Seneste nyt
3. mar kl. 10:54

Klimaminister vil arbejde for, at 'næste vinter skal være fri af russisk gas'

Europas afhængighed af russisk gas har efter den russiske invasion af Ukraine været et brandvarmt emne blandt europæiske politikere.

Men nu skal der for alvor trækkes i arbejdstøjet for at få Europa henimod en situation, hvor EU-landende kan blive fri af gas fra Rusland.

- Vi må i hvert fald forberede os på, at vi næste vinter skal være fri af russisk gas i Europa. Og det har jeg heldigvis noteret mig, at EU-kommissionen også vurderer, er muligt, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Meldingen kommer efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn torsdag.

Klimaministeriet understreger, at det vil kræve, at flere svære energi-løsninger bliver til virkelighed. Blandt andet ville danskerne skulle spare på energien, og flere skal sende deres gasfyr på pension.

Seneste nyt

 1. 1 min. siden

  Ida Karstoft kroner fantastisk sæson med EM-bronze

  Den 26-årige Ida Karstoft vinder EM-bronze på 200 meter ved mesterskaberne i München.

  EM-medaljen er den blot fjerde på kvindesiden til Danmark gennem tiden.

  Fra sin startposition i bane seks løb hun i mål i tiden 22,72 sekunder. Mujinga Kambundji fra Schweiz vandt guld, og forhåndsfavoritten Dina Asher-Smith tog sig af sølvet.

  2022 har generelt været et godt år for Ida Karstoft. Tidligere på året vandt hurtigløberen Diamond League-stævnet i Oslo og har desuden slået den danske rekord, som i skrivende stund er 22,67 sekunder, utallige gange.

 2. 15 min. siden

  Suveræn nordmand vinder EM-guld i 400 meter hækkeløb

  Den olympiske mester og dobbelte verdensmester var nok en gang umulig at hamle op med.

  Karsten Warholm fra Norge sprintede og sprang fra alle konkurrenterne over de 400 meters hækkeløb i EM-finalen München. Den 26-årige atlet vandt i tiden 47,12 sekunder, hvilket tilmed var nok til at slå Harald Schmids mesterskabsrekord fra 1982.

  Warholm er desuden indehaver af verdensrekorden på samme distance. Den satte han sidste år under OL i Tokyo og lyder på 45,94 sekunder.

 3. 41 min. siden

  Mand behandles på Rigshospitalet efter flere knivstik i Næstved

  En 31-årig mand er blevet såret af flere knivstik i Næstved sidst på eftermiddagen, og en formodet gerningsmand er anholdt. Politiet sigter ham for forsøg på manddrab.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Den 31-årige mand bliver fredag aften behandlet på Rigshospitalet.

  Efterforskningslederen kender ikke nærmere til hans tilstand, men fortæller at de to mænd har forudgående kendskab til hinanden.

  Den anholdte er 23 år gammel. Det forventes, at han bliver stillet for en dommer i morgen.

  Lederen af efterforskningen ønsker ikke at udtale sig om årsagen til overfaldet, men hun slår fast, at det ikke er en sag om bandekriminalitet.

 4. 49 min. siden

  Manchester United henter brasiliansk stjernespiller i Real Madrid

  Casemiro har spillet i Real Madrid siden 2013. (Foto: MOLLY DARLINGTON © Ritzau Scanpix)

  Manchester United køber den brasilianske midtbanespiller Casemiro i Real Madrid.

  Det oplyser den engelske klub på sin hjemmeside.

  Den femdobbelte Champions League-vinder har spillet i Spaniens hovedstad siden 2013, da han skiftede fra portugisiske Porto.

  Casemiro mangler at gennemgå et lægetjek, ligesom han og Manchester United skal blive enige om de personlige vilkår i den 30-årige brasilianers kontrakt.

  Han har spillet 336 kampe for Real Madrid og har desuden vundet det spanske mesterskab tre gange.

 5. I dag kl. 21:20

  Svensk politi: En person er dræbt efter skyderi i Malmø

  En mand er dræbt efter et skyderi i shoppingcentret Emporia i Malmø her til aften.

  Det skriver svensk politi på sin hjemmeside.

  Politiet skriver desuden, at den formodede gerningsmand er anholdt, og at der er tale om en teenagedreng.

  Ud over den dræbte mand blev en kvinde såret under skyderiet. Hun bliver lige nu behandlet på hospitalet, skriver svensk politi.

  Politiets vurdering er på nuværende tidspunkt, at hændelsen har tilknytning til det kriminelle miljø.

 6. I dag kl. 21:10

  Livstidsdom til gidseltager fra 'The Beatles' falder på en særlig dag

  Den 34-årige El Shafee Elsheikh fik i dag en livstidsdom af den amerikanske føderale domstol for sine handlinger som en del af torturgruppen "The Beatles", der hører under den militante gruppe Islamisk Stat.

  Torturgruppen stod bag kidnapninger, mens de forsøgte at forhandle om løsesummer og henrettede britiske og amerikanske gidsler. Blandt gidslerne var danske Daniel Rye, som blev løsladt i 2014, og så var der fire amerikanere - heriblandt journalisten James Foley - der alle blev dræbt.

  Og dommen til El Shafee Elsheikh falder på en særlig dag.

  - Det er en stille retfærdighed, at lige præcis i dag den 19. august, hvor det er otte-året for drabet på den amerikanske journalist James Foley, der får en af hans fangevogtere livstid i retten i USA, fortæller DR’s mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård.

 7. I dag kl. 21:06

  FCK gjorde kål på oprykkerne fra Lyngby i Superligaen

  Pep Biel scorede sit femte ligamål i denne Superliga-sæson. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Lyngby skulle fredag aften forsøge at sikre sig sæsonens første sejr i årets Superliga, da de på hjemmebane tog i mod de danske mestre fra FC København.

  Det blev dog ikke til det ønskede resultat for hjemmeholdet, som måtte se sig slået med 3-0.

  Løverne, som senest slog tyrkiske Trabzonspor i første opgør i kvalifikationen til Champions League, kom planmæssigt fra start, da svenske Viktor Claesson allerede efter et kvarters spil passerede Frederik Ibsen i Lyngbymålet.

  1-0 forblev stillingen ved pausefløjtet, men i anden halvelg punkterede FCK hurtigt opgøret.

  Først ved en straffesparkscoring af Pep Biel, efter en forseelse der dog lige skulle igennem et VAR-syn. Og blot to minutter efter var svenske Claesson igen på spil.

  Han opsnappede en sløset Lyngby-aflevering, og så styrede han direkte mod mål og scorede.

  Kampen sluttede 3-0 til FCK. Resultatet betyder, at Lyngby fortsat er uden sejr efter sæsonens foreløbige seks kampe, og de ligger aktuelt nummer 11 med to point.

  FCK rykker op på fjerdepladsen med ni point.

  Se målene fra kampen i videoen herunder:

 8. I dag kl. 20:02

  Tre danskere ror sig i kajakfinalen ved EM

  Der er gode muligheder for danske medaljer ved EM i kajak i München. Og det gælder både for herrerne og kvinderne.

  Fredag roede hele tre danskere sig videre til finalen ved det såkaldte European Championships, som er en samling af forskellige europamesterskaber.

  Emma Aastrand Jørgensen sluttede som nummer to i sin semifinale ved kvindernes 500 meter single-kajak, blot et halvt sekund fra førstepladsen.

  I mændendes 500 meter to'er kajak formåede René Holten og Victor Aasmul at gøre hende kunsten efter, da de også sluttede to'er i deres heat.

  Du kan følge European Championships på DR2, DRTV eller her på dr.dk.

  Emma Aastrand Jørgensen ror finale søndag klokken 13:21, og mændene skal igang klokken 13:43 samme dag.

 9. I dag kl. 19:54

  Kronprinsparret tager med, når Danmark vil i FN's Sikkerhedsråd

  Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary rejser til New York, når Danmark lancerer sit kandidatur til en plads i FN's Sikkerhedsråd for perioden 2025-26.

  Det skriver Kongehuset på dets hjemmeside.

  Det sker, når FN's Generalforsamling åbner til september. Under opholdet vil kronprinsparret desuden deltage i en række arrangementer og møder med fokus på FN's 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling, skriver Kongehuset.

  Siden 2021 har det været et officielt målt for Danmark at få en plads i sikkerhedsrådet, der er et af FN's vigtigste organer.

  Danmark har fire gange tidligere været en del af sikkerhedsrådet. Senest var i 2005-2006.

  FN's Sikkerhedsråd har 15 medlemmer. Fem lande er faste medlemmer, mens de ti andre pladser besættes for to år ad gangen.

 10. I dag kl. 19:44

  Danskere var på familietur i Malmø - pludselig råbte folk 'skud, skud, skud'

  Der var mange mennesker i det store shoppingcenter Emporia i Malmø sidst på eftermiddagen, da der pludselig skete et skyderi.

  Også danskere var til stede. En af dem var Thorsten Lyck.

  - Vi står ved kassen, og pludselig stormer nogle folk ned ad rulletrappen og råber "skud, skud, skud", siger han.

  Efterfølgende løber de ud af nødudgangen. Tankerne var selvfølgelig hurtigt på, hvad der skete i Field's på Amager tidligere på sommeren.

  - Panik. Vi tænker på Field's. Vi har kun set Field's i fjernsynet. Der var vi oprørt. Nu er vi selv inde i sådan noget. Det er lidt mærkeligt, siger han.

  Det svenske politi oplyser, at de har anholdt en person, og at to personer er kommet til skade. I øjeblikket betragter de det som et skyderi, der har forbindelse til det kriminelle miljø.

 11. I dag kl. 19:04

  Se de vilde spring: Dansker bliver nummer seks ved EM i high-diving

  Der skal en pæn portion mod til at stille sig op på en platform tyve meter over vandet, vende ryggen til og så kaste sig ud i et spring med to baglæns saltomotaler, inden du ryger i poolen.

  Ikke desto mindre var det blandt andet det, som danske Annika Bornebusch præsterede, da hun blev nummer seks i disciplinen high-diving ved European Championships.

  Danskeren havde to glimrende spring i konkurrencen, men hun var ikke tæt på at slå den vindende italiener, Elisa Cosetti, der fik 227,3 point.

  Det var næsten 100 point mere end danskeren.

  Du kan se Annika Bornebusch springe i videoen herunder.

 12. I dag kl. 18:47

  To personer er kørt på hospitalet efter skyderi i shoppingcenter i Malmø - en person pågrebet

  Sidst på eftermiddagen har der været et skyderi i Emporia, der er et shoppingcenter i Malmø. Det svenske politi skriver, at en person er blevet pågrebet i forbindelse med skyderiet.

  Region Skåne skriver, at to personer er kommet til skade i forbindelse med skyderiet, og blandt dem er en kvinde kommet alvorligt til skade.

  SOS Alarm, der driver den svenske alarmcentral, bekræfter over for det svenske medie SVT, at to personer er blevet kørt til hospitalet med ambulance efter skyderiet.

  Det er endnu uvist, om flere skulle være kommet til skade, og hvad status er på de to personer, der er kommet til skade.

  Politiet skriver på hjemmesiden, at de i øjeblikket vurderer, at hændelsen har tilknytning til det kriminelle miljø.

 13. I dag kl. 18:27

  Mountainbike-rytteren Sebastian Carstensen Fini napper EM-sølv

  Sebastian Fini Carstensen vandt fredag EM-sølv for anden gang i sin karriere. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Ritzau Scanpix)

  Sebastian Carstensen Fini er Europas næstbedste på en mountainbike.

  Fredag nappede danskeren sølv i EM-finalen i München, der blev vundet af en suveræn Thomas Pidcock fra Storbritannien.

  - Det er en kæmpeforløsning at vinde sølv til EM. Jeg gjorde det sidste år, og det er bare endnu et bevis på, at jeg har et højt niveau.

  - Det betyder sindssygt meget, og jeg tager det med videre til VM i næste uge, hvor jeg er fuld af motivation.

  Den 27-årige københavner var 1 time og 18 minutter om at køre de 34,9 kilometer og var dermed 11 sekunder langsommere end Pidcock på førstepladsen. Flilippo Colombo fra Schweiz tog sig af bronzemedaljen.

 14. I dag kl. 18:25

  Forsvarsadvokater i 'Operation Greed' har kostet over 50 millioner kroner

  50.318.081 kroner.

  Så mange penge er der blevet udbetalt i salærer til både nuværende og fratrådte forsvarsadvokater i den såkaldte Operation Greed-sag.

  Det oplyser Københavns Byret i dag til Ritzau.

  De høje advokatsalærer er endnu et tegn på en historisk svindelsag, hvor der blev svindlet for cirka 800 millioner kroner.

  I går blev 16 personer idømt samlet mere end 61 års fængsel og fik bøder for samlet 875 millioner kroner. Hovedparten af de tiltalte har styret en virksomhed, hvor de via falske virksomheder i ind- og udland har udstedt falske fakturaer til rigtige virksomheder i Danmark

  Sagen har "omfattet et sagsmateriale af et helt ekstraordinært stort omfang", bemærker byretten selv i en pressemeddelelse.

  Første retsmøde i sagen fandt sted i december 2018, og det blev til i alt 153 retsmøder, før der endelig faldt dom i går.

 15. I dag kl. 18:14

  Livstidsdom til medlem af torturgruppen 'The Beatles'

  Den britiske statsborger El Shaffe Elsheikh har fået en fængselsdom på livstid. Det skriver det britiske medie BBC.

  Han var en af Islamisk Stats fire torturbødler i gruppen, der er blevet kendt som "The Beatles".

  Han var en del af den gruppe, som holdt danske Daniel Rye som fange.

  Det menes, at El Shaffe Elsheikhs handlinger har resulteret i fire drab på amerikanske gidsler.

 16. I dag kl. 17:43

  Skyderi i indkøbscenter i Malmø

  Skyderiet i indkøbscenteret har tvunget folk ud af Emporia. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Ritzau Scanpix)

  Her til eftermiddag har der været et skyderi i indkøbscenteret Emporia, der ligger i Malmø. Det bekræfter det svenske politi på deres hjemmeside ifølge Expessen.

  - Der har været et skyderi i indkøbscenteret Emporia i Malmø. Politiet er til stede med et stort antal ressourcer, og området er afspærret, skriver politiet.

  Det er endnu ikke nogle meldinger om, hvorvidt personer skulle være kommet til skade i forbindelse med skyderiet.

  Politiets pressetalsperson har også udtalt sig til Expressen.

  - Der er ingen igangværende hændelse lige nu, men der har været et skyderi. Vi er på stedet med et stort antal ressourcer, siger Jimmy Modin til det svenske medie.

  Opdateres.

 17. I dag kl. 17:27

  Belgisk stjernesprinter vinder fjerde etape af PostNord Danmark Rundt

  Jasper Philipsen fra Alpecin-Deceuninck vandt på den næstsidste etape af Danmark Rundt. (Foto: Belga © LUC CLAESSEN/Belga)

  I et kort øjeblik lignede det, at danske Magnus Cort ville nappe etapesejren efter et listigt angreb kort før mål, men fjerde etape af PostNord Danmark Rundt sluttede med en massespurt.

  Her var belgiske Jasper Philipsen den hurtigste rytter. Alpecin-rytteren tog til Danmark i god form efter to etapesejre i Tour de France.

  Toppen af klassementet er uændret, hvor amerikanske Magnus Sheffield fører løbet inden den sidste etape lørdag middag. Franske Christophe Laporte er toer, mens Mattias Skjelmose indtager tredjepladsen.

  Lørdag skal rytterne ud på den sidste etape af PostNord Danmark Rundt, når der er mål i Vejle. Du kan se femte etape fra klokken 12.15 på DR1.

 18. I dag kl. 17:21

  81-årig dansk kvinde anholdt for narkosmugling i Polen

  En 81-årig kvinde fra Danmark er blevet anholdt i Warszawas Frederic Chopin-lufthavn for at være i besiddelse af hele fem kilo heroin.

  Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Ekstra Bladet.

  - Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er tilbageholdt i Polen, og Udenrigsministeriet yder konsulær bistand. Udenrigsministeriet kan ikke bidrage med yderligere oplysninger pga. tavshedspligt i personsager, skriver de.

  Ifølge nyhedsbureauet AP blev kvindens kuffert undersøgt, fordi hendes adfærd og rejseplan vakte undren.

  Kvinden rejste fra Malawi og Kenya med stop i Doha og Warszawa mod Canada.

  I kufferten fandt toldbetjente de fem kilo heroin gemt under en falsk bund. Ifølge AP anslår polske myndigheder, at stofferne har en værdi på 515.000 dollar, svarende til godt 3,8 millioner kroner.

 19. I dag kl. 17:15

  Manglende vind i Danmark udskyder sejlsportens svar på Formel 1

  Fredagens SailGP-sejladser i København kom aldrig i gang på grund af manglende vind. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  SailGP, der er sejlsportens svar på Formel 1, vendte fredag tilbage til Danmark, men bådene kom aldrig i aktion.

  Manglede vind i København betød således, at arrangørerne måtte opgive at sætte gang i det første af tre planlagte heats fredag eftermiddag.

  Det skriver SailGP på sin hjemmeside.

  I stedet er planen nu at gennemføre tre heats lørdag eftermiddag, hvor der gerne skulle komme mere gang i vinden, og afgøre grandprixet ud fra dem.

  Normalt består et grandprix af fem heats og et finaleheat.

  /ritzau/

 20. I dag kl. 17:14

  Lars Løkke stiller igen op i Sjællands Storkreds

  Når et kommende folketingsvalg bliver udskrevet, bliver tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen igen at finde på stemmesedlen i Sjællands Storkreds.

  Det skriver Sjællandske Medier.

  Løkkes nye parti, Moderaterne, offentliggør ellers først i morgen, hvor deres 41 kandidater stiller op i landet. Men i dag løftede partiformanden sløret for, at han igen stiller op i samme valgkreds, hvor han siden 2012 har været opstillet for Venstre.

  Det sagde han efter en debat på Folkemøde Møn, hvor han samtidig afviste at ville indgå i en regering med Inger Støjberg.

  I den seneste meningsmåling fra Epinion foretaget for DR står Moderaterne til at få 3,1 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det kan omsættes til fem mandater.

 21. I dag kl. 17:01

  Møde giver forsigtig optimisme om Chromebooks i Helsingør Kommune

  I går var borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær (K) langt fra tilfreds med, at Datatilsynet ikke ville tillade folkeskoler i kommunen at bruge Chromebooks i undervisningen.

  Fredag formiddag har der været afholdt møde mellem Helsingør Kommune, Datatilsynet, Kommunernes Landsforening, Styrelsen for IT og Læring og advokatfirmaet Bech-Bruun.

  Og der er nu grund til forsigtig optimisme. Det oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

  Her står der blandt andet, at der er blevet drøftet mulige løsninger, og at parterne blev enige om, at der kan arbejdes omkring en løsning, som betyder, at eleverne i Helsingør Kommune snart kan bruge Chromebooks igen.

  Lærere og pædagoger må fortsat benytte dem på arbejdet.

  Datatilsynet oplyste i går, at Helsingør Kommune ikke har leveret tilfredsstillende dokumentation for, at børns data ikke bliver brugt forkert.

 22. I dag kl. 16:41

  Danske Gymnasier: Vi skal have nye værktøjer mod eksamenssnyd

  Et it-system, der forhindrer gymnasieelever i at snyde til eksamen, skal sløjfes.

  Sådan lød det tidligere i dag fra Børne- og Undervisningsministeriet, der vil droppe it-systemet Den Digitale Prøvevagt.

  I foreningen Danske Gymnasier er man enig i beslutningen om at droppe systemet, da det har fået alvorlig kritik af Datatilsynet for behandlingen af elevernes personoplysninger.

  Dog er der stadig behov for værktøjer til at forhindre eksamenssnyd siger Danske Gymnasiers formand, Henrik Nevers.

  - Set fra vores side er der ingen tvivl om, at der selvfølgelig skal være styr på datasikkerheden. På den anden side må vi også sige, at vi står med det reelle problem, at det er muligt at snyde, siger han til Ritzau.

  Den Digitale Prøvevagt skal installeres på elevernes computere, og derfor kunne deres personoplysninger komme i fare.

  Derfor foreslår Henrik Nevers blandt andet, at eleverne kan bruge computere fra skolerne til eksamen.

 23. I dag kl. 16:21

  Britisk cykelrytter smadrer timerekorden med knap 500 meter

  Briten Dan Bigham slog timerekorden i cykling. Han cyklede 55 kilometer og 548 meter i Schweiz. (Foto: John Walton © PA Wire/PA Images)

  Dan Bigham blev fredag indehaver af en legendarisk rekord.

  Den britiske cykelrytter slog timerekorden, da han tilbagelagde omkring 55,548 kilometer på en time i Schweiz. Han slår dermed Victor Campenaerts' rekord fra 2019 på 55,089 kilometer.

  - Det føltes virkelig godt. I de sidste fem minutter blev jeg bekymret for at styrte eller punktere, for du har ikke tid til at komme tilbage, siger Dan Bigham i et interview efterfølgende.

  Til dagligt er Dan Bigham performance ingeniør for World Tour-holdet Ineos Grenadiers og arbejdede sidste år for det danske banelandshold, men er også selv ferm på en cykel. I starten af august deltog den 30-årige brite i Commonwealth Games, hvor han vandt sølv i holdforfølgelse.

  I 1968 var den danske cykelrytter Ole Ritter indehaver af rekorden, som lød på 48,653 kilometer. Den blev slået i 1972 af den belgiske stjerne Eddy Merckx' 49,431 kilometer.

 24. I dag kl. 16:10

  'Sæt klimaet på stand-by', mener landboformand om krav om braklægning af marker

  Det huer ikke formanden for Vestjysk Landboforening, at landmænd stadig skal sørge for, at en del af deres marker står hen uden afgrøder næste år.

  Det frustrerer Søren Christensen, der er formand for Vestjysk Landboforening

  - På et eller andet tidspunkt er vi nødt til at gøre noget. Med den situation vi står i, tror jeg ikke, fødevarer lige bliver billigere. Så spørgsmålet er, om vi skal hjælpe hinanden og så prøve at sætte klimaet lidt på stand-by, siger han.

  Både regeringen og blå blok var ellers klar til at udskyde kravet.

 25. I dag kl. 15:52

  Den finske statsminister har taget en narkotest

  Den finske statsminister, Sanna Marin, har taget en narkotest. (Foto: MATIAS HONKAMAA © Ritzau Scanpix)

  Den finske statsminister, Sanna Marin, er endt i et politisk stormvejr på grund af en video af hende og nogle venner, der fester og danser.

  På videoen kan man ifølge finske medier høre en eller flere personer, der siger noget, der kan tolkes som en reference til kokain, og det har fået medlem af det finske Centerpartiet Mikko Kärnä, der ellers støtter regeringen, til at opfordre Sanna Marin til at fremvise en negativ narkotest.

  Den test er nu taget. Det oplyser Sanna Marin på et pressemøde.

  - Jeg har taget en narkotest i dag, hvis resultater vil foreligge om cirka en uge, siger hun ifølge Ritzau.

 26. I dag kl. 15:50

  Whistleblower kritiserer undersøgelse af kulturen i Nyborg Kommune

  Et brev fra en whistleblower kaster en skarp og harsk kritik over den netop afsluttede undersøgelse af kulturen i Nyborg Kommune.

  Det anonyme brev skrevet på vegne af en gruppe medarbejdere er sendt til partierne i Nyborg Byråd samt flere medier - blandt andet DR Fyn.

  I brevet kritiseres en række forhold og omstændigheder omkring undersøgelsen, der er foretaget af det kommunale konsulentfirma Komponent.

  Undersøgelsen blev iværksat, efter en anonym medarbejder beskrev kulturen i kommunen som "syg" og "rådden" ovenpå en sag om krænkelser ved en julefrokost.

  Komponent konkluderede i undersøgelsen, at der "ikke er, eller har været, tale om en generel krænkelseskultur i Nyborg Kommune", men der var på flere områder plads til forbedringer i kommunens arbejdsgange.

  Men den konklusion er whistlebloweren langt fra enig i.

  DR Fyn har været i kontakt med gruppeformændene i byrådet, der bekræfter at have modtaget brevet.

 27. I dag kl. 15:25

  Første kvinde i Danmark smittet med abekopper

  Den første kvinde i Danmark testet positiv for abekopper.

  Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

  Hovedparten af de hidtidige smittetilfælde har været blandt mænd, der har sex med andre mænd. Men ifølge SSI er det ikke overraskende, at der nu er fundet et smittetilfælde hos en kvinde.

  Det ændrer dog ikke sundhedsmyndighedernes fokus på den primære risikogruppe.

  - Det er fortsat her, vi skal have fokus på forebyggelse. Men tilfældet viser, at abekopper principielt kan ramme alle grupper i samfundet, udtaler direktør Henrik Ullum.

  Der er tale om et isoleret tilfælde af smitte hos en kvinde, som Styrelsen for Patientsikkerhed er ved at smitteopspore.

  Internationalt er der også set smittetilfælde blandt kvinder. Ifølge WHO er, eller har der været, 176 kvinder smittet med abekopper i udbruddet 2022. Det svarer til cirka 1,1 procent kvinder, skriver SSI.

 28. I dag kl. 15:06

  Mindst 13 dræbt i Syrien efter angreb med tungt artilleri

  Uroen tager til i det nordlige Syrien, hvor der er kampe mellem prosyriske og protyrkiske grupper. Senest er 13 blevet dræbt og 30 såret under kampe med tungt artilleri fredag. Det skriver AFP.

  En korrespondent for AFP siger ifølge Ritzau, at et angreb var rettet mod en markedsplads i den oprørskontrollerede grænseby Al-Bab. Her blev mindst ni dræbt.

  Den syriske observationsstyrke Sohr og nødhjælpsorganisationen Hvide Hjelme bekræfter, at der har været flere angreb, hvor kurdiskledede syriske demokratiske styrker kæmper mod protyrkiske styrker.

  Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har truet med en ny militær operation rettet mod en kurdisk milits på den syriske side af grænsen.

  Tyrkiet har tidligere gennemført tre store militæroperationer på den syriske side af grænsen.

 29. I dag kl. 15:05

  Venstre vil give 3.000 kroner i skattelettelse til fuldtidsansatte

  3.000 kr.

  Så meget vil Venstre give i skattelettelser til alle fundtidsansatte. Det fremgår af et nyt skatteudspil, som Venstre i dag fremlagde på partiets sommergruppemøde i Helsingør.

  Det skal ifølge Venstre give et incitament til at gå fra deltid til fuldtid og kan give mere arbejdskraft, som der er mangel på.

  Og på dagens pressemøde blev Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, spurgt til, om en skattelettelse på 250 kroner om måneden er nok til at få flere til at gå fra deltid til fuldtid.

  - Jeg tror på, at en skattelettelse til en husstand, hvor der er to voksne, på 6000 kroner om året, er noget, der kan mærkes. Hvis man ikke tror det, får man for høj en løn, sagde han.

 30. I dag kl. 14:24

  Jonas Vingegaard har haft brug for at slappe af efter Tour-triumfen: 'Har ligget på sofaen'

  Jonas Vingegaard trådte godt og grundigt til i pedalerne i årets Tour de France, og han endte også med at vinde hele løbet.

  Og efter løbets afslutning blev den unge danske cykelrytter fejret på bedste manér på Rådhuspladsen, i Tivoli og hjemme i Glyngøre.

  En vild juli måned har det været, og i tiden efter verdens største cykelløb har Jonas Vingegaard også haft brug for at slappe af. Det fortæller han i et interview ved starten af fjerde etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt.

  - Jeg har ligget på sofaen og nydt tiden. Jeg har slappet af og fået restitueret godt og egentlig bare ikke lavet så meget, siger Jonas Vingegaard til DR Sporten.

  Og det har der da også været brug for, fortæller han.

  - Det er mest mentalt, at man er bombet oven på et Tour de France. Det er meget at skulle være i medierne og med fans hver dag, så man bliver træt. Selvfølgelig er det mega fedt, men man bliver også træt, siger Jonas Vingegaard.

  Du kan følge fjerde etape af PostNord Danmark Rundt på dr.dk og DR1.

 31. I dag kl. 13:57

  Ellemann-Jensen er åben for Støjberg som minister: 'Vi har respekt for vælgernes dom'

  Jakob Ellemann-Jensen er åben for at have Inger Støjberg med i regeringen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen (V), er klar på at samarbejde med Inger Støjberg og endda gøre hende til minister.

  Det fortæller han på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Helsingør.

  - Vi stemte Inger Støjberg ud af Folketinget, for man kan ikke sidde i Folketinget og afsone en fængselsdom. Men vi sagde også, at hvis hun kommer i Folketinget igen, vil vi have respekt for vælgernes dom. Andet vil være udemokratisk. Og hvis man kan vælges til Folketinget, kan man også være minister, siger partifomanden.

  Inger Støjberg fik en dom på 60 dages fængsel for blandt andet at lyve for Folketinget.

  Jakob Ellemann-Jensen sagde samtidig på pressemødet, at han godt kan se sig selv i en regering med De Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, som statsminister, og det samme den anden vej.

 32. I dag kl. 13:40

  Advarsel om 'ekstremt omfattende og langvarig regn' i Bayern

  Tyske meteorologer advarer nu om ekstrem regn i delstaten Bayern og andre sydlige områder af landet.

  Vejrtjenesten DWD advarer om "ekstremt omfattende og langvarig regn" langs de nedre dele af Alperne.

  - Der kan falde så meget som 140 millimeter i en periode på 48 timer, hedder det.

  Regnen kommer efter to måneder med tørke og næsten ingen nedbør i store dele af Central- og Sydeuropa.

 33. I dag kl. 13:21

  Nye bøger skal forbedre børns sprog

  En undersøgelse foretaget af Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkingenhed konkluderede tidligere i år, at hvert femte barn herhjemme har sproglige vanskeligheder, har svært ved at forstå dansk og fange hvordan bogstaver lyder.

  Derfor skal bøger som Mimbo Jimbo, Alfons Åberg, Pippi Langstrømpe og Cirkeline nu ind i vuggestuer, børnehaver og SFO'er for at hjælpe børn med deres sprog.

  I et nyt forskningsprojekt fra Slots- og Kulturstyrelsen, der hedder BOGglad har kommuner mulighed for at søge midler til indkøb af bøger til vuggestuer, dagplejer, børnehaver, SFO'er og klubber.

  Bøgerne er såkaldte læringsbøger, hvor børn og pædagog taler om det, der foregår på siderne.

 34. I dag kl. 13:08

  Trods fødevaremangel: Landmænd skal holde marker fri for afgrøder

  De danske landmænd slipper ikke for at holde deres marker fri for afgrøder allerede næste år.

  EU-kommisionen har ellers givet mulighed for at udsætte et krav om braklægning til 2024 på grund af den fødevaremangel, der er opstået i kølvandet på krigen i Ukraine. Og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var klar til at gribe den mulighed.

  Men forligskredsen bag landbrugsaftalen bakker ikke op. Derfor skal de danske landmænd allerede fra årsskiftet braklægge fire procent af deres opdyrkede areal, mens en tredjedel af arealet skal have en ny afgrøde hvert år.

  - Jeg kan ærgre mig over det her, men det er ikke sådan, jeg ligger vågen om natten. For heldigvis er der andre løsninger på det her problem, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

 35. I dag kl. 12:29

  Kriminelle drev falsk politistation i Indien i otte måneder

  Uniformerne og politiskiltene var falske, men våbnene var deres egne.

  Flere medlemmer af en kriminel bande i det østlige Indien er blevet anholdt, efter at de gennem flere måneder har udgivet sig for at være politibetjente på en falsk politistation for at presse penge ud af almindelige borgere.

  Banden i byen Banka tjente penge på politistationen i en periode på omkring otte måneder, inden det lokale politi fik færten af deres aktiviteter, oplyser embedsmanden D.C. Srivastava til nyhedsbureauet AFP.

  På den falske politistation, som lå nogle få hundrede meter fra byens rigtige politistation, tog svindlerne imod penge fra personer, der anmeldte tyverier, eller som søgte efter boliger i et af delstatens boligprogrammer.

  Svindelnummeret blev afsløret onsdag, da en ægte politimand så to mænd i politiuniformer med forkerte pistoler.

 36. I dag kl. 12:18

  Dokumentarist Lars Engels er død

  Lars Engels optog mange af sine dokumentarfilm på Vesterbro i København. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Scanpix Nordfoto)

  Dokumentarfilminstruktøren Lars Engels, der står bag flere film om samfundets sociale skyggesider, er død.

  Det oplyser familien i en dødsannonce i Politiken.

  Lars Engels blev 80 år gammel og lavede blandt andet film om prostitution og narkomani. Han er kendt for film som "Pigerne på Halmtorvet", "Dømt til behandling" og "Piger i Vestre Fængsel".

  Lars Engels var oprindeligt uddannet kemilærer, inden han i 1976 blev uddannet fra Den Danske Filmskole.

  Samme år blev han ansat i DR, hvor han indtil 2005 nåede at instruere omkring 60 dokumentarfilm.

 37. I dag kl. 12:16

  Regeringen vil sløjfe overvågning af eksamenssnyd

  For at komme snyd til livs, når gymnasieelever skulle til prøver, indførte regeringen i 2019 Den Digitale Prøvevagt, der blev udviklet til at kigge eleverne over skulderen.

  Men nu vil regeringen droppe den digitale overvågning igen.

  Programmet er udviklet af Undervisningsministeriet og fungerer på den måde, at eleverne installerer den på deres computere op til en eksamen, hvor programmet så følger med i aktiviteten på computeren under eksamen.

  I en pressemeddelelse fra Børne- og Undervisningsministeriet udtaler Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at systemet ikke lever op forventningerne og gør eleverne usikre.

  - Vi bør finde andre veje til at bekæmpe snyd, lyder det.

  Programmet har været på pause, efter det i sin generalprøve i 2019 fik alvorlig kritik af Datatilsynet for behandlingen af elevernes personoplysninger. Også landets elevorganisationer protesterede.

  Prøvevagten har kostet 4,9 millioner kroner at udvikle.

 38. I dag kl. 11:38

  Apple: Opdatér din iPhone og iPad

  Apple vil gerne have dig til at opdatere styresystemet på din iPhone og iPad med det samme, efter de har fundet sikkerhedshuller. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Hvis du er en af dem, der har en iPhone i lommen eller en iPad i stuen, så kan det være en god ide at opdatere deres styresystem inde i 'indstillinger' med det samme.

  Apple advarer nemlig mod to sikkerhedshuller i deres telefoner og tablets, der gør det muligt for andre at tage kontrol over din enhed, skriver Ritzau.

  Begge problemer skulle være løst i den udgave af styresystemet iOS med versionsnummeret 15.6.1, som er tilgængelig nu.

 39. I dag kl. 11:22

  Nordkorea afviser 'absurd' forslag om atomnedrustning

  'Topmålet af absurditet'.

  Sådan kalder Kim Yo-jong, der er søster til den nordkoreanske leder Kim Jong-un, et forslag fra Sydkorea om økonomisk hjælp i bytte for atomnedrustning.

  Det skriver BBC.

  Sydkoreas præsident, Yoon Suk-yeol, gentog onsdag forslaget, som han første gang fremlagde i maj, og det fik Kim Yo-jong til fredag at udtale, at Yoon Suk-yeol skulle "holde sin mund" og kaldte ham "ubegavet og barnlig".

  Kim Yo-jong er en af Kim Jong-uns tætteste allierede, og hun står blandt andet for en stor del af landets propaganda.

  Det sydkoreanske præsidentkontor siger, at de beklager Kim Yo-jongs "uhøflige" kommentar, men at forslaget stadig står ved magt.

 40. I dag kl. 11:03

  Kinesisk-canadisk finansmand skal 13 år i kinesisk fængsel

  I 2017 blev finansmanden Xiao Jianhua bortført fra et hotel i Hongkong og bragt til Kina. Nu skal han overnatte de næste 13 år i kinesisk fængsel for økonomisk kriminalitet.

  Folkets Domstol Nummer 1 i Shanghai har ifølge en erklæring fundet Xiao Jianhua skyldig i "illegalt at have tilranet sig offentlige midler samt illegal brug af midler", skriver Nyhedsbureauet Reuters.

  Xiao vurderes at have været en af Kinas rigeste personer og har angiveligt haft nære forbindelser til medlemmer af den ledende inderkreds i det regerende kommunistparti.

  Han er blevet beskyldt for at være flygtet fra Kina i 2014 for at undgå korruptionsanklager, skriver Ritzau.

 41. I dag kl. 10:45

  Supermodel tilbage på forsiden efter indgreb gik galt

  I 90’erne var Linda Evangelista en de helt store supermodeller, der siden prydede flere hundrede forsider på forskellige modemagasiner.

  Men efter en fedtreducerende kuldebehandling gik galt, har modellen ikke været at finde i modebladene. For Evangelista fik en sjælden bivirkning, hvor fedtcellerne formerede sig efter behandlingen, i stedet for at blive nedbrudt.

  Hun har tidligere sagt, at hun blev "brutalt vansiret" af indgrebene, og den tidligere topmodel har holdt sig stort set ude af medierne siden.

  Men nu er Linda Evangelista tilbage på forsiden af Vogue, hvor hun poserer med et tørklæde om hovedet og med hat for at skjule, at tape og elastikker trækker hendes ansigt, kæbe og nakke for at skjule skaderne fra skønhedsbehandlingen, skriver BBC, hvor du kan se billeder.

  - Det er ikke min rigtige kæbe og nakke, og jeg kan ikke gå rundt med tape og elastikker alle vegne. Jeg prøver at elske mig selv, som jeg er, siger den tidligere supermodel til Vogue.

  Linda Evangelista i 2009. (Foto: Charles platiau © Scanpix Denmark)
 42. I dag kl. 10:37

  DMI: Risiko for skybrud på Sjælland og øerne

  Det kan give både bulder og brag og masser af regn i dag.

  Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt varsel om tordenbyger og lokale skybrud på Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm.

  DMI oplyser, at vejrmodellerne stadig er noget uenige om, hvor megen regn der kommer, og hvor det rammer, men med varm og fugtig luft over den østlige del af landet er potentialet for skybrud til stede.

  Kriteriet for skybrud er mere end 15 mm regn på 30 minutter.

 43. I dag kl. 10:30

  René Holten roer sig i finalen ved EM

  René Holten Poulsen har endnu engang kvalificeret sig til en stor international finale. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Den danske kajakroer René Holten Poulsen var fredag formiddag på vandet ved EM i München, da han roede semifinale på mændenes 1000 meter.

  En tredjeplads var krævet, hvis danskeren skulle i finalen, og det var lige akkurat, hvad René Holten formåede.

  I tiden 3 minutter og 38,059 sekunder kom kajakroeren i mål. 2,3 sekunder efter førstepladsen og 0,7 sekunder foran fjerdepladsen.

  Dermed er der en plads med René Holtens navn på, når finalen finder sted lørdag klokken 13.00.

 44. I dag kl. 10:17

  Kraftvarmeværk i Aalborg har erstattet russisk kul med kul fra kontroversiel mine i Colombia

  En lastbil transporterer kul fra Cerrejon-minen i Colombia, der går for at være en af Sydamerikas mest kontroversielle miner. (Foto: STRINGER/COLOMBIA © Scanpix Denmark)

  Efter Ruslands invasion af Ukraine skrottede Aalborg Kommune russisk kul.

  I stedet skulle Nordjyllandsværket, der leverer varme til 110.000 borgere, fyre med kul fra Colombia.

  Men det er heller ikke uskyldigt.

  Ifølge Danwatch har Nordjyllandsværket købt kul fra Cerrejón-minen, der er en af Sydamerikas mest kontroversielle kulminer.

  Kulminen kritiseres især for sit enorme vandforbrug og systematisk krænkelse af miljø og menneskerettigheder.

  Rådmand for klima og miljø Per Clausen (Ø) erkender, at kommunen ikke har gjort sit forarbejde godt nok.

  - Jeg er meget ked af, at vi er kommet i den situation, hvor vi for at løse et problem har skabt os et nyt, siger han til DR Nyheder.

 45. I dag kl. 10:14

  God start for de danske firer-kajakker ved EM

  Kvindernes firer-kajak består af Frederikke Matthiesen, Sara Milthers, Pernille Knudsen og Bolette Iversen. Matthiesen er dog ikke repræsenteret på dette arkivfoto. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

  Kvinder er i finalen, mændene er i semfinalen.

  Det er konklusionen, efter der fredag morgen var indledende heats for firer-kajakkerne på 500 meter ved EM i München.

  Kvinderne kom i mål på 1 minut og 36,279 sekunder, hvilket rakte til en tredjeplads, som akkurat var nok til at sikre finalenpladsen.

  Mændene havde også fart på. Men tiden 1 minut og 23,810 sekunder rakte desværre kun til en sjetteplads. Der er dog stadig mulighed for et finaleræs, når de fire danskere skal padle semifinale lørdag klokken 9.30.

  Kvinderne skal på vandet igen søndag klokken 14.26, hvor finalen finder sted.

 46. I dag kl. 10:07

  Morten Marinus trækker sig fra Dansk Folkeparti: Tak for dansen

  Den nordjyske politiker Morten Marinus trækker sig fra Dansk Folkeparti. Han trak sig tidligere på ugen som folketingskandidat for partiet.

  - Efter at have været medlem af Dansk Folkeparti det meste af mit voksenliv er denne beslutning ikke nem.

  - Jeg har efter meget lange og grundige overvejelser besluttet at forlade DF's dansegulv og sige tak for dansen, skriver han på Facebook.

  Morten Marinus har været aktiv i både kommunal- og regionalpolitik samt siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2011-2019.

 47. I dag kl. 09:37

  Fem har mistet livet efter kraftig storm i Østrig

  Ødelæggelser nær Lake St. Andraeri det sydlige Østrig, hvor en voldsom storm ramte i går. (Foto: GEORG BACHHIESL © Ritzau Scanpix)

  Kraftige storme har den seneste uge hærget det centrale og sydlige Europa, og i Østrig er fem personer, herunder to børn, nu meldt omkomne.

  Det oplyser de østrigske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

  Det voldsomme vejr har tidligere på ugen også kostet menneskeliv i Italien og på den franske ø Korsika, hvor man har målt vindstød på op mod 224 kilometer i timen.

  Mindst 12 personer er døde under storme i det sydlige Europa den seneste uge, skriver BBC. De fleste af dødsfaldene skyldes faldne træer.

 48. I dag kl. 08:45

  Kornpriserne falder efter himmelflugt

  Den russiske invasion af Ukraine har givet store konsekvenser i resten af verden - blandt andet i form af høje kornpriser.

  Det har skabt en global fødevarekrise og har kastet mange millioner mennesker ud i akut sult.

  Men nu er priserne på korn midt i et nedadgående gennembrud, som kan vise sig at blive afgørende, skriver Jyllands-Posten.

  Avisen skriver, at gennembruddet kommer efter en periode med en lind strøm af nyheder om flotte høstudbytter og øget eksport fra Ukraine.

  For cirka en måned siden blev Rusland og Ukraine enige om en aftale, der gør det muligt at få fragtet korn ud af Ukraine på trods af krigen.

 49. I dag kl. 08:30

  Nedrivning efter storbrand i Vanløse er begyndt

  Nedrivningsarbejdet efter branden den 25. marts er begyndt i dag. Her ses ejendommen her til morgen d. 19. august 2022. (© (C) DR Nyheder)

  Her til morgen er nedrivningen af resten af den beboelsesejendom i Vanløse, der brændte i marts i år, begyndt.

  Branden endte med at koste 130 familier deres hjem i det, brandvæsnet kalder den største danske brand i en beboelsesejendom siden 2. Verdenskrig.

  Undersøgelser har vist, at branden i ejendommen endte med at få så store konsekvenser, fordi der blandt andet manglede brandhæmmende adskillelser i taget.

  Til september skal ejerforeningen beslutte, om ejendommen skal genopføres, eller om beboerne skal have en kontant erstatning for de nedbrændte boliger.

 50. I dag kl. 08:23

  SAS aflyser 1700 afgange i efteråret på grund af strejke

  Spøgelset fra sommerens strejke spøger stadig i SAS, der på grund af eftervirkningerne af pilotstrejken må afvise flere tusinde afgange.

  Ifølge branchemediet check-in.dk har SAS aflyst 1700 afgange mellem september og oktober måned, skriver Ritzau.

  300 af afgangene er fra Københavns Lufthavn.

  Til check-in.dk siger Alexandra Lindgren Kaoukji, der er SAS’ pressechef, at det skyldes mangel på personale.

  - Vi ser ikke en reduceret efterspørgsel – tværtimod. Men personalemæssigt har strejken haft betydning for vores bemanding i de kommende måneder, da der er et ferieefterslæb, siger hun til check-in.dk, skriver Ritzau.

  SAS når med de seneste aflysninger op på mere end 9000 i denne sommersæson.

Mere fra dr.dk