Seneste nyt

Kirkeministeren har bedt sundhedsmyndighederne se på, om retningslinjerne for gudstjenester er gode nok

 • Kirkeministeren har bedt sundhedsmyndighederne se på, om retningslinjerne for gudstjenester er gode nok

  Flere tusinde af folkekirkens ansatte som præster, kirketjenere og korsangere er bekymret for den hastige stigning i coronasmitten og vil aflyse gudstjenesterne.

  Det vil dog ikke ske fra kirkeministerens side.

  Joy Mogensen (S) forstår dog godt bekymringen og har derfor bedt sundhedsmyndighederne om at se på, om retningslinjerne er gode nok.

  - Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede, for der er en risiko hver eneste gang, vi forsamles. Derfor har jeg bedt myndighederne om at give vejledningerne et ekstra tjek.

  - Jeg plejer at gå i kirke og vil savne det, men jeg skal være sammen med en i risikozonen, så det bliver en anden måde, jeg skal søge juleevangeliet i år, siger hun til Ritzau.

  Seneste Nyt

 • Marts bød på 13.370 bolighandler, og det er det højeste i ti år

  Det går kun i en vej på boligmarkedet, og det er opad.

  I marts blev der solgt 13.370 boliger, og det er klar rekord, hvis man ser på de sidste ti år, skriver Boligsiden, der har ført statistik siden 2011.

  - Vi ser et antal handler, der er næsten dobbelt så stort, som det plejer at være i marts måned. Ser vi bort fra marts måned sidste år, der var præget af coronanedlukning, og i stedet kigger på marts måned 2019, kan vi konstatere en stigning i det samlede boligsalg på 83 procent, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

  Nummer to på listen over måneder med flest salg er juni sidste år, hvor der blev handlet 11.305 boliger.

 • Sverige følger ikke Danmark: 'Vigtigt at vaccinere så mange som muligt'

  Det har vakt opsigt på den anden side af Øresund, at Danmark ikke længere vil bruge vaccinen fra AstraZeneca.

  Men det kommer ikke umiddelbart på tale at tage samme skridt i Sverige, siger statsepidemiolog Anders Tegnell ifølge SVT.

  - De har gjort det ud fra egne vurderinger af fordele og ulemper. Vi har en situation i Sverige, hvor det er enormt vigtigt for os at vaccinere så mange som muligt, især de ældre, for at få et rimelig tryk på ældreplejen, siger han og understreger, at Sverige har "samme bedømmelse som næsten alle Europas lande".

 • Politiet i Aarhus søger to mænd på scooter efter skudepisode

  To sortklædte mænd på en scooter affyrede i går flere skud i det centrale Aarhus.

  Politiet vil derfor meget gerne have fat i dem eller høre fra personer, der ved noget om dem.

  - Vi hører meget gerne fra vidner, der måtte have set eller hørt noget, siger vagtchefen torsdag morgen.

  Østjyllands Politi oplyser, at ingen umiddelbart er kommet til skade under skyderiet.

  Episoden fandt sted cirka klokken 16.30 i krydset mellem Vestre Ringgade og Silkeborgvej. Der blev fundet adskillige patronhylstre på stedet.

 • Studie: Resistente malariaparasitter er ved at få fodfæste i Afrika

  I 2019 døde 409.000 af malaria, og af de dødsfald skete 94 procent i Afrika.

  Derfor er det også umiddelbart rigtig skidt nyt, at resistente mutationer af parasitten tilsyneladende er ved at bide sig fast på kontinentet.

  Et studie offentliggjort i det medicinske tidsskrift The Lancet viser, at sygdomsforløbet i kliniske forsøg var længere for børn, hvis de var inficerede med muterede variationer af parasitten.

  Forskerne bag studiet slår fast, at behandlingen med medicinen ACT stadig viste høj effekt i behandlingen, men at der er "akut brug" for mere overvågning i Rwanda, hvor studiet blev foretaget, samt dets nabolande, skriver Ritzau.

 • Efter hård tid gør Belgien klar til at genåbne

  Belgien har været et af de lande i Europa, der har været hårdest ramt af coronapandemien med over 23.000 dødsfald.

  Men nu lysner det for befolkningen, der kan se frem til mere frihed fra restriktionerne.

  Belgiske skoler vil fra mandag få lov til at genåbne, samtidig med at ikke-essentielle rejser ind og ud af landet vil blive tilladt for første gang siden januar, oplyser nyhedsbureauet dpa.

  De lempede restriktioner kommer, efter en måned lang nedlukning, der har nedbragt antallet af smittetilfælde, men ikke gjort meget for at reducere presset på landets hospitaler.

  Cirka to millioner af landets 11,5 millioner indbyggere har fået første vaccinedose.

 • Vidne betvivler, at George Floyd døde af iltmangel

  David Fowler var overlæge i Maryland indtil sin pension i 2019. (Foto: pool © Scanpix)

  Ved domstolen i byen Minneapolis i Minnesota er det blevet Derek Chauvins advokaters tur til at indkalde vidner i sagen om George Floyds død.

  Ifølge den pensionerede, medicinske ekspert David Fowler døde Floyd af en hjertesygdom, der fik hans hjerte til at slå uregelmæssigt. Han mener også, at stress kan have spillet en rolle, skriver NBC News.

  Fowler er dog enig i, at Floyd burde have fået øjeblikkelig førstehjælp, da hans hjerte holdt op med at slå under anholdelsen, som også anklagerne har argumenteret for.

  Derek Chauvin risikerer at blive idømt 40 års fængsel, hvis han kendes skyldig i drab. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

 • En måned mere? Regeringen vil give virksomheder mulighed for at udskyde årsrapport

  Danske virksomheder skal, hvis det står til regeringen, have en måned ekstra til at få færdiggjort de årsrapporter, der efter planen skal være afsluttede og indberettede 31. maj.

  Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse, der lægger op til, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil fremsætte et hastelovforslag for Folketinget, der skal give omkring 200.000 virksomheder en måned mere.

  - Jeg ved, at både virksomheder og revisorer har ekstra travlt i disse måneder, og derfor lytter vi i regeringen selvfølgelig også, når erhvervslivet beder om ekstra tid, siger ministeren i pressemeddelelsen.

  Regeringen har tidligere meldt ud, at fristen for slutafregningen for kompensationspakkerne også bliver skubbet en måned frem til 30. juni.

 • Real Madrid og Manchester City spiller sig i semifinalen i Champions League

  Det lykkedes ikke Liverpool at hævne Champions League-finalenederlaget i 2018. (Foto: David Klein © Scanpix)

  Fodboldklubberne Real Madrid og Manchester City har netop spillet sig i semifinalen af årets Champions League med sejre over henholdsvis Liverpool og Borussia Dortmund.

  Allerede før kampen så det svært ud for Liverpool, der tabte 3-1 til spanierne i første kamp, men i løbet første halveg burde Liverpool nok have scoret et mål eller to. Men det gjorde de ikke. Heller ikke i anden halvleg. For fanden.

  I den anden kamp så det ud til, at Pep Guardiolas Manchester City-hold igen kunne få problemer med at komme i semifinalen efter et Dortmund-mål af den 17-årige englænder Jude Bellingham. Men på to mål af Riyad Mahrez og Phil Foden fik Manchester City cementeret pladsen i semifinalen.

 • Pårørende til AstraZeneca-dødsfald kræver erstatning af Danmark

  Danmark har ifølge Jyllands-Posten modtaget det første erstatningskrav for et dødsfald forårsaget af en særlig blodproptype, som myndighederne kæder sammen med AstraZeneca-vaccinen.

  Det skriver Ritzau.

  Det oplyser Patienterstatningen, der behandler sager om erstatning til borgere, der bliver ramt af alvorlige bivirkninger fra blandt andet lægemidler.

  Patienterstatningen har modtaget samlet 29 erstatningsansøgninger fra borgere, der har fået Astrazeneca-vaccinen. Yderligere otte sager vedrører vaccinen fra Pfizer. Der er ingen sager om vaccinen fra Moderna.

 • Danmark følger USA ud af Afghanistan og vil trække soldater hjem

  Danmark vil påbegynde en gradvis tilbagetrækning af de danske styrker i Afghanistan sammen Nato og USA.

  Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Trine Bramsen lige nu på et pressemøde.

  - Der er stadig udfordringer i Afghanistan. Men Afghanistan er et andet sted, end det var for 20 år siden, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

  Nyheden kommer få minutter efter, at den amerikanske præsident Joe Biden har meddelt, at USA fra 1. maj vil begynde at trække deres soldater hjem. Senest 11. september forventer USA at have forladt Afghanistan.

  Danmark har ifølge Trine Bramsen 135 soldater i landet lige nu.

 • Biden: Amerikanske soldater er ude af Afghanistan inden 11. september

  Amerikanske tropper i Afghanistan er ude af landet inden 11. september. Det siger præsident Joe Biden på et pressemøde ifølge Reuters.

  Fra 1. maj vil USA begynde tilbagetrækningen af tropperne, der har været i Afghanistan siden 2011.

  Samtidig siger han, at hvis Taliban angriber amerikanske tropper på vej ud af landet, vil USA svare igen med "samtlige værktøjer" til rådighed.

 • Økonomichef i Fredericia fratræder efter advokatrapport

  Tommy Abildgaard, fratræder stillingen som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune, skriver Fredericia Dagblad.

  Kommunaldirektør Camilla Nowak oplyser til avisen, at det er "besluttet i forlængelse af de interne afdækninger".

  Tommy Abildgaard blev i første omgang hjemsendt, efter at en advokatrapport tidligere afdækkede en række kritisable - og potentielt ulovlige - forhold i kommunen.

  Blandt andet at chefer i kommunen har handlet i strid med god skik for økonomisk forvaltning, og sagen er meldt til politiet.

  Kommunaldirektøren blev bortvist i slutningen af marts, og desuden er stabschefen for uddannelse, bosætning og turisme hjemsendt.

 • 20-årig sort mand blev skudt af politiet: Nu bliver politibetjenten sigtet for uagtsomt manddrab

  Der har været demonstrationer hver eneste aften siden Daunte Wrights død. (Foto: Stephen Maturen © Scanpix)

  Den 48-årige politibetjent, der i søndags skød og dræbte den 20-årige sorte mand Daunte Wright, er blevet anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab.

  Det skriver New York Times.

  Drabet har genantændt vreden i Minnesota, hvor også George Floyd døde efter magtanvendelse fra politiet. Mange har således været på gaden for at protestere mod politivold.

  Både politibetjenten, Kimberly A. Potter, og politidirektøren i Brooklyn Centers politienhed har efterfølgende sagt deres job op.

  Ifølge politiet selv kom den 48-årige betjent med 26 års erfaring i politiet til at bytte rundt på sin taser og sin pistol, da hun dræbte Daunte Wright, der var efterlyst.

  En politibetjent kom ved et uheld til at bruge sin pistol i stedet for sin strømpistol, da den 20-årige sorte mand Daunte Wright i går mistede livet i Minneapolis-forstaden Brooklyn Center.

 • 13 anholdt under stor aktion i sag om doping, narko, tyveri og coronasvindel

  11 mænd og to kvinder er blevet anholdt i en stor aktion, som politi, Toldstyrelsen og Skattestyrelsen har gennemført på Fyn og Sjælland.

  De sigtes i en sag om dopingsalg, narko, tyverier og svindel med coronamidler, oplyser politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest, SEV.

  Flere adresser blev ransaget, blandt andet tilholdssteder for rockere, og der blev beslaglagt doping, narkotika, kontanter, biler og tyvekoster.

  I morgen fremstilles seks af de anholdte i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

  Blandt de anholdte er en 39-årig mand, som ifølge politiet har haft en ledende rolle i det kriminelle netværk.

 • Tjekkiet og Letland vil købe Danmarks AstraZeneca-vacciner

  Når Danmark ikke kan bruge AstraZeneca-vaccinerne, står andre lande klar til at tage over.

  Således melder Tjekkiet og Letland sig nu klar til at overtage Danmarks ubrugte doser, der ellers går til spilde.

  - Vi er villige til at købe AstraZeneca fra Danmark, skriver sidstnævnte, mens førstnævnte skriver:

  - Vi vil kontakte Danmark for at finde ud af, hvordan vi kan forsøge at få disse vacciner.

 • Politiet på Fyn advarer om, at ingen testambassadører stemmer dørklokker nu

  Fyns Politi advarer om, at ukendte personer er ved at stemme dørklokker på Vestfyn, og de udgiver sig for at være fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Men det er ikke tilfældet, skriver politiet på Twitter, for der er ifølge Styrelsen ikke testambassadører ude i øjeblikket.

 • Placering af 20 nye nærpolitistationer er besluttet - den første åbner i år

  Placeringen af de 20 nye nærpolitistationer, som indgår i aftalen for politiet og anklagemyndigheden, er nu besluttet, og den første ventes allerede at kunne åbne i år.

  Der oprettes fysiske nærpolitistationer nær Ishøjcentret, i Høje Gladsaxe, nær Askerød i Hundige og nær Islandshøjparken i Nivå - boligområder, der kaldes særligt udsatte.

  Desuden oprettes nærpolitistationer i Brønderslev, Aars, Odder, Ikast, Struer, Grindsted, Hedensted, Toftlund, Esbjerg, Assens, Nyborg, Sorø, Korsør, Asnæs, Helsinge og Tårnby.

 • Konservative tilslutter sig Liberal Alliance: Det bør være frivilligt at få AstraZeneca-vaccine

  Konservative tilslutter sig Liberal Alliance i at ville gøre det muligt for danskere at få en AstraZeneca-vaccine, hvis de selv ønsker det.

  - Det er vigtigt, at vi får udnyttet de vacciner, der er, hvis der er danskere, der ønsker at få en AstraZeneca-vaccine, siger politisk ordfører Mette Abildgaard (K) til Ritzau.

  Tidligere sagde Alex Vanopslagh, Liberal Alliances partileder:

  - Ingen skal tvinges. Men er der nogen, der vil løbe den risiko, der er minimal, og hjælpe Danmark med at komme ud af coronakrisen, så skal de have den mulighed.

  Også Venstre er ikke helt afvisende. Her siger sundhedsordfører Martin Geertsen, at man grundigt bør undersøge mulighederne for at give folk et frit valg.

 • Lastbilkørekort bliver forlænget for at sikre forsyningen af varer

  På grund af nedlukningen har chauffører ikke kunnet forny deres kørekort, men nu bliver gyldighedstiden for kørekortene forlænget, oplyser Transportministeriet.

  Forlængelsen sker særligt af hensyn til transportbranchen og de chauffører, der er med til at sikre forsyningen af forskellige varer.

  Forlængelsen gælder kørekort og beviser, der udløber i perioden fra 1. september 2020 til 12. maj 2021. Gyldighedstiden forlænges til 13. maj 2021.

 • Bernie Madoff - en af verdenshistoriens største svindlere - er død

  400 milliarder kroner.

  Omtrent så stort var det hul, den amerikanske finansmand Bernie Madoff efterlod på sine investorers konti, da et af historiens største svindelnumre blev afsløret i 2008.

  Nu er Madoff død, 82 år. Det oplyser USA's føderale fængselsmyndigheder. Finansmanden afsonede en dom på 150 års fængsel.

  Bernie Madoff var en magtfaktor i den amerikanske finansverden indtil det dybe fald. (Foto: Stan HONDA © Scanpix)

  Helt tilbage i midten af 1980'erne begyndte Bernie Madoff sin såkaldte ponzi-fidus. Den type svindel går ud på, at penge fra nye investorer bliver brugt til at betale beløb, der skyldes til tidligere investorer.

  Først under finanskrisen brasede korthuset sammen, og Madoff gik til bekendelse over for sine sønner. De meldte derefter faren til myndighederne.

 • AstraZeneca respekterer beslutning om ikke at bruge vaccine

  Medicinalvirksomheden AstraZeneca respekterer Danmarks beslutning om ikke at bruge selskabets coronavaccine.

  - Vi anerkender og respekterer Sundhedsstyrelsens beslutning i Danmark, meddeler firmaet.

  - Vi vil fortsætte med at samarbejde med lokale tilsyn og myndigheder for at kunne bidrage med data, så de har et godt beslutningsgrundlag, lyder det.

  Selskabet tilføjer, at det er op til hvert enkelt land at beslutte, om det ønsker at bruge AstraZenecas coronavaccine.

  Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen har i dag meddelt, at vaccinen fremover ikke bliver brugt her i landet.

 • Uefa straffer Slavia Prag-spiller for racisme med ti spilledages karantæne

  Slavia Prag-spilleren Ondrej Kudela bliver straffet med 10 spilledages karantæne for at have opført sig racistisk mod Rangers-spilleren Glen Kamara i en Europa League-kamp for snart en måned siden.

  Det oplyser Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

  Rangers røg ud i ottendedelsfinalen med et samlet nederlag på 1-3 til holdet fra den tjekkiske hovedstad.

 • EU's lægemiddelagentur melder ud om Johnson & Johnson-vaccine i næste uge

  Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kommer i næste uge med en udmelding om brugen af Johnson & Johnson-vaccinen.

  Det er EMA, der står for at anbefale vacciner til brug i EU. EMA har tidligere givet sin anbefaling af vaccinen, og Danmark har i dag modtaget sin første sending.

  Den amerikanske lægemiddelstyrelse har besluttet at sætte udrulningen af vaccinen på pause, fordi der er fundet sjældne blodproptilfælde hos seks vaccinerede kvinder.

  Kort tid efter meddelte Johnson & Johnson, at det har sat udrulningen i EU på pause.

 • Vaccinerisiko kan ikke afgrænses til et bestemt køn eller en aldersgruppe

  På dagens pressemøde sagde Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, at risikoen for at få et alvorligt sygdomsforløb efter en AstraZeneca-vaccine ikke kan afgrænses til et bestemt køn eller en aldersgruppe.

  Flere yngre kvinder har fået blodpropper udsædvanlige steder og en ændring af blodpladerne, men flere yngre kvinder i sundhedssektoren er også blevet vaccineret. I andre lande har man set ældre og mænd blive ramt af sygdomsforløbet, siger han.

  Undersøgelser foretaget sammen med Norge viser, at der er en risiko på 1 til 40.000 for at få store blodpropper i hjernen eller i maven og en ændring i blodpladerne efter en AstraZeneca-vaccine.

  Ifølge Søren Brostrøm er det bedste bud, men tallet kan være højere eller lavere.

 • Danmark får 650.000 flere doser af Pfizer/BioNTech-vaccine

  Danmark får 650.000 flere doser af Pfizer/BioNTech-vaccinen i årets andet kvartal.

  Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter, efter at EU-Kommisionens formand, Ursula von der Leyen, tidligere i dag offentliggjorde, at unionen havde indgået en aftale med Pfizer-BioNTech om at fremrykke leverancer.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen tager vaccinationsplanen endnu ikke højde for de 650.000 ekstra Pfizer-doser.

 • Mette Frederiksen efter AstraZeneca-melding: 'Ærgerligt, at vi er i denne situation'

  Statsminister Mette Frederiksen på besøg på TEC - Technical Education, Hvidovre. (Foto: Emil Helms © Scanpix)

  - Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi er i denne situation.

  Sådan lyder meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S), efter myndighederne har meldt ud, at den danske vaccination fortsætter uden AstraZeneca.

  Det siger hun under et besøg på en teknisk skole i Hvidovre til den fremmødte presse.

  - Vi har hele tiden vidst, at når man udruller så mange vacciner, vil opstå problemer undervejs. Men vi fortsætter ufortrødent med de andre vacciner, lyder det videre fra statsministeren.

  Til spørgsmålet om, hvorvidt situationen med AstraZeneca får betydning for genåbningen, svarer hun:

  - Genåbningen af Danmark er i fuld gang, og den går godt. Vi holder smitten nede. Og genåbningen foregår i den takt, vi har plads til i epidemien.

 • Nu forventes alle over 50 år først at være vaccineret i slutningen af juni

  Beslutningen om at stoppe med at vaccinere med AstraZeneca-vaccinen betyder, at alle borgere over 50 år nu forventes at være blevet tilbudt to vaccinestik den sidste uge i juni.

  Det er en udskydelse på tre uger i forhold til vaccinationskalenderen fra 29. marts, oplyser Statens Serum Institut.

  Datoen for, hvornår de kan forvente første stik er rykket to uger, fra uge 19 til uge 21.

  Den forventede dato for, hvornår alle over 16 år forventes vaccineret, er nu den første uge i august, og det er en udskydelse på to uger.

 • Danskere, der har fået første stik med AstraZeneca, får tilbudt ny vaccine

  De knap 150.000 personer i Danmark, der har fået første stik med AstraZenecas coronavaccine, vil få tilbudt en ny vaccine.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Hvornår tilbuddet kommer, fremgår ikke af meddelelsen.

  Sundhedsstyrelsen påpeger dog, at det ikke er udelukket, at AstraZeneca vil kunne blive benyttet i Danmark igen på et senere tidspunkt, "hvis situationen ændrer sig".

  Lige nu holder myndighederne pressemøde om vaccinestrategien i Danmark. Det kan du følge her.

 • Sundhedsstyrelsen: God epidemikontrol og alternative vacciner gør, at vi fortsætter uden AstraZeneca

  Lige nu holder myndighederne pressemøde omkring vaccinationsprogrammet i Danmark. Det sker i forbindelse med, at Danmark stopper med at vaccinere med AstraZeneca.

  I samme forbindelse har Sundhedsstyrelsen udsendt en pressemeddelelse om stoppet.

  Her lyder det, at den gode kontrol med corona-epidemien i Danmark, og at det, at der er andre tilgængeligt vacciner mod covid-19 er betydende for, at Sundhedsstyrelsen tager AstraZeneca ud af det danske vaccinationsprogram.

  - Resultaterne viser, at der er tale om et reelt og alvorligt bivirkningssignal ved vaccinen fra AstraZeneca. Ud fra en samlet overvejelse har vi derfor valgt at fortsætte vaccinationsprogrammet for alle målgrupper uden denne vaccine, udtaler direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

 • 663 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn

  Siden i går er 663 personer konstateret smittet med coronavirus. En person er død.

  Dagens smittetal er baseret på 185.565 pcr-test. Det svarer til, at 0,36 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  204 personer er indlagt, og det er syv flere end i går. Af de indlagte er 41 på intensiv afdeling og 29 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 995.672 personer, hvilket svarer til 17,0 procent af befolkningen.

  467.955 personer er færdigvaccineret, og det er 8,0 procent af befolkningen.

  Fire kommuner har over 200 smittetilfælde pr. 100.000, det er Ishøj, Høje-Taastrup, Albertslund og Hvidovre.

 • 50 millioner ekstra corona-vacciner fra BioNTech/Pfizer er på vej til EU

  BioNTech/Pfizer vil levere 50 millioner ekstra corona-doser til EU-landene i andet kvartal af 2021. Det betyder, at de 27 medlemslande nu vil få leveret 250 millioner doser fra BioNTech/Pfizer i april, maj og juni.

  Ifølge den oprindelige plan skulle doserne have været leveret i årets fjerde kvartal, men de er nu blevet fremrykket.

  Derudover indleder Europa-Kommissionen nu nye forhandlinger med Pfizer om at få leveret yderligere 1,8 milliarder doser i 2022 og 2023.

  Ifølge kommissionsformand Ursula von der Leyen er det ikke utænkeligt, at vi i de kommende år får brug for at blive revaccineret mod covid-19.

  - Vi bliver nødt til at fokusere på de teknologier, der har vist sig at virke. Og mRNA-vacciner (som BioNTech/Pfizers og Modernas vacciner bygger på, red.) har vist sig at gøre det, siger hun.

  - Der kan følge andre kontrakter med andre firmaer, siger hun.

  Indtil videre har medlemslandene modtaget 126 millioner vaccinedoser, og der i alt blevet givet 100 millioner stik. Flere end 27 millioner europæere er nu færdigvaccinerede.

 • Børsen fik muligvis udbetalt for meget coronastøtte, og nu skal advokatfirma undersøge sagen

  Advokatfirmaet Plesner skal nu undersøge, om alt gik efter bogen, da dagbladet Børsen i 2020 fik 12,8 millioner kroner i coronastøtte.

  Det oplyser Børsen selv i meddelelse ifølge Ritzau.

  Undersøgelsen har avisen selv sat gang i, og den kommer efter et tip fra en whistleblower, oplyser chefredaktør og administrerende direktør Bjarne Corydon.

  Der er nemlig kommet oplysninger frem, som rejser tvivl om, hvorvidt det omsætningstab, Børsen har lidt på grund af corona, har været korrekt.

  Som andre medier oplevede Børsen, at salget af annoncer i de første måneder efter nedlukningen i marts sidste år skrumpede. Avisen fik derfor udbetalt 12,8 millioner kroner fra en hjælpepakke målrettet danske medier.

 • Vladimir Putin er nu færdigvaccineret - men vil ikke sige med hvilken vaccine

  Vladimir Putin under et møde i sidste måned. (Foto: SPUTNIK © Scanpix)

  Ruslands præsident Vladimir Putin er nu færdigvaccineret, efter han i dag har fået andet stik med en coronavaccine.

  Det siger han ifølge et tv-transmitteret møde, skriver Reuters.

  - Jeg vil informere jer om, at jeg lige før, jeg gik ind i dette rum, fik min anden vaccination, siger Vladimir Putin.

  Han har fået en af de tre russiske coronavacciner Sputnik V, EpiVacCorona eller CoviVac, men vil ikke sige hvilken en.

 • AstraZeneca bliver taget ud af det danske vaccinationsprogram

  Danmark stopper ifølge DR's oplysninger med at bruge AstraZenecas coronavaccine.

  Og klokken 14 får vi mere at vide, når Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen holder pressemøde om vaccinesituationen.

  Sundhedsstyrelsen satte 11. marts AstraZeneca-vaccinen på pause på grund af indberetninger om flere alvorlige tilfælde af blodpropper, fald i antal blodplader og blødninger.

  Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har siden hen konkluderet, at der sandsynligvis er en sammenhæng mellem de sjældne blodpropper og AstraZeneca-vaccinen.

  I Danmark er 595 færdigvaccinerede med AstraZeneca-vaccinen, mens 149.890 personer har fået første dosis ud af to.

 • Irakere taber sag om tortur, hvor den danske stat var på anklagebænken

  Frifundet. Sådan lød dommen, da Højesteret i dag satte punktum for en sag mod Forsvarsministeriet og Danmark.

  Den var rejst af tre irakere, der mente, at danske soldater havde været med til at torturere dem i 2003 og 2006, da de blev taget til fange i deres hjemland.

  Forsvarsministeriet har hele tiden fastholdt, at de danske soldater spillede en meget tilbagetrukket rolle i missionerne, hvor også britiske og irakiske styrker deltog.

  Højesteret fulgte dommen fra Landsretten.

 • Få timers fysisk aktivitet ugentligt er et godt værn mod corona-indlæggelser

  Det er godt med jævne mellemrum at få pulsen op. Det er det af mange forskellige årsager, men det tyder også på, at det kan være et godt værn mod indlæggelse, hvis man får raget covid-19 til sig.

  Folk, der er fysisk inaktive, ser nemlig ud til at have en forhøjet risiko for et hårdere sygdomsforløb med coronavirus.

  Det er i hvert fald konklusionen i et stort amerikansk studie, der er publiceret i British Journal of Sports Medicine, som videnskab.dk beskriver.

  De fysisk inaktive var mere end dobbelt så tilbøjelige til at blive indlagt, end dem der havde et aktivitetsniveau på over 2,5 timers fysisk aktivitet om ugen, lyder det.

 • Ryanair taber sag om milliardstøtte til SAS ved EU-Domstolen

  Var det ulovlig støtte og komkurrenceforvridende, da den danske stat besluttede at kompensere SAS for de tab, som flyselskabet oplevede under coronakrisen.

  Ja, sagde Ryanair, der tog sagen til EU-Domstolen. Der faldt dommen så i dag, og den var ikke til Ryanairs fordel.

  Det var nemlig 'foreneligt med EU-retten', fastslår dommerne. Ryanair mente derimod, at det var en unfair fordel på et frit marked, hvor alle var ramt lige hårdt af coronakrisen.

  Sidste forår besluttede man i EU midlertidigt at se bort fra de normale statsstøtteregler på grund af coronakrisen.

 • Kulturministeren åbner for et forår med tilskuere på tribunerne

  Det er ikke udelukket, at der i en nær fremtid kan komme tilskuere på de danske fodboldstadioner. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Tilskuere på de danske fodboldstadioner kan muligvis blive en realitet allerede i den kommende genåbningsfase, der starter 21. april.

  Det siger kulturminister Joy Mogensen (S) onsdag på et samråd om udendørs sportsbegivenheder, som Kulturudvalget har indkaldt til.

  - Det indgår helt konkret i de forhandlinger om genåbning, som vi har med partierne i disse dage.

  - Men jeg kan jo ikke sige, hvad vi kan opnå politisk enighed om i forhold til genåbning fra 21. april, siger hun på samrådet.

 • OpholdsforbudChristiania forlænges igen, men politiet har dialog om genåbning af området

  Københavns Politi forlænger endnu engang opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania.

  Forbuddet gælder til og med den 21. april. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

  Ifølge pressemeddelelsen er opholdsforbuddet "nødvendigt for at forhindre smittespredning med Covid-19 i et område på Christiania."

  Dog er Københavns Politi i dialog med Fonden Fristaden Christiania og Christianias Fællesskab om en genåbning af området, lyder det fortsat i pressemeddelelsen.

  Opholdsforbuddet er blevet forlænget uge efter uger, siden det blev indført i begyndelsen af januar.

 • Tidligere drabschef bliver konservativ kandidat på Frederiksberg

  Bent Isager-Nielsen er vant til medieopmærksomhed efter mange år i politiet, hvor han efterforskede adskillige prominente sager. (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)

  Engang jagtede han forbrydere på samfundets skyggeside, men fremover skal Bent Isager-Nielsen jagte stemmer på Frederiksberg. Der håber han på at blive valgt ind i kommunalbestyrelsen.

  Han er tidligere drabschef for Rigspolitiets Rejseafdeling, og han har efterfølgende ofte været brugt som ekspert i historier om drabssager.

  Til Berlingske fortæller han, at han flere gange har overvejet at stille op som politisk kandidat. Men han mener ikke, at han haft tiden, eller at det var passende, når han arbejdede i politiet.

 • Prins Christian skal gå på Herlufsholm Gymnasium og flytter derfor hjemmefra

  Prins Christian fotograferet i Schweiz i 2020. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

  Efter sommerferien begynder prins Christian på Herlufsholm Gymnasium, som ligger i Næstved.

  Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

  Dermed flytter prinsen væk fra forældrene kronprins Frederik og kronprinsesse Mary på Amalienborg, da han er tilmeldt kostafdelingen, hvor man bor og spiser på skolen. Det skriver Ritzau.

  Prins Christian har valgt det samme gymnasium som sin fætter prins Nikolai, mens faren kronprins Frederik selv gik på Øregård Gymnasium i Hellerup.

  15-årige prins Christian går i øjeblikket i 9. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte. Inden gymnasiumstart skal han konfirmeres, hvilket sker 15. maj i Fredensborg Slotskirke.

 • Myndighederne fortæller mere om AstraZeneca klokken 14

  Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen holder senere i dag pressebriefing om vaccinen fra AstraZeneca, som har været på pause siden 11. marts.

  Myndighederne har inviteret til pressen til møde klokken 14.

  AstraZeneca-vaccinen kom i søgelyset, da der opstod mistanke om alvorlige bivirkninger. Rundt om i Europa døde flere personer af blodpropper efter at have fået vaccinen. Herhjemme er i hvert fald én kvinde død i forbindelse med vaccinationen.

  Sundhedsmyndighederne har efterfølgende slået fast, at der kan være en sammenhæng mellem vaccinen og bivirkningerne.

 • Mens resten af Norge begynder genåbningen, må de vente i Oslo

  Den norske regering meddelte i går, at genåbningen af landet begynder i denne uge.

  Undtaget er de steder med mest smitte, og det er blandt andet i Oslo.

  - Vi kan ikke tage nogen chancer, men vi må stå igennem. De råd, vi har fået, er utvetydige. Det er ikke forsvarligt at åbne Oslo nu, siger byrådsleder Raymond Johansen.

  Der er i øjeblikket 150 patienter indlagt med covid-19 på Oslo Universitetshospital og Akershus universitetssygehus. Det er det næsthøjeste antal under pandemien, skriver NRK.

 • Melodi Grand Prix-deltager Ulla Bjerre er død

  Ulla Bjerre og Ole Bredahl ved Dansk Melodi Grand Prix 1991. . (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

  Ulla Bjerre, der var kendt fra både Dansk Melodi Grand Prix og X Factor, er død.

  Hun blev 65 år gammel, skriver Ekstra Bladet.

  Hendes mand, Rene Nielsen, fortæller til Ekstra Bladet, at Ulla Bjerre, som blev blind i 2006, var meget syg den sidste tid.

  Ulla Bjerre stillede i 1991 op i Dansk Melodi Grand Prix sammen med Ole Bredahl med sangen 'Med Eksprestog til Kina'.

  I 2011 fik hun musikalsk comeback i X Factor, hvor hun nåede frem til bootcampen.

  Ulla Bjerre efterlader sig mand, børn og børnebørn.

 • Briterne tager 45.000 teposer med til OL i Tokyo

  A cup of tea, dear?

  Få ting er så inkarneret britisk som en kop te, og det kan ses på den bagage, som den britiske OL-delegation sender til Tokyo.

  45.000 teposer ryger med, så ingen af de 370 atleter kommer til at savne den varme drik, når de sidder i Japan.

  Udover teposerne tager briterne også 7.000 poser crisps - eller bare chips - med, skriver The Guardian.

  Og atleterne får derudover spillekort og klods major-spil til at fordrive tiden mellem konkurrencerne.

  Det hele blev sendt afsted med skib i februar og lander i Tokyo efter 55 dages sejlads.

 • John Dillermand er nomineret til en Zulu Award

  John Dillermand kommer ofte i problemer på grund af sin lange diller. (Foto: DRTV © Scanpix)

  John Dillermand er en figur de fleste af os lærte at kende, da tv-serien om den langlemmede mand i starten af året fik premiere på Ramasjang.

  Figuren skabte røre blandt tv-seere og vakte opsigt i udlandet. Og nu kan John Dillermand så også kalde sig prisnomineret.

  Når der om få uger skal uddeles Zulu Awards er han nemlig nomineret i kategorien "Da vi alle sammen grinede". Det skriver tv2.dk.

  Den nyhed kunne DR's generaldirektør Marie Rørbye Rønn dele med John Dillermand himself på et Teams-møde i morges, som hun linker til på sin Twitter-profil:

 • Omkring 10.500 danskere kan snart rejse til deres svenske feriehuse, som har været plaget af indbrud

  De omkring 10.500 danskere, som ejer feriehuse i Sverige, får fra den 21. april mulighed for at rejse dertil uden at gå i karantæne ved retur.

  Ifølge foreningen Danske Torpare er der god grund til, at danskerne snart vender tilbage til feriehusene i Sverige:

  - Det er tiltrængt, for vi har hørt om en del indbrud, fordi indbrudstyvene har vidst, at danskejede ejendomme har stået tomme, siger sekretariatschef Victoria Lindtner, Danske Torpare til Ritzau.

  Torpare er svensk og betyder husmand. Foreningens medlemmer er danskere, der ejer enten et lille husmandssted (et torp, red.), en ødegård eller en skovejendom.

 • Bestyrelse i Østjysk Bolig risikerer erstatningskrav efter millionsvindel

  Bispehaven

  Efter det er kommet frem, at Østjysk Bolig, der administrerer 3.000 almennyttige boliger, har været udsat for omfattende svindel, kan der blive rejst erstatningskrav mod nogle af de beboere, der sad i boligselskabets bestyrelse.

  De kunne nemlig have forhindret i hvert fald en del af svindlen, konkluderer en advokatundersøgelse. Den har peget på, at der kan være svindlet op mod 20 millioner kroner, og flere ledende medarbejdere er meldt til politiet.

  Ikke nogen rar anklage, siger formanden for Østjysk Bolig, Katja Hillers.

  - Men jeg noterer mig, at det er foreløbige konklusioner. Og der er heller anlagt nogen erstatningssag, for så langt er undersøgerne ikke kommet.

  Ifølge advokatundersøgelsen kunne bestyrelsen have forhindret svindel for omkring en halv million kroner ved bedre tilsyn.

 • Egypten kræver milliarderstatning efter blokade af Suez-kanalen

  Det gik verden rundt, da et kæmpe containerskib sad fast i Suez-kanalen og i flere dage spærrede for den maritime færdselsåre.

  Og det kan vise sig at blive en dyr omgang for det japanske selskab, der ejer skibet. De egyptiske myndigheder mener nemlig, at det har betydet tabte indtægter og et plettet renommé for Suez-kanalen.

  Erstatningskravet lyder derfor på 5,7 milliarder kroner, og skibet, der stadig ligger i kanalen, bliver ikke givet fri, før en undersøgelse er afsluttet, og der er betalt kompensation, lyder det.

  Suezkanalen forbinder Middelhavet med Det Røde Hav og er den korteste vej mellem Asien og Europa.

 • 40.000 blomster foran Capitol Hill til minde om USA's årlige antal skuddræbte

  (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)

  40.000 silkeblomster er placeret på The National Mall foran Capitol Hill-bygningen i Washington DC.

  Kunstinstallationen med de mange blomster er et minde om det årlige antal skuddræbte i USA.

  8-årige Marie Claire Manrique går igennem de 40.000 blomster. (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)

Mere fra dr.dk