Seneste nyt
20. jan kl. 07:22

Klamydiakurven fortsætter op trods coronapandemi

Til trods for afstandskrav og færre byture grundet nedlukning af nattelivet, så slog klamydiatallene alligevel rekord blandt unge i 2020.

Det skriver Sex og Samfund i en pressemeddelelse.

I 2020 blev der konstateret 29.443 klamydiatilfælde i aldersgruppen 15-29 år, som står for omkring 85 procent af de smittede.

Det er en stigning i forhold til 2018, hvor der blev fundet 28.208 tilfælde, viser tal fra Statens Serum Institut. Der anslås desuden at være et mørketal.

Klamydiasmitten var i 2020 højest i Kolding Kommune, hvor der var 33,0 klamydiatilfælde per 1.000 unge i alderen 15-29 år. På andenpladsen ligger Vejle med 32,1, mens Aalborg deler tredjepladsen med Randers med 31,3.

Seneste nyt

 1. 12 min. siden

  Danske donationer til Ukraine runder 62 millioner kroner

  Dansk erhvervslivs donationer til FN's Flygtningeorganisation (UNHCR) i forbindelse med krigen i Ukraine er nu på 62 millioner kroner.

  Bidragene har aldrig været højere i forhold til andre konflikter i verden, skriver Dansk Industri.

  - Vi har oplevet en interesse for at hjælpe fra virksomheder og fonde, som vi aldrig har set ved tidligere konflikter. Faktisk fra samme aften, hvor Rusland gik ind i Ukraine i februar, siger Eva Raabyemagle, der er chef for UNHCR's afdeling for partnerskaber med private virksomheder i Danmark, til erhvervsmediet DI Business.

  Donationerne placerer Danmark i top-10 over lande, hvor den private sektor ønsker at hjælpe med Ukraine-krisen.

 2. 34 min. siden

  Flere kommuner vil sænke fartgrænsen i byer

  Andre kommuner vil nu køre i splitstrømmen af Københavns Kommune, der vil sænke hastigheden for bilister flere steder.

  Aarhus, Aalborg, Frederiksberg, Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Odense, Randers og Norddjurs kommuner følger nemlig trop for at få bilister til at lette foden på speederen.

  Fartnedsættelserne skal blandt andet være med til at gøre vejene mere sikre.

  Interesseorganisationen for bilister, FMD, mener, at forsøgsordningen kan give meget fin mening set ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt perspektiv, men det skal gøres de rigtige steder og ikke bare være en generel hastighedsnedsættelse i en politisk kamp mod biler.

 3. 49 min. siden

  El-sikkerheden til festivaler og byfester skal strammes op

  Der skal være mere fokus på el-sikkerhed hos flere festivaler og byfester, siger Sikkerhedsstyrelsen.

  Der skal der være styr på elektriciteten, når scenelyset blænder, radiobilerne kører, og lamperne i boderne lyser op til festivaler og byfester.

  I en pressemeddelelse skriver Sikkerhedsstyrelsen, at de sidste år gennemførte kontrol af 30 byfester, markeder og festivaler, hvor el-sikkerheden skulle forbedres hos 20 procent af dem.

  - Ofte er der godt styr på sagerne hos de helt store festivaler, hvor der er professionelle ansat til at passe på gæsterne og musikerne. Andre steder skal el-sikkerheden have et nøk opad, siger Sikkerhedsstyrelsens vicekontorchef Evy Boe Madsen.

  Sikkerhedsstyrelsen har heldigvis ikke registreret nogle el-ulykker på festivaler.

 4. I dag kl. 09:20

  Kriminalforsorgen skal betale erstatning efter indsats død

  Natten til 17. november 2017 ringede telefonerne hos Nordjyllands Politi.

  I den anden ende sad personalet i Kragskovhede Statsfængsel med en anmeldelse. En 40-årig indsat var afgået ved døden.

  Manden døde af en overdosis, og nu er det slået fast, at fængslet kan stilles til ansvar for hans død.

  Retten i Aalborg besluttede i går, at Kriminalforsorgen skal betale 975.000 kroner plus sagsomkostninger og renter til den afdødes efterladte.

  Det oplyser de efterladtes advokat til Ritzau.

  Kriminalforsorgen er desuden blevet dømt for at have brudt Menneskerettighedskonventionens artikel 2, som handler om retten til liv.

  På aftenen, hvor manden døde, burde fængselspersonalet have handlet anderledes, da en medindsat henvendte sig og fortalte, at den 40-årige havde slugt et glas metadonpiller og lagt sig til at sove.

  I stedet for at tilkalde lægehjælp hentede personalet den 40-årige i hans celle og satte ham i en isolationscelle.

 5. I dag kl. 09:02

  Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

  Virksomheden bag hjemmesiden Eltjekket.dk har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale.

  Det oplyser Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

  I stedet var hjemmesidens formål at indhente forbrugernes samtykke, så elselskaberne var i stand til at kontakte dem.

  - Det er ulovligt, hvis en hjemmeside udgiver sig for at hjælpe forbrugerne med at finde det billigste produkt, men i virkeligheden blot formidler brugernes kontaktoplysninger videre til samarbejdspartneres telefonsælgere, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

  - Hvis en forbruger ikke har givet sit samtykke til at blive kontaktet af en virksomhed, er en aftale indgået på baggrund af denne kontakt ikke bindende for forbrugeren.

  Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at Shiver Marketing har overtrådt loven om markedsføring på flere områder.

 6. I dag kl. 08:47

  Flere konfirmander vælger et alternativ til Gud

  14-årige Nina Esbjørn Søbye blev for nylig humanistisk konfirmeret. Hun fik overrakt et diplom og en rød rose i Magasinet i Odense, hvor ceremonien foregik. Foto: Anders Krogh/Humanistisk Samfund

  På fem år antallet har antallet af humanistiske konfirmationer flyttet sig fra sig fra 145 til 540.

  En af dem er 14-årige Nina Esbjørn Søbye fra Odense.

  - Jeg er ikke kristen, og jeg er heller ikke blevet døbt, og så havde jeg hørt godt om humanistisk konfirmation, siger hun om sit valg.

  Humanistisk konfirmation er et ikke-religiøst alternativ til unge, som ønsker at markere overgangsfasen fra barndom til ungdom.

 7. I dag kl. 08:31

  Zelenskyj afviser at afgive territorium: Politikerne tænker ikke på folket

  Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj talte hårdt mod USA's tidligere udenrigsminister Henry Kissinger, der tirsdag foreslog, at ukrainerne burde afgive territorie som del af fredsforhandlingerne med Rusland.

  CNN skriver, at Kissinger i en videotale til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz opfordrede til, at det bør være et mål i fredsforhandlingerne mellem Ukraine og Rusland, at der dannes grænser langs kontaktlinjerne i Donbas-regionen, så de bliver, som de var, da Rusland invaderede landet 24. februar.

  Men det talte Zelenskyj hårdt imod i en tale onsdag.

  - Uanset hvad den russiske stat gør, er der nogen, der siger: "Lad os tage hensyn til deres interesser". I år blev det igen hørt i Davos, selv om titusindvis af ukrainere bliver dræbt.

 8. I dag kl. 08:16

  Nyt i sagen: Database viste højere antal benamputationer end andre regioner

  Der har været mange advarsler i sagen om de for mange benamputationer i Region Midtjylland.

  Og der har også været advarsler i regionens egne tal, der skal sikre kvalitet i behandling.

  I Region Midtjyllands egne kvalitetsdatabaser har det fremgået, at de havde flere benambutationer end andre regioner et år efter forebyggende karkirurgi.

  Og det er ikke godt nok, hvorfor formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), har øjnene stift rettet mod tallene fra databasen.

  - Der er noget, vi skal reagere på tidligere, når vi kan se, at der er noget med kapaciteten, og noget med den aktivitet, vi foretager os, som ikke er helt i øjet, siger han.

  Koncerndirektør Ole Thomsen har som konsekvens af sagen mistet jobbet, og Region Midtjylland besluttet at lave en ekstern undersøgelse af hele forløbet.

 9. I dag kl. 07:54

  Politi: Tag bus eller tog til pokalfinale

  FC Midtjylland og Odense Boldklub skal i dag spille finale i Sydbank Pokalen 2022 på Brøndby Stadion. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Skal du mod Brøndby Stadion i dag iklædt en hvid og rød eller blå- og hvidstribet fodboldtrøje for at se pokalfinale, så vil det være en god idé at komme dertil med bus eller tog.

  Københavns Vestegns Politi er ude med en opfordring til fans, der har tænkt sig at tage bilen til kampen mellem Odense Boldklub og FC Midtjylland, om at benytte den offentlige transport i stedet.

  For der er få parkeringspladser ved stadion, og på grund af et omfattende vejarbejde med etablering af en letbane, er trafikken omlagt i området.

  Kampen fløjtes i gang klokken 15.

 10. I dag kl. 07:17

  DMI melder om blæsende dag: Lad være med at spise frokost udenfor

  Dagen byder på blæsende vejr med vekslende skydække og byger spredt over hele landet.

  Generelt får alle en del vind i dag, så lad være med at spise udenfor, lyder det fra DMI.

  Vejret vil arte sig bedst i de sydlige egne, mens nord og øst vil have flere byger.

  Temperaturen vil ligge på omkring de 10- 13 grader og når nok ikke over de 15 grader.

  Så ikke det mest behagelige Kristi Himmelfarts-vejr med lidt sol, fortæller DMI.

 11. I dag kl. 06:43

  Folketingets mobiler skal undersøges for spionprogram

  Folketingets it-afdeling skruer op for sikkerheden på folketingsmedlemmernes mobiltelefoner, så uvedkommende gæster ikke kigger med på skærmen.

  I går skrev Jyllands-Posten, at Folketinget nu opruster mod spionprogrammet Pegasus, der tidligere er blevet brugt til spionage mod Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

  - Folketinget er bekendt med Pegasus, og vi har anskaffet software til at skanne for, om Pegasus har inficeret telefoner, siger it-chefen i Folketingets Administration, Johanne Albjerg, til avisen.

  Pegasus kan installeres på en mobiltelefon, uden at brugeren gør noget. Det kan sendes til et nummer og installere sig selv. Et opkald behøver end ikke blive besvaret.

 12. I dag kl. 06:22

  11 nyfødte mister livet i brand på hospital i Senegal

  En ufattelig tragedie har ramt Senegal, hvor 11 nyfødte babyer har mistet livet i en hospitalsbrand i den vestlige del af landet.

  Det oplyser Senegals præsident, Macky Sall, på Twitter natten til torsdag dansk tid.

  - Med smerte og rædsel har jeg netop hørt om 11 nyfødte babyers død i en brand på neonatalafdelingen på det offentlige hospital i Tivaouane. Jeg udtrykker min dybfølte sympati til børnenes mødre og deres familier, skriver præsidenten.

  En neonatalafdeling bruges til at behandle for tidligt fødte babyer og syge småbørn.

  Præsidenten oplyser ikke noget om årsagen til branden. Men ifølge den senegalesiske politiker Diop Sy skyldtes den "en kortslutning".

  - Branden spredte sig meget hurtigt, siger han ifølge Ritzau.

  Tivaouanes borgmester, Demba Diop, oplyser, at det lykkedes at redde tre babyer ud af bygningen.

 13. I går kl. 23:04

  Roma vinder Conference League og sikrer Mourinho femte europæiske titel

  Som symbol på sine europæiske triumfer rakte José Mourinho fem fingre i vejret, da slutfløjtet lød i Tirana onsdag aften. (Foto: MARKO DJURICA © Ritzau Scanpix)

  Italienske AS Roma skrev et stykke fodboldhistorie onsdag aften, da Rom-klubben med en 1-0-sejr over Feyenoord blev den første vinder af Conference League.

  Nicolo Zaniolo blev matchvinder med kampens eneste mål før pausen, og derfra sørgede en solid defensiv præstation sat sammen af træner José Mourinho for at holde stand.

  Det er Romas første trofæ, siden klubben i 2008 vandt hjemlandets pokalturnering, Coppa Italia.

  Dermed cementerede Mourinho også sin status som uovervindelig, når det kommer til europæiske finaler. Han har nu stået i fem finaler og vundet alle fem.

  Uefa Cuppen og Champions League med FC Porto, Champions League med Inter, Europa League med Manchester United og nu Conference League med Roma har han på meritlisten.

  /ritzau/

 14. I går kl. 22:17

  Gerningsmand bag skoleskyderi i Texas delte kort inden angreb sin plan på Facebook

  Den 18-årige, som tirsdag skød og dræbte 19 børn og to lærere på Robb Elementary School i byen Uvalde i delstaten Texas, delte kort inden angrebet sine planer på Facebook.

  Det oplyser delstatens guvernør, Greg Abbott på et pressemøde.

  - Jeg vil skyde en grundskole, lød det ifølge guvernøren i opslaget.

  Han skrev endvidere, at han havde tænkt sig at udføre angrebet med en AR-15, som er en semiautomatisk riffel.

  Ifølge guvernøren er der indtil videre ikke noget der tyder på, at gerningsmanden havde en kriminel historik, eller at han havde haft mentale problemer. Og foruden Facebook-opslagene var der indtil angrebet ikke nogle indikationer på, at den 18-årige var til fare for andre.

 15. I går kl. 22:09

  Aalborg Håndbold tager stort skridt mod tredje DM-finale i rap

  Nikolaj Læsø blev Aalborg-topscorer med ni mål. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Vurderet ud fra dagens semifinalekampe ligner GOG og Aalborg Håndbold de bedste bud på to DM-finalister.

  Aalborg Håndbold slog sent onsdag aften Bjerringbro-Silkeborg med 24-22 i de to klubbers første semifinaleopgør, hvor der spilles først til tre point.

  Med sejren skal nordjyderne nu blot bruge et enkelt point i de to klubbers andet opgør i næste uge, hvis de forsvarende danske mestre for tredje gang i streg skal spille om det danske mesterskab.

  I 2019 og 2021 vandt Aalborg DM-guld, mens sæsonen i 2020 blev afsluttet før tid på grund af Covid-19.

  Tidligere på aftenen vandt GOG i sikker stil på hjemmebane med 33-23 over Skjern.

 16. I går kl. 21:07

  Texas-guvernør: Grænsebetjent skød formodet gerningsmand

  Guvernør i Texas Greg Abbott (nederst til venstre) taler på en pressekonference. (Foto: Aaron M. Sprecher © Ritzau Scanpix)

  Det var en grænsebetjent, der skød den formodede gerningsmand bag tirsdagens skoleskyderi i byen Uvalde i delstaten Texas. Det siger guvernør, Greg Abbott, på et pressemøde her til aften.

  - I samarbejde med de andre myndigheder løb grænsebetjenten efter gerningsmanden i et klasselokale, hvor han her skød og dræbte ham, siger Greg Abbott.

  Ifølge guvernøren blev tre betjente såret under skyderiet på skolen, hvor 19 børn og to voksne blev dræbt.

  Forinden havde gerningsmanden skudt sin bedstemor, der overlevede og var i stand til at ringe til politiet.

  Guvernør Greg Abbott forklarer desuden, at det indtil videre ikke tyder på, at gerningsmanden havde en kriminel historik, eller at han havde haft mentale problemer. Og der havde ikke været nogle advarsler om angrebet forinden.

 17. I går kl. 21:02

  Kate Moss afviser i retten beskyldning om, at Johnny Depp skulle have skubbet hende ned ad en trappe

  Kate Moss var i dag med via videolink i retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard. (Foto: EVELYN HOCKSTEIN © Ritzau Scanpix)

  Listen over kendisser, der tager plads i vidneskrænken i retssagen mellem Johnny Depp og ekskonen Amber Heard, fortsætter med at vokse.

  I dag var supermodellen Kate Moss, der var kærester med Johnny Depp mellem 1994-1998, indkaldt som vidne, skriver The Guardian.

  Via videolink afviste Kate Moss, at Johnny Depp skulle have skubbet hende ned ad en trappe under en rejse til Jamaica.

  - Han (Johnny Depp, red.) har aldrig skubbet, sparket eller kastet mig ned ad en trappe, nej, sagde hun om påstanden og tilføjede, at hun gled ned ad trappen og slog ryggen, og at Johnny Depp hjalp hende tilbage på værelset og skaffede lægehjælp.

  Kate Moss var indkaldt som vidne, da Amber Heard i retten havde påstået, at Johnny Depp netop skulle have været skyld i Kate Moss' ulykke.

  Der træffes efter planen afgørelse i retssagen på fredag.

 18. I går kl. 20:16

  GOG tog første stik i DM-semifinale, da Mathias Gidsel gjorde comeback

  Efter fire måneders skadespause var Mathias Gidsel onsdag tilbage på håndboldbanen. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

  Mathias Gidsel er blevet sin skade fra EM-bronzekampen mod Frankrig i januar kvit.

  Onsdag aften var den danske landsholdskomet tilbage i aktion, da han og GOG besejrede Skjern Håndbold med 33-23 i den første af maksimalt tre DM-semifinaler.

  På hjemmebanen i Gudme var den 23-årige dansker at finde på banen fra start, hvor han af naturlige årsager ikke var i samme vigør, som man har set på landsholdet.

  Den danske landsholdsback fik dog sat fire scoringer ind og hjalp dermed holdkammeraterne til et godt udgangspunkt.

  De to mandskaber mødes igen i Skjern om en uge, hvor GOG med en sejr eller et uafgjort resultat vil være klar til DM-finalerne.

  I den anden semifinaleduel spiller Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg senere onsdag aften ligeledes første kamp.

 19. I går kl. 19:57

  Claus Hjort Frederiksen: Sag om læk af statshemmeligheder fortsætter hos anklagemyndigheden

  Sagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) om læk af statshemmeligheder fortsætter nu hos anklagemyndigheden.

  Det oplyser Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

  Justitsministeren har ifølge Claus Hjort Frederiksen returneret hans sag til Rigsadvokaten, da der ikke kunne samles et flertal i Folketinget for at ophæve den tidligere forsvarsministers immunitet og dermed ikke kan rejses tiltale.

  - Jeg tager det oplyste til efterretning og går fremtiden i møde med sindsro.

  - Som det er fremgået af mine hidtidige udtalelser i anledning af sagen, er det min faste overbevisning, at jeg ikke har gjort noget forkert, og da slet ikke noget, der minder om landsskadelig virksomhed, skriver Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

  Det er uvist, om det betyder, at der kan blive rejst en tiltale mod Hjort, når han ikke længere er beskyttet af sin immunitet som folketingsmedlem.

  En række af Folketingets partier har ikke villet stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, da Folketinget ikke har kunnet få indsigt i sagens karakter.

 20. I går kl. 19:40

  Snydt for kontanthjælp: Politisk flertal vil have minister til at undersøge sagen

  Et politisk flertal vil nu have beskæftigelsesministeren på banen i sagen om kontanthjælpsmodtagere, der ulovligt får frataget støtte.

  Enhedslisten, SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Venstre vil have ministeren til at pålægge kommunerne at få undersøgt sagen til bunds.

  DR Nyheder kunne i går fortælle, at kommunernes it-systemer automatisk har sænket ydelsen for kontanthjælpsmodtagere, selvom de har begrænset arbejdsevne.

  - Jeg kommer til at tage fat i beskæftigelsesministeren for at høre, hvad han vil stille op, siger Samira Nawa fra de Radikale.

 21. I går kl. 19:22

  Bevæget DR-korrespondent i Uvalde: 'Det er en by i dyb sorg'

  Et voldsomt skoleskyderi fandt i går sted i den amerikanske by, Uvalde, i den sydlige del af delstaten Texas. DR’s korrespondent i USA, Lillian Gjerulf Kretz, er i dag ankommet til den sørgende by, hvor myndighederne stadig arbejder på at identificere ofre.

  - Det er en by i dyb, dyb sorg. 19 børn og to lærere på byens lokale skole er døde. Adskillige børn er stadigvæk indlagt, og nogen af dem er stadig i kritisk tilstand. Bag mig er myndighederne i gang med at kalde forældrene ind i takt med, at man forsøger at identificere de her børn, fortæller en bevæget Lillian Gjerulf Kretz.

  - Når vi taler om, at forældre har været nødt til at levere DNA-materiale, er det, fordi der blev brugt et semiautomatisk våben ved det her forfærdelige skoleskyderi, og derfor er det den slags, der skal til, for at forældrene kan finde ud af, om det er deres barn, man nu har fundet.

  Angrebet på Robb Elementary School i Uvalde er 27. gang, der er et skyderi på en amerikansk skole alene i år.

  I videoen øverst i artiklen kan du se Lillian Gjerulf Kretz berette fra Uvalde i Texas.

 22. I går kl. 18:46

  Ukraines udenrigsminister kritiserer Nato: 'De gør bogstaveligt talt ingenting'

  Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, siger, at Nato "bogstaveligt talt intet foretager sig på baggrund af Ruslands invasion af hans land".

  Kritikken af den vestlige alliance blev fremsat på Verdens Økonomiske Forum i alpebyen Davos i Schweiz, skriver Ritzau.

  - Nato som en alliance, som en institution, er røget helt ud på sidelinjen og gør bogstaveligt talt ingenting. Jeg er ked af at sige det, siger Kuleba.

  Modsat roser han EU for deres støtte til Kyiv.

  Ifølge udenrigsministeren har Bruxelles truffet "revolutionære, epokegørende beslutninger, som de ikke engang selv havde ventet at træffe."

 23. I går kl. 17:59

  Ecco regnskab viser fremgang i omsætning og indtjening

  Skofirmaet Ecco har netop offentligjort sit regnskab for 2021, og regnskabet fra Ecco Holding A/S afslører en ret markant fremgang i både omsætning og indtjening.

  Eccos omsætning stiger fra 8,6 milliarder kroner i 2020 til 10,8 milliarder kroner i 2021.

  Samtidig har Ecco formået at vende et underskud i 2020 til et trecifret millionoverskud i 2021 på 352 millioner kroner.

  Ecco har været mødt af heftig kritik, da firmaet står fast på at fortsætte sine aktiviteter i Rusland, som en række andre firmaer har valgt at trække sig fra siden Ruslands invasion af Ukraine.

  Eccos topchef, Panos Mytaros, har tidligere begrundet beslutningen med, at firmaet fastholder sine aktiviteter af hensyn til sine russiske medarbejdere.

  Det nu offentligjorte regnskab ligger forud for invasionen og kan derfor ikke aflæses i det lys.

 24. I går kl. 17:46

  Motorring 3 er igen farbar, efter havareret lastbil spærrede vejen

  En havareret lastbil skabte i eftermiddag en massiv kø på E47 Motorring 3 mellem Lyngby og Avedøre.

  Men lastbilen er nu kommet videre, og motorvejen er igen farbar.

  Der er dog stadig kø, som nu er i gang med at blive afviklet.

 25. I går kl. 16:47

  Politiet har siden dokumentar om forhold på Herlufsholm modtaget 36 henvendelser

  Siden TV2-dokumentaren, der afdækkede vold, mobning og seksuelle overgreb på Herlufsholm Kostskole, løb over skærmen, har politiet modtaget 36 henvendelser, der har forbindelse til kostskolen.

  Det oplyser Justitsministeriet i et svar til Folketinget, der er baseret på oplysninger fra Rigspolitiet.

  Der er på nuværende tidspunkt oprettet 25 anmeldelser på baggrund af de 36 henvendelser.

  23 af anmeldelserne er ifølge svaret indgivet af elever og ansatte på Herlufsholm, som i forlængelse af dokumentaren er blevet truet på livet.

  De øvrige to anmeldelser handler om forhold, der minder om dem, der beskrives i dokumentaren om forholdene på Herlufsholm, oplyser Rigspolitiet i svaret til Folketinget.

 26. I går kl. 16:34

  FBI: Iraker planlagde at dræbe tidligere præsident Bush

  En irakisk mand i USA er blevet anholdt og mistænkt for at have planlagt et attentat mod den tidligere præsident George W. Bush.

  Ifølge mediet Forbes trækker sagen tråde til Danmark, fordi den anholdte iraker skulle have fortalt en informant fra forbundspolitiet, FBI, at han ville smugle fire andre irakere ind i USA for at tage del i attentatet.

  Én af de personer skulle smugles ind fra Danmark.

  Forbes skriver, at man har oplysningen fra en ransagningskendelse. Det har ikke været muligt for DR at se kendelsen.

  DR har været i kontakt med FBI, der i en mail oplyser, at en eventuel ransagningskendelse på nuværende tidspunkt ikke er offentlig tilgængelig.

  - Som sagen skrider frem, kan flere dokumenter blive tilgængelige, lyder det i mailen.

  Politiets Efterretningstjeneste oplyser, at man ikke har nogen kommentarer.

  Planen var, at gerningsmændene skulle anskaffe sig skydevåben og en varevogn til at gennemføre attentatet.

  Selve attentatet skulle angiveligt foregå i George W. Bushs hjem i Texas.

  Ifølge de amerikanske myndigheder ønskede gruppen at dræbe den tidligere præsident som hævn for de irakere, der blev dræbt under invasionen i Irak i 2003.

  Det vides ikke, hvordan den anholdte iraker forholder sig til mistanken.

 27. I går kl. 16:28

  Havareret lastbil skaber lang kø på E47 Motorring 3

  En havareret lastbil på E47 Motorring 3 skaber i øjeblikket massiv kødannelse fra Lyngby mod Avedøre.

  Lastbilen spærrer det venstre spor i sydgående retning ved frakørsel 21 Frederikssundsvej, oplyser P4 Trafik.

  Vejdirektoratet skriver, at der er forlænget rejsetid på op til 45 minutter, og at der først forventes normal trafik først på aftenen.

 28. I går kl. 16:19

  Efter møde om abekopper: Danmark køber flere tusinde abekopper-vacciner

  Danmark vil købe flere tusinde vacciner mod abekopper for at vaccinere nære kontakter til smittede. Der er foreløbigt to konstaterede tilfælde med abekopper herhjemme.

  Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) efter et møde med sundhedsordførerne i Sundhedsministeriet.

  - På fredag modtager vi 200 vacciner mod abekopper i et samarbejde med den hollandske regering. Derudover arbejder vi på at købe 2.000-3.000 vacciner til vores beredskab.

  - Det handler ikke om en samfundsvaccine, men målrettet de nære kontakter, siger Magnus Heunicke.

  Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, er helt rolig, når det kommer til abekopper.

  - Vi har fået at vide, at der ikke er grund til panik, siger han og fortæller, at myndighederne har fortalt, at der er lav risiko for smitte og død ved abekoppe-sygdom.

  SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, har dog en anden bekymring.

  - Jeg er rigtig bekymret for, at der kan opstå stigmatisering, fordi det øjensynligt er sådan, at det primært rammer homoseksuelle mænd, siger hun og understreger behovet for information til den gruppe.

 29. I går kl. 15:19

  Amerikansk politi: Alle ofre var i samme klasselokale

  Skoleskyderiet fandt sted i byen Uvalde i delstaten Texas. (Foto: ALLISON DINNER © Ritzau Scanpix)

  Alle 21 ofre for det tragiske skoleskyderi i Uvalde i delstaten Texas befandt sig i det samme klasselokale, fortæller Christopher Olivarez, der er talsmand for politiet.

  Til det amerikanske nyhedsmedie CNN siger Olivarez, at drabsmanden barrikaderede et klasselokale for en 4. klasse, hvor han skød og dræbte 19 børn og to lærere.

  Den 18-årige mand bag skoleskyderiet blev selv dræbt af politiet.

  Under skyderiet smadrede politiet flere ruder til klasselokaler for at evakuere børn og ansatte. Herefter tvang de sig adgang til klasselokalet, hvor drabsmanden befandt sig, skriver CNN.

 30. I går kl. 15:00

  Viaplay og Discovery fjerner indhold med voldtægtsdømt realitystjerne

  Det vil ikke længere være muligt at se realitydeltageren Teitur Skoubo i en række underholdningsprogrammer fra Viaplay og Discovery.

  Det bekræfter de to underholdningsvirksomheder over for Ekstra Bladet.

  De har begge fjernet al indhold, hvori den 26-årige indgår.

  Det skyldes, at han onsdag blevet idømt to år og seks måneders fængsel for at voldtage en 25-årig kvinde i Odense i november sidste år.

  Viaplay fjerner sæsonen af 'Paradise Hotel', hvor Teitur Skoubo medvirker.

  Hos Discovery fjerner man både afsnit af de sæsoner af "Ex on the Beach" og "Singletown", som han medvirker i.

  Teitur Skoubo nægter sig dog skyldig i voldtægten og har anket dommen.

 31. I går kl. 14:47

  Amerikansk sportsstjerne berørt af skoleskyderi: 'Nu er det nok!'

  Endnu et skoleskyderi i USA kostede tirsdag aften dansk tid mindst 19 børn og to lærere livet. Den formodede gerningsmand er en 18-årig elev fra et nærliggende gymnasium i byen Uvalde i det sydlige Texas.

  Skoleskyderiet i den amerikanske by Uvalde i Texas tirsdag er ikke overraskende blevet mødt med fordømmelser og sorg over hele USA.

  Mindst 19 børn og to lærere blev dræbt, og kendte stemmer råber nu op for at få ændret den våbenlovgivning, der gør det muligt for amerikanerne at købe og mange steder bære våben.

  En af de mest markante stemmer kommer fra den verdensberømte tidligere basketball-spiller, Steve Kerr, der i dag er træner for NBA-holdet Golden State Warriors.

  På et pressemøde tirsdag talte Kerr dybt berørt om skoleskyderiet i Uvalde og krævede handling fra politikerne i Washington.

  - Hvornår gør vi noget?!

  - Jeg er træt af at sidde her og kondolere sønderknuste familier derude. Jeg er så træt… Undskyld. Beklager. Jeg er træt af øjeblikke med stilhed. Nu er det nok!

  I videoen øverst i artiklen kan du se Steve Kerrs følelsesladede pressemøde.

 32. I går kl. 14:39

  Færre sengepladser på landets supersygehuse end planlagt

  I hele Region Hovedstaden er der forsvundet 210 senge på de nye supersygehuse i forhold til de oprindelige planer.

  I de øvrige fire regioner er der i alt forsvundet 94 senge, skriver DR København.

  Alene på det kommende supersygehus ved Bispebjerg Hospital er der 98 færre sengepladser, og det bekymrer Sisse Marie Welling, der er sundheds- og omsorgsborgmester for SF i Københavns Kommune.

  - Jeg er selvfølgelig bange for, at hvis vi får færre sengepladser på Bispebjerg Hospital, så vil vi se endnu flere, der vil blive udskrevet tidligere i endnu dårligere forfatning.

 33. I går kl. 14:24

  Justitsministeriet tager risiko i sag om teledata: Politiet skal have adgang igen

  Der har gennem længere tid været debat om politiets brug af teledata i efterforskningen af alvorlig kriminalitet.

  Og i slutningen af april kunne blandt andre DR fortælle, at politiet ingen teledata fik til efterforskningen af alvorlig kriminalitet som vold og drab, fordi en EU-dom havde sat en stopper for det på grund af retten til privatliv.

  Nu har Justitsministeriet fundet frem til, hvordan politiet alligevel kan få adgang til noget teledata i sager om alvorlig kriminalitet.

  - I den situation, vi står i, synes jeg, vi samlet set er landet et sted, vi kan leve med, siger justitsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

  Efter sommerferien vil der komme et lovforslag med nye regler om logning, så de danske regler kommer til at stemme overens med EU-retten.

  Samtidig arbejder ministeriet på en midlertidig løsning, som efter forventningen fungerer før sommerferien.

  Den midlertidige løsning går på, at teleselskaberne og politiet skal iværksætte det, der kaldes målrettet logning – hvor enten teleoplysninger knyttet til en bestemt mistænkt eller et bestemt område gemmes.

  Derudover arbejder Justitsministeriet på at finde ud af, om politiet kan få adgang til et bredt udsnit af teleoplysninger i sager om alvorlig kriminalitet ved at bruge de teledata, teleselskaberne gemmer for at forbedre deres ydelser til kunderne – og ikke fordi de er logget med henblik på at opklare kriminalitet.

 34. I går kl. 13:56

  Boris Johnson: Jeg tager det fulde ansvar

  (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  I dag offentliggjorde embedskvinden, Sue Gray, en længe ventet rapport om fester i regeringskontorer under Storbritanniens coronanedlukning.

  I rapporten placerer Sue Gray ansvaret for festkulturen hos regeringstoppen, og i det britiske parlament tager premierminister, Boris Johnson, nu ansvaret for miseren.

  - Jeg vil gerne sige, at jeg tager det fulde ansvar for alt, hvad der er foregået på min vagt, siger Boris Johnson.

  - Sue Grays rapport har lagt vægt på, at det er op til lederskabet i Downing Street 10 at tage det fulde ansvar, og det gør jeg naturligvis.

  Johnson har hverken i dag eller tidligere givet udtryk for, at han overvejer at trække sig som premierminister som følge af sagen.

  - Jeg håber, at vi i dag kan lære af Sue Grays rapport, og at vi kan komme videre og fokusere på det britiske folks prioriteter, siger Johnson.

 35. I går kl. 13:43

  Snart bliver ordførere orienteret om abekopper: 'Jeg er helt rolig'

  Abekopper er kommet på dagsordenen, og efter foreløbig to smittetilfælde i Danmark holder sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), i dag møde med partiernes sundhedsordførere klokken 14.30.

  Men hos nogle af ordførerne er der ikke den store bekymring at spore forud for mødet.

  - Det er klart, at når der kommer sådan en virus her, begynder folk at spærre øjnene op. Men jeg er helt rolig i forhold til abekopper. Det er slet ikke i samme kaliber, som den forfærdelige covid, vi blev ramt af, siger Per Larsen (C).

  Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er også overbevist om en langt mindre trussel.

  - Hver gang der opstår en sygdom, som ændrer sit smittebillede, er der grund til at være opmærksom. Men jeg mener nu ikke, det ser alarmerende ud det her

 36. I går kl. 13:23

  Partygate-rapport placerer ansvar hos britisk regeringstop

  Billedet her fra Sue Grays rapport viser premierminister, Boris Johnson, ved en fest i Downing Street i november 2020 under coronanedlukningen i Storbritannien. (Foto: SUE GRAY REPORT / GOV.UK © Ritzau Scanpix)

  En længe ventet rapport om fester i regeringskontorer under Storbritanniens coronanedlukning er onsdag blevet offentliggjort.

  I rapporten, der er udarbejdet af embedskvinden Sue Gray, lyder det, at offentligheden formentlig vil blive "voldsomt skuffet" over en række brud på coronaretningslinjerne, som fandt sted på regeringsniveau.

  - De begivenheder, jeg har undersøgt, havde deltagelse af ledere fra regeringen. Mange af begivenhederne skulle ikke have være tilladt at finde sted, skriver Sue Gray i den såkaldte partygate-rapport.

  - Det øverste lederskab - både politisk og på embedsniveau - skal påtage sig ansvaret for denne kultur, lyder det i rapporten.

  Festerne, der blandt andet fandt sted ved Boris Johnsons kontor i Downing Street, har lagt hårdt pres på den britiske premierminister.

 37. I går kl. 13:19

  Bådforlis ud for Tunesien: 75 flygtninge og migranter savnes

  En proppet båd med flygtninge og migranter er kæntret ud for Tunesien i Nordafrika i dag.

  En er omkommet, og 75 meldes savnet.

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters melder Den Internationale Organisation for Flygtninge, at 24 personer er blevet reddet fra båden, der sejlede fra Zawara i Libyen.

  I løbet af de sidste måneder har flere og flere flygtninge forsøgt sig at krydse Middelhavet fra den tunesiske kyst for at komme til Italien.

  Ifølge tal fra FNs Højkommissariat for Flygtninge ankom mere end 123.000 migranter til Italien sidste år. I 2020 var det tal omkring 95.000.

 38. I går kl. 13:14

  Tivoli vil undgå for vilde koncerter og fjerner flere kunstnere fra Fredagsrock-plakaten

  Koncerterne må ikke blive for vilde, mener Tivoli.

  Derfor fjerner forlystelsesparken flere kunstnere fra fredagsrock-programmet i et forsøg på at undgå tumult blandt publikum, skriver Ritzau.

  Det betyder blandt andet, at Kesi bliver droppet, og i stedet for skal Anne Linnet spille til Fredagsrock 15. juli.

  Ude Af Kontrol og Kato får heller ikke lov til at spille til Fredagsrock.

  - Nu og her er det udtryk for, at vi ikke vil have, at det bliver for vildt med den publikumsadfærd, vi har set i år, siger Frederik Wiedemann, kulturchef og underdirektør i Tivoli, til Ritzau.

  Tivoli har oplevet denne sæson, at især unge gæster har været for fulde, har startet slåskampe og har klatret over hegnet, når der har været Fredagsrock.

  Ude Af Kontrol og Kato var planlagt til 16. september, men nu er Stine Bramsen og Freja Kirk blevet hyret til at optræde, oplyser Tivoli til Ritzau.

 39. I går kl. 12:58

  Europa-Kommissionen vil gøre det lettere at konfiskere oligarkers milliarder

  Det skal være langt lettere for EU-landene at konfiskere de aktiver, eksempelvis biler, boliger, kunstværker og luksusbåde, som russiske og belarusiske oligarker har fået indefrosset som følge af sanktionerne mod Rusland.

  Det mener Europa-Kommissionen, som blandt andet vil gøre det strafbart i hele EU at omgå EU-sanktioner.

  Hvis en russisk rigmand eksempelvis forsøger at skjule sine værdier gennem et nyoprettet skuffeselskab, skal det fremover være muligt at straffe og konfiskere aktiverne i hele unionen.

  - Vi skal sikre, at personer eller selskaber, der omgår sanktionerne, bliver holdt ansvarlige. Det er en kriminel handling og skal behandles som sådan over hele EU, siger retskommissær Didier Reynders, som også vil lukke andre smuthuller i de nuværende regler.

  Flere EU-lande har i den seneste tid talt for, at de aktiver, som lige nu er indefrosset i Europa, skal konfiskeres og bruges på at genopbygge Ukraine.

 40. I går kl. 12:23

  Rapport om fester i Downing Street er afleveret til Boris Johnson

  Den endelige rapport om fester i Downing Street er blevet afleveret til Boris Johnson. Det siger en regeringstalsmand ifølge The Guardian.

  - Vi kan bekræfte, at Sue Gray har afleveret sin endelige rapport til premierministeren, lyder det.

  - I dag bliver hele Sue Gray-rapporten *endelig* offentliggjort. Boris Johnson kommer til at kravle undskyldende hen ad gulvet i Underhuset, fordi indholdet af den ikke kommer til at være kønt. Efterfølgende pressekonference og møde med partiet med endnu flere undskyldninger, skrev DR's Storbritannien-korrespondent, Tinne Hjersing Knudsen, tidligere på Twitter.

  Boris Johnson ventes at sige ord om rapporten senere i dag. Følg seneste nyt i sagen her på dr.dk.

 41. I går kl. 12:08

  Dansk Jehovas vidne efter fem år i russisk fængsel: ' Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år'

  Dennis Christensen ankommer i Københavns Lufthavn onsdag den 25. maj 2022. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  For kort tid siden landende det danske Jehovas Vidne Dennis Christensen i Københavns Lufthavn efter fem års fængsel i Rusland.

  Og han glæder sig over, at han nu kan se sin familie og venner igen, som også er dukket op i lufthavnen.

  - Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år. Så jeg glæder mig nu til at kunne være noget for dem, siger han til DR Nyheder.

  Han er stadig iført fængselstøjet, da han lander, og netop det har et formål.

  - Jeg besluttede at komme hjem på den måde for at vise hele verden, at jeg intet har at skamme mig over. Jeg skammer mig ikke over, hvem jeg er, og jeg skammer mig ikke over det, som jeg tror på.

  I 2017 blev han anholdt under en bibellæsning med trosfæller i Rusland og i 2019 idømt seks års fængsel for at fremme religiøs ekstremisme. Men tirsdag blev han altså løsladt, og det er derfor, han nu er tilbage på dansk grund.

 42. I går kl. 11:57

  Virksomheder skal tilbagebetale coronalån for fem milliarder

  1. juni skal knap 9000 virksomheder tilbagebetale et lån, der blev gjort tilgængeligt under coronakrisen.

  Virksomhederne skal tilsammen betale et beløb på cirka 5,3 milliarder kroner, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

  Lånet, der skal betales tilbage, er det særlige "A-skattelån 3".

  Kan en virksomhed ikke betale her og nu, har man mulighed for at afdrage med en betalingsordning i op til 12 måneder.

  Men det kan være en god idé at undersøge andre alternativer, siger Skattestyrelsen.

  - Fra lovgivers side har det ikke været intentionen, at Skatteforvaltningen skal konkurrere med markedet, og derfor vil jeg gerne understrege, at en betalingsordning hos os typisk ikke er den billigste finansieringsløsning, udtaler fagdirektør i Skattestyrelsen David Fjord Nielsen.

 43. I går kl. 11:43

  Festival forbyder ’tigermis’: 'Der er mange, som ikke ved, hvordan man går på festival'

  Her er det en camp, der spiller ølbowling fra Roskilde Festival i 2018. (Foto: Sofie Mathiassen © Ritzau Scanpix)

  Du har måske siddet i bagende sol på festival og nydt et spil ølbowling, der pludselig blev afbrudt af et højt "TIGERMIS", og du måtte flyve op af campingstolen og tackle en tilfældig forbipasserende i det soltørre græs.

  Efter tre års coronaaflysninger vil festivalen, hvor gæsterne ofte er mellem 14 og 21 år, sikre en god festivaldebut for nye unge gæster, siger sikkerhedschef Peter Tanghus.

  - Vi har en særlig opmærksomhed på nye tendenser altid. Særligt i år, fordi vi ikke ved, hvad de nye tendenser er. Der er mange, som ikke ved, hvordan man går på festival, så det er vi opmærksomme på, siger han til DR.

 44. I går kl. 10:53

  Guvernør: Russerne vil udviske Sjevjerodonetsk fra Jordens overflade

  Tunge angreb med missiler og raketter regner ned over industribyen Sjevjerodonetsk i den vestlige del af den ukrainske region Luhansk, melder det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Ifølge Luhansks guvernør, Serhij Hajdaj, så er russerne nærmest ved at udviske Sjevjerodonetsk fra Jordens overflade med angrebene.

  - Situationen er enormt vanskelig, og den bliver desværre kun værre. Den forværres for hver eneste dag, der går, ja faktisk for hver eneste time, siger han.

  Sjevjerodonetsk ligger i den vestlige del af Luhansk og udgør sammen med Donetsk det område, som kaldes Donbas. Området har russerne rettet blikket mod efter en mislykket offensiv mod Kyiv.

  I går aftes sagde den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, om Sjevjerodonetsk og andre berørte byer i Donbas-regionen, at situationen er 'ekstremt svær'

  - Besætterne er ude på at ødelægge alting der, lød det fra Zelenskyj.

  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Røgen er fra et olieraffinaderi efter et angreb. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Her er en bro, der forbinder området blevet ødelagt. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Her er en bro, der forbinder området blevet ødelagt. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • TOPSHOT - A Ukranian serviceman walks at an empty road outside the city of Lysychansk in the eastern Ukranian region of Donbass, on May 22, 2022, amid Russian invasion of Ukraine. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 45. I går kl. 10:34

  Glubske rådyr æder de bornholmske haver

  Her ses en råbuk kun få meter fra villakvarteret i Rønne Syd. (Foto: Morten Volff DR Bornholm) (Foto: Foto: Morten Volff)

  Flere rådyr forvilder sig ind i haverne i de bornholmske byer og boligkvarterer, men de er grådige havegæster.

  Derfor har næstformand i Allinge-Sandvig Byforening, Anders Koefoed Larsen, været nødt til at hegne sin have ind.

  - De havde simpelthen en rute igennem min have, og de havde jo smag for alt krokus, roser, tulipaner og andre ting, og det er jo lidt ærgerligt, siger han.

  Også i Liliendal Plantecenter i Rønne klager flere kunder over de hjorte, der spiser deres planter og blomster.

  Besøg fra de uvelkomne havegæster sker i stigende grad over hele landet, lyder det fra Naturstyrelsen Bornholm.

 46. I går kl. 10:17

  To børn er kørt til tjek på hospitalet, efter skolebus kørte i grøften her til morgen

  Heldigvis kom ingen børn alvorligt til skade, da en skolebus i morges før klokken 08.00 kørte i grøften på vej til Spjald Skole nord for Brejning.

  To elever er dog kørt til tjek på sygehuset, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  - I forbindelse med en overhaling af en traktor kommer bussen ud i grøften i den modsatte af side af vejen og lægger sig ned på siden, fortæller vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

  De pårørende er underrettet, og de resterende 18 elever, som var i bussen, er kommet hen til skolen, oplyser politiet.

  Politiet efterlyste i forbindelse med ulykken føreren af den traktor, som bussen var i færd med at overhale.

  - Han har ringet ind til os nu, så ham er vi i kontakt med, fortæller vagtchefen.

 47. I går kl. 10:13

  Dansk Jehovas Vidne er landet i Danmark efter løsladelse fra russisk fængsel

  Dennis Christensen ankom til Københavns Lufthavn i dag. (Foto: Jacob Basbøl)

  Det danske jehovas vidne Dennis Christensen er netop landet i Kastrup Lufthavn, efter han i går blev løsladt efter fem år i fængsel i Rusland.

  I lufthavnen blev han mødt af både familiemedlemmer, venner og trosfæller.

  - Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år. Så jeg glæder mig nu til at kunne være noget for dem, sagde Dennis Christensen til DR Nyheder.

  Dennis Christensen blev anholdt i 2017 under en bibellæsning sammen med andre medlemmer af Jehovas vidner og blev i 2019 idømt seks års fængsel for at fremme religiøs ekstremisme. I 2020 godkendte en domstol dog en anmodning om tidlig løsladelse.

  Den resterende fængselsstraf, som på daværende tidspunkt var på 1 år og 11 måneder, blev ifølge Ritzau skiftet ud med en bødestraf på cirka 38.000 kroner.

  Afgørelsen blev anket af myndighederne, hvilket har gjort, at Dennis Christensen har måttet vente yderligere to år på sin løsladelse.

 48. I går kl. 09:50

  Nu kommer Abramovich af med klubben: Britiske myndigheder godkender milliardsalg af Chelsea

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den britiske regering har godkendt salget af den britiske Premier League-klub Chelsea.

  Det betyder, at et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen kan gennemføre et køb og blive ny ejer i stedet for russiske Roman Abramovich, skriver Ritzau.

  Todd Boehly og resten af konsortiet køber Chelsea for 4,25 milliarder pund, hvilket svarer til cirka 36,9 milliarder kroner

  Russeren købte Chelsea i 2003, men blev tvunget til at sælge klubben, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar, og han blev ramt af internationale sanktioner.

 49. I går kl. 09:27

  FDM: Fartnedsættelser i København er et forsøg på at genere bilister

  Det er et forsøg på at genere bilisterne mest muligt, når Københavns Kommune vil sætte fartgrænsen ned til 30 eller 40 km/t.

  Det mener Brancheorganisationen FDM, skriver TV 2 Lorry.

  Forslaget skal gøre det mindre attraktivt at køre bil i København, men det vil fartnedsættelserne ikke ændre, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange.

  - De folk, der kører i København, gør det jo ikke for sjov. De gør det, fordi de har et ærinde af den ene eller anden årsag, og de kører i bil, fordi det er det, der er den bedste transportmiddel til den konkrete opgave, de skal løse, siger han.

 50. I går kl. 09:04

  På lørdag er sidste chance, hvis du skal nå at brevstemme til folkeafstemningen

  Du kan stadig nå at brevstemme til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, som finder sted om en uge.

  Sidste chance for at stemme før tid, hvis du er forhindret i at møde op på dit lokale valgsted næste onsdag, er på lørdag.

  Kommunerne holder denne dag åbent mindst et sted mellem klokken 09.00 og 16.00, hvor du kan brevstemme.

  Du kan tjekke hvor på din kommunens hjemmeside, oplyser Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Er du stadig i tvivl om, hvad du skal stemme, kan du tage DR's valgtest her. Find ud af, hvor enig du er med partilederne.

Mere fra dr.dk