Der var lørdag tæt pakket ved Grædemuren i Jerusalems gamle bydel.
For titusindvis samlede sig i løbet af dagen til bøn.
Det gjorde de som en optakt til den jødiske helligdag Yom Kippur, som er den helligste inden for jødedommen.
Yom Kippur er centreret omkring forsoning og består blandt andet af en længere faste og bøn. Helligdagen begynder i år den 24. september før solopgang.
Der var blandt andet olie på dagsordenen, da Saudi-Arabiens udenrigsminister, Faisal bin Farhan Al-Saud, lørdag fik ordet til FN's generalforsamling i New York.
Han understregede blandt andet betydningen af et kollektivt samarbejde med olielandene og den organisation, de er samlet i, ved navn OPEC.
Organisationen består af en række lande, der har det til fælles, at olieeksport har kæmpestor indflydelse på deres økonomi.
- Saudi-Arabien er opsat på at bevare stabiliteten, pålidelighed, bæredygtighed og sikkerhed på oliemarkederne, sagde ministeren blandt andet.
Råoliepriserne er på vej til at nå deres største kvartalsvise stigning, siden Rusland indledte krigen i Ukraine i februar 2022.
Høje gas- og oliepriser samt grønnere løsninger og klimakrisen har flere gange været på dagsordenen under FN's generalforsamling. Det er et emne, der i den grad splitter verdens lande.
Det blev til en smal 1-0 sejr for Manchester United, der lørdag aften mødte Burnley på udebane i Premier League.
United stillede med danske Rasmus Højlund fra start, og den danske angriber sled og slæbte i kollektivets tjeneste uden selv for alvor at blive farlig. Højlunds danske holdkammerat, Christian Eriksen, kom ikke på banen.
Opgørets enlige scoring noterede portugiseren Bruno Fernandes sig for, da han stod for enden af en lang bold frem i banen, han efterfølgende flugtede formidabelt i nettet lige inden pausen.
Manchester United har nu vundet tre kampe i denne Premier League-sæson og tabt lige så mange. Klubben er på ottendepladsen efter seks runder.
Titusindvis af franskmænd har i dag været på gaden for at demonstrere mod blandt andet racisme og politivold.
Detr sker tre måneder efter, at en 17-årig dreng blev skudt og dræbt af politiet i forbindelse med en fædselskontrol. Det skabte store uroligheder i dagene efter, og spændingerne mellem demonstranterne og politiet er stadig til at tage at føle på.
Personer i den ellers nogenlunde fredelige demonstration smadrede ruder i en bank langs marchruten.
Et andet sted omringede demonstranter en politibil, og en betjent sprang ud og viftede med sin pistol, skriver AP.
Tre betjente skal være kommet lettere til skade, og tre demonstranter er anholdt, skriver Ritzau.
Mindst 18 mennesker er blevet dræbt i Somalia, efter et køretøj fyldt med eksplosiver detonerede.
40 andre er blevet såret, oplyser myndighederne ifølge AP.
Halvdelen af dem er i kritisk tilstand, siger indenrigsminister i Hirshabelle-staten, hvor angrebet skete.
Billeder på sociale medier viser ifølge AP sort røg og førerhuset på en smadret lastbil, der brændte ved den regeringsbemandede kontrolpost, som eksplosionen skete ved.
Der er ikke umiddelbart nogen, der har taget ansvar for angrebet. Heller ikke fra den militante islamistiske gruppe al-Shabab, som ofte udfører sådanne angreb og kontrollerer dele af Somalia, skriver AP.
Ukraines fredsplan er urealistisk, og krigen vil blive afgjort på slagmarken, hvis Ukraine og Vesten ikke bløder op i deres krav.
Det siger Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov i en tale på FN's generalforsamling i New York ifølge Reuters.
Her kaldte han Vesten et "imperium af løgne" og beskyldte vestlige lande for "nykolonial" tænkning, når de forsøger at få lande i andre dele af verden til at bakke op om Ukraine.
FN's forslag til en ny kornaftale mellem Ukraine og Rusland er heller ikke realistisk, fordi FN ikke leverer på de løfter, de har givet, lyder det fra den russiske udenrigsminister.
Ifølge AFP sagde Lavrov efterfølgende på et pressemøde, at Vesten qua deres support til Ukraine reelt er gået i direkte krig mod Rusland.
Opdateret klokken 17.54: MobilePay virker igen. Nedbruddet varede cirka en time.
Der kunne her til eftermiddag ikke swipes penge frem og tilbage på betalingsappen MobilePay.
Flere af Danske Banks tjenester var nemlig ude af drift.
Konkret var det Netbank, Mobilbank og MobilePay, der var nede i cirka en time fra klokken 16.30, oplyser Danske Bank til Ritzau.
Danske Bank oplyser ikke, hvordan de tekniske problemer er opstået.
Betalingsappen MobilePay har mere end 4,4 millioner brugere, og omkring 200.000 danske virksomheder tilbyder, at kunder kan betale med MobilePay, skriver Ritzau.
Opdateret klokken 17.57 med informationen om, at biltrafikken over Storebælt igen er åben i retning mod Fyn.
Der var til eftermiddag korttidigt lukket for al biltrafik i retning mod Fyn på grund af et uheld på Storebæltsbroen. Det skrev Sund & Bælt på X.
Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde en personbil med en trailer ramt autoværnet på Sprogø i retning mod Fyn.
- Betalingsanlægget er helt lukket i retning mod Fyn, da der er vragdele fra traileren ud over begge vognbaner. Politi og brandvæsen er fremme på stedet, skrev politiet på X.
Klokken 17.46 skrev politiet, at de var færdige på stedet, og at der igen blever åbnet for trafikken mod Fyn.
Der er ikke længere kødannelse, skriver Sund & Bælt.
Der er ikke umiddelbart personskade i forbindelse med uheldet.
Europa skal holde op med at behandle flygtninge som nogen, der trænger ind på deres kontinent.
- De, som risikerer livet på havet, invaderer ikke Europa. De leder efter tryghed og en varm velkomst, sagde paven i en tale i den franske havneby Marseille, skriver Ritzau.
I talen takkede han hjælpeorganisationer, som redder migranter i fare på havet. Han fordømte samtidig kræfter, som modarbejder denne indsats, og betegnede dem som "hadgrupper".
Emnet for talen er yderst aktuelt i Europa lige nu, hvor en stigende strøm af flygtninge forsøger at nå til eksempelvis øen Lampedusa. Håndteringen af migranter og flygtninge diskuteres for tiden i EU.
Et varsel om ekstra skattelettelser fra SVM-regeringen er blevet heftigt kritiseret af både borgmestre, fagbosser og socialdemokraternes bagland de seneste par uger.
Alligevel blev de ekstra skattelettelser ikke nævnt i statsministerens tale på Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg i dag. Og det ærgrer Guldborgsunds borgmester Simon Andersen.
- Hun taler om de skattelettelser, vi gik til valg på, og som der står i regeringsgrundlaget.
- Men det er jo ikke dem, vi kritiserer. Det er jo, at både Nicolai Wammen (finansminister, S, red.) og Jakob Ellemann snakker om nye skattelettelser. Dem får hun ikke lige rammesat ordentligt i talen, siger han.
Mette Frederiksen talte om regeringens planlagte skattelettelser. Og huskede sit parti på, at de gik til valg på skattelettelser for fire milliarder kroner. Hvorefter der i regeringsgrundlaget blev aftalt skattelettelser for yderligere en milliard.
Efter at råderummet - altså hvor mange penge staten kan bruge på politiske initiativer - efter sommerferien endnu en gang blev opjusteret, sagde finansminister Nicolai Wammen, at regeringen planlægger yderligere skattelettelser.
Og det ville Simon Hansen ønske blev italesat og diskuteret af statsministeren fra talerstolen.
- Det er lidt ærgerligt, det er jo egentlig det, vi har behov for at tale med hinanden om. Om ikke der er nogle revner i vores velfærdssamfund, vi skal have lappet, før der gives ekstra skattelettelser ud over det, der allerede er aftalt, siger han.
Mangel på arbejdskraft har længe fyldt på Christiansborg.
Og konsekvenserne, hvis udfordringen ikke løses, kan blive meget store, lød det fra statsminister Mette Frederiksen, da hun gik på talerstolen ved Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg.
- Hvis ikke vi holder fast i vores stærke arbejdsmoral. Ja, så holder vores velfærdsmodel ikke, siger Mette Frederiksen.
- Vi skal løse udfordringen med manglen på arbejdskraft. For hvis ikke vi lykkes med det, så er der ganske enkelt ikke et skattefinansieret velfærdssamfund i fremtiden.
Og allerede inden dette punkt i talen havde hun også varslet, at hun "ikke vinder en popularitetskonkurrence på det næste, hun vil sige".
- Udfordringen er ikke, at vi danskere har vendt velfærdssamfundet ryggen. Udfordringen er snarere, at vi mangler medarbejdere til at realisere vores politiske drømme, siger Mette Frederiksen i tale.
Andrei Medvedev har flere gange givet udtryk for, at han vil hjem. Og nu er den tidligere Wagner-soldat, der søgte asyl i Norge for at undgå skyttegraven i Ukraine, blevet anholdt til grænsen til hjemlandet Rusland, fordi politiet mistænkte ham for at forsøge at krydse den.
Det fortæller hans advokat, Brynjulf Risnes, ifølge Reuters.
Norsk politi havde i en meddelelse sent i aftes fortalt, at en unavngiven mand i 20'erne var blevet anholdt for forsøg på ulovligt at krydse grænsen.
Men anholdelsen er en misforståelse, siger Medevevs advokat.
- Han var deroppe (ved grænsen, red.) for at se, om han kunne finde det sted, han kom ind i landet. Han blev stoppet, mens han var i en taxa. Han var aldrig nær grænsen. Det var aldrig hans intention at krydste grænsen, siger Brynjulf Risnes.
Andrei Medvedev har været i kontakt med Norges retsystem flere gange. Blandt andet er han blevet anholdt ved et slagsmål på en bar, og han blev senere idømt 14 dages betinget fængsel blandt andet for forstyrrelse af den offentlige orden.
En 42-årig mand mistede natten til lørdag livet i forbindelse med en anholdelse på Køge-egnen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
Anholdelsen skete, efter politiet var rykket ud til en adresse på baggrund af en anmeldelse.
- Vi modtager klokken 00.18 en anmeldelse om voldsomme husspektakler. Under anholdelsen af den mandlige part, bliver han pludselig livløs. Der bliver iværksat førstehjælp på stedet og tilkaldt en ambulance, men han afgår efterfølgende ved døden, fortæller politiinspektør Thomas Tarpgaard til Ritzau.
Politiinspektøren vil ikke oplyse yderligere detaljer om sagen, da den nu er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).
DUP har blandt andet til opgave at undersøge sager, hvor en person kommer slemt til skade eller afgår ved døden i politiets varetægt eller som følge af politiets handlinger.
Det er endnu uklart, om den afdøde mand mistede livet på grund af politiets magtanvendelse over for ham, eller om han afgik ved døden af naturlige årsager, som tilfældigvis faldt sammen med anholdelsen.
I sådanne sager vil der blive foretaget et retslægeligt ligsyn, og der vil også blive foretaget en obduktion. Det er imidlertid op til Den Uafhængige Politiklagemyndighed at udtale sig nærmere om disse undersøgelsesskridt.
Skatteminister Jeppe Bruus (S) savner nuancer i debatten om velfærd eller skattelettelser.
Det siger han, efter at flere baglandsstemmer i partiet har kritiseret regeringens planer om ekstra skattelettelser.
- Der er behov for nogle nuancer i den her debat, fordi mens vi til næste år løfter kommunernes budgetter og bruger penge på velfærd, så er der stort set ingen penge til skattelettelser.
Senest har kredsformand i Brønderslev Frits Sørensen truet med at forlade partiet, hvis flere skattelettelser bliver en realitet.
Og den melding er skatteministeren træt af, men han understreger også, at det er den politik, partiet gik til valg på ved seneste folketingsvalg: at give skattelettelser for fire milliarder kroner, som i regeringsgrundlaget blev forhøjet med en milliard.
Efter at råderummet er blevet opjusteret, har regeringen meldt ud, at der kommer ekstra skattelettelser.
- Jeg håber da, han vil blive, men vi gik til valg på både at lave investeringer i velfærd og skattelettelser, siger Jeppe Bruus.
Desuden peger ministeren på, at der er stor forskel på, hvordan økonomien ser ud i landets kommuner.
- Der er nogle kommuner, hvor det er meget svært at få tingene til at hænge sammen, fordi der ikke er penge nok, så er der andre kommuner, for eksempel i København, hvor de faktisk selv giver skattelettelser til næste år, siger han.
Søren Pape har holdt sin tale for Konservatives medlemmer i Herning, og han lagde i den grad vægt på konservative grundlæggende værdier - herunder familien.
Det meste af talen blev brugt på fællesskab i en større samfundsmæssig kontekst, men han vendte i begyndelsen af sin tale også blikket indad.
Han sendte en besked til de interne kritikere og tvivlere, der har givet deres mening til kende den seneste tid.
- Til skeptikerne - og det må man som Konservativ altid have lov til at være - jeg vil bede jer læne jer ind i tilliden, siger Pape.
Båndet mellem Kina og den sydøstasiatiske østat Østtimor styrkes.
De to landes ledere har således underskrevet nye strategiske aftaler. De handler blandt andet om militært samarbejde, skriver flere kinesiske statsmedier ifølge Ritzau.
Østtimor ligger mellem Indonesien og Australien og huser omkring 1,3 millioner indbyggere.
Kinas præsident, Xi Jinping, mødtes med Xanana Gusmão, som er premierminister i Østtimor, i den kinesiske by Hangzhou. Mødet fandt sted forud for åbningen af De Asiatiske Mesterskaber, Asian Games.
- Begge sider vil øge gensidig støtte og styrke internationalt arbejde, sagde Xi Jinping.
Det, der måske startede som en spøg, har fået alvorlige konsekvenser for en ung vestjysk mand.
Han er blevet sigtet for at true politifolk og gardere, da han i København i aftes pegede sin legepistol mod dem.
Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.
Den 21-årige mand havde været til udklædningsfest. Han havde taget sit kostume af, men beholdt den falske pistol i hånden, da han befandt sig i hjertet af byen.
Foran Rosenborg Slot ved Kongens Have, hvor livgarderne hører til, valgte manden ifølge politiet at pege legepistolen mod dem.
- Der var en kvinde, som overværede det, og som kontaktede politiet, og da patruljen kommer ud på stedet, peger han også pistolen i retning mod dem, fortæller vagtchef Henrik Svejstrup.
Politiet blev først opmærksomme på, at pistolen ikke var en ægte vare, da de anholdt manden. Han er nu sigtet for trusler mod personer i offentlig tjeneste.
Tænker du på, hvad du hiver af bøjlen og smider på, inden du drøner på arbejde?
Det behøver politikerne i Senatet i USA ikke længere, for de har droppet den dresscode, som har sat strenge krav til deres daglige klæder.
Senatets leder, demokraten Chuck Schumer, har således besluttet, at senatorerne godt må have shorts på, og de må også godt lade slipset hænge derhjemme.
Det har medført en heftig reaktion, for 46 ud af 49 republikanske senatorer har skrevet under på et brev, hvor de protester over de nye regler.
Kevin Magnussen starter som nummer 15, når Japans Formel 1-grand prix skydes i gang søndag.
Det står klart, efter den danske racerkører i lørdagens kvalifikation på Suzuka-banen formåede at køre sig videre til Q2, hvor Haas-raceren dog ikke havde fart nok til at følge med og sluttede sidst. Derfor endte det med en 15.-plads i kvalifikationen.
Det var dog nok til at slå holdkammeraten hos Haas, da Nico Hülkenberg ikke kom videre fra Q1. Tyskeren starter som nummer 18 i søndagens løb.
Max Verstappen starter i pole position, mens McLarens Piastri og Norris starter helholdsvis som nummer to og tre.
Ifølge nyhedsbureauet Reuters stopper Lee Jae-myung strejken, efter et flertal i Sydkoreas parlament har stemt for at udstede en arrestordre mod ham for påstået svindel.
Han begyndte at strejke i protest mod regeringens - ifølge ham - dårlige økonomiske politik og dens trusler mod pressefriheden.
Nu er han altså stoppet og vil møde op til planlagt retsmøder i sagen om pligtbrud og bestikkelse, selvom han lige nu fortsat er indlagt.
Han er blandt andet beskyldt for at have brudt med sine pligter, da han var borgmester i byen Seongnam.
Amerikanske Greg Lawson har brugt de seneste 32 år på flugt fra ordensmagten, efter at han i 1991 blev dømt i forbindelse med drabet på en mand, han var vokset op sammen med.
I en video på X, kan man se hans sidste øjeblikke, før det amerikanske forbundspoliti, FBI, tager ham i sin varetægt.
- Hvordan har du det?, kan man høre den 63-årige mand sige til den betjent, der putter ham i håndjern.
Betjenten svarer, at han skam har det fint.
Lawson blev pågrebet i Mexico og derefter sendt på et fly mod Shreveport i delstaten Louisiana, hvor myndighederne stod klar til at lægge ham i håndjern.
Ifølge The Guardian er det uklart, hvorfor de de to mænd endte i karambolage for 32 år siden. Det er ligeledes uvist, hvor meget fængselstid Lawson nu kan se frem til.
Den nye sundhedsundersøgelse i Grindsted, der skal afdække, om borgerne bliver mere syge end i andre byer, bliver et par måneder forsinket.
Det er forureningen fra det tidligere Grindstedværket, som er årsag til, at Region Syddanmark laver sundhedsundersøgelser i byen.
En tidligere registerbaseret undersøgelse i 2020 konkluderede ellers, at Grindstedborgerne ikke er mere syge end andre. DR kunne dog senere fortælle, at to forskere kraftigt protesterede mod den konklusion - særligt hvad angår nervesygdommen ALS.
Det forventes nu, at den endelige rapport vil være klar omkring årsskiftet, siger formanden for forskergruppen, der står bag sundhedsundersøgelsen, Jesper Bo Nielsen.
Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens kronprins og de facto leder, giver ikke meget for anklagerne om, at han prøver at købe landet til et bedre omdømme gennem international sport.
- Jeg er ligeglad. Jeg har én procent vækst i bnp fra sport, og jeg sigter efter yderligere 1,5 procent. Kald det, hvad du vil, siger Mohammed bin Salman i et interview med Fox News.
Investeringerne tæller blandt andet opkøbet af Premier League-klubben Newcastle.
På hjemmebanen har kongeriget også købt en række stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Neymar til klubber i den hjemlige liga.
Af tal fra Fifa fremgår det, at de saudiarabiske klubber fra 1. juni til 1. september har brugt lige over seks milliarder kroner på at hente mandlig fodboldspillere.
Året er langt fra slut, men den mellemamerikanske nation Costa Rica har allerede nu slået en sørgelig rekord.
Indtil videre er 656 personer blevet dræbt i landet i år. Det viser officielle drabstal ifølge Reuters.
Regeringen i Costa Rica forventer, at tallet kan nå at passere 900 inden årets udgang.
Den hidtidige drabsrekord var 654 sidste år.
Mest drabeligt har situationen udviklet sig i provinsen San José, hvor også hovedstaden af samme navn ligger. Her er antallet af drab allerede fordoblet siden sidste år.
To tredjedele af ovenstående drab tilskriver landet som værende banderelateret i forbindelse med narkotikahandel i landet
Costa Rica er ellers anset som en af de sikreste lande i Mellemamerika, hvor en del lande er præget af narko- og bandekriminalitet.