Seneste nyt
14. maj kl. 19:23

Mand anholdt i forbindelse med mistænkeligt dødsfald i Padborgområdet

Sydjyllands Politi har anholdt en mand i forbindelse med et mistænkeligt dødsfald i Padborgområdet.

Politiet er i gang med de tekniske undersøgelser på stedet, og anklagemyndigheden vil senere vurdere, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Seneste nyt

 1. 8 min. siden

  Se billederne: Kvinde protesterer på rød løber i Cannes med det ukrainske flag malet på kroppen

  Sikkerhedsfolk måtte stoppe kvinden, der løb ind på den røde løber til filmfestivalen i Cannes. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)

  "Stop med at voldtage os!"

  Det var teksten, der stod skrevet på kvindens krop, da hun i dag løb delvist nøgen ind på den røde løber ved filmfestivalen i Cannes.

  Udover teksten havde hun også malet det ukrainske flag på sin krop. Hun havde også malet rødt på sine lår, der skal ses som blod efter en voldtægt.

  Hun kom råbende ind på den røde løber blandt filmstjernerne, før hun blev fanget af sikkerhedsfolk, der placerede en jakke over hende.

  Kvinden er ukendt. Se billederne fra episoden her:

  • Filmstjernerne på den røde løber i Cannes blev overrasket, da en kvinde pludselig løb ind blandt dem. (Foto: Patricia de melo Moreira © Ritzau Scanpix)
  • Sikkerhedsfolk var hurtigt over hende og tildækkede kvinden med en jakke. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)
  • Hun havde malet rødt på sig, der skulle ligne, at hun var blevet udsat for voldtægt. (Foto: Antonin Thuillier © Ritzau Scanpix)
  • "Stop med at voldtage os!" Det var teksten, hun havde malet på sin krop sammen med det ukrainske flag. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)
  • Det er uvist, hvem kvinden var, og hvorfor hun valgte at bruge den røde løber i Cannes til at protestere. (Foto: VALERY Hache © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 2. I dag kl. 21:18

  Rusland påstår, at stålværk i Mariupol er 'blevet fuldstændigt befriet'

  Ifølge det russiske forsvarsministerium har de sidste ukrainske soldater, der havde forskanset sig på Azovstal-værket, overgivet sig.

  Området er 'blevet fuldstændigt befriet', lyder det fra ministeriet, skriver Reuters. Angiveligt har 531 ukrainske soldater overgivet sig.

  Ukraine har ikke bekræftet udmeldingen fra russerne, men den ukrainske præsident er her til aften citeret for at sige, at de sidste ukrainske styrker på stålværket i havnebyen Mariupol har fået besked på, at de må forlade værket og forsøge at redde deres liv.

  Ukraine meddelte i mandags, at soldaternes kampmission på stålværket var overstået, og de første soldater blev evakueret til russisk kontrollerede områder.

  Soldaterne bliver hyldet, fordi de i over 80 dage holdt stand på værket i den ellers belejrede havneby.

  Russerne derimod ser det som en sejr, at man reelt har kontrol over den strategisk vigtige by ved Sortehavet.

  Mange af soldaternes skæbne er nu uvis.Ifølge Røde Kors er der noteret 'hundredvis' af krigsfanger fra Azovstal-værket, skriver Ritzau.

  Denis Pusjilin, der er separatistleder for den selvudråbte republik Donetsk i det østlige Ukraine, har tidligere ifølge Ritzau sagt, at de ukrainske styrker skal for en domstol.

 3. I dag kl. 21:02

  To tornadoer i det vestlige Tyskland kvæster 40 personer

  To tornadoer har ramt det vestlige Tyskland, og de har sat et stort aftryk. Blandt andet er der 40 personer, som er kvæstet i byen Paderborn. Det skriver tyske Bildzeitung ifølge Ritzau.

  Ti personer af de 40 er alvorligt sårede.

  Politiet i Paderborn opfordrer borgere til at blive hjemme. Den offentlige transport er hårdt ramt.

  Byen Lippstadt er også blandt de mærkede byer, hvor en tornador ruskede i husene. Det oplyser tornadoekspert Andreas Friedrich fra den tyske vejrtjeneste Deutschen Wetterdienstesmelder til Bildzeitung.

  Lippstadt er cirka en times kørsel fra Dortmund.

  Se en privat optagelse fra Lippstadt her:

 4. I dag kl. 20:24

  Tennisforbund reagerer på russisk udelukkelse: Ingen ranglistepoint ved Wimbledon

  Den prestigefyldte grand slam-turnering løber fra den 27. juni til og med den 10. juli. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Der bliver ingen point til verdensranglisten til mandlige deltagere ved årets Wimbledon.

  Det meddeler Det Internationale Tennisforbund (ATP) på sin hjemmeside fredag.

  Beslutningen skyldes Wimbledons udelukkelse af russiske og belarusiske spillere, som ATP erklærede sig meget uenig i, da beslutningen blev offentliggjort i april.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP underminerer Wimbledon med sin beslutning principperne og integriteten bag ATP's verdensrangliste.

  - Det er også et brud på vores aftale om ranglisten. Hvis ikke forholdene ændrer sig, er det med stor fortrydelse og modvilje, at vi ikke ser andre udveje, end at fjerne ATP-point fra Wimbledon i 2022, skriver ATP på sin hjemmeside.

  /ritzau/

  OPDATERING: Kvindernes forbund, WTA, har siden fulgt trop og fjerner også pointene ved det forestående Wimbledon.

 5. I dag kl. 20:14

  Dansker dømt til hængning for dobbeltdrab i Nigeria - men få dødsdomme føres ud i livet

  En 56-årig dansk mand er i Nigeria blevet idømt dødsstraf ved hængning for drabet på sin nigerianske kone og deres datter.

  Ifølge DR Nyheders Afrika-korrespondent, Søren Bendixen, er dødsdomme ikke noget sjældent syn i det afrikanske land. Det er til gengæld eksekveringen af de mange dødsdomme, som gennem tiden er blevet dømt, fortæller han.

  - Hvert eneste år er der folk, der bliver dømt til døden i Nigeria. Det, der til gengæld er lidt særligt, er, at det ikke er noget, man udfører særligt ofte, man skal faktisk flere år tilbage for at støde på sager, hvor folk rent faktisk er blevet hængt, som det er traditionen i Nigeria.

  Ifølge Søren Bendixen vurderes der lige nu til at sidde omkring 3.000 fanger, der venter på at få deres dødsdomme eksekveret i Nigeria:

  - Det betyder, at det nok ikke er specielt sandsynligt, at den her sag vil resultere i, at man rent faktisk udfører den dødsstraf, som nu er givet, siger han og tilføjer, at den dømte tilsyneladende også har mulighed for at appellere dommen til en højere domstol.

  - Og det vil man højst sandsynligt gøre. Man kan sige, at der er jo ikke særligt meget at tabe ved at forsøge at få omgjort den her straf.

  Udenrigsministeriet vil ikke kommentere på den konkrete sag, men fortæller til DR Nyheder, at man har ydet konsulær bistand til den danske statsborger, som er dømt i sagen, siden varetægtsfængslingen begyndte, og at den bistand vil fortsætte - også under eventuelle ankesager.

 6. I dag kl. 19:38

  WHO indkalder til hastemøde om verdensomspændende udbrud af abekopper

  Sverige, Tyskland, Belgien, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal og Storbritannien.

  I disse otte europæiske lande er der indtil videre konstateret mere end 100 tilfælde af virussen abekopper, og et sådan udbrud er meget sjældent og udsædvanligt.

  Derfor indkalder Verdenssundhedsorganisationen (WHO) nu til et hastemøde om situationen, skriver Ritzau.

  Tidligere i dag sagde WHO's europæiske chef, Hans Kluge, at han er bekymret for, at virussen kan sprede sig yderligere i løbet af sommeren, når folk samles til fester og festivaler.

  Ifølge WHO er udbrudet blandt andet usædvanligt, fordi de smittede ikke har rejst i central- og vestafrikanske lande, hvor abekoppeudbrud normalt ses.

  Og så peger WHO også på, at spredningen i Europa og andre lande kan tyde på, at smitten har været til stede i noget tid.

  USA, Canada og Australien har også konstateret flere tilfælde.

  Abekopper opstår ofte efter rejser til Afrika. Sygdommen viser sig typisk i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de heler.

  Sygdommen er ikke farlig for mennesker og varer ifølge Sundhedsstyrelsen normalt to til fire uger og går i de fleste tilfælde over af sig selv.

 7. I dag kl. 18:56

  Holger Rune kæmper forgæves mod verdens nummer 11

  Holger Rune slog godt tilbage i semifinalen, men formåede ikke at spille sig i finalen i Lyon. (Foto: Patrick Cannaux/DPPI / ipa-agenc © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Holger Rune er ude af ATP-turneringen i Lyon.

  I fredagens semifinale tabte den unge dansker til briten Cameron Norrie med cifrene 6-2, 5-7, 6-4 i den franske grusturnering.

  Dermed formår danskeren ikke at spille sig i sin anden ATP-finale på tre uger.

  På maj måneds første dag gik 19-årige Rune hele vejen i München, der ligesom turneringen i Lyon er en ATP 250-turnering.

  Holger Rune, der er nummer 40 på verdensranglisten, kan nu se frem til grand slam-turneringen French Open, hvor han møder verdens nummer 15, canadieren Denis Shapovalov.

  French Open spilles i Paris fra på søndag og to uger frem.

 8. I dag kl. 18:43

  To af Bidens sikkerhedsfolk er sendt hjem fra Sydkorea efter anklager om overfald og druk

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, er ankommet til Sydkorea, hvor han de næste dage besøger landet samt Japan.

  Men turen bliver uden to af sine folk fra Secret Service, da to agenter er blevt sendt hjem på orlov.

  De var rejst forud for præsidenten for at planlægge besøget, og den ene er ifølge Reuters under mistanke for at have været beruset og have overfaldet en lokal dagen før præsidentens ankomst.

  Reuters citerer det lokale politi for, at det mulige overfald skulle være sket på grund af et skænderi om en taxa, men de oplysninger er ikke bekræftet af amerikanerne.

  - Secret Service kender til en hændelse uden for arbejdstiden, hvor to ansatte er involveret, og som muligvis har at gøre med overtrædelse af retningslinjerne, siger Anthony Guglielmi, talsperson fra Secret Service.

 9. I dag kl. 18:42

  Dansker dømt til døden ved hængning i Nigeria

  En dansk mand er blevet dømt til døden i Nigeria. Det skal foregå ved hængning. Det bekræfter Udenrigsministeriet.

  - Vi har i dag modtaget meddelelse om, at en dansk statsborger er idømt dødsstraf i Nigeria, oplyser Udenrigsministeriet i en mail til DR Nyheder.

  - Danmark og øvrige EU-lande tager i alle fora stærkt afstand fra alle former for dødsstraf og arbejder konstant for afskaffelse af dødsstraf og indførelse af moratorium for eksekvering af dødsstraf. Vi vil igen i stærke vendinger gøre nigerianske myndigheder opmærksom på Danmarks afstandtagen til dødsstraf.

  Udenrigsministeriet skriver desuden, at Nigeria ikke har eksekveret dødsstraf i flere år.

  - Danmark har gjort de nigerianske myndigheder bekendt med Danmarks og EU’s holdning til dødsstraf, og vi har noteret os, at Nigeria ikke har eksekveret dødsstraf i flere år.

  Udenrigsministeriet har siden varetægtsfængslingen af danskeren ydet konsulær bistand i sagen.

 10. I dag kl. 18:17

  Se billederne: Dronning Margrethe og prinsesse Beatrix markerer 500-året for hollandsk indvandring i Dragør

  Dronning Margrethe og den hollandske prinsesse Beatrix var i dag på besøg i Dragør Kommune. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  2021 var 500-året for, at Christian den anden indgik en aftale, hvor 184 hollandske bønder fik brugs- og ejendomsret til hele Amager og Saltholm.

  Specielt Store Magleby i Dragør Kommune fik et hollandsk præg.

  Det blev fejret i dag, da området fik royalt besøg af dronning Margrethe og den tidligere hollandske dronning, der i dag hedder prinsesse Beatrix i den særlige anledning.

  Programmet stod på besøg på Amagermuseet, en demonstration af traditionel fastelavnsridning samt et besøg på Seerupgaard.

  Det var planen, at den særlige dag skulle fejres sidste år, men der kom coronapandemien i vejen for det.

  I morgen er det dronning Margrethes tur til at blive fejret.

  Tivoli fejrer nemlig dronningens 50-års regentjubilæum. Oprindeligt skulle hun være fejret i januar, men det blev også aflyst på grund af coronapandemien.

  • Dronning Margrethe og den hollandske prinsesse Beatrix var i dag på besøg i Dragør Kommune i anledningen af 500-årsjubilæet af den hollandske indvandring til Dragør. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Som en del af arrangementet viste Foreningen Vennekredsen den traditionelle ’fastelavnsridning’. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Rytterne begynder opvisningen med at synge den danske nationalsang, hvorefter de i galop demonstrerer tre runder med tøndeslagning for til slut at udråbe et ’længe leve’ for de to kongehuse. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Dragør Kommunes borgmester, Kenneth Gøtterup, var der også for at tage imod dronningen og prinsesse Beatrix. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Mange lokale var også mødt frem til arrangementet med både danske og hollandske flag, og de fik også muligheden for at hilse på de royale. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Arrangementet skulle oprindeligt være afholdt sidste år, men på grund af coronapandemien blev det udsat til i år. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  • Dronningen og prinsesse Beatrix besøgte også gård Seerupgaard. Familien Seerup Hansen er af gammel hollandsk slægt og trækker tråde til nutidens økologiske landbrug. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)
  1 / 7
 11. I dag kl. 17:38

  Efter massiv kritik: Schröder trækker sig fra bestyrelsen af russisk olieselskab

  Gerhard Schröder var tysk kansler i perioden 1998-2005. (Foto: ANNEGRET HILSE © Ritzau Scanpix)

  Den tyske eks-kansler Gerhard Schröder er lige nu ikke særlig populær i Tyskland. Hans nære forhold til den russiske præsident, Vladimir Putin, samt hans bestyrelsespost i det russiske olieselskab Rosneft har skabt røre i Schröders hjemland.

  Men nu har han valgt at trække sig fra bestyrelsen i olieselskabet. Det oplyser selskabet selv i en udtalelse, hvor de også oplyser, at Nord Stream 2's direktør, Matthias Warnig, trækker sig.

  - Vi har forståelse for deres beslutninger, og vi takker dem for deres fortsatte støtte, står der i udtalelsen ifølge BBC.

  I går fik Schröder frataget nogle af sine officielle goder i Tyskland på grund af sit forhold til Rusland. Som tidligere kansler har han blandt andet haft et kontor, der var finansieret af skatteyderne.

 12. I dag kl. 17:18

  Franskmand tager tredje etapesejr i Giro d'Italia efter hektisk afslutning

  Arnaud Demare lagde yderligere til i kampen om den lilla pointtrøje, hvor han har 117 point flere end Mark Cavendish på andenpladsen. (Foto: Luca Bettini © Ritzau Scanpix)

  Det var lige ved og næsten for en håndfuld håbefulde udbrydere på 13. etape af Giro d'Italia.

  Først på den sidste af de 150 kilometer fra Sanremo til Cuneo i den nordvestlige del af Italien blev sidste udbryder hentet, og FDJ-franskmanden Arnaud Demare kunne spurte sig til tredje etapesejr i årets udgave af det italienske løb.

  Umiddelbart bag ham sprintede Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) og Mark Cavendish (Quick-Step) sig i mål på de efterfølgende placeringer.

  Etapen bød ikke på nogen forskydninger i toppen af klassementet, hvis man ser bort fra Romain Bardets (DSM) afsked med løbet.

  Franskmanden, der lå nummer fire inden etapen, stod undervejs af på grund af sygdom.

  Førertrøjen sidder fortsat på Treks Juan Pedro Lopez, der har 12 sekunder ned til Richard Carapaz (Ineos) og João Almeida (UAE Emirates).

  /ritzau

 13. I dag kl. 17:17

  Frankrig får sin kun anden kvindelige udenrigsminister

  Catherine Colonna har en diplomatisk baggrund og har haft stillinger i Bruxelles og Washington, skriver Reuters. Hun har også været Frankrigs ambassadør i Italien og senest i Storbritannien. (arkivfoto9 (Foto: Philippe Wojazer © Ritzau Scanpix)

  Den franske præsident, Emmanuel Macron, har udnævnt nye ministre i sin regering, og det betyder, at landet for anden gang i historien får en kvinde på udenrigsministerposten.

  Det er den tidligere ambassadør Catherine Colonna, som kommer med på Macrons ministerhold. Hun har også været talsperson for den daværende franske præsident Jacques Chirac.

  Sebastien Lecornu, der hidtil har været minister for oversøiske territorier, er ny forsvarsminister, skriver Ritzau.

  Præsidenten, der i april blev genvalgt, har valgt at lade en række ministre blive på deres poster.

  Bruno Le Maire bliver på posten som finansminister. En anden genganger fra den tidligere regering bliver indenrigsminister Gérald Darmanin.

  Også justitsminister Eric Dupond-Moretti bliver i sit embede, meddeler Élysée-palæet.

 14. I dag kl. 16:19

  Signalfejl betyder, at der kører færre tog mellem København og Roskilde resten af døgnet

  En signalfejl ved Glostrup volder Banedanmark så mange problemer, at fejlen ikke kan rettes lige foreløbig.

  Ifølge DSB betyder det, at der kører færre tog mellem Københavns Hovedbanegård og Roskilde.

  Det betyder længere rejsetid med kun et tog i timen mellem København H og Roskilde, og ændringerne kommer til at vare resten af døgnet, skriver DSB på sin hjemmeside.

  Der er følgende ændringer:

  - Togene til/fra Holbæk er aflyst.

  - Togene til/fra Kalundborg standser ekstra i Vipperød, Tølløse, Hvalsø og Lejre.

  - Der vil også køre tog mellem Høje Taastrup og Roskilde i minuttal '31 fra Høje Taastrup og minuttal '16 fra Roskilde, første gang henholdsvis klokken 16.31 og 17.16.

  - Passagerer til/fra Valby og Høje Taastrup kan med fordel benytte S-tog.

  Passagerer opfordres til at tjekke Rejseplanen inden afrejse.

 15. I dag kl. 16:06

  Bus er kørt i grøften på Fyn - kran skal hjælpe passagerer ud

  Fredag eftermiddag er der sket et færdselsuheld på Rugårdsvej mellem Hindevad og Morud på Fyn, hvor en bus er kørt i grøften.

  TV2 Fyn skriver, at der er mellem 35 og 40 passagerer i bussen, der skal hjælpes ud.

  Politiet har lukket vejen helt for at sende en kran ud, der skal hjælpe med at få passagererne ud af bussen. Det oplyser politiet til P4 Fyn Trafik.

  TV2 skriver, at ingen passagerer skulle være kommet til skade, men dørene kan ikke åbnes i bussen, og derfor kræver det lidt ekstra at evakuere passagererne.

 16. I dag kl. 15:40

  Badminton Danmark ophæver kontrakten med direktør: 'Vil i ny strategisk retning'

  Badminton Danmark stopper samarbejdet med direktør Bo Jensen.

  Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

  Badminton Danmark ønsker at gå i en "ny strategisk retning", lyder det. Det accepterer Bo Jensen, som dog gerne havde fortsat i stillingen.

  - Jeg har været rigtig glad for min tid i Badminton Danmark, og jeg er stolt over de mål, jeg har nået sammen med mine medarbejdere og samarbejdspartnere.

  - Jeg havde gerne fortsat arbejdet med at indfri en række andre målsætninger for Badminton Danmark, men jeg accepterer og respekterer hovedbestyrelsens beslutning, det er nu engang den præmis, man er ansat under som topleder, siger Bo Jensen.

  /ritzau/

 17. I dag kl. 15:17

  Sundhedsstyrelsen forventer ikke stort abekoppe-udbrud - alligevel laves særlig indsats til mænd der har sex med mænd

  Der er 20 bekræftede og knap 50 mistænkte tilfælde af den sjældne virus abekopper på tværs af Europa - herunder i Storbritannien, Tyskland og Sverige.

  Sveriges regering har sågar her til eftermiddag besluttet at klassificere abekopper som en alment farlig sygdom, skriver Ritzau.

  Men herhjemme forventer Sundhedsstyrelsen ikke stor spredning af sygdommen.

  Dog har man nu valgt at lave nogle retningslinjer, så det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere eventuelle tilfælde.

  Derudover tager styrelsen nu kontakt til Aids-fondet og LGBT+ Danmark for at få hjælp til at sprede budskabet om at have god hygiejne og bruge kondom under sex for at forebygge smitte mod abekopper.

  De nuværende tilfælde af abekopper i Europa har nemlig især været blandt mænd, som har haft seksuelle forhold med mænd, og som har været ude at rejse.

  Abekopper opstår ofte efter rejser til Afrika. Sygdommen viser sig typisk i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de heler.

  Sygdommen er ikke farlig for mennesker og varer ifølge Sundhedsstyrelsen normalt to til fire uger og går i de fleste tilfælde over af sig selv. (kilde: Ritzau)

 18. I dag kl. 15:05

  Færre tog mellem Roskilde og København - normal drift forventes efter klokken 19

  Der kører fortsat kun ét tog i timen mellem København H og Roskilde. Det skyldes signalfejl ved Glostrup, oplyser DSBsin hjemmeside.

  Mellem Roskilde og Høje Taastrup indsættes der yderligere ét tog i timen, så der er forbindelse til S-togene videre ind mod hovedstaden.

  Passagerer opfordres til at tjekke Rejseplanen inden afrejse og DSBs hjemmeside.

  DSB håber, at der er normal togdrift igen fra klokken 19.00.

 19. I dag kl. 14:55

  Dummebøder og tabascosovs i bagdelen: Par idømt syv års fængsel for grov mishandling af datingoffer

  En 37-årig mand og en 33-årig kvinde er i dag blevet idømt syv års fængsel hver ved retten i Herning for at have lokket en 31-årig mand i en datingfælde, der endte med grov mishandling og frihedsberøvelse. Det skriver Ritzau.

  Den 33-årige kvinde skulle ifølge domsskriftet have lokket ofret hjem til sig via en datingside, hvor den 37-årige mand sad klar til at hjælpe med mishandlingen.

  Her blev ofret blandt andet slået med et jernrør og fik smurt tabascosovs i bagdelen. Derudover blev han afkrævet dummebøder, som han måtte låne penge til af familie og venner.

  Mishandlingen og afpresningen stod på i cirka én måned sammenlagt.

  - Der er tale om en voldssag af en grovhed, man sjældent ser, hvilket de markante straffe også vidner om, udtaler senioranklager Søren Kløvborg i en pressemeddelelse fra politiet.

  Den 33-årige kvinde har anket dommen til Vestre Landsret, og den 37-årige mand overvejer lige nu, om han skal gøre det samme.

 20. I dag kl. 14:21

  Venstre om kuldsejlede medieforhandlinger: Vi kunne have været med, hvis ikke regeringen kørte fagforeningsvognen foran sig

  Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har netop forladt forhandlingerne om et medieforlig i Kulturministeriet.

  Regeringen har i et udspil foreslået, at man stiller krav om, at medier, som vil have mediestøtte, skal leve op til de overenskomstlignende løn- og arbejdsvilkår, som er gældende på området.

  Det kan Venstre ikke være en del af, siger Venstres medieordfører, Jan E. Jørgensen.

  - Hvis man havde nøjedes med at køre mediepolitik, så tror jeg sådan set godt, vi kunne have været med, men fordi man kører sådan en fagforeningsvogn foran sig, så er det altså, at den bliver svær at sluge for os alle sammen, siger han.

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er ærgerlig over, at det ikke lykkes at lave en bred politisk aftale, fortæller hun.

 21. I dag kl. 14:00

  'Farvel og tak. K, DF og V forlader medieforligsforhandlingerne'

  Det ser ud til, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) skal forberede sig på at indgå et smalt forlig med de røde partier om en ny medieaftale.

  Efter månedlange forhandlinger er oppositionspartierne Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti her til eftermiddag ude af forhandlingerne.

  Det skriver De Konservatives medieordfører, Birgitte Bergman, på Twitter.

  - Farvel og tak. K, DF og V forlader medieforligsforhandlingerne, skriver hun.

  - Nu har vi kæmpet med regeringen i fire måneder, men vi nægter at pålægge danskerne flere afgifter, give endnu flere penge til DR og skabe mere bureaukrati for danske medier. Nej tak herfra.

  Dansk Folkeparti vil heller ikke være med til at give DR flere penge, skriver partiets ordfører på området, Dennis Flydtkjær, på Twitter:

  - Kunne ikke leve med flere penge til DR, og at alle medier skal lave kønsselvangivelser, som skal opgøres på han, hun og andet køn. Den slags woke hører ikke hjemme i en medieaftale.

 22. I dag kl. 13:34

  PLO-formand i jubel over løfte om flere praktiserende læger

  Formand for de Praktiserende Lægers Organisation Jørgen Skadborg er meget positivt overrasket over den nye sundhedsreform.

  6,8 milliarder kroner.

  Det har regeringen netop meldt ud, at de vil bruge over de næste otte år på sundhedsområdet. Pengene skal blandt andet gå til at få flere praktiserende læger i yderområder, der i dag oplever lægemangel.

  - Det er utroligt visionært, og det peger i den rigtige retning, siger formanden for De Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg.

  I alt er der et mål om at have mindst 6.500 læger med speciale i almen medicin senest i 2035, hvilket svarer til en stigning på cirka 43 procent i forhold til i år.

 23. I dag kl. 13:19

  Slut med russisk naturgas til Finland

  Fra i morgen lukkes der for den russiske naturgastilførsel til Finland.

  Det har det russiske energiselskab Gazprom meddelt og det bekræfter Finlands statsejede gasleverandør Gasum.

  Det skyldes, at Finland har nægtet at betale for naturgassen i rubler – et krav russerne har stillet til samtlige af de europæiske lande, de eksporterer naturgas til.

  - Vi har dog nøje forberedt os på denne situation. Og givet at der ikke er afbrydelser på gasnetværket, så vil vi være i stand til at forsyne alle vores kunder med gas i de kommende måneder, oplyser Mika Wiljanen, administrerende direktør i Gasum via Ritzau.

  Gas står for cirka fem procent af energien i Finland.

  Helt præcist bliver Finland afskåret fra russisk gas klokken 07.00 lørdag morgen finsk tid.

 24. I dag kl. 12:42

  Finsk bryggeri lancerer Nato-øl

  Her er et billede af øllen med den øldrikkende ridder på etiketten. (Foto: Lehtikuva © Ritzau Scanpix)

  Et lille bryggeri i Finland har lanceret en Nato-øl for at markere det nordiske lands forsøg på at tilslutte sig militæralliancen.

  Olaf Brewings Otan-lager har en blå etiket med en øldrikkende middelalderridder på forsiden, hvis rustning er prydet med Natos kompas-logo.

  Otan svarer til Nato på fransk.

  Øllens navn er et ordspil, fordi den finske frase "Otan olutta" betyder "Jeg tager en øl".

 25. I dag kl. 12:17

  Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

  En midaldrende kvinde, der er anholdt i mørklagt plejehjemssag i Randers, er sigtet for et drab og tre drabsforsøg på ældre beboere på Plejecenter Tirsdalen i Randers.

  Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Den mistænkte kvinde er sigtet for bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre.

  Kvinden blev efter en intensiv efterforskning anholdt 14. marts.

  Hidtil har politiet ikke villet oplyse sigtelserne.

  Politiet satte en efterforskning i gang efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus.

  Ifølge sigtelserne var det en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

  Af en retsbog fremgår det, at kvinden nægter sig skyldig.

  Ifølge Retten i Randers er der på nuværende tidspunkt ikke begrundet mistanke om drab.

  Kvinden er derfor varetægtsfængslet for 'groft legemsangreb'.

 26. I dag kl. 12:15

  Hver femte ældre med demens får stadig kritiseret medicin

  Flere fagpersoner peger på alvorlige bivirkninger som blodpropper, hjerteforstyrrelser og endda død ved brug af antipsykotisk medicin.

  Men trods en national målsætning om at skære kraftigt ned indløste hver femte ældre borger med demens i løbet af 2021 mindst én recept netop det.

  Det svarer til cirka 7.800 personer.

  Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, som er blevet offentliggjort fredag.

  - Siden det ikke er lykkedes at nedbringe brugen, så er der et stort stykke arbejde foran os, siger hun, Mette Keis Jepsen, der er afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen, i en pressemeddelelse.

  Brugen af den antipsykotiske medicin blandt ældre har været stort set uændret siden 2014.

 27. I dag kl. 11:59

  Stærk thailænder giver Line Christophersen klø

  Det var en gedigen overraskelse, da den danske badmintonspiller, Line Christophersen, i går spillede sig i kvartfinalen ved Thailand Open.

  Her måtte damesinglespilleren dog sande, at hun fredag formiddag mødte sit match i form af hjemmebanehelten Ratchanok Intanon. Nederlaget på 8-21 og 8-21 efterlod ikke just mange håb om en dansk semifinaleplads i det blot 25 minutter lange opgør.

  22-årige Christophersen er nummer 22 i verden og nåede på sin vej til kvartfinalen blandt andet at slå verdens tredjebedste An Se Young fra Sydkorea.

  Dagens banekvinde, Ratchanok Intanon, ligger nummer otte på verdensranglisten og møder nu nummer to på listen i form af Tzu Ying Tai fra Taiwan i semifinalen.

  Dermed er der blot dansk islæt tilbage i herredoublen ved Thailand Open, hvor Kim Astrup og Anders Skaarup senere fredag spiller kvartfinale. Tidligere er både Anders Antonsen og Mia Blichfeldt røget ud, mens Viktor Axelsen måtte trække sig med en skade efter sin sejre i første runde.

 28. I dag kl. 11:48

  Knap 12.000 boligejere skal nu betale markant højere rente

  Renterne er på himmelfart, og det begynder nu at kunne mærkes for tusindvis af boligejere med variable lån.

  Fredag har Totalkredit nemlig fastsat nye rentesatser for godt 12.000 danske boligejere, der skal have en ny rente på deres rentetilpasningslån.

  Og det står klart, at boligejerne kan se frem til at betale væsentligt mere, end de er vant til, når de nye renter træder i kraft 1. juli.

  Helt konkret skal boligejere med et F5-lån betale 720 kroner mere om måneden før skat for hver million kroner, de skylder.

  Boligejere med et F3-lån kommer til at betale 790 kroner mere om måneden per million før skat. Efter skat er det henholdsvis 400 og 420 kroner om måneden per million.

 29. I dag kl. 11:31

  'Lille prut' og 'fin lille aftale': Aftalepartier vil ikke affyre konfettirør over den nye sundhedsreform

  Imens begejstringen for den nye sundhedsreform stråler ud af sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som kalder den for en ”historisk aftale”, har flere af aftalepartierne svært ved at få armene helt op i vejret.

  - Løser denne aftale alle udfordringer i det danske sundhedsvæsen fremadrettet? Nej. Det gør den bestemt ikke. Det er en fin lille aftale. Det er et skridt i den rigtige retning, siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen.

  Hos Enhedslisten tager sundhedsordfører Peder Hvelplund yderligere gas ud af ballonen.

  - Når jeg ser på aftalen, må jeg nok også konstatere, at det her er en lille prut, som ikke løser de enorme udfordringer, vi står med i sundhedsvæsnet, siger ordføreren på pressemødet.

 30. I dag kl. 10:57

  To er anholdt for at dræbe 22-årig kvinde i Kolding

  En 22-årig kvinde er død, efter at hun torsdag blev fundet hårdt kvæstet på en adresse på Violvej i Kolding.

  Det oplyser Sydøstjyllands Politi, skriver Ritzau.

  Kvinden blev fundet med alvorlige skader på overkroppen, og hun døde torsdag eftermiddag på sygehuset.

  En 30-årig mand og en 29-årig kvinde fra Kolding, der var til stede, da kvinden blev fundet, blev anholdt kort efter politiets ankomst til adressen.

  Politiet oplyser, at omstændigheder ved dødsfaldet gør, at de begge sigtes for drab. De fremstillesi dag klokken 11 i Retten i Kolding, hvor en dommer skal vurdere, om de skal varetægtsfængsles.

  Det er politiets opfattelse, at den afdøde og de to anholdte kendte hinanden i forvejen.

  De pårørende til den 22-årige kvinde er underrettet.

 31. I dag kl. 10:40

  Donbas-regionen er totalsmadret: 'Det er et helvede der, og det er ikke en overdrivelse'

  Den østlige ukrainske region Donbas er fortsat genstand for nogle af de hårdeste kampe, der har været, siden Rusland invaderede Ukraine.

  I sin vanlige tale til pressen i nat erklærede den ukrainske præsident Zelensky blandt andet, at Donbas-regionen er blevet ”fladmast”, og at de østlige egne af den er blevet til et ”helvede”.

  - Donbas er totalt destrueret. Alt dette kan umuligt retfærdiggøres med militære argumenter fra russerne, sagde Zelensky blandt andet ifølge Reuters og britiske BBC.

  - Dette er et overlagt og kriminelt forsøg på at dræbe så mange ukrainere som muligt.

  De sidste 24 timer er 13 civile desuden blevet dræbt af russisk artilleri i naboregionen Lugansk ifølge en lokal ukrainsk militærleder.

 32. I dag kl. 10:21

  Mange togaflysninger mellem Roskilde og København: Tidshorisonten er ukendt

  Lige nu er der mange togaflysninger mellem Roskilde og Københavns Hovedbanegård, og der er lige nu ikke nogen tidshorisont for, hvornår problemerne er løst.

  Det melder DR P4 Trafik.

  Det skyldes en signalfejl, og Banedanmark melder, de arbejder på at finde fejlen. Det er muligvis et kabel, der er revet over.

  Følg opdateringer i togdriften på P4 Trafiks regionale profil på Twitter eller på DSB's hjemmeside.

 33. I dag kl. 10:09

  Meningsmåling: Bedste måling for ja-siden i valgkampen

  Flere vælgere vil nu stemme "ja" til at afskaffe forsvarsforbeholdet end på noget tidligere tidspunkt i de seneste måneders valgkamp.

  Det viser en ny måling foretaget af Epinion for DR og Altinget.

  Her svarer 42 procent af de adspurgte, at de vil stemme "ja" til at afskaffe forsvarsforbeholdet, mens 28 procent svarer, at de vil stemme "nej".

  22 procent er stadigvæk i tvivl om deres stemme.

 34. I dag kl. 09:58

  Grønlændernes fysiske vaner skal undersøges i historisk stort omfang

  Hver sjette voksen i Grønland kommer til at modtage en besked i e-Boks-indbakken i løbet af de kommende par dage med et spørgeskema om deres motions- og bevægelsesvaner.

  Undersøgelsen er blevet søsat af Grønlands Idrætsforbund i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet.

  - Selvom der tidligere er gennemført gode undersøgelser af både befolkningens sundhedsprofil og af deres idrætsvaner, ved vi stadig for lidt i dag, fortæller Bjørn Søvsø Jensen, porteføljeleder i Grønlands Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

  - Denne undersøgelse vil give os et mere nuanceret og detaljeret billede af de mekanismer, der er i spil, når vi vælger at være mere eller mindre aktive. Samt hvordan den måde, vores hverdag er bygget op, har betydning for hvor aktive, vi er.

 35. I dag kl. 09:41

  Norsk politi: Tre personer såret efter knivstikkeri nær Oslo

  Tre personer er blevet såret, én af dem alvorligt, efter et knivstikkeri i Norge. Det oplyser norsk politi.

  Ifølge myndighederne er den mistænkte gerningsmand pågrebet.

  - Vi kan bekræfte, at der er en familiereltation mellem gerningspersonen og én af de sårede, siger politiinspektør Odd Skei Kostveit i en pressemeddelelse ifølge mediet Verdens Gang.

  Politiet forklarer, at der er tale om en familie fra Syrien og at gerningspersonen og én af de sårede var gift.

  Knivstikkeriet skete i området Numedal i nærheden af hovedstaden Oslo. To af de sårede, deriblandt den alvorligt sårede, er blevet fløjet med akutlægehelikopter til et sygehus.

  Opdateret 11.35 med nye oplysninger fra norsk politi.

 36. I dag kl. 09:37

  Regeringen og Folketingets partier har indgået bred aftale: Vil oprette op til 25 nærhospitaler

  Sundhedsminister Magnus Heunicke holder doorstep sammen med aftalepartierne. (Foto: NILS MEILVANG © Ritzau Scanpix)

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterer lige nu en aftale indgået med en lang række aftalepartier, der blandt andet skal omstille sundhedsvæsenet til at kunne håndtere det stigende antal ældre og kronisk syge.

  - I alt er aftalen en investering på 6,8 milliarder kroner ekstra over næste otte år, siger Magnus Heunicke (S).

  I aftalen indgår oprettelsen af op til 25 nærhospitaler, et mål om flere praktiserende læger og en bedre sammenhæng mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger.

  - Vi får også etableret kvalitetsplaner for kronikere, så kommunerne bliver bundet op på at levere høj kvalitet i at hjælpe kroniske patienter.

  Aftalen definerer et nærhospital som et sted, hvor borgere kan få ambulant behandling af hospitalslæger og andet sundhedspersonale. Der vil ikke være sengepladser på nærhospitalerne.

 37. I dag kl. 09:14

  Kommune vil forhindre druk på sidste skoledag: 'Jeg frygter, at vi får dannet en snigekultur'

  I dag er det mange steder sidste skoledag for folkeskolens ældste klasser, der nu får læseferie inden årets eksamener. En dag fyldt med masser af traditioner

  I Aarhus har sidste skoledag i mange år været ensbetydende med en større drukfest i Mindeparken.

  Men i år bliver festen procentfri.

  Kommunen kører nemlig eleverne i busser til en festivalplads i Brabrand, hvor der er planlagt en alkoholfri festival med musikoptrædener.

  Det sker, efter der de senere år har været problemer med fulde unge. Det møder dog kritik.

  - Jeg frygter, at vi får dannet en snigekultur, hvor det ender med en krig om, at hvis vi ikke må have alkohol med, så gør vi det alligevel, siger formanden for Danske Skoleelever, Mille Borgen Mikkelsen.

 38. I dag kl. 09:12

  Tilliden til vores egen og til Danmarks økonomi er historisk lav

  Vi er for alvor blevet pessimister, når vi kigger på vores privatøkonomi og på Danmarks økonomiske situation. Det viser tal fra Danmarks Statistiks forbrugertillidsindeks.

  Indekset bliver udregnet på baggrund af en rundspørge til et repræsentativt udsnit af danskere, der bliver spurgt ind til deres syn på deres egen og på Danmarks økonomiske situation.

  I maj måned ligger indekset så på minus 22,4, hvilket er det laveste niveau nogensinde i den periode, man har lavet opgørelsen. Det har man gjort siden 1974.

  Det er især de stigende priser på fødevarer og energi, der får os til at tage de negative økonomibriller på.

 39. I dag kl. 08:47

  Mercedes fra 1955 er solgt for over en milliard kroner

  En Mercedes Benz 300 SLR Uhlenhaut-Coupe, som der kun er bygget to af, er solgt på en auktion for over én milliard kroner. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  En privat samler har haft kræmmerpungen ude af foret og smidt små 135 millioner euro - lidt over én milliard kroner - på bordet for at få fingrene i en ganske særlig bil.

  En sjælden Mercedes-Benz-model fra 1955 blev således tidligere i maj solgt på en auktion for 135 millioner euro.

  Det gør angiveligt køretøjet til den dyreste bil, der nogensinde er solgt, oplyser RM Sotheby's - der har specialiseret sig i auktioner med klassiske biler - skriver Ritzau.

  Konkret er der tale om Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe.

  Det er ifølge RM Sotheby's én af to prototyper, som Mercedes' afdeling for racerbiler lavede for 67 år siden og navngav efter bilens skaber, chefingeniør Rudolf Uhlenhaut.

  • Bilen i profil. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Et lille kig på bilens interiør. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Bilerne med vingerne slået ud. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 40. I dag kl. 08:38

  Beskæftigelseskurven fortsætter opad

  Antallet af lønmodtagere er igen steget – alene mellem februar og marts blev arbejdsmarkedet 16.000 personer rigere, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge Ritzau.

  Det er især hotel- og restaurationsbranchen og kultur- og fritidsområdet, der står for at trække tallet op. Tilsammen står de for cirka 7.400 af de nyligt beskæftigede mellem februar og marts.

  Det er dermed 14. måned i streg, at beskæftigelseskurven peger i den positive retning.

  Det samlede antal af beskæftigede består nu af 2.947.000, når man korrigerer for sæsonudsving.

 41. I dag kl. 08:10

  Første retssag om manddrab med bredt anvendt Tesla autopilot-system i USA

  Rettelse: Vi har før skrevet, at retssagen omhandler en selvkørende bil. Dette er ikke korrekt, da bilen altid skal have en fører bag rattet, som skal kunne gribe ind. Det er derfor rettet til autopilot, som er en mere passende beskrivelse af bilens funktion.

  En 27-årig californisk mand skal i retten for at have kørt to mennesker ihjel med sin Tesla Model S på autopilot tilbage i 2019.

  Det er netop blevet fastlagt af en dommer fra Los Angeles, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Ofrene døde, efter den 27-åriges bil kørte over for rødt og bragede ind i deres bil med 119 kilometer i timen.

  Sagen bliver landets første grove straffesag, der omhandler det hyppigt anvendte Tesla autopilot-system, og den har vakt en del opmærksomhed hos Tesla selv, som har foretaget grundige undersøgelser af den involverede bil i forbindelse med sagen.

  Ifølge den amerikanske elbilsgigant har føreren af bilen altid det fulde ansvar for kørslen, selv når bilen betjenes af autopilot-funktionen.

 42. I dag kl. 07:59

  Tilsyn overvejer indgreb mod 30-årige afdragsfrie lån

  Finanstilsynet overvejer at foretage indgreb mod lån med 30 års afdragsfrihed.

  Det siger direktøren i Finanstilsynet, Jesper Berg, ifølge Børsen i en tale til Lokale Pengeinstitutters årsmøde.

  Det er blandt andet stigende renter, muligheden for faldende boligpriser og en såkaldt musefælde, der bekymrer.

  - Jeg er bange for, at nogle boligejere kan blive sat fra hus og hjem, siger han.

  Lån, hvor man i 30 år ikke betaler afdrag - men kun renter og bidrag - kræver, at man kan stille med 40 procent af ejendommens samlede værdi. Dermed må man maksimalt låne 60 procent af boligens værdi.

  Men lånene er indrettet med en såkaldt musefælde. Bankerne kan kræve afdrag, hvis boligpriserne pludselig falder så meget, at lånet udgør 75 procent af boligens værdi.

  Det er ifølge Jesper Berg ikke utænkeligt. Han siger, at der godt kan ske et "prisfald på 20-25-30 procent", skriver Børsen.

 43. I dag kl. 07:27

  Fredag giver flest skyer, men de drypper først i aften

  Der vil være flest skyer i starten af dagen, men i eftermiddag er der mulighed for at nyde solen. (Foto: Maria brinks Arianfar)

  Oven på to dage, hvor temperaturen har nået over 25 grader, tager vi et dyk ned fredag.

  Vinden er gået i vest med en let til jævn styrke, og det giver os temperaturer, der ligger mellem 15 og 19 grader. Langs Vestkysten dog køligere, mellem 12 og 15 grader.

  Solchancerne er beskedne i starten af dagen, men efter middag klarer det op. I aften og nattetimerne trækker et regnvejr ind over os.

 44. I dag kl. 07:19

  Regeringen vil gøre havn til 'militært knudepunkt' for Nato

  Regeringen vil sætte gang i arbejdet med at udbygge Esbjerg Havn, så den kan fungere som knudepunkt for at fragte militære styrker fra USA og andre allierede til Østersøområdet og Baltikum.

  Esbjerg Havns beliggenhed nær lufthavn, jernbane og flere store kaserner fremhæves som en af årsagerne til, at Esbjerg er i militærkikkerten.

  - Ruslands forfærdelige angreb på Ukraine gør det helt klart, at Danmark skal leve op til forventningen om, at vi kan yde værtsnationsstøtte for allierede, der gerne vil igennem Danmark, lyder det fra forsvarsminister Morten Bødskov i meddelelsen.

 45. I dag kl. 07:13

  Udenrigsminister Jeppe Kofod til møde i Europarådet om russiske overgreb på civilbefolkningen i Ukraine

  Det er på baggrund af de mange oplysninger om henrettelser, tortur og andre alvorlige overgreb på den ukrainske civilbefolkning, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i dag mødes med de andre udenrigsministre i Europarådet.

  I løbet af de kommende dage skal ministrene nemlig drøfte, hvordan Europarådet kan være med til at indsamle beviser på de menneskerettighedskrænkelser, der finder sted i Ukraine.

  Tidligere på ugen udgav menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch en rapport, hvor der blev beskrevet massive overgreb på den ukrainske civilbefolkning.

  - Det er forfærdelig dokumentation af den død og ødelæggelse, som Rusland har trukket gennem Ukraine med deres alvorlige, uprovokerede angrebskrig, siger Jeppe Kofod til Ritzau.

  - Rapporten dokumenterer jo sort på hvidt drab på civile og summariske henrettelser.

  Det er første gang, siden Rusland blev udelukket, at Europarådet skal samles igen.

 46. I dag kl. 07:00

  Oklahoma vil forbyde aborter fra første graviditetsdag

  I USA har politikerne i delstaten Oklahoma vedtaget en lov, der vil forbyde næsten alle aborter. Det skriver New York Times.

  Ifølge avisen er der tale om den mest vidtgående abortlov i USA, hvis den republikanske guvernør Kevin Stitt som forventet underskriver den. Sker det, vil loven træde i kraft med omgående virkning.

  Den nye lov vil forbyde aborter fra første graviditetsdag. Der er undtagelser i tilfælde af voldtægt og incest, men kun hvis de kriminelle overgreb er anmeldt til politiet.

  Hvis en mors helbred er i fare, såfremt graviditeten ikke afbrydes, vil det også være tilladt af få en abort.

  Loven er vedtaget med forventning om, at den amerikanske højesteret vil omgøre en afgørelse fra 1973, der sikrer amerikanske kvinder ret til abort.

 47. I dag kl. 06:40

  Sundhedsministeriet inviterer til doorstep om sundhedsreform

  Der er blevet indgået en bred politisk delaftale på sundhedsområdet, der præsenteres her til formiddag.

  Det skriver Sundhedsministeriet i en kort pressemeddelelse.

  Ministeriet peger selv på, at aftalen skaber et "sammenhængende, nært og stærkt sundhedsvæsen".

  ved doorsteppet er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sammen med repræsentanter fra de resterende aftalepartier til stede.

  Det finder sted 09.30 og kan følges på DRTV og her på dr.dk.

 48. I dag kl. 06:05

  Nordkoreansk statsmedie opfordrer coronasmittede borgere til at gurgle saltvand og drikke varm ingefær-te

  Det er hverken vacciner eller antivirale lægemidler, der bliver taget i brug for at bekæmpe en omfattende coronasmitte i Nordkorea. Dem har styret i Pyongyang nemlig afvist at modtage.

  I stedet opfordrer den statsstyret avis Rodong Simnun til, at coronasmittede nordkoreanere tager hjemmelavet midler i brug. Det skriver BBC.

  Det drejer sig blandt andet om at gurgle saltvand og drikke varm ingefær- eller kaprifolie-te for at bekæmpe symptomerne.

  Statsmediet Rodong Simnum skulle ifølge BBC også have rapporteret, at der var tusind tons salt på vej mod Pyongyang, som skulle bruges til at lave en ”antiseptisk opløsning”.

 49. I dag kl. 05:35

  Hviderusland køber russiske missilsystemer

  Som en trofast væbner har den hviderussiske præsident Aleksandr Lukasjenko stået ved Rusland og Vladimir Putins side lige siden invasionen af Ukraine gik i gang.

  Og støtten ophæves ikke lige foreløbigt, for nu har præsident Lukasjenko meldt ud, at den hviderussiske hær bliver forstærket med russiske Iskander og S-400 missiler. Det fortæller han til det statslige nyhedsbureau Belta ifølge Wall Street Journal.

  Der er tale om kortrækkende ballistiske missiler samt jord-til-luft-missiler.

  Indtil videre har der ikke været væbnede hviderussiske styrker indsat i Ukraine, og G7 landene, som tæller Storbritannien, Canada, Tyskland, Frankrig, Italien, Japan, USA og EU har tidligere på ugen opfordret Hviderusland til at tage afstand fra Ruslands invasion i Ukraine.

 50. I går kl. 23:32

  Russisk forretningsmand vil opkøbe McDonald's' 850 russiske filialer, og drive dem under et nyt navn

  McDonald's er færdig med at lange Big Macs over disken i Rusland.

  Den russiske forretningsmand Aleksander Govor har planer om at købe fastfoodkædens 850 filialer i Rusland, skriver BBC.

  Govor driver allerede 25 af kædens restauranter i Sibirien, og han vil altså påtage sig ansvaret for samtlige russiske McDonald's-restauranter samt de cirka 62.000 medarbejdere.

  Men restauranterne skal drives under et nyt brand.

  Kort efter at McDonald's i begyndelsen af marts midlertidigt indstillede sine aktiviteter i Rusland, blev der indgivet en patentansøgning for en restaurantkæde under navnet "Onkel Vanya".

  McDonalds vil ikke sige, hvor meget de sælger kæden for til Govor, men har advaret sine investorer om, at salget vil koste dem mere end én milliard dollar.

Mere fra dr.dk