Seneste nyt
18. maj kl. 16:29

Høje elpriser og krig i Ukraine får mange danskere til at investere i solceller

Telefonerne er rødglødende for tiden hos virksomheder, der sælger solceller til hele landet.

Allerede under corona var interessen stor. Men de høje elregninger og ikke mindst invasionen i Ukraine har især fået salget af solceller til at eksplodere.

Så meget, at virksomhederne har svært ved at følge med.

- Vi hænger i, så godt vi kan. Vores tyske kollegaer har til gengæld været nødt til at lukke for deres telefonlinjer i en hel uge, fordi der er så mange henvendelser, fortæller salgsdirektør i Solplus Kasper Bruhn til DR Bornholm.

Der er lange ventetider på at få monteret solceller på taget. Det skyldes blandt andet mangel på montører og elektrikere.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:32

  Boris Johnson afviser skotsk selvstændighedsafstemning

  Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har travlt i disse timer, hvor ministrene ryger ind og ud ad regeringens svingdøre.

  Han har dog også haft tid til at forfatte et brev til Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, hvori han gør hende det klart, at det ikke er tid til at genbesøge det spørgsmål, som skotterne for bare otte år siden gav et nej til.

  Han mener nemlig ikke, at det er tid en afstemning om skotsk selvstændighed fra Storbritannien.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I brevet, som kan læses på regeringens hjemmeside, skriver Johnson, at "nu hvor landet har så hidtil uset mange udfordringer både hjemme og ude, er det ikke tid til at vende tilbage til det spørgsmål, som klart blev besvaret af den skotske befolkning i 2014".

  - Skotland vil få muligheden for at vælge frihed. Jeg håber, det bliver til en folkeafstemning den 19. oktober 2023, og hvis ikke, så når der er parlamentsvalg igen. Det skotske demokrati vil ikke være denne eller andre premierministres fange, skriver hun.

 2. I går kl. 23:15

  England vinder åbningskampen til EM foran 68.000 tilskuere på Old Trafford

  Hjemmebanefavoritterne fra England fik tæt på den perfekte start på EM-slutrunden. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

  Foran et feststemt hjemmepublikum vinder England med 1-0 over Østrig i åbningskampen ved EM.

  Allerede efter 16 minutter bragte Arsenals Bethany Mead englænderne foran på et mål, hvor der var stor tvivl om, hvorvidt bolden overhovedet var inde.

  Men efter et VAR-gennemsyn blev målet anerkendt, og de engelske kvinder kunne lade sig tiljuble over slutrundens første mål.

  De over 68.000 tilskuere kunne gennem kampen se hjemmebanefavoritterne dominere over det østrigske landshold, der forgæves forsøgte sig at kombinere gennem Englands høje pres.

  Det lykkedes sjældent, og kampbilledet blev derfor præget af stor engelsk overlegenhed.

  På trods af flere mindre målchancer til begge hold, så forblev Bethany Meads mål det eneste i kampen.

  Danmark tager på fredag hul på slutrunden med kampen mod Tyskland. Kampen kan ses på DR1 med optakt fra kl.20 og kampstart kl.21.

 3. I går kl. 22:22

  Apple indfører ny funktion som værn mod "nul-klik-hacking"

  En ny funktion, der blandt andet skal give mulighed for, at menneskerettighedsforkæmpere, politiske dissidenter og andre mål for hackingangreb er bedre beskyttet, vil snart være tilgængelig på alle Apples produkter.

  Det skriver Reuters.

  Den nye funktion kommer til at hedder "Lockdown Mode" og kan bruges fra efteråret. Funktionen er blevet skabt, efter to israelske sikkerhedsselskaber har udnyttet fejl i Apples software. Det har betydet, at de nemt har kunnet bryde ind i iPhones, uden at ofret har behøvet trykke på eller godkende noget.

  Softwarefejlen hang hovedsageligt sammen med Messenger-appen, som hackere nemt kunne sende filer til. Med "Lockdown Mode" vil disse beskeder nu blive blokeret.

  Apples repræsentanter forklarer i forbindelse med lanceringen, at den nye funktion er det bedste værn mod "nul-klik-hacking", som dog stadig sker yderst sjældent. Derfor vil de færreste Apple-brugere have brug for at slå funktionen til, fortæller de.

 4. I går kl. 21:55

  Kontroversielle Michael Jackson-sange fjernet fra streamingtjenester

  'Breaking News', 'Monster' og 'Keep Your Head Up' er måske ikke de Michael Jackson-sange, der vækker størst genklang. Men til gengæld har de i de seneste år været blandt de mest omdiskuterede.

  For siden sangene blev udgivet på det posthume album 'Michael' fra 2010 har flere fans insisteret på, at de tre sange ikke var med Michael Jacksons stemme.

  Nu er sangene så blevet fjernet fra alle streamingtjenester. Der skriver Variety.

  - At fjerne sangene er den simpleste måde at komme væk fra snakken om dem en gang for alle, skriver Sony Music og boet efter Michael Jackson i en fælles udmelding, og uddyber:

  - De resterende sange på albummet vil forblive, og intet ved denne beslutning skal tolkes som et udtryk for en bekymring om ægtheden ved de fjernede sange.

 5. I går kl. 21:14

  Kvinde er stukket ihjel under det svenske folkemøde

  En kvinde i 60'erne er onsdag aften afgået ved døden efter at være blevet stukket med kniv i Visby på Gotland i Sverige.

  Det skriver Reuters.

  Det skete under den politiske festival Almedalsveckan, der er den svenske pendant til det danske Folkemøde på Bornholm, som hvert år samler tusindvis af mennesker til politiske taler og arrangementer.

  Ifølge Reuters skete knivstikkeriet tæt på det sted, hvor Centerpartiets leder, Annie Lööf, holdt tale.

  En 33-årig mand er siden blevet pågrebet. Det er uvist, om manden, som ikke er tidligere straffet, kendte kvinden på forhånd.

  Ifølge Ritzau vil svensk politi endnu ikke ikke kommentere mulige motiver. Det vides derfor heller ikke, om overfaldet var politisk motiveret.

 6. I går kl. 21:13

  Barndomsven er dømt for at dræbe Grammy-vindende rapper

  Erick Holder skød sin barndomsven efter at være blevet beskyldt for at være stikker. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rapper Nipsey Hussle, der i 2019 fik en Grammy for det bedste rap-album, blev skudt mindst 12 gange over hele kroppen i et voldsomt angreb i 2019 foran sin egen tøjbutik i Los Angeles.

  I dag har gerningsmanden, den 32-årige Eric Holder, så fået sin dom for drabet og yderligere to forsøg på drab. Det skriver NBC.

  Eric Holder og Nipsey Hussle voksede ellers op sammen og var begge medlemmer af banden Rollin 60s Neighborhood Crips.

  Under retssagen kom det frem, at Eric Holder skød sin barndomsven, fordi han blev anklaget for at være stikker.

  Derfor bar hans angreb også præg af, at han var i "sine følelsers vold".

  Strafudmålingen finder sted den 15. september.

 7. I går kl. 20:50

  Brand opstod i flymotor i Københavns Lufthavn

  Politi og redningsfolk drønede ud mod Københavns Lufthavn, hvor der her til aften var udbrudt brand i et passagerfly.

  Politiet skrev i første omgang på Twitter, at de havde fået melding om en "hændelse med et passagerfly", der havde problemer med gaten.

  Det blev dog ikke uddybet, hvad der var sket. Men der er kommet lidt mere klarhed over situationen nu.

  Branden opstod nemlig i en motor på et passagerfly, der holdt ved gaten.

  "Ilden slukket, passagerer er evakueret, og der er ingen tilskadekomne", oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Tidligere i dag var Københavns Politi også på pletten, da en mistænkelig kuffert skulle undersøges. Det viste sig, at den var ganske ufarlig.

 8. I går kl. 20:40

  Dreyer siger farvel til Rusland og skifter permanent til FCM

  Efter et kort ophold i russisk fodbold vender Anders Dreyer nu hjem til FC Midtjylland på en permanent aftale. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Anders Dreyers eventyr i russisk fodbold har for denne omgang fået et endegyldigt punktum, efter den danske fodboldspiller har skrevet kontrakt med FC Midtjylland til 2026.

  Spekulationerne om Dreyers fremtid har været mange, men nu kan de parkeres.

  I forbindelse med udelukkelsen af russiske klubber fra international topfodbold fik Dreyer i marts muligheden for at komme til FCM på en lejeaftale i resten af den forgangne sæson.

  Den aftale er nu blevet lavet permanent.

  - Jeg ønskede et permanent skifte, og det var Kazan med på. Jeg synes, FC Midtjylland er kommet til et sted, hvor europæisk gruppespil og pokaler er noget, man skal spille med om hvert år, siger Anders Dreyer.

 9. I går kl. 20:21

  For mere end 40 år siden skød han præsident Reagan og tre andre: Nu beder han om tilgivelse

  John Hinckley Jr håber på tilgivelse efter sit attentatforsøg i 1981. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix Denmark)

  John Hinckley Jr. kunne for to uger siden endelig kalde sig en fri mand efter mere end 40 år, hvor han både har siddet bag tremmer og været prøveløsladt.

  Straffen er lang, og årsagen til det er, at han i 1981 skød den amerikanske præsident, Ronald Reagan, og tre af andre i dennes følge.

  Under et interview i ABC-programmet 'Nightline' fortæller han nu, at han er ked af sine gerninger dengang.

  - Jeg tror ikke, at de kan tilgive mig, og jeg bebrejder dem heller ikke for ikke at kunne det, forklarer han.

  Hinckley forklarede under sin anholdelse skyderiet med, at han ville imponere filmstjernen Jodie Foster. Han oplyser, at han intet havde imod præsidenten, som han tilmed mente var god, men at han blandt andet led af "en voldsom depression", da han planlagde skyderiet.

  Alle fire mænd overlevede 1981-attentatet, men to har fået alvorlige følgeskader.

  Pressemedarbejderen James Brady blev skudt i hovedet og sad i kørestol frem til sin død, mens Secret Service-agenten Thomas Delahanty har alvorlige nerveproblemer med venstre arm. Præsidenten slap med en tur på skadestuen i 12 dage.

 10. I går kl. 19:50

  Efterladte genstande fra søndagens skyderi bliver hentet

  Politiet er i dag blevet færdig med undersøgelserne i indkøbscenteret Field's, hvor skyderiet fandt sted i søndags.

  Efter skyderiet har politiet samlet efterladte genstande sammen, som det hele dagen har været muligt at hente.

  Og de efterlade genstande spænder bredt fra varer til tasker, sko og barnevogne.

  - Det er meget tydeligt, at folk har sluppet det, de har haft i hænderne, fortæller Vicepolitiinspektør Trine Fisker fra Københavns Politi.

  En af dem, der i formiddags var på Københavns Politigård for at hente sine ting, var Magdalen Matchenkowska.

  - jeg hentede min taske, pung, min mobiltelefon og trøje, der lå på bordet, hvor vi var ved at spise med mine to piger og min mand, beskriver hun.

 11. I går kl. 19:03

  Omdiskuteret Kyrgios spiller sig i sit livs første Grand Slam-semifinale

  Den australske tennisspiller Nick Kyrgios var rørt efter sejren. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Der er mange meninger om tennisspilleren Nick Kyrgios, men efter sejren over Cristian Garin, så er det indiskutabelt, at han nu er i Wimbledon-semifinalen.

  Kyrgios spillede op til sit bedste, hver gang kampen blev sat på en spids, hvilket var nok til at slå Garin i tre sæt med cifrene med 6-4, 6-4, 7-6.

  Tiebreaken i tredje sæt var præget af nervøsitet, hvilket måske skyldes, at Kyrgios stod overfor karrierens største resultat.

  Af den grund var det også en lettere rørt Kyrgios, der udtalte sig overfor publikum på Court 1, da sejren blev en kendsgerning.

  - Jeg troede, at skibet, der skulle tage mig i en semifinale i en Grand Slam-turnering, var sejlet, siger Nick Kyrgios.

  Semifinalepladsen kommer i en periode, hvor der ellers er problemer uden for banen for Kyrgios.

  Tirsdag kom det frem, at tennisstjernen er anklaget for "overfald i hjemmet" tilbage i december. Det har Kyrgios advokat bekræftet.

  I semifinalen skal australieren møde vinderen af kvartfinalen mellem Taylor Harry Fritz og Rafael Nadal.

 12. I går kl. 18:58

  Mistænkt tilstår masseskyderi ved Highland Park

  En time efter det voldsomme skyderi mod en parade 4. juli i en forstad til Chicago under en fejring af den amerikanske uafhængighedsdag, fangede det lokale politi den 21-årige mand Robert E. Crimo.

  Politiet var overbevist om, at han var gerningsmanden, og den overbevisning viser sig nu at holde stik.

  For Robert E. Crimo erkender, at det er ham, som står bag masseskyderiet.

  Det fortæller en advokat fra Lake Countey ifølge Retuers.

  Skyderiet fandt sted ved Highland Park og kostede otte mennesker livet, mens 47 blev såret. Ifølge politiet affyrede Robert E. Crimo over 70 skud mod paraden i angrebet - som han nøje havde planlagt i flere uger.

  Robert E. Crimo står umiddelbart over for en straf på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

 13. I går kl. 17:56

  Simon Clarke vinder 5. etape på brostenene: Vingegaard lider lille tidstab til Pogacar

  Efter en utrolig tæt spurt tog det løbsarrangørerne flere minutter at offentliggøre, hvorvidt Taco van der Hoorn eller Simon Clarke var vinderen af dagens etape. (Foto: GONZALO FUENTES)

  Den australske cykelrytter Simon Clarke fra holdet Israel-Premier Tech vandt onsdag 5. etape i Tour de France efter en yderst dramatisk afslutning.

  Undervejs på brostensetapen havde det danske klassementshåb Jonas Vingegaard en defekt.

  Derfor måtte han sammen med sine holdkammerater, anført af Wout van Aert i den gule førertrøje, kæmpe som en besat for at begrænse tidstabet til den forsvarende Tour de France-mester, Tadej Pogacar.

  Selvom der på et tidspunkt var over et minut mellem Vingegaard og Pogacar, så lykkedes det danskeren og Jumbo-Visma-holdet at mindske det endelige tidstab til 13 sekunder.

  Værre gik det for Vingegaards medkaptajn, Primoz Roglic, for han styrtede efter at have kørt ind i en halmballe. Roglic tabte over to minutter til Pogacar.

  Magnus Cort, som kørte sig i bjergtrøjen på de tre etaper i Danmark, var igen i udbrud og kæmpede med om etapesejren.

  Han blev hægtet af i slutfasen og måtte tage til takke med femtepladsen.

  Wout van Aert formåede at forsvare den gule førertrøje.

 14. I går kl. 17:38

  Politiet afslutter undersøgelser i Field's

  Københavns Politi har siden søndagens skyderi i Field's været til stede i centret for at danne sig et overblik over episoden og lede efter spor. Dette arbejde afsluttes nu.

  Det oplyser de på Twitter.

  Derfor overdrages Field's nu til indkøbscentrets ledelse.

 15. I går kl. 17:36

  Mistænkelig kuffert i Københavns Lufthavn var falsk alarm

  Københavns Politi var fra omkring klokken 16 til stede i Københavns Lufthavn for at undersøge en mistænkelig kuffert.

  Derfor afspærrede de et område i terminal 2, mens den blev undersøgt.

  Men kufferten viste sig at være ganske ufarlig. Det skriver Købehavns Politi nu på Twitter.

  Derfor er afspærring fjernet igen.

 16. I går kl. 17:22

  Metallica brager afsted på hitlisterne og takker Netflix-serie for det

  Sammen med sine bandmedlemmer i Metallica var danske Lars Ulrich helt oppe at køre over finaleafsnittet af Stranger Things, hvor deres sang 'Master of Puppets' spiller en stor rolle. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Først gjorde Netflix-serien 'Stranger Things' et gammelt Kate Bush-nummer til noget nær den mest hørte sang på kloden, og nu kan det samme meget vel være ved at ske for Metallica-nummeret 'Master of Puppets' fra 1986.

  Sangen spiller en central rolle i den seneste sæsons finaleafsnit, som har været udgivet siden den 1. juli, og brager lige nu afsted på hitlisterne.

  På musiktjenesten Spotifys globale lister over verdens mest hørte sange er den lige nu nummer 14, og det lader ikke til, at den har tænkt sig at stoppe der.

  Brugen af det efterhånden gamle Metallica-hit vækker glæder hos metalbanden, som i et opslag på Instagram skriver, at de er begejstrede for den måde serieskaberne har inkorporeret sangen i 'Stranger Things' på.

  - Da vi så, hvordan de havde løst opgaven, blev vi overvældet. Det er så ekstremt godt eksekveret, skriver bandet blandt andet på Instagram.

  Det lader dog ikke til, at sangen er lige så populær i Danmark som andre steder i verden. I hvert fald er den ikke at finde på Spotifys danske hitliste.

 17. I går kl. 17:20

  Rødindsmurte spaniere åbner omdiskuteret tyreløbsfestival

  Rødvinen er her, der og alle vegne under åbningen af San Fermín. (Foto: JUAN MEDINA © Ritzau Scanpix)

  Så kan alle aficionados godt læne sig tilbage og knappe deres San Miguel op.

  For i dag starter festivalenSan Fermín, der for fans af tyrefægtning må være lige så imødeset, som juleaften er det for et lille barn.

  San Fermín er en ugelang begivenhed, der afholdes hvert år i den spanske by Pamplona i det nordlige Spanien.

  Fejringerne starter ved middagstid den 6. juli og fortsætter indtil midnat den 14. juli.

  Festivalen er især berømt og berygtet for det voldsomme tyreløb, som finder sted i byens gader, der kaldes "Sanfermines". Det er første gang siden coronaepidemien, at festivalen finder sted.

  Nedenfor kan du se billeder fra åbningsceremonien.

  • Der er mange traditioner i forbindelse med åbningen af San Fermin-festivalen. For eksempel bliver der hældt vin udover alt og alle. (Foto: JUAN MEDINA © Ritzau Scanpix)
  • Et lokalt band spiller pamplonsk musik som en del af åbningsceremonien. (Foto: ANDER GILLENEA © Ritzau Scanpix)
  • De fleste deltagere har medbragt røde tørklæder. Rød er generelt en farve, man ser overalt i gadebilledet. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)
  • Nogle har købt billet til de helt gode pladser. (Foto: JESUS DIGES © Ritzau Scanpix)
  • Man kan jo blive så begejstret, at politiet involveres. Det kender vi alle. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 18. I går kl. 17:12

  DR-korrespondent hopper med ombord: For 67 kroner kan du rejse med tog i Tyskland i en måned

  Smæk rumpetten i sædet, kig ud af ruden, og så kan du ellers bare læne dig tilbage, mens landskabet suser forbi dig.

  Med tog kan man komme vidt omkring, og hos DSB mærker de også begejstringen. De melder udsolgt på alle direkte togforbindelser til Tyskland frem til 19. juli.

  Og noget tyder på, at Tyskland er stedet at være denne sommer.

  For de tyske regionaltog er propfyldte i øjeblikket, men det kunne et initiativ fra den tyske regering også være årsagen til.

  For ni euro - hvad der svarer til 67 kroner - kan man nemlig rejse rundt på tværs af landet i en hel måned.

  Du kan se Michael Reiters rejse i toppen af artiklen.

 19. I går kl. 16:35

  Markant fald i ansøgere til sygeplejeuddannelsen vækker bekymring i Nordjylland

  - Det er meget bekymrende, at færre og færre melder sig ind på sygeplejeuddannelsen i Nordjylland.

  Sådan lyder det fra Peter Møller Pedersen, uddannelsesidrektør på UCN.

  For i år er der 295, der har søgt ind på sygeplejeuddannelsen via kvote 1, og det er 36 procent færre end sidste år.

  - I sidste ende kan det betyde, at vi ikke kan uddanne sygeplejersker nok til sundhedsvæsenet, og det vil jo selvfølgelig få fatale konsekvenser, siger Peter Møller Pedersen.

  Alle de store velfærdsuddannelser har fået færre ansøgere end i 2021.

 20. I går kl. 16:29

  Jack Wilshere er fortid i AGF

  (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Når Superligaen igen bliver sparket i gang i næste uge, bliver det uden Jack Wilshere.

  Den tidligere Arsenal-spiller skrev i februar en kontrakt med AGF, der varede sæsonen ud. Nu er klubben og Wilshere, der har spillet 34 landskampe for England, blevet enige om ikke at forlænge samarbejdet.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Vi ønsker alle at takke Jack for den tid, han har været i AGF. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med ham og opleve ham dele ud af sine erfaringer fra en meget flot og speciel karriere, siger AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye i en pressemeddelelse.

  Jack Wilshere nåede at spille 14 kampe for klubben. På sin hjemmeside skriver AGF, at der har været dialog omkring en forlængelse af samarbejdet, men at der i sidste ende ikke var enighed.

  Engelske Wilshere lavede en enkelt assist i sine 14 kampe. Ingen af dem endte med en sejr til AGF.

  - Med sin tillidsfulde personlighed og nede-på-jorden-attitude har han gjort et stort indtryk på alle i AGF. Han er blevet en ven af vores klub, og vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden og held og lykke med de nye udfordringer, han kaster sig over, siger Stig Inge Bjørnebye.

 21. I går kl. 16:13

  Politiet undersøger mistænkelig kuffert i Københavns Lufthavn

  Københavns Politi er lige nu til stede i Københavns Lufthavn i anledning af en mistænkelig kuffert.

  Derfor har de afspærret et område i terminal 2, mens den undersøges.

  Samtidig oplyser de, at de sender en ny opdatering ud på Twitter, når de har nyt i sagen.

 22. I går kl. 16:01

  Milanos kokainkonge overført til Italien efter flere årtiers jagt

  55-årige Rocco Morabito skal sidde i fængsel i 30 år. (Foto: Ueslei Marcelino © Ritzau Scanpix)

  En af Italiens mest eftersøgte mænd er nu tilbage i landet efter flere årtier på flugt.

  Rocco Morabito, der er kendt som "kokainkongen af Milano", blev arresteret sidste år i Brasilien efter at have gemt sig bag en falsk identitet i Sydamerika i mange år.

  Men da han registrerede sin datters fulde navn ind på den skole, hun skulle starte på, blev myndighederne i byen João Pessoa opmærksomme på hans tilstedeværelse. Og efter flere timers overvågning slog de til.

  Det skriver BBC.

  Rocco Morabito var en central figur i den italienske Ndrangheta-mafia, der vurderes at stå bag indsmuglingen af cirka 80 procent af al den kokain, der sniffes i Europa.

  Den 55-årige mafioso skal sidde 30 år i fængsel.

 23. I går kl. 15:51

  Krisen fortsætter: Endnu seks ministre trækker sig fra Boris Johnsons regering

  Det går ikke stille for sig i Boris Johnsons regering i dag.

  Listen af ministre, der siden i går har trukket sig, bliver længere og længere.

  I et fællesbrev, som Sky News har publiceret, skriver fem viceministre, at de følger i hælene på deres kollegaer.

  En sjette minister har i en seperat erklæring også meddelt, at han trækker sig.

  Lægger vi alle fratrædelserne sammen, når vi op på 14 ministre.

  Fratrædelserne er sket i protest mod premierministeren efter den seneste tids skandaler, som Johnson og hans regering har været genstand for.

 24. I går kl. 15:29

  'Meget beklagelig administrativ fejl' fra Statsministeriet koster 4,2 millioner skattekroner

  Det kan være dyrt at rejse.

  Det har det også været for Statsministeriet, der fra 2016 til 2021 har brugt 4,2 millioner kroner til hotel- og transportudgifter i forbindelse med statsministres deltagelse i EU-topmøder.

  Men pengene kunne have været refunderet, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

  Udenrigsministeriet har derfor undersøgt, om millionerne kan refunderes med tilbagevirkende kraft, men EU har meddelt, at det ikke er muligt.

  Statsministeriet kalder hele miseren for en "meget beklagelig administrativ fejl".

  - Der er nu indført en ny administrativ praksis, så det sikres, at der søges refusion for både transport og hotel for alle rejser til EU-topmøder, der er eller vil blive gennemført i 2022 og derefter, siger Helene May Vibholt, afdelingschef for organisation og service i Statsministeriet.

 25. I går kl. 15:13

  20-årig mand undgår udvisning for dødskørsel med 100 kilometer i timen

  Det koster en 20-årig mand tre år og ni måneders fængsel, at han en juninat sidste år kørte med mindst 100 kilometer i timen ind i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København.

  Han ramte en 21-årig mand, som var på vej hjem fra fest med tre venner. Den 21-årige døde på stedet af sine voldsomme kvæstelser.

  Trods den lange fængselsstraf undgår den 20-årige mand at blive udvist af landet, som anklagemyndigheden ellers gik efter. I stedet fik den dømte en advarsel.

  - Betingelserne i Udlændingeloven for udvisning er opfyldt. Men vi har fundet, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dig, sagde retsformand Louise Falkenberg til den dømte.

  Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

 26. I går kl. 15:03

  Dansk håndboldkeeper skal spille for FC Barcelona

  Emil Nielsen har 17 landskampe for Danmark. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Ritzau Scanpix)

  Håndboldmålmanden Emil Nielsen skifter sin franske klub Nantes ud med de spanske giganter fra FC Barcelona.

  Det oplyser storklubben på sin hjemmeside.

  Den 25-årige landsholdsspiller har fået en kontrakt til 2025.

  - Jeg er meget spændt på at spille for Barcelona. At komme hertil har altid været min drøm, siger Emil Nielsen til klubbens hjemmeside.

  I 2019 skiftede Emil Nielsen fra Skjern Håndbold til Nantes. Inden det spillede han for Århus Håndbold.

  Og det er ikke bare hvilken som helst storklub, som Emil Nielsen skal tørne ud for. FC Barcelona har vundet Champions League de seneste to sæsoner og 11 gange i alt, hvilket er flest nogensinde.

 27. I går kl. 14:47

  Boris Johnson nægter at forlade regeringen, efter flere ministre er trådt af

  Hvis nogen troede, at Boris Johnson følte sig presset til at gå af som Storbritanniens premierminister, kan de godt tro om igen.

  For han vil med egne ord blive ved med at kæmpe for ikke at forlade en regering i krise.

  - En premierministers opgave under vanskelige omstændigheder, når man har fået et kæmpestort mandat, er at fortsætte, sagde Johnson under en spørgetime i det britiske underhus i dag.

  - Og det er det, jeg har tænkt mig at gøre.

  Spørgetimen kommer, efter fem ministre fra Johnsons regering på under et døgn har trukket sig i protest mod premierministeren.

 28. I går kl. 14:33

  Endnu en person er fængslet i drabssag fra Silkeborg

  Tidligere i dag blev en fjerde person anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i forbindelse med et drab, der blev begået på Langelinie i Silkeborg tilbage i januar.

  Christian Skov Poulsen, der er anklager i sagen, oplyser efter grundlovsforhøret til Ritzau, at den anholdte, som er en 40-årige mand, nu er fængslet.

  Den 40-årige mand er den fjerde person, der bliver fængslet i sagen. To mænd og en kvinde sidder i forvejen fængslet i sagen. Det har de alle gjort i flere måneder.

  Ifølge sigtelsen blev offeret, en 54-årig mand, stukket flere gange med en kniv og fik blandt andet skåret halsen over. Manden forblødte efter det voldsomme overfald.

  Indtil nu har politiet formodet, at der var tale om et opgør i misbrugsmiljøet. Det er stadig den formodning, man arbejder ud fra.

 29. I går kl. 14:28

  Selv om den britiske regering falder sammen om ørerne på ham, står Johnson fast: Min opgave er at klø på!

  Selvom medlemmerne af den britiske regering fortsat falder som fluer, har chefen for det hele, premierminister Boris Johnson, på ingen måde tænkt sig at forlade sin post.

  Det har han netop slået fast under en - selv efter britiske forhold - ophedet spørgetime i parlamentet.

  Her blev Johnson blandt andet spurgt, om han kunne forestille sig et scenarie, hvor han rent faktisk ville trække sig.

  - Hvis jeg følte, at det ville være umuligt for regeringen at blive siddende, ville jeg træde af, lød det fra Johnson inden han tilføjede:

  - Men en premierministers opgave under svære omstændigheder, når han har et afgørende mandat, er at klø på! Og det har jeg tænkt mig at gøre!

  I går satte den britiske sundhedsminster og finansminister gang i en lavine af opsigelser internt i regeringen, der er fortsat dagen igennem. Flere britiske medier spekulerer derfor heftigt i, om Johnson kan blive afsat af sine egne partimedlemmer i løbet af de næste timer og dage.

 30. I går kl. 14:19

  Danske virksomheder har tilbagebetalt 71 procent af coronalån

  Under coronapandemien måtte flere virksomheder ud at låne penge fra staten, for at holde hjulene kørende.

  1. april var førse betalingsfrist for mange virksomheder, 1. juni var der endnu en frist, der skulle overholdes.

  Skattestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at virksomhederne har betalt 19,2 miliarder tilbage ud af de i alt 26,9 milliarder, som er lånt ud. Det svarer til 71 procent.

  Virksomheder, der hidtil ikke har kunnet betale deres coronalån retur, har mulighed for at oprette en betalingsordning hos Skattestyrelsen.

  Denne løsning har godt 15.000 virksomheder valgt at benytte, og i alt er 6,3 milliarder kroner af resterende lån inkluderet i en betalingsordning hos Skattestyrelsen.

 31. I går kl. 14:06

  Seks mænd tiltalt for at støtte Islamisk Stat

  Seks mænd enten tilsluttede sig terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien eller ydede økonomisk støtte til den.

  Det mener anklagemyndigheden, der nu har rejst tiltale mod mændene.

  To af mændene er sigtet for at være rejst ind i Syrien for at tilslutte sig organisationen.

  Den ene af dem og fire andre mænd er tiltalt for at have sendt penge til Islamisk Stat eller personer, som har været tilknyttet organisationen, skriver anklagemyndigheden.

  - Vi mener, at de seks personer med deres handlinger har bidraget til at fremme terrororganisationen Islamisk Stat, siger Jakob Berger Nielsen, statsadvokat i Viborg, der betegner den form for støtte som "meget alvorlig."

  De seks mænd er henholdsvis 37, 32, 31, 30, 29 og 28 år.

 32. I går kl. 13:10

  Red Barnet advarer om, at en humanitær katastrofe kan være på vej i Sri Lanka

  Mere end to tredjedele af alle familier på Sri Lanka har ikke nok mad, viser en undersøgelse, som Red Barnet har lavet ved at spørge mere end 2.000 husholdninger i landet.

  Samtidig viser undersøgelsen, at en tredjedel af familierne har reduceret måltiderne til deres børn de seneste uger.

  - De fleste på Sri Lanka kæmper med at få mad på bordet, få fat i benzin og få lægehjælp, siger Red Barnets direktør på Sri Lanka, Julian Chellappah.

  Østaten er i øjeblikket ramt af en massiv økonomisk krise. Det har blandt andet ført til, at myndighederne har valgt at lukke skolerne i alle større byer.

  Her var mere end fire millioner børn ellers sikre på at få et måltid hver dag.

 33. I går kl. 13:03

  Danske EU-politikere er skuffede over 'grønstempling' af naturgas og atomkraft

  Det er 'et stort nederlag for klimaet', at et flertal af Europa-Parlamentet nu bakker op om, at naturgas og atomkraft i visse tilfælde skal kategoriseres som bæredygtige investeringer.

  Det mener den socialdemokratiske europaparlamentariker Niels Fuglsang, som selv var blandt de 278 europaparlamentarikere, der stemte for at nedlægge veto mod planen.

  Det samme var blandt andet SF's Kira Marie Peter-Hansen, der med egne ord er 'meget skuffet' over resultatet. Samme melding kommer fra Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

  - Det er virkelig tragisk, udtaler han.

  Venstres Linea Søgaard-Lidell ønskede også at spænde ben for forslaget, da hun er imod, at naturgas bliver betraget som en grøn investering, da det er et fossilt brændsel.

  - Vi risikerer at binde os til naturgas i mange år efter, vi burde have udfaset det, siger hun.

  Til gengæld er De Konservatives EU-parlamentariker, Pernille Weiss, glad for resultatet. Hun mener, at både naturgas og atomkraft er nødvendige skridt på vejen mod en klimaneutral verden.

 34. I går kl. 12:57

  Ecco mister titlen som Kongelig Hofleverandør

  Fra næste år er det slut med at levere prinsessesko og kongestøvler for skotøjsfirmaet Ecco.

  Kongehuset har nemlig meddelt Ecco, at de ikke får forlænget prædikatet Kongelig Hofleverandør, skriver Ritzau.

  Titlen har Ecco ellers haft siden 1991.

  Firmaet fortæller ifølge Ritzau, at de tager beslutningen til efterretning, men at de ikke har yderligere at tilføje.

  Der kommer dermed ikke nogen begrundelse for, hvorfor prædikatet tages fra Ecco. Virksomheden har i et stykke tid været kritiseret for at opretholde deres forretning i Rusland, efter landet angreb Ukraine.

 35. I går kl. 12:45

  Von der Leyen: EU skal forberede sig på stop for russisk gas

  Den russiske gasforsyning er usikker, og derfor skal EU’s 27 medlemslande forberede sig på, hvordan de kan klare sig uden.

  Sådan lød det i dag fra Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, der opfordrede EU-landene til at lave nødplaner for at forberede sig på, hvad de gør, hvis leverancerne af russisk gas bliver afbrudt.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  - Det er indlysende, at Putin fortsætter med at bruge energi som et våben, og det er derfor, at Kommissionen arbejder på en europæisk nødplan, sagde von der Leyen til EU's lovgivende forsamling.

 36. I går kl. 12:35

  Femte minister trækker sig i protest mod Johnson

  Den femte minister på under et døgn har nu trukket sig fra Boris Johnsons konservative regering.

  Senest har byminister John Glen trukket sig fra posten i protest mod premierministeren.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det sker, efter også ministeren for skolestandarder og børne- og familieministeren har meldt deres afgang.

  De følger to af premierminister Boris Johnsons topministre, sundhedsministeren og finansministeren, der tirsdag aften også valgte at trække sig.

 37. I går kl. 12:30

  Europa-Parlamentet blåstempler atomkraft og naturgas som bæredygtige investeringer

  Hvis du gerne vil give den grønne omstilling et ekstra skub, kan du nu med god samvittighed investere dine sparepenge i nye atomkraftværker eller naturgasanlæg.

  Et flertal i Europa-Parlamentet har nemlig blåstemplet, at atomkraft og naturgas i visse tilfælde skal betragtes som bæredygtige investeringer på linje med vindmøller og solceller.

  Det er ellers et spørgsmål, som har vakt stor debat siden årsskiftet, hvor Europa-Kommissionen meddelte, at de to energiformer skulle inkluderes i EU’s nye store opslagsværk til private investorer over bæredygtige investeringer, den såkaldte bæredygtigheds-taksonomi.

  Flere kritikere, heriblandt den danske regering, har blandt andet slået på, at naturgas udleder CO2, mens atomkraft producerer radioaktivt affald.

  For at spænde ben for forslaget ville det kræve, at et absolut flertal af Europa-Parlamentet – 353 parlamentarikere– stemte imod. Men det var der ikke, og derfor overlever det.

 38. I går kl. 12:03

   I retning mod Sjælland er Storebæltsbroen igen åben for biltrafik

  I retning mod Sjælland er Storebæltsbroen igen åben for biltrafik. Det skriver Sund & Bælt, der driver forbindelserne over Storebælt og Øresund.

  På Østbroen i retning mod Sjælland kan man regne med at skulle vente i lidt ekstra tid. Her er der nemlig kødannelse, lyder det fra Sund & Bælt.

 39. I går kl. 11:40

  Storebæltsbroen er i øjeblikket spærret i østlig retnig

  Der er sket et færdselsuheld på Storebæltsbroen, og derfor er broen i øjeblikket spærret i retning mod Sjælland.

  Det oplyser Fyns Politi, der samtidig siger, at 'det formegentlig er i kortere tid', at broen er spærret.

  Rednings- og oprydningskøretøjer er på stedet. Broen forventes åbnet igen klokken 12.15.

 40. I går kl. 11:33

  Palæstinas præsident har mødt lederen af Hamas for første gang i mange år

  Tre glade mænd i Algeriet; Mahmud Abbas, Abdelmajid Tebboune og Ismail Haniyeh. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Ikke siden 2016 har Palæstinas præsident Mahmoud Abbas og Hamas-lederen Ismail Haniyeh stået ansigt til ansigt.

  Men det er der netop blevet lavet om på, da de to mødtes i Algeriet, som i øjeblikket fejrer, at det er 60 år siden, landet blev uafhængigt af Frankrig.

  Under mødet skrev begge ledere under på et dokument, som skulle sørge for, at der bliver opkaldt en gade efter Algeriet i byen Ramallah, som ligger på Vestbredden.

  Abbas og Haniyeh var blevet inviteret til Algeriet af landets præsident, Abdelmadjid Tebboune.

 41. I går kl. 11:12

  Kvindernes fodbold-EM smadrer tidligere tilskuerrekord

  Englands fodboldlandshold trænede tirsdag på Old Trafford inden onsdagens åbningskamp mod Østrig samme sted. (Foto: Daniel Mihailescu © Ritzau Scanpix)

  Der bliver med garanti sat tilskuerrekord, når kvindernes EM-slutrunde i fodbold afvikles fra onsdag og frem til 31. juli.

  Inden åbningskampen fløjtes op onsdag aften, er der solgt i alt 517.000 billetter, oplyser chefen for kvindefodbold i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Nadine Kessler, på et pressemøde ifølge nyhedsbureauet TT.

  Det er mere end rigeligt til at fordoble antallet af tilskuere i forhold til den seneste slutrunde.

  EM i Holland i 2017 blev i alt overværet af i alt 240.045 tilskuere, og fire år før var der 216.888 på lægterne til slutrunden i Sverige.

  - Hvem ville have troet det til en kvindeturnering? Det er helt fantastisk, og det viser, hvor store forventningerne er, siger Nadine Kessler.

  Onsdagens åbningskamp mellem England og Østrig er udsolgt med en kapacitet på 75.000 tilskuere, og det samme er finalen, der spilles på Wembley, der kan huse 90.000 tilskuere.

  /ritzau/

 42. I går kl. 11:05

  Den fjerde minister på et døgn trækker sig fra Boris Johnsons regering

  Den fjerde minister på et døgn trækker sig fra den britiske regering i protest mod premierminister Boris Johnson.

  Det er ministeren for skolestandarder, Robin Walker, der nu skriver ud på Twitter, at han trækker sig.

  Han er den anden minister fra Undervisningsministeriet, der i dag har trukket sig. Også børne- og familieminister Will Quince har meldt sin afgang.

  De følger to af premierminister Boris Johnsons topministre, der tirsdag aften også valgte at trække sig.

  Fratrædelserne er sket i protest mod premierministeren efter den seneste tids skandaler.

 43. I går kl. 10:55

  Endnu en mand anholdt i drabssag fra Silkeborg

  En fjerde person er blevet anholdt i forbindelse med et drab, der blev begået på Langelinie i Silkeborg tilbage i januar.

  Det fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.

  Den fjerde person, en mand på 40 år, fremstilles i grundlovsforhør onsdag formiddag. Det sker ved Retten i Viborg.

  I forvejen er en 38-årig mand, 55-årig kvinde og en 62-årig mand sigtet i sagen, hvor manden angiveligt blev stukket flere gange med en kniv, før han fik halsen skåret over.

  Politiet arbejder fortsat ud fra den formodning, at der var tale om et opgør i misbrugsmiljøet.

 44. I går kl. 10:36

  Danmarksdemokraterne vil bruge 'Æ' som partibogstav

  Danmarksdemokraterne, der er Inger Støjbergs nye parti, ønsker at bruge bogstavet 'Æ' som partibogstav.

  Det fortæller Indenrigs- og Boligministeriet til Ritzau.

  Bogstavet kommer blandt andet i brug, hvis Danmarksdemokraterne kommer på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

  Det er fem dage siden, at Danmarksdemokraterne havde indsamlet 20.182 bekræftede vælgererklæringer.

  Derfor har partiet nu også ansøgt om at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

 45. I går kl. 10:25

  Regionshospitalet Gødstrup mangler 12 bioanalytikere: Giver længere svartid på blodprøvesvar

  Lige nu er der 12 ubesatte stillinger som bioanalytiker på Regionshospitalet Gødstrup. Det betyder, at læger og patienter risikerer at måtte vente længere på svar på blodprøver, som kan være afgørende for den videre behandling.

  Bioanalytikernes fællestillidsrepræsentant Conni Smith fortæller, at situationen med et konstant højt arbejdspres har resulteret i et stigende sygefravær, og at flere kollegaer ofte må gå grædende hjem.

  Dermed melder endnu en faggruppe på det nye hospital i Herning om dårlige arbejdsvilkår. Tidligere har sygeplejersker og lægesekretærer sendt et bekymringsbrev til ledelsen, fordi de frygter for patientsikkerheden.

  Chefbioanalytiker Karina Willemoes Ladefoged siger, at både afdelingsledelse og hospitalsledelsen erkender problemerne. Der er indkøbt nyt udstyr, og man arbejder på at få besat de ledige stillinger.

 46. I går kl. 10:11

  Generalsekretæren for Opec er død 63 år gammel

  I en over fire årtier lang karriere nåede Barkindo blandt andet at arbejde i selskaberne NNPC og Duke Oil, Nigerias udenrigs- og energiministerium – og altså Opec. (Foto: Maxim Shemetov © Ritzau Scanpix)

  Generalsekretæren for Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec, nigerianske Mohammad Barkindo, er død.

  Det oplyser chefen for det statslige olieselskab i Nigeria, NNPC.

  Barkindo, der blev 63 år gammel, stod til at træde tilbage i slutningen af juli efter seks år som Opec-generalsekretær.

  Ifølge Mele Kyari døde Barkindo bare timer efter at have mødt Nigerias præsident, Muhammadu Buhari.

  - Vi har mistet vores højt agtede doktor Muhammad Sanusi Barkindo, skriver NNPC-chef Mele Kyari på Twitter og kalder Barkindos dødsfald for 'et stort tab.'

  Ifølge amerikanske CNBC har dødsfaldet overrasket folk i olie- og gasindustrien, hvor mange ifølge mediet anså ham for at være en betydningsfuld figur.

 47. I går kl. 10:02

  Endnu en minister trækker sig fra Boris Johnsons regering

  Den britiske børne- og familieminister Will Quince har trukket sig fra sin post.

  Det skriver han på Twitter, hvor han samtidig offentliggør et brev til Boris Johnson.

  Her skriver han blandt andet, at fratrædelsen skyldes, at Johnson har givet unøjagtige oplysninger til medierne.

  - Det er med stor sorg og beklagelse, at jeg føler, at jeg ikke har andet valg end at gå af som børne- og familieminister, skriver han.

  Quince følger dermed to af premierminister Boris Johnsons topministre, der tirsdag aften valgte at trække sig. Det skete i protest mod premierministeren.

 48. I går kl. 09:46

  Tidligere elev bliver sigtet for dobbeltdrab på skole i Malmø

  En tidligere elev på Malmø Latinskole bliver tiltalt for dobbeltdrab, efter han den 21. marts i år angiveligt dræbte to lærere på skolen, skriver SVT.

  Anklagerne mener, at den 18-årige mand angreb de to kvindelige lærere med en kniv og en økse. Noget, den 18-årige tidligere selv har erkendt.

  Lærerne døde senere af deres kvæstelser.

 49. I går kl. 09:39

  Buschauffør døde under kørsel i Vestjylland

  En 49-årig buschauffør fik hjertestop, da han tirsdag omkring klokken 17 kørte i byen Ørnhøj i Vestjylland.

  Buschaufføren blev forgæves forsøgt genoplivet med hjertemassage.

  Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Der var en enkelt passager med i bussen, da den forulykkede. Vedkommende er uskadt.

 50. I går kl. 09:29

  Vestdanmark bliver ramt af regn senere i dag

  Der kommer huller mellem skyerne i dag, så solen får plads, men i eftermiddag trækker en front med regn inden over landet fra vest. Foto: Niels Marius Andersen

  Onsdag starter med en smule sol de fleste steder i landet.

  Men skal du ud på tur, er det alligevel en god idé at tage regnjakken med. I hvert fald hvis du bor i den vestlige del af landet.

  For i løbet af eftermiddagen bliver det skyet i Jylland, og sidst på dagen kommer der også regn i de vestligste egne, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  Temperaturerne kommer til at ligge mellem 16 og 20 grader, og der vil være let til frisk vind fra omkring vest - og ved kysterne op til hård vind.

  I aften og i nat bliver det skyet med udbredt regn.

Mere fra dr.dk