Seneste nyt

Italien håber at åbne for turister midt i maj

 • Italien håber at åbne for turister midt i maj

  Hvis du drømmer om at nå et skud pasta og rødvin i Rom i slutningen af foråret, så er der muligvis håb forude.

  For ifølge den italienske premierminister, Mario Draghi, regner man med at åbne landet for turister midt i maj. Til den tid åbner man for rejser mellem regionerne i italien med et italiensk coronapas, og sådan et vil turister også kunne få, siger han.

  Og så følger der da også en opfordring med fra premierministeren, der givetvis gerne vil have gang i den vigtige turistindustri i landet:

  - Det er blevet tid til at booke din ferie i Italien!

  Seneste Nyt

 • Erhvervslivet i Hørsholm må i morgen åbne igen efter en uges coronanedlukning

  Det betyder, at for eksempel butikker, centre, forlystelsesparker, restauranter, frisører og køreskoler kan åbne igen efter en uges nedlukning.

  I syv dage i træk har den såkaldte testkorrigede incidens ligget under 250 smittede pr. 100.000 indbyggere, og derfor ophæves nedlukningen.

  For høje smittetal var årsag til, at dele af erhvervslivet 9. maj blev lukket ned i kommunen.

 • 836 nye smittede i Danmark - positivprocenten er 0,60

  836 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. En person er død.

  Dagens smittetal er baseret på 138.779 pcr-test. Det svarer til, at 0,60 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 173 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er ni flere end i går. Af de indlagte er 29 på intensiv afdeling og 18 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 1.662.452 personer, hvilket svarer til 28,4 procent af befolkningen. 1.040.386 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 17,8 procent af befolkningen.

 • Syv dage i august er afsat til retssagen mod Morten Messerschmidt

  Der er afsat syv dage i august til retssagen mod Morten Messerschmidt, næstformand i Dansk Folkeparti. Han er tiltalt for svindel og dokumentfalsk, efter at Folketinget i sidste måned ophævede hans immunitet.

  Sagen er berammet til 2., 5., 6., 9., 10., 11. og 13. august, oplyser Retten i Lyngby til Ritzau.

  Sagen har været undervejs i årevis. Messerschmidt er tiltalt for at have misbrugt 98.835 kroner fra en EU-fond til afholdelse af Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Skagen i 2015. Fondens penge må kun bruges til EU-relevante formål.

  Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf, mens Morten Messerschmidt selv nægter sig skyldig.

  Han er også tiltalt for dokumentfalsk, fordi han i forbindelse med sommergruppemødet skulle have gjort brug af en falsk kontrakt med det hotel, hvor mødet blev holdt.

 • USA's udenrigsminister: Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, der er på besøg i Danmark, siger på et pressemøde, at USA er bekymret over konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

  - USA er fortsat meget bekymret over volden og den eskalerende vold i Israel og Palæstina. Hundredvis er døde. Vi er rystede over, hvordan journalister og læger bliver udsat for risiko. Palæstinensere og israelere har ret til at leve i fred, siger Antony Blinken.

  - Vi har arbejder intenst for at forsøge at stoppe volden. Biden har været i kontakt med Netanyahu og Abbas, lyder det fra Biden.

  Blinken tilføjer, at "Israel har ret til at forsvare sig selv" mod grupper som Hamas.

  - Men Israel har også et ansvar for, at man ikke rammer civile, siger han.

 • Fynske Motorvej lukkes mod Jylland fra klokken 19.30 til klokken 6 i morgen

  Fynske Motorvej er lukket for trafik mod Jylland fra i aften klokken 19.30 til i morgen klokken 6, fordi Vejdirektoratet skal foretage akut vejarbejde.

  Helt konkret lukkes motorvejen mellem afkørsel 56 Ejby og afkørsel 57 Nørre Aaby.

  Kombinationen af kraftig nedbør og anlægsarbejder på stedet har resulteret i, at jorden under motorvejen er eroderet. Derfor er der risiko for revner og underminering af motorvejen.

  I retning mod Sjælland vil der på samme sted være et spor farbart fra klokken 19 til i morgen klokken 6 med en hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

  Vejdirektoratet advarer derfor om risiko for kø og forlænget rejsetid.

 • Ny rejsevejledning for Portugal: Nu kan danske turister besøge hele landet

  Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til Portugal.

  Med ændringen er hele Portugal nu farvet gul i stedet for orange på ministeriets verdenskort. Det betyder, at man ikke længere skal gå i isolation, når man kommer hjem fra en rejse til Portugal.

  Der er heller ikke krav om, at man bliver testet, inden man hopper på et fly til Danmark fra et land, der er farvet gult.

 • Fjerde mistænkte anholdt i sag om voldsomt overfald: Offer er erklæret klinisk død

  En 24-årig mand fra Vejle er varetægtsfængslet indtil 9. juni for sin deltagelse i et voldsomt overfald mod en 20-årig mand i Horsens for en uge siden.

  Den 24-årige er den sidste af i alt fire mistænkte, der nu alle er i Sydøstjyllands Politis varetægt, sigtet for at have kidnappet og overfaldet den 20-årige.

  Ofret blev erklæret klinisk død af lægerne på Aarhus Universitetshospital, men holdes fortsat i live af en respirator.

  Den 24-årige nægter at stå bag overfaldet, og det samme gør de tre andre mistænkte, der også er mænd i 20’erne og stammer fra Vejle.

 • DBU og Arbejdernes Landsbank fortsætter samarbejdet, men fjernes fra tøj i Qatar

  For lidt over en måned siden forlød det i flere medier, at Arbejdernes Landsbank (AL) ville ud af sin sponsoraftale med Dansk Boldspil-Union (DBU).

  Officielt på grund af lovgivningen om kviklån, men ifølge medierne handlede det mere om, at DBU ifølge banken ikke tog ansvar nok for at lægge pres på VM-værten Qatar, hvor migrantarbejdere levede og arbejdede under kritisable forhold.

  Men nu har parterne besluttet at fuldføre den aftale, de har med hinanden til og med næste år. Det bekræfter både DBU og Arbejdernes Landsbank over for Radio4.

  Dog kommer Arbejdernes Landsbank ikke til at optræde på spillertøjet, hvis det danske landsholdshold skulle kvalificere sig til VM i Qatar næste år.

 • Jeanette Ottesen kvalificerer sig til sit femte OL

  Den danske holdkap lagde godt fra land mandag formiddag ved EM på langbane i Budapest.

  Holdet med Jeanette Ottesen, Julie Kepp Jensen, Signe Bro og Emily Gantriis svømmede sig sikkert videre til finalen i 4x100 meter fri, og samtidig klarede de ifølge TV2 Sport med vindertiden i heatet OL-kravet.

  EM er Ottesens sidste chance for at kvalificere sig til OL til sommer, og hun stiller kun op i holdkappen.

  Ottesen svømmede den tredjebedste tid foran Emily Gantriis, og dermed skal hun med til OL, bekræfter Ottesen over for TV2 Sport.

  Kvinderne skal svømme finale mandag aften. I de indledende heat havde de samlet den næsthurtigste tid.

 • Rapper udgiver stjernebesat album efter sin død

  Den 28. maj udgiver rapperen DMX et nyt album, og det vækker opmærksomhed af flere årsager.

  For det første døde den 50-årige musiker, der også hedder Earl Simmons, i starten af april på grund af overdosis. Og for det andet er der en række store navne med på albummet.

  Albummet har fået navnet ’Exodus’ og har blandt andre Alicia Keys, Jay-Z, Bono og Lil Wayne med på de 13 numre. Det skriver musikmediet Billboard.

  Det har været kendt noget tid, at der ville komme et posthumt album fra den amerikanske rapper, men ikke hvem der ville være med på udgivelsen.

 • Fodboldklubber træner trods kommunens opfordring til at lade være

  Fire fodboldklubber i Holstebro trodser nu kommunens klare opfordring og genoptager træningen.

  Det sker kun fem dage efter, at Holstebros borgmester opfordrede kommunens foreninger til at lukke ned i 14 dage, fordi kommunen var i fare for en tvangslukning på grund af for høje corona-smittetal.

  Alligevel åbner Mejdal-Halgård Fodbold og de tre andre klubber nu for træningen.

  - Siden de kom med den anbefaling, er smittetallet faldet, siger formand i Mejdal-Halgård Fodbold Carsten Jespersen, som ser det som grund nok til at åbne for træningen igen.

  Han forventer ikke, at den genoptagne træning giver anledning til, at smitten blusser op igen.

  Fodboldtræningen sker uden fælles omklædning, så spillerne mødes på banen.

 • Næste stop for USA's udenrigsminister: Nu mødes han med den danske, færøske og grønlandske udenrigsminister

  Fire på stribe. Udenrigsministrene fra Grønland, Færøerne, Danmark og USA. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Efter at have holdt møde med statsminister Mette Frederiksen (S) og været i audiens hos dronningen er USA's udenrigsminister, Antony Blinken, nu nået til næste punkt på sin tætpakkede dagsorden i dag.

  Her står den på møde med Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod, Grønlands udenrigsminister, Pele Broberg, og Færøernes udenrigsminister, Jenis Av Rana.

  De fire er netop gået sammen ind i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads i København.

 • Fem personer skal betale tvangsbøder, indtil de fjerner både i Fredens Havn

  Østre Landsret har idømt 5 personer bøder og tvangsbøder, hvis de ikke fjerner de ulovligt anbragte både, som de bor i, fra Fredens Havn i Københavns Havn.

  I sagen har retten skullet tage stilling til Kystdirektoratets påbud om, at beboerne skal fjerne bådene, da de ikke har tilladelse til at ligge der fast.

  Landsretten afviser, at indgrebet er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, der handler om ret til respekt for en persons hjem.

  Københavns Byret idømte i august flere beboere bøder på 5.000-10.000 kroner for ikke at følge påbuddene. De blev også pålagt at betale en bøde på 1.000 kroner om måneden, så længe de ikke fjerner bådene.

 • USA's udenrigsminister er nu ankommet til audiens hos dronningen

  Dronning Margrethe og kronprins Frederik tog imod USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, er netop ankommet til audiens hos dronning Margrethe og kronprins Frederik på Amalienborg.

  Han ankom i selskab med sin danske udenrigsministerkollega, Jeppe Kofod (S).

  Audiensen hos dronningen er andet stop i dag for Blinken, der tidligere på dagen holdt møde med statsminister Mette Frederiksen på Marienborg.

 • Mette Frederiksen efter møde: Vi bliver mødt af en anden tilgang fra USA nu

  Udenrigsminister Blinken og statsminister Mette Frederiksen mødtes på Marienborg nord for København. (Foto: Saul LOEB © Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) har netop udtalt sig til pressen foran Marienborg, efter hun for kort tid siden afsluttede et møde med USA's udenrigsminister, Antony Blinken.

  Hun fortæller, at besøget ver en "fornøjelse".

  - Vi havde lejlighed til at diskutere en række forskellige spørgsmål. Primært af udenrigspolitisk karakter, covid-19 samt et behov fra Europa og USA om at producere flere vacciner og dele med resten af verden, fortalte hun.

  De talte også om artktis, og her er der i dag en anden tone, end da Trump var præsident og ville købe Grønland, lyder det.

  - Det er en anden tilgang. Det betyder et ønske om samarbejde omkring den arktiske region, hvor der sker forandringer, lød det.

 • Affaldsselskaber må sende brugte mælkekartoner og aflagt tøj til udlandet

  Inden længe skal du sortere dine brugte mælkekartoner og de hullede sokker, og det giver grå hår hos affaldsselskaberne.

  For det er en stor udfordring at komme af med de nye typer af sorteret affald.

  AffaldPlus på Sjælland har måttet søge hjælp i udlandet for at få genanvendt mælke- og madkarton samt det tøj, der snart strømmer ind.

  Hos Dansk Affaldsforening fortæller direktør Mikkel Brandstrup, at det især er det brugte tøj, der er årsag til bekymring:

  - Her mangler vi både teknologi, efterspørgsel og kapacitet. Derfor kommer vi til at stå med nogle store udfordringer i forhold til at sikre, at vi kan komme af med tekstilerne, siger han.

 • Lars von Triers kultserie er tilbage med nye stjerner

  I december blev det offentliggjort, at Lars von Trier genopliver klassikeren ’Riget’ med en ny sæson.

  I dag afsløres det i en pressemeddelelse, at man i tredje og sidste sæson vil møde gamle ’Riget’-kendinge som Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind, mens man også kan opleve ”nye” ansigter som Bodil Jørgensen og Nicolas Bro i bærende roller.

  ’Riget Exodus’, som tredje sæson hedder, undersøger, hvad der er sket på Riget efter den store strømafbrydelse, der afsluttede sæson to.

  Serien har forventet danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har tv-premiere på DR.

 • Sygeplejerskeforhandlinger ramt af corona

  Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen er testet positiv for Covid 19.

  Derfor er de vigtige forhandlinger mandag i Forligsinstitutionen mellem Danske Sygeplejeråd og arbejdsgiverne med kort varsel omlagt til virtuelle møder.

  Det bekræfter Forligsinstitutionen og Dansk Sygeplejeråd over for DR Nyheder.

  Forhandlingerne går nu ind i deres afgørende uge, og findes der ikke en løsning mellem sygeplejerskerne og Danske Regioner og KL, kan en konflikt ramme landets sundhedsvæsen natten til fredag.

  - Det er et kritisk tidspunkt, at forhandlingerne rammes af sygdom. Overenskomstforhandlinger handler om tal og teknik, men også om menneskelig psykologi, og der kan det være afgørende at sidde ansigt til ansigt døgn efter døgn i forligsinstitutionen, siger DR's økonomikorrespondent Casper Schrøder.

 • USA's udenrigsminister er ankommet til møde med Mette Frederiksen

  Statsminister Mette Frederiksen og USA's udenrigsminister, Antony Blinken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, er netop ankommet til Marienborg nord for København, hvor han mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

  Hvad de to helt præcist skal holde møde om er ikke blevet offentliggjort.

  Blinken ankom i en stor gruppe af seks sorte biler fyldt med blandt andet sikkerhedsfolk.

 • Nordjysk sogn er to smittetilfælde fra automatisk nedlukning: 'Det er meget dramatisk'

  Flere sogne bevæger sig lige nu på kanten af en automatisk nedlukning. Et af dem er Brovst Sogn i Jammerbugt Kommune.

  Her er man blot to nye smittetilfælde fra at blive lukket ned.

  Det er kun cirka en måneds tid siden, at en anden af kommunens sogne, Kollerup-Fjerritslev, måtte lukke ned på grund af for høje smittetal.

  - Det er meget dramatisk, og det er også meget uheldigt, hvis vores sogn skal lukke ned, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V).

  Sogne lukkes automatisk ned, når tre krav opfyldes – blandt andet 20 smittede inden for de seneste syv dage.

 • Varsel om risiko for skybrud i den nordlige del af Jylland

  DMI advarer om risiko for lokale skybrud og torden i dele af landet frem til klokken 20.

  Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 minutter.

  Varslet gælder Nordjylland og dele af Midtjylland og Østjylland.

 • Ny coronavaccine viser gode resultater inden sidste testfase

  Der er gode nyheder fra producenterne bag en coronavaccine fra franske Sanofi og britiske GlaxoSmithKline (GSK).

  Ifølge en pressemeddelelse viser resultaterne af vaccinens anden testfase blandt andet, at mellem 95 og 100 procent af forsøgspersonerne havde udviklet antistoffer efter andet vaccinestik.

  I de kommende uger starter tredje og afgørende testfase for vaccinen globalt. Vaccinen forventes at kunne godkendes endeligt i slutningen af året.

 • Dansk økonomi skrumpede under anden nedlukning

  Dansk økonomi skrumpede med 1,5 procent i årets første tre måneder, hvor store dele af samfundet var lukket.

  Det viser en såkaldt bnp-indikator fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau. Tallet indikerer udviklingen i det danske bnp, som er et udtryk for størrelsen på dansk økonomi.

  Faldet er den næststørste tilbagegang på et kvartal siden finanskrisen i 2009.

 • WorldPrideparade i København i august aflyses på grund af restriktioner

  Coronarestriktionerne tvinger det store prideevent WorldPride til at aflyse den store parade i København 21. august. Det oplyser arrangøren, Happy Copenhagen, der havde håbet på at kunne samle 35.000 personer på Rådhuspladsen.

  I stedet arrangeres flere mindre begivenheder rundt om i byen og livestreamede koncerter for 5.000 siddende gæster.

  WorldPride er et internationalt LGBTI+arrangement og det hidtil største af sin slags på dansk jord.

  WorldPride afholdes sammen med LGBTI+-sportseventet EuroGames fra 12. til 22. august. Der var ventet op mod en million besøgende.

  LGBTI+ er en forkortelse for homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede, interseksuelle og andre seksuelle og kønsrelaterede minoriteter.

 • Dagen giver plads til sol, byger og måske torden

  Rapsmarker ved Selling. (Foto: Ole Hougaard)

  Efter en grå morgen med tåge, dis og grå skyer klarer det op sidst på formiddagen med lidt eller nogen sol.

  Vest- og Nordjylland ser dog ud til at beholde skyerne, så her er solchancerne mindre. Der kan også komme enkelte byger, lokalt kan de have hagl og torden med.

  Temperaturen stiger fra syv grader i morgentimerne til mellem 12 og 16 grader i eftermiddag. Svag til jævn vind fra sydlig og vestlig retning.

 • Oppositionen vil have svar fra regeringen i sag om droppede lyntest på plejehjem

  Statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde i december og januar, at regeringen havde besluttet at indføre lyntest på de danske plejehjem.

  Det skete bare ikke.

  Derfor vil både Venstre og Dansk Folkeprati nu have regeringen til at redegøre for, hvorfor man sagde ét, men gjorde noget andet.

  - Vi skal have svar på, hvorfor statsministeren lovede, at der nu blev sat ind med kviktest af personalet, hvorefter man så trak det tilbage uden at informere om det bagefter. Der er for mange spørgsmål i det her, som ikke er besvaret, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt.

 • Nu må briterne igen kramme folk fra andre husstande

  I dag åbner Storbritannien samfundet endnu mere, når en række af landets coronarestriktioner forsvinder.

  Det kommer til at betyde, at barer, restauranter, pubber og caféer igen må byde gæsterne på en pint indendørs, og at museer, teatre, biografer samt hoteller, pensionater, vandrehjem og bed & breakfast igen må åbne.

  Og så skal briterne måske igen vænne sig til at få eller give et kram. For samtidig med genåbningen har regeringen også besluttet, at man nu ikke længere fraråder, at man krammer med folk fra andre husstande.

 • Israelske kampfly bombarderer mål i Gazastriben

  Det vides endnu ikke, hvor mange der har mistet livet i nattens angreb. (Foto: Ibraheem Abu Mustafa © Scanpix)

  Israelske kampfly har i nat bombarderet flere mål i Gazastriben, oplyser det israelske forsvar her til morgen ifølge Ritzau.

  Hvilke mål der er tale om er ikke oplyst. Der er lige nu ingen meldinger om dræbte eller sårede i forbindelse med angrebet. Men i går blev 42 palæstinensere dræbt i luftangreb. Det er det største antal døde på en enkelt dag under den igangværende konflikt.

  FN's sikkerhedsråd var samlet for at drøfte konflikten i går, men mødet endte uden noget resultat. Det gjorde rådets to tidligere møder under konflikten også.

 • Unicef vil have rige lande til at donere vacciner efter smittebølge i Indien

  En række af verdens rigeste lande bør donere millioner af vaccinedoser i kampen mod covid-19 i mindre velstående lande.

  Det mener Unicef, der hævder, at landene i det såkaldte G7-samarbejde vil kunne donere 150 millioner vaccinedoser, uden at det påvirker landenes egne vaccinationsprogrammer.

  Doserne bør ifølge Unicef doneres til Covax-initiativet, der arbejder på at få vaccinerne til mindre rige lande.

  G7 omfatter USA, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan og Storbritannien.

  Covax-initiativet mangler millioner af doser i forhold til, hvad der var planlagt. Det skyldes, at de fleste af vaccinerne til initiativet skulle produceres i Indien, der lige nu oplever en voldsom smitebølge. Derfor har Indien sat begrænsninger på, hvor mange vacciner der kan eksporteres fra landet.

 • Biden vil sikre vedvarende ro mellem israelere og palæstinensere

  Den amerikanske regering er i dialog med de stridende parter i den voldsomt eskalerede konflikt i Mellemøsten.

  Sådan lyder meldingen her til aften dansk tid fra USA's præsident Joe Biden i et båndet videobudskab i forbindelse med en markering af den muslimske højtid Eid al-Fitr, der afslutter fastemåneden ramadanen.

  Det skriver Reuters.

  - Vi er af den overbevisning, at både palæstinensere og israelere fortjener at leve i tryghed, sikkerhed og nyde den samme grad af frihed, velstand og demokrati.

  - Min regering kommer til fortsat at engagere palæstinenserne og israelerne samt regionale samarbejdspartnere i bestræbelserne på at sikre vedvarende ro, udtaler Biden i videoen.

 • Nu er 435.000 døde med coronavirus i Brasilien

  De brasilianske sundhedsmyndigheder har i løbet af det seneste døgn registreret 1.036 døde med coronavirus.

  Dermed er over 435.000 mennesker døde med virusset i Brasilien siden pandemiens start. Det skriver Reuters.

  I det seneste døgn er der desuden konstateret 40.941 nye smittetilfælde.

  Det bringer det samlede antal smittetilfælde under pandemien op på 15,6 millioner i Brasilien.

  Sydamerikas største land har været særligt hårdt ramt af coronapandemien.

  Tidligere i maj blev det fastslået, at syge med covid-19 udgør en tredjedel af alle dødsfald i Brasilien i år.

 • Barcelona slår Pernille Harder og Chelsea i Champions League-finalen

  FC Barcelona vandt søndag finalen i kvindernes Champions League.

  En spansk drømmestart gjorde, at Barcelona kom foran 1-0 i kampens første minut, da Chelsea scorede et komisk selvmål.

  Derfra blev ondt værre for Harder og Chelsea, da Barcelona kom på både 2-0 og 3-0 inden kampuret havde rundet 20 minutter.

  Det blev også 4-0 til Barcelona i første halvleg. I anden halvleg kørte de spanske mestre sikkert sejren hjem, og Chelsea kom aldrig for alvor i nærheden af at true Barcelonas mål.

  Barcelona-spillerne på bænken tog hul på jubelen allerede inden kampen var slut. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)
 • USA's udenrigsminister er landet i Danmark på sit første officielle besøg

  USA's udenrigsminister landede her til aften i Københavns Lufthavn, Kastrup. (Foto: pool © Scanpix)

  Antony Blinken er her til aften landet i Danmark, som er et af de første lande, der får bilateralt besøg af den amerikanske udenrigsminister.

  Her skal han i morgen mødes med udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til drøftelser om blandt andet sikkerhedssamarbejde, klima og det arktiske område.

  Under besøget aflægger Antony Blinken desuden i audiens hos dronning Margrethe og mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) samt ledende danske virksomheder inden for den grønne omstilling.

  Programmet omfatter også et møde med Kofod og repræsentanter fra rigsfællesskabet.

  Senere på ugen deltager Blinken i Arktisk Råds ministermøde i islandske Reykjavik, hvorefter han og Kofod besøger Grønland.

  Opslaget er opdateret klokken 23.47 med videoklippet herunder fra Blinkens ankomst til Københavns Lufthavn, Kastrup.

 • Britisk politi anholder fire efter udfald mod jøder i London

  På baggrund af videoer på sociale medier har britisk politi anholdt fire personer, der mistænkes for at have deltaget i et antisemitisk udfald mod jøder i det nordlige London.

  Det skriver AP.

  Videomaterialet viser angiveligt flere biler med palæstinensiske flag, der kører gennem et jødisk kvarter, mens en højttalerforstærket stemme råber ukvemsord som 'voldtag deres døtre'.

  Premierminister Boris Johnson har fordømt optrinnet, som har fundet sted kort før den jødiske højtid Shavuot.

  - Der er ingen plads til antisemitisme i vores samfund, skriver han på Twitter, hvor han fortsætter:

  - Forud for Shavuot står jeg sammen med Storbritanniens jøder, der ikke bør udsættes for den skammelige racisme, vi har set i dag.

 • Tribunekollaps i israelsk synagoge værre end først antaget: To døde og 150 kvæstede

  Israelske sundhedspersoner oplyser til AP, at to personer har mistet livet, mens 150 er kvæstet efter sammenstyrtningen af en tribune i en synagoge uden for Jerusalem.

  De to døde beskrives som en mand i 50'erne og en 12-årig dreng.

  Ulykken fandt sted i dag i Givart Zee, hvor borgmestere fortæller, at bygningen var ufærdig og farlig. Men i flere tilfælde skal politiet have ignoreret opfordringer til at skride ind.

  Ifølge politichef i Jerusalem Doron Turgeman skyldes ulykken uagtsomhed, og derfor vil der sandsynligvis ske anholdelser.

  Udover at være ufærdig var der ikke udstedt de nødvendige tilladelser til ophold i synagogen.

  Det er blot få uger siden, 45 ultraortodokse jøder blev mast ihjel, da der udbrød panik i en passage under en religiøs fejring på Meronbjerget.

 • Nu kan udlandsdanskere blive vaccineret mod corona i Danmark

  Indtil nu har mange danskere i udlandet ikke haft adgang til det danske vaccineprogram.

  Men det ændres fra mandag, så udlandsdanskere, som er sygeforsikret i Danmark kan bestille tid til en coronavaccine, når det bliver deres tur i vaccinekalenderen, oplyser Sundhedsstyrelsen.

  Udlandsdanskere med dansk sygesikring har et specielt sundhedskort med CPR-nummer. Har man NemID får man automatisk en invitation i e-boks.

  Borgere uden NemID skal kontakte deres region, når det bliver deres tur i vaccinationskalenderen.

  Også personer med midlertidigt ophold i Danmark har ret til gratis vaccination, selvom de ikke er sygesikret i Danmark.

  Det er et krav, at man opholder sig i Danmark i mindst 30 dage, og formålet må ikke være, at man skal vaccineres.

  Der er præciseret, at kravet om 30 dages ophold gælder personer med midlertidigt ophold i Danmark.

 • Egypten åbner grænseovergang for palæstinensere tidligere end planlagt

  Hundredvis af palæstinensere, heriblandt sårede fra Gaza, har i dag krydset grænseovergangen i Rafah, skriver Reuters.

  Grænseovergangen har været lukket i forbindelse med afslutningen på ramadanen og skulle være genåbnet i morgen.

  Men efter de israelske bombardementer i Gaza har de egyptiske myndigheder valgt at åbne grænseovergangen af humanitære årsager - herunder for at give adgang til lægehjælp.

  Luftangreb har i dag kostet mindst 42 mennesker livet i Gazastriben ifølge palæstinensiske sundhedskilder.

  Egypten har sendt adskillige ambulancer ind i Gaza for at hente ofre for bombardementerne og bringe dem til egyptiske hospitaler.

 • Kofod: Amerikansk samarbejde med Grønland er ikke et problem for Rigsfællesskabet

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har i dag holdt møde med repræsentanter for Grønland og Færøerne i København.

  Anledningen er, at USA's udenrigsminister, Antony Blinken, i morgen besøger Danmark inden et møde i Arktisk Råd senere på ugen.

  USA har da også vist større voksende interesse i Grønland i de senere år og åbnede så sidste år et konsulat i Nuuk.

  Men der er ikke grund til at frygte, at et voksende samarbejde mellem Grønland og USA slår en kile i rigsfællesskabet, lyder det fra Jeppe Kofod:

 • 60 meldes kvæstet efter tribunekollaps i israelsk synagoge

  Israelske sundhedspersoner oplyser, at omkring 60 personer kom til skade i dag, da en tribune her til aften kollapsede i en synagogeVestbredden.

  Videooptagelser viser ifølge AP, at tribunen i ultraortodokse synagoge i Givat Zee uden for Jerusalem styrtede sammen under bøn, da den var fyldt med hundredvis af mennesker i forbindelse med starten på den jødiske højtid Shavuot.

  Af de 60 tilskadekomne meldes ti personer i kritisk tilstand.

  Ulykken er sket blot få uger efter tragedien på Meronbjerget i det nordlige Israel, hvor 45 ultraortodokse jøder blev mast til døde, da der udbrød panik i forbindelse med en religiøs festival.

 • Fauci: Pandemien har tydeliggjort konsekvenserne af racisme i USA

  Den øverste sundhedsrådgiver for den amerikanske regering, Anthony Fauci, mener, at coronapandemien har blotlagt uligheder i det amerikanske samfund, som har rod i racisme.

  Fysiske forskelle racer imellem har kun i meget få tilfælde spillet en rolle hos døde med coronavirus, fortæller han i en streamet tale til dimittender på Emory University i Atlanta i delstaten Georgia.

  - I næsten alle tilfælde handler det om ufordelagtige sociale sundhedsfaktorer, som nogle farvede mennesker er født ind i med utilstrækkelig kost, utilstrækkelig adgang til behandling samt ubestridelige konsekvenser af racisme i vores samfund.

  I sin tale opfordrede Fauci dimmittenderne til at tage del i kampen for at mindske ulighederne i det amerikanske samfund.

  - Social ulighed er modproduktivt under en pandemi, sagde han.

 • Brøndby misser muligheden for førstepladsen efter derby-nederlag

  Brøndby fik søndag en gylden mulighed for at indtage Superligaens førsteplads, efter at FC Midtjylland og Randers spillede uafgjort.

  Det lykkedes dog ikke for de blågule, der i Parken tabte 2-1 til FC København og nu er to point efter FCM.

  Det var FCK, der kom bedst fra start, og efter en lille halv time lykkedes det Rasmus Falk med hjælp fra Andreas Maxsøs skulder at bringe sit hold på 1-0. Brøndby og Simon Hedlund svarede fem minutter før pausen igen med fine kombinationer og en udligning til 1-1.

  FCK pressede på i starten af anden halvleg, hvor det lykkedes hjemmeholdet at fremtvinge et straffespark efter ti minutter. Det tog Jonas Wind sig af, og så var FCK foran 2-1. Omkring et kvarter senere gjorde Jesper Lindstrøm det svært for Brøndby, da han fik et direkte rødt kort.

  Med sejren er FCK fem point efter FCM og kan med to kampe igen stadig nå at vinde mesterskabet.

  Rasmus Falk (til venstre) sørgede for 1-0-målet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • Den grønlandske udenrigsminister vil drøfte handelsaftaler med Blinken

  Der er ét særligt emne den grønlandske udenrigsminister, Pele Broberg, gerne vil tale med sin amerikanske kollega Antony Blinken om, når de mødes i morgen. Det er handel.

  Den grønlandske økonomi skal nemlig udvikles, og der er USA vigtig, lyder det fra Broberg. Han vil gerne have mere direkte samhandel mellem de to lande.

  - Vi skal have kickstartet en proces med at få lavet handelsaftaler mellem Grønland og USA, siger han.

  Når en grønlandsk fisker skal sælge sin fangst i dag, bliver fiskene ikke eksporteret direkte til USA, men først til EU og derfra til et andet tredjeland. Det skal der laves om på, så der kan komme mere direkte samhandel med amerikanerne, siger den grønlandske udenrigsminister.

  Antony Blinken og Pele Broberg mødes i morgen i København og igen på torsdag i Grønland.

 • USA's udenrigsminister varmer op til besøg i Danmark på Twitter

  I aften lander Antony Blinken, USA's udenrigsminister, i København, hvor han for blandt andet skal mødes med statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S) samt dronning Margrethe og udenrigsministrene for Grønland og Færøerne.

  Det gør han opmærksom på på Twitter, hvor han skriver:

  - I dag tager vi til Danmark, det første stop på en rejse med fokus på at styrke Nato, partnerskaber i Arktis, kampen mod klimakrisen samt andre globale udfordringer, som vi står over for.

 • Civile bygninger i Gaza kollapset efter Israels angreb på tunnelsystem

  Israels militær oplyser nu, at et angreb på et tunnelsystem til militante formål i Gaza har fået en række civile bygninger til at styrte sammen med utilsigtede civile tab til følge.

  Det skriver Reuters.

  Tunnelsystemet befinder sig ifølge Israel under en vej i Gaza By og er blevet benyttet af militante fra Hamas.

  Det israelske militær oplyser i en udtalelse, at man så vidt muligt forsøger at undgå civile tab, men at Hamas bærer et ansvar, fordi den militante bevægelse med vilje har placeret sin militære infrastruktur under bygninger, der benyttes af civilbefolkningen.

 • Italien kommer endelig under 100 døde med coronavirus på ét døgn

  For første gang siden 23. oktober kan Italien i dag se tilbage på et døgn, hvor færre end 100 mennesker døde med coronavirus.

  Helt konkret er 93 døde med virusset i Italien i det seneste døgn efter 136 dødsfald i døgnet frem til lørdagens coronaopdatering fra de italienske sundhedsmyndigheder.

  Det skriver Reuters.

  I alt er 124.156 dødsfald i Italien kædet sammen med de afdødes covid-19-sygdom.

  I weekenden har landet registreret et fald i antallet af nye smittetilfælde - fra 6.659 lørdag til 5.753 søndag.

  Rettelse kl 23.29: Tallene for nye smittetilfælde i weekenden var ved en fejl byttet rundt i den oprindelige artikel, men dette står nu korrekt.

 • FN-generalsekretær kalder kampe i Mellemøsten for 'fuldkommen rystende'

  Palæstinensiske brandfolk leder overlevende i ruinerne efter et israelsk luftangreb i Gaza i weekenden. (Foto: Mohammed Abed © Scanpix)

  Kamphandlingerne mellem israelerne og palæstinenserne må ophøre øjeblikkeligt, lyder det her til eftermiddag fra generalsekretær Antonio Guterres i forbindelse med et møde i FN's Sikkerhedsråd.

  Dte skriver Reuters.

  Guterres kalder kampene i Gaza og på Vestbredden for 'fuldkommen rystende' og tilføjer, at FN forsøger at få de stridende parter til forhandlingsbordet med henblik på at nå til enighed om en våbenhvile.

  Det kræver imidlertid, at parterne tillader fremdrift i processen, lyder det fra FN-generalsekretæren.

 • Nedrykkerne fra AC Horsens tager point fra AaB

  AaB kunne med en sejr over AC Horsens i dag lægge afstand til de nærmeste forfølgere i toppen af Superligaens nedrykningsspil. Men sådan skulle det ikke gå.

  Nedrykkerne fra AC Horsens kom nemlig foran allerede efter ti minutter, og så skulle AaB på jagt. Og efter en times spil kom udligningen også, da Tim Prica bankede bolden i mål til 1-1. Selvom AaB havde mulighederne for flere scoringer, blev det ikke til mere, og dermed må de tage til takke med et enkelt point.

  Mens AC Horsens nedrykning blev en realitet for to uger siden, sidder AaB fortsat på nedrykningsspillets førsteplads. Men resultatet i dag betyder, at den plads nu i fare, da de nærmeste forfølgere fra Sønderjyske kun er to point efter nordjyderne og møder Lyngby i morgen.

 • Island og Polen misser Eurovision-åbningsceremoni efter coronasmitte

  Daoi & Gagnamagnio fra Island deltager med sangen '10 Years'. (Foto: PATRICK VAN EMST © Scanpix)

  Der har ikke manglet corona-advarsler fra arrangørerne af verdens største musikkonkurrence, Eurovision Song Contest, der i øjeblikket finder sted i Rotterdam i Holland.

  Fester og socialt samvær er erstattet af isolation på hotellet, og sprut til ganen er erstattet af sprit i store mængder til hænderne.

  Alligevel er der nu konstateret smitte blandt delegationerne fra Polen og Island, som derfor går glip af åbningsceremonien her til eftermiddag.

  Det oplyser EBU, European Broadcasting Union.

  Smitten blandt de uheldige delegationer betyder dog ikke, at de må rejse hjem før tid.

  Eurovision Song Contest består af tre shows, der finder sted 18. 20. og 22. maj. Dem kan du se på DR1 og DRTV.

 • Brøndby holder liv i mesterskabsdrømmen efter sejr over Fortuna Hjørring

  Brøndby sikrede sig her til eftermiddag tre uhyre vigtige point i topstriden af Kvindeligaens mesterskabsspil, da de besejrede Fortuna Hjørring med 2-1.

  I lang tid så det ellers ud til, at kampen skulle ende uden vinder. Men få minutter før tid bankede Nanna Christiansen bolden i mål til 2-1, og da der ikke blev scoret flere mål herefter, kunne Brøndby altså sikre sig de tre point.

  Sejren betyder, at de gule fra vestegnen klatrer op på 24 point, og dermed overtager de førstepladsen midlertidigt fra HB Køge, der har 23 point.

  Men den placering kan hurtigt ændre sig igen. HB Køge er nemlig i skrivende stund på besøg hos FC Thy-Thisted Q, og med en sejr her vil de gentage førstepladsen.

  I dagens anden kamp i i Kvindeligaens mesterskabsspil vandt Kolding Q hele 4-1 over FC Nordsjælland. Dermed klatrer Kolding Q op på 15 point, og de overtager derfor også tredjepladsen fra Fortuna Hjørring, der har 14 point.

 • Kampe brudt ud i Afghanistan efter tre dages våbenhvile

  I den sydlige afghanske provins Helmand har Taliban og regeringsstyrker genoptaget de kamphandlinger, som har været på pause i de seneste tre dage under højtiden eid al-fitr, der markerer afslutningen på fastemåneden ramadan.

  Sammenstødene finder sted i udkanten af provinshovedstaden Lashkar Gah, hvor der har været intense kampe siden USA påbegyndte tilbagetrækkelsen af udstationerede soldater 1. maj.

  Det skriver The Guardian.

  Taliban har efterfølgende udnyttet situationen til blandt andet at angribe kontrolposter omkring Lashkar Gah og andre områder.

  I sidste uge kostede en række bombeangreb ved en pigeskole i Kabul over 50 mennesker livet - de fleste af dem skolepiger.

  Regeringen beskylder Taliban for at stå bag angrebet, men det benægter militsen.

Mere fra dr.dk