Seneste nyt

Mette Frederiksen går til dronningen klokken 11 og præsenterer erstatning for Mogens Jensen

 • Mette Frederiksen går til dronningen klokken 11 og præsenterer erstatning for Mogens Jensen

  Statsminister Mette Frederiksen (S) går til dronningen klokken 11 og præsenterer ændringer i regeringen.

  Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

  Her fremgår det også, at Mogens Jensen indgiver sin officielle afsked til dronningen en time senere, klokken 12.

  Og fra klokken 13 vil der ifølge meddelelsen ske overdragelser "i de berørte ministerier fra klokken 13".

  Det vides endnu ikke, hvem der skal overtage Mogens Jensens fire ministerier, fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Det vides heller ikke, om der kun findes én erstatning for Mogens Jensen eller flere. Vi følger selvfølgelig sagen tæt.

  Seneste Nyt

 • EU-kommissær efter Mette Frederiksens Israel-besøg: Den største vaccinekapacitet findes i Europa og USA. Ikke i Israel.

  EU's kommissær for det indre marked forstår godt, at EU-ledere som Mette Frederiksen (S) vil have så mange vacciner til egne borgere som muligt.

  Det siger kommissær Thierry Breton i et interview med Børsen.

  – Sandheden er, at langt den største kapacitet findes i Europa og USA. Punktum. Ikke i Israel. Ikke i Saudi–Arabien. Ikke engang i Rusland, siger han.

  Statsministeren har ikke ønsket at kommentere historien hos Børsen.

 • Lande vil have stoppet overfiskeri af tun, der risikerer at uddø

  Gulfinnet tun er en populær spise. Både som sushi og på dåse.

  Desværre er den også så populær, at den bliver overfisket i en grad, så den er i risiko for at blive udryddet i Det Indiske Ocean.

  Derfor mødes repræsentanter fra 30 lande i dag for at diskutere, hvordan man redder den store fisk, skriver Reuters.

  Faktisk bliver der anslået fanget 450.000 ton på verdensplan årligt, og det er så meget, at arten risikerer at kollapse uden mulighed for at komme sig, skriver Reuters.

  Europæiske fiskefartøjer fanger størstedelen, og det vil flere af kystnationerne omkring Det Indiske Ocean have ændret.

 • SSI-direktør forudser færre coronaindlagte - det får Venstre til at kræve mere genåbning

  Derfor ønsker Venstre, at flere restriktioner lempes, og at landet åbnes mere op.

  Sådan lyder meldingen fra partiets sundhedsordfører, Martin Geertsen, på Twitter. Og det kan ifølge Geertsen 'kun gå for langsomt'.

  - Frygten for de 870 indlagte var selve grundlaget for ikke at kunne genåbne yderligere. Den frygt tilsyneladende ubegrundet. Så skal der saftsusme åbnes mere af DK, herunder skoler, efter- og højskoler og liberale erhverv.

  Enhedslisten vil også have børnene i skole efter meldingen fra SSI-direktøren.

 • Coronakrisen har givet os grønne fingre og givet tomme hylder i havecentre

  Corona-epidemien har fået mange med have til for alvor at gå til stålet med spade, rive og vandkande.

  Faktisk er de grønne fingre blevet brugt så flittigt under pandemien, at flere planteskoler begynder at få svært ved at skaffe planter til kunderne.

  Og det er særligt træer og buske, der bærer frugt og bær, som er i høj kurs, fortæller Henrik Christensen, bestyrelsesmedlem i Danske Planteskoler.

  - Hindbærbuske, solbærbuske, stikkelsbær, hyldebær, nødder, nogle ting kan være svære at få fat i.

  - Havecentrene har virkelig måttet kæmpe for at finde de varer, de skal fylde butikkerne op med, siger han.

 • Kollegaer kritiserer borgmester for høje smittetal: 'Han har ikke løftet sit ansvar'

  Ole Bjørstorp har siddet som borgmester i kommunen på Vestegnen siden 2001 for Socialdemokratiet. Sidste efterår mistede han dog spidskandidatposten. Det fik ham i stedet til at stifte sit eget parti i kommunen - Ishøjlisten. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

  Flere byrådskolleger til Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) er ikke imponeret over den indsats, han har ydet under coronakrisen, hvor kommunen har toppet listen med flest coronasmittede.

  - Jeg har savnet mere retning og mere politisk mod af håndteringen af corona i kommunen, siger S-politiker Merete Amidisen.

  - Jeg synes, han har haft for travlt med at skyde skylden på en bestemt gruppe borgere i stedet for at sige, at vi har den befolkningssammensætning, vi har, og hvordan kan vi så gøre det bedst muligt, siger Ole Wedel-Brandt fra Enhedslisten.

  Ole Bjørstorp mener, han har gjort alt, hvad han og kommunen kunne.

  - Men det har ikke fjernet al den smitte, som vi gerne ville have væk.

 • Odenses borgmester er tilfreds med, at Vollsmoses beboere ikke rammes af testkrav

  Borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, roser beboernes testvillighed i Vollsmose. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)

  Der er ingen grund til at indføre et krav om ugentlig test i Vollsmose. Det mener den socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel.

  Han er derfor også tilfreds med, at regeringens forslag om netop det i går blev skrottet på grund af manglende opbakning i Folketingets epidemikommission.

  - Grunden til, at jeg ikke synes, at det er relevant at indføre tvang i forhold til test, er, at i løbet af den sidste uges tid er det lykkedes at teste 8.000 beboere i Vollsmose, og det er altså ud af en befolkning på 9.100. Du finder ikke en bydel eller et sted i Danmark, hvor befolkningen har løftet testopgaven mere intensivt, siger han.

 • Langt fra alle forældre bakker op om at lade skoleelever teste flere gange ugentligt

  Test, test og atter test.

  Sådan lyder et af de primære våben i kampen for at få genåbnet skolerne for alle elever.

  Derfor ønsker regeringen, at skolebørn over 12 år lader sig teste to gange om ugen, men ikke alle forældre synes, at test så ofte er en god idé. Rundt regnet tre ud af fire forældre til børn over ti år ønsker, at deres skolebørn testes to gange om ugen.

  Men resten, altså omkring hver fjerde, siger enten nej eller er i tvivl, om de vil lade deres børn teste så ofte.

  Det viser en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR.

 • Politisk aftale om økonomisk gulerod: Den skal få flere til at skrotte de gamle dieselbiler

  Flere bilejere skal lokkes til at skrotte dieselbilen fra før 2006.

  Derfor har Regeringen, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten indgået en aftale om, at skrotpræmien stiger fra 2200 til 5000 kroner.

  Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

  Præmien fungerer som en pulje på 100 millioner kroner, som åbner den 6. april. Pengene vil blive uddelt efter først til mølle-princippet.

  Skrotpuljen på de 100 millioner kroner svarer til en godtgørelse til ejerne af omkring 35.000 dieselbiler, oplyser Miljøministeriet.

  Tusindvis af danskere benyttede sig i 2019 af en tilsvarende forhøjet skrotpræmie for deres ældre dieselbil, skriver Ritzau.

 • Stor smittespredning får Estland til at lukke ned i en måned

  Coronasituationen i Estland er kritisk, mener landets premierminister, som derfor har besluttet, at skoler, restauranter, caféer og butikker skal lukke i en måned fra torsdag.

  Det sker især for at bremse spredningen af den britiske variant af coronavirus, oplyser premierminister Kaja Kallas ifølge Ritzau.

  Det baltiske land er for tiden det land i verden med det næsthøjeste smittetryk efter Tjekkiet, når man måler på antal smittede per 100.000 indbyggere.

  I Estland ligger tallet på 1312 smittede per 100.000.

 • R presser på for mere skoleåbning

  - Mange har nærmest mistet et helt år af ungdommen, siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

  Partiet vil derfor prioritere børnene og de unge over alt andet i næste fase af genåbningen af Danmark.

  I dag mødes politisk Sofie Carsten Nielsen (R) med statsminister Mette Frederiksen (S) for at diskutere emnet. Det er et led i de bilaterale drøftelser, der foregår mellem regeringen og Folketingets partier om den videre genåbning af Danmark.

  Afgangseleverne i folkeskolen skal tilbage i klasserne fra 15. marts, mener De Radikale - med undtagelse af områder med meget høj smitte.

  Også børnene i 5. til 8. klasse skal have lov at møde op i skolerne. Hvis ikke 15. marts, så hurtigst muligt derefter, foreslår partiet.

 • Højesteretsdommer frikender tidligere brasiliansk præsident for korruption

  Luiz Inacio Lula da Silva vender tommelfingeren op. Det gør han sikkert også i dag, hvor han er blevet renset i en korruptionssag. (arkivfoto) (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

  Den tidligere brasilianske præsident Luiz Inácio Lula da Silva er alligevel ikke skyldig i korruption. Det har en dommer i den brasilianske højesteret slået fast.

  Lula, som han blev kaldt, var en af de mest populære præsidenter i Brasilien og et ikon for venstrefløjen. Derfor kom det også som et chok for mange af hans tilhængere, da han blev dømt for korruption.

  Han tilbragte 18 måneder i fængsel, og blev løsladt i 2019.

  Højesteretsdommerens beslutning skal stadig vurderes af resten af højesteret, og falder det også ud til Lulas fordel, kan han igen stille op til politiske embeder og præsidentvalget næste år.

 • Tirsdag giver endnu en omgang sol

  Dagen starter kold, under frysepunktet de fleste steder, i Horsens helt ned til minus 11 grader. Solen får skruet op for temperaturen, vi kommer til at se en del til den, og temperaturen ender mellem 2 og 7 graders varme.

  Vinden er svag til jævn fra skiftende retninger, og dagen holder tør. I nat ned mellem 0 og minus 6 grader. Vinden drosler af og vil være svag til let fra sydøst. Risiko for stedvist glatte veje onsdag morgen.

 • 'Værste royale krise i 85 år': Kongeligt interview stjæler de britiske avisforsider

  Harry og Meghan med smil på læben i det to timer lange interview med Oprah Winfrey, der blev sendt søndag i USA. (Foto: HARPO PRODUCTIONS © Scanpix)

  Racismeanklager, selvmordstanker og en kongelig familie i opbrud.

  Oprah Winfreys interview med prins Harry og hertuginde Meghan er hamret ind på stort set samtlige britiske avisers forsider.

  Daily Mirror kalder det den 'værste royale krise i 85 år', hvilket ikke siger så lidt, når det handler om det britiske kongehus.

  The Daily Mail spørger: 'Hvad har de dog gjort?' med henvisning til Meghan og Harry.

  The Independent, The Guardian og The Times fokuserer i stedet på, at kongehuset er sendt i tovene på grund af racismeanklagen fra Meghan og Harry.

  I interviewet fortalte Meghan Markle, at flere medlemmer af kongehuset havde udtrykt bekymring om, hvor mørklødet deres kommende barn ville blive.

 • Børn ned til ti år skal have lov at lave juridisk kønsskifte, mener flertal i Det Etiske Råd

  I dag skal man være 18 år for at foretage et juridisk kønsskifte.

  Men skal børn ned til 10 års-alderen have mulighed for at ændre det sidste ciffer i deres cpr-nummer?

  Det mener Det Etiske Råd, hvor 14 ud af 17 medlemmer anbefaler at grænsen lægges ved 10 - 12 år, skriver Kristeligt Dagblad. 16 af 17 anbefaler at sænke aldersgrænsen til under 18 år.

  Det Etiske Råd udtaler sig, fordi Folketingets Ligestillingsudvalg har opfordret det til at overveje spørgsmålet.

  Langt fra alle er dog enige med Det Etiske Råd, og blandt andet De Konservative kritiserer anbefalingen.

 • Biden begrænser amerikansk militærs brug af droneangreb

  Det amerikanske militær har i årevis bekæmpet fjender rundt om i verden med droneangreb.

  Det kommer til at fortsætte, men i begrænset omfang. Præsident Joe Biden har suspenderet angrebene fra luften uden for de zoner, hvor det amerikanske militær til stede.

  Det betyder, at angreb med drone i alle andre lande end Irak, Syrien og Afghanistan fremover skal godkendes af Det Hvide Hus.

  Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, oplyser dog, at der ikke er tale om en permanent ændring i strategien.

  Under Donald Trump kunne militæret frit benytte droneangreb, hvilket betød, at antallet steg markant, skriver Ritzau.

 • Tilbageholdte demonstranter fik lov at forlade distrikt i Myanmar

  Hundredvis af demonstranter i Myanmars største by, Yangon, har fået lov til at forlade et område, hvor de blev tilbageholdt af politiet.

  En stor folkemængde gik på gaden trods et udgangsforbud og krævede, at demonstranterne fik lov at forlade området.

  'Befri studenterne', råbte de ifølge BBC.

  Ifølge FN's generalsekretær, Antonio Guterres, var det dog ikke kun studenter, der var fanget i området. Mange af demonstranterne var kvinder, der havde været på gaden for fredeligt at markere kvindernes internationale kampdag.

  Myanmar har været kastet ud i uro siden 1. februar, hvor militæret afsatte den demokratisk valgte leder Aung San Suu Kyi ved et kup,

 • Dødstallet i USA er for første gang i flere måneder under 1.000

  Senest USA oplevede et døgn med færre end 1.000 coronarelaterede dødsfald, var for tre en halv måned siden, den 29. november.

  Mandag skete det igen, da der blev registreret 749 dødsfald i det store land, oplyser Johns Hopkins University.

  På sit højeste lød tallet på 4.473 dødsfald. Det var den 12. januar.

  Det tyder altså på, at der er sket en afmatning i epidemien, så den igen ligger på et niveau fra før Halloween og Thanksgiving i slutningen af 2020, hvor stor rejseaktivitet og sociale sammenkomster var med til at sprede virusset.

 • Italien runder 100.000 corona-dødsfald

  Italien rundede i dag en trist milepæl.

  Flere end 100.000 coronasmittede italienere har nu mistet livet under pandemien, viser landets officielle opgørelse i dag.

  Premierminister Mario Draghi sagde tidligere i dag, at de 100.000 dødsfald var en "forfærdelig grænse", som "vi aldrig kunne have forestillet os for et år siden".

  Han gentog samtidig et løfte om at sætte fart på vaccineplanen i Italien i de kommende dage.

  - Pandemien er endnu ikke overvundet, men med den accellererede vaccineplan kan vi skimte en vej ud, der ikke er langt væk, sagde han ifølge The Guardian.

 • Klaus Bondam vender tilbage til politik: Vil i Folketinget for De Radikale

  Klaus Bondam forlod politik for ti år siden. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

  Klaus Bondam vil tilbage til politik.

  Derfor bliver den tidligere miljø- og teknikborgmester i Københavns Kommune nu folketingskandidat for De Radikale, siger han til TV2.

  Han overtager den valgkreds, som Ida Auken tidligere var opstillet i, inden hun blev socialdemokrat.

  - Jeg har følt mere og mere, at nu er tiden kommet til at stille min alder og erfaring til rådighed, siger han til TV2.

  Bondam forlod politik for ti år siden efter at have siddet i borgerrepræsentationen i København fra 2001 til 2010. Siden 2014 har han været direktør i Cyklistforbundet.

 • SSI: Vi har ikke kurs mod 870 indlagte i april

  Smitteudviklingen siden den første del af genåbningen har ikke været så slem, som man kunne have frygtet.

  Da genåbningen blev vedtaget, havde regeringens såkaldte indsatsgruppe regnet på konsekvenserne og kom frem til, at et realistisk scenarie ville være, at vi midt i april ville have 870 indlagte på hospitalerne.

  Men sådan går udviklingen ikke lige nu, lyder det fra Statens Serum Instituts direktør, Henrik Ullum. Smitteudviklingen følger heldigvis et "mere gunstigt scenarie".

  - Lige nu har vi ikke kurs mod 870 indlagte i midt april, skriver han på Twitter.

 • Analytiker: Tabt kamp om test-krav er 'en ny virkelighed for regeringen'

  Regeringen kunne i dag ikke samle et flertal for at indføre et krav om test af alle borgere i Vollsmose.

  Og det er opsigtsvækkende, mener DR's politiske analytiker Jens Ringberg.

  - Der viste sig en helt ny virkelighed for regeringen, da den løb panden mod en mur i det helt nye epidemiudvalg i Folketinget, siger han.

  Med den nye epidemilov må der nemlig ikke være flertal i Folketingets epidemiudvalg mod regeringens ønsker. Derfor kan regeringen ikke komme igennem med det, selvom forslaget endda er anbefalet af regeringens epidemikommission.

  - Her sidder en hel stribe ministerier og andre myndigheder, der er sat til at rådgive regeringen. Men det er udvalget på Christiansborg, der bestemmer, forklarer Jens Ringberg.

 • 102-årig spøgelsesbilist frakendt retten til at køre bil i tre år efter ulykke

  En 102-årig mand fra Vrå er blevet frakendt retten til at køre bil i tre år, skriver TV2 Nord.

  Han forårsagede selv ulykken, da han kørte mod kørselsretningen på E39 i juni sidste år og stødte sammen med en anden bil.

  Ingen kom alvorligt til skade, men der skete materiel skade.

  Vi skal dog ikke forvente at se en 105-årig bag rattet om tre år. Den 102-årige bedyrede i retten, at han ikke ville køre bil igen.

 • Efter 28 år blandt de allerbedste: Golfstjerne ryger ud af top-100

  Phil Mickelson er noteret for 11 andenpladser i majorturneringer, hvorfor han i en årrække var omtalt som golfens "evige toer". (Foto: Carmen Mandato © Scanpix)

  Siden 1993 har den amerikanske golfstjerne Phil Mickelson med fem majertitler på cv’et været blandt de 100 bedste på den officielle verdensrangliste.

  Men mandag sluttede 28 år i top-100, da den 50-årige Michelson dumpede ned på 101. pladsen.

  Eneste dansker, der overgår amerikaneren på verdensranglisten er i øvrigt Rasmus Højgaard, som ligger nummer 76.

  Udover at have ligget i top-100 i 28 år er Michelson indehaver af rekorden for flest uger som nummer to på verdensranglisten.

  Således har han tidligere i karrieren ligget nummer to i 270 uger svarende til mere end fem år. Samtlige uger kun overgået af Tiger Woods.

 • Borgmester i Odense hilser isolations-krav velkommen

  Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Scanpix)

  I Odense Kommune tager borgmester Peter Rahbæk Juel (S) godt imod, at der nu muligvis bliver indført krav om at overholde isolation for coronasmittede i bydelen Vollsmose.

  Det siger han ifølge Ritzau i en pressemeddelelse.

  – Jeg er åben over alle nye redskaber, der kan hjælpe os med at bekæmpe coronavirus - herunder også en øget mulighed for at få dem, der er smittede, til at benytte sig af isolation.

  - Langt de fleste kan godt holde isolationen, men vi hører også, at der er borgere i Vollsmose, som har svært ved det, lyder det.

 • Israel vaccinerer nu palæstinensere Vestbredden, der arbejder i Israel

  En palæstinensisk arbejder får en dose vaccine ved grænsen til Israel i Shaqr Ephraim. (Foto: Ahmad gharabli © AFP or licensors)

  Israel er begyndt at vaccinere palæstinensere på Vestbredden, som arbejder i Israel.

  Også palæstinensere, der arbejder i de jødiske bosættelser på Vestbredden, får tilbudt coronavaccinen fra Moderna.

  Planen er at vaccinere i alt 120.000 palæstinensiske arbejdere.

  Israel er det land, som har vaccineret den største del af deres befolkning. Men hidtil har vaccinen været forbeholdt israelere.

 • Enhedslisten: Regeringens grundlag var for tyndt til at indføre krav om test

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne ikke få flertal i Folketinget til at indføre et krav til beboere i Vollsmose om at blive testet en gang om ugen.

  Ifølge Enhedslistens Peder Hvelplund kunne partiet ikke give grønt lys til forslaget.

  - Regeringens grundlag var bare for tyndt og kunne ikke godtgøre, hvorfor tvang skulle være nødvendigt, skriver han på Twitter.

  Hos Dansk Folkeparti er gruppeformand Peter Skaarup derimod skuffet over, at forslaget ikke blev til virkelighed.

  - Skuffende at se Venstre, Konservative og Nye Borgerlige imod påbud om test i det indvandrerdominerede Vollsmose. Det må efterhånden være klart for alle, at det er den eneste vej frem, når man ikke gider følge retningslinjer, skriver han.

 • Udenrigsministeriet opfordrer danskere til at forlade Myanmar, 'mens det endnu er muligt'

  Udenrigsministeriet har ændret på rejsevejledningen for Myanmar efter de seneste ugers uroligheder i landet.

  Alle rejser frarådes nu på grund af "sikkerhedssituationen", skriver Udenrigsministeriets Borgerservice, der også opfordrer folk til at forlade landet.

  - Er din tilstedeværelse ikke strengt påkrævet, bør du overveje at forlade landet, mens det er muligt med kommercielle fly, fremgår det af et tweet fra Borgerservice.

 • Regeringen stemt ned i epidemiudvalg: Ønskede at indføre krav om test af borgere i Vollsmose

  Regeringen ville gerne have indført en pligt for beboere i Vollsmose til at blive testet en gang om ugen.

  Men det har et flertal i Folketingets epidemiudvalg sagt nej til, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  Det var ellers anbefalingen fra regeringens epidemikommission, at der skulle være krav om test i Vollsmose som et element i bekæmpelsen af de høje smittetal i området.

  - Et flertal er ikke parat til at gøre det, sundhedsmyndighederne anbefaler, der skal til for at knække smittekæderne i Vollsmose, siger han.

  Regeringen ønskede både krav om test og en pligt til isolation for smittede. Kun det sidste fik regeringen opbakning til.

 • Boris Johnson afviser at kommentere interviewet med prins Harry og hertuginde Meghan

  Den britiske premierminister, Boris Johnson, vil ikke kommentere det meget omtalte interview med prins Harry og hertuginde Meghan, som blev sendt i USA i nat.

  På et pressemøde om coronasituationen blev han spurgt om, hvad han mener om de beskyldninger mod det britiske kongehus - blandt andet om racisme - som kom frem under Oprah Winfreys interview.

  - Jeg har den største beundring for dronningen, og den samlende rolle hun spiller for vort land. Men jeg har længe ladet være med at kommentere sager omkring den royale familie, og jeg har ikke planer om at ændre på det i dag, siger Boris Johnson.

 • Folketinget giver grønt lys til krav om isolation for smittede i Vollsmose

  Folketingets partier er blevet enige om at indføre krav om isolation for coronasmittede i Vollsmose.

  Det har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) netop fortalt.

  Kravet betyder, at man får pligt til at gå i isolation og til at overholde isolationen, hvis man er smittet.

  Regeringen ønskede også at indføre, at alle i Vollsmose skulle testes en gang om ugen, således at det ikke længere var frivilligt. Det var et tiltag, som regeringens epidemikommission havde anbefalet for at komme de høje smittetal i Vollsmose til livs.

  Det var der ifølge sundhedsministeren dog ikke flertal for.

 • Uefa udelukker dommer efter skandalekamp

  Fodbolddommer Sebastian Coltescu fra Rumænien har dømt sin sidste europæiske fodboldkamp i denne sæson.

  I december sidste år udvandrede spillerne fra Paris Saint-Germain og tyrkiske Basaksehir efter en episode i Champions League-kampen, hvor Coltescu agerede fjerdedommer.

  Coltescu havde ifølge tyrkernes assistenttræner Pierre Webo omtalt sidstnævnte som "ham den sorte".

  Ifølge Uefa bliver Coltescu straffet på grund af "upassende opførsel under en Uefa-kamp, som han var udpeget til". Udover udelukkelsen skal dommeren nu gennemgå et undervisningsprogram inden den 30. juni i år.

 • Vaccinerede amerikanere kan nu droppe mundbind og social afstand

  Fuldt covid-vaccinerede amerikanere kan nu godt besøge andre vaccinerede indendørs uden mundbind på og social afstand.

  Det oplyser de amerikanske sundhedsmyndigheder i nye retningslinier for vaccinerede personer, skriver AP.

  De kan også besøge ikke-vaccinerede uden mundbind og social afstand, hvis dem, man besøger, ikke er særligt udsatte. F.eks. bedsteforældre, der besøger deres børn og børnebørn.

  De vaccinerede skal dog fortsat have mundbind på, hvis de omgås personer, der er i risikozonen.

 • 35.000 kalkuner skal aflives på farm nær Skælskør

  35.000 kalkuner skal aflives på en farm ved Lundby ved Skælskør efter fugleinfluenza-smitte.

  Det bekræfter Fødevarestyrelsen overfor TV2 ØST.

  I weekenden blev over 4.000 kalkuner aflivet, men nu har smitten spredt sig.

 • Personpåkørsel ved Københavns Hovedbanegård: S-tog kører igen efter planen

  S-tog kører igen efter planen efter forsinkelser i løbet af eftermiddagen, oplyser DSB.

  Årsagen til forsinkelserne var en personpåkørsel ved Københavns Hovedbanegård.

 • I Tokyo kan man nu trække en covid-19-test i automaten

  En covid-19-trækautomat står ved siden af indgangen til en ramen-nudel-butik i Shibuya-distriktet i Tokyo. (Foto: Issei kato)

  Den gode gamle trækautomat bliver nu taget i brug, så de travle japanere i Tokyo selv kan købe en covid19-test, skriver Reuters.

  Dermed behøver man ikke at troppe op på testcentrene, men kan tage en test derhjemme, hvis man føler sig lidt sløj.

  En øre- og næseklinik har sat syv trækautomater op rundt om i Tokyo. Klinikkens direktør siger, at det er en stor succes.

 • Militærstyret i Myanmar lukker fem uafhængige medieselskaber

  Politiet og demonstranter i stillingskrig over for hinanden i Myanmars hovedstad Naypyidaw. (Foto: Str © AFP or licensors)

  Militærstyret i Myanmar har frataget fem uafhængige medieselskaber deres licens.

  Det oplyser statsligt tv i Myanmar ifølge Reuters.

  Alle fem selskaber, der nu har mistet retten til at bringe nyheder, har dækket de seneste ugers protester mod militæret.

  Demonstrationerne fortsætter mandag, hvor tre mennesker er blevet dræbt og adskillige andre såret i to byer, skriver Ritzau.

 • 30 milliarder kroner er udbetalt i hjælpepakker siden nedlukning sidste år

  Siden coronavirusset kom til Danmark i starten af sidste år, er der blevet udbetalt over 30 milliarder kroner i hjælpepakker.

  Det oplyser Erhvervsministeriet.

  300.000 personer har modtaget lønkompensation, mens knap 100.000 har modtaget kompensation fra selvstændigordningen.

 • Politiet bliver inddraget i sag om forkerte minkprøver

  Forkerte corona-prøver fra mink får nu Midt- og Vestjyllands Politi til at gå i dialog med Fødevarestyrelsen, hvor jurister i øjeblikket vurderer sagen.

  Styrelsen er ansvarlig myndighed på området, og politiet er afhængig af Fødevarestyrelsens vurdering af sagen.

  Politiet har ifølge efterforskningsleder Hans Roost sendt borgerens tip videre til Fødevarestyrelsen.

 • 425 er smittet med coronavirus det seneste døgn - positivprocenten er på 0,36 procent

  Det seneste døgn er der konstateret 425 nye smittetilfælde med coronavirus. To er døde.

  Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Dagens smittetal er baseret på 118.000 prøver. Det svarer til, at 0,36 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Mandag morgen var der 234 indlagte på landets coronaafdelinger. 10 flere end søndag. Stigningen kan hænge sammen med, at der som regel udskrives færre patienter i weekenden.

  Der er nu 38 coronapatienter på intensiv, heraf 22 i respirator.

  Ishøj er fortsat den kommune, der har det højeste smittetryk med 201 smittede pr. 100.000 indbyggere. Derefter følger Fredensborg og Høje-Taastrup.

  203.516 har fået to doser og er færdigvaccinerede. Det svarer til 3,5 procent.

 • Litauisk mand idømt fængsel og udvisning for hæleri af dyre cykler

  En 30-årig litauisk mand er ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år for særligt groft hæleri af dyre cykler.

  Der var tale om i alt 21 cykler, hvoraf flere var dyre kvalitetscykler, samt et el-løbehjul, til en samlet værdi på cirka 120.000 kroner, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

  Cyklerne var blandt andet stjålet i København, Storkøbenhavn og i Nordsjælland, især i begyndelsen af 2020. De blev konfiskeret af tysk politi i Rostock i marts 2020.

  Manden blev anholdt i København i januar i år. Han nægter sig skyldig.

 • Syriens præsident Assad er smittet med coronavirus

  Bashar al-Assads tid i spidsen for Syrien har været præget af borgerkrig. Den blodige konflikt i Syrien begyndte i marts 2011 med protester mod præsidenten og hans diktatoriske styre. (Foto: sana © Scanpix)

  Syriens præsident, 55-årige Bashar al-Assad, og hans kone, Asma, er begge testet positive for coronavirus.

  Det oplyser en talsmand for præsidenten i en erklæring, skriver Reuters.

  Her fremgår det også, at de begge udviser milde symptomer, men at de ellers har det godt og vil fortsætte med at arbejde i isolation derhjemme.

 • Thailand forkorter karantæneperiode for vaccinerede rejsende

  Thailand halverer karantæneperioden for udenlandske turister ved indrejse i landet, hvis man er vaccineret mod corona.

  Det skriver Ritzau.

  I stedet for 14 dage kan man som vaccineret nøjes med syv dages karantæne.

  Vaccinationen skal være sket inden for tre måneder, og det kræves også, at man kan fremvise en negativ coronatest, der er maksimalt tre dage gammel.

  Lige nu fraråder de danske myndigheder dog rejser til hele verden - og altså også Thailand, om man er coronavaccineret eller ej.

 • Skønhedsklinik i Roskilde er nu oppe på 11 bøder for at holde åbent

  Skønhedsklinikken Cliuniq i Ringstedgade i Roskilde har i weekenden fået den tiende og ellevte bøde for at holde åbent trods coronarestriktionerne.

  Det skriver sn.dk.

  Liberale erhverv som frisører, massører og skønhedsklinikker skal holde lukket over hele landet pånær på Bornholm, og der er endnu ingen tidshorisont på nedlukningen.

  Ejerne af Cliuniq har ved flere lejligheder givet udtryk for, at de har tænkt sig at blive ved med at trodse åbningsforbuddet, ligesom de nægter at betale bøderne, og derfor kan politiet stadig ikke gøre andet end at udskrive flere bøder.

  De første ni gange har bøderne lydt på 10.000 kroner pr. gang.

 • Antallet af test i Vollsmose er tredoblet på en uge

  Indsatsen mod massiv coronasmitte i Odensebydelen Vollsmose har ført til en tredobling i antallet af test. Det viser en opgørelse fra Odense Kommune.

  Mandag i sidste uge blev der lavet knap 500 test, mens der i løbet af søndag blev udført 1.519 test. Tallene gælder både PCR- og kviktest.

  Det samlede antal test i periode er nu oppe på 6.784, og der er i gennemsnit blevet udført 969 test om dagen.

 • Liberal Alliance har været til genåbningsmøde med statsministeren

  Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, har i dag været til genåbningsmøde med statsministeren.

  Mette Frederiksen siger på Facebook tak for "et godt møde".

  - LA ønsker en hurtig genåbning af Danmark med særligt fokus her og nu på liberale erhverv og børn og unge. Vi er ikke enige om alt.

  - Men partiernes stærke fokus på børn og unge er positivt. Og ønsket om en langsigtet genåbningsplan deler vi også, skriver statsministeren.

  Mette Frederiksen mødes også med Alternativet i dag.

 • Svensk kvinde i fængsel i tre år for at rejse til IS i Syrien med to-årig søn

  En svensk kvinde er ved retten i Lund idømt tre års fængsel for at være rejst til Islamist Stats (IS) kalifat i Syrien med sit toårige barn i 2014.

  Barnets far fik at vide, at sønnen skulle til Tyrkiet på en ferie sammen med sin mor. Hun vendte tilbage til Sverige i slutningen af sidste år efter at have været efterlyst i seks år.

  Kvinden har forklaret, at hun netop var blevet muslim og ville se, om livet i kalifatet stemte overens med det beskrevne, og at hun ikke ville blive der.

  På Facebook poserer hun på et billede med automatvåben og taler for IS' livsstil.

 • 45 nye lyntestcentre med ny kortere test åbner i dag på Sjælland

  I dag er der åbnet 45 nye lynestcentre rundt om i Region Sjælland, hvor det ikke kræver tidsbestilling at komme til.

  Testcentrene bruger den nye kviktest, der ikke skal lige så langt op i næsen som den hidtidige, skriver Ritzau.

  Hvor centrene ligger, er besluttet af de enkelte kommuner, men alle teststeder er lagt, så borgerne maks. har 20 kilometer til et testcenter, oplyser regionen.

  Region Sjælland har nu kapacitet til at teste 50.000 personer om dagen - 22.000 gennem PCR-test og 28.000 via kviktest.

 • Kort efter nyhed om test af dansk vaccine på mennesker: Nu har forskerne fået tilladelsen til at gøre det

  Tidligere i dag blev det meldt ud, at en dansk coronavaccine var godt på vej til at blive testet på mennesker.

  Og nu har forskerne bag coronavaccinen fået grønt lys fra myndighederne til at gennemføre de første af tre mulige menneskeforsøg.

  Det er 42 personer i Holland, der som de første får vaccinen. Går det godt, og er vaccinen sikker og udløser en reaktion i immunforsvaret, kan man gå videre til de næste trin i forsøgene.

  Der er dog endnu ikke fundet finansiering til de to sidste runder, der kræver langt flere forsøgspersoner og derfor er væsentligt dyrere at gennemføre.

 • Musikskoler undrer sig: Musikelever må ikke få undervisning udendørs

  På landets Musik- og Kulturskoler føler de sig overset i den nyeste genåbningsplan.

  For mens børn- og unge, der dyrker udendørs idræt nu må mødes, må eleverne på musik- og kulturskolerne ikke.

  Det skaber frustation på skolerne, at de ikke må arrangere udendørsundervisning.

  - Det er ærgerligt, at man ikke har blik for, at der er en masse børn og unge, som har en stor glæde ved at beskæftige sig med musik, på samme måde som der er mange, der er glade for at beskæftige sig med idræt. Dem overser man i øjeblikket, siger Jens Dammeyer Sørensen, der er leder af Holstebro Musikskole og medlem af forretningsudvalget i Musik- og Kulturskolerne i Region Midtjylland.

  Ifølge Kulturministeriet er årsagen til, at musik og kultur-skolerne ikke har fået de samme lempelser som idrætsforeningerne og andre foreninger, at de netop ikke har en foreningskonstruktion.

 • Nikolaj Jacobsen glæder sig ikke til OL: 'Man skulle have flyttet det til 2022'

  Danmark er som verdensmestre direkte kvalificeret til OL. (Foto: Mohamed Abd El Ghany © Scanpix)

  Nikolaj Jacobsen skal for første gang til et OL, men den danske håndboldlandstræner har svært ved at glæde sig.

  - Lige nu kan jeg ikke se, hvordan de skal gennemføre det forsvarligt. Man skulle have flyttet det til 2022, og så var det heller ikke kollideret med EM i fodbold, siger Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

  - Som verden ser ud lige nu, synes jeg ikke, OL skal afholdes nu. Men det kan ændre sig om tre måneder. Forhåbentlig. Men jeg er skeptisk.

  Jacobsen skal forsøge at forsvare OL-guldet, som trænerkollega Gudmundur Gudmundsson sikrede Danmark i Rio i 2016.

Mere fra dr.dk