Seneste Nyt

Kampen for at erstatte Boris Johnson er i gang: To kandidater stemt ud

Tidligere i dag var der otte mulige kandidater til posten som Storbritanniens næste premierminister.

Nu er der seks tilbage.

Det står klart efter dagens interne afstemning blandt de 358 konservative medlemmer af det britiske underhus.

Her fik finansminister Nadhim Zahawi samt den tidligere sundhedsminister Jeremy Hunt ikke de fornødne 30 stemmer og er derfor ude af formandskampen.

Tilbage står:

Rishi Sunak, der indtil sidste uge var finansminister (Modtog 88 stemmer)

• Penny Mordaunt, tidligere forsvarsminister og nuværende handelsminister (67 stemmer)

• Thomas Tugendhat, der er formand for parlamentets udenrigsudvalg (37 stemmer)

• Liz Truss, udenrigsminister (50 stemmer)

• Kemi Badenoch, tidligere minister for ligestilling (40 stemmer)

• Suella Braverman, regeringens juridiske rådgiver (32 stemmer)

Afstemningen var den første i det udskillelsesløb, der skal slutte med, at der kun er to kandidater tilbage. Dernæst får de menige medlemmer af Det Konservative Parti lov til at bestemme, hvem af de to der skal være formand. Vinderen kåres den 5. september.

Allerede i morgen finder anden afstemningsrunde sted. Her skal de konservative parlamentarikere stemme om, hvem af de seks resterende kandidater de vil have som formand.

Kandidaten med færrest stemmer bliver sorteret fra.

Nyheder

 1. Regeringen sætter finansiering af nærhospitaler på pause

  Finansieringen af de 25 nærhospitaler, som sidste år blev præsenteret som et helt centralt punkt i en sundhedsreform, sættes midlertidigt på pause.

  Det skriver Politiken.

  For en strukturkommission skal først se nærmere på, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud, inden SVM-regeringen vil udmønte de 3,5 milliarder kroner til nærhospitalerne.

  Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til avisen.

  - Det her handler ikke om, at der ikke skal være nærhospitaler. Det handler om, at vi skal sørge for at tænke etablering af nærhospitaler sammen med fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen.

  - Alt andet vil være uansvarligt, lyder det fra ministeren.

 2. Axelsen sejrer i to sæt og er klar til semifinale i Schweiz

  Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er videre til semifinalen i Super 300-turneringen Swiss Open.

  Fredag aften vandt den danske herresinglespiller i to sæt over franske Christo Popov med cifrene 21-12, 21-17.

  Franskmanden er nummer 40 på verdensranglisten. En liste, som danske Axelsen topper.

  Efter en fransk 3-2-føring i første sæt greb Axelsen dirigentstokken og vandt sættet komfortabelt.

  Mere jævnbyrdigt var det i andet sæt, men ved stillingen 12-12 trak danskeren fra og sikrede semifinalebilletten. Her møder Viktor Axelsen verdens nummer seks, Tien Chen Chou fra Taiwan.

  Tidligere på aftenen var Mia Blichfeldt ude i en lang duel i kvartfinalen mod sydkoreanske Kim Ga Eun. Her vandt den danske damesinglespiller i tre sæt med cifrene 17-21, 21-19, 21-18.

  Blichfeldt møder amerikanske Zhang Beiwen i lørdagens semifinale.

 3. Endnu en båd forliser ud for Tunesien: Yderligere 34 personer er savnet

  Endnu en båd med afrikanske migranter på vej mod Italien er sunket ud for Tunesiens kyst, og mindst 34 personer er savnet.

  Det oplyser de tunesiske myndigheder ifølge Reuters.

  Forliset er det femte af sin slags de seneste to dage. I alt er 67 personer savnet.

  I Italien oplever man en øget tilstrømning af migranter, og så sent som i går meddelte den italienske kystvagt, at den i løbet af dagen havde reddet omtrent 750 migranter i land i Italien.

 4. 25 kræftpatienter i Syddanmark har ventet for længe på operation

  Fra januar 2021 og til februar 2023 ventede 25 patienter for længe på at blive opereret for tyk- og endetarmskræft på Odense Universitetshospital.

  Det viser et notat, som Region Syddanmark har udarbejdet på baggrund af sagen, hvor 293 kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.

  I notatet skriver Region Syddanmark, at de 25 patienter har ventet mellem én og syv dage længere end de tilladte 14 dage på at blive indkaldt.

  17 af sagerne er blevet indberettet til Sundhedsstyrelsen, fordi regionen i de konkrete tilfælde også glemte at informere patienten om retten til at blive henvist til et andet sygehus.

  Fungerende regionsrådsformand, Bo Libergren (V), ærgrer sig.

  - Der er begået menneskelige fejl, og det er selvfølgelig ikke godt nok. Nu vil vi kigge grundigt på, hvordan vi kan undgå, at det sker igen, siger Bo Libergren til DR Nyheder.

  Regionsrådet er fredag blevet orienteret om sagen.

 5. Vanvidsbilist idømt otte års fængsel for trafikdrab

  En 32-årig mand er blevet idømt otte års fængsel for et tilfælde af vanvidsbilisme, der resulterede i, at en kvinde mistede livet.

  I august 2022 blev en 61-årig kvinde dræbt, da bilen, hvori hun var passager, blev påkørt bagfra ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen af den nu dømte mand.

  Det viste sig efterfølgende, at den 32-årige mand var påvirket af både spiritus, kokain og hash og desuden var frakendt førerretten grundet tidligere grove færdselsovertrædelser.

  Foruden dommen på otte års ubetinget fængsel er manden blevet udvist af Danmark for bestandigt og har endvidere fået frakendt førerretten ubetinget i 10 år.

 6. Hotelbestyrer fra 'Hotel Rwanda' får sin terrordom omstødt

  Paul Rusesabagina under retssagen mod ham i 2021, hvor han blev dømt for medvirken til terror. (Foto: © SIMON WOHLFAHRT, Ritzau Scanpix)

  Paul Rusesabagina, der var bestyrer af Hôtel des Mille Collines i Rwandas hovedstad Kigali under folkemordet i landet i 1994, har fredag fået sin fængselsdom omstødt og vil nu blive løsladt.

  Det skriver Reuters.

  Paul Rusesabagina og hans bedrifter blev kendt verden over, da spillefilmen "Hotel Rwanda" udkom omtrent ti år efter folkemordet.

  I filmen skildres det, hvordan Paul Rusesabagina foruden sig selv og sin familie redder en stor gruppe mennesker i sikkerhed på hotellet, alt imens borgerkrigen raser udenfor.

  Paul Rusesabagina er en udtalt kritiker af Rwandas præsident, Paul Kagame. I 2021 blev han idømt 25 års fængsel for medvirken til terror, men fredag har landets regering meddelt, at han vil blive løsladt i morgen, lørdag.

  Løsladelsen sker ifølge Reuters som følge af intenst diplomatisk pres fra USA, hvor Paul Rusesabagina har permanent opholdstilladelse. Efter sin løsladelse vil han blive overleveret til USA.

  Se 'Horisont' om datteren til Paul Rusesabagina, der har kæmpet for at få sin far løsladt.

 7. Flyrute mellem København og Midtjylland genåbner

  Flyruten mellem Københavns Lufthavn og Midtjyllands Lufthavn ved Karup genåbner 17. april.

  Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

  Det vil, ligesom det var tilfældet, før ruten blev nedlagt tilbage i december 2022, være Danish Air Transport (DAT), som står for flyvningerne mellem de to danske lufthavne.

  Udmeldingen skal ses i lyset af, at regeringen i går underskrev en toårig aftale, der sikrer den kriseramte lufthavn ved Karup 4,2 millioner kroner i støtte årligt.

 8. Løhde frygter problemer andre steder på kræftområdet

  Sundhedsminister Sophie Løhde på et pressemøde om udfordringer på kræftområdet, foranlediget af sagen fra Region Midtjylland, i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

  Sundhedsminister Sophie Løhde har i dag præsenteret en plan med fem initiativer, så regionerne overholder reglerne på området om blandt andet patienternes ventetider.

  Hun ønsker nu en faglig gennemgang af hele kræftområdet og en forstærket indberetning til sundhedsmyndighederne. Det skal sikre, at regionerne overholder behandlingsfristerne.

  - Regionen har en klar handlepligt, når det kommer til at sikre patienten et rettidigt behandlingstilbud, siger Løhde.

  Det sker, efter at DR den seneste uge har fortalt historier om, hvordan 293 patienter på afdelingen for mave- og tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital har ventet for længe på deres operationer. Hospitalet selv vurderer, at det kan have kostet menneskeliv.

  - En ting ligger helt fast. De maksimale ventetider på kræftområdet udgør en helt grundlæggende rettighed i vores sundhedsvæsen, siger ministeren.

  Sophie Løhde siger, at hun er bekymret for, at der også er udfordringer andre steder, som ikke er kommet frem i lyset endnu.

  Derfor kan yderligere tiltag komme på tale.

  Læs mere om ministeren syn på sagen i livebloggen her.

 9. Kovending om ekstra penge til Team Danmark vækker glæde

  Team Danmark er glade for at beholde sin årlige ekstrabevilling. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  Hos Team Danmark vækker det glæde, at Socialdemokratiet har ombestemt sig, og sammen med regeringen har droppet forslag om at fjerne ekstrabevilling.

  I august havde Socialdemokratiet ellers stillet i udsigt, at den årlige ekstrabevilling på 4,1 millioner kroner ville forsvinde. Men efter at være indgået i regering med Venstre og Moderaterne, har piben fået en anden lyd.

  Det vækker glæde hos Team Danmarks direktør, Peter Fabrin.

  - Pengene er enormt vigtige for, at atleterne kan få deres liv og træning til at hænge sammen i jagten på at vinde medaljer til Danmark. For nu glæder vi os over, at regeringen har lyttet til vores ønske på den korte bane, siger han.

  Den ekstra bevilling, som lyder på 4,3 millioner årligt til og med 2026, er en del af regerings finansforslag som blev fremlagt torsdag.

 10. FN: Både Rusland og Ukraine henretter krigsfanger

  Ifølge FN er Rusland såvel som Ukraine skyldig i at henrette krigsfangerslagmarken, og det er dybt bekymrende.

  Det fortæller Matilda Bogner, der er chef for FN's overvågning af menneskerettigheder i Ukraine.

  FN mener at kunne dokumentere drab begået af ukrainerne på 25 russiske krigsfanger, ligesom man påstår at have dokumentation for, at 15 ukrainske fanger er blevet henrettet kort efter, de blev taget til fange af russiske soldater.

  Rusland har flere gange afvist, at man har begået krigsforbrydelser. Omvendt har man tidligere anklaget ukrainske soldater for at begå krigsforbrydelser mod russiske krigsfanger.

 11. Nedtur i tysk storbank får danske bank-aktier til at rasle ned         

  Den tyske storbank Deutsche Bank er den næste i rækken, der på kort tid har fået investorernes alarmer til at blinke.

  Bankens aktier er fredag faldet med over 14 procent, og den uro, som rammer den europæiske banksektor, rammer også danske bankers aktier.

  Nordea og Sydbank er fredag eftermiddag faldet med over 10 procent i forhold til åbningen fredag morgen. En del af dette tilskrives dog også, at begge banker i dag udbetalte udbytte til aktionærerne. Jyske Bank og Danske Bank er faldet med henholdsvis 5,2 og 4,7 procent.

  I kølvandet på amerikanske Silicon Valley Banks kollaps tidligere på måneden, kom schweiziske Credit Suisse i problemer, og den blev i sidste uge overtaget af UBS, inden den gik konkurs.

  Deutsche Bank har i flere år været i problemer, og det har nu fået investorerne til at sælge ud af den tyske banks aktier.

 12. Clara Tauson klar til semifinalen i Slovenien

  Clara Tauson har spillet sig i semifinalen ved ITF-turneringen i Maribor. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson lever indtil videre op til sin status som andenseedet i ITF-turneringen i Slovenske Maribor.

  Danskeren har nu spillet sig i semifinalen med en sikker sejr over russiske Anastasia Tikhonova, der er nummer 184 på verdensranglisten. Det skete med cifrene 6-2, 6-4.

  Den 20-årige dansker ligger i øjeblikket nr. 138, men har tidligere været helt oppe som nummer 33. En svær periode har dog sendt danskeren tilbage, og hun forsøger nu at hente point og selvtillid på den næstbedste hylde.

  I Maribor er det indtil videre gået efter planen.

 13. Danmark stiger på Fifas verdensrangliste

  Det danske kvindelandshold er steget tre pladser på verdensranglisten, som er opgjort af Fifa. Fra en placering som nummer 18, er de nu sprunget til en plads som nummer 15.

  Det er den samme placering, landsholdet havde inden EM-nedturen i sommer.

  De danske kvinder er placeret to pladser under en af holdets kommende VM-gruppemodstandere i Kina, som aktuelt ligger nummer 13.

  Foruden Kina er landsholdet i pulje med England og Haiti, der henholdsvis er placeret som nummer fire og nummer 53.

 14. 40-årig mand får forvaringsdom for voldtægt af kæreste

  En 40-årig mand er fredag blevet idømt forvaring for voldtægt, vold og ulovlig tvang.

  Manden er konkret fundet skyldig i at have begået to voldtægter mod sin daværende kæreste samt ét tilfælde af ulovlig tvang mod hende, skriver retten på Bornholm på sin hjemmeside.

  Derudover blev han kendt skyldig i yderligere to tilfælde af ulovlig tvang.

  Retten har blandt andet lagt vægt på, at manden tidligere gentagne gange er straffet for personfarlig kriminalitet.

  En anden årsag til, at retten idømmer manden forvaring, er, at retslæger har vurderet, at han "udgør nærliggende og væsentlig fare for andres liv, legeme og helbred".

  Forvaring er en tidsubestemt straf, hvorfor den dømte som udgangspunkt aldrig kan komme på fri fod igen.

 15. Uroligheder i Frankrig udsætter kong Charles statsbesøg

  På grund af de voldelige demonstrationer i Paris og andre franske storbyer har man valgt at udskyde kong Charles' statsbesøg i Frankrig.

  Det oplyser det franske præsidentkontor ifølge flere medier.

  Kongen og hans hustru, Camilla, skulle have besøgt den franske præsident Emmanuel Macron i weekenden.

  Beslutningen om at udsætte deres møde blev taget efter en telefonsamtale mellem præsident Emmanuel Macron og kong Charles.

  Macron står midt i et politisk stormvejr, fordi han har valgt at gennemføre en reform, hvor pensionsalderen bliver hævet fra 62 år til 64 år. Det har fået vrede franskmænd til at protestere de seneste uger, hvilket flere gange har ført til sammenstød mellem politi og demonstranter.

  Senest har der været regulære gadekampe i Paris, og rådhuset i Bordeaux er blevet sat i brand.

  Mere end 100 politifolk er blevet såret i sammenstødene.

  Statsbesøget vil blive gennemført så hurtigt, det er muligt, står der i meddelelsen fra præsidentes kontor.

 16. Rusland roser dansk invitation til bjærgning ved Nord Stream

  Det er positivt, at Danmark har inviteret et russiskejet selskab med til at bjærge et ukendt objekt ved gasledningen Nord Stream, mener Rusland.

  - Det er helt klart positive nyheder, når ejeren af gasledningen bliver inviteret med til at deltage i den vigtige del af efterforskningen, siger Dmitrij Peskov, talsmanden for det russiske præsidentkontor, ifølge Reuters.

  Udtalelsen kommer, efter at Energistyrelsen i Danmark i går tilbød selskabet Nord Stream 2 AG at deltage i bjærgningen af et ukendt objekt, der er blevet fundet ved den store gasledning.

  Genstanden er cylinderformet og måler cirka 40 cm i højden og ca. 10 cm i diameter. Det er muligt, at genstanden er en maritim røgbøje, hvilket nu undersøges nærmere. Kilde: Forsvarsministeriet.

  Ifølge Rusland er det vigtigt at få identificeret objektet - særligt med henblik på sabotage, der i september blev udført mod Nord Stream.

  - Det er altafgørende at få fastlagt, hvilket objekt der er tale om, og om det er tilknyttet denne terrorhandling, hvilket det tilsyneladende er, siger talsmanden.

 17. Bilsælger får tre års fængsel i sag om momssnyd og luksusbiler

  En bilforhandler fra Nordtyskland idømmes tre års ubetinget fængsel for momssvindel for næsten 23 millioner kroner ved import af luksusbiler fra Tyskland til Danmark.

  Det oplyser Vestre Landsret, der har afsagt dommen, ifølge Ritzau.

  I Retten i Randers blev den nu 51-årige bilforhandler ellers idømt kun idømt tre år og seks måneders fængsel, hvoraf det kun var tre måneder, der skulle afsones.

  - Landsrettens begrundelse for dommen er, at straffen i denne typer sager som udgangspunkt skal være ubetinget. Og landsretten har ikke fundet nogen særlige omstændigheder, der gør, at man skal fravige udgangspunktet, siger anklager Anders Møllmann fra Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet til Ritzau.

  Foruden fængselsstraffen skal bilforhandleren betale en tillægsbøde på 12 millioner kroner.

 18. Syddansk Universitet skal spare 95 millioner kroner om året

  De seneste år er der blevet bygget og bygget omkring Syddansk Universitets hovedsæde i Odense, og selv byens letbane strækker sig ud til universitetsgrunden.

  Men ikke alt er fryd og gammen, og nu sættes der ord og tal på en stor spareplan, som universitet står overfor.

  Det er blandt andet på grund af et faldende antal optagede studerende, at universitetet skal spare 95 millioner kroner om året fra næste år.

  - Det er en af den slags dage, som man ønsker at have meget få af, siger rektor Jens Ringsmose.

  Ledelsen har meldt ud, at de ansatte frem til 14. april har mulighed for at lave en aftale om en frivillig fratrædelse.

  - Vi undersøger, om der er nogen, der vil fratræde frivilligt, og om vi kan finde andre besparelser. Midt i april gør vi boet op og ser, hvor langt vi er fra de 95 millioner, siger rektoren.

  Universitetet har 3.300 ansatte.

 19. Oppositionslederen Rahul Gandhi må ikke sidde i parlamentet i Indien

  Rahul Gandhi. (Foto: © Adnan Abidi, Ritzau Scanpix)

  Den indiske oppositionsleder Rahul Gandhi er blevet erklæret uegnet til at sidde i parlamentet.

  Det meddeler det indiske parlament ifølge Reuters.

  I går blev Rahul Gandhi fundet skyldig i en injuriesag og fik to års fængsel. Sagen handler om, at han i en tale i 2019 sagde, at tyveknægte bar efternavnet Modi. Det var ærekrænkende ifølge en indisk domstol.

  Kommentaren fik politikeren Purnesh Modi, der repræsenterer samme parti som landets premierminister, Narendra Modi, til at reagere og anklage Rahul Gandhi for at krænke alle Modi'er.

  Fredag har medlemmer af Gandhis parti holdt demonstrationer. De mener, at dommen er politisk motiveret.

  Støtter af Kongrespartiet, som Rahul Gandhi står i spisen for, demonstrerer. På skiltene er lederen afbilledet med teksten "Sandheden vil sejre". (Foto: © Divyakant Solanki, Ritzau Scanpix)
 20. Flere børn indlægges med streptokok-infektion: Særligt Region Sjælland er hårdt ramt

  Der er sket en markant stigning i streptokok-infektioner, som blandt andet giver halsbetændelse og hudinfektioner. Det gælder ikke mindst blandt de 0-5-årige.

  Ifølge Statens Serum Institut er særligt Region Sjælland hårdt ramt her i marts.

  Børneafdelingerne på sygehusene i Region Sjælland har også oplevet langt flere indlagte børn med streptokok-infektioner, som har haft behov for at få antibiotika ind med drop.

  Jannie Kold Pedersen fra Nykøbing Falster er mor til tre børn på 2, 4 og 6 år, der har været syge på skift, og den yngste har været indlagt i tre dage med streptokok-infektion og skulle have antibiotika intravenøst.

  - Jeg synes, det er uhyggeligt, at de bakterier og virus, som vi er omgivet af, ikke kan blive slået ned med en medicin, vi kender, men at vi skal tage så skrappe midler i brug, at vi skal tage penicillin direkte ind i blodårerne, siger hun.

 21. Erhvervsliv jubler over, at kriseramt lufthavn får luft under vingerne

  Beskeden om en økonomisk redningskrans til Midtjyllands Lufthavn får jublen frem hos erhvervslivet.

  Med en statsgaranti i bagagen får den kriseramte lufthavn igen luft under vingerne efter tre og en halv måned uden aktivitet.

  - Hvis den her redning ikke kom nu, stod vi som den eneste landsdel uden en lufthavn, siger Martin Pedersen, der er koncerndirektør i JP Group og formand for Buisness Viborg.

  Staten står klar med en underskudsgaranti på 4,2 millioner kroner de kommende to år.

  - Det har enorm betydning for vores erhvervsliv og andre gode folk, som vil ud i verden eller bare til hovedstaden til hurtige møder. Derfor er det så vigtigt, at vi har Midtjyllands Lufthavn, siger han.

  Hvem der skal flyve på ruten mellem Karup og Kastrup afsløres på et pressemøde klokken 13.30.

 22. Aftale skal få brint til at flyde fra Danmark til Tyskland

  Den danske og tyske klimaminister har fredag underskrevet en såkaldt deklaration om en ny brintrørledning. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

  Danmark og Tyskland vil arbejde for at etablere en rørledning til brint mellem Danmark og Tyskland.

  Det fortæller den danske klimaminister, Lars Aagaard (M), og den tyske økonomi- og klimaminister, Robert Habeck, på et pressemøde her til morgen, hvor de netop har underskrevet en deklaration.

  - En stor tak til Tyskland, når det handler om klimaet og energispørgsmål, siger Lars Aagaard (M) på pressemødet ifølge Ritzau.

  - Vi har samme interesser på så mange områder. I dag tager vi det et skridt videre.

  Robert Habeck kalder aftalen "et stort og vigtigt skridt".

  Der er tale om en nedgravet brintrørledning, der kan føre brint fra det vestlige Jylland til det nordlige Tyskland.

  Formålet med deklarationen, som de to ministre har underskrevet, er at få afklaret rammerne omkring ledningen, og hvem der skal drive den.

  Målet er, at rørledningen skal være færdig i 2028.

 23. Zanka tilbage på landsholdet

  MAthias 'Zanka' Jørgensen tilslutter sig landsholdstruppen, efter at Andreas Christensen må rejse hjem til Barcelona med en skade. (Foto: © Paul Terry, Associated Press)

  Mathias 'Zanka' Jørgensen er tilbage i landsholdstruppen. Det skriver landsholdet på Twitter.

  Brentfordspilleren er indkaldt som erstatning for Andreas Christensen, der måtte forlade banen med en skade i torsdagens kamp mod Finland. Barcelonastopperen har forladt landsholdslejren, og Kasper Hjulmand har altså indkaldt den 32-årige 'Zanka' Jørgensen.

  - Det skulle være en, der ved, hvordan vi gør tingene og kan spille i tomandsforsvar og i et tremandsforsvar. Der vurderede jeg, at Zanka var den bedste løsning, siger Hjulmand.

  Forsvarspilleren har 35 landskampe på CV'et, og var også med ved den nyligt overståede VM-slutrunde i Qatar. Det blev dog ikke til spilletid ved den lejlighed.

  Det kan han råde bod på i søndagens EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, hvor Danmark skal fortsætte de gode takter fra kampen mod Finland, frem mod slutrunden i 2024 i Tyskland.

 24. Militærforsker: Næppe nogen sammenhæng mellem objekt i Østersøen og sabotage

  Der er næppe nogen sammenhæng mellem det objekt, Energistyrelsen har fundet nær Nord Stream i Østersøen og sabotagen med fire sprængninger af gasrørene i september.

  Det vurderer militærforsker ved Forsvarsakademiet Johannes Riber ud fra billeder af objektet på havbunden.

  - Det er tydeligt, at objektet har været på havbunden længe inden, rørene blev lagt ned. Desuden er genstanden for lille og for langt væk fra selve rørledningen til, at der kan være tale om sprængstof, siger Johannes Riber.

Mere fra dr.dk