Seneste nyt
12. jan kl. 15:44

Inger Støjberg får ny tjans - skal være klummeskribent for Ekstra Bladet

Den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg har fået et nyt job. Hun skal være klummeskribent for Ekstra Bladet, siger hun til avisen.

Støjberg forlod for mindre end en måned siden Christiansborg, efter at hun fik en dom på 60 dages ubetinget fængsel i sagen om ulovlig adskillelse af mindreårige asylpar.

- Jeg er jo ikke holdt op med at have holdninger, bare fordi jeg er blevet smidt ud af Folketinget, siger Inger Støjberg.

Det betyder samtidig, at hun har takket nej til det job, som Dansk Folkeparti har tilbudt hende.

Ifølge Støjberg vil det ikke "være rigtigt at begynde at arbejde på Christiansborg" så kort tid efter dommen.

Seneste nyt

 1. 1 min. siden

  Guvernør: Ukrainske soldater har nået Ruslands grænse

  Ukrainian troops stand at the Ukraine-Russia border in what was said to be the Kharkiv region, Ukraine in this screen grab obtained from a video released on May 15, 2022. Ukrainian Ministry of Defence/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT (Foto: UKRAINIAN MINISTRY OF DEFENCE © Ritzau Scanpix)

  Guvernøren i regionen Kharkiv Oblast, Oleh Sinegubov, har delt en video på mediet Telegram, hvor man efter sigende kan se en gruppe ukrainske soldater ved den ukrainsk-russiske grænse tæt på Kharkiv.

  - Vi er her. Vi er ved grænsen, kan man høre soldaterne sige på videoen, ifølge BBC.

  Det er uvist, helt præcist hvor soldaterne befinder sig, og det har heller ikke været muligt at bekræfte udmeldingen fra guvernøren.

  - Vi er stolte af soldaterne fra den 227. bataljon, som har genrejst grænseskiltet. Vi takker alle, der risikerer deres liv, skriver Sinegubov på Telegram.

  Ukraines hær har de seneste dage haft held til at fortrænge russiske styrker fra området omkring storbyen Kharkiv, Ukraines andenstørste by. Ifølge Sinegubov betyder det, at beskydningen mod byen er aftaget.

 2. 39 min. siden

  McDonald's vil sælge sine forretninger i Rusland

  Den amerikanske fastfoodkæde McDonald's har besluttet sig for at sælge alle sine restauranter i Rusland efter mere end 30 år i landet, skriver Reuters.

  - Den humanitære krise, der er affødt af krigen i Ukraine, og den ustabile situation heraf har gjort, at det ikke længere er holdbart at have forretningen i Rusland, står der i en pressemeddelelse fra McDonald's.

  I marts lukkede burgerrestauranten alle sine butikker i Rusland, og de kan nu se frem til at indkassere cirka 1,2 milliarder dollars, hvis de lykkes med salget.

 3. I dag kl. 12:26

  Fødevarestyrelsen tilbagekalder oliventapenade på grund af allergen

  Der er risiko for, at man får en allergisk reaktion, hvis man spiser oliventapenade, der er solgt i en række butikker.

  Sagen er den, at 'Irmas Oliven tapenade' med bedst før-datoen 25. marts 2024 indeholder udeklareret sesam, der for nogle kan fremkalde en allergisk reaktion.

  Så før det store tapasbord anrettes derhjemme, så tjek endelig datoen.

  Produktet sælges i Irma-, Kvickly-, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen-butikker i hele landet, skriver Fødevarestyrelsen.

  Fødevarestyrelsen råder forbrugere til at levere produktet tilbage til butikken eller at kassere det.

  (Foto: Fødevarestyrelsen)
 4. I dag kl. 11:59

  Prognose: Krigen i Ukraine vil dæmpe væksten i EU

  Krigen i Ukraine og de stigende priser på fødevarer, energi og andre produkter, får nu EU til at dæmpe forventningen om flot vækst i år.

  EU-Kommissionen har i dag offentliggjort en opdateret økonomisk prognose. Her forventer de en økonomisk vækst på 2,7 procent i EU i 2022.

  14 dage før Rusland invaderede Ukraine, var forventningen ellers en vækst på 4,0 procent.

  Samtidig forventer EU-Kommissionen en rekordhøj inflation på 6,8 procent i år.

  Sidste uge pegede en dansk økonomisk redegørelse fra Finansministeriet på, at inflationen vil falde til under to procent næste år, og at Danmark går mod mere normale tider.

 5. I dag kl. 11:53

  Pop-fænomen var 'historisk' til Billboard Music Awards

  Sanger Olivia Rodrigo har haft lidt af en kometkarriere og høvler priser hjem i år. Senest er det blevet til syv styks ved Billboard Music Awards. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  Hun kom. Hun så. Og hun sejrede. Selvom hun faktisk ikke var til stede.

  For popsangeren Olivia Rodrigo var den helt store vinder til årets Billboard Music Awards, der løb af stablen natten til mandag i USA.

  Den 19-årige 'Drivers License'-sanger vandt syv priser – blandt andet for at være den bedste nye artist, den bedste kvindelige solist og som "top Hot 100 artist". Undervejs slog hun blandt andre store popstjerner som Dua Lipa og Taylor Swift.

  Ifølge Billboard er det en historisk bedrift og en af de bedste debuter til prissuddelingen for en sanger nogensinde. For at finde en tilsvarende bedrift skal man spole tiden 20 år tilbage, hvor sangeren Ashanti vandt otte priser.

  • Sanger Doja Cat var lutter smil med god grund. Hun vandt nemlig fire priser. (Foto: Steve Marcus © Ritzau Scanpix)
  • Rapperen Jack Harlow var blandt de fremmødte til Billboard Music Awards. Om halvanden måned optræder han på Roskilde Festival. (Foto: MARIA ALEJANDRA CARDONA © Ritzau Scanpix)
  • En sjælden optræden fra rap-veteranen og aftenens vært P Diddy blev det også til. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)
  • Megan Thee Stallion både optrådte og vandt. Også hun skal snart optræde på Roskilde Festival. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)
  • Den skandaleramte rapper Travis Scott optrådte for første gang i TV siden den forfærdelige ulykke til hans Astroworld Festival, der kostede flere mennesker livet. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 6. I dag kl. 11:21

  22-årig kvinde dør efter arbejdsulykke på skole i Ballerup

  En 22-årig kvinde er afgået ved døden i forbindelse med en arbejdsulykke på en skole i Ballerup søndag.

  Det fortæller vagtchef Torben Wittendorff fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

  Flere personer var søndag aften ved at udføre noget arbejde på skolen. Undervejs kom kvinden alvorligt til skade og blev kørt på hospitalet, men hendes liv stod ikke til at redde.

  Ulykken skete indenfor, men det var ikke i forbindelse med undervisning, og det er hverken en elev eller lærer på skolen, som har mistet livet.

  Vagtchefen vil ikke komme med nærmere detaljer, men Arbejdstilsynet undersøger, hvad der ligger til grund for ulykken.

  Politiet vil i forbindelse med sin efterforskning undersøge, om der er sket noget strafbart. Kvindens pårørende er underrettet.

 7. I dag kl. 11:50

  Shanghai begynder at genåbne efter streng corona-lockdown

  Indbyggere i Shanghai kan fra i dag så småt igen begynde at gå i supermarked, i indkøbscentre og på restaurant. Det skriver nyhedsbureauet AP, og henviser til, at de kinesiske myndigheder i dag har meldt ud, at man langsomt vil begynde at lempe på restriktionerne.

  Ifølge DR's reporter i Shanghai, Philip Róin, er det dog begrænset, hvor mange, der reelt kan gå ud på trods af de nye ændringer.

  - Det er tydeligt, at den her nye politik stadig har til gode at blive accepteret af de helt lokale myndigheder på gadeniveau. Så selvom bystyret siger, vi må gå ud, så sidder langt størstedelen af de mennesker, jeg har talt med stadig indespærret, siger Philip Róin.

  Borgernes indespærring bliver efter planen gradvist ophævet i de kommende uger, men for nu står gaderne stadig tomme, og der er fortsat opsat hegn rundt om i byen.

  Ifølge myndighedernes tretrins plan for genåbningen af Shanghai vil livet i byen langsomt “normaliseres” efter 1. juni.

  Det bor cirka 25 millioner indbyggere i Shanghai. Ifølge AP rapporterede Kina mandag 1.159 smittetilfælde, langt de fleste i Shanghai.

  Rettelse: I en tidligere version citerede vi AP for, at flertallet af indbyggerne i Shanghai fra i dag kunne gå ud efter en længere coronanedlukning. Det er ikke helt korrekt. Artiklen er nu opdateret med citat fra DR's reporter i Shanghai.

 8. I dag kl. 10:19

  PCR-testkapaciteten halveres

  Corona-smitten i samfundet er fortsat faldende, og vi behøver ikke længere en negativ test for at komme ind på spisesteder eller barer.

  Det betyder også, at der er markant færre danskere, som lader sig PCR-teste.

  I den seneste uge er der i gennemsnit foretaget ca. 5.000 test om dagen. Derfor er det blevet besluttet at nedjustere den daglige PCR-testkapacitet fra 40.000 til 20.000 daglige test, skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

  Nedskaleringen forventes at medføre færre test-steder, ligesom åbningstiderne nok også bliver ændret. Tilpasningerne vil ske løbende.

  Senere på året præsenterer regeringen en covid-19-teststrategi for 2022 og vinter 2022/23, der blandt andet definerer den fremtidige testkapacitet.

 9. I dag kl. 09:45

  Jeppe Kofod før EU-møde: Den næste sanktionspakke vil gøre ondt på EU-lande

  EU's sjette sanktionspakke med udfasning af russisk olie har store konsekvenser for flere af unionens lande. Det er grunden til, at det trækker ud med at blive enige.

  Sådan lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på vej ind til møde med EU-landenes udenrigsministre mandag i Bruxelles.

  - Der er nogle lande, for hvem denne pakke gør rigtig ondt, fordi de er så afhængige af import af olie, forklarer udenrigsministeren til Ritzau.

  Han understreger, at Danmark stiller sig bag EU-Kommissionens forslag om at udfase russisk råolie inden for seks måneder. Raffinerede russiske olieprodukter skal ifølge EU-Kommissionens udspil udfases inden for ni måneder.

  Jeppe Kofod forventer, at det vil ende med en aftale.

 10. I dag kl. 09:32

  Mindst to mennesker har mistet livet efter skyderi på et loppemarked i Texas

  Politiet mødte talstærkt op til et skyderi i Harris County, Texas. Flere mistænkte er anholdt i sagen. (Foto: MARK FELIX © Ritzau Scanpix)

  Mindst to mennesker har mistet livet og tre er blevet såret under et skyderi ved et loppemarked i byen Houston, i den amerikanske delstat Texas.

  Det bekræfter de lokale myndigheder i delstaten, der peger på, at der opstod en kontrovers blandt en gruppe af mænd "af latinamerikansk oprindelse".

  - Fem mænd af latinamerikansk oprindelse begyndte at slås, og det endte med, at de trak skydevåben frem, lyder det fra Susan Cotter fra politiet i Harris County, hvor skyderiet fandt sted.

  Myndighederne bekræfter desuden, at alle sårede og de to omkomne var en del af skænderiet, der førte frem til skyderiet.

 11. I dag kl. 09:24

  Sidst skaffede den 218 stemmer: Thisted forsøger sig igen med en valgbus

  Thyboer kan fra i dag møde en valgbus, hvor de kan stemme 'ja' eller 'nej' til at afskaffe forsvarsforbeholdet i EU.

  Bussen kører rundt til udvalgte stoppesteder i Thisted Kommune.

  Ved sidste års kommunalvalg skaffede valgbussen 218 stemmer. Den er værd at bruge penge på, mener kommunaldirektør Ulrik Andersen:

  - Hvis nogen har rigtig svært ved at komme ud til valgstedet, får de den her ekstra mulighed, siger han.

  Siden sidste års kommunalvalg har kommunen skåret 11 af de normale valgsteder væk, så der nu er 15 steder, thyboerne kan stemme den 1. juni.

 12. I dag kl. 09:14

  Forældre klædt i gult demonstrerer for flere pædagoger foran KL-topmøde

  Mødet finder sted i Aalborg Kongres- og Kulturcenter mellem klokken 10 og 12 i dag. (Foto: Christine Nørgaard)

  - Vi er her endnu, og vi er ikke tilfredse.

  Sådan lyder det fra de forældre, der demonstrerer foran Kommunernes Landsforenings Børn og Unge Topmøde i Aalborg i dag.

  Der er tale om forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen, der også i 2019 var på gaden for at kæmpe for mere personale i børnehaverne.

  Og igen i dag bliver politikerne altså mødt af de gulklædte voksne, når de ankommer til topmødet.

  - Vi er ikke i mål, så derfor kæmper vi videre. Det er selvfølgelig det, vi gerne vil vise dem, når de kommer, siger Rikke Thrane, som er en af deltagerne i dag.

  Loven om minimumsnormeringer er vedtaget, men demonstranterne mener ikke, kommunerne er gode nok til at omsætte dem.

 13. I dag kl. 09:05

  Ryanair bløder milliarder

  Det kommer nok bag på de færreste, at benzin og andet brændstof er dyrt for tiden, og det har flyselskabet Ryanair også måtte sande.

  I det seneste regnskabsår har de nemlig tabt mere end 2,6 milliarder kroner på blandt andet flybrændstof.

  Ryanair har ellers lavet tæt på en tredobling af deres omsætning i forhold til samme periode året før og tjent 36 milliarder kroner, men deres udgifter overgår altså stadig deres indtægter.

  Den større omsætning er ellers et resultat af, at coronarestriktionerne er blevet lempet eller ophævet i perioden, hvilket har fået flere til at flyve igen.

  Uden at sætte et konkret tal på deres forventninger, håber flyselskabet på et fornuftigt overskud i det nye regnskabsår.

  Både flyet og Ryanairs udgifter går støt opad. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)
 14. I dag kl. 08:56

  Torsdag kan blive årets første officielle sommerdag

  Der er stor chance for, at vi får den første meteorologiske sommerdag på torsdag, hvor store dele af landet får op til 25 grader. I Sønderjylland kan termometeret endda ramme 27 grader.

  Det fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen ved DMI til Ritzau.

  En meteorologisk sommerdag er kendetegnet ved temperaturer på over 25 grader.

  Men selv om det bliver varmt, holder det ikke nødvendigvis tørt. Ifølge DMI bliver torsdag den dag på ugen, hvor der kan falde mest regn med 4-5 millimeter.

  Og bor du på Bornholm eller i den vestlige del af Jylland, vil temperaturen ikke nå højere end omkring 15-20 grader.

 15. I dag kl. 08:29

  Millioner så månen blive blodrød

  Blodmånen set fra Rio de Janeiro i Brasilien. (Foto: Carl De Suza © AFP)

  Millioner af nord- og sydamerikanere kunne i nat se en total måneformørkelse – også kaldet blodmåne.

  Fænomenet opstår, når Jorden kommer mellem Solen og Månen og skygger for solens stråler. Takket være Jordens atmosfære spredes solens lys, og det farver Månen rød.

  I Danmark og resten af Europa var der "kun" en delvis måneformørkelse, der farvede Månen svagt orange.

  Men 7. september 2025 skulle der være chance for at se en total måneformørkelse også her fra Danmark.

  • Los Angeles, USA. Kirken i forgrunden er den ukrainske ortodokse kirke, St. Andrew. (Foto: DAVID SWANSON)
  • Her ses månen fra Skopje i Nordmakedonien. (Foto: Ognen Teofilovski)
  • Folk har taget plads i park i Buenos Aires i Argentina for at se måneformørkelsen. (Foto: Lois Robayo © AFP or licensors)
  • Poseidons tempel nær Athen i Grækenland. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS)
  1 / 4
 16. I dag kl. 07:45

  Kommunerne vil flytte 10. klasse væk fra folkeskolen

  10. klasse skal væk fra folkeskolen og i stedet høre til hos ungdomsuddannelserne.

  Det foreslår Kommunernes Landsforening, som med sit forslag vil give 10. klasse en ny rolle som starten på en ungdomsuddannelse frem for afslutningen på folkeskolen.

  Baggrunden er, at 45.000 unge ikke kommer videre til uddannelse eller job, efter de har forladt folkeskolen. Det skriver Jyllands-Posten.

  Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener dog ikke, at forslaget øger chancerne for at få flere unge i uddannelse.

  Han siger til avisen, at hvis man knytter 10. klasse op på ungdomsuddannelserne, bliver de mere målrettede, og det vil helt sikkert opleves som et pres for nogle af disse unge.

 17. I dag kl. 07:35

  Dagens vejr: Tørt og skyet, men nogen kan se frem til sol

  Dagen i dag bliver en skyet affære, men ingen mørke skyer truer i horisonten.

  Det bliver en tør, skyet omgang ude i det danske land, men længst mod nord bliver det dog til nogen sol, skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

  Temperaturerne nærmer sig det sommerlige med mellem 15 og 19 grader. Ved østvendte kyster lidt køligere. Fra nord og nordøst kommer der nemlig det, nordmændene vil beskrive som en "laber bris" eller måske endda en jævn vind, der kan køle en smule.

  I aftentimerne bliver det også mest skyet og tørt, men i nat får de sydvestlige egne lidt regn.

 18. I dag kl. 07:19

  Russiske styrker beskyder ukrainsk hospital i Luhansk

  Et ukrainsk hospital blev søndag beskudt af russiske styrker i Luhansk-regionen.

  Det oplyser lederen af den militære administration i Luhansk, Serhij Hajdaj, ifølge det amerikanske medie CNN på beskedtjenesten Telegram.

  Luhansk-regionen udgør sammen med Donetsk mod syd Donbas-området, som Rusland lige nu forsøger at erobre.

  Der er imidlertid ingen forlydender om dødsfald i angrebet mod hospitalet.

  - I løbet af det seneste døgn har orkerne (nedladende ord for russere, red.) udført 11 artilleriangreb mod Sjevjerodonetsk, siger Hajdaj.

  De russiske styrker har ifølge Hajdaj angrebet "huse, en kemikaliefabrik, en skole og et hospital".

 19. I dag kl. 07:07

  Holger Rune fortsætter himmelflugten: Indtager rekordplaceringverdensranglisten

  Holger Rune spiller i disse dage i franske Lyon. (Arkivfoto) (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

  Et sted, hvor ingen anden mandlig dansk tennisspiller nogensinde har været før.

  Holger Rune har haft et forrygende 2021 og da den opdaterede verdensrangliste kom ud her til morgen, kunne det danske stortalent se sit navn rykke op som nummer 40.

  Det gør Rune til den højest placerede dansker nogensinde på herrernes liste. Tidligere havde Kenneth Carlsen rekorden, da han en enkelt uge i 1993 lå nummer 41 på listen.

  Tennisspilleren er rykket to pladser frem, fra 42. til 40. pladsen, og fremmarchen den seneste tid skyldes især, at 19-årige Holger Rune tidligere på måneden vandt sit første ATP-trofæ.

  Rune spiller lige nu en ATP-turnering i Lyon, der fungerer som optakt til grandslam-turneringen French Open, og her spillede han sig søndag videre ved at slå franske Arthur Rinderknech.

 20. I dag kl. 07:00

  Flere partier vil skrue på vigtig tidsfrist efter fejl i voldtægtssag

  En fejl hos Statsadvokaten i København har ført til, at en voldtægtssag ikke kommer for retten.

  Der må nemlig ifølge loven højst gå to måneder fra en sag er droppet af politiet, indtil en tidligere sigtet får besked om, at statsadvokaten har besluttet, at sagen alligevel skal for retten.

  Derfor vil partier som SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten nu have ændret reglerne, så fejlen ikke sker igen.

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) har i samme ombæring bedt justitsministeriet og de involverede myndigheder om at se på, om der er et generelt problem.

  - Hvis det viser sig, at der er et mere generelt problem, synes jeg, at vi skal inddrage Folketinget og diskutere, om der er behov for at justere retsplejeloven, siger Mattias Tesfaye.

 21. I dag kl. 06:20

  Danmark sender 140 millioner til tørkeramte på Afrikas Horn

  Dele af Kenya, Somalia og Etiopien er ramt af en alvorlig tørke. Det er den værste tørke i området i 40 år ifølge FN.

  Derfor vil Danmark give et ekstraordinært humanitært bidrag på 140 millioner kroner til FN’s nødhjælpsorganisationer i området og til organisationer som Red Barnet og Røde Kors.

  Pengene skal blandt andet sikre ernæring og rent vand i området, oplyser udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

  Med det nye bidrag har Danmark givet omkring 300 millioner kroner til nødhjælpsarbejdet i området.

  FN vurderer, at tørken har betydet, at over 15 millioner mennesker oplever sult, og at næsten to millioner børn risikerer at dø af sult.

 22. I dag kl. 06:11

  Sydkorea tilbyder Nordkorea hjælp til bekæmpelse af coronavirus

  Sydkorea tilbyder nu vacciner, medicin, lægeudstyr og sundhedspersonale til nabolandet Nordkorea, som i øjeblikket slås med et udbrud af coronavirus.

  Sydkoreas nye præsident, Yoon Suk-yeol, har allerede luftet idéen om at hjælpe Nordkorea med dets økonomiske problemer, hvis landet afvikler dets atomvåbenprogram. Nu er Yoon også klar til at bistå Nordkorea i kampen mod coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er kun få dage siden, at den nordkoreanske stats nyhedsbureau KCNA, ifølge Reuters, meddelte, at 15 er døde og 296.180 personer i Nordkorea har febersymptomer og dermed er under mistanke for at være smittet med coronavirus.

  Nordkorea og Sydkorea gik i krig med hinanden i 1953. De to lande indgik tre år senere en våbenhvile, men formelt set er de to lande stadig i krig med hinanden.

 23. I dag kl. 05:43

  Slut med mundbind i lufthavne og på fly – dog ikke i Tyskland

  Fra i dag anbefaler EU ikke længere, at passagerer som hovedregel skal bære mundbind i lufthavne og på fly.

  Men i en række EU-lande er det stadig obligatorisk at bære mundbind under flyvningen. Det gælder blandt andet i Tyskland, hvor der stadig er krav om mundbind i busser, tog og på fly frem til 23. september. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Europas største lavprisflyselskab, Ryanair, har offentliggjort en liste over 14 EU-lande, hvor nationale love stadig kræver, at man bærer mundbind i offentligt transport for at forhindre smittespredning med coronavirus. Ud over Tyskland omfatter listen populære turistdestinationer som Spanien, Grækenland, Portugal og Italien.

  Danmark fjernede kravet om mundbind i danske lufthavne i marts i år.

 24. I dag kl. 05:12

  En er død og flere kvæstede efter skyderi ved kirke i Los Angeles

  Politiafspærring uden for Geneva Presbyterian Church i Laguna Hills, Orange County. Ifølge det lokale politi er fem personer hårdt såret og en person død efter en person affyrede skud. (Foto: CAROLINE BREHMAN)

  En person har mistet livet og flere andre er blevet hårdt kvæstede efter en person sent søndag aften dansk tid åbnede ild mod flere mennesker ved en kirke i Laguna Hills, Orange County i Californien.

  Politiet skriver på Twitter, at det har tilbageholdt én person og beslaglagt et våben i forbindelse med hændelsen.

  Skyderiet sker bare én dag efter at ti personer blev skudt og dræbt, mens yderligere tre blev kvæstet i byen Buffalo, som ligger i delstaten New York.

  I Buffalo overgav en 18-årig hvid mand sig til politiet. Politiet kaldte ifølge nyhedsbureauet Reuters skyderiet "racistisk motiveret voldelig ekstremisme".

  Det vides endnu ikke, hvad motivet bag skyderiet i Los Angeles er.

  USA's præsident, Joe Biden, vil tirsdag aflægge Buffalo et besøg. Det skriver det amerikanske medie CNN ifølge Reuters.

 25. I går kl. 23:57

  Flere ofre såret af skud ved kirke i Los Angeles

  Flere ofre er blevet ramt af skud ved en kirke i det amerikanske amt Orange County, som ligger i byen Los Angeles.

  Det oplyser det lokale politi på Twitter.

  Én person er blevet tilbageholdt i forbindelse med hændelsen, og politiet har beslaglagt et våben, som kan være involveret i sagen.

  Ifølge avisen Los Angeles Times er det lokale nødberedskab allerede til stede. Avisen skriver, at nogle har fået behandling på stedet, mens andre er blevet kørt på hospitalet.

 26. I går kl. 23:36

  I et telt i lufthavnen i Mogadishu har Somalia valgt en ny præsident

  Rettelse: I den oprindelige udgave var der byttet rundt på navnene på den nyvalgte og den afgåede præsident. Den nye præsident hedder Hassan Sheikh Mohamud.

  Somalia har efter et længere udskillelsesforløb, der startede med i alt 36 kandidater, nu endelig valgt landets nye præsident.

  Det skriver Reuters.

  Det nye statsoverhoved er landets tidligere leder Hassan Sheikh Mohamud, som til sidst var alene tilbage i kampen med landets nu eks-præsident, Mohamed Abdullahi Muhamed.

  Selve valget foregik i et bevogtet telt i lufthavnen i Mogadishu, og de eneste, der kunne stemme, var landets 54 senatorer og 275 medlemmer af nationalforsamlingen.

  I løbet af dagen har der lydt eksplosioner ikke langt fra lufthavnen, hvilke vidner om landets ekstremt ustabile sikkerhedssituation, der er plaget af både et islamisk-fundamentalistisk oprør og af en sultkatastrofe.

 27. I går kl. 22:04

  AGF-stime uden sejr fortsætter og tæller nu 13 i træk

  Kalenderen viste februar, da AGF senest gik fra banen med tre point.

  Søndag aften tabte aarhusianerne med 1-0 på udebane i Viborg, og sejren over Sønderjyske for tre måneder siden er fortsat klubbens eneste i hele foråret.

  Alligevel ser det unægteligt ud til, at AGF undgår nedrykning. Der resterer nemlig kun en enkelt runde af Superliga-sæsonen, og forspringet til Vejle under stregen tæller både tre point og en betydeligt bedre målscorer.

  Derfor skal aarhusianerne blot undgå at i næste weekend. Og selv hvis det sker, skal Vejle indhente 18 mål.

  Søndag aften kom de bagud, da Viborgs hollandske midtbanemand Clint Leemans opsnappede bolden i feltet og sparkede den imellem handskerne på Jesper Hansen. Efter pausen lykkedes det aarhusianerne at udligne, men Nicolai Poulsen blev korrekt vinket offside.

  Det lykkedes ikke for AGF at sende bolden i nettet, selvom de truede hjemmeholdet ad flere omgange i anden halvleg.

  Med sejren på 1-0 er oprykkerne fra Viborg tilbage på den syvendeplads, der giver mulighed for europæisk fodbold efter sommerferien.

 28. I går kl. 22:01

  Venstre vil have Folketingets ledelse ind i sag om Claus Hjort

  Venstres Karen Ellemann er selv medlem af Folketingets Præsidium, som hun vil have til at gå ind i sagen om Claus Hjort. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Folketingets øverste ledelse, Præsidiet, bør sørge for, at Folketingets medlemmer får at vide, hvad regeringen vil tiltale tidligere minister Claus Hjort Frederiksen (V) for.

  Sådan lyder opfordringen fra Karen Ellemann (V) i Politiken. Ellers kan de ikke vurdere, om Hjort skal fratages sin immunitet, mener hun.

  - Når vi står med en så vanskelig sag, hvor regeringen vil tiltale et medlem af Folketinget, så er det vigtigt, at vi har viden om, hvad sagen drejer sig om. Hvorfor skulle vi ellers have bestemmelsen om immunitet?, siger hun til avisen.

  Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), oplyser dog til Politiken, at han forventer, at justitsminister Mattias Tesfaye (S) og partilederne selv finder en løsning.

  Tidligere på ugen oplyste Rigsadvokaten, at Claus Hjort vil blive tiltalt under paragraffen om landsforrædderi, men Tesfaye har indtil videre afvist at fortælle, hvad tiltalen dækker over.

 29. I går kl. 21:40

  Danmarks ishockeyherrer lider stort VM-nederlag mod Schweiz

  (Foto: Roni Rekomaa © Ritzau Scanpix)

  Danmarks ishockeyherrer fik fredag en fabelagtig start på VM i Finland, da de slog Kasakhstan med hele 9-1.

  Men i søndagens gruppespilskamp mod Schweiz havde danskerne svært ved at følge op på den fine start, og i stedet kom de en tur på glatis.

  Schweizerne viste sig nemlig som for svær en modstander for det danske mandskab, der endte med at tabe hele 6-0 i deres anden gruppespilskamp ved slutrunden.

  Efter de første to kampe i VM's gruppe A har ishockeyherrerne derfor forsat tre point. Danmark skal spille yderligere fem kampe i gruppespillet, hvorfra de fire bedste hold avancerer til kvartfinalerne.

  Landsholdets næste modstander ved VM i ishockey er Italien. Den kamp spilles tirsdag.

 30. I går kl. 21:27

  I morgen bliver Månen blodrød, når sjældent fænomen rammer Europa

  Næste gang vi i Danmark kan opleve en total måneformørkelse er 7. september 2025. (Foto: Mike Blake © Ritzau Scanpix)

  Under en total solformørkelse bliver solen fuldstændig sort, og under en total måneformørkelse bliver månen fuldstændig rød. Meget logisk, ik?

  I morgen kan du, hvis du vel og mærke befinder dig næsten et hvilket som helst andet sted i Europa end Danmark, opleve det sjældne fænomen, som også er kendt som blodmåne.

  Men det betyder ikke, at vi går fuldstændig glip af løjerne i Danmark, for vi kan stadig se en delvis måneformørkelse, som også farver Månen svagt orange.

  Fænomenet opstår, når Jorden kommer mellem Solen og Månen og skygger for solens stråler. Takket være Jordens atmosfære spredes solens lys, og det farver Månen rød.

  Hvis du vil opleve en næsten rød Måne i morgen, skal du ikke for sent op. Du kan nemlig kun se den fra klokken 04.27 til klokken 07.55.

 31. I går kl. 20:38

  Efterlyst for drab begået på Døllefjelde Musse Marked har meldt sig selv

  En 29-årig mand, der har været efterlyst for det knivdrab, der fredag blev begået på Døllefjelde Musse Marked på Lolland, er søndag aften blevet anholdt efter at have meldt sig selv.

  Det oplyser Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi i en pressemedelelse.

  Anholdelsen sker efter at politiet søndag formiddag besluttede at offentliggøre navn og foto på den mistænkte i sagen, men det er uvist, om det er det, der har fået manden til at melde sig selv.

  Offeret for drabet var en 32-årig mand, der efter knivstikkeriet blev fløjet til Rigshospitalet for at blive behandlet for sine skader. Men lørdag afgik manden ved døden.

  Det er endnu uvist, hvordan den 29-årige forholder sig til sigtelsen.

 32. I går kl. 20:20

  Hundredevis af københavnere demonstrerer for retten til fri abort i USA

  Lørdag gik tusindvis af amerikanere på gaden for at kræve sikker og lovlig adgang til abort. Her ses aktivister på vej til USA's Højesteret i Washington. (Foto: Jose Luis Magana © Ritzau Scanpix)

  Flere hundrede mennesker var i dag samlet foran den amerikanske ambassade i København i kampen for retten til fri abort i USA og resten af verden.

  Protesten var en reaktion på, at det for godt to uger siden kom frem, at et flertal i USA's Højesteret planlægger at fjerne amerikanske kvinders ret til fri abort. En ret, der vel at mærke er anset som beskyttet af landets forfatning.

  - Det er vi nødt til at stå op imod. International solidaritet er en hjørnesten i den feministiske kamp. Hvis det var i Danmark, det skete, ville vi også ønske, at der var andre lande, der ville være med til at støtte vores basale menneskerettigheder, siger Frederikke Bencke, der er en af arrangørerne bag demonstrationen.

  Lørdag gik tusindvis af amerikanere ligeledes på gaden for protestere imod udsigten til at miste en ret, som landets kvinder og livmoder-bærere har haft siden 1973.

  Herunder kan du høre Frederikke Bencke fortælle, hvorfor demonstrationen er vigtig:

 33. I går kl. 19:53

  Brøndby vinder for første gang i mere end to måneder

  De forsvarende danske mestre fra Brøndby har mildest talt været skidt kørende.

  Vestegnsklubben har ikke vundet siden begyndelsen af marts, og siden da har spillerne i gult og blåt forladt banen ti gange uden en sejr.

  Den dårlige stime er nu brudt, for Brøndby vandt søndag med 3-0 på udebane over AaB.

  Nordjyderne fik kort før pausen norske Iver Fossum udvist. Inden havde Brøndbys Simon Hedlund sørget for en føring til gæsterne, og det blev ikke nemt for hjemmeholdet i undertal i anden halvleg.

  Simon Hedlund var igen på pletten efter en times spil, inden unge Mathias Kvistgaarden scorede til 3-0. Den tidligere springgymnast fejrede sit mål med en baglæns saltomortale foran de mange medrejsende Brøndby-fans.

  Selvom Jakob Ahlmann med en bred inderside reducerede sent i anden halvleg, nåede det aldrig rigtigt at blive spændende i Aalborg. I de sidste minutter blev hjemmeholdet sågar reduceret til ni mand, da forsvarsspilleren Rasmus Thelander trak en Brøndby-spiller i trøjen og forhindrede, hvad dommeren vurderede som en oplagt scoringsmulighed.

  Resultatet betyder, at Brøndby udligner nordjydernes pointhøst, og de to hold ligger nu begge med 45 point inden næste weekends sidste spillerunde. AaB har en bedre målscorer, og derfor er de efter søndagens kamp nummer fire og først i kapløbet om at kunne spille europæisk efter sommerferien.

  Til gengæld er Silkeborg nu officielt bronzevindere, fordi AaB ikke længere kan nå oprykkerne.

 34. I går kl. 18:37

  Tyrkiet stiller krav til Finland og Sverige, hvis de vil være med i Nato

  Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, taler med Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, og Spaniens udenrigsminister, Jose Manuel Albares ved Nato-mødet Berlin. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Hvis Sverige og Finland vil være med i Nato, så skal de stoppe med at støtte terrorgrupper i deres respektive hjemlande, og Sverige skal ophæve det eksportforbud, man har, mod at sælge våben til Tyrkiet.

  Sådan lød det ifølge flere tyrkiske medier i dag fra den tyrkiske udenrigsminister, Mevlut Cavusoglu, da han deltog ved et møde for alle Natos udenrigsministre i Berlin.

  Det skriver Reuters.

  Fredag lød samme toner fra Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, der udtalte, at de to lande er "hjem for mange terrororganisationer" med henvisning til blandt andet den kurdiske separatistbevægelse PKK.

  Men selvom kravene umiddelbart lyder uforsonlige, så har Natos generalsekratær, Jens Stoltenberg, udtalt, at han er sikker på, at Tyrkiet ikke kommer til at nedlægge veto imod de to landes optag.

 35. I går kl. 17:55

  Straffesparksredning sender guldet millimeter fra Parken og FCK

  Inden søndagens Superliga-kampe duftede det af guld i København.

  Nu stinker det af, at FCK vinder det danske mesterskab efter en vital sejr på 2-0 i Randers.

  De tre point betyder, af hovedstadsklubben har seks point mere end FC Midtjylland, der indtager andenpladsen og spiller den næstsidste kamp i sæsonen mandag aften. Hvis midtjyderne vinder de sidste to, og FCK taber næste weekend, har københavnerne stadig en betydeligt bedre målscore, og derfor er det så godt som sikkert, at Jess Thorups mandskab snart kan kalde sig danske mestre.

  Det holdt ellers hårdt i Randers. FCK havde gode muligheder i første halvleg, men efter flere store redninger fra Randers-målmand Patrick Carlgren var det målløst og helt lige ved pausen.

  Først efter en times spil kom FCK i front, da den 19-årige Hakon Haraldsson scorede til 1-0. Kort efter fik Randers tildelt et straffespark efter gennemsyn fra VAR, og Stephen og Odey stod klar ved pletten.

  Men FCK-keeper Kamil Grabara gættede rigtigt, reddede straffesparket og sikrede dermed så godt som guldet. For i overtiden lukkede og slukkede angriberen Khouma Babacar med en scoring til 2-0.

  Hovedstadsklubben mangler kun en enkelt kamp, og derfor tyder alt på, at de kan hæve pokalen og kalde sig danske mestre om en uge, når de møder AaB i Parken.

  Du kan se alle Superliga-rundens mål her.

 36. I går kl. 17:41

  Uheld på Storebæltsbroen skaber kilometerlang

  To biler er kørt ind i hinanden på Storebæltsbroen, og det har søndag eftermiddag resulteret i en lang kø af biler fra Fyn i retning mod Sjælland.

  Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi på Twitter.

  Til Ritzau oplyser politiet, at de fik meldingen om ulykken klokken 16.40, og at sammenstødet skete på højbroen.

  Begge vognbaner blev spærret i forbindelse med, at de beskadigede biler skulle transporteres væk, men den ene bane er nu åben igen.

  Ingen personer skal være kommet alvorligt til skade, oplyser vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

 37. I går kl. 17:49

  Socialdemokraterna i Sverige støtter ansøgning til Nato

  Sveriges regeringsparti, Socialdemokraterna, har nu formelt besluttet at stille sig bag en ansøgning om svensk Nato-medlemskab.

  Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

  Udmeldingen betyder, at der nu er et svensk flertal for at ansøge om optag, men regeringspartiet vil have forbehold med i en eventuel ansøgning.

  - Socialdemokraterna vil således arbejde for, at Sverige, hvis ansøgningen godkendes af Nato, udtrykker et ensidigt forbehold mod opstilling af kernevåben og permanente baser på svensk terrirorium, lyder det i pressemeddelelsen.

  Partiets udmelding kommer samme dag, som Finland officielt meddelte, at landet vil søge om optagelse i Nato.

 38. I går kl. 16:44

  Aalborg vinder og sender Skjerns håndboldherrer i DM-semifinalen

  Skjerns håndboldherrer er klar til DM-semifinalen.

  Det står klart, efter Aalborg Håndbold søndag eftermiddag har slået Mors-Thy Håndbold med 38-34, og håndboldherrerne fra det nordvestlige jylland kan derfor ikke længere nå Skjern på andenpladsen i slutspillets gruppe 2.

  Aalborg var allerede inden opgøret søndag sikker på deltagelse i DM-semifinalen.

  Fra den anden slutspilsgruppe har Bjerringbro-Silkeborg og GOG booket billet til semifinalerne.

 39. I går kl. 15:56

  Drømmen om overlevelse er så godt som ovre for Vejle efter nederlag i Farum

  Efter sommerferien skal Vejle formentlig spille fodbold i 1. Division.

  Bevares, der er stadig en matematisk mulighed for at undgå nedrykning, men det kræver to nederlag til AGF, der ligeledes skal sætte et målforspring på 19 scoringer over styr i sæsonens sidste to kampe.

  Missionen blev noget nær umulig, da de røde fra Nørreskoven søndag eftermiddag ikke kunne besejre FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum. Her gik Vejle på banen velvidende, at kun tre point kunne holde liv i den matematiske mulighed for at overleve.

  FC Nordsjælland, som hverken rykker ned eller spiller europæisk efter sommerferien, kom tidligt foran i søndagens opgør. Efter dårligt forsvarsspil af Vejle sparkede Mohammed Diomande hjemmeholdet i front efter bare tre minutter.

  Et kvarter senere var midtbanemanden igen på pletten, da han med samme inderside satte bolden i nettet. Kort før pausen reducerede Luka Djordjevic for Vejle, men i anden halvleg formåede de ikke at gøre yderligere ved resultatet på måltavlen.

  Med nederlaget på 2-1 er Vejles chancer for overlevelse så godt som slået itu.

  Det er allerede helt fastslået, at Sønderjyske rykker ned. De var også i aktion søndag eftermiddag.

  Haderslev-klubben besøgte OB, og fynboerne havde klart mest på spil. De er nemlig på jagt efter Viborg, der inden weekenden indtog syvendepladsen og dermed har mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

  Sønderjyskes Emil Frederiksen scorede efter bare tre minutter, mens OB’s offensive profil Issam Jebali brændte straffespark sent i første halvleg. Efter pausen var hans holdkammerat, Emmanuel Sabbi, mere skarp fra ellevemeterpletten, da han udlignede til 1-1 på det andet fynske straffespark i kampen.

  Da der ikke faldt flere scoringer i Odense, er OB i skrivende stund på syvendepladsen, fordi de har en bedre målscorer end Viborg. De møder AGF søndag aften klokken 20.

  Se højdepunkterne fra opgøret i Odense her:

 40. I går kl. 16:34

  Et Libanon i historisk krise afholder i dag et længe ventet valg

  De seneste år er priserne på mad og benzin i Libanon tidoblet, samtidig med at landets valuta er faldet 90 procent i værdi.

  I dag går libaneserne til stemmeurnerne ved det første parlamentsvalg, siden den økonomiske krise startede, og lader deres dom falde over magthavernes krisehåndtering.

  Det skriver Reuters.

  Valget bliver især en test af, hvor stor befolkningens støtten er til den bevæbnede milits Hizbollah, som sammen med en række allierede partier sidder på magten i landet.

  De store økonomiske problemer i Libanon kaldes af Verdensbanken en af verdens tre dybeste økonomiske kriser siden 1850'erne.

  Krisen er "opstået ud af regeringens forfejlede politik" og ud af magthavernes korruption, konkluderer FN's særlige fattigdomsudsending, Olivier de Schutter.

 41. I går kl. 15:01

  Nato vil udvide militær støtte til Ukraine

  Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg mellem Finlands udenrigsminister Pekka Haavisto and Sveriges ditto Ann Linde ved et møde tidligere i år. (Foto: JOHN THYS © Ritzau Scanpix)

  Ukraine kan vinde krigen mod Rusland. Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde efter weekendens uformelle møde for Nato-landenes udenrigsministre i Berlin.

  - Nato har hjulpet med at træne Ukraines militær. Vi skal øge vores militære støtte til Ukraine, siger Jens Stoltenberg.

  Udenrigsministrene fra Sverige og Finland var også til stede under mødet.

  Samtidig understreger generalsekretæren, at de to nationer er Natos tætteste allierede, og de skal selv kunne afgøre, om de slutter sig til alliancen.

  - Det er op til Sverige og Finland at afgøre, om de vil slutte sig til Nato, siger Jens Stoltenberg.

  Finland har i dag officielt meddelt, at de ansøger om at blive medlem af Nato, mens Sverige ventes at komme med samme melding i den kommende uge.

 42. I går kl. 14:35

  Mistænkt gerningsmand fra Buffalo udgav formodet manifest inden massedrab

  Den mand, der er anholdt og mistænkt for at dræbe mindst ti personer i den amerikanske by Buffalo, publicerede formentlig et manifest inden masseskyderiet.

  Det skriver flere amerikanske medier.

  Jørn Brøndal, der er professor og leder ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, kalder det ganske forfærdeligt.

  - Det ser ud til, at gerningsmanden har publiceret et manifest på 180 sider, hvor han taler om, at den hvide race er under pres af minoriteter og ved at blive erstattet af dem, siger han.

  Manden nåede også at streame sine handlinger i to minutter på platformen Twitch, inden videoen blev fjernet.

 43. I går kl. 13:33

  Korrespondent om Finlands Nato-ansøgning: Finland og Sverige har gjort det klart, at de ønsker at ansøge sammen

  Finlands præsident (th.), Sauli Niinistö, og landets premierminister, Sanna Marin, fortalte i dag på et pressemøde, at Finland vil søge om Nato-medlemskab. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  Finnerne og svenskerne ønsker at gå hånd i hånd ind i Nato-alliancen.

  Derfor vil finnerne formentlig vente på svenskerne i forhold til at sende en ansøgning af sted, fortæller DR's korrespondent Tinne Hjersing Knudsen.

  - Den konkrete timing for en endelig ansøgning afhænger af svenskerne. Finland og Sverige har gjort klart, at de ønsker at ansøge sammen, så nu bliver det afgørende for tidsplanen, at alt også går glat i Sverige, siger hun.

  I aften ventes Sveriges Socialdemokrater at tage stilling til det svenske medlemskab, og i morgen debatterer Sveriges Rigsdag sagen.

  - En endelig ansøgning fra de to lande kunne komme på tirsdag eller onsdag, hvor Finlands præsident er på officielt statsbesøg i Sverige og mødes med den svenske statsminister. Det er en oplagt mulighed for at starte optagelsesprocessen, siger Tinne Hjersing Knudsen.

 44. I går kl. 13:13

  Finlands præsident ringede og fortalte Putin om Nato-ansøgning

  Allerede i går ringede Finlands præsident, Sauli Niinistö, og fortalte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at Finland vil søge om at blive optaget i Nato.

  Det skriver Ritzau.

  - Samtalen var ligetil og enkel. Den blev gennemført uden komplicerende omstændigheder, skriver præsidenten i en kort erklæring om sin samtale med Putin.

  Ifølge det russiske nyhedsbureau RIA sagde Putin til den finske præsident, at opgivelse af neutralitet og et Nato-medlemskab for Finland vil være "en fejltagelse".

  Han tilføjede, at det kunne få dårlig indvirkning på det russisk-finske forhold.

  I næste uge ventes Sverige at tage stilling til, om landet også vil søge om optagelse i forsvarsalliancen.

 45. I går kl. 12:15

  USA vil hjælpe Ukraine med at få gang i eksporten

  Ukraines udenrigsminister (tv.), Dmytro Kuleba, og USA's ditto, Antony Blinken, mødtes i dag ved et Nato-møde i Berlin. - Vi aftalte at arbejde tæt sammen om at sikre, at den ukrainske fødevareeksport når kunderne i Afrika og Asien, skriver Kuleba på Twitter. (Foto: DMYTRO KULEBA © Ritzau Scanpix)

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har aftalt med sin amerikanske kollega, Antony Blinken, at parterne sammen vil forsøge at løse Ukraines store problemer med at eksportere fødevarer ud af landet.

  Det skriver Kuleba i et opslag på Twitter.

  Han er i disse dage i Berlin for at mødes med Nato-landenes udenrigsministre om krigen i Ukraine.

  Ukraine er en af verdens førende eksportører af hvede og majs, og verdens fattige lande i blandt andet Afrika er dybt afhængige af eksporten fra det krigsramte land.

  Hvis krigen i Ukraine fortsætter, vil det kaste yderligere 47 millioner mennesker ud i kritisk sult, lød det forleden fra FN.

 46. I går kl. 12:10

  Officielt: Finland vil ansøge om Nato-medlemskab

  Indtil for nylig syntes det udelukket, at finnerne ville søge optagelse i Nato, da det i generationer har været den udbredte holdning i landet, at det var vigtigt at opretholde venskabelige relationer med nabolandet Rusland. Men krigen i Ukraine har ændret opfattelsen. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  Finland vil være medlem af Nato.

  Det har Finlands præsident, Sauli Niinistö, og landets premierminister, Sanna Marin, netop meddelt på et pressemøde.

  - Det her er en historisk dag. Vi lever i en ny æra. Vi kommer til at få sikkerhed, og vi kommer også til at give den videre, siger præsidenten.

  - Det vigtigste for os er Finland og finnernes sikkerhed. I Nato kommer vi også til at fokusere på hele alliancens sikkrhed. Medlemskabet medfører nye muligheder, blandt andet for samarbejde i Norden, siger Sanna Marin ifølge det finske medie Yle.

  Det er nu den finske rigsdag, som skal behandle sagen om medlemskab, men dette regnes for en formalitet.

 47. I går kl. 12:06

  Vindere sætter nye rekordtider ved Copenhagen Marathon

  Berhane Tsegay vandt hos herrerne, og Hela Kiprob vandt kvindernes Copenhagen Marathon - begge i rekordtider. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Der er er ny rekordindehavere hos både mændene og kvinderne efter 2022-udgaven af Copenhagen Marathon.

  Berhane Tsegay fra Eritrea kan kalde sig ny indehaver af rekordtiden i Copenhagen Marathon hos mændene.

  Søndag formiddag tilbagelagde han de 42,195 kilometer i de københavnske gader i tiden 2 timer, 8 minutter og 21 sekunder. Da han krydsede målstregen på Islands Brygge var han dermed over halvandet minut hurtigere end den tidligere løbsrekord i den danske hovedstad.

  Også hos kvinderne er der en ny indehaver af løbsrekorden.

  Lidt over et kvarter efter mændenes vinder havde passeret målstregen, løb kenyaneren Hela Kiprob over den som første kvinde. Med tiden 2 timer, 24 minutter og 10 sekunder skar hun hele fem minutter af den tidligere rekord.

  Det var blandt andet resultatet af en flad rute og gode vejrforhold.

  /ritzau/

 48. I går kl. 11:45

  Nato er overbeviste om at kunne optage Finland og Sverige lynhurtigt

  Nato's vicegeneralsekretær, Mircea Geona, og Tyslands udenrigsminister, Annalena Baerbock, ved Natos udenrigsministermøde i Berlin. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, siger, at Nato er parat til en hurtig godkendelse af et finsk og et svensk medlemskab.

  Nato bliver endnu stærkere, hvis de kommer med. Og vi må gøre det klart, at vi stiller sikkerhedsgarantier hurtigt. Der må ikke være nogen mellemfase eller gråzone, hvor deres status er uklar, siger Baerbock.

  Hun understreger, at der må være tale om en meget hurtig proces.

  Nato-landene er overbeviste om, at de kan overvinde Tyrkiets skepsis og indvendinger mod en udvidelse af alliancen med Finland og Sverige.

  Det siger Nato's vicegeneralsekretær, Mircea Geona, ved Natos udenrigsministermøde i Berlin.

 49. I går kl. 11:24

  Enhedslisten vil ikke ud af Nato lige nu

  Peder Hvelplund er en af de delegerede til Enhedslistens årsmøde i Hafnia-Hallen i København. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  På Enhedslistens årsmøde har partiets delegerede i dag vedtaget en udtalelse, hvor de slår fast, at det ikke er aktuelt med udmeldelse af Nato her og nu, da der ikke er et alternativ.

  - Enhedslisten har altid været kritisk over Nato, og militæralliancens ageren og formål. Det er vi fortsat, indledes et afsnit om Nato.

  - Vi arbejder her og nu for en styrkelse af nordiske forsvarsalliancer og på længere sigt en ny sikkerhedsarkitektur, som alternativ til Nato, lyder det i udtalelsen.

  Forslaget til udtagelsen om Nato og Rusland blev vedtaget med 194 stemmer for og 101 stemmer imod.

  I samme udtalelse fordømmer partiet Ruslands invasion af Ukraine.

 50. I går kl. 10:57

  'Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol' - Eurovision-vinders opråb får ingen konsekvenser, selvom det er imod reglerne at være politisk

  Det er tredje gang, at Ukraine vinder Eurovision, siden landet var med for første gang i 2003. Senest var i 2015. (Foto: YARA NARDI © Ritzau Scanpix)

  - Hjælp Ukraine, hjælp Mariupol. Hjælp Azovstal lige nu.

  Sådan sagde forsangeren af Kalush Orchestra fra Ukraine i går fra Eurovision-scenen efter landets optræden.

  Ukraine løb som bekendt med sejren efterfølgende.

  Normalt tolererer European Broadcasting Union (EBU), der arrangerer Eurovision, ikke politiske budskaber på scenen.

  Men det får ingen konsekvenser for Ukraine, meddeler EBU ifølge Ritzau.

  - Vi forstår de dybe følelser vedrørende Ukraine i øjeblikket og tror, at bemærkningen fra Kalush Orchestra og andre artister, der udtrykker støtte til det ukrainske folk, gør det fra et humanistisk standpunkt og ikke et politisk, lyder det fra EBU i en udtalelse.

Mere fra dr.dk