Seneste nyt

Israel forsøger at fremprovokere en åben krig, lyder det i anklager fra Iran efter drab på topforsker på landets atomprogram

 • Israel forsøger at fremprovokere en åben krig, lyder det i anklager fra Iran efter drab på topforsker på landets atomprogram
  Iranske myndigheder har frigivet billeder af gerningsstedet udenfor Irans hovedstad, Teheran. (Foto: Wana News Agency © Scanpix)

  - I den sidste tid af deres politiske liv forsøger deres allierede og zionisterne (USA og Israel, red.) at intensivere presset på Iran og skabe en åben krig.

  Sådan lyder det fra Hossein Deghan, der er kommandør og militær rådgiver for Irans øverste leder, Ayatollah Ali Kamenei, efter at en topforsker på Irans atomprogram er blevet dræbt i et angreb i dag.

  Forskeren og den formodede leder af Irans atomprogram, Mohsen Fakhrizadeh, døde i dag på et hospital efter at være blevet hårdt såret i et væbnet angreb udenfor den iranske hovedstad, Teheran.

  Der er ingen, der har taget skylden for angrebet, men Irans udenrigsminister mener, at der 'alvorlige indikationer' på, at ærkefjenden Israel er indblandet.

  Iran har også varslet angreb og 'vil slå ned som lynet' på de skyldige.

  Seneste Nyt

 • Jen Psakis første pressebriefing som Joe Bidens talskvinde

  Jen Psaki har netop haft sin første pressebriefing som pressetalsperson for USA's præsident, Joe Biden. Her lagde hun ud med at understrege, at der fra hendes og Joe Bidens side er et stort ønske om, at pressearbejdet i Det Hvide Hus igen vil være præget af "sandhed og gennemsigtighed", hvorefter hun konkluderede:

  - Men der vil selvfølgelig være tidspunkter, hvor vi her i rummet vil se forskelligt på tingene. Men det er helt i orden. Det er en del af vores demokrati.

  Jen Psaki svarede på en del spørgsmål ved sin første pressebrefing. (Foto: TOM BRENNER © Scanpix)

  Jen Psaki kom i løbet af en halv times tid rundt omkring mange emner og fortalte blandt andet, at Canadas præsident, Justin Trudeau, bliver den første udenlandske regeringsleder, som Joe Biden vil ringe til. Det vil han gøre fredag.

  Ifølge Jen Psaki vil der ikke mindst på grund af coronapandemien dagligt være pressebriefinger - blot ikke i weekenden.

  I små fire år frem til november 2020 var Jen Psaki politisk kommentator på CNN, og inden da havde hun forskellige kommunikationsopgaver for Barack Obama, mens han var præsident.

 • Biden: Trump har sendt et generøst brev

  Det er et "meget generøst" brev, som Donald Trump har efterladt til Joe Biden i forbindelse med overdragelsen af Det Hvide Hus og præsidentposten.

  Det siger Joe Biden til journalister i Det Ovale Værelse, hvor han lige nu tilbringer nogle af sine første timer som præsident.

  - Fordi det er et privat brev, vil jeg ikke tale om indholdet, før jeg taler med ham, siger Joe Biden ifølge CNN.

  Det var indtil onsdag usikkert, om Trump ville skrive et brev til Biden, som der ellers er tradition for.

 • Biden underskriver flere dekreter: Tilslutter USA til Parisaftalen og WHO

  Joe Biden bruger sin første dag som præsident på at trække nogle af Donald Trumps dekreter tilbage. (Foto: TOM BRENNER © Scanpix)

  På sin første dag som præsident er Joe Biden gået i gang med at underskrive flere dekreter.

  To af dem handler om, at USA igen tilslutter sig Verdenssundhedsorganisationen WHO og Parisaftalen (FN's klimaaftale fra 2015).

  I alt vil Biden underskrive 15 dekreter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Blandt andet vil finansieringen af en mur på grænsen mellem USA og Mexico blive indstillet.

  Der vil også komme krav om mundbind i statsejede bygninger.

  Og et af dekreterne handler om at fjerne rejserestriktioner for personer fra en række lande med overvejende muslimsk befolkning.

 • Vicepræsident tager tre senatorer i ed: Nu har Demokraterne flertallet i Senatet

  En af Kamala Harris' første opgaver som vicepræsident var at tage tre demokratiske senatorer i ed i Senatet. (Foto: Uncredited)

  Demokraterne har overtaget flertallet af pladserne i USA's Senat, efter at vicepræsident Kamala Harris har taget tre nye medlemmer i ed.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er første gang i mere end et årti, at Demokraterne har flertal i Senatet.

  Demokraterne Raphael Warnock og Jon Ossoff fra Georgia og Alex Padilla fra Californien er blevet taget i ed i senatskammeret.

  Det skete kun få timer, efter at Joe Biden blev indsat som ny præsident.

 • Trump mødt af jubel og velkommen hjem-skilt ved golfresort

  Tilhængere af Donald Trump byder ham velkommen i Palm Springs. (Foto: Carlos Barria)

  En gruppe Trump-beundrere gav den afgåede præsident en varm velkomst, da Donald Trump ankom til hans golfresort Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, skriver Ritzau.

  Donald Trump og hans hustru Melania rejste fra Det Hvide Hus i Washington, inden Joe Biden blev indsat som præsident.

  Nogle hundrede fans ventede med flag og skilte, da hans kortege ankom til golfresortet.

  Trump-støtter byder den afgåede præsident velkommen til Palm Springs i Florida. (Foto: Carlos Barria)
 • ’Hvor er det vanvittigt!': Sverige mister sejren til sidst efter sublimt mål

  Sverige havde taget fire point med over til mellemrunden og havde onsdag aften mulighed for at tage et afgørende skridt mod kvartfinalen.

  Ved stillingen 26-25 kort før tid mod Hviderusland missede svenskerne dog at lukke kampen. I stedet fik de undertippede hviderussere chancen for at udligne.

  Og lige inden tiden gik, tog Andrei Yurynok chancen fra venstre fløj - og med en sublim detalje skruede han bolden forbi svenskernes keeper Mikael Aggefors og sikrede Hviderusland uafgjort.

  Se afslutningen øverst i videoen.

 • Sikke en afslutning: Stolpen sikrer sejren for Norge

  En af VM’s helt store 'darlings' Portugal havde muligheden for at tage et stort og vigtigt point mod VM-favoritterne fra Norge i mellemrundens gruppe 3.

  Med få sekunder igen – ved stillingen 28-29 - tog Portugals Rui Silva sagen i egen hånd og sendte et kvalificeret skud afsted. Uheldigvis for ham og Portugal ramte bolden stolpen – og i stedet kunne Norge ånde lettet op.

  Med sejren er Norge nu på fire point. Det samme har Portugal, mens Frankrig fører gruppen med seks point.

 • Præsident Joe Biden og førstedame Jill Biden ankommer til Det Hvide Hus

  Præsident Joe Biden og førstedamen Jill Biden omfavner hinanden, efter de er ankommet til Det Hvide Hus i Washington. (Foto: Jim WATSON © Scanpix)

  USA's præsident, Joe Biden, er ankommet til Det Hvide Hus sammen med USA's nye førstedame, Jill Biden.

  Efter indsættelsesceremonien ved Kongressen og et besøg ved de ukendte soldaters grav på Arlington-kirkegården kørte Biden-parret mod Det Hvide Hus.

  Det foregik i en limousine med nummerpladen "46" - som er Bidens nummer i rækken af præsidenter.

  Det er fire år siden, at Biden forlod Det Hvide Hus, da hans otte år som vicepræsident under præsident Barack Obama sluttede.

 • Engelsk politi finder første cannabis-farm i Londons finansdistrikt

  Normalt er det et sted, hvor der primært dyrkes penge, men nu har engelsk politi konstateret, at også mere organiske ting kan have gode vækstforhold i Londons berømte finansdistrikt, der kaldes the City.

  På grund af en stærk dunst er 826 cannabisplanter blevet fundet i en bygning i nærheden af nationalbanken Bank of England.

  - Det er den første cannabisfarm i the City, og den er utvivlsomt skabt, fordi der i øjeblikket er færre mennesker ude, der ville opdage usædvanlig aktivitet, meddeler politiet ifølge Reuters.

  Finanskvarteret er hjemsted for de største markeder for forsikringsselskaber, banker og investeringsselskaber, men langt de fleste ansatte har været hjemsendt siden marts.

 • Efterkommerne efter colombiansk narkobaron udgør et problem og bør nedlægges, mener forskere

  En af de flodheste, som Pablo Escobar importerede, og som i dag bor i Medellins zoologiske have. (Foto: ALBEIRO LOPERA © Scanpix)

  Egentlig er flodhesten ikke naturligt hjemmehørende i Colombia. Alligevel er den at finde i nogle af det sydamerikanske lands floder.

  De kom til, da narkobaronen Pablo Escobar i 1980'erne importerede eksemplarer ulovligt til sin private zoo.

  Efter hans død i 1994 fik de lov at blive, hvor de var, men nu er de begyndt at udgøre et økologisk problem. Deres afføring påvirker vandet og medfører alger, og den colombianske regering bør derfor overveje at nedlægge dem, lyder konklusionen i et studie publiceret i Biological Conservation.

  En løsning, der ikke er så lige til, fordi de lokale anser dem for at være en turistattraktion, og de er beskyttet af miljølovgivningen, skriver NBC.

 • Bøde til 25 unge: Forsamlingsforbuddet gælder også i en garage på privat grund

  Forsamlingsforbuddet gælder ikke i private hjem.

  Men der er forskel på ens private hjem og så matriklen, det ligger på. Det må en gårdejer og 25 unge bøde for, da politiet lørdag nat stoppede deres sammenkomst, der foregik i en garage på gårdejerens grund.

  Private garager, lader, maskinhuse og andre lignende bygninger, som ikke bruges til beboelse er nemlig ikke undtaget fra forsamlingsforbuddet, oplyser politiet til Jyllands-Posten.

  Gårdejeren siger til TV Midtvest, at han ikke har tænkt sig at betale bøden, og sagen kan derfor ende i retten for at få afklaret spørgsmålet endegyldigt.

 • Paven håber, at præsident Biden kan fremme forsoning og fred i USA

  Det katolske overhoved Pave Frans vil bede Gud om at hjælpe Joe Biden med at forene og forsone USA.

  Det siger han i en officiel udtalelse, efter at Joe Biden var blevet indsvoret som præsident.

  - Jeg vil bede Gud, kilden til al visdom og sandhed, om at hjælpe dig med at fremme forståelse, forsoning og fred i USA og alle verdens nationer for at hjælpe det gode.

  Han håber desuden, at Biden bliver en leder, som vil hjælpe de fattige, sårbare og dem 'uden stemme'.

 • Bakken Bears tager stor skalp - men er alligevel færdige i CL

  Bakken Bears leverede onsdag den tredje store sejr på stribe i Champions League,

  På hjemmebane vandt det danske mesterhold med 96-78 over den spanske storklub Iberostar Tenerife, men desværre for aarhusianerne var det ikke nok til at sikre sig videre avancement i turneringen.

  Tenerife og Dinamo Sassari går i stedet videre med hver fire sejre, mens Bakken med sine tre sejre slutter på tredjepladsen foran Galatasaray med én sejr.

 • Boris Johnson efter antallet af coronadøde igen topper: 'Det er forfærdende'

  Storbritannien sætter kedelig dødsrekord for anden dag i træk.

  1.820 blev onsdag registreret døde med coronavirus. Det slår rekorden fra dagen før, hvor tallet var 1.610.

  Den britiske premierminister, Boris Johnson, kalder det høje dødstal for "forfærdende", skriver BBC.

  Johnson siger, at det nu er et "kapløb med tiden" om at få vaccineret de sårbareste i samfundet, men at han håber, at Storbritannien vil se en "virkelig forandring" til foråret.

 • ’Katastrofal beslutning’: Algerisk angrebsfejl forpurrede VM-sensationen

  Frankrig var i store problemer i mellemrundens gruppe 3, hvor kampen mod bundproppen Algeriet var helt tæt til det sidste minutter.

  De undertippede algeriere havde - med to mand i overtal - en alletiders mulighed for at udligne med seks minutter igen og efterfølgende forsøge at tage føringen, men Redouane Saker forpurrede muligheden- og sensationen - med en hovedløs angrebsfejl.

  ’Katastrofal beslutning’ lød det fra DR’s kommentator Andreas Kraul. Og i stedet vandt storfavoritterne fra Frankrig med 29-26

  Se episoden øverst i videoen.

 • Anders Foghs afskedssalut til Trump: 'En stor lettelse, at han er væk'

  Anders Fogh Rasmussen i Aftenshowet. (Foto: Dr)

  Den tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er svært begejstret over at se ryggen af Donald Trump og Joe Biden som ny amerikansk præsident.

  - Han vil virkelig gå over i historien som den værste præsident, som USA nogensinde har haft. Han har skabt splittelse i USA, og han har svækket den frie verden uden for USA.

  - Han efterlader en mere usikker verden end den, han overtog, så det er en stor lettelse for os alle sammen, at han er væk, og jeg ser meget frem til Biden som præsident, siger han i Aftenshowet.

  I 2017 udtalte Anders Fogh Rasmussen, at Trump havde potentiale til at "genoprette et pålideligt amerikansk lederskab på verdensscenen i de kommende år".

 • Vaccinér alle hjemløse nu, lyder opråb fra organisationer

  Alle landets hjemløse skal automatisk rykkes frem i vaccinekøen, mener flere organisationer, der arbejder med de udsatte borgere.

  Som det er nu, skal de hjemløse forbi en læge for at blive rykket frem i køen.

  Organisationerne mener, at alle de hjemløse som udgangspunkt er "særligt udsatte", og at de derfor automatisk burde rykke op i kategori 5 i myndighedernes vaccinationsplan.

  - 26 smittede beboere på et herberg i weekenden. 13 smittede på et andet. Hver dag er der akutte situationer. Vi er dybt bekymrede for, at vi om 14 dage vil se mange indlæggelser og alvorlige sygdomsforløb, lyder opråbet.

 • Tre personer omkommet efter eksplosion i Madrid

  En gaseksplosion fik en husfacade til at styrte sammen i Madrid onsdag eftermiddag. (Foto: JAKE THREADGOULD © Scanpix)

  Kort før klokken 15 lokal tid flåede en eksplosion facaden ned på en beboelsesejendom i det centrale Madrid.

  Ifølge borgmesteren var der tale om en gaseksplosion.

  - Det er det mest sandsynlige. En person var i færd med at udføre reparationer på kedlen, sagde han ifølge Reuters, der også skriver, at bygningen tilhører den katolske kirke.

  Ifølge myndighederne har mindst tre personer mistet livet, og seks andre fik mindre skader. Det skriver AFP.

  En cafe har lagt en video på twitter af beboere fra et nærliggende plejehjem, der bliver evakueret.

 • Kommissionsformand hilser Joe Biden velkommen i kampen mod klimaforandringerne

  Sammen med USA's nye præsident, Joe Biden, skal der gang i bekæmpelsen af klimaforandringerne.

  Det siger EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

  - Vi er begge klar over, at vi nu er nødt til at udvikle en global dagsorden. Vi skal slå vores kræfter sammen og håndtere store emner, som er foran os.

  - Vi skal bekæmpe klimaforandringer sammen, overkomme denne pandemi og genopbygge multilateralismen, siger hun.

  På Twitter skriver Von der Leyen, at Europa er klar til en "frisk begyndelse".

 • Lillian Kretz i lynanalyse: Biden vil signalere heling

  - Joe Biden forsøgte i sin indsættelsestale at komme med de budskaber, som han har forsøgt at sælge under hele valgkampen: Om at hele og forene et delt USA, en delt nation.

  Det siger DR's USA-korrespondent Lillian Kretz i en lynanalyse.

  - Det budskab kommer på et afgørende tidspunkt, for vi ser et USA, der er enormt splittet, hvor vi skal helt tilbage til borgerkrigen for at se en lignende splittelse. Hvor folk nærmest lever i forskellige virkeligheder.

  - Hans budskab var, at nu skal sandhed vinde over løgn. Nu skal vi arbejde sammen på tværs af politiske skel. Alt det har vi jo hørt før, men hans appel - hvor han vendte sig om til sine kolleger fra begge partier - var stærk.

 • Mette Frederiksen håber, at Biden kan blive en samlende kraft i et splittet USA

  Mette Frederiksen ønsker tillykke til USA's nye præsident, Joe Biden.

  - Det er mit håb, at præsident Biden bliver en samlende kraft efter den uro og splittelse, vi desværre har set vokse i det amerikanske samfund, skriver hun på Facebook.

  Statsministeren ser også frem til at samarbejdet mellem Danmark og USA fortsat bliver styrket.

  - Særligt glæder jeg mig til at byde USA velkommen tilbage i kampen mod klimaforandringerne. En kamp, vi igen deler.

 • Præsident Biden: Hele min sjæl ligger i dette. At bringe Amerika sammen

  Joe Biden brugte meget tid på at tale om at forene et splittet USA. (Foto: PATRICK SEMANSKY © Scanpix)

  USA's nye præsident, Joe Biden, lægger i sin indsættelsestale vægt på, at han vil kæmpe for at forene et splittet USA.

  - Hele min sjæl ligger i dette. At bringe Amerika sammen, forene vores folk, forene vores nation. Og jeg beder hver eneste amerikaner om at slutte sig til mig om dette formål.

  - Politik behøver ikke at være en flammende ild, der ødelægger alt på sin vej. Alle uenigheder behøver ikke være grund til krig, sagde Biden med henvisning til angrebet på USA's kongres den 6. januar.

  Biden understregede, at han vil være præsident for alle amerikanere.

  - Jeg vil kæmpe lige så hårdt for de, der ikke støttede mig (ved at stemme på ham, red.), som dem, der gjorde, sagde han.

 • Sundhedsstyrelsen: Borgere over 85 år kommer til at 'vente lidt' på deres stik

  I går meddelte BioNTech-Pfizer, at der vil være en reduktion i antallet af vaccinedoser til de europæiske lande, og derfor mener sundhedsmyndighederne, at Danmark får leveret færre end planlagt.

  Derfor har Sundhedsstyrelsen justeret på planen for vaccinationsprogrammet, og konsekvensen af det reducerede antal vacciner er, at de borgere, som er 85 år eller ældre, og som hører hjemme i gruppe 3 i prioriteringsrækkefølgen, må vente lidt på at få det første stik.

  - Lige nu prioriterer vi at tilbyde andet stik til de borgere på plejehjemmene, som blev vaccineret i uge 52 og 53, og regionerne gør deres yderste for, at borgere, der allerede har booket tid, kan komme til, siger Søren Brostrøm.

  Se den opdaterede vaccinationskalender her.

 • Joe Bidens indsættelse flytter håndbold-VM til DRTV

  Hvis du gerne vil bruge onsdag aften på at se mere håndbold fra VM-slutrunden i Egypten, så skal du finde din DRTV-app på din smartphone, tablet eller tv.

  På grund af Joe Bidens indsættelse som USA’s 46.præsident flyttes aftenens kampe fra DR2 til DRTV.

  Du kan se frem til disse to kampe på DRTV:

  Kl. 18 Frankrig-Algeriet

  20.30 Sverige-Hviderusland

 • Joe Biden er taget i ed som USA' nye præsident

  Joe Biden var flankeret af sin kone, Dr. Jill Biden. Biblen er en udgave, der har været i Biden-familien siden 1893. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

  Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr. er taget i ed som USA's 46. præsident.

  Han overtager embedet fra Donald Trump.

  - Det her er Amerikas dag. Det her er demokratiets dag. En dag for historie og håb, sagde han i sin tale.

  Forud var gået musikalske indslag fra Jennifer Lopez og Lady Gaga samt flere taler, og højesteretsdommer John Roberts stod for at tage ham i ed.

  Kamala Harris blev kort forinden taget i ed som hans vicepræsident.

 • Kamala Harris er taget i ed: Første kvinde bliver USA's vicepræsident

  Kamala Harris bliver taget i ed som vicepræsident. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

  Kamala Harris er blevet taget i ed som USA's vicepræsident.

  Hun bliver den første kvinde, der får det høje embede. Derudover er hun også den første sorte kvinde og person med asiatisk baggrund, der får æren.

  Hendes mor stammmede fra Indien, mens hendes far var fra Jamaica.

  Til stede i publikum er blandt andet vicepræsident Mike Pence, der nu bliver erstattet.

  Sonia Sotomayor stod for edsaflæggelsen.

  Hun er højesterettens første latinamerikanske medlem og har - ligesom Kamala Harris -en baggrund som tidligere anklager.

 • USA's nye vicepræsident fejres i Indien med fyrværkeri og maduddeling

  (Foto: Arun SANKAR / AFP) (Foto: Arun Sankar © Scanpix)

  Kamala Harris, der er USA's nye vicepræsident, har rødder i Indien.

  Hendes mormor er fra byen Thulasendrapuram, og der er indbyggerne tydeligt begejstrede over at blive 'repræsenteret' i USA's øverste ledelseslag.

  Med uddeling af mad, fyrværkeri og billeder af Kamala Harris fejrer de hendes indsættelse flere tusinde kilometer væk i Washington D.C.

 • Målmand scorer to gange på 40 sekunder

  Det er ikke en sjældenhed, at en håndboldmålmand kaster bolden fra eget mål og ind i tomt mål i den anden ende.

  Men det er dog en noget større sjældenhed, at det samme sker to gange i træk – og det på 40 sekunder.

  Netop det skete i kampen mellem Island og Schweiz i mellemrunden, da Islands keeper Björgvin Páll Gústavsson udnyttede schweizernes ineffektive angrebsspil til at score to gange i træk for sit hold midt i første halvleg.

  De to mål hjalp dog ikke i sidste ende, da Schweiz tog sejren i gruppe 3 med cifrene 20-18.

 • Portugal registrerer på ny rekordhøjt antal coronasmittede

  14.647 covid-19-tilfælde har myndighederne i Portugal registreret det seneste døgn.

  Det er det højeste antal under pandemien i landet på den Iberiske Halvø, skriver AP.

  Det er 3.600 flere end den hidtidige rekord, der blev registreret for fire dage siden.

  5.493 er indlagt på hospitaler, og 681 ligger på de intensive afdelinger.

  Smitten har for alvor fået fat i Portugal i dagene efter julen, hvor restriktionerne blev lempet i fire dage.

  Portugal har et indbyggertal på 10,2 millioner.

 • Hækkerup indkalder borgmestre til møde - mobile lyntest bliver ikke brugt i plejecentre og børnehaver

  Justitsminister Nick Hækkerup sender en kraftig opfordring til kommunerne om at gøre brug af mobile testenheder i daginstitutioner, plejecentre og sociale tilbud.

  De private leverandører melder om, at der stadig er masser af ledig mobile lyntestenheder, som ikke bliver benyttet.

  Med de mobile testenheder kan det kommunale personale blive testet for covid-19 med en lyntest. Men ordningen bliver langtfra udnyttet tilstrækkeligt.

  - Det er utilfredsstillende, siger Nick Hækkerup, der nu hasteindkalder alle borgmestre til et møde.

 • Effektiv dansk vaccination vækker opsigt i udlandet

  Danmark har nu vaccineret 3,1 procent af befolkningen, og det er dobbelt så mange som vores nabolande.

  I Sverige og Tyskland har de for eksempel kun nået at vaccinere omkring 1,45 procent.

  Det har vakt interesse fra flere internationale medier, der de seneste dage har besøgt danske hospitaler og vaccinationscentre.

  – Journalisterne er nysgerrige efter at vide, hvorfor vi er kommet så godt i gang, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

  Hun peger på, at den effektive indsats skyldes et tæt samarbejde mellem statslige myndigheder, regioner, kommuner og praktiserende læger.

  Det belgiske medie De Tijd var på besøg i Odense for at høre om succeshistorien.

 • Folketinget enig om anklageskrift mod Støjberg

  Et klart flertal i Folketinget vil rejse tiltale mod forhenværende udlændingeminister Inger Støjberg (V). Tiltalen skal rejses som konsekvens af hendes rolle i forbindelse med en ulovlig instruks, der tilbage i 2016 pålagde, at alle unge asylpar skulle adskilles. Uden undtagelse.

  Tiltalen skal i høring hos Støjberg, hvorfor den er fortrolig, oplyser Jeppe Bruus, der har været formand for det underudvalg, der har håndteret sagen i Folketinget.

  Samtlige partier i rød blok samt Venstre og Konservative støtter en rigsretssag mod den tidligere minister. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er imod.

  Anklageskriftet mod Inger Støjberg skal formelt vedtages i Folketinget den 2. februar.

 • SSI forventer stadig, at danskerne er vaccineret i slutningen af juni

  Danmark vil de kommende måneder få færre doser af coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech end lovet.

  Men det ændrer ikke på, at alle voksne danskere ventes vaccineret i slutningen af juni.

  Det siger Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut, til Børsen.

  - Jeg ser det primært som et problem her og nu, siger han om de mindre leveringer.

 • Mangel på vacciner lukker vaccinationscentre i hovedstaden

  Fire vaccinationscentre i hovedstaden er lukkede denne uge, og åbningen af to nye i Hillerød og Ishøj er udskudt.

  Det er ifølge Politiken en konsekvens af, at leveringen af coronavacciner fra Pfizer/BioNTech denne uge er halveret.

  Først næste måned forventes der at være et overblik over hvornår der igen kan tilbydes nye tider til vaccination.

  - De, der har fået en tid skal holde fast i den tid og møde op, siger Jonas Egebart, der er formand for regions taskforce for vaccination.

 • Politiet indfører visitationszoner i Aarhus på grund af bandekonflikt

  En konflikt mellem to grupperinger i Aarhus og flere fund af våben har fået Østjyllands Politi til at indføre visitationszoner i byen.

  - Vi opretter visitationszonerne, fordi vi gerne vil have fat i de våben, som vi ved er i omløb blandt de kriminelle grupperinger, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

  Senest har politiet beslaglagt knive, en revolver og peberspray.

  De to grupperinger kommer fra Brabrand og Trillegården.

  Visitationszonerne gælder foreløbig frem til den 12. februar.

  I en visitationszone kan politiet visitere personer og biler uden at have en konkret mistanke om en kriminel handling.

 • Mindst 43 migranter er druknet ud for Libyen

  En ny stor drukneulykke er sket i Middelhavet, skriver Reuters.

  Mindst 43 migranter er druknet i havet ud for Libyen, da deres båd kæntrede i dårligt vejr. Der er fundet ti overlevende efter forliset.

  De overlevende, der er fra blandt andet Nigeria og Ghana, har fortalt, at de omkomne alle var mænd fra vestafrikanske lande.

  Det er det første forlis på Middelhavet i 2021, oplyser to FN-organisationer.

 • Mindst to døde i voldsom eksplosion i det centrale Madrid

  Eksplosionen raserede flere etager på en bygning i det centrale Madrid. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

  En voldsom eksplosion har raseret en bygning på den historiske gade Calle de Toledo i det centrale Madrid.

  Det skriver det spanske medie El Pais.

  Madrids borgmester oplyser, at mindst to omkom i eksplosionen, og at de første undersøgelser peger på, at årsagen var en gaslækage i bygningen.

  Spansk udrykningstjeneste oplyser på Twitter, at otte kom til skade i eksplosionen. To er blevet overført til hospitalet, den ene er alvorligt såret.

  Flere personer bliver behandlet for skader efter eksplosionen. (Foto: Susana Vera © Scanpix)
 • Sverige registrerer over 200 coronarelaterede dødsfald i seneste opdatering

  Det seneste døgn er 206 personer registreret døde med coronavirus i Sverige, skriver SVT.

  Dermed er 10.797 samlet set afgået ved døden med covid-19 i kroppen på den anden side af Øresund, siden epidemien brød ud.

  På grund af forsinkelser i indrapporteringen er alle 206 dødsfald ikke nødvendigvis sket inden for det seneste døgn.

  Siden tirsdag er der konstateret 7.702 nye smittetilfælde, og det bringer det samlede antal op på 537.967 smittede.

 • Trump i sin sidste tale som præsident: 'Forhåbentlig ikke et farvel for altid'

  Donald Trump på talerstolen på Joint Base Andrews i Maryland. (Foto: ALEX EDELMAN © Scanpix)

  Præsident Donald Trump har taget hul på de sidste timer som leder af USA.

  Inden han tager sin sidste tur med præsidentens fly, Air Force One, talte han til en lille gruppe af sine tilhængere.

  - Det har været en stor ære. Den største i mit liv.

  - Vi har haft fire fantastiske år og har opnået utrolig meget. Det her er et foreløbigt farvel, og forhåbentlig ikke et farvel for altid, sagde 74-årige Donald Trump.

  Efter talen flyver han til Florida og sit nye hjem i Mar-a-Lago.

 • Pfizer regner med at levere det aftalte antal vacciner til Danmark, selvom der lige nu kommer færre til landet

  Det falder ikke i god jord hos de danske sundhedsmyndigheder, at vaccinen fra Pfizer/BioNTech kommer til Danmark i et mindre antal.

  Ej heller EU er begejstret for udmeldingen, der betyder, at 50.000 færre vaccinationer kan blive givet i første kvartal af 2021.

  Men Pfizer Danmark siger i et skriftligt svar til DR Nyheder, at selskabet forventer at levere, hvad der allerede er kontrakt på, selvom fabrikken i Belgien lige nu er påvirket af en 'opskalering' for at kunne producere to milliarder vacciner i 2021.

  - Opskaleringen forudsætter tilpasning af faciliteter og proces på fabrikken, hvilket kræver nye kvalitetstests og godkendelser fra myndighederne – dette medfører en nedgang i det antal doser, de europæiske lande modtager i uge 3.

  - Pfizer forventer fortsat at opfylde sin leveringsforpligtelse som beskrevet i kontrakten – som er baseret på antal doser, ikke glas eller kasser, skriver selskabet.

 • Von der Leyen om færre Pfizer-vacciner til Danmark: Vi har indgået en aftale, og vi har brug for vaccinerne nu

  Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, var med egne ord overrasket, da hun i sidste fik at vide, at Pfizer/BioNTech-vaccinerne ville blive forsinket. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

  Det er højst nødvendigt, at danskerne får alle de vaccinedoser, de har bestilt fra Pfizer/BioNTech, inden udgangen af årets første kvartal.

  Det siger Ursula von der Leyen, formand for Europa-Kommissionen, efter at Statens Serum Institut har meddelt, at Danmark vil få ti procent færre Pfizer/BioNTech-vacciner end aftalt.

  Årsagen er, at medicinalfirmaerne er ved at ombygge en fabrik, hvilket vil give forsinkelser. Men i sidste uge lovede Pfizer/BioNTech i en pressemeddelelse, at EU-landene ville få alle de vacciner, de har bestilt til første kvartal.

  - Jeg stoler på det, de har sagt offentligt i pressemeddelelsen sidste fredag. Vi har en aftale, og vi har brug for disse vacciner nu, siger kommissionsformanden.

 • Coronasmitte betyder aflyste behandlinger på nordjysk hospital

  Covid-19 bliver ved med at skabe problemer i sundhedsvæsenet.

  På Regionshospital Nordjylland er to patienter konstateret smittet, og derfor er 40 medarbejdere sendt hjem i seks dage.

  Det betyder, at flere patienters behandlinger aflyses.

  Aflysningerne vil være indenfor kirurgi og hjertemedicin. Hvor mange der aflyses, oplyses ikke.

  - Vi gør alt, hvad vi kan, for at gennemføre mest mulig aktivitet, siger Henrik Larsen, der er hospitalsdirektør.

 • Donald Trump har sagt farvel til Det Hvide Hus og er fløjet væk

  (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

  Med mindre han bliver genvalgt engang i fremtiden, så har Donald Trump forladt Det Hvide Hus for sidste gang.

  På vej ud var han flankeret af sin kone, Melania, og han sagde nogle få ord til den fremmødte presse, inden de steg op i helikopteren og fløj væk fra plænen foran præsidentens hjem.

  Senere i dag indsættes demokraten Joe Biden som ny amerikansk præsident.

  Donald Trump har allerede annonceret, at han ikke vil deltage i indsættelsesceremonien for Joe Biden.

  Han vil i stedet flyve i helikopter mod Joint Base Andrews, hvor det forventes, at han vil holde en kort afskedsceremoni.

  (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)
  (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)
  (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)
 • Børnehavevikar dømt: Tog mere end 1300 billeder af afklædte børn

  En 41-årig mandlig børnehavevikar er ved Retten i Aalborg blevet idømt ni måneders betinget fængsel.

  Manden er blevet dømt for at have taget over 1300 billeder og én video af 15 afklædte piger i alderen tre til syv år.

  Dommen er blevet gjort betinget af, at manden skal modtage sexologisk behandling i to år.

  Desuden må han ikke længere beskæftige sig med børn og unge i fem år, samtidig med at han har fået forbud mod at opholde sig steder med børn og unge under 18 år.

  Manden skal desuden betale erstatning til de børn, der er blevet taget billeder af.

  Manden tilstod alle anklager imod ham. Efter dommen har han ønsket sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

 • 'Efter fire års konstant kaos med Trump kommer den stilfærdige bedstefar, Joe Biden'

  Kun få hundrede mennesker får lov at deltage i indsættelsesceremonien, der er klokken ca. 18.00 dansk tid. Det skyldes både coronapandemien og store sikkerhedsforanstaltninger. (Foto: pool © Scanpix)

  DR's korrespondent i USA Steffen Kretz skriver i en analyse af den kommende tid i USA:

  Amerikanerne har det med at vælge en modgift mod den leder, som de lige har haft.

  Efter den elitære professor, Barack Obama, kom provokatøren og reality tv-stjernen, Donald Trump.

  Og efter fire års konstant kaos med Trump kommer den stilfærdige bedstefar, Joe Biden - og Biden lover nu, at USA er tilbage, som vi kender nationen.

  Men det løfte er lettere at udstede, end det bliver at opfylde.

  Trump er ikke årsagen til USA's kvaler og opbrud. Han er et symptom på dem. Den bølge af frustration og vrede rettet mod Washington, som var brændstoffet, da Trump stillede op som præsidentkandidat i 2015, er kun blevet forstærket i de sidste fire år.

  Joe Bidens virkelige prøve kommer til at bestå i, hvordan han vælger at håndtere det faktum, at han bliver præsident for noget, som i dag kun på papiret kan kaldes for USA's forenede stater.

 • 886 er smittet med coronavirus det seneste døgn

  For sjette dag i træk er der under 1.000 smittede med coronavirus i Danmark, viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Præcist drejer det sig om 886 personer, der er registreret smittet siden i går. 35 personer er døde

  Dagens smittetal er baseret på 111.069 prøver. Det svarer til, at 0,8 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 771 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 21 færre end i går. Af de indlagte er 132 på intensiv afdeling og 88 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 177.218 personer, hvilket svarer til 3,04 procent af befolkningen.

  4.814 er færdigvaccineret.

 • Kommune laver coronaregler, efter smittet ægtepar besøgte genbrugsstation

  Jammerbugt Kommune har lavet særlige retningslinjer for, hvordan folk skal komme af med deres affald på genbrugspladserne

  Det betyder blandt andet, at man skal komme alene, bære mundbind og selv medbringe egen kost og skovl.

  Det sker, efter et ægtepar besøgte en genbrugsplads, selvom de ifølge dem selv var smittet med covid-19. Til trods for at myndighederne beder smittede om at isolere sig.

  - På grund af episoden her har vores personale på genbrugspladserne i kommunen fået at vide, at de ikke må hjælpe nogen, der kommer på genbrugspladsen. Vi vil ikke have, at personalet bliver smittet, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S).

 • Netflix runder som den første streamingtjeneste 200 millioner abonnenter

  Den amerikanske streamingtjeneste Netflix har som den første af sin slags rundet 200 millioner abonnenter på verdensplan.

  I fjerde kvartal af 2020 fik selskabet fat i 8,5 millioner nye abonnenter, og dermed er Netflix nu oppe på 204 millioner kunder.

  I corona-året 2020 fik Netflix i alt 36,6 millioner nye kunder, hvilket er selskabets bedste nogensinde.

  Nogle af de mest populære titler, som udkom i fjerde kvartal i 2020, var fjerde sæson af 'The Crown' samt skakdramaet 'The Queens Gambit', som 62 millioner husstande så i den første måned efter udgivelsen.

 • Egyptere køber sig ind i superligaklubben FC Nordsjælland for cirka 750 millioner kroner

  Fodboldklubben FC Nordsjælland har fået en ny udenlandsk ejer.

  Den egyptiske Mansour Group overtager aktiemajoriteten i klubben, der spiller i landets bedste fodboldrække, Superligaen.

  Ifølge FCN vil det nye partnerskab give omkring 100 millioner euro (744 millioner kroner) fordelt over adskillige år til forbedringer af blandt andet superligaklubben.

  Derudover skal der også investeres i et talentakademi og et kvindehold i Egypten og forbedringer af klubbens nuværende akademi i Ghana.

  FC Nordsjælland skal fortsat drives efter et not-for-dividend-princip, der betyder, at overskud skal geninvesteres og ikke kan blive udbytte for aktionærer eller investorer.

 • Coronanedlukningen får arrangører til at udskyde madfestival: 15.000 billetter var allerede solgt

  Den årlige madfestival Dining Week, der normalt finder sted i vinterferieugerne 7 og 8, er blevet udskudt til 'lysere og lunere dage, som arrangørerne formulerer det.

  Det skyldes usikkerhed om, hvorvidt de nuværende coronarestriktioner forlænges efter 7. februar.

  Det skriver TV2 Lorry.

  Over 15.000 billetter skal nu ombookes til restaurant-eventen, hvor kunder køber billet til en fast pris og får en særlig middagsoplevelse på udvalgte restauranter.

Mere fra dr.dk