Seneste nyt

Krasnik om Melchior: 'Det havde ikke set sådan her ud uden ham'

Overblik

 1. I går kl. 23:03Sport
  PSG og Messi skuffer i Belgien
 2. I går kl. 20:44Sport
  Teenager lyner i Dortmund-sejr
 1. Krasnik om Melchior: 'Det havde ikke set sådan her ud uden ham'
  Martin Krasnik mødte ofte Bent Melchior i synagogen på Krystalgade i København eller til arrangementer i forbindelse med sit arbejde. (Foto: Malene Anthony Nielsen © Scanpix Denmark)

  Det er "meget mærkeligt" for Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, at den tidligere overrabbiner Bent Melchior i dag er død i en alder af 92 år.

  De har nemlig kendt hinanden hele Martin Krasniks liv. Og chefredaktøren er ikke i tvivl om Bent Melchiors indflydelse på både det jødiske og danske samfund.

  - Det havde helt sikkert ikke set sådan her ud uden ham, siger han til DR Nyheder.

  Han vil huske Bent Melchior som en mand, der satte gang i de store samfundsdebatter.

  - De spørgsmål, han beskæftigede sig med, var der altid enormt meget uro omkring, siger Martin Krasnik og tilføjer, at overrabbineren ellers var meget rolig som person.

  - Han var så stensikker på de ting, han gik ind i. Så når han kom ind i et rum, udstrålede han en utrolig ro.

 2. Politiet advarer badende om symptomer efter kemiudslip

  Personer, der torsdag har været i vandet i Ringkøbing Fjord ved Hvide Sande, skal være opmærksomme på eventuelle symptomer på kontakt med jernklorid.

  Advarslen kommer, efter at der er sket et udslip af det farlige stof jernklorid i forbindelse med en brand på en laksefabrik i Hvide Sande onsdag aften.

  Det vedrører personer, der har været i vandet i Ringkøbing Fjord fra Langsand i Hvide Sande og ned til Karen Brands Vej, 1.000 meter ud fra kysten. Advarslen gælder frem til fredag, oplyser politiet.

  Personer i området skal desuden undlade at bade i fjorden og i øvrigt undgå kontakt med jernklorid, som kan genkendes ved, at vandet er rødt.

  Derudover skal fisk og andre havdyr, som måtte være fanget i det berørte område, destrueres.

 3. George Floyds drabsmand er anklaget i ny sag

  Former Minneapolis police officer Derek Chauvin addresses his sentencing hearing and the judge as he awaits his sentence after being convicted of murder in the death of Floyd in Minneapolis, Minnesota, U.S. June 25, 2021 in a still image from video. Pool via REUTERS (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Politibetjenten, der blev dømt for at have slået George Floyd ihjel, sidder igen på anklagebænken i en helt anden sag.

  Ifølge nyhedsbureauet AP er Derek Chauvin anklaget i en sag fra 2017, hvor han angiveligt skulle have misbrugt sin magt overfor en 14-årig sort dreng.

  Anklagemyndigheden hævder, at Chauvin holdt drengen omkring hans hals, slog ham i hovedet med sin lommelygte og lagde sit knæ på den 14-åriges nakke og øverste del af ryggen. Drengen lå på jorden med håndjern uden at gøre modstand, lyder det.

  Chauvin, der nægter sig skyldig, blev i juni idømt 22,5 års fængsel for drabet på George Floyd.

 4. Treårig dreng død efter ulykke på legeplads

  Den treårige dreng, der i går eftermiddags blev alvorligt kvæstet i en ulykke på legepladsen i Naturbørnehaven Myretuen i Ullerslev, er afgået ved døden.

  Der har siden ulykken i går eftermiddags været krisepsykologer til stede i naturbørnehaven til at understøtte børnehavens personale, være omkring børnene og stå til rådighed for de forældre, der afhentede børn.

  Politiet efterforsker fortsat omstændighederne omkring ulykken.

  - Min dybeste medfølelse og tanker går til familien og de efterladte, udtaler borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs (V).

  - Vi vil nu bruge de kommende dage på at gøre alt, hvad der står i vores magt for, at alle omkring institutionen - det være sig familier, pårørende og ansatte - kommer bedst muligt igennem denne helt igennem ulykkelige situation.

 5. Danmark har evakueret i alt 1.038 personer fra Afghanistan

  1.038 personer er i alt blevet evakueret fra Afghanistan som en del af den danske evakueringsmission i landet.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en oversigt over de evakuerede.

  Ud af de 1.038 personer er 954 kommet til Danmark, mens resten opholder sig i andre lande.

  De evakuerede er blandt andet nuværende lokalansatte og personer, der har været lokalansat på den danske ambassade inden for de seneste to år, tolke og deres familier.

  60 af de 1.038 personer er dog blevet evakueret, selvom de ikke opfyldte "kriterierne i den politiske aftale og forståelse".

  Personerne har på baggrund af et "humanitær skøn oftest foretaget under stærkt tidspres i lufthavnen i Kabul" fået grønt lys til at blive evakueret, skriver ministeriet i en fodnote.

  Evakueringen tæller desuden tre personer, hvor der har været tale om forveksling eller brug af falsk identitet, oplyser ministeriet.

 6. Myndigheder udsender varsel om vulkanudbrud på spansk ferieø

  Indbyggere og turister på øen La Palma er blevet bedt om at have en taske stående pakket med de mest nødvendige ejendele, mobiltelefon og vigtige papirer.

  Torsdag advarer det regionale styre nemlig om risiko for et vulkanudbrud på den spanske ferieø.

  Det skyldes tusindvis af små jordskælv, der har ramt øen de seneste dage.

  - Vi kan ikke komme med en prognose på kort sigt, siger IGN's direktør for De Kanariske Øer, Maria José Blanco, til avisen El Pais ifølge Ritzau.

  - Men alt tyder på, at det vil udvikle sig til større jordskælv, der vil være mere intense og kunne mærkes af befolkningen.

  Sidst vulkanen Teneguia gik i udbrud på La Palma var i 1971.

 7. Thulesen Dahl afviser at gå af: Jeg fortsætter på posten

  Trods åbenlyse stridigheder i Dansk Folkeparti har formand Kristian Thulesen Dahl ingen planer om at trække sig fra formandsposten.

  Det siger han til TV2.

  - Jeg stiller op som formand for Dansk Folkeparti også lørdag. Jeg fortsætter på posten, hvis jeg har baglandets, de delegeredes, opbakning, siger Kristian Thulesen Dahl.

  Meldingen kommer efter massiv uro i Dansk Folkeparti. Blandt andet har tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen kritiseret DF’s linje på udlændingepolitikken.

  Samtidig har lokalformanden for DF i Gentofte, Rita Rahbek, opfordret Pia Kjærsgaard til at tage over som formand for partiet.

  Men balladen har ikke fået Kristian Thulesen Dahl til at overveje at trække sig.

  - Nej, det har jeg ikke. Og det kommer jeg heller ikke til at gøre i denne weekend, siger han til TV2.

 8. Her er de tre danske Oscar-kandidater

  Den danske Oscar-komité har nu udpeget de tre film, der har chancen for at blive den næste Oscar-kandidat ved prisuddelingen i 2022.

  Filmene er 'Flugt' af Jonas Poher Rasmussen, 'Margrete den Første' af Charlotte Sieling og 'Skyggen i mit øje' af Ole Bornedal.

  Den endelige Oscar-kandidat udpeges mandag 25. oktober.

  På et senere tidspunkt afgøres det så, om Danmarks bidrag bliver en af de nominerede i kategorien ’Bedste udenlandske film’.

  I år vandt Thomas Vinterbergs 'Druk' prisen.

 9. Drab på 1.428 delfiner fører til undersøgelse af fangstens fremtid på Færøerne

  (Foto: Sea Shepherd)

  Den store fangst, hvor 1.428 delfiner søndag blev drevet ind i en bugt på Færøerne og dræbt for deres kød, fører nu til en undersøgelse.

  Det skriver den færøske lagmand i en pressemeddelelse.

  - Vi tager sagen meget alvorligt. Selvom fangsten betragtes som bæredygtig, vil vi se nærmere på jagten på delfiner, og hvilken rolle den skal spille i det færøske samfund, skriver lagmanden Bárdur á Steig Nielsen.

  - Regeringen har derfor besluttet at indlede en undersøgelse af reglerne for at fange de hvidsidede Atlanterhavs-delfiner, siger han i pressemeddelelsen.

  Det har i århundereder været en tradition at fange grindehvaler ved at drive flokke ind i fjordene og aflive dem på stranden, men den usædvanlig store fangst af en flok delfiner er blevet kritiseret både internt på Færøerne og af internationale dyreaktivister.

 10. Tilsyn udbygger kritik: Forsvarets Efterretningstjeneste gav forkerte oplysninger

  Sidste år rettede Tilsynet med Efterretningstjenesterne historisk hård kritik mod Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), hvorefter FE-ledelsen blev hjemsendt.

  Blandt andet lød kritikken, at der ved en af FE’s aktiviteter var risiko for ulovlig indhentning af oplysninger om danskere, og at FE-ledelsen har vildledt tilsynet. Kort efter kunne DR afsløre, at kritikken omhandler et samarbejde mellem FE og den amerikanske efterretningstjeneste NSA om aflytning af internetkabler ind og ud af Danmark.

  Nu er der nye oplysninger i sagen:

  Den nye FE-ledelse har opdaget, at FE yderligere – ved en fejl – har givet tilsynet forkerte oplysninger. De forkerte oplysninger blev givet tilbage i august 2018 og har ifølge tilsynet siden da spillet en ”ikke uvæsentlig” faktor, når tilsynet har vurderet, hvor stor en risiko der er for lovbrud ved dele af FE’s indhentning af oplysninger.

  Det fremgår af en redegørelse fra tilsynet, som opsummerer kontrollen med FE det seneste år.

 11. Lokalformand er frustreret over interne DF-stridigheder: 'De er i gang med at måle pik'

  Op til DF’s landsmøde i weekenden er de interne fløjkrige i partiet brudt ud i lys lue. Og de åbenlyse stridigheder i partiet frustrerer lokalformand Linda Kofoed Persson for Dansk Folkeparti på Bornholm.

  - Jeg er så træt af det, som Martin Henriksen, Anders Vistisen og Erik Høgh har gang i, siger Linda Kofoed Persson.

  - De er i gang med at måle pik, og jeg kan ikke have det, jeg gider det ikke.

  Tidligere folketingsmedlem for DF Martin Henriksen har åbent kritiseret DF's linje på udlændingepolitikken for at være for slap.

  En af flere meldinger, der har fået tidligere medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen og nuværende medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod til at kritisere Martin Henriksen i skarpe vendinger.

 12. 19-årig idømt 14 år for drab: Stak kvinde ihjel og satte ild til liget

  Retten i Nykøbing Falster har torsdag idømt en 19-årig mand 14 års fængsel for drab på en 18-årig kvinde.

  Kvinden blev 3. april i år udsat for mindst ti knivstik, hvilket hun døde af. Drabsmanden har ifølge Ekstra Bladet under sagen forklaret, at drabet skete i forlængelse af et samleje mellem de to.

  Efter drabet overhældte han kvindens lig med brandbar væske og antændte det. Også det er han dømt for.

  Derudover er han dømt for at have udsat andres liv for fare i forbindelse med brandstiftelsen.

  Den unge mand erkendte sig skyldig ved torsdagens retsmøde og har ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi valgt ikke at anke dommen til landsretten.

 13. Arbejdsnedlæggelser udløser bod til sygeplejersker

  Det har Arbejdsretten netop afgjort.

  Fagforeningen Dansk Sygeplejeråd (DSR) oplyser til DR Nyheder, at knap 1.200 sygeplejersker kan se frem til en bødestraf.

  Derudover forhøjer Arbejdsretten bøden til 86 kroner per time til de sygeplejersker, som er fortsat med at strejke, efter Arbejdsretten i sidste uge påbød dem at gå i arbejde igen.

  DSR har gentagne gange taget afstand fra de overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

 14. Badende og surfere skal op på land: Kemiudslip farver fjordvand rødt

  I forbindelse med branden på en laksefabrik i Hvide Sande onsdag aften, er der sket et kemiudslip, som kan være ætsende ved berøring.

  Kemiudslippet har farvet noget af fjordvandet i området rødt.

  Politiet er i færd med at få badende, surfere og andre i området til at søge op på land.

  - Politiet er til stede ved surfstedet syd for Hvide Sande, også med både for at få folk i land, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

 15. Apoteker bedøvede og voldtog ung pige på hotelværelse

  En i dag 45-årig apoteker har torsdag fået skærpet sin straf for, at han tilbage i juni 2019 bedøvede en 21-årig kvinde med et lægemiddel, hvorefter han forulempede hende seksuelt.

  Landsretten har lagt tre måneder oven i straffen fra byretten, så dommen nu lyder på fængsel i et år og ni måneder, oplyser senioranklager Henrik Plæhn til Sjællandske Nyheder ifølge Ritzau.

  Apotekeren, som er indehaver af Roskilde Dom Apotek, har ifølge Sjællandske Nyheder nægtet sig skyldig under sagen.

  Ifølge ham havde de to mødtes på Hotel Scandic i Ringsted og haft en seksuel kontakt, men det havde kvinden været indforstået med.

  Kvinden forklarede imidlertid, at hun var vågnet omtåget op og var gået hjem til en veninde. Først senere opdagede hun, at der var foregået noget seksuelt, skriver Sjællandske Nyheder.

  Kemiske undersøgelser kunne efterfølgende fastslå, at der i kvindens hår var spor efter det bedøvende stof, som blandt andet gives til epileptikere for at modvirke rystelser.

  Apotekeren er dømt for "voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje" - en bestemmelse i straffeloven, som sidestiller forskellige former for seksuelle overgreb med en vaginal voldtægt.

 16. DF-lokalformand til Pia Kjærsgaard: Overtag formandsposten

  Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl bør trække sig som formand og lade Pia Kjærsgaard tage over.

  Det siger Rita Rahbek, formand for Dansk Folkeparti i Gentofte til både Berlingske og Ekstra Bladet.

  Hun understreger, at hun godt kan lide Kristian Thulesen Dahl, men ikke mener, at hans force ligger som formand for partiet.

  - Jeg vil slet ikke sige noget negativt om Kristian, fordi jeg kan rigtig godt lide ham, men jeg tænker, at det bedste for DF må være Pia, siger Rita Rahbek til Berlingske.

  Opfordringen til Pia Kjærsgaard kommer op til partiets landsmøde, der skal afholdes denne weekend.

  Der har de seneste uger været skrevet om flere interne stridigheder i partiet, blandt andet har tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen talt åbent om uenigheder i partiets udlændingepolitik.

 17. Tysk politi anholder fire mistænkte efter trussel mod synagoge

  Tysk politi har anholdt fire mistænkte efter det, der beskrives som en ekstremistisk trussel mod en synagoge. Det skriver det lokale politi i en pressemeddelelse.

  Politiet modtog onsdag oplysninger om et muligt angreb på en jødisk synagoge i den tyske by Hagen - samtidig med den jødiske højtid Yom Kippur.

  En 16-årig er blandt de anholdte, oplyser det lokale politi på Twitter.

  Nordrhein-Westfalenes indenrigsminister, Herbert Reul, har beskrevet det mislykkede angreb på synagogen i Hagen som en "islamistisk motiveret trusselsituation", skriver det tyske medie Spiegel.

 18. Anklager: Tidligere drabschef skal have bøde for at videregive oplysninger om krimisager 

  Den tidligere drabschef i Københavns Politi Jens Møller Jensen sad i dag selv på anklagebænken i Københavns Byret.

  Her er han tiltalt for at have videregivet fortrolige oplysninger i forbindelse med udgivelsen af sin erindringsbog 'Opklaret' i 2018.

  Han er også tiltalt for at have lavet 17 opslag i politiets sagssystem Polsas, uden han ifølge anklagemyndigheden havde en god grund til at gøre det.

  Anklagemyndigheden mener, at Jens Møller Jensen skal idømmes en bøde på ikke under 50.000 kroner, hvis han kendes skyldig.

  - I vores sag er der et hensyn til, at dømte og forurettede skal have fred. De skal ikke hele tiden mødes med skriverier af personer, som har haft sagerne tæt inde på livet professionelt, sagde anklageren under sin procedure.

  Den tidligere drabschef nægter sig skyldig i alle forhold.

  Han og forsvarsadvokaten lægger vægt på, at flere oplysninger har været fremme i pressen.

  - Er det en videregivelse af oplysninger i straffelovens forstand? Nej. Videregivelsen forudsætter, at der er merværdi. Der skal tilføres bogen en viden, som Jens Møller eksklusivt har, lød det fra forsvaret.

  Der falder dom 28. september.

 19. 313 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  313 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går.

  To personer er døde.

  Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i sin seneste opgørelse.

  Gårsdagens smittetal var 370.

  Antallet af indlæggelser falder med 14 personer, så der nu er i alt 102 indlagte.

  26 personer er indlagt på intensiv, heraf er 19 i respirator.

  Dagens smittetal er baseret på 41.211 PCR-test.

  Der er samtidig foretaget 32.988 hurtigtest de sidste 24 timer. Positive prøvesvar herfra indgår dog ikke i smittetallene, fordi der er usikkerhed om svarene.

 20. Sundhedsstyrelsen: Borgere får mulighed for selv at vælge coronavaccine

  Fremover får borgerne lov til selv at vælge, hvilken coronavaccine de vil vaccineres med.

  Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Det danske vaccinationsprogram mod COVID-19 indeholder lige nu 2 vacciner; én fra Moderna og én fra Pfizer-BioNTech.

  Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen har 86 procent af alle danskere påbegyndt et vaccinationsforløb. Styrelsen har en målsætning om at få den samlede vaccinationstilslutning op på 90 procent, og derfor bliver det nu muligt selv at vælge.

  ”Vi ved, at nogle borgere har fravalgt vaccination, fordi de gerne selv vil bestemme, hvilken vaccine de skal have. Derfor har vi nu gjort det til en mulighed, at de selv kan vælge mellem de to vacciner,” fortæller enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Bolette Søborg.

  Tilbuddet gælder kun for personer, der nu skal have første stik. Skal man have et tredje, skal det være med den samme som ved de forrige stik.

 21. Sverige vil tilbyde vacciner til børn ned til 12 år

  Når efterårsferien i Sverige er overstået, vil skal alle børn ned til 12 år tilbydes at blive vaccineret mod covid-19.

  Det har den svenske statsminister, Stefan Löfven, netop fortalt på et pressemøde.

  - Vaccinen vil blive gjort tilgængelig for børn mellem 12 og 15 år, siger han ifølge SVT.

  Det er vigtigt for børns trivsel, at skolerne er så åbne som muligt. Vaccinen vil beskytte børn og unge i den alder, og det vil hjælpe med at holde skolerne åbne, supplerer undervisningsminister Anna Ekström.

 22. Nets taber sag om forskelsbehandling: Skal betale over ni millioner kroner i erstatning

  Forestil dig, at du går på barsel. Mens du er på barsel, får de øvrige medlemmer af din virksomheds ledelsegruppe mulighed for at købe aktier i Nets til en fordelagtig pris. Forestil dig så, at det går rigtig godt for Nets, at dine kollegaer tjener millioner, og at du aldrig blev spurgt, om du også ville købe aktier.

  Lyder det uretfærdigt?

  Østre Landsret har netop fældet dom i en sag, hvor netop det er tilfældet. Landsretten konkluderer, at det var ulovligt, at Nets undlod at vurdere, om kvinden skulle tildeles aktiekøbsrettigheder.

  Og det betyder, at hun nu kan se frem til en erstatning på over ni millioner kroner fra Nets.

  Det oplyser Lederne i en pressemeddelelse.

  Da Nets ikke har kunnet dokumentere, at det skyldtes andet, end at kvinden var på barsel, har Landsretten konkluderet, at der er tale om forskelsbehandling efter ligebehandlingsloven.

 23. Coronaudbrud i Vladimir Putins stab sender ham i isolation dagen før valg

  Adskillige folk i den russiske præsident, Vladimir Putins, inderste kreds er blevet ramt af corona.

  Og selvom man er et af verdens mest magtfulde mennesker, betyder det, at man skal en tur i isolation.

  - Der er ikke kun tale om en eller to, men om adskillige personer. Så nu skal jeg gå i selvisolation i flere dage, siger han ifølge Ritzau.

  Der er tale om uheldig timing, da der i morgen er valg i Rusland. Men ifølge en talsmand skal Vladimir Putin nok komme til at afgive sin stemme.

  Hvordan man praktisk klarer det, er endnu uvist.

  - Det kommer vi til at informere jer om sidst på dagen. Men uanset hvad, så kommer præsidenten til at stemme, siger talsmanden.

 24. Så faldt hammeren i Frankrig, der har suspenderet 3.000 uvaccinerede sundhedsansatte

  Lad jer vaccinere eller bliv suspenderet fra jeres job uden løn.

  Sådan lød det kontante budskab til blandt andet hospitalsansatte, plejehjemspersonale og brandfolk i juli fra Frankrigs præsident.

  Emmanuel Macron gav de frem til den 15. september til at have fået mindst et stik, og nu mærker dem, der har valgt ikke at følge hans ordre, konsekvensen.

  - Cirka 3.000 suspenderinger blev i går meddelt til ansatte i sundhedssektoren, som ikke er blevet vaccineret, siger sundhedsminister Olivier Véran til den franske radiostation RTL.

  Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) er 80,7 procent af voksne franskmænd blevet færdigvaccineret.

  I Danmark er tallet for færdigvaccinerede voksne 87,6 procent ifølge ECDC.

 25. Tysk kanslerkandidat forsvarer spydige svar til børnereportere: De blev instrueret af voksne

  Den kristendemokratiske kanslerkandidat, Armin Laschet, ærgrer sig over at være hoppet i en børne-fælde i slutspurten af den uhyre tætte tyske valgkamp.

  Han blev nemlig mødt med en byge af kritiske spørgsmål, da han i denne uge besøgte to børnereportere i tv-programmet Late Night Berlin på kanalen ProSieben. Børnenes insisterende spørgsmål fik den 60-årige kanslerkandidat til at svare spydigt og sarkastisk tilbage.

  Nu forklarer han sin reaktion, der har trukket overskrifter om en ”storsnudet” Laschet:

  - Sådan taler børn ikke. Det var et meget specielt tv-format, siger en tydeligt irriteret Armin Laschet i dag ifølge avisen Welt.

  - De havde sådan en snegl i øret, tilføjer Laschet, der går ud fra, at børnene undervejs i interviewet blev instrueret i, hvilke spørgsmål de skulle stille.

 26. København må vente: Elton John udskyder sin farvel-turné til 2023

  Ingen 'Rocket Man', 'Crocodile Rock' eller 'Sacrifice' i Royal Arena i denne omgang. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  Royal Arena kommer alligevel ikke til at være vært for Elton John-koncerten, som skulle have været afholdt 28. september.

  Den britiske popkonge har valgt at udskyde hele sin ’Farewell Yellow Brick Road’-turné og rykke den til 2023, skriver koncertarrangøren Live Nation i en pressemeddelelse.

  Beslutningen er kommet, efter at Elton John i sommer faldt på et hårdt underlag og siden har kæmpet med smerter i hoften.

  - Selvom jeg har fået intens behandling, fortsætter smerten med at blive værre og gør det sværere for mig at bevæge mig, siger Elton John, der derfor snart skal opereres.

  Koncerten i Royal Arena vil i stedet blive afholdt 5. juli 2023.

 27. Tysk togkonflikt, der påvirkede trafikken over grænsen, er afsluttet

  Igennem en længere periode har togpersonalet og de tyske statsbaner Deutsche Bahn ligget i overenskomstkonflikt syd for grænsen.

  Det har i perioder betydet, at der blandt andet ikke har kørt tog fra Danmark til Hamborg, men nu har parterne tilsyneladende fundet en løsning, skriver Tagesschau.

  Det var uenighed om lønnen, der førte til konflikten.

 28. Arbejdsretten behandler, om sygeplejersker skal have større bod for strejke

  I eftermiddag er der igen møde i Arbejdsretten, som sammen med Dansk Sygeplejeråd (DSR) og Danske Regioner skal behandle de arbejdsnedlæggelser, som flere grupper af sygeplejersker i øjeblikket udfører flere steder i landet.

  Det er allerede afgjort, at de strejkende sygeplejersker kan få en mindre bod på 56 kroner hver, da de nuværende strejker er i strid med reglerne for, hvordan og hvornår man må strejke.

  Arbejdsretten skal nu afgøre, om de sygeplejersker, der fortsætter med at strejke, skal have en højere bøde.

  DSR har flere gange taget afstand fra strejkerne og opfordret sygeplejerskerne til at gå tilbage i arbejde.

 29. Fodboldikonet Pelé har forladt intensivafdelingen: 'Jeg vil spille 90 minutter plus tillægstid'

  Fodboldlegenden Pelé fik for nyligt fjernet en tumor i tyktarmen, og nu er den 80-årige brasilianer kommet sig så meget efter operationen, at han har forladt intensivafdelingen.

  Det meddeler en storsmilende Pelé på Instagram, hvor han har delt et billede og en besked til sine mere end syv millioner følgere.

  Pelé har de senere år været plaget af helbredsproblemer og har ad flere omgange været indlagt.

  Men heller ikke denne gang har ikonet, der er bredt anerkendt som værende en af historiens bedste fodboldspillere, tænkt sig at lade sig udskifte fra livets store fodboldkamp.

  - Jeg fortsætter og har store planer om at spille 90 minutter plus tillægstid. Vi er snart sammen igen, skriver Pelé.

 30. Mexicansk narkobarons konfiskerede hus blev udloddet i lotteri

  Hvad gør man, hvis ingen vil købe et hus, der har tilhørt den fængslede narkobaron Joaquin 'El Chapo' Guzman?

  I Mexico besluttede regeringen at udlodde det som en præmie i et lotteri, hvor der i går blev fundet en vinder, skriver AFP.

  Huset i delstaten Sinaloa dannede rammen om en af Guzmans mange spektakulære flugter, da politiet i 2014 forsøgte at anholde ham. Det lykkedes dog narkobaronen at flygte igennem et underjordisk system af gange.

  Lige lidt hjalp det ham, for seks dage senere blev han anholdt. Blot for senere at flygte på samme underjordiske vis fra det supersikrede fængsel, han blev placeret i.

  Guzmans hus var en af 20 konfiskerede bygninger, der var med som præmie i lotteriet.

  'El Chapo' blev i 2016 anholdt igen og udleveret til USA, hvor han i dag afsoner fængsel på livstid.

  Joaquin 'El Chapo' Guzman sidder i dag fængslet i USA. (Foto: HENRY ROMERO © Ritzau Scanpix)
 31. Ubetalte bøder bliver trukket over lønnen: 230 millioner er inddrevet på et halvt år

  Hvis du har fået en bøde for at køre for stærkt, eller ikke har fået betalt sagsomkostninger for en overstået retssag, så kan Gældsstyrelsen nu trække beløbet i din løn.

  Den situation står cirka 40.000 danskere i.

  I 2020 blev Rigspolitiet koblet til Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem, PSRM, og det har betydet, at der i de første seks måneder af dette år er inddrevet 230 millioner kroner.

  Til sammenligning blev der i hele 2020 kun inddrevet 90 millioner kroner, og der er altså tale om næsten en tredobling på den halve tid, oplyser Skatteministeriet.

  Der er dog endnu et stykke vej, før det hele er betalt tilbage, for i alt har borgerne cirka 12,8 milliarder kroner misligholdt gæld til Rigspolitiet.

 32. Kontroversiel løbetræner får stadfæstet dom

  To år efter den oprindelige dom har løbetræneren Alberto Salazar fået stadfæstet sin karantæne på fire år af Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

  Det meddeler CAS på sin hjemmeside torsdag morgen.

  Stadfæstelsen inkluderer også en karantæne på fire år til lægen Jeffrey Brown, som behandlede mange af Salazars atleter på Nike Oregon Project i Portland, hvor Salazar var den ledende træner.

  Salazar og Brown blev i begyndelsen i oktober 2019 idømt karantæner på fire år af USA's Antidopingagentur, Usada, for at "orkestrere og facilitere forbudt dopingadfærd".

  Som følge af skandalen valgte Nike at nedlægge Nike Oregon Project få uger efter. Salazar har også tidligere været træner for løbestjernen Mo Farah.

  /ritzau/

 33. Sygeplejersker nedlægger igen arbejdet på Aalborg Universitetshospital

  Sygeplejersker foran Aalborg Universitetshospital. I midten ses Bettina Lundsgaard. Foto: Christine Nørgaard

  'Nok er nok - protesten mod indgrebet fortsætter'.

  Sådan lød det i flere Facebookopslag, hvor en gruppe sygeplejersker på Aalborg Universitetshospital opfordrede kolleger til at nedlægge arbejdet torsdag morgen mellem 7:45 og 8:45 – og den opfordring valgte omkring 200 sygeplejersker at følge.

  Bettina Lundsgaard havde været på nattearbejde på intensivafdelingen, men hun valgte at blive en time længere, så hun kunne støtte op om arbejdsnedlæggelsen

  - Jeg er klar til at blive fyret. Nok er nok. Vilkårene for sygeplejersker er simpelthen for dårlige, siger Bettina Lundsgaard

  Arbejdsnedlæggelsen bliver efter planen gentaget fredag i samme tidsrum.

 34. Croptop kommer på museum efter forbudsdebat

  Det skabte ophedet debat, da Firehøjeskolen i Vejle Kommune i august forbød deres elever at gå i croptops og derved vise maveskind.

  Hashtagget #deterbaremaver opstod i kølvandet på debatten, og skoleelever landet over iførte sig croptops og demonstrerede mod forbuddet, der siden blev trukket tilbage.

  Museum KØN i Aarhus har modtaget en croptop fra en initiativtager til en af demonstrationerne, og den skal nu udstilles på museet.

  - Den skal på museum, fordi historien og debatten, der fulgte i kølvandet på det her croptop-forbud, udgør et rigtig vigtigt nedslag i kønnenes kulturhistorie, og det er det, vi varetager på vores museum, siger museumsdirektør Julie Rokkjær Birch.

 35. Magasin udnævner Billie Eilish og Britney Spears blandt de 100 mest indflydelsesrige personer

  Britney Spears er blandt årets mest indflydelsesrige personer, mener Time Magazine. (Foto: VALERIE MACON © Ritzau Scanpix)

  Den ene er popmusikkens nye superstjerne, mens den anden efterhånden må regnes som et ikon inden for samme genre.

  Men både Billie Eilish og Britney Spears er blandt de 100 personer, som optræder på Time Magazines årlige liste over verdens mest indflydelsesrige personer.

  For Britney Spears har det seneste år været kendetegnet ved hendes kamp for at genvinde kontrollen over eget liv fra hendes far, der fungerede som hendes juridiske værge. Et opgør, der har givet momentum til #FreeBritney-bevægelsen.

  Med på listen, som du kan se i sin helhed her, er også prins Harry og hertuginde Meghan, der har kappet båndene til det britiske kongehus.

  Billie Eilish pryder også forsiden af Time Magazine. (Foto: PARI DUKOVIC FOR TIME © Ritzau Scanpix)
 36. Borgmester vil bryde servicerammen: 'Det er simpelthen ting, som skal løses'

  Her til morgen mødes landets borgmestre for at diskutere kommunernes økonomi for det kommende år.

  Der er nemlig et loft over, hvor mange penge kommunerne samlet set må bruge på eksempelvis børn, ældre og handicappede. Den såkaldte serviceramme, der er bestemt af Indenrigsministeriet.

  Og der er nogle kommuner, der planlægger at bruge for meget.

  En af dem er Svendborg, hvor man ifølge borgmester Bo Hansen (S) er nødsaget til at bruge mere, end man må. 27 millioner kroner, drejer det sig om.

  - Der er ikke noget 'nice to have' i det her. Det er simpelthen ting, som skal løses.

  Der er lagt op til seriøse drøftelser på dagens møde, da det er op til de 98 kommuner selv at forhandle sig frem til, hvem der skal spare, så andre kan få lov til at bruge mere.

 37. En stor gruppe kvindelige fodboldspillere er blevet hjulpet med at flygte ud af Afghanistan

  Da det stod klart, at Taliban ville overtage magten i Afghanistan, begyndte et hektisk arbejde med at få en lang række kvindelige sportsudøvere ud af landet.

  I slutningen af august lykkedes det for den internationale spillerunion, Fifpro, i samarbejde med frivillige kræfter at evakuere 77 afghanske atleter og familiemedlemmer, men mange flere nåede alligevel ikke ud af landet.

  Nu er det så lykkedes for mindst 96 kvindelige fodboldspillere og familiemedlemmer at komme over grænsen til nabolandet Pakistan med hjælp fra det pakistanske fodboldforbund, skriver The Guardian.

  Blandt de evakuerede, der har fået midlertidige opholdstilladelser i Pakistan, er landsholdsspillere og ungdomslandsholdsspillere.

  I sidste uge meddelte Taliban, at kvinder ville få forbud imod at dyrke sport.

 38. Nu får danske soldater status som faglærte

  Fremover skal alle, der uddanner sig til konstabel i Forsvaret, have lettere ved at skifte våbentræning og ansigtssløring ud med en karriere på det civile arbejdsmarked.

  Derfor vil de fremover efter endt uddannelse få status som faglærte, oplyser Forsvaret.

  - Det her gavner den enkelte. For når man har en kompetencegivende erhvervsuddannelse, åbner det muligheder i livet, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

  Der sker ændringer af konstabel-uddannelsen, så den suppleres med en række faglige moduler rettet mod arbejdsmarkedet sideløbende med soldaternes øvrige tjeneste og uddannelse.

  En konstabel er at regne for en professionel soldat, og der er i dag ansat cirka 7.000 i Forsvaret, skriver Ritzau.

 39. Three, two, one, zero ... and liftoff! Første tur i rummet kun med civile er en realitet

  De fire civile og deres fartøj er nu i kredsløb om Jorden. (Foto: JOE SKIPPER © Ritzau Scanpix)

  Med den klassiske nedtælling blev der for første gang i nat sendt et fartøj i kredsløb om jorden uden en professionel astronaut ombord.

  Det er Elon Musks SpaceX, der stod for opsendingen, der skete fra Nasas Kennedy Space Center i Florida.

  Det er den 38-årige milliardær Jared Isaacman, der har finansieret turen med navnet Inspiration4. Hvad det koster, har han ikke afsløret.

  Med sig har han lægeassistent Hayley Arceneaux, Chris Sembrosk med en fortid i USA's flyvevåben og Sian Proctor, der er professor i geologi.

  De skal tilbringe de næste tre dage i kredsløb i rumkapslen Dragon med at udføre forskellige eksperimenter, men de får også tid til at nyde udsynet over Jorden fra kapslens vinduer, skriver CNN.

 40. Dagens vejr: Torsdag bliver grå og med byger

  Dagen igennem vil himlen være grå og med plads til byger. Her er det Hirtshals. Foto: Birger Josephsen (Foto: Picasa)

  De fleste står op til en grå himmel, mens nattens regn er ophørt de fleste steder.

  I Nordjylland og Nordsjælland er der dog flere timer til tørvejr.

  Det er også diset og tåget mange steder i morgentimerne.

  Dagen igennem kan der komme byger, mens Syd- og Sønderjylland kan være heldig at få lidt af solen at se i eftermiddag. Temperaturen er mellem 15 og 18 grader, på de solbeskinnede kanter måske op til 20 grader lokalt.

  Vinden er svag til frisk fra skiftende retninger, i Nordjylland op til hård vind fra nordøstlig retning.

 41. Ny forsvarspagt får både Kina og Frankrig til at reagere

  En ny forsvarsalliance mellem USA, Storbritannien og Australien for dele af Det Indiske Ocean og dele af Stillehavet har skabt opmærksomhed i både Europa og Asien.

  I Frankrig siger udenrigsministeren og forsvarsministeren i en fælles udtalelse, at initiativet gør det endnu mere påtrængende med et udvidet forsvarssamarbejde i Europa.

  - Der er ingen anden troværdig måde at forsvare vores interesser og værdier på rundt omkring i verden, lyder det.

  Fra den kinesiske ambassade i USA lyder det, at det nye samarbejde er udtryk for 'koldkrigsmentalitet og ideologiske fordomme', som de tre lande burde lægge bag sig, skriver Ritzau.

  Ifølge den nye forsvarspagt skal Australien blandt andet opbygge en flåde af atomdrevne ubåde.

 42. 40 personer blev evakueret til svømmehal, da laksefabrik brændte i Hvide Sande

  40 personer måtte i går aftes i al hast forlade deres boliger i den vestjyske by Hvide Sande.

  På grund af en brand i en laksefabrik blev det besluttet evakuere flere beboere i et sommerhusområde.

  - Vi samlede dem i en svømmehal i nærheden, og derfra er de fragtet videre til steder, hvor de kan overnatte, siger Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

  Der er ingen tilskadekomne, og klokken to vendte vinden og bar røgen væk fra land og i retning af Ringkøbing Fjord.

  I løbet af natten har brandvæsenet også fået kontrol over ilden, men efterslukningsarbejdet forventes at fortsætte op ad dagen, skriver Ritzau.

 43. Macron: Fransk militær har dræbt IS-leder

  Franske militærstyrker har dræbt lederen af Islamisk Stat i Sahel-regionen, Adnan Abu Walid al-Sahrawi. Det oplyser Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, på Twitter.

  Sahrawi var den historiske leder af Islamisk Stat i Sahel-regionen i Vestafrika, og hans gruppe målrettede dødelige angreb mod amerikanske soldater i 2017, oplyser Macrons kontor.

  I august 2020 beordrede Sahrawi drab på seks franske velgørenhedsarbejdere og deres chauffører i Niger.

  Sahel er et geografisk område, der strækker sig 6.000 kilometer på tværs af Afrika fra Senegal i vest til Eritrea i øst.

 44. USA, Storbritannien og Australien går sammen om forsvarspagt

  USA, Storbritannien og Australien har indgået et nyt sikkerhedspartnerskab for Indo-Pacific-området, der dækker dele af Stillehavet og dele af Det Indiske Ocean.

  USA og Storbritannien vil i den forbindelse bidrage teknologisk til, at Australien kan opbygge en flåde af atomdrevne ubåde, som skal udstyres med konventionelle våben.

  Det oplyser ledere fra de tre lande onsdag aften dansk tid efter et møde i Washington D.C ifølge Ritzau.

  - Vi vil arbejde sammen for at fremme stabilitet i regionen, som (fremover, red.) vil få endnu større betydning for Storbritanniens velfærd og sikkerhed, siger den britiske udenrigsminister, Liz Truss, om aftalen.

 45. PSG og Messi skuffer i Belgien

  Messi og PSG skuffede med 1-1 ude mod Club Brügge i Champions League. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

  Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé.

  Paris Saint-Germains offensiv så frygtindgydende ud, da klubben onsdag aften var på besøg hos Club Brugge i Champions Leagues gruppe A.

  Det var dog en haltende parisisk defensiv, der kom i fokus, og franskmændene skulle være glade for at slippe fra kampen med 1-1.

  Lionel Messi fik Champions League-debut for sin nye klub og udmærkede sig med en enkelt afslutning på trekantsammenføjningen efter en halv time, men meget mere blev det ikke til.

  I gruppens anden kamp mellem Manchester City og RB Leipzig var der nok at se til.

  Manchester City, som havde hjemmebanefordel, vandt med 6-3 i lidt af en målfest. Yussuf Poulsen kom på banen for Leipzig efter en time og bidrog med en assist til tyskernes tredje scoring.

  Flere mål faldt i det sidste kvarter, hvor også Leipzigs Angelino blev smidt ud.

 46. Nyfortolkning af 'The Bodyguard' er på vej

  Whitney Houston ses her fotograferet i 1988. Hun druknede i et badekar på et hotel i 2012 som 48-årig. (Foto: Mark Peterson © Scanpix Denmark)

  90'er hittet 'The Bodyguard' bliver nyfortolket i en ny film.

  Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt AP.

  Det er produktionsselskabet Warner Bros, som vil stå for den nye film.

  I 1992 ramte Whitney Houston og Kevin Costners kærlighed alverdens biografsale.

  I filmen spiller Whitney Houston en kendt sangerinde, mens Costner spiller en tidligere Secret Service-agent, der er sangerindens livvagt.

  Der er ikke meldt noget ud om den kommende films plot, skuespillerliste, eller hvornår den ventes at ramme biograferne.

 47. Liverpool afviser Milan-comeback i festforestilling

  Efter syv sæsoners fravær fra Champions League meldte AC Milan sig tilbage i det fineste selskab og tog del i en spektakulær forestilling mod Liverpool.

  På Anfield syntes Liverpool på vej mod en sikker sejr, men Milan kom tilbage og var foran i opgøret, inden Liverpool alligevel tog stikket hjem i anden halvleg med 3-2 mod Simon Kjærs italienske mandskab.

  Den danske landsholdsanfører sparkede undervejs bolden i kassen, men målet talte ikke, da en Milan-spiller var offside i opspillet.

  I gruppens anden kamp spillede Atletico Madrid og FC Porto 0-0.

 48. Nye naturnationalparker på vej: Knap 200 forslag snævret ind til 23 bud

  Siden miljøminister Lea Wermelin (S) i maj efterlyste gode bud på de nye naturnationalparker, er der tikket knap 200 forslag ind.

  De er nu blevet snævret ind til 23 bud, der vil blive snævret ind til de ti steder, der skal udgøre de nye naturnationalparker. Først skal der dog holdes offentlige møder, og stederne skal undersøges nærmere.

  Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

  (© Miljøministeriet)

  Naturnationalparkerne skal sikre en mere vild natur, der gror på egne præmisser.

  De første fem parker er annonceret. Først kom Fussingø og Gribskov i juni 2020. Derefter Alminding på Bornholm, Stråsø og Tranum i april i år.

 49. Aalborg Håndbold åbner Champions League med storsejr i Kroatien

  Aalborg Håndbold fik onsdag aften en formidabel indledning på den nye Champions League-sæson.

  I en næsten tom kulisse på udebane i Kroatien tog nordjyderne en overbevisende sejr på 34-24 over hovedstadsklubben Zagreb.

  Aalborg var uden sin allerstørste stjerne Aron Palmarsson, som døjer med en skade, men de tilbageværende spillere behøvede end ikke ramme topniveau for at tage fra Kroatien med en sejr.

  Tidligere på aftenen vandt Kiel med Magnus og Niklas Landin på holdet med 33-30 over Mesjkov Brest i Aalborgs gruppe.

 50. Hovedtiltalt bag terrorangreb i Paris: Vi ville skade jer, men der var ikke noget personligt i det

  Den hovedtiltalte i den store terrorsag, der i disse dage udspiller sig i Paris, blev i dag afhørt.

  32-årige Abdeslam Salah forklarede i retten, at motivet bag angrebet i november 2015 var gengældelse for den USA-ledede koalition, som Frankrig var en del af, der kæmpede mod Islamisk Stat.

  - Vi angreb Frankrig og landets befolkning. Men der var ikke noget personligt i det, forklarede han i dag ifølge BBC.

  Salah fremhævede daværende præsident Francois Hollande og de luftangreb, han beordrede mod Islamisk Stat.

  - Vi ville have, at Frankrig skulle opleve samme smerte.

  Undervejs i afhøringen afviste han begreberne "terrorister" og "radikalisme". Der var derimod tale om "autentisk islam", understregede han.

 51. Teenager lyner i Dortmund-sejr

  Jude Bellingham scorede én og lagde op til én da Dortmund slog Besiktas 2-1. (Foto: MURAD SEZER © Ritzau Scanpix)

  Borussia Dortmund fik onsdag en god start på Champions League, da udekampen mod tyrkiske Besiktas endte med tysk sejr på 2-1.

  Den 18-årige englænder Jude Bellingham fik en hovedrolle, da han med to flotte aktioner - et mål og en assist - grundlagde sejren før pausen.

  Først dybt inde i overtiden reducerede tyrkerne til slutresultatet.

  De øvrige klubber i gruppe C, Sporting og Ajax, tørner sammen senere onsdag.

  FC Sheriff Tiraspol fra Moldova fik en også forrygende start på sit eventyr på første klasse, da hjemmekampen i gruppe D mod Shakhtar blev vundet 2-0.

  De øvrige hold i gruppen er Inter og Real Madrid, der mødes senere onsdag.

Mere fra dr.dk