Seneste Nyt

Kristian Thulesen Dahl: Jeg udelukker ikke noget

Kristian Thulesen Dahl forbliver medlem i Dansk Folkeparti. I hvert fald som det ser ud nu.

Sådan lyder det fra den tidligere DF-formand, der dog i dag har meldt ud, at han ikke ønsker at genopstille til Folketinget for det parti, som han selv var med til at stifte.

- Jeg holder øjne og ører åbne i forhold til min fremtid. Men jeg udelukker ikke noget, siger Kristian Thulesen Dahl til DR.

Der har været flere spekulationer om, hvorvidt Thulesen Dahl vil gå sammen med den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg og danne et nyt parti. Men det må tiden vise, siger han.

- Jeg bliver nødt til at tage udgangspunkt i det, som sker i dag. Og i dag er den snak om et Inger Støjberg-parti en snak og ikke et parti. Derfor så bliver jeg i Dansk Folkeparti til næste valg og regner også med at blive i partiet derefter.

Nyheder

 1. Ikea tilbagekalder fiskespil til børn på grund af kvælningsfare

  Det er dette spil, som varehuset Ikea nu tilbagekalder og opfordrer kunder til at stoppe brugen af. (© Ikea)

  Ikea beder nu alle kunder, der ejer et spil til børn af navnet 'Blåvingad' om at stoppe brugen af produktet.

  Det skyldes, at legetøjets metalknapper kan løsrive sig og medføre risiko for kvælning, skriver Ikea i en pressemeddelelse.

  Konkret skulle det være tale om et fiskespil med artikelnummeret 105.265.06.

  Ikea oplyser, at produktet nu også er tilbagekaldt.

  Kunder kan returnere spillet i ethvert Ikea-varehus og få penge tilbage. Kvittering er ikke nødvendig for at få pengene retur, oplyser Ikea.

 2. Horror-version af Peter Plys-film aflyses i Hong Kong

  Filmgængere i Hong Kong, der havde set frem til et gys til slasherfilmen ’Winnie the Pooh: Blood and Honey’, må se sig om efter andre oplevelser i biografmørket.

  Selvom filmen skulle have premiere næste uge, ser den nu ud til at være aflyst, skriver Reuters.

  Kinesiske censorer har tidligere været efter Peter Plys, som Winnie the Pooh hedder på dansk, fordi forskellige memes har sammenlignet den gule bjørn med Kinas leder, Xi Jinping. Kritikere af den kinesiske regering har blandt andet brugt billeder af Peter Plys til at vise modstand mod styret.

  Ifølge filmsider i Hong Kong er filmen aflyst af ”tekniske grunde”, fortæller en række medier.

  Filmens distributør i Hong Kong, firmaet VII Pillars Entertainment, havde på Facebook også linket til en hjemmeside, hvor billetter kunne bookes. Det virker dog heller ikke længere.

  Forsøger man et finde billetter til filmen via det link, som distributøren i Hong Kong har delt på Facebook, bliver man mødt af denne besked. (© (screendump))
 3. Virksomhed politianmeldes for 51 alkoholreklamer på Facebook

  Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden SP ApS, der står bag diskoteket Club Retro i Helsingør for i 51 tilfælde at have annonceret målrettet mod unge under 18 år for arrangementer med alkohol.

  Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

  Konkret er virksomheden politianmeldt for 51 begivenheder på Facebook med ulovlige alkoholreklamer.

  Ifølge forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen er udgangspunktet en bøde på 10.000 kroner per opslag.

  Det er tredje gang, at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt SP ApS.

 4. Antallet af lønmodtagere steg endnu en gang: 'Det er noget af en rekordstime'

  I januar steg antallet af lønmodtagere med 4.400 personer.

  Det betyder, at der var 2.976.900 i beskæftigelse, hvilket er rekord, viser tal fra Danmarks Statistik.

  - Det er noget af en rekordstime, hvor rekorderne er kommet som perler på en snor, skriver Jeppe Juul Borre, cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

  - Det er imponerende i en tid, som er pakket ind i økonomisk usikkerhed, høj inflation og markant reduceret købekraft hos de danske forbrugere.

  - Alligevel viser efterspørgslen efter arbejdskraft fine takter. Der bliver slået masser af nye stillingsopslag op, og der er stadig markante meldinger om mangel på arbejdskraft, lyder det fra økonomen.

 5. Zelenskyj takker for EU's donation af artillerigranater

  Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj er godt tilfreds, efter at EU-landene og Norge i går blev enige om at sende en million artillerigranater til Ukraine det kommende år.

  Præsidenten omtalte beslutningen i sin natlige tale til nationen.

  - Vores europæiske partnere er enige om en plan, der hurtigt skal forsyne vores artilleri med ammunition. Et strategisk skridt, der giver os tillid til styrken i vores sammenhold, og at vejen mod en sejr over terroriststaten er uforanderlig, sagde Zelenskyj.

  EU's medlemslande og Norge blev i går enige om at afsætte lige knap 15 milliarder kroner, som skal bruges til at hjælpe ukrainerne i deres kamp mod russerne.

  Inden beslutningen havde ukrainerne længe efterspurgt flere artillerigranater fra Vestens side til at kunne forsvare sig i krigen med Rusland.

 6. Flere uheld på E45 ved Horsens

  Her til morgen er der sket flere uheld på E45-motorvejen ved Horsens.

  Uheldene giver lige nu kø i nordgående retning, oplyser P4 Trafik.

  Det seneste uheld betyder, at venstre spor er spærret mellem 57 Horsens S og 56b Horsens C. Derfor kan det lige nu opleves forsinkelser på cirka et kvarter.

  Flere bilister forsøger i stedet at køre igennem Horsens by, hvilket giver kø på Silkeborgvej og Skanderborgvej.

 7. Rapport: Londons politi er racistisk, misogynt og homofobisk

  Kritikken af politiet i London er voldsom i en ny uafhængig granskning, der er blevet offentliggjort i dag.

  Politiet er både racistisk, kvindefjendskt og homofobisk og ikke i stand til at kontrollere sig selv, lyder det i rapporten, skriver Ritzau.

  Granskningen blev bestilt i 2021 af den tidligere leder af politiet i London Cressida Dick. Det skete efter drabet på den 33-årige Sarah Everard i marts samme år. En betjent i politiet i London er senere blevet kendt skyldig i at have dræbt og voldtaget den unge kvinde.

  - Der er institutionel racisme, sexisme og homofobi inde i organisationen, når det kommer til, hvordan betjente og personale behandles, og udenfor organisationen, når det kommer til, hvordan lokalsamfund kontrolleres, lyder det i rapporten.

  Louise Casey, der sidder i Overhuset i det britiske parlament og har ledt granskningen, mener, at politiet i millionbyen har brug for en ”radikal reform”.

  Lederen af politiet i London siger, at man har forsøgt at rette op, og at betjente i dag hurtigere kan fyres, hvis de ikke lever op til kravene. Men politiet mangler fortsat at forbedre sig, siger han.

  - Jeg kan ikke sige, at vi har reduceret risikoen for en dårlig betjent til nul endnu, men vi luger ud i folk hver dag, og vi gør fremskridt.

 8. Japans premierminister er på vej mod Ukraine

  På tv-billederne ses Kishida stige ud af bilen længst væk fra kameraet.

  Den japanske premierminister, Fumio Kishida, er lige nu på vej mod den ukrainske hovedstad Kyiv, hvor han skal mødes med Volodymyr Zelenskyj.

  Det bekræfter det japanske udenrigsministerium, skriver Reuters.

  Ifølge ministeriet vil Kishida vise ”sin respekt for det mod og vedholdenhed, som det ukrainske har udvist i forsvaret af deres hjemland”, lyder det i en udtalelse.

  Det japanske medie NHK har vist billeder af Kishida, som stiger ombord på et tog i Polen, som skal fragte ham videre til Ukraine.

  Kishida er den eneste af de såkaldte G7-landes ledere, som ikke endnu ikke har besøgt Ukraine. Ifølge nyhedsbureauet AP har der i Japan været pres på for, at han også lagde vejen forbi og viste sin støtte.

 9. Pas på derude: Morgentrafikken er pakket godt ind i tåge

  - Godmorgen Bornholm. Tågen har lagt sig over øen her til morgen, så kør efter forholdene, tænd for tågelygterne og hold afstand til forankørende.

  Sådan lyder det her til morgen fra Bornholms Politi på Twitter, og det er ikke kun Bornholm, hvor tågen giver ringe sigtbarhed.

  DMI har igen sendt en landsdækkende risikomelding ud om tæt tåge med sigtbarhed på under 100 meter.

  Ifølge DMI gælder det frem til klokken 8, men der kan være steder, hvor tåge og dis bliver hængende længere.

  I løbet af formiddagen trækker et regnvejr ind fra vest, der breder sig til hele landet.

  Det giver mellem tre og otte millimeter vand. Temperaturen stiger til en niveau lignende i går, så vi får mellem 5 og 10 grader i dag med en svag til jævn vind fra de sydlige kanter.

 10. Tennislegende melder sig kræftfri

  Tjekkisk-amerikanske Martina Navratilova fik i 2010 konstateret brystkræft, men kom sig efterfølgende. (Foto: © Lucas Jackson, Ritzau Scanpix)

  Knap fire måneder efter den tidligere tennisspiller Martina Navratilova annoncerede, at hun var blevet ramt af kræft, er der nu gode nyheder.

  Den 66-årige Navratilova fortæller nemlig i et tv-interview, at hun nu er kræftfri, skriver Reuters.

  Martina Navratilova anses som en af de største tennisspillere nogensinde. Ikke mindre end 59 gange har hun hævet trofæet i en Grand Slam-turnering, der omfatter Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

 11. Netanyahu bløder op for udskældte planer

  I ugevis har utilfredse israelere demonstreret mod regeringens planer om af reformere retssystemet. Og nu ser det ud som om, at modstanderne har vundet en lille sejr.

  Mandag annoncerede den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at han bløder en smule op for planerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Reformerne vil blandt andet give Israels parlament mulighed for at overtrumfe afgørelser fra højesteret. Hos oppositionen ser man planerne som en trussel mod demokratiet.

  Netanyahu vil udsætte beslutningen om de fleste dele af planen. Dog ønsker han stadig at fortsætte med den del af forslaget, som ændrer på landets system for at vælge dommere. Netanyahu ønsker denne del af planen ratificeret inden 2. april.

  Oppositionen i de israelske parlament, Knesset, har annonceret, at man stadig vil forsøge at udfordre lovforslaget i højesteretten

  Ifølge Reuters sker kursændringen efter en telefonsamtale mellem Netanyahu og den amerikanske præsident Joe Biden.

 12. Seks stormløbere kendt skyldige: Risikerer op mod 20 års fængsel

  Endnu en gang er der faldet dom mod nogle af de stormløbere, som angreb den amerikanske kongres den 6. januar 2021.

  Seks medlemmer af den højreradikale gruppe ’Oath Keepers’ er kendt skyldige, skriver Ritzau.

  Fire af medlemmerne er skyldige i at have deltaget i en sammensværgelse med den hensigt at hindre kongressens arbejde. Med den dom risikerer de fire personer op mod 20 års fængsel. To andre fik mildere domme.

  Sagerne mod medlemmer af ’Oath Keepers’ har fået særlig fokus, da gruppen anses som værende centrale i planlægningen og udførelsen af stormløbet.

 13. DMI varsler risiko for tæt tåge eller rimtåge frem til i morgen tidlig

  Det kan blive svært at se særligt meget, hvis du bevæger dig ud i løbet af aftenen, natten og morgenen. Og ikke kun på grund af mørket.

  Der er nemlig risiko for tæt tåge eller rimtåge, varsler Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

  Sigtbarheden kan komme under 100 meter.

  Varslet gælder stort set for hele landet.

 14. Rasmus Paludan udelukkes fra Storbritannien efter trusler om koranafbrænding

  Den højreorienterede dansk-svenske aktivist og grundlægger af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, får ikke adang til Storbritannien, hvis han forsøger på indrejse.

  Det siger den britiske sikkerhedsminister, Tom Tugendhat, ifølge BBC.

  Paludan har ifølge BBC sagt, at han planlagde en afbrænding af den religiøse tekst Koranen i byen Wakefield "for at kæmpe tilbage", efter fire elever på en skole blev suspenderet efter at have gjort skade på en kopi af Koranen.

  Koranafbrændinger er ikke nyt for Paludan, som blandt andet har brændt koranen af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm i Sverige, hvorefter Tyrkiets præsident Erdogan meddelte, at Sverige ikke var velkommen i Nato, så længe koranafbrændinger var tilladt.

 15. Joe Biden vil give offentligheden adgang til flest mulige oplysninger om covid-19's ophav

  USA's præsident, Joe Biden, har i dag underskrevet et lovforslag, der skal sørge for, at offentligheden får så mange informationer om covid 19's oprindelse fra den nationale efterretningstjeneste som muligt.

  Det siger præsidenten i en erklæring fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det skal dog ske "i overensstemmelse med min forfatningsmæssige beføjelse til at beskytte mod offentliggørelse af oplysninger, der ville skade den nationale sikkerhed", udtaler Biden i erklæringen.

  Det er chefen for den nationale efterretningstjeneste, Avril Haines, der pålægges at offentliggøre oplysninger om coronavirussets ophav.

  Lovforslaget blev enstemmigt vedtaget i Senatet og Repræsentanternes Hus, inden det blev sendt til Det Hvide Hus, skriver Reuters.

 16. New Yorks politi gør klar til Trump-protester

  • Avisen New York Times beretter, at anklagere tidligere har tilbudt Trump at vidne for den storjury, der har set på beviserne i sagen. Et sådant tilbud er ifølge avisen næsten altid et tegn på, at en tiltale er nær. (Foto: © Alexi J. Rosenfeld, Ritzau Scanpix)
  • Trump-støtter uden for Trump Tower i New York City i dag. (Foto: © ED JONES, Ritzau Scanpix)
  • En lastbil fra New Yorks politi (NYPD) transporterer metalbarrikader på vej til Manhattan Criminal Court. (Foto: © Michael M. Santiago, Ritzau Scanpix)
  • Donald Trump har opfordret sine tilhængere til protester, og det er ventet, at mange vil demonstrere i New York City mandag aften, skriver Ritzau. (Foto: © Michael M. Santiago, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Sikkerheden øges i New York City i USA, før den tidligere præsident Donald Trump muligvis vil blive tiltalt i den såkaldte "tys tys"-sag.

  Politiet opstiller afspærringer foran Trump Tower, ved anklager Alvin Braggs kontor og ved en domstol på Manhattan, skriver Ritzau.

  Sagen, som Trump muligvis tiltales i, handler om pornostjernen Stormy Daniels, som hævder, at hun modtog "tys tys"-penge under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016 mod ikke at fortælle om en affære med Donald Trump.

  Trump har nægtet at vidne i sagen og har tidligere afvist at kende til udbetalingen på 130.000 dollar, som Michael Cohen, Trumps tidligere personlige advokat, udbetalte til pornostjernen Stormy Daniels tilbage i 2016.

  Trump har afvist, at han havde affære med Stormy Daniels, der har det borgerlige navn Stephanie Clifford.

 17. Alle pressehenvendelser til Twitter vil fremover besvares med en lorte-emoji

  Journalister og andre pressefolk kan fremover skylle mails fra Twitter ud i toilettet.

  Twitter-ejer Elon Musk har nemlig meldt ud på det sociale medie, at alle henvendelser til Twitters officielle pressemail fremover vil blive besvaret med et noget usædvanligt autosvar.

  Nemlig en emoji, der forestiller en lort.

  Skærmbillede fra Twitter.
  DR har undersøgt sagen, og vi får også en lort som svar, når vi skriver til tjenesten. (© Skærmbillede)
 18. Mere slik tilbagekaldes efter kvælningsfare

  OJuicy Fruit Jelly (billedet) tilbagekaldes af specialvarebutikker. Også Sweet Mellow Jelly Straws tilbagekaldes. - Foto: Fødevarestyrelsen/Free

  Hold nallerne langt, langt væk.

  Fødevarestyrelsen kalder slikket Sweet Mellow Jelly Straws og OJuicy Fruit Jelly tilbage på grund af kvælningsfare.

  Produkterne indeholder tilsætningsstofferne E410 og E407, som gør, at slikket kan svulme op i svælget.

  Små børn kan på den måde blive udsat for kvælningsfare, hvis de spiser produkterne.

  Har man købt slikket, råder Fødevarestyrelsen til, at man kasserer det eller leverer det tilbage til butikken.

  Tidligere på måneden blev varianterne ABC Jelly Straws og ABC Jelly Fruity tilbagekaldt af specialbutikker på Sjælland og i Jylland af samme årsag.

 19. Frankrigs regering overlever anden mistillidsafstemning

  De klarede sig med et snævert flertal i første afstemning, og nu bekræfter aftenens anden afstemning, at den franske regering kan blive siddende.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Afstemningerne udspringer af regeringens planlagte pensionsreform.

  I sidste uge valgte den at tage en særlig paragraf i den franske forfatning i brug for at gennemtrumfe reformen, uden der var et flertal i landets parlament - til stor vrede for franske demonstranter.

  I aftenens første mistillidsafstemning viste et snævert flertal af det franske parlament tillid til regeringen med kun ni stemmer mellem ja- og nej-siden, mens aftenens anden afstemning samlede 94 stemmer mod regeringen, der langt fra var nok til at vælte den.

  Denne mistillidsafstemning var fremsat af det yderligt højreorienterede National Rally-parti (RN).

  Det var ikke forventet, at anden afstemning ville vælte regeringen.

 20. Lokalpolitiker forlader DF efter Mikkel Bjørns udtalelser om dragshow

  Susanne Damsgaard tager sig til hovedet, inden hun svarer opgivende.

  - Hvad er det for noget.

  Hun har været medlem af Dansk Folkeparti i 17 år, men har nu meldt sig ud, da hun ikke længere kan kende sit parti.

  Dråben, der fik bægeret til at flyde over, er de udtalelser, som partifællerne Mikkel Bjørn og Finn Rudaizky kom med om dragqueens i forbindelse med et dragshow på Frederiksberg Bibliotek.

  - At man overhovedet kan finde på at bruge ordene som "perverst" og "ulækkert", og på den måde seksualisere forsvarsløse børn. Jeg forstår ikke, hvordan man kan komme med de udtalelser.

  - Jeg var rystet, tilføjer hun.

  Susanne Damsgaard fortsætter for nuværende som løsgænger i byrådet.

  - Men man kan aldrig spå om fremtiden, siger hun.

  Øverst i artiklen kan du se indslaget fra TV Avisen.

 21. 6-årig dreng død efter bid af slædehunde i Grønland

  En seksårig dreng kom på tragisk vis for tæt på en gruppe lænkede slædehunde i den grønlandske by Aasiaat i dag.

  Drengen blev bidt og skamferet og døde på grund af læsioner som følge af hændelsen, skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

  Drengens jævnaldrende ven overværede hændelsen og fortalte politiet, at den nu afdøde dreng gik for tæt på de lænkede hunde.

  Kommunens kriseberedskab tager hånd om vidnet, pårørende og skolen, skriver Ritzau.

  Fire af slædehundene skal aflives.

 22. Minister indkalder energibranchen til redegørelse efter historie om bonusser

  En historie om kæmpebonusser i energibranchen i mediet Finans, får nu klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) til at reagere.

  Ministeren vil vide, hvad der er op og ned og indkalder derfor energibranchen til en redegørelse.

  - Bonusser i denne størrelse er i mine øjne ude af proportion, og derfor indkalder jeg branchen til at redegøre for sagen, skriver Lars Aagaard til DR.

  - Det er selskaberne selv, der har ansvaret for at beslutte, hvordan deres medarbejdere skal aflønnes. Men jeg vil klart opfordre branchen til at vurdere om deres aflønningsmodeller er forenelige med den tillid den ønsker, at ejerne og kunderne skal have til branchens virke, og med de anbefalinger for god selskabsledelse som branchen har vedtaget, skriver han.

 23. Danmarks næste kandidat ved prestigefyldt kokkekonkurrence er fundet

  Hvert sekund og den mindste detalje tæller, når nogle af verdens bedste kokke dyster i den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Or, der hvert andet år afholdes i Lyon i Frankrig.

  Det bliver Sebastian Holberg Svendsgaard, som skal have styr på finessen, når Bocuse d'Or-køkkenet åbner næste gang. Det skriver Bocuse d'Or-akademiet i Danmark på sin hjemmeside.

  Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere været ansat som kok på restauranterne Babette og Geranium.

  Ved dette års konkurrence gik kandidat Brian Mark Hansen og hans commis - assistent - Elisabeth Madsen hele vejen og hev guldet med hjem til den danske kokkescene.

  Sebastian Holberg Svendsgaard er ikke uvant i Bocuse d'Or. I 2021 var han commis for daværende kandidat, Ronnie Vexøe Mortensen.

 24. Regionsrådsformand vil i Folketinget

  Som folketingskandidat i kredsen vil Heino Knudsen skulle afløse Thorkild Holmboe-Hay, der har valgt ikke at genopstille. Han opnåede ikke valg ved folketingsvalget i november sidste år. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  Heino Knudsen har en plan, og den indebærer et farvel til regionalpolitik.

  I hvert fald hvis han vil gøre sig forhåbninger om at sidde på en af de 179 stole i Folketingssalen.

  Han er her til aften af den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Guldborgsund blevet indstillet til at vælges som kredsens nye folketingskandidat.

  Indstillingen sker med støtte fra den socialdemokratiske byrådsgruppe i kommunen, skriver kredsen i en pressemeddelelse.

  Heino Knudsen blev i 2018 valgt som regionsrådsformand for Region Sjælland, og han har da også ambitioner om at blive siddende lidt endnu.

  - Jeg vil fuldt ud fortsætte mit nuværende arbejde for Region Sjælland som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025, hvor vi skal have en ny socialdemokratisk spidskandidat klar i Region Sjælland, udtaler Heino Knudsen.

 25. Frankrigs regering består efter tæt afstemning i parlamentet

  Den franske regering kan indtil videre blive siddende på magten i Frankrig.

  Det er resultatet efter en mistillidsafstemning i Nationalforsamlingen i dag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det var et snævert flertal, der stemte for tillid til regeringen. I alt 278 parlamentsmedlemmer stemte for mistillid, men det var ikke nok til at nå de 287 stemmer, der er nødvendig for at nedbringe regeringen.

  Afstemningen udspringer af den planlagte pensionsreform, som regeringen i sidste uge valgte at tage en særlig paragraf i den franske forfatning i brug for at gennemtrumfe, uden der var et flertal i landets parlament - til stor vrede for franske demonstranter.

  I søndags blev der indgivet to mistillidserklæringer mod regeringen af oppositionen. Det vil sige, at medlemmerne to gange skal stemme, om de har tillid til Macrons regering. Er der et parlamentarisk flertal blandt medlemmerne imod regeringen en af gangene, kan regeringen blive nødt til at gå af.

  Klokken 19.20 mødes parlamentet til den anden afstemning. Det forventes ikke, at der her er flertal mod regeringen.

 26. Tre mænd har fået livstidsdomme for drabet på rapperen XXXTentacion

  XXXTentacion, hvis rigtige navn er Jahseh Dwayne Onfroy, udgav i august 2017 sit debutalbum '17', som nåede en andenplads på den amerikanske hitliste. I 2018 kom albummet '?'. Blandt hans numre er 'Sad!', 'Changes' og 'Jocelyn Flores'. (Foto: © Unknown, Ritzau Scanpix)

  Det er næsten fem år siden, at den 20-årige rapper XXXTentacion blev skudt ved højlys dag i Florida.

  Og i dag, efter mere end en uges drøftelser, er nævninge i den amerikanske delstat nået frem til en afgørelse for de tre gerningsmænd, skriver The New York Times.

  De tre gerningsmænd er alle blevet kendt skyldige i mord af særlig grov karakter og står alle til at skulle afsone livstidsstraffe.

  Nævningene gennemgik over otte dage mere end 1.000 tekstbeskeder, videoer og billeder fra beslagte mobiltelefoner fra to af de tiltalte.

  Ifølge politiet gik to bevæbnede mænd op til rapperen, da han forlod en motorcykelforretning i Deerfield Beach godt 60 kilometer nord for Miami.

  Mindst en af mændene affyrede et skud, og efterfølgende flygtede de to mænd i en sort bil.

  De tre gerningsmænd har alle nægtet sig skyldige.

 27. DIF-formand står til genvalg uden modkandidater

  Der bliver ingen kamp om formandsposten, når Danmarks Idrætsforbund (DIF) 29. april holder årsmøde.

  Hans Natorp stiller således op til posten uden modkandidater.

  Det skriver DIF mandag på sin hjemmeside, efter at deadlinen for indstillinger udløb 17. marts.

  Hans Natorp blev i 2021 valgt som formand efter et meget tæt kampvalg, hvor han besejrede Thomas Bach med stemmerne 76 mod 71.

  Natorp afløste Niels Nygaard, som nåede 14 år på posten.

  Han proklamerede dengang, at han blandt andet "ville arbejde for nordiske værdier". Det gjorde han blandt andet sidste år på en generalforsamling for sammenslutningen af olympiske komitéer (Anoc) i Sydkorea.

  Her kritiserede Natorp kraftigt Ruslands tilstedeværelse på mødet og udvandrede senere under et russisk oplæg med en efter DIF-formandens mening "upassende video".

  Der bliver til gengæld kamp om nogle af de andre pladser i DIF's bestyrelse. Seks kandidater er således i spil til tre pladser.

  /ritzau/

 28. Amerikanske bombefly træner over Midtjylland

  Befinder du dig et sted i det midtjyske, så tag lige og kig op på himlen.

  Amerikanske bombefly af modellen B-52 flyver nemlig over Midtjylland fra klokken 17.30 og halvanden time frem.

  - Formålet er at træne procedurer i forbindelse med, at soldater på jorden påkalder flystøtte mod fjendtlige mål tæt på egne enheder, skriver Forsvaret på Twitter.

  Soldater på jorden skal udpege mål, som soldaterne ombord på flyet skal forberede deres våben til.

  B-52 er et såkaldt tungt bombefly. Men der er ikke bomber ombord ved øvelsen mandag, oplyser Forsvaret. Der er udelukkende tale om træning.

 29. Krigsforbrydelser skal tilføjes til dansk straffelov

  Danmark og Italien er de eneste europæiske lande, der ikke særskilt har kriminaliseret internationale forbrydelser som eksempelvis krigsforbrydelser.

  Det skal dog laves om, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til Ritzau.

  Flertalsregeringen støtter et beslutningsforslag fra SF om at kriminalisere internationale forbrydelser i dansk ret.

  - Det er vigtigt at sige, at krigsforbrydelser i dansk strafferet allerede er ulovliggjort, siger justitsministeren.

  - Det er ikke skrevet ind som specifikke bestemmelser i straffeloven, men alle de handlinger, der er krigsforbrydelser, er strafbare, siger Peter Hummelgaard.

  Selvom det kan virke som en teknikalitet, så er det relevant, da der kan herske tvivl om, hvorvidt krigsforbrydelser er omfattet, når man, som man gør i dag, straffer efter dansk straffelov.

  Justitsministeren vil nedsætte et lovforberedende udvalg, der skal undersøge, hvordan krigsforbrydelser rent teknisk kan tilføjes til straffeloven.

  Udvalget skal også vurdere, om strafferammen for krigsforbrydelser eksempelvis skal være højere end de gældende bestemmelser for eksempelvis drab og tortur.

 30. 9.000 flere kan vente en fyreseddel fra Amazon

  Internetgiganten Amazon vil nedlægge 9.000 stillinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det kommer oveni de 18.000 medarbejdere, som virksomheden sagde, man planlagde at fyre i januar. Det betyder altså en nedlæggelse af 27.000 stillinger.

  I en online besked til medarbejderne, skrev Amazon-direktøren, at beslutningen udsprang af løbende analyse af prioriteter og usikkerhed om økonomien.

  Flere tech-virksomheder har den seneste tid afskediget medarbejdere.

  Meta, der blandt andet ejer Facebook, har også for nyligt annonceret en sekundær runde fyringer. I første runde ville 11.000 Meta-medarbejdere blive afskediget, mens anden runde ville ramme 10.000 stillinger.

 31. 44-årig idømt fængsel for at ramme mand i moshpit

  Først er der helt stille, og så blæser musikken så højt ud ad højtalerne, at det næsten kan mærkes i håret.

  Samtidig rammer publikum i rundkredsen hinanden, mens de danser voldsomt.

  Hvis du har været til en tempofyldt koncert, kender du nok til moshpit.

  I forbindelse med en moshpit til en heavy metal-koncert med bandet Morbid Angel ramte en 44-årig mand en anden koncertgænger.

  Den 44-årige ramte ham i ansigtet med sin albue og flækkede hans ene øjenbryn samt slog et flig af en tand, oplyser Midt- og Vestsjællands Politis anklagemyndighed på Twitter.

  Den mandlige tilskuer har forklaret, at han ikke selv deltog i moshpitten, men blot var almindelig tilskuer.

  Der skulle dog ikke have været en uoverensstemmelse mellem de to forud hændelsen.

  Den 44-årige er blevet idømt 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

 32. Grønland bliver for første gang repræsenteret i Nato

  Den grønlandske regering, Naalakkersuisut, og det danske Udenrigsministerium er blevet enige om at udsende en grønlandsk diplomat til Nato.

  Det skriver Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel i Grønland på sin hjemmeside.

  - Det er vigtigt, at Grønland øger sin indsigt i den sikkerhedspolitiske udvikling i Det Høje Nord og Natos fokus på regionen.

  - Det er også vigtigt, at Nato øger sin forståelse af de særlige forhold i vores region og vores samfund, og er bekendt med vores interesser, vore værdier og prioriteter, siger Naalakkersuisoq - minister - for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel, Vivian Motzfeldt.

  Valget er faldet på chefkonsulent Lida Skifte Lennert, der har 25 års erfaring i centraladministrationen under Naalakkersuisut. Hun bliver del af Kongeriget Danmarks faste repræsentation ved forsvarsalliancen i Bruxelles.

Mere fra dr.dk