Seneste nyt

Mere end halvdelen af alle voksne i EU er nu færdigvaccineret

Overblik

 1. Mere end halvdelen af alle voksne i EU er nu færdigvaccineret

  200 millioner EU-borgere er blevet færdigvaccineret mod covid-19. Det svarer til mere end halvdelen af den voksne befolkning i EU, oplyser talskvinde for EU-Kommissionen Dana Spinant ifølge Ritzau.

  Men målet om, at syv ud af ti voksne EU-borgere skal være færdigvaccineret i løbet af sommeren, er endnu ikke nået.

  - Vi er nu blandt de regioner i verden, som har vaccineret flest. Men det er vigtigt, at denne udvikling fortsætter på en mere balanceret måde, så der ikke opstår lommer, hvor virusset kan sprede sig og mutere, siger Dana Spinant.

  EU's vaccineudrulning begyndte langsommere end i Storbritannien og USA på grund af mangel på leverancer. Det medførte stor kritik i begyndelsen af året.

  Siden er der kommet mere fart på både leveringerne og mængden af vaccinestik i medlemslandene.

 2. Brøndby får svær lodtrækning i jagten på Champions League-gruppespil

  RB Salzburg venter i den afgørende kvalifikationsrunde for Brøndby i kampen om en plads i Champions League-gruppespillet.

  Det står klart efter lodtrækningen mandag.

  Den første kamp spilles på Salzburgs hjemmebane i Østrig 17. eller 18. august, mens der er returkamp en uge senere i Brøndby. Danske Rasmus Nissen Kristensen spiller for det østrigske hold.

  RB Salzburg har deltaget i Champions League-gruppespillet de seneste to sæsoner.

 3. Nu må alle igen møde fysisk på job: Der er åbent for fuldt fremmøde på arbejdspladserne

  Hvis du savner kollegaer - og mere trængsel ved kaffemaskinen - så er det i dag, at du kan komme 100 procent tilbage på arbejdspladsen.

  Myndighedernes anbefalinger om at begrænse fysisk fremmøde ophører nemlig. Indtil nu har anbefalingen fra myndighederne lydt på 50 procent fremmøde.

  En, som er klar til at møde fysisk op på kontoret, er Mikkel Hostrup, der er vandløbsmedarbejder i Frederikshavn Kommune.

  - Det glæder jeg mig rigtig meget til. At vi skal til at snakke sammen uden først at ringe op via Skype eller telefon, siger han.

  Andre har dog nydt, at der har været mulighed for at arbejde hjemme. I Vejen Kommune står de derfor klar til at skabe et anderledes arbejdsliv for deres ansatte.

  - Ledelsen er bestemt åben over for ønsker om hjemmearbejde, lyder det fra kommunaldirektør Ole Slot.

 4. FC Midtjylland hårdt ramt af coronavirus før CL-opgør

  Coronavirus har ramt fodboldklubben FC Midtjylland på et yderst uheldigt tidspunkt - nemlig dagen før CL-opgøret mod hollandske PSV Eindhoven.

  På klubbens hjemmeside beskrives det, hvordan yderligere tre spillere i truppen er testet positive. Det drejer sig om profilerne Pione Sisto og Henrik Dalsgaard - og talentet Nicolas Madsen.

  Forleden blev Mikael Anderson testet positiv.

  - Vi må desværre sande, at vi har fået smitte internt i klubben, og vi skærper derfor protokollerne og iværksætter yderligere tiltag. Det er afgørende, at vi ud fra menneskelige hensyn får brudt smittekæderne, og det vil vi gøre alt hvad vi kan for, udtaler sportschef Svend Graversen.

  Som følge af de positive test har FC Midtjylland besluttet at udskyde afrejsen til Eindhoven fra i dag til i morgen. Spillerne vil nu også blive testet dagligt - mod tidligere tre gange om ugen.

  FC Midtjyllands Pione Sisto er testet positiv for coronavirus. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
 5. 10.207 er indlagt med covid-19 i Florida: Deltavarianten, air-con og turister er en farlig cocktail

  10.207 coronapatienter er nu indlagt på hospitaler i den amerikanske delstat Florida, og det er det højeste antal siden coronapandemiens begyndelse.

  Det oplyser de amerikanske sundhedsmyndigheder ifølge ABC News.

  Det er den meget smitsomme deltavariant, som er hovedårsagen til det høje antal indlæggelser. Den har gode forhold og bliver spredt i de mange airkonditionerede rum, når folk søger indendørs for varmen.

  Desuden er turistsæsonen på sit højeste i Florida, hvor mange unge rejser til solskinsstaten med over 21 millioner indbyggere.

  Eksperter advarer da også om, at situationen kan blive kritisk, hvis antallet af indlæggelser bliver ved med at stige.

  - Hvis det, vi ser nu i Florida, ikke får alle til at tage dette alvorligt, så ved jeg ikke, hvad der vil, siger Ali Mokdad, professor på University of Washingtons institut for sundhedsdata, til Bloomberg.com.

 6. Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang: Yderligere 315 sygeplejerske udtages

  For fjerde gang udvider Dansk Sygeplejeråd (DSR) sin igangværende strejke.

  Yderligere 315 sygeplejersker vil gå i strejke fra 31. august, oplyser Dansk Sygeplejeråd, der er fagforening for mange af landets sygeplejersker, i en pressemeddelelse.

  - Så længe arbejdsgivere og politikere bliver ved med at stikke hovedet i busken, har vi ikke andre muligheder end at stramme skruen, lyder det fra Grete Christensen, formand i Dansk Sygeplejeråd.

  De seneste tre uger er der blevet udtaget henholdsvis 702, 225 og 215 sygeplejersker.

  Dertil kommer de cirka 5.000 sygeplejersker, der har været udtaget til strejke siden konfliktens start.

  Den seneste udvidelse omfatter sygeplejersker i kommunerne, og det kommer især til at ramme borgere i overgangen fra sygehus til kommune.

 7. Borgerservice fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet

  Udenrigsministeriets Borgerservice ændrer rejsevejledningen og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til Tjekkiet.

  Det skyldes, at Tjekkiet kategoriserer Danmark som et rødt land og har strammet indrejsereglerne for danskere.

  Der kræves nu både negativ test og selvisolation, når man rejser ind i Tjekkiet.

  Desuden skal man udfylde en formular med en række oplysninger om sig selv og ens nyere rejsehistorik. Formularen udfyldes på hjemmesiden plf.uzis.cz.

  Kravet om karantæne gælder dog ikke, hvis der er gået mindst 14 dage efter færdigvaccination.

 8. Det danske banelandshold kører sig videre i suveræn stil: Sætter olympisk rekord

  Det danske banecyklingslandshold er i en klasse for sig.

  I dagens indledende kvalifikation i 4000 meter holdforfølgelse smadrede de konkurrenterne.

  Det danske hold med Lasse Norman, Frederik Rodenberg, Niklas Larsen og Rasmus Lund Pedersen var suverænt de hurtigste og slog tilmed den olympiske rekord i tiden 3:45:014.

  Det er en forbedring af den olympiske rekord med over fem sekunder, mens det er et halvt sekund langsommere end den verdensrekord, danskerne satte ved VM i Berlin i fjor.

  Danskerne er videre til semifinalen, hvor modstanderen bliver Storbritannien. Det er tirsdag morgen klokken 9.22.

  Det ottende hold, Australien, gennemførte ikke i første omgang, da en af rytterne styrtede, og australierne omstartede senere.

  Det blev til femtebedste tid for Australien.

 9. Simone Biles melder sig klar til OL-finale efter fire afbud

  Den amerikanske megastjerne i gymnastik Simone Biles stiller op i kvindernes finale i bom.

  Det fremgår af startlisten på OL's officielle informationskanal.

  Det Amerikanske Gymnastikforbund, USA Gymnastics, deler også nyheden på Twitter.

  - Vi er så glade for at kunne bekræfte, at vi i morgen stiller op med to amerikanske deltagere i finalen i bomkonkurrencen - Suni Lee og Simone Biles!! Vi kan ikke vente med at se jer begge i aktion.

  Biles har ellers trukket sig fra flere konkurrencer ved legene i Tokyo for at fokusere på sit mentale helbred.

  Finalen i bom er tirsdag klokken 10:50 dansk tid.

  Hvis du allerede nu vil se gymnastik, så er der gang i gymnastikken på DR1 lige nu. Herrernes finale i ringe er netop slut, og om lidt går kvindernes finale i gulv i gang.

 10. Polen og Tjekkiet vil tilbyde humanitært visum til hviderussisk sprinter

  Både Polen og Tjekkiet har tilbudt den hviderussiske OL-atlet Krystsina Tsimanouskaya et "humanitært visum", så hun kan søge om asyl og dermed undgå at vende tilbage til sit hjemland, Hviderusland - eller Belarus.

  Det skriver Reuters.

  Det sker, efter den 24-årige sprinter i går nægtede at borde et fly til Hviderusland i Tokyos lufthavn, efter hun ifølge sit eget udsagn var blevet tvunget til at forlade OL af sit trænerteam.

  Forud havde Tsimanouskaya kritiseret trænerne på Instagram, blandt andet for at sætte hende på det hviderussiske 4 x 400 meterhold uden at fortælle hende om det først.

  Også Frankrig har meldt sig på banen med en melding om, at "Europa vil være beæret" over at give atleten politisk asyl.

  Krystsina Tsimanouskaya er ifølge Reuters nu i sikkerhed i de japanske myndigheders varetægt.

  Krystsina Tsimanouskaya søgte i går hjælp hos politibetjente i Tokyos lufthavn, efter hendes trænerteam ifølge atletens udsagn havde forsøgt at tage hende med hjem til Hviderusland mod hendes vilje. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Ritzau Scanpix)
 11. Se billederne: I nat er et sæt pandatvillinger kommet til verden

  • Huan Huan betyder 'glad' på kinesisk, og glad ser hun også ud. Her ses hun med sine tvillingeunger i deres indhegning, efter at hun fødte i Beauval Zoo i Saint-Aignan-sur-Cher. (Foto: Guillaume Souvant © Ritzau Scanpix)
  • Pandeungerne er ikke ret store. Faktisk vejer de kun 219 og 149 gram, og så er de helt lyserøde Det kan måske være svært at forestille sig, at de en dag kommer til at veje på den anden side af 70 kilo og kommer til at have en tæt sort og hvid pels. (Foto: Guillaume Souvant © Ritzau Scanpix)
  • Huan Huans fødsel blev nøje overvåget af to dyrlæger, der kom fra Kina, oplyser direktør i Zoo-Parc de Beauval. Pandahunnen har ægløsning en enkelt gang om året og er her kun forplantningsdygtig i 2-3 dage. Drægtighed 3-5½ måned. (Foto: Guillaume Souvant © Ritzau Scanpix)
  • Kina betragter pandaer som en national skat, men har også lånt dem til andre lande som en del af en diplomatisk strategi. Derfor er det også Kina, der navngiver ungerne. (Foto: Guillaume Souvant © Ritzau Scanpix)
  • I 2017 fik pandaparret Huan Huan og Yuan Zi en unge, som blev navngivet Yuan Meng. Yuan Meng er vokset til at veje over 100 kilo, og skal i løbet af i år sendes til Kina, hvor omkring 1.800 pandaer lever i det fri, mens yderligere 500 er i fangenskab. (Foto: Guillaume Souvant © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  Mens resten af verden det seneste halvandet års tid har undgået fysisk kontakt, så har det været lige omvendt i et pandaanlæg i en zoologisk have nær Paris.

  Og det har båret frugt, for i nat blev pandaparret Huan Huan og Yuan Zi forældre til et sæt tvillinger.

  Ungerne kommer til at vente lidt på et navn.

  Mor Huan Huan er udlånt til Frankrig af Kina, og det er Peng Liyuan, som er hustru til Kinas præsident, Xi Jinping, som får lov til at navngive tvillingerne, oplyser Rodolphe Delord, som er direktør for Zoo-Parc de Beauval i Saint-Aignan syd for Paris.

 12. Homofobiske kommentarer kostede rapperen DaBaby jobbet hos amerikansk festival

  DaBaby optræder i Los Angeles tidligere på sommeren. Nu får hans homofobiske kommentarer ham blacklistet flere steder. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske hitrapper DaBaby mærker nu for alvor konsekvenserne af de homofobiske kommentarer, han fyrede af fra scenen ved en koncert for nylig.

  Oprindeligt skulle han nemlig have spillet ved den store amerikanske festival Lollapalooza, som fandt sted i den netop overståede weekend, men de droppede ham - netop på grund af kommentarerne. Det skriver Variety.

  På Twitter skrev Lollapalooza i går at:

  - Lollapalooza blev grundlagt på en baggrund af diversitet, inklusivitet, respekt og kærlighed. Med det i tankerne vil DaBaby ikke længere optræde i Grant Park i aften.

  DaBaby blev også skrottet fra en velgørenhedskoncert i sidste uge på grund af sine udtalelser.

 13. Danskere kan nu rejse til England uden at skulle i gå i isolation - men Udenrigsministeriet fraråder stadig alle rejser

  Færdigvaccinerede danskere kan nu tage på en smuttur til England uden at skulle gå i isolation i 10 dage.

  England slår nemlig dørene op, efter at landet i store træk har haft lukket grænserne siden coronapandemien begyndte.

  Det danske udenrigsministerium fraråder dog stadig alle rejser til hele Storbritannien - undtagen Wales, hvor det kun er ikke-nødvendige rejser, der frarådes.

  - Det, at England åbner for færdigvaccinerede turister, får desværre ingen betydning for vores rejsevejledning. Så det betyder ikke, at danske turister kan rejse til England i morgen, siger Frej Jackson, som er fungerende chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, til Ritzau.

  Det skyldes, at der efter sundhedsmyndighedernes vurdering stadig er for høj coronasmitte i England.

  Desuden skal man gå i karantæne, når man kommer hjem til Danmark.

  Udenrigsministeriets rejsevejledninger er ikke lov, men anbefalinger.

 14. Hun har skrevet sig ind i historien: I dag skal OL's første transkønnede atlet i aktion

  Laurel Hubbard skal i aktion i dag klokken 12:50. Du kan se med på DRTV. (Foto: Paul Childs © Ritzau Scanpix)

  Hun skal i aktion i kvindernes 87-kilo kategori i vægtløftning.

  Siden 2015 har den olympiske komité, IOC, tilladt transkønnede at stille op i kvindernes konkurrence, så længe de kunne bevise, at deres testosteronniveau lå under et vist niveau.

  Alligevel har det skabt debat og diskussion, om det er sportsligt fair, at det tillades.

  Personer født som mænd har en fordel i forhold til personer født som kvinder, når det gælder fysisk udfoldelse. Blandt andet fordi de har en lavere fedtprocent, større muskelmasse og en højere hæmatokritværdi.

  Finalen i kvindernes 87-kilo kategori kan ses direkte på DRTV kl. 12.50.

 15. Sommervejret bliver en kedelig affære i dag

  Vejrmæssigt er der ikke meget at råbe hurra for i dag.

  Vejret varierer ikke meget hen gennem døgnet, og ingen markante vejrskift er på vej.

  - Det bliver 16 til 20 grader og enkelte steder kan det snige sig op over 21 grader, siger vagthavende meteorolog hos DMI Mette Zhang.

  Danmark ligger i øjeblikket i en blæsende og kold strømning fra vest. Det er en vejrtype, der giver mange skyer og ind i mellem en byge.

  Der er dog lidt at se frem til.

  - Fra onsdag begynder det at se lidt mere sommerligt ud.

  Det er ikke umuligt, at der også kommer til at lidt falde regn.

  - Prognoserne svinger, når vi kigger så langt frem, men vi kan ikke udelukke, at der også kommer til at falde lidt regn sidst på ugen.

 16. Poul Madsen lancerer nyheds-podcast: 'Der manglede en podcast, som på en halv time satte dagen på plads'

  Poul Madsen fotograferet i sit tidligere job hos Ekstra Bladet. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix Denmark)

  Tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen lancerer i dag en ny podcast hos podcast-tjenesten Podimo.

  I 'På forsiden med Poul Madsen' vil Madsen alle hverdage klokken 15 samle op på dagens vigtigste nyheder og sammen med to skiftende gæster give et nyt perspektiv på nyhederne.

  - Jeg har altid syntes, der manglede en podcast, som på en halv time satte dagen på plads, fordi det er svært at få tid til at følge med i nyhedsstrømmen hele tiden. Derfor var jeg ellevild, da jeg selv fik tilbuddet om at lave sådan en podcast. Og jeg lover, at den bliver både informativ og sjov, siger Poul Madsen i et skriftligt citat til DR.

 17. Alle sejladser udsat til tirsdag

  Dagens sejladser er udsat til tirsdag.

  Det skriver Ritzau.

  Udsættelsen skyldes manglende vind.

  Den danske 49'er FX med med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard og 49'eren med Jonas Warrer og Jakob Precht skal dermed først sejle medaljesejlads tirsdag.

  Jonas Warrer og Jakob Precht ligger nummer fem inden medaljesejladsen og har stadig mulighed for at tage en dansk medalje.

  Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har ikke mulighed for at sejle metal hjem til Danmark.

 18. Togforsinkelser mandag morgen: Alle tog over Storebæltsbroen bliver ramt

  Pendlere, der vender tilbage til job fra sommerferie, og øvrige rejsende vil mandag morgen opleve forsinkelser på tog gennem Slagelse og på tværs af landet.

  - Alle tog over broen (red. Storebæltsbroen) bliver forsinket. Hvis man for eksempel rejser fra København til Odense, vil ens rejse blive forsinket, oplyser DSB til DR.

  Forsinkelsen skyldes færre tog på grund af fejl på signalerne ved Slagelse.

  Signalfejlen betyder, at alle lyntog mellem København og Odense vil være aflyst frem til klokken 13.

  Som følge heraf er pladsbilletkravet også suspenderet indtil videre, oplyser DSB på deres hjemmeside.

  DSB har indsat togbusser, der kører mellem Københavns Hovedbanegård og Odense i begge retninger.

  Det er uvist, hvornår signalerne kommer til at virke normalt igen.

  - Den foreløbige prognose er, at forsinkelserne varer dagen ud og muligvis også til engang i morgen.

  Fejlene er kommet efter sporarbejde i weekenden, der er blevet afsluttet i de tidlige morgentimer.

 19. Norges statsminister frygter ny bølge af afghanske flygtninge

  Norges statsminister, Erna Solberg, er bekymret for, at udviklingen i Afghanistan kan få mange til at flygte til Europa og Norge.

  - Vi ved, at den type uro, vi nu ser, kan udløse nye flygtningestrømme, siger Erna Solberg ifølge Ritzau.

  Taliban har indledt en offensiv i Afghanistan, efter at USA og dets allierede i foråret meddelte, at de ville trække deres soldater ud af landet.

  Hun understreger, at det er Afghanistans nabolande, der i første omgang kan komme til at skulle tage sig af afghanere, som ønsker at komme væk fra det krigshærgede land.

  Men Solberg mener også, at det kan blive et problem i Europa.

  - Nu er det jo sådan, at der bor afghanere i mange europæiske lande. Også i Norge. Og det er tit sådan, at man søger mod steder, hvor man i forvejen har venner og familie.

 20. I dag begynder retssagen mod Morten Messerschmidt

  Var der sommergruppemøde hos Dansk Folkeparti (DF) eller konference for det europæiske parti Meld i Skagen i august 2015?

  Det er et af de centrale spørgsmål i den såkaldte Meld-sag mod Morten Messerschmidt, der begynder i dag ved Retten i Lyngby.

  Sagen handler om mulig svindel med EU-støttekroner i Meld, som Morten Messerschmidt har været formand for. Gennem mere end fem år har EU's antisvindelenhed OLAF og siden SØIK (Bagmandspolitiet) efterforsket sagen.

  Messerschmidt er tiltalt for svig og dokumentfalsk, og bagmandspolitiet går efter en fængselsdom. Han nægter sig skyldig.

  Der forventes dom fredag den 13. august.

 21. Børnelæger vil have erklæret svær overvægt hos børn som kronisk sygdom

  Svær overvægt blandt børn og unge skal anerkendes som en kronisk sygdom.

  Det mener Dansk Pædiatrisk Selskab, som er den faglige sammenslutning af danske børnelæger.

  Ifølge børnelægerne er svær overvægt en af de største trusler mod danske børn og unges sundhed - og derfor bør de danske sundhedsmyndigheder anerkende det som en kronisk sygdom, fortæller formand for udvalget vedrørende overvægt i Dansk Pædiatrisk Selskab, Cilius Esmann:

  - Det vil være med til at fremme den sunde vægt, forebygge svær overvægt og dens følgesygdomme samt bekæmpe den sociale stigmatisering af svær overvægt i samfundet.

  Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har allerede defineret svær overvægt som en kronisk sygdom.

 22. Skovbrande tager til på Rhodos: Danske turister kontaktes af rejseselskaber

  En voldsom skovbrand på den græske ferieø Rhodos har nu fået flere danske rejsebureauer til at tage kontakt til danske feriegæster på øen.

  Det bekræfter rejsebureauerne TUI og Spies overfor B.T.

  Det sker, efter at en brand søndag brød ud på øen. Branden medførte evakueringer af både turister og indbyggere og har også forårsaget strømafbrydelser og mangel på vand på store dele af øen, skriver B.T.

  Der er dog fortsat ingen problemer med at komme hjem til Danmark, oplyser rejsebureauerne. Mere end 2.500 danske feriegæster fra TUI og Spies opholder sig lige nu på Rhodos.

  • Billederne her er taget på Rhodos nær Faliraki, cirka 17 kilometer fra en af de byer, der er blevet evakueret. Her kan man se de fly, der henter vand til at slukke skovbranden med. (Foto: Esben Tiedemann © (Privatfoto))
  • Flyene flyver i pendulfart mellem stranden i Faliraki og skovbranden, fortæller Esben Tiedemann, som har sendt billederne ind til dr.dk fra Rhodos. (Foto: Esben Ørum Tiedemann © (Privatfoto))
  1 / 2
 23. Dansk kajakmakkerpar er ude af OL

  Heller ikke i opsamlingsheatet kunne Bolette Nyvang Iversen og Julie Frølund Funch i K2 - 500 meter sikre sig en plads i semfinalen.

  Kajakmakkerparret blev nummer fem ud af seks kajakker, hvor der var semifinalepladser til de fire bedste.

  Danskerne sluttede tidligere på dagen sidst i deres indledende heat, men fik en ekstra chance for at kvalificere sig til semifialerne i denne morgens opsamlingsheat, men her blev det altså så blot til en femteplads.

  Du kan se et udpluk af danskernes kvartfinale i videoen herunder:

 24. Dansk kajakmakkerpar sat til vægs

  Det danske kajakmakkerpar Bolette Nyvang Iversen og Julie Frølund Funch i K2 500 meter kunne ikke stille det store op i deres indledende heat, hvor de blev distanceret af samtlige konkurrenter.

  Dermed skal Iversen og Funch ud i en opsamlingskvartfinale.

  Danskerne kom ind i tiden 1 minut og 52,730 sekunder, næsten ti sekunder efter vinderne fra Ungarn, der sammen med Hviderusland på andenpladsen er klar til semifinalerne.

  Du kan se video af danskernes heat lige her:

 25. Vild slutspurt: Hollandsk løber styrter, men overhaler alligevel hele banden

  Den hollandske 1.500 meter-løber Sifan Hassan havde egentlig tænkt sig at spare lidt på kræfterne, da hun i dag løb indledende heat.

  På sidste omgang blev hun dog involveret i et styrt og så måtte hun på arbejde.

  Den vanskelige situation blev dog løst på fornem vis, da hun distancerede samtlige konkurrenter, blev nummer et og dermed er klar til semfinalerne.

  Du kan se video af slutspurten lige her:

 26. Dansk medaljehåb kvalificerer sig til semifinale

  Den regerende europamester, kajakroeren Emma Aastrand Jørgensen fra Maribo, er klar til semifinalerne i K1 - 200 meter efter i dagens første indledende heat.

  Danskeren fik godt fat i vand og lagde sig tidligt foran og kørte den stensikkert hjem fra spids.

  Emma Aastrand Jørgensen kom ind i tiden 41,572 sekunder med lidt over et halvt sekund ned til nummer to, italienske Francesca Genzo.

  De to første i hvert heat kvalificerer sig direkte til semifinalerne, der afvikles i morgen, mens de øvrige skal sejle kvartfinaler senere i dag.

  Du kan se danskerens heat i videoen herunder:

 27. Både Pfizer og Moderna hæver prisen på deres coronavacciner

  Det kan pludselig blive noget dyrere at købe coronavacciner ind for EU.

  De to mRNA-vacciner, der er godkendt til at blive brugt i det danske vaccinationsprogram, stiger nemlig i pris.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  En Pfizer-vaccine kostede før omkring 115 danske kroner, men nu koster den 145 kroner.

  Tilsvarende stiger et skud med Moderna-vaccinen fra omkring 160 danske kroner til 179 kroner.

  Europakommissionen skrev tirsdag, at EU er på vej til at nå et mål om fuld vaccination af mindst 70 procent af den voksne befolkning inden udgangen af sommeren.

 28. Ekspert forventer ikke ny nedlukning i USA trods delta-udbrud

  USA vil formentlig ikke blive tvunget til at lukke samfundet ned igen - selv hvis landet oplever en stigning i antal nye coronatilfælde på grund af deltavarianten.

  Det siger præsident Joe Bidens førende rådgiver på området, smitteekspert Anthony Fauci.

  Knap seks ud af ti amerikanere over 12 år er fuldt vaccinerede nu.

  - Jeg tror, at vi har en tilstrækkelig høj procentdel af folk her i landet, siger Fauci med henvisning til andelen af vaccinerede, i programmet 'This Week' på tv-stationen ABC News.

  - Ikke nok til at knuse udbruddet. Men jeg vil tro, at det er nok, til at vi ikke kommer i den situation, vi befandt os i sidste vinter.

  Antallet af nye smittetilfælde i USA er næsten fordoblet i løbet af de seneste ti dage, skriver Reuters.

 29. Se de historiske billeder: SAS fylder 75 år

  Et Douglas DC-3 fly fra det nystartede flyselskab SAS venter på at få luft under vingerne. (Foto: A E Andersen © Scanpix Denmark)

  I dag er det 75 år siden, at flyselskabet SAS blev dannet, da Det Danske Luftfartselskab, Det Norske Luftfartselskap og Svensk Interkontinetal Lufttrafik slog sig sammen.

  Herunder kan ses billeder fra SAS' spæde start i 1946.

  • Indenfor i et Douglas DC-3 fly fra SAS' spæde start, hvor en stewardesse taler med en rejsende. Dengang måtte man godt ryge en cigaret i kabinen. (Foto: A E Andersen © Scanpix Denmark)
  • SAS' DC-4 fløj for første gang mellem København og New York City i September 1946. (Foto: NF © Scanpix Danmark)
  • En stewardesse serverer en forfriskning til de rejsende i et Douglas DC-3-fly. (Foto: A E Andersen © Scanpix Denmark)
  1 / 3

  Med så mange år på landingsstellet, så har selskabet oplevet et og andet.

  Mange fly er også blevet købt. Historisk kan man især bide mærke i købet af en række caravellefly med jetmotorer i 1959 og flytypen Boeing 747 i 1971.

  I 1960 åbnede SAS også sit første hotel, og en række forretninger er blevet åbnet og sidenhen frasolgt for at fokusere på luftfart.

  • SAS Royal Hotel blev indviet i 1960 og ligger på Hammerichsgade i det indre København. Dengang var hotellet den første skyskraber i København. Hele hotellet, lige fra facaden til bestikket i restauranten på 20. etage, er tegnet af den verdensberømte danske arkitekt Arne Jacobsen. (Foto: Tage Nielsen © Scanpix Denmark)
  • Hotellet rager stadig op i landskabet, selvom København har fået flere skyskrabere siden indvielsen i 1960. Her i marts 2020, hvor lyset er blevet tændt til at forme et hjerte og teksten CPH for København. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)
  1 / 2
 30. OL-dagen i billeder: Få et overblik over dagens danske præstationer

  Herunder kan du se dagens danske resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 9
 31. FCK henter sæsonens første sejr i Odense

  Efter to uafgjorte opgør mod AaB og Silkeborg i sæsonens første to kampe lykkedes det endelig FC København at sikre sig en sejr. Det skete i holdets 2-0-sejr på udebane mod OB.

  FCK kom godt fra start og allerede efter 12 minutter fik Jonas Wind bragt københavnerne i front, da han scorede til 1-0.

  Det var det samme antal minutter, som udeholdet skulle bruge i anden halvleg på igen at få scoret. Her var det den tidligere AGF'er Kevin Diks, som bragte sit nye hold på 2-0.

  OB fik scoret i slutminutterne, men efter en hurtig gennemgang via VAR, blev målet underkendt.

  FCK ligger med sejren på Superligaens tredjeplads.

  FCK's Jonas Wind scorede til 1-0. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
 32. Hviderussisk sprinter nægtede at gå om bord på fly: 'Jeg tager ikke hjem til Hviderusland'

  Den hviderussiske sprinter Krystsina Tsimanouskaya taler med japansk politi i lufthavnen. Hun var efter eget udsagn ved at blive tvunget hjem til Hviderusland, før hun fik fat i politiet i lufthavnen. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)

  Sprinteren Krystsina Tsimanouskaya fra Hviderusland er havnet i et større drama ved OL i Tokyo.

  Tsimanouskaya blev søndag beordret hjem til Hviderusland efter kritik af de hviderussiske trænere ved OL, men hun undslap i lufthavnen med hjælp fra japansk politi.

  Det fortæller hun til nyhedsbureauet Reuters.

  - Jeg tager ikke hjem til Hviderusland, lød det fra Tsimanouskaya.

  Den 24-årige sprinter hævder, at hun søndag blev hentet af det hviderussiske trænerteam på sit hotel og bedt om at pakke, inden hun mod sin vilje blev kørt til lufthavnen.

  Her fik hun kontakt til japansk politi.

  - Jeg tror, jeg er i sikkerhed. Jeg er sammen med politiet, sagde hun ifølge Reuters.

  Krystsina Tsimanouskaya står omringet af japanske betjente i Haneda Airport i Tokyo tidligere i dag. (Foto: Issei kato © Ritzau Scanpix)

  Tsimanouskaya har kritiseret trænerne på Instagram. Blandt andet for at sætte hende på det hviderussiske 4 x 400 meterhold uden at fortælle hende om det først.

  - Cheftræneren kom hen til mig og sagde, at han havde fået en ordre om at fjerne mig, siger Tsimanouskaya.

 33. Ekspert: Risiko for borgerkrig kan sende flygtninge mod Europa

  Talebans fremmarch i Afghanistan efter Vestens tilbagetrækning sender lige nu tusindvis af afghanere på flugt, og mange mister livet.

  Og det skaber risiko for en ny flygtningebølge mod Europa, mener David Vestenskov, som er chefkonsulent ved Forsvarsakademiet og har fulgt Afghanistan i et årti.

  - Afghanere flygter, fordi det system, der er blevet opbygget gennem de seneste 20 år, er under afvikling.

  - En borgerkrig med forskellige fronter er det, der skaber de sværeste kår for en civilbefolkning. Og de eneste muligheder for at overleve kan være at flygte, siger Daniel Vestenskov.

  30.000 flygter ud af Afghanistan hver uge, skriver New York Times på baggrund af tal fra FN’s flygtningeorganisation IOM.

  Læs hele interviewet med Daniel Vestenskov her.

 34. De danske mestre er stadig uden sejr efter uafgjort i Vejle

  Vejle og Brøndby spillede søndag eftermiddag uafgjort 2-2 i 3F Superligaen, og det blev dermed de danske mestres tredje uafgjorte i den nye sæson.

  Brøndby kom ellers bedst fra start, da Mikael Uhre allerede efter tre minutter sendte sit hold i front.

  Efter godt en halv time svarede Vejle igen. Vejles græske startdebutant Dimitris Emmanouilidis dukkede op i feltet og headede udligningen i mål.

  På den anden side af pausen var det hjemmeholdet, Vejles, tur til at komme foran, da 18-årige Wahid Faghir ligeledes med et hovedstød scorede til 2-1.

  Godt ti minutter inden slutfløjt udlignede amerikanske Christian Cappis for Brøndby, da han scorede sit første mål i gult efter et hjørnespark.

  Det blev det sidste mål i opgøret, som endte 2-2.

  Mikael Uhre scorede til 1-0. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)
 35. Mand sigtet for at bide del af bofælles tunge af: Varetægtsfængslet i knap fire uger

  En 50-årig rumænsk mand, der bor i Danmark, er blevet varetægtsfængslet frem til 27. august.

  Han er sigtet for at have bidt noget af tungen af en bofælle, der også er 50 år og fra Rumænien.

  Det oplyser senioranklager ved Nordjyllands Politi Lone Lyngsø, efter at grundlovsforhøret ved Retten i Aalborg er slut, skriver Ritzau.

  De to rumænere deler bolig med en tredje rumæner i Gistrup sydøst for Aalborg, og her kom det til håndgemæng, da de angiveligt kom op at skændes om oprydningen.

 36. Storkeungerne Astra og Zeneca druknede i en gylletank: Forening sætter ind for at løse problemet

  Fredag eftermiddag blev Jess Frederiksen, der er formand for storkene.dk, opmærksom på, at noget ikke var, som det skulle være.

  - Vi har sendere på fire storkeunger. Den ene sender var spottet i en gylletank, som lå tæt på storkereden.

  Senderen tilhørte storkeungen Zeneca. Og det viste sig, at hans søster Astra var sammen med ham. De to druknede i en gylletank. Og det er ikke første gang, at storke har mistet livet i en gylletank.

  - For nogle år siden forsvandt storkeungen Tommy, og vi kan forestille os, at han døde i den selvsamme tank, siger Jess Frederiksen.

  Den makabre død er dog ikke noget, som ofte sker herhjemme, men Frederiksen oplyser, at foreningen kommer til at have fokus på problemet, så sikkerheden kommer i top ved gylletanke.

  - Vi har allerede sikret en gylletank, der ligger i nærheden af en anden storkerede, ved at overdække den, så storke og andre fugle ikke kan falde ned i den.

  Astra og Zenecas forældre, Connie og Clyde, er et af fem ynglende storkepar i Danmark. De er efter omstændighederne okay.

  - Mange tillægger dyr menneskelige følelser, det har de ikke. Det er ikke sådan, at de sidder og græder, nu har de lidt fritid, inden de trækker syd på, oplyser Jess Frederiksen.

 37. Flere anholdt ved demonstrationer mod coronarestriktioner i Berlin

  En demonstrant står overfor tysk politi i Berlin. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)

  Hundreder af demonstranter har søndag protesteret mod coronaregler i Tysklands hovedstad, Berlin.

  En domstol havde ellers nedlagt forbud mod demonstrationen, men den fandt sted alligevel.

  Politiet oplyser, at nogle demonstranter chikanerede og angreb politibetjente i Berlins vestlige Charlottenburg-distrikt. Demonstranterne ignorerede også vejblokader, skriver Ritzau.

  Flere personer er anholdt, oplyser politiet ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

  Der blev nedlagt forbud mod protesterne på grund af netop coronareglerne.

  Ifølge domstolene var der risiko for, at deltagere ville droppe regler for mundbind og fysisk afstand. Og det går ikke, på et tidspunkt hvor de tyske smittetal er stigende.

  • Der var mange samlet i Berlins gader for at protestere mod coronarestriktionerne i Tyskland, selvom demonstrationerne ellers var erklæret forbudt af en domstol. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)
  • En demonstrant holder et papir med påskriften 'Frihed' over hovedet under demonstrationen. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)
  • Demonstrationen, der var erklæret ulovlig på grund af coronarestriktionerne, forløb ikke fredeligt. Politiet har anholdt flere. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)
  • En demonstrant pågribes af politiet. Demonstranten bærer et skilt med et billede Mahatma Gandhi, der er kendt for sin frihedskamp mod det engelske kolonistyre i Indien. Han organiserede mange aktioner baseret på civil ulydighed. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)
  • En demonstrant slæbes væk af henimod seks betjente. (Foto: CHRISTIAN MANG © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 38. Sverige slår håndboldherrerne, men Danmark fastholder førstepladsen

  Det blev ikke fem på stribe for Nikolaj Jacobsens landshold ved OL.

  I gentagelsen af VM-finalen fra januar fik svenskerne revanche.

  Det blev en blå-gul sejr på 33-30.

  Danskerne var på hælene det meste af kampen, og ved pausen var Sverige foran 17-13.

  I anden halvleg var det svenske forspring periodevis nede på to mål, men aldrig mindre end det, og svenskerne kørte sejren hjem.

  Nederlaget ændrer dog ikke på, at Danmark er videre til kvartfinalen med en førsteplads i gruppen.

  I kvartfinalen bliver Danmarks modstander Norge, der endte på fjerdepladsen i den anden gruppe.

 39. Cambodja følger efter Israel og tilbyder også et tredje stik vaccine

  I Cambodja bliver befolkningen nu tilbudt et tredje stik med en coronavaccine, et såkaldt booster-stik.

  I første omgang bliver booster-stikket givet til sundhedspersonale i det sydøstasiatiske land med over 14 millioner indbyggere.

  Folk, der allerede er blevet vaccineret med Sinopharm og Sinovac (to kinesiske vacciner, red.), vil blive tilbudt AstraZeneca som det tredje stik, siger landets premierminister Hun Sen.

  I denne uge besluttede Israel også at tilbyde et tredje stik vaccine, men her vil man i stedet tilbyde det til alle over 60 år.

 40. Italiensk sprinter vinder herrernes 100 meter-finale

  En 100 meter-finale uden en eneste jamaicaner.

  Nærmest utænkeligt for blot få år tilbage, men ikke desto mindre, var det realiteten ved de olympiske lege i Tokyo.

  Der var to gengangere fra finalen i Rio i 2016. Andre de Grasse og Akani Simbine.

  Da starten gik var Zharnel Hughes for hurtigt ude af blokken. Han blev diskvalificeret for tyvstart, og så var der kun syv tilbage.

  Det var italienske Lamont Marcell Jacobs, der var hurtigst i tiden 9,80 sekunder.

  Fred Kerley fik sølv og Andre de Grasse tog bronze.

  Se finalen i videoen herunder:

 41. To skibe redder 394 migranter i synkende træbåd på Middelhavet

  394 migranter er blevet reddet fra en stor træbåd i Middelhavet, der var begyndt at tage vand ind.

  To skibe fra en en tysk og en fransk hjælpeorganisation samlede migranterne op omkring 68 kilometer fra den nordafrikanske kyst, skriver Reuters.

  Redningsaktionen blev udført natten til søndag.

  - Overlevende modtager nu behandling på 'Ocean Viking' og 'Sea Watch' (de to redningsskibe, red), oplyser den franske hjælpeorganisation SOS Méditerranée.

  Flere af migranterne blev set springe over bord fra det synkende skib og svømme mod redningsskibene, fortæller vidner til Reuters.

  • Migranter på den synkende træbåd venter på at blive reddet. (Foto: Darrin Zammit Lupi)
  • Ifølge FN's internationale organisation for migration er mindst 1146 personer døde i deres bestræbelser på at krydse Middelhavet for at nå Europa i løbet af årets første seks måneder. (Foto: Darrin Zammit Lupi)
  • Migrantbåde fra Libyen og Tunesien med kurs mod Italien og andre dele af Europa har været stigende over de seneste måneder, hvor vejrforhold for de farlige ture er forbedret. (Foto: Darrin Zammit Lupi)
  1 / 3
 42. 893 nye coronasmittede det seneste døgn

  893 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Ingen personer er døde.

  Dagens smittetal er baseret på 68.858 PCR-test.

  Det svarer til, at 1,3 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 57 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er tre flere end i går.

 43. Tilbud på takeaway og taxature skal få unge briter til at blive vaccineret

  Hvad siger du til at spare lidt på takeawayregningen?

  Det kan unge britere se frem til, hvis de altså siger ja til at blive vaccineret mod covid-19.

  Det oplyser den britiske regering ifølge BBC.

  Den britiske regering har indgået et partnerskab med køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims, som skal få ordningen med rabat op at køre.

  Uber vil for eksempel sende en påmindelse ud til alle brugere, hvor de opfordres til at blive vaccineret. Brugere, som er vaccineret, vil desuden blive tilbudt rabat på køreture og måltider, som Uber Eats leverer.

  Der er en række incitamenter i vente, som kuponer og rabatkoder til borgere, som møder op ved midlertidige vaccinecentre eller booker en tid ved de vanlige steder, oplyser sundhedsministeriet ifølge BBC.

 44. Schweizisk rytters hest måtte aflives efter OL-konkurrence

  Den schweiziske rytter Robin Godel har mistet sin makker, da rytterens hest, Jet Set, er blevet aflivet efter at have fået problemer i forbindelse med et OL-ridt i disciplinen military.

  Hesten modtog behandling på banen og blev senere transporteret til en veterinærklinik med hesteambulance. Her viste skanningerne uoprettelige skader lige over hoven på højre ben, og Robin Godel tog, sammen med ejerne af Jet Set, derfor beslutningen om at aflive hesten.

  Den 23-årige Robin Godel var senere søndag ude med en melding på Instagram, hvor han sørgede over aflivningen af sin hest.

  - Jet Set gik bort, mens han gjorde det, han elskede mest: At galopere og hoppe over forhindringer, skriver Godel på Instagram.

  Robin Godel rider på hesten Jet Set. (Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Ritzau Scanpix)
 45. Michael Monberg valgt som politisk ordfører i Veganerpartiet

  Michael Monberg er blevet valgt som politisk ordfører i Veganerpartiet, der har holdt et digitalt ekstraordinært landsmøde i dag.

  Han stiftede oprindeligt partiet sammen med Henrik Vindfeldt, som tidligere på året trak sig som partileder, skriver Ritzau.

  Ved partiets ordinære landsmøde 12. juni blev det besluttet at indføre en politisk ordfører i stedet for posten som partileder. Ordføreren vælges for en periode på to år.

  Monberg vandt med 62 procent af stemmerne over Lisel Vad Olsson og Simon Nyborg Jensen.

  Michael Monberg - Medstifter og politisk ordfører i Veganerpartiet. (Foto: Jakob Eskildsen)
 46. 100-årig skal i retten - han er tiltalt for 3.500 drab i kz-lejr under Anden Verdenskrig

  En 100 år gammel tysker skal til efteråret i retten, hvor han anklages for drab i kz-lejren Sachsenhausen for 76 år siden.

  I alt er han tiltalt for 3.500 drab i de tre år, hvor han var fangevogter under Anden Verdenskrig, skriver den tyske avis Welt am Sonntag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  I omegnen af 200.000 personer var indsat i koncentrationslejren, og cirka 20.000 af dem blev slået ihjel.

  Retten i Neuruppin nær Berlin forventer, at den 100-årige kan klare at være i retten i to og en halv time ad gangen.

 47. USA's flåde: Israelsk tankskib blev angrebet af drone

  Det oplyser repræsentanter for den amerikanske flåde, som er kommet om bord på tankskibet for at undersøge, hvad der er sket.

  - De første undersøgelser peger tydeligt på et droneagtigt angreb, oplyser amerikanske bombeeksperter.

  En brite og en rumæner blev dræbt i angrebet.

  Israel udenrigsminister, Yair Lapid, anklager Iran for at stå bag angrebet og efterlyser en klar international fordømmelse af angrebet.

 48. Se billederne: Skovbrande hærger feriebyer på Sicilien

  • Flammerne har nået Siciliens næststørste by Cantania. (Foto: Orietta Scardino © Ritzau Scanpix)
  • En udsigt til en brand ved Le Capannine-stranden i Catania, Sicilien. (Foto: ROBERTO VIGLIANISI © Ritzau Scanpix)
  • Varme vindpust har fået ilden til at brede sig på den italienske ø, hvor der er op mod 40 graders varme. (Foto: ROBERTO VIGLIANISI © Ritzau Scanpix)
  • Øens hovedstad, Palermo, mærker også til de skovbrande, der er opstået i regionen. Lørdag regnede aske fra brandene ned over byen, skriver italienske medier. (Foto: Vigili del Fuoco © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Italienske brandfolk kæmper fortsat med at få kontrol med skovbrandeSicilien.

  Flammerne har bredt sig til Catania, der er den næststørste by på øen.

  Flere indbyggere er tvunget på flugt fra deres hjem, og den lokale lufthavn har måttet lukke midlertidigt.

  Det er ikke kun Italien, der i øjeblikket kæmper med brandene. Andre middelhavslande som Spanien, Tyrkiet og Libanon kæmper også med flammerne.

  I Grækenland kæmper omkring 145 brandmænd mod en skovbrand nær Patras, der er landets tredjestørste by. Siden fredag har Grækenland været ramt af en varmebølge, der har sendt temperaturen op mellem 42 og 44 grader.

 49. Se video: Rindom får sin OL-guldmedalje

  Anne-Marie Rindom sejlede Danmarks første guldmedalje ved de olympiske lege i Tokyo i hus, da hun søndag triumferede i Laser Radial.

  Det var fantastiske billeder, da hun stod øverst på podiet med guld om halsen og smilte fra øre til øre.

  Se Rindom få sin guldmedalje i videoen øverst.

 50. Nu åbnes der for ansøgninger til Arne-pensionen

  I dag er regeringens store plan om en ret til tidlig pension blevet til virkelighed, da der er åbnet for ansøgninger.

  De første, der kan søge om ret til tidlig pension, er personer, der er født i andet halvår 1955 og frem til og med 1960.

  44 år på arbejdsmarkedet giver ret til tre år med tidlig pension, 43 år giver ret til to års tidligere pension, og et arbejdsliv på 42 år giver et enkelt års tidligere pension.

  Beskæftigelsesministeriet oplyser, at det er Udbetaling Danmark, der kommer til at behandle ansøgningerne.

  Dokumentationen for et langt arbejdsliv hentes primært i pensionsoplysninger fra ATP.

  Ministeriet oplyser, at ansøgere desuden kan supplere med egen dokumentation for perioder på arbejdsmarkedet, som kan tælle med i beregningen af anciennitet.

  Mette Frederiksen (S) ses her på Socialdemokratiets kongres i 2019 med Arne Juhl, som blev ansigtet på den aftale, der populært kaldes Arne-pensionen.
 51. Kronprinsen sender hilsen til Anne-Marie Rindom, Pernille Blume og Viktor Axelsen

  Det har været en produktiv morgen for de danske atleter, der har været i gang i flere discipliner.

  En, som har fulgt med, er kronsprins Frederik.

  - Det har været en fantastisk OL-dag indtil videre, skriver han på i et opslag på Kongehustets Instagram.

  - Guld til Anne-Marie Rindom i Laser Radial, bronzemedalje til Pernille Blume i 50 meter fri og så er Viktor Axelsen videre til finalen i badminton!

  Sejleren Anne-Marie Rindom fik da også et opkald fra kronprinsen, efter at hun havde sikret Danmark den første guldmedalje ved OL i Tokyo.

  - Han følger også med i sejlsport og elsker det. Det er super at få den opbakning fra Danmark, siger hun ifølge Ritzau

Mere fra dr.dk