Seneste nyt

Mand måtte ikke være med i mødregruppe, og det var ikke forskelsbehandling

 • Mand måtte ikke være med i mødregruppe, og det var ikke forskelsbehandling

  Er det forskelsbehandling, hvis en mødregruppe nægter en mand med børn at deltage?

  Nej, siger Ligestillingsnævnet, der har afgjort en sag om det spørgsmål.

  Godt nok vurderede nævnet, at der var 'faktiske omstændigheder' i afslaget fra mødregruppen, der betød, at man kunne formode, at der var sket forskelsbehandling på grund af mandens køn.

  Men hans klage blev afvist, fordi afslaget handlede om at 'skabe den nødvendige tryghed og fortrolighed i mødregruppen', og det er ifølge Ligestillingsnævnet et legitimt formål.

  Det faktum, at gruppen var forbeholdt kvinder, var derfor både 'hensigtsmæssigt og nødvendigt for at opfylde dette formål'.

  Seneste Nyt

 • 10 børn har forhøjede kolesterol- og nyretal efter at have spist farligt kalvekød

  10 børn fra Korsør-området har forhøjede kolesterol- og nyretal, efter at de har spist kød fra kalve, der har været forgiftet af det farlige fluorstof PFOS fra en nærliggende brandskole.

  Det bekræfter Region Sjælland, der har indkaldt børnene og deres forældre til samtaler med læger på Holbæk Sygehus, ifølge Jyllands-Posten.

  Det er ikke lykkedes at få regionen til at svare på, hvad formålet med samtalerne er, og om de skal følges op af egentlige undersøgelser. Børnene er en del af en gruppe på omkring 180 borgere, der har fået taget blodprøver med henblik på at måle indholdet af PFOS.

  PFOS er sammen med en række andre fluorstoffer særligt farligt for fostre og børn, da det forringer effekten af børnevaccinationer, nedsætter fødselsvægten og kan give en øget risiko for nyre- og testikelkræft, siger Lisbeth E. Knudsen, professor i toksikologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet til avisen.

 • Staten er i dialog med bankerne om at overtage coronalån

  Mens virksomheder fortsætter med at låne penge af Skattestyrelsen til betaling af moms og A-skat, arbejder regeringen i kulisserne på at få landets banker til at overtage de særlige coronalån, der løber op i foreløbig 30 milliarder kroner.

  Det oplyser flere kilder til Finans/Jyllands-Posten.

  - Der er en god dialog i øjeblikket igennem Finans Danmark. Vi har lænet os ind i diskussionen for at se, om vi kan spille en rolle, siger Niels Bang-Hansen, bankdirektør med ansvar for erhvervskunder i Danske Bank, til avisen.

  De særlige coronalån blev etableret for at hjælpe virksomhederne igennem coronakrisen.

  Titusindvis af virksomheder har lånt beløb af Skattestyrelsen svarende til den A-skat, am-bidrag og moms, de skulle betale gennem dele af 2020 og 2021.

  Opdateret med nyt citat.

 • Iransk atomkraftværk lukket midlertidigt ned

  Irans eneste fungerende atomkraftværk, Bushehr-værket, er blevet midlertidigt blevet lukket ned. Der er tale om en midlertidig nødlukning, oplyser det iranske stats-tv ifølge AP.

  Gholamali Rakshanimehr, der er talsmand for det statslige elektricitetsselskab Tavanir, har under et talkshow sagt, at Bushehr-værket ville lukkede ned lørdag, og at nedlukningen vil vare tre-fire dage.

  Tidligere i dag har Tavanir udsendt en udtalelse om, at kraftværket ville lukke ned indtil på fredag på grund af reparationer. Det blev ikke specificeret hvilken form for reparationer, der er tale om.

  Bushehr-værket bliver drevet af uran, som bliver leveret fra Rusland, og som bliver monitoreret af Det Internationale Atomenergi Agentur (IAEA).

 • Uefa dropper undersøgelse af Neuers regnbue-armbind

  Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har trukket stikket på undersøgelsen af Tysklands målmand og anfører, Manuel Neuer, og hans regnbue-armbind.

  Det meddeler Tysklands fodboldforbund, DFB, på Twitter.

  - Uefa har i dag meddelt DFB, at de har stoppet undersøgelsen af Manuel Neuers regnbue-armbind.

  - Armbindet er blevet vurderet som et hold-symbol for diversitet og således for en god sag, skriver DFB.

 • Myanmars juntaleder ankommet til sikkerhedskonference i Moskva

  Lederen af militærstyret i Myanmar, Min Aung Hlaing, er ankommet til den russiske hovedstad, Moskva.

  Generalen er "inviteret af det russiske forsvarsministerium" til at deltage i en international sikkerhedskonference, rapporterer Myanmars statsstyrede tv-kanal MRTV ifølge Ritzau.

  Besøget i Rusland er Min Aung Hlaings anden officielle udlandsrejse, siden han tog magten i Myanmar 1. februar.

  Rusland er et af de få lande, der er allieret med Myanmars militærstyre. Og russerne er storleverandører af våben til styret.

 • Ny hammerkastrekord og dansk landsholdsoprykning i Europa

  Det danske atletiklandshold levede op til forhåbningerne og sikrede sig en sammenlagt andenplads ved den årlige European League-match. Det betyder, at Danmark sammen med Ungarn og Slovenien rykker op fra Second League til First League, der er den næstbedste række i det europæiske landsholdsstævneformat.

  På andendagen af matchen, som blev afviklet i Bulgarien, kom der to danske disciplinsejre. satte Katrine Koch Jacobsen ny dansk rekord i hammerkast med 68,38 meter, da hun vandt disciplinen. Derudover vandt Simon Jensen på 200 meter i tiden 20,92 sekunder.

  Om lørdagen sørgede Kojo Musah på 100 meter, Anna Emilie Møller på 3000 meter forhindring, Kristoffer Thomsen i kuglestød samt mændenes 4 gange 100 meter-stafet for de danske førstepladser.

 • UEFA undersøger Neuers regnbue-armbind

  Manuel Neuers regnbuefarvede anførerarmbind er årsag til en sag, der kan resultere i en bøde til det tyske fodboldforbund. (Foto: Matthias Schrader / POOL © Ritzau Scanpix)

  Ifølge ntv.de har det europæiske fodboldforbund UEFA indledt en sag mod det tyske fodboldforbund. Det sker, fordi den tyske målmand og landsholdsanfører Manuel Neuer under slutrundens to første kampe har spillet med et regnbuefarvet anførerbind om armen.

  Ifølge det tyske medie betragter UEFA det som en politisk gestus under en kamp, og det er forbudt ifølge forbundets regler. Derfor kan Neuers opbakning til markeringen af Pride-måneden ende med at udløse en bøde til det tyske fodboldforbund.

  Münchens overborgmester Dieter Reiter vil ifølge sueddeutsche.de i morgen overbringe UEFA et forslag om at lade stadion lyse op i regnbuefarverne i forbindelse med Tysklands sidste puljekamp på onsdag. Her møder tyskerne Ungarn, hvor man i sidste uge har vedtaget en lov om at begrænse unges informationsrettigheder, når det gælder homoseksualitet og transseksualitet. På kampdagen vil rådhuset i den sydtyske metropol også flage med regnbueflaget i sympati med LGBT-samfundet.

 • Italien og Wales sikrer EM-avancement

  Italien og Wales sikrede søndag de to direkte pladser i ottendedelsfinalerne i EM’s gruppe A.

  Det er et faktum efter sidste spillerunde i gruppen.

  Italien havde selv alle muligheder for at sikre sig førstepladsen – kravet var at undgå nederlag til Wales.

  På scoring af Matteo Pessina fik Italien en 1-0-sejr mod Wales.

  I Baku gjorde Schweiz sit for at stjæle andenpladsen, da de slog Tyrkiet med 3-1. Men Wales er bedre på målscore, og derfor må schweizerne nøjes med tredjepladsen i gruppen efter Wales på andenpladsen og Italien øverst. Tyrkiet slutter sidst.

 • Norge dropper muligt boykot af VM i Qatar

  Norge boykotter ikke VM i fodbold næste år.

  Det står klart efter en ekstraordinær samling af parterne i norsk fodbold søndag.

  Her stemte 368 imod en eventuel boykot, mens 121 stemte for. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

  I marts blev det besluttet, at spørgsmålet om en mulig norsk boykot skulle behandles på søndagens ekstraordinære generalforsamling.

  For at skabe de bedste forudsætninger til at træffe en beslutning om VM nedsatte Det Norske Fodboldforbund (NFF) i marts et bredt sammensat udvalg, der skulle belyse alle sider af en mulig boykot. Et flertal i udvalget kom i maj frem til, at en boykot ikke var vejen frem.

  Debatten om en mulig boykot af VM i Qatar startede, da flere norske topklubber i slutningen af februar opfordrede fodboldforbundet til ikke at deltage i VM-slutrunden, skulle Norge kvalificere sig.

  Det skete i kølvandet på en rapport fra den britiske avis The Guardian, der viste, at flere end 6500 migrantarbejdere fra Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka er døde i Qatar, siden landet i 2010 fik tilkendt værtskabet for VM.

  /ritzau/

 • Mors-Thy Håndbold besejrer de danske mestre i pokalfinalen og henter klubbens første trofæ

  Mors-Thy Håndbold vandt søndag aften finalen i herrernes pokalturnering i håndbold. Santander Cup-triumfen blev sikret med en 32-31-sejr mod Aalborg Håndbold.

  Dermed slår Mors-Thy Champions League-sølvvinderne og de danske mestre.

  Det var helt lige ved pausen ved stillingen 17-17. Mors-Thy kom bedst fra land i anden halvleg og tog føringen, om end den aldrig blev større end fire mål.

  Kampen var meget lige til det sidste, hvor den lå og bølgede frem og tilbage, inden det lykkedes Mors-Thy at sikre sejren til sidst.

 • Ever Given-ejer giver nyt erstatningtilbud til Suez-kanalen

  Ever Given bliver fortsat tilbageholdt i Ismailia i Egypten. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Ritzau Scanpix)

  Ifølge Reuters har de japanske ejere af containerskibet Ever Given, som tilbage i marts i år gik på grund i Suez-kanalen og i seks dage stoppede trafikken, givet kanalmyndighederne et nyt tilbud om erstatning.

  Suez Canal Authority (SCA) har tidligere krævet en erstatning på 916 millioner dollars (5,7 milliarder kroner), men det har ejerne Shoei Kisen afvist. Senere har SCA modereret krav til 550 millioner dollars (3,4 milliarder kroner.) Det kæmpestore containerskib bliver fortsat tilbageholdt i den egyptiske havneby Ismailia, og den lokale egyptiske domstol har nu udsat en afgørelse i sagen i to uger, fordi der åbenbart er kommet skred i forhandlingerne mellem parterne.

 • Mads Würtz Schmidt spurter sig til DM-sejr i landevejscykling

  Mads Würtz Schmidt er dansk mester i landevejscykling.

  Ved DM i Give var han hurtigst, da frontgruppen kom frem til målstregen efter 227,1 kilometer på landevejene omkring stationsbyen i Sydjylland.

  Et udbrud på fjorten mand havde et forspring på tre minutter til de nærmeste forfølgere med fem kilometer til mål, og det stod klart, at vinderen skulle findes i blandt de fjorten. Der blev angrebet i øst og vest i frontgruppen.

  Mads Würtz Schmidt, Mathias Norsgaard og Frederik Wandahl slap væk, men Mikkel Honoré og Michael Valgren kom op til gruppen, som skulle spurte om sejren.

  I spurten var Mads Würtz Schmidt hurtigst, og Frederik Wandahl blev toer.

  Mads Würtz øverst på podiet i Give (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)
 • Max Verstappen overhaler på næstsidste omgang og vinder Formel 1-grandprix

  Max Verstappen vinder Frankrigs Formel 1-grandprix.

  Dermed fortsætter Verstappen sin glimrende indledning på sæsonen, hvor han har lagt sig i spidsen i den samlede VM-stilling.

  Max Verstappen startede grandprixet i pole position, men mistede førstepladsen undervejs. Men på næstsidste omgang overhalede han den syvdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton, og tog sejren i grandprixet.

  Dermed udbygger Verstappen sin samlede føring i VM-stillingen, hvor han nu har 12 point ned til Lewis Hamilton på andenpladsen.

 • Lynnedslag stopper letbanen i Aarhus

  Lyn og torden har ramt store dele af Danmark i dag. Tidligere i dag havde DMI således registreret mere end 1.200 lynnedslag.

  Det er blandt andet gået udover den århusianske letbane.

  - På grund af formodede lynnedslag i Lystrup og Nye kører Letbanen kun på følgende strækninger:

  Universitetshospitalet - Aarhus H - Odder

  Skødstrup - Grenaa, skriver trafikselskabet Midttrafik på sin hjemmeside.

  Direktør Michael Borre fra Aarhus Letbane siger til TV2 Østjylland, at to formodede lynnedslag har ramt henholdsvis en omformerstation på strækningen mellem Lystrup og Grenaa samt en køreledningsmast på strækningen mellem bydelen Nye og Lisbjerg-Terp.

 • Borgmester fandt liget af eftersøgt belgisk elitesoldat

  Borgmester Johan Tollenaere fra byen Maaseik fandt liget af den eftersøgte elitesoldat Jügen Conings. (Foto: NICOLAS MAETERLINCK © Ritzau Scanpix)

  En eftersøgt belgisk elitesoldat, der har truet flere myndighedspersoner, er ifølge Brussels Times fundet død i en nationalpark. Han har tilsyneladende taget sit eget liv med et skydevåben. Liget er kun foreløbigt identificeret som den eftersøgte skarpskytte Jürgen Conings, og man afventer en endelig bekræftelse.

  Den 46-årige Conings var tungt bevæbnet, da han forsvandt midt i maj, og det var frygtet, at han ville realisere sine trusler, der blandt andet havde været rettet mod virologen Marc van Ranst, der har spillet en fremtrædende rolle i forbindelse med det belgiske corona-beredskab.

  Soldaten var i forvejen i søgelyset for sine højreekstreme synspunkter og blev overvåget af den militære efterretningstjeneste, fordi man anså ham for at være en potentiel terrorist.

  Belgisk militær og politi har gennemført en større eftersøgning for at finde Conings i nationalparken Hoge Kempen, men ifølge De Morgen var det Johan Tollenaere, der er borgmester i byen Maaseik, der fandt liget, som lugtede slemt af forrådnelse, da han var ude på en mountainbike-tur i området sammen med en gruppe venner.

 • Kjær tror på sejr i morgen: 'Du kan være 100 procent sikker på, at vi vil give alt på banen i morgen'

  Der skal en sejr over Rusland til, hvis Danmark skal videre i EM. Og anfører Simon Kjær tror på en dansk sejr.

  - Vi har fokus på vores egen styrke i kampen mod Rusland. Hvis vi kan bygge den energi op, vi havde til kampen mod Belgien, så er jeg fortrøstningsfuld. Så skal vi nok få det, vi kommer efter.

  - Det vil betyde meget at gå videre fra gruppen. Vi går ind til kampen med den mentalitet, at vi skal gå videre, efter alt det, vi har været igennem. Vi har kvaliteten til det. Du kan være 100 procent sikker på, at vi vil give alt på banen i morgen, siger Simon Kjær.

  Han håber, at de danske roligans på lægterne igen giver den max gas.

  - Den opbakning, vi fik mod Belgien, er det vildeste, jeg har prøvet. Jeg håber, vi kan få den samme opbakning i morgen, siger Simon Kjær.

 • Simon Kjærs første møde med pressen efter Eriksens hjertestop: 'Jeg er utroligt taknemmelig for støtten'

  For første gang siden Christian Eriksens hjertestop i kampen for otte dage siden mod Finland, sætter anfører Simon Kjær nu ord på sine følelser foran pressen.

  - Jeg er utroligt taknemmelig for den støtte, jeg har kunnet mærke. Jeg har brugt Kasper (Schmeichel, red.) meget i den her proces. Det er stadig en svær proces. Men jeg glæder mig til at komme ud og spille fodbold i morgen, siger han på pressemødet netop nu.

  - Det er en aften, vi aldrig kommer til at glemme. Men vi har en taknemmelighed over, at Christian er okay og er sammen med sin familie nu, siger Kjær.

 • Nu har lige knap tre millioner danskere fået første vaccinestik

  I alt har 2.999.774 danskere fået det første stik med coronavaccine - det svarer 51,3 procent af befolkningen. Dermed er vi meget tæt på, at tre millioner danskere er vaccineret mindst én gang.

  I alt har 1.635.018 fået to stik, hvilket svarer til, at cirka 28 procent er færdigvaccineret.

  Rettelse: Det har tidligere fremgået, at der det seneste døgn er givet over 100.000 stik siden i går. Det er ikke korrekt. Artiklen er derfor opdateret og rubrikken ændret.

 • Dagens coronatal: 189 nye smittede - ingen er døde

  Der er det seneste døgn registreret 189 nye coronatilfælde herhjemme. De nye tilfælde er fundet blandt 74.884 pcr-test, hvilket giver en positivprocent på 0,25.

  Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

  Man skal tilbage til 5. september sidste år for at finde et tilsvarende lavt antal nye smittetilfælde opgjort for en dag.

  Der er ingen nye dødsfald.

  Antallet af indlagte stiger med fire til 80, heraf ligger 19 på intensiv, og af dem er 15 i respirator.

 • Følg landsholdets pressemøde inden skæbnekampen mod Rusland her

  I morgen skal landsholdet spille den vigtige sidste gruppekamp ved EM i fodbold, når Danmark møder Rusland.

  Men allerede i dag taler landstræner Kasper Hjulmand, Kasper Schmeichel og Simon Kjær med pressen. Det er første gang, at Kjær skal tale med pressen siden kampen mod Finland, hvor Christian Eriksen faldt om med hjertestop.

 • Etna i udbrud igen - Catania dækket af aske

  Den arrige sicilianske vulkan Etna er gået i udbrud - igen.

  Video og billeder fra vulkanens sydøstlige del viser kæmpe lavesøjler, der blev spyet mange meter op i luften. Samtidig er Catania blevet dækket af aske, hvilket betød, at lufthavnen i går aftes midlertidig var lukket for trafik, skriver Rai News.

  • Sådan ser det ud i Catania her til formiddag, efter at askeskyen landede i går aftes. (Foto: DAPRESS / SplashNews.com © www.SplashNews.com 2021)
  • Etna er Europas mest aktive vulkan - det var det 40. udbrud alene i år. (Foto: DAPRESS / SplashNews.com © www.SplashNews.com 2021)
  1 / 2

  På videoen her kan man se de vilde billeder fra udbruddet i går:

 • Amalie Dideriksen vinder kvindernes DM i landevejscykling

  Amalie Dideriksen fra Trek-Segafredo er dansk mester i linjeløb for kvinder. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  På en regnvåd og blæsende søndag kørte Amalie Dideriksen først over målstregen i Give efter 133 kilometer på landevejene.

  Flere ryttere var på skift i udbrud i løbet af etapen, men til sidst var det tre af forhåndsfavoritterne, der skulle afgøre det mellem sig.

  Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig kom sammen igennem sidste sving, og her var det den tidligere verdensmester, der var stærkest i spurten.

  Det er femte gang, at den 25-årige rytter, der til daglig kører for Trek-Segafredo, lader sig hylde som Danmarks bedste på landevejene.

  Emma Norsgaard fra Movistar blev nummer to, mens Cecilie Uttrup Ludwig, der kører for FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope, tog bronzemedaljen.

 • På trods af nyt forslag: Sveriges statsminister Löfven er langt fra sikker på at undgå mistillidsvotum

  Den svenske statsminister Stefan Löfven er stadig meget udsat ved morgendagens mistillidsafstemning.

  Sådan lyder vurderingen fra DR's Europakorrespondent Anna Gaarslev, efter at den socialdemokratiske statsminister ellers forsøgte at række hånden ud ved at lade boligmarkedets aktører se på huslejepriserne, der er det store stridspunkt.

  Tungen på vægtskålen er regeringens støtteparti, Venstrepartiet.

  - Målet med de kommende forhandlinger er ret bundet. Det skal ende ud i en eller anden form for liberalisering af svenske huslejefastsættelser, og det er Venstrepartiet inderligt imod.

  - Lige nu ser det sort ud for statsministeren i morgen. Med de meldinger, vi har fået fra Venstrepartiet, ser det ud som om, at de vil stemme for i den mistillidsafstemning, som SD har krævet. Og dermed bliver Löfven tvunget til enten at udskrive valg eller bede Riksdagens formand om at undersøge mulighederne for en ny regering, siger Anna Gaarslev.

  Læs mere om konflikten her.

  Opdateret med en korrektion i Anna Gaarslevs citat, så det nu fremgår, at Löfven enten kan udskrive nyvalg eller bede om at undersøge mulighederne for at danne en ny regering.

 • DBU er utilfreds med billetsystem til Rusland-kampen

  Tidligere i dag satte Uefa et par tusinde ekstra billetter til salg til den altafgørende kamp mod Rusland i Parken.

  De blev revet væk, men mange fans stod skuffede tilbage og var langt fra tilfredse med det europæiske forbunds billetsystem.

  Og den frustration forstår de godt hos Dansk Boldspil Union. Her skrev den kommercielle direktør, Ronnie Hansen, sådan her på Twitter inden salget overhovedet var startet:

  - UEFA har netop sat 2000 rest-billetter til salg til kampen mod Rusland! Spørg mig ikke, hvorfor det sker på denne måde - men skynd dig at få billetten.

  Det fik flere fans til tasterne med opgivende attituder. Og så lød et efterfølgende svar fra Ronnie Hansen på denne måde:

  - Jeg har solgt billetter i 15 år. Jeg kender de fleste billetsystem endog meget indgående. Jeg kan med stor kraft i stemmen sige, at det her system ikke er med vores gode vilje - og jeg er ked af, at tilhængere af vores landshold mødes af det her juks.

 • Skybrudsvarsel for Jylland og Fyn ophører - stadig risiko for skybrud over Sjælland og Bornholm

  Uvejret over Fyn og Jylland har tabt lidt af pusten, og der er derfor ikke længere varsel om skybrud, oplyser DMI.

  Der nåede dog at komme skybrud flere steder i Sønderjylland.

  For Sjælland og Bornholm er der fortsat risiko for skybrud og torden. For Sjælland gælder risikovarslet frem til i aften, mens det gælder frem til sidst på aftenen for Bornholm.

 • Sveriges statsminister tilbyder boligkompromis for at afværge mistillidsafstemning

  Den svenske statsminister Stefan Löfven forsøger nu i 11. time at redde sig selv og sin regering.

  Sagen handler om en politisk uenighed om fastsættelse af husleje i svenske lejeboliger.

  På en pressekonference siger den svenske statsminister, at parterne på området for boligudlejning skal forhandle for at finde en løsning på striden om fastsættelse af husleje.

  Det springende punkt har dog fra start været støtten fra Venstrepartiet, regeringens støtteparti.

  De har dog allerede været ude at kritisere forslaget.

  - Dette er useriøst og politisk teater for at forsinke processen. Tag ansvar for landet, skriver Vänstrepartiets leder Nooshi Dadgostar på Twitter.

 • Vikingeskibsmuseet i Roskilde har mistet 92 procent af gæsterne i forhold til et ikke-coronaramt år

  Selv om Vikingeskibsmuseet i Roskilde genåbnede for snart to måneder siden, mangler gæsterne stadig.

  Ifølge museumsdirektøren har man indtil videre i år mistet 92 procent af gæsterne i forhold til et almindeligt ikke-coronaramt år, skriver sn.dk. Og alene i den periode, hvor museet har været genåbnet, har man mistet 85 procent om ugen.

  Forklaringen lyder, at turisterne ikke kan komme til landet, og normalt er 75 procent af museets gæster udenlandske turister.

  - Vi har lavet analyser af vores besøgstal, siden museet åbnede i 1969, og det gennemgående mønster er, at når der sker noget i verden, som påvirker turismen i den ene eller anden retning, så følger vores besøgstal med, siger museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen til sn.dk.

 • De sidste EM-billetter til den vigtige skæbnekamp i morgen er revet væk

  Her i dag klokken 9 blev der sat 2.000 ekstra billetter til salg til Danmarks skæbnekamp mod Rusland i morgen.

  Og det blev revet væk på bare et kvarter, skriver TV2. Der blev blandt andet sat 700 billetter til salg til den officielle danske fanklub, men de er altså også udsolgt.

  De 2.000 betyder ikke, at der kommer flere tilskuere til kampen end planlagt. Det er russiske billetter, der er blevet returneret, og som danske fans altså får glæde af.

  Der kommer 25.000 tilskuere til kampen mod Rusland, som Danmark skal vinde for at gå videre i turneringen.

 • Tre unge mænd sigtes for uagtsom manddrab efter påkørsel af 21-årig i nat

  Tre unge mænd på hhv. 18 og 19 år sigtes for uagtsomt manddrab i forbindelse med påkørslen af en 21-årig mand i nat på Borups Allé i København.

  Det oplyser vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen til Ritzau.

  De tre fremstilles her til eftermiddag i grundlovsforhør.

  Manden, der blev ramt af bilen, blev dræbt på stedet.

 • Store demonstrationer i Brasilien: Kræver præsidenten stillet for en rigsret

  Tusindvis af demonstranter har været på gaden i Brasilien for at kritisere præsident Jair Bolsonaros coronapolitik.

  Mange af dem kræver, at præsident Bolsonaro træder tilbage eller bliver stillet for en rigsret.

  De brasilianske myndigheder har i dag meldt ud, at landet har rundet en trist coronamilepæl. Over en halv million coronasmittede brasilianere har mistet livet.

  Demonstranter har i år gentagne gange protesteret mod regeringens håndtering af coronapandemien.

  Nedenfor kan du se en video fra demonstrationerne:

 • DMI: Fronten svækkes en smule i løbet af dagen

  DMI oplyser nu, at fronten med uvejret svækkes en smule.

  Hjemmesiden er nede, men på Twitter skriver man, at fronten dog forventes at passere over hele landet, og at der kan vente tordenbyger efterfølgende.

 • Politiet gør status: Folkemødet var ganske fredeligt

  Bornholms Politi gør i sin døgnrapport status på Folkemødet, og her forlyder det, at det overordnet er forløbet fredeligt.

  Heller ikke et par varslede demonstrationer i går gav anledning til problemer.

  - Lørdag blev der afholdt et par demonstrationer i Allinge, men de forløb fredeligt. Alle Folkemøde-dagene er i det hele taget afviklet uden de store opgaver til politiet, skriver Bornholms Politi.

 • Efter nye smitteudbrud: Israel genindfører krav om mundbind i flere områder

  Nu skal mange israelere frem med mundbindet igen.

  Israel har nemlig genindført krav om mundbind i forskellige områder efter to nye udbrud med coronavirus. Det oplyser landets sundhedsministerium ifølge dpa.

  Det er kun fem dage siden, at Israel fjernede kravet om mundbind, fordi smitten var faldende.

  Men på en skole i byen Binyamina er 45 elever testet positive, ligesom der også er fundet flere tilfælde i et område mellem Tel Aviv og Jerusalem.

  Knap 57 procent af landets befolkning er færdigvaccineret ifølge Johns Hopkins University.

 • Den svenske regering indkalder til pressemøde efter mistillidstrussel

  Den svenske statsminister, Stefan Löfven, indkalder til pressemøde i dag klokken 11.

  Det oplyser regeringen på sin hjemmeside, skriver SVT.

  Pressemødet holder han sammen med Centerpartiets partileder, Annie Lööf.

  Mødet kommer efter dagen inden en mistillidsafstemning i den svenske Rigsdag, hvor det lader til at være flertal for at vælte regeringen.

 • Kina har nu givet over en milliard doser coronavaccine

  Over en milliard doser coronavaccine er nu givet i Kina.

  Milepælen blev nået i dag, oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Xinhua.

  Ifølge avisen South China Morning Post er der de seneste dage blevet givet over 20 millioner stik - om dagen. Alene siden 23. maj er det samlede antal vacciner fordoblet.

 • Kevin Magnussen starter langt tilbage i Indycar-debut

  Kevin Magnussen har 20 biler foran sig, når han søndag aften dansk tid debuterer i Indycar for holdet Arrow McLaren SP.

  Den 28-årige dansker sluttede således som nummer 21 af 25 biler i lørdagens kvalifikation på banen Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.

  - Jeg var ikke ret glad for min kvalifikation. Jeg satte det ikke ordentligt sammen. Jeg var for opsat på at gå ud og lave et mirakel, og det ødelagde mine omgange.

  - Men det er, hvad det er, siger Magnussen ifølge indycar.com og ser lidt mere positivt frem mod selve løbet:

  - Jeg synes stadig, det er en stor oplevelse. Det er et langt løb, og vi kan køre os op gennem feltet, hvis farten er der. Jeg tror, jeg kommer til at lære meget. Jeg ser frem til det.

  Løbet på Road America består af 55 omgange og er 355 kilometer langt.

  Magnussen vikarierer i Indycar for den svenske kører Felix Rosenqvist, som i sidste weekend kørte galt i et løb i Detroit og derfor ikke er klarmeldt til søndagens løb.

 • Endnu en smittet i Nuuk: Landslæge ikke bekymret

  Der blev lørdag fundet endnu en coronasmittet i Nuuk i Grønland.

  Landet lukkede for alle flyvninger til Nuuk i tirsdags, fordi der var fundet fem nye smittetilfælde i Nuuk.

  Landslæge Henrik L. Hansen oplyser til det grønlandske medie KNR, at to indlagte coronapatienter i Nuuk er i bedring og er flyttet fra intensiv- til coronaafsnittet.

  Samtidig mener han dog, at det nye tilfælde ikke giver anledning til yderligere bekymring. Det skyldes, at vedkommende er nærkontakt til et i forvejen kendt smittetilfælde.

  Luftrummet er indtil videre lukket til og med 22. juni.

 • Uvejret er på vej ind over Fyn og store dele af Jylland

  Det kraftige uvejr - eller den tiltrængte regn for nogle måske - er på vej ind over Fyn og store dele af Jylland, viser et billede fra DMI på Twitter.

  Der har allerede været flere tilfælde af skybrud, men DMI's hjemmeside er gået ned, og deres radarbilleder kan derfor ikke tilgås.

 • Armenierne skal til parlamentsvalg - valgstederne er åbne

  I dag skal de armenske vælgere til parlamentsvalg. Valgstederne åbnede klokken 8, lokal tid.

  Valget står i skyggen af sidste års krig mod nabolandet Aserbajdsjan og nuværende uroligheder i grænseområdet.

  Især de seneste måneder har aserbajdsjanske soldater passeret den internationalt anerkendte grænse under påskud af at ville korrigere grænsedragningen.

  Derfor kommer dagens valg til at være præget af negativitet, frygt, og hvem folket tror på kan beskytte dem, vurderer DR’s korrespondent Matilde Kimer.

  - Den ene del af armenierne er bange for, at den nuværende regering ikke kan beskytte dem og landets grænser. De vil hellere have nogle fra den gamle garde. Dem, man betragter som mere hårdkogte.

  - Den anden gruppe af armeniere vil hellere beholde den nuværende regering. De er bange for, at hvis de får den gamle garde tilbage, så får de også al den korruption og nepotisme tilbage, man har forsøgt at gøre op med, siger Matilde Kimer.

 • DMI's hjemmeside er gået ned - man arbejder på højtryk for at finde årsagen, lyder det

  Efter meldingen om de første skybrud i det sønderjyske til morgen er DMI's hjemmeside gået ned.

  Hvad årsagen til nedbruddet er, vides ikke, oplyser DMI's vagthavende til DR, men der arbejdes på højtryk for at løse problemet.

 • Polak bliver yngste EM-spiller i historien

  Da der var spillet 55 minutter af kampen mellem Spanien og Polen skrev Kacper Kozlowski sig ind i historiebøgerne ved EM.

  I en alder af bare 17 år og 246 dage blev han den yngste spiller nogensinde til at optræde ved et Europamesterskab, da han blev skiftet ind i kampen, der endte 1-1.

  Polakken, som til daglig spiller i hjemlandet for klubben Pogon Szczecin, tog rekorden fra en anden spiller ved dette EM. Engelske Jude Bellingham havde nemlig fået rekorden, da han lev skiftet ind i Englands første kamp ved dette EM. Han var 17 år og 349 dage på det tidspunkt.

 • Region Hovedstaden: Vaccinationscentrene er stegende hede, så husk vand

  Alle, der skal coronavaccineres i dag, bør tage en flaske vand med i tasken, for varmen gør ventetiden efter stikket hed.

  Sådan lyder opfordringen fra Region Hovedstaden på Twitter.

  - Vaccinationscentrene er stegende hede i disse dage, så husk at smide en flaske vand i tasken, inden du tager afsted. Husk også at spise noget - ellers risikerer du at blive utilpas, lyder det.

 • Regnen kommer: Skybrud registreret i Tønder og Store Jyndevad - 16.6 mm regn på 20 minutter

  Det er med at få lukket vinduer og døre i det jyske. Dagens første skybrud er nemlig blevet registreret i Tønder, mens også Store Jyndevad er ramt.

  Det oplyser DMI på Twitter.

  På bare en halv time faldt der således 15,6 mm regn i Tønder, mens der er i Store Jyndevad faldt endnu mere regn på endnu kortere tid - på 20 minutter kom der 16,6 mm regn.

  Ifølge DMI er der tale om skybrud, hvis der falder mere end 15 mm på 30. minutter.

  Der er varslet skybrud i Jylland og Fyn og risiko for kraftig regn og skybrud i resten af landet.

  Fra Sydjyllands Politi lyder det, at man skal være forsigtig i trafikken, når regnen vælter ned.

  - Vær opmærksom på vand på vejen og sæt hastigheden ned, skriver politiet.

  Har du billeder eller video af dagens skybrud, som vi må bringe, så send det gerne til 1212@dr.dk med sted og navn.

  Opdateret med skybrud i Store Jyndevad

 • For første gang i otte måneder har Tyskland under 1.000 coronasyge på intensiv

  For første gang i otte måneder er der under 1.000 coronasmittede indlagt på de tyske intensivafdelinger.

  Det skriver NTB.

  I alt er der 964 indlagt på intensiv med corona i Tyskland, heraf fire børn. Da pandemien var allerværst i landet, tilbage i april, var der over 5.000 patienter på intensiv.

  Det seneste døgn er der registreret 842 nye smittetilfælde og 16 dødsfald.

  I alt har Tyskland nu registreret 3,7 millioner smittede og 90.385 dødsfald.

 • Indien registrerer laveste smittestigning i næsten tre måneder

  Der er kommet mere ro på den buldrende coronapandemi i Indien.

  Det seneste døgn er der således blevet registreret 58.419 nye smittetilfælde med coronavirus og 1.576 nye dødsfald, viser de nyeste tal ifølge Ritzau.

  Og selv om det selvfølgelig fortsat er et stort antal smittede og døde, er der langt under, hvad landet tidligere har været ramt af, og det er den laveste daglige smittestigning i landet i næsten tre måneder.

  I begyndelsen af maj blev der registreret over 400.000 smittede om dagen.

 • Israel efter valg af ny præsident i Iran: 'Han er den mest ekstremistiske præsident, landet har haft'

  Israel udtrykker dyb bekymring efter valget i Iran, hvor Ebrahim Raisi løb med sejren.

  Ifølge en talsmand for Israels udenrigsministerium, Lior Haiat, er Raisi den mest ekstremistiske præsident, landet har haft.

  Det skriver BBC.

  I et tweet lyder det fra Lior Haiat, at Raisi er "en ekstremistisk figur, der har svoret, at han hurtigt vil udvikle det militære atomprogram" i landet, og at det internationale samfund derfor bør være dybt bekymret.

  Raisi bliver indsat til august. Han er kendt som en ultra-konservativ dommer, og han er i øvrigt personligt under sanktioner fra USA.

 • To voldsomme trafikuheld i København i nat: En mister livet, mens mand på elløbehjul er kvæstet

  Der har været to alvorlige trafikuheld i København i nat, skriver Ritzau.

  I det ene uheld mistede en 21-årig mand livet, da blev kørt ned af en bil på Borups Allé.

  Ifølge vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup bevægede den 21-årige sig ud på vejen, men det er samtidig ved at blive undersøgt, om der var for høj fart involveret.

  I det andet uheld er en 25-årig fører af et elløbehjul på Rigshospitalet med alvorlige hovedskader, efter at han stødte sammen med en cyklist på Christmas Møllers Plads. Ifølge politiet er der formentlig tale om et uheld.

 • DMI varsler torden og skybrud - den massive varme synger på sidste vers

  DMI har udsendt et varsel om skybrud for Jylland og Fyn, der gælder her fra klokken 8 og frem til klokken 15.

  - Vær opmærksom på, at vand kan samles i lavtliggende områder for eksempel kældre, vejbaner og viadukter. Luk vinduer og døre. Tilpas kørselshastigheden til sigtbarhedsforholdene, lyder det i varslet.

  Men solglade folk øst for Storebælt kan heller ikke vide sig sikre, da DMI her har varslet, at der er risiko for kraftig regn og skybrud helt fra morgenstunden og frem til i aften.

  For dem, der lider i varmen, er der dog godt nyt.

  - Den massive varme begynder at synge på sidst vers, når en koldfront i løbet af søndag bevæger sig ind over Danmark fra sydvest. Denne kamp mellem 'kulde' og varme kommer ikke til at gå stille for sig, således ventes både torden og masser af regn, i takt med at fronten bevæger sig henover landet, skriver DMI.

 • 35-årig mand kører ind i cykelløb i USA og kvæster otte deltagere

  En 35-årig mand lod tilsyneladende sin vejvrede få frit løb, da han lørdag morgen kørte sin pickup-truck midt ind i gruppe cyklister, som deltog i et løb i bjergbyen Show Low nord for Phoenix, Arizona i USA. Seks kvæstede cyklister blev bragt på hospitalet i kritisk tilstand, mens to andre sårede løbsdeltagere var i stand til selv at indfinde sig til behandling for mindre skader.

  Efterfølgende jagtede politiet manden og skød ham. Han blev efterfølgende også indlagt i kritisk, men stabil tilstand.

  - Vi kender ikke hans motivation. Vi ved, at han flygtede fra stedet, siger Grace Payne, kommunal talsmand, til nyhedsbureauet AP.

 • Dykkere reddede livløs mand op af havnebassin

  En mand i 40'erne blev tidligere i aften reddet op fra et havnebassin ved Nyborg af to fritidsdykkere. Det skriver Fyens Stiftstidende.

  Den livløse mand blev fundet i den tidligere Knudshoved færgehavn lidt uden for Nyborg.

  De to dykkere fik den livløse mand op af vandet, mens et tredje vidne slog alarm. Den hurtige reaktion kan få afgørende betydning for manden.

  - Det er virkelig sublimt arbejde, og det har gjort, at der i hvert fald er en teoretisk mulighed for, at manden overlever, siger Peter Bisgaard, der er indsatsleder ved Fyns Politi, ifølge Fyens Stiftstidende.

  Manden måtte genoplives på stedet og blev siden kørt til Odense Universitetshospital, men hans tilstand er ifølge politiet stadig kritisk.

Mere fra dr.dk