Seneste nyt
2. nov 2020

Johnny Depp taber sag om hustruvold mod The Sun

Den 57-årige skuespiller havde lagt sag an mod The Sun for bagvaskelse, da avisen beskyldte ham for hustruvold. (Foto: Robyn BECK © Scanpix)

Hollywoodstjernen Johnny Depp har tabt en sag mod den britiske tabloidavis The Sun.

Den 57-årige skuespiller havde lagt sag an mod The Sun for bagvaskelse, efter at avisen havde skrevet, at han var skyldig i hustruvold.

The Sun skrev i en artikel i 2018, at Depp havde begået vold mod sin ekskone, den 34-årige skuespiller Amber Heard.

I retten i London i sommer afviste Depp anklagerne om vold og psykiske problemer, men han erkendte, at han havde udvist "destruktiv adfærd".

Amber Heard har anklaget sin eksmand for at have mishandlet hende og har sammenlignet ham med den dømte overgrebsmand Harvey Weinstein.

Seneste nyt

 1. 1 min. siden

  Mørkøv om Tourens Field's-markering: Det er flot

  Tourens danskere og den gule trøje samlet forrest, inden 4. etape skydes i gang. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Det er flot, at Tour de France før starten på tirsdagens 4. etape mindedes ofrene for skyderiet søndag i butikscentret Field's i København med et minuts klapsalver.

  Det sagde cykelrytteren Michael Mørkøv (Quick-Step) inden starten.

  - Det er flot, at Tour de France vil markere den ulykke, der er sket hjemme i Danmark. Det er jeg stolt over, at vores sport gør, sagde Mørkøv.

  Forrest i feltet til markeringen var de ti danske Tour-ryttere. Heriblandt Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), Mads Pedersen (Trek) og Magnus Cort (EF) i den prikkede bjergtrøje.

  De første meldinger om skud kom til politiet klokken 17.35 søndag. Det var kort tid efter, at Dylan Groenewegen (BikeExchange) havde vundet 3. etape, der sluttede i Sønderborg, i en massespurt.

  /ritzau/

 2. 2 min. siden

  Udflyttet uddannelse starter med fuldt hus

  Det bliver med alle pladser fyldt, når den nye bioanalytikeruddannelse i Hjørring begynder for første gang efter sommerferien.

  Uddannelsen starter med fuldt optag til september, og forventningen er, at pladserne også er fyldt op til vinterstart i februar, oplyser Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på Professionshøjskolen UCN.

  Klokken 12 i dag lukkede vinduet for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1. Her viste tallene for bioanalytikeruddannelsen, at 100 havde uddannelsen som første prioritet.

  87 af ansøgerne vil gerne ind allerede efter sommerferien, men der er kun 30 pladser.

 3. 13 min. siden

  40 personer har kontaktet nordjysk kriselinje oprettet efter skyderi

  På ét døgn har Region Nordjylland fået omkring 40 henvendelser fra berørte nordjyder, efter skyderiet i Field's søndag aften.

  Regionen valgte i går at oprette en kriselinje for nordjyder, der var til stede i og omkring Field's og for pårørende til personer, som har lidt skade.

  Kriselinjen har været benyttet i stor stil, og man er stadig velkommen til at ringe, fortæller Jan Mainz, direktør for Kvalitet og Patientsikkerhed i Psykiatrien i Region Nordjylland.

  - Når man kontakter os, så bliver man i løbet af dagen kontaktet af enten en sygeplejerske, en psykolog eller læge, siger han.

  Kriselinjen kan kontaktes på telefon 97 64 30 00.

 4. 30 min. siden

  Field's skal nu evaluere, om sikkerhedsprocedurer blev fulgt under søndagens skyderi

  Field's talsperson, Stine Rysgaard, fortæller, at shoppingcenteret stadig er meget påvirket og berørt af skyderiet. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Shoppingcenteret Field's evaluerer sine procedurer og beredskabsplan, før indkøbscenteret kan komme med nærmere detaljer efter søndagens skyderi i centeret.

  Det siger talsperson for Field's, Stine Rysgaard, på et pressemøde.

  - Det er for tidligt at drage nogle konklusioner, men meget tyder på, at vores procedurer er blevet fulgt. Det har til en vis grad været medvirkende til, at Københavns Politi pågreb den sigtede 13 minutter efter, de blev alarmeret, siger hun.

  Hun understreger, at kundernes sikkerhed har høj prioritet, og at skyderiet giver andledning til at evaluere hændelsen for at se på, om shoppingcenteret skal lave ændringer eller yderligere sikkerhedstiltag.

  De ansatte hos Field's har endnu ikke haft mulighed for at komme ind i bygningen, da politiet fortsat undersøger stedet.

  - Vores førsteprioritet har været at hjælpe politiet og give medarbejderne professionel hjælp, siger Stine Rysgaard.

 5. I dag kl. 12:33

  SAS' konkursbeskyttelse får ikke piloter til at give sig

  Piloterne i SAS Pilot Group kommer ikke til at bidrage med yderligere indrømmelser end dem, der blev givet i de forhandlinger, som i går brød sammen, fordi SAS nu har søgt om konkursbeskyttelse.

  Det siger formand for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, til Ritzau.

  Han giver dog udtryk for, at han ser forhandlingerne med SAS i andet lys tirsdag:

  - Der var en agenda. Vi forstod ikke, hvad der foregik. Når jeg i dag ser pressemeddelelsen og ser, at SAS har søgt om konkursbeskyttelse i chapter 11, så forstår jeg det hele bedre.

  - Jeg tror, at man har haft brug for en, der kunne tage skylden. Vi får skylden for konflikten nu. Jeg føler virkelig, at jeg bare har været en brik i et spil, siger han.

 6. I dag kl. 12:30

  Novo Nordisk vil betale rejse og logi for amerikanske kvinder, der skal have en abort

  Medicinalselskabet Novo Nordisk vil give økonomisk støtte til ansatte i USA, der er nødt til at krydse en delstatsgrænse for at få en abort.

  Det oplyser selskabet i en skriftlig kommentar ifølge Ritzau.

  Novo Nordisk betaler for rejse og logi 'for personer, der ønsker en abort, og i den forbindelse er nødt til at foretage en længere rejse'.

  Og det gælder både alle medarbejdere og medlemmer af medarbejdernes husstand.

  USA's højesteret omstødte for nylig en afgørelse, der gav amerikanske kvinder ret til abort, så det nu er op til USA's 50 delstater selv at bestemme abortlovgivningen.

  - Vores medarbejderes sundhed og velbefindende har afgørende betydning for Novo Nordisk, og vi ønsker at sikre, at de har lige adgang til lægehjælp og sundhedsydelser, skriver Novo i kommentaren.

  Novo Nordisk har cirka 6000 medarbejdere fordelt på lokaliteter i syv delstater i USA.

 7. I dag kl. 12:23

  Nærmest ingen er mødt op til krisehjælp i Amagerhallen i dag

  Igen i dag er der åbent i Amagerhallen for krisehjælp til dem, der er berørt af skudepisoden i Field’s i København søndag aften.

  I går blev 456 mennesker hjulpet, men i dag var kun syv mennesker mødt op i de to første åbningstimer, fortæller Line Duelund, der er centerchef på psykiatrisk center i København.

  - Vi må tolke det som om, at det store behov var i går, siger hun.

  Det er muligt at få krisehjælp i Amagerhallen frem til klokken 16.

 8. I dag kl. 12:16

  DR sender mindehøjtidelighed fra Field's

  De dræbte efter søndagens skyderi i Field's mindes med lys og blomster i Ørestad i København. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  I aften er der mindehøjtidelighed foran Field's shoppingcenter i København, og har du ikke mulighed for at deltage, kan du følge med direkte på DR1 og DRTV fra klokken 19.50.

  Der vil være taler fra blandt andre statsministeren, ligesom der vil være musik og et minuts stilhed for ofrene.

  Der vil være musik ved koret Ungklang, og Andreas Odbjerg spiller et nummer til sidst.

  - Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund, sagde overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i går.

  En 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand blev dræbt i skyderiet. Fire personer blev desuden ramt af skud.

 9. I dag kl. 12:04

  Brandmænd får nemmere ved at få anerkendt kræft som arbejdsskade

  I fremtiden kan det blive nemmere for brandfolk at søge erstatning, hvis de bliver kræftsyge.

  Det er en konsekvens af, at en ny udredning fra verdenssundhedsorganisationen WHO påpeger, at brandfolk har en større risiko for visse kræfttyper end tidligere antaget.

  - Det er rart, at man har fundet ud af, at der er nogle risici forbundet med vores arbejde, og at man har anerkendt, at det kan være en arbejdsskade, siger Per Jakobsen, der er tillidsmand hos Nordvestjyllands Brandvæsen.

  Den nye forskning skal nu vurderes i Erhvervssygdomsudvalget, der også skal finde ud af kriterierne for erstatning. Udvalgets medlemmer er fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Sundhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet, arbejdsgivere og fagbevægelsen.

  Brandmænd har øget risiko for mindst to kræftformer - blærekræft og lungekræft.

 10. I dag kl. 11:18

  Tørke hærger den nordlige del af Italien

  Grundet tørke har Italien erklæret undtagelsestilstand i de fem nordlige regioner; Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

  De fem regioner ligger alle omkring floden Po, og det er særligt den manglende nedbør i vinteren og foråret samt de usædvanligt høje temperaturer denne sommer, der har gjort, at vandreserverne er ved at være tømt.

  Det betyder blandt andet, at landmænd omkring Po beretter om, at havvandet er begyndt at sive ind i floden, så deres afgrøder langs floden bliver ødelagt.

  (Foto: DR vejret)

  De fem regioner har derfor fået et beløb svarende til 275 millioner kroner af den italienske stat, som de kan bruge til at komme igennem de tørre tider.

  Mandag besøgte den italienske premierminister, Mario Draghi, bjergkæden Dolomitterne, fordi en gletsjer var kollapset i varmen, inden den havde startet en lavine, som mange mennesker blev fanget i.

  • Tørken har fat i Norditalien. (Foto: Guglielmo Mangiapane © Ritzau Scanpix)
  • Tørken har fat i Norditalien. (Foto: Guglielmo Mangiapane © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 11. I dag kl. 10:54

  Biograf-ansat blandt de skuddræbte i Field's: Alle Nordisk Film Biografer holder lukket i dag

  En medarbejder hos Nordisk Film Biografer mistede livet i søndagens skudangreb i indkøbscentret Field's i København.

  Det oplyser Nordisk Film Biografer i et opslag på Facebook.

  Selskabet bekræfter over for DR, at familien til den dræbte har givet tilladelse til opslaget.

  - Vi er dybt berørte, og vores tanker og medfølelse går til de pårørende, skriver Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer.

  Nordisk Film Biografer har en biograf i Field's, hvor en mand sent søndag eftermiddag pludselig begyndte at skyde omkring sig.

  Tre personer blev dræbt, mens fire blev alvorligt såret af skud.

  Kollegerne til den dræbte får hjælp til at håndtere krisen, lyder det i Facebook-opslaget.

  Derudover holder Nordisk Film Biografer lukket i dag, tirsdag. Field's er foreløbig lukket frem til 11. juli ligesom resten af centret.

  Alle ofre for skyderiet er beskyttet af et navneforbud.

  Derfor kan DR ikke omtale den dræbtes stilling og alder yderligere.

 12. I dag kl. 10:24

  Formodede vestafrikanske narkokonger bytter 16 års fængsel til en frifindelse

  Højesteret i det vestafrikanske land Guinea-Bissau har omstødt dommene for to formodede narkokonger, der i første omgang var blevet dømt til 16 års fængsel.

  Braima Seidi Ba og den columbianske statsborger Ricardo Ariza Monje havde fået dommen efter landets største narkofangst nogensinde, da der i 2020 blev fundet 1,8 tons kokain gemt i melposer.

  Men landets Højesteret mente altså ikke, at der var tilstrækkelige beviser til at opretholde dommene mod de to, der tidligere er blevet udpeget som hovedmændene bag smuglingen af den store mængde narko.

  Ti andre personer fik til gengæld deres dom på mellem fire og ti år stadfæstet.

  Tidligere er Guinea-Bissau blevet døbt 'en narkostat' af FN, fordi højstående militære og politiske ledere er involveret i narkohandlen i landet, skriver Reuters.

 13. I dag kl. 10:03

  Frankrig henter 51 personer hjem fra Syrien

  35 børn og 16 mødre er blevet hentet hjem til Frankrig fra flygtningelejre i den nordøstlige del af Syrien.

  Det oplyser Frankrigs udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

  FN's kontor for menneskerettigheder sagde i sidste måned, at der siden 2011 er blevet dræbt 306,887 civile under konflikten i Syrien.

 14. I dag kl. 10:01

  Mette Frederiksen og Mogens Jensen får næser i minksagen

  Statsminister Mette Frederiksen (S) får en næse af et flertal i Folketinget. Det samme får tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S) for håndteringen af aflivningen af mink under coronapandemien i vinteren 2020.

  Det er netop blevet besluttet på et møde i Folketingets Granskningsudvalg.

  Næserne er vedtaget af et flertal bestående af Enhedslisten, De Radikale, SF og Socialdemokratiet selv.

  Desuden er der en mindretalsudtalelse fra blå blok, som Frie Grønne har tilsluttet sig.

  Minkkommissionen kom i sidste uge med sin beretning, der indeholdt voldsom kritik af blandt andre Mette Frederiksen og Mogens Jensen. Desuden var der også markant kritik af en lang række embedsmænd.

 15. I dag kl. 09:52

  Touren mindes ofrene fra Field's før tirsdagens etape

  (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Tour de France-feltet vil forud for tirsdagens 4. etape mindes ofrene for skyderiet i Field's søndag med et minuts klapsalver.

  Det oplyser Tour de France-arrangøren, ASO, i en besked til de akkrediterede journalister til løbet.

  Forrest i feltet vil de 10 danske ryttere stå forrest på en linje, lyder det videre.

  Tre personer blev dræbt under skyderiet i butikscenteret i København. En 22-årig etnisk dansk mand er anholdt og sigtet i sagen.

  Det var blot elleve minutter efter, Dylan Groenewegen (BikeExchange) kørte først over stregen i Sønderborg på 3. etape, at politiet modtog anmeldelser om skud i Field's.

  /ritzau/

 16. I dag kl. 09:47

  Analytiker om SAS' konkursbeskyttelse: SAS vil reparere motoren, mens de kører videre

  Manøvren skal forhindre, at kreditorer pludselig kan kræve at få sit tilgodehavende eller erklære selskabet konkurs.

  Ifølge SAS sker trækket for at kunne gennemføre den spareplan i milliardklassen, som ledelsen mener kan være nøglen til at blive mere konkurrencedygtig.

  - Vi skal gøre meget mere og gøre det hurtigere, sagde SAS' bestyrelsesformand, Carsten Dilling, på et pressemøde her til morgen.

  Ansøgningen kommer dagen efter, at en stor gruppe SAS-piloter gik i strejke. Selvom konkursbeskyttelsen ifølge topledelsen ikke sker som konsekvens af strejken, gør strejken udfordringer endnu vanskeligere, sagde Carsten Dilling.

  Ledelsen opfordrede derfor på pressemødet piloterne til at vende tilbage til arbejdet og hjælpe flyselskabet med at gennemføre besparelserne.

  Ifølge Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker og aktieanalysechef hos Sydbank, vil en konkursbeskyttelse gøre, at SAS kan 'reparere motoren på bussen, mens den stadig kører', som han formulerer det.

  SAS ønsker ifølge ham at få omkostningerne og gælden ned og så få nye penge i selskabet. SAS har da også i sin ansøgning bedt om at få lov til at fortsætte sin drift og dermed også lønudbetalinger.

  - For mig at se er det kreditoren, der ender med at må sluge de største kameler. Hvor meget medarbejderne og deres vilkår kommer i spil i sådan en proces er lidt mere usikkert, siger Jacob Pedersen til Ritzau.

 17. I dag kl. 09:16

  Skuffelse efter nul michelinstjerner til Nordjylland

  Her blev det nemlig ikke til én eneste stjerne, selvom flere madelskere havde forudset, at turen nu også var kommet til det nordjyske.

  Blandt andre Bent Christensen, som er redaktør på Den Danske Spiseguide, der er udgivet siden 1978. Han havde blandt andet peget på en håndfuld restauranter i Aalborg.

  - Der er så mange nordjyske restauranter, der efter vores mening står til at kunne tage en stjerne. Vi spiser på mange restauranter – også de udenlandske michelinrestauranter – og niveauet er der efter vores mening i Nordjylland.

 18. I dag kl. 08:20

  SAS søger om konkursbeskyttelse i USA

  SAS kører butikken videre, men konkursbeskyttelsen skal sikre, at ledelsens spareplan i milliardklassen nemmere kan gennemføres, sagde tophef Anko van der Werff, (tv.) og bestyrelsesformand Carsten Dilling på et pressemøde i dag. (Foto: 12060 Lars Schröder /TT © Ritzau Scanpix)

  SAS har afleveret en ansøgning om konkursbeskyttelse ved en domstol i USA.

  Det oplyser det kriseramte selskab i en pressemeddelelse.

  SAS har ansøgt om at indlede det, der hedder en chapter 11-sag.

  I grove træk betyder det ifølge Ritzau, at SAS har bedt en domstol om at sætte sig for bordenden i forhandlinger med kreditorer i selskabet.

  Samtidig bliver selskabet beskyttet mod kreditorer, der kunne finde på at kræve at få sit tilgodehavende eller erklære selskabet konkurs.

  Processen ventes at tage 9-12 måneder og er et træk besluttet af SAS' bestyrelse på et bestyrelsesmøde her til morgen.

  Det fortæller SAS' danske bestyrelsesformand, Carsten Dilling, på et pressemøde i Stockholm.

  - SAS fortsætter med at operere som sædvanlig. Det her er en velgennemtænkt beslutning, siger han.

  - Mange små og store flyselskaber har med succes benyttet sig af det her. Vi er nået frem til, at konkursbeskyttelse er det bedste alternativ, siger bestyrelsesformanden.

  Ifølge ham er ansøgningen om konkursbeskyttelse ikke lavet på grund af den igangværende pilotstejke. Det er en strategi, som længe har været planlagt. Han erkender dog, at strejken gør selskabets udfordringer endnu sværere.

  Artiklen er opdateret med kommentar fra SAS.

 19. I dag kl. 08:10

  I dag er Tour de France nået til Frankrig

  Efter tre dage på de danske landeveje og en enkelt hviledag er Tour de France-feltet i dag klar til at trille videre fra den franske by Dunkerque, der blandt andet er kendt for et stort slag i 1940, hvor de britiske og allierede styrker kæmpede mod nazisterne.

  Videre fra den historiske by kører Tour de France-rytterne mod målet i havnebyen Calais.

  Forinden skal der tilbagelægges 171 kilometer med små stigninger undervejs.

  Alligevel kan der vente en spektakulær etape, vurderer DR Sportens Tour de France-ekspert, Brian Nygaard.

  - Det bliver en kombination af angrebslyst, sprinterhold, som gerne vil holde sammen på feltet, og klassementsfolk, der vil minimere risikoen for at tabe tid. Det kan nogle gange være recepten på styrt, så jeg tror, at det bliver en urolig etape, siger han.

  Du kan læse en større optakt til 4. etape af Tour de France her.

  Årets første tre etaper blev kørt i Danmark. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 20. I dag kl. 07:56

  Chiles præsident har fået udkast til ny grundlov i hænderne

  En grundlov svøbt i en moderne, lilla farve. Her i hænderne på Chiles præsident, Gabriel Boric. (Foto: Javier Torres © Ritzau Scanpix)

  Chiles præsident, Gabriel Boric, fik mandag overrakt udkastet til en ny grundlov i det sydamerikanske land.

  Loven skal efter planen erstatte landets tidligere grundlov, der blev indført af militærdiktaturet for 41 år siden.

  Det kræver, at størstedelen af det chilenske folk vender tommelfingeren opad, når de skal ind i stemmeboksen 4. september.

  Mere end 75 procent af befolkningen i Chile stemte for to år siden ja til, at der skulle udarbejdes en ny grundlov.

  Siden er stemningen vendt, og i øjeblikket viser en meningsmåling, at et flertal vil sige nej tak til den nye grundlov, fordi der er opstået skepsis omkring grundlovskommissionens arbejde, skriver Washington Post.

 21. I dag kl. 07:42

  Dødsdømt brite appellerer dom i Donetsk

  Den ene af de to briter, der er blevet idømt dødsstraf for "aktiviteter som lejesoldat" og terrorisme ved en domstol i prorussiske Donetsk i det østlige Ukraine, har appelleret sin dom.

  Det skriver The Guardian.

  Den 28-årige brite blev sammen med sin landsmand, en 48-årig mand, og en marokkansk statsborger tilfangetaget i byen Mariupol i det sydlige Ukraine, da russiske styrker tog kontrollen med byen i april. De kæmpede alle tre for den ukrainske hær.

  De tre mænd er alle blevet idømt dødsstraf af domstolen i Donetsk, som ikke er internationalt anerkendt.

 22. I dag kl. 07:32

  Deadline er klokken 12.00: Sidste frist for at søge ind på drømmestudiet er i dag

  Hvis du vil søge om optagelse på en videregående uddannelse, er det i dag klokken 12 sidste chance for at få sendt en ansøgning afsted.

  I år er det muligt at søge ind på syv nye uddannelser, der er åbnet udenfor landets fire største studiebyer.

  Det er for eksempel nu muligt at uddanne sig til bioanalytiker i Hjørring, jordemoder i Slagelse eller radiograf i Næstved.

  Uddannelses- og Forskningsministeriet oplyser til DR, at de regner med, at der frem mod 2030 kommer 32 nye uddannelsesudbud uden for de fire største studiebyer.

 23. I dag kl. 07:21

  Udvalg i minksag mødes i dag: Næse på vej til statsministeren

  Folketinget kan allerede i dag tage det første skridt til at formulere den kritik, der vil ramme statsminister Mette Frederiksen (S) i minksagen.

  Da Minkkommissionen fremlagde sin rapport torsdag i sidste uge lød det ellers, at de kritiserede ministre nu ville få 30 dage til at afgive et høringssvar, før det kunne komme på tale at udtale kritik.

  Men det har de kritiserede ministre, heriblandt statsminister Mette Frederiksen, ikke ønsket.

  DR Nyheder har talt med en række kilder omkring forløbet, og det ligger klart, at et flertal vil udtale kritik af Mette Frederiksen. En kritik fra et udvalg i Folketinget er det, der populært sagt også kaldes en næse. Formuleringerne i kritikken er afgørende for, hvor stor næsen bliver.

  Flertallet kommer til at bestå af både regeringen og dens støttepartier. Socialdemokratiet vil altså tilslutte sig kritikken.

  De borgerlige partier arbejder på en mindretalsudtalelse, hvor kritikken vil være skarpere.

 24. I dag kl. 07:15

  Guvernør: Rusland retter blikket mod Donetsk

  Russerne har i den seneste måned taget kontrol med byen Lysytjansk, hvor kraftig røg fra et angreb her ses, og fortrængt ukrainske styrker fra området. (Foto: AnatoliI Stepanov © Ritzau Scanpix)

  De russiske styrker i Donbas vil nu rette deres kræfter mod byer i Donetsk, efter de i weekenden fortrængte de sidste ukrainske styrker fra nabo-regionen Luhansk og tog kontrollen.

  Det mener guvernøren i Luhansk, Serhaj Haidaij.

  - Tabet af Luhansk er smertefuldt, fordi det er Ukraines territorium. For mig personligt, er det her specielt. Det er mit hjemland, hvor jeg er født, og jeg er også regionens leder, siger han til Reuters.

  - De russiske styrker vil ikke flytte 100 procent af deres tropper til en ny front, fordi skal holde linjerne. Hvis de forlader deres positioner, så kan vores styrker udføre en form for modoffensiv.

  - Men målet for dem er stadig Donetsk. Slovjansk og Bakhmut vil komme under angreb, Bakhmut bliver allerede hårdt ramt, siger han.

 25. I dag kl. 07:01

  Mindst syv personer er blevet dræbt af en lavine i Italien

  En lavine har dræbt mindst syv mennesker i Italien, mens yderligere otte er kommet til skade. Det skriver BBC.

  Flere frygtes dog omkommet, da redningsholdet har været nødt til at indstille deres eftersøgning af savnede på grund af dårligt vejr.

  Lavinen opstod, da en gletsjer kollapsede i de italienske alper. Noget, der 'uden tvivl skyldes klimaforandringerne', siger den italienske premierminister, Mario Draghi.

 26. I dag kl. 06:49

  Strejkekaos: Her er dagens danske SAS-aflysninger

  Ifølge SAS vil 200-250 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer blive berørt, hver dag konflikten varer. (Foto: 11950 Ali Lorestani/TT © Ritzau Scanpix)

  Passagerer til Oslo, Malaga og Firenze må tirsdag gå forgæves til gaten.

  Det er ikke lykkedes SAS og flyselskabets piloter at nå til enighed omkring forhandlingsbordet, og derfor er knap 1.000 piloter gået i strejke.

  Lige nu ser aflysninger ud til at ramme 35 afgange fra Københavns Lufthavn frem mod midnat.

  Det viser en optælling, som DR Nyheder har lavet ud fra informationer på SAS' hjemmeside.

  Jyske SAS-afgange fra Aalborg, Aarhus og Billund ser ikke ud til at være ramt, da flyene på disse afgange drives af Xfly og derfor ikke er omfattet af strejken i SAS.

  Omvendt står 33 SAS-fly med planlagt ankomst til København lige nu til at være aflyst frem mod midnat.

 27. I dag kl. 06:37

  Mindehøjtidelighed ved Field's påvirker trafikken

  Klokken 20 afholdes der en mindehøjtidelighed på Ørestads Boulevard ved Field's.

  Derfor er vejen allerede nu spærret for kørende trafik mellem Arne Jacobsens Alle og Hannemanns Alle, skriver Københavns Politi på Twitter.

  Der bliver igen åbnet for trafik til midnat.

 28. I dag kl. 06:04

  50.000 er blevet bedt om at tage hjemmefra i Australien efter voldsom regn

  Selv de bedste gummistøvler må i øjeblikket give fortabt med den mængde af nedbør, der er faldet i Australiens største by, Sydney.

  På fire dage er der nogle steder kommet så meget regn, som der ellers plejer at komme på otte måneder.

  Det har ført til massive oversvømmelser, og derfor har den australske regering opfordret 50.000 mennesker til at lade sig evakuere.

  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Loren Elliott © Ritzau Scanpix)
  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Loren Elliott © Ritzau Scanpix)
  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Loren Elliott © Ritzau Scanpix)
  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Loren Elliott © Ritzau Scanpix)
  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Loren Elliott © Ritzau Scanpix)
  • Sydney ligner næsten Venedig i øjeblikket. (Foto: Saeed Khan © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 29. I dag kl. 05:34

  Politiet anholder formodet gerningsmand efter skyderi i Chicago

  Politiet i Chicago har anholdt en 22-årig mand, efter seks personer mandag blev dræbt i et skyderi, hvor yderligere 38 blev såret.

  I første omgang forsøgte den formodede gerningsmand at køre fra politiet, men efter en kort biljagt overgav han sig, skriver Ritzau.

  Manden blev efterlyst, efter der fra et tag var blevet skudt mod en parade på USA's nationaldag i millionbyen.

 30. I går kl. 23:50

  Ukraine vil have sikkerhedsgarantier for eksport af korn

  Ukraine er lige nu i gang med at sikre, at de skibe, der fragter korn til eksportmarkeder fra ukrainske havne, kan gøre det trygt.

  Det oplyser Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

  - Samtaler er i gang mellem Tyrkiet, FN og vores repræsentanter med ansvar for sikkerheden af den korn, der forlader vores havne, siger Zelenskyj, ifølge Reuters.

  Korn fra Ukraine bliver hovedsageligt transporteret via Sortehavet, og Ukraine, der er blandt verdens førende eksportører af korn, beskylder Rusland for at lægge hindringer i vejen for de ukrainske fragtskibe.

  Før den russiske invasion i slutningen af februar plejede Ukraine at afskibe over 50 procent af landets korneksport fra Odesa, der er Ukraines største eksporthavn i Sortehavet.

  - Det er en meget vigtig ting, at nogen garanterer sikkerheden for skibe fra dette eller andre lande. Bortset fra Rusland, som vi ikke stoler på. Vi har derfor behov for sikkerhed for de skibe, der kommer hertil for at laste (korn, red.), siger Zelenskyj.

 31. I går kl. 23:49

  Paul Haggis er ikke længere i husarrest efter anklager om groft seksuelt overgreb

  Den oscarbelønnede canadiske filminstruktør Paul Haggis har siden den 19. juli siddet i husarrest på et hotelværelse i Italien efter anklager om groft seksuelt overgreb, der skulle have fundet sted over flere dage.

  Nu må han dog forlade suiten, mens anklagerne beslutter, om der skal rejses sag mod ham. Det har en italiensk dommer netop besluttet, skriver AP.

  Paul Haggis blev anholdt i juli i Italien, efter en britisk kvinde anklagede ham for at have sex uden samtykke under et besøg ved en kunstfestival i byen Ostuni.

  Gennem sin advokat har Paul Haggis i forbindelse med den første høring i sagen fortalt, at han er "fuldstændig uskyldig", og at alt, som er foregået mellem ham og den britiske kvinde, har været med samtykke.

  Paul Haggis vandt i 2006 en Oscar for bedste manuskript til filmen 'Crash', som han også instruerede. Han har også skrevet manuskript til 'Million Dollar Baby' og James Bold-filmen 'Casino Royale'.

 32. I går kl. 23:28

  Canada afsætter 107 milliarder kroner for at rette op på voldsomt svigt af børn

  Den canadiske regering har netop underskrevet en aftale på 107 milliarder kroner for at kompensere børn og familier fra landets oprindelige befolkning, der er blevet svigtet af systemet.

  Det skriver AP.

  Samtidig har en sammenslutning af den oprindelige befolkning kaldet The Assembly of First Nations, godkendt den.

  - Parterne er blevet enige om en aftale om afvikling af erstatningskrav for at imødekomme de familier og mennesker, der har lidt enormt under diskrimination og et systematisk racistisk barnevelfærdssystem, siger Patty Hajdu, der er de indfødtes serviceminister.

  Tal fra 2016 viser, at mindre end otte procent af de canadiske børn under 15 år er såkaldt indfødte, mens lidt over halvdelen af alle børn i landet, som er hos plejefamilier, er indfødte.

  Aftalen skal stadig godkendes af det den canadiske menneskerettighedsdomstol og den føderale domstol, før den træder i kraft.

 33. I går kl. 23:10

  Saudi-Arabien får for første gang en kvinde som vicegeneralsekretær

  For få år siden måtte de ikke køre bil i landet, men nu har de fået to ledende stillinger i den saudiarabiske regering.

  For Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er lige nu i gang med at gøre statsapparatet mindre mandsdomineret, og derfor har han nu udpeget to kvinder til ledende stillinger.

  Det skriver Bloomberg.

  Shihana Alazzaz er blevet udnævnt til landets første vicegeneralsekretær, i landets ministerråd, mens prinsesse Haifa bint Mohammed Al Saud har fået titlen som viceminister for turisme.

  Ifølge Bloomberg fjerner Saudi-Arabien løbende restriktioner for kvinder i landet som en del af regeringens plan om at få flere lokale til at arbejde i den private sektor.

 34. I går kl. 22:45

  De kom, de så, de åd: Joey 'Chestnut' sætter verdensrekord i hotdogspisning

  En hotdog skal ikke nydes, den skal bare ned. I hvert fald hvis du som Joey 'Chestnut' deltager i Nathan's Hot Dog Eating Contest. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)

  De fleste af os kan nok genkende lysten til en hotdog, når vi går forbi en af landets pølsevogne, og duften derfra rammer vores næsebor.

  Men de færreste har nok lyst til at kværne 63 styks på 10 minutter.

  Det var ikke desto mindre det, den mandlige vinder af 2022-udgaven af Nathan's Hot Dog Eating Contest, der som navnet antyder handler om at spise hotdogs, gjorde.

  Konkurrencen finder sted hvert år på USA's uafhængighedsdag den 4. juli, hvor sultne og håbefulde deltagere i New York siden 1916 har dystet i at fortære flest pølser.

  Og i år blev der sat rekord hos både kvinder og mænd.

  Miki Sudo vandt således og satte rekord i kvindernes udgave ved at spise 40 hotdogs på 10 minutter.

  Den mandlige vinder, som går under navnet Joey 'Chestnut' var dog endnu mere sulten. Han spiste 63 hotdogs og satte også ny rekord blandt mændene.

  • Det er dem, det hele handler om. Pølserne. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • Der gik ikke lang tid, før Miki Sudo (th) havde lagt sig i spidsen i kvindernes tunering. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • 63 hotdogs på 10 minutter giver lidt sved på panden - og der venter nok også lidt af en tur på toilettet. (Foto: KENA BETANCUR © Ritzau Scanpix)
  • Den forsvarende mester Michelle Lesco kunne intet stille op i år, selvom hun prøvede. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • Mon ikke Joey 'Chestnut' slutter nattens fejring af med en tur forbi pølsevognen på vej hjem. (Foto: KENA BETANCUR © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 35. I går kl. 22:18

  Nadal slår hollandsk aspirant og er videre i Wimbledon

  Rafael Nadal er godt spillende på Wimbledons græs og er nu blandt de sidste otte i turneringen. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den spanske tennisgigant Rafael Nadal er tilbage på Wimbledons anlæg for første gang siden 2019. Og det er med succes.

  Mandag spillede han sig frem til kvartfinalerne med stor overbevisning, da den ellers formstærke hollænder Botic van de Zandschulp blev slået sikkert med cifrene 6-4, 6-2, 7-6.

  Mellem 2006 og 2011 var Nadal i finalen fem gange, mens en skade forhindrede ham i at stille til start i 2009. Siden fulgte en række magre år på græsset, inden han i både 2018 og 2019 nåede frem til semifinalerne.

  I 2020 førte coronapandemien til aflysning af Wimbledon, mens en skade holdt Nadal væk sidste år.

  Nadal er historiens mest vindende herrespiller i grand slam-sammenhæng med 22 titler. Tre sejre mere i årets Wimbledon vil give ham den 23. titel.

  I kvartfinalen venter dog hård modstand i skikkelse af amerikaneren Taylor Fritz, som tidligere i år besejrede Nadal i finalen i Indian Wells.

  /ritzau/

 36. I går kl. 22:15

  Undervandsdroner fanget – kan ikke længere sejle med narko

  Droner kan efterhånden bruges til meget. Åbenbart også til at smugle narkotika under vandet.

  Det fortæller spansk politi, der i dag har beslaglagt tre undervandsdroner, som er i stand til at transportere store mængder af stoffer fra Marokko til Spanien.

  En bande på i alt otte personer, som menes at have fremstillet dronerne, er i samme ombæring blevet anholdt, skriver AFP.

  - De tre droner, hvoraf en praktisk talt var færdigbygget, mens de to andre var ved at blive konstrueret, skulle have været givet til franske narkotikasmuglere, som ville smugle store mængder af kokain, står der i pressemeddelelsen fra politiet.

  Hver af de tre droner kunne medbringe 200 kilo narkotika, og de spanske myndigheder siger, at det er første gang, at sådanne fartøjer er blevet beslaglagt.

 37. I går kl. 22:02

  Dansk Atletik vælger ny bestyrelse efter mistillidserklæring

  På et ekstraordinært årsmøde i weekenden fandt Dansk Atletik frem til sin nye bestyrelse.

  Christina Schnohr fra Københavns IF er ny formand, mens Simone Frandsen fra Holte IF tager sig af tjansen som næstformand. Det skriver Dansk Atiletik på sin hjemmeside.

  Udskiftningen sker på baggrund af en mistillidserklæring fra 31 atletikklubber til de ni tidligere bestyrelsesmedllemer. Mistilliden bundede blandt andet i utilfredshed med den forhenværende formand Bent Jensens tidligere udmelding om en truende konkurs på trods af, at forbundet efter et overskud i 2021 ikke længere har en negativ egenkapital.

  Den nye direktør, Christina Schnohr, har da også et godt arbedsmiljø som et af sine øverste punkter på dagsordenen.

  - Jeg vil stå i spidsen for en bestyrelse, der først og fremmest fremstår med åbenhed, fordi jeg tror på, at det fremmer troværdigheden, uanset om man træffer beslutninger, som er i modstrid med alles interesser, siger hun til Dansk Atletiks hjemmeside.

  Thomas Vang Christensen fra FIF Hillerød bliver økonomiansvarlig for Dansk Atletik.

 38. I går kl. 21:22

  Britisk oppositionsleder: 'Vi skal ikke tilbage i EU'

  Lederen af oppositionen i Storbritannien, Labours leder, Keir Starmer, udelukker, at Storbritannien nogensinde genindtræder i EU. I stedet har han præsenteret en plan til at tackle problemer med brexit.

  - Vi skal ikke tilbage i EU. Vi skal ikke tilbage i det indre marked, toldunionen eller arbejdskraftens fri bevægelighed, siger Keir Starmer til Sky News.

  - Det er bedre, at vi bevæger os fremad og ikke tilbage. Vi genåbner ikke de områder. Jeg har udelukket det tre gange i dette interview.

  Labours 'Fempunkts-plan' adresserer blandt andet Nordirland-protokollen og handelsbarrierer, mens der også er tiltag for britisk industri, sikkerheder og investeringer.

 39. I går kl. 21:05

  Tilbageværende SAS-personale bliver overfuset: 'Vi har allerede set folk knække'

  Mange ferieklare danskere står i en ærgerlig situation, efter 1.000 SAS-piloter har påbegyndt en strejke, der i dag har resulteret i en stribe af aflysninger.

  Det er op til en masse ansatte ved check-in og ved telefonerne, der skal hjælpe folk med klager og ombookninger, at løse problemerne.

  Men de bliver mødt af overfusninger og grimt sprog.

  - Jeg kan sagtens forstå, at folk er frustrerede, men der er grænser for, hvad ansatte kan stå model til, siger Henrik Meiner, fællestillidsmand HK Luftfart SAS, der organiserer mange af de ansatte i frontlinjen.

  - Vi har allerede set folk knække under det her pres.

  - Det er ikke os, der er i strejke, men det er os, som tager imod kunder. Vi vil hjertens gerne hjælpe, men vi vil også gerne behandles ordentligt.

 40. I går kl. 20:31

  Tour-direktør: Dansk Grand Départ er blandt de bedste nogensinde

  Tour de France-direktør Christian Prudhomme føler sig beæret over, at cykleløbet har været forbi Danmark. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Sikke en fest, det har været.

  Men i går sluttede den, da Tour de France-feltet endte i Sønderborg efter tre etaper på dansk jord.

  Og løbsdirektør Christian Prudhomme er mere end tilfreds med løbets besøg i Danmark. Det fortæller han til hjemmesiden letourcph.dk, som den danske Grand Départ-arrangør står bag.

  - Med den danske Grand Départ har vi delt den danske glæde for cykling med hele verden. Touren, rytterne og holdene og Tour-fans fra hele verden er nu alle forelsket i Danmark, siger Prudhomme og uddyber:

  - Jeg føler mig så beæret over, at Touren har været forbi Danmark med Grand Départ - en af de bedste nogensinde.

 41. I går kl. 19:53

  Mindst seks personer dræbt og 19 indlagt efter masseskyderi ved parade i Chicago

  I dag fejrer amerikanerne deres uafhængighedsdag, men festen er allerede stoppet brat i Chicago.

  Ti minutter efter en større årlig parade i Highland Park i Chicago var startet, kom de første meldinger om skud nemlig.

  Mindst seks personer er blevet slået ihjel, mens 16 er blevet kørt til hospitalet. Det fortæller det lokale politi ifølge AP.

  Politiet fortæller, at de stadig er på jagt efter gerningsmanden, og kalder det en "igangværende hændelse".

  Han beskrives af politiet som værende mellem 18 og 20 år, hvid og mørkhåret. Derudover fortæller de, at han skød ned på folk i paraden fra et tag med en riffel.

  Opdateret 20:08: Tidligere var dødstallet fem personer. Det er nu opjusteret til seks. Derudover er signalementet af gerningsmanden tilføjet.

 42. I går kl. 19:00

  Michelinstjerner til nye danske restauranter

  Det fremgik tidligere af artiklen, at Danmark har 39 Michelinstjerner. Dette er nu rettet til 41. Derudover modtog Frederikshøj sin første sterne i 2015 og ikke 2020.

  Der er rift om stjernerne lige nu, hvor de ikoniske Michelin af slagsen uddeles til de nordiske restauranter under et større show i Stavanger.

  Og det går allerede rigtig godt for to af de danske kandidater.

  For både restauranten Mota, der ligger i Nykøbing Sjælland, og restaurant Jatak, der ligger på Nørrebro i København, har nemlig lige modtaget deres første Michelinstjerne nogensinde, selvom de har været åben i mindre end seks måneder.

  Jatak drives af chefkok Jonathan Tams, som har arbejdet i 13 år i køkkenet på henholdsvis Noma og den nu lukkede restaurant Relæ, der også havde en michelinstjerne.

  - Jeg tror, det vigtigste, man lærer, er, at præstationer kun er mulige på grund af folkene omkring dig. Sara, som også er min livspartner, har hjulpet mig med at opnå det, fortæller han.

  Restauranten Frederikshøj, der ligger i Aarhus, har netop modtaget sin anden michelinstjerne efter at have modtaget sin første i 2015.

  Ingen nye danske restauranter har modtaget en tredje michelinstjerne, mens restauranterne Geranium og Noma beholder deres tre stjerner hver.

  29 restauranter i Danmark har samlet 41 michelinstjerner i form af to trestjernede, otte to stjernede og 19 etstjernede.

 43. I går kl. 18:57

  DF opgiver SAS: Forlader aftale om statens ejerskab

  Efter nyheden om piloternes strejke i SAS har Dansk Folkeparti (DF) forladt den aftale, som finansminister Nicolai Wammen (S) i juni lavede om et fortsat aktivt dansk ejerskab af SAS.

  Bag aftalen stod regeringen og fem andre partier i Folketinget. Men mandag siger et af de fem partier - Dansk Folkeparti - altså stop.

  - Den redningsplan, der ligger for SAS, ser ud til at være meget svær at gennemføre, siger finansordfører René Christensen.

  - Nu effektuerer man det her strejkevarsel. Så man har en udgift på et sted mellem 50 og 100 millioner kroner om dagen, som SAS taber. Vi kan jo ikke komme bagefter og putte skatteborgernes penge ind i sådan et selskab.

  Aftalens støttes fortsat af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale og SF. Derfor er der stadig et bredt flertal i Folketinget bag aftalen.

 44. I går kl. 18:35

  Ricky Martin har fået et tilhold i Puerto Rico, men kalder anklagerne mod sig 'fuldstændig falske'

  Den puertoricanske popsanger er kendt fra numre som 'She Bangs' og 'Livin' La Vida Loca' (Foto: BRIDGET BENNETT © Ritzau Scanpix)

  De seneste dage må have været "la vida loca" for popstjernen Ricky Martin.

  For de puertoricanske myndigheder har nemlig udstedt et tilhold mod ham under den amerikanske lov om vold i hjemmet.

  Det skriver CBS.

  Tilholdet betyder, at Ricky Martin ikke må opsøge eller kontakte den person, der har valgt at anmelde ham til det puertoricanske retsvæsen.

  Det sker, efter personen har endt et syv måneder langt forhold til Ricky Martin, et brud, som den kendte sanger ikke har valgt at respektere. Han er derfor blevet ved med at opsøge og kontakte personen.

  Ifølge Ricky Martin er tilholdet dog baseret på "fuldstændig falske" anklager, og han har tænkt sig at "svare via de juridiske processer med fakta og den værdighed, der karaktiserer ham".

  Det skriver han på Twitter.

  Sagen kommer for en høring den 21. juli.

  Ricky Martin skriver på Twitter, at han ikke har mulighed for at kommentere mere på sagen nu på.
 45. I går kl. 18:23

  Trusselsvurderingen mod Danmark ændres ikke efter Field's-skyderi

  Skyderiet i Field's, der har kostet tre personer livet og såret flere andre, ændrer ikke på trusselsniveauet i Danmark.

  Det skriver Politiets Efterretningstjeneste til DR Nyheder.

  Den er fortsat "alvorlig", men altså ikke den øverste kategori, "meget alvorlig".

  - Søndagens skyderi i Field's efterforskes for nu som en drabssag, og derfor giver det ikke på nuværende tidspunkt anledning til at ændre terrortrusselsvurderingen mod Danmark, der fortsat er alvorlig, skriver efterretningstjenesten til DR Nyheder.

  - PET følger løbende efterforskningen, med henblik på om der er forhold, som kan have betydning for vurderingen.

 46. I går kl. 18:07

  Italiens regering vil indføre kriseberedskab mod tørke

  Det er knastørt flere steder i Italien.

  Derfor planlægger regeringen at indføre et særligt kriseberedskab, meddeler premierminister Mario Draghis kontor ifølge dpa, skriver Ritzau.

  Regeringen i Rom mødes senere på dagen for at give besked om detaljerne i det nye kriseberedskab.

  Det er især det nordlige Italien, som er hårdt ramt af tørke og hedebølge. Vandstanden er usædvanlig lav i de store søer - blandt andet i Gardasøen i Lombardiet.

  I byerne Pisa og Verona er der indført vandrestriktioner, og fontæner er slukket i Venedig og Milano.

 47. I går kl. 17:47

  Mindehøjtidlighed afholdes i morgen for ofrene for skyderiet i Field's

  Tirsdag aften vil der blive holdt en mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's. Det fremgår af et opslag af Københavns Kommune på Twitter.

  - Vi samles for at vise vores medfølelse med ofrene for søndagens skyderi i Field’s, deres pårørende og alle andre, som er berørt af den tragiske situation. Vi står sammen, skriver Københavns Kommune.

  Mindehøjtideligheden vil foregå ved shoppingcentret Field's i morgen aften klokken 20.00.

 48. I går kl. 17:36

  Dansk cykelstjerne forlænger med Trek-Segafredo

  Mads Pedersen forlænger sin kontrakt med Trek. Den danske eksverdensmester bliver hos det amerikanske hold frem til og med 2025. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Danske Mads Pedersen er i øjeblikket travlt optaget med den franske cykelfest Tour de France, men har på samme tid fået styr på fremtiden.

  Den 26-årige tempospecialist har nemlig forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, hvor han nu er at finde de kommende tre år. Det skriver tour-holdet selv.

  Mads Pedersen har kørt for Trek siden 2017 og kalder forlængelsen til og med 2025 for et naturligt valg.

  - Vores klassikerhold bliver stærkere for hvert år, og vi har en rigtig god gruppe. Det er et vigtigt mål for mig at hjælpe holdet med at forbedre sig. Jeg vil vinde løb, jeg vil vinde monumenter, siger Mads Pedersen til hjemmesiden.

  I sin karriere har Mads Pedersen blandt andet vundet verdensmesterskaberne i landevejscykling i 2019 og PostNord Danmark Rundt i 2017.

 49. I går kl. 17:11

  USA kan ikke give et entydigt svar på, hvem der dræbte palæstinensisk journalist

  I årtier dækkede hun konflikten mellem Israel og palæstinenserne på Vestbredden, men den 11. maj i år blev stjernejournalisten Shireen Abu Akleh dræbt, mens hun udførte sit arbejde.

  I dag har det amerikanske udenrigsministerium så afsluttet deres undersøgelse af den dræbende kugle. Men den er så beskadiget, at en entydig konklusion ikke er mulig.

  Det skriver Reuters.

  Palæstinensere udleverede ellers kuglen til ballistiske eksperter i USA for at få slået fast, om det dræbende skud var affyret af israelere eller palæstinensere.

  Selvom man ikke er kommet frem til et endegyldigt svar, så peger alt, ifølge en amerikansk sikkerhedskoordinator fra udenrigsministeriet, på, at skyderi fra israelske sikkerhedsstyrker var skyld i Shireen Abu Aklehs død. Samtidig mener det amerikanske udenrigsministerie ikke, at der er grundlag for at sige, at det var en bevidst handling.

 50. I går kl. 17:02

  'Vi skal have samlet puslespillet': Politiet holder kortene tæt til kroppen ved nyt pressemøde

  Politiinspektør Dannie Rise under pressemødet. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Politiet har her til eftermiddag holdt et pressemøde, hvor mange detaljer om gårsdagens skyderi i storcentret Field's fortsat blev holdt fra offentligheden.

  - Vi skal have samlet puslespillet, hvor elementerne indgår. Det skal vi forsøge at stykke sammen til en samlet sag, så vi kan finde ud af, hvad motivet er, lød det fra Dannie Rise, politiinspektør ved Københavns Politi.

  Det blev dog fortalt, at seks kvinder og fire mænd var direkte involveret i skyderiet. Tre af de involverede er afgået ved døden, fire af dem er blevet hårdt såret, og tre af dem er ramt af strejfskud.

  Der er tale om seks danske statsborgere, en russisk statsborger bosat i Danmark, en afghansk statsborger bosat i Danmark og to svenske statsborgere.

  Politiet ser umiddelbart ingen relation mellem ofrene og den formodede gerningsmand.

  DR's retskorrespondent samler op på pressemødet i videoen herunder:

Mere fra dr.dk