Seneste nyt

Inden dansk EM-brag: Flere italienske landsholdsspillere smittet med corona

  • Inden dansk EM-brag: Flere italienske landsholdsspillere smittet med corona

    Forud for det danske kvindelandsholds afgørende EM-kvalkamp i morgen, er det italienske kvindelandshold er ramt af coronavirus.

    I går testede holdets højre back Alia Guagni positiv for Covid-19, og nu er yderligere to spillere testet positiv, oplyser det italienske fodboldforbund.

    Både de to og resten af holdet er her til morgen blevet testet endnu en gang. Som en følge af de positive tests er den planlagte pressekonference for det italienske hold i eftermiddag aflyst.

    - Vi er trygge ved at spille under UEFA’s protokol, hvor kun spillere, der er testet negativ for covid-19, kan spille, sagde den danske landsholdslæge Jens Olesen efter den første positive italienske test.

    Danmark møder Italien i morgen aften i Empoli, hvor Danmark med en sejr kan sikre sig en plads ved EM-slutrunden i 2022.

  • 'Vi har ikke set svindel på et niveau, der kunne have ændret valgets udfald', siger USA's justitsminister

    Der har været udbredt svindel ved valget.

    Sådan har det gang på gang lydt fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der tabte præsidentvalget i november til sin modkandidat Joe Biden.

    Men der er umiddelbart ingen beviser på den svindel, siger USA's justitsminsiter, William Barr, i et interview med AP.

    Udtalelsen fra justitsministeriet kommer, efter at amerikanske advokater og FBI-agenter har undersøgt specifikke klager og informationer om svindel.

    - Indtil videre har vi ikke set svindel på et niveau, der kunne ændret valgets udfald, siger William Barr.

  • Paven gør op med populister og virus-skeptikere i ny bog

    Pave Frans er tilsyneladende ingen stor fan af Donald Trump. Uden at nævne den amerikanske præsident ved navn går han langt i sin kritik i sin nye bog 'Let Us Dream' (Lad Os Drømme, red.), som er blevet til i samarbejde med den argentinsk-fødte paves engelske biografiforfatter Austen Ivereigh under coronakrisen, skriver nyhedsbureauet AP.

    Pave Frans, der har beklædt embedet siden 2013, langer i bogen ud efter de populistiske politikere, som holder vælgermøder, der minder ham om 1930'erne - og hykleriet blandt de konservative katolikker, som støtter populisterne.

    - Når jeg hører på nogle de populistiske ledere, som vi oplever i øjeblikket, så mindes jeg 1930'erne, hvor nogle demokratier nærmest fra den ene dag til den anden faldt fra hinanden og endte som diktaturer.

    Samtidig går paven også i rette med nedrivninger af statuer, som han kalder en misforstået forsøg på at 'renskure fortiden'. Han gør også op med racistisk politivold og kritiserer folk, som demonstrerer imod coronarestriktioner.

    Pave Frans ved en bøn på Piazza di Spagna i Rom. Nu har han skrevet en bog, hvor han deler sit syn på verden med læserne. (Foto: REMO CASILLI © Scanpix)
  • Mette Frederiksen bliver hevet i samråd, efter at embedsmænd fra ministerium har bedt medier om at slette 'ulovlig ordre' fra mink-historier

    Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard kalder statsminister Mette Frederiksen (S) i samråd, skriver Berlingske.

    Det sker, efter at jurister fra Justitsministeriet har kontaktet flere medier og bedt dem om at slette formuleringen 'ulovlig ordre' fra de artikler, hvor det fremgår, at regeringens ordre om at aflive samtlige mink i Danmark var ulovlig.

    - Jeg har kaldt statsministeren i samråd, fordi hun er pressens minister. Det går ikke, at embedsmænd, som skal være fuldstændig neutrale, ringer rundt til medierne for at korrekse dem i deres sprogbrug, siger Pia Kjærsgaard til Berlingske.

    Striden bunder i, at Justitsministeriets jurister i et notat vurderer, at et pressemøde ikke kan udgøre en ordre. Det var netop på et pressemøde, at Mette Frederiksen bekendtgjorde beslutningen om, at samtlige mink i Danmark skal aflives.

  • Ni måneder gammel baby blandt fire døde efter påkørsel i tysk by

    En ni måneder gammel baby og en 73-årig kvinde er blandt de fire dødsofre efter, at 51-årig mand førte sin bil ned gennem en gade i centrum af den tyske by Trier i delstaten Rheinland-Pfalz tidligere i dag og påkørte tilfældige forbipasserende. Manden brugte en Range Rover-SUV til sin amokkørsel, hvor han svingede fra side til side i et forsøg på ramme sine ofre.

    Det har de lokale myndigheder med borgmester Wolfram Leibe (SPD) i spidsen oplyst her til aften ved et pressemøde. Borgmesteren kalder dagen i dag 'den mørkeste i byen Triers historie siden 2. Verdenskrig'.

    Den 51-årige er en lokal mand, født i Trier og senest boende i en forstad til byen. Politiet har endnu ikke kunnet afdække et motiv til udåden. Manden var ifølge en alkoholprøve beruset med en promille på 1,4, og i morgen skal han mentalundersøges.

    Udover de fire dødsofre, er der også 15 sårede efter vanvidskørslen, heriblandt fire svært kvæstede.

    Fire mennesker blev dræbt, da en 51-årig mand fra lokalområdet bevidst påkørte forbipasserende på en gågade i det centrale Trier i Tyskland. (Foto: STEIL-TV © Scanpix)
  • Danmark vinder EM-kvalifikationsgruppe efter uafgjort i den sidste kamp

    Det danske kvindelandshold i fodbold spiller uafgjort 0-0 på hjemmebane mod Italien. Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark er klar til EM-slutrunden i 2022, som spilles i England.

    Begge hold havde flere store chancer for at afgøre kampen, men det lykkedes ikke, blandt andet takket være keeper Lene Christensen, der debuterede i det danske mål.

  • Stil spørgsmål til borgmestre og eksperter om nye restriktioner i hovedstadsområdet

    Hvad betyder de nye coronarestriktioner, som sundhedsminister Magnus Heunicke i dag har annonceret, for borgerne i de 17 kommuner i hovedstadsområdet, som er omfattet af dem?

    Hvad forventer eksperterne, at effekten bliver af dem? Skal alle unge mellem 15 og 25 år testes for coronavirus - også hvis de lige er blevet testet i en af seneste uger?

    Og hvad er sandsynligheden for, at vi kommer til at kunne fejre jul sammen med familien under nogenlunde normale forhold?

    De spørgsmål - og mange flere - kan du få svar på fra klokken 19, når de to borgmestre Steen Christiansen fra Albertslund og Simon Aggesen fra Frederiksberg sidder klar til at svare sammen med eksperterne Hans Jørgen Kolmos og Christian Wejse.

  • USA beskylder Kina for at omgå sanktioner mod Nordkorea - og udlover høj dusør

    Det amerikanske udenrigsministerium beskylder Kina for grove og åbenlyse overtrædelser af landets forpligtelser til at opretholde internationale sanktioner mod Nordkorea.

    Samtidig er man parat til at betale op til fem millioner dollar (knap 31 millioner kroner) for oplysninger om omgåelser af sanktionerne.

    - Kina forsøger at "afværge virkningerne" af FN's sanktioner mod Nordkorea, siger den amerikanske viceminister for nordkoreanske anliggender, Alex Wong, ifølge Reuters.

    I en tale i tænketanken Washingtons Center for Strategiske og Internationale Studier siger Wong samtidig, at Kina fortsat er vært for mindst 20.000 nordkoreanske arbejdere, hvilket er i strid med sanktionerne.

  • 37 millioner år gammel sabeltiger er sat på auktion

    Et 37-årig millioner gammelt skelet af en sabeltiger, som i sin tid blev fundet i South Dakota i USA, blev i dag fremvist inden en auktion i næste uge i Piguet Auction House i Geneve i Schweiz. Skelettet er 90 procent komplet forventes og forventes at indbringe omkring en halv million kroner. (Foto: CECILE MANTOVANI © Scanpix)
  • Skat kræver 6,6 milliarder kroner fra Ørsted for britiske havvindmølleparker

    Skattestyrelsen har fremsat krav på 6,6 milliarder kroner mod Ørsted i sag om beskatning af to havvindmølleparker. Ørsted afviser kravet, oplyser energiselskabet i en pressemeddelelse.

    Ørsted har tirsdag modtaget afgørelsen fra Skattestyrelsen med krav om dansk beskatning i 2015 og 2016 af selskabets britiske havvindmølleparker Walney Extension og Hornsea 1.

    Kravet fra Skattestyrelsen lyder på 5,1 milliarder, og oveni er der lagt renter for 1,5 milliarder kroner.

    Ørsted er uenig i afgørelsen og vil anke den til Landsskatteretten, oplyser selskabet ifølge Ritzau.

  • Ungarsk EU-politiker trækker sig efter 'ulovlig sexfest' i Bruxelles

    59-årige Jozsef Szajer erkender, at han var til stede ved festen, som var i strid med de belgiske corona-regler. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)

    Den ungarske europaparlamentariker József Szájer har trukket sig fra politik, efter at han fredag deltog i en ulovlig husfest i Bruxelles, som ifølge belgiske medier var en såkaldt "sexfest" med omkring 25 mænd – heriblandt politikeren, der er et højtstående medlem af regeringspartiet Fidesz, samt flere diplomater.

    Det er nemlig i strid med de belgiske corona-regler at samles så mange mennesker på en gang, og derfor valgte politiet at opløse festen, efter at naboerne havde brokket sig over larmen. Ifølge Politico forsøgte József Szájer at flygte gennem et vindue, men han kom til skade og blev efterfølgende pågrebet af betjentene, som gav ham en advarsel.

    Politiet oplyser, at der blev fundet narkotika i József Szájers rygsæk, men han afviser selv, at det var hans. Han undskylder dog sin "fejl" og understreger, at han er klar til at betale en bøde.

    Fidesz er kendt for sin hårde kurs mod LGBT+-personer – senest ved at homoseksuelle ikke skal kunne adoptere.

  • Bornholmsk drabsoffers venner måtte opgive mindestund for at give plads til BLM-demonstration

    Bornholm er drabsofferet Phillip Johansens venner er taget ud i Nordskoven, hvor deres ven blev dræbt. De ville mindes ham samme dag, som brødrene Mads og Magnus Møller ved byretten blev idømt 14 års fængsel for drabet på Johansen, en dom, som de på stedet valgte at anke.

    Men nu har politiet har bedt vennerne om at forlade stedet, fordi Black Lives Matter har anmeldt en demonstration samme sted om kort tid.

    - Vi er her for at mindes vores ven. Det er vores mindested, siger en af vennerne, Sara Krogh, ifølge DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.

  • Politiet i Trier efter fodgænger-påkørsel: Lige nu er der ingen tegn på flere trusler

    To personer er omkommet, og flere er såret, efter en bil har påkørt fodgængere i en gågade i den tyske by Trier i delstaten Rheinland-Pfalz.

    Føreren af bilen er en 51-årig tysk mand fra Trier-Saarburg distriktet i den vestlige del af Rheinland-Pfalz. Han er anholdt, oplyser det lokale politi.

    Motivet er stadig uvist, og politiet efterforsker sagen.

    Politiet har opfordret folk til at holde sig væk fra byens centrum.

    Gågaden er fortsat afspærret og sikret, men lige nu er der ingen tegn på, at sikkerheden i byen fortsat er truet, oplyser det lokale politi på Twitter:

  • Skoler og gymnasier forbliver åbne, men bliv i egne klasser

    Udover opfordringen til alle unge mellem 15 og 25 år om at lade sig coronateste inden jul, så indfører regeringen også andre restriktioner i hovedstadsområdet. I de 17 hovedstadskommuner forbliver skoler og ungdomsuddannelser åbne, men der kommer nye begrænsninger i hverdagen fra den 7. december.

    I grundskoler, på ungdoms- og voksenuddannelser anbefales det, at spisning foregår i klasselokaler og ikke på fællesarealer. Samtidig indføres der forbud mod undervisning på tværs af klasser på ungdoms- og voksenuddannelser.

    De videregående uddannelser skal omlægge til digital undervisning og eksamener, når det er muligt.

    Til gengæld bliver der nye restriktioner for børn og unges i fritiden: Det vil ikke længere være muligt at forsamles 50 personer til idræts og foreningsaktiviteter for børn og unge under 21 år, som man kan i dag. Der må kun deltage 10 personer ved aktiviteterne.

  • Opfordring: Alle 15-25-årige i hovedstadsområdet skal testes inden jul

    Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har ved dagens pressemøde opfordret alle unge på mellem 15 og 25 år i 17 hovedstadskommuner til at lade sig teste for coronavirus inden jul. Det er i alt omkring 200.000 unge. Det sker, fordi det i øjeblikket særligt er de unge, der bliver smittet i hovedstadsområdet.

    Testindsatsen starter i Ishøj og vil så 'bevæge sig som en karavane' gennem de 17 hovedstadskommuner.

    Det er disse kommuner, der tale om: København, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Tårnby.

    - Jeg ved godt, at unge kan blive ramt af et mildere forløb. Men nogle udvikler et hårdere forløb. Og så er man altså en del af en smittekæde, så man kan komme til at smitte bedsteforældrene i julen, siger Magnus Heunicke.

  • Ny forsvarschef indtager posten: Jeg er ingen enmandshær

    Danmarks nye forsvarschef havde i dag første arbejdsdag på jobbet som leder for landets væbnede styrker.

    Flemming Lentfer, 56, afløser Bjørn Bisserup, der har valgt at gå på pension.

    - Jeg er meget til samarbejde og er ikke nogen enmandshær. Jeg er nødt til at satse på, at der er en masse gode mennesker omkring mig, der kan hjælpe mig med at udføre arbejdet, siger general Flemming Lentfer til DR.

    Han overtager posten efter en stormfuld periode med flere møgsager i Forsvaret. Blandt andet en række svindelsager og en sag om magtmisbrug, som en tidligere hærchef blev dømt for i august.

    Er man kommet helt i mål med oprydningen?

    - Det kan jeg ikke svare på endnu. Jeg tror, jeg har siddet i stolen i tre en halv time nu. Jeg skal lige lande og have en chance for at sætte mig ind i sagerne med mine nærmeste medarbejdere, før jeg kan svare på det spørgsmål, siger Flemming Lentfer.

    General Flemming Lentfer er ny forsvarschef. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Politiet i Trier holder pressemøde: Motiv bag fodgænger-påkørsel fortsat uvist

    To personer er omkommet, og flere er såret efter, at en bil har påkørt fodgængere i en gågade i den tyske by Trier i delstaten Rheinland-Pfalz.

    Føreren af bilen er anholdt, oplyser politiet både på Twitter og under et pressemøde netop nu. Føreren er ifølge politiet en 51-årig tysk mand fra Trier-Saarburg distriktet i den vestlige del af Rheinland-Pfalz.

    Motivet er uvist, og politiet beder folk om ikke at sprede rygter.

    Ambulancer er på stedet i byen, og store dele af centrum er spærret af.

    DR's korrespondent i Tyskland - Michael Reiter - skriver sådan her om episoden.

  • 25-30 personer demonstrerer for Black Lives Matter i Rønne efter dom i drabssag

    25 til 30 personer med tilknytning til Black Lives Matter-bevægelsen demonstrerer i øjeblikket på Store Torv i Rønne.

    Det oplyser Bornholms Politi på Twitter.

    Det sker, i forbindelse med at der er blevet afsagt dom i sagen om det brutale drab på 28-årige Philip Johansen. De to brødre, der var tiltalt i sagen, er blevet idømt 14 års fængsel for drab.

    Black Lives Matter-bevægelsen har fra sagens begyndelse hævdet, at sagen skulle efterforskes som en hadforbrydelse, blandt andet fordi ofret har rødder i Tanzania, og den ene af brødrene bag drabet har et hagekors tatoveret på benet. Derudover fik ofret placeret et knæ på halsen, hvilket har vækket mindelser til et politidrab på en sort mand i USA.

    Ingen af de juridiske parter i sagen har dog ment, at der har været grundlag for at efterforske sagen som en hadforbrydelse.

  • To personer dræbt efter påkørsel med bil i gågade i den tyske by Trier

    Flere personer er blevet ramt af en bil i en fodgængerzone i byen Trier i delstaten Rheinland-Pfalz i Tyskland. To personer er ifølge de første oplysninger døde, flere er sårede.

    Det oplyser det lokale politi på Twitter, og opfordrer indbyggerne i byen til at blive væk fra den indre by. Politiet oplyser, at føreren af bilen er blevet anholdt.

    Ambulancer er til stede på gågaden.

    Opdateres...

  • 32-årig mand dømt for at kaste molotovcocktails ved Christiansborg

    En 32-årig mand er blevet dømt for den særlige paragraf 113 i straffeloven, der handler om at have "antastet Folketingets og regeringens sikkerhed og frihed".

    Han har ved Københavns Byret fået en tidsubestemt behandlingsdom for at have kastet brandbomber i form af molotovcocktails mod Dronningeporten på Christiansborg to dage i træk i februar.

    Han undgår udvisning og at få frataget sit danske statsborgerskab. Det skriver Ritzau.

  • Mystisk svensk sag om indespærring af mand i 28 år: Mor anklaget for legemsbeskadigelse

    En 70-årig kvinde i Stockholm er anholdt og mistænkt for i 28 år at have holdt sin søn indespærret. Det skriver flere svenske medier.

    Ifølge anklageren Emma Olsson handler sagen om, at kvinden har udført frihedsberøvelse og legemsbeskadigelse af sønnen.

    Anklageren oplyser, at det endnu er uvist, hvorfor sønnen ikke selv har slået alarm.

    - Vi skal kortlægge, hvordan denne mand kan være forsvundet fra samfundet. Vi vil afhøre mange vidner, siger hun.

    Kvinden nægter sig skyldig.

    Ifølge svenske medier har kvinden holdt sønnen indespærret, siden han var syv år gammel.

    Det er endnu sparsomt med oplysninger i sagen. Sønnen er i dag i 40'erne og beskrives som tandløs og med sår på benene. Mandet blev søndag fundet af en slægtning i hjemmet.

  • I Moskva er de i fuld gang med at vaccinere befolkningen

    Ikke blot i Kina, men også i Ruslands hovedstad Moska bliver befolkningen i øjeblikket vaccineret mod coronavirus.

    Det sker blandt andet på Domodedovo-sygehuset nær Moskva, hvor folk vaccineres med den russiske Sputnik-vaccine. Det skriver NRK.

    Inden folk kan bliver vaccineret, skal de dog igennem en lægeundersøgelse. De må ikke have antistoffer i blodet eller have feber. Og gravide samt allergikere anbefales ikke at tage imod vaccinen.

    Inden for to uger er det planen, at 18 klinikker i nærheden af Moskva vil begynde at vaccinere befolkningen.

  • Pressemøde om skærpede tiltag i hovedstadsområdet klokken 16

    Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil indkalde til pressemøde klokken 16.

    Her vil man præsentere en række skærpede tiltag i hovedstadsområdet, hvor man i øjeblikket oplever en stigende smitte.

    - Jeg har lige talt med borgmestrene i de her kommuner, og så redegør vi for hele pakken klokken 16 i dag. Tiltagene skal til fordi vi kan se, at smitten stiger i de her kommuner, og der skal altså gøres noget, siger Heunicke til DR, da han er på vej til samråd på Christiansborg.

  • OECD tror på et komplet økonomisk comeback i 2021 - men ikke i Danmark

    De vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation (OECD) tror på, at den globale økonomi i 2021 kan vende tilbage til niveauet før coronakrisen. Det vil en vaccine mod covid-19 hjælpe med til.

    Men genopretningen kommer formentlig ikke alle lande lige meget til gode, fremgår det af OECD's seneste statusrapport ifølge AFP. Dansk økonomi kommer ifølge OECD ikke til at opleve et opsving i 2021, der matcher faldet i år.

    - For første gang, siden pandemien begyndte, er der nu håb om en lysere fremtid, skriver OECD's cheføkononom Laurence Boone ifølge Ritzau.

    - Fremskridt med vaccinen og behandlingen har øget forventningerne, og usikkerheden er vigende, konstaterer han.

    Dansk økonomi forventer OECD vil få et fald på 3,9 procent i år og en fremgang på 1,8 procent i 2021.

  • 1.468 nye smittede siden i går

    Yderligere 1.468 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går.

    Ni yderligere dødsfald er registret.

    I alt 254 personer er indlagt på landets sygehuse. Heraf er 38 personer på intensiv afdeling, hvoraf 24 af dem er i respirator.

  • To unge kvinder sigtet for at drive bordeller i Jylland

    To kvinder på 21 og 29 år fra Esbjerg er anholdt og sigtet for rufferi for at drive bordeller i Jylland for et større økonomisk udbytte.

    Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

    Politiet har efterforsket sagen gennem længere tid.

    Kvinderne har ifølge politiet drevet en række bordeller fordelt over hele Jylland, hvor udenlandske prostituerede har modtaget kunder.

    Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser desuden, at det har fået hjælp fra fire andre politikredse.

    Kredsen oplyser dog ikke, hvilke politikredse der har været involveret i efterforskningen.

  • Kontakttallet er nu 1,1, og smitten stiger især i hovedstadsområdet

    Kontakttallet er nu 1,1. Smitten stiger især i hovedstadsområdet, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

    Han tilføjer, at smitten især stiger i Region Hovedstaden og falder i Region Nordjylland.

    I sidste uge lå kontakttallet på 1,0.

    Sundhedsministeren varslede tidligere, at der i dag kommer skærpede tiltag for at inddæmme coronasmitten i hovedstadsområdet. Hvornår de bliver meldt ud, er der endnu intet information om.

  • Næstvarmeste november siden 1874

    Det blev en lun november 2020. Så lun, at der faktisk var tale om den næstvarmeste november, der er målt siden 1874. Dog må 2020 dele andenpladsen med år 1938, oplyser DMI.

    - Middeltemperaturen endte på 7,7 grader, hvilket er mere end 2 grader over klimanormalen fra 1991-2020, skriver DMI.

    November-varmerekorden blev målt i 2006, hvor middeltemperaturen endte på 8,1. Den højeste temperatur lød på 17,7 grader på Lolland den 2. november, mens den koldeste temperatur lød på minus 4,8 grader ved Isenvad i Midtjylland den 28.

  • Tre mænd sigtet efter voldsom politijagt mellem Randers og Aarhus

    En voldsom politijagt i nat ledte til en anholdelse af tre mænd, der tirsdag klokken 13 stilles i grundlovsforhør i Retten i Randers.

    Det oplyser Østjyllands Politi i en døgnrapport.

    Med 200 kilometer i timen måtte politiet jage de tre mænd på hele den cirka 30 kilometer lange distance mellem Randers og Aarhus.

    Ud over diverse færdselsovertrædelser, er de tre mænd sigtet for at have begået indbrud i et privat hjem, hvor der er blevet stjålet designerstole og tasker.

  • Ingen risiko for at Søren Espersen har smittet andre DF-medlemmer med coronavirus

    Tidligere i dag fortalte Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, at han var blevet smittet med coronavirus.

    Der er dog ingen risiko for, at Espersen har smittet andre fra partiet. Det er vurderingen fra en læge, som partiet har været i kontakt med. Det siger gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau:

    - Søren Espersen var på Christianborg onsdag og blev smittet torsdag, som det ser ud. Så det burde ikke kunne lade sig gøre, at han har smittet nogen herinde. Søren var heller ikke med på årsmødet i weekenden.

    Ifølge Skaarup er Espersen blevet smittet ved at arrangement i Hjemmeværnet, hvor han er kommitteret.

  • Ny ghettoliste glæder Danmarks Almene Boliger

    Transport- og Boligministeriet har i dag præsenteret den årlige ghettoliste.

    Her fremgik det, at antallet af boligområder på listen er faldet fra 28 i 2019 til 15 i 2020.

    Og det glæder administrerende direktør i BL - Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen:

    - Det er udtryk for, at det arbejde, som boligorganisationer og kommuner driver i de udsatte områder, rent faktisk virker. Ikke mindst i forhold til at få folk i beskæftigelse, udtaler han i en pressemeddelelse.

    Bent Madsen mener dog, at kriterierne, der danner grundlag for listen, bør justeres.

  • Lars Løkke: Venstre har ikke længere brug for mig

    Lars Løkke Rasmussen ved Folketingets åbning på Christiansborg i oktober 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

    Tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen skriver på Facebook, at han ikke længere mener, at Venstre har brug for ham.

    Anledningen til opslaget er, at Løkke for få dage siden steg ombord på en båd, der skal føre ham og en række andre kendisser fra Lanzarote til Aruba i Caribien i det, der bliver til reality-programmet 'Over Atlanten'.

    Løkke skriver, at han har "kørt mit arbejdsliv med 120 km. i timen", så da tilbuddet om at deltage i programmet kom, tænkte han:

    "Venstre har ikke længere brug for mig, så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen."

  • Heunicke: Mulig godkendelse af coronavaccine 29. december

    Sundhedsminister Magnus Heunicke bekræfter på Twitter, at de første danskere potentielt kan få et skud vaccine mod covid-19 allerede i januar.

    Det sker, fordi de to første virksomheder nu har søgt om hastegodkendelse af deres vacciner i EU.

    Ministeren oplyser, at Det Europæiske Lægemiddelagentur tager endeligt stilling til vaccinerne for Pfizers vedkommende 29. december og Modernas vaccine 12. januar.

    Hvis vaccinerne bliver godkendt, skal de fragtes til Danmark, og derefter vil man kunne begynde vaccinationen.

  • Brødre skal 14 år i fængsel for voldsomt drab på Bornholm

    Brødrene Mads og Magnus Møller får begge 14 års fængsel for drabet på 28-årige Phillip Johansen i Nordskoven på Bornholm i juni.

    Det har dommere og nævninge netop besluttet.

    Afstumpetheden og den fortsatte mishandling har haft en betydning for, at dommen er endt på 14 års fængsel til begge brødre, siger retsformanden i Retten i Rønne.

    Anklagerne gik efter 14 til 16 års fængsel, mens begge brødres advokater plederede for 12 års fængsel, og derfor oplyses det også, at både Mads og Magnus Møller anker byrettens afgørelse på 14 års fængsel til landsretten.

  • Magasin-ejer lukker britiske butikker efter mislykket salg

    Den 242 år gamle britiske stormagasinkæde Debenhams, der blandt andet ejer Magasin du Nord i Danmark, står til at skulle lukke en lang række butikker.

    Det sker, efter at den økonomisk pressede kæde ikke har fundet en ny ejer til sine aktiviteter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Alene i Storbritannien har Debenhams 124 butikker med 12.000 ansatte, der altså risikerer at miste deres arbejde.

    Debenhams oplyser, at nedlukningen i Storbritannien ikke får betydning for Magasin du Nord i Danmark. I stedet fortsætter den del med at køre som en selvstændig enhed.

  • Magnussens afløser bliver 21-årig russer

    Haas har ansat Nikita Mazepin til at overtage et af de to ledige sæder hos Formel 1-holdet Haas. Det oplyser det amerikanske hold tirsdag på sin hjemmeside.

    For et par uger siden offentliggjorde Haas, at Kevin Magnussen og Romain Grosjean ikke skal køre for holdet til næste år.

    Mazepin kører i øjeblikket i Formel 2, som betragtes som en rugekasse for Formel 1. Mazepin er nummer tre i den aktuelle Formel 2-stilling.

    - At blive en Formel 1-kører er en drøm, der bliver til virkelighed for mig, siger Mazepin til holdets hjemmeside.

  • Lægemiddelstyrelsen: De første danskere kan blive vaccineret allerede i januar - hvis vaccinen bliver godkendt i EU

    Med Pfizer og Modernas EU-ansøgninger om at få en snarlig coronavaccine på markedet, er vi et skridt nærmere på også at få vaccinen til Danmark.

    Sådan lyder det fra Thomas Senderovitz, der er direktør i den danske Lægemiddelstyrelse.

    Han siger til DR, at han regner med, at EU i slutningen af december vil enten godkende eller afvise vaccinerne - og bliver de godkendt, vil de første danskere kunne blive vaccineret allerede i den første halvdel januar 2021, lyder vurderingen.

    - Vi får i løbet af januar to godkendte vacciner, hvis alt går vel, for meget kan gå galt, siger Thomas Senderovitz.

    Hvor mange, der vil kunne få vaccinen i første omgang, er endnu for tidligt at sige.

    Det er dog meldt ud, at det er borgere i øget risiko, altså ældre, kronikere og andre udsatte, samt sundheds- og omsorgspersonale, der vil blive prioriteret først.

  • Britisk minister sår tvivl om brexit-aftale

    Selvom der nu kun er en måned til, at Storbritannien endegyldigt forlader EU, er briterne og EU-landene endnu ikke blevet enige om en frihandels- og samarbejdsaftale, som skal fastsætte nogle af rammerne for deres nye forhold.

    Og ifølge den britiske minister Michael Gove, der har ansvaret for brexit, er det ikke sikkert, at parterne kan blive enige. Det vil blandt andet betyde, at der bliver pålagt told på de varer, som EU og Storbritannien sælger til hinanden.

    - Vi har intensiveret forhandlingsprocessen, men det er vigtigt, at EU også lever op til sit ansvar, siger ministeren.

    Forhandlingerne med EU finder lige nu sted i London.

    Tysklands kansler, Angela Merkel, sagde i går, at EU-landene ikke vil acceptere en aftale for enhver pris - men at "det vil sende et dårligt signal til resten af verden, hvis vi ikke formår at blive enige om en aftale".

  • Knap en million danskere har hentet ny kørekort-app

    Den nye kørekort-app blev tilgængelig for danskerne for en uge siden - den 24. november - og siden da er den blevet hentet 737.215 gange.

    Allerede det første døgn blev app'en hentet over en halv million gange.

    Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen, der står bag alternativet til det fysiske kørekort, ifølge Ritzau.

    (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

    Opgørelsen går fra frigivelsen den 24. november til midnat den 29. november.

    Man skal dog fortsat beholde sit fysiske kørekort, selv om man har hentet appen.

    En af grundene er, at det digitale kørekort kun gælder inden for Danmarks grænser.

  • Pfizer søger om hastegodkendelse af coronavaccine i EU

    Pfizer og BioNTech har søgt om hastegodkendelse af deres coronavaccine i EU, skriver Reuters.

    Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, bekræfter, at man har modtaget ansøgningen.

    Pfizer oplyste i november, at deres vaccine er 95 procent effektiv.

    Også medicinalvirksomheden Modernas vaccine er et skridt nærmere en EU-godkendelse. De indsendte i går den nødvendige information til EU, der skal til for at få en godkendelse.

  • Antallet af ghettoområder er næsten halveret på den nye liste

    Antallet af boligområder på regeringens liste over ghettoområder er faldet fra 28 i 2019 til 15 i 2020, oplyser Transport– og Boligministeriet.

    Dermed er antallet af ghettoområder næsten halveret på den nye liste.

    I år er der hele 13 boligområder, som udgår af ghettolisten, og ingen nye områder som opfylder kriterierne. Det oplyser Boligministeriet i en pressemeddelelse.

    Antallet af udsatte boligområder er faldet med i alt 15.

    Fire boligområder er ude af listen over hårde ghettoområder. Det drejer sig om Agervang i Holbæk Kommune, Finlandsparken i Vejle Kommune, Munkebo i Kolding Kommune og Gadehavegård i Høje Taastrup Kommune.

  • Spotify afslører listerne over, hvem vi har streamet mest i år

    Når året nærmer sig sin afslutning, er det tid til at gøre status. Og det er netop, hvad Spotify har gjort med opgørelser over, hvilke kunstnere og sange, der er blevet streamet mest i Danmark og resten af verden.

    Og i Danmark er vi glade for rap. For Gilli og Branco er de to mest streamede artister i Danmark, mens canadiske The Weeknd's 'Blinding Lights' er det mest streamede nummer i Danmark.

    Branco høstede flere priser ved Danish Music Awards, som blev afholdt i weekenden i Royal Arena. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

    Rapperen Bad Bunny fra Puerto Rico er den mest streamede artist på verdensplan.

    Det oplyser Spotify i en pressemeddelelse.

  • I Københavns Zoo er pingvinerne blevet vaccineret mod fugleinfluenza

    Københavns Zoo vaccinerer i dag deres pingviner mod fugleinfluenza.

    Haven har vaccineret alle deres udendørsfugle i 14 år, siden det store udbrud af sygdommen i 2006.

    Zoo har cirka 50 humboldtpingviner, spheniscus humboldti. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

    Allerede 22. november blev havens 70 flamingoer vaccineret.

    - Der er igen kommet fugleinfluenza til landet. Det er noget møg - men heldigvis ikke for fuglene i Zoo. Vi har nemlig for mange år siden søgt dispensation til at vaccinere, så vi ikke behøver aflive vores cirka 350 udendørsfugle, hvis en der bliver fundet en syg and i Frederiksberg Have, skrev Zoo på Facebook i den forbindelse.

    Pingvinerne skal igennem både sundhedstjek og vaccineres. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Sidste corona-tiltag i Nordjylland ophæves

    De sidste særlige tiltag i syv nordjyske kommuner bliver øjeblikkeligt ophævet.

    Det skyldes faldende smittespredning i Nordjylland, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

    Tiltagene var gældende for kommunerne i Frederikshavn, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thisted, Brønderslev, Hjørring og Læsø og trådte i kraft for knap en måned siden.

    Men siden da er de løbende blevet lempet. Blandt de sidste tiltag har eksempelvis været en opfordring om, at borgere i de syv kommuner omgås færrest mulige personer.

  • Medarbejder på Buckingham Palace dømt for at stjæle medaljer og fotografier fra dronning Elizabeth

    Det britiske kongehus er blevet udsat for tyveri.

    Nærmere bestemt er catering-medarbejderen Adamo Canto fra Buckinham Palace dømt for at have stjålet medaljer og fotografier fra dronning Elizabeths bolig.

    Tyverierne har fundet sted over tre gange mellem den 11. november 2019 og 7. august 2020. Det skriver BBC.

    Buckingham Palace. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

    Nogle af de stjålne materialer har en værdi mellem 10.000 og 100.000 pund og havde ifølge anklagerne været sat til salg på eBay.

    I alt havde Adamo Canto stjålet 37 genstande fra Buckingham Palace.

  • Dansk Folkepartis Søren Espersen smittet med corona

    Dansk Folkepartis Søren Espersen er smittet med corona. Det samme er hans hustru, skriver han selv på Twitter.

    Beskeden om den positive test fik de her til morgen.

    Espersen har i mange året været næstformand for Dansk Folkeparti, men trak sig tidligere på året fra posten. Han er nu partiets forsvars- og udenrigsordfører.

  • Forsvarsadvokater: 12 års fængsel er passende straf til brødre

    Mens anklageren kræver to de brødre idømt 14 - 16 års fængsel for drabet på Phillip Johansen, lyder det fra de to forsvarere, at 12 års fængsel er mere passende.

    - Her skal straffen være 12 års fængsel. Der skal ganske meget til for at idømme en skærpende straf i forhold til det niveau, siger lillebrorens advokat, Henrik Stagetorn.

    Brødrene sidder i øvrigt begge og følger med i strafprocedurene - og der var ingen umiddelbar reaktion, da de blev kendt skyldige i drab.

    - Ifølge min kollega fra P4 Bornholm, der er inde i selve retssalen, var der ingen synlige reaktioner fra dem da dommeren sagde, at de var skyldige i drab, skriver DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe i sin liveblog.

  • Sag om vanvidsbilisme udskudt - tiltalt er strandet i England med coronasymptomer

    I dag skulle retssagen mod en mand, der er tiltalt for at være skyld i et trafikdrab på Langebro i København, være begyndt.

    Men den 27-årige er i England og har udvist coronasymptomer og er derfor ikke mødt op i Københavns Byret, oplyser retsformand Pernille Kjærulff.

    Ved trafikulykken i juli sidste år mistede den 35-årige politibetjent Magnus Buhl Hansen livet. Den 27-årige nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

    Dermed er sagen blevet udskudt til 14. december.

    Inden fredag aften skal den tiltalte bevise, at han har fået taget en coronatest samt vise, at han har en flybillet fra England til Danmark.

  • Prestigefuld restaurantguide udpeger Alchemist som Årets Bedste Restaurant.

    Nordens førende restaurantguide White Guide har kåret restauranten Alchemist til Årets Bedste Restaurant.

    Og tilmed med en overbevisende sejr med 99 ud af 100 point ved White Guides digitale kårings-event - tæt efterfulgt af Geranium og Noma.

    Det oplyser Alchemist i en pressemeddelelse.

    Kokken Rasmus Munk ejer sammen med tidligere Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen Alchemist.

    Kokken Rasmus Munk fotograferet ved Alchemist på Refshaleøen, som åbnede i 2019. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

    Restauranten ligger på Refshaleøen i København og fik i år to Michelin-stjerner.

  • Anklager kræver 14 -16 års fængsel til brødre: Denne sag er blottet for formildende omstændigheder

    Anklageren kræver i sin strafprocedure 14 - 16 års års fængsel til de to brødre, der netop er kendt skyldige i drab på den 28-årige Phillip Johansen i juni på Bornholm.

    - Drab er den mest alvorlige forbrydelse, lød det fra anklagerfuldmægtig Anne Moe i sin strafprocedure, der understregede, at selv om et gennemsnitsdrab giver en straf på 12 års fængsel, bør denne forbrydelse straffes hårdere.

    - Denne sag er blottet for formildende omstændigheder. Der er kun skærpende omstændigheder. Han blev brutalt myrdet og efterladt forsvarsløs, lød det fra Anne Moe.

  • Nævninge og dommere er enige: Brødre kendt skyldige i drab i omtalt sag fra Bornholm

    To brødre er netop kendt skyldige i drab på den 28-årige Phillip Johansen, der i juni blev fundet død i Nordskoven på Bornholm, voldsomt mishandlet og tæsket ihjel.

    Det er samtlige nævninge og dommere, der finder de tiltalte skyldige i drab.

    Dommerne har lagt vægt på, at begge tiltalte i foreningen over en længere periode har udsat Phillip Johansen for særdeles kraftfuld, mangeartet og brutal vold, og at begge tiltalte holdt pauser undervejs.

    Forsvareren havde krævet, at brødrene blev kendt skyldige i 'grov vold med døden til følge', hvilket brødrene også havde erkendt.

    Nu skal der så være strafprocedure fra både anklagere og forsvarere, og derefter forventes den endelige dom med strafudmåling ved middagstid.