Seneste nyt

Macron opfordrer til krisemøde, efter at 27 migranter er druknet i forsøget på at krydse Den Engelske Kanal

Overblik

 1. 24. nov kl. 22:11
  Macron opfordrer til krisemøde, efter at 27 migranter er druknet i forsøget på at krydse Den Engelske Kanal

  Den franske præsident Emmanuel Macron opfordrer nu ministre fra alle EU-lande til at mødes til et krisemøde om migrantsituationen i EU.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Præsidentens udmeling kommer efter, at 27 personer i dag mistede livet i en bådulykke i Den Engelske Kanal, da de prøvede at nå England.

  - Frankrig vil ikke tillade, at Den Engelske Kanal bliver en kirkegård, siger præsidenten ifølge Reuters.

  To personer er blevet reddet fra båden, oplyste den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, tidligere i dag.

  Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at 31 personer var druknet. Det tal blev sidenhen nedjusteret til 27 af myndighederne.

 2. 24 min. siden

  Landsholdsanfører Simon Kjær blev hyldet efter sin knæskade

  Hele holdet varmede op i trøjer med teksten "Forza Simon" som en støttende hilsen til den skadede holdkammerat. Her er det den svenske angriber Zlatan Ibrahimovic. (Foto: DANIELE MASCOLO © Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun i Danmark, at landsholdsanfører Simon Kjærs korsbåndsskade i onsdags har fyldt. Også i hans italienske fodboldklub, AC Milan, har det påvirket holdkammeraterne.

  I lørdagens Serie A-kamp mod Salernitana blev der sendt støttende hilsner til den danske holdkammerat både før og under kampen.

  Hele holdet varmede op i hvide t-shirts, hvorpå der stod "Forza Simon" som en hilsen til deres uheldige holdkammerat.

  Efter en scoring blev der også sendt en hilsen videre til Simon Kjær.

  AC Milan vand 2-0 mod Salernitana.

  Alexis Saelemaekers sendte også en hilsen til Simon Kjær, da han scorede. Den 22-årige belgier fejrede scoringen ved at løbe ud til sidelinjen. Her lå der en spilletrøje med Kjærs navn og nummer på, som midtbanespilleren løftede op og holdt frem. (Foto: DANIELE MASCOLO © Ritzau Scanpix)
 3. I dag kl. 17:04

  Jon Dahl og Malmö FF genvinder det svenske mesterskab

  Jon Dahl Tomasson har været træner for Malmö FF siden januar 2020. Han har nu ført klubben til to svenske mesterskaber. (Foto: 10600 Andreas Hillergren/TT © Ritzau Scanpix)

  For andet år i træk kan den tidligere danske landsholdsangriber Jon Dahl Tomasson og en stribe danske spillere kalde sig svensk mester i fodbold.

  I sidste spillerunde sikrede Jon Dahls Malmö FF sig mesterskabet i den bedste svenske fodboldrække efter 0-0 hjemme mod Halmstad efter stor spænding.

  AIK fra Stockholm var nemlig ikke langt efter. Klubben slog Sirius med 4-2 og nåede dermed op på samme antal point som Malmö. I sidste ende blev det en bedre målscore end AIK, der blev afgørende for, at Malmö FF lørdag kunne sikre sig mesterskabet.

  Lasse Nielsen og Søren Rieks startede opgøret på banen for hjemmeholdet, mens Andreas Christensen blev skiftet ind efter 73 minutters spil.

  Jonas Knudsen var ikke i truppen på grund af en skade.

 4. I dag kl. 16:53

  Se videoen: Tusinder på gaden i Wien i protest mod landets coronarestriktioner

  Tusinder tog på gaden i Wien i protest mod Østrigs håndtering af coronasituationen. (Foto: FLORIAN WIESER © Ritzau Scanpix)

  Tusindvis af mennesker marcherede gennem Østrigs hovedstad, Wien, for at protestere mod de stramme coronarestriktioner, myndighederne både har og overvejer at få indført for at dæmme op for smitten med coronavirus.

  Det skriver Reuters.

  På grund af høje smittetal indførte den østrigske regering i sidste måned en nedlukning og sagde, at den ville gøre vaccinationer obligatoriske fra februar. Der fremsættes efter planen et lovforslag om dette den anden uge i december.

  Folk bar blandt andet skilte, hvor der stod: "Jeg vil selv bestemme", "Gør Østrig godt igen".

  Her kan I se en video fra dagens demonstration:

 5. I dag kl. 16:39

  Fiskeriforening: Delaftale er en hån mod fiskeriet

  Danmarks Fiskeriforening langer heftigt ud efter en delaftale i finansloven, som ifølge foreningen "trækker tæppet væk" under en række danske fiskere.

  Det skriver de i en pressemeddelelse.

  I den delaftale for finansloven for 2022 på det grønne område, der blev præsenteret lørdag, står der blandt andet, at der næste år etableres en trawlfrie zoner i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt.

  - Det her er en skandale, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, i meddelelsen.

  - Man sidder i Finansministeriet og forhandler om ting, man øjensynligt ikke har en døjt forstand på. Det her betyder lukning af arbejdspladser og fiskerihavne og får vidtgående konsekvenser i mange lokalsamfund.

  Den trawlfrie zone skal ifølge aftalen bidrage til at skabe bedre havmiljø, blandt andet ved "fremme af skånsomme fiskerier" og ved at "forbedre gyde- og opvækstforhold".

 6. I dag kl. 16:02

  Indonesisk vulkanudbrud sender lokale på flugt og en person meldes omkommet

  En kæmpestor askesky tårner sig op over hustagene på øen Java, efter vulkanen Semeru gik i udbrud. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Vulkanen Semeru på øen Java i Indonesien er gået i udbrud i dag og har foreløbig såret 41, mens en enkelt person meldes omkommet.

  Det skriver Reuters på baggrund af udtalelser fra lokale myndigheder.

  Videoer viser lokale flygte og en massiv askesky, der mørkner himlen.

  Semeru er den højeste vulkan på Java, og den er blandt Indonesiens næsten 130 aktive vulkaner. Den brød senest ud for kanp et år siden, i januar, og her døde ingen.

  Videoen nedenfor viser redningsarbejdet og nogle af skaderne, udbruddet har forårsaget.

 7. I dag kl. 15:32

  Så faldt hammeren: Chelsea og AC taber vigtige point i topstriden

  Andreas Christensen (til venstre) var for anden gang i træk at finde i Chelseas startopstilling. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den engelske topklub Chelsea mistede lørdag vigtige point i topstriden i Premier League, efter at holdet tabte 2-3 på udebane mod West Ham.

  Chelsea var foran to gange undervejs, men to brølere af Edouard Mendy i Chelsea-målet endte med at sikre West Ham sejren.

  2-2 så længe ud til at skulle ende som kampens resultat, men tre minutter før tid sendte Arthur Masuaku et udmærket og overraskende forsøg mod mål helt ude fra den ene sidelinje. På stregen stod Mendy helt uforberedt, og bolden fik lov til at stryge i mål.

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen spillede hele kampen for gæsterne.

  Nederlaget betyder, at Manchester City med en sejr senere lørdag kan overtage førstepladsen fra Chelsea, som smed point for tredje gang i de seneste fem Premier League-kampe.

 8. I dag kl. 15:11

  Viktor Axelsen er finaleklar efter suveræn sejr

  Viktor Axelsen blev den 3. december kåret som årets mandlige badmintonspiller for 2020-2021 af verdensforbundet, BWF. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Verdens bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, står igen i en stor finale.

  Det står klart efter danskerens semifinalesejr over indiske Lakshya Sen ved World Tour Finals på Bali.

  Lørdag levede han op til favoritværdigheden i semifinalen med sejren på 21-13, 21-11.

  Danskeren spillede en suveræn kamp og satte på den måde en tyk streg under, at han var det rette valg til hæderen som årets mandlige spiller i verden i 2020-2021, som han modtog fredag.

  Der var stor klasseforskel mellem den danske verdensetter og nummer 21 på verdensranglisten. Klasseforskellen var størst i andet sæt, hvor Axelsen undervejs var foran 12-1.

  I finalen skal Axelsen møde Kunlavut Vitidsarn fra Thailand, der vandt sin semifinale overraskende over Lee Zii Jia fra Malaysia med 21-18, 21-18.

 9. I dag kl. 14:52

  Republikanere vælger ny udfordrer til Macron

  Valerie Pécresse ses her med partifælle Eric Ciotti. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN)

  Feltet af kandidater, som håber på at blive Frankrigs næste præsident, har lige vokset sig lidt større.

  Endnu en kandidat har nu meldt sig under fanerne i håbet om at vælte Emmanuel Macron af pinden ved næste års valg.

  Det franske konservative parti, Republikanerne, har netop valgt regionsrådsformand i Paris, Valérie Pécresse, som sin præsidentkandidat.

  Det er dermed lykkedes Pécresse at møve blandt andre EU’s tidligere brexit-forhandler Michel Barnier og også den forhenværende sundhedsminister Xavier Bertrand, som mange ellers tidligere så som favorit, af banen.

  Den 54-årige Pécresse er partiets første kvindelige præsidentkandidat og har sammenlignet sig selv med den tyske kansler, Angela Merkel, og den forhenværende britiske premierminister Margaret Thatcher.

  Tidligere på ugen annoncerede den stærkt højrenationalistiske Eric Zemmour sit kandidatur til præsidentvalget, der finder sted i april næste år.

 10. I dag kl. 14:47

  Danmark får sine første nationalparker i havet og et stort område uden trawlfiskeri

  For første gang får Danmark nationalparker, hvor der ikke er fast grund under fødderne for besøgende.

  Det er resultatet af en ny aftale, som regeringen og fem øvrige partier i dag har indgået i forbindelse med finansloven.

  De to 'marine naturnationalparker' kommer til at ligge i Øresund og Lillebælt ligesom et større område i Storebælt, Lillebælt og Langelandsbælt bliver fredet for trawlfiskeri.

  Der afsættes også 20 millioner til at genetablere stenrev.

  Aftalen har vakt glæde i toppen af Danmarks Naturfredningsforening, hvor præsident Maria Reumert Gjerding begejstret har tweetet om resultatet.

  (Foto: Fra Twitter)

  Sidste år blev det besluttet at oprette 15 naturnationalparker på land.

 11. I dag kl. 14:41

  Tyske socialdemokrater godkender regering

  De tyske socialdemokrater (SPD) har netop godkendt den nye regeringskoalition med Miljøpartiet og de liberale fra FDP.

  På partikongressen stemte 598 delegerede klart ja, mens syv stemte imod og tre afholdt sig fra at stemme, skriver Deutsche Welle.

  Den formodede kommende kansler, Olaf Scholz, havde en klar besked inden afstemningen:

  - Det vil blive en regering med tre partier, der er villig til at løbe en risiko for at sikre fremskridt i Tyskland, sagde Scholz ifølge Tagesschau.

  Den såkaldte trafiklys-koalition - en reference til partiernes farver - skal også godkendes af de liberale på en partikongres og er sendt til godkendelse hos medlemmerne fra Miljøpartiet.

  Når regeringen er godkendt, forventes det, at medlemmerne af Bundesdagen på onsdag vil vælge Olaf Scholz som ny kansler i Tyskland.

 12. I dag kl. 14:05

  Støttepartier fik ikke flyafgift med i ny grøn aftale: 'Vi har ikke givet op'

  For Enhedslisten, SF og De Radikale er det vigtigt at få indført en flyafgift, men alligevel præsenterede de i dag sammen med regeringen en delaftale til finansloven uden.

  Men det er ikke, fordi de ikke har forsøgt, siger Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

  - Jeg er ked af, at vi ikke har vundet den armlægning, men det handler også om at finde en balance. Men vi har ikke givet op.

  Modstanden er kommet fra blandt andet den socialdemokratiske regering, fortæller finansminister Nicolai Wammen (S).

  - Regeringens holdning er den, at vi lige nu har en fly- og rejsebranche, der er i knæ, og så synes vi ikke, at det er det rigtige tidspunkt at lave en afgift for dem, siger han.

 13. I dag kl. 14:05

  4.325 er konstateret smittet med corona det seneste døgn

  For syvende dag i træk er der registreret over 4.000 nye tilfælde af covid-19.

  Yderligere 4.325 personer er bekræftet smittet med coronavirus, viser lørdagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI).

  Der indgår svar fra knap 197.000 PCR-prøver i opgørelsen. Det svarer til, at 2,2 procent af dem har været positive for covid-19.

  Det samlede antal indlagte i Danmark med covid-19 falder med 15 til i alt 434.

  Derudover er 12 smittede afgået ved døden. Det vides ikke, om de var indlagt, og om det har påvirket indlæggelsestallet.

 14. I dag kl. 13:36

  Politiet retter udmelding: Det var en bulgarsk statsborger og ikke en svensker, der i går blev dræbt i et skyderi.

  Tidligere i dag meddelte Københavns Vestegns Politi, at den person, der i går blev dræbt i et skyderi i en frisørsalon i Rødovre, var en 17-årig svensker.

  Sådan forholder det sig dog ikke, lyder det nu. Den dræbte var ikke svensker, men en bulgarsk statsborger, der kom til Skandinavien tidligere i år, skriver politiet på Twitter.

  Det har ikke været muligt at få oplyst, hvorfor politiet i første omgang troede, at der var tale om en svensk statsborger.

  De pårørende i Bulgarien er underrettet.

 15. I dag kl. 13:14

  Mette Frederiksen beklager: Shoppede uden mundbind

  Det kan ske for de fleste. Man glemmer mundbindet på vej ind i en butik, efter vi for en periode nu havde været vant til helt at droppe det.

  Men i går skete det for statsminister Mette Frederiksen (S).

  Mens hun var i en butik i København, glemte hun at bære mundbind, og det beklager hun nu på Facebook.

  - Det var ganske enkelt en forglemmelse, efter de nye regler er indført, skriver hun i sit opslag.

  Hun skriver videre, at hun blev opmærksom på det, fordi en borger har filmet det.

  - Jeg ved jo godt, at det kan ske for os alle sammen. Bare helst ikke for mig. Så jeg beklager selvfølgelig og vil endnu engang takke alle for alt det, vi alle sammen gør for at holde smitten nede, slutter hun opslaget med.

 16. I dag kl. 13:08

  Ny delaftale i finansloven skal sikre tæt på fordobling af energi fra havvindmøller

  Regeringen og dens støttepartier har i dag præsenteret en delaftale i finansloven med fokus på klima og grøn omstilling.

  Blandt hovedpunkterne er en beslutning om næsten at fordoble kapaciteten i den energi, som havvindmøller kan skabe, fortæller klimaminister Dan Jørgensen (S).

  I alt drejer det sig om yderligere to gigawatt havvind, og det skal etableres inden 2030.

  Derudover skal aftalen også sikre, at Danmark reducerer udledningen af drivhusgasser med en halv million ton med forskellige metoder.

  Der er også enighed om to nye marine naturnationalparker i Øresund og Lillebælt samt en styrket indsats for at understøtte kvaliteten af det danske drikkevand.

  Af hensyn til fly- og rejsebranchen kunne der ikke opnås enighed om en flyafgift, som nogle partier ellers ønskede, forklarer Nicolai Wammen (S).

  Aftalen er indgået mellem regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

  Der var god stemning blandt de partier, der var med i aftalen. (Foto: Dr © DR)
 17. I dag kl. 12:57

  Jesper Jensen inden opgør mod Congo: 'Vi skal leve op til favoritværdigheden'

  Congo er modstanderen i Danmarks anden kamp ved VM i håndbold for kvinder.

  Efter en storsejr mod Tunesien i torsdags jagter danskerne endnu en gang to point i gruppespillet

  - Det er håndboldmæssigt en anderledes opgave, men jeg ved ikke, om den er meget anderledes end Tunesien. Det er et opgør, hvor vi går ind som store favoritter, og hvor vi skal leve op til favoritværdigheden, siger landstræner Jesper Jensen.

  - Men vores udtryk i går (torsdag, red.) gør, at jeg stoler på, at vi løser det. Det er jo et specielt hold med god fysik og stor eksplosivitet.

  Jesper Jensen har inden opgøret haft travlt med at finde nyt videomateriale på modstanderholdet, da der var flere nye ansigter i aktion i første gruppekamp mod Sydkorea.

  - Vores videomateriale inden i går (torsdag, red.) ligner ikke det her, så det er nye spillere, vi forbereder os på.

  Du kan følge Danmarks anden indledende puljekamp ved VM i Spanien mod Congo fra kl. 19.55 på DR1 og i Liga på P3.

 18. I dag kl. 12:43

  Brasiliens Højesteret undersøger kontroversielt corona-udsagn fra præsident Bolsonaro

  Da præsident Jair Bolsonaro den 24. oktober talte i en livestream på sociale medier, kom han med et opsigtsvækkende udsagn.

  - Officielle meldinger fra Storbritanniens regering antyder, at folk, der er fuldt vaccineret mod covid-19, udvikler aids meget hurtigere end forventet, sagde han.

  De ord har fået Brasiliens højesteret til at indlede en undersøgelse af præsidenten, skriver BBC.

  Bolsonaro, der selv har afvist at lade sig vaccinere, forsvarer sig med, at han bare citerede fra en artikel, han havde læst.

  I forvejen bliver en gruppe af præsidentens støtter efterforsket for at sprede misinformation om covid-19 og for at opfordre til et militærkup.

  I Brasilien er 650.000 personer indtil videre øde med covid-19, men det frygtes, at der er et langt større mørketal. (Foto: Joedson Alves © Ritzau Scanpix)
 19. I dag kl. 12:18

  Partybuschauffør sigtet for narkokørsel i København fredag aften

  En partybuschauffør er sigtet for narkokørsel fredag aften i København. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Det sker efter en målrettet indsats fra politiet fredag aften, der blandt andet drejede sig om partybusser.

  Bussen havde også fejl ved to ud af tre nødudgange, og det resulterede i et kørselsforbud.

  Chaufføren er ifølge Ritzaus oplysninger midt i 30'erne og havde 25-30 passagerer med ombord, da han kørte rundt i København.

  Derudover har en partybus mere fået samme forbud, fordi der også her var fejl ved nødudgangene.

 20. I dag kl. 12:01

  Skuddrab på Nørrebro ligner 'et opgør mellem personer i bandemiljøet', siger politiet

  I forgårs blev en 27-årig mand dræbt af skud på Nørrebrogade i København.

  Efterfølgende blev to personer - en 21-årig svensktalende mand og en 18-årig dansk mand - anholdt i nærheden.

  Ifølge DR Nyheders oplysninger havde den dræbte tilknytning til banden NNV, og det kan have spillet en rolle, siger politiet nu.

  - Efterforskningen af skyderiet på Nørrebro tegner indtil videre et billede af, at der var tale om et opgør mellem personer i bandemiljøet, siger Rasmus Bernth Skovsgaard, der er politiinspektør i Københavns Politi.

  I går blev en 17-årig svensk dreng skudt i en frisørsalon i Rødovre, men om der er en sammenhæng, er stadig uvist.

  - Vi efterforsker det meget indgående som en hypotese, men det er alt for tidligt at sige, om der er en relation mellem de to episoder, siger Rasmus Bernth Skovsgaard.

 21. I dag kl. 11:26

  Total solformørkelse over Antarktis

  Årets eneste totale solformørkelse var at se på himlen her til morgen.

  Men man skulle befinde sig på pingvinernes hjemmebane for at opleve den, for den var kun synlig fra Antarktis og andre områder langt nede på den sydlige halvkugle.

  En solformørkelse opstår, når Månen passerer Solen og helt eller delvist blokerer dens lys set fra Jorden. De tre skal altså stå på en lige linje.

  Den totale solformørkelse fandt sted klokken 08.33 dansk tid.

  Solformørkelser kan af forskere bruges til at studere, hvordan rumvejret bliver påvirket af at 'tænde og slukke' for solen, skriver dw.com.

  Her på den nordlige halvkugle fik vi en delvis solformørkelse den 10. juni, mens den seneste totale, der kunne ses fra dansk jord, fandt sted helt tilbage i 1851. Den næste kommer i 2142.

  Den amerikanske rumorganisation, Nasa, sendte direkte fra solformørkelsen.

  Nasa lagde dette billede op af solformørkelsen. (Foto: Nasa © Nasa)
 22. I dag kl. 11:23

  Divisionsforeningen rejser sag mod Super League

  Divisionsforeningen i Danmark har lagt sag an mod en række af de største europæiske fodboldklubber, nemlig dem der tidligere på året lancerede en udbryderliga under navnet "The Super League".

  Det skriver Ekstra Bladet, som har fået oplysningen bekræftet af Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

  - Det er korrekt, at vi har rejst en sag. Vi har retten til navnet Superliga i Danmark. Det er en rettighed, vi har tænkt os at forsvare, så det navn kan "Super League" ikke benytte i Danmark, siger Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

  Avisen skriver, at Superligaen har blokeret ESL (European Super League) fra at registrere retten til at bruge navnet "The Super League" i hele Europa.

  Siden 2010 har Superligaen haft rettighederne til begrebet, og derfor har man rejst en sag ved EU's Kontor for Intellektuel Ejendomsret (Euipo).

  Frist for en afgørelse i sagen er sat til september 2023. Inden da kan parterne forsøge at løse den internt.

  /ritzau/

 23. I dag kl. 10:33

  Flere europæiske lande vil åbne mission i Afghanistan

  Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, fortæller lørdag, at der lige nu er adskillige europæiske lande, der samarbejder om at åbne en fælles diplomatisk mission i Afghanistan, som skal gøre det muligt igen at sende ambassadører til Kabul.

  Det skriver Ritzau.

  Macron vil ikke sætte navne på landene og understreger samtidig, at det ikke er en anerkendelse af Taliban.

  - Vi mener, at adskillige europæiske lande kan gå sammen om at oprette en fælles lokalitet, som vil gøre det muligt for vores ambassadører at være til stede, siger Macron ifølge Ritzau.

  Han fortæller også, at der stadig er sikkerhedsspørgsmål, som skal løses.

 24. I dag kl. 10:06

  17-årig svensk dreng identificeret som den dræbte efter skyderi i Rødovre

  Københavns Vestegns Politi har identificeret den person, der i går blev dræbt i et skyderi i Rødovre.

  - Der er tale om en 17-årig svensk dreng, og de pårørende er underrettet. Det er, hvad vi kan oplyse lige nu, siger vagthavende Mads Dam.

  Politiet er til stede på gerningsstedet med lokalpoliti og bus, hvor folk kan komme forbi og tale med dem.

  - Vi er meget interesserede i at høre fra vidner, der har hørt, set eller ved noget, siger Mads Dam.

  Man kan også ringe på 1-1-4, hvis man har informationer til politiet.

  Skyderiet fandt sted i en frisørsalon tidligt i går eftermiddags, og tre personer blev ramt. Udover den dræbte var en person, der var i kritisk tilstand, men nu er uden for livsfare, og en 15-årig dreng blev såret i hånden.

  To personer blev set flygte fra stedet.

 25. I dag kl. 09:44

  19 tilfælde af smitte med Omikron-varianten konstateret i Norge

  De norske sundhedsmyndigheder har nu registreret i alt 19 smittetilfælde med corona, hvor der er tale om Omikron-varianten, skriver NRK.

  13 af tilfældene udspringer af en julefrokost, der har vist sig som noget af en supersprederbegivenhed.

  Over 80 personer er ved den ene festlige lejlighed blevet smittet med covid-19, og myndighederne er i gang med at klarlægge, om der også i de øvrige tilfælde er tale om Omikron-varianten.

  Derudover er også fire personer, der kom fra Sydafrika, konstateret smittet i Oslos lufthavn, og det samme er to personer i det vestlige Norge.

  Indtil videre er den nye variant registreret i 40 lande.

 26. I dag kl. 08:58

  USA bifalder tennisforbunds beslutning om at droppe Kina

  USA bakker op om beslutningen om at suspendere kinesiske WTA-turneringer som følge af Peng Shuai-sagen. (Foto: Eric Feferberg © Ritzau Scanpix)

  USA støtter beslutningen om, at kvindernes tennisforbund, WTA, har suspenderet sine turneringer i Kina.

  Det oplyser en talsperson fra det amerikanske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Sagen drejer sig om den kinesiske tennisspiller Peng Shuai, som i november skrev på sociale medier om, hvordan hun var blevet tvunget til sex af Kinas tidligere kinesiske vicepremierminister Zhang Gaoli.

  I tre uger efter beskyldningerne blev Peng Shuai ikke set offentligt, og internationalt var der bekymring for hendes velvære. Siden har WTA suspenderet samtlige turneringer, der skulle have været afviklet i Kina og Hongkong.

  Udenrigsministeriet oplyser, at det holder øje med situationen omkring Peng Shuai, men at det ikke har set noget, der dulmer bekymringerne for hendes velvære.

  /ritzau/

 27. I dag kl. 08:42

  Forældre til 15-årig sigtet for skoleskyderi er fundet

  Forældrene til en 15-årig dreng, der er tiltalt for at have dræbt fire i et skoleskyderi i delstaten Michigan i tirsdags, er nu fundet. Det skriver CNN.

  I går skulle de være mødt op til et retsmøde men udeblev, og efterfølgende har amerikansk politi igangsat en eftersøgning, hvor de udstedte en arrestordre og en dusør, hvis man kunne lede politiet i retning af dem.

  De blev fundet på førstesalen af en industriel bygning tæt på det sted, deres bil blev fundet.

  Ifølge anklagemyndigheden i Oakland i Michigan er forældrene sigtet for fire uagtsomme manddrab, eftersom de har givet sønnen våben i julegave, som han har brugt til skoleskyderiet.

 28. I dag kl. 07:55

  Præsident Biden advarer Rusland mod invasion af Ukraine

  USA's præsident, Joe Biden, advarer Rusland mod at invadere nabolandet Ukraine.

  - Jeg skaber det, som jeg mener er de mest omfattende og meningsfulde initiativer, der gør det meget, meget svært for Putin at gøre, hvad folk er bekymrede for, at han gør, siger han ifølge BBC.

  Præcis hvad, de amerikanske initiativer består i, er uvist, men fra både ukrainsk og amerikansk side er det blevet nævnt, at alvorlige økonomiske sanktioner er på bordet.

  Ifølge Ukraine har Rusland rykket tæt på 100.000 soldater til de to landes grænse.

  I 2014 annekterede Rusland den ukrainske halvø Krim, og kort tid efter støttede landet op om et oprør i det østlige Ukraine, hvor separatister begyndte at kæmpe for løsrivelse. De kampe har kostet op mod 14.000 mennesker livet.

 29. I dag kl. 07:48

  Paven fordømmer forholdene i lejre for flygtninge og migranter: 'De er havnet i koncentrationslejre'

  Pave Frans lagde ikke fingre imellem, da han i går fordømte de forhold, som flygtninge og migranter bliver budt rundt om i verden.

  - De er havnet i koncentrationslejre, hvor kvinderne bliver solgt, og mænd tortureret, sagde han under sit besøg på Cypern, hvor han mødte flere migranter, skriver Reuters.

  I sin tale fortalte han, at mange stadig spørger, hvordan verden kunne acceptere nazisternes koncentrationslejre og Stalins gulag-lejre.

  - Brødre og søstre, det sker i dag, sagde han og pegede blandt andet på lejrene i Syrien, hvor migranter sendes tilbage til fra Europa.

  Lørdag tager paven videre til Grækenland, hvor han blandt andet besøger øen Lesbos, som huser Moria-lejren.

  Pave Frans mødtes med migranter på Cypern. (Foto: ALESSANDRO DI MEO © Ritzau Scanpix)
 30. I dag kl. 07:09

  Amerikansk politi eftersøger forældre til 15-årig dreng, der er sigtet for skoleskyderi

  Forældrene til en 15-årig dreng, der er sigtet for at have dræbt fire i et skoleskyderi i delstaten Michigan i tirsdags, er i politiets søgelys.

  De skulle være mødt op til et retsmøde i går, men da de udeblev, er der nu udstedt en arrestordre og dusør på dem.

  Anklageren mener, at de kan have gjort sig skyldige i uagtsomt manddrab, fordi de gav deres søn skydevåben i julegave og overså en række faresignaler fra ham.

  Blandt andet blev moren på et tidspunkt gjort opmærksom på, at hendes søn i skoletiden havde søgt efter ammunition på internettet.

 31. I dag kl. 06:24

  Uheld lukkede Storebæltsbroen i begge retninger - den er genåbnet

  En lastbil og en personbil var i nat involveret i en trafikulykke på Storebæltsbroen, og det betød, at den lukkede i begge retninger.

  Politiet oplyser, at en person er bragt til sygehuset.

  Først åbnede den i retning mod Fyn, og efter et par timer - klokken 05.20 - var det igen også muligt at køre østover mod Sjælland.

  Broen var lukket i begge retninger, fordi politiet var til stede for at undersøge omstændighederne for uheldet, og fordi der lå vragrester i begge sider af vejen.

 32. I går kl. 23:13

  Strømmen er tilbage i Nuuk

  Elforsyningen til den grønlandske hovedstad, Nuuk, er fredag eftermiddag lokal tid tilbage i normal drift, efter at man har fået repareret et defekt kabel på vandkraftværket i Buksefjorden.

  Det oplyser energiselskabet Nukissiorfiit i en pressemeddelelse udsendt af Grønlands Politi.

  Nuuk har været plaget af strømafbrydelser den seneste uge, og torsdag var vurderingen ellers, at der nok kunne gå et stykke tid, før alt fungerede normalt igen.

 33. I går kl. 23:11

  Omikron i omløb ved norsk julefrokost

  En julefrokost i den norske hovedstad, Oslo, har udviklet sig til at være lidt af en supersprederevent.

  I de første dage efter julefrokosten blev 60 mennesker registreret smittet, men fredag nærmer det tal sig 90.

  Indtil videre er 13 af de smittede bekræftet smittet med den nye coronavariant Omikron, som frygtes at være særligt smitsom.

  - Vi kan forvente, at der vil komme flere positive prøver ind efterhånden. Så vi må nok regne med, at dette tal stiger, siger assisterende overlæge i bydelen Frogner, Tine Ravlo, til norsk TV 2.

  Udbruddet i Oslo er et af de største udbrud af Omikron, der hidtil er registreret uden for Sydafrika.

 34. I går kl. 22:00

  Danmarks nye VM-spiller har haft en 'vild dag'

  Michala Møller står foran sin slutrundedebut. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Fredag aften ankom Michala Møller til Barcelona, hvor hun støder til resten af det danske håndboldlandshold.

  Hun er hevet ind som erstatning for Mia Rej, der tidligere fredag fik den nedslående nyhed, at VM for hendes vedkommende er slut.

  Det er gået lynhurtigt for Michala Møller, fra at hun skulle pakke tasken hjemme i Danmark, til hun nu støder til VM-truppen og potentielt kan komme i aktion allerede lørdag mod Republikken Congo. Men hun glæder sig.

  - Det har været en lidt vild dag. Anderledes, men også en fed dag.

  - Nu skal jeg lige finde ind på holdet, men jeg håber, at jeg kan bidrage med de ting, som jeg lykkes med hjemme i klubben, siger Michala Møller.

 35. I går kl. 21:24

  Magnus Carlsen tager teten ved VM i skak

  Sjette gang blev lykkens gang.

  I hvert fald, hvis man har håbet på, at der blev fundet en vinder i et parti ved VM i skak.

  Nordmanden Magnus Carlsen vandt fredag aften sjette parti, efter de fem forgående var endt i remis, mod russiske Ian Nepomniachtchi.

  Partiet blev til lidt af en maratonforestilling, og det endte med at vare tæt på otte timer.

  Norske Carlsen har siddet på VM-tronen siden 2013, og i duellen med russeren skal han forsøge at forsvare sin titel for fjerde gang.

  VM i skak, der skal afgøres over 14 partier, begyndte i fredags og ventes at blive færdigspillet i midten af december.

 36. I går kl. 21:15

  Terrormistænke i Finland kommer fra den yderste højrefløj

  Ved dagens pressemøde kunne finsk politi fortælle, at de mistænkte tilhører den yderste højrefløj. (Foto: JUHA SINISALO © Lehtikuva)

  Finsk politi kunne tidligere i dag oplyse, at man tirsdag pågreb fem personer, som mistænkes for at have planlagt et terrorangreb i landet.

  Her til aften har finsk politi afholdt et pressemøde, hvor man har fremlagt yderligere information om sagen.

  De fem anholdte mænd, der alle er finske statsborgere, menes at tilhøre den yderste højrefløj. Mændene bor alle i Kankaanpää små 300 kilomter nordvest for Helsinki.

  - Mændene har ikke været en del af det organiserede højreekstreme miljø i Finland. De har forsøgt at holde sig under radaren, siger Eero Pietilä, der er ekspert ved det finske sikkerhedspoliti, Supo.

  Politiet har haft de fem personer under opsyn i to år, da man allerede i 2019 ransagede deres hjem og beslagde store mængder våben og sprængstoffer.

 37. I går kl. 20:44

  Storebæltsbroen igen åben for vindfølsomme køretøjer

  Som varslet fra Sund & Bælt, der varetager den daglige drift af Storebæltsbroen, så er der igen grønt lys for vindfølsomme køretøjer til at køre både øst- og vestpå.

  En kraftig blæst fik ellers Sund & Bælt til at forbyde køretøjerne tidligere i dag.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

 38. I går kl. 20:27

  Usædvanligt lille og brandvarm planet fundet

  Denne illustration viser planeten, der netop er registreret. Det tager den kun otte timer at kredse om den nærliggende stjerne, her illustreret i højre hjørne. (Foto: SPP 1992/Patricia Klein © Ritzau Scanpix)

  En international gruppe astronomer har fundet en af de mindste planeter nogensinde registreret udenfor vores solsystem.

  Fundet viser de fremskridt, der har været i at kunne beskrive planeter udenfor vores eget solsystem.

  Det skriver Reuters.

  Planeten, der vejer cirka halvdelen af Jorden, kan nå temperaturer på 1.500 grader og har næsten samme densitet som jern.

  Den befinder sig omkring 31 lysår fra Jorden og har fået navnet GJ 367 b.

  Et lysår er den afstand, lyset tilbagelægger på et år. Det svarer til cirka 9,5 billioner kilometer. Til sammenligning er Jorden 0,0000158 lysår fra Solen - svarende til cirka 150 millioner kilometer, skriver Ritzau.

 39. I går kl. 19:57

  Politi i massiv udrykning til bus med legetøjspistoler

  Østjyllands Politi rykkede for lidt siden talstærkt ud til en bus i det østjyske efter at være blevet tilkaldt af chaufføren.

  Ifølge vagthavende hos Østjyllands Politi var chaufføren blevet utryg, da nogle fulde passagerer havde fundet genstande frem, der lignede skydevåben. Ved ankomst til bussen fandt politiet dog ud af, at der var tale om legetøjspistoler og afblæste herefter operationen.

  Ifølge vagthavende hos Østjyllands Politi reagerede man efter forsigtighedsprincippet og rykke ud med mange patruljevogne og mand i tilfælde af, at der nu var tale om en farlig situation.

 40. I går kl. 19:38

  Æblemost kaldt tilbage på grund af fund af giftstoffet patulin

  Rynkeby Foods tilbagekalder et parti af æblemosten "Brämhults Presset Æble" på grund af fund af giftstoffet patulin i produktet.

  Det skriver Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

  Produktet er solgt i Irma og en række Meny-butikker samt på på Coop.dk MAD.

  Årsagen til det forhøjede niveau af patulin er brugen af beskadiget frugt, og det kan ikke udelukkes, at det kan medføre en sundhedsmæssig risiko.

  Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

  Konkret drejer det sig sortimentet af deres 850 milliliter-æblemost med bedst før-dato den 17. december.

 41. I går kl. 19:27

  WHO's chefforsker: Vi skal undgå panik over Omikron-varianten

  Verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer til at undgå panik over fremkomsten af coronavarianten Omikron.

  Det skriver Reuters.

  Varianten, der er er konstateret i 38 lande, ved man endnu meget lidt om, men indikationer fra Sydafrika, hvor varianten først blev opdaget, peger på, at den er mere smitsom, men resulterer i relativt milde forløb.

  - Vi skal være forberedte og forsigtige, ikke gå i panik, fordi vi er i en anden situation end for et år siden, siger Verdenssundhedsorganisationens chefforsker Soumya Swaminathan, der henviste til data fra Sydafrika, der viser, at antallet af tilfælde fordobles dagligt.

  Hun slog også fast at det var umuligt at forudsige, om Omikron vil blive den dominerende variant på verdensplan. Den position har deltavarianten lige nu.

 42. I går kl. 19:11

  Storebæltsbroen er lukket for vindfølsomme køretøjer

  Storebæltsbroen er lukket for vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig vind.

  Det meddeler Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, på Twitter.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

  Der er dog lys for enden af broen, hvis du er på vej øst- eller vestpå.

  Forbuddet forventes opævet 20:30.

 43. I går kl. 18:55

  Simon Kjær er blevet korsbåndsopereret: Er ude i seks måneder

  Den danske landsholdsanfører i fodbold, Simon Kjær, er ude i omtrent seks måneder.

  Det oplyser Simon Kjærs klub, AC Milan.

  Simon Kjær udgik i midtugen af Milans kamp mod Genoa. Siden har undersøgelser vist, at danskeren har beskadiget korsbåndet i det ene knæ.

  Milan oplyser, at operationen var vellykket, og at Simon Kjær har det godt og er motiveret til at påbegynde genoptræningsforløbet.

 44. I går kl. 18:07

  Politiet indfører flere visitationszoner

  Københavns Politi har indført visitationszoner i Husum/Tingbjerg og på dele af Nørrebro og Nordvest. Nu følger Københavns Vestegns Politi trop med visitationszoner i dele af Rødovre og Herlev.

  - Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes – og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

  Visitationszonerne bliver oprettet efter den seneste måneds skyderier i hovedstadsområdet. I går eftermiddags blev en person dræbt på åben gade midt i myldretidenNørrebro.

  Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet.

 45. I går kl. 17:58

  Københavns Politi opretter to visitationszoner

  Københavns Politi oprettet to visitationszoner i henholdsvis Tingbjerg/Husum og i dele af Nørrebro og Nordvest.

  Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor man også kan se et kort over zonerne.

  - Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes.

  Visitationszonerne oprettes efter der har været flere skyderier i hovedstaden den seneste måned. I går eftermiddags blev en person dræbt på åben gade på Nørrebro.

 46. I går kl. 17:56

  Så kører vi: Metroens cityring fungerer igen

  Den københavnske metros såkaldte cityring har genoptaget normal drift, oplyser Metroselskabet på Twitter.

  Det satte ellers en kæp i hjulpet for mange, der havde sat deres lid til Cityringen i myldretiden, da den måtte standse på grund af "tekniske problemer".

  Men havde du tænkt dig at vælte husholdsningsbudgettet med en hyrevogn for at nå ud til den længe ventede julefrokost, så har du altså nu et alternativ.

 47. I går kl. 17:43

  Efter skyderi i frisørsalon i Rødovre: Politiet overvejer visitationszone

  Politiet mødte talstærkt op på Islevbrovej i Rødovre efter anmeldelsen om skud. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Skyderiet i en frisørsalon i Rødovre har ført til, at politiet nu overvejer politiet at indføre visitationszone.

  En visitationszone er et område, hvor politiet uden en konkret mistanke kan visitere borgere.

  - Vi tænker på at indføre en visitationszone her fra i aften, så vi får mulighed for at visitere mistænkelige typer, der færdes i de her områder, siger politiinspektør Mogens Norup Lauridsen.

  Af de tre ramte er en endnu uidentificeret person afgået ved døden, en ansat i frisørsalonen er i stabil tilstand på hospitalet.

  Den sidste tilskadekomne er en 15-årig dreng, der blev ramt i hånden. Drengen var i salonen for at blive klippet.

  De to gerningsmænd flygtede fra stedet efter at have afgivet skud. De var klædt i mørkt tøj, men eller er signalementet sparsomt.

  Skyderiet kommer dagen efter et skyderi på Nørrebro, hvor en mand også mistede livet, men for nu vil politiet ikke slå fast, om der er sammenhæng mellem de to episoder.

 48. I går kl. 17:16

  Omikron er nu fundet flere steder i Danmark

  Der er konstateret smitte med den nye coronavariant Omikron flere steder i landet.

  Det siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Et tilfælde er bekræftet i Aalborg.

  Derudover er der i Viborg-området fundet to tilfælde efter et socialt arrangement.

  - Af de 150 deltagere er der to bekræftede tilfælde af Omikron-varianter. Ud over det er 39 testet positive, og de er mistænkt for at have Omikron-varianten, men vi mangler de endelige analyser, siger Anette Lykke Petri til Ritzau.

 49. I går kl. 17:15

  Belgien vil bremse smitten ved at sende børnene tidligt på juleferie

  Belgien strammer nu sine coronarestriktioner for tredje uge i træk i et forsøg på at bremse landets seneste smittestigning, som er en af de største i Europa.

  Det oplyser landets premierminister, Alexander De Croo, ifølge Reuters på et pressemøde tidligere i dag.

  De nyt tiltag er primært rettet mod Belgiens børn, da det er blandt dem, at smitten spredes lige i øjeblikket.

  Det betyder blandt andet, at det nuværende maskepåbud vil gælde for børn fra seks år og op. Indtil videre har det kun gjaldt dem over 10 år. De mindste skolebørn vil også blive sendt på juleferie en uge tidligere, mens de større børn vil modtage halvdelen af deres undervisning hjemmefra.

  De nye restriktioner vil ikke ramme det belgiske bar- og restaurantliv, som fortsat vil kunne holde åbent til klokken 23.

 50. I går kl. 17:07

  Metroens cityring er brudt sammen i fredagsmyldretiden

  Er du på vej til julefrokost eller hjem fra arbejde i fredagsmyldretiden i København, skal du måske ikke sætte for meget lid til den københavnske metro.

  M3 og M4, som kører på den såkaldte Cityring i København, der blev indviet i 2019, er nemlig gået i stå.

  Metroselskabet oplyser på Twitter, at nedbruddet skyldes "tekniske problemer". Det er ikke specificeret, hvad den formulering dækker over.

  Kort før klokken 17 er der imidlertid en smule bevægelse på strækningen, men driften er ikke normal, melder Metroselskabet.

 51. I går kl. 17:06

  Mia Rej slipper for korsbåndsskade, men VM er slut for hende

  Mia Rej udgik i begyndelsen af anden halvleg, da Danmark slog Tunesien ved VM i håndbold. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mia Rej, der måtte udgå af Danmarks første kamp ved VM i håndbold, har pådraget sig skader på det indvendige ledbånd i højre knæ.

  Det betyder, at VM-slutrunden er slut for Mia Rejs vedkommende.

  Hun er dog lettet over, at der ikke er konstateret skader på korsbåndet eller menisken, siger hun i en udtalelse på Dansk Håndbold Forbunds Instagram-profil. Hun ønsker sine holdkammerater god vind ved resten af slutrunden.

  - At det betyder et farvel til VM, er jeg bare pissetræt af lige nu, men jeg ønsker pigerne alt det bedste, lyder det fra Mia Rej.

  Hun rejser nu hjem til Danmark, og i stedet støder Team Esbjerg-spilleren Michala Møller til truppen.

  Danmarks næste kamp ved VM er mod Congo lørdag aften.

Mere fra dr.dk