Seneste Nyt

Kina beordrer coronanedlukning efter uro på iPhone-fabrik

Kinesiske myndigheder har torsdag lokal tid beordret coronanedlukning i flere distrikter i byen Zhengzhou i kølvandet på voldelige protester.

Beboere i centrum af Zhengzhou må ikke forlade området, medmindre de kan fremvise en negativ coronatest og tilladelse fra de lokale myndigheder.

De rådes desuden til ikke at forlade deres hjem, "medmindre det er nødvendigt".

Det oplyser det lokale bystyre ifølge nyhedsbureauet AFP.

Meldingen kommer, efter at der er udbrudt store protester på Apple-leverandøren Foxconns iPhone-fabrik i Zhengzhou, der har flere end 200.000 ansatte.

Onsdag smadrede mænd overvågningskameraer og vinduer, da hundredvis af ansatte demonstrerede på fabrikken. Urolighederne er udløst på grund af påstande om forsinket løn og frustration over strenge covid-19-restriktioner.

Nyheder

 1. USA letter på sanktioner over for Venezuela

  USA letter på sanktionerne over for Venezuela. Det sker, efter at præsident Nicolas Maduros regering har indgået en aftale med oppositionen om en række sociale initiativer, skriver Ritzau.

  Således får det store amerikanske olieselskab Chevron nu mulighed for at genoptage sin udvinding af olie i Venezuela. Det oplyser USA's finansministerium.

  - Det er et markant skridt i den rigtige retning til at genoprette demokratiet, hedder det.

  Oppositionen og regeringen i Venezuela har underskrevet en aftale, der fokuserer på uddannelse, sundhed, fødevaresikkerhed, bekæmpelse af oversvømmelser og elforsyning.

 2. 16-årig skoleskyder dræbte tre og sårede 13 i Brasilien

  Iklædt camouflagetøj og en skudsikker vest med hagekors besøgte en tidligere elev i fredags både sin tidligere folkeskole og en nærtliggende privatskole i den lille by Aracruz i delstaten Espirito Santo i det sydøstlige Brasilien.

  Med en halvautomatisk pistol og en revolver dræbte den 16-årige dreng i alt tre mennesker, to lærere og en elev, og sårede 13.

  Mens det halvautomatiske våben tilhørte militærpolitiet, var revolveren indregistreret i drengens fars navn. Faren er officer hos militærpolitiet.

  Ifølge politiet havde drengen planlagt skoleskyderiet i løbet af de to seneste år, skriver nyhedsbureauet AP.

  Han blev anholdt fire timer senere, og han bliver nu tilbageholdt på en institution for ungdomskriminelle.

  Skoleskyderier har været sjældne i Brasilien, men det er begyndt at ske oftere. Under den tidligere præsident Jair Bolsonaros regeringsperiode blev det meget nemmere for private at købe og registrere våben.

 3. Risiko for tæt tåge over hele landet - bortset fra København og Bornholm

  Tidligere i dag varslede DMI tæt tåge i store dele af Jylland og hele Fyn. Nu er varslet udvidet, så der er risiko for tæt tåge over hele landet - bortset fra i København, området lige omkring hovedstaden og Bornholm.

  I løbet af lørdag aften bliver der dannet tåge mange steder, nogle steder kan tågen blive så tæt, at sigten kommer ned under 100 meter, lyder det i varslet fra DMI.

  Der er store usikkerheder i hvor, hvornår og om, der kommer tæt tåge.

  Risikovarslet gælder indtil klokken ni i morgen.

  (© dmi)
 4. Krydstogtspassager overlever efter mere end 15 timer i havet

  En 28-årig mand har overlevet at have tilbagt mere end 15 timer i Den Mexicanske Golf, efter at han var røget overbord, mens han var af sted på på tur med krydstogtskibet Carnival Valor.

  Manden havde været i baren sammen med sin søster, men han vendte ikke tilbage efter at have været på toilettet.

  Manden blev fundet af et redningshold omkring 30 km ud fra Louisianas kyst. Han er i stabil tilstand.

  - Det viser, at man altid skal regne med viljen til at overleve i enhver eftersøgningsaktion, siger løjtnant Seth Gross fra kystvagten til CNN. Han fortæller, at han i sin 17 år lange karriere aldrig har oplevet, at nogen har overlevet så længe i havet.

  Det er endnu ikke fastslagt, hvordan manden endte i bølgerne.

 5. Konservatives hovedbestyrelse har evalueret valget - og bakker fortsat Pape op

  En "ærlig og åben evaluering".

  Sådan beskriver den organisatoriske næstformand i Konservative, Henrik Sølje Weiglin, det hovedbestyrelsesmøde, der i dag har været afholdt i partiet, i en udtalelse på Twitter.

  Her skulle de evaluere valgresultatet fra 1. november. Et resultat, som Henrik Sølje Weiglin selv omtaler som "skuffende".

  - Men vi er også overbeviste om, at vi med politikudvikling og hårdt arbejde kan opnå fremgang ved næste folketingsvalg, skriver Sølje Weiglin blandt andet.

  - Vi anerkender, at den udvikling, vi som parti skal igennem, tager tid, og vi agter at udvise partiformanden og folketingsgruppen tålmodighed.

  Konklusionen fra hovedbestyrelsesmødet er dermed også, at Søren Pape Poulsen fortsat har en enig hovedbestyrelses opbakning, fremgår det af opslaget.

 6. Taiwans præsident tager ansvaret for lokalvalgsnederlag

  Taiwans præsident, Tsai Ing-Wen, er ifølge Ritzau trådt tilbage som formand for sit regerende Demokratiske Fremskridtsparti. Det sker, efter at partiet har lidt nederlag ved en række lokalvalg i landet.

  - Resultatet levede ikke op til vores forventninger. Vi accepterer ydmygt resultaterne og accepterer det taiwanske folks beslutning, siger hun.

  Præsident Tsai havde ellers forsøgt at få valgkampen til at handle om, hvordan et demokratisk Taiwan forsvarer sig mod et aggressivt Kina.

  Ved lørdagens valg blev der fordelt borgmesterposter samt pladserne i 21 storby- og regionalråd. Og de har udpeget 11.000 personer til byråd og offentlige embeder.

  Af dem ser oppositionspartiet KMT ud til at have vundet 13 af de store byer og regioner., heriblandt hovedstaden Taipei.

 7. Politiet har foretaget anholdelse i i forbindelse med drab i Brøndby Strand

  Politiet har foretaget en anholdelse i forbindelse med det drab, der er begået tidligere i dag i boligområdet Hallingparken i Brøndby Strand.

  Udover den dræbte mand, der var i starten af 40'erne, er en kvinde i slutningen af 30'erne også blevet såret.

  Det oplyser Vestegnens Politi på Twitter:

  - Vi kan bekræfte, at der er foretaget anholdelse i sagen. Vi kan også bekræfte, at ud over manden, der er afgået ved døden, så blev også en kvinde i slutningen af 30’erne ramt af kniv. Hun blev efter hændelsen kørt på hospital i ambulance, skriver politiet.

  Der er i øjeblikket ikke flere detaljer, hverken om ofrene eller om den anholdte. Vestegnens Politi har sat en mobil politistation i området og opfordrer samtidig vidner til drabet til at henvende sig på 4386 1448.

 8. Badmintonstjernen Anders Antonsen flytter også til Dubai

  Anders Antonsen flytter til Dubai og går fremover glip af Badminton Danmarks goder. (Foto: © Sportxpress, Ritzau Scanpix)

  Den danske badmintonspiller Anders Antonsen følger i Viktor Axelsens fodspor og flytter til Dubai.

  Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

  Dermed udtræder Anders Antonsen fra forbundets eliteprogram og mister både den økonomiske støtte og muligheden for at have en dansk landstræner som sin hovedtræner.

  – Jeg har været rigtig glad for at være en del af landsholdstræningen, og jeg rejser ikke, fordi jeg er utilfreds med, hvordan det foregår i Danmark. Tværtimod, så er jeg meget glad og taknemmelig for det samarbejde, jeg har haft med trænere og mine kollegaer.

  – Jeg er bare nået til et sted i mit liv, hvor jeg har en lyst og sult til at prøve mig selv af på en ny måde. Jeg skal have en base i Dubai, men ønsker også at rejse og træne i forskellige lande og udforske de mange forskellige tilgange til badminton og træningskultur, siger Anders Antonsen i pressemeddelelsen.

 9. Belarusisk udenrigsminister pludselig død

  Den belarusiske udenrigsminister, Vladimir Makei, er død, 64 år gammel. Det skriver Reuters, som citerer det belarusiske nyhedsbureau Belta.

  Makei har været udenrigsminister siden 2012 i landet, der også kendes som Hviderusland.

  Tidligere på ugen deltog Makei ved et møde Jerevan i Collective Security Treaty Organization (CSTO), der er en militær alliance, som udover Belarus har Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Armenien og Rusland som medlemmer, og han skulle mødes med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, på mandag.

  - Vi er chokerede over nyheden om den belarusiske udenrigsminister, Vladimir Makeis, død. Vores officielle kondolencer vil snart blive sendt ud, skriver det russiske udenrigsministeriums talsperson, Maria Zakharova, på beskedtjenesten Telegram.

 10. Risiko for tæt tåge på Fyn og i store dele af Jylland

  Der er i aften og i nat varslet risiko for tæt tåge på Fyn og i store dele af Jylland, oplyser DMI.

  Tæt tåge defineres ved, at sigtbarheden kommer under 100 meter.

  Risikovarslet gælder fra i aften klokken 21 til 6 i morgen tidlig.

  DMI oplyser dog, at det endnu er usikkert, hvor og hvornår den tætte tåge sætter ind.

  - Kør forsigtigt og vær opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt, skriver DMI i varslet.

  Risiko for tæt tåge. (© dmi)
 11. Mand dræbt af knivstik i boligområde i Brøndby Strand

  En mand i starten af 40'erne har mistet livet efter at være blevet stukket ned i Hallingparken i Brøndby Strand.

  Det oplyser Vestegnens Politi.

  - Der er intet i efterforskningen, der indikerer, at der skulle være forbindelse til drabssagen på Brøndby Nord Vej i sidste uge, skriver politiet på Twitter.

  Politiet har ingen yderligere oplysninger om dødsfaldet.

  Tidligere i dag kom det frem, at politiet var massivt til stede i Hallingparken i forbindelse med "et mistænkeligt forhold".

 12. Flashdance-sanger Irene Cara er død

  Irene Cara (arkivfoto fra 1984). (Foto: © Mediapunch/Shutterstock, Copyright (c) 1984 Shutterstock.)

  Den amerikanske sanger og skuespiller Irene Cara er død i sit hjem i den amerikanske delstat Florida. Hun blev 63 år.

  Det oplyser hendes presseansvarlige på Twitter, skriver Ritzau.

  Irene Cara var især kendt for kæmpehittet 'What a Feeling', som var en del af soundtracket til filmen 'Flashdance' fra 1983.

  Hun modtog en Oscar og to Grammy-priser for soundtracket til "Flashdance", som hun både indspillede og var med til at skrive.

  Desuden spillede hun med i filmen 'Fame' fra 1980, hvor hun også stod bag filmens titelsang.

  Udover at have optrådt på det hvide lærred har Irene Cara medvirket i en række musicals på Broadway i New York og i flere tv-serier.

 13. Flere omkomne efter jordskred i Italien

  • Biler og huse blev dækket med vand, ler og murbrokker ved jordskredet på vulkanøen Ischia. (Foto: © ANSA, Ritzau Scanpix)
  • Ischia, der har cirka 60.000 indbyggere, ligger i det sydlige Italien. (Foto: © ANSA, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Et jordskred har kostet mindst otte personer livet på den italienske ø Ischia.

  Jordskredet blev forårsaget af kraftig regn, som opslugte flere huse, siger Italiens infrastrukturminister, Matteo Salvini, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Redningsfolk arbejder under vanskelige forhold, siger han.

  En familie på fire, deriblandt en nyfødt baby, var blandt de savnede efter skredet, som skete omkring klokken 5 lørdag morgen, skriver Ritzau.

  Søgningen er i gang efter forsvundne personer, men redningsarbejdet besværliggøres af dårligt vejr, siger det lokale brandvæsen ifølge Reuters.

  Byens borgmester, Giacomo Pascale, siger ifølge Ritzau, at mellem 20 og 30 familier er isoleret efter skælvet. Myndighederne har bedt alle om at holde sig inde.

  Ischia, som er en vulkanø, ligger i Napolibugten omkring 35 kilometer vest for Napoli.

  Opdatering klokken 13.24: Den italienske indenrigsminister kan ifølge Reuters ikke bekræfte meldingen om otte dødsfald.

 14. Hajer sikret øget beskyttelse efter topmøde

  Flere end 180 lande har godkendt en plan, der giver særlig beskyttelse af blandt andet 54 hajarter.

  Beskyttelsen af de truede dyrearter skal dæmme op for den indbringende handel med hajfinner.

  Hajfinner er blevet kaldt kinesernes kaviar. De er en indgroet del af madkulturen i Kina, skriver Ritzau.

  På det globale topmøde i Panama blev der også vedtaget mere omfattende beskyttelse af krokodiller, frøer og visse skildpaddearter samt guitarfisk, som er en familie af rokker.

 15. Protester mod covid-regler i Kina efter dødsbrand

  • Xinjiang-regionen har haft nogle af landets længste nedlukninger, hvor flere af beboerne har været udelukket fra at forlade deres hjem i op til 100 dage. (Foto: © VIDEO OBTAINED BY REUTERS, Ritzau Scanpix)
  • Ifølge Reuters florerer der videoer af demonstranter, der synger Kinas nationalsang med teksten: "Rejs jer op, dem, der nægter at være slaver!", mens andre råbte, at de ønskede at blive løsladt fra nedlukningerne. (Foto: © VIDEO OBTAINED BY REUTERS, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  En brand i Urumqi i Xinjiang-regionen i Kina har fået klynger af mennesker til at protestere i gaderne.

  Branden kostede 10 mennesker livet i torsdags, og på internettet lyder spekulationerne ifølge nyhedsbureauet Reuters på, at beboerne ikke kunne undslippe i tide, fordi bygningen delvist var lukket grundet coronarestriktioner.

  Protesterne er blot det seneste tegn på frustration over den kinesiske regerings coronapolitik.

  Myndigheder i Urumpqi har på et pressemøde i dag afvist, at covid-foranstaltninger havde hæmmet flugt og redning, men sagde, at de ville undersøge det nærmere.

  Ifølge Reuters blev der sagt, at beboerne kunne være kommet hurtigere ud, hvis de havde haft en bedre forståelse for brandsikkerhed.

 16. Lokalvalg i Taiwan: 'Den kinesiske trussel' driver unge til at stemme i dag

  Millioner af taiwanesere har i dag stemt til øens lokalvalg og om at sænke valgalderen til 18 år. Som det er i dag, skal man være 20 år for at stemme i Taiwan.

  Valgstederne lukkede klokken 9 dansk tid, og netop nu tælles stemmerne op.

  Unge i Taiwan siger til BBC, at det, der driver dem til stemmeurnerne, er "den kinesiske trussel", og stadigt flere unge i Taiwan ser ud til at være politisk bevidste.

  Ved valget i 2020 oplevede Taiwan den største valgdeltagelse nogensinde.

  Øen fungerer i praksis som en selvstændig republik med sin egen regering, flag og møntfod. Men Kina betragter Taiwan som en udbryderprovins, der en dag skal genforenes med Kina.

  - Dette er øjeblikket, hvor vi implementerer demokrati. Derfor håber jeg, at alle i landet vil stemme, sagde Taiwans præsident, Tsai Ing-wen, tidligere i dag.

  Hverken USA eller Danmark anerkender Taiwan som stat, men USA er en tæt allieret med Taiwan og har forpligtet sig til at give øen - der kun ligger 140 kilometer fra Kinas kyst - evnen til at forsvare sig selv.

  Spændingerne er steget i de senere år, og styret i Beijing har ikke afvist at bruge magt for at få Taiwan tilbage.

 17. 'Godt gang i salget' på black friday trods nedgang i økonomien

  Selvom danskernes pengepung på det seneste har været presset af stigende priser på el, fødevarer og benzin, så gik det tilsyneladende ikke ud over salget på black friday i går.

  Dansk Erhverv konkluderer nemlig, at der var overraskende godt gang i salget.

  - Vores billede er, at black friday har været nogenlunde ligesom sidste år, og det er faktisk ganske godt. For der var et stort salg sidste år, siger e-handelsdirektør i Dansk Erhverv Niels Ralund til Ritzau.

  Mange forbrugere har sikkert udnyttet dagen til at købe årets julegaver. Og der er noget, som tyder på, at børnene ikke får færre julegaver i år.

  - Legetøj er gået fantastisk godt, bøger er gået rigtig skidt, og elektronik ligger på samme niveau som sidste år, fortæller Niels Ralund.

 18. Skuespiller Stig Hoffmeyer er død

  Skuespiller Stig Hoffmeyer havde hovedrollen i Anders Thomas Jensens kortfilm 'Wolfgang', som i 1998 blev Oscar-nomineret. Her ses han i 2012. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, ScanPixDanmark)

  Stig Hoffmeyer er død, 82 år gammel.

  Dødsfaldet indtraf på hospice efter nogen tids sygdom, meddeler familien til Ritzau.

  Han var omgivet af sin hustru, Kirsten Lehfeldt, samt sønnen Oliver og datteren Mille.

  Stig Hoffmeyer, der var uddannet jurist og autodidakt skuespiller, har optrådt på teaterscener landet over og er blandt andet kendt for sine roller i ' Strisser på Samsø', 'Rejseholdet' og 'Forbrydelsen'. Hans sidste rolle blev i 'Riget Exodus'.

 19. Østjyske motorvej er genåbnet efter trafikuheld

  Arbejdet med at rydde op efter to ulykker på Østjyske Motorvej E45 er overstået.

  Strækningen mellem Horsens V og Horsens N er derfor genåbnet.

  Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

  Østjyske motorvej var tidligere i dag lukket mellem afkørsel 55 ved Horsens N og afkørsel 54 ved Ejer Bavnehøj i nordgående retning mod Aarhus.

  Opdateret klokken 14.18 med oplysning om, at motorvejen er genåbnet.

 20. Mand påkørt på østjysk motorvej

  Der har hele morgenen været spærret på den østjyske motorvej mellem afkørsel 55 ved Horsens N og afkørsel 54 ved Ejer Bavnehøj i nordgående retning mod Aarhus.

  Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi John Skjødt oplyser til Ritzau, at en mand har mistet livet i en ulykke på strækningen.

  - Noget tyder på, at han har gået på kørebanen, da han bliver påkørt. Vi arbejder nu på at finde ud af, hvorfor han gik der, siger vagtchefen til Ritzau kort før klokken 09.00.

  Ulykken skete omkring klokken 05.30, og strækningen har været spærret siden.

  Trafikken er genåbnet mellem afkørsel 55 ved Horsens N og afkørsel 54 ved Ejer Bavnehøj, mens der nu er spærret mellem afkørsel 56 Horsens V og afkørsel 55 Horsens N i retning mod Aarhus. Motorvejen forventes genåbnet i løbet af formiddagen, skriver Vejdirektoratet på Twitter.

  Opdateret klokken 10 med information om, at motorvejen er genåbnet, men at en ny del af strækningen er spærret.

 21. Færøerne har indgået fiskeriaftale med Rusland

  Sent fredag aften skete der noget, som mange i EU og Danmark havde håbet ikke ville ske.

  Færøerne har indgået en ny fiskeriaftale med Rusland, hvor landene giver hinanden en kvote til at fiske i hinandens farvande.

  Det oplyser Færøernes fiskeriminister, Árni Skaale, til Jyllands-Posten.

  - På Færøerne tager vi totalt afstand fra enhver form for krig – også fra krigen i Ukraine. Men denne aftale handler for os om meget andet end fiskeri, siger Árni Skaale til Jyllands-Posten.

  Árni Skaale sammenligner en annullering af aftalen med, at man i Danmark på én gang lukkede "både hele landbruget og hele medico-industrien, der producerer medicinsk udstyr", skriver Ritzau.

 22. Musk vil støtte DeSantis, hvis han stiller op som præsident

  Milliardæren og den nylige Twitter-ejer, Elon Musk, vil støtte republikanske Ron DeSantis, hvis han stiller op som præsident i USA.

  Det skriver Musk på Twitter fredag lokal tid.

  DeSantis blev for nylig genvalgt som guvernør i Florida, og han nævnes som en mulig udfordrer til Donald Trump i kampen om at blive partiets nominerede.

  - Til præsidentposten i 2024 foretrækker jeg én, der er fornuftig og midtersøgende, skriver Elon Musk på Twitter.

  - Jeg havde troet, at det var tilfældet med Biden-administrationen, men er blevet skuffet indtil videre, fortsætter erhvervsmanden.

  Da en bruger spørger, om han vil støtte DeSantis i 2024, svarer han blot:

  - Ja.

  DeSantis har ikke meddelt, om han vil gå efter posten.

 23. Nøgne mennesker indtager ikonisk australsk strand for at sætte fokus på hudkræft

  • Kunstneren Spencer Tunick vil minde folk om at blive tjekket for hudkræft. (Foto: © DEAN LEWINS, Ritzau Scanpix)
  • Spencer Tunick står bag et lignende værk fra 2010, som blev lavet i forbindelsen med byens LGBT+-festuge. Her stillede tusindvis af nøgne mennesker op foran Sydneys operahus, skriver Ritzau. (Foto: © DEAN LEWINS, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Bondi Beach i Australiens største by, Sydney, har her til morgen dannet rammen om en særlig kunstinstallation.

  2.500 mennesker stillede sig nemlig i vandkanten uden tøj på for at sætte fokus på hudkræft.

  Det skriver The Guardian.

  Det er kunstneren Spencer Tunick, der er manden bag værket.

  Det krævede en særlig tilladelse at få lov til at samle de mange nøgne mennesker på den ikoniske strand, da nøgenhed ellers er forbudt. Tilladelsen varede indtil klokken 10 lørdag formiddag lokal tid.

 24. De Konservative mødes for at evaluere nedtur ved valget

  Det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse mødes i dag for at evaluere, hvad der gik galt til folketingsvalget.

  Inden valget stod partiet til en stor fremgang. Men både kritikken af de konservatives skatteplan og de mange historier om Søren Papes personlige forhold fyldte meget, og partiet tabte to mandater ved valget.

  Mødet har været planlagt længe, men det er blevet meget mere vigtigt, fordi det gik så ufatteligt dårligt ved valget, siger DR's politiske analytiker, Jens Ringberg.

  Han vurderer dog ikke, at Søren Pape Poulsens position er truet.

  - Som jeg forstår det, så er der er ikke planer om en stillingtagen til, om Pape kan fortsætte på formandsposten.

  Men for Søren Pape Poulsen er mødet vigtigt i de nuværende regeringsforhandlinger.

  - Det er vigtigt for Pape at få opbakning i dag til det spor, han er på i forhandlingerne, hvor både De Konservative og Venstre taler om muligheden for at indgå i en regering med Socialdemokratiet, siger Jens Ringberg.

 25. Honduras erklærer undtagelsestilstand for at stoppe bander

  Specialstyrker ved et check-point i hovedstaden Tegucigalpa. (Foto: © ORLANDO SIERRA, AFP or licensors)

  Der er sendt mere politi og specialstyrker på gaderne i Honduras de seneste dage.

  Det sker, efter at præsidenten Xiomara Castro har erklæret undtagelsesafstand for at slå ned på den stigende bandekriminalitet.

  Det centralamerikanske land har længe været præget af fattigdom, bander og vold som følge af narkohandel.

  Præsidentens beslutning om at indføre undtagelsestilstand kommer, blot få dage efter at bus- og taxachauffører protesterede på gaderne i hovedstaden.

  De mener, at regeringen bør stoppe bandernes afpresning af chaufførerne, skriver Ritzau.

 26. Solen titter frem på stedvis diset lørdag

  Dagen starter mest skyet og stedvis tåget, men som dagen skrider frem, titter solen lidt frem, lyder vejrudsigten fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  Der kan komme enkelte lette byger, og der kan stedvis være diset i løbet af dagen.

  Temperaturerne ligger i løbet af lørdag mellem fem og ti grader, og der er svag til jævn vind omkring syd.

  I aften og i nat er det mest tørt og med dis eller tåge mange steder, skriver DMI.

  I aftentimerne vil temperaturerne befinde sig mellem tre og otte grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk fra syd og sydøst, ved Vestkysten stedvis hård vind.

 27. USA forbyder Huawei-produkter - frygter kinesisk overvågning

  USA forbyder en række produkter fra det kinesiske firma Huawei, fordi landet mener, at de udgør en sikkerhedsrisiko.

  FCC, som er den amerikanske kommunikationskomité, frygter, at de kinesiske produkter bruges til at udspionere amerikanske borgere.

  Huawei laver blandt andet smartphones, tablets og pc'er.

  Der er også udstedt et forbud mod salg og import af produkter fra de to kinesiske koncerner Dahua og Hikvision, der laver overvågningsudstyr.

  Forbuddet er det seneste tiltag fra den amerikanske regering, som længe har haft kritisk fokus på kinesiske tech-selskaber, skriver Ritzau.

 28. Ukraine: Vi har dræbt iranske droneinstruktører

  Ukrainske sikkerhedsstyrker har dræbt flere iranere, som har hulpet Rusland med at betjene de iranskproducerede såkaldte kamikaze-droner, der er blevet brugt mod Ukraine.

  Det siger lederen af Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd, Oleksij Danilov, skriver The Guardian.

  Han advarer desuden Iran mod at sende nye rådgivere afsted.

  De såkaldte droneinstruktører skulle være dræbt, mens de befandt sig på Krim-halvøen. Her skulle de have hjulpet russiske piloter.

  Forsvarslederen oplyser ikke, hvor mange af dem der skulle være dræbt.

 29. Xi vil arbejde tættere med Nordkorea om regional og global sikkerhed

  Den kinesiske præsident Xi Jinping har sendt et brev til sin nordkoreanske pendant, Kim Jong-un, hvori han gør det klart, at han vil styrke samarbejdet mellem de to lande på flere punkter.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Xi skulle have skrevet, at Kina er villig til at arbejde sammen med Nordkorea om at styrke regional sikkerhed og vækst.

  Desuden vil Xi gerne samarbejde med Nordkorea om global sikkerhed, skriver Reuters.

  Det fremgår ikke, om den kinesiske præsident nævner de spændinger, der har været ved den nordkoreanske halvø den seneste måneds tid.

  Før, under og efter en storstilet fælles militærøvelse fra Sydkorea og USA, har Nordkorea testaffyret en stor mængde missiler.

 30. Black Friday skaber store køer i højtidens hjemland

  Mens butikkerne i Danmark har lukket dørene for årets Black Friday-tilbud, er den amerikanske udsalgsdag stadig i fuld gang i moderlandet USA.

  Og her står folk i kø for at fylde indkøbsvognende med gode rabatter.

  Black Friday er en shopping-højtid, der stammer fra USA. Den falder hvert år den første fredag efter Thanksgiving.

  Flere forhandlere har dog kørt med tilbud i en hel uge, ligesom der er tradition for, at rabatterne tager et nøk op mandagen efter under navnet 'cyber monday'.

  Selvom de fleste herhjemme nok er blevet bekendt med fænomenet de seneste år, er Black Friday-traditionen relativ ny i Danmark. Ifølge Berlingske begyndte de første butikker at tage tilbudstraditionen til sig i 2013.

 31. Læger og sygeplejersker står klar med hjælp i julefrokostsæsonen i København

  Når der kommer lidt for meget alkohol indenbords, sker det, at folk kommer til skade. Men befinder man sig i København over julefrokostsæsonen, vil der være hjælp at hente i nærheden af bylivet.

  Hovedstadens Akutberedskab opstiller nemlig i dag og de næste fire weekender en mobil behandlingsstue i hjertet af byen, skriver TV2 Lorry.

  Den fungerer som en form for fremskudt skadestue på Regnbuepladsen ved Rådhuspladsen, og her står læger og sygeplejersker klar til at hjælpe med småskader og rådgivning.

  Akutberedskabet kan med initiativet mindske det store pres, der plejer være på ambulancer og akutmodtagelser i netop disse uger.

 32. Dansk restaurant har fået stjålet sin Michelinstjerne

  Restauranten Ti Trin Ned, der er blevet hædret med en stjerne i den prestigefyldte Michelinguide, har fået stjålet beviset på det.

  Hædersbeviset, en rød Michelin-plakette, er blevet taget ned fra bygningens facade, hvor det har hængt siden 2017. Det skriver Fredericia Dagblad.

  Ejerne, ægteparret Mette og Rainer Gassner, fortæller dagbladet, at Michelinstjerne-beviset hang på væggen, da de forlod restauranten i lørdags. Da de mødte ind onsdag, var det væk.

  De tilbyder en findeløn for gode tip til, hvor plaketten er. Og i et opslag på Facebook sender de en hilsen til tyven:

  - Har du den liggende på dit bord, så smut lige ned forbi Toldkammeret i nattemørket og læg den ved døren med 'tak for lån', så klarer vi resten, lyder det.

  De har kontaktet Mihelinguiden og spurgt, om de kan få en erstatning på den prestigefyldte røde plakette af en Michelinstjerne.

 33. Pludselig blev det bælgmørkt: Sikkerhedsorganisation viste solidaritet med Ukraine ved at slukke lyset

  I slutningen af et to-dages møde for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i Polen blev der pludselig bælgmørkt - og efterfølgende tændtes lys fra de forsamledes mobiltelefoner.

  Markeringen skulle vise solidaritet med Ukraine, oplyser OSCE selv.

  Det krigshærgede land oplever i disse dage strømsvigt mange steder som følge af russiske missilangreb på ukrainsk infrastruktur såsom el-værker og transformatorstationer.

  Det har blandt andet betydet, at Ukrainske hjertelæger har måttet operere i lyset fra lygter, mens Røde Kors forventer, at strømproblemerne vil få over en million ukrainere til at flygte internt i løbet af vinteren. Strømsvigtene kan også ses fra verdensrummet, viser billeder fra Nasa.

  Der var 170 deltagere på mødet fra 46 lande i Polens hovedstad, Warszawa, og mødet har centreret dig om krigern i Ukraine og dens indvirken på europæisk sikkerhed.

 34. Storebæltsbroen var lukket i retning mod Fyn efter uheld

  Opdateret 18.50: Broen er igen åben, oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  Opdateret 19:17: Politiet oplyser på Twitter, der kun et lettere personskade. Færdselsuheldet skyldtes et tabt hjul fra en personbil, fremgår det.

  På Storebæltsbroen i retning mod Fyn er der lukket for al biltrafik på grund af et færdselsuheld.

  Det skriver Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, på Twitter.

  Sydsjællands og Lolland-Falsers Politi skriver på Twitter, at de er fremme ved ulykkesstedet, og de opfordrer til at vise hensyn til redningspersonalet.

  Tidshorisonten er ukendt, skriver politikredsen.

  (Foto: © (Skærmbillede))

Mere fra dr.dk