Seneste Nyt

Hoteller og restauranter mangler stadig hænder, selvom de ansætter på stribe

Selvom rekordmange har sat en underskrift på en ansættelseskontrakt i hotel-og restaurationsbranchen, kniber det stadig med at finde nok personale til at skifte sengetøj, serverer og stå i receptionen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der inden for hoteller og restauranter skabt 2300 nye job i april. Men branchen mangler stadig folk, siger markedschef Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv til Ritzau.

Han fortæller, at nogle af organisationen medlemmer må lukke deres hoteller, fordi de ikke kan få værelserne gjort rene.

- Vi ser også, at restauranter må holde lukket for eksempel tirsdage og onsdage, fordi de mangler folk til at kunne holde driften kørende alle ugens syv dage, siger han.

Nyheder

 1. Politiet beder Rasmus Paludan holde sig væk fra Folkemødet grundet "nærliggende fare for sikkerhed"

  Stram Kurs-stifteren Rasmus Paludan skal helst holde sig væk fra Folkemødet på Bornholm i næste uge.

  Bornholms Politi lægger op til at udstede et påbud mod Paludans. Det fremgår af et udkast til en afgørelse, som Rasmus Paludan selv har delt i sin fulde længde på Facebook.

  - Bornholms Politi vurderer, at din tilstedeværelse på Folkemødet på Bornholm 2023 vil medføre en konkret og nærliggende fare for din sikkerhed såvel som andre tilstedeværende personers sikkerhed, skriver politiet blandt andet.

  - Det er Bornholms Politis vurdering, at politikredsen ikke kan iværksætte de fornødne sikkerhedsforanstaltninger, der med tilstrækkelig sikkerhed kan afværge den fare, lyder det i udkastet.

  Paludan har ind til på mandag til at komme med bemærkninger, skriver Ritzau. Et påbud vil betyde, at han ikke må opholde sig "i og omkring arrangementsområdet og i og omkring Allinge".

  Selv skriver Paludan, at han agter at komme alligevel. Han skriver desuden på Facebook, at han mener, at afgørelsen er ulovlig.

  Til Ritzau skriver Bornholms Politi, at det "vurderer ud fra det aktuelle trusselsbillede, hvilke foranstaltninger det er nødvendigt at iværksætte af hensyn til sikkerheden på Folkemødet".

  Derudover lyder det, at den enkeltes ret til ytringsfrihed skal "afvejes i forhold til behovet for at sikre, at Folkemødet kan afvikles trygt og sikkert for alle besøgende".

 2. Fire små børn fra knivangreb i Frankrig er uden for livsfare

  De fire børn og to pensionister, der torsdag blev angebet med kniv i Annecy i Frankrig, er alle uden for livsfare. Det oplyser den franske anklagemyndighed ifølge Ritzau.

  Børnene, der blev ramt af angrebet, er mellem 22 måneder og tre år gamle.

  Den mistænkte gerningsmand bag angrebet er en 31-årig mand, som er syrisk flygtning. Han er sigtet for drabsforsøg, oplyser anklagemyndigheden ifølge Reuters.

  Ifølge det franske indenrigsministerium havde han få dage før knivangrebet i parken i den østfranske by fået afslagasyl i Frankrig.

 3. Henrik Dahl er officielt valg som Liberal Alliances spidskandidat til EU-valg

  Når Liberal Alliance til sommer næste år sammen med resten af partierne går til valg i EU, bliver det med Henrik Dahl som spidskandidat.

  Det er i dag kommet på plads i forbindelse med partiets hovedbestyrelsesmøde.

  Han blev valgt uden modkandidater, oplyser LA til Ritzau.

  - Med Liberal Alliance repræsenteret i parlamentet håber jeg på at kunne bidrage til, at EU forbliver kontinentets garant for fred, frihed og fremskridt, siger Henrik Dahl i en pressemeddelelse.

  Det har i flere måneder været så godt som sikkert, at Henrik Dahl var manden til posten. Tilbage i april indstillede Liberal Alliance ham som spidslkandidat, mens han i dag altså er blevet formelt valgt.

 4. Zelenskyj: Modoffensiv er i gang i Ukraine

  Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, bekræfter nu, at Ukraine har gang i en modoffensiv.

  "Der foregår modoffensive og offensive operationer i Ukraine", siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters. Han vil dog ikke sige noget om, hvor stor en sådan modoffensiv er.

  Meldingen falder ifølge nyhedsbureauet på et pressemøde, hvor Zelenskyj bliver foreholdt præsident Putins udtalelse i går.

  Her sagde den russiske præsident, at den længe ventede modoffensiv fra Ukraine var iværksat.

 5. Ingen overtrædelse af bornholmsk afbrændingsforbud

  Den omfattende danske tørke har fra i dag fået konsekvenser for borgereBornholm.

  For Bornholms regionskommune har fra lørdag klokken 08.00 indført et afbrændingsforbud på hele øen. Og det kan få store konsekvenser for pengepungen, da straffen for at overtræde forbuddet er en bøde på minimum 5.000 kroner.

  Til DR Nyheder oplyser Bornholms Politi, at man indtil videre hverken har uddelt bøder eller modtaget nogen anmeldelser.

  I første omgang gælder forbuddet de kommende to uger, hvor man ikke må afbrænde haveaffald, lave bål eller benytte enhver form for grill, hvor "brændsel har en glødende effekt".

  Det er dog tilladt at bruge gasgrill, hvis grillen er hævet over jorden og placeret på et fast ikke-brændbart underlag.

 6. Læger: Pave Frans skal fortsat være indlagt

  Pave Frans skal mindst være indlagt en uge mere, hvis det står til lægerne på det hospital, hvor han lige nu er indlagt.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Den 86-årige pave har ifølge en udmelding fra Vatikanets pressekontor lørdag formiddag haft en god nat på Gemelli-hospitalet i Rom. Hans blodtryk er normalt, og han følger fortsat en flydende diæt, forlyder det.

  Pave Frans ankom til hospitalet tirsdag til tjek. Onsdag blev han opereret i omkring tre timer for mavebrok, og det forløb uden komplikationer.

  Pave Frans har flere gange været på hospitalet de seneste måneder, blandt andet i slutningen af marts, hvor han var indlagt i tre dage på grund af bronkitis.

 7. Antonsen smed trøjen, da finalepladsen i Singapore blev sikret

  Anders Antonsen er klar til finalen i Super 750-turneringen Singapore Open. Det er en af de større turneringer i kalenderen.

  Den danske badmintonspiller vandt 19-21, 21-16, 21-17 over japaneren Kodai Naraoka, der er nummer fire i verden.

  Antonsen kom bedst fra start og foran 5-0 i første sæt. Siden blev det også 11-5 efter godt spil ved nettet.

  Danskeren, der er nummer 22 i verden, blev ved med at spille fornem badminton, men han skulle helt ud i tredje sæt, før sejren kom i hus.

  Ved stillingen 20-17 udnyttede danskeren den første af tre matchbolde.

  Danskeren smed trøjen og løb rundt på banen i ren jubel over sejren.

  Finalen spilles søndag mod enten Kunlavut Vitidsarn eller Anthony Ginting.

 8. FN og USA stopper fødevarehjælp til Etiopien efter omfattende tyveri

  FN har sat nødhjælpen til Etiopien på pause, efter at en stor del af fødevarehjælpen er blevet stjålet og ikke er blevet delt ud til den sultende befolkning.

  USA's nødhjælpsprogram USAid har taget samme skridt.

  USAid har besøgt 63 melmøller i Etiopien, hvor en betydelig del af korn-donationer fra USA, Frankrig, Japan og Ukraine er blevet "omdirigeret".

  Hverken FN eller USAid er kommet med konkrete beskyldninger.

  20 millioner mennesker i Etiopien er afhængig af nødhjælp, og situationen forværres af borgerkrig og en tørke, der beskrives som den værste i fire årtier, skriver The Guardian.

 9. Sukkertang kan dyrkes på vores breddegrader – og det er godt nyt for klimaet

  Under havoverfladen i Skovshoved og København ligger måske et våben i klimakampen.

  Her blev der i efteråret plantet sukkertang, som en del af et stort forskningsprojekt, der skal afdække tangs potentiale for netop klimaet.

  Tang trækker nemlig CO2 ud af atmosfæren, og derfor vil man undersøge, om det kan bruges til at lagre CO2 her i landet.

  Nu har projektet så vist, at tangen kan gro i det danske farvand. Det har blandt andet skabt begejstring blandt de frivillige, der har passet havhaverne, som stederne, hvor tangen gror, kaldes.

  - Vi er faktisk lidt oppe at køre over det. De første mange måneder skete der ingenting overhovedet, så vi troede ikke, at det ville blive til noget. Da vi så kom i april måned og tog vores prøver, som vi skulle, var der pludselig vækst, siger Elisabeth Kiørboe, der er formand for havhaven i Skovshoved.

  De endelige resultater af projektet forventes til efteråret. Resultaterne skal kortlægge, hvor meget CO2 tangen kan lagre, samt hvor det geografisk giver mening at dyrke tangen.

  Forskningsprojektet er søsat af Miljøministeriet med midler fra den politiske aftale om grøn omstilling af dansk landbrug.

 10. 39-årig anholdt for kanonslag til fodboldkamp løslades

  Det gik vildt for sig, da Viborg og FC Midtjylland fredag aften mødtes om en playoff-plads til europæisk fodbold.

  I anden halvleg blev der to gange kastet kanonslag fra Viborgs tribune ned mod FC Midtjyllands målmand, Jonas Lössl.

  I dag blev en 39-årig mand fremstillet i grundlovsforhør, men han er blevet løsladt igen.

  Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Manden er sigtet for at have kastet to kanonslag ind på banen. Det andet kanonslag medførte, at dommeren blev nødt til at afbryde kampen, med et minut tilbage af overtiden.

  Spillerne blev sendt i omklædningsrummet, og under afbrydelsen udbrød der interne slåskampe på Viborgs fanafsnit.

  Ifølge TV Midtvest er den 39-årige mand sigtet efter straffelovens paragraf 252, som handler om at forvolde fare for andre.

  Mediet skriver, at lørdagens grundlovsforhør foregik ved Retten i Herning. Her fandt en dommer ikke grundlag for, at manden skulle varetægtsfængsles.

 11. Danskejet fragtskib stormet af specialstyrker

  Et danskejet fragtskib fik fredag besøg af italienske specialstyrker, da der ifølge italienske myndigheder var 15 migranter, der havde sneget sig om bord og gemt sig på fragtskibet.

  Det bekræftes af den danske rederikoncern DFDS, der ejer fragtskibet, til Jyllands-Posten. Skibet 'Galata Seaways' sejler dog under tyrkisk flag.

  Migranterne blev opdaget på overvågningskameraer, hvor besætningen kunne se, at mindst én af dem bar "en knivlignende genstand".

  Der var dog ingen kontakt eller forsøg på kontakt mellem de ubudne gæster og besætningen, lyder det fra DFDS.

  Ifølge Ritzau, der henviser til The Guardian, tog operationen syv timer for de italienske specialstyrker. Ingen danskere var om bord på skibet, der var på vej fra Tyrkiet til Frankrig.

 12. Olaf Scholz vil ringe til Vladimir Putin

  Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, vil ringe til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

  Det siger han lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Kanslerens hensigt er at opfordre Putin til at trække sine soldater ud af Ukraine.

  Scholz siger ifølge Reuters, at han har talt i telefon med Putin tidligere.

  - Jeg planlægger at gøre det igen snart, siger Scholz.

 13. Caspar Eric modtager Prins Henrik Prisen

  Digteren Casper Eric har netop modtaget Prins Henrik Prisen på 300.000 samt en statuette af Prins Henriks skulptur 'Fabeldyr'.

  Casper Eric fik lørdag overrakt prisen af dronning Margrethe i Dansk Forfatterforenings lokaler i København.

  Det er en uafhængig jury nedsat af de to forfatterforeninger, Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, der har udvalgt Caspar Eric som modtager af prisen. Blandt andet fordi, han siden debuten i 2014 har "markeret sig som en fremtrædende stemme på den danske lyrikscene."

  - Med sin kraftfulde og direkte poesi, der balancerer sårbarhed og politisk indignation, åbner han nye rum. Hans digtning konfronterer tabubelagte emner og giver håb til os alle om andre måder at være sammen på i en tid, hvor vi har brug for nye balancer, lyder juryens begrundelse.

 14. FN: Humanitær krise i Ukraine kraftigt forværret

  Den humanitære situation er blevet kraftigt forværret i de dele af det sydlige Ukraine, som er oversvømmet efter bruddet på Nova Kakhovka-dæmningen.

  Sådan lyder meldingen fra FN, skriver Ritzau.

  - Den humanitære situation er stærkt forværret, og millioner af mennesker verden over kommer til at mærke konsekvenserne, siger Martin Griffiths, som er chef for FN's organ for humanitær hjælp, Ocha.

  Ukraine - og ikke mindst de store sydlige landbrugsområder, som er ramt af oversvømmelserne - er ofte blevet kaldt en af verdens vigtige "brødkurve".

  Griffiths forudser, at der kommer mindsket eksport, højere priser på fødevarer og mindre mad til millioner af mennesker i andre dele af verden som følge af den ødelagde dæmning.

  Han siger også, at 700.000 mennesker i de oversvømmede områder mangler drikkevand.

 15. Seks civile dræbt, efter militante oprørere angreb hotel i Somalia

  Folk uden for det sønderskudte hotel Pearl Beach. (Foto: © Feisal Omar)

  Seks civile blev dræbt og ti personer såret ved et angreb og en belejring af et hotel i Somalia, oplyser politiet i Mogadishu.

  I en redningsaktion blev 84 personer reddet ud af bygningen, skriver AFP.

  Pearl Beach Hotel på den populære strand Lido blev belejret af den militante islamistiske gruppe al-Shabab fredag aften.

  Det er ikke kommet frem, hvor mange militante der blev dræbt under redningsaktionen, men politiet siger, at aktionen er overstået.

  Al-Shabab har siden 2006 kæmpet mod regeringen i bestræbelser på at overtage magten. De udfører jævnligt forskellige former for angreb rundt i landet.

  I august sidste år blev 21 dræbt og 117 såret, efter al-Shabab angreb et hotel i Mogadishu.

 16. Flere dræbte efter eksplosion på raketfabrik i Tyrkiet

  En eksplosion på en raket- og sprængstoffabrik i udkanten af den tyrkiske hovedstad, Ankara, har dræbt mindst fem medarbejdere.

  Det oplyser det tyrkiske forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ifølge lokale medier er butiks- og husvinduer i nærheden blevet knust på grund af eksplosionens kraft.

  Det skal nu undersøges, hvad der forårsagede eksplosionen.

 17. Dansk badmintonpar finaleklar i Singapore

  Alexandra Bøje og Mathias Christiansen spiller allerede finale søndag omkring klokken 08.00 dansk tid. (Foto: © rungroj yongrit, Ritzau Scanpix)

  Dansk badminton har et par stærke ambassadører på halgulvet i Singapore disse dage, hvor der spilles Super 750-turneringen Singapore Open.

  Duoen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje vandt lørdag morgen 21-19, 21-9 over sydkoreanerne Won Ho Kim og Na Eun Jeong.

  Danskerne, der er nummer 13 i verden, har spillet godt hele ugen i Singapore, og igen lørdag var niveauet højt.

  Det endte altså med en klar dansk sejr over de ottendeseedede sydkoreanere og dermed en plads i søndagens finale.

  I finalen venter enten Chen og Toh fra Malaysia eller Watanabe og Higashino fra Japan.

  Anders Antonsen skal senere lørdag spille semifinale i herresingle.

 18. The Minds of 99 erstatter Black Eyed Peas

  Forsanger Niels Brandt og resten af The Minds of 99 spillede i går på Heartland Festival. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

  Det bliver danske The Minds of 99, der overtager Black Eyed Peas plads på den odenseanske festival Tinderbox.

  Det skriver Tinderbox i en pressemeddelelse.

  Den amerikanske gruppe har været nødt til at aflyse deres koncert på grund af logistiske udfordringer.

  - Vi er utroligt glade for, at The Minds of 99 kunne træde til med så kort varsel. De beviser gang på gang, hvorfor de er et af landets mest hyldede livebands, og så er de et af de absolut mest ønskede navne til Tinderbox, udtaler festivaldirektør Brian Nielsen i pressemeddelelsen.

  Festivalen finder sted den 22.-24. juni i Tusindårsskoven, og der er stadig billetter til salg.

 19. Brandvæsen politianmelder affaldsanlæg efter brand

  Roskilde Brandvæsen har politianmeldt affaldsanlægget Solum efter en brand i affald på anlægget i maj.

  Det skriver TV 2 Kosmopol.

  Til mediet siger Lars Robetje, der er beredskabsdirektør hos Roskilde Brandvæsen, at de blandt andet ikke mener, at Solum har overholdt kravene om afstand mellem bunkerne.

  Det er ikke første gang, at der er gået ild i affald hos Solum. I 2020 brugte brandvæsnet 10 uger på at slukke en brand i en 30.000 ton haveaffald.

  Den brand førte også til en anmeldelse fra brandvæsnet.

 20. Tre dræbt i droneangreb i Odesa

  Tre civile er blevet dræbt i et droneangreb mod den ukrainske by Odesa, oplyser det ukrainske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Angrebet skete i de tidlige morgentimer lørdag.

  Ifølge det ukrainske militær blev otte Shahed-droner og to missiler skudt ud af luftforsvaret, og vragdele herfra ramte et etagebyggeri i byen, som ligger i det sydlige Ukraine ud til Sortehavet.

  Det medførte en brand i etagebyggeriet, og 12 personer blev evakueret. 27 personer, heriblandt tre børn, blev såret i angrebet, oplyser det ukrainske militær ifølge Reuters.

 21. Ny flåtoverført sygdom konstateret i Danmark

  Flåtsæsonen er over os, men det er ikke kun sygdomme som borrelia og TBE-virus, de små miders bid kan give videre til os mennesker.

  Læger har nemlig opdaget endnu en flåtoverført sygdom i Danmark.

  - Det er en sygdom, som hedder neoehrlichiose. Den skyldes infektionen med en bakterie, som kan findes i danske flåter, siger Anne-Mette Lebech, der er overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Rigshospitalet, til Ritzau.

  Ifølge Anne-Mette Lebech vil de fleste, der bliver smittet med sygdommen, ikke få nogen symptomer. Men personer med nedsat immunforsvar kan være i risiko for at udvikle symptomer såsom feber og sygdom.

  Det drejer sig eksempelvis om patienter, der får biologisk behandling for blodkræft, svær gigt eller sklerose.

  Rigshospitalet anslår man, at omkring 2.500 personer får den biologiske behandling og dermed er i risiko for at udvikle symptomer og blive syge.

 22. Norsk bjergbestiger på vej til at slå vild rekord: Vil nå toppen af verdens 14 højeste bjerge på tre måneder

  Det tager normalt flere år for trænede bjergbestigere at nå toppen af de 14 bjerge over 8.000 meter. Norske Kristin Harila vil gøre det på tre måneder. (Foto: © Niranjan Shrestha, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.)

  Nordmanden Kristin Harila er godt på vej til at blive den person, som på kortest tid bestiger verdens 14 højeste bjerge, som alle er over 8.000 meter.

  Den nuværende rekord lyder på 189 dage - lidt over seks måneder - og den blev sat af nepaleseren Nirmal Purja i 2019.

  Men den 37-årige nordmand er kommet så godt i gang med bjergbestigningen, at hun håber at halvere den tidsrekord og gøre det på bare tre måneder.

  I dag nåede Kristin Harila toppen af bjerget Manaslu i Nepal, som er verdens 8. højeste bjerg - det niende bjerg i rekordforsøget, skriver NRK.

  Harila har blandt andet besteget Shishapangma i Tibet, og foruden Manaslu har hun nået toppen på syv andre bjerge i Nepal - heriblandt verdens højeste bjerg, Mount Everest.

  Efter nedstigningen går turen til fem toppe i Pakistan, deriblandt K2, som er verdens næsthøjeste bjerg, men det regnes for farligere og mere krævende at klatre end Everest.

 23. Politiet efterlyser 12-årig pige

  Politiet leder efter en 12-årig pige, der forlod sit hjem i Store Heddinge klokken 21.30 fredag aften.

  Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Pigen beskrives som 155-160 centimeter høj, almindelig af bygning, med langt lyst hår og iført blå bukser.

  I et opdateret opslag, skriver politiet, at de vurderer, at der ikke er sket en forbrydelse, men at "pigen er gået efter uenighed med sine forældre".

  Hvis du har oplysninger eller har set pigen, så skal du ringe til 114, lyder opfordringen fra politiet.

  Opdateret klokken 09.55 med nye oplysninger.

 24. Fortsat tørke vil give dyrere kartofler og løg

  Prisen på kartofler kan komme til at stige, hvis der ikke kommer regn den kommende tid. (Foto: © Ulrik Eriksen, DR)

  Hvis det tørre vejr fortsætter frem mod høststart i juli, vil prisen på grøntsager og kornprodukter i supermarkedet stige.

  Det fortæller Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef hos landbrugets videnscenter, Seges.

  - Hvis tørken fortsætter, vil forbrugerne komme til at mærke det i form af prisstigninger. Vi har allerede nu set tørkeskader på nogle afgrøder, siger han til Ritzau.

  Den manglende regn vil især gå ud over kornafgrøder, men også grøntsager og bær, som dyrkes på marker frem for i drivhus, kan blive ramt.

  Det kan betyde højere priser på eksempelvis havregryn, mel, kartofler, salat, kål, løg og porrer.

  Der er ikke faldet en eneste dråbe regn siden 24. maj. Det er den længste tørkeperiode siden 2008 ifølge Ritzau.

 25. Mortergranat dræber 27 i Somalia

  Omkring 27 personer mistede fredag livet i en eksplosion med en mortergranat i den somaliske by Qoryoley.

  Yderligere 53 er blevet kvæstet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  De fleste af de dræbte er børn, og ifølge lokale beboere legede børnene med en mortergranat, som pludselig eksploderede.

  En lokal vicedistriktskommissær opfordrer den somaliske regering til at øge indsatsen for at rydde miner og granater i området for at forhindre en lignende katastrofe i fremtiden.

 26. Boris Johnson angriber undersøgelse, der tvang ham ud: Komite bag afviser

  Det var ikke uden at smække med døren, at tidligere premierminister Boris Johnson i går meddelte, at han forlader det britiske parlament.

  Baggrunden for, at han trækker sig fra parlamentet er en undersøgelse, der kredser om den såkaldte "partygate-skandale", som handler om brud på coronareglerne i Johnsons tid som premierminister.

  Fredag meddelte Johnson i en 1000 ord lang udtalelse sin udtræden fra parlamentet og lancerede et angreb mod komiteen bag rapporten, som han blandt andet beskrev som "en heksejagt" og for at presse ham ud af parlamentet. Det skete, efter han blev bekendt med undersøgelsens indhold.

  Men hans angreb mod komiteen er grundløst, lyder det fra komiteen selv. Den beskylder Johnson for at "anfægte parlamentets integritet".

  - Komiteen har fulgt proceduren og mandatet fra parlamentet på ethvert tidspunkt og vil fortsætte med at gøre det, lyder fra komiteen ifølge BBC.

  Komiteen mødes på mandag, skriver BBC, hvor den vil konkludere undersøgelsen endeligt og "offentliggøre sin rapport omgående".

 27. Tre hårdt såret af skud i Stockholm

  Tre mænd blev i aftes skudt i Sveriges hovedstad, Stockholm.

  To af dem blev ramt under et skyderi i en kommune lige syd for Stockholm.

  Kort tid efter fik svensk politi en anmeldelse om et andet skyderi i en forstad til hovedstaden, hvor én også blev ramt af skud.

  De blev alle tre hårdt såret, men er uden for livsfare, skriver mediet svt.se.

  Politiet mener, at der er en forbindelse mellem de to skyderier.

 28. Udefrakommende har tiltvunget sig oplysninger om over 6.000 privatkunder hos teleselskabet 3

  Udefrakommende har uretmæssigt tvunget sig adgang til en række af teleselskabet 3's kunders informationer.

  Det drejer sig om oplysninger om 6.625 kundenumre i 3's kundebase. Det er oplysninger som navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og CPR-nummer, skriver 3 i en pressemeddelelse. Dermed er der ikke tale om bankoplysninger eller andre former for kreditkort- og betalingsdata.

  Det er sket via en adgang til et lokalt drev på en af leverandørens medarbejderes computer, og der har ikke været adgang til 3's netværk eller systemer.

  Det er en af 3's underleverandører, som er blevet gjort opmærksom på, at privatkundernes oplysninger er blevet kompromitteret.

  3's kundedirektør, Peter Kirk Nielsen, ser på sagen med stor alvor, lyder det.

  - Da vi blev gjort bekendte med sagen, lukkede vi ned for fejlen med det samme og fik identificeret årsagen. Vores førsteprioritet er vores kunder, og derfor er alle berørte kunder også orienteret, ligesom vi har etableret en hotline, hvor kunder kan ringe ind og få svar på eventuelle spørgsmål, siger han i pressemeddelelsen.

  Politiet efterforsker hændelsen.

 29. Kanonslag afbrød superligakamp: 'Politiet er kørt med ham, så det er der styr på'

  To gange under fredagens playoff-kamp i Superligaen blev der fyret kanonslag af i retningen mod FC Midtjylland-keeperen Jonas Lössl.

  Kanonslagene kom fra Viborgs stemningstribune bag målet, og ifølge Viborg FF-direktør Morten Jensen var der tale om én person, der ødelagde festen for alle.

  - Politiet er kørt med ham, så det er der styr på, siger Morten Jensen til TV3+.

  På Twitter oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at man har anholdt en mand, og at han er sigtet for at have kastet kanonslagene på banen og skabt fare for andre.

  Midtvejs i første halvleg blev det første kanonslag kastet i retning af Jonas Lössl, hvilket udløste et stort brag, inden målmanden kastede sig i jorden og tog sig til baglåret. Han kunne dog spille videre.

  Da kampen havde nået det sidste tillægsminut, blev der nok engang kastet kanonslag ned mod målmanden, hvilket fik kampens dommer, Peter Kjærsgaard, til at afbryde kampen midlertidigt.

  Kampen blev genoptaget få minutter senere, og Morten Jensen kunne efter kampen oplyse, at man inden da havde fundet gerningsmanden, at han var i politiets varetægt, og kampen derfor kunne blive spillet færdig uden yderligere afbrydelser eller sikkerhedsrisici.

  Både Viborg-direktøren og kollegaen fra FC Midtjylland, administrerende direktør Claus Steinlein, gav udtryk for, at de ønsker livslang karantæne til den pågældende fan.

  FC Midtjylland vandt opgøret over Viborg og kan derfor se frem til at spille kvalifikationskampe i den europæiske turnering Conference League i næste sæson.

 30. Holger Runes overmand er klar til ny French Open-finale

  Casper Ruud har to gange tidligere stået i en grand slam-finale, hvor det begge gange er endt med norsk nederlag. (Foto: © Lisi Niesner, Ritzau Scanpix)

  Den norske tennisspiller Casper Ruud er for andet år i træk klar til French Open-finalen.

  Fredag aften bankede han tyske Alexander Zverev ganske overbevisende i semifinalen i tre sæt med cifrene 6-3, 6-4, 6-0.

  Onsdag slog nordmanden Holger Rune i fire sæt i kvartfinalen, og fredag imponerede verdensfireren nok engang.

  Sidste år tabte nordmanden grand slam-finalen i Paris til gruskongen Rafael Nadal. I dette års finale venter serbisk modstand fra tennisstjernen Novak Djokovic. Finalen spilles søndag.

  - Det bliver svært. Sidst var det mod Rafael, og i år er det mod Novak. Jeg tror, at jeg bare skal spille mit bedste spil og gå ind og nyde det. Novak går efter sin 23. grand slam-titel, og jeg går efter min første, siger Casper Ruud i vinderinterviewet.

Mere fra dr.dk