Seneste Nyt

Inger Støjberg stiller op på Mette Frederiksens hjemmebane

Flere frafaldne folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er at finde på listen over folketingskandidater for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg stiller op i Nordjylland ved det kommende Folketingsvalg.

Det fremgår af en opdateret liste over 30 folketingskandidater på Danmarksdemokraternes hjemmeside.

Dermed stiller hun op til valg i samme landsdel, som ved sidste valg skaffede statsminister Mette Frederiksen (S) en plads i Folketinget med 43.489 personlige stemmer.

Forud for sidste folketingsvalg valgte Mette Frederiksen netop at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg.

Ved Folketingsvalget kan man kun stemme på kandidater, der er opstillet i den storkreds, man bor i. Dermed kan det blive en direkte kamp om stemmer mellem Mette Frederiksen og Inger Støjberg i Nordjylland.

Ved de foregående valg har Inger Støjberg som kandidat for Venstre været opstillet i Vestjyllands Storkreds. Hun har dog bopæl i Hadsund i Nordjylland.

Nyheder

 1. Mette Frederiksen: 'Vores nutid og fremtid er mere dyster, end vi er vant til'

  Statsminister Mette Frederiksen på Frederiksberg Slot mandag den 3. oktober 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Der er ingen militær trussel mod Danmark lige nu, men ingen kender fremtiden på hverken kort eller lang sigt.

  Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på det igangværende pressemøde på Frederiksberg Slot, hvor hun var den første, der fik ordet i forbindelse med præsentationen af en ny rapport om Danmarks fremtid.

  Forinden havde hun mindet alle om, hvor meget der er sket i verden de seneste tre år med blandt andet klimaforandringer, inflation, energikrise, fødevarekrise, coronapandemi og ikke mindst krigen i Ukraine.

  - Der tegner sig desværre både en nutid og fremtid, der er mere dyster, end vi er vant til. Autoritære kræfter vinder frem, og det internationale samfund er i opbrud.

  - Vi fik en skræmmende forsmag på det i sidste uge med lækagerne på Nordstream 1 og 2. Det er både overraskende og bekymrende.

  - Vi står over for nogle langt mere komplekse sikkerhedspolitiske trusler, siger statsministeren.

  Lige nu er det lederen af analysegruppen bag rapporten, Michael Zilmer-Johns fra Udenrigsministeriet, der taler.

 2. Kreml: Følelser påvirker ikke Ruslands tilgang til brugen af atomvåben

  Kreml foretrækker en "balanceret tilgang" til brugen af atomvåben.

  Sådan lyder det fra talsperson for Kreml, Dmitry Peskov, ifølge Reuters, efter Tjetjeniens leder, Ramzan Kadyrov, i weekenden opfordrede Putin til at bruge taktiske atomvåben i Ukraine.

  Kadyrov rettede også kritik af Ruslands militær for den seneste tids tilbagegang på slagmarken.

  Ifølge Peskov er Kadyrov i sin gode ret til at give udtryk for sin mening. Han understreger dog samtidig, at Ruslands militære tilgang "ikke bør afgøres af følelser".

  - Selv i svære situationer bør følelser blive holdt ude af enhver form for vurdering. Så vi foretrækker at holde os til afbalancerede, objektive bedømmelser, siger han ifølge Reuters.

  Grundlaget for eventuel brug af atomvåben står derimod nedskrevet i Ruslands atomdoktrin, lyder det iøvrigt fra Peskov.

 3. Svensker får Nobelpris i medicin

  Den svenske genetiker Svante Pääbo får årets Nobelpris i fysiologi eller medicin. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

  Pääbo får prisen for sine opdagelser og udforskning "af uddøde homininers arvemasse og menneskets evolution".

  Hominier er primater eller abemennesker, der var tæt beslægtet med det moderne menneske.

  - Gennem banebrydende forskning har Svante Pääbo opnået, hvad ingen troede var muligt: En kortlægning af arvemassen fra neandertalere frem til nulevende mennesker, hedder det i begrundelsen.

 4. Danske bankaktier falder kraftigt efter uro om schweizisk storbank

  En række danske bankaktier reagerer negativt i dag og er faldet i kurs.

  Hårdest ramt er Jyske Bank og Danske Bank, der ved 11-tiden er faldet med omkring otte procent.

  Også Ringkøbing Landbobank og Spar Nord falder kraftigt med omkring seks procent, mens Sydbank-aktien handles seks procent lavere end i fredags. Det skriver Ritzau.

  Finansmarkedet reagerer på en igangværende usikkerhed omkring kreditforholdene hos den schweiziske storbank Credit Suisse.

  Det udløser nervøsitet for hele den europæiske banksektor, forklarer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

  - Bekymringen er formentlig, at vi kigger ind i en europæisk version af Lehman Brothers-krakket i 2008, hvor markederne frøs til. Kernen i bankdrift er, at pengene kan flyde, og det kunne de ikke dengang.

  - Der skal meget til, før vi ender i sådan en situation igen, men det giver altså banksektoren et ekstra tryk, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau.

 5. Netselskaber varsler prisstigninger bare en måned efter sidste varsel

  For bare få dage siden fik mange elkunder i Østdanmark et varsel om, at de fra nytår skal betale mere for at få transporteret strøm hen til deres bolig.

  Men allerede her en lille uge efter kan man på elnetselskaberne Radius og Cerius' hjemmesider se et nyt varsel: "Grundet de fortsatte stigende elpriser varsles der nye priser per 1. februar 2023."

  Det betyder blandt andet, at man i tidsrummet fra klokken 17-21 skal betale over to kroner for at få transporteret strøm om vinteren.

  For en gennemsnitlig husstand med et elforbrug på 4.000 kWh om året vil ændringerne betyde, at man samlet set i 2023 skal betale cirka 1.400 kroner mere i hovedstadsområdet og cirka 1.000 kroner mere på resten af Sjælland.

  Selvom det er netselskaberne, der hæver priserne, så får man varslingen om prisstigningen fra elselskabet.

 6. Nu skal sønderjyder overvåges med 22 ekstra kameraer

  14 nye overvågningskameraer i Sønderborg og otte i Aabenraa.

  Det er, hvad Syd- og Sønderjyllands Politi skal til at installere i bestræbelser på at forebygge og efterforske kriminalitet.

  Det oplyser politiet i en pressemeddelse.

  - Kameraerne bliver sat op efter en konkret politifaglig vurdering af, hvor de forventes at have den størst mulige effekt. De monteres således på steder, hvor der er en koncentration af barer, diskoteker, cafeer og lignende, og hvor mennesker naturligt opholder sig på alle tider af døgnet, står der videre.

  I Sønderborg drejer det sig om Store Rådhusgade, på Rådhustorvet og i den sydlige del af Perlegade.

  I Aabenraa er det ved rutebilstationen på Gasværksvej, på H.P. Hansensgade ved Markedspladsen og på Store Torv.

  Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at arbejdet med opsætningen er færdig i uge 45.

  Det er Rigspolitiet, der formelt er ansvarlig for opsætningen af de 22 kameraer, som er en del af Justitsministeriets handlingsplan "Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum" fra oktober 2019.

 7. Stort kemikalieudslip i Horsens Havn: Fisk gispede efter luft

  En større forurening ramte søndag sidst på eftermiddagen den indre del af havnen i Horsens, skriver Horsens Folkeblad.

  Avisen har talt med en indsatsleder fra det lokale brandvæsen, der fortæller, at man med det blotte øje kunne se, at der var tale om en større forurening af havnebassinet.

  - Vandet var gråligt og hvidt, og rigtig mange fisk stod lodret i vandet og gispede desperat efter luft. Nogle af dem sprang sågar op af vandet for at få fat i ilt, siger indsatsleder Claus Hansen til Horsens Folkeblad.

  Forureningen lå ikke på overfladen men var blandet i vandet, hvilket betød, at det ikke kunne samles op. Det lykkedes ikke at finde kilden til forureningen.

  Sagen er nu givet videre til Miljøvagten og Horsens Kommune.

 8. Borgerrettighedsforkæmper Sacheen Littlefeather er død

  Roger Moore, Liv Ullmann og Sacheen Littlefeather ved den 45. Oscar-prisuddeling i 1973. (Foto: Allstar Picture Library Ltd © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skuespiller og aktivist Sacheen Littlefeather er død som 75-årig, skriver The Guardian.

  Hun døde søndag ved middagstid, og det sker kort tid efter, at Oscar-akademiet i august undskyldte for dets behandling af hende til en Oscar-uddeling for næsten 50 år siden.

  Hun afslog i 1973 som 26-årig, hvor billedet herover er fra, at modtage en Oscar på vegne af Marlon Brando og blev derefter buhet af scenen efter at have holdt en tale i protest over Hollywoods behandling af USA's oprindelige folk.

  Sacheen Littlefeather døde i sit hjem i den nordcaliforniske by Novato, hvor familien var tilstede.

 9. Svensk skib med sonarudstyr ligger tæt ved Bornholm

  Billedet her er helt tilbage fra 2002, da skibet Belos deltog i en øvelse i Kattegat ud for Frederikshavn. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Nordfoto)

  Den svenske flådes fysisk største skib, "Belos", er sejlet til det område, hvor der i sidste uge opstod læk på gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

  Det viser overvågningstjenesten vesselfinder.com ifølge Jyllands-Posten.

  På sider som vesselfinder.com og marinetraffic.com kan man følge alverdens skibe i realtid, og her kan man blandt andet se, at der ligger flere svenske flådefartøjer i samme område som Belos, ligesom der er danske skibe i form af Absalon og Esbern Snare.

  Belos er et skib, som råder over udstyr, der kan bruges til at besigtige skaderne på Nord Stream-gasledningerne.

  Der er blandt andet en kran og undervandsfartøjer med kameraer og sonarudstyr ombord.

  Onsdag i sidste uge var det Energistyrelsens forventning, at man kunne påbegynde undersøgelserne af gasledningerne i løbet af denne uge, skriver Ritzau.

 10. Coronapandemien kostede staten 120 milliarder

  Det havde ikke kun helbredsmæssige konsekvenser for danskerne, at coronaen gjorde indhug i samfundet.

  Pandemien endte med at koste Danmark 119,8 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

  Analysen bygger på de direkte udgifter til corona fra 1. kvartal 2020 til og med 1. kvartal i år.

  Langt størstedelen af udgifterne relaterer sig til de kompensationsordninger, der blev vedtaget undervejs, hvoraf nogle var møntet på bestemte brancher.

  Nedenfor kan du få et overblik over, hvad der er brugt fleste penge på under coronapandemien:

  • I alt er der givet kompensation for 81,5 milliarder kroner.

  • Sundhedsudgifter er også en stor post i regnskabet med et samlet beløb på 33,7 milliarder kroner.

  • Testindsatsen tegner sig for lidt over halvdelen med en samlet udgift på 17,8 milliarder.

  • Vaccineprogrammet har kostet 6,4 milliarder kroner.

  • Derudover har der i sundhedssektoren været indkøbt værnemidler for 5,5 milliarder kroner.

  • Behandlingen af covid-19-patienter løber op i 1,7 milliarder kroner.

 11. Kriminelle unge røver el-cykler fra københavnske madbude

  Mere end 145 el-cykler er det seneste år blevet røvet fra cykelbude, som bringer takeaway ud for firmaet JustEat Takeaway i København.

  Det oplyser Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

  Forbundet er gået sammen med firmaet, fordi der ikke er tale om simple cykeltyverier, men politiet mistænker, at der er tale om organiseret kriminalitet.

  - Det er folk fra 14 år op til 20 år, der kommer i grupper af 4-5 unge og henvender sig til vores bude og siger: 'Det er en flot cykel. Må vi godt se lidt på den?' Og så ved budene godt, hvad klokken er slået. Banden stikker af med den, siger Philip Karnøe, der er HR-partner i Just Eat Takeaway i pressemeddelelsen.

  Nogle bude er nu så utrygge, at de overvejer at bruge bilen i stedet.

 12. Holger Rune trækker sig fra ATP-turnering

  Holger Rune stiller ikke op ved Astana Open alligevel. (Foto: Pavel Danev © Associated Press)

  ATP-turneringen Astana Open bliver uden danskeren Holger Rune, som ikke længere figurerer på turneringens program.

  Her skulle han ellers have mødt verdensetteren Carlos Alcaraz i første runde. Det opgør bliver altså ikke til noget for danskeren, som erstattes i turneringen af belgiske David Goffin.

  19-årige Holger Rune har heller ikke manglet kamperfaring på det seneste. Så sent som i går var han i aktion, da han tabte en finale i bulgarske Sofia mod schweizeren Marc-Andrea Hüsler.

  Ifølge Aneke Rune har spilleren døjet med knæsmerter efter et fald i finalen.

  Derudover har han også døjet med maveproblemer.

  - Han måtte få noget bakterierensende på dagene med semifinale og finale i Sofia, så vi vurderede, at han var lidt vel underdrejet til at kunne stå klar til kamp i morgen (tirsdag, red.), lyder det fra Aneke Rune, til Ritzau.

  Danskeren er nu nummer 26 på verdensranglisten, hvilket er fem pladser bedre end inden weekenden.

  På sin vej til finalen slog Holger Rune italieneren Jannik Sinner, verdens nummer 10, i semifinalen i Bulgarien.

 13. Gorilla, Spiderman og lorte-emoji: London Marathon var en udklædningsfest

  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Andrew Boyers © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: John Sibley © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)
  • London Marathon 2022. (Foto: adrian dennis © Ritzau Scanpix)
  1 / 15

  Den 42. udgave af London Marathon blev den løbefest, de mere end 40.000 deltagere havde drømt om.

  Ruten på de 42,2 kilometer gik fra Greenwich til The Mall, og flere af deltagerne gennemførte løbet iklædt sjove kostumer. I billedserien her kan du se nogle af dem.

  Eliteløbene blev vundet af Amos Kipruto fra Kenya (mænd) og Yalemzerf Yehualaw fra Etiopien (kvinder) i tiderne 02:04:39 og 02:17:26.

  Hos kørestolsdeltagerne vandt Marcel Eric Hug og Catherine Debrunner, som begge er fra Schweiz. De kom i mål i tiderne 01:24:38 og 01:38:24.

  Næste års London Marathon finder sted i april.

 14. Ugen starter mildt, men bliver til æbleruskervejr senere

  Ugens vejr begynder i den pæne ende.

  Dagen i dag kommer til at byde på nogen eller en del sol, og temperaturen vil være omkring 14 grader.

  I morgen fortsætter det med 14-17 grader, og der bliver heller ikke meget vind.

  Men på onsdag får vi et vejrskifte, og det bliver, hvad Mette Zhang, vagthavende meteorolog i Danmarks Meteorologiske Institut, betegner som 'æbleruskervejr'.

  - Onsdag ser det ud til, at det bliver typisk dansk efterårsvejr med en ordentlig gang rusk og også stedvis regn, siger Mette Zhang.

  Temperaturen onsdag kan snige sig op på 18 grader, men i løbet af dagen tager vinden til, og der kan ved Vestkysten komme op til hård kuling, mens der i hele landet er risiko for kraftige vindstød.

 15. Dødstal efter orkanen Ian runder 85 personer

  Antallet af omkomne efter orkanen Ian, der ramte den amerikanske østkyst med over 200 kilometer i timen i onsdags, har nu rundet 85.

  De fleste døde boede i området Lee County i Florida. Dødsårsagerne er primært drukning, men der meldes også om trafikulykker og folk, der er døde i andre ulykker relateret til orkanen. Blandt andet døde en 65-årig mand af kulilteforgiftning fra en generator, han havde startet i sin lukkede garage, mens strømmen var røget.

  Der er angiveligt stadigt omkomne rundt omkring, der ikke er fundet endnu, fordi redningsmandskab ikke kan komme frem.

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, besøger på onsdag nogle af de ramte områder.

 16. 'Striktrøjetirsdag' og plankeøvelser: Brøndby Kommune er klar til at arbejde i 19 grader

  I Brøndby Kommune havde medarbejderne første 'striktrøje-tirsdag' i sidste uge. De er nogle af dem, der skal skrue ned for varmen. (Foto: Brøndby Kommune)

  Fleecetæpper, plankeøvelser på gulvet to gange om dagen og 'striktrøje-tirsdag'.

  Det er nogle af de initiativer, som medarbejderne i Brøndby Kommune har indført for at holde varmen.

  I dag er det nemlig første hverdag i mange offentlige bygninger, hvor temperaturen er skruet ned til 19 grader for at spare på varmen.

  - Vi skrev ud til alle vores medarbejdere i sidste uge og spurgte, om de ikke kunne finde en striktrøje frem, så vi kunne indføre 'striktrøje-tirsdag', fortæller Jeanette Grøn Nielsen, der er kommunikationskonsulent i Brøndby Kommune.

  Selvom baggrunden er en frygt for mangel på energi henover vinteren, så har de nye tiltag faktisk også vist sig at have en positiv effekt.

  - Vi kan jo lige så godt få det bedste ud af det, fortæller Jeanette Grøn Nielsen.

  Reglerne om de 19 grader gælder statslige bygninger, mens det for kommunale bygninger blot er en anbefaling.

  Både hospitaler, plejehjem og vuggestuer er undtaget fra at skrue ned for varmen.

 17. Rettighedsgruppe i Iran: Mindst 92 dræbte under demonstrationer

  Mindst 92 er dræbt i forbindelse med demonstrationer i Iran siden den 16. september.

  Det oplyser menneskerettighedsgruppen Iran Human Rights, IHR, ifølge Ritzau.

  Demonstrationerne er opstået, efter en 22-årig kvinde døde, mens hun var i det iranske såkaldte moralpolitis varetægt. Hun blev angiveligt anholdt for at have brudt den lov, der foreskriver, hvordan en kvinde skal bære sin hijab i Iran.

  Mahmood Amiry-Moghaddam, der er direktør i IHR, har opfordret det internationale samfund til at tage affære for at stoppe drabene på iranske demonstranter, som de mener, udgør forbrydelser mod menneskeheden.

  Der er dog usikkerheder forbundet med dødstallet. Amnesty International har bekræftet, at 53 personer er døde, mens det iranske nyhedsbureau Fars skriver, at det drejer sig om omkring 60.

  Den iranske regering siger, at det er udefrakommende kræfter, der har sat gang i de landsdækkende demonstrationer - især USA og dets allierede får skylden.

 18. Brasiliansk valg skal ud i ny runde - ingen har fået mere end 50 procent af stemmerne

  Præsidentkandidat Luiz Inacio Lula da Silva i Sao Paulo søndag aften. (Foto: Fernando Bizerra © Ritzau Scanpix)

  Befolkningen i Brasilien skal til valg igen den 30. oktober.

  Det ligger fast, efter at næsten alle stemmer fra søndagens præsidentvalg er talt op.

  Ingen kandidat har nemlig fået mere end 50 procent af stemmerne, som en sejr kræver.

  Venstrefløjskandidaten Luiz Inácio Lula da Silva opnåede 48,3 procent af stemmerne, mens højrefløjens Jair Bolsonaro, der er landets siddende præsident, fik 43,3 procent.

  Bolsonaro har været en kontroversiel skikkelse, siden han i 2019 overtog præsidentposten i Brasilien.

  Blandt andet har han fået kritik for sin håndtering af coronapandemien, og afbrændingen af Amazonas-regnskoven, som er taget til i hans embedsperiode.

  Lula var præsident i Brasilien mellem 2003 og 2010.

  I 2018 blev han idømt en lang fængselsstraf for korruption og hvidvask, men han blev dog løsladt, da Brasiliens højesteret omstødte dommen.

  31. december er sidste dag i Bolsonaros embedsperiode, hvis han ikke genvælges til en ny fireårig periode ved det kommende valg.

 19. Zelenskyj kalder tilbageholdelse af atomdirektør for en 'bortførelse'

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, fordømte i udtalelser sent søndag Ruslands tilbageholdelse af atomkraftværket Zaporizjzjas generaldirektør, Ihor Murasjov.

  Han kalder det for terror og en egentlig bortførelse, mens russerne mener, der tale om en anholdelse og en tilbageholdelse, skriver Ritzau.

  Det statsejede selskab, som driver værket, fortalte i lørdags, at direktøren dagen forinden var blevet taget med af en russisk patrulje.

  Ifølge Det Internationale Atomenergiagentur, IAEA, har det "en meget markant betydning" for den nukleare sikkerhed, at Ihor Murasjov er væk fra værket.

  IAEA har været i kontakt med relevante myndigheder for at få afklaret den nærmere situation.

 20. Mindst syv er døde af kolera i Haiti

  Sygdommen kolera har kostet mindst syv personer livet i Haiti.

  Det oplyser sundhedsmyndighederne i landet, skriver Ritzau.

  Kolera er en akut diarrésygdom, der uden tilstrækkelig behandling ofte er dødelig, hvilket man så i 2010'erne, da et udbrud kostede omkring 10.000 livet i Haiti.

  Man mener, at koleraen blev spredt via landets største flod i 2010, da landet havde været ramt af et jordskælv, og der var oprettet en lejr med fredsbevarende FN-soldater fra Nepal på en lokation nær floden.

  Sygdommen spredes ofte via vand, der er forurenet med syges afføring, og det skulle være sket her.

  Med den rigtige behandling er koleras dødelighed ifølge Statens Serum Institut under én procent.

 21. Dement mand påkørt af tog ved Nivå Station

  En 70-årig mand har mistet livet efter at være blevet påkørt af et tog ved Nivå Station.

  Det fortæller Nordsjællands Politi til Ritzau.

  Manden, der led af demens, har ifølge B.T. gået rundt på skinnerne, hvor han er snublet og efterfølgende blevet påkørt.

  De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

  I forbindelse med ulykken har togdriften været indstillet. Men politiet oplyser på Twitter, at de er færdige på stationen, og at togdriften er genoptaget.

 22. 97-årig kvinde død i brand på plejecenter i Aalborg

  En 97-årig kvinde er omkommet i en brand på et plejecenter i Aalborg.

  Det fortæller vagtchef Poul Fastergaard fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

  Politiet fik anmeldelsen om branden på plejehjemmet søndag klokken 19.44.

  Den afdøde kvinde blev fundet død i sin bolig i plejecentret. De pårørende er underrettet.

  Ilden var begrænset til kvindens bolig, og brandvæsenet fik hurtigt ilden under kontrol. Klokken 21.30 var alle beboere retur, fortæller vagtchefen til Ritzau.

 23. Naser Khader genopstiller ikke til Folketinget: 'Jeg har aftjent min værnepligt'

  Naser Khader genopstiller ikke til Folketinget og stopper, når folketingsvalget bliver udskrevet.

  Det oplyser han på Facebook.

  - Jeg har aftjent min værnepligt. Det har været mig en ære at arbejde for vores folkestyre i så mange år, skriver han blandt andet.

  Naser Khader er tidligere medlem af De Konservative. Han har været løsgænger, siden partiet ekskluderede ham sidste år.

  Det skete efter en advokatundersøgelse, hvor en række kvinder fortalte, at de var blevet udsat for grænseoverskridende adfærd og seksuelle krænkelser fra folketingsmedlemmet. Naser Khader selv har hele tiden afvist beskyldningerne mod ham.

  Khader har også tidligere siddet i Folketinget for Radikale Venstre, Ny Alliance og senere Liberal Alliance, inden han skiftede til De Konservative.

 24. Storbritannien anskaffer specialiserede skibe til at beskytte infrastruktur under vand

  Hvis det kan ske i Østersøen, kan det vel også ske i Nordsøen?

  Lækagerne på gasledningerne Nord Stream 1 og 2 har i hvert fald fået alarmlamperne til at blinke i Storbritannien, der nu vil erhverve sig to specialiserede skibe, der skal kunne beskytte infrastruktur under vand.

  Det fortæller forsvarsminister Ben Wallace i dag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Det bør minde os om, hvor skrøbelig vores økonomi og infrastruktur er overfor sådanne hybridangreb. Vores internet og vores energiforsyning er i høj grad afhængig af rørforbindelser og kabler, siger han.

  Det første af de to skibe vil ifølge Ben Wallace være klar til at blive taget i brug ved udgangen af 2023.

 25. Ny FCK-træner henter sejr over AGF i debut

  Jacob Neestrup fejrer den forløsende scoring med målskytten Lukas Lerager. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  29-årige Lukas Lerager sørgede i Parken for den forløsende scoring, der gav FCK og holdets nye cheftræner, Jacob Neestrup, sejren på 1-0 over AGF.

  Hovedstadsklubben skulle søndag aften forsøge at vaske tavlen ren efter fyringen af den tidligere cheftræner, Jess Thorup.

  En mission, der lykkedes, takket være midtbanespilleren Lukas Leragers mål efter 82 minutter.

  Selvom aarhusianerne kom godt fra start i første halvleg, der ikke bød på særlig mange chancer, fik FCK sat sig på kampen i anden halvleg.

  En anden halvleg der, med sin mange chancer og høje tempo, stod i skarp kontrast til første halvleg.

  I slutningen af kampen forsøgte AGF med at lægge et pres på hjemmeholdet, men det blev kun til nogle sporadiske chancer.

  Resultatet betyder, at FCK springer op på sjettepladsen med 15 point, mens AGF forbliver på femtepladsen med 16 point.

 26. Aalborg Håndbold sejrede mod de forsvarende mestre fra GOG i topduel

  Der var jubel i Aalborg-lejren undervejs og efter kampen mod de forsvarende mestre fra GOG. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Det stjernespækkede Aalborg Håndbold-mandskab slog søndag aften GOG med 35-29 i en direkte duel om førstepladsen.

  For anden gang i sæsonen trækker nordjyderne sig sejrrigt fra kampen mod rivalerne fra GOG. Efter fynboerne slog Aalborg i duellen om det danske mesterskab tilbage i juni, har Aalborg fået skovlen under GOG.

  Først vandt Aalborg i Super Cuppen inden sæsonens ligastart, og senest har mandskabet taget det første stik i den indbyrdes kamp med GOG i denne udgave af ligasæsonen.

  Sejren kom efter en tæt første halvleg, hvor holdene gik til pause med stillingen 15-15.

  Fra anden halvlegs start spillede Aalborg med musklerne, og det blev for stor en opgave for GOG, der ikke kunne følge med.

  I målet fik Aalborgs Simon Gade bedre fat i GOG-skytterne, som i anden halvleg blev mere og mere frustrerede over flere dommerkendelser.

  Det resulterede til sidst i, at GOG-træneren, Nicolej Krickau, blev udvist for protester.

  Frustrationen blev udnyttet i Aalborg-lejren, og i resten af kampen blev forspringet udbygget, indtil slutfløjtet lød.

  Sejren betyder, at Aalborg rykker forbi GOG i tabellen og indtager førstepladsen.

 27. Røde Kors har samlet 12,8 millioner kroner ind ved landsindsamling

  I dag har Røde Kors holdt sin årlige landsindsamling i Danmark, og der er blevet samlet omtrent 12,8 millioner kroner ind.

  Selvom det er mere end 2,5 millioner kroner mindre end ved landsindsamlingen sidste år, er der alligevel optimisme at spore hos Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Dansk Røde Kors.

  - Vi oplever en stor velvilje til at støtte, siger han til Ritzau.

  Ifølge ham oplever Røde Kors, at flere danskere er pressede på økonomien, ligesom der har været færre indsamlere i år, hvilket kan have ført til det lavere resultat.

 28. Kuppet militærleder i Burkina Faso går med til at træde tilbage

  Lederen af Burkina Faso, Paul-Henri Sandaogo Damiba, har meddelt, at han officielt træder tilbage for at undgå yderlige vold.

  Det sker, efter at landets nye militære leder, Ibrahim Traore, kuppede sig til magten for to dage siden.

  Det skriver Reuters.

  Paul-Henri Sandaogo Damiba kuppede sig selv til magten i det afrikanske land tilbage i januar, hvor den tidligere præsident, Roch Kabore, blev afsat.

  Dengang skyldtes magtovertagelsen blandt andet frustrationer over den forværrede sikkerhed i landet.

  Ifølge Reuters forventes det, at Ibrahim Traore vil beholde magten, indtil en overgangsregering kan udpeges i løbet af de kommende uger.

 29. Nedtur for Holger Rune: Schweizisk banemand vinder danskerens anden ATP-finale

  Danskeren tabte kun et enkelt af sine egne serve-partier, men formåede ikke at breake schweiziske Hüsler undervejs i kampen. (Foto: Pavel Danev © Associated Press)

  Med cifrene 6-4, 7-6 taber det danske tennistalent sin blot anden ATP-finale i karrieren til schweiziske Marc-Andrea Hüesler ved turneringen Sofia Open i Bulgarien.

  Allerede i kampens første parti blev 19-årige Holger Rune breaket af 26-årige Hüesler, der ligger nummer 95 på verdensranglisten.

  Det skulle vise sig at blive dyrt for danskeren, for begge spillere servede fortrinligt resten af sættet og holdte sine serve-partier.

  I andet sæt måtte kampen ud i en tiebreak for at finde en afgørelse. Selvom Rune havde fire sætbolde, der kunne forlænge kampe ud i et tredje sæt, fik Hüsler lukket kampen med cifrene 10-8 i tiebreaken.

  Titlen er schweiziske Hüeslers første i karrieren.

 30. USA forventer ikke en snarlig kinesisk invasion af Taiwan

  USA's forsvarsminister, Lloyd Austin, forventer ikke, at Kina vil invadere Taiwan i den nærmeste fremtid.

  Sådan siger han i et interview med CNN, skriver Reuters.

  Kina har den seneste tid opskaleret sin militære tilstedeværelse omkring Taiwan og har afholdt flere store militærøvelser, hvor der blandt andet er affyret ballistiske missiler ud over Taiwanstrædet og simuleret angreb mod Taiwan.

  Med det forsøger Kina at "etablere en ny normal", konstaterer den amerikanske forsvarsminister.

  USA har erklæret, at man om nødvendigt er villige til at involvere sig militært for at forsvare Taiwan, hvis øen bliver angrebet af Kina.

 31. Pointdeling mellem bundholdene Brøndby og Lyngby i underholdende kamp

  Det blev ikke til den søndag eftermiddag på Brøndby Stadion, som Daniel Wass og de resterende Brøndby-spillere havde håbet på. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Med en sen udligning fra bundproppen Lyngby spillede holdet 3-3 mod hjemmeholdet Brøndby.

  Angriberen Frederik Gytkjær bragte Lyngby foran efter otte minutter, inden Brøndbys Anis Ben Slimane og Nicolai Vallys sendte hjemmeholdet i front med to scoringer på to minutter.

  I anden halvleg udlignede Lyngbys Kasper Jørgensen, men 16-årige Oscar Schwartau ville det anderledes, da han scorede til 3-2 for Brøndby.

  Det lignede længe, at det skulle blive det endelige resultat, indtil Saevar Atli Magnússon dukkede op i feltet på hjørnespark og sørgede for et enkelt point til bundholdet Lyngby.

  Pointdelingen betyder, at Lyngby fortsat ligger nederst i tabellen med fire point, mens Brøndby ligeledes forbliver på tiendepladsen med 12 point.

 32. Magnussen ender uden point, da Perez vinder i Singapore

  På den regnvåde bane i Singapore endte Red Bulls Sergio Perez med at tage sejren i denne weekends Formel 1-grandprix foran Ferraris Charles Leclerc.

  Danske Kevin Magnussen startede på en niendeplads, men måtte undervejs se sig selv dumpe ned på en 12. plads - en plads bedre end teamkollegaen Mick Scumacher. Dermed lykkedes det ikke danskeren at føje point til den samlede stilling.

  Den forsvarende verdensmester, Red Bulls Max Verstappen, havde muligheden for at sikre sit andet verdensmesterskab, hvis eller resultaterne flaskede sig. Det gjorde det imidertid ikke for hollænderen, der sluttede på en skuffende syvendeplads.

  Med fem løb tilbage af sæsonen fører hollænderen dog stadig solidt i det samlede regnskab med 104 point ned til Ferraris Charles Leclerc.

 33. Vidunderet Haaland scorer hattrick i ydmygelse af Eriksen og United

  Erling Haaland (tv.) og Phil Foden scorede begge hattrick i 6-3 sejren over Manchester United. (Foto: PETER POWELL © Ritzau Scanpix)

  Puha, den sved.

  Manchester United med Christian Eriksen på banen vil næppe glemme den fodboldlektion, holdet fik denne søndag i Premier League af bysbørnene og rivalerne fra Manchester City.

  Sidstnævnte vandt nemlig hele 6-3 og leverede en ydmygelse så stor, at den engelske sportspresse kommer til at vride tastaturerne for negative gloser. I hvert fald de, der følger Manchester United tæt.

  I den anden lejr vil snakken formentlig cirkulere om en 22-årig nordmand, Erling Haaland, som igen, igen viste sig som en målscorer ud over det sædvanlige.

  Angriberen nettede tre gange og bragte dermed sin sæsontotal op på 14 scoringer. Det har Haaland så brugt små otte kampe til. Igen - den mand er ekstraordinær.

  Allerede efter de første 45 minutters svingom havde City bragt sig foran 4-0, da Haaland og Phil Foden nettede to gange hver.

  Efter pausen reducerede Antony til 1-4 på en assist af Christian Eriksen, før Haaland og Foden scorede og sendte City foran 6-1.

  Slutteligt fik Anthony Martial reduceret to gange. Ren kosmetik. City udspillede United, vandt 6-3 og spillede sig op på andenpladsen i Premier League. United og Eriksen ligger på sjettepladsen.

 34. Nordjysk duo sender Silkeborg IF endnu tættere førstepladsen

  Selvom gæsterne fra AC Horsens bed fra sig, var det et Silkeborg IF-mandskab nogenlunde i kontrol, der søndag sikrede sig en 2-1 sejr på hjemmebane i Superligaen.

  1-0 scoringen signerede Kasper Kusk efter 35 minutters spil. Ikke nordjydens sværeste scoring i karrieren, men lidt har også ret, og når en anden nordjyde, sidste sæsons ligatopscorer Nicklas Helenius, kort efter pausen fordoblede føringen, passede pengene.

  Silkeborg IF havde været bedst - og kursen mod sejren var sat.

  Horsens fik dog reduceret til 2-1 på et mål af Anders K. Jacobsen, der sammen med holdkammeraterne jagtede en udligning.

  Hjemmeholdet afværgede imidlertid og hentede sæsonens sjette sejr. Den placerer fortsat silkeborgenserne på fjerdepladsen i tabellen, men holdet har nu kun tre point op til førerholdet, Randers FC.

  Horsens daler omvendt ned på syvendepladsen med 14 point.

Mere fra dr.dk