivhusgasser med 45 procent i 2030. Derfra vil målet være at gøre Nato klimaneutral i 2050.

  - Fremtidens stærkeste forsvar vil ikke forlade sig på fossile brændstoffer, siger Jens Stoltenberg i sin sin åbningstale ved Nato Public Forum i forbindelse med Nato-topmødet i Madrid.

  Han henviser til, at krigen i Ukraine har understreget, hvor farligt det er at være afhængig af energi fra Rusland.

  Til sammenligning er EU's mål at reducere udslippet af drivhusgasser med mindst 55 procent i 2030. EU har også opstillet en målsætning om klimaneutralitet i 2050.

 3. I dag kl. 16:45

  Hjemsendt efterretningschef kalder sag mod ham 'vanvittig': Dybt krænkende at detaljer om mit privatliv er delt

  Den hjemsendte efterretningschef Lars Findsen kalder sagen imod ham for "vanvittig". (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Ritzau Scanpix)

  For første gang siden løsladelsen i februar kommenterer den hjemsendte FE-chef Lars Findsen den usædvanlige straffesag, som PET har rejst imod ham.

  Det gør han i en længere skriftlig udtalelse til Ritzau.

  Han fortæller blandt andet om den langvarige overvågning, og han rejser kritik af, at myndighederne angiveligt har videregivet oplysninger om hans privatliv til fremtrædende politikere i Folketinget.

  Lars Findsen gentager, at han finder de rejste sigtelser om overtrædelse af straffelovens paragraf om lækage af statshemmeligheder for "vanvittige". I alt er han sigtet for ni forhold, hvor landsretten finder begrundet mistanke for seks.

  - Jeg har på intet tidspunkt røbet statshemmeligheder. Jeg afviser derfor sigtelserne, og sagen og dens håndtering er vanvittig, siger Findsen.

  Om efterforskningen bekræfter han, at såvel hans hus som sommerhus har været rumaflyttet. Desuden er der sket aflytning af telefon og skygning i det offentlige rum.

  Det har ifølge Lars Findsen fundet sted "gennem længere tid, end nogen har forestillet sig indtil videre".

 4. I dag kl. 16:06

  Læge stukket i hjertet under hjemmebesøg er afgået ved døden

  For en uge siden blev politiet kaldt ud til en adresse på Amager i København, hvor en læge under et hjemmebesøg var blevet stukket ned.

  I dag oplyser Københavns Politi, at lægen er afgået ved døden. Det skriver politiet på Twitter.

  Københavns Politi oplyser, man nu vil sigte manden for drab.

  Gerningsmanden har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden grundlovsforhøret. Her erkendte han grov vold, men ikke at der var forsæt til drab.

  Lægen blev kaldt ud til et hjemmebesøg hos den 30-årige, som er psykisk syg. Under besøget opstod en diskussion, og den 30-årige jagtede lægen med en urtekniv.

  Ifølge et vidne skreg lægen pludselig: "hjælp, jeg er blevet stukket".

  En retsmedicinsk undersøgelse har vist, at et af stikkene ramte lægen i hjertet.

 5. I dag kl. 16:00

  Skotsk leder ønsker ny folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien

  Den skotske leder, Nicola Sturgeon, vil have en ny folkeafstemning om uafhængighed fra Storbritannien.

  Folkeafstemningen skal afholdes den 19. oktober 2023. Det siger førsteministeren i en tale i det skotske parlament i dag.

  Den formelle anmodning om en ny folkeafstemning om uafhængighed vil blive indleveret til højesteret senere i eftermiddag, lyder det. Bliver anmodningen blokeret, vil det skotske parlamentsvalg i stedet fungere som en "de facto-folkeafstemning", siger Nicola Sturgeon.

  Også i 2014 var der folkeafstemning om at kappe de 300 år gamle bånd til Storbritannien. Her stemte 55,3 procent af befolkningen nej, mens 44,7 stemte ja.

  I midten af juni viste meningsmålinger, at den skotske befolkning ville stemme næsten lige sådan i dag, hvis de fik muligheden.

 6. I dag kl. 15:31

  Uffe Ellemanns sidste sms til sin søn var en lykønskning med EU-valgsejr

  Jakob Ellemann-Jensen taler til mindehøjtideligheden for sin far i Landstingssalen på Christiansborg. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Mange emner fra et langt liv kom på banen, da Jakob Ellemann-Jensen talte om sin far her til eftermiddag ved en mindehøjtidelighed i Landstingssalen på Christiansborg.

  I talen valgte han at fremhæve den sidste sms, han modtog fra sin far, Uffe Ellemann-Jensen.

  Nemlig en sms sendt på aftenen, da Danmark stemte for at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet 1. juni.

  - Da de første optællinger kom ind, fik jeg en sms fra min far, og han skrev: "Nu tør jeg. Tillykke. Det er især din sejr. Jeg er stolt af dig, søn".

  - Jeg er knageme også stolt af ham, og jeg har altid været det, fortæller Jakob Ellemann om sin far.

  Ifølge Jakob Ellemann var det en stor glæde for hans far, at han nåede at opleve afskaffelsen af forbeholdet.

 7. I dag kl. 15:29

  Virksomheder får længere regnskabsfrist efter problemer med NemID

  Over tre døgn havde NemID seriøse driftsproblemer, der gjorde, at flere hundrede tusinde danskere ikke kunne tilgå skat.dk, borger.dk, e-Boks og rigtig meget andet.

  På grund af problemerne har Erhvervsstyrelsen besluttet sig for at forlænge fristen for at indsende årsrapport for de virksomheder, der ellers skulle have gjort det inden 30. juni.

  De har nu frist indtil 8. juli til at få det gjort, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

  Samtidig vil styrelsen vente til 8. juli med at sende påkravsbreve til de virksomheder, der ikke har afleveret.

  Den forsinkede procedure gælder for virksomheder i regnskabsklasse B og C, som blandt andet omfatter ikkestatslige anpartsselskaber og aktieselskaber.

 8. I dag kl. 15:15

  Ansvar for coronatestindsatsen samles i ét ministerium

  Mange coronapressemøder er løbet af stablen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i spidsen, men ansvaret for den danske testindsats mod corona har altså ikke ligget ved Sundhedsministeriet alene.

  Før nu.

  Ministeriet skriver nemlig i en pressmeddelelse, at Justitsministeriets ikke længere kommer til at have et ansvar på området.

  Derfor vil regeringen anmode dronningen om at udstede en kongelig resolution, så justitsministerens ressortansvar fra 15. august flyttes til sundhedsministeren.

  Herefter vil sundhedsministeren have ansvar for alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen og det fremtidige testberedskab.

  Justitsministeriet blev involveret i testopgaven i begyndelsen af pandemien for at aflaste sundhedsmyndighederne.

 9. I dag kl. 15:06

  Sri Lanka lukker for benzinpumperne i to uger

  Den økonomiske krise kradser for alvor i Sri Lanka.

  Derfor har landet suspenderet al salg af benzin og diesel de næste to uger. Det skriver BBC.

  Det betyder, at kun busser, tog og køretøjer, der bruges til medicinske formål eller transport af fødevarer, får lov til at fylde tanken op.

  Skoler i tætbefolkede områder er derudover lukket, mens myndighederne har bedt landets 22 millioner indbyggere om at blive hjemme – og arbejde hjemmefra.

  Bandula Gunewardena, der er talsperson for den srilankanske regering fortæller i forbindelse med beslutningen, at "Sri Lanka aldrig har oplevet så voldsom en økonomisk krise i dets historie".

 10. I dag kl. 14:52

  Høje priser på stål får håndboldklub til at droppe 1.000 nye tilskuerpladser

  Gigantium bruges udover håndbold også til koncerter og andre større arrangementer. Målet var at udvide antallet af tilskuerpladser fra 5000 og 6000. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  De sidste sæsoner er det Aalborg Håndbold, som har haft suverænt flest tilskuerpladser i dansk håndbold.

  Men planerne om at udvide hjemmebanen Gigantium i Aalborg med yderligere 1.000 tilskuerpladser er nu blevet sat på pause.

  Stigende priser på stål betyder, at Aalborg Håndbold og Aalborg Kommune ikke har kunnet finde et tilfredsstillende tilbud på udvidelse af hallen.

  - Det er selvfølgelig dybt beklageligt. Vi havde håbet, at vi kunne lukke flere mennesker ind i hallen. Men verdenssituationen har gjort, at leverancer ikke har været mulige og økonomisk forsvarlige, siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen.

 11. I dag kl. 14:43

  Tom Cruise-filmhit sætter vild Tom Cruise-rekord

  'Top Gun 2: Maverick' blev udskudt fra 2021 til 2022 på grund corona. (Foto: Anthony Wallace © Ritzau Scanpix)

  "Take my breath away", lyder omkvædet i en af de mest populære sange fra 1986-blockbusterhittet 'Top Gun' med Tom Cruise i hovedrollen som 'Maverick'.

  Og Tom Cruise må næsten også have tabt pusten, sådan som tingene går lige nu.

  For efterfølgeren til 80’er-filmen, der ikke så overraskende har fået titlen 'Top Gun: Maverick', har taget verdens biografgængere med storm.

  Filmen har nu krydset den magiske grænse og indtjent over en milliard dollars, som den første spillefilm i Tom Cruises ellers 40 år lange filmkarriere. Det skriver CNN.

  Det er den 50. film i filmhistorien, som tjener mere end en milliard, og samtidig er det den eneste film ud over 'Spider-Man - No Way Home', der efter pandemien har tjent så godt.

  Også DR's Per Juul Carlsen var glad for filmen, da han anmeldte den i slutningen af maj.

 12. I dag kl. 13:55

  Kontakttallet er 0,8: Det kan indikere en aftagende epidemi

  Det kan se ud til, at smitten med coronavirus igen falder i Danmark.

  I hvert fald er denne uges kontakttal for coronavirus beregnet til 0,8.

  - Det kan sammen med spildevandsovervågningen indikere, at væksten i epidemien er aftagende, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  - Det flugter med billedet, der er set i andre lande, som har haft en bølge med BA.5 (den mest udbredte coronavariant lige nu, red.), men det endnu usikkert, om det også er det, vi ser.

  Kontakttallet er et mål for, hvordan smitten udvikler sig. Hvis kontakttallet er 0,8, betyder det, at 10 smittede i gennemsnit smitter otte andre.

  I sidste uge var kontakttallet 1,1. Ugen før var tallet 1,0.

  (Foto: (Skærmbillede))
 13. I dag kl. 13:45

  Tilsyn: SAS' annullering af billetter var ikke en fejl

  Det er "intenderede handlinger" fra flyselskabet SAS' side, der har gjort, at kunder har oplevet at blive smidt af direkte fly, selvom der stadig var billetter til salg.

  Det skriver Datatilsynet i en pressemeddelelse.

  - SAS har 27. juni 2022 oplyst Datatilsynet, at alle afbookinger er sket som intenderede handlinger og i tråd med SAS’ ordinære arbejdsprocesser, og at der ikke er udtryk for en fejl i selskabets systemer eller brugen af dem, skriver tilsynet.

  SAS har ellers selv tidligere forklaret, at kundernes oplevelser skyldes en teknisk fejl.

  DR Nyheder fortalte for to uger siden om SAS-kunderne Sanne Koblauch og Henrik Esbensen, som begge har oplevet, at deres direkte fly blev lavet om til afgange med mellemlandinger.

  I begge tilfælde kunne DR efterfølgende finde dyrere billetter til salg på SAS' hjemmeside.

  Det var på baggrund af DR's dækning, at Datatilsynet gik ind i sagen for at undersøge, om GDPR-regler er blevet brudt.

  Men Datatilsynet gør nu ikke mere ved sagen, fordi tilsynet ifølge pressemeddelelsen ikke har kompetencerne til at løfte den.

 14. I dag kl. 13:36

  Rusland: 'Vi ramte et våbenlager. Ikke et indkøbscenter'

  I går ramte et missil et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine.

  Angrebet fik centeret til at bryde i brand, og mindst 18 personer er dræbt.

  Efter angrebet sagde Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der var tale om et russisk missilangreb.

  Men russerne fastslår, at de i stedet har ramt et våbenlager i Ukraine samme dag.

  Det russiske forsvarsministerium erkender i en pressemeddelelse, at angrebet førte til en brand i shoppingcenteret. Ifølge Rusland var der dog tale om et lukket center uden civile indenfor.

  Ukraine har sagt, at der befandt sig omkring 1.000 civile i centeret.

 15. I dag kl. 12:52

  Fire mænd dømt for afpresning på Snapchat

  Opdateret kl. 13:19 med mændenes navne og individuelle domme.

  Tre mænd fra Viborg og én fra Vejle blev i dag dømt ved retten i Viborg for bedrageri og afpresning af mindst 240 ofre.

  Gennem Snapchat har mændene afpresset de mange ofre til at overføre i alt 1,2 millioner kroner til deres konto.

  Den ældste af de dømte, 26-årige Jehat Ziyanak, er blevet straffet med fem års fængsel.

  Derudover koster det 24-årige Mads Holst Risgaard en dom på fire års fængsel, mens Nicolai Uller Gleissner på 24 år og 22-årige Jonas Ørum er blevet idømt henholdsvis 3,5 og 2,5 års fængsel.

  Jehat Ziyanak har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke, mens de tre andre mænd har modtaget dommen.

  Mændene blev dømt, efter de i en periode fra sommeren 2020 til begyndelsen af 2021 gennem en falsk Snapchat-profil har udgivet sig for at være unge kvinder.

  De falske profiler har indbragt gruppen masser af penge, som de tjente ved at sælge nøgenbilleder via profilerne. Derudover truede de også ofrene med at offentliggøre intime fotos og skærmbilleder af deres private korrespondancer.

 16. I dag kl. 12:37

  Sveriges kurdere vil ikke bruges som brik i spil om Nato-medlemskab

  I disse timer mødes den svenske statsminister, Magdalena Andersson, og den finske præsident, Sauli Niinisto, med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, for at drøfte den svenske og den finske ansøgning om medlemskab af Nato.

  Alt imens frygter kurdere i Sverige, at de bliver brugt som en strategisk brik i de forestående Nato-forhandlinger, der finder sted de kommende tre dage.

  Det siger Shiyar Ali, der er repræsentant for kurdere i Skandinavien, ifølge Ritzau.

  - Vi vil ikke have, at kurderne kommer på forhandlingsbordet, lyder det.

  Før Sverige og Finland kan blive medlemmer af Nato, kræver det enstemmighed blandt Natos 30 medlemslande.

  Sveriges befolkning på over 100.000 kurdere samt den svenske støtte til kurdere har i længere tid ført til tyrkiske frustrationer.

  Derfor har Tyrkiet truet med at bremse svenskernes Nato-ansøgning, fordi de mener, at Finland og især Sverige farer for lempeligt over for Det Kurdiske Arbejderparti (PKK). PKK er på både EU's, USA's og Tyrkiets terrorliste.

  Men Sverige er dog dybt optaget af at bekæmpe terrorisme, fortalte Magdalena Andersson tidligere på måneden, hvilket blandt andet kan ses i den nye terrorlovgivning, som træder i kraft 1. juli, siger hun.

 17. I dag kl. 12:25

  Retsmedicinske screeninger finder tegn på mulig vold hos flere børn

  Med hjælp fra en lineal, en skitse og det rigtige lys kan retsmedicinerne ofte skelne mellem ar eller mærker fra mulig vold og leg eller hændelige uheld.

  Det konkluderer en ny rapport, som udkommer i dag. I løbet af de sidste to år har Børnehuset Hovedstaden, Retsmedicinsk Institut og Københavns Politi lavet retsmedicinske screeninger af 205 børn, hvor der var mistanke om, at de havde været udsat for vold.

  Retsmedicinerne fandt mærker på kroppen hos 59 ud af 205 børn tilknyttet børnehuset - mærker der viste mulige tegn på vold.

  Du kan læse mere om projektet og 26-årige Michelle, der voksede op med vold i sit barndomshjem lige her.

 18. I dag kl. 12:20

  Tidligere finalist er smittet med corona og trækker sig fra Wimbledon

  Den tidligere Wimbledon-finalist Marin Cilic kommer ikke i aktion ved årets Wimbledon grundet corona. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Marin Cilic spillede sig frem til Wimbledon-finalen i 2017, men den 33-årige kroat er ikke at finde ved dette års udgave af den prestigefyldte tennisturnering.

  På sin Instagram-profil skriver han, at trækker sig efter en positiv coronatest.

  - Jeg har isoleret mig selv og håbet, at jeg kunne blive klar. Men desværre føler jeg mig fortsat dårlig og er ikke i form til at gøre mit bedste, skriver Marin Cilic.

  - Jeg er knust over at misse Wimbledon og se min græssæson slutte på denne måde. Jeg ser frem til at vende tilbage næste år, skriver Marin Cilic.

  I stedet for Marin Cilic er Nuno Borges fra Portugal indlemmet i Wimbledon.

  Danske Holger Rune spiller sin første kamp i London senere i eftermiddag. Han møder Marcos Giron fra USA omkring klokken 16.30.

  I går trak Clara Tauson sig fra sin kamp på grund af rygproblemer, og det er endnu uvist, om hun stiller op til sin doublekamp onsdag.

 19. I dag kl. 12:10

  Lise Nørgaard og flere tidligere statsministre blandt deltagerne til Uffe Ellemann-Jensens bisættelse

  • Uffe Ellemann Jensen nåede at fejre guldbryllup sidste år med hustruen Alice Vestergaard (tv). Hun ankom til Holmens Kirke sammen med datteren og Venstrepolitiker Karen Ellemann-Jensen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen ankommer til bisættelsen af sin far. (Foto: Martin Sylvest)
  • Søren Pind ankom sammen med den 105-årige journalist og forfatter Lise Nørgaard. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Kristian Jensen og Poul Nyrup Rasmussen ankommer til bisættelsen af Uffe Ellemann-Jensen. (Foto: Martin Sylvest)
  • Statsminister Mette Frederiksen ankommer til Holmens Kirke i København. (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 5

  Klædt i sorte kjoler og jakkesæt ankom gæsterne til Holmens Kirke, hvor tidligere Venstre-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensens bisættelse nu er i gang.

  Det er Uffe Ellemann-Jensen, der selv har inden sin død stået for at planlægge sin bisættelse, hvor han selv har udvalgt salmerne, der skal synges, og inviteret en operasanger.

  Desuden har han selv lavet listen over de gæster, som skal sidde på kirkebænken i dag. Der vil være omkring 300 gæster til bisættelsen.

  Du kan følge med i bisættelsen på DRTV.

 20. I dag kl. 12:01

  Aalborg Pride afholdes om to uger: 'Oslo er et tydeligt bevis på, at der er brug for pride'

  Angrebet på to barer i Oslo i weekenden har sat dybe spor rundt omkring i verden – særligt i LGBT+-miljøer.

  Det gælder også i Aalborg, hvor byens pride-parade afholdes om cirka to uger.

  - Det rammer hårdt hver gang, der sker en hadforbrydelse i verden – uanset om det er i Orlando eller i Oslo, siger frivilligkoordinator hos Aalborg Pride, Christine de Blanck.

  Aalborg Pride afholdes lørdag den 9. juli – og det har ikke været på tale at aflyse arrangementet, ligesom man har valgt at gøre i Oslo.

  - Begivenhederne i Oslo er et tydeligt bevis på, hvorfor vi har brug for pride. Der er en grund til, at vi stadig føler et behov for at afholde det her og fejre vores mangfoldighed.

 21. I dag kl. 11:53

  Forhindringsbane til 'ninjaer' kan blive en del af OL 2028

  Også i Danmark har man kunnet opleve 'Ninja Warrior'. Nu bliver det måske snart en del af OL. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix Denmark)

  Ridning skal efter alt at dømme ikke længere være en del af moderne femkamp – men det skal forhindringsbaner til ninjaer måske.

  I et forsøg på at modernisere sporten er forbundet for femkamp, Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM), lige nu i Ankara, hvor der bliver holdyt VM. Her skal forbundet undersøge, om forhindringsbanen fra det populære japanske 'Ninja Warrior'-program kan bruges til OL i Los Angeles i 2028. Det skriver Deadline.

  Ifølge Miho Takashima, der er ansvarlig for 'Ninja Warrior'-formatet globalt, er det kulminationen på flere års god indholdsskabelse.

  - Vi ser frem til samarbejdet med UIPM og de fremtidige muligheder for at udvide vores forhindringsløb endnu mere.

  'Ninja Warrior' er et japansk quizformat, hvor deltagerne skal gennemføre en meget fysisk hård forhindringsbane. Programmet er blevet solgt til mere end 20 lande, heriblandt Danmark.

 22. I dag kl. 11:42

  Slut med at fange torsk i Københavns Havn

  Lystfiskerne må hive deres snøre og farverige blink tilbage på land.

  Fra på fredag er det nemlig ikke længere tilladt at tage torsk med hjem fra Københavns Havn.

  Det sker efter, at EU har ændret vurdering af, hvor meget kviksølv torsk må indeholde.

  Undersøgelser viser nemlig, at der er risiko for, at torsk fra havnen overskrider EU's nye grænseværdi.

  (Foto: Udklip fra Twitter)
 23. I dag kl. 11:25

  101-årig vagt fra koncentrationslejr får fem års fængsel

  Det kan være svært at slippe for sin fortid.

  Det har en 101-årig tidligere sikkerhedsvagt i den nazistiske koncentrationslejr Sachsenhausen i dag måtte sande, efter en tysk domstol har idømt ham fem års fængsel for medvirken til drab på over 3.500 fanger i lejren.

  Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  Anklagerne lød blandt andet på, at han hjalp med at henrette en gruppe sovjetiske fanger i 1942. Han var dengang 21 år.

  Han var også anklaget for at dræbe fanger med giftgassen Zyklon B.

  Den tidligere vagt, Josef Schütz, arbejdede i koncentrationslejren nord for Berlin under Anden Verdenskrig fra 1942 til 1945 og er den hidtil ældste person, der er blevet retsforfulgt for sin rolle under Holocaust.

  I DR programmet 'Hitlers danske soldater: 100-årig på anklagebænken' får seerne et unik indblik i retssagen mod den nu 101-årige.

 24. I dag kl. 11:14

  Buldren fra F-35 fly skaber usikkerhed om planerne for 230 nye boliger

  Boliger må ikke placeres inden for en støjkonsekvenszone, og derfor må Aalborg Kommune vente med at bygge, til der kommer svar på undersøgelserne fra Forsvaret næste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Der er opstået usikkerhed omkring planerne for 230 nye boliger i byen Vodskov nordøst for Aalborg.

  Byen ligger tæt på flyvestation Aalborg, og Danmarks nye F-35 jagerfly kommer til at udvide den såkaldte støjzone i området, fordi de larmer mere end de nuværende F-16 fly.

  - Meget af det boligbyggeri, vi egentlig havde planlagt, bliver nu ramt af støjkonsekvenszonen, så man ikke kan bygge inden for den, siger rådmand i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (V).

  Forsvaret havde meldt ud, at der ville komme en opdateret støjkonsekvenszone i løbet af i år. Men den bliver skubbet til i 2023.

  Derfor er det svært at sige, om alle de nye boliger bliver en realitet, siger rådmanden.

 25. I dag kl. 11:04

  Ny bestyrelsesformandHerlufsholm får ros af mobbeforsker

  Der er tilsyneladende kommet nye boller på suppen, efter den prestigefyldte og omstridte kostskole Herlufsholm har fået ny bestyrelsesformand.

  Jon Stokholm, der er tidligere højesteretsdommer, blev mandag aften udpeget som ny formand, efter at den siddende bestyrelse gik af i weekenden.

  Han mener, at overgrebene på Herlufsholm handler om andet end overgreb på enkelte elever. Det er selve skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvorfor det endte galt, fortæller han til Ritzau.

  - Det er første gang, siden Herlufsholm blev en sag, at vi får en udmelding, der giver anledning til optimisme. Den er respektfuld, beskeden, og den virker troværdig, siger Helle Rabøl Hansen, der er jurist, ph.d. og mobbeforsker til nyhedsbureauet.

 26. I dag kl. 10:55

  Politiet efterforsker tre sager om overgreb på Roskilde Festival

  Anklageren i en sag, hvor en kvinde på Roskilde Festival angiveligt er blevet krænket, beder i dag retten om at varetægtsfængsle en 21-årig mand.

  Kvinden har anmeldt manden for at have befamlet hende og foretaget andre handlinger, selv om hun tydeligt havde sagt fra, oplyser politiet.

  Den anholdte, der er fra Rumænien og ikke har fast bopæl i Danmark, sigtes for både anden kønslig omgang end samleje og for blufærdighedskrænkelse.

  Desuden efterforsker Midt- og Vestsjællands Politi to andre sager om overgreb.

  Den ene episode handler om en 16-årig pige lørdag aften, mens den anden handler om en hændelse natten til tirsdag. I den sidstnævnte sag fik politiet en anmeldelse ved fem-tiden, og også her er offeret en kvinde.

  Den 1. januar 2021 fik Danmark den såkaldte samtykkelovgivning, og festivalen er en oplagt mulighed for at skabe opmærksomhed omkring samtykke. Det har Brian Bang, der er politiinspektør og ansvarlig for sædelighedsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi, tidligere fortalt DR.

 27. I dag kl. 10:44

  To meter lang slange var løs Bornholm – nu har den fundet hjem i god behold

  I sidste uge kunne DR fortælle om en to meter lang pytonslange, der var sluppet løs fra sit hjem i en campingvogn i Rønne på Bornholm.

  Det lød næsten som starten på en gyserfilm, men nu er der godt nyt til alle bornholmere og folk, som opholder sig på solskinsøen.

  Slangen er nemlig fundet igen. Det oplyser Bornholms Politi til DR.

  I sidste uge blev pytonen set på bagsmækken af campingvognen i Møllegade i Rønne, hvor den var stukket af fra, og nu har politiet fundet den inde i selve campingvognen til stor glæde for ejeren.

 28. I dag kl. 10:17

  Hoteller og restauranter mangler stadig hænder, selvom de ansætter på stribe

  Selvom rekordmange har sat en underskrift på en ansættelseskontrakt i hotel-og restaurationsbranchen, kniber det stadig med at finde nok personale til at skifte sengetøj, serverer og stå i receptionen.

  Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der inden for hoteller og restauranter skabt 2300 nye job i april. Men branchen mangler stadig folk, siger markedschef Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv til Ritzau.

  Han fortæller, at nogle af organisationen medlemmer må lukke deres hoteller, fordi de ikke kan få værelserne gjort rene.

  - Vi ser også, at restauranter må holde lukket for eksempel tirsdage og onsdage, fordi de mangler folk til at kunne holde driften kørende alle ugens syv dage, siger han.

 29. I dag kl. 09:45

  Skybrud spænder ikke ben for spildevands-coronatest

  Hen over sommeren vil firmaet Eurofins Miljø to gange om ugen tage hundrede spildevandsprøver fra renseanlæg fordelt over hele landet.

  Det sker for at holde øje med corona-smittetrykket.

  Men selv hvis sommeren byder på flere voldsomme regnskyl, skal der nok blive holdt godt øje. Testen er løbende blevet udviklet, så den er så præcis som mulig og for eksempel tager højde for skybrud.

  - Den fortynding, der sker, når det regner meget, er ikke udtryk for, at der er færre smittede. Derfor har vi indført indikatorer på, hvor meget afføring der egentlig er i spildevandet, siger direktør Jesper Gamst.

 30. I dag kl. 09:26

  Naturfredningsforening vil bandlyse populær sportsgren i statsskove

  Det er sværere, end man først tror. Men glæden er stor, når armen med det rigtige sving får frisbeen til at flyve ned i kurven.

  Flere byer har nemlig oprettet baner i naturområder til sportsgrenen discgolf, hvor spillerne bruger frisbees i stedet for golfbolde og køller.

  Men banerne møder stor modstand i Nordsjælland, hvor en række lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening (DN) er ude med hård kritik af banerne til den populære sport.

  - Vi får en mere fattig natur, hvis vi giver lov til, at man benytter skoven til alle mulige sportsaktiviteter, lyder det fra Marianne Engberg, der er formand for DN Allerød, til tv-stationen.

 31. I dag kl. 09:09

  Danske Alchemist er for andet år i træk kåret som Europas bedste restaurant

  Køkkenchef og medejer Rasmus Munk fortæller, at Alchemists ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt, og at det er grunden til, at den for andet år i træk er kåret som Europas bedste. (Foto: ASGER LADEFOGED © Ritzau Scanpix)

  Gourmetrestaurant Alchemist kunne sidste år klappe i hænderne og kippe med kokkehuerne, da de som den første danske restaurant nogensinde toppede den anerkendte restaurantliste OAD Europe Top-100.

  I år har de så gentaget bedriften og fastholder derfor positionen som Europas bedste restaurant. Det skriver Alchemist i en pressemeddelelse.

  - At få udmærkelsen igen i år beviser, at vores ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt. Det viser også, at det er muligt at fusionere gastronomiens og kunstens verdener, uden at gå på kompromis med nogen af dem, siger køkkenchef og medejer Rasmus Munk.

  OAD-listen adskiller sig fra andre restaurantister ved de mange stemmeberettigede "voters", der afgør listens sammensætning. Over 6.000 personer deltager, og en algoritme vægter de forskellige stemmer baseret på antal besøgte restauranter og deres niveau på listen.

  Danske restauranter er godt repræsenterede på listen med Geranium som nummer 8, Kadeau Bornholm som nummer 9, Noma som nummer 18, Jordnær som nummer 30, Kadeau som nummer 38, AOC som nummer 45 og Studio som nummer 73.

 32. I dag kl. 09:00

  Kendt tidligere biskop skal stå for Uffe Ellemanns bisættelse

  Erik Norman Svendsen stod for Prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke i København, tirsdag den 20. februar 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Han var egentlig trådt af som biskop og præst for flere år siden, men nu må 81-årige Erik Norman Svendsen atter trække i den sorte kjole og hvide krave.

  Uffe Ellemann-Jensen, der døde tidligere i juni efter længere tids sygdom, har selv udpeget Norman Svendsen til at stå for sin bisættelse. Det oplyser Venstre.

  Erik Norman Svendsen er blandt andet kendt som biskoppen, der i 2004 viede kronprins Frederik og Mary Donaldson i Vor Frue Kirke i København.

  Siden har han også viet prins Joachim og Marie, døbt flere kongelige børn og konfirmeret prins Nikolai og prins Felix. Erik Norman Svendsen sidste opgave for kongehuset var prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke 20. februar i 2018.

  Uffe Ellemann-Jensen bisættes klokken 12 i dag i Holmens Kirke. Han blev 80 år gammel.

 33. I dag kl. 08:43

  Norge kan igen blive medejere af SAS

  Norge åbner igen døren på klem for SAS.

  Regeringen i Norge foreslår, at de kan omlægge hele eller dele af et lån til aktier. Lånet fik SAS i sin tid, da det skandinaviske flyselskab skulle klare sig gennem corona.

  Det sagde den norske erhvervsminister Jan Christian Vestre i dag på et pressemøde.

  Norge har ikke haft aktier i SAS siden 2018.

  Det vil dog blive en meget lille aktieandel, Norge får, hvis lånet omlægges. Derudover vil Norge heller ikke skyde flere penge i SAS.

  Den norske regering har således ingen planer om at blive langsigtet ejer i selskabet, og omlægningen af lånet sker som en hjælp til det kriseramte selskab, skrive Ritzau.

 34. I dag kl. 08:40

  Krigen i Ukraine øger cybertruslen mod Danmark

  Forestil dig, at din arbejdscomputer pludselig går helt i sort eller bliver låst, så du ikke kan få adgang til den.

  Det har været virkeligheden for flere virksomheder og myndigheder i eksempelvis Polen, Tjekkiet og Estland, som er blevet udsat for cyberangreb af prorussiske aktivistgrupper.

  For krigen i Ukraine har øget cybertruslen i flere europæiske lande – inklusive Danmark, der i foråret hævede trusselsniveauet fra 'lav’ til ’middel'.

  Det skriver Center for Cybersikkerhed i deres årlige vurdering af trusselsniveauet i Danmark.

  - Det betyder, at fra det var mindre sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder ville blive udsat for cyberaktivistiske angreb, så er det nu muligt.

  Det siger Mark Fiedel, der er chef for Center for Cybersikkerheds analyseafdeling, til Ritzau.

  Selvom der endnu ikke er set tilfælde af cyberaktivistiske angreb mod Danmark, bør danske organisationer være opmærksomme på det, mener Fiedel.

 35. I dag kl. 08:31

  Dansker bliver minister i tysk delstat

  Overborgmesteren i Rostock, danske Claus Ruhe Madsen, skifter borgmesterstolen ud med ministerkontor.

  Claus Ruhe Madsen skal være ny minister for erhverv, transport, arbejde, teknologi og turisme i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Det skriver Flensborg Avis.

  Han stopper derfor som borgmester i Rostock. Og det er måske en kærkommen lejlighed til at komme videre i karrieren, vurderer DR’s Tysklands-korrespondent, Michael Reiter:

  - Det er et skridt op at blive minister i en delstatsregering, men der har været lys og mørke i hans borgmestertid. Han har blandet andet fået kritik for at have tænkt lidt for meget på sit image, og at mange af de store projekter ikke er ført helt til dørs, siger Michael Reiter.

  Som minister vil han få bedre chancer for at sætte sit politiske præg, og han vil også føre den tyske delstat tættere på Danmark.

  - Han vil kunne knytte tættere bånd til Danmark som minister i delstaten, siger Michael Reiter.

 36. I dag kl. 07:59

  Depeche Mode bekræfter Andy Fletchers dødsårsag

  De resterende bandmedlemmer i Depeche Mode, Martin Gore (tv) og Dave Gahan (th), fortæller, at Andy 'Fletch' Fletchter døde af en rift i hovedpulsåren. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

  For en lille måned siden døde musiker og medstifter af det engelske band Depeche Mode Andy 'Fletch' Fletchter i en alder af 60 år.

  Der herskede dog tvivl om dødsårsagen – indtil nu. For på bandets Instagramprofil sætter bandets resterende medlemmer, Martin Gore og Dave Gahan nu ord på, hvorfor tredjemanden gik bort.

  - For et par uger siden modtog vi resultaterne af de medicinske undersøgelser, som Andys familie har bedt os om at dele. Andy fik en rift i hovedpulsåren, mens han var hjemme den 26. maj, og selvom dødsfaldet var alt, alt for tidligt, så døde han naturligt og uden langvarig smerte, står der i opslaget.

  Depeche Mode takker i samme ombæring de mange fans for deres "strøm af støtte" til Andy Fletchers familie og nære.

 37. I dag kl. 07:36

  Russere udnytter Østrig til at undgå vestlige sanktioner

  Lige nu har rige russiske oligarker held med igen og igen at undslippe vestlige sanktioner, som ellers blandt andet har til formål at ramme netop folk som dem.

  En del af sanktionerne går blandt andet på at indefryse russiske rigmænds økonomiske midler, men det er ikke noget, man har gjort ret meget i Østrig.

  Det fortæller Stefan Melichar, der er undersøgende journalist i DR.

  - Officielt har Østrig indefrosset omkring 250 millioner euro. Det er overraskende lidt i betragtning af, hvordan russiske forretningsfolk i de seneste 15-20 år har købt fast ejendom her og også har slået sig ned med deres familier, siger han til DR.

  Du kan læse mere om oligarkiernes Østrig-fidus lige her.

 38. I dag kl. 07:26

  Hver tiende kræfttilfælde i Europa kan skyldes forurening

  Luftforurening, kræftfremkaldende kemikalier, radon, UV-stråling og passiv rygning kan stå for over ti procent af kræftbyrden i Europa.

  Det skriver Det Europæiske Miljøagentur (EEA) i en ny rapport i dag. Det er første gang, at EEA udgiver en rapport om sammenhængen mellem kræft og miljøet.

  I EU bliver 2,7 millioner mennesker hvert år diagnosticeret med kræft. Men selvom Europa har mindre end ti procent af verdens befolkning, står kontinentet alligevel for næsten en fjerdedel af alle nye kræfttilfælde.

  Ifølge EEA er det muligt at forebygge de fleste miljø- og erhvervsmæssige kræfttilfælde.

 39. I dag kl. 07:16

  Spansk streamer slår rekorden for flest samtidige seere på Twitch

  Da de første tre sæsoner af DR-serien 'Borgen' løb over skærmen mellem 2010 til 2013, havde den i gennemsnit 1,5 million seere per afsnit.

  Men meget er sket siden, og de tal er peanuts for streameren Ibai Llanos.

  Spanieren har nemlig lige slået rekorden for flest samtidige seere på streamingplatformen Twitch, der oftest forbindes med gaming.

  I Llanos tilfælde var det dog ikke gaming, han streamede, men derimod en live-dækningen af en boksekamp mellem kendte online-personligheder. Det skriver IGN.

  Omkring 3,3 millioner mennesker så nemlig med på Twitch, hvilket er næsten en million mere end den hidtidige rekord. Den blev sat af den spanske Fortnite-spiller TheGrefg, der kunne bryste sig af 2,4 millioner samtidige seere.

  Streamingtjenesten Twitch var ikke sen til at ønske Ibai Llanos tillykke med præstationen. (© Twitch)
 40. I dag kl. 06:57

  Dansk politi skal dirigere franske motorcykelbetjente under Tour de France

  Franske motorcykelbetjente kommer til at køre med feltet og reklamekaravanen under Tour de France i Danmark sammen med dansk politi. Men sikkerheden under Tour de France er dansk politis ansvar, fastslår vicepolitiinspektør. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)

  Cirka 30 franske motorcykelbetjente kommer til at eskortere reklamekaravanen og cykelrytterne på de danske landeveje, når Tour de France skydes i gang i weekenden.

  Motorcykelbetjentene kommer til landet som et led af den aftale, som de franske arrangører af touren, ASO, har lavet med Danmark.

  - Når de (betjentene, red.) er i Danmark, vil de være under dansk politis ledelse. De må ikke agere politimæssigt i Danmark. Det er kun dansk politi, der må det, fortæller vicepolitiinspektør Jens Reusch fra Københavns Politi til Ritzau.

  Han har siden 2019 været med til at planlægge afviklingen af touren i Danmark.

 41. I dag kl. 06:38

  Det er blevet 500 kroner dyrere om måneden at fylde køleskabet for en familie

  Vi kan stort set alle sammen mærke det mere på kontoen, når der skal købes ind til aftensmad eller børnenes madpakker. Det er nemlig blevet langt dyrere at fylde køleskabet.

  Faktisk er det blevet 490 kroner dyrere at købe dagligvarer for en familie i løbet af en måned sammenlignet med sidste år. Det skriver Fødevareministeriet.

  Fødevareminister, Rasmus Prehn, vil nu igangsætte et arbejde sammen med et hold forskere på Københavns Universitet. De skal undersøge, om der er andre forslag og idéer til, hvordan forbrugerne kan tackle de stigende fødevarepriser.

  Ministeren råder familier til blandt andet at spare på kødet og mindske madspild, hvis man ønsker at reducere udgifterne til dagligvarer.

 42. I dag kl. 06:24

  FBI beslaglægger telefon, der tilhører Trumps advokat

  Det amerikanske forbundspoliti FBI har konfiskeret advokaten John Eastmans mobiltelefon. Eastman var tidligere valgadvokat for Donald Trump.

  FBI har beslaglagt telefonen, fordi de er ved at sikre nye beviser i sagen, hvor vrede Trump-tilhængere stormede Kongressen i Washington D.C. den 6. januar 2021.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Retsmyndighederne i Californien sagde i foråret, at de er ved at undersøge, om Eastman har gjort noget ulovligt eller uetisk i sit arbejde for Trump.

  For der er en særlig årsag til, at advokat John Eastman er i politiets søgelys.

  Eastman er nemlig blevet nævnt flere gange under høringerne i det såkaldte 6. januar-udvalg, der undersøger det dødelige stormløb mod den amerikanske Kongres.

 43. I dag kl. 05:59

  46 personer fundet døde i lastbil i Texas

  I en varm lastbil uden adgang til vand har de amerikanske myndigheder fundet 46 døde personer.

  Fundet er sket i udkanten af byen San Antonio, der ligger i den amerikanske delstat Texas. Det skriver Reuters.

  Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard, oplyser, at man endnu ikke kender nationaliteten på de døde.

  Den republikanske guvernør i Texas, Greg Abbott, skriver på Twitter, at han dog mener, der er tale om immigranter. Desuden anklager han den amerikanske præsident, Joe Biden, for at bære skylden for dødsfaldene.

  - De er et resultat af hans politik om åbne grænser, skriver Abbott.

  (Foto: Udklip fra Twitter)
 44. I dag kl. 05:56

  Første krisecenter for LGBT-personer åbner

  I dag åbner dørene til et nyt krisecenter, der er det første af sin slags.

  Det har nemlig alle LGBT+-personer som sin målgruppe.

  Det oplyser omsorgsselskabet Forenede Care, der står bag krisecentret, i en pressemeddelelse.

  - Det er nødvendigt med et krisecenter for denne målgruppe, fordi undersøgelser viser, at LGBT-personer, der har været udsat for vold i nære relationer, i langt mindre grad søger hjælp end andre.

  - Det er, fordi de ikke forventer at blive mødt, uden at de skal forklare sig eller forsvare sig, siger hun.

  Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter indvies i Kastrup tirsdag klokken 11.00, og her vil ligestillingsminister Trine Bramsen (S) også være til stede.

 45. I går kl. 23:54

  Flere personer meldes dræbt i togulykke i USA

  Flere meldes dræbt og mindst 50 er kvæstet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri.

  Det oplyser lokale myndigheder til CNN.

  Togselskabet Amtrak skriver i en pressemeddelelse, at omkring 243 passagerer og 12 ansatte var ombord på toget, da det ramte en lastbil og kørte af sporet.

  Toget var på vej fra Los Angeles til Chicago, da ulykken indtraf.

  - Vi beder folk i Missouri om at bede for alle dem, der er berørt, skriver Missouris guvernør, Mike Parson, i et tweet.

 46. I går kl. 23:43

  G7-lande: Angreb på ukrainsk shoppingcenter er en krigsforbrydelse

  Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA og Canada, der til sammen udgør G7, fordømmer Ruslands angreb på et shoppingcenter i Ukraine.

  Faktisk kalder de det en krigsforbrydelse, lyder det i en udtalelse.

  - Vi står sammen med Ukraine i at sørge over de uskyldige ofre for dette angreb, skriver landene i en fælles udtalelse, som den tyske regerings talsperson har delt på Twitter.

  - Vilkårlige angreb på civile udgør en krigsforbrydelse. Den russiske præsident Putin og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab, fortsætter det.

  Tidligere i dag blev et shoppingcenter i byen Krementjuk ramt af et russisk missilangreb ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj,

  Guvernør Dmytro Lunin fra Poltava-regionen, hvor Krementjuk ligger, siger, at mindst ti personer er døde i angrebet. Derudover skal 40 personer være såret.

 47. I går kl. 23:17

  G7-landene er enige om nye sanktioner for at øge presset mod Rusland

  De hvide skjorter var strøget og slipsene var droppet, da lederne for verdens største økonomier i dag holdt topmøde i Tyskland.

  På G7-topmødet blev de enige om at øge presset mod Rusland med nye sanktioner.

  Desuden har de har givet hinanden håndslag på at støtte Ukraine, så længe det kræves i kampen mod Rusland, fortæller DR's internationale korrespondent, Steffen Gram.

  - Fremfor alt vil man fortsætte opbygningen af sanktioner over for Rusland for dermed at fjerne de penge, som Putin bruger til at føre krigen for.

  Det skal blandt andet ske ved at lægge låg på prisen på russisk olie:

  - Man vil indføre en mekanisme, hvor prisen på den russiske olie bliver presset ned. Således at russerne kan blive ved med at sælge olie til dem, der har brug for den, men ikke at tjene det, de har brug for.

 48. I går kl. 23:02

  Dommer i Louisiana blokerer abortforbud midlertidigt

  USA's Højesterets omstødelse af "Roe v. Wade"-afgørelsen fra 1973, der gav kvinder ret til abort, har åbnet op for, at amerikanske delstater nu selv kan begrænse eller forbyde abort.

  En af de 13 delstater, som allerede havde et forbud, der lå klar til, at højesteretten skulle komme med sin afgørelse, er Louisiana.

  Ifølge BBC ville staten forbyde abort uden undtagelser - også ved incest eller voldtægt.

  Men en dommer har i dag midlertidigt blokeret abortforbudet, skriver Reuters.

  Det sker, efter at en af statens tre abortklinikker sagsøgte staten og sagde, at det abortforbud, der lå klar til at blive gennemført i staten, "mangler de forfatningsmæssige nødvendige garantier, der forhindrer vilkårlig håndhævelse".

  8. juli skal der være en høring, hvor det skal besluttes, om man fortsat skal blokere håndhævelsen af abortforbuddet.

 49. I går kl. 22:43

  Facebook har lukket norsk islamists konto

  Den norske islamist Arfan Bhatti har lagt et opslag ud på Facebook, hvor han har skrevet noget i retningen af, at homoseksuelle skal dræbes og henviser til et citat fra Koranen.

  Opslaget er efter den norske avis Aftenpostens oplysninger fjernet, og islamistens konto på Facebook er lukket, skriver avisen.

  - Vi har også lukket flere andre konti, som han var administrator for, og han vil ikke kunne oprette en ny konto igen, skriver Regitze Reeh, som er nordisk kommunikationschef i Meta, der ejer Facebook, i et skriftligt svar til avisen.

  Det fremgår ikke tydeligt, hvornår opslaget er offentliggjort.

  Bhatti er sat i forbindelse med den formodede gerningsmand, som dræbte to mennesker og sårede 21 personer i Oslo i lørdags.

  Norsk politi arbejder med flere teorier efter skyderiet, herunder at skyderiet var en hadforbydelse mod homoseksuelle.

 50. I går kl. 22:17

  Roskilde Festival var badet i solen, før himlen for alvor åbnede sig

  • Stemnning og glade festivaldeltagere på campingpladsen ved Roskilde Festival mandag den 27. juni 2022. Her fodbold i sæbevand. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Solen stod højt på himlen, og festivalgæsterne var i godt humør. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Der er både musik på udvalgte scener, men også i campingområdet. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Til de tørstige kan man tage en bong - for eksempel med vand eller en øl, eller hvad der nu kan slukke tørsten. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Kærligheden og mangfoldigheden blev også fejret. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  I regn eller slud skal posten ud.

  Samme gør sig næsten gældende, når det handler om Roskilde Festival. Her fortsætter festen i hvert fald, og det skal lidt - eller nogen - regn ikke sætte en stopper for.

  Før regndansen for alvor brød ud på Dyreskuepladsen, var Roskilde Festival badet i sol.

  Har du lidt FOMO - "Fear of missing out" - så skal du måske bladre ned gennem nyhedsstrømmen i stedet.

Mere fra dr.dk