Seneste nyt
26. jun kl. 20:12

Manden bag det grønlandske flag er død

Thue Christiansen, der skabte det grønlandske flag, Erfalasorput, er død. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

Skaberen af det grønlandske flag, Thue Christiansen, er død. Han er sovet ind i sit hjem i Hals efter længere tids sygdom. Det oplyser familien ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.

Thue Christiansen vil blive mindet i Hou Kirke onsdag den 29. juni, og han vil blive bisat på et senere tidspunkt i Nuuk.

Det grønlandske flag blev indført på den grønlandske nationaldag den 21. juni 1985. Forinden var der både en konkurrence og en lang debat om, hvilket flag man skulle bruge.

Flaget kaldes Erfalasorput, hvilket betyder 'Vores Flag'.

Thue Christiansen har forklaret, at den hvide stribe symboliserer gletscherne og iskappen, som dækker omkring 80 procent af Grønland, den røde stribe symboliserer havet, den røde halvcirkel er solen, og den hvide halvcirkel er isbjergene og pakisen. Flaget er rødt og hvidt for at vise forbindelsen til Danmark.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:56

  Joe Biden underskriver den største klimalov i amerikansk historie

  USA's præsident, Joe Biden, kalder planen den hidtil mest betydningsfulde i bekæmpelsen af klimaforandringer i USA's historie. Den blev stemt igennem i Senatet for lidt over en uge side, men er først blevet officielt med Bidens signatur. (Foto: Jim Lo Scalzo © Ritzau Scanpix)

  USA's præsident, Joe Biden, har i dag underskrevet, hvad der anses som den største klimalov i amerikansk historie.

  For lidt over en uge siden blev lovforslaget stemt igennem i Senatet med akurat én stemme - vicepræsident Kamala Harris'.

  Den samlede værdi af planen er 430 milliarder dollar (3.141 milliarder danske kroner), hvoraf de 369 milliarder dollar (2.689 millarder danske kroner) er øremærket klimaomstilling, mens der også er sat penge af til sundhedsinitiativer, skriver Reuters.

  Lovgivningen skal afsættes til at bekæmpe klimaforandringer, og så indføres der et prisloft på mange amerikaneres udgifter til medicin. Således vil amerikanere på sundhedsforsikringen Medicare maksimalt skulle punge 2.000 dollar ud til medicin om året.

 2. I går kl. 23:38

  Tysker vinder sensationelt EM-guld på milimeter-afgørelse

  Hele tre atleter sluttede 100 meter-finalen inden for to hundrededele af det samme sekund.

  Derfor var det et voldsomt jubelbrøl, der brød løs til EM i Tyskland, da TV-billederne fandt frem til, at tyske Gina Lückenkemper var sølle fem tusindedele af et sekund hurtigere end schweiziske Mujinga Kambundji.

  Ser man på afgørelsen en gang til, kan man se, hvordan tyskeren kaster sig afsted kort før mål, vælter ind over stregen og slår sig til blods.

  En medalje tilkæmpet med blod, sved og tårer i bogstaveliste forstand.

  Du kan se den vanvittige 100 meter finale i videoen ovenfor.

 3. I går kl. 22:56

  FC København tager flot skalp på vejen til Champions League med sejr over de tyrkiske mestre

  Viktor Claesson (yderst til højre) bragte FCK foran med 1-0. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Der var underholdning for alle pengene i et propfyldt Parken, da FC København sendte de tyrkiske mestre fra Trabzonspor hjem med et nederlag på 2-1 i bagagen.

  Et vigtig sejr for de danske mestre, der nu er tæt på det forjættede land: Champions League-gruppespillet.

  Sejren blev bygget på en god start for københavnerne, der kom foran efter ni minutters spil. Svenske Viktor Claesson sendte et indlæg fra Rasmus Falk i kassen.

  En lige så god start fik FC København på anden halvleg, da Lukas Lerager prikkede et hovedstød fra Denis Vavro det sidste stykke over målstregen. 2-0 til FCK efter 48 minutter.

  Trabzonspor fik dog sat skår i den danske glæde med 11 minutter igen, da Anastasios Bakasetas, med et afrettet skud, scorede til slutresultatet 2-1.

  Hvis FC København undgår et nederlag i returkampen i Tyrkiet i næste uge, er holdet kvalificeret til Champions League.

 4. I går kl. 22:37

  OL-mester tager EM-guld på 100 meter

  Lamont Marcell Jacobs er ved at udvikle sig til kongen af 100 meteren. (Foto: Andrej Isakovic © Ritzau Scanpix)

  Lamont Marcell Jacobs er Europas hurtigste mand.

  Det kunne italieneren allerede kalde sig efter sin OL-triumf sidste år, men tirsdag aften cementerede han den status, da han vandt 100-meterfinalen ved EM i atletik i München.

  Jacobs krydsede målstregen i tiden 9,95 sekunder og tangerede dermed mesterskabsrekorden ved EM, som britiske Zharnel Hughes satte i 2018.

  Netop Hughes blev nummer to i EM-finalen og tog sølv med tiden 9,99 sekunder. En anden brite Jeremiah Azu endte med bronze.

  Det er Lamont Marcell Jacobs' første EM-guldmedalje på 100 meter.

  /ritzau/

 5. I går kl. 22:33

  Vandstanden i Gardasøen er den laveste i 15 år

  • Folk går på stenede områder, som er kommet til syne ved Sirmione-halvøen ved Gardasøens sydlige kyst (Foto: Miguel Medina © Ritzau Scanpix)
  • Vandet har trukket sig tilbage, og stenede områder kommer til syne ved Gardasøens bredder. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  • Problemet er større end blot det, som Italien oplever. Store dele af Europa mangler regn, og mange steder har oplevet meget høje temperaturer i løbet af sommeren. (Foto: FLAVIO LO SCALZO © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Den tørke, som har ramt store dele af Europa, kan i den grad ses ved Italiens største sø, Gardasøen.

  Vandstanden er faldet til det laveste niveau i 15 år, således at store, stenede områder ved søens sydlige kyst er kommet til syne.

  Gianluca Ginepro, som er leder af selskabet Garda Unico, der står for at markedsføre søen, forklarer, at vandstanden er væsentligt lavere end normalt på denne tid af året.

  - Det er en situation, som det er værd at holde øje. Men når man ser på det i forhold til at anvende søen - for eksempel i forhold til at windsurfe og sejle - er der ikke nogen problemer, siger Ginepro til AFP.

 6. I går kl. 22:17

  Ukraine: Russiske hackere brugte timer på at hacke atomagentur

  I løbet af et tre timer langt angreb har russiske hackere forsøgt at oversvømme Ukraines atomagenturs hjemmeside med millioner af simulerede besøg.

  Det oplyser agenturet Energoatom ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Den russiske gruppe "People's Cyber Army" udførte et cyberangreb ved hjælp af syv millioner botbrugere, som simulerede millioner af besøg på vores hovedside, skriver agenturet i en erklæring.

  Angrebet skal dog ikke have forvoldt større problemer, lyder det.

  Det påståede hackerangreb finder sted, efter at der i løbet af de seneste dage har været meldinger om bombardementer ved det ukrainske atomkraftværk Zaporizjzja.

  FN's generalsekretær, António Guterres, har besluttet at rejse til Ukraine for at mødes med både Ukraines og Tyrkiets præsident.

  Et af temaerne bliver angiveligt situationen omkring Zaporizjzja, der blev overtaget af Rusland kort efter invasionens begyndelse i slutningen af februar.

 7. I går kl. 21:50

  En meget ung Jakob Ellemann-Jensen har portrætteret sin far: I morgen sættes tegningerne til salg

  • Billedet her er også blandt Uffe Ellemann-Jensens ejendele. Kirkens Korshær oplyser, at tegningen kommer til at koste 500 kroner. (Foto: Kirkens Korshær)
  • Det andet af to billeder, som i morgen sættes til salg i Kirkens Korshærs butik i Hillerød. (Foto: Kirkens Korshær)
  1 / 2

  Hvis Jakob Ellemann-Jensen (V) ikke skulle gå i sin fars fodspor, så kunne det være, han i stedet skulle være blevet kunstner.

  I en ung alder sprang han ud som portræt-tegner og lavede i hvert fald to fine tegninger af sine far, Uffe Ellemann-Jensen, der nu bliver sat til salg i en Kirkens Korshær-butik i Hillerød.

  Efter Uffe Ellemann-Jensens død i juni i år har familien efter en oprydning på loftet doneret en lang række af hans ting, og de bliver sat til salg i morgen klokken 10 i butikken.

  Og udover en masse bøger med hilsner og Uffe Ellemann-Jensens ekslibris, så er de to tegninger altså også blandt alt habengutet.

  - De er umulige at prissætte, så dem har vi sat til en startpris på 500 kroner, og så løber dem med det højeste bud med sejren i næste uge. Vi har naturligvis fået lov af Jakob til at sælge dem, siger butiksleder Lene Helbrønd til Ritzau.

 8. I går kl. 21:24

  Støjberg foreslår ni ugers ekstra barsel finansieret gennem udviklingsbistanden

  Inger Støjberg, der står i spidsen for det nystiftede Danmarksdemokraterne, kommer nu med et forslag om barsel.

  Hun foreslår, at alle familier skal tildeles ni ugers ekstra barsel til fri fordeling mellem forældrene oveni de øremærkede, skriver Berlingske.

  Dermed vil hun omgå det EU-direktiv, der pålægger alle EU-lande at sikre minimum ni ugers øremærket barsel til begge forældre.

  De ni ugers ekstra barsel vil Inger Støjberg finansiere én til én gennem den danske udviklingsbistand.

  - Vi ønsker at give de ni ugers barsel tilbage til de danske familier, som EU stjal fra dem. Ingen er bedre til at tilrettelægge dagligdagen end familierne selv, siger Inger Støjberg til avisen.

 9. I går kl. 21:06

  Filminstruktør Wolfgang Petersen, der stod bag 'Das Boot', er død

  Arkivfoto. Instruktøren bag filmen 'Das Boot', Wolfgang Petersen, er død. Han blev 81 år gammel. (Foto: Felix H'rhager)

  Blandt Wolfgang Petersens mest kendte film er nok 'Das Boot' fra 1981, og den Oscar-nominerede film satte for alvor også gang i den tyske filminstruktørs karriere i Hollywood.

  Vi kommer dog ikke til at se mere til Wolfgang Petersen, som her til aften er død. Det oplyser hans assistent til nyhedsbureauet dpa.

  Han blev 81 år.

  Udover storfilmen 'Das Boot' har Petersen også stået bag actionfilmene 'Air Force One' og 'Troja' samt blandt andet 'The Perfect Storm'.

 10. I går kl. 21:04

  Helena Bach svømmer sig i EM-finalen med pragtpræstation

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach smadrede konkurrencen i dagens 200 meter butterfly semifinale ved EM i Rom.

  Danskeren svømmede ind i en tid på 2 minutter og 8,48 sekunder, som var næsten et sekund hurtigere end italienske Ilaria Cusinato på andenpladsen.

  Med den danske pragtpræstation kan Helena Rosendahl Bach se frem mod finalen i morgen, hvor hun ud af alle finalisterne har præsteret den hurtigste tid i de indledende runder.

  Du kan se danskerens sidste bane i videoen ovenfor.

 11. I går kl. 20:50

  Mexico beder udenlandske selskaber om hjælp til at redde indespærrede minearbejdere

  Redningsmandskab forsøger at pumpe vand ud af minen. (Foto: DANIEL BECERRIL © Ritzau Scanpix)

  Mexico beder nu et tysk og et amerikansk selskab om hjælp til at redde de 10 minearbejdere, som siden 3. august har været indespærret i en kulmine.

  Ifølge myndighederne i delstaten Coahuila brød minearbejderne gennem en væg i minen, der lukkede store mængder vand ind og ledte til kollapset.

  Redningsmandskab har blandt andet forsøgt at få pumpet så meget vand ud af minen, at man kan sende et redningsbold ind.

  Nu håber det mexicanske udenrigsministerium, at de to udenlandske selskaber kan give råd og vejledning om, hvad der nu skal gøres for at redde de 10 indespærrede.

  Det fremgår ikke umiddelbart, hvilke to selskaber der er tale om, skriver nyhedsbureauet Reuters.

 12. I går kl. 20:31

  FN-chef rejser til Ukraine for at tale om atomkraftværk

  Efter mødet i Lviv rejser Guterres videre til Odesa. Derefter går turen til Istanbul, hvor der er etableret et fælles center for koordineringen af eksporten af korn fra Ukraine. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  FN's generalsekretær, António Guterres, rejser i denne uge til byen Lviv i Ukraine for at mødes med både Ukraines og Tyrkiets præsident.

  FN's talsmand Stephane Dujarri siger, at et af temaerne på mødet mellem Guterres og Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, bliver situationen ved atomkraftværket Zaporizjzja.

  Den ukrainske og russiske regering er kommet med gensidige beskyldninger om bombardementer ved atomkraftværket, som blev overtaget af Rusland kort efter invasionens begyndelse 24. februar.

  Ukrainske teknikere driver dog forsat værket. FN's atomenergiagentur (IAEA) har for nylig bedt om omgående adgang, og Rusland udtalte i går, at man vil gøre "alt", hvad der er "påkrævet", for at IAEA kan få adgang.

 13. I går kl. 20:14

  Nordjysk DF'er trækker sig som folketingskandidat

  Morten Marinus' navn kommer alligevel ikke til at stå blandt Dansk Folkepartis nordjyske navne af folketingskandidater.

  Han har nemlig trukket sig som folketingskandidat, men fortsætter som det ser ud nu stadig som medlem af DF, fortæller han til Nordjyske.

  Morten Marinus repræsenterede Dansk Folkeparti i Nordjylland på Christiansborg fra 2011 til 2019 og vil ikke forklare, hvorfor han trækker sig som kandidat.

  44-årige Morten Marinus, som var opstillet i Aalborg Øst-kredsen, er den seneste i rækken af folketingskandidater i DF i Nordjylland, der trækker sig.

  Senest skete det i sidste uge, da et andet tidligere folketingsmedlem, Thisted-kredsens kandidat Ib Poulsen, trak sig “af personlige grunde”.

  Arkivfoto. Det tidligere folketingsmedlem Morten Marinus (DF) vil alligevel ikke være at finde blandt partiets nordjyske kandidater ved det kommende folketingsvalg. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix Denmark)
 14. I går kl. 19:46

  Fodboldakademier hiver Viborg i sportsdomstol

  Ibrahim Said har i denne sæson scoret et mål og lavet to assists. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Den Internationale Sportsdomstol (CAS) skal i starten af september behandle en sag, hvor Viborg FF er indblandet.

  Det er to nigerianske fodboldakademier Dante Football Academy og Dabo Babes Academy FC, som er Viborgs modpart i sagen.

  Over for B.T. oplyser superligaklubben, at det drejer sig om et krav om penge i form af træningskompensation for Ibrahim Said, som kom til Viborg i oktober 2020.

  Det mener Viborg ikke, at de to fodboldakademier kan gøre krav på. Derfor er sagen altså nu endt i CAS.

  Ibrahim Said kom til Viborg fra Dabo Babes Academy FC. Siden har den 20-årige nigerianske kantspiller optrådt 33 gange for Viborgs førstehold. I dem er det blevet til tre mål og fire assister.

  CAS afholder en høring mellem Viborg og de to fodboldakademier 7. september.

  /ritzau/

 15. I går kl. 19:42

  Kvinde druknet ved badeanstalt i Aarhus

  En kvinde er her til aften fundet druknet ved en badeanstalt i Aarhus.

  Det oplyser Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

  Politiet modtog en melding klokken 18.11 om, at der skulle være sket en ulykke ved Den Permanente i Aarhus.

  På Twitter skriver Østjyllands Politi, at der er tale om en cirka 70-årige kvinde.

  Da politi og redningsmandskab kom frem, var en bevidstløs kvinde blevet hevet op af vandet.

  - Redningmandskabet forsøgte at genoplive kvinden, men hun blev erklæret død, efter det ikke lykkedes at få liv i hende, fortæller vagtchefen hos Østjyllands Politi til avisen.

  Vagtchefen oplyser, at politiet arbejder ud fra, at der sket en ulykke.

  Screendump fra Twitter.
 16. I går kl. 19:25

  Familie købte kufferter på auktion i New Zealand og fandt ligdele i dem

  En familie i New Zealand fik sig noget af en ubehagelig oplevelse, da de åbnede de kufferter, de havde købt på en auktion.

  Angiveligt åbnede familien først kufferterne, da de var hjemme i Auckland, og i dem lå flere ligdele, skiver BBC.

  Kufferterne blev købt på en auktion på et lagerhotel, og familien menes at have købt en trailer fyldt med en række forskellige genstande - og her var kufferterne altså iblandt.

  På den slags auktioner er det normal praksis, at efterladte genstande bortauktioneres, hvis regningerne for et lagerrum ikke er blevet betalt.

  Politiet i New Zealand har efter fundene indledt en drabsefterforskning. Den ledende efterforsker hos politiet oplyser, at politiet ikke tror, at familien er involveret i det eller de formodede drab.

 17. I går kl. 18:59

  Mads Mikkelsen hylder Johnny Depp og udelukker ikke, han kan spille Grindelwald igen i Harry Potter-franchise

  Mads Mikkelsen modtog en ærespris for sit enestående bidrag til filmkunsten på Sarajevo Film Festival. I et interview på festivalen udelukker han ikke, at Johnny Depp kunne vende tilbage til rollen som Gellert Grindelwald. (Foto: FEHIM DEMIR © Ritzau Scanpix)

  Retssagen mellem skuespiller Johnny Depp og ekskonen Amber Heard kostede ham rollen som Gellert Grindelwald i den seneste film i Harry Potter-franchisen, 'Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder'.

  Som den tredje skuespiller til at spille den berygtede troldmænd, kom Mads Mikkelsen ind på det store filmlærred og overtog rollen.

  Og den danske skuespiller hylder i et interview på Sarajevo Film Festival sin amerikanske forgænger og udelukker ikke, at Depp kan vende tilbage til rollen som Grindelwald.

  - Jeg er stor fan af Johnny. Jeg synes, han er en fantastisk skuespiller. Jeg synes, han gjorde et fantastisk stykke arbejde, fortæller Mikkelsen ifølge Deadline.

  - Han vandt retssagen, så lad os se, om han kommer tilbage. Det gør han måske.

  Mads Mikkelsen har på filmfestivalen modtaget en ærespris, et æres-hjerte for at være helt nøjagtig, for sit enestående bidrag til filmkunsten.

 18. I går kl. 18:47

  Sarah Mahfoud møder boksestjerne i VM-brag i september

  Sarah Mahfoud kan blive indehaver af fire VM-bælter. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Sarah Mahfoud skal i slutningen af september bokse sin hidtil største kamp i karrieren mod Amanda Serrano. Det skriver boksepromoteren Bettina Palle i en pressemeddelelse.

  Kampen, hvor der vil være fire VM-bælter på spil, finder sted i Manchester 24. september.

  Sarah Mahfoud går ind til kampen som forsvarende verdensmester i fjervægt i forbundet IBF, mens Serrano er indehaver af VM-titlerne i forbundene WBC, WBO og IBO.

  - Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at lande denne fantastiske VM-kamp, siger promotor Bettina Palle i pressemeddelelsen.

  - Det er den kamp, som Sarah Mahfoud selv allerhelst vil have. Hun ønsker at møde de stærkeste i verden, og der findes ikke en stærkere modstander end Amanda Serrano.

  32-årig Sarah Mahfoud har bokset 11 professionelle kampe i karrieren og aldrig tabt.

  Amanda Serrano har i alt 45 professionelle kampe på cv'et. 42 af dem er blevet vundet.

  /ritzau/

 19. I går kl. 18:43

  Analytiker om eksplosioner på Krim: Ukraine har skiftet til en mere offensiv strategi

  Røg kan ses stige op efter eksplosioner på Krim-halvøen i dag. (Foto: STRINGER)

  Den ukrainske halvø Krim, som Rusland annekterede i 2014, blev i dag ramt af flere, nye eksplosioner. Blandt andet skulle et ammunitionsdepot være ramt, siger den russiske guvernør i området.

  Militæranalytiker på Forsvarsakademiet Anders Puck Nielsen mener, at det er et klart udtryk for, at Ukraine har skiftet til mere offensiv strategi:

  - Ja, ukrainerne har fået en kapacitet, de ikke havde før, og de er i offensiven for øjeblikket. Og så er der jo også et mønster i de her angreb, der peger i retning af, at de har fået nogle våben, der kan række længere. Rigtigt meget tyder på, at det her er missilangreb.

  To personer er kommet til skade i eksplosionerne, og omkring 2.000 mennesker er blevet evakueret fra en nærliggende landsby, oplyser guvernøren.

  For en uge siden var der en hel serie af eksplosioner på en luftbase på Krim, hvor adskillige russiske kampfly blev ødelagt.

  - Det, der er spændende nu, er at se, om ukrainerne kan foretage angreb langt om i det russiske bagland, for så kan de jo virkeligt ramme russernes logistik, og det vil betyde, at om et par uger så kommer russerne til at mangle ammunition og brændstof oppe omkring frontlinjen, siger Anders Puck Nielsen.

 20. I går kl. 17:40

  Dideriksen og Leth vinder EM-bronze i banecykling

  Julie Leth og Amalie Dideriksen (arkivfoto). (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Cykelrytterne Julie Leth og Amalie Dideriksen leverede noget af en slutspurt i parløbet ved europamesterskabet i banecykling.

  På de to sidste spurter tog de akkurat nok point til at gå fra femtepladsen til tredjepladsen og bronzemedaljen.

  Danskerne lå ellers midt i feltet gennem det meste af løbet. Men med 15 point på de to sidste spurter kravlede Leth og Dideriksen over Storbritanien, som røg ud af medaljerækkerne.

  Italien tog guldet, mens Frankrig snuppede sølvet.

  Amalie Dideriksen og Julie Leth vandt sølv i samme disciplin ved OL i Tokyo sidste år.

 21. I går kl. 17:32

  Tysk mand idømt livstid for fodgænger-påkørsel, der dræbte seks

  En tysk mand er blevet idømt livstid for at køre sin bil ind i en menneskemængde i den tyske by Trier for halvandet år siden.

  Det skriver AFP.

  Seks mennesker, heriblandt et spædbarn, mistede livet.

  Påkørslen fandt sted i december 2020, mens folk foretog deres juleindkøb.

  En regional domstol i Trier vurderer, at den 52-årige mand har "en særlig alvorlig grad af skyld" for det dødelige angreb, skriver Ritzau.

  Domstolen vil placere ham på et psykiatrisk hospital med høj sikkerhed.

 22. I går kl. 17:24

  Ung hollænder vinder 1. etape af PostNord Danmark Rundt

  Olav Kooij sprintede sig til sejren foran Jasper Phillipsen i Køge. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Årets cykelsæson har været et stort triumftog for Team Jumbo-Visma, og det fortsatte tirsdag under PostNord Danmark Rundt.

  Den unge hollandske sprinter Olav Kooij snuppede nemlig etapesejren og løbets blå førertrøje i massespurten på 1. etape.

  Feltet kom samlet til mål i Køge, hvor mange havde Alpecins Jasper Philipsen, der vandt årets Tour de France-etape på Champs-Élysées, som favorit.

  Men den kun 20-årige Olav Kooij sprintede akkurat forbi Philipsen.

  Danske Sebastian Nielsen blev nummer tre på etapen. En imponerende bedrift i lyst af, at han sad i udbrud hele dagen.

 23. I går kl. 17:00

  Mette Frederiksen vil ikke forholde sig til De Radikales ultimatum

  Hvornår bliver der udskrevet folketingsvalg?

  Det spørgsmål bruger de fleste medier og politisk interesserede en rum tid at spekulere over i disse tider.

  Står det til De Radikale, så skal statsminister Mette Frederiksen (S) senest udskrive valg ved Folketingets åbning, der er den 4. oktober. Ellers vælter partiet regeringen.

  Radikales ultimatum var dog ikke noget, statsministeren ville svare konkret på under partiets sommergruppemøde i Odense.

  - Jeg kommenterer ikke, hvad De Radikale har sagt, men det (valget, red.) skal udskrives (afholdes, red.) inden for et lille år - det vil sige inden grundlovsdag næste år, siger Mette Frederiksen, efter hun gentagne gange bliver spurgt ind til De Radikales melding.

  Hun siger dog, at hun "selvfølgelig" lytter til, hvad partierne i Folketinget siger.

  - Jeg tager alt, hvad andre i Folketinget siger, alvorligt. Det gælder i særdeleshed vores parlamentariske grundlag, siger hun og undlader igen at gå yderligere ind i en diskussion om emnet.

 24. I går kl. 16:39

  Socialdemokratiet fremhævede fem hovedudfordringersommergruppemødet

  Statsminister Mette Frederiksen (S) siger ved Socialdemokratiets sommergruppemøde i Odense, at der er fem hovedudfordringer i det danske samfund. Det er inflation, velfærdssamfundet, udlændingepolitik, by og land samt klima. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Socialdemokratiet har her til eftermiddag afholdt sit sommergruppemøde.

  Her fremhævede formand og statsminister Mette Frederiksen (S) fem hovedudfordringer i det danske samfund, som partiet vil sætte ind mod.

  Det er inflation, velfærdssamfundet, udlændingepolitik, by og land samt klima.

  Den første udfordring handler om de stigende priser, der gør ondt på pengepungen.

  - Inflationen er djævelsk, og den kan ødelægge familiers økonomi, og derfor vil vi gøre, hvad vi kan fra regeringens side for at sikre, at vi hjælper dem, der har behov, siger hun og fremhæver blandt andet dem, der bor til leje.

  Konkret forslår partiet også, at der laves et loft over stigende huslejepriser, der ventes at ramme titusindvis af danskere.

  Klimaet bliver også fremhævet, for som statsministeren formulerede det, "klimaforandringerne er ikke længere en fremtidig problemstilling, de er her."

 25. I går kl. 16:23

  Søger 2.000 testpersoner til nyt digitalt rejsekort - og der er 40 procent rabat på rejser

  Hvis du rejser med kollektiv trafik i Nordjylland og har lyst til at teste et nyt digitalt rejsekort, så er det nu, du skal slå til.

  Rejsekort & Rejseplan A/S og Nordjyllands Trafikselskab søger nemlig 2.000 testpersoner - og som tak for hjælpen får man 40 procent rabat på rejserne, skriver TV2 Nord.

  Det digitale rejsekort på mobilen skal være et alternativ til det fysiske rejsekort.

  - Det er vigtigt, at vi får afdækket, om en fuld digital løsning er i stand til at håndtere de behov og problemstillinger, vi har erfaringer med i dag i regi af Rejsekort-systemet, siger administrerende direktør for Rejsekort & Rejseplan A/S Kasper A. Schmidt.

  Man kan tilmelde sig her.

 26. I går kl. 16:10

  Jill Biden testet positiv for corona

  USA's førstedame, Jill Biden, er blevet testet positiv for coronavirus. (Foto: Mandel NGAN © Ritzau Scanpix)

  For knap en måned siden var det den amerikanske præsident, Joe Biden, der fik covid-19, og nu er det så hans kone, førstedame Jill Biden, der er blevet smittet.

  Ifølge Reuters har hun milde symptomer.

  Nyhedsbureautet oplyser, at 71-årige Jill Biden vil blive i parrets private bolig i South Carolina og først vende tilbage til Washington D.C, når der foreligger to negative coronatest.

  Ligesom sin mand bliver førstedamen også behandlet med Paxlovid, den nye tabletbehandling af covid-19, under sit sygdomsforløb, så der vil være en lille risiko for, at der kan komme en såkaldt "rebound" positiv test.

  Herhjemme gør myndighederne sig også klar til at bruge tabletbehandlingen. Sammen med en coronavaccine og test på plejehjem bliver Paxlovid et vigtigt ekstra skjold mod alvorlig covid-19 sygdom i efteråret og vinteren, skriver Sundhedsministeriet.

 27. I går kl. 15:50

  Apple vil have sine medarbejdere tilbage på kontoret

  Under coronapandemien blev det en fast del af hverdagen at hive den bærbare computer op af tasken og sætte sig til rette ved hjemmekontoret.

  I flere virksomheder er fleksibiliteten mellem arbejds- og hjemmekontoret fortsat, men hos tech-giganten Apple skal medarbejderne så småt fysisk vende fast tilbage til arbejdspladsen.

  De skal i hvert fald være dér mindst tre dage om ugen, skriver Financial Times.

  - Nye rammer vil styrke vores evne til at arbejde fleksibelt, samtidig med at vi bevarer det personlige samarbejde, der er så afgørende for vores kultur, siger administrerende direktør Tim Cook i et internt memo, som avisen har set.

  Hos Google forsøger de sig med samme initiativ. Virksomheden kræver ligeledes, at de ansatte arbejder på kontoret tre dage om ugen.

 28. I går kl. 15:31

  Kenyas oppositionsleder anerkender ikke valgresultat

  Oppositionsleder Raila Odinga vil afsøge alle juridiske muligheder for at annullere resultat af præsidentvalg. (Foto: THOMAS MUKOYA © Ritzau Scanpix)

  William Ruto blev i går udråbt som vinder af det kenyanske præsidentvalg, men det resultat anerkender oppositionsleder Railda Odinga ikke.

  Han vil gå rettens vej for at få gårsdagens resultat annulleret.

  Raila Odinga understreger, at han vil afsøge alle "juridiske muligheder" for at få omstødt resultatet, skriver Reuters.

  Det er dog ikke kun Odinga, som er skeptisk omkring valgresultatet. Flere medlemmer af valgkommissionen afviste også resultatet.

  Raila Odinga har - selv om han affejer resultatet - opfordret borgerne i Kenya til at opretholde ro og orden og ikke tage loven i deres egne hænder.

 29. I går kl. 15:09

  Trafik glider igen nær Nyborg efter væltet grisetransport

  Efter adskillige timers arbejde er strækningen nær Nyborg igen farbar, oplyser Fyns Politi på Twitter.

  Tidligere i dag væltede en grisetransport i en rundkørsel, hvilket både skabte trafikale problemer.

  Uheldet skete, da lastbilen lastet med omkring 700 smågrise væltede i rundkørslen mellem Hjulbyvej og Bøjdenvej.

  Det skete omkring klokken 07.45, og bilister blev fra da af opfordret til at finde alternative ruter. Der var ikke andre køretøjer involveret i uheldet, og der er ingen meldinger om personskade.

 30. I går kl. 15:04

  Regeringens forslag om huslejeloft er 'en tiltrængt gave til nogle lejere', siger ekspert

  Regeringen vil sætte et loft over, hvor meget huslejen må stige.

  Det bliver en tiltrængt gave til nogle lejere, hvis regeringens forslag bliver til noget. Men for andre vil det være et lidt overflødigt bidrag til en allerede velpolstret økonomi.

  Det siger Curt Liliegreen, der er direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

  - Det er en meget blandet skare. En del af dem, der bor der, vil være personer med en nogenlunde økonomi, fordi vi taler om relativt dyre lejligheder i landets største byer. Men det kan også være en yngre person, som har lejet en lillebitte lejlighed på 30 kvadratmeter, som har svært ved at klare økonomien.

  - Der er ingen tvivl om, at det her også vil tilgodese nogle folk med højere indkomst, som også har et vist råderum i økonomien, siger Curt Liliegreen.

 31. I går kl. 14:58

  Efter sigtelse for terrorforsøg: Mere terrorsikring på vej i Aarhus

  Der er mere terrorsikring på vej i Aarhus.

  Sådan lyder meldingen fra kommunen, efter at en 33 årig mand er sigtet for terrorforsøg ved at køre en bil mod en menneskemængde på en central gågade i byen.

  Aarhus Kommune satte med det samme store betonklodser op som terrorsikring i Frederiksgade.

  Og betonklodserne kan nu se ud til at skulle være der permanent, siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen, som er i dialog med kommunen.

  Byens borgmester, Jacob Bundsgaard, forventer også mere terrorsikring.

  - Vi har allerede sikret en række steder, hvor der færdes mange mennesker. Og nu er det her en påmindelse om, at der også er andre steder, der er brug for at sikres, og det kommer vi til at gøre, siger han.

 32. I går kl. 14:50

  Regeringen vil have ekspertudvalg til at se på inflationshjælp til de hårdest ramte

  Regeringen vil nedsætte et ekspertudvalg, der skal se på, hvordan man kan hjælpe de danskere, der oplever det største økonomiske pres på grund af den stigende inflation.

  Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S).

  - De initiativer, vi vil have dem til at kigge på, skal hjælpe de danskere, der har mindst, samtidig med at det skal være økonomisk ansvarligt.

  Finansministeren fortæller også, at det ikke er alle, der kan regne med en økonomisk håndsrækning, og med et folketingsvalg lige om hjørnet skal det ske så hurtigt som muligt.

  - Det skal være et hurtigt arbejdende udvalg, derfor vil vi også indenfor kort tid udnævne de mennesker, der skal sidde i udvalget og sætte dem i gang, siger han.

 33. I går kl. 14:38

  Søren Gade: Inger Støjberg er faktisk forudsætningen for, at vi kan drømme om en borgerlig regering

  Den vellidte Venstre-profil Søren Gade er blevet kaldt hjem til dansk politik fra Europa-Parlamentet for at være med til at sikre Venstre flere stemmer ved det kommende folketingsvalg.

  Søren Gade selv mener, at Inger Støjberg kommer til at blive afgørende for, om Venstre kan få regeringsmagten. Det siger han til DR Nyheder.

  - Det er vigtigt for mig at understrege, at Inger Støjberg og hendes parti bestemt ikke er fjenden for det borgerlige Danmark eller Venstre, siger han.

  - Inger Støjberg er faktisk forudsætningen for, at vi kan få lov at drømme om at få en borgerlig-liberal regering, fordi Inger Støjberg er i stand til at trække de stemmer over midten, som kan gøre, at vi kan få et borgerligt flertal, siger han.

 34. I går kl. 14:31

  Dansk hammerkaster er i EM-finalen

  Katrine Koch Jacobsen er i EM-finalen. (Foto: Kai Pfaffenbach)

  Katrine Koch Jacobsen har kvalificeret sig til EM-finalen i hammerkast.

  Den 23-årige danske atlet fik tirsdag tyret kuglen 68,26 meter ud på banen. Det var den syvende bedste præstation, hvilket viste sig at være nok til det bedste felt i München.

  Finalen er onsdag aften klokken 21.

  Hammerkasteren er indehaver af den danske rekord på 74,22 meter, som hun satte tilbage i juni. Det var 10. gang på 15 måneder, Katrine Koch Jacobsen slog den nationale rekord.

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Katrine Koch Jensen var ude af EM.

 35. I går kl. 13:50

  Rusland sætter togtrafik til Krim-halvøen på pause efter eksplosion

  Ifølge lederen af den lokale administration på den russisk-kontrollerede og annekterede Krim-halvø, Sergei Aksyonov, er det meste af togtransporten fra Rusland til halvøen sat på pause.

  Årsagen er en eksplosion, der tidligere i dag ramte den nordlige del af halvøen ifølge både russiske og ukrainske medier.

  Et våbendepot eksploderede angiveligt, og ifølge det russiske medie Tass ramte eksplosionen også en nærliggende togstation.

  Det russiske forsvarsministerium har udtalt, at våbendepotet er blevet ødelagt på grund af 'sabotage'. Ukraine har ikke kommenteret Ruslands anklager.

  DR kan hverken be-eller afkræfte oplysningerne om eksplosionen eller dens konsekvenser.

 36. I går kl. 13:42

  Estland fjerner sovjetiske monumenter over hele landet

  Fremover skal man i Estland ikke regne med at se reminiscenser fra Sovjetunionen i form af monumenter i bybilledet.

  Det har landets regering besluttet, oplyser den estiske premierminister, Kaja Kallas, på Twitter.

  - Min regering har besluttet sig for at fjerne sovjetiske monumenter fra offentlige områder over hele Estland. Som symboler for undertrykkelse og sovjetisk besættelse er de blevet en kilde til stigende social spænding, skriver hun og fortsætter:

  - I tider som disse må vi minimere de risici, der kan udfordre den offentlige orden.

  Ifølge premierministeren vil man flytte de monumenter, der har historisk værdi til museer, så kommende generationer kan lære om den periode i landets historie.

  Estland var nemlig en del af Sovjetunionen, indtil unionen faldt i 1991.

 37. I går kl. 13:37

  10.000 vacciner mod abekopper er ankommet til SSI

  Statens Serum Institut modtog her til formiddag 10.000 doser vacciner mod abekopper, og om kort tid er det planen, at vaccinerne fordeles ud til landets fem regioner.

  Det skriver Statens Serum Institut på sin hjemmeside.

  Sundhedsstyrelsen udvidede 9. august tilbuddet om at blive vaccineret mod abekopper fra at gælde nære kontakter til at omfatte op mod 5.000 personer, som er i risiko for smitte.

  Indkøbet skal sikre, at der er vacciner nok til det fulde vaccinationsforløb for hele målgruppen.

  - Det er rigtig dejligt, at vi med disse vacciner kan bidrage til at få beskyttet de mest udsatte, udtaler direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum.

  I fredags godkendte Folketinget indkøbet af de 10.000 vacciner mod abekopper fra den bioteknologiske lægemiddelvirksomhed Bavarian Nordic.

  Statens Serum Institut vurderer fortsat, at der er meget lav risiko for smitte i den brede befolkning.

 38. I går kl. 13:03

  Forbrugerrådet Tænk undrer sig over, at trafikselskaber gør det dyrere at køre uden billet

  Årsagen til at afgiften sættes op er, at kontrolafgiften ikke er blevet justeret siden 2011, forklarer Movias ressourcedirektør Eskil Thuesen. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

  En række trafikselskaber sætter nemlig afgiften til "gratisterne" op. Fra 750 kroner til 1.000 kroner.

  For Movia, der kører bus og lokaltog på Sjælland, sker det fra 1. oktober, mens Arriva allerede har gjort det, og de jyske trafikselskaber, Midttrafik, Fynbus og Nordjyllands Trafikselskab, indfører takstændringen fra d. 1. september i år.

  Men i Forbrugerrådet Tænk undrer man sig over, at afgiften med ét hug hæves med 33 procent.

  Hvis taksterne løbende havde fulgt med de øvrige priser i samfundet, skulle de 750 kroner i kontrolafgift fra 2011 i dag være blevet til 860 kroner.

  - Så vi står lidt undrende over, hvorfor de hæver det til 1.000 kroner, siger Lars Wiinblad, projektchef i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk, der arbejder for passagernes rettigheder i den kollektive trafik.

 39. I går kl. 13:02

  Slotsprojektet i Nyborg tættere på redning - men langt fra i mål

  Midt i den østfynske by Nyborg står byens vartegn Nyborg Slot, men der er ingen adgang for hverken byens borgere eller turister.

  Sådan har det været i årevis, hvor projektet 'Kongeborg Nyborg Slot' har været undervejs.

  I år har alt dog stået helt stille, da A.P. Møllerfonden tidligere på året valgte at trække sig fra projektet. Og med ét var der pludselige et hul i kassen på 60 millioner kroner.

  Siden er projektet blevet 20 millioner dyrere på grund af forsinkelsen.

  I dag var der så såkaldt skæbnemøde mellem parterne bag projektet - Nyborg Kommune, Østfyns Museer, Slots- og Kulturstyrelsen og Real Dania.

  Og projektet er nu tættere på at blive til slot end skrot, siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs.

  - Vi er tættere på en redning. Det, der har været første bump, er merfordyrelsen på 20 millioner kroner. Staten har forpligtet sig til at betale deres del af det, siger Kenneth Muhs, der vil have staten, der ejer slottet, endnu mere på banen og bringe A.P Møller Fonden med tilbage i projektet.

  Parterne mødes igen til et nyt møde om 14 dage.

 40. I går kl. 13:01

  Tour-vinderen Jonas Vingegaard dropper at cykle VM

  Tour de France-vinderen vil fokusere på Jumbo-Visma og fravælger derfor at prioritere VM, siger landstræner. (Foto: Bas Czerwinski © Ritzau Scanpix)

  Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard stiller ikke til start ved VM på landevej i slutningen af september.

  Det fortæller landstræner Anders Lund på Danmarks Cykle Unions hjemmeside.

  - Jonas Vingegaard vil ikke være en del af VM-holdet, idet han har valgt at fokusere på andre opgaver i Jumbo-Visma-regi, siger Anders Lund.

  I samme forbindelse har han udtaget de første fire ryttere til linjeløbet ved VM. Det drejer sig om Mattias Skjelmose Jensen (Trek), Jakob Fuglsang (Israel), Søren Kragh Andersen (DSM) og Magnus Cort Nielsen (EF).

  - De fire ryttere har alle vist et virkelig højt niveau hen over sæsonen, og jeg er overbevist om, at de kommer til at levere en stærk indsats på den hårde VM-rute i Wollongong, lyder det fra landstræneren.

  Det er andet år i træk, Jonas Vingegaard fravælger at cykle VM.

  De sidste fire ryttere udtages 29. august.

  /ritzau/

 41. I går kl. 12:50

  Søren Gade og Jakob Ellemann-Jensen genoptager gammelt makkerskab

  Søren Gade (tv.) og Jakob Ellemann-Jensen vil være Venstres nye makkerpar, som de har prøvet tidligere som gruppeformand og politisk ordfører. (© (c) DR)

  Søren Gade sidder lige nu i Europa-Parlamentet for Venstre, men vil tilbage til dansk politik.

  - I forbindelse med kampagnen om forsvarsforbeholdet genoplivede Jakob og jeg vores gamle samarbejde, og evalueringen var, at vores vælgere og medlemmer syntes, at det var godt at se os sammen igen, fortæller Søren Gade til DR Nyheder.

  Jakob Ellemann-Jensen mener, at Søren kan være et 'kæmpe rygstød til Venstre 'i en kommende valgkamp.

  - Søren og jeg har haft et meget tæt makkerskab i Venstre som politisk ordfører og gruppeformand. Jeg har bedt Søren om at komme hjem og gøre denne her indsats for partiet, siger Jakob Ellemann-Jensen.

  Søren Gade regner med at stille op enten i Sønderjylland eller Vestjylland, men nu skal man i partiet lige finde en ledig valgkreds, siger han.

 42. I går kl. 12:44

  Løbekometen Axel Vang styrter og udgår af EM

  18-årig Axel Vang blev båret af banen efter styrt. (Foto: Matthias Schrader © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

  Det store danske løbetalent Axel Vang Christensen fik en forfærdelig start og slutning på årets European Championships.

  Selvom han langt hen ad vejen lå i spidsen af mændenes indledende 3000 meter forhindringsløb, skete det, der ikke måtte ske.

  Efter en krydsning af en bom faldt den 18-årige dansker forkert ned og var tydeligvis i store smerter.

  Han kunne hverken fortsætte eller sågar stå på egne ben og måtte derfor hjælpes fra løbebanen. Bemærkelsesværdigt var det, at det var en af Vangs konkurrenter, nemlig andorraneren Nahuel Carabaña, der sympatisk stoppede op og gav en hånd med.

  Carabaña løb derefter løbet færdigt til store klapsalver fra tribunerne.

  Axel Vang Christensen blev derimod lagt på en båre af de tilknyttede samaritter, og den unge dansker var helt knust over at måtte forlade mesterskaberne på så ærgerlig en facon.

  Du kan se hændelsen i videon herunder:

  Følg EM i atletik nu på DR2 eller her på dr.dk.

 43. I går kl. 12:41

  Benjamin Lobo Vedel stiller ikke til start ved 400 meter EM-semifinale

  Benjamin Lobo Vedel stiller ikke til start ved EM-semifinalen. (Foto: Wolfgang Rattay © Ritzau Scanpix)

  Benjamin Lobo Vedel kunne med et godt resultat tirsdag middag løbe sig i EM-finalen som den første danske herre siden Niels Holst-Sørensen i 1946.

  Men den 24-årige atlet stiller ikke til start ved 400 meterkonkurrencen og udgår.

  Det skyldes, at Benjamin Lobo Vedel har et såkaldt 'stramt baglår', melder den danske delegation. De forsøgte sig med behandling, men turde ikke satse ved semifinalen, da Lobo Vedel risikerer en skade.

  Lobo Vedels exit er endnu bet for Danmark. Tidligere i dag måtte forhindringsløberen Axel Vang Christensen udgå efter et styrt, ligesom sprinteren Kojo Musah i går blev skadet under 100 meterdistancen.

  Gustav Lundholm Nielsen var i aktion lidt senere, men sluttede på en 14. plads og gik ikke videre til finalen.

 44. I går kl. 11:47

  Dansk svømmer er i EM-semifinalen efter 'bedste morgenløb nogensinde'

  Helena Rosendal Bach svømmer EM-semifinale klokken 19.26 tirsdag aften.

  Helena Rosendal Bach er i EM-semifinalen i 200 meter butterfly.

  Den danske svømmer strøg igennem vandet i tiden 2:08.66, hvilket ifølge vandspecialisten selv er hendes 'bedste morgenløb nogensinde'.

  - Jeg er godt tilfreds. Jeg har tidligere svømmet hurtigere til VM og EM, og der var meget, som kunne gøres bedre i dag, men også meget som lykkedes. Jeg glæder mig til at svømme igen, siger hun til DR Sporten.

  Det danske hold i fire gange 200 meter fri svømmede sig lidt senere i EM-finalen efter en tæt konkurrence mod Sverige.

  Tidligere på dagen var Frederik Lentz, Malthe Lindblad og Thea Blomsterberg i vandet, men kom ikke videre fra de indledende konkurrencer.

  Helena Rosendal Bach skal svømme semifinale klokken 19.26 senere i aften, mens finalerne i holdkampen er klokken 20.01. Du kan se svømning på DRTV fra klokken 17.55.

 45. I går kl. 11:32

  Skal få vagtplanen til at gå op: 20 ukrainere udvalgt til SOSU-uddannelse i Aarhus

  For Olena Petrenko giver det god mening at hjælpe til på plejehjemmene. Da hun boede i Ukraine, arbejdede hun nemlig i velfærdssektoren. (Foto: Josephine Gadegaard Kristiansen)

  20 ukrainske kvinder skal være med til at lukke huller i vagtplanerne på plejehjemmene i Aarhus.

  De begynder med et 4 måneders kursusforløb på SOSU-skolen, og derefter fortsætter de som ufaglært arbejdskraftplejehjemmene.

  Olena Petrenko har været i Danmark i et halvt år. Hun er en af de 20, der i dag starter på SOSU-skolen i Aarhus.

  - Jeg glæder mig helt vildt. Det er noget nyt for mig, så jeg har ventet på at komme igang med studiet, siger hun.

  Rådmanden for sundhed og omsorg, Christian Budde fra Venstre, mener, det er ren win-win:

  - Det, at vi kan tilbyde dem et arbejdsliv med indhold, en styrket økonomi og at de kan være gode rollemodeller for deres børn, det synes jeg er en rigtig god historie, siger rådmanden, der også peger på, at ukrainerne gør en forskel for de ældre i kommunen.

 46. I går kl. 11:27

  Oscar-akademiet vil undskylde over for skuespillerinden Sacheen Littlefeather

  Oscar-akademiet vil undskylde over for skuespillerinden Sacheen Littlefeather, der for snart 50 år siden afviste at modtage en Oscar på vegne af den amerikanske teater- og filmskuespiller Marlon Brando.

  Det oplyser akademiet ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Undskyldningen kommer efter, at Sacheen Littlefeather blev udsat for hård behandling efter sin tale i 1973, hvor hun blandt andet blev buhet af scenen.

  Sacheen Littlefeather er en del af USA's oprindelige folk og har rødder i stammerne Apache og Yaqui.

  Hun blev i årevis hånet efter sin tale, hvor hun kritiserede Hollywoods portrættering af det oprindelige folk.

  Talen betragtes som en af de første politiske taler i oscarhistorien.

  Rettelse: I en tidligere version af artiklen fremgik det, at Sacheen Littlefeather modtog en Oscar på vegne af Marlon Brando. Dette er ikke korrekt. Hun afviste derimod at modtage prisen.

 47. I går kl. 11:02

  Lukas Graham udgiver sang med amerikansk popstjerne

  Denne måned rejser Lukas Graham rundt i landet med sin spektakulære ’In The Round’-tour. (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Ritzau Scanpix)

  Der er godt nyt til de popelskende musikfans.

  På fredag den 19. august udgiver den danske sanger Lukas Graham sammen med popstjernen Khalid sangen "Wish You Were Here".

  Singlen er skrevet i tæt samarbejde med OneRepublic-forsanger og Beyoncé-hitmageren Ryan Tedder.

  Og ifølge Michael Bernhardt, der er vært på P3-programmet 'Popdatering', er, sangudgivelsen kæmpestort:

  - Jeg havde ikke set det her komme af en dansk sanger. Det er kæmpestort. Ryan Tedder er en af de allerstørste amerikanske sangskrivere, som har leveret hits til blandt andet Beyonce, Maroon 5 og Adele, siger han.

 48. I går kl. 11:01

  Tjenester som Blockbuster skal også betale streamingskat

  Streamingskatten - eller kulturbidraget, som regeringen kalder det - kommer også til at omfatte onlinefilmudlejning som blandt andet Blockbuster og altså ikke kun streamingtjenester som Netflix og HBO.

  Det fortæller kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), som netop har sendt lovforslaget om kulturbidraget i høring ifølge Ritzau.

  - Det er et politisk ønske om, at vi gerne vil favne der, hvor det giver mening. Og jeg synes, at det giver mening, at man bidrager til den danske produktion, uanset om man har film på månedsabonnement eller i enkelt leje, siger hun.

 49. I går kl. 10:30

  Nu kan du leje husbåde i flere danske havne

  Havnefoged John Pedersen har kæmpet for at få husbåde til Kragenæs Havn, så de kan lejes ud til turister. (Foto: Peter-Mikkel Pihl Rasmussen)

  En ny form for båd har fyldt hullerne ud efter et faldende antal sejlbåde i landets små havne.

  Det er husbåde, der kan lejes af turister, som lige nu kan findes i ni mindre havne på Sjælland.

  En af dem er Kragenæs Havn på Lolland, hvor havnefoged John Pedersen har kæmpet for at få fire husbåde til havnen.

  - I vores område var der lidt nedgang i bådene, så vi blev nødt til at gøre et eller andet. Det har skabt meget liv, og vi har flere husbåde på vej, siger han.

  I Visit Denmark siger chef for branding og forretningsudvikling Erik Mortensen, at husbådene rammer en "outdoor-megatrend".

  Derfor spår han, at mange havne vil introducere husbåde.

 50. I går kl. 10:19

  Flere grise skal aflives efter svinetransport væltede på Fyn

  Det kommer til at tage adskilige timer, før en strækning på det østlige Fyn åbner igen, hvor en svinetransport væltede i morges.

  Det fortæller Fyns Politi til Ritzau. Ulykken skete i rundkørslen ved Hjulbyvej og Bøjdenvej ved Nyborg.

  - Vi kommer til at arbejde herude i lang tid. Vi skal have lastbilen tømt og flyttet grisene over i en anden lastbil, siger Steen Nyland.

  Nogle grise slap ud og skulle indfanges, fortæller siger Steen Nyland.

  - De er jo i panik, de stakkels dyr, så det er ikke noget, man bare lige gør, siger han videre.

  Han fortæller, at mange grise er kommet til skade, og en dyrlæge nu vurderer, hvilke der skal aflives, og hvilke der skal transporteres videre.

  Ingen personer er kommet til skade ved ulykken.

  Vejdirektoratet vurderer, at oprydningsarbejdet varer indtil midt på eftermiddagen.

Mere fra dr.dk