Seneste nyt
4. jul kl. 12:43

Mette Frederiksen: Glæden stoppede på et splitsekund

Man har næppe set større kontrast, siger statsminister Mette Frederiksen på et doorstep foran Field's om weekenden, hvor danskerne fejrede Tour de France i Danmark og siden blev udsat for søndagens voldsomme skudangreb i Field's.

– Jeg tror sjældent, vi har oplevet så voldsom en kontrast som dagen i går, hvor millioner af danskere gennem en weekend har fejret idrætten i Svendborg, musikken i Roskilde og Tour de France i hele landet. På et splitsekund stoppede festen og glæden, og det værst tænkelige mødte os, siger hun.

Statsministeren takker også alle dem, der har hjulpet de sårede og evakuerede fra Field's. Husk at søge hjælp, siger hun til dem, der var i indkøbscenteret.

- Vent nu ikke med at søge den hjælp, der er, siger hun.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:31

  Stor brand på Amager er slukket - spredte sig til lejligheder

  En stor brand, der startede i en grillbar på Amagerbrogade, er nu slukket. Det oplyser Hovedstadens Beredskab på Twitter.

  - Vi har slukket branden, som havde spredt sig fra pizzeria til lejligheder på 1. sal. Vi har efterset tre opgange og udluftet for røg. Ingen tilskadekomne. Vi kommer til at arbejde nogle timer endnu med at sikre at gennembrændingen i vægge og gulve er helt slukket, skriver de.

  Som følge af branden besluttede man at spærre Amagerbrogade fra Højdevej til Parmagade.

  Det er endnu uvist, hvad der har skabt branden.

 2. I går kl. 23:03

  Tættere på en månelanding: Kæmperaket er klar til lette

  Raketten, der i første omgang er ubemandet, vil blive skudt afsted den 29. august. (Foto: Chandan Khanna © Ritzau Scanpix)

  Når kalenderen rammer den 7. december er det 50 år siden, at det amerikanske flag senest blev plantet i jorden på Månen. Men det kan snart ske igen. Tidligt i morges lokal tid rullede Nasa nemlig den enorme måneraket hen til affyringsplatformen i Kennedy Space Center i staten Florida. Raketten, der i første omgang er ubemandet, vil blive skudt afsted den 29. august.

  Men selvom raketten ikke vil indeholde astronauter, så er det planen, at mennesket skal tilbage på Månen snart.

  Det var Apollo-programmet, der senest sendte Nasa til månen, hvor Apollo 11 var den første i 1969, mens Apollo 17 blev den sidste i 1972. Det nye program hedder Artemis. Navnet er særligt, fordi Artemis var den græske gud Apollos tvillingesøster, og hun var månegudinden.

  - Til alle os, der ser op på Månen og drømmer om den dag, menneskeheden vender tilbage til Månens overflade - folkens, vi er her! Vi skal tilbage. Og den rejse, vores rejse begynder med Artemis 1.

  - Den første bemandede affyring, Artemis 2, er om to år i 2023, mens vi håber, at den første landing, Artemis 3, bliver i 2025, siger Nasas administrator Bill Nelson ifølge BBC.

  Planerne er dog endnu større. Det er målet at kunne flyve til Mars i 2030'erne eller kort efter det.

 3. I går kl. 22:28

  Dansk stangspringer hopper højere end nogensinde og bliver firer ved EM: Se springet her

  Den danske stangspringer Caroline Bonde Holm skrev onsdag aften et nyt kapitel til rekordbøgerne, da hun med sit spring på 4 meter og 55 centimeter ved EM i München satte ny dansk rekord.

  Springet er en forbedring på fire centimeter af den 32-årige danskers egen rekord, som hun satte tidligere i år.

  Resultatet rakte til en delt fjerdeplads i kvindernes stangspringskonkurrence ved europamesterskabet, som blev vundet af finske Wilma Murto med et spring på hele 4 meter og 85 centimeter, der er ny EM-rekord.

  Caroline Bonde Holm slog sit navn fast i en tidlig alder og var i 2012 med til OL i London. 10 år senere har den erfarne stangspringer taget karrieren til nye højder.

 4. I går kl. 22:12

  'Massiv' brand i tre butikker på Amager

  Det er brand i en grillbar på Amagerbrogade, og den har spredt sig til butikkerne ved siden af. Det skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

  - Brand på Amagerbrogade. Vi er rykket ud til en brand i en grillbar på Amagerbrogade. Røgen har spredt sig til flere opgange. Vi har ingen meldinger om personskade. Vores arbejde på stedet må forventes at påvirke trafikken, skriver de.

  Til Ekstra Bladet oplyser vagtchefen hos Københavns Politi, at man også har valgt at spærre Amagerbrogade i nærheden af branden.

  - Der er massiv brand i tre butikker, og vi spærrer Amagerbrogade mellem Højdevej og Parmagade, siger vagtchef Dyre Sønnicksen til mediet.

  Han anbefaler samtidig folk i området at gå indenfor og lukke vinduerne.

 5. I går kl. 21:51

  Skidt dansk dag i bordtennishallen: Alle danskere smashet ud af EM

  I de sidste to sæt tabte Jonathan Groth snævert med 11-9, hvilket betød, at danskeren tabte kampen med 4-3 i sæt til sin serbiske modstander. (Foto: Thomas Peter © Ritzau Scanpix)

  Det kunne ikke blive en værre onsdag for de danske bordtennisspillere, der alle er røget ud af EM.

  Anders Lind, Jonathan Groth og Martin Buch Andersen formåede ikke at spille sig i 1/16-finalen i single-turneringen.

  Mens Tobias Kamph Rasmussen og Martin Buch Andersen led samme skæbne, da de tabte i ottendedelsfinalen i double-turneringen.

  Den erfarne Jonathan Groth var den eneste af danskerne, der for alvor formåede at bide skeer med sin konkurrent. Den 29-årige bordtennisspiller endte dog med at tabe i syvende og afgørende sæt til serbiske Dimitrije Levajac efter en tæt kamp.

 6. I går kl. 21:35

  Hundredvis af forfattere læser i solidaritet op fra Salman Rushdies værker

  Den 75-årige Rushdie blev angiveligt stukket i hals- og maveregionen, da en mand pludselig angreb ham i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqua. (Foto: Ralph Orlowski © Ritzau Scanpix)

  Paul Auster, Tina Brown, Kiran Desai og Amanda Foreman er blot et udvalg af de hundredvis af forfattere, som fredag morgen samles ved New York Public Library for at læse op fra Salman Rushdies værker.

  Arrangementet hedder "Stand with Salman" - stå med Salman - skriver The Guardian og skal ses som en afspejling af en offentlig oplæsning af "De Sataniske Vers", der fandt sted, efter det iranske præstestyre i 1989 udstedte en dødsdom over Rushdie i form af en fatwa.

  Den indisk-britiske forfatter er i øjeblikket indlagt, efter han i fredags blev stukket ned i forbindelse med en forelæsning i delstaten New York i USA.

  Den 75-årige Rushdie blev angiveligt stukket i hals- og maveregionen, da en mand pludselig angreb ham i forbindelse med et arrangement i byen Chautauqua.

 7. I går kl. 21:02

  Dronning Margrethe har besøgt udstilling i Frankrig med egne værker

  Siden hun var barn, har dronningen holdt af at tegne og male og udfolde sig kreativt. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)

  I dag har dronning Margrethe besøgt en udstilling i den franske by Cahors, der beståer af malerier, akvareller og découpager, som hun selv har lavet.

  Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine", og den er lavet for at markere dronningens 50-års regentjubilæum.

  Cahors er byen, hvor slottet Chateau de Cayx ligger, som har været ejet af kongefamilien siden 1974. Det er dronning Margrethe og afdøde prins Henriks sommerresidens.

  Hvis nogen synes, at Cahors lyder bekendt, så er det måske, fordi du så Tour de France i år. 19. etape af Touren sluttede nemlig i byen, hvor prins Joachim havde fornøjelsen af at give Jonas Vingegaard den gule førertrøje på efterfølgende.

  Det ældste værk på udstillingen er et orange blomsterbillede af morgenfruer. Det malede dronningen i 1947, da hun var syv år og gik i skole på Amalienborg. Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.

  • Udstillingen på Musée Henri-Martin løber frem til 5. marts 2023.. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen blev i midten af juli indviet af prinsesse Marie, men onsdag har kunstneren altså selv deltaget i ferniseringen. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Udstillingen hedder "Margrethe II de Danemark, artiste-Reine" og markerer dronningens 50-års regentjubilæum. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  • Samtidig understreger det de tætte bånd, som i generationer har bundet kongefamilien tæt sammen med området ved Cahors. (Foto: Valentine Chapuis © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 8. I går kl. 20:50

  27 personer er indlagt på hospital efter en eksplosion i en moské i Kabul

  En stor eksplosion ramte en moské i Kabul under aftenbøn her til aften.

  - Der lød en eksplosion inde fra moskeen. Eksplosionen har kostet liv, men der er ikke det fulde overblik over tallet, lød det fra en talsmand fra politiet i Kabul, som Reuters har talt med.

  Kabuls akuthospital har oplyst på Twitter, at de har modtaget 27 patienter med skader efter eksplosionen. Det fremgår dog ikke, hvor slemme de er.

  Der er ingen officielle udmeldinger om antallet af omkomne.

 9. I går kl. 20:31

  Nato-styrker vil beskytte freden i Kosovo med 'alle midler'

  Kosovos premierminister, Albin Kurti (til venstre), mødtes onsdag med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg (til højre), i Bruxelles. (Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS © Ritzau Scanpix)

  Natos fredsbevarende styrker i Kosovo er klar til gøre alt, hvad der står i deres magt, for at opretholde freden mellem Kosovo og Serbien.

  - Hvis stabiliteten bliver bragt i fare, er Natos styrker i Kosovo (KFOR) klar til at tage alle midler i brug for at sikre et trygt og sikkert miljø og for at sikre bevægelsesfrihed for alle folk i Kosovo, sagde Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde i Bruxelles.

  Kosovo erklærede uafhængighed fra Serbien i 2008 og er i dag anerkendt som et selvstændigt land af størstedelen af Natos medlemmer - dog ikke af Serbien.

  Den seneste tid er spændinger mellem landene taget til, blandt andet efter at Kosovo præsenterede nye regler for nummerplader, som betød at serbere i den nordlige del af Kosovo vil blive påkrævet at have kosovoske nummerplader på deres biler.

 10. I går kl. 20:14

  Tusindvis af danskere har ved en fejl fået varmecheck: 'Det går selvfølgelig ikke,' siger klimaministeren

  - Det går selvfølgelig ikke, at vi udbetaler penge til folk, der ikke er berettiget til dem, fordi de ikke har fået opdateret de data, man egentlig skulle opdatere, lyder det her til aften fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

  Over 411.000 husstande fik i sidste uge udbetalt en varmecheck på 6.000 skattefri kroner, som skulle være en håndsrækning til dem, der er hårdest ramt af de stigende gaspriser.

  Det viser sig dog, at tusindvis af danskere også har fået udbetalt varmechecken, selvom de forlængst har skrottet deres gasfyr. De har fået udbetalingen alligevel, da oplysningerne i det såkaldte BBR-register ikke er blevet rettet, da fjernvarmen i sin tid blev sat til.

  Reglerne er ifølge ministeren i orden, men regeringen kan ikke gardere sig mod borgere, som ikke "følger alle regler til punkt og prikke".

  - Man er faktisk som borger forpligtet til at have styr på de her ting, og det er trist, at det ikke er alle, der har, siger Dan Jørgesen og tilføjer:

  - Men det har været vigtigt for os, at pengene kom ud og arbejde hurtigt.

 11. I går kl. 20:09

  Tempokonger skubber dansker af podiet efter gyserafslutning ved EM i enkeltstart

  Den schweiziske cykelrytter Stefan Bissegger vinder guld ved EM i enkeltstart efter at have slået sin landsmand Stefan Küng med blot 0,3 sekunder.

  Der var lagt op til drama blandt de sidste ryttere ude på ruten, for her skulle både den italienske verdensmester Filippo Ganna og Stefan Küng udfordre Bissegger, der sad på tronen.

  Ingen af de to specialister formåede dog at vælte Bissegger af tronen, selvom det blev så tæt, at danske Mikkel Bjerg i spøg tjekkede Bisseggers puls, for at sikre at han stadig var til stede.

  Den 23-årige dansker endte lige uden for podiet, da det blev til en fjerdeplads bag de tre forhåndsfavoritter. Derfor var der ikke nogen sure miner hos danskeren efter løbet.

  - Jeg synes, at jeg i dag kører det bedste, jeg kan. Jeg drømte blot om top fem, lyder det fra Mikkel Bjerg.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra dagens dramatiske EM i enkeltstart.

 12. I går kl. 19:34

  Regeringen ønsker national strategi mod PFAS-forurening

  De sundhedsskadelige fluorstoffer kaldet PFAS bliver fundet stadig flere steder i Danmark.

  I badevand, havskum og i grundvandet.

  Sundhedsstyrelsen har oplyst, at de genovervejer anbefalingerne for gravide og ammende, som har været udsat for PFAS, efter eksperter var ude med kritik.

  Og nu vil miljøminister Lea Wermelin (S) også have mere fokus på problemet.

  - Vi vil fra regeringens side lave en national strategi, hvor vi både får samlet op på de indsatser, der er, og tager nye skridt, siger hun ifølge Ritzau.

  Udmeldingen kommer, efter miljøministeren i dag har holdt et møde med partiernes ordførere om PFAS.

  Hun ønsker, at eksperter skal rådgive om fremtidige indsatser i strategien. Hun uddyber dog ikke yderligere, hvad strategien kommer til at indeholde, fordi den ikke er nedskrevet endnu.

 13. I går kl. 19:21

  Putin lover én million rubler til russiske mødre, som får ti børn

  Da befolkningstilvæksten i Rusland har været dalende i årtier, planlægger præsident Vladimir Putin at præmiere russiske mødre, der får mere end 10 børn, med én million rubler.

  Det svarer til cirka 120.000 kroner.

  Det er Politiken, der har historien, og her siger Flemming Splidsboel, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, at Rusland oplever det største månedlige fald i befolkningstal, der er registreret i Ruslands historie siden 1991.

  Foruden den ene million følger også titlen af "Heltemor", en gammel ærestitel indført af Josef Stalin i 1944 som forsøg på at få befolkningen til at få flere børn.

 14. I går kl. 18:35

  Dansk svømmer hiver første medalje hjem ved EM i Rom

  Den danske svømmer Helena Rosendahl Bach er onsdag blevet en sølvmedalje rigere.

  Ved EM i svømning i Rom blev danskeren toer i finalen i 200 meter butterfly, og dermed sikrede hun den første danske medalje ved europamesterskabet.

  Den 22-årige svømmer kunne dog ikke hamle op med bosniske Lana Pudar, der vandt EM-guldet i sikker stil med et halvt sekund ned til danskeren.

  Bronzemedaljen endte hos italienske Ilaria Cusinato, der var knap et halvt sekund langsommere end Helena Rosendahl Bach.

  Den danske sølvmedalje bliver punktummet for den danske deltagelse i EM-bassinet i Rom.

 15. I går kl. 18:29

  Mark O. Madsen får UFC-kamp i 'selveste Las Vegas'

  Den tidligere danske OL-sølvvinder i brydning skal i oktagonen igen til en ny kamp i UFC. (Foto: David Yeazell © Ritzau Scanpix)

  Mark O. Madsens UFC-karriere tager i slutningen af oktober et nyt skridt. Her skal han nemlig i kamp mod amerikaneren Drakkar Klose i Las Vegas.

  Det bekræfter Mark O. Madsen selv til Ritzau.

  - Det er en ultraspændende kamp i selveste Las Vegas. Det er mod en tidligere top-15-kæmper, der hedder Drakkar Klose. Han valgte at kalde mig ud, da han fik mikrofonen efter en kamp i april. Det gjorde han live på ESPN, siger Mark O. Madsen.

  Han siger samtidig, at det er mere end bare en vigtig kamp. Vinderen vil nemlig få en kamp mod en kæmper fra top 15.

  Indtil videre har Mark O. Madsen vundet alle sine 12 kampe i MMA. De seneste fire har været på det højeste niveau i UFC-regi.

 16. I går kl. 18:11

  Dansk jæger er død i Sverige

  En dansk mand i 60'erne er død under jagt i et skovområde uden for Eksö i Sverige.

  Ifølge svensk politi har manden med stor sandsynlighed mødt et vildsvin i forbindelse med sin jagt. Her blev han såret og flygtede efterfølgende op i et jagttårn, hvor han blev fundet.

  Svensk politi oplyser, at de fik en melding kort før klokken 9 om, at en mand var fundet død i jagttårnet i skovområdet i Kråkshult ved Eksjö, fremgår det af en pressemeddelelse.

  Da politiet ankom, var der en del uklare omstændigheder omkring dødsfaldet, og en kriminaltekniker blev derfor tilkaldt.

  Politiet konkluderede efter undersøgelsen, at der ikke er sket en forbrydelse, og dødsfaldet betragtes i stedet som en ulykke.

  Svensk politi vil nu undersøge, om jægeren har affyret sit våben og såret vildsvinet, hvilket skal være med til med sikkerhed at fastslå dødsårsagen.

  Mandens pårørende er underrettet.

 17. I går kl. 17:39

  Ejer vil omdanne 80.000 kvadratmeter grund til ny bydel i København

  Tidligere har der ligget en tagpapfabrik og en asfaltfabrikant, men i øjeblikket står en 80.000 kvadratmeter stor industrigrund tom på Amager Landevej 223-233.

  Den er blev opkøbt af Øens Invest, der har store planer med området, der skal være rammerne for en helt ny bydel på Amager, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

  Området skal efter planen hedde "Flyverbyen", og der skal være plads til kultur og sport.

  Før Flyverbyen kan realiseres, kræver det en ny lokalplan for området, oplyser Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen (S).

  - Vi hilser de nye tiltag velkommen og vil gerne se nærmere på, hvordan en ny lokalplan for området kan se ud, men det skal naturligvis ske i respekt for de nærmeste omgivelser og i dialog med andre aktører, siger borgmesteren, der tager henvendelsen forbi et politisk udvalg.

 18. I går kl. 17:35

  Ung amerikaner viser klassen på 2. etape af PostNord Danmark Rundt

  Amerikaneren Magnus Sheffield leverede en pragtpræstation på onsdagens enkeltstart i PostNord Danmark Rundt.

  Den 20-årige Ineos Grenadiers-rytter tilbagelagde de 12,2 kilometer i og omkring Assens hurtigst af alle og vandt med tre sekunder ned til danske Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) på andenpladsen i tiden 13 minutter og 35 sekunder.

  - Jeg følte, at jeg kunne blive ved med at trykke på pedalen og give gas. Så jeg skulle bare holde fast, være skarp i svingene og skubbe den helt frem til målstregen, lød det fra Magnus Sheffield efter enkeltstarten.

  Tredjepladsen tog franske Christophe Laporte (Jumbo Visma) sig af.

  Dermed overtager Magnus Sheffield løbets blå førertrøje fra hollandske Olav Kooij, der tirsdag vandt løbets første etape efter en massespurt.

  Torsdag skal rytterne ud på løbets længste etape, når feltet skal køre 239 kilometer fra Otterup til Herning. Du kan se tredje etape fra klokken 11.45 på DR1 torsdag.

 19. I går kl. 17:25

  Airbnb vil bruge 'antifest-teknologi' for at undgå dårlige gæster

  For mange Airbnb-udlejere oplever, at deres private boliger er blevet hærget, efter de har haft gæster boende. Derfor vil Airbnb nu indføre en antifest-teknologi, som skal undgå, at personer lejer private boliger til at holde fester.

  Teknologien er allerede blevet brugt på forsøgsbasis i Australien, og nu vil man også begynde at bruge den i USA og Canada. Den kigger blandt andet nærmere på positive anmeldelser eller mangel på samme, længden på turen, hvor lang tid gæsten har været på Airbnb og mere.

  Tidligere på sommeren gjorde Airbnb det ulovligt at leje private hjem for at holde fester, men det sker alligevel.

  Forsøget i Australien har givet et fald på 35 procent af dårlige oplevelser med fester i forbindelse med en udlejning.

 20. I går kl. 17:10

  Håndboldkoryfæ skifter bane: Stiller op til Folketinget for Venstre

  Erik Veje Rasmussen hænger håndboldtrøjen på knagen og trækker i stedet i Venstres habit.

  Den tidligere håndboldlandsholdspiller og træner i blandt andet topklubben Flensburg-Handewitt har annonceret, at han stiller op til Folketinget for Venstre i Østjyllands Storkreds.

  - Den verden og det samfund, vi lever i, er enormt problemfyldt, og det vil jeg gerne være med til at præge og påvirke med mine holdninger, siger den nye kandidat til Aarhus Stiftstidende.

  Formelt skal Erik Veje Rasmussen lige godkendes på et opstillingsmøde 1. september, hvor han efter planen overtager pladsen som kandidat i Favrskov fra Anders G. Christensen.

  I Østjyllands Storkreds stiller også Venstre-profiler som formand Jakob Ellemann-Jensen, tidligere Randers-borgmester Michael Aastrup Jensen og tidligere minister Troels Lund Poulsen op.

  • Erik Veje Rasmussen var gennem 18 år træner i Aarhus Håndbold. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)
  • Arkivfoto. Erik Veje Rasmussens navn kommer til at stå under Venstre til Folketingsvalget, der endnu ikke er udskrevet, men efter alt at dømme er lige på trapperne. (Foto: Ernst van norde © Scanpix Danmark)
  1 / 2
 21. I går kl. 16:59

  Finansministeren om Papes skatteplan: 'Den er pivskæv'

  Det er ikke rosende ord, som Konservatives 2030-plan får med på vejen fra den socialdemokratiske finansminister, Nicolai Wammen.

  - Det er et andet Danmark end det, vi har i dag, Søren Pape gerne vil have, og det vil være et, der trækker i en meget, meget skæv retning, siger han.

  Han mener, at det er folk, der normalt ville få glæde af Arne-pensionen, der skal betale for direktørers topskattelettelser.

  Blandt andet når De Konservative finansierer planen med et stop for Arne-pensionen, der giver ret til tidlig tilbagetrækning for folk, der har arbejdet siden de var meget unge.

  - Det er en pivskæv plan, siger Nicolai Wammen.

  Hos blokkollegaerne i Venstre vækker forslaget heller ikke begejstring.

  - Det at tro, at man med et trylleslag kan få topskatten til at gå væk, det kan jeg ikke se med Venstres økonomisk realistiske briller. Så det kan jeg slet ikke forestille mig kommer til at ske, siger partiets finansordfører Troels Lund Poulsen.

 22. I går kl. 16:44

  Aarhus Kommune og Østjyllands Politi vil undersøge behov for terrorsikring til Aarhus Festuge

  På et møde mellem repræsentanter fra Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har man besluttet, at sikkerheden på en lang række af byens pladser og gader skal gennemgås.

  Herudover vil man også vurdere, om der er behov for eventuelle tiltag i forbindelse med Aarhus Festuge

  Det sker efter, at en 33-årig mand i går blev sigtet efter terrorparagraffen ved Retten i Aarhus, efter han den 18. juli ifølge politiet forsøgte at køre ind i flere grupper mennesker i gågaden Frederiksgade.

  Trods den voldsomme sigtelse fra politiet mener bylivschef i Teknik og Miljø, Kim Gulvad Svendsen, dog ikke, der er grund til at være nervøs.

  - Det er vigtigt at understrege, at myndighederne ikke har ændret trusselsniveauet, siger han.

 23. I går kl. 16:39

  Sikkerhedsstyrelsen advarer mod farligt produkt: Tilbagekalder lampe fra Aldi på grund af stødrisiko

  Har du købt en arbejdslampe fra Aldi, så puds lige brillerne og spids ørerne en ekstra gang.

  Sikkerhedsstyrelsen har tilbagekaldt lampen af model "6000 Lumen", da der er risiko for elektrisk stød.

  Sikkerhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at de anbefaler, at man stopper med at bruge produktet og kontakter butikken, hvor det er købt.

  Sikkerhedsstyrelsen har modtaget underretning om, at der er mangler ved produktet. Underretningen kan komme fra fabrikanten, importøren, distributøren eller andre landes myndigheder. Manglerne kan vedrøre indretning, dokumentation eller mærkning. (Foto: Sikkerhedsstyrelsen)
 24. I går kl. 16:30

  Står det til Jeppe Kofod, må russiske turister ikke holde ferie i Europa

  Russiske turister skal ikke have lov til at holde ferie i Europa, hvis det står til udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  - Jeg synes, at det er dybt beskæmmende, at russiske turister kan solbade og leve i sus og dus i Sydeuropa, mens ukrainske byer bliver bombet til ukendelighed, siger udenrigsministeren til Ritzau.

  Hvis der ikke er fuld opbakning til sådan et forbud blandt hans europæiske ministerkollegaer, så er udenrigsministeren klar til at indføre begrænsninger fra dansk side, men han håber naturligvis på en fælles beslutning.

  - Jeg vil presse på for en fælles europæisk løsning, når vi mødes her i slutningen af måneden. Det vil selvfølgelig have den langt største effekt, hvis der er fælles front fra Europas side.

  Hvis forslaget skal forhandles på Christiansborg, så ligger opgaven hos udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), hvorfor Kofod ikke vil nærmere ind på, hvordan man sikrer, at det kun er turster, der begrænses.

 25. I går kl. 16:17

  Emma Norsgaard Bjerg efter skuffende EM: 'Jeg er færdig med at køre enkeltstart'

  Ved onsdagens EM i enkeltstart for kvinder blev det til en 11.-plads for den danske mester Emma Norsgaard Bjerg.

  Efter løbet lagde den 23-årige cykelrytter ikke låg på sin skuffelse.

  - Jeg tror, jeg er færdig med at køre enkelstart. Jeg synes ikke, at jeg præsterer, som jeg skal. Det er begyndt at blive lidt et tema til de internationale mesterskaber, siger Emma Norsgaard Bjerg.

  Danskeren har svært ved at finde årsagen til præstationerne, så snart hun skal køre mod verdenseliten.

  - Det er, som om hovedet ikke vil det samme som benene. Jeg lader smerten komme ind, og størstedelen af det handler om at kunne lukke det ude, siger hun.

  Guldmedaljen ved EM i kvindernes enkeltstart blev vundet af schweiziske Marlen Reusser, mens hollænderne Ellen Van Dijk og Riejanne Markus kørte sig til henholdsvis sølv og bronze.

  Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra Emma Norsgaard Bjergs løb og høre danskerens reaktion. Klokken 17.30 kan du på DRTV se mændenes EM i enkeltstart med danske Mikkel Bjerg og Morten Hulgaard på startlisten.

 26. I går kl. 15:58

  Kolding Kommune forbyder badning ved populær strand efter udslip af spildevand

  Hvis man havde planer om at nå en sidste tur i vandet ved Rebæk Strand, før vejret tager en drejning mod det koldere, så skal man lede efter andre muligheder.

  Kolding Kommune har udstedt et forbud mod badning ved stranden, efter der er fundet udslip af spildevand fra en pumpestation, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

  Udslippet har også gjort, at et stort antal af fisk er fundet døde i Skartved Bæk, der løber ud i Kolding Fjord nær stranden. Cirka 850 ørreder er fundet døde på en strækning ved vandløbet på cirka 1,7 kilometer.

  - Vi ved ikke, om badevandet er forurenet med spildevandet, men efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder vi nu forbud mod badning, da der er en klar risiko for forurening med colibakterier ved udslip af spildevand, siger miljømedarbejder Lars Hede Hansen, Kolding Kommune.

  Man venter nu på, at der kommer resultateter på prøver, som man har taget af vandet, for at finde frem til risikoen ved at bade der. Resultaterne kommer fredag.

  Det urensede spildevand begyndt at løbe ud i fjorden i går, da en pumpestation i Kolding svigtede.

 27. I går kl. 15:53

  Konservative vil afskaffe topskatten helt i 2030

  Konservative fremlagde i dag partiets 2030-plan for dansk økonomi. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Der er afsat hele 9,7 milliarder kroner til afskaffelse af topskatten i den 2030-plan for dansk økonomi, som Konservative i dag fremlagde ved sit årlige sommergruppemøde.

  - Det er en skat, som er marineret i misundelse, siger den konservative leder og nu også statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen.

  Han erkender, at det bliver svært at afskaffe topskatten i Danmark, men understreger, at han mener, det er tilladt at have ambitioner.

  Står det til Konservative, så hæves topskattegrænsen til 800.000 kroner og udfases gradvist, indtil den i 2030 afskaffes helt.

  I dag er topskattegrænsen på 552.500 kroner. Efter det betaler man 15 procent i skat af hver krone, man tjener.

 28. I går kl. 15:42

  Ulovligt lægemiddel diskvalificerer colombiansk cykelstjerne fra årets Tour de France

  "Da dette er en første forseelse, er Nairo Quintana ikke erklæret udelukket og kan derfor deltage i konkurrencer", skriver UCI. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Den colombianske cykelrytter Nairo Quintana har fået frataget sin sjetteplads fra sommerens Tour de France.

  Det bekræfter den internationale cykelunion, UCI, i en pressemeddelelse.

  Det skyldes, at den vævre bjergrytter to gange under årets Tour de France afleverede blodprøver, der indeholdt det smertestillende lægemiddel tramadol, der er forbudt at tage under UCI's løb.

  Rytteren er derfor diskvalificeret fra Touren anno 2022, hvilket han har ti dage til at appellere til den internationale sportsdomstol, CAS.

  Den 32-årige colombianer har fortsat mulighed for at stille op i cykelløb, da overtrædelserne ikke er et brud på antidopingreglerne.

  Derfor kan Nairo Quintana som planlagt stille til start ved Vuelta a España, der starter i denne uge.

  Opdatering: Nairo Quintana har i et opslag på Twitter nægtet sig skyldig og vil nu anke afgørelsen.

 29. I går kl. 15:38

  Nedskrivning af russiske aktiviteter trækker ned i Carlsberg-regnskab

  Beslutningen om at trække sig ud af Rusland efter invasionen af Ukraine hiver resultatet ned i det halvårsregnskab, som Carlsberg har præsenteret i dag.

  Salget af Carlsbergs aktiver i Rusland er endnu ikke blevet gennemført, men bryggerigiganten har nedskrevet sine russiske aktiver, så man lander med et samlet minus på 4,7 milliarder kroner for de første seks måneder.

  Det kommer oven i købet efter, at omsætningen var steget med 20,7 procent i forhold til samme periode sidste år, fra 28,7 milliarder kroner til 35,4 milliarder kroner.

  Ifølge Carlsbergs regnskabspræsentation er værdien af de russiske aktiver nu fastsat til 9,6 milliarder kroner, men man er stadig i gang med at skille sig af med dem.

 30. I går kl. 15:21

  Hvalrossen Freya blev aflivet: Nu har nordmand samlet 200.000 kroner ind til en statue af hende

  • Borgere fra nær og fjern kom til Oslo havn for at se den 600 kilo tunge Freya, som yndede at lægge sig op på forskellige både i byens havn for at tage sig en slapper i solen. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  • Bærum kommune, hvor Freya blev aflivet, har ikke overvejet, hvordan de vil forholde sig til en eventuel anmodning om en hvalrosstatue. (Foto: TOR ERIK SCHRDER © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Herhjemme giver hvalrossen Freyas navn måske ikke så meget genklang, men blandt vores norske naboer har hun i den grad trukket overskrifter.

  Freya blev aflivet sent sidste uge, efter hun i en længere periode huserede i Oslo Havn. Her lagde hun sig på både i sommersolen for at tage en slapper.

  Og selv om Freya i dag befinder sig i det hinsides, så kommer de ikke til at glemme hende i Norge, hvor der samles ind til en statue af hende. Indtil videre er der indsamlet 200.000 norske kroner.

  - Statuen skal minde os om, hvor egoistiske vi mennesker er, som skyder fredelige dyr, fordi vi ikke vil have dem i vores nærhed, siger Erik Holm, der står bag indsamlingen, til NRK.

  Det vides ikke helt, hvor statuen af Freya skal stå, når den er færdig, og hvorvidt 200.000 norske kroner helt rækker.

 31. I går kl. 15:05

  Sverige vil give 21 milliarder kroner i strømstøtte

  Sveriges statsminister, Magdalena Andersson, vil give de svenske husholdninger en hjælpende hånd på 30 milliarder svenske kroner.

  - Det Svenska kraftnät vil anvende mindst 30 milliarder svenske kroner på at kompensere husholdningerne for høje elpriser, siger den svenske statsminister.

  Hun understreger, at det er den russiske præsident, Vladimir Putin, og hans krig mod Ukraine, som har ført til de høje priser.

  - Vi kommer ikke til at tillade, at Putin holder svenske husholdninger og virksomheder som gidsler, siger Andersson.

  Sveriges finansminister, Mikael Damberg, kalder pengene en tilbagebetaling af såkaldte "flaskehalsindtægter", som kraftværkerne har fået.

  Svenska kraftnät får pålagt at betale mindst 30 af 60 milliarder kroner tilbage til husholdningerne, meddeler den svenske regering.

 32. I går kl. 14:28

  Søren Espersen stiller op for Danmarksdemokraterne: Støjberg kan hente bunker af stemmer over midten

  Det mangeårige folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Søren Espersen er i dag blevet præsenteret som ny kandidat for Danmarksdemokraterne.

  Og årsagen skyldes blandt andet, at Støjberg kan hente bunkevis af stemmer fra Socialdemokratiet, lyder det fra Espersen.

  - Det var DF meget dygtige til på et tidspunkt. Det er Inger nu. Hun taler til folk på en måde, så de forstår der. Hun er eftertænksom, og hun er venlig. Der er ikke nogle skjulte dagsordner, og det kan folk godt lide.

  Det vigtigste for Espersen er, at han tror på, at Støjberg kan sikre et blåt flertal. Det er ikke et problem, at partiet endnu ikke har præsenteret et politisk program.

  - Som Inger har sagt, så ved folk ude i landet godt, hvad hun står for. Jeg tror ikke, at man behøver at hænge alting op på politikken, det kommer jo.

 33. I går kl. 14:20

  Kinesiske soldater skal deltage i fælles militær øvelse i Rusland

  Kinesiske styrker vil tage til Rusland for at deltage i en fælles militær øvelse med russerne og andre lande.

  - Øvelsen er en del af en igangværende bilateral årlig samarbejdsaftale, lyder det i en erklæring fra det kinesiske forsvarsministerium.

  Blandt de andre lande, der deltager i øvelsen, er Indien, Hviderusland og Tadsjikistan.

  Kinas deltagelse i den fælles manøvre er "uden relation til den aktuelle internationale og regionale situation", hedder det i erklæringen.

  Kina har i de seneste år deltaget i lignende fælles øvelser under russisk ledelse.

  - Formålet er at uddybe praktisk og venligsindet samarbejde mellem hærene fra de deltagende lande og styrke det strategiske samarbejde mellem parterne - og styrke evnen til at reagere på forskellige sikkerhedstrusler, skriver det kinesiske ministerium.

 34. I går kl. 14:04

  Stomiposer øger Coloplasts omsætning

  Opkøb og salg af stomiposer har været med til at sætte fut under Coloplasts omsætning.

  Her trefjerdedele inde i sit regnskabår har medicogiganten omsat for over to milliarder kroner mere end sidste år.

  I kroner og øre er det forskellen på 16,5 milliarder kroner og 14,3 milliarder kroner, fremgår det af Coloplasts regnskab for selskabets skæve regnskabsår, der starter 1. oktober.

  Der er flere årsager til vokseværket, blandt andet er den danske krone svækket over for den amerikanske dollar, britiske pund og kinesiske yen.

  Topchef Kristian Villumsen fremhæver dog selv salget af stomiposer i Europa og USA samt Coloplasts afdeling for tilbehør inden urologi.

  - Kina har fortsat en negativ effekt på vores vækst i Stomi og Sårpleje, som følge af covid-19-relaterede restriktioner, siger han til Ritzau i forbindelse med regnskabet.

 35. I går kl. 13:53

  27-årig mand sigtet for hvidvask af mere end 74 millioner kroner

  En 27-årig mand blev i dag anholdt på en adresse på Midtsjælland.

  Han er sigtet for at have hvidvasket i omegnen af 74 millioner kroner, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Han er efterfølgende blevet stillet for en dommer i et grundlovsforhør, som er endt med fængsling foreløbigt frem til 13. september.

  Politiet er tilsyneladende ved at trevle op et større netværk af kriminelle op.

  For sagen udspringer af en anden sag, hvor en 45-årig mand 3. august blev idømt fem års ubetinget fængsel for hvidvask af over 120 millioner kroner.

  Vicepolitiinspektør Peter Reisz vil ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

  - Det er en omfattende sag med store beløb, og vores efterforskning peger i retning af, at der er tale om en form for netværk. Derfor kan det ikke udelukkes, at vi kommer til at foretage flere anholdelser, siger Reisz.

  Opdateret klokken 16:25: Den 27-årige mand skal sidde fængslet frem til 13. september.

 36. I går kl. 13:17

  Støjberg i direkte duel med statsministeren: Naturligt at stille op i Nordjylland

  Flere frafaldne folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er at finde på listen over folketingskandidater for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne blandt andet Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Søren Espersen og Jens Henrik Thulesen Dahl. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  - Jeg bor i Nordjylland og har endda boet i det samme hus i 21 år, så jeg synes, at det var helt naturligt at stille op i Nordjylland.

  Sådan lyder meldingen fra Inger Støjberg, efter hun tidligere i dag annoncerede, at hun ved det kommende Folketingsvalg stiller op i Nordjylland for sit parti Danmarksdemokraterne.

  Det er samme landsdel, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) stillede op i ved sidste valg og fik 43.489 personlige stemmer.

  Forud for sidste folketingsvalg valgte Mette Frederiksen at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg. Medmindre Mette Frederiksen vælger at skifte kreds, ender det dermed i en direkte kamp om stemmer mellem statsministeren og Inger Støjberg i Nordjylland.

  Ved Folketingsvalget kan man kun stemme på kandidater, der er opstillet i den storkreds, man bor i.

 37. I går kl. 12:22

  Korrespondent: Støjberg har valgt Nordjylland for at tage stemmer fra Socialdemokratiet

  Inger Støjberg præsenterede for kort tid siden 30 folketingskandidater for Danmarksdemokraterne.

  Støjberg har selv valgt at stille op i Nordjyllands storkreds og er dermed i direkte duel med statsminister Mette Frederiksen, og ifølge DRs politiske korrespondent Christine Cordsen er det langtfra tilfældigt.

  - Det er vigtigt for Inger Støjberg, fordi hun går efter at flytte stemmer fra Socialdemokratiet til blå blok. De første meningsmålinger tyder på, at hun er den i blå blok, der har bedst mulighed for at trække vælgere over midten, hvilket er afgørende for at sikre flertal bag en borgerlig statsminister, siger Christine Cordsen.

 38. I går kl. 12:19

  DMI: Risiko for skybrud over store dele af Danmark

  Det kan blive til nogle meget heftige byger, når et større regnområde i aften og i nat bevæger sig hen over landet.

  Det er det samme vejrsystem, som i går gav et voldsomt skybrud i Paris, der er dannet på grænsen mellem den varme og fugtige luft, der strømmer op fra Sydøsteuropa, der møder den køligere Altanterhavsluft.

  DMI har udsendt en risikomelding gældende fra klokken 18 onsdag til klokken 8 torsdag morgen.

  Meldingen gælder for hele Jylland, Fyn, de omkringliggende øer og det vestlige Sjælland.

 39. I går kl. 11:53

  Inger Støjberg stiller op på Mette Frederiksens hjemmebane

  Flere frafaldne folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er at finde på listen over folketingskandidater for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg stiller op i Nordjylland ved det kommende Folketingsvalg.

  Det fremgår af en opdateret liste over 30 folketingskandidater på Danmarksdemokraternes hjemmeside.

  Dermed stiller hun op til valg i samme landsdel, som ved sidste valg skaffede statsminister Mette Frederiksen (S) en plads i Folketinget med 43.489 personlige stemmer.

  Forud for sidste folketingsvalg valgte Mette Frederiksen netop at skifte fra Københavns Omegns Storkreds til Nordjyllands Storkreds for at blive valgt på sin gamle hjemegn i Aalborg.

  Ved Folketingsvalget kan man kun stemme på kandidater, der er opstillet i den storkreds, man bor i. Dermed kan det blive en direkte kamp om stemmer mellem Mette Frederiksen og Inger Støjberg i Nordjylland.

  Ved de foregående valg har Inger Støjberg som kandidat for Venstre været opstillet i Vestjyllands Storkreds. Hun har dog bopæl i Hadsund i Nordjylland.

 40. I går kl. 11:38

  Venstre vil have minister i samråd efter varmecheck-ups

  Det har vist sig, at en række boligejere har fået udbetalt regeringens varmecheck på 6.000 skattefrie kroner, selvom de ikke var berettiget til det.

  Det er sket, fordi flere borgere ikke har fået opdateret deres BBR-oplysninger om at de skiftet gasfyret ud med en anden varmekilde.

  Energistyrelsen afviser, at det fejludbetalte tilskud skal betales tilbage.

  Venstre var ikke en del af aftalen om varmechecken og vil nu have ministeren i samråd.

  - Det rammer jo helt skævt med den her varmecheck, og det synes vi er ødsel brug af skatteborgernes penge, siger klimaordfører Marie Bjerre til Ritzau.

  I alt er der blevet udbetalt 2,4 milliarder kroner fordelt på 411.000 hustande som varmehjælp.

  Det vides ikke, hvor mange danskere, der uberettiget har fået udbetalt varmechecken.

 41. I går kl. 11:30

  OL-bestyrelsesmedlem anholdt for million-bestikkelse

  Et bestyrelsesmedlem fra organisationen bag OL i Tokyo, der med et års forsinkelse blev afviklet i 2021, er onsdag blevet anholdt, mistænkt for at have modtaget bestikkelse.

  Det oplyser den japanske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Den anholdte er 78-årige Haruyuki Takahashi, som angiveligt har modtaget 380.000 dollar fra den officielle OL-partner Aoki Holdings. Beløbet svarer til 2,78 millioner kroner.

  Ud over Takahashi er tre personer fra selskabet Aoki Holdings blevet anholdt, herunder den 83-årige formand, Hironori Aoki.

  Ifølge anklageren har Takahashi modtaget pengene fordelt over mere end 50 transaktioner i perioden fra 2017 til 2022. De blev overført til bankkontoen for et firma, han driver.

  /ritzau/

 42. I går kl. 11:23

  Vingegaard-effekten: Børn og unge flokkes om cykelklubberne

  Det glæder klubbens ansvarlige for børn og unge, Allan Lauridsen, at se så mange nye ansigter. (Foto: (Privat foto))

  Sommeren har stået i cyklismens tegn med den danske Tour de France-start, Jonas Vingegaards sejr i det franske etapeløb og Cecilie Uttrup Ludwigs efterfølgende triumf i Tour of Scandinavia.

  Cykelfeberen kan også mærkes rundt omkring i danske cykelklubber, hvor der er kommet flere små cykelryttere i sadlen.

  Danmarks Cykle Union bekræfter, at den stigende interesse er en tendens i hele landet.

  I Holstebro Cykle Club er de gået fra et par håndfuld børn i 2019 til 35 børn i dag.

  - Vi oplever en meget høj interesse fra børn og unge i Holstebro, fortæller Allan Lauridsen, der er klubbens ansvarlige for Børn og Unge.

  På landsplan satser Danmarks Cykle Union stort på de unge ryttere - blandt andet med den årlige Børnetour, der tidligere på året fik 4.000 børn i sadlen og ud på vejene.

  • Ida Kirkeby Pedersen på 10 år er ramt af cykelfeberen ligesom mange andre børn og unge rundt omkring i landet. Hun er medlem af Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  • Ida Kirkeby Pedersen er blandt de nu 35 børn - heraf syv piger, der er startet i Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  • obias Rolsgaard Pedersen på 10 år er også hoppet op på jernhesten og er startet i Holstebro Cykle Club. (Foto: PRIVATFOTO)
  1 / 3
 43. I går kl. 10:27

  Over 50.000 formodede bandemedlemmer anholdt i El Salvador

  Mere end 50.000 personer er blevet anholdt i El Salvador siden marts - mistænkt for bandekriminalitet. Men politiet bliver kritiseret for vilkårlige anholdelser. (Foto: STHANLY ESTRADA © Ritzau Scanpix)

  Politiet har haft travlt i det lille mellemamerikanske land El Salvador, siden præsident Nayib Bukele tilbage i marts indførte nødretstilstand i et forsøg på at slå hårdt ned på bandekriminalitet.

  - Vi kan oplyse befolkningen om, at vi allerede har passeret 50.000 registrerede anholdelser i perioden, hvor der har været nødretstilstand, siger Mauricio Arriaza, som er direktør for den nationale civile politistyrke, ifølge AFP.

  Præsidenten har bedt parlamentet om at forlænge nødretstilstanden, der giver politiet vide rammer.

  Der er samtidig indført strengere straffe, så man nu kan blive idømt op til 45 års fængsel for bandekriminalitet.

  Der er samtidig igangsat et byggeri af et kæmpefængsel, som skal kunne rumme 40.000 indsatte.

  Menneskerettighedsgrupper har kritiseret politiet for vilkårlige anholdelser af mange personer, som ikke har forbindelser til kriminelle grupper.

 44. I går kl. 10:11

  Endnu en dag med op til 29 grader

  Med temperaturer på op til 29 grader er der god grund til en tur på stranden igen i dag. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Det er fortsat muligt op sole sig i op mod 29 grader, da vi stadig ser de temperaturer i de sydlige og østlige egne i eftermiddag.

  Langs Vestkysten er det kun omkring 20 grader, men de fleste får nogen sol i dag, dog begynder flere skyer at trække ind i eftermiddag.

  For de fleste ser det dog ud til, at skyerne er uden vand, helt indtil i aften.

  Der kan være de sidste rester af morgentåge nogle steder i Sønderjylland.

 45. I går kl. 09:52

  Tysk kansler rystet over palæstinensisk Holocaust-bemærkning

  Olaf Scholz kunne kun se til, mens Mahmoud Abbas sammenlignede de israelske angreb på palæstinenserne med '50 Holocausts'. (Foto: Lisi Niesner © Ritzau Scanpix)

  Den tyske kansler Olaf Scholz tager nu offentligt afstand fra en bemærkning, som præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, kom med under en pressekonference i Berlin.

  Abbas blev spurgt, om han ville undskylde for det palæstinensiske terrorangreb under OL i München for 50 år siden, hvor 11 israelere blevet slået ihjel.

  Her svarede han, at "Israel har fra 1947 til i dag begået 50 massakrer på 50 palæstinensiske steder. 50 massakrer, 50 Holocausts." Herefter blev pressemødet afbrudt.

  Ordet Holocaust bruges normalt kun i forbindelse med Nazitysklands forsøg på systematisk at udrydde jøderne under Anden Verdenskrig.

  - Jeg er rystet over de afskyelige udsagn, som kom fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas. For os tyskere i særdeleshed er enhver relativering af Holocaust utålelig og uacceptabel, skrev den tyske kansler her til morgen på Twitter.

  (© Bundeskanzler@Twitter.com)

  Det var imidlertid for sent at reagere.

  Ifølge Der Spiegel er Scholz både blevet kritiseret af oppositionsleder Friedrich Merz (CDU), Israels ministerpræsident Yair Lapid og Den Internationale Auschwitz-Komité for, at han ikke reagerede med det samme på Abbas' udsagn.

 46. I går kl. 09:47

  Ældre lider i varmen: Daglige indlæggelser med dehydrering

  Det er rigtig varmt i Danmark for tiden.

  Siden weekenden har DMI varslet om risiko for hedebølge - således også i dag.

  Og det meget varme sommervejr kan også mærkes på akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital.

  Ifølge cheflæge på akutmodtagelsen på OUH, Poul Henning Madsen, oplever afdelingen dagligt særligt ældre patienter, der skal behandles eller bliver indlagt på grund af dehydrering.

  Vil du gerne sikre dig mod dehydrering, råder cheflægen dig til at huske at drikke rigeligt med vand tilsat lidt salt. Samtidig er det en god ide at undgå kaffe og alkohol, mens særligt de ældre skal holde lidt igen med motionen og den fysiske aktivitet i sommervarmen.

 47. I går kl. 09:25

  Hvem må køre med blå blink? Regler for udrykningskørsel skal ses efter

  Langelands Hjertestarterforening har indkøbt to akutbiler, som omkring 20 uddannede frivillige akuthjælpere efter planen skulle køre med udrykning i. Men Færdselsstyrelsen har foreløbig givet afslag. (Foto: Lauritz Emiel Mogensen)

  Der skal nu kigges på reglerne for, hvem der må køre med blå blink. Det skriver Transportministeriet på sin hjemmeside.

  Meldingen kommer, efter at der de seneste år har været mange ansøgninger om udrykningskørsel, blandt andet fra Langelands Hjertestarterforening, som for nylig fik afslag.

  Derfor har transportministeren bedt Færdselsstyrelsen vurdere, "hvorvidt bekendtgørelsen er præcis og tidssvarende nok".

  Formand for Langelands Hjertestarterforening Henrik Schakow glæder sig over nyheden og håber, at sagsbehandlingen af ansøgningerne fremover bliver mere individuel.

  - At man ikke bare tager en principiel beslutning, men at man går ind og vurderer, om det vitterligt er noget, der er behov for, siger han til DR Nyheder.

 48. I går kl. 09:17

  Regeringen vil give børn ned til 0 år lov til juridisk kønsskifte

  Regeringen vil til oktober fremsætte sit lovforslag om at fjerne aldersgrænsen for juridisk kønsskifte. Medmindre et folketingsvalg kommer i vejen for det. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix Denmark)

  Regeringen foreslår nu, at man helt bør fjerne den nedre aldersgrænse for et juridisk kønsskifte, så man vil kunne give børn helt ned til 0 år ret til det.

  Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som blev offentliggjort mandag, skriver Jyllands-Posten.

  Ifølge Jyllands-Posten kan det potentielt komme til at betyde, at den danske lovgivning på området vil blive til en af de mest liberale i Europa.

  Et juridisk kønsskifte betyder, at en person skifter køn i CPR-registret. I dag går grænsen for juridisk kønsskifte ved 18 år.

  I forslaget fremgår det samtidig, at man skal have samtykke fra sine forældre, hvis man er under 15 år.

  Regeringens forslag går imod anbefalingerne fra Det Etiske Råd.

 49. I går kl. 09:12

  Bomber og påsatte brande mindst 17 steder i Sydthailand

  Militær og politi bevogter de steder, hvor der har været eksplosioner og påsatte brande natten til i dag. (Foto: Madaree TOHLALA © Ritzau Scanpix)

  Mindst syv mennesker er kommet til skade i forbindelse med en række bomber og påsatte brande, i det der ligner en koordineret terrorhandling i det sydlige Thailand.

  I alt mindst 17 steder spredt over tre provinser er blevet angrebet.

  Ifølge Reuters fandt brandene og eksplosionerne sted efter midnat lokal tid, og de var rettet mod kiosker og benzinstationer.

  Foreløbigt er der ingen, der har taget ansvaret for angrebene.

  Sydthailand har i flere årtier været plaget af uro og lokale oprørsgrupper, som ønsker selvstændighed for de muslimsk dominerede provinser.

 50. I går kl. 08:45

  Gravide i hovedstaden bekymrede over, at de først langt henne i graviditeten ser en jordemoder

  Formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt understreger, at gravide har mulighed for at ændre deres jordemoderkonsultation fra telefonisk til fysisk, hvis de ønsker det. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

  Lige nu kan gravide i Region Hovedstaden risikere først at blive tilset fysisk af en jordemoder ti uger før de er sat til at føde.

  Tidligere har det ellers været sådan, at man havde første fysiske møde cirka 17 uger inde i graviditeten, dvs. når man var knap halvvejs i sin graviditet.

  Oplysningen om de sene fysiske konsultationer kommer fra foreningen Forældre og Fødsel, der oplever, at få flere henvendelser fra bekymrede gravide.

  En del af dem oplever, at deres første jordemoderkonsultation som udgangspunkt foregår telefonisk, og at de først langt senere kan få en fysisk jordemoderkonsultation.

  Og det er under al kritik, siger formand i foreningen Mie Ryborg-Larsen.

  - Jordemoderkonsultationer er der jo af en årsag. Man anbefaler, at man løbende bliver tilset under graviditeten, og det er jo blandt andet for at spore tilstanden hos både mor og barn, siger hun.

  I Region Hovedstaden anerkender formand for Sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt de gravides bekymring, men forklarer, at manglen på jordemødre tvinger regionen til at prioritere.

Mere fra dr.dk