Seneste Nyt

Lærerforening tilfreds med SF's farvel til forlig

Der bliver klappet i hænderne hos Danmarks Lærerforening. Ikke begejstret, men alligevel med en forholdsvis stor glæde.

For SF har nemlig valgt at opsige det folkeskoleforlig, der har været gældende i næsten et årti.

Dermed håber lærerforeningen, at det omdiskuterede forlig kan være fortid efter det kommende folketingsvalg, siger Gordon Ørskov Madsen, der er formand for landets lærere.

- Umiddelbart er der tilfredshed over, at vi måske kan slippe af med det folkeskoleforlig, som ikke har haft nogen positiv effekt på folkeskolen.

- Men samtidig er det vigtigt, at vi alle sammen bestræber os på, at vi ikke igen gør folkeskolen til en kastebold og en kampplads, siger han til Ritzau.

SF håber, at de efter valget kan samle et flertal for at opsige forliget, som De Radikale, Socialdemokratiet, De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti står bag.

Nyheder

 1. FN: Over 100.000 er flygtet fra Nagorno-Karabakh

  Over 100.000 mennesker er flygtet fra regionen Nagorno-Karabakh over grænsen til Armenien.

  Det bekræfter Filippo Grandi, der er FN's flygtningehøjkommissær.

  - Mange er sultne, udmattede og har brug for hjælp med det samme.

  - UNHCR (FN's Flygtningeorganisation, red.) og andre humanitære partnere øger deres støtte til armenske myndigheder. Men der er et meget presserende behov for international hjælp, siger han ifølge Reuters.

  I sidste uge tog Aserbajdsjan den fulde kontrol med regionen, som i 30 år er blevet drevet som en selvstændig region, befolket af etniske armeniere.

  For to dage siden underskrev præsidenten et dekret, der betyder, at republikken ophører med at eksistere den 1. januar 2024.

  Læs mere om de tusindvis af mennesker, der er på flugt, i artiklen her.

 2. Regeringen vil fremlægge et revideret lovforslag, der skal forhindre koranafbrændinger.

 3. De svenske bandegrupperinger har ikke spredt sig til Danmark, siger den Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

 4. Forbuddet møder kritik fra blandt andet FN og Atletkomitéen i Danmark.

 5. Følg med her når Morten Messerschmidt møder sit parti til årsmøde i Viborg.

 6. Dagen byder på sol til de fleste og byger til de få

  For langt de fleste er der i dag mulighed for at nyde en solrig efterårsdag udenfor, hvis man er til den slags.

  Alt efter hvor du befinder dig i landet, kan du se frem til nogen eller lidt sol, mens man i Midt- og Nordjylland skal forberede sig på enkelte lokaler byger.

  Temperaturen bliver mere efterårsagtig, end vi har været vant til den seneste uge, og lander på mellem 14 og 19 grader.

  Vinden er let til hård fra vest. Vest Skagerak-kysten kan man få op til kuling.

 7. Europas ældste sko er 6.000 år gamle og lavet af græs og læder

  Det er nok de færreste sandaler anno 2023, der kan bruges meget længere end et par år, før de er slidt op.

  Men engang kunne man altså lave sko, der holder.

  I hvert fald er 6.000 år gamle sandaler lavet af læder og forskellige græsarter blevet identificeret og udgør nu Europas ældste sko.

  Sandalerne blev egentlig fundet i en spansk grotte i 1857 og dateret til at være en del yngre, men nye prøver har rykket skoenes alder cirka 1.000 år tilbage.

  Nogle af de i alt 22 sko ser ud til at være blevet brugt, mens andre lader til at være blevet lavet specielt til, at et menneske kunne blive begravet med dem på.

 8. Den russiske præsident deltog ikke i fejringen af årsdag på Den Røde Plads.

 9. Tyrkiet fordømmer 'på det kraftigste' demonstration i Stockholm

  Tyrkiet fordømmer "på det kraftigste", at der blev givet tilladelse til en demonstration uden for Tyrkiets ambassade i Stockholm, der fandt sted i går.

  Det skriver det tyrkiske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

  Ifølge ministeriet var demonstrationen rettet mod Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

  I pressemeddelelsen skriver ministeriet, at "den tyrkiske offentlighed forventer, at Sverige forhindrer systematiske handlinger, der fornærmer vores valgte ledere, samt igangværende terrorpropagandaaktiviteter."

  Tyrkiet har tidligere givet udtryk for at ville godkende Sveriges ansøgning om at blive medlem af forsvarsalliancen Nato. Den endelige godkendelse er dog endnu ikke på plads.

 10. Aarhus Universitetshospital har succes med at screene patienter over 50 år for knogleskørhed.

 11. 18 gange er der erklæret mistillid til fransk premierminister - 18 gange har hun overlevet

  I maj sidste år indtog Elisabeth Borne posten som Frankrigs premierminister, og siden da er der 18 gange blevet erklæret mistillid til hende.

  Her til morgen overlevede hun det seneste mistillidsvotum, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

  Det 18. forsøg på at få ministeren til at gå af kommer, efter hun for nylig tvang en finanslov igennem uden parlamentets accept.

  I Frankrig gør en særlig lov det muligt for regeringen at tvinge lovgivning igennem parlamentet uden afstemning. Parlamentarikernes eneste modsvar er at stille et mistillidsvotum over for regeringen.

  Den franske præsident, Emmanuel Macron, gjorde også brug af paragraffen, da han i foråret gennemtvang landets nye pensionsreform.

 12. Svensk politi vil bruge telefonaflytning i kampen mod banderne

  Svensk politi får fra i morgen adgang til at kunne telefonaflytte personer, der ikke er under konkret mistanke om at have begået kriminalitet, men som antages at være på vej til at gøre det.

  Det skriver det svenske nyhedsbureau TT ifølge Ritzau.

  - Det giver os mulighed for at komme ind på et tidligere stadie af kriminalitetskæden, planlægningsfasen. Så får vi mulighed for at forebygge alvorlige forbrydelser, som for eksempel drab, siger Charlotte Höglund, chef for efterretninger i Sveriges rigspoliti.

  Aflytning har indtil nu været forbeholdt landets sikkerhedspoliti, der svarer til Politiets Efterretningstjeneste herhjemme.

  Udmeldingen kommer, efter at bandekonflikter i Sverige i den seneste tid er spidset til med et stigende drab, skudepisoder og eksplosioner.

  Med nattens skudepisode har der indtil videre været 260 skyderier i Sverige i år. Her er alt, hvad du skal vide om den raserende bandekonflikt.

 13. Prorussisk eller provestlig regering? I dag skal Slovakiet til valg

  I dag skal slovakkerne til stemmeurnerne og vælge nye parlamentsmedlemmer og premierminister.

  Valget står mellem den prorussiske tidligere premierminister Robert Fico og de mere vestligt orienterede modstandere.

  En regering med Fico i spidsen forventes at tilslutte sig Ungarns linje blandt EU-landene, som forsøger at udfordre unionens samlede støtte til Ukraine.

  Vinder partiet Progressivt Slovakiet derimod magten, vil udenrigspolitikken formentlig forblive uændret med blandt andet støtte til Ukraine og fokus på LGBT+-rettigheder.

  Ingen forventes at kunne danne en flertalsregering og vil få brug for støtte fra mindre partier, der rummer alt fra liberale partier til Europas yderste højrefløj, skriver Reuters.

 14. Ved VM i idrætsgymnastik træner Camille Lund Rasmussen tæt på den amerikanske superstjerne Simone Biles.

 15. Præsident: Tusindvis af aserbajdsjanere er på vej til den opløste republik Nagorno-Karabakh

  Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen stod der, at 2.300 aserbajdsjanere er rejst "tilbage" til Nagorno-Karabakh. Det er dog uklart, om der er tale om personer, der tidligere har haft bopæl i den nu opløste republik. Derfor er ordet 'tilbage' fjernet fra artiklen, ligesom et citat fra præsidenten også er slettet.

  2.300 aserbajdsjanere er indtil videre rejst til Nagorno-Karabakh, som, de mener, er deres hjemland.

  Det siger Aserbajdsjans præsident, Ilham Aliyev, ifølge det statslige russiske nyhedsbureau Tass, skriver Ritzau, som tilføjer, at han venter, at antallet ved årets udgang vil stige til 5.500.

  Det sker, efter den selverklærede armenske republik har underskrevet et dekret, der gør, at den fra 1. januar ikke længere eksisterer.

  Opløsningen af republikken har omvendt fået over 70.000 mennesker til at flygte fra deres hjem i Nagorno-Karabakh over grænsen til Armenien. Den armenske premierminister kalder situationen for en etnisk udrensning.

 16. Ifølge Kommunernes Landsforening sparer Varde Kommune årligt 1,6 ton CO2 med ny affaldsordning.

 17. Partiets næstformand for folketingsgruppen, Mette Thiesen svarer på spørgsmål klokken 08:30

 18. Skyderi i det centrale Helsingborg

  Opdateret 8:10 med flere informationer.

  Et skyderi har fundet sted natten til lørdag i Helsingborg i det sydvestlige Sverige, oplyser svensk politi ifølge mediet SVT.

  Skyderiet er sket i det centrale Helsingborg. Der er ingen meldinger om, at nogen er kommet til skade ved hændelsen, og ingen er blevet anholdt.

  Vidner har ifølge SVT set folk flygte fra stedet.

  - Vi arbejder på sagen, men ifølge flere vidner er det sket på åben gade, siger Peter Martin, vagtchef ved politiet til SVT.

  Politiet er stadig i gang med efterforskningen, der lyder på drabsforsøg og grov våbenkriminalitet.

 19. Nato klar til at sende flere fredsbevarende styrker til Kosovo

  Nato er klar til at styrke sin tilstedeværelse med fredsbevarende styrker i Kosovo.

  Meldingen kommer efter dødelige sammenstød mellem etniske serbere og albanere.

  I sidste weekend blev en politimand dræbt i et baghold i det nordlige Kosovo, efter sammenstød mellem politiet og en bevæbnet gruppe serbere.

  USA har fredag udtrykt bekymring over den serbiske militære mobilisering nær Kosovos grænse, skriver Det Hvide Hus i en udtalelse.

  Spændingerne i det nordlige Kosovo har ulmet i månedsvis.

  Det udløste voldelige optøjer blandt serbere i området, da Kosovos regering i maj indsatte etnisk albanske borgmestre i fire kommuner, hvor serberne er i flertal, men havde boykottet lokalvalgene.

 20. Indien: Der hersker voldspræget klima mod diplomater i Canada

  Den indiske udenrigsminister, Subrahmanyam Jaishankar, har fredag udtalt, at der hersker et "voldeligt klima" og en "atmosfære af intimidering" mod indiske diplomater i Canada. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  - Selvom der er ytringsfrihed, synes jeg ikke, at det er acceptabelt at true og intimidere diplomater, udtaler Subrahmanyam Jaishankar under et besøg i den amerikanske hovedstad, Washington D.C.

  Canadas premierminister, Justin Trudeau, hævdede tidligere på måneden, at Indien var involveret i drabet på sikh-lederen Hardeep Singh Nijjar, der fandt sted på canadisk jord i juni.

  Drabet har vakt stor vrede blandt det sikh-mindretallet i Canada.

 21. Mand mister livet efter båd blev kæntret af hval i Australien

  En mand har mistet livet og en anden er fløjet på hospitalet i den australske storby Sydney efter deres båd blev væltet af en hval.

  Til ABC fortæller politiet, at de to mænd sejlede i en 4,8 meter lang motorbåd.

  - Lige nu er der masser af hvaler derude, og der er masser af eksempler på, at hvaler springer op ved siden af både... men dette er en tragisk ulykke, siger overbetjent Siobhan Munro fra politiet i Sydney til ABC.

  Dødsfaldet sker ellers på den første dag i den nationale bådsikkerhedsuge, hvor der er fokus på sikkerhed til havs i Australien.

 22. USA's finansminister øjner risiko for recession hvis staten lukker ned

  En regulær nedlukning af den amerikanske regering kan få omfattende konsekvenser og ende med at tippe den amerikanske økonomi ud i recession.

  Det siger den amerikanske finansminister, Janet Yellen, til mediet NPR.

  - Jeg vil ikke forudse det... Men jeg mener, det er en risikofaktor, siger hun.

  Kongressen har indtil den 30. september til at blive enige om midlertidig finansiering af de statslige aktiviteter forud for det nye finansår, der starter den 1. oktober.

  En nedlukning af statsapparatet betyder, at alle offentligt ansatte bliver sendt hjem uden løn. Det betyder også, at føderale institutioner - eksempelvis ministerier, museer og nationalparker - lukker.

 23. Folk traf en bevidst og længe ventet beslutning, siger Putin

  I en optaget tale fejrede Putin indlemmelsen af fire regioner i Rusland. (Foto: © Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix, Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix)

  I nat udsendte Ruslands præsident Vladimir Putin en tale til nationen. Det gjorde han i anledning af, at fire besatte regioner i Ukraine blev indlemmet i Rusland for et år siden.

  Her blev de områderne i Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja og Kherson optaget som en del af Rusland.

  - Folk traf denne bevidste, længe ventede, længe lidende og virkelig populære beslutning sammen i folkeafstemninger i fuld overensstemmelse med internationale normer.

  - De (Ukraine red.) forsøgte at intimidere folk og fratage dem retten til at bestemme deres egen fremtid og skæbne, siger Putin i talen.

  Han understreger desuden, at indlemmelserne er et vigtigt skridt i styrkelsen af en fælles stat.

  - For et år siden gav folket endnu engang udtryk for deres vilje til at være sammen med Rusland og støtte deres landsmænd i historiske folkeafstemninger, siger Putin.

 24. Republikaner erklærer sig skyldig i sag om valgindblanding i Georgia

  Én af de 18 personer, der ud over daværende præsident Donald Trump er tiltalt i en sag om valgindblanding i Georgia i 2020, erklærer sig skyldig.

  Nemlig Scott Hall, som var republikansk valgobservatør i delstaten ved valget.

  Det fremgår ifølge Reuters af en video fra retssagen.

  Valgobservatøren er den første i sagen, som har erklæret sig skyldig, skriver Ritzau.

  Han har indgået aftale med anklageren, som giver ham fem års betinget fængsel samt en bøde på 5000 dollar, hvilket svarer til lidt over 32.000 kroner.

 25. Kendt engelsk træ blev fældet i nattens mørke - nu er endnu en person anholdt

  Træet, der plejede at stå mellem de to bakketoppe, ligger nu så langt, det var højt. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)

  Sjældent er et fældet træ blevet centrum for så grundige undersøgelser, som det vi ser i Storbitannien lige nu.

  Her har politiet siden i går efterforsket hærværket på Sycamore Gap-træet i det nordlige England, hvor en 16-årig dreng blev anholdt. Nu er der sket en udvikling i sagen.

  Politiet har også anholdt en mand i 60'erne, som de mener har noget med sagen at gøre. Det meddeler politiet i Northumbria ifølge Reuters. Den 16-årige teenager er desuden stadig i politiets varetægt, lyder det.

  Det berømte nu faldne træ - der blandt andet har været med i Robin Hood-filmen fra 1991 - var placeret midt mellem to bakker og er over 200 år gammelt.

  Det er tilsyneladende blevet nedlagt med en motorsav. Hvad motivet er bag hærværket, står endnu ikke klart.

 26. Månen synes ekstra stor i aften - se supermånen skinne over oktoberfest og operahus

  • Månen viser sig fra sin flotte side her i Sydney, hvor operahuset ses ved siden af. (Foto: © DAVID GRAY, Ritzau Scanpix)
  • Også gæster til oktoberfest i München har kunnet fornøje sig med synet. (Foto: © Peter Kneffel, Peter Kneffel/picture-alliance/dpa/AP Images)
  • Her ses månen i Tokyo. (Foto: © Kenichi Matsuda, Associated Press)
  1 / 3

  Den kan antage mange former og farver, alt efter hvornår man ser den.

  I aften fremstår Månen ekstra stor, for det er fjerde og sidste gang i år, at vi får den såkaldte "supermåne" at se på nattehimmelen. Det skriver CNN.

  Supermåne-fænomenet opstår, når der er fuldmåne, mens Månen er tættest på os i løbet af sin tur omkring Jorden, skriver Videnskab.dk.

  I aften vil Jordens afstand til Månen være på 361.867 kilometer, skriver Ritzau. Dermed vil Månen være 22.604 kilometer tættere på Jorden end dens gennemsnitlige afstand.

 27. På trods af drab på uskyldige i bandekrig advarer svensk politi ikke naboer til potentielle mål

  Flere uskyldige borgere har mistet livet i Sverige, fordi de har befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt i den raserende bandekrig.

  Men det er ikke muligt for politiet at advare naboer til potentielle mål i konflikten. Det meddeler svensk politi ifølge Ritzau.

  Alene i indeværende måned er 11 personer dræbt af bandemedlemmer. Deriblandt uskyldige personer.

  Jale Poljarevius, der er efterretningschef i Sveriges politiregion Mitt, forklarer ifølge det svenske nyhedsbureau TT, at myndighederne ikke må give nogen svar, når beboere spørger politiet på stedet om trusselsbilledet.

  - Hvis folk spørger, svarer vi, at vi er der for at øge trygheden og forebygge kriminalitet. Men detaljer er ikke mulige, man kan kun tale i generelle vendinger, siger han.

 28. Her er alt, hvad du skal vide om den raserende bandekonflikt i Sverige.

 29. Nicolai Højgaard spillede fredag lige op med nogle af verdens bedste golfspillere ved Ryder Cup.

 30. Rapperen blev skudt i Las Vegas i september 1996 ved et drive-by-skyderi.

 31. Mindst 34 millioner tons CO2 skal nu lagres i den danske undergrund.

 32. Daniel Wagner kan ikke se, hvorfor Den Internationale Paralympiske Komité tillader russiske og belarusiske atleter at deltage som neutrale ved det kommende PL i Paris.

 33. Løkke: Balkanlande skal med i EU, før de begynder at kigge mod Kina eller Rusland

  Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen holder møde med Generalmajor Helmut Habermeyer og den danske kaptajn Lasse Hebsgaard i Camp Butmir i Bosnien-Hercegovina fredag den 29. september 2023. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amrstrup / Ritzau Scanpix)

  EU skal i højere grad end nu række hånden ud mod landende på Vestbalkan. Ellers risikerer vi, at de i stedet bliver venner med Kreml eller Beijing.

  Det var pointen fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), der i dag er på besøg i Bosnien-Hercegovina.

  - Vi er fra EU’s side nødt til at blive ved med at række hånden ud til landene på Vestbalkan og vise, at vi mener det alvorligt med udsigten til EU-medlemskab, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

  Der er allerede forhandlinger i gang om EU-medlemskab for flere balkanlande, skriver Ritzau. Ifølge Løkke kan Danmark bedst bidrage ved at udbygge vores relationer til landene. Udover Bosnien-Hercegovina drejer det sig blandt andet om Serbien og Nordmakedonien.

  - Så hvis vi vil sikre, at de her lande vender ansigtet mod Bruxelles i stedet for Kreml eller Beijing, så er vi nødt til strategisk at investere noget mere hernede, lyder det.

 34. Miljøminister Magnus Heunicke understreger, at han vil tage alle værktøjer i brug for at redde vandmiljøet.

 35. Højgaard med stærk præstation blandt verdensstjernerne

  Nicolai Højgaard var stærkt spillende i dagens runde ved Ryder Cup. (Foto: © Fabrizio Corradetti/IPA Sport /, IPA MilestoneMedia/PA Images)

  Jon Rahm. Scottie Scheffler. Brooks Koepka.

  Det var noget af et selskab, som 22-årige Nicolai Højgaard befandt sig i ved fredagens Ryder Cup-runde i Rom.

  Det så dog aldrig ud til at tynge den unge dansker, som sikrede en uafgjort runde mod amerikanerne og dermed et halvt point til hver side.

  Dermed er den samlede stilling for første dag ved Ryder Cup 6½ point til Europa og 1½ point til USA. Højgaard var blevet parret med spanieren Jon Rahm, verdensranglistens nummer tre og nylig vinder af majorturneringen The Masters.

  Men faktisk var det danskeren, der på de første ni huller trak det tunge læs og lavede flere glimrende birdies, hvor Rahm derimod vaklede med sit spil. Danskerens forrygende niveau var stærkt medvirkende til, at Europa i lang tid var oppe med to huller for runden.

  Føringen på to huller blev langsomt hentet, da Højgaard dalede lidt i niveau og Rahm stadig ikke kunne få det til at fungere, og så var det pludselig amerikanerne, som var foran med ét enkelt hul.

  Den stilling varerede helt ind til banens hul 18. Et langt par-5-hul. Her endte både Koepka, Scheffler og Højgaard i problemer, men så viste Rahm for alvor, hvorfor han er i top-3 i verden. Med en smuk eagle vandt europæerne hullet, og så endte det hele med en pointdeling mellem Højgaard og giganterne.

  Dagens tre andre dueller endte med to uafgjorte og en enkelt sejr til Europa.

 36. Mand hoppede i åen efter en bold og er ikke set siden: Nu efterlyses han af politiet

  Screenshot af politiets opslag på X.

  En 35-årig mand efterlyses nu af Midt- og Vestjyllands Politi, efter han i går hoppede i Storå ved Holstebro for at fange en bold.

  Det oplyser politikredsen på X, tidligere kendt som Twitter.

  Frem til sent torsdag aften ledte ordensmagten efter manden, og i dag har politiet med hjælp fra Beredskabsstyrelsen fortsat eftersøgningen - blandt andet med hjælp fra hunde, droner og en helikopter.

  Der er en del strøm i Storå. Det gør, at man kan drive langt væk, oplyser vagtchef Andreas Andersen til Ritzau.

 37. Dansk Ride Forbund kalder Andreas Helgstrands overtrædelse af regelsættet for alvorlig.

 38. Ida Larsen har taget initiativ til arrangementet i anledning af Danmarks Nationale Madspildsdag.

 39. New York City står under vand - oversvømmelser forstyrrer metrotrafik og luftfart

  • Det har næsten regnet uafbrudt i New York City den seneste uge. (Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)
  • Bilerne står under vand. (Foto: © Jake Offenhartz, Associated Press)
  • Storbyboerne har iklædt sig tøj til lejligheden. (Foto: © Jake Offenhartz, Associated Press)
  • Det ser næsten ud til, at vandet fra East River går i et med bilerne, der kører foran Williamsburg Bridge. (Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  New yorkere kæmper i dag mod vandmasserne på gader og stræder efter en uge med stort set konstant regnvejr.

  Kloakkerne er skyllet over, og de store mængder nedbør betyder forstyrrelser i metrotrafikken og i lufthavne. Det skriver Reuters og BBC.

  Fire metrolinjer er blevet suspenderet på grund af vandet, og politiet i storbyen har også beordret flere veje lukket, skriver BBC.

  I den berømte JFK-lufthavn er der forsinkelser, efter at mere end 100 millimeter regn er faldet siden midnat lokal tid.

  Den ekstreme nedbør har fået guvernør Kathy Hotchul i delstaten New York til at erklære undtagelsestilstand i New York City, Long Island og Hudson Valley.

  Videoen her er fra et hotel i bydelen Williamsburg. Den er filmet af DR's journalist Caroline Marie Vendelbo Sørensen.

 40. Tænketanken Cepos får ny direktør efter 19 år

  Efter Martin Ågerup gennem knap to årtier har siddet der, indtager en ny person direktørstolen Cepos.

  Den borgerlig-liberale tænketank har nemlig udnævnt Jes Brinchmann Christensen som ny direktør, fremgår det af en pressemeddelelse.

  Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv. Og så har han tidligere været personlig rådgiver for Brian Mikkelsen, da han var erhvervsminister, skriver Ritzau.

  Ifølge bestyrelsesformanden i Cepos, Per W. Hallgren, har man valgt en ny direktør, som skal udvikle og styrke Cepos' rolle i den offentlige debat.

  Martin Ågerup har været direktør i Cepos i 19 år. Han var med til at stifte tænketanken, der blev grundlagt i 2004.

 41. Meta har brug for at vise, at de er med i AI-kapløbet, mener techkorrespondent.

 42. 'Paw Patrol' henvender sig normalt til små børn. Ekspert ville ikke selv tage sit fireårige barn ind for at se den.

 43. EUC Syd har sendt 40.930 underretninger ud til blandt andre nuværende og tidligere ansatte, elever, forældre og virksomheder om, at personfølsomme data kan være blevet stjålet.

 44. Norge forbyder russisk-registrerede biler at passere grænsen

  Fra på tirsdag bliver biler med russiske nummerplader stoppet på deres vej, hvis de forsøger at komme ind i Norge.

  Landet vil nemlig forbyde biler, der er russisk-registrerede, at køre ind over grænserne. Det meddeler den norske finansminister ifølge Reuters.

  - Det er vigtigt, at sanktionerne er så effektive, at vi forhindrer indkomst til den russiske stat så meget, som muligt, siger finansminister Anniken Huitfwldt.

  Også Finland, de baltiske lande og Polen har indført lignende forbud.

  Biler, som norske statsborgere og andre udenlandske statsborgere, der arbejder i Rusland, ejer, bliver undtaget. Det samme gælder deres familiemedlemmers biler.

 45. Wagner-ekspert er overbevist om, at magtkampen vil blive lejehærens endeligt på lang sigt.

 46. Landsholdsspilleren Mikkel Damsgaard er blevet opereret i knæet

  Mikkel Damsgaard døjer med knæproblemer, men der er håb, efter at en specialist har renset hans knæ. (Foto: © Chris Szagola, Associated Press)

  Mikkel Damsgaard har ikke spillet en kamp for Brentford siden august, og nu må han vente lidt længere.

  Den danske fodboldspiller er nemlig bleve opereret i sit knæ, fortæller hans cheftræner, Thomas Frank, til klubbens hjemmeside.

  - Når man ser på de store dele (inde i knæet, red.), som vi var bekymrede for, ser det godt ud, hvilket er positivt, siger han.

  - De (knæspecialisterne, red.) rensede knæet, og forhåbentligt vil det hjælpe ham. Vi håber, at han snart er tilbage, men der er ingen tidshorisont. Vi må se, hvordan det hele arter sig, og hvor tæt han er på.

  Mikkel Damsgaard har blot været involveret i to kampe for Brentford i denne sæson. Sammenlagt er det blevet til omkring 50 minutter på banen.

 47. Svenske myndigheder er i kontakt med sikkerhedstjenester i andre lande. Det gælder blandt andre danske PET.

 48. Den 90-årig demokratiske senator Dianne Feinstein er død

  Dianne Feinstein blev 90 år gammel. (Foto: © Andrew Harnik, Associated Press)

  Dianne Feinstein, en af de ældste senatorer i USA, er død, 90 år gammel.

  Det bekræfter hendes kontor i en pressemeddelelse ifølge Reuters. Præsident Joe Biden kommenterer også nyheden på Det Hvide Hus' hjemmeside:

  - Senator Feinstein var en pioner af en amerikaner. Hun var en ægte banebryder. Og for Jill (Joe Bidens kone, red.) og jeg en værdsat ven, lyder det.

  Feinstein var den længst siddende kvindelige senator i USA, skriver CNN.

  Som valgt i delstaten Californien havde hun sæde i det amerikanske senat i 31 år.

  Hun var kendt for i mange år at forsøge at få Kongressen til at skærpe USA's meget liberale våbenlovgivning.

  Hun er også blandt de ældste, der nogensinde har siddet i Senatet i USA. På det seneste har de amerikanske politikeres aldre været til debat, hvor kritikere mener, nogle af dem er for gamle til jobbet.

Mere fra dr.dk