Seneste Nyt

Konservative vil have Sundhedsstyrelsen til at vurdere forbud mod energidrikke til børn

Skal det være forbudt for børn at købe energidrikke i Danmark?

Det vil De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, have Sundhedsstyrelsen til at vurdere.

I går blev Stortinget i Norge enige om at forbyde salg af energidrikke til børn under 16 år. Det har fået Per Larsen til at overveje, om det samme skal ske herhjemme.

- Nu er det jo kloge folk, vi ser i Norge, og det giver mig anledning til i hvert fald at overveje, om vi skal gøre noget tilsvarende i Danmark, siger han.

Det er koffeinholdige energidrikkes skadelige effekter på børn, der har fået de norske politikere til at indføre et forbud.

I Danmark er der ingen aldersgrænse for salg af energidrikke, men Fødevarestyrelsen fraråder, at børn drikker energidrikke.

Per Larsen vil bede sundhedsminister Sophie Løhde (V) om at få Sundhedsstyrelsen til at redegøre for, hvordan de ser på situationen.

- Jeg vil gerne lige høre, hvad Sundhedsstyrelsens vurdering er. For det er også lidt voldsomt at gå ind og lægge aldersbegrænsning på nogle produkter, hvis der ikke er nogen specifik grund til det, siger Per Larsen.

Nyheder

 1. Ukraines luftforsvar forbereder sig på nye typer af massive, russiske luftangreb.

 2. Skybrud og sommerstorm betød bemærkelsesværdigt mange forsikringsskader

  Sommervejret bød først på tørke, og siden kom der flere skybrud og en storm i august.

  Og det våde vejr sidst på sommeren har betydet flere tusinde anmeldelser om skader på grund af vejret som væltede hegn, vand i kældre og ødelagte drivhuse.

  Landets største forsikringsselskab Tryg har i sommermånederne fået usædvanligt mange anmeldelser om vejrskader.

  Alene sensommerstormen resulterede i knap 1200 skadesanmeldelser. Hvad skybrudsskader angår, har Tryg registreret omkring 3500 hen over sommeren, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

  - Skybrud er jo normale i sommermånederne. Men denne sommer har tegnet sig for usædvanligt mange skybrud herhjemme, siger Trygs koncernfinansdirektør, Barbara Plucnar Jensen.

  - Faktisk har vi modtaget meldinger om skybrudssager hos vores danske kunder hver eneste weekend gennem hele sommeren. Det er meget bemærkelsesværdigt, siger hun.

 3. Flere danskere blev ledige i august

  For 11. måned i træk voksede ledigheden i august med 500 personer.

  Der var 84.300 ledige i august, hvilket svarer til en ledighedsprocent på 2,9 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

  Ledigheden ligger dog fortsat på en lavt niveau, vurderer seniorøkonom hos Dansk Erhverv Kristian Skriver.

  - De kraftige rentestigninger og vækstafmatning på de danske eksportmarkeder kunne potentielt have sendt beskæftigelsen i bakgear og ledigheden i vejret, skriver han i en kommentar til Ritzau.

  - Men det er ikke for alvor sket, fordi arbejdsmarkedet har været overraskende robust.

 4. Holger Rune spiller fredag førsterunde-kamp i ATP-turneringen i Beijing. Det er Runes første kamp i 14 dage.

 5. Unicef: Middelhavet er blevet en grav for børn og børns fremtid

  Flere og flere børn tager helt alene den farlige sejltur på en ulovlig migrantbåd over Middelhavet.

  Antallet af børn, der forsøgte at nå Europa alene, er steget med 60 procent i forhold til sidste år. Det siger Unicef ifølge svenske SVT.

  - Middelhavet er blevet til en grav for børn og børns fremtid. Og tragedierne er et resultatet af politiske beslutninger og et ødelagt migrationssystem, siger organisationens europæiske direktør, Regina De Dominicis.

  Alene fra januar i år til midten af september har mere end 11.600 børn ifølge Unicef krydset Middelhavet uden deres mor eller far eller andre ledsagere.

  Unicef peger på, at der også er et stort mørketal, da mange af de overfyldte og nedslidte migrantbåde synker i stilhed uden overlevende øjenvidner.

 6. Novo Nordisk vil lancere Wegovy i Indien

  Overvægt er et stigende problem for befolkningen i Indien og især blandt indiske kvinder.

  Derfor vil det være et lukrativt marked at lancere vægttabsmidlet Wegovy, og det er, hvad Novo Nordisk arbejder på at kunne i 2026, skriver Reuters.

  - Jeg tror, der ville være ret mange patienter og en hel del læger, som ville være interesserede i dette behandlingsområde, siger Novo Nordisk Indiens administrerende direktør, Vikrant Shrotriya.

  - Det kommer til at åbne en ny horisont for selve sundhedsvæsenet, fordi horisonten indtil nu kun er begrænset til alternativ terapi og fedmeoperationer, siger han.

  I Indien er der allerede kopimedicin af slankemidlet, men Novo Nordisk har ikke været i stand til at lægge sag an, da de ulovlige sælgere var "svære at opspore", fortæller direktøren.

 7. Central Wagner-figur er blevet ansat i det russiske forsvarsministerium

  Wagner-gruppens administrerende direktør, Andrej Trosjev, har fået nyt job i det russiske forsvar.

  Det siger Dmitrij Peskov, der er talsmand for den russiske regering via det statslige russiske nyhedsbureau RIA, skriver Reuters.

  Fremover skal Andrej Trosjev stå i spidsen for Ruslands frivillige styrker i krigen i Ukraine, skriver Ritzau.

  Talsmanden skriver på beskedtjenesten Telegram, at Putin og Trosjev i går mødtes for at drøfte, hvordan man bedst kunne gøre brug af bataljoner af frivillige soldater i Ukraine.

  Wagner-gruppen har ud over at have spillet en enorm rolle i krigen i Ukraine også været aktiv på det afrikanske kontinent. Lejehæren er blevet beskyldt for alvorlige brud på menneskerettighederne.

 8. Golfturneringen Ryder Cup, hvor Europa møder USA, spilles i denne weekend. Danske Nicolai Højgaard er med på det europæiske hold.

 9. EU lægger op til, at medlemslandene selv skal finde ud af, hvordan man vil komme i mål med reduktionen.

 10. Skatteminister lover svar inden for 14 dage til boligejere, der har klaget over ejendomsvurderinger

  Hvis du som boligejer har klaget til Vurderingsstyrelsen over en for høj vurdering af din grund, vil du få svar inden for 14 dage.

  Det siger skatteminister Jeppe Bruus (S) fredag til Børsen ifølge Ritzau.

  - Vurderingsstyrelsen behandler sagerne inden for 14 dage, og den gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på nuværende tidspunkt på en uge.

  - Det, mener jeg, er en fornuftig sagsbehandlingstid, men jeg følger naturligvis udviklingen, siger skatteministeren.

  DR Nyheder har tidligere afsløret, at cirka 80.000 ejendomme har fået en højere grundværdi end værdien på hele ejendommen.

  Skattevæsnet har indrømmet "åbenlyse fejl" i de nye ejendomsvurderinger, der kom tidligere på måneden.

 11. Flere end 84.700 er flygtet fra Nagorno-Karabakh til Armenien

  Langt over halvdelen af de etniske armeniere, som boede i området Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan, er rejst til Armenien.

  Det er flere end 84.700 mennesker, oplyser den armenske regering ifølge det russiske nyhedsbureau RIA, skriver Ritzau.

  I sidste uge tog Aserbajdsjan den fulde kontrol med regionen, som i 30 år er blevet drevet som en selvstændig region, befolket af etniske armeniere, selvom den er anerkendt som værende under aserbajdsjansk kontrol.

  Den nyudnævnte præsident for den selverklærede republik, Samvel Shahramanyan, underskrev i går et dekret, der betyder, at alle statslige institutioner bliver opløst den 1. januar 2024. Det betyder, at republikken Nagorno-Karabakh ikke længere findes om tre måneder.

 12. Biden: 'Der er noget farligt under opsejling i USA'

  Donald Trump er til fare for det amerikanske demokrati.

  Sådan lød den skarpe kritik af den tidligere amerikanske præsident, da den nuværende præsident, Joe Biden, holdt tale i delstaten Arizona i går.

  - Der er noget farligt under opsejling i USA, lød det fra demokraten Biden i talen ifølge CNN, som af amerikanske medier bliver betragtet som Bidens mest markante angreb mod Trump.

  - Der er en ekstremistisk bevægelse, der ikke deler de grundlæggende overbevisninger i vores demokrati: MAGA-bevægelsen.

  MAGA står for Make America Great Again, som var Trumps slogan under valgkampen i 2016.

  Biden sagde ifølge CNN, at hans forgænger ikke er styret af forfatningen eller anstændighed, men af "hævn og hævngerrighed".

 13. Der sker for lidt, og det går for langsomt, lyder det fra kritikerne.

 14. Frem med paraplyen: Regnbyger rammer både i øst og vest i dag

  I dag kan himlen i perioder se ud som på billedet her fra Skagen, da en frontzone med regn og byger landet fra vest. (Foto: © Linda Mølgaard)

  Fredag starter med tørt vejr og sol i de østlige egne, mens man i de nord- og vestlige dele af Jylland hurtigt i løbet af formiddagen vil få behov for at finde regntøjet eller paraplyen frem.

  I dag skal en frontzone med regn og byger nemlig forbi landet vestfra, og ud på eftermiddagen vil solen derfor også blive skiftet ud med gråvejr og regn mod øst.

  Sidst på eftermiddagen klarer det op i Jylland med mulighed for sol.

  Temperaturen kommer op på 15-20 grader, og så får vi en svag til jævn vind fra sydvest, der i eftermiddag tiltager til let til frisk fra vest.

 15. Fagfolk, organisationer og forskere opfordrer folketingspolitikerne til at se på, hvad sundhedsvæsnet skal og ikke skal lave.

 16. Rekordhøjt antal migranter har krydset grænsen mellem Panama og Colombia

  Antallet af personer, der har krydset den farefulde Darien Gap, der forbinder Panama og Colombia, har slået rekord i september.

  400.000 personer, hvoraf mere end halvdelen er børn, har krydset grænsen i år indtil videre, viser officielle data ifølge Reuters. Det er næsten det dobbelte af tallet for hele 2022.

  Alene i september steg antallet af krydsende migranter med en femtedel i forhold til måneden før.

  FN anslog i april, at antallet af migranter for hele året ville være 400.000, men det er altså allerede nu overgået.

  Mange migranter benytter grænseovergangen i forsøget på at nå til USA. Indvandringen til USA stiger trods forsøg på at bremse strømmen, skriver Reuters.

 17. En person anholdt efter skud mod bil på Helsingørmotorvejen

  Nordsjællands Politi har anholdt en mistænkt, efter der i går aftes blev affyret skud på Helsingørmotorvejen.

  Politiet fik en anmeldelse om tre-fire skud mod en bil.

  - Bilen og ruderne i bilen er ramt, men føreren i bilen er uskadt, siger vagtchef Sebastian Føns til Ritzau.

  Episoden skete omkring afkørslen ved Nybrovej på Helsingørmotorvejen lidt nord for København. Afspærringen på stedet er ophævet.

  Nordsjællands Politi siger, at intet skulle indikere, at hændelsen har relation til bandemiljøet.

 18. Tesla sagsøges for racisme mod sorte ansatte

  Elbilsfirmaet Tesla er blevet sagsøgt af det amerikanske ligestillingstilsyn (EEOC) for angiveligt ikke at reagere på anmeldelser om racisme.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Siden 2015 har flere sorte medarbejdere ifølge søgsmålet anmeldt tilfælde af racisme, som indebar bagtale og grafitti, der blandt andet forestillede hagekors og løkker.

  Ifølge søgsmålet har Tesla ikke bare undladt at reagere, men også i flere tilfælde fyret eller straffet ansatte, som har anmeldt tilfælde af chikane.

  Tesla, der ledes af administrerende direktør og medstifter Elon Musk, har endnu ikke kommenteret sagsanlægget, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 19. Politi er til stede på motorvej efter anmeldelse om skud

  Motorring 3 i Nordsjælland er natten til fredag afspærret efter anmeldelse om skud mod en bil.

  Politiet er natten til fredag til stede på Motorring 3 i Nordsjælland efter at have modtaget en anmeldelse om skud.

  - Vi har fået en anmeldelse omkring om bil, der skulle være skudt på, og er nu ved at efterforske, hvad der er sket, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Sebastian Føns til Ekstra Bladet.

  Området er i forbindelse med efterforskningen afspærret.

  Politiet modtog anmeldelsen klokken 23.07 torsdag aften. Lidt efter klokken 02 natten til fredag er der fortsat ingen anholdt.

  Der er ikke kommet nogen til skade, og Nordsjællands Politi siger, at intet skulle indikere, at hændelsen har relation til bandemiljøet.

  /ritzau/

 20. Skyderier i Rotterdam: Formodet gerningsmand var kendt for at mishandle en kanin

  Skyderiet fandt sted i Hollands næststørste by, Rotterdam. (Foto: © JEFFREY GROENEWEG, Ritzau Scanpix)

  Den 32-årige formodede gerningsmand, der i går skød og dræbte tre personer i hollandske Rotterdam, var kendt af politiet i forvejen.

  Det fremgår af retsdokumenter, skriver det hollandske medie De Telegraaf.

  Manden er blandt andet kendt for i 2021 at have mishandlet en kanin, mens han var påvirket af alkohol.

  En dyrlæge blev efterfølgende tvunget til at aflive kaninen.

  Episoden medførte 40 dages samfundstjeneste til den formodede gerningsmand.

  Skyderierne gik ud over en kvinde, en mand og en ung pige.

  Det er endnu uklart, hvad motivet til skyderierne har været, oplyser politiet.

 21. Svensk politi udpeger 150 adresser, hvor der kan opstå bandevold

  På omkring 150 adresser i og omkring den svenske hovedstad Stockholm forventer politiet, at der i fremtiden vil ske en eller anden form for voldshandling.

  Det oplyser politichef Catrine Kimerius Wikström til SVT.

  På adresserne bor folk, der ifølge politiet er en del af det kriminelle miljø, eller som på anden vis kan forbindes til bandekriminalitet.

  Politiet vil ikke kommentere på, hvor mange af adresserne der bliver overvåget af dem - men de understreger, at det er helt umuligt at overvåge dem alle.

  Sverige er lige nu plaget af voldsom uro.

  11 personer i landet er blevet dræbt i skyderier alene i september.

 22. DSB slår rekord i kompensation

  Der er ikke noget værre end et forsinket tog, og selvom det ikke får dig hurtigere videre, så kan en kompensation alligevel være et plaster på såret.

  Men der er fra DSB's side blevet sat ualmindeligt mange plastre på ualmindeligt mange sår i år, og selskabet har dermed slået en kedelig rekord i kompensationer.

  Det skriver B.T.

  - Det er ny rekord i kompensationer, siger informationschef i DSB Tony Bispeskov til mediet.

  - Jeg kan sige, at vi for hele 2022 udbetalte 24,3 millioner kroner i kompensation, og på nuværende tidspunkt i år er vi altså over det.

  DSB kom for dage siden ud i endnu en modvind. Selskabet oplyste nemlig, at det fra næste år bliver dyrere at køre i tog i Danmark.

 23. Et af Englands mest kendte træer er i nattens mulm og mørke blevet fældet

  Det er som taget ud af en film. Træet er placeret midt mellem bakkerne, og man kan næsten forestille sig, hvor Instagram-venlige billeder der gennem årene er blevet taget lige her.

  Men det er slut nu. For Sycamore Gap-træet, der er et af Storbritanniens mest kendte træer, er blevet fældet, og en 16-årig teenager er anholdt i forbindelse med sagen.

  Det næsten legendariske træ, der er over 200 år gammelt, er tilsyneladende blevet nedlagt med hjælp fra en motorsav.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Træet har været med i en Robin Hood-film fra 1991, og det blev i 2016 nomineret som Årets Træ i England. Det lå i den nordlige del af landet ikke langt fra grænsen til Skotland.

  • Myndighederne arbejder på stedet, efter det ikoniske træ er blevet fældet. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)
  • Det er tilsyneladende en motorsav, der er blevet brugt til at fælde træet. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)
  • Sådan så det ud, før en eller flere gerningsmænd i nattens mulm og mørke tændte en motorsav og satte den i træet. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 24. Troels Lund vil have fart på våbenundersøgelse

  Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har lagt sporet ud for den advokatundersøgelse, der skal kulegrave den problematiske sag om våbenindkøb fra det israelske firma Elbit.

  Det fortalte han sent torsdag aften efter et møde med Folketingets partier.

  I næste uge skal beskrivelsen af undersøgelsen være klar. De advokater, der skal lave undersøgelsen, udpeges i oktober. Og så har de få måneder til deres arbejde.

  - Det er min forventning, at vi har undersøgelsen i første kvartal af 2024. Det er brug for at lytte til de partier, der siger, at det er vigtigt, der kommer hastighed i det her, og vi får afsluttet undersøgelsen hurtigt, sagde Troels Lund Poulsen.

  Han afviste, at det kan komme på tale at afhøre vidner. Undersøgelsen tager kun fat i det skriftlige materiale. Regeringen afviser også en større undersøgelsen i form af en kommission.

  - Det synes jeg ikke, sagen kan bære, sagde han efter mødet.

  Et andet spørgsmål er, om der skal undersøges, hvorvidt Statsministeriet og Udenrigsministeriet har haft en rolle i sagen. Det bliver først afgjort i næste uge.

 25. GOG's direktør, Kasper Jørgensen, er ikke bleg for at tage ansvaret for det trænerkaos, der hersker i GOG.

 26. Med bedre planlægning og blik for heftige regnskyl kunne en stor efterregning og forsinkelse af en omfartsvej i Vejle måske være undgået, vurderer ekspert.

 27. Stephanie Lose afviser at undersøge sundhedsvæsnet i øvrige regioner.

 28. FC Nordsjælland skulle ud i straffesparkskonkurrence mod Kolding for at gå videre i pokalen

  Stjerneangriberen Marcus Ingvartsen brændte i straffesparkskonkurrencen for FCN. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  FC Nordsjælland kæmper med om mesterskabet, men torsdag aften var de i problemer mod 1. divisionsholdet Kolding IF i pokalturneringen.

  De to hold skulle helt hen i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder, men her trak nordsjællænderne det længste strå.

  Efter 46 minutter bragte Asker Beck Kolding foran, men bare to minutter senere udlignede Benjamin Nygren.

  Ikke lang tid efter kom Kolding foran igen ved Isak Taannander. Martin Frese sørgede dog for forlænget spilletid med sin udligning til 2-2 med 20 minutter igen.

  Men der blev ikke scoret i de 30 minutters ekstra tid, og i straffesparkskonkurrencen var Superligaholdet fra Nordsjælland skarpest.

  AGF gik også videre i pokalturneringen, da de slog Nykøbing FC fra 2. division med 1-0 på mål af Felix Beijmo.

 29. Børn og forældre skal deltage i nyt projekt, der skal forebygge overvægt hos små børn

  En ny forskningsbaseret indsats skal give forældre og deres små børn en sund start på livet, der styrer uden om overvægt.

  Det skriver Statens Institut for Folkesundhed på deres hjemmeside. 1.600 børn og deres forældre fra ti forskellige kommuner skal deltage i indsatsen.

  En gruppe forskere fra Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet, sundhedsplejersker samt nationale og internationale eksperter har udviklet projektet.

  Hovedaspektet bliver at intensivere og kvalificere sundhedsplejerskernes arbejde med at guide forældrene, så deres børn undgår at blive overvægtige.

  - Vi følger familierne fra graviditet, til barnet er omkring tre år gammel. De vil få vejledning og støtte af sundhedsplejersken i meget tidligt at etablere sunde vaner og rammer. Vi har ikke kun fokus på mad og måltider, men også på barnets bevægelse, skærmbrug, søvn og tryghed i familien, lyder det fra seniorforsker Trine Pagh Pedersen.

  Statens Institut for Folkesundhed har modtaget en bevilling på over 40 millioner kroner fra Center for Sundt Liv og Trivsel til projektet.

 30. Til hverdag styrer han 105 medarbejdere, der slår græs og klipper kanter i Næstved Kommune. I fritiden spiller han i dødsmetal-bandet Asinhell, som han har stiftet sammen med Michael Poulsen.

 31. En Aaron Mensing i storform viste vejen, da fynboerne vandt deres tredje Champions League-kamp ud af tre mulige.

 32. Tim Cook var både i København og i Thisted, da han fra tirsdag til torsdag var på danmarksbesøg.

 33. I en tale til nationen siger Ulf Kristersson, at han i morgen skal mødes med landets forsvarschef og rigspolitichef om sagen.

 34. - Bland dig uden om, lyder det fra regeringspartneren Venstre efter opsang fra statsministeren.

 35. En 32-årig mand i skudsikker vest skød og dræbte en kvinde, en mand og en 14-årig pige.

 36. Sydgående spor ved Sydmotorvejen er genåbnet efter trafikuheld

  Opdateret klokken 19:58 med oplysning om, at et enkelt spor i sydgående retning er åbnet.

  Mellem afkørsel 42 og 41 ved Sydmotorvejen ved Farøbroerne er et enkelt spor i sydgående retning igen åbent, efter et trafikuheld gjorde, at politiet måtte spærre det tidligere på aftenen.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på X, tidligere kendt som Twitter.

  - Der åbnes nu et spor i sydgående retning på Sydmotorvejen. I løbet af en time åbnes motorvejen helt, skriver politikredsen.

  Nordgående spor på motorvejen er også åbent.

 37. Her kan du følge GOG's kamp mod Veszprém i Champions League. Du kan også se opgøret på DRTV eller DR2.

 38. Højgaard sidder over i åbningsduellen ved Ryder Cup

  Nicolai Højgaard er den yngste spiller ved årets Ryder Cup. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Fredag morgen begynder Ryder Cup, hvor nogle af de bedste golfspillere fra Europa og USA spiller om håneretten og et af sportens ypperste trofæer.

  Men det bliver uden danske Nicolai Højgaard, der sidder over på første runde sammen med Matt Fitzpatrick, Robert MacIntyre og Justin Rose for europæerne.

  Turneringen begynder med disciplinen 'foursomes', hvor der spilles to mod to, hvor begge hold kun har en bold i spil og således skiftes til at slå. Der spilles fire foursome-dueller.

  Højgaard kan dog få Ryder Cup-debut senere på dagen til fourball-formatet, hvor der også udtages otte spillere. Det er næsten det samme som foursome, men her har hver spiller sin egen bold.

  Ryder Cup spilles fra fredag til søndag.

 39. Brancheorganisation melder ud: Nu strømmer pengene ind fra Booking.com

  Det glæder brancheorganisationen Horesta, at danske overnatningssteder langt om længe nu får udbetalt de penge, de har haft til gode hos bookingportalen Booking.com.

  - Vi har talt med rigtig mange medlemmer. De fortæller os den gode nyhed, at nu strømmer pengene ind fra Booking.com, siger administrerende direktør i Horesta Pia Voss.

  - Det er medlemmer, der har tilgodehavende fra alt lige fra 100.000 kroner til 5 millioner kroner.

  Siden sommerferien har flere hundrede danske hoteller og overnatningssteder manglet betalinger fra den hollandske bookingportal.

  Det har drejet sig om betalinger fra gæster på hoteller og overnatningssteder i Danmark, som Booking.com ikke har overført.

  Men det sker altså nu.

 40. Præsidenten af den selverklærede republik underskrev i dag et dekret, der fra 1. januar betyder, at republikken opløses.

 41. Særlov forlænges: Ukrainere kan bo, arbejde og læse i Danmark indtil 2025

  Der er ikke ligefrem udsigt til, at krigen mellem Rusland og Ukraine slutter foreløbig.

  Det siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) i en pressemeddelse.

  Derfor forlænger man nu den særlov, der blandt andet giver ukrainere i Danmark mulighed for at arbejde og gå i skole her.

  Loven, der i første omgang blev vedtaget i marts sidste år, gælder nu til marts 2025.

  - Desværre er der ikke udsigt til, at Putins barbariske angrebskrig i Ukraine stopper foreløbig. Det er en helt ekstraordinær situation, og derfor er det også det eneste rigtige, at vi forlænger særloven, lyder det fra ministeren i meddelelsen.

  - Mange ukrainere er trods deres svære situation lykkedes med at få arbejde her i landet, hvilket jeg synes er meget positivt. Vi vil efterfølgende se nærmere på, om der er behov for justeringer af særloven.

  Ifølge Ritzau har knap 40.000 flygtninge fra Ukraine fået midlertidig opholdsgrundlag i Danmark efter særloven.

 42. Dansker overtager førertrøjen i kroatisk cykelløb

  Tobias Lund Andresen (til venstre) kørte sig torsdag i førertrøjen ved Cro Race i Kroatien. (Arkivbillede) (Foto: © JASPER JACOBS, Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Tobias Lund Andresen, der kører for Team DSM, kørte sig torsdag i førertrøjen ved Cro Race i Kroatien.

  Det gjorde han ved at nappe andenpladsen på torsdagens 3. etape, der endte med en massespurt. Etapen blev vundet af Nicolo Parisini, der er nummer to i klassementet - bare to sekunder efter Andresen.

  Den 21-årige dansker blev også nummer to på løbets 1. etape, mens han måtte nøjes med en sjetteplads på 2. etape.

  Fredag venter så den første bjergetape i det kroatiske etapeløb, der slutter på søndag.

  Andresens landsmand Jonas Gregaard fra Uno-X-mandskabet ligger også godt til i klassementet. Han er på en fjerdeplads - ni sekunder efter Andresen.

 43. Flere partier mener, at der er behov for flere penge til regionerne, hvis sundhedsvæsnet skal reddes.

 44. Putin udnævner lørdag til 'genforeningsdag' i fire erobrede regioner

  Den russiske præsident, Putin, har underskrevet et dekret, som betyder, at den 30. september officielt bliver markeret som "genforeningsdag" for de fire annekterede regioner Kherson, Zaporizjzja, Luhansk og Donetsk i Ukraine.

  Det skriver det russiske statslige nyhedsbureau Tass.

  Rusland afholdt sidste år folkeafstemninger i de besatte regioner - afstemninger, som blev dømt ugyldige af de vestlige lande.

  Senere valgte Rusland at annektere og indlemme regionerne i den russiske føderation.

  Rusland har dog ikke fuld kontrol med regionerne, som flere steder er under angreb fra ukrainske styrker.

 45. Svensk politi om eksplosion: Udtryk for en eskalerende voldsudvikling

  Svensk politi kalder det for sandsynligt, at eksplosionen i Uppsala, der tidligt i morges dræbte en 25-årig kvinde, hænger sammen med den bandekonflikt, der lige nu præger landet.

  Det fortæller Catarina Bowall, befalingschef ved politiet i Uppsala, på et pressemøde her til eftermiddag.

  - Det er sandsynligt, at denne hændelse er relateret til den nationale konflikt, siger hun.

  - Vi går samtidig ud fra at den, som er blevet dræbt, ikke har noget med den nationale konflikt at gøre, siger hun på pressemødet.

  Ifølge regionspolitichef Ulf Johansson er hændelsen et udtryk for en eskalerende voldsudvikling.

  - Svensk politi arbejder døgnet rundt for at bryde voldsudviklingen og bekæmpe dem, der udfører volden og er årsag til utrygheden, siger han på pressemødet.

  Eksplosionen i Uppsala sker i kølvandet på to skuddrab onsdag aften og nat tæt ved Sveriges hovedstad, Stockholm.

 46. Ny opgørelse afslører alvorlige problemer i hele Region Midtjylland.

 47. To er ramt af skud i Rotterdam: Gerningsmand anholdt

  Opdateret klokken 16:44 med oplysninger om, at en mistænkt gerningsmand er anholdt.

  Mindst to personer er såret efter at være blevet ramt af skud i den hollandske by Rotterdam. En mistænkt gerningsmand er anholdt.

  Det oplyser det hollandske medie NU.nl ifølge Ritzau.

  To hollandske aviser, De Telegaaf og De Gelderlander, skriver ifølge Ritzau, at der blandt andet er blevet skudt på Erasmus University Medical Center.

  Stedet fungerer som både universitet og hospital. Ifølge De Telegraaf drejer det sig indtil videre om i alt to skudepisoder. Den anden episode skulle være sket et stykke fra universitetshospitalet.

 48. Booking.com betaler danske overnatningssteder

  Efter måneders ventetid har flere danske hotel- og overnatningssteder fået deres penge fra bookingportalen Booking.com.

  Blandt andet Helle Kramer, som ejer overnatningsstedet Troldegården i Køge. Hun har i dag fået godt 150.000 kroner fra bookingportalen - men mangler stadig 25.000 kroner.

  - Jeg tror lige, at jeg kører lidt endnu med, at kunderne betaler direkte til mig. Så ser jeg lige an, hvordan de løser det, og om jeg får resten af mine penge også, siger hun.

  I går kom det frem, at brancheorganisationen Horesta har truet bookingportalen med et sagsanlæg.

  Senere på dagen lød meldingen fra Horestas direktør, Pia Voss, at Booking.com ville betale deres udeståender med danske overnatningsteder senest fredag.

 49. To personer sidder tiltalt i sagen om drabet på en gravid kvinde sidste år i Holbæk.

Mere fra dr.dk