Seneste nyt
15. aug kl. 11:04

Hverken Støjberg eller LA er klar til at pege på en statsministerkandidat

Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance er ikke klar til at vælge, hvem af de to blå kandidater, der skal sidde på statsministertronen.

Det siger de to partiledere Inger Støjberg og Alex Vanopslagh ifølge Ritzau.

- Det er stadig for tidligt at sige for os. Primært fordi det faktisk er lidt uklart for mig, hvad deres visioner egentlig er, lyder det fra Vanopslagh.

Også Støjberg vil have samtaler med både Jakob Ellemann-Jensen og Søren Pape, før hun peger på en af dem.

- Danmarksdemokraterne kommer til at tage bestik af, hvilken politik de to statsministerkandidater vil føre og så, hvem man kan stole på, siger hun.

Også Socialdemokratiet har været ude med deres første reaktion. Den kommer fra klima- og energiminister Dan Jørgensen, som skriver på Twitter:

- Jeg kan godt forstå, hvis mange borgerlige har svært ved at se Ellemann lede landet og derfor vil støtte Pape. Men vil danskerne sætte deres kryds på et parti i en blok, hvor man ikke ved, hvem der skal være statsminister?

Seneste nyt

 1. 44 min. siden

  Fem børn, to skolelærere og to sikkerhedsvagter dræbt i russisk skoleskyderi

  Ni personer blev dræbt, og omkring blev 20 såret efter et skyderi på en skole i Izjevsk omtrent 1000 kilometer øst for Ruslands hovedstad, Moskva.

  Gerningsmanden dræbte sig selv efterfølgende, ifølge en efterforskningskomité, skriver Reuters.

  De dræbte tæller fem børn, to skolelærere og to sikkerhedsvagter.

  - Der er ofre blandt børnene, og der er også sårede, siger guvernøren i Udmurtien-regionen, Alexander Bretjalov, i en videoudtalelse.

  Der er ingen detaljer om motiv endnu.

  Byen Izjevsk har omkring 640.000 indbyggere.

  Dødstallet i artiklen er opdateret.

  Artiklen opdateres løbende...

  Virolahti, Finland, on

 2. 50 min. siden

  Fransk premierminister om italiensk valg: EU har visse værdier

  Selvom der endnu ikke er offentliggjort et endeligt resultat af valget i Italien, kommenterer den franske premierminister, Élisabeth Borne, nu valget. (Foto: Fred Tanneau © Ritzau Scanpix)

  Den franske premierminister, Élisabeth Borne, siger, at hun ikke direkte ønsker at kommentere "det italienske folks demokratiske valg", efter at det højrenationalistiske parti Fratelli d’Italia står til en stor valgsejr.

  Hun udtaler dog, at EU har visse værdier, som skal opretholdes.

  - I Europa har vi visse værdier, og vi er naturligvis opmærksomme, siger hun.

  - Det drejer sig om menneskerettigheder, respekt for andre og især retten til abort, der skal opretholdes af alle, siger Élisabeth Borne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Giorgia Meloni, der står til at blive Italien første kvindelige premierminister, ser sig som en forkæmper for kernefamilien.

  Hun vil ikke forbyde abort, men hun ønsker at gøre det mere besværligt for kvinder at få en.

 3. I dag kl. 09:56

  Dronning Margrethe er ude af coronaisolation

  Dronning Margrethe fejrede d. 11. september sit 50-års regentjubilæum på Christiansborg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Dronning Margrethe er ude af coronaisolation og deltager som planlagt ved tildelingen af Nordens Sprogpris 2022 og efterfølgende gallamiddag i Oslo i dag.

  Det oplyser Kongehuset til Ritzau.

  Dronningen testede positiv for corona tirsdag den 20. september, og hun måtte i den forbindelse udeblive fra en gallamiddagen i fredags.

 4. I dag kl. 09:52

  Ny aftale om DR's fremtid på plads

  Regeringen har indgået en ny public service-kontrakt med DR.

  Det skriver kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  Kontrakten definerer rammer og krav for DR's arbejde fra 1. oktober 2022 til 31. december 2025.

  Den indebærer blandt andet, at det skal være muligt for borgerne at søge i DR's arkiver via Det Kongelige Bibliotek.

  Desuden skal DR gå forrest, når det gælder om at sikre ligestilling og mangfoldighed. DR skal derfor fremover redegøre for andelen af kvindelige kunstnere, der spilles på DR's platforme.

  Det skrives også ind i kontrakten, at DR har et ansvar for at sikre, at indholdet er produceret under ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

  Til gengæld får DR bedre mulighed for i fremtiden at stille store udenlandske biograffilm og tv-serier til rådighed på nettet.

  - De internationale streamingtjenester og tech-giganter har skabt en hård konkurrence om vores opmærksomhed. For mig er det fuldstændig afgørende, at DR har nogle rammer, der giver dem mulighed for at tage kampen op med de udenlandske platforme, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

 5. I dag kl. 09:32

  Forsyningsselskab opfordrer: Vent med at tænde for varmen

  19 grader er den rumtemperatur, som er indført for de statslige bygninger. Hofor opfordrer nu husstande til at prøve at ligge på samme niveau. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

  Selvom kalenderen viser efterår, og det derfor kan være fristende at tænde for varmen derhjemme, så bør man vente lidt endnu med at skrue op for radiatoren.

  Sådan lyder rådet fra Hovedstadens Forsyningsselskab, Hofor, til deres kunder i hovedstaden.

  - Vi er nødt til at tage de varme sokker og tæpper frem og prøve at vente med at tænde for varmen, til indendørstemperaturen falder til under 19 grader, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Hofor, i en pressemeddelelse.

  Opfordringen kommer i en periode, hvor energikrisen banker på døren, og bekymringer over energisituationen i Europa fylder herhjemme.

 6. I dag kl. 09:18

  EU-ambassadører skal drøfte situationen i Rusland på krisemøde

  Ambassadørerne fra EU-landene i Bruxelles er indkaldt til møde klokken 10 i dag i EU's krisekoordinationsmekanisme (IPCR), hvor man skal drøfte situationen i Rusland.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  EU-ambassadørerne er normalt ikke til stede ved møderne hos IPCR, som skal sørge for, at unionen reagerer hurtigt på kriser.

 7. I dag kl. 09:12

  Fire ud af ti australiere ramt af hackerangreb. Nu skal reglerne strammes

  Australien planlægger at skærpe reglerne for privatlivets fred for at tvinge virksomheder til at underrette banker hurtigere, når de oplever cyberangreb. Det sagde premierminister Anthony Albanese tidligere i dag.

  Det sker, efter at hackere fornylig ramte Australiens andenstørste teleselskab, Optus.

  Det skriver nyhedsbureuet Reuters.

  Optus udtalte i sidste uge, at hjemmeadresser, kørekort og pasnumre på op til 10 millioner kunder, eller omkring 40 procent af befolkningen, blev kompromitteret i et af Australiens største databrud.

  Albanese har kaldt angrebet for "et kæmpe wake-up call" for erhvervslivet.

  - Vi vil sikre os, at vi ændrer nogle af privatlivsbestemmelserne, så hvis folk bliver fanget på denne måde, kan bankerne få besked, så de også kan beskytte deres kunder, udtalte han til radiostationen 4BC.

 8. I dag kl. 09:11

  Hollandsk cykelstjerne slipper med en bøde

  Mathieu van der Poel slipper med en bøde for hotelballade inden VM. (Foto: DAVID Stockman © Ritzau Scanpix)

  Den hollandske cykelstjerne Mathieu van der Poel har mandag fået en bøde efter ballade på et hotel natten før VM i linjeløb i Australien.

  Det skriver det hollandske medie NOS.

  Rytteren fik forstyrret sin nattesøvn af larm ude på hotelgangen, hvilket fik ham til at konfrontere to piger på 13 og 14 år.

  En australsk dommer har mandag givet ham en bøde på 1000 australske dollar for at skubbe til den ene pige og en bøde på 500 dollar for at skubbe til den anden. I alt svarer de to bøder til godt 7500 kroner.

  Den ene pige blev skubbet ind i væggen, mens den anden faldt og slog armen.

  Mathieu van der Poels advokat oplyser til NOS, at rytteren har tænkt sig at appellere kendelsen med et ønske om frikendelse.

  /ritzau/

 9. I dag kl. 08:52

  Zelenskyj i videohilsen til Dagestan: Hvorfor skal mænd, brødre og sønner dø i krigen?

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har sendt en særlig hilsen til russerne i Dagestan, som er et af de mange steder, hvor der har været protester mod den militære mobilisering, som Putin har beordret.

  - Hvorfor skal deres mænd, brødre og sønner dø i krigen? En krig, som én mand ønsker. En krig i vores land og mod os. Han sender ikke sine børn i krig, siger Zelenskyj med henvisning til den russiske præsident Vladimir Putin.

  Flere end 100 personer er blevet anholdt i Dagestan, ifølge den uafhængige russiske menneskerettighedsgruppe OVD-Info.

 10. I dag kl. 08:18

  Den næste iPhone skal også laves i Indien

  Apple flytter en del af sin produktion af den nyeste iPhone 14 fra Kina til Indien.

  Det oplyser teknologigiganten i en pressemeddelelse skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Apple skriver, at man er "begejstret" for at skulle til at producere i Indien, der efter Kina er verdens største smartphone-marked.

  Ifølge analytikere fra finanshuset J.P.Morgan forventes Apple fra i år at flytte fem procent af iPhone 14-produktionen til Indien, men i 2025 kan hver fjerde af firmaets telefoner komme fra Indien, skriver Reuters.

  Skiftet sker blandt andet på grund af frygten for handelskonflikter med Kina og nye skrappe kinesiske coronanedlukninger, der kan true produktionen.

 11. I dag kl. 07:58

  Brand sender ildelugtende røg ud over Djursland

  En brand i Studstrupværket nord for Aarhus har henover weekenden sendt ildelugtende røg ud over Djursland.

  Men røgen er ikke sundhedsskadelig, lyder meldingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som i aftes holdt møde med med brandvæsenet og Østjyllands Politi.

  Det er en silo med 56.000 tons træpiller, der er i brand ved Studstrupværket. Da træpillerne ligger i en silo, er beredskabsfolkene nødt til først at tømme den for at finde ind til gløderne.

  Fredag lød vurderingen fra Østjyllands Brandvæsen, at det arbejde kan tage op til to uger.

  Brandvæsenet mødes igen i dag med politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed for at give en ny status på arbejdet.

 12. I dag kl. 07:49

  Rekordlav deltagelse ved det italienske valg

  Italienerne gik i går til valg, men stemmeprocenten var den laveste siden Andens Verdenskrig. (Foto: JESSICA PASQUALON © Ritzau Scanpix)

  Forholdsvis få italienere valgte at lægge vejen forbi stemmeboksen i går for at afgive deres stemme ved parlamentsvalget i Italien.

  Kun 64 procent af de stemmeberettigede italienere afgav deres stemme, oplyser det italienske indenrigsministerium.

  Det er markant færre end de 74 procent, der stemte ved det seneste valg i 2018 og en rekordlav valgdeltagelse i landet, der ellers historisk set har haft en stærk vælgeropbakning.

  Valgdeltagelsen for fire år siden var den laveste siden Anden Verdenskrig.

  Alt tyder indtil videre på en valgsejr til højrefløjen.

  De seneste exitpolls viser, at højrefløjskoalitionen, ledet af partiet "Italiens Brødre" med Giorgia Meloni i spidsen, har fået lidt over 42 procent af stemmerne.

 13. I dag kl. 07:38

  Pakistansk militærhelikopter styrter: Seks dræbte

  Seks soldater meldes omkommet, efter at en helikopter fra det pakistanske militær i nat lokal tid styrtede ned i den sydvestlige del af landet.

  Det oplyser militæret i Pakistan ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Ifølge lokale pakistanske medier er der to majorer blandt de omkomne.

  Omstændighederne omkring ulykken er ikke nærmere oplyst.

 14. I dag kl. 07:20

  Mandag starter med regn, men slutter tør

  De mørke skyer er igen over os. Her er det nogle af de skyer, der gav byger i Jylland søndag, her i Ringkøbing. (Foto: Ole Sørensen)

  Der bliver god brug for den vandafvisende del af efterårsgarderoben i dag, da de fleste står op til et større regnvejr, der efterhånden har omsluttet det meste af landet.

  Bornholm og de østlige dele af Sjælland går nok fri, men ellers venter der fortsat en del timer med mørke, dryppende skyer.

  Udsigten i dag giver også flest skyer. Det er kun de østlige egne, der får lidt sol.

  Derfor ligger temperaturen også lavere end i sidste uge, med et niveau mellem 11 og 15 grader.

  Vinden er let til frisk fra syd, det er dog væsentligt mere blæsende langs kysterne.

 15. I dag kl. 06:48

  Trods advarsler fortsætter demonstrationer i Iran

  Store demonstrationer med det iranske styre i går i Teheran. Lederen af Revolutionsgarden, Hossein Salami (i midten), talte med demonstranterne. (Foto: ABEDIN TAHERKENAREH © Ritzau Scanpix)

  På trods af advarsler fra domstolene fortsatte demonstrationer i Iran i går på tiende dag.

  Demonstrationerne begyndte, efter at den 22-årige kvinde Mahsa Amini mistede livet i det iranske moralpolitis varetægt.

  Leder af de iranske domstole Gholamhossein Mohseni Ejei, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at han gerne ville "understrege behovet for resolut handling uden mildhed" over dem, der står for det, han kalder optøjer.

  Mindst 41 personer er døde, siden demonstrationerne startede, viser officielle tal. De fleste af de døde er demonstranter, men der er også medlemmer af Irans sikkerhedsstyrker, der har mistet livet.

 16. I dag kl. 05:28

  Britiske skattelettelser sender pund i frit fald

  Det britiske pund dykkede til rekordlavt niveau, efter at Storbritanniens finansminister Kwasi Kwarteng forleden kom med en række nye skattelettelser.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

  På de asiatiske markeder faldt det britiske pund helt ned til 1,035 amerikanske dollar, hvilket ifølge nyhedsbureauet er det laveste nogensinde.

  Den britiske finansminister lancerede sin nye plan i fredags, og kort efter begyndte det britiske pund at falde.

  Planen indeholder blandt andet store skattelettelser for selskaber og erhvervsdrivende.

  Kwarteng hævder, at planen vil sætte skub i den britiske økonomi.

  - Det her er en hidtil uset pakke af skatteincitamenter, til at selskaber kan investere, vokse og skabe arbejdspladser på tværs af hele landet, sagde Kwarteng ifølge avisen The Guardian fredag om pakken.

 17. I dag kl. 05:16

  Det største højrefløjsparti erklærer valgsejr i Italien

  Italienerne har talt. Og med deres stemmer har de givet klar opbakning til en centrumhøjreregering ledet af partiet Italiens Brødre med Giorgia Meloni i spidsen.

  Det siger partiformanden natten til mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Foreløbige resultater viser, at højrekoalitionen har fået omkring 43 procent af stemmerne, og at koalitionen er godt på vej til at få flertal i parlamentet i Italien.

  Italiens Brødre står ifølge en valgstedsmåling til at få mellem 22,5 og 26,5 procent af stemmerne og bliver dermed det største parti i højrekoalitionen.

  Og ifølge Meloni har hun ikke har i sinde at forråde italienernes tillid.

  - Hvis vi bliver kaldt til at regere denne nation, vil vi gøre det for samtlige italienere med henblik på at samle folket og ophøje det, der forener dem, snarere end det, der adskiller dem, siger hun.

 18. I dag kl. 00:05

  Kroatien-kampene og andenpladsen irriterer Hjulmand og Mæhle

  Den danske landstræner Kasper Hjulmand står tilbage med en bittersød følelse efter andenpladsen i Nations League. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

  Med fire sejre og to nederlag slutter det danske fodboldlandshold for mænd på andenpladsen i Nations League-puljen.

  Og selvom Danmark søndag aften vandt en flot 2-0-sejr mod Frankrig, ærgrer landstræner Kasper Hjulmand sig over slutstillingen i gruppen.

  - Andenpladsen kan ikke fjerne vores følelse af, at vi har leveret en toppræstation. Men når man kigger tilbage, er de to Kroatien-kampe da irriterende, siger landstræner Kasper Hjulmand til Ritzau.

  Helt frem til sidste spillerunde var Danmark med i kampen om førstepladsen i puljen, der giver en billet til Nations Leagues finale-turnering mellem de fire gruppevindere i det øverste lag.

  Men Kroatiens 3-1-sejr mod Østrig søndag aften betyder, at de snupper billetten for snuden af danskerne. Det ærgrer Joakim Mæhle.

  - En andenplads i så svær en gruppe havde vi købt inden. Dermed ikke sagt, vi er tilfredse, for vi vil gerne have mere, og det der nager os er kampene mod Kroatien, siger han til DR Sporten.

 19. I går kl. 23:47

  Tyskland indgår aftale om køb af gas fra Emiraterne

  Fra slutningen af december kommer Tyskland til at modtage gas fra De Forenede Arabiske Emirater.

  Det tyske energiselskab RWE har indgået en aftale om at købe gas af Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) i De Forenede Arabiske Emirater.

  Derudover har Tyskland også lavet en aftale om at kunne købe 250.000 ton diesel fra landet per måned fra 2023. Det skriver Emiraternes officielle nyhedsbureau ifølge Ritzau.

  Det er en relativ lille gasleverance, men det er stadig nok til, at den kan hjælpe på Tysklands gasbehov, nu da der er lukket for russisk gas i forlængelse af krigen i Ukraine.

  Tyske embedsmænd siger, at de håber, at aftalen vil hjælpe med at tage luften ud af de høje energipriser.

  Hensigten er, at gasleverancerne skal fortsætte flere år ud i fremtiden.

 20. I går kl. 23:21

  Schmeichel efter storspil mod Frankrig: 'Det bliver aldrig bedre end en sejr i Parken'

  Søndag aften sikrede Danmarks fodboldlandshold for mænd en imponerende 2-0-sejr mod Frankrigs verdensmestre.

  En flot indsats, og værre bliver det ikke af, at det er anden gang, landsholdet slår Frankrig på blot få måneder. I juni vandt Danmark nemlig på udebane i Paris, men der er intet som en sejr foran et feststemt dansk publikum, fortæller målvogter Kasper Schmeichel til TV 2 efter kampen.

  - Det bliver aldrig bedre end en sejr i Parken, siger Schmeichel.

  Målmandens landsholdskollega Christian Eriksen spillede en stor kamp mod Frankrig, og Kasper Schmeichel har også ros til overs for sin kollega.

  - Eriksen er en verdensklasse fodboldspiller. Det er dejligt at have ham på holdet. Han er den mand, der får tingene til at tikke.

  Læs mere om Danmarks sejr her.

 21. I går kl. 23:20

  Exitpoll tyder på sejr til højrefløjen i det italienske parlamentsvalg

  Valgstedsmålingen fra det italienske parlamentsvalg, som er blevet afholdt søndag, tyder på, at det bliver en sejr til den politiske højrefløj i landet.

  Højrefløjs-alliancen anført af Giorgia Meloni og hendes parti, Italiens Brødre, står til at få mellem 41 og 45 procent af stemmerne, efter valgstederne i Italien lukkede klokken 23, viser en exitpoll fra italienske Rai tv.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  De øvrige partier i højrefløjs-alliancen er Silvio Berlusconis Forza Italia-parti og Matteo Salvinis Lega.

  Italiens Brødre står til at blive det største af de tre partier i højrefløjs-alliancen med mellem 22,5 og 26,5 procent af stemmerne ifølge exitpollen.

  Centrum-venstreblokken står til at få mellem 25,5 og 29,5 procent af stemmerne, viser samme valgstedsmåling.

 22. I går kl. 23:03

  Fyns Politi fandt ingen tegn på skud efter anmeldelse

  Tidligere søndag rykkede Fyns Politi ud til en anmeldelse om skud i Odense.

  Nu er efterforskningen færdig, skriver Fyns Politi på Twitter.

  - Efterforskningen har ikke kunne godtgøre, at der er afgivet skud, og afspærringen er klokken 22.50 ophævet, lyder det.

 23. I går kl. 22:51

  Kroatisk slutspurt slukker dansk drøm om gruppesejr

  En glad Luka Modric efter gruppesejren i Nations League. (Foto: Joe Klamar © Ritzau Scanpix)

  Kroatiens fodboldlandshold slår Østrig med 3-1 på udebane, og dermed får Danmark ikke den hjælpende hånd fra østrigerne, som landsholdet havde brug for at tage førstepladsen i Nations League-gruppen.

  Med to mål mod slutningen af kampen, scoret af Hadjuk Split-spilleren Marko Livaja og Zenit Sankt Petersborg-spilleren Dejan Lovren, sikrede Kroatien sig gruppesejren i Nations League gruppe 1.

  Danmark havde brug for en sejr og et kroatisk pointtab for at tage førstepladsen, og selvom det danske landshold opfyldte sin del af kravet, så var det ikke nok til at spille sig videre til Nations Leagues final 4-turnering.

 24. I går kl. 22:37

  Forrygende Danmark slår Frankrig i Nations League

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Danmarks fodboldlanshold for mænd havde intet at tabe, men alt at vinde, da de søndag løb på banen mod Frankrig i Nations League.

  Godt nok kom franskmændene bedst fra start, men efter et par og tyve minutter viste Kasper Dolberg, at han ikke har glemt, hvor målet står. Efter flot opspil kom den danske angriber først på et fladt indlæg, og så stod det 1-0, mens Parken eksploderede i jubel.

  Herefter fortsatte landsholdet de forneme takter, og kort efter var de også på pletten igen. Efter et hjørnespark havnede kuglen for fødderne af Andreas Skov Olsen, der hamrede bolden i kassen. 2-0.

  I anden halvleg kæmpede Frankrig bravt for at komme tilbage i kampen, men et velspillende dansk mandskab holdt stand, og der blev ikke scoret flere mål. Dermed kan Kasper Hjulmands tropper række armene i vejret og juble over at have slået Frankrig for anden gang på et par måneder.

  Kroatien endte dog også med at vinde deres kamp mod Østrig 3-1, og dermed slutter de på puljens førsteplads, mens Danmark ender på andenpladsen.

 25. I går kl. 22:19

  Superstjernen Rihanna skal optræde ved Super Bowls pauseshow

  Søndag aften har organisationen NFL meddelt, at den ikoniske sanger Rihanna skal optræde ved pauseshowet til den verdensberømte sportsbegivenhed Super Bowl.

  Begivenheden er finalen i hver sæsons udgave af amerikansk fodbold og trækker hvert år et tre-cifret millionantal af seere.

  Udover spillet på banen, er pauseshowet et af begivenhedens allerstørste trækplastre. År efter år optræder de største navne fra musikkens verden.

  Til februar bliver Super Bowl spillet i Arizona, hvor det altså bliver den 34-årige sangerinde fra Barbados, der får æren af at spille op til dans.

  - Rihanna er en af sin generations største talenter, der kommer fra ydmyge kår, men har oversteget alle forventninger, lyder det fra Shawn 'Jay-Z' Carter, der er medejer af Rihannas pladeselskab Roc Nation.

  Allerede i 2019 fik Rihanna tilbudt at optræde ved Super Bowls pauseshow, men her takkede verdensstjernen nej.

  Årsagen var, at hun i solidaritet med spilleren Colin Kaepernick ikke ville optræde. 34-årige Kaepernick var på daværende tidspunkt blevet frosset ud af amerikansk fodbold, fordi han protesterede i sympati med Black Lives Matter-bevægelsen.

 26. I går kl. 22:03

  Storebæltsbroen er genåbnet

  Storebæltsbroen er genåbnet, efter den kortvarigt var lukket søndag aften.

  Broen lukkede for al biltrafik på grund af en omlægning til dobbeltrettet trafik, men den genåbnede klokken 21.50.

  Det skriver Sund & Bælt på Twitter.

  Det oplyses også, at der lige nu er et overhalingsforbud på Østbroen, samt at der er en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

  Hastighedsbegrænsningen ventes ophævet i morgen tidlig klokken 06.00, skriver Sund & Bælt.

 27. I går kl. 21:43

  Socialdemokratiet vil skære 2,5 milliarder kroner i kommunernes administration

  Socialdemokratiet vil skære 2,5 milliarder kroner i kommunernes administration og i stedet bruge pengene på "kernevelfærd".

  Det er en del af udspillet "Danmark kan mere III", som bliver præsenteret mandag. Det skriver Avisen Danmark.

  - Vi foreslår, at kommunerne skal bruge færre penge på administration. Vi kan se, at siden kommunalreformen i 2007 er antallet af ansatte inden for administration, ansatte på akademikeroverenskomst og chefer steget med 18 procent i kommunerne, siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) til Avisen Danmark.

  Udover at fjerne administrative medarbejdere vil Socialdemokratiet mindske omfanget af registreringer og dokumentation.

  - Vi ønsker nu at rulle næsten 10 års voksende bureaukrati i kommunerne tilbage, og det skal give en mulighed for at prioritere velfærd med 2,5 milliarder ekstra, siger han.

 28. I går kl. 21:21

  Bakken Bears spiller sig i Champions League

  Der er god grund til jubel hos Bakken Bears' træner Anders Sommer efter sejren over serbiske FMP Meridian. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

  Efter en dramatisk kamp der skulle afgøres i overtid spiller danske Bakken Bears sig i Champions League-gruppespillet med en sejr på 88-82 over serbiske FMP Meridian.

  Den ordinære spilletid endte 74-74, og derfor skulle danskerne i en nervepirrende duel i overtid. Her var det forsvarende danske mesterhold bedst, og så kunne holdet sikre billetten til Champions League.

  Seneste Bakken Bears var i Champions League-gruppespillet var i 2020/21-sæsonen.

  Champions League er den mest prestigefyldte turnering i europæisk basketball.

 29. I går kl. 21:17

  Storebæltsbroen er kortvarigt lukket søndag aften

  Storebæltsbroen er lukket for al biltrafik søndag aften. Det skriver Sund og Bælt på Twitter.

  Det forventes, at broen er åben for biltrafik igen klokken 21.45.

  Den kortvarige lukning skyldes, at trafikken skal omlægges til at være dobbeltrettet, lyder det.

 30. I går kl. 20:44

  Canada sætter tropper ind for at hjælpe efter ødelæggende orkan

  I Canada bliver soldaterne nu aktiveret for at hjælpe med at få styr på ødelæggelserne efter orkanen Fiona.

  Det voldsomme vejr har efterladt flere hjem uden elektricitet, flået tage af huse og sågar fejet hele huse væk.

  Ifølge forsvarsminister Anita Anand skal soldaterne hjælpe med at fjerne væltede træer, reparere ødelagt infrastruktur og gøre, hvad der ellers kræves.

  Hun specificerede ikke, hvor mange soldater der vil blive indsat.

  • En person ser mod havet ved Port Aux Basques i Newfoundland i Canada efter stormen. REUTERS/John Morris (Foto: JOHN MORRIS © Ritzau Scanpix)
  • Ødelæggelserne har været omfattende i Canada (Photo by Pauline Billard / Pauline Billard / AFP). (Foto: PAULINE BILLARD © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 31. I går kl. 20:22

  Fyns Politi undersøger melding om skud

  Fyns Politi undersøger en anmeldelse om skud, skriver politiet på Twitter.

  - Der er ingen meldinger om tilskadekomne, lyder det fra Fyns Politi.

  Episoden skulle have fundet sted på Nyborgvej ved Staupudevej i Odense.

  Indtil videre kan politiet heller ikke bekræfte, at der faktisk er afgivet skud.

  Området er spærret af. Det fortæller vagtchef Christian Rasmussen til Ritzau.

 32. I går kl. 20:07

  Storm aflyser fly til og fra De Kanariske Øer

  Stormen Hermine har ramt De Kanariske Øer.

  Det har medført hårde vindstød, store mængder regnfald og mange flyaflysninger.

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters var antallet af aflyste fly til eller fra øerne søndag eftermiddag nået op på 141.

  Det regionale styre har lukket øernes skoler mandag som en sikkerhedsforanstaltning.

  • En bil forcerer vandmasserne på Gran Canaria. (Foto: BORJA SUAREZ © Ritzau Scanpix)
  • Her er det på Tenerife, hvor stormen har væltet et træ. (Foto: CECOPALSC © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 33. I går kl. 19:41

  Bordtennis Danmark kritiserer forhold ved VM i Kina

  Anders Lind har i optakten til VM skulle brug energi på andre ting end udelukkende at holde øjnene på bolden. (Foto: Lars Møller © ©Lars Moeller)

  På fredag begynder VM i bordtennis i den kinesiske by Chengdu. Men danskernes optakt har ikke været, som de havde håbet på.

  Søndag eftermiddag kritiserer Bordtennis Danmark nemlig arrangørerne og den kinesiske ambassade for deres håndtering af indrejse og danskernes kommende ophold under turneringen.

  En coronanedlukning i værtsbyen og et nyligt jordskælv betyder, at arrangører og lokale myndigheder tager ekstra forholdsregler. Men de gør, at deltagerne skal spille under kritisable vilkår, mener Bordtennis Danmark.

  - Hvis nogen bliver smittet med corona under opholdet, isoleres man i en uge på sit værelse, hvor man i øvrigt også er isoleret alligevel, undtagen når man er til træning eller skal spise, skriver forbundet i et Facebook-opslag.

  Forløbet op til afrejsen får også kritik af Bordtennis Danmark, der mener, at den kinesiske ambassade har gjort diverse procedurer besværlige.

  Blandt andet fik spilleren Tobias Rasmussen kasseret sit pas, fordi ambassaden mente, det var for 'slidt', mens landsholdskollegaen Anders Linds pasfoto ikke opfyldte kravene til visumansøgningen.

  Derfor måtte Anders Lind rejse rundt i Bulgarien, hvor han befandt sig, for at finde en fotograf, der kunne tage et billede i den tilstrækkelige opløsning.

 34. I går kl. 19:40

  Kaptajn Kjær glider ud af fodboldlandsholdets startopstilling mod Frankrig

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Fodboldlandsholdets anfører Simon Kjær er ikke med fra start, når Danmark søndag aften løber på banen mod Frankrig i Nations League.

  I stedet må han se til fra bænken, mens landsholdetspiller med en firebackkæde frem for en trebackkæde, der ellers var valgt til torsdagens opgør mod Kroatien.

  Derudover er Kasper Dolberg og Mikkel Damsgaard, der startede ude mod Kroatien, også at finde blandt Kasper Hjulmands 11 udvalgte.

  Danmarks startopstilling ser ud som følger:

  Kasper Schmeichel - Rasmus Nissen Kristensen, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Joakim Mæhle - Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Christian Eriksen - Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard.

  Danmark spiller sin sidste og afgørende Nations League-kamp mod Frankrig søndag klokken 20.45.

  Kampen kan følges på dr.dk, i radioen eller DR LYD i LIGA på P4 eller ses på TV 2.

 35. I går kl. 19:38

  Efter Norges ambassadør skal Storbritanniens også til samtale i Iran

  I går blev Norges ambassadør i Iran, Sigvald Hauge, kaldt til samtale i det iranske udenrigsministerium, fordi flere norske politikere har kritiseret det iranske styres håndtering af de uroligheder, der hærger landet lige nu.

  Og nu er det Storbritanniens ambassadør i Iran, Simon Shercliff, der har fået en indkaldelse til en samtale i udenrigsministeriet.

  Det meddeler det iranske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AP.

  Der har været demonstrationer vidt og bredt i Iran, efter en 22-årig kvinde, Mahsa Amini, døde i det iranske moralpolitis varetægt.

 36. I går kl. 19:29

  25 døde i færgeulykke i Bangladesh

  Mindst 25 personer er omkommet i en færgeulykke i Bangladesh, mens flere fortsat meldes savnede.

  Ulykken skete, da en færge kæntrede i det nordlige Panchagarh-distrikt.

  Blandt de omkomne er 12 kvinder og otte børn, fortæller distriktsadministrator Jahurul Islam til nyhedsbureauet Reuters.

  - Redningsaktionen for dem, der fortsat er savnet, er igangværende, siger han.

  De præcise antal ombord på færgen er ukendt, men anslås at være i omegnen af 70. Omkring 20 af dem, er stadig ikke fundet.

 37. I går kl. 19:24

  Tre millioner danskere underdoseret med coronavaccine

  Omkring tre millioner danskere er blevet underdoseret i deres vaccination mod coronavirus.

  Det drejer sig og vaccinationer givet med Pfizer-BioNTechs vaccine.

  Det var en særlig måde at optrække vaccinerne fra de hætteglas, de blev leveret i, der har forårsaget underdoseringen.

  Den særlige måde at optrække vaccinerne fra hætteglassene blev brugt i et forsøg på at maksimere udbyttet af vaccinerne.

  Men det har resulteret i en underdosering af op mod tre millioner danskere, viser interne dokumenter og en undersøgelse, som Teknologisk Institut har lavet for DR.

 38. I går kl. 19:06

  Demonstranter i Moldova beder præsidenten gå af

  Der bliver demonstreret i Moldovas hovedstad, Chisinau, hvor flere tusinde er gået på gaden.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Demonstranterne kræver, at præsident Maia Sandu træder tilbage. De er utilfredse med stigende gaspriser og inflation.

  Fredag steg gaspriserne i Moldova med 27 procent for husholdninger.

 39. I går kl. 18:54

  Polsk spillested aflyser koncert med Pink Floyd-frontmand efter kommentarer om krigen i Ukraine

  Roger Waters, forsanger i det legendariske rockband Pink Floyd, har fået sine forestående koncert i Krakow i Polen aflyst.

  - Live Nation Polska og Tauron Arena Krakow har aflyst Roger Waters' koncert, lyder det fra arrangøren ifølge Reuters.

  Waters skulle have optrådt i Krakow i april.

  Pink Floyd-forsangeren har tidligere fået kritik i Polen, fordi han sendte et åbent brev til Ukraines førstedame, Olena Zelenska, hvori han blandt andet skrev, at det er en fejl at tro, at flere våben til Ukraine kan afslutte krigen og opfordrer til at søge "en anden vej", så der ikke ofres flere ukrainske liv.

  Roger Waters har taget afstand fra den russiske invasion, men er blevet kritiseret for at være for venlig stemt over for Rusland, som han har advaret mod at "dæmonisere".

  Polen er en af Ukraines stærkeste støtter, efter Rusland invaderede Ukraine.

 40. I går kl. 18:51

  Nadia Nadim er blevet korsbåndsskadet igen

  (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Sidste år var den danske fodboldspiller Nadia Nadim nødt til at holde en ufrivillig pause fra sporten, da hun blev ramt af en skade i knæet.

  Siden vendte hun tilbage på grønsværen, men nu er den gal igen.

  Den danske landsholdsspiller har nemlig revet sit korsbånd over, og derfor er hun ukampdygtig i et stykke tid. Det skriver Racing Louisville-spilleren i et opslag på sin Instagram-profil.

  - Jeg er selvfølgelig knust og ked af det, skriver Nadim.

  - Men jeg har stået over for udfordringer og hårde tider, siden jeg var et barn, så man kan måske sige, at jeg er ekspert i at overkomme dem.

  - Jeg blev født som en kriger, og jeg ved, at intet kan knække mig. Jeg ved også, at det kunne være værre.

  Sidst den 34-årige angriber sad ude med en knæskade, gik der cirka ni måneder, før hun vendte tilbage til fodboldbanen.

 41. I går kl. 18:47

  Schweizerne stemmer ja til at hæve kvindernes pensionsalder

  Det blev et ja, ved den folkeafstemning, som Schweiz i dag har afholdt.

  Spørgsmålet var, om pensionsalderen for kvinder skal hæves fra 64 år til 65.

  To gange tidligere har staten forsøgt at hæve pensionsalderen, så den bliver den samme som mændenes. Men det afviste vælgerne både i 2004 og 2017.

  50,6 af stemmerne var for at hæve pensionsalderen.

 42. I går kl. 18:40

  Lærerstrejke i Norge fortsætter: Søndagens forhandlinger gav intet resultat

  I Norge strejker mere end 8.200 lærere, hvilket de har gjort siden skolestarten i august.

  Og det ser ikke ud til, at der kommer en løsning lige foreløbig. Søndag er forhandlingerne brudt sammen, skriver flere norske medier, heriblandt NRK.

  Det bliver en mere og mere alvorlig situation, mener den norske undervisningsminister, Tonje Brenna.

  - Det er beklageligt, at parterne ikke er nået til enighed. For hver dag, der går, bliver situationen mere alvorlig for eleverne, siger Tonje Brenna til det norske nyhedsbureau NTB ifølge NRK.

  Efter søndagens mæglingsmøde er der ikke planlagt nye møder, fortæller parterne til NRK. Lærerne strejker, fordi de blandt andet ønsker et skoletillæg på 10.300 norske kroner (7.453 danske kroner).

 43. I går kl. 18:30

  Dansk golfprofil misser akkurat sejren og bliver nummer to i Irland

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup var søndag lige ved at vinde sin anden turneringssejr på Ladies European Tour.

  Den 29-årige golfprofil endte nemlig på en delt andenplads i turneringen Irish Open, der er en del af Ladies European Tour. Danskeren spillede fremragende golf hele turneringen igennem og endte 14 slag under banens par.

  Det samme gjorde tjekkiske Klara Spilkova og finske Ursula Wikström dog også, og de tre golfspillere skulle derfor ud i et omspil, før der kunne kåres en vinder. Her var Klara Spilkova bedste kvinde, da hun lavede en birdie, mens de to konkurrenter gik hullet i par.

  Dermed endte tjekken med at kunne kunne række armene i vejret og juble over sejren.

  Også danske Smilla Sønderby spillede flot golf i den irske turnering. Den 22-årige dansker, der er med på Ladies European Tour for første gang i år, endte på en delt fjerdeplads.

 44. I går kl. 18:18

  Højgaard blev overhalet på sidstedagen af golfturnering

  Søndag var det lige ved og næsten for Rasmus Højgaard, der må tage til takke med andenpladsen. (Foto: Michel Euler © Associated Press)

  Golfspilleren Rasmus Højgaard slutter på andenpladsen ved den traditionsrige turnering Open de France på mændenes DP World Tour.

  Turneringens fire runder endte med at blive en rutsjebanetur for den 21-årige dansker.

  I løbet af de to første dage fik Højgaard oparbejdet et forspring på seks slag til konkurrenterne, men det blev formøblet på lørdagens runde.

  Derfor var spændingen intakt helt til den afgørende runde søndag, hvor Højgaard i et parløb med italienske Guido Migliozzi kæmpede om sejren.

  25-årige Guido Migliozzi var inden søndagen ikke blandt favoritterne, men med en runde på ni slag under par, fik italieneren svinget sig op på førstepladsen.

  Migliozzi scorekort efter de runders golf lød på 16 slag under par. Et enkelt bedre end Højgaard.

  Selvom danskeren ikke vandt sit fjerde DP World Tour-trofæ, får han til gengæld på den gode side af 2,4 millioner kroner i præmiepenge for andenpladsen.

 45. I går kl. 17:38

  Team Esbjerg uddeler bøllebank til nordmænd i Champions League

  Team Esbjergs Rikke Poulsen havde ved flere lejligheder årsag til at juble efter flotte redninger i kampen mod Storhamar. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Team Esbjerg slår suverænt norske Storhamar med 35-25 i kvindernes Champions League i håndbold.

  Danskerne levede op til favoritværdigheden i søndagens opgør, hvor holdet allerede var foran med 21-10 ved pausen.

  I anden halvleg satte Team Esbjerg motoren i frigear, og så kunne danskerne give hjemmepublikummet en sikker timålssejr.

  Med de to point fra sejren spiller Team Esbjerg sig op på fjerdepladsen i Champions League-gruppen efter tre kampe.

 46. I går kl. 17:24

  Røver truede sig til kontanter, men blev anholdt fire minutter senere

  En 27-årig mand er blevet anholdt blot fire minutter, efter han havde truet sig til kontanter i en Meny-butik i Viborg.

  Det fortæller vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

  - Manden kommer ind i forretningen og siger, at det er et røveri, men han truer ikke med våben.

  - I baglokalet truer han personalet til at åbne en pengeboks, siger vagtchefen.

  Politiet modtog anmeldelsen fra butikken klokken 13.13, og fire minutter senere var den formodede gerningsmand i politiets varetægt.

 47. I går kl. 17:15

  47 evakueret efter uvejr i Sydøstgrønland

  47 borgere blev evakueret i Tasiilaq i Sydøstgrønland, da egnen blev ramt af en såkaldt piteraq, der er et vejrfænomen med en iskold faldvind.

  Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.ag, der har fået tallet bekræftet hos det lokale politi.

  - 30 borgere blev evakueret til forsamlingshuset, mens andre blev placeret ved familiemedlemmer, fortæller vagtchef Jørgen Madsen til mediet.

  En borger oplyser til mediet også om strømafbrydelser som følge af piteraqen.

 48. I går kl. 16:10

  Italiensk valgdeltagelse tegner til at blive historisk lav

  (Foto: JESSICA PASQUALON © Ritzau Scanpix)

  I dag skal italienerne til stemmeurnerne og valgstederne er åbne, men indtil videre har langt færre end forventet lagt vejen forbi et af dem.

  Valgstederne åbnede klokken 07 og klokken 12 havde kun 19 procent af de stemmeberretigede italienere afgivet deres stemmer, hvilket peger i retning af, at valgdeltagelsen ved dagens parlamentsvalg bliver historisk lav.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Tilbage ved valget i 2018, hvor man oplevede den laveste deltagelse siden Anden Verdenskrig, havde mere end 19 procent af italienerne stemt ved middagstid.

  Det kan godt være, at befolkningen ikke ligefrem er faldet over hinanden på vej til valgstederne, men flere af dem, der er på valg, har allerede været nede og stemme.

  • Den tidligere italienske premierminister og partileder for "Forza Italia" Silvio Berlusconi har tidligere i dag afgivet sin stemme i Milano. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  • Enrico Letta, der er leder af Det Demokratiske Parti og tidligere premierminister, hilser på de fremmødte på vej ind for at afgive sin stemme i den italienske hovedstad, Rom. (Foto: Guglielmo Mangiapane © Ritzau Scanpix)
  • Lederen af Femstjernebevægelsen, Giuseppe Conte, afgiver sin stemme i centrum af Rom. (Foto: Tiziana Fabi © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Udsigten til den lave deltagelse rykker heller ikke ved forventningen om, at landet skrider langt til højre, og at det formentlig vil resultere i den mest højreradikale regering i efterkrigstiden.

  Målinger har tidligere vist, at en alliance af højrepartier, der ledes af Giorgia Meloni og hendes parti Italiens Brødre, vil vinde stort.

  De italienske valgsteder lukker i aften klokken 23.

 49. I går kl. 15:04

  Skakprofil støtter Putin: Nyt billede er en provokerende 'langefinger'

  Sergey Karjakin før en kamp mod verdensstjernen Magnus Carlsen. (Foto: VINCENT WEST © Scanpix Denmark)

  Den russiske skakspiller Sergej Karjakin blev under begyndelsen af Ruslands invasion af Ukraine udelukket fra professionel skak i seks måneder. Årsagen var pro-russiske udtalelser.

  Nu er 32-årige Karjakin, der indtil 2009 var ukrainsk statsborger, vendt tilbage til skakverdenen.

  Det fejrer han med et Twitter-opslag med teksten: 'Udelukkelsen er overstået!'. Sammen med teksten er et selfie, der viser Karjakin i en trøje, hvorpå der står 'Putin Team'.

  Det får organisationer til at lægge pres på det internationale skakforbund, Fide. De vil have russeren udelukket igen.

  - Det er en langefinger fra Karjakin, og det er forkasteligt, siger generaldirektøren i NGO-organisationen Helsingforskomiteen Berit Lindeman til NRK.

  Men indtil videre holder Fide sig fra endnu udelukkelse.

  - Det er begrænset, hvor længe vi kan udelukke nogen, vi er uenige med. Så bliver vi et meningspoliti, og det vil vi ikke vil være, siger Fides vicepræsident Jøran Aulin-Jansson.

 50. I går kl. 15:01

  Vejrskifte på vej - næste uge bliver koldere og mere våd

  Det er med at nyde septembersolen i dag, for de næste dage bliver det noget mere ustadigt i vejret, mere koldt og mere blæsende.

  Det skriver DMI på sin hjemmeside.

  Alle ugens dage er der lagt op til grå skyer, og der kommer regn eller byger. Solen har kun tænkt sig at vise sig indimellem.

  Temperaturen, regner DMI med, bliver mellem 11 og 15 grader, men den falder om aftenen til mellem 5 og 10 grader.

Mere fra dr.dk