Seneste Nyt

Inger Støjberg stemt ud af Folketinget: 'I skal ikke regne med, at det allersidste er sagt fra min side'

Det kommer ikke som en overraskelse for Inger Støjberg, at et flertal i Folketinget har erklæret hende uværdig.

Hun tager dagens afstemning "til efterretning" - uden "at bøje nakken".

- Jeg vil hellere stemmes ud af mine kolleger her i Folketinget, fordi jeg har forsøgt at beskytte nogle piger, end jeg vil stemmes ud af den danske befolkning, fordi jeg har vendt det blinde øje til, siger Støjberg.

Men selvom den tidligere integrations- og udlændingeminister ikke længere kan sidde i Folketinget, så afviser hun ikke, at det er det sidste, vi hører fra hende.

- Men I skal ikke regne med, at det allersidste er sagt fra min side, siger Støjberg om sin fremtid.

DR's politiske analytiker Jens Ringberg mener heller ikke, at Støjberg er færdig i politik.

- Hun planlægger, som jeg hører det, et liv i politik, når hun har udstået sin straf.

Nyheder

 1. Jens Stage åbner målkontoen på smukkeste vis i Bundesligaen

  Med et flot mål gjorde Jens Stage det til 1-0 i Werder Bremens sejr på 2-0 over Stuttgart i Bundesligaen. (Foto: © Tom Weller, Tom Weller/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Den danske fodboldspiller Jens Stage fik søndag en hovedrolle i Werder Bremens 2-0-sejr over Stuttgart i den bedste tyske række, Bundesligaen.

  Stage sørgede nemlig for 1-0-scoringen efter cirka en times spil. Efter et udspark langt op på Stuttgarts banehalvdel, endte bolden tilfældigt ved Jens Stage på kanten af feltet via en Stuttgart-forsvarers fod.

  Den danske midtbanespiller tøvede ikke og krøllede bolden op i hjørnet af målet. Det er danskerens første mål i Werder Bremen-trøjen.

  Et kvarter efter fordoblede danskerens holdkammerat Marvin Ducksch føringen til slutresultatet 2-0.

  Med to sejre i træk har Werder Bremen dermed fået rettet op, efter året begyndte med to nederlag. De springer nu op på ottendepladsen i tabellen med i alt 27 point.

 2. VIDEO: 700 interesserede fik adgang til Lynetteholm

  For første gang kunne man i dag gå en tur på Lynetteholm og betræde det, der om nogle år bliver til en ny bydel i København. Over 700 interesserede var mødt op for med egne ben og øjne at være de første til at opleve det meget omdiskuterede anlægsarbejde, som er blevet mødt med stor folkelig modstand.

  Der var både hotdogs, varm kakao og kaffe til fremmødte besøgende.

  Det var både første og eneste gang, at der var mulighed for at gå rundt i yderkanten af Lynetteholm.

 3. Odense Håndbold tager tredjepladsen i Champions League efter storsejr

  37-19.

  Odense Håndbold tog søndag en stor pligtsejr hos den tjekkiske prygelknabe Banik Most i Champions League.

  Især i første halvleg var præstationen dog ikke prangende, og sejrens størrelse var også kun omkring, hvad Banik Most har været vant til. I turneringens forgående 12 kampe havde Most tabt med 16 mål og lukket 41 mål ind i gennemsnit.

  Fynboerne var inden opgøret sikre på at gå videre til slutspillet i Champions League. Sejren betyder, at Odense er sikker på at slutte som nummer tre i gruppe A med en gruppekamp tilbage.

  Odense møder dermed norske Storhamar i sin ottendedelsfinale og potentielt Team Esbjerg i sin kvartfinale, hvis vestjyderne om en uge slår Györ og slutter som toer i gruppe B.

  /ritzau

 4. Ukrainsk forsvarsminister: Vi kan afværge forventet russisk offensiv

  Ukraine forventer stadig en større russisk offensiv senere på måneden, selvom det ikke giver mening militærstrategisk.

  Det siger Ukraines forsvarsminister Oleksij Reznikov til Reuters

  - En offensiv vil ikke give mening fra et militært perspektiv. Alle deres ressourcer er ikke klar, men de gør det alligevel, siger forsvarsministeren og tilføjer, at man har ressourcer til at afværge angrebet uden de lovede vestlige våbenleverancer.

  Ifølge Reznikov forventer man, at den russiske offensiv enten kommer i den østlige del af Ukraine, hvor Rusland forsøger at erobre Donbas-regionen, eller i syd, hvor russerne gerne vil forbedre deres adgang til den besatte Krim-halvø.

 5. Både dansk triumf og bitter andenplads i fransk etapeløb

  Mads Pedersen vandt den afsluttende enkeltstart i Etoile de Besseges. (Foto: © OSCAR DEL POZO CANAS, AFP or licensors)

  Der er formentlig blandede følelser på cykelholdet Trek-Segafredo, efter der søndag blev kørt femte og sidste etape i det franske etapeløb Etoile de Besseges.

  Holdet kunne nemlig juble over, at den tidligere verdensmester Mads Pedersen var hurtigst af alle på den 10,6 kilometer lange enkeltstart. Dermed er det anden dag i træk, at en dansker vinder en etape, efter holdkammeraten Mattias Skjelmose vandt lørdagens etape og samtidig erobrede førertrøjen.

  Dog måtte Skjelmose se sig slået med sølle ét sekund i det samlede klassement efter søndagens enkeltstart.

  Det 22-årige danske cykeltalent måtte give førertrøjen videre til EF-rytteren Neilson Powless, der inden enkeltstarten var fire sekunder efter Skjelmose.

 6. Joe & The Juice indgår millionforlig i amerikansk sag om kønsdiskrimination

  Den danske juicekæde 'Joe & The Juice' har indgået et forlig med den amerikanske stat i en sag om kønsdiskrimination.

  Kæden kom i sommeren 2017 under anklage for ikke at rekruttere, ansætte og forfremme kvinder i kædens amerikanske restauranter. Det skriver Finans.

  Ifølge en pressemeddelelse fra det det statslige agentur U.S. Equal Employment Opportunity Commission, EEOC, skal kæden betale 715.000 dollars til den amerikanske stat, svarende til knap fem millioner kroner.

  I sine undersøgelse af påstandene har EEOC fundet "rimelig grund til at tro", at juicekæden har forbrudt sig mod borgerretsloven The Civil Rights Act fra 1964.

  Joe & The Juice har ikke kendt sig skyldig i anklagerne, men sagen er nu lukket ved indgåelse af en fireårig forligsaftale.

  - Der er tale om en mere end fire år gammel sag specifikt forbundet med, da vi startede vores ekspansion i USA, som vi nu har indgået forlig om.

  - I Joe & The Juice arbejder vi aktivt for at fremme ligestilling. Andelen af kvinder i vores amerikanske forretning er i dag 57 procent, hvilket er højere end koncernens globale gennemsnit på 53 pct. kvindelige ansatte, siger Andreas Peter Dipo Zimmermann, Regional Director i Joe & The Juice USA, i en skriftlig kommentar til DR.

  Opdateret med udvidet citat efter, at Joe & The Juice har sendt skriftlig kommentar til DR.

 7. Ikonisk arkitekturpark i Libanon bliver listet som 'verdensarv i fare'

  • Byggeriet af parket begyndte i 1960'erne, men blev forsinket da borgerkrigen i Libanon brød ud i 1975. (Foto: © ISSAM ABDALLAH, Ritzau Scanpix)
  • Parken er gået i forfald på grund af gentagende kampe de seneste 60 år, dårlig vedligeholdelse og senest Libanons lammende økonomiske krise. (Foto: © MOHAMED AZAKIR, Ritzau Scanpix)
  • Under borgerkrigen fra 1975-1990 blev parkens betonkuppel blandt andet brugt til opbevaring af våben. (Foto: © ISSAM ABDALLAH, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  De enorme pavilloner slår revner, betonen smuldrer og ukrudt vokser vildt over 'Rachid Karami International Fair'.

  Den ikoniske arkitekturpark i Tripoli i Libanon i forfald, og er derfor kommet på UNESCOs liste over "verdensarv i fare".

  Området er kommet på listen "usædvanligt hurtigt og presserende" fordi det er i "en kritisk situation". Det siger Joseph Kreidi, der er UNESCOs programansvarlige i Libanon, til Reuters.

  Arkitekturparken blev tegnet af den brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer i 1962 og betegnes som et hovedværk for modernisme i Mellemøsten.

  Ifølge Kreidi er det nu op til de libanesiske myndigheder at udarbejde en plan for at beskytte stedet. UNESCO kan dog hjælpe med at søge finansiering samt stille teknisk ekspertise til rådighed, lyder det.

  Libanons kulturarv er blevet hårdt ramt de seneste år på grund af en ødelæggende eksplosion på havnen i Beirut i 2020 og den dybe økonomiske krise, som landet befinder sig i.

 8. Iran vil angiveligt benåde fængslede demonstranter

  Mange af de fængslede demonstranter i Iran kan angiveligt se frem til at blive benådet.

  Ifølge iranske statsmedier, så har Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, valgt at benåde ’titusindvis’ af fanger, men også fængslede demonstranter. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Khameneis benådninger sker i forbindelse med årsdagen for den iranske revolution, som blev gennemført i februar i 1979.

  Reuters skriver, at de fanger, der vil blive benået, ikke vil være dem, der er anklaget for spionage, har haft kontakt med udenlandske efterretningstjenester, og ej heller dem, der har begået mord, vold, brandstiftelse eller ødelæggelse.

  Meldingerne fra de iranske statsmedier nævner ikke noget om fanger, der har begået ’korruption på jorden’ og ’krigsførelse mod Gud’, som flere demonstranter er blevet dømt til døden for.

  Demonstrationerne i Iran opstod efter, at 22-årige Mahsa Amini døde, efter at have været i Iransk moralpolitis varetægt.

 9. Kina fyrer vejrchef efter ballon-kaos i USA

  Endnu et kapitel kan skrives, om den kinesiske luftballon der for nyligt blev skudt ned i amerikansk luftrum.

  Ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, så har Kinas vejrchef, Zhuang Guotai fra det kinesiske metrologiske institut, nu mistet sit arbejde.

  Det skriver CNN, der dog tilføjer, at Guotais stop i instituttet ikke var uventet, da han for nyligt sikrede sig en embedspost i en regional politisk rådgivende komité.

  Kineserne har siden ballon blev opdaget torsdag påstået, at ballonen var en meteorologisk måleballon, der ved et uheld fløj ind over USA. Mens amerikanerne mener, at ballonen er blevet brugt til at spionere fra himlen.

  Under alle omstændigheder så er kineserne stærkt utilfredse med, at amerikanerne valgte at skyde deres ballon ned.

 10. Liz Truss taler ud: Jeg fik aldrig en realistisk chance for at gennemføre skattelettelser

  'Desværre blev regeringen en nyttig syndebuk for problemer, der havde været under opsejling over en række måneder', skriver Truss i et essay. (Foto: © DANIEL LEAL, Ritzau Scanpix)

  Det er ikke meget, man har hørt til Storbritanniens kortest siddende premierminister, Liz Truss, siden hun i oktober måtte trække sig efter blot 49 dage på posten.

  Faktisk har hun slet ikke udtalt sig offentligt, men i et essay i avisen Sunday Telegraph beskriver hun, hvordan hun ikke mener, hun fik en realistisk chance for at implementere de store skattelettelser, hendes regering havde annonceret.

  Truss annoncerede under sin tid som premierminister en plan om et 'mini-budget' med store skattelettelser, blandt andet til de rigeste briter.

  Planen førte til, at det britiske pund faldt, og Den Internationale Valutafond (IMF) opfordrede de britiske politikere til at genoverveje den.

  I essayet holder Truss fast i, at hendes plan ville have sat skub i den økonomiske vækst, og at den blev nedkæmpet af 'den venstreorienterede økonomiske elite'.

 11. Paven afholdt messe for 70.000 mennesker i Sydsudan

  • 86-årige Pave Frans hilste på de fremmødte fra 'pavemobilen'. (Foto: © Tiziana Fabi, Ritzau Scanpix)
  • 70.000 mennesker anslås at have deltaget i søndagens messe. (Foto: © THOMAS MUKOYA, Ritzau Scanpix)
  • Paven holdt messe sammen med ærkebiskoppen af Canterbury og lederen af den skotske kirke. (Foto: © Tiziana Fabi, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Pave Frans havde et klart budskab med, da han søndag afholdt en udendørs messe for 70.000 fremmødte i Sydsudans hovedstad, Juba.

  - Mist aldrig håbet. Og undgå aldrig muligheden for at skabe fred. Må håb og fred bo blandt jer, sagde paven.

  Sydsudan er verdens yngste land og har været præget af konflikt og borgerkrig siden løsrivelsen fra Sudan i 2011.

  Mindst 400.000 er blevet dræbt i borgerkrigen, der brød ud i 2013. Ifølge FN har konflikten fordrevet 2,3 millioner flygtninge fra Sydsudan, hvoraf over halvdelen er børn.

  Sydsudan var sidste stop på en tur, hvor Pave Frans også har besøgt Den Demokratiske Republik Congo.

 12. Afsporet tog startede stor brand i Ohio

  Næsten halvdelen af de omkring 4.900 beboere i byen East Palestine i delstaten Ohio måtte i går evakueres fra deres hjem, efter et tog blev afsporet nær byen.

  Afsporingen fik omkring 50 togvogne til at støde sammen og vælte samtidig med, at der udbrød brand omkring ulykkesstedet, skriver nyhedsbureauet AP.

  Ifølge jernbaneoperatøren Norfolk Southern, så transporterede 20 af togets 100 vogne farlige materialer, herunder brandfarlige stoffer. Omkring 14 af dem var blandt de væltede vogne.

  Ingen kom til skade under ulykken, og det vides endnu ikke, hvad der fik toget til at køre af sporet. Derfor har amerikanske myndigheder igangsat en efterforskning.

  • Omkring 50 vogne væltede og satte i brand, da et tog blev afsporet ved byen East Palestine i delstaten Ohio i USA. (Foto: © Gene J. Puskar, Associated Press)
  • Flere af vognene transporterede farlige materialer. Herunder brandfarlige stoffer. (Foto: © Gene J. Puskar, Associated Press)
  • Afsporingen startede en stor brand, hvilket betød, at næsten halvdelen af beboerne i East Palestine måtte evakueres. Her ses branden fra midt i byen. (Foto: © DUSTIN FRANZ, Ritzau Scanpix)
  • Jernbaneselskabet Norfolk Southern åbnede sammen med Røde Kors et hjælpecenter i East Palestine for at tage imod evakuerede beboere. (Foto: © DUSTIN FRANZ, Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 13. Pakistans ekspræsident er død efter efter længere tids sygdom

  Pervez Musharraf var præsident i Pakistan fra 2001 til 2008. (Foto: © Jewel SAMAD, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere pakistanske præsident Pervez Musharraf er afgået ved døden på et hospital i Dubai efter længere tids sygdom. Han blev 79 år.

  Det bekræfter en talsperson for Pakistans konsulat i Dubai overfor Reuters.

  Musharraf sikrede sig posten som præsident efter et militærkup i 1999, hvor han væltede premierminister Nawaz Sharifs daværende regering.

  Musharraf var præsident fra 2001 til 2008, og var politisk moderat og provestlig.

  Han støttede USA's 'krig mod terror' efter angrebene i New York og Washington den 11. september 2001, hvilket blev stærkt kritiseret af religiøse partier i Pakistan, skriver Ritzau.

  Musharraf var udsat for tre islamistiske attentater i de år, han var ved magten.

 14. Søndag med udsigt til sol og risiko for rimglatte veje

  I den vestlige del af landet starter søndagen ud med skyer, der indeholder sne eller regn, der efterhånden vil klare op med nogen eller en del sol.

  Det samme gør sig gældende i den østlige del af landet, så derfor er der god en anledning til at gå en tur med solbrillerne på med lidt solskin på næsen.

  Men husk det varme tøj. Temperaturerne vil nemlig ligge på mellem en og seks graders varme, mens der vil være en frisk vind mellem sydvest og nordvest. Det vil ved kysterne være hård vind eller kuling.

  I aften og natten til mandag vil det være overvejende klart vejr. Især i Jylland stedvis diset med risiko for lokale tågebanker. Temperaturerne vil balancere mellem fire graders frost og tre graders varme.

  Vær forsigtig bag rattet. Der er risiko for pletvis rimglatte veje, samt risiko for sneglatte veje. Først i Jylland, men senere også for resten af landet.

 15. Israelere gik for femte uge i træk på gaden i protest mod Netanyahus regering

  • Regeringen har annonceret, at de vil indføre en retsreform, som giver et flertal i parlamentet mulighed for at tilsidesætte enhver afgørelse fra højesteret. (Foto: © Ronen Zvulun, Ritzau Scanpix)
  • Flere end 10.000 demonstranter var angiveligt på gaden i Tel Aviv. (Foto: © OREN ALON, Ritzau Scanpix)
  • Regeringen har også annonceret, at den vil tilskynde udvidelser af bosættelser på den besatte Vestbred samt indskrænke rettigheder fra LGBT-personer. (Foto: © Abir sultan, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Tusindvis af israelere gik lørdag på gaden for at demonstrere mod en række kontroversielle juridiske reformer, som Benjamin Netanyahus nye regering har annonceret.

  Ifølge The Guardian var der demonstrationer i 20 byer over hele Israel, og i Tel Aviv rapporteres der om, at titusindvis var på gaden.

  Demonstrationerne er blevet en fast lørdagsbegivenhed, siden Netanyahus regering, som kaldes den mest højreorienterede i Israels historie, tiltrådte i slutningen af december.

  Netanyahu vendte tilbage til posten som premierminister efter valget i november og har dannet regering med stærkt højreorienterede og ultraortodokse jødiske partier.

  Regeringen har annonceret en retsreform, der blandt andet vil give Israels parlament mulighed for at trumfe afgørelser fra højesteret samt ændre systemet for, hvordan man udnævner dommere og giver politikerne mere kontrol.

 16. 70 busser med bededags-demonstranter sætter kurs mod København

  Der kommer busser fra alle dele af landet, når der søndag er lagt op til den helt store demonstration mod regeringens plan om at afskaffe store bededag.

  Fagbevægelsens Hovedorganisation betaler gildet, når 70 busser kører gennem landet og samler danskere op og fragter dem til hovedstaden.

  Det fortæller formand Lizette Risgaard til Ritzau.

  - Det er både medlemmer og ikke-medlemmer, der har vist interesse i at hoppe på busserne og deltage i demonstrationen. Og vi ønsker så mange deltagere som muligt til at slå dette manifest mod at afskaffe store bededag fast, siger hun.

  Demonstrationen finder sted på Christiansborg Slotsplads mellem klokken 14 og 16, hvor blandet andre Anne Linnet og Tessa vil optræde.

 17. Colombia observerer 'ballonlignende objekt' i landets luftrum

  Midt under luftballonstriden mellem USA og Kina, blev der fredag også observeret et ballonlignende objekt over Colombia.

  Colombias luftvåben oplyser, at de observerede et objekt i 17.000 meters højde med 'egenskaber, der minder om en ballons'.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

  Objektet blev fulgt af landets forsvarssystemer, indtil det forsvandt ud af landets luftrum. Ifølge luftvåbnet udgjorde det 'ikke nogen fare for national sikkerhed, forsvar eller flysikkerheden', skriver dpa.

  USA's forsvarsministerium, Pentagon, oplyste fredag, at man havde fået meldinger om en formodet kinesisk luftballon, som var på vej over Latinamerika.

  På det tidspunkt oplyste Pentagon ikke yderligere om, hvor objektet var blevet set. Det oplyses ikke, om den colombianske observation har forbindelse til den tidligere Pentagon-udmelding.

 18. Kina er stærkt utilfreds med USA's nedskydning af luftballon

  Kina er ikke tilfredse med, at USA i går nedskød en kinesisk luftballon over det sydøstlige USA.

  Det oplyser det kinesiske udenrigsministerium.

  I en udtalelse oplyser ministeriet, at Kina er stærkt imod USA's beslutning om at bruge magt til at angribe dets luftballon.

  Samtidig hævdes det, at embedsmænd i USA havde sagt, at luftballonen ikke udgjorde nogen militær trussel.

  - Under disse omstændigheder er det klart, at reaktionen med brug af væbnet magt er overdreven og et alvorligt brud på international praksis, skriver ministeriet ifølge The New York Times.

  Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, mener, at 'Kina brugte ballonen til at overvåge strategisk vigtige steder på USA's kontinent'.

 19. Mindst 22 er nu døde i chilenske skovbrande

  • Chilenerne må i stort antal forlade deres hjem på grund af voldsomme skovbrande. (Foto: © AILEN DIAZ, Ritzau Scanpix)
  • 251 skovbrande hærger i øjeblikket det sydamerikanske land, her ved Santa Juana. (Foto: © AILEN DIAZ, Ritzau Scanpix)
  • Folk har søgt tilflugt i floden ved Renaico, Chile, Saturday. (Foto: © MATIAS DELACROIX, Associated Press)
  • Brandvæsnet kæmper en forgæves kamp mod flammerne. (Foto: © AILEN DIAZ, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Chile er hærget af voldsomme skovbrande, og de har foreløbigt kostet mindst 22 mennesker livet, mens 554 personer er blevet såret. I øjeblikket er der 251 aktive brande, og de 75 af dem er opstået det seneste døgn. Det meddeler indenrigsminister Carolina Toha ifølge AFP.

  Undtagelsestilstanden er nu udvidet til at gælde regionerne Araucania, Nuble og Biobio.

  Det sydamerikanske land er ramt af en hedebølge med temperatur på op til 40 grader, og det gør det svært at få brandene under kontrol.

 20. Thriller om iransk seriemorder vandt 11 Robert-statuetter

  Ali Abbasis thriller 'Holy Spider' var den store vinder, da der her til aften blev uddelt Robert Prisen for at hædre den danske filmbranche.

  Filmen, der er inspireret af en virkelig seriemorder i Iran, som jagtede kvindelige sexarbejdere tilbage i 2000 og 2001, løb med hele 11 priser. I filmen forsøger en kvindelig journalist at opklare mordene.

  Den vandt statuetten for Årets Danske Spillefilm, ligesom Ali Abbasi vandt prisen for Årets Instruktør. Skuespillerinden Zar Amir Ebrahimi vandt samtidig prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle I En Film. Derudover blev filmen også hyldet med priserne for Årets Originale Manuskript, Årets Fotograf, Årets Score, Årets Sounddesigner, Årets Visuelle Effekter, Årets Scenograf og Årets Klipper, mens Arash Ashtiani fik prisen for Årets Mandlige Birolle I En Film for sin rolle.

 21. Amerikansk forsvarsminister: Kinesisk 'spionballon' skulle overvåge strategisk vigtige steder

  Den formodede kinesiske overvågningsballon, som her til aften er blevet skudt ned af USA, blev brugt til at overvåge strategiske vigtige steder. Det siger den amerikanske forsvarsminister Lloyd Austin i en udtalelse.

  - Ballonen, som blev brugt af Kina i et forsøg på at overvåge strategiske punkter på det amerikanske fastland, blev skudt ned over amerikansk farvand, siger Lloyd Austin i en udtalelse. Ifølge forsvarsministeren blev ballonen skudt ned af amerikanske jagerfly under en mission, som præsident Joe Biden havde autoriseret.

  Biden siger her til aften, at han allerede gav orden om at skyde ballonen ned i onsdags, men at forsvarsministeriet anbefalede, at den blev skudt ned over vandet.

 22. Dansk landsholdsspiller scorer sit første mål for Benfica

  Den danske landsholdsback leverede sit debutmål med stil, da han satte det sidste mål i kassen i 3-0-sejren hjemme over Casa Pia. (Foto: © CARLOS COSTA, Ritzau Scanpix)

  25-årige Alexander Bah scorede lørdag aften sit første mål i Benfica-trøjen, da han bragte klubben fra Lisabon foran med 3-0 mod Casa Pia, hvilket også blev slutresultatet.

  Den dansk landsholdback tog sagen i egen hånd, da han efter 71 minutter modtog bolden på egen banehalvdel.

  Herefter drev danskeren bolden frem til modstandernes felt, hvor han tog et træk ind i banen, skyd på mål og kunne se bolden flyve op i nettaget efter en let afretning.

  Alexander Bah skulle bruge 29 optrædener for Benfica, før han endelig kunne fejre sit første mål for klubben. Sejren betyder, at klubben topper den bedste portugisiske række med 53 point efter 20 kamp.

 23. Politiet: 17-årigt knivstiksoffer er ikke i kritisk tilstand

  Københavns Politi meddeler nu, at en 17-årig dreng her til aften er blevet stukket ned i Sigurdsgade på Nørrebro.

  Offeret er blevet stukket flere gange. Efter knivoverfaldet er han blevet kørt til Rigshospitalet.

  Vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer oplyser til Ritzau, at drengen fortsat er på hospitalet:

  - Han er ikke i kritisk tilstand, siger vagtchefen.

  Politiet undersøger nu gerningsstedet for spor.

 24. USA lukker dele af luftrummet nær spionballon

  Her til aften er flytrafikken ifølge Reuters blevet stoppet i dele af de amerikanske delstater North Carolina og South Carolina af hensyn til 'et nationalt sikkerhedsinitiativ'.

  Den amerikanske præsident Joe Biden har ifølge BBC fastlået, at USA 'tager sig af' den formodede kinesiske spionballon, som de seneste dage er fløjet henover dele af USA.

  Det formodes, at det betyder, at amerikanerne vil skyde den meget højt svævende ballon ned.

  Tidligere har den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken aflyst et besøg i Beijing på grund af spionballonen, som han har betegnet som 'en uansvarlig handling'.

  De amerikanske luftfartsmyndigheder har lukket dele af luftrummet. (© FAANNews@twitter.com)
 25. WHO: I Ukraine har 17,7 millioner mennesker brug for humanitær hjælp

  I en rapport, som verdenssundhedsorganisationen WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i dag har fremlagt for organisationens ledelse, konstateres det, at 17,7 millioner mennesker i Ukraine har brug for humanitær hjælp, mens 7,5 millioner er flygtet ud af landet.

  Ifølge rapporten er mere end 14.000 civile enten er blevet dræbt eller såret.

  Rapporten dækker de første ni måneder af 2022, og krigen betegnes som en ud af otte akutte sundhedskriser på globalt plan.

  WHO dokumenterer 471 angreb med tunge våben og sundhedscentre på globalt plan - og de 448 af dem er foregået i Ukraine.

  Regeringen i Moskva er utilfreds med rapporten, og Ruslands repræsentant i WHO-ledelsen kalder rapporten 'ensidig' og'politiseret' og fuld af 'ubegrundede beskyldninger'.

  - Ruslands angreb har ført ubeskrivelige skader på både civile og civil infrastruter," siger Sherba Crocker, amerikanske repæsentant i FN, og efterlyser en opdateret rapport, hvor man får dokumenteret, hvad der er sket siden september sidste år.

 26. Mand stukket med kniv på Nørrebro

  En mand er blevet stukket ned i Sigurdsgade på Nørrebro i København. Manden er blevet kørt til Rigshospitalet for behandling.

  - Forurettede er stukket flere gange, siger efterforskningsleder Kenneth Simonsen, Københavns Politi, til Ritzau

  Efterforskningslederen kan hverken oplyse nærmere om offerets tilstand eller alder.

  Episoden er den seneste i en lang række af knivstikkerier i København.

 27. Velspillende Lindstrøm med assist i Frankfurt-sejr

  Med en smuk assist og flere lækre detaljer var landsholdsspiller Jesper Lindstrøm en af de mest iøjnefaldende spillere for Eintracht Frankfurt, som lørdag vandt 3-0 hjemme over Hertha Berlin.

  I den tætte top i Bundesligaen rykkede Frankfurt med sejren op på femtepladsen med 35 point efter 19 kampe.

  Hertha Berlin, der havde den danske keeper Oliver Christensen med i hele kampen, er placeret under nedrykningsstregen med blot 14 point.

  Frankfurt afgjorde reelt kampen i første halvleg med to mål, og begge gange var det den velspillende franske landsholdsangriber Randal Kolo Muani, som scorede.

  Jesper Lindstrøm stod med en flot stikning bag oplægget til Maunis scoring til 2-0.

  Frankfurt kontrollerede generelt kampen i anden halvleg, og i tillægstiden cementerede Frankfurts Buta sejren med målet til 3-0. Med sejren er Frankfurt stadig ubesejret siden oktober med nu seks ligakampe i træk uden nederlag.

 28. Aalborg slår GOG i topbrag og topper herrernes håndboldliga

  Simon Pytlick lavede ti mål for GOG, men Aalborg Håndbold vandt topopgøret med fire mål. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Aalborg Håndbold ligner en vinder af grundspillet i Herreligaen.

  I et udsolgt Sparekassen Danmark Arena med 5000 tilskuere på lægterne slog holdet rivalen GOG med 30-26.

  I et intenst og afvekslende opgør blev en meget stærk Aalborg-afslutning i begge ender af banen afgørende.

  Danmarks VM-helt Simon Pytlick lavede ti mål for gæsterne, mens islandske Aron Palmarsson trods skånekost bidrog med seks mål og tre assists for Aalborg. Også Felix Claar scorede seks gange.

  Begge mandskaber havde en ukampdygtig profil på bænken. Mikkel Hansen sad således ude med et knæproblem, mens Morten Olsen ikke var helt klar for udeholdet.

  Med sejren har Aalborg to point ned til GOG i tabellen og er bedst indbyrdes inden de resterende syv runder i tabellen.

  /ritzau/

 29. Tre er døde i laviner i Østrig

  Ifølge nyhedsbureauet AFP er tre mennesker døde i laviner i Østrig siden i går. Voldsom vind og et heftigt snefald har øget risikoen for laviner.

  Fredag døde en 32-årig kinesisk mand, da han stod på ski uden for pisten i skiområdet Sölden, og i dag er en 17-årig skiløber fra New Zealand, der ligeledes stod på ski offpiste, afgået ved døden nær Kaltenbach ifølge det østrigske nyhedsbureau APA.

  En 50-årig mand, som var blevet meldt savnet fredag, blev i dag fundet død i Kleinwalsertal-dalen ved grænsen til Tyskland.

 30. Dansk cykeltalent napper etapesejr og føring i Frankrig

  Danske Mattias Skjelmose satte alle til vægs og vandt 4. etape af det franske løb Etoile de Besseges. (Foto: © SYLVAIN THOMAS, Ritzau Scanpix)

  Der var dansk succes i det franske etapeløb Etoile de Besseges lørdag.

  Her vandt Mattias Skjelmose nemlig, da 4. etape sluttede på toppen af den stejle stigning Le Mont Bouquet.

  22-årige Skjelmose, der er holdkammerat med Mads Pedersen på Trek-holdet, sad til sidst sammen med Neilson Powless fra EF-holdet, og på de sidste meter blev amerikaneren sat til vægs efter en stærk dansk acceleration.

  Ud over etapesejren overtager Skjelmose også løbets førertrøje, inden det afsluttes søndag med en 10,6 kilometer lang enkeltstart.

  Danskeren kommer til at gå ind til den med en føring på fire sekunder til Neilson Powless.

  Sejren er Skjelmoses blot tredje i karrieren.

 31. Danmark sender igen helikopterlæge til Bosnien-Hercegovina

  Danmark sender igen et helikopterlægebidrag til EU’s militære operation Althea i Bosnien-Hercegovina. Det oplyser Forsvarsministeriet.

  - Danmark har efter afskaffelsen af EU-forsvarsforbeholdet en historisk mulighed for at bidrage med kapaciteter til militære EU-operationer. Det gør vi nu igen med et helikopterlægebidrag til EU’s operation i Bosnien-Hercegovina.

  - Med bidraget viser Danmark, at vi er klar til at tage ansvar for europæisk sikkerhed, og at forsvarets kapaciteter er værdsatte og efterspurgte. Regeringen afsøger løbende mulighederne for yderligere bidrag til EU’s missioner og operationer, siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

  Det danske helikopterlægebidrag var tidligere udsendt fra 15. oktober til 20. december i 2022 til samme operation. Operation Althea med omkring 900 deltagende soldater skal sørge for, at de militære aspekter af Dayton-fredsaftalen fra 1995 bliver gennemført ved at kapacitetsopbygge styrker i Bosnien-Herzegovina og bidrage til at opretholde sikkerheden i landet.

Mere fra dr.dk