Seneste nyt
11. feb 2021

Kommuner: 1.900 gange er persondata endt i de forkerte hænder

Siden 16. april 2020 og frem til nytår har landets kommuner indberettet omkring 1.900 sikkerhedsbrud, hvor persondata er endt i forkerte hænder. Flere end 1.600 havde kommunerne selv ansvaret for.

Men kommunerne behandler ikke vores oplysninger skødesløst, siger IT-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank.

-Det er en kæmpe mængde informationer, der bliver behandlet. Når der kommer nye medarbejdere, er det vigtigt, at de bliver uddannet, og at organisationen sikrer, at den altid har viden om, hvordan man undgår fejl, siger han.

Han foreslår, at kommunerne får et system, der understøtter, at oplysninger ikke kan blive sendt til den forkerte person.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:50

  Et hus er sprunget i luften nær Birmingham i England

  Et hus er blevet sprunget fuldstændigt i luften i Birmingham-forstaden Kingstanding i Midtengland. Det skriver The Birmingham Mail.

  Resterne af huset står i flammer, og de omkringliggende huse er også blevet beskadiget ved ulykken.

  Ifølge West Midlands Police er der tilskadekomne, men det vides endnu ikke hvor mange, og hvor svært sårede de er. Det er endnu ikke klart, hvad der har forårsaget eksplosionen, som fandt sted omkring klokken 21.40 dansk tid.

  Politi, brandvæsen og ambulancer er i et stort antal til stede på ulykkesstedet.

 2. I går kl. 23:18

  35-årig tysk kvinde havde omkring 90 slanger i sin lejlighed: I livsfare efter giftigt bid

  En 35-årig kvinde fra den lille by Sehlde i Niedersachsen, Tyskland, svæver i livsfare efter at være blevet bidt i fingeren af en af sine egne klapperslanger. Det meddeler det lokale politi ifølge NDR.

  Hun blev først behandlet på det lokale sygehus, men da hendes tilstand blev værre, blev hun overført til den medicinske højskole i Hannover, hvor hun fik en modgift.

  Da politiet undersøgte kvindens lejlighed, viste det sig, at hun havde omkring 90 slanger der. Man måtte tilkalde eksperter, som kunne konstatere, at mange af slangerne, der blev opbevaret i kasser stablet oven på hinanden, var underernærede og dehydrerede. Slangerne blev taget fra lejligheden, hvor kvinden også holdt katte.

  Myndighederne undersøger nu, om kvinden lovligt kunne holde de mange slanger i hjemmet - både i forhold til dyreværnslovgivning og i forhold til den fare, som slangerne udgjorde for de andre mennesker i den lille by med 900 indbyggere.

 3. I går kl. 22:50

  Tribune styrter sammen under tyrefægtning: Mindst fire er dræbt

  Mindst fire mennesker er døde, og flere hundrede er sårede, efter at en tribune styrtede sammen under en tyrefægtning i det centrale Colombia. Og det forventes, at dødstallet stiger. Det skriver BBC, som citerer lokale medier.

  Optagelser viser, hvordan en trætribune fyldt med tilskuere styrter sammen. Herefter ses folk løbe væk i panik. Ulykken er sket i El Espinal, som ligger i Tolima-departementet.

  Det lokale byrådsmedlem Iván Ferney Rojas siger, at byens hospital og ambulancetjeneste ikke kan følge med antallet af kvæstede.

  Ulykken skete i forbindelse med en såkaldt 'corraleja'-begivenhed, hvor tilskuerne opfordres til at komme ind i arenaen sammen med tyrene. En tyr er flygtet og har skabt panik i området.

 4. I går kl. 22:30

  Rute 21 er ryddet og åben igen efter frontalt sammenstød

  Oprydningen er færdig, og bilinspektøren har undersøgt ulykkesstedet, efter at to biler tidligere i dag stødte frontalt sammen på Rute 21 ved Højby i Odsherred. Det meddeler Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Det var nødvendigt at lukke vejen, som udgør en vigtig færdselsåre for bilister på vej til og fra Odden Færgehavn, i flere timer efter ulykken.

  To tilskadekomne personer blev ifølge politiet bragt til Rigshospitalet, mens to andre blev kørt til Holbæk Sygehus.

 5. I går kl. 22:02

  Presset letter på klinikker for coronasenfølger

  Presset forsvinder fra klinikkerne, der behandler coronasenfølger. Bispebjerg og Frederiksberg Hospital i Region Hovedstaden er et af de hospitaler, der oplever et fald. Her er antallet af månedlige henvisninger med coronasenfølger faldet fra cirka 200 til 30, fortæller lægefaglig vicedirektør Kirsten Wisborg.

  - Vi har i det her halvår set markant færre henvisninger til vores senfølgeklinikker end det, vi så, da vi åbnede klinikkerne i starten af 2021, siger hun.

  Generelt er erfaringen, at jo mildere et sygdomsforløb med covid-19 en patient har, des mindre er risikoen for at få alvorlige senfølger. Det kan være en del af forklaringen på, at man flere steder i landet oplever færre henvisninger med coronasenfølger.

 6. I går kl. 21:43

  SE BILLEDERNE: Amerikanske Pride-parader er igen en vigtig politisk markering

  • I New York fik Pride-paraden igen karakter af en politisk demonstration. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Glade mænd i bar kasse danser gennem New Yorks gader. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Selvom Pride-paraden er politisk, er der stadig fuld af fest og glæde. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Selvom LGBT+-miljøet stadig skal kæmpe for sine rettigheder, er der også plads til smil og glæde under Priden. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Regnbueflaget har fået et ekstra hjerte under Pride-optaget i New York City. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Masser fjer, dans og kulørte hovedprydelser i New York City. (Foto: Brendan MCDermid © Ritzau Scanpix)
  • Regnbueflag og åbne busser under Priden i New York City. (Foto: JEENAH MOON © Ritzau Scanpix)
  • Et gedekid er kommet med til Pride i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  • En mand, som ikke er begejstret for LGBT+-miljøet, møder Pride-paraden i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  • En drag queen viser bogen "Drag Queen Story Hour" frem under Pride-paraden i Raleigh, North Carolina. (Foto: ALLISON JOYCE © Ritzau Scanpix)
  1 / 10

  Konfetti, glitter, store regnbueflag og glade dansere. Sådan er vi vant til at se de store Pride-parader, der fejrer mangfoldighed og kærlighed på tværs af køn og seksualitet. Men i USA har årets Pride-parader igen fået karakter af en vigtig politisk manifestation i kølvandet på, at den konservative højesteretsdommer Clarene Thomas har signaleret, at man skal genoverveje rettigheden til ægteskab mellem mennesker af samme køn.

 7. I går kl. 20:48

  Polsk partileder afviser 'vestligt syn på LGBT-rettigheder'

  Lederen af Polens konservative regeringsparti, Jaroslaw Kaczynski, har i en tale afvist, at landet vil bøje sig for det, han kalder 'et vestligt syn på LGBT-rettigheder'.

  Ved et møde i den nordpolske by Grudziadz beskrev han en situation, hvor en person, der hedder Wladyslaw, kom på arbejde og insisterede på at blive kaldt et kvindenavn, Zosia.

  - Og i følge hvad Vesten anbefaler os, så skal alle bare rette sig efter det. Vi vil ikke kigge ind i nogens soveværelser, men samtidig vil vi opretholde normaliteten, sagde Kaczynski ifølge AP.

  Kaczynski var vicepremierminister, indtil han forlod posten for få dage siden for at forberede partiet på næste års parlamentsvalg, men som partileder styrer han reelt stadig Polen.

 8. I går kl. 20:12

  Manden bag det grønlandske flag er død

  Thue Christiansen, der skabte det grønlandske flag, Erfalasorput, er død. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Skaberen af det grønlandske flag, Thue Christiansen, er død. Han er sovet ind i sit hjem i Hals efter længere tids sygdom. Det oplyser familien ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.

  Thue Christiansen vil blive mindet i Hou Kirke onsdag den 29. juni, og han vil blive bisat på et senere tidspunkt i Nuuk.

  Det grønlandske flag blev indført på den grønlandske nationaldag den 21. juni 1985. Forinden var der både en konkurrence og en lang debat om, hvilket flag man skulle bruge.

  Flaget kaldes Erfalasorput, hvilket betyder 'Vores Flag'.

  Thue Christiansen har forklaret, at den hvide stribe symboliserer gletscherne og iskappen, som dækker omkring 80 procent af Grønland, den røde stribe symboliserer havet, den røde halvcirkel er solen, og den hvide halvcirkel er isbjergene og pakisen. Flaget er rødt og hvidt for at vise forbindelsen til Danmark.

 9. I går kl. 19:49

  Rute 21 i Odsherred spærret efter trafikuheld

  To biler er stødt frontalt sammen på Rute 21 ved Højby i Odsherred. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Rute 21 er vejen, som de fleste bilister bruger, når de skal til Odden Færgehavn.

  Politiet har været nødt til at afspærre hele vejen og opfordrer bilisterne til at finde en alternativ rute. En person er fløjet til behandling, og vejen vil fortsat være afspærret, indtil en bilinspektør har undersøgt ulykesstedet for at afklare årsagen til sammenstødet.

  (© MVSJPoliti@twitter.com)
 10. I går kl. 19:14

  De danske strandhåndboldherrer taber VM-finale

  Det blev ikke til VM-guld for det danske herrelandshold i strandhåndbold.

  I søndagens finale vandt Kroatien 2-0 med cifrene 24-22, 21-18.

  Derfor er det med sølv om halsen, de danske herrer kan rejse hjem fra verdensmesterskabet, der blev afholdt i Iraklio på den græske ø Kreta.

  Sølvmedaljen er den første medalje, Danmark har vundet ved et VM i strandhåndbold. Og derfor var det trods nederlaget en stolt landstræner, som DR Sporten talte med.

  - Når jeg får det lidt på afstand, vil jeg være glad og tilfreds for at have fået en sølvmedalje. Og så må vi tage guldet næste gang, siger landstræner Gorm Andersen.

  I 2019 og 2021 har de danske herrer vundet EM-guld.

 11. I går kl. 19:12

  Danske orienteringsløbere tæt på medaljer ved VM på hjemmebane

  Danmark fik en femteplads i sprint stafet, da VM i orienteringsløb søndag blev sat i gang i Koldings gader.

  Sverige, som førte hele løbet, tog fortjent guldet i tiden 58 minutter og 39 sekunder, mens Storbritannien kom i mål et minut efter og sikrede sølvet. Norge tog bronze foran Schweiz og otte sekunder før Danmark.

  Det danske stafethold bestod af Nicoline Friberg Klysner, Søren Thrane Ødum, Jakob Edsen og Miri Thrane Ødum.

  VM i orienteringsløb foregår frem til torsdag den 30. juni i Trekantsområdet.

 12. I går kl. 18:39

  Politiet stoppede Pride-parade i Istanbul

  • En deltager holder regnueflaget op foran politibetjente, som senere greb ind og anholdt adskillige deltagere. (Foto: DILARA SENKAYA © Ritzau Scanpix)
  • Det tyrkiske politi greb ind og arresterede nogle af deltagerne i Pride-paraden i Istanbul. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • De lokale myndigheder i Istanbul havde på forhånd forbudt Pride-paraden, men det stoppede ikke deltagerne. (Foto: DILARA SENKAYA © Ritzau Scanpix)
  • LGBT+-miljøet var talstærkt på gaden i Pride-parade, men kampklædt politi greb hårdt ind. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • Udover at opløse paraden, forsøge politibetjentene også at forhindre pressefotograferne i at tage billeder af anholdelserne. En fotograf fra nyhedsbureauet AFP blev anholdt. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)
  • Sådan her vil de tyrkiske myndigheder tilsyneladende helst behandle LGBT+-miljøet - ned i skraldespandet med regnbueflaget. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)
  • Politiet forsøgte at stoppe deltagerne ved at blokere Pride-paraden. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  • Demonstranterne trodsede politiet og viste det regnbuefarvede flag frem i Istanbul. (Foto: ERDEM SAHIN © Ritzau Scanpix)
  1 / 8

  Politiet greb ind og anholdt flere af de deltagende, som forsøgte at gennemføre en Pride-parade i Istanbul i dag. En af de anholdte var en pressefotograf fra AFP, oplyser nyhedsbureauet selv.

  Istanbuls guvernør havde på forhånd nedlagt forbud mod at arrangere en Pride-parade i den tyrkiske storby.

  Tilbage i 2014 var der titusindvis af deltagere, da der blev arrangeret en Pride uden forbud i Istanbul.

 13. I går kl. 17:42

  Norsk fodboldformand blev stoppet på vej til Qatar

  Den kvindelige formand for Norges Fodbold Forbund (NFF) blev tidligere i dag stoppet, da hun var på vej til Qatar.

  Lise Klaveness, som tidligere har forholdt sig meget kritisk til VM-arrangøren Qatar, og hendes følge blev nægtet adgang på flyet på grund af manglende dokumentation for en negativ coronatest.

  – Det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

  Det skyldes tilsyneladende en misforståelse om en app, som skulle bruges, og som UEFA ikke havde informeret den norske delegation om.

  Den norske fodboldformand skulle sammen med andre Uefa-repræsentanter mødes med VM-komitéen og myndighederne i Qatar. Hun ville blandt andet tage fat i problemerne med rettigheder til migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land. Nu vil hun i første omgang deltage i mødet med arrangørerne digitalt og så flyve til Qatar efterfølgende.

 14. I går kl. 17:22

  Alexander Kamp er dansk mester i cykling

  Efter et meget langt udbrud kan Alexander Kamp kalde sig dansk mester i linjeløb for anden gang i karrieren.

  Sejren kom i hus efter et dramatisk løb ved DM-Ugen, hvor Julius Johansen var ved at køre sig ind på Alexander Kamp med fire kilometer igen, da han punkterede.

  I stedet endte Johansen udenfor podiet.

  Et podie, som Alexander Kamp kunne træde op på for fjerde gang i karrieren. For anden gang som dansk mester.

 15. I går kl. 17:03

  Norsk politi håber på ny Pride-parade senere i år

  I går valgte arrangørerne at aflyse Oslo Pride på grund af terrorangrebet natten til lørdag, der kostede to mennesker livet og sårede 21. Beslutningen blev taget efter råd fra politiet.

  Nu siger Oslos vicepolitiborgmester Cecilie Lilaas-Skari, at hun håber, at det bliver muligt at arrangere en ny Pride-parade senere på året.

  - Vores intention er, at vi vil støtte op, hvis arrangøren finder mulighed for at arrangere Pride-parade så hurtigt som muligt, siger Lilaas-Skari til VG.

  Hun siger, at der er en dialog i gang med arrangøren, og at hun i øvrigt selv havde tænkt sig at deltage i lørdagens aflyste parade.

 16. I går kl. 16:57

  Messerschmidt savner udmelding fra Thulesen Dahl

  Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt opfordrer nu Kristian Thulesen Dahl til at melde klart ud og få sat en stopper for spekulationerne om sin DF-fremtid.

  Det sker efter et møde i partiets hovedbestyrelse, som kommer efter at en række højt profilerede medlemmer, heriblandt Søren Espersen og Peter Skaarup, har meldt sin afgang fra partiet de seneste dage.

  - Jeg forventer selvfølgelig - som af alle andre, der måtte have bragt usikkerhed om vedkommendes fremtid i Dansk Folkeparti - at man bringer den usikkerhed til side, sådan at vi ved, hvad vi har at arbejde med, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

 17. I går kl. 16:41

  Myanmars militærjunta brænder narkotika af for milliarder

  Militærjuntaen i Myanmar hævder at have brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 4,5 milliarder kroner. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Militærjuntaen i Myanmar har i dag brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 642 millioner dollars svarende til 4,5 milliarder kroner. Ifølge juntaens egen udmelding var der tale om næsten to tons heroin og 630 millioner metamfetaminpiller.

  Det skete for at markere FN's internationale dag mod narkotikamisbrug og ulovlig handel.

  Men ifølge den uafhængige analytiker og tidligere landeekspert for Human Rights Watch, David Scott Mathieson, der i 27 år har beskæftiget sig med Myanmar, er der ingen grund til at lade sig imponere. Han mener ifølge nyhedsbureauet AFP, at militærjuntaen i virkeligheden selv er dybt involveret i den omfattende narkohandel.

  - Militæret lader som om, at de virkelig forsøger at stoppe narkohandlen, og de vestlige lande lader som om, at de tror på dem, siger Mathieson.

  Han mener, at militærjuntaen i virkeligheden er med til at beskytte narkotikaproduktionen i landet for at opretholde en stabilitet i konfliktområder.

 18. I går kl. 16:35

  Så du det? Formanden i Danmarks Idrætsforbund og borgmesteren springer i Limfjorden ved DM-Ugen

  Formanden i Danmarks Idrætsforbund står ikke tilbage for atleterne ved DM-Ugen i Aalborg.

  Søndag sprang Hans Natorp nemlig i Limfjorden sammen med Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

  Det krævede lidt af en overvindelse, sagde Natorp, lige inden han sprang.

  - Jeg har ikke kigget ned. Og det kommer jeg heller ikke til, lød det, inden han fløj mod vandet i elegant stil.

  DR sender direkte fra DM-Ugen på både DR1 og DRTV søndag.

 19. I går kl. 16:24

  Amatør overhaler dansk golfspiller og vinder i Tjekkiet

  (Foto: Katerina Sulova © Associated Press)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

  Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren ved Czech Ladies Open med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder.

  Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

  På herrernes DP World Tour, der tidligere hed European Tour, sluttede Rasmus Højgaard og Nicklas Nørgaard Møller som henholdsvis nummer 36 og 53 i BMW International i München.

  Li Haotong vandt turneringen efter et omspilsdrama med belgiske Thomas Pieters. Det indbragte kineseren et beløb svarende til cirka 2,5 millioner kroner.

  /ritzau/

 20. I går kl. 16:17

  It's showtime! Ibler Lillesø giver den hele armen efter suveræn sejr på 5.000 meter

  Joel Ibler Lillesø forsvarede det danske mesterskab på 5.000 meter i suveræn stil ved DM-Ugen i Aalborg.

  Undervejs overhalede han flere af konkurrenterne med en omgang, og derfor var der naturligvis tid til at give publikum lidt af en opvisning, da han løb alene i mål.

  Lad os bare konstatere, at der var fuld fart på både Ibler Lillesø og jubelscenen.

 21. I går kl. 16:06

  Dansk tennisspiller vinder DM i damesingle for fjerde gang

  Den 20-årige tennisspiller Hannah Viller Møller kan gøre status på et yderst godkendt DM. I løbet af weekenden har hun formået at vinde to guldmedaljer og en sølvmedalje ved DM-ugen i Aalborg.

  I går sikrede hun guldet i mixed double sammen med Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard.

  I dag startede hun så med sit fjerde DM-guld i damesingle, da hun slog Mille Mørk i to sæt (6-3, 6-2).

  Senere på dagen kunne hun så få fuldt hus, da hun var i finalen i damedouble med makkeren Emma Vesten Håkansson. I den tætte finale måtte duoen dog se sig slået af Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen efter et afgørende sæt, der endte 10-8.

  I finalen i herresingle vandt Elmer Møller overbevisende over Philip Hjorth i to sæt (6-3, 6-1). I herredouble vandt Christian Sigsgaard weekendens anden guldmedalje, da han med Johannes Ingildsen vandt i to sæt (6-2, 6-2) over Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 22. I går kl. 15:16

  Kronprinsparret tager ny beslutning om børnenes skolegang: Slut med Herlufsholm

  Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside:

  - Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien.

  - Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge, lyder det i udtalelsen, som kommer efter den kritik som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet offentliggjort i en foreløbig afgørelse.

 23. I går kl. 14:30

  For 30 år siden ramte John Faxe Jensen 'den lige i røven' til EM: Nu kan du se støvlen på Nationalmuseet

  • Tidligere landsholdsspiller John Faxe Jensen var i dag på Nationalmuseet i København, hvor hans støvle fra EM-finalen 1992 bliver udstillet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • John Faxe Jensen mødte fans og skrev autografer på museet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  John Faxe Jensens gamle støvle fra EM i 1992 er i disse dage kommet i selskab med stenalderfund og andre nationalklenodier på Nationalmuseet i København.

  Støvlen er blevet udstillet på museet i anledningen af, at det i dag er 30 år siden, at det danske herrelandshold vandt EM i fodbold.

  I dag besøgte Faxe museet for at hilse på fans og tale om sin nye bog, skriver Ritzau.

  Dengang efter EM-sejren udtalte Faxe en sætning, der sidenhen er blevet temmelig legendarisk.

  Om sin scoring i finalekampens 18. minut sagde han 'Den ramte jeg sgu lige i røven du'. (se klippet på YouTube her).

  Efter EM i 1998 forgyldte Nationalmuseet støvlen og udstillede den, og nu kan den således ses igen for en kort periode.

 24. I går kl. 14:29

  Se video: Dansk padelspiller leverer vanvittigt slag i finaleduel

  Der har været spænding, underholdende dueller og ikke mindst flotte detaljer ved finalerne i padel søndag ved DM-ugen i Aalborg.

  Især ét slag er værd at gense fra herrernes finale, da Nikolaj Johan Thomsen formåede at vinde en duel, der ellers så ud til at være så godt som ovre. Thomsen måtte nemlig løbe ud af banen for at sende bolden over på modstanderens banehalvdel igen – og det lykkedes minsandten.

  Herunder kan du se den flotte detalje.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 25. I går kl. 14:26

  Baby-mammut fundet i Canada

  Mammutten Nun cho ga, som blev fundet i minebyen Klondike. (Foto: - © (arkivfoto) Scanpix)

  Minearbejdere gjorde forleden et opsigtsvækkende fund, da de var på arbejde i byen Klondike i det nordlige Canada, som er historisk kendt for sine guldminer.

  Men det var en helt anden type guld, som arbejderne gravede op af jorden.

  Her fandt de nemlig en meget velbevaret, ulden mammutunge.

  Mammutungen er nu i de canadiske myndigheders varetægt og har fået navnet ’Nun cho ga’, som betyder ’stor baby-dyr’.

  Man mener, at de sidste mammutter i Canada levede for omkring 10.000 år siden.

 26. I går kl. 13:59

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder DM

  Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

  Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

  Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

  /ritzau/

 27. I går kl. 13:44

  Norges statsminister til DR: ’Vi får svært ved at beskytte os helt’

  Statsminister, Jonas Gahr Støre, holdt tale ved mindehøjtideligheden i Oslo Domkirke. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)

  Natten til i går skød og dræbte en 42-årig mand to personer i det centrale Oslo, mens yderligere 21 blev såret. Det blev i dag markeret ved en mindehøjtidelighed i Oslo Domkirke.

  Frie samfund som det norske og det danske er sårbare overfor angreb som det i går. Sådan lyder det fra Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, overfor DR umiddelbart efter mindehøjtideligheden.

  - Åbne samfund er sårbare. I Danmark og Norge lever vi åbent og frit. Vi elsker dem vi vil. Vi er dem, vi vil være. Vi nyder godt af de vigtige friheder, som er kæmpet frem med demokratiet. Og det er sårbart, for der er modkræfter, siger Jonas Gahr Støre til DR.

  - Jeg tror, vi får svært ved at beskytte os helt mod alle dem. Det kan vi aldrig få en fuld garanti for. Men vi må bare aldrig lade os knække, når det sker. Så må vi komme videre, siger han.

  Det ventes, at den 42-årige gerningsmand mandag blive stillet for en dommer, der skal afgøre, om han skal varetægtsfængsles.

 28. I går kl. 13:38

  Nægter at lade politiet optage samtalen: Norsk politi må afbryde afhøring af mistænkt for anden dag i træk

  Lys, blomster og regnbueflag på gaden i Oslo, efter to blev dræbt, mens 21 blev såret ved angrebet, som var rettet mod det homoseksuelle miljø. (Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN © Ritzau Scanpix)

  Den 42-årige mand, der er sigtet for terror efter skudangrebet i Oslo natten til lørdag, blev kort afhørt af politiet igen i dag.

  Afhøringen blev indledt ved 12-tiden, men det stoppede igen efter en halv time. Det oplyser mandens advokat til norske VG.

  - Det har været et meget kort ikkeforhør igen i dag, siger forsvarsadvokat Jon Christian Elden.

  - Politiet har brugt omkring en halv time på at prøve at overbevise sigtede om, at de ikke ønsker at manipulere hans forklaring. Han har ikke godtaget svaret og har benyttet sig af sin ret til ikke at afgive forklaring, siger mandens advokat.

  Afhøringen af den mistænkte, som er norsk statsborger med iransk baggrund, blev også afbrudt i går, fordi han ligeledes nægtede, at politiet optog samtalen.

  - Sigtedes baggrund og bekendtskaber er en vigtig del af efterforskningen. en anden vigtig del er at afklare, om sigtede kan have samarbejdet med andre om skyderiet i Oslo, skriver politiet i Oslo i dag i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  I morgen bliver han fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer vil afgøre, om han skal varetægtsfængsles for angrebet, som politiet mener er et islamistisk motiveret terrorangreb.

  Artiklen er opdateret, da forhøret af den mistænkte blev afbrudt igen. I første version stod der, at politiet havde indledt afhøringen af manden.

 29. I går kl. 13:36

  Ahrendtsen tror stadig på DF og Messerschmidt som formand

  Morten Messerschmidt (DF) og Alex Ahrendtsen (DF) under møde i Folketingssalen. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Ikke mindre end ti medlemmer har trukket sig fra Dansk Folkepartis siden nytår. Det betyder også, at folketingsgruppen er skrumpet fra 16 til seks siden valget i 2019.

  Alligevel tror Alex Ahrendtsen (DF) på, at Morten Messerschmidt er den rigtige formand for partiet, der i disse dage befinder sig i en historisk krise.

  - De (medlemmerne, der har forladt DF, red.) har haft svært ved at acceptere, at et overvældende flertal af medlemmerne har valgt Morten (Messerschmidt, red.) som formand på demokratisk vis. Det er ærgerligt, men jeg er faktisk glad for at være i Dansk Folkeparti, siger Ahrendtsen i et interview til Ritzau.

  Ahrendtsen mener også, at stemningen er bedre i DF’s bagland, end den er på Christiansborg.

  - Når jeg møder folk, er de fulde af fortrøstning. De tror på Morten, og det gør jeg også, for ellers var jeg her ikke.

 30. I går kl. 13:24

  Dansk styrkeløfter slår rekorder på sin vej til DM-guldet

  265 kilo i squat og 190 kilo i bænkpres.

  Så meget løftede danske Mikkel Sørensen søndag, inden han vandt guld ved DM-ugen i Aalborg. De to løft er samtidig dansk rekord i vægtklassen under 83 kilo. Før han fik guldmedaljen hængt om halsen, løftede han også 285 kilo i dødløft. Dermed løftede den danske mester i alt 740,5 kilo, som også er dansk rekord.

  Mads Pedersen kom på andenpladsen, mens Jonas K. Larsen tog bronze.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 31. I går kl. 12:57

  Messerschmidt kalder DF-flugt for 'koordineret angreb'

  Morten Messerschmidt afviser, at han har ansvaret for de mange udmeldelser af Dansk Folkeparti. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Peter Skaarup, Jens Henrik Thulesen Dahl, Dennis Flydtkjær, og Søren Espersen.

  Fire personer i Dansk Folkeparti har forladt partiet i løbet af de seneste to døgn.

  Et træk, som ikke huer DF's formand, Morten Messerschmidt.

  - Jeg er fuldstændig afklaret med, at vi har været udsat for, og måske stadig er udsat for, et koordineret angreb. Det har været planlagt i måneder, siger formanden til TV 2, da han var på vej ind til Dansk Folkepartis hovedbestyrelsesmøde, som startede i formiddags.

  Formanden afviser dog, at mødet i dag vil have tidligere formand Kristian Thulesen Dahls medlemskab af partiet på dagsordenen.

  Du kan læse mere om medlemmernes udmeldelse af DF lige her.

 32. I går kl. 12:43

  Fem er kvæstet efter missilangreblejligheder i Kyiv

  • I horisonten kan man se røgen stige op fra de steder, hvor missilerne har ramt byen. (Foto: STRINGER)
  • Et stort krater er blevet lavet tæt på en børnehave i Kyiv, efter meldinger om flere missiler ramte byen i morges. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  • Et lejlighedskompleks som et af missilerne ramte. Her meldes om fem kvæstede. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  1 / 3

  Tidligt i morges lød fire store eksplosioner i Sjevsjenkivskyj-distriktet i det centrale Kyiv.

  Eksplosionerne kunne høres flere kilometer væk af DR’s reporter i Kyiv, Louise Brodthagen.

  - Jeg vågnede af flere kæmpestore brag ved 5.30-tiden, og det har været netop de eksplosioner. Det var nok til at få hevet mig ud af sengen ret tidligt. Eksplosionerne skete i et kvarter små fire kilometer fra, hvor jeg befinder mig, så de har været voldsomme, siger Louise Brodthagen.

  Mindst fem personer er blevet kvæstet, efter et missil har ramt et lejlighedskompleks i det indre Kyiv. Det skriver Reuters.

  Kyiv har ellers i længere tid været fredet for bombardementer. Derfor er mange civile ukrainere vendt tilbage til hovedstaden igen efter at være flygtet fra byen på grund af den russiske invasion i februar.

 33. I går kl. 12:28

  20 unge er døde på natklub under mystiske omstændigheder i Sydafrika

  En tur i byen forvandlede sig til en tragedie for flere unge, der var på en natklub i et township i byen East London i Sydafrika.

  I alt er 20 unge i alderen mellem 18 til 20 år fundet døde på natklubben her til morgen.

  Men myndighederne ved ikke, hvad der er sket. Der er nemlig ingen tegn på skud eller vold på kroppen hos de døde.

  En politichef i provinsen, Thembinkosi Kinana, siger til det franske nyhedsbureau AFP, at politiet modtog anmeldelse om, at omkring 17 personer er fundet døde på et værtshus i Scenery Park. Få timer efter er yderligere tre unge døde på hospitalet, efter de var blevet indlagt.

  - Vi er fortsat i gang med at efterforske omstændighederne ved hændelsen, siger han.

  Hvad de mange unge er døde af, er stadig uvist.

 34. I går kl. 11:50

  Se billederne: Mindegudstjeneste i Oslo for ofrene efter skyderi

  • (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Den norske kronprinsesse Mette-Marit deltog også. Hendes mand, kronprins Haakon, måtte melde afbud, da han havde fået corona. Foto: Javad Parsa / NTB (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Der blev også tændt lys for ofrene, sendt varme tanker til sårede og pårørende i sorg under gudstjenesten. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Statsminister Jonas Gahr Støre holdt også tale. Han henvendte sig direkte til det muslimske miljø i Norge og sagde; Vid, at vi er ét fællesskab. 'Alle holdt vejret, da vi fik at vide, at gerningsmanden kom fra et islamistisk miljø', sagde han. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Skyderiet skete blandt andet på London Pub, der er populær blandt homoseksuelle. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)
  • Folk lægger blomster og regnbueflag, hvor angrebet skete. (Foto: MARTIN SOLHAUG STANDAL © Ritzau Scanpix)
  • Mette-Marit og domprovst Anne-May Grasaas. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  1 / 7

  Oslo Domkirke var fyldt med sørgende nordmænd, da der til formiddag blev afholdt mindegudstjeneste efter lørdagens skyderi på barer i centrum af byen.

  Politiet mener, at angrebet var et islamistisk terrorangreb rettet mod det homoseksuelle miljø.

  To personer blev dræbt, mens 21 blev såret.

  – Vi er samlet i sorg, fortvivlelse og afmagt. Meget tyder på, at det homoseksuelle miljø var målet. Mangfoldigheden, der har vundet frem i vores land, blev angrebet. Det var en dyster nat, sagde domprovst Anne-May Grasaas, da hun indledte sin prædiken. Det skriver VG.

  Også Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, holdt tale.

  - Skyderiet i nattetimerne satte en stopper for pride-paraden, men den stopper ikke kampen for at bekæmpe fordomme, diskrimination og had. Den kamp er ikke ovre. Den er ikke ufarlig, men vi skal vinde den sammen, sagde han.

 35. I går kl. 11:02

  Sri Lanka er ved at løbe tør for brændstof

  Herhjemme kan vi mærke de store prisstigninger på benzin og diesel, når vi skal fylde bilen op på landets tankstationer.

  Men i Sri Lanka er prisen ikke længere det eneste problem. Der er snart ikke mere brændstof tilbage i landet. Det skriver The Guardian.

  Desuden er der ingen, der ved, hvornår nye forsyninger er på vej.

  Sri Lankas energiminister, Kanchana Wijesekera, har været ude at sige, at leverancer af "benzin-, diesel- og råolieforsendelser, der skulle forfalde tidligere i denne uge og næste uge" ikke ville blive opfyldt "til tiden af bankmæssige og logistiske årsager".

  Flere uroligheder er opstået på tankstationer rundt i landet på grund af den manglende olie.

 36. I går kl. 10:43

  Norsk kronprins har fået corona og misser mindegudstjeneste i Oslo

  • Kronprinsparret af Norge og landets statsminister, Jonas Gahr Store, besøgte i går stedet, hvor en mand gik til angreb på barer i Oslos centrum. To blev dræbt og 21 såret. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Politiet efterforsker angrebet som islamistisk. Gerningsmanden gik efter barer, hvor homoseksuelle kommer. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Angrebet skete dagen før, at Oslos pride skulle finde sted, men på grund af sikkerhedstruslen i byen, blev priden aflyst af myndighederne. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Klokken 11 er der mindegudstjeneste i Oslo for at ære ofrene for skyderiet på flere barer natten til lørdag.

  Det norske kronprinspar var annonceret som gæster til højtideligheden, men kronprinsen har fået corona og har derfor meldt afbud. Det skriver norske VG.

  I går besøgte kronprinsparret gerningsstedet og lagde blomster.

  Den norske konge har udtalt sig om angrebet og sagde i går i en meddelelse:

  - Jeg og min familie er forfærdede over nattens skyderi og tragedie i centrum af Oslo. Vi føler med alle pårørende og berørte og sender varme tanker til alle, som nu er bange, urolige og i sorg.

  - Vi må alle stå sammen om at forsvare vores værdier; Frihed, mangfoldighed og respekt for hinanden. Vi må fortsætte med at sørge for, at alle mennesker skal føle sig trygge. Nu må vi passe godt på hinanden, udtalte kongen.

 37. I går kl. 10:27

  Presset er lettet på flere af landets coronasenfølgeklinikker

  Selvom flere regioner har haft lange ventelister til klinikker, der skal tage sig af coronasenfølger, er det nu ved at udjævne sig mange steder.

  - Da vi åbnede i januar 2021, fik vi omkring 200 henvisninger til klinikken på vores hospital alene, men nu er vi nede på 20-30 henvisninger per måned. Det er et væsentligt fald.

  Det fortæller Kirsten Wisborg, der er lægelig vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

  Også på Aarhus Universitetshospital er presset lettet. Her får man nu omkring ti patienter henvist om ugen mod 25 sidste år, da det var værst. Og det har især én grund, mener afdelingslæge Jane Agergaard.

  - Vi regner med, at det er vaccinernes effekt. Studier viser, at når man er vaccineret, er der færre, der får senfølger, siger hun.

  Blandt de mest hyppige coronasenfølger er blandt andet åndenød, tab af lugtesans, træthed og koncentrationsbesvær.

 38. I går kl. 10:05

  Lande før G7-topmøde: 'Rusland skal ikke tjene penge på eksport af guld'

  Det lyder næsten som en scene fra en gangsterfilm, men hver dag forlader store, skinnende bunker af guldbarrer den russiske grænse.

  Men guldeksporten fra Rusland skal stoppes. Det mener fire ud af de G7-lande, som skal samles i Tyskland senere i dag. Det skriver Reuters.

  Forslaget sker i et forsøg på at blandt andet gøre livet sværere for velhavende russere, der er begyndt at købe guldbarrer for at komme udenom de vestlige sanktioner mod landet.

  Der er tale om landene Storbritannien, Japan, USA og Canada, som vil stoppe import af russisk guld.

  Rusland eksporterede sidste år guld for godt 109 milliarder danske kroner.

 39. I går kl. 09:23

  Dansk-ukrainsk ordbog er et kæmpe hit: Næste oplag er allerede udsolgt

  Данська мова важка.

  Det er formentlig de færreste, der uden problemer kan afkode denne sætning.

  ”Dansk er svært” står der, og de fleste danskere ville næppe kunne hverken sige eller læse de kringlede bogstaver i den ukrainske version ovenfor.

  For dansk er nemlig svært. Derfor har Aarhus Universitet med rekordfart udviklet en splinterny ordbog, som kan hjælpe ukrainere og danskere med at kommunikere bedre sammen.

  650 ordbøger er allerede blevet flået af hylderne, mens 1.400 bestillinger står i kø, når det næste oplag snart er klar. Det betyder, at det kommende oplag nummer to allerede er afsat, før det er printet færdigt.

  Siden februar har knap 24.000 ukrainske krigsflygtninge fået tildelt ophold i Danmark, hvor flere har haft gavn af den nye ordbog.

 40. I går kl. 08:31

  Varmen fortsætter, men vær forberedt på torden

  Selvom flere er stået op til overskyet vejr, er der stadig mulighed for nogen sol de fleste steder i landet. Det oplyser DMI.

  Men overvej at gemme de lange vandreture i den danske natur til en anden dag. Dagen lover nemlig også byger, som kan være kraftige og med torden.

  Temperaturen kommer til at ligge imellem 20 og 28 grader, hvor vinden bliver svag til let fra syd og sydøst.

  I nat bliver det mest skyet og i de vestlige egne regn med mulighed for torden.

 41. I går kl. 08:12

  Oslo holder gudstjeneste for at ære dræbte og sårede

  Oslo er i sorg efter skyderiet natten til lørdag på flere barer, hvor især homoseksuelle holder fest.

  I dag mindes byen de dræbte og tænker på de sårede ved en gudstjeneste i byens domkirke.

  Det norske kronprinspar deltager, og statsminister Jonas Gahr Støre vil blandt andre holde tale.

  To personer blev dræbt, mens 21 blev såret ved angrebet, som efterforskes som et islamistisk terrorangreb og hadforbrydelse. En norsk statsborger med iransk baggrund er anholdt og sigtet i sagen.

 42. I går kl. 07:55

  De Konservative foreslår at oprette et selvstændigt ministerium for rigsfællesskabet

  Du har sikkert hørt om justits-, skatte- og sundhedsministeriet.

  Men hvis det står til De Konservative, vil vi i fremtiden også have et selvstændigt ministerium for rigsfællesskabet.

  Sådan skriver De Konservative i et nyt forslag, der ønsker, at ministeriet skal forbedre samarbejdet mellem Danmark, Grønland og Færøerne.

  Partiet mener desuden, at danske børn skal lære mere om Færøerne og Grønland i undervisningen, og at DR skal skrue op for antallet af udsendelser, hvori de to lande indgår.

  Ifølge De Konservative er ønsket også, at ministeren til det nye ministerium har enten rødder i Grønland eller på Færøerne, og at kontorer til det nye ministerium skal fordeles i flere grønlandske byer samt den færøske hovedstad, Thorshavn.

 43. I går kl. 07:50

  Nødstilstand er slut i Ecuador efter flere ugers protester

  Der er ikke længere erklæret nødstilstand i seks af Ecuadors provinser.

  Landets præsident, Guillermo Lasso, indførte ellers nødretstilstanden for at kunne få has på de voldsomme optøjer, som har været mod landets regering i de seneste ugers tid.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

  Demonstrationerne sker, efter præsidenten blandt andet har afvist at sænke priserne på brændstof. Desuden har han bremset for udvindingen af mere olie samt flere mineprojekter.

  Lasso har også afvist at give landmænd mere tid til at betale af på deres gæld og at afsætte flere penge til landets sundhedsvæsen.

  Seks civile har ifølge nyhedsbureauet Reuters mistet livet som følge af demonstrationerne.

 44. I går kl. 07:08

  Eksplosioner rammer det indre Kyiv her til morgen

  Flere ukrainere vågnede tidligt i morges til lyden af eksplosioner i hovedstaden, Kyiv.

  Ifølge Reuters er eksplosionerne sket i Sjevtjenkivskyj-distriktet, som ligger i den indre del af Kyiv.

  Det franske nyhedsbureau AFP melder om, at eksplosionerne blandt andet har ramt et lejlighedskompleks, hvor der i morges stod flammer og røg fra bygningen.

  Hvor mange eksplosioner, der i alt har ramt den ukrainske hovedstad, er endnu ikke bekræftet.

  Kyiv har ellers i længere tid været fredet for bombardementer. Derfor er mange civile ukrainere vendt tilbage til hovedstaden igen efter at være flygtet fra byen på grund af den russiske invasion i februar.

 45. I går kl. 06:53

  Beværtninger genåbner i Oslo efter skyderi

  Knap 24 timer efter at en gerningsmand åbnede ild mod gæsterne på jazzklubben Herr Nilsen og baren Per på Hjørnet i det indre Oslo, skriver den norske avis Dagbladet, at klubberne har fået lov til at genåbne i dag.

  Det skriver det norske nyhedsbureau NTB ifølge Ritzau.

  Stederne blev afspærret, efter at gerningsmanden blev pågrebet. To mennesker mistede livet i angrebet, og adskillige blev såret.

  Men politiet har nu færdiggjort de kriminaltekniske undersøgelser på stedet, og beværtningerne kan igen få lov til at åbne.

 46. I går kl. 06:40

  Mobbeforsker: ’Herlufsholm burde stadig lukkes indtil årsskiftet’

  Helle Rabøl Hansen, der er mobbeforsker og ph.d. i pædagogisk psykologi, kalder rapporten om Herlufsholm fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) ”vigtig”.

  Rapporten, der er sendt til partshøring, har indtil videre kostet privatskolens bestyrelse, som i går aftes valgte at trække sig tilbage.

  - Rapporten viser i al sin tydelighed, at skolens struktur og kultur har været med til at underbygge vold og mobning. Derfor er det rettidig omhu, at bestyrelsen vælger at trække sig, siger hun.

  Bestyrelsens tilbagetrækning er dog ikke nok, hvis man skal få den omdiskuterede privatskole på rette køl igen, mener mobbeforskeren.

  - Jeg tænker, at skolen bør lukke for en tid, og jeg vil anbefale, at man lukker den indtil årsskiftet, hvor man gentænker og genstarter skolen, siger Helle Rabøl Hansen.

 47. I går kl. 06:24

  Franske politikere vil forfatningssikre abortrettigheder

  Et parlamentarisk flertal i Frankrig har lørdag udtrykt støtte til et lovforslag, der ønsker at forankre abortrettigheder i Frankrigs forfatning.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Det sker, få dage efter at den amerikanske højesteret tilbagekaldte den landsdækkende juridiske beskyttelse for abortrettigheder i USA.

  Lederen af præsident Emmanuel Macrons parti i parlamentet sagde lørdag, at hun havde stillet et lovforslag, der skal "fæste respekten for abort i vores forfatning."

  - Kvinders rettigheder er altid skrøbelige rettigheder, som jævnligt trues, siger Aurore Berge til radiostationen France Inter.

 48. I går kl. 06:19

  Tidligere tunesisk premierminister er indlagt efter sultestrejke

  Her ses Hamadi Jebali sammen den den daværende tyske kansler Angela Merkel i 2012. (arkivfoto) (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix Denmark)

  Tunesiens tidligere premierminister Hamadi Jebali er blevet hasteindlagt på intensivafdeling, efter at hans tilstand er blevet forværret, fordi han ikke har taget sin medicin.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Jebali sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Tunesien. Han er sigtet for hvidvask af store internationale beløb, men både han og hans parti mener, at sigtelsen er politisk motiveret.

  Derfor har han indledt en sultestrejke.

  En af Jebalis advokater, Zied Taher, fortæller AFP, at ekspremierministeren tager medicin for hjerteproblemer og diabetes.

  - Hans tilstand er hastigt blevet forværret, fordi han er i gang med en intens sultestrejke, og han har ikke taget sin medicin, siger advokaten.

 49. I går kl. 00:09

  Ny supertid på 400 meter hæk: Olympisk mester forbedrer sin egen verdensrekord

  Den amerikanske hækkeløber Sydney McLaughlin har her til aften slået sin egen verdensrekord på 400 meter hæk for kvinder. Det gjorde hun ved de amerikanske mesterskaber i Eugene, Oregon, hvor den 22-årige hækkeløber var helt suveræn.

  Hun vandt i tiden 51,41 sekunder, og det var mere end halvandet sekund hurtigere end Britton Wilson på andenpladsen. McLaughlins tidligere verdensrekord lød på 51,46, og den satte hun, da hun vandt olympisk guld sidste år i Tokyo.

  Sydney McLaughlin har her til aften forbedret sin egen verdensrekord på 400 meter hæk. (Foto: Andy Lyons © Ritzau Scanpix)
 50. 25. jun kl. 23:28

  Alle kan igen bruge NemID

  Nu kan alle borgere igen bruge deres NemID. Det fortæller selskabet den digitale id-løsning, Nets, i en pressemeddelelse.

  - Nets har til aften orienteret tjenesteudbydere af NemID om, at der i løbet af i dag er foretaget tekniske ændringer, som vil gøre, at driften af NemID nu normaliseres, skriver selskabet.

  En del brugere har haft problemer med NemID de seneste fem dage.

  Hvis man alligevel oplever at have problemer med at logge ind på enkelte sider, så er det ikke borgerens NemID, den er gal med, men i stedet den enkelte udbyder, som er årsagen.

  Det skyldes, at nogle udbydere er koblet op på en særlig service hos Nets, som fortsat vil opleve tekniske udfordringer indtil mandag.

Mere fra dr.dk