Seneste nyt

Kanye West har (endelig!) udgivet sit nye, stjernespækkede album

Overblik

 1. Kanye West har (endelig!) udgivet sit nye, stjernespækkede album
  Kanye West har udgivet albummet 'Donda', der er blevet udskudt flere gange. (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  Kanye Wests fans har ventet. Så ventede de lidt længere. Så holdt de sommerferie og ventede lidt mere. Men nu er ventetiden ovre.

  Kanye West har netop udgivet sit længe ventede album 'Donda'. På det er der intet mindre end 27 skæringer med nogle af verdens allerststørste stjerner som gæster - JAY-Z, the Weeknd, Travis Scott og mange flere.

  Kanye West har brugt de seneste uger på at gøre 'Donda' færdigt. Det har han blandt andet gjort ved at afholde tre kæmpe listening parties i hjembyen Chicagos Soldier Field-stadion, hvor han har givet fans mulighed for at lytte til udvalgte sange fra 'Donda' inden udgivelsen.

  Og så havde han også lige tid til strides med Drake igen. Det kan du læse mere om her.

 2. Fanø vil have færre turister - hæver færgeprisen

  Det bliver dyrere at tage færgen til Fanø, hvis du skal i sommerhus, på camping eller bare på udflugt.

  Et flertal i byrådet på Fanø har besluttet, at prisen på færgebilletten fra årsskiftet skal stige for alle andre end dem, der bor fast på øen.

  Prisstigningen er et led i finansieringen af den nye eldrevne færge Grotte, og det kan ses som en måde at komme af med det, som byrådsmedlemmet Karen Jeppesen fra SF kalder 'Fanøs overturisme'.

  - Vi har haft en stor strøm af turister, og de to seneste år har det været lige i overkanten. Det her er den eneste måde, vi kan regulere det på.

  Bilister kan se frem til en prisstigning på 20 procent, mens gående skal ligge 11 procent ekstra i billetlugen.

 3. Tidligere afdelingschef: 'Der var en urolighed for internationale konventioner fra dag et'

  - I et eller andet omfang har der været en urolighed for internationale konventioner fra dag et, fortæller tidligere afdelingschef i Justitsministeriet Jens Teilberg Søndergaard, der bliver afhørt i Rigsretssagen mod Inger Støjberg i dag.

  Jens Teilberg Søndergaard forklarer, at Justitsministeriet er inde over sagen for at give en vurdering af, hvad man kan og ikke kan.

  Han fortæller, at det var man, fordi sagen var kompleks.

  - Det var ikke noget, man kunne slå op i en bog, så det var jo noget, vi blev nødt til at tænke over ud fra lidt mere frie overvejelser, siger Jens Teilberg Søndergaard.

 4. NBA-stjerne iklæder sig blodplettede sko og angriber sportsgiganten Nike

  Enes Kanters sko i mandagens NBA-kamp. (Foto: Jim Dedmon © Ritzau Scanpix)

  NBA-stjernen Enes Kanter har på Twitter rettet kritik af det kinesiske styre og sportsgiganten Nike.

  I mandagens NBA-kamp mellem Boston Celtics og Charlotte Hornets iklædte Enes Kanter sig et par sko dekoreret med blodstænk og teksten ’Modern Day Slavery’ og ’No More Excuses’.

  I en video på Twitter uddybede han efterfølgende sit budskab, som er en kritik af den amerikanske sportsgigant Nikes aktiviteter i Kina.

  - Nike er vokale, når det kommer til uretfærdighed i USA, men når det kommer til Kina, forholder Nike sig i tavshed, siger Kanter i videoen.

  - Der er så mange fabrikker i Kina, hvor der foregår tvangsarbejde. For eksempel uighurere i tvangsarbejde. Det er moderne slaveri, og det foregår i Kina lige nu.

  Uighurerne er et muslimsk mindretal i den vestlige kinesiske provins Xinjiang. Op mod en million kinesiske muslimer menes at have siddet i lejre eller fængsler i Kina.

  - I (Nike, red.) siger ikke et ord om undertrykkelse af minoriteter i Kina, siger Kanter.

 5. Aros finder ny direktør efter undersøgelse af arbejdsmiljø og ledelseskultur

  Kunstmuseet Aros har fundet en ny direktør, efter Erlend Høyersten fratrådte stillingen i juni.

  Den nye direktør er 53-årige Rebecca Matthews, oplyser Aros i en pressemeddelelse. Hun tiltræder stillingen 1. januar næste år.

  Matthews har flere internationale topposter inden for kunst og kultur bag sig, blandt andet i en ledelsesstilling ved Operahuset i Sydney. Senest har hun været ansat som direktør for Glasmuseet i Ebeltoft.

  Siden slutningen af juni har Aros været på udkig efter en ny direktør, efter tidligere direktør Erlend Høyersten stoppede på posten.

  Det gjorde han på baggrund af en undersøgelse af arbejdsmiljø og ledelseskultur på Aros, der konkluderede, at flere medarbejdere oplevede udfordringer med ledelseskulturen, og at der er forekommet krænkende handlinger.

 6. Nye Borgerlige ekskluderer kandidat til kommunalvalget efter Facebook-kommentar

  Nye Borgerlige har valgt at ekskludere en lokal kandidat til kommunalvalget i Halsnæs Kommune fra partiet.

  Det bekræfter partiet over for DR Nyheder.

  Det sker, da kandidaten i en kommentar på Facebook, som nu deles vidt og bredt på sociale medier, har skrevet:

  "Jeg dræber også gerne en muslim eller to".

  Det drejer sig om kandidaten Henning Linnemann, som var en af partiets i alt to kandidater i Halsnæs Kommune, men som nu altså er fortid i partiet.

  På baggrund af udtalelsen valgte Nye Borgerliges hovedbestyrelse nemlig at ekskludere Henning Linnemann fra partiet.

  Henning Linnemann skriver imidlertid selv på sin Facebook-profil, som ikke længere er tilgængelig, at han har "trukket sig som NB (Nye Borgerlige, red.) kandidat. UNDSKYLD TIL ALLE".

 7. Tag kandidattesten her: Se, hvem du er mest enig med i din kommune og region

  Er du i tvivl om, hvor du skal sætte krydset til kommunal- og regionalvalget den 16. november?

  Så tag DR's kandidattest og bliv klogere på, hvem af kandidaterne du er mest enig med.

 8. Iranere kan få benzin på deres biler igen efter stort cyberangreb

  Alle tankstationer i Iran var lammet af et cyberangreb tirsdag. (Foto: ABEDIN TAHERKENAREH © Ritzau Scanpix)

  Myndighederne i Iran meddeler, at de fleste af landets tankstationer nu fungerer igen efter et stort cyberangreb tirsdag.

  Angrebet lammede samtlige 4.300 tankstationer i Iran og skabte lange køer i landet, skriver nyhedsbureauet AP.

  Ingen gruppe har taget skylden for aktionen, som dog har visse ligheder med et angreb mod det iranske transportsystem i juli.

  I begge tilfælde gik hackerne tilsyneladende direkte efter at udfordre Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei.

  Tirsdagens angreb var således også rettet mod informationstavler på iranske motorveje, der viste teksten: "Khamenei, hvor er vores benzin?"

 9. Northside offentliggør de første 15 navne til næste års festival

  Den danske sangerinde og sangskriver Jada skal spille til næste års Northside i Aarhus. (Foto: KENT RASMUSSEN © Scanpix)

  Flere store internationale og danske topnavne gæster næste sommer Aarhus-festivalen Northside.

  Blandt navnene fra udlandet er hitsangeren Lewis Capaldi, den britiske elektroduo Disclosure, rapperen Princess Nokia, rockbandet Nick Cave & The Bad Seeds og norske Girl In Red.

  Flere danske navne har også fået plads på festivalplakaten. Blandt andre kommer Jada, Tessa, Clara, Coco O., Drew Sycamore, Hans Philip, Kashmir, Mew, Undertekst samt Suspekt og spiller på festivalen.

  Northside var aflyst i 2020 og 2021 på grund af corona, men vil i 2022 finde sted fra 2. til 4. juni.

  I artiklens oprindelige overskrift stod der 14 navne, men det er 15.

 10. Dune var en af årets mest ventede film. I 2023 kommer anden del af filmen

  (© SF film)

  Filmen 'Dune', der er blevet taget godt imod af både danske anmeldere og biografgængere, da den havde premiere for en måneds tid siden, får en efterfølger.

  Filmselskabet Legendary Entertainment har på Twitter bekræftet, at 'Dune: Del 2' er på vej, og mediet Variety skriver, den vil få premiere i oktober 2023.

  'Dune' solgte på åbningsweekenden i USA billetter for over 260 millioner kroner. Dermed er det den film, der har solgt flest billetter i en åbningsweekend i år for Warner Bros., der distribuerer filmen.

  Herhjemme kaldte DR's filmanmelder Per Juul Carlsen 'Dune' for "storladen action" og gav filmen fem stjerner.

 11. Se kortet: Her er regeringens bud på, hvor de nye nærhospitaler skal ligge

  Regeringen har netop fremlagt sit udspil "Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling".

  Et centralt punkt i udspillet er en pulje på fire milliarder kroner, hvormed man ønsker at oprette op til 20 nye nærhospitaler.

  I dag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) løfte sløret for 13 konkrete lokationer landet over, mens de sidste endnu ikke er faldet på plads.

  Regeringens bud er, at nærhospitalerne skal placeres i Nykøbing Mors, Skagen, Grenaa, Skive, Tarm, Fredericia, Nyborg, Tønder, Kalundborg, Nakskov, Næstved, Frederikssund og Helsingør.

 12. Regeringsudspil: Vil have flere ungdomsuddannelser uden for landets fire største byer

  Vil man have en livlig og sund ungdomskultur i lokalområder rundt om i landet, er det afgørende at sikre adgang til ungdomsuddannelser.

  Det mener regeringen og foreslår derfor i udspillet ’Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling’ at oprette flere ungdomsuddannelser uden for landets store byer.

  Et af regeringens centrale forslag på området er, at byer med over 10.000 indbyggere uden for de fire største byer i Danmark skal have mulighed for at etablere mindst en ungdomsuddannelse.

  Samtidig foreslår regeringen at afsætte 2,5 milliarder årligt til at investere i kvaliteten af uddannelsessystemet.

 13. Med en pulje på fire milliarder vil regeringen oprette nye nærhospitaler i 13 byer

  Regeringen lægger i sit udspil ’Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling’ op til at sikre bedre lægedækning i hele landet.

  Helt konkret er det regeringens ambition, at der oprettes op til 20 nærhospitaler. Regeringen foreslår 13 konkrete lokationer fordelt på tværs af landets fem regioner.

  Regeringens bud er, at nærhospitalerne skal placeres i Nykøbing Mors, Skagen, Grenaa, Skive, Tarm, Fredericia, Nyborg, Tønder, Kalundborg, Nakskov, Næstved, Frederikssund og Helsingør.

  I alt vil regeringen afsætte en pulje på op mod fire milliarder til nærhospitalerne. Pengene skal gå til bygninger, materiel og it-investeringer.

  Regeringen vil senere i år fremlægge et samlet sundhedsudspil med yderligere initiativer, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

 14. Over hele landet bliver valgplakater revet ned, overtegnet og smadret

  Skældsord sprayet henover ansigtet eller iturevne valgplakater strøet hen over fortovet.

  Det - og andre former for vandalisering af valgplakater - er noget, kandidater til kommunalvalget oplever over hele landet.

  Ifølge valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen er det især fløjpartierne på begge sider i politik, der må stå model til hærværket.

  - Det, vi så ved sidste valg, var, at især de borgerlige partier Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige blev udsat for hærværk, og de mere midtersøgende partier ikke oplevede det i samme grad, siger han.

 15. Delstat nægter at lukke uvaccinerede ind til Australian Open

  Forvirringen er total i Australien.

  Natten til onsdag dansk tid har premierminister Scott Morrison udtalt, at uvaccinerede tennisspillere kan deltage i Australian Open, hvis de går i to ugers karantæne, men meget tyder på, at det alligevel ikke bliver tilfældet.

  Grand slam-turneringen skal spilles i Melbourne i delstaten Victoria, og efter premierministerens udmelding har delstatsleder Daniel Andrews allerede afvist at byde uvaccinerede tennisspillere indenfor.

  Det skriver Reuters og flere australske nyhedsmedier.

  Delstaterne skal ifølge australske retningslinjer anmode om dispensation, hvis de vil åbne grænserne for personer, der ikke er vaccineret mod coronavirus.

  - På vegne af alle de vaccinerede personer i Victoria, som har gjort det rette, vil min regering ikke anmode om dispensationer for uvaccinerede spillere. Hvis vi ikke anmoder om dispensationer, så bliver der ikke givet nogen dispensationer. Så er hele problemet i bund og grund løst, siger Daniel Andrews.

  Allerede i sidste uge var Daniel Andrews ude at så tvivl om, hvorvidt uvaccinerede spillere kan komme til Australian Open. Det vil gå ud over blandt andre Novak Djokovic, som indtil videre har sagt nej til vaccinen.

  /ritzau/

 16. Lastbil er løftet op på kajen efter tur i Limfjorden

  Lastbilen, der trillede af en færge i Limfjorden, blev langsomt hejst op af vandet. Ingen personer kom til skade, da lastbilen endte under vand. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  En lastbil, der tidligt i går morges rullede i Limfjorden fra en færge, er blevet hejst op af vandet og står nu på kajen i Hvalpsund.

  Det oplyser Falck til TV2 Nord.

  I forbindelse med bjærgningen af lastbilen stødte bjærgningsmandskabet på den udfordring, at lastbilen lå på en skrænt i vandet.

  Det var derfor nødvendigt at sende en dykker ned for at se, at alting var, som det skulle være.

  Sent tirsdag aften blev en container fra lastbilen hejst op af vandet, men det var altså først i nat, at selve lastbilen fulgte efter.

 17. Kommuner og regioner kan nu søge 150 millioner kroner til energirenoveringer

  Staten vil nu hjælpe landets kommuner og regioner med at renovere gamle bygninger, så de kan blive mere tidssvarende og energibesparende.

  Fra på mandag kan kommunerne søge om at få del i en pulje på 150 millioner kroner til at forbedre energiforbruget og til at digitalisere de mest nedslidte bygninger.

  - Vi vil gerne hjælpe de kommuner, der måske har lidt svært ved at få det til at hænge sammen, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

  Gennem puljen kan den enkelte kommune eller region få et tilskud, der svarer til 30 procent af prisen for de grønne projekter, der er meldt ind og godkendt af Energistyrelsen, som vurderer ansøgningerne.

  Der er dog et loft på fem millioner kroner per kommune eller region. Det er for at sikre, at pengene kommer flest muligt til gode, fortæller ministeren.

  Næste år bliver der igen hældt 145 millioner kroner i puljen.

 18. Dagens vejr: En grålig men lun efterårsdag

  Åskov hede ved Gram i Sønderjylland. (Foto: Foto: Metteline Ronja Severinsen)

  Der skal kun bruges en enkelt farve til at beskrive himlens farver i dag, og det er grå.

  Skyerne fra sydvest holder sig nemlig tæt over landet.

  I den nordlige del af Jylland vil der desuden trække byger og i en periode og let regn ind fra Nordsøen.

  Temperaturen ligger højt for årstiden, med et spænd fra 12 til 15 grader.

  Det vil dog være mere blæsende i dag end de foregående dage, med en jævn til hård vind fra sydvest. Langs Vestkysten op til kulingstyrke.

 19. Norge registrerer mere end 1.000 coronasmittede for første gang i over en måned

  I Norge oplever man lige nu et opsving i antallet af registrerede smittetilfælde med corona.

  Det seneste døgn er der registreret 1.144 nye smittetilfælde, viser den seneste opgørelse fra Norges pendant til Sundhedsstyrelsen, Helsedirektoratet.

  Det er mere end en måned siden, at antallet af dagligt smittede senest rundede de 1.000, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  Under hele coronapandemien lyder døgnrekorden i Norge på 1796 smittetilfælde, som ifølge Ritzau blev registreret 31. august i år.

 20. Senatsudvalg anbefaler at tiltale Bolsonaro for coronahåndtering

  Et udvalg i det brasilianske senat har undersøgt præsident Jair Bolsonaros håndtering af coronapandemien, og udvalget anbefaler nu, at Jair Bolsonaro tiltales for flere kriminelle forhold.

  Det står klart, efter at udvalget tirsdag med stemmerne syv mod fire har stemt for at godkende en belastende rapport om præsidenten, som blev offentliggjort i sidste uge.

  Det skriver AP.

  I rapporten, som senatsudvalget nu har godkendt, anbefales det, at præsidenten blandt andet tiltales for misbrug af offentlige midler, opfordring til kriminalitet og sidst men ikke mindst - forbrydelser mod menneskeheden.

  Rapporten vil blive afleveret til Brasiliens rigsadvokat onsdag morgen lokal tid. Det siger senator Omar Aziz, der har ledet efterforskningen, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Det er uklart, om rigsadvokaten, der er udnævnt af Bolsonaro, rent faktisk vil rejse tiltale mod præsidenten.

  Brasilien har registreret over 600.000 dødsfald som følge af corona.

 21. Reklamer og hjemmearbejde giver giganter milliardoverskud

  Et overskud på 290 milliarder kroner og et på 121 milliarder kroner. Det seneste år har været yderst tilfredsstillende for giganterne Microsoft og Google.

  Begge har ifølge Ritzau præsenteret regnskab for tredje kvartal tirsdag aften, og medarbejderne i de to selskaber skal ikke blive chokeret, hvis julegaverne er lidt større i år.

  Hos Microsoft er omsætningen steget med 22 procent det seneste kvartal sammenlignet med sidste år. Man melder om særlig høj vækst på selskabets cloud-tjenester. Det har været mere efterspurgt i løbet af pandemien, fordi hjemmearbejde er blevet mere almindeligt.

  Hos Google er det specielt reklamepengene, der ruller ind for tiden. Omsætningen er i tredje kvartal steget med 41 procent. Alphabet, der er it-giganten, som ejer Google, henter 80 procent af indtægterne via reklamer.

  Alphabet er den fjerdemest værdifulde børsnoterede virksomhed i verden efter Apple, Microsoft og Saudi Aramco.

 22. Et skridt tættere på coronavaccine til børn: FDA godkender Pfizer til 5-11-årige

  Et panel hos det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har tirsdag enstemmigt besluttet at bakke op om at benytte Pfizer/BioNTech-vaccinen til børn i alderen 5 til 11 år.

  Deres vurdering er, at fordelene ved at give vaccinen til børn i den aldersgruppe opvejer alle potentielle risici inklusive hjerterelaterede bivirkninger. Det skriver AP.

  Selvom der er fuld opbakning fra panelet, så er det ikke ensbetydende med, at FDA i sidste ende beslutter at vaccinere børnene i den aldersgruppe. Det er dog ventet, at de vil træffe en beslutning i løbet af de kommende dage.

  Nyheden kommer dagen efter, at Moderna meldte ud, at test havde vist, at deres vaccine kan benyttes til børn i den samme aldersgruppe. Deres vaccine er endnu ikke godkendt af FDA.

  Begge vacciner har også sendt deres ansøgning om at blive godkendt af den Europæiske Lægemiddelagentur, EMA. Selv hvis de skulle blive godkendt der, er det dog Sundhedsstyrelsen, som i sidste ende anbefaler, hvorvidt vaccination af børn i Danmark i alderen 5 til 11 år er en god idé.

 23. Kinesisk ambassade tager afstand fra danske valgplakater med tibetansk flag

  Thomas Rohden har fået meget opmærksomhed med sine valgplakater, hvor han opfordrer til at stoppe samarbejdet med Kina. (Foto: Nikolaj Skydsgaard © Ritzau Scanpix)

  Det danske kommunalvalg er blevet et stort samtaleemne på den kinesiske ambassade i København. Thomas Rohden, der er kandidat til regionsrådsvalget for De Radikale, har nemlig hængt valgplakater med tibetansk flag op ude foran ambassaden.

  Nogle timer senere var plakaterne væk. Ifølge Thomas Rohdens egen opfattelse var det den kinesiske ambassade, som fjernede dem.

  Den kinesiske ambassade er kommet med et skriftligt svar til Ritzau, hvor de undlader at forholde sig til, om det er dem, som har fjernet valgplakaterne. Men de lægger ikke skjul på deres utilfredshed.

  - Vi udtrykker vores stærke indignation over denne bevidste provokation.

  - Vi blander os aldrig i andre landes valg, men vi er dog klart imod ethvert forsøg på at blande sig i Kinas interne anliggender og undergrave dets suverænitet og territoriale integritet under påskud af valgkamp eller den såkaldte "ytringsfrihed", skriver ambassaden.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har tidligere i dag sagt, at det er stærkt problematisk, hvis lovligt opsatte valgplakater er blevet fjernet.

  Ekstra Bladet skriver, at Thomas Rohden har hængt nye plakater op foran ambassaden.

 24. Fagbevægelsens Hovedorganisation om barselsaftale: 'Et stort fremskridt for ligestillingen'

  Det vækker stor glæde i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, at det her til aften lykkedes for regeringen og et politisk flertal at nå i mål med en aftale om 11 ugers øremærket barsel til begge forældre.

  - Det er et stort fremskridt for ligestillingen. I årtier har der været en skæv fordeling af barsel og orlov mellem forældrene i den danske lovgivning.

  - Det gør den her aftale jo op med og sikrer, at nu der bliver en ligelig fordeling, så far og mor formelt er ligestillet og reelt kan dele barselsorloven, siger næstformand i FH Majbrit Berlau.

  De nye regler skal træde i kraft i august 2022.

  Aftalen rummer også forbedringer for solomødre og -fædre samt LGBT+-familier.

 25. Sudans premierminister er hjemme igen efter tilbageholdelse

  Sudans premierminister Abdalla Hamdok samt en række andre ministre og topembedsmænd blev tilbageholdt i forbindelse med gårsdagens militærkup i Sudan, og det har været uklart, hvor de befandt sig.

  Nu er premierministeren ifølge kilder fra hans kontor kommet hjem igen, skriver Reuters.

  Også hans kone har fået lov til at vende hjem sammen med ham til deres hjem i Khartoum, siger kilder fra militæret til nyhedsbureauet AP.

  Det er ukendt, om premierministeren er decideret løsladt, eller om han er placeret i husarrest.

  Tidligere i dag sagde general Abdel Fattah al-Burhan, der har været med til at lede millitærkuppet, at premierministeren var i hans hjem, fordi de var bange for hans sikkerhed, men at han ville blive løsladt.

 26. Minkkommissionen vil have gendannet slettede sms'er fra Statsministeriets stabschef

  En korrespondance mellem Statsministeriets stabschef, Martin Justesen og daværende fødevareminister Mogens Jensens (S) særlige rådgiver, Søren Andersen, er blevet slettet. Det skriver B.T.

  Sms-korrespondancen er fra den 10. november sidste år kort tid efter, regeringen havde beordret alle mink i Danmark aflivet.

  På baggrund af den information siger Minkkommissionens formand, landsdommer Michael Kistrup, tirsdag til B.T., at kommissionen ønsker, at sms'erne skal gendannes. De ønsker at genskabe beskederne i perioden fra 1. september til ultimo december sidste år.

  Over for DR Nyheder tager Statsministeriet afstand til enhver mistanke om, at beskederne er blevet slettet med vilje for at skjule noget.

  - Det er ikke korrekt udlagt, at der skulle være foretaget en målrettet sletning af de specifikke SMS-beskeder. Som det fremgår af Statsministeriets udtalelse til ombudsmanden, er den pågældende mobiltelefon opsat til generelt og automatisk at slette alle SMS-beskeder efter en bestemt periode, skriver de og tilføjer:

  - Det er i overensstemmelse med gældende regler, hvis medarbejdere, f.eks. af hensyn til informationssikkerhed, lagringskapacitet, overblik etc., løbende, herunder automatisk efter en bestemt periode, sletter materiale fra deres telefoner, så længe journaliseringspligten iagttages.

  Statsminister Mette Frederiksen (S) skal senere i år afhøres af Minkkommissionen.

 27. Antonsen lider tidligt exit i French open

  Den danske badmintonstjerne Anders Antonsen fik ikke helt den tirsdag aften, som han nok havde håbet.

  Danskeren led her til aften et tidligt exit i turneringen French Open, da han tabte 21-19 og 21-19 i to tætte sæt til Hongkongs Lee Cheuk Yiu.

  I tirsdagens kamp var Antonsen foran med 18-15 i første sæt, men verdens nummer tre endte alligevel med at tabe det. Og selvom han var tæt på at levere et comeback i andet sæt, lykkedes det ikke.

  Den nykårede Denmark Open-vinder Viktor Axelsen er også med i den franske turnering. Han skal først i aktion onsdag, hvor han tørner sammen med sydkoreaneren Heo Kwanghee.

  Modsat Antonsen spillede danske Rasmus Gemke sig videre til anden runde, da han slog franske Toma Junior Popov.

  I damesingle klarede Line Kjærsfeldt sig videre, mens Mia Blichfeldt røg ud.

 28. Dronning Elizabeth melder fra til klimatopmøde

  Det var planen, at den 95-årige britiske dronning, Elizabeth, skulle have deltaget ved det kommende klimatopmøde i Skotland, COP26, men nu har hun meldt fra.

  Det gør hun på baggrund af en anbefaling fra hendes læger om at hvile sig. Det meddeler Buckingham Palace tirsdag.

  - Hendes majestæt er skuffet over ikke at kunne deltage i receptionen, siger de i pressemeddelelsen ifølge nyhedsbureauet dpa.

  Dronningen blev indlagt på hospitalet sidste onsdag. Det blev ikke meddelt, hvad der var årsagen til indlæggelsen, men hun blev udskrevet dagen efter.

  Det forventes stadig, at prins Charles og prins William deltager i det store klimatopmøde i Glasgow, der starter på søndag.

 29. Dansk triumf i VM-kvalifikationen: Slår Montenegro i ny storsejr

  For fjerde gang ud af fire mulige går de danske fodboldkvinder fra banen med tre point.

  Tirsdag aften vandt Danmark 5-1 på udebane over Montenegro og topper dermed fortsat VM-kvalifikationen med maksimumpoint.

  Sejren blev grundlagt allerede i det 17. minut, da Stine Larsen sparkede Danmark i front med 1-0, inden Signe Bruun fordoblede føringen ti minutter senere med sin tiende scoring i kvalifikationen.

  3-0 blev det også inden pause ved Sofie Svava, og så var det kun kosmetisk, at Montenegro reducerede kort inde i anden halvleg.

  Sanne Troelsgaard kom nemlig også på tavlen, inden Stine Larsen som dobbelt målscorer kunne sætte det sidste punktum med små 20 minutter igen.

 30. Dronningen holder middag for den danske filmbranche: 'Det er en stor og kærlig gestus'

  Langt størstedelen af de mest kendte danskere inden for filmbranchen er tirsdag aften til middag på Fredensborg Slot. Det er dronning Margrethe, der har inviteret dem.

  Anledningen er, at dronningen i år ønsker at anerkende de mange mennesker, der arbejder inden for den danske filmbranche. Derfor er de inviteret til middag og koncert.

  - Det var en stor og kærlig gestus, som jeg er overrasket, glad og stolt over. Jeg er stolt over at være blevet inviteret med, siger skuespillerinden Paprika Steen ved ankomsten.

  Det har været et år, hvor den danske film 'Druk' vandt en Oscar, og filminstruktøren på filmen, Thomas Vinterberg, havde også en kæk bemærkning ved sin ankomst.

  - Er det derfor, at jeg er blevet inviteret med, tror du?

  Til arrangementet vil blandt andre Scarlett Pleasure spille sangen 'What a Life, der er kendt fra filmen Druk. Efter musikken vil der være middag.

 31. Fagforbund glæder sig over bred politisk aftale om øremærket barsel

  Her til aften landede regeringen en aftale om øremærket barsel med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Venstre og Alternativet.

  Aftalen betyder, at der fra august 2022 vil være 11 ugers øremærket barsel til begge forældre.

  Det bliver modtaget med glæde i to af landets største fagforbund, HK og Djøf.

  - Det er en stor sejr for os i fagbevægelsen og en aftale, som jeg personligt har arbejdet for. Det er godt for familierne, men det er også et skridt i den rigtige retning i forhold til ligestillingenarbejdsmarkedet, udtaler næstformand i HK Martin Rasmussen.

  Henning Thiesen, formand for Djøf, udtaler i en pressemeddelelse:

  - EU-direktivet har givet os en historisk mulighed for at gennemføre en reform af den utidssvarende og ligestillingshæmmende barselslovgivning, vi har i Danmark. Det er der grund til at kippe med flaget over! Det er også glædeligt med de aftalte forbedringer for hhv. soloforældre og regnbuefamilier.

  Barselsaftalen er en konsekvens af EU's orlovsdirektiv, der pålægger medlemslandene at øremærke mindst ni ugers orlov til begge forældre.

 32. Politisk aftale om 11 ugers øremærket barsel til mor og far er på plads

  Regeringen er tirsdag aften nået til enighed med en aftale om øremærket barsel. Aftalen er landet med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Venstre og Alternativet.

  Aftalen betyder, at der fra august 2022 vil være 11 ugers øremærket barsel til både mor og far.

  Indtil nu har de danske barselsregler øremærket 14 uger til mødre og to uger til fædre.

  Aftalen kommer, efter et EU-direktiv har pålagt alle medlemslande at sikre, at der minimum er to måneders barsel til hver forældre.

 33. Heunicke: Flere skal vaccineres, hvis Danmark skal holdes åbent

  Antallet af indlagte med corona i Danmark nærmer sig 200, mens kontakttallet nu er oppe på 1,2. Som vi nærmer os vinteren, er corona atter ved at tage fat i landet. Det er et billede, der er ret ens med resten af Europa.

  Og der er en simpel løsning på problemet. Folk, der ikke er vaccineret, skal vaccineres, ellers kan der blive lukket ned igen. Det forklarer sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  - En kæmpe appel fra mig: Hvis vi skal holde Danmark åbent, så skal vi altså have flere til at få vaccinen, siger han.

  Han siger ligeledes, at man med al sandsynlighed vil blive smittet hen over vinteren, hvis man ikke er blevet vaccineret.

  Magnus Heunicke kommer i samme interview med en opfordring til, at borgere også bør influenzavaccineres.

  75,1 procent er færdigvaccinerede i Danmark, mens 76,2 procent har påbegyndt en vaccination imod coronavirus.

 34. Sundhedsministeren afviser flere kviktest i kommuner med høj smitte

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) afviser for nuværende at opskalere kviktest-kapaciteten i kommuner med høj coronasmitte.

  - Jeg vil ikke afvise. at det kan blive aktuelt på et senere tidspunkt, men her og nu opskalerer vi på PCR-kapaciteten, siger han til DR.

  Det har ellers været et ønske fra flere kommuner på Københavns Vestegn, at der blev genetableret kviktestcentre for at få bugt med den stigende coronasmitte.

  - Som det er nu, holder vi fast i PCR-testningen, fordi den dels er mere sikker, og dels kan vi følge med i, hvilke varianter der er i Danmark, siger Magnus Heunicke.

  - Det er vigtigt for os, når vi skal vurdere epidemien, at vi også ved præcis, hvad det er for en smitte, der florerer i befolkningen.

 35. Færøerne kæmper med rekordsmitte

  Som følge af et stort smitteudbrud på Færøerne har man i denne uge indført restriktioner inden for skole- og fritidsområdet i lokalområder, skriver Ritzau.

  Det skyldes, at der søndag blev registreret 99 smittetilfælde, mens tallene i dagene før lå på henholdsvis 79 og 89 tilfælde. De 99 tilfælde er en ny rekord.

  Det er specielt de tre kommuner Klaksvik, Eystur og Fuglafjørður, der kæmper med smittespredningen. Det betyder, at man i områderne er begyndt at sende børn hjem fra enkelte skoler.

  Som følge af omstændighederne har Styrelsen for Patientsikkerhed i Danmark øget antallet af personale i Færøerne med henblik på en styrket smitteopsporing.

  Under hele coronapandemien har Færøerne haft 1.714 smittetilfælde i alt.

 36. Kofod finder nedtagning af kinakritiske valgplakater 'stærkt problematisk'

  Udenrigminister Jeppe Kofod (S) kalder det for 'stærkt problematisk', hvis lovlige valgplakater bliver fjernet uanset årsagen.

  Det udtaler han i en kommentar sendt til DR Nyheder i forbindelse med forlydender om, at en række valgplakater med et kinakritisk budskab er blevet fjernet foran Kinas ambassade i Gentofte.

  - Retten til lovligt at opsætte valgplakater er en fasttømret og vigtig del af optakten til danske valg og en direkte følge af den grundlovssikrede danske ytringsfrihed, som regeringen står fuldstændig vagt om. Det forventer jeg, at alle respekterer, og det vigtige principielle budskab vil jeg gerne slå klokkeklart fast, udtaler Jeppe Kofod.

  Det er den radikale kandidat til regionalvalget Thomas Rohden, som også er formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab, der har opsat plakaterne.

  Til Berlingske oplyser han, at han nu har politianmeldt den kinesiske ambassade for at stjæle og udøve hærværk på hans valgplakater.

  Konkret drejer hans kritik sig om en samarbejdsaftale mellem Region Hovedstaden og Jiangsu-provinsen Kina. Aftalen vil Thomas Rohden ud af.

 37. Nu kan PFOS-forsøg gå i gang – men forgiftet borger mener ikke, det går hurtigt nok

  Op mod 60 af de PFOS-forgiftede borgere fra Korsør kan fra næste uge se frem til at blive inviteret til et videnskabeligt forsøg, som skal undersøge, om kolesterolmedicin kan mindske mængden af det giftige stof i deres kroppe.

  Nu er alle tilladelser til forsøget nemlig faldet på plads, oplyser Region Sjælland tirsdag.

  Forsøgsdeltagerne bliver opdelt i to grupper via lodtrækning. Den ene gruppe får medicinen med start i efteråret 2021, mens den anden gruppe starter i foråret 2022.

  Og selvom det er glædeligt, at de første Korsør-borgere nu bliver inviteret til forsøget, ville Mie Rasmussen fra Korsør ønske, at hun var sikret at komme til fra start.

  Både hun og hendes mand har mere end 500 nanogram PFOS per milliliter blod i kroppen. Normalværdien er 21.

  - Jeg synes, at det er megafrustrerende, at vi kan risikere først at komme i gang med det her medicin til foråret.

  - De burde dele det sådan op, at alle os med over 400 nanogram kunne komme med i forsøget først, siger Mie Rasmussen.

 38. Trods sydeuropæisk pres vil EU ikke hjælpe med at bekæmpe stigende energipriser

  Stigende energipriser skaber stor bekymring i flere europæiske lande, som frygter, at borgere ikke har råd til at holde varmen til vinter.

  Derfor mødtes EU's energiministre i dag tirsdag for at drøfte udfordringen, men mødet endte uden nye tiltag.

  Det er især de sydeuropæiske lande, som har presset på for mere hjælp fra EU. Lande som Spanien, Frankrig, Grækenland og Tjekkiet har blandt andet foreslået fælles indkøb af gas for at mindske priserne.

  Men flere EU-lande, heriblandt Danmark, har ikke været begejstret for forslaget, og har direkte advaret mod et for stort indgreb.

  EU's energimarked skal ikke omlægges på grund af høje energipriser, som formentlig er et forbigående problem, lød opråbet fra blandt andet Danmark, Tyskland og Holland forud for mødet.

 39. Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen er død

  (ARKIV) På billedet ankommer Søren Haslund-Christensen og Marianne Haslund-Christensen (th.) til Castrum Doloris for særligt indbudte i Christiansborg Slotskirke i februar 2018. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen døde mandag efter længere tids sygdom i en alder af 88 år.

  Det bekræfter familien over for Berlingske.

  Søren Haslund-Christensen havde i mange år en fremtrædende karriere i forsvaret og dernæst ved hoffet.

  Han bestred stillingen som hofmarskal ved kongehuset fra 1989 til 2003.

  Her havde han både økonomisk ansvar og opgaver ved repræsentative begivenheder.

  Søren Haslund fik i 2011 konstateret Alzheimers og flyttede i 2016 på plejehjem, hvilket hans familie har fortalt åbent om.

 40. FN-rapport viser katastrofal klimaudvikling

  Lige nu er verden på vej mod en katastrofal temperaturstigning på mindst 2,7 grader frem mod 2100.

  Det viser en FN-rapport, som netop er udkommet forud for klimatopmødet COP26, der starter på søndag.

  Rapporten er baseret på de klimamål, som de lande, der indgik klimaaftalen i Paris i 2015, skal indlevere til FN.

  Målene fastsætter, hvor meget de enkelte lande vil reducere deres CO2-udslip frem mod 2030 for at overholde Parisaftalen.

  Men klimamålene er alt for vage. Lige nu skærer de kun 7,5 procent af drivhusgas-udledningerne i 2030 sammenlignet med de tidligere mål. Der er brug for 55 procent for at nå Paris-aftalens målsætning om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader i 2100.

  - Målene er langtfra nok i forhold til, hvad der er påkrævet for at nå Paris-målene, siger Anne Olhoff, der er strategichef på det danske Unep DTU Partnership, som rapporten er lavet i samarbejde med.

 41. Over 150 anholdt i international aktion mod narko- og våbenhandel på det mørke net

  Flere end 150 mennesker er blevet anholdt i en international politiaktion mod narko- og våbenhandlere på det såkaldte'mørke' net. Det oplyser Europol ifølge Reuters.

  Mindst 234 kilo narkotika, 45 skydevåben samt kryptovaluta og kontanter til en værdi af 26,7 millioner euro, som svarer til mere end 198 millioner danske kroner, er blevet beslaglagt.

  På det mørke net kan man skjule, hvem man er, og hvad man laver ved hjælp af kryptering.

  Derfor er 'det mørke net' populært blandt kriminelle, som køber og sælger ulovlige ting.

  Blandt de anholdte er amerikanske, britiske, tyske og hollandske statsborgere. Alene i USA er 65 personer blevet anholdt.

  De anholdte i sagen er mistænkt for at udføre tusindvis af ulovlige transaktioner på det mørke net.

 42. Syvende dag i træk med et smittetal på over 1.000

  I det seneste døgn er der registreret 1.253 nye coronasmittede i Danmark.

  Dermed har det daglige smittetal været over 1.000 i de seneste syv dage.

  Samtidig er den daglige positivprocent, hvilket vil sige andelen af smittede i forhold til antal test, nu på 1,9.

  Tidligere i dag kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyse på Twitter, at ugens kontakttal - med forbehold for usikkerhed - er beregnet til 1,2.

  Det betyder, at hver coronasmittet i gennemsnit giver smitten videre til 1,2 andre.

  Heunicke skriver samtidig, at kontakttallet flugter med andre nøgletal.

  Incidenstallet - antal smittede per 100.000 indbyggere - er steget fra 90 til 161 på en uge.

 43. Vidne i Rigsretten: 'Det er den sværeste og mærkeligste situation, jeg nogensinde har været i fagligt'

  Rigsretssagen mod Inger Støjberg fortsætter i dag, hvor ansatte i Udlændingestyrelsen for første gang afhøres.

  Margit Sander Rasmussen, chefkonsulent i Udlændingestyrelsen, fortæller, at hun fik at vide, at alle par skulle skilles ad uden undtagelser.

  Men, siger hun, det ville have været rigtigt at se nærmere på de enkelte par.

  Hun fortæller yderligere, at det var en meget svær situation at stå i.

  - Det er den sværeste og mærkeligste situation, jeg nogensinde har været i fagligt, siger hun.

 44. Nu istemmer Fredensborg og Frederiksberg ønske om at genindføre gratis kviktest

  Flere vestegnsborgmestre har efterspurgt, at man på grund af høj smitte genindfører gratis kviktest i Ishøj, Albertslund og Hvidovre.

  Men de er ikke de eneste kommuner, der har høje smittetal. Faktisk ligger både Frederiksberg og Fredensborg Kommune over Hvidovre, når man kigger incidenstallet - antal smittede per 100.000 indbyggere.

  Derfor følger borgmestrene i begge kommuner nu i fodsporene på vestegnsborgmestrene og ønsker, at kviktest igen bliver en del af testmulighederne i deres kommune.

  - Jeg mener så absolut, at der bør åbnes for kviktest på Frederiksberg, siger Simon Aggesen (K), borgmester i Frederiksberg Kommune.

  Region har tidligere erklæret sig klar til at hjælpe Ishøj, Albertslund og Hvidovre, hvis sundhedsmyndighederne giver grønt lys.

 45. Se optagelsen: Her triller lastbil i Limfjorden

  En lastbil med anhænger trillede tidligere på dagen ud over Hvalpsund-Sundsøre-færgen og endte således i Limfjorden.

  Ifølge overfartsleder på færgen Flemming Thomasen havde chaufføren glemt at trække håndbremsen.

  Se her på optagelsen, hvordan lastbilen tidligt i morges røg i vandet - heldigvis uden nogen personer opholdt sig i den.

 46. 1.253 nye smittede det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med ni

  Der er registreret 1.253 nye coronasmittede i Danmark i det seneste døgn.

  Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Antallet af positive tilfælde er fundet blandt 65.267 PCR-prøver. Dermed er positivprocenten på 1,9.

  Antallet af indlagte er samtidig steget med ni. Dermed er der nu 195 indlagte med corona på hospitalerne.

  22 af dem ligger på en intensiv afdeling, mens 11 har brug for hjælp fra en respirator.

  Der er registreret fire døde med coronavirus det seneste døgn.

 47. Kontakttallet er beregnet til 1,2

  Denne uges kontakttal er beregnet til 1,2, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  Kontakttallet er et udtryk for, hvor mange andre personer en coronasmittet i gennemsnit smitter - dermed vurderes coronaepidemien til at være i vækst.

  Kontakttallet bygger dog på usikre tal, skriver Heunicke, men det flugter ifølge ministeren med andre nøgletal.

  - Incidensen (antal smittede per 100.000 indbyggere, red.) er steget fra 90 til 161 på en uge. Skyldes delvist, at flere lader sig teste, men den gennemsnitlige daglige positivprocent (andel smittede i forhold til antallet af test, red.) er også steget fra 1,4 til 2,0, skriver han i sit tweet.

 48. Tyskland får en kvindelig parlamentsformand for første gang i 23 år

  Det tyske parlament, Forbundsdagen, har valgt socialdemokraten Bärbel Bas som ny formand.

  Den 53-årige socialdemokrat afløser den 79-årige CDU-politiker Wolfgang Schäuble, der har været formand siden 2017.

  Bärbel Bas har hidtil været næstformand for den socialdemokratiske gruppe i Forbundsdagen, som hun har været medlem af siden 2009.

  Posten som formand for Forbundsdagen er det næsthøjeste politiske embede i Tyskland - efter forbundspræsidenten, men før kansleren.

  Da det tidligere på måneden tegnede til, at alle tre poster ville blive besat af mænd, udløste det intern kritik i det socialdemokratiske parti, SPD. Derfor krævede en gruppe socialdemokratiske kvinder, at formandsposten blev besat af en kvinde.

  Det er tredje gang, den tyske forbundsdag har en kvindelig parlamentsformand – og første gang i 23 år.

 49. Tyrkisk statsborger, der er født og opvokset i Danmark, udvises efter dom om våbenbesiddelse

  En tyrkisk statsborger, der er dømt for våbenbesiddelse, og som er født og opvokset i Danmark, udvises for bestandig.

  Det har Højesteret slået fast.

  Manden er tidligere blevet straffet i landsretten med fængsel i tre år og tre måneder - og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandig.

  Og Højesteret var altså enig og stadfæstede landsrettens dom.

  Manden er tidligere blevet betinget udvist af Danmark for tilsvarende kriminalitet.

  Undervejs i sagen er det kommet frem, at manden taler tyrkisk, og at han har været på ferie i Tyrkiet.

 50. To ledere fratræder efter massiv kritik af aarhusiansk skole

  Søndervangskolen i Aarhus skal have ny ledelse efter en periode med stort mediefokus og offentlig omtale af en række forhold på og omkring skolen.

  Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

  Det har blandt andet ført til en redegørelse i kommunens Børn- og Unge-udvalg, spørgsmål fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, ligesom kommunen har iværksat en ekstern undersøgelse af prøveafvikling og tilsyn med skolen.

  - Skolelederen har på baggrund af det pres, der har været, ønsket at indgå en fratrædelsesaftale, hvilket Aarhus Kommune har imødekommet, skriver kommunen.

  Skolelederen vil være fritstillet frem til fratrædelsen ved udgangen af februar 2022.

  Samtidig har skolens viceskoleleder valgt at fratræde sin stilling. Han vil også være fritstillet frem til sin fratrædelse.

 51. Kina lukker millionby ned efter seks coronatilfæde

  Coronatest i Lanzhou i sidste uge. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  Opdateret: I en tidligere udgave stod der, at borgerne i Lanzhou kun måtte forlade deres hjem i nødstilfælde. Det er ikke korrekt.

  Seks positive coronatest på en dag. Mere skulle der ikke til, før storbyen Lanzhou i det vestlige Kina i dag blev sendt i lockdown. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Alle rejser ind og ud af Lanzhou, der har fire millioner indbyggere, vil blive strengt kontrolleret, siger myndighederne.

  I forvejen er titusinder af kinesere underlagt nedlukning i den nordlige del af landet, efter at Kina den seneste tid har oplevet stigende smittetal.

  Det totale antal coronatilfælde i det kæmpestore land er stadig kun lidt over 100 den seneste uge. Men Kina følger en strategi, der går ud på, at covid-19 slet ikke skal slippe ind i landet igen.

Mere fra dr.dk