Politi affyrede skud i biljagt i København: Svensk bil har forbindelse til røveri

Fire personer er anholdt efter biljagt i København tidligt i morges.

Københavns Politi har ikke besluttet, om de fire anholdte skal fremstilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling. (Foto: © NILS MEILVANG, Ritzau Scanpix)

Den ene af de to biler, som Københavns Politi eftersatte tidligt i morges, viser sig nu at have forbindelse til et røveri i Sverige.

Det bekræfter politiet over for B.T.

Politiet oplyser ligeledes på Twitter, at hele biljagten udspringer af en anmodning fra svensk politi.

I morges lykkedes Københavns Politi med at stoppe to biler efter en intens jagt, hvor der blev affyret flere skud. Den ene bil blev stoppet ved Sjællandsbroen i København, den anden i Hvidovre. Bilen i Hvidovre forulykkede, hvorefter de to personer deri forsøgte at flygte til fods fra stedet.

Biler er registreret i Sverige

Svenske Aftonbladet har talt med en talsmand for svensk politi, der fortæller, at de kontaktede dansk politi, da de så en for dem kendt bil køre over Øresundsbroen tidligt i morges.

- Vi havde i løbet af natten et røveri i Helsingborg, hvor der blev stjålet en bil. Alarmen kom klokken 01.52. Kort efter klokken fem kan vi fortælle, at bilen passerede Øresundsbroen, hvorefter vi kontaktede dansk politi, siger Sara Andersson, pressetalsmand i Region Syd i Sverige.

Over for B.T. bekræfter efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Hviid Simonsen, at det er den bil, der forulykkede i Hvidovre, der er tale om.

Ingen personer kom til skade ved hændelsen.

I alt er fire personer blevet anholdt. To kvinder på 23 og 24 år og to mænd på 21 og 22 år. Ingen af de fire er danske statsborgere, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Københavns Politi skriver på Twitter, at det er en VW Golf, der forulykkede i Hvidovre, de har affyret skud mod. Standsningen af den anden bil, en Volvo, foregik "mindre dramatisk", lyder det. Begge biler er svenskregistrerede.

Politiet kan endnu ikke sige, om den anden bil også har forbindelse til røveriet. Sagen efterforskes nu i samarbejde mellem dansk og svensk politi.

Fremstilles i grundlovsforhør søndag

De fire anholdte svenskere bliver fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling senere i dag.

Det oplyser Københavns Politi ifølge Ritzau.

Den centrale efterforskningsleder, Kenneth Hviid Simonsen, ønsker ikke umiddelbart at oplyse noget om, hvad de sigtes for.