Seneste nyt

To kvinder i 30'erne og to mænd i 40'erne er døde med covid-19 de seneste to uger

 • To kvinder i 30'erne og to mænd i 40'erne er døde med covid-19 de seneste to uger

  De seneste to uger er to kvinder i 30'erne og to mænd i 40'erne døde med covid-19.

  Det kan man læse i den ugentlige rapport fra Statens Serum Institut (SSI).

  En af kvinderne og en af mændene havde andre underliggende sygdomme.

  I Danmark er der kun meget få coronasmittede personer under 50 år, der indtil videre er døde.

  Ifølge tal fra SSI er der i alt fire smittede i 40'erne, der er døde, og fem i 30'erne.

  I alt 1623 er konstateret døde med coronavirus i Danmark.

  Seneste Nyt

 • FBI efterlyser kvinde, der mistænkes for at ville sælge Pelosis computer til Rusland

  De amerikanske myndigheder undersøger, hvorvidt en kvinde stjal formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosis computer. Det skriver Reuters.

  Det amerikanske forbundspoliti FBI efterlyser kvinden, som under indtrængning i Kongressen den 6. januar angiveligt skulle have stjålet topdemokratens computer med henblik på at sælge den til en russisk efterretningstjeneste.

  Det fremgår ifølge nyhedsbureauet AFP af retsdokumenter indgivet af FBI til en distriktsdomstol i Washington D.C.

  Det er uvist, hvor kvinden, der kommer fra Pennsylvania, befinder sig. FBI har udstedt en arrestordre på hende.

  Hun er sigtet for at tiltvinge sig adgang til Kongressen og for at deltage i de voldelige optøjer, som kulminerede med, at adskillige personer, der sympatiserer med præsident Donald Trump, trængte ind i kongresbygningen og gennemrodede flere kontorer - deriblandt demokraten Nancy Pelosis.

  Pelosi er formand for Repræsentanternes Hus og dermed en af USA's mest magtfulde politikere.

 • Hviderussisk statsmedie: ’Den mest skammelige beslutning i ishockeyhistorien’

  Peter Regin er kaptajn for Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Det hviderussiske statsmedie, Sovetskaya Belorussiya, gør ikke meget for at skjule deres skuffelse over, at Det Internationale Ishockeyforbund mandag valgte at fratage Hviderusland VM-værtskabet.

  - Det Internationale Ishockeyforbund kunne ikke stå imod det politiske pres og tog – efter at være faldet sammen – den mest skammelige beslutning, der er taget i ishockeyens historie. Måske den værste beslutning i hele verdensidrætshistorien, lyder overskriften i en artikel, der er publiceret mandag aften.

  IIHF har endnu ikke meldt ud, hvor og hvordan VM i ishockey skal afholdes, når pucken kastes i isen til maj.

 • Italiens regering klarer den første af to kriseafstemninger

  (Photo by GUGLIELMO MANGIAPANE / POOL / AFP) (Foto: Guglielmo Mangiapane © Scanpix)

  Den politiske opbakning til Italiens kriseramte, premierminister, Giuseppe Conte, var i aften større end forventet.

  Regeringen har således med et pænt flertal vundet en tillidsafstemning i det italienske underhus. 321 stemte for og 259 imod Conte og hans regering.

  Afstemningen kommer midt i en regeringskrise, der opstod, efter at det lille parti Italia Viva i sidste uge trak sig fra koalitionsregeringen.

  Tirsdag skal overhuset, Senatet, stemme. Her kan Conte komme i vanskeligheder, idet hans regering kun har et lille flertal her - og det var, da Italia Viva stadig var en del af regeringen.

  Giuseppe Conte har brug for opbakning fra begge kamre, hvis hans regering ikke skal blive tvunget til at trække sig.

 • 30 mål i tre kampe: Sagosen topper topscorerlisten

  Norges storspillende stjernespiller Sander Sagosen bliver ved med at score mål ved VM i Egypten. Mandag aften scorede han ni mål og er nu samlet på 30 mål. Det sender ham alene på toppen af topscorerlisten ved VM efter Norges tre første kampe.

  De ni mål blev scoret mod Østrig i Norges 38-29-sejr i gruppe E. Sejren sender Norge videre fra gruppen som nummer to, og dermed tager nordmændene to point med over i mellemrunden.

  I aftenens anden kamp tog Island en sikker sejr på 31-23 over Marokko i gruppe F. Island er derfor også klar til mellemrunden – ligeledes med to point.

  Det er blevet til 30 mål i tre kampe for Sander Sagosen. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)
 • Afskedsvideo: Melania Trump siger farvel som USA's førstedame

  - Det har været den største ære i mit liv at tjene som førstedame i Amerika. Sådan starter Melania Trump sin afskedstale med nationen som landets førstedame.

  Om få dage indsættes Joe Biden som USA's næste præsident, og dermed bliver førstedamen også skiftet ud.

  I den anledning holder Melania Trump en tale om de sidste fire år i Det Hvide Hus, der ifølge hende har været helt uforglemmelige.

  - Når jeg tænker på alle de betydningsfulde oplevelser, føler jeg mig ydmyg over at have haft muligheden for at repræsentere Amerika, der har et venligt og gavmildt folk, siger Donald Trumps kone i talen og fortsætter:

  - Vi sørger over alle familier, der har mistet en elsket som følge af pandemien. Alle liv er værdifulde, og derfor beder jeg alle amerikanere om at være forsigtige og bruge deres sunde fornuft for at beskytte de sårbare.

  - Mens jeg siger farvel til min rolle som førstedame, er det mit håb, at alle amerikanere vil gøre sit for at lære vores børn, hvad det vil sige at være bedst.

  - Jeg opfordrer alle amerikanere til at være ambassadør for Be Best (red: En oplysningskampagne, der fremmes af Melania Trump), at fokusere på det, der bringer os sammen, i stedet for det der adskiller os. Altid at vælge kærlighed over had. Fred over vold. Andre før dig selv.

  En stor del af afskedstalen handler desuden om hendes arbejde i kampagnen "Be Best", der er et initiativ, hun startede i 2018. "Be Best" har til formål at sætte fokus på opioidkrisen i USA, hvor tusinder igennem de seneste år har mistet livet på grund af misbrug af smertestillende opioid-præparater.

  Initiativet har også sat fokus på børns sikkerhed på internettet.

  - Ingen ord kan udtrykke min taknemmelighed for privilegiet af at have tjent som jeres førstedame. Til alle mennesker i dette land: Du vil være i mit hjerte for evigt. Tak. Må Gud velsigne dig og USA, slutter hun den syv minutter lang tale med.

  Melania Trump er den anden førstedame i amerikansk historie, som ikke er født i USA.

  Hun blev født i 1970 i Slovenien i det tidligere Jugoslavien. Hun blev døbt Melanija Knavs.

  Som ung arbejdede hun som model og studerede design og arkitektur.

  Modelarbejdet bragte hende i 1996 til USA. Her mødte hun den næsten 24 år ældre rigmand Donald Trump, og i 2005 blev hun hans tredje hustru.

  Året efter blev hun amerikansk statsborger.

  Sammen med Donald Trump har hun sønnen Barron, der blev født i 2006.

 • 32-årig mand ramt af skud i Brøndby Strand

  En 32-årig mand er ramt af skud på Strandesplanaden i Brøndby. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

  Politiet er talstærkt tilstede, flere veje er afspærret og buslinjer omlagt, skriver politiet videre.

  Politiet modtog meldingen klokken 18.16.

  - 32-årig mand ramt af skud på Strandesplanaden, Ishøj. Politi talstærkt til stede, flere veje afspærret, og buslinjer omlagt, skriver vagtchefen, der ikke har yderligere på nuværende tidspunkt.

  Det er således uvist, hvordan mandens tilstand er.

  Der står ved en fejl Ishøj i Politiets tweet. Den 32-årige mand er ramt af skud i Brøndby Strand.

 • Erhvervslivet vil have politikere til at skelne mellem ferie og arbejde, hvis der skal være tvungen isolation

  Mens politikerne arbejder på at indføre ti dages tvungen isolation efter udlandsrejser, vækker planen bekymring i erhvervslivet.

  Dansk Erhverv frygter, at det vil bremse en genstart af dansk økonomi, hvis erhvervsrejsende skal ti dage i isolation efter en arbejdsrelateret tur til udlandet.

  - Vi forestiller os, at man laver en kategori, som hedder erhvervsrejsende, når man skal sælge og importere produkter, siger administrerende direktør i organisationen, Brian Mikkelsen.

  For der er forskel på en forretningsrejse og charterferie, lyder det fra virksomheden Vestas, der eksporterer vindmøller til udlandet.

  - Vi har brug for at få dispensationsregler for det kritiske eksporterhverv, siger kommunikations- og marketingsdirektør Morten Dyrholm.

 • Ekspertgruppe: WHO og Kina reagerede for sent

  En uafhængig ekspertgruppe, der skal undersøge håndteringen af corona på globalt plan, kritiserer både Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og Kina for ikke at have handlet hurtigt og kontant nok i tide.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Gruppen, der blandt andet består af eksperter samt tidligere premierministre og præsidenter, kritiserer de kinesiske myndigheder for ikke at sætte hårdere ind med coronatiltag og kritiserer WHO for ikke at erklære en global pandemi i bedre tid.

  Samtidig skriver panelet, at det globale pandemi-alarmsystem ikke er godt nok.

  Til maj udkommer gruppens færdige evaluering.

 • Betjente er mistænkt for at skyde far og etårigt barn i Canada - men to måneder senere er de stadig ikke blevet afhørt

  Knap to måneder efter at en étårig dreng blev dræbt af politiets skud i Ontario i Canada, er de mistænkte betjente fortsat ikke blevet afhørt.

  Det skriver The Guardian.

  Drengen mistede livet den 27. november, da politiet rykkede ud til en anmeldelse om, at drengen var blevet kidnappet af sin far.

  Det udviklede sig herefter til, at tre betjente affyrede deres våben mod mandens bil. Både drengen og faren blev ramt. Faren døde en uge senere.

  Årsagen til at de ikke er blevet afhørt er ifølge The Guardian, at betjentene ikke er forpligtede til at afgive forklaring.

 • Dramatisk gruppefinale: Sverige sejrer over VM-værterne

  Det var et intenst opgør mellem Sverige og Egypten i gruppe G, som var en direkte duel om gruppesejren for de to mandskaber. Egypten spillede godt i første halvleg, men et stærkt comeback af Sverige kronede et flot svensk gruppespil. Sverige vandt kampen 24-23.

  I gruppe F vandt Portugal 26-19 over Algeriet, mens Frankrig i gruppe E tog en snæver 25-24-sejr mod Schweiz, der kæmpede bravt.

  Slovenien vandt i gruppe H 29-25 over Hviderusland.

  Linus Persson (til højre) forsøger sig mod Egyptens mål. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)
 • Politiet rykker ud til melding om skyderi i Brøndby Strand

  Københavns Vestegns Politi har mandag aften fået melding om et skyderi i Brøndby Strand.

  Det bekræfter politiets vagtchef over for Ekstra Bladet og Ritzau. Politiet er derfor massivt til stede omkring Strandesplanaden i Brøndby Strand.

  Politiet modtog meldingen klokken 18.16 og kan foreløbig ikke give yderligere oplysninger i sagen.

  Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet er en såret person blevet kørt væk fra stedet. Politiets vagtchef afviser dog at svare på, om nogen er ramt af skud.

 • Danmarks Idrætsforbund synes det er 'glædeligt', at VM i ishockey ikke skal holdes i Hviderusland

  Hviderusland, der er plaget af uroligheder, blev mandag frataget værtskabet for dette års VM i ishockey. Det skete efter stort pres fra blandt andet flere deltagerlande samt hovedsponsoren, Skoda.

  Beslutningen blev truffet på et møde i Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), og bliver modtaget med stor glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  - Det er både betryggende og glædeligt, at IIHF har besluttet, at der ikke skal afvikles VM-kampe i Hviderusland, siger DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen.

  Hviderusland skulle have været vært for VM i ishockey sammen med Letland. Nu skal det besluttes, om Letland skal stå for VM alene eller sammen med en anden vært.

 • Militære enheder sættes ind i Tunesien for at sikre ro og orden efter protester

  De seneste dage har der i flere byer i Tunesien været store demonstrationer mod regeringen. Alene i går blev over 600 mennesker anholdt, skriver mediet Al-Jazeera.

  Derfor har forsvarsministeriet sendt militære køretøjer og soldater fra nationalgarden ud i gaderne for at sørge for ro og orden.

  Forsvarsministeren siger mandag aften, at situationen i landet er ’rolig’.

  Det er ti år siden, at der ligeledes var store demonstrationer i flere afrikanske lande og Mellemøsten, deriblandt Tunesien.

  Det blev kendt som ”Det Arabiske Forår”.

  Men manglen på samfundsændringer og reformer siden dengang har fået tusinder af utilfredse tunesere på gaden.

  Medlemmer af tunesiens nationalgarde holder øje med gaderne. (Foto: FETHI BELAID © Scanpix)
 • Lav meningsmåling til Venstre

  Skidt nyt for Venstre forud for partiets ekstraordinære landsmøde på søndag.

  Hvis der var valg i morgen, ville Venstre nemlig blot få 13,0 procent af stemmerne. Det viser den seneste Voxmeter-måling for Ritzau, som er den laveste Voxmeter-måling nogensinde for partiet. Det vil sige i 20 år.

  Målingen kommer efter de seneste ugers interne ballade i Venstre.

  Først trådte Inger Støjberg (V) tilbage som næstformand, blandt andet på opfordring fra formand Jakob Ellemann-Jensen (V) lige før nytår.

  1. januar meldte tidligere Venstre-formand og eksstatsminister Lars Løkke Rasmussen sig ud af partiet efter over 40 års medlemskab.

  Og i sidste uge var Støjberg så igen i vælten. Her stod det fast, at et flertal i Folketinget vil stemme for en rigsretssag mod Støjberg.

 • Vulkan sprutter med lava: Se billedet her

  Du kan se et billede af vulkanen her: (Foto: ANTARA FOTO)

  En vulkan tæt på Yogyakarta i Indonesien er i udbrud og sprutter lava.

  Vulkanen ligger på øen Java.

  Ifølge den indonesiske avis The Nation kostede et udbrud i 2010 347 menneskeliv.

  De lokale indbyggere er denne gang blevet evakueret.

 • Ekspert: Coronamutationer er jokeren, der kan forhindre din festivalsommer

  Vaccination, hurtigtest og den solrige årstid sommer. Tre faktorer der alle taler for, at massebegivenheder som festivaler og fodbold kan blive virkelighed til sommer.

  Imod taler til gengæld corona-mutationerne.

  Det siger professor i infektionsmedicin Lars Østergaard, der kalder mutationerne for jokeren, der kan forhindre den sommer, som mange måske håber på.

  - Vi står over for nogle mutationer - både den engelske og den sydafrikanske - der jo kan være jokere i det her spil og forårsage, at smittetrykket faktisk stiger til trods for, at vi allesammen gør alt for, at det ikke sker, siger Lars Østergaard, der er professor i infektionsmedicin ved Aarhus Universitet til Orientering på P1.

  - Det problematiske ved mutationerne er, at vi ikke præcist ved, hvordan de arter sig. Er de nogle, der bare gør tingene mere smitsomme. Eller gør de, at vaccinerne ikke virker så godt eller måske gør folk mere syge, siger han.

  Han fortæller, at et nyt dansk forsøg nu skal undersøge, om hurtigtest kan medvirke til at stoppe superspredere blandt publikum ved store arrangementer.

 • Børn under 13 år, der bor i Slesvig-Holsten, slipper for at fremvise en negativ coronatest på vej til Danmark

  Børn til og med 12 år skal nu ikke længere fremvise en negativ coronatest, hvis de bor i grænselandet i Slesvig-Holsten og Syd- eller Vestsverige. Det fremgår af hjemmesiden coronasmitte.dk.

  Da regeringen indførte skærpede rejserestriktioner gældende den 10. januar var der en række undtagelser for indbyggere i grænselandene. En gruppe var dog blevet overset, nemlig børn, der bor syd for grænsen, men går i en dansk institution eller er i nødpasning på en skole i Danmark. Det skriver Der Nordschleswiger.

  De har hidtil skullet vise en negativ coronatest, der højst måtte være 24 timer gammel.

  Mediet har i flere artikler beskrevet, hvordan det har skabt problemer for grænsependlere. Nu har justitsministeriet så besluttet at ændre reglerne.

 • Journalister og en redaktør bliver en del af nyt Radio- og tv-nævn

  Radio- og tv-nævnet, som rådgiver kulturministeren i radio- og tv-spørgsmål, får nu tilført brancheviden fra redaktionslokalerne. Det oplyser Kulturministeriet.

  En chefredaktør og to journalister er blevet udpeget til nævnet, oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  Et bredt flertal i Folketinget besluttede før jul, at der skulle være kompetencer inden for praktisk mediefaglighed i nævnet.

  Forslag kom efter en heftig debat, der opstod i kølvandet på sidste års udbud af en ny DAB-kanal.

  Her vandt Radio Loud udbuddet frem for blandt andet Radio24syv, som dermed måtte lukke og slukke helt.

  En af de nye medlemmer i nævnet er Rikke Bekker, chefredaktør på Fyns Amts Avis.

  Det samme er Kristian Danholm, presse og kommunikationschef for folkekirken Vesterbro, og tidligere mediedirektør i DR Gitte Rabøl.

  - Jeg synes, at vi har fået sammensat et stærkt og fagligt kompetent Radio- og tv-nævn med kvalificeret praktisk medieerfaring og juridisk tyngde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S).

 • Ishockeylandstræner er glad for beslutningen om at flytte VM

  Heinz Ehlers var også landstræner for Danmark, da VM blev afviklet i Herning i 2018. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Den danske ishockeylandstræner Heinz Ehlers ser positivt på, at Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) har valgt at droppe Hviderusland som medvært til årets VM.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Det er i alles interesse, at VM bliver flyttet.

  - Nu håber jeg, at VM kommer til Danmark i stedet, siger han med henvisning til, at Herning i øjeblikket er en af tre muligheder, som IIHF skal diskutere, når der skal findes en ny løsning på slutrunden, der efter planen afvikles til maj.

 • Otte mænd frifundet i sag om bandedrab

  Alle otte tiltalte mænd frifindes i en sag om et drab i bandemiljøet begået i Rungsted i foråret 2019.

  En mand på 20 år fra Nivå blev ramt af et skud i panden, da to grupper tørnede sammen. Men et nævningeting i Retten i Helsingør finder ikke tilstrækkeligt bevis.

  De otte var også tiltalt for at have forsøgt at dræbe en anden mand, der blev ramt af fem skud i begge ben. Også her er der frifindelse.

  Syv af de tiltalte har bekræftet, at de befandt sig på stedet, da sammenstødet skete og udviklede sig blodigt. Men ingen har kunnet eller villet fortælle, hvem der affyrede skuddene fra en 9-millimeterpistol.

 • Svenskere kan nu få en bøde på 2.000 svenske kroner, hvis man bryder den nye epidemilov

  Sverige har fået en ny epidemilov, som gælder frem til september 2021 og betyder, at politiet nu kan dele bøder ud på 2.000 svenske kroner, hvis man bryder loven. For eksempel hvis for mange mennesker samles ét sted.

  Epidemiloven giver samtidig regeringen større muligheder for at gribe ind og indføre tiltag, der skal bremse spredningen af covid-19.

  Eksempelvis giver loven den svenske regering mulighed for at tvinge fitnesscentre, sportsanlæg og shoppingcentre til at lukke.

 • Legenden Lazarov sender Nordmakedonien videre

  - Den her anden halvleg har indtil videre stået i kongens tegn, sagde DR’s håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen midtvejs i anden halvleg, da 40-årige Kiril Lazarov havde scoret sit sjette mål i kampen mod Chile.

  Kampen var langt hen ad vejen helt lige mellem Nordmakedonien og Chile i VM’s gruppe G, som var den direkte duel om tredjepladsen og dermed videre avancement.

  Nordmakedonerne med Kiril Lazarov i spidsen trak dog fra til sidst, vandt 32-29 og er nu klar til mellemrunden ved VM i Egypten. Lazarov scorede otte mål, lavede 10 assist og blev kampens spiller.

  I gruppe H tabte Sydkorea til russerne med 26-30.

 • Hviderusland fratages værtskab for VM i ishockey

  Hviderusland skal ikke være vært for VM i ishockey. Det bekræfter Det Internationale Ishockeyforbund mandag eftermiddag.

  - På grund af de sikkerhedsmæssige udfordringer, som er ude af IIHF's kontrol, har beslutningsorganet i dag besluttet, at VM skal flyttes væk fra Minsk, skriver de blandt andet.

  Hviderusland skulle have været vært sammen med Letland, men nu vil forbundet også kigge på, om slutrunden skal rykkes, så den kan spilles i et enkelt land for at mindske risikoen for coronasmitte.

  Tdiligere har Danmark meldt ud, at de står klar i kulissen som VM-vært. Om det bliver aktuelt vides endnu ikke.

  VM skal spilles fra 21. maj til 6. juni.

 • Deltagerne ved en prøve til indsættelsesceremonien i Washington blev evakueret på grund af brand i nærheden

  Deltagerne ved en prøve til indsættelsesceremonien i Washington D.C. blev for kort tid siden evakueret af sikkerhedspersonale.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Flere medier, heriblandt Reuters og BBC, skrev, at det skete på grund af en "ekstern sikkerhedstrussel".

  Men AP skriver nu, at evakueringen skete på grund af en brand, der skete flere gader væk. Myndighederne mener ikke, at der er tale om en trussel mod øvelsen til indsættelsesceremonien.

  Politiet bekræfter oplysningen:

  - Ud fra et forsigtighedsprincip var Kongressens bygninger kortvarigt nedlukket, skriver Secret Service på Twitter.

 • Borgmester vil kun have 'kritisk besøg' på plejehjem, efter den britiske mutation har gjort sit indtog

  Den mere smitsomme britiske coronamutation, B117, har fundet vej ind på flere plejehjem, blandt andet på to i Københavns Kommune.

  I den kommende tid frygter sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), at den vil spredes til endnu flere plejehjem.

  Derfor vil hun have handling fra regeringen, for det er ifølge borgmesteren et kapløb mod tiden at holde den smitsomme variant for døren.

  - Derfor vil jeg opfordre regeringen til at teste endnu mere aggressivt og til at lukke plejehjem ned for alt andet end kritiske besøg, indtil vores beboere har fået andet stik, og vaccinerne er virksomme, siger hun.

 • 2,1 millioner har hentet Smittestop-app

  Smittestop-appen er nu blevet hentet 2.129.206 gange.

  Det oplyser Sundhedsministeriet på Twitter.

  Ifølge ministeriet har 52.156 brugere meldt sig som smittede i appen.

 • Alvorlig smittestigning blandt udsatte borgere bekymrer borgmester

  Der er en alvorlig smittestigning blandt udsatte borgere i København. Sådan lyder advarslen fra Københavns socialborgmester Mia Nyegaard (R).

  - Situationen er alvorlig. Lige nu er det ved at ske det, vi lykkeligvis var forskånet for i foråret. Nemlig en smittespredning blandt de mest udsatte i København.

  - Det er misbrugere, det er borgere, som sover på byens herberg, og gadesovere, siger Mia Nyegaard.

  Ifølge borgmesteren er smitten i det udsatte-miljø nu så massivt, at det kalder på handling fra social- og indenrigsministeren, og hun opfordrer til, at byens hjemløse bliver prioriteret højt, når vaccinerne skal fordeles.

 • EU-kommissær vil have medlemslandene til at sætte ekstra skub på deres corona-vaccinationer

  Nogle EU-lande er for langsomme til at få vaccineret deres borgere mod covid-19.

  Det mener Europa-Kommissionen, der vil have medlemslandene til at sætte ekstra skub på deres vaccinationsprogrammer. Ellers kan det gå ud over genåbningen af Europa.

  - Vi bliver nødt til at lukke det hul, der findes mellem leverancen af vaccinerne og vaccinationerne, siger Maros Sefcovic, ledende næstformand i Europa-Kommissionen.

  Det er EU-kommissionen, der har indkøbt coronavaccinerne på vegne af medlemslandene. Vaccinerne bliver fordelt ud fra befolkningstallene, så alle lande relativt set får leveret lige mange.

  Danmark er det EU-land, som i skrivende stund har vaccineret den største andel af befolkningen, nemlig 2,9 procent.

 • Vestager undrer sig over kritik af hjælpepakkenøl

  Flere erhvervsorganisationer har kritiseret EU’s langsomme godkendelse af hjælpepakker til danske virksomheder.

  Hjælpen til faste omkostninger, der blev vedtaget i august, løb ind i juridiske problemer – og det tog måneder at afklare, hvilke EU-regler hjælpepakkerne skulle godkendes efter.

  - Jeg tror, man kunne have fundet en anden ordning tidligere, men jeg tror ikke, det skyldes de regelændringer, vi har lavet, siger konkurrencekommissær Margrete Vestager.

  Ifølge Vestager har Danmark indsendt 55 ansøgninger om at få godkendt hjælpepakker.

  EU-kommissionen skal godkende, at hjælpepakkerne ikke udgør ulovlig statsstøtte.

  - Det betyder meget for Danmark, at det indre marked fungerer. Danmark er en lille åben økonomi, vi er eksportorienteret, og det er vigtigt, at danske virksomheder har fair konkurrenceforhold i forhold til resten af Europa.

 • To sjællandske plejehjem ramt af større coronaudbrud – flere smittet med den engelske variant

  21 beboere og 20 medarbejdere på Plejecentret Kildemarkscentret i Næstved er ramt at coronavirus. Heriblandt er en del smittet med den engelske mutation, kaldet B.1.1.7.

  Derfor har man nu valgt at isolere beboerne, fortæller direktør for Sundhed og Ældre i Næstved Kommune Jakob Bigum Lundberg:

  - Vi isolerer dem, så godt vi overhovedet kan. Men vi skal ikke frihedsberøve nogen, og det skal heller ikke være så slemt, at beboerne dør af ensomhed, siger han.

  Også på plejecentret Odinscentret i Høng er 20 beboere og 17 medarbejdere blevet smittet.

 • Mand begik overgreb på steddatter gennem fem år: Idømmes fængsel i syv år

  En 75-årig mand er blevet idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 år til 11 år gammel.

  Han blev også dømt for besiddelse af børneporno.

  Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Dommen blev afsagt ved Retten i Aarhus.

  - Det er meget voldsomme overgreb, som den 75-årige har udsat en lille pige for, og det er sket over en meget lang periode, siger anklager Morten Dahm-Hansen i pressemeddelelsen.

  Manden nægtede at have begået seksuelle overgreb mod steddatteren, men erkendte besiddelsen af børnepornoen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

 • Navalnyj forbliver varetægtsfængslet i 30 dage

  En dommer i Moskva har besluttet, at Aleksej Navalnyj skal forblive varetægtsfængslet i 30 dage frem mod hans retssag.

  Det bekræfter både hans pressetalskvinde og advokat via Twitter og nyhedsbureauet AFP.

  Ifølge de russiske myndigheder har Navalnyj været eftersøgt siden 29. december 2020 for ”gentagne overtrædelser af betingelserne i hans betingede dom”.

  Putin-kritikeren landede i går aftes i Rusland efter at have været i Tyskland i mange måneder. Her blev han behandlet efter et giftattentat i Rusland sidste år.

  Et attentat, som meget tyder på, at den russiske sikkerheds - og efterretningstjeneste FSB stod bag.

  Flere lande har fordømt anholdelsen af Navalnyj.

 • Lægemiddelstyrelsen har modtaget flere hundrede indberetninger om mulige vaccinebivirkinger - men næsten alle var forventlige

  Lægemiddelstyrelsen har modtaget flere hundrede indberetninger om formodede bivirkninger ved brug af coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech.

  Men for langt størstedelen af indberetningerne har de formodede bivirkninger enten ikke været alvorlige - eller handlet om allerede kendte bivirkninger.

  Det oplyser Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Der har været otte tilfælde af alvorlige allergiske reaktioner og fem dødsfald. Men en sammenhæng mellem vaccinen og dødsfaldene er mindre sandsynlig.

  - De fleste indberettede formodede bivirkninger var ikkealvorlige og omhandlede hovedsageligt kendte bivirkninger som smerte ved indstiksstedet, hovedpine, utilpashed, svimmelhed og feber, skriver Lægemiddelstyrelsen.

 • Kap Verde trækker sig fra VM i håndbold efter coronaudbrud

  Kap Verde trækker sig fra herrernes håndbold-VM i Egypten på grund af udfordringer med at stille hold.

  Det oplyser Det Internationale Håndboldforbund.

  Det sker på baggrund af et udbrud med coronavirus på holdet.

  - Da Kap Verde har udfordringer med at kunne have mindst ti spillere klar til at konkurrere, som reglerne foreskriver, har holdet besluttet sig for at trække sig, skriver IHF ifølge Ritzau.

 • Britisk coronamutation er sluppet ind på to københavnske plejehjem

  To plejehjem i Københavns Kommune er også ramt af den britiske variant af coronavirus.

  Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

  Det fremgår ikke, hvilke plejehjem der er tale om, eller om hvor mange der er blevet smittet.

  - Jeg tror desværre, at det kun er begyndelsen, for vi har nogle udbrud, som er meget sejlivede, og som vi ikke har kunnet stoppe med de sædvanlige effektive værktøjer som zoneinddelinger, afstand, rengøring og skrap hygiejne, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

  SSI har i dag oplyst, at den britiske mutation foreløbig er fundet blandt 330 danskere i perioden fra den 14. november til 12. januar.

 • Navalnyj: Det her er ulovligheder af højeste grad

  Navalnyj kom tilbage til Rusland efter at have tilbragt de seneste mange måneder i Tyskland, hvor han blev behandlet efter et giftattentat i Rusland sidste år.  (Foto: KIRILL Kudryavtsev © Scanpix)

  Den russiske systemkritiker Aleksej Navalnyj er langt fra tilfreds med sin behandling efter sin hjemkomst til Rusland. Kort tid efter han landede i Rusland, blev han anholdt, og i dag kalder han sin behandling en farce.

  Det siger han fra en politistation ifølge nyhedsbureauet AP, der er kommet i besiddelse af en videooptagelse med Navalnyj.

  - Den gamle mand i bunkeren (Navalnyjs talemåde om Vladimir Putin, red.) er åbenbart så bange for alting, så han har taget alle love om retsprocedurer og smidt dem i skraldespanden.

  - Det er ulovligheder af højeste grad, der er intet andet at sige om det, siger Navalnyj i videoen. Siden er videoen også blevet delt på Twitter af Navalnyjs pressetalskvinde.

  Ved retsmødet krævede anklagemyndigheden Navalnyj fængslet i 30 dage for at have forbrudt sig mod betingelserne i en betinget dom for underslæb.

 • Der er fundet 807 coronasmittede det seneste døgn - 30 nye dødsfald

  Der er fundet yderligere 807 coronasmittede i 85.460 prøver taget de sidste 24 timer, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

  Det svarer til, at 0,9 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Endnu 30 smittede er døde.

  Antal indlagte med covid-19 stiger med 18 til 817.

  Af de indlagte er 132 på intensiv afdeling, og 85 er i respirator.

  Næsten tre procent af befolkningen har nu fået det første stik med coronavaccinen (169.441 personer), mens 571 personer er færdigvaccinerede.

 • Talskvinde: Retssag mod Putin-kritiker er i gang

  Det var ikke mange minutter, den russiske Putin-kritiker Aleksej Navalnyj fik i lufthavnen, inden han blev anholdt af politiet. Og ifølge Navalnyjs pressetalskvinde gik retssagen imod ham allerede i gang klokken 12.30 i dag.

  Det skriver hun på Twitter.

  Ifølge de russiske myndigheder har Navalnyj været eftersøgt siden 29. december 2020 for ”gentagne overtrædelser af betingelserne i hans betingede dom”.

  Aleksej Navalnyj har tilbragt de seneste mange måneder i Tyskland, hvor han blev behandlet efter et giftattentat i Rusland sidste år. Et attentat, som alt tyder på, at den russiske sikkerheds - og efterretningstjeneste FSB stod bag.

 • Danske huspriser stiger - men ikke så meget som i andre lande

  De danske huspriser stiger hurtigt. Men kigger man ud over Europa, så er de danske prisstigninger ikke noget imod, hvad der sker i andre lande.

  I Danmark kan husejerne således glæde sig over en prisstigning på 5,5 procent på et år.

  Men i to andre EU-lande er priserne steget med det dobbelte. Topscoreren er Luxembourg med stigninger på 13,6 procent. På andenpladsen kommer Polen med 10,9 procent.

  Det viser nye tal fra Eurostat, skriver Finans.dk.

  - Det er således ikke bare et dansk fænomen, at der er gang i boligmarkedet, men et internationalt fænomen, siger afdelingsdirektør i Jyske Realkredit, Mikkel Høegh til Finans.

 • Norge lemper stramme restriktioner og tillader gæster i eget hjem

  Den norske regering vil lempe nogle af de corona-restriktioner, som blev indført for to uger siden. Det siger statsminister Erna Solberg.

  - Selv om restriktionerne synes at virke, og smittetallene er noget lavere, så er situationen stadig usikker, siger Solberg til Stortinget.

  Regeringen vil tillade, at man kan have gæster i sit hjem - men kun op til fem besøgende. Børn og unge kan også genoptage sportsaktiviteter. Det skriver NTB.

 • 17 vinterbadere sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet

  Det blev til lidt mere end et koldt gys, da 17 vinterbadere i går modtog en bøde for at forsamles for mange sammen.

  Politiet har sigtet de 17 vinterbadere for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da de befandt sig i Himmelsøen på Darupvej i Roskilde, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

  Indtil 7. februar er det kun tilladt at forsamles fem personer i grupper i det offentlige rum.

 • Vanvidsbilist kørte 115 kilometer i timen midt i Aarhus

  En 35-årig fører af en Porsche er sigtet for at have kørt 115 kilometer i timen på en strækning, hvor fartgrænsen var 50, oplyser Østjyllands Politi.

  Fartforseelsen, der i politiets bog er at betegne som "vanvidskørsel", fordi hastigheden var over det dobbelte af det tilladte, skete fredag aften på Silkeborgvej i Aabyhøj i Aarhus.

  Den hurtige Porsche kørte forbi politiets måleapparat, blot få minutter efter at patruljen havde sigtet en anden bilist for at køre 98 kilometer i timen på stedet.

  Østjyllands Politi oplyser, at manden står til en frakendelse af førerretten på et år og en bøde på 6.000 kroner.

 • Dansk fløjspiller tester negativ ved VM

  Efter fire dage i isolation lysner det for fløjspilleren Emil Jakobsen ved håndbold-VM i Egypten.

  Den pcr-test, Jakobsen afgav søndag, har vist sig at være negativ, oplyser Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen.

  Dermed er der håb om, at Emil Jakobsen snart kan træde ind i turneringen.

  - Det er i hvert fald det, vi går ud fra. Nu er der godt nok kommet nogle kontrameldinger om, at der skal mere til. Men det er i hvert fald ikke noget, der fremgår af IHF's protokoller, siger Morten Henriksen.

  Meldingen om den negative test kommer, samme dag som fløjreserven Magnus Bramming efter planen skal tilslutte sig den danske VM-trup.

 • Brug for nye parkeringsregler ladepladser til elbiler

  Der kommer flere og flere elbiler på vejene, og det er godt for miljøet. Men det kan være svært at finde et sted at lade elbilen op, klager bilejerne.

  Der er ladepladser nok, men ofte er ladepladserne til elbiler optaget af andre biler, der ikke er koblet til laderen.

  FDM og ladeoperatører kræver derfor nye parkeringsregler på ladepladserne til elbiler. Det er nødvendigt at ladeinfrastruktur er på plads, hvis danskerne skal vælge elbiler til, siger de.

  Ellers risikerer vi at bremse grøn omstilling, skriver FDM på Twitter.

 • Aarhus Kommune råder vinterkåde til at tænke selv: Isen kan ikke bære

  Det er folks eget ansvar at holde sig væk fra søerne, for selvom vandet er frosset til, kan de slet ikke bære vægten af et menneske.

  Sådan lyder det her til morgen fra Aarhus kommune, efter at Østjyllands politi i går advarede mod at færdes på isen.

  Tilsvarende advarsler er kommet fra Midt- og Vestsjællands Politi, og Københavns Politi måtte i går sende betjente til Søerne i København for at advare folk.

  Fra Aarhus kommune lyder opfordringen til at passe på og tænke selv, for kommunen kommer ikke til at sætte advarselsskilte op.

  - Hvis man vil ud og gå på isen, så find en mark med noget is på, siger Kim Gulvad Svendsen, driftschef i teknik- og miljøforvaltningen.

  Isen er ikke specielt tyk på Fælledsøen i Fælledparken i København, men børn og voksne måtte alligevel derud i går. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix) (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)
 • EU-formand fordømmer anholdelse af russisk oppositionsleder: Det strider mod Ruslands internationale forpligtelser

  EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen er ikke tilfreds med, at de russiske myndigheder i går anholdt præsident Vladimir Putins hovedmodstander, Aleksej Navalnyj, da han vendte tilbage til Rusland. (Foto: SPUTNIK © Scanpix)

  Det er dybt problematisk, at den russiske oppositionsleder, Aleksej Navalnyj, i går blev anholdt, da vendte tilbage til sit hjemland efter et længere sygeophold i Tyskland som følge af et giftangreb.

  Det mener formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, der fordømmer tilbageholdelsen og kræver, at "de russiske myndigheder øjeblikkeligt løslader ham og sikrer hans sikkerhed".

  - Tilbageholdelse af politiske modstandere strider mod Ruslands internationale forpligtelser, lyder det i en udtalelse fra kommissionsformanden.

  - Vi forventer også fortsat, at der kommer en grundig og uafhængig undersøgelse af angrebet på Aleksej Navalnyjs liv, udtaler hun.

  EU-Kommissionen vil nu "følge udviklingen nøje".

 • Vaccination af nye grupper på pause i Nordjylland - har kun fået halvt så mange vacciner

  Region Nordjylland modtager i denne uge halvt så mange coronavacciner fra Pfizer/BioNTech som ventet.

  Derfor sætter regionen den videre udrulning af vaccinationsplanerne for nye grupper på pause. Den genoptages, når der er mere klarhed om de fremtidige leverancer af vacciner, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

  - Det betyder, at de resterende vaccinedoser i Region Nordjylland indtil videre reserveres til de borgere og personale, der skal have deres andet stik og dermed bliver færdigvaccineret, hedder det.

  Pfizer oplyste fredag, at selskabet leverer færre vacciner denne uge, fordi det skal opgradere sin fabrik i Puurs, Belgien.

 • Tvivlsomt om det overhovedet bliver muligt at rejse til Australien i hele 2021

  Siden marts sidste år har Australien stort set været lukket land for turister for at holde coronasmitten under kontrol.

  Noget tyder på, at det ikke kommer til at ændre sig her i 2021, siger den australske sundhedsdirektør, Brenda Murphy.

  - Jeg tror, at vi vil fortsætte med strenge grænsebegrænsninger det meste af indeværende år. Selv om en stor del af befolkningen bliver vaccineret, ved vi ikke om det vil forhindre smitte, siger Murphy til ABC ifølge Ritzau.

  Over 28.700 personer er blevet registreret smittet i Australien. I alt er 909 personer døde med covid-19.

  I store dele af Australien er livet nogenlunde normalt som her i Sydney den 13. januar, så for mange rejseselskaber, flyselskaber og familier, der har pårørende i udlandet, er udmeldingen uventede triste nyheder. (Foto: Loren Elliott © Scanpix)
 • Biden vil stoppe omstridt olieledning mellem Canada og USA

  USA's kommende præsident, Joe Biden, vil stoppe den omstridte olieledning Keystone XL mellem Canada og USA, rapporterer tv-stationerne CBC og CTV.

  Olierørledningen skal føre olie, der fremstilles af tjæresand i den canadiske provins Alberta, til amerikanske raffinaderier i Texas. Olierørledningen skulle transportere 500.000 tønder olie i døgnet, men den er blevet voldsomt kritiseret af miljøaktivister.

  Den tidligere amerikanske præsident, Barack Obama, fik i den sidste del af sin embedsperiode, stoppet planerne om Keystone XL. Men under præsident Donald Trump blev beslutningen omstødt.

  Miljøorganisationer frygter, at olieprojektet ville medføre en markant øget risiko for lækager, som kan skade miljøet. (Foto: Terray Sylvester © Scanpix)
 • Tyskland kræver, at russerne sætter Aleksej Navalnyj på fri fod omgående

  De russiske myndigheder havde på forhånd advaret Navalnyj om, at han ville blive anholdt, når og hvis han vendte tilbage til Rusland. Det skyldes blandt andet, at han skulle have forbrudt sig mod betingelserne i en betinget dom for underslæb. (Foto: STAFF © Scanpix)

  Den russiske oppositionsleder, Aleksej Navalnyj, opholdt sig i Tyskland i flere måneder efter sit giftgasangreb.

  Derfor er Tysklands udenrigsminister, Heiko Mass, også ude for at forlange, at Aleksej Navalnyj bør sættes på fri fod øjeblikkeligt.

  Russeren ankom i går til Moskva fra Berlin og blev anholdt med det samme.

  - Rusland er bundet i henhold til dets egen forfatning og i henhold til internationale forpligtelser over for retsstatslige principper og over for beskyttelse af borgerrettigheder, siger Maas i en erklæring.

  Den tyske udenrigsminister fastslår, at Tyskland ligesom andre EU-lande forventer, at Rusland gør alt, hvad det kan for at få opklaret alle omstændigheder omkring giftangrebet på Navanlnyj, og at gerningsmændene stilles til ansvar.

Mere fra dr.dk