Seneste nyt

Mette Frederiksen: 'Vi overvejer kraftigt at skærpe restriktioner'

 • Mette Frederiksen: 'Vi overvejer kraftigt at skærpe restriktioner'

  Der skal styr på smittetallene inden jul, og derfor overvejer statsminister Mette Frederiksen (S), om der skal skrappere restriktioner til. Det skriver hun på Facebook.

  - Vi bliver nødt til at tænke: Skal vi ses? Og ikke kun hvordan skal vi ses? Jeg ved godt, det er svært i denne juletid - men det er meget afgørende.

  - Derudover: Vi overvejer kraftigt, om der er behov for at skærpe restriktionerne endnu mere. Vi skal have bedre styr på smitten inden jul. Det håber jeg på alles opbakning til, skriver hun.

  Seneste Nyt

 • Avedøre Sogn står til at lukke, da sognet nu overskrider reglerne for automatisk nedlukning

  Avedøre Sogn, som ligger i Hvidovre Kommune i Storkøbenhavn, står nu til at lukke ned.

  Sognet overskrider nemlig reglerne for automatisk nedlukning ifølge dagens smittetal fra Statens Serum Institut.

  Det betyder, at skoler, fritidsaktiviteter med mere skal lukkes ned.

  Sognet har 16.120 indbyggere og har den seneste uge haft 65 smittede.

  Modellen for automatisk nedlukning bygger på rammeaftalen om genåbning, som blev indgået af et bredt flertal i Folketinget. Den skulle gøre det gennemskueligt, hvornår en kommune bliver nødt til at lukke.

  I alt otte sogne er lige nu ramt af automatisk nedlukning.

 • 902 er registreret smittet det seneste døgn

  902 personer er registreret smittet med coronavirus de sidste 24 timer, og tre coronasmittede personer er døde.

  Antallet af indlagte er steget med otte, hvilket betyder, at i alt 181 personer er indlagt på landets hospitaler og sygehuse.

  35 af dem er indlagt på intensiv afdelinger, mens 24 af dem er i respirator.

  Der er foretaget 214.601 pcr-test, og det betyder, at positivprocenten er på 0,42. Det er den højeste positivprocent i to uger.

 • De Konservative kalder reservationskravspisesteder for 'fjollet'

  Står det til De Konservative bør man sløjfe kravet om, at gæster skal booke tid mindst en halv time før ankomst, hvis de fra på onsdag vil have plads indendørs på en restaurant, café eller et værtshus.

  Kravet kan nemlig ifølge partiet ramme de restauranter, der ikke har bookingsystemer, samt give tomme borde, selv om der er kunder.

  - Det er fjollet, hvis ikke man får fyldt bordene op, fordi kunder skal booke et bord en halv time i forvejen, siger De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, til Ritzau.

  Hun hæfter sig ved, at gæster allerede skal have coronapas, mens serveringsstederne skal sikre god afstand.

 • Sunset Boulevard følger trop og dropper indendørs servering efter krav om bordbestilling

  Sunset Boulevard siger - ligesom McDonald's - nej tak til kravet om reservation mindst 30 minutter inden ankomst, hvis gæsterne skal spise indendørs.

  Det er nemlig ikke muligt at håndtere forhåndsreservationer af borde, og derfor åbner man ikke for indendørs servering, lyder det fra fastfoodkæden i en pressemeddelelse.

  Derfor håber Jens Broch, direktør i Sunset Boulevard, at regeringen vil kaste et ekstra blik på retningslinjerne for serveringssteder, som ifølge ham rammer "helt skævt":

  - Det er bestemt muligt at finde en god løsning, som gør det muligt for restauranter som vores at åbne på forsvarlig vis. Jeg håber derfor, at regeringen vil lytte til vores kritik og genoverveje, om de 30 minutter forhåndsbestilling virkelig er det, der gør forskellen, udtaler han.

 • Tjekkisk politi undersøger sag, der kan have forgreninger til spionsag i Sydengland i 2018

  Tjekkiet kræver 18 folk på Ruslands ambassade i Prag udvist af landet i forbindelse med en eksplosion på et ammunitionsdepot i 2014. Og nu viser det sig, at sagen kan have forgreninger til England.

  For yderligere to russere har det tjekkiske politis interesse, da de optræder i forbindelse med eksplosionssagen.

  De har de samme navne, som blev brugt af formodede russiske agenter under et forsøg på at myrde den afhoppede russiske spion Sergej Skripal i Sydengland i 2018.

  De to russere, som ifølge britisk politi forsøgte at myrde den afhoppede spion Sergej Skripal, opererede under de tilsyneladende falske navne Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov. Nu dukker begge mænd under de samme navne op i en udvisningssag fra Tjekkiet. (Foto: Handout © Scanpix)

  En særlig enhed i tjekkisk politi, der beskæftiger sig med organiseret kriminalitet, har frigivet to billeder af to mænd. De matcher de billeder, som overvågningskameraer opsnappede i England.

  De to mænd havde ifølge britisk politi forsøgt at myrde Skripal og hans datter Julia med nervegiften Novitjok. Det skriver nyhedsbureauet dpa. Begge overlevede attentatet.

 • Der har været 11 tilfælde af indisk dobbeltmutation i Danmark

  Vi kender efterhånden den britiske, sydafrikanske og brasilianske coronavariant. Men nu skal vi også lære en indisk dobbeltmutation at kende.

  Den er nemlig blevet registreret 11 gange i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) til TV 2.

  Varianten ved navn B 1.617 blev konstateret i Danmark i marts. De smittede kender ifølge SSI hinanden og har en en eller anden form for forbindelse til de lande, hvor varianten er udbredt.

  - Så der er ikke tale om 11 forskellige smittekæder, og det beroliger os, siger Anders Fomsgaard, som er virusforsker og overlæge ved Statens Serum Institut til TV 2.

  Varianten vækker i øjeblikket bekymring i Indien.

 • Otte ud af ti druknede er mænd

  72 personer døde sidste år i en drukneulykke i Danmark.

  Den hyppigste type drukneulykke er overset, mener formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Erik Bech.

  - Det er en myte, at de fleste drukneulykker sker i badetøj. Fald i vand er den ubetinget største årsag til drukning. Og otte ud af ti er mænd. Det er det samme mønster, vi ser år efter år, siger han.

 • Ministerium: Caféer, restauranter og værtshuse kan vælge fortsat at være lukket ned og få kompensation

  På onsdag er det atter tid til igen at kunne nyde et måltid mad og en kold fadøl ude i byen.

  For gæster indendørs er der dog indført krav om en bordreservation senest 30 minutter før ankomst.

  Det har blandt andet fået McDonald's til helt at droppe planerne, om at gæsterne kan spise indenfor, idet koncernen ikke kan håndtere bordreservationer på kort sigt.

  Erhvervsministeriet oplyser til DR Nyheder, at det er muligt at forblive lukket ned, hvis virksomhederne ikke finder en genåbning hensigtsmæssig. Ministeriet skriver følgende i en mail:

  - De vil kunne modtage op til 90 pct. i kompensation for de faste udgifter, og 90 pct. af den tabte omsætning i selvstændigordningen.

  - Virksomhederne kan også fortsat benytte sig af den generelle lønkompensationsordning, hvor der kan søges om kompensation for 75 pct. af lønnen for funktionærer og 90 pct. af lønnen for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden.

 • Formel 1 kommer til Miami fra 2022

  Racerløbet Formel 1 kommer næste år til Miami. Det har Formel 1 netop offentliggjort.

  Der er indgået en aftale for 10 år, hvor banen kommer til at ligge ved Hard Rock Stadium, der er hjemmebane for det amerikanske fodboldhold Miami Dolphins.

  Det er første gang siden 1959, at Formel 1 kommer til den amerikanske stat Florida. Dermed er der to amerikanske løb på kalenderen næste år. I forvejen er Austin i Texas vært.

  Der er tale om en bybane på 5,41 kilometer, som består af 19 sving og tre langsider.

  Der vides endnu ikke, hvor i kalenderen Miami kommer til at ligge.

 • Så er de økologiske køer kommet på græs

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Det gik vildt for sig, da de økologiske køer for kort tid siden kom på græs efter vinteren på Ny Lundgård ved Tjele nær Viborg.

  Her skal de tilbringe hele sommerhalvåret.

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Normalt tiltrækker den såkaldte Økodag børnefamilier fra nær og fjern. Men begivenheden kunne i år kun følges digitalt grundet corona-restriktionerne.

  En række gårde landet over deltager i arrangementet, som første gang fandt sted i 2005.

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • En kop kaffe på et spejderblus var årsagen til branden på Randbøl Hede

  Det var fire vandrere på tur i Randbøl Hede, der endte med at sende mere end 50 brandfolk på arbejde i går.

  - Anmeldelsen om branden kommer klokken 15:32, og det er de fire vandrere selv, der har ringet til brandvæsnet efter at de ved et uheld kom til at tænde ild i lyngen, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

  Vandrerne ville drikke en kop kaffe, men den knastørre lyng blev antændt, og da vandrerne ikke selv kunne slukke ilden slog de alarm.

  -Det er uagtsomt og ulykkeligt, fordi det er så sårbart et område med afbrændingsforbud, men der er ikke nogen der har gjort det med vilje, siger Hans Hoffensetz.

  Politet har sigtet en 45-årig kvinde fra Aarhusområdet for ikke at udvise forsigtighed ved brug af ild i et naturområde.

 • Tyskland mindede landets knap 80.000 coronaofre under gudstjeneste i Berlin

  (Foto: Gordon Welters © Scanpix)

  I dag er de knap 80.000 tyskere, som har mistet livet i forbindelse med coronapandemien, blevet mindet ved en gudstjeneste i den berømte Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche i Berlin.

  Blandt deltagerne ved gudstjenesten var forbundskansler Angela Merkel og præsident Frank-Walter Steinmeier deltager.

  Frank-Walter Steinmeier (i midten) og Angela Merkel (til højre) deltog i gudstjenesten. (Foto: Gordon Welters © Scanpix)

  Senere vil de to deltage i en ceremoni i Berlins Konzerthaus, hvor præsidenten skal holde tale.

 • McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning efter politikernes krav om bordreservation

  Det bliver en udfordring for spisesteder og beværtninger, der ikke er vant til at håndtere bordreservationer.

  McDonald's har derfor valgt ikke at åbne for, at gæsterne kan spise indendørs og kører videre med take away og drive in som under nedlukningen.

  - Vi kommer ikke til at kunne håndtere bordreservationer på kort sigt og kan derfor desværre ikke åbne for indendørs siddepladser frem mod 6. maj, siger Pia Tobberup der er kommunikationschef i McDonald's Danmark.

  Gæsterne må dog fra på onsdag gerne spise deres fastfood på de siddepladser, som de forskellige McDonald's-restauranter har udendørs.

  Kravet om bordreservation gælder foreløbigt indtil 6. maj.

 • Værtshusejer om krav til serveringsteder: 'Det er en streg i regningen'

  Det fungerer ikke for værtshusgæster, at de fra på onsdag skal reservere bord 30 minutter inden ankomst, som de nye retningslinjer for serveringssteder kræver.

  Sådan lyder meldingen fra Henrik "Tømrer" Pedersen, der ejer Sportspubben Målet i Silkeborg.

  - Det er en streg i regningen, og det bliver svært at få til at fungere på et værtshus. Det virker lidt til, at man ikke ved, hvordan hverdagen er på et værtshus, siger han til Ritzau.

  Ifølge Henrik "Tømrer" Pedersen er det svært at lave et bookingsystem på et værtshus, fordi det varierer meget, hvor længe gæsterne er der.

 • Maratonkongen Kipchoge vinder komfortabelt i sit sidste løb før OL

  Kenyas Eliud Kipchoge viste god maratonform frem mod OL i Tokyo senere på året, hvor han skal forsvare sin guldmedalje fra legene i Rio. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Scanpix)

  Verdensrekordholder og forsvarende olympisk mester på maratondistancen, Eliud Kipchoge, vandt i overlegen stil dagens maraton.

  I hollandske Twente løb kenyaneren alene over målstregen i tiden 2 timer 4 minutter og 30 sekunder.

  2 minutter og 10 sekunder foran landsmanden Jonathan Korir.

  Løbet foregik på en rundstrækning i en lufthavn, hvor 36-årige Eliud Kipchoge sendte et stærkt signal til de evige løberivaler fra Ethiopien.

  Hos kvinderne vandt tyskeren Katharina Steinrück i tiden 2:25:59.

  Løbet blev også brugt som kvalifikation til OL, og derfor var der mange løbere, der jublede på målstregen, da de kvalificerede sig.

 • Coronapassets gyldighed bliver forlænget: Tidligere smittede slipper for test i et halvt år

  Tidligere i dag sendte Erhvervsministeriet nye retningslinjer ud i forbindelse med genåbningen af restauranter, caféer, barer og værtshuse, der træder i kraft onsdag den 21. april.

  Her var den måske mest opsigtsvækkende nyhed, at der skal bestilles bord minimum 30 minutter inden ankomst, mens man fortsat skal have et gyldigt coronapas, hvis man skal have adgang til indendørs servering.

  I den forbindelse ligger der dog også en lille god nyhed til tidligere smittede gemt, da perioden, hvor man vurderes til at være immun nu er udvidet fra tre til seks måneder.

  Det betyder, at en positiv coronatest, der er minimum to uger gammel og ikke mere end 180 dage gammel, giver adgang til indendørs servering.

 • Påvirket bilist kørte fra Kolding til Fyn i det forkerte motorvejsspor

  Fyns Politi måtte i nat klokken cirka 02.30 skride til anholdelse af en 29-årig østeuropæer, der på sin vej fra Kolding til Fyn kørte i det forkerte motorvejsspor.

  Manden nåede at køre godt 33 kilometer i det forkerte spor, inden han blev anholdt ved Nr. Åby.

  Den 29-årige var påvirket af alkohol, da han blev anholdt.

 • Matador-attraktion på Bakken ramt af brand, men årsagen er indtil videre ukendt

  Bakkens Matador-attraktion - den fiktive provinsby Korsbæk - blev sent i aftes ramt af brand.

  Det oplyser Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

  Branden blev anmeldt til politiet klokken 23:56 i aftes, og allerede klokken 00:50 i nat var den slukket.

  Ifølge vagtchef hos Nordsjællands Politi, Christian Kobbernagel, var ingen personer i fare.

  - Men under branden er der sprængt et vandrør, så der har været en del vand. Derfor venter der også et større oprydningsarbejde nu, siger han til TV 2 Lorry.

  Årsagen til branden er endnu ukendt, men den er opstået i en kælder under en af bygningerne. I dag begynder de tekniske undersøgelser, hvilket betyder, at Korsbækområde på Bakken er spærret af indtil videre.

 • Branden på Randbøl Hede er nu slukket, men solens stråler kan få ilden til at blusse op igen

  Billede fra TrekantBrand, der har et droneberedskab der drives af frivillige brandfolk, som TrekantBrand har givet uddannelse og udstyr til at kunne varetage dette beredskab.

  Efter en sidste flyvetur med en drone udstyret med termisk kamera kunne Trekantområdets Brandvæsen i aftes rulle slangerne sammen ved Randbøl Hede, efter at mere end 50 brandfolk i går kæmpede med flammerne på heden ved Billund.

  Branden blev anmeldt i går klokken 15, og et stort hedeområde er gået op i flammer.

  Der er stadig risiko for at branden kan blusse op igen, når solen varmer området op, siger indsatsleder Brian Fabricius fra Trekantområdets Brandvæsen:

  - Vi tager en tur rundt derude sammen med Naturstyrelsen og et termisk kamera, for at få et nogenlunde overblik her til morgen, siger han.

  I går var mere end 22 brandkøretøjer fra otte stationer tilkaldt for at få styr på hedebranden.

  Brandfolk slukker naturbrand på Randbøl Hede syd for Billund i går. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)
 • Skal du på værtshus, restaurant eller café på onsdag? Så skal du bestille et bord mindst 30 minutter inden

  Erhvervsministeriet har netop udsendt opdaterede retningslinjer for genåbningen af blandt andet værtshuse og barer, der fra på onsdag igen kan byde gæster velkommen.

  Tidligere har det fremgået, at man skulle bestille bord, hvis man skulle besøge et af disse steder og det bliver der i første omgang holdt fast i.

  'For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas eller noget arealkrav, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og et midlertidigt krav om forudgående bordbestilling. Helt konkret betyder det, at gæster på indendørsserveringssteder skal lave en reservation mindst 30 minutter før ankomsten,' skriver Erhvervsministeriet blandt andet i en pressemeddelelse.

  Det præciseres ikke, hvor midlertidigt kravet om bordbestilling er. Kravet om reservation af bord gælder naturligvis også for restauranter og caféer.

  Dog lyder det i retningslinjerne at 'Kravet om bordreservation gælder som udgangspunkt frem mod d. 6. maj, jf. i det det præcise indhold af videre genåbning dog aftales mellem aftalepartierne før hver genåbningsfase på baggrund af udviklingen i epidemien, jf. ”Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark'.

  Der er desuden godt nyt til de tissetrængende, der opholder sig udendørs, da man ikke skal fremvise coronapas, hvis man skal indenfor og benytte sig af toilettet.

 • Mere end 600.000 blev vaccineret i Storbritannien i går

  604.727 mennesker i Storbritannien er blevet vaccineret mod coronavirus i løbet af de seneste 24 timer.

  Det viste de officielle tal fra i går ifølge Reuters.

  I fredags fik 119.306 mennesker således første vaccinestik, mens 485.421 mennesker fik det andet stik.

  I alt har 32,6 millioner voksne briter nu fået første vaccinedosis, mens 9,4 millioner er færdigvaccinerede.

  I mandags fortalte premierminister, Boris Johnson, at Storbritannien har nået sit mål om at tilbyde alle personer over 50 år en coronavaccine inden 15. april.

 • JK Rowling, Abba-medlem og andre kendisser til Putin: Skaf lægehjælp til Navalnyj

  Mere end 70 kendisser har skrevet under på et åbent brev til Ruslands præsident, Vladimir Putin, med en klar besked:

  Skaf lægehjælp til den fængslede oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

  Appellen blev i går offentliggjort i flere europæiske medier, og der er prominente navne blandt underskriverne: "Harry Potter"-forfatter JK Rowling, de tre nobelprismodtagere i litteratur Herta Müller, Louise Glück og Svetlana Alexievich og Abba-medlem Björn Ulvaeus. Det skriver Ritzau.

  Aleksej Navalnyj holder tale i 2019. (Foto: Shamil Zhumatov © Scanpix)

  I går oplyste russiske læger, at Navalnyj kan dø af et hjertestop "når som helst", fordi hans helbred er blevet kraftigt forværret.

  Navalnyj indledte en sultestrejke den 31. marts med krav om at blive tilset af en læge efter eget valg.

 • Husk solcreme! Sol og op mod 15 grader i dag

  Det er vigtigt at huske solcremen, hvis man smider kludene i varmen i dag. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Endnu en solrig weekenddag er i vente. Især i det nordligste Danmark kigger solen forbi, og her kan den give temperaturer op til 15 grader.

  Ifølge DMI strømmer den lune luft hen over landet fra nordøst.

  Med solen kommer også en højere UV-stråling, så man bør huske solcremen, lyder det fra Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

 • Stor mindehøjtidelighed i i Tyskland for coronaens ofre

  Forbundskansler Angela Merkel og præsident Frank-Walter Steinmeier er blandt de deltagende, når Tyskland i dag holder mindehøjtidlighed for landets knap 80.000 døde under coronapandemien.

  Det sker i forbindelse med en gudstjeneste i Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche i Berlin.

  Tysklands 84 millioner indbyggere er af delstatslederne blevet opfordret til at stille lys i vinduerne i forbindelse med mindehøjtidligheden.

 • Russisk efterretningstjeneste: Vi har anholdt amerikansk statsborger, der ville slå Lukasjenko ihjel

  Den russiske efterretningstjeneste FSB oplyser, at man har afværget et angreb mod den hviderussiske præsident, Aleksandr Lukasjenko.

  To mænd er blevet anholdt i Moskva. Den ene af dem har amerikansk statsborgerskab.

  Ifølge FSB var planen med angrebet, at Lukasjenko og hans familie skulle slås ihjel sammen med flere højtstående embedsmænd.

 • Barcelona udspiller Bilbao i stor triumf: Vinder den spanske pokalturnering

  FC Barcelona vandt lørdag aften finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Barcelona udspillede finalemodstanderen, Athletic Bilbao, og catalanerne vandt komfortabelt 4-0 blandt andet takket være to scoringer fra stjernen Lionel Messi.

  Athletic Bilbao indkasserer dermed det andet finalenederlag i træk i Copa del Rey, da de for to uger siden tabte den udskudte finale fra sidste sæson.

  Copa del Rey-titlen var den 31. i Barcelonas historie, hvilket er rekord.

  Martin Braithwaite fik de sidste tre minutter af kampen på banen.

  Det er 31. gang i klubbens historie, at Barcelona løfter Copa del Rey-trofæet. (Foto: Marcelo Del Pozo © Scanpix)
 • Det er PostNord, som er ramt af et smitteudbrud med den sydafrikanske coronavariant

  Det er hos PostNords pakkecenter i Brøndby på Vestegnen, at flere medarbejdere er ramt af den sydafrikanske coronavariant.

  Det oplyser PostNord selv til B.T.

  Der er tale om et mindre smitteudbrud, men hvor mange der er smittet, er ikke oplyst.

  Almindelige borgere, der har modtaget en pakke, skal ikke bekymre sig, da de smittede medarbejdere ikke har haft kundekontakt, oplyser PostNord til B.T.

 • Sjældne dyr trues af klimaforandringer og risikerer at uddø

  Lemurerne på Madagaskar. Kæmpeskildpadderne på Galapagos. Sneleoparderne i Himalayabjergene.

  Det er tre af de arter, som er i størst fare for at uddø, hvis den globale opvarmning som følge af klimaforandringer fortsætter, skriver tidsskriftet Biological Conversation om en ny undersøgelse.

  Dyrene har det til fælles, at de er såkaldt endemiske arter. Det betyder, at de kun findes i relativt små og afgrænsede områder, fordi de har tilpasset sig de forhold, som findes lige præcis der.

  Undersøgelsen viser blandt andet, at halvdelen af de endemiske havdyr risikerer at uddø i løbet af de næste 60-80 år, hvis kloden fortsætter med at blive varmere i samme tempo som nu.

  For endemiske dyr, som lever på landjorden i bjergområder, er det hele 84 procent af arterne.

 • Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for sommerens festivaler i næste uge

  Arrangørerne af sommerens festivaler ved fortsat ikke, om arrangementerne kan blive til noget eller ikke.

  Men nu oplyser kulturminister Joy Mogensen (S), at anbefalingerne fra den nedsatte ekspertgruppe er klar i næste uge. Det skriver TV 2.

  Ministeren er optimistisk omkring afholdelsen af festivaler til sommer, men Roskilde og SmukFest bliver ikke, som vi kender dem, lyder det.

  - Jeg tror på, at det kommer til at være muligt at afholde en eller anden form for live udendørs koncerter også i en festivallignende setting. Men ikke ligesom vi kender det, siger Joy Mogensen.

 • Atomvagthund bekræfter, at Iran nu producerer uran med 60 procents renhed

  Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) bekræfter ud fra prøver, at Iran er begyndt at producere uran, der er beriget op til 60 procents renhed, skriver Ritzau.

  Prøverne er taget på atomanlægget i Natanz.

  De 60 procent er det højeste i landets atomprograms historie. Det kræver dog beriget uran på omkring 90 procents renhed at udvikle kernevåben.

  Irans nye mål om at berige op til 60 procent er en stigning fra de 20 procent, som har været niveauet siden januar.

  Centrifuger, der bruges til at berige uran, står på lange rækker i Natanz-anlægget, hvor Iran har skruet op for berigelsen af uran. (Foto: AEOI HANDOUT © Scanpix)
 • Smitteudbrud med sydafrikansk coronavariant på dansk virksomhed: Situationen er under kontrol

  Flere medarbejdere på en virksomhed i Københavnsområdet er konstateret smittet med den sydafrikanske variant af corona, B1351.

  Det bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed over for Ekstra Bladet.

  - Vi kan bekræfte, at vi er i gang med at håndtere et mindre smitteudbrud på en virksomhed i Københavnsområdet. Der er tale om et mindre udbrud med den sydafrikanske variant, og vi har kontakt til dem, der er konstateret smittet, lyder det i en udtalelse.

  Hvilken virksomhed, der er tale om, vides ikke. Og det vides heller ikke, hvor mange der er smittet med varianten, men det er ifølge Ekstra Bladet under ti personer - og situationen er ifølge styrelsen "under kontrol".

 • Chelsea booker billet til FA Cup-finalen efter sejr over Manchester City

  Den engelske fodboldklub Chelsea bookede her til aften billet til FA Cup-finalen, da de besejrede Manchester City med 1-0 i semifinalen.

  Marokanske Hakim Ziyech blev noteret for kampens enlige scoring i det 55. minut, da han fik serveret bolden på et sølvfad foran et tomt Manchester City-mål af sin tyske holdkammerat Timo Werner. I kampens overtid var det dog lige ved, at Manchester City fik udlignet, da portugisiske Ruben Dias fik reddet et hovedstød fra nært hold. Men stillingen blev ved 1-0, og dermed kan Londonklubben nu se frem til at spille FA Cup-finale i midten af maj.

  Chelseas modstandere i finalen skal findes i morgen, når Kasper Schmeichel og Leicester møder Jannik Vestergaards Southampton i den anden semifinale.

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen var ikke med i Chelseas trup til aftenens kamp, da han sidder ude med en skade.

  Chelseas Antonio Rudiger og Cesar Azpilicueta fejrer, at de har sikret plads i FA Cup-finalen. (Foto: Ian Walton © Scanpix)
 • Tjekkiet udviser 18 russere, der mistænkes for at være hemmelige agenter

  Tjekkiet udviser 18 ansatte på den russiske ambassade i landet. De har fået 48 timer til at forlade landet.

  Det oplyser den tjekkiske premierminister, Andrej Babis, og landets udenrigsminister, Jan Hamacek, skriver Ritzau.

  Tjekkiets efterretningstjeneste mener, at de 18 russere er hemmelige agenter for de russiske efterretningstjenester GRU og SVR.

  Tjekkiet mistænker, at netop russiske efterretningstjenester var involveret i to eksplosioner på militærdepoter i oktober og december 2014. Ved den første eksplosion blev to personer dræbt.

  Der er lørdag aften ikke umiddelbart nogen reaktion fra russisk side på udvisningen.

 • Antallet af coronadøde i Storbritannien falder og falder, mens hundredtusinder er vaccineret på ét døgn

  Den seneste uge har 183 briter mistet livet som følge af corona.

  Det er et fald på 29 procent i forhold til ugen før, skriver TT.

  I begyndelsen af året var Storbritannien et af de hårdest ramte lande af corona med over 1.000 døde om dagen i en længere periode. Men nu er billedet vendt - og det hænger sammen med det britiske vaccineprogram.

  Alene det seneste døgn er over 600.000 blevet vaccineret. 119.306 doser blev givet som første stik, mens 485.421 blev givet som andet stik.

 • Læger: Navalnyj kan dø af hjertestop når som helst

  Den fængslede russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj kan "når som helst" dø af et hjertestop, fordi hans helbred er kraftigt forværret.

  Sådan lyder det fra fire russiske læger, inklusive Navalnyjs egen, skriver Ritzau.

  - Vores patient kan dø når som helst, siger hjertespecialist Jaroslav Asjikhmin i en udtalelse på Facebook.

  Kaliumniveauet i Navalnyjs blod ligger ifølge lægerne på 7,1 - et godt stykke over 6,0 mmol per liter blod, der normalt kræver akut lægebehandling.

  Derfor bør den sultestrejkende Navalnyj omgående flyttes på intensiv.

  - Det tyder på nedsat nyrefunktion, og at alvorlige problemer med hjerterytmen kan ske når som helst, skriver Navalnyjs egen læge, Anastasia Vasiljeva, på Twitter.

 • Canadisk politi nægter at stoppe borgere, der er ude, trods nye restriktioner og udgangsforbud

  I Canadas mest folkerige provins, Ontario, har myndighederne besluttet at indføre udgangsforbud for borgerne i forsøget på at få bugt med coronaen.

  Men mange politikredse i provinsen nægter at foretage tilfældige stop af folk, der er ude at kør, skriver AP.

  - Politiet i Toronto vil fortsætte med at engagere, belære og håndhæve, men vi vil ikke foretage tilfældige stop af mennesker eller biler, lyder det fra Toronto Police på Twitter - og det samme lyder fra flere andre politikredse.

  Politiet har ellers fået bemyndigelse til at stoppe dem, de vil, og kræve en forklaring på, hvorfor folk er væk hjemmefra. Der er kan uddeles en bøde, hvis begrundelsen ikke er i orden.

 • Billedet af dronning Elizabeth helt alene til sin mands begravelse er "hjerteskærende"

  Dronningen stod helt alene, da kisten med hendes elskede mand blev båret ind. (Foto: YUI MOK © Scanpix)

  Hvis der er ét billede, der indrammer prins Philips begravelse i coronaåret 2021, er det det af dronning Elizabeth, der sidder alene til begravelsen af sin mand gennem 73 år.

  Billederne af den ensomme majestæt er "hjerteskærende," lyder det fra Vanity Fairs royrale korrespondent, Katie Nicholls, ifølge BBC.

  - Jeg synes, at det var meget hjerteskærende at se hende sidde der helt alene. Det var et meget dystert billede, og ét, som jeg tror, at alle vil reflektere over i dag, siger hun.

  Fra The Guardians royale reporter lyder det:

  - Når fremtidige historikere skal genfortælle historien om pandemien, vil billedet af dronningen siddende alene, med mundbind og i sorg helt sikkert høre til blandt de mest gribende, skriver Caroline Davies.

  Da kisten var på plads kom dronningens søn, prins Andrew, og sad tre stole længere nede fra dronningen. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Der er nu kontrol over naturbranden på Randbøl Hede

  Der er nu overblik over den kraftige naturbrand på Randbøl Hede.

  Det oplyser Trekantområdets Brandvæsen på Twitter.

  - Efter en massiv indsats har vi nu så godt overblik over branden, at vi har indsat til punktslukning af mindre brande i området. Vi forbliver massivt tilstede for at sikre mod genopblusning i området, lyder det.

  50 brandfolk og 22 brandbiler fra ni brandstationer blev indsat midt på eftermiddagen for at få kontrol over branden.

  På Twitter fra Trekantområdets Brandvæsen lagt disse billeder ud, der viser det store og nu afbbrændte område:

 • To sejre på tre dage: Danmarks håndboldkvinder slår Spanien igen

  Det danske håndboldlandshold stod her til eftermiddag overfor Spanien i den anden testkamp på blot tre dage. Og mon ikke landstræner Jesper Jensen nu kan se tilbage på de to kampe med et smil på læben.

  I lørdagens landskamp vandt de danske håndboldkvinder nemlig 27-23 over Spanien, og da danskerne også vandt i torsdags, slår de altså spanierne for anden gang på blot tre dage.

  Danmarks Kathrine Heindahl og Elma Halilcevic efter kvindehåndboldkampen mellem Danmark og Spanien i Royal Stage i Hillerød, lørdag den 17. april 2021. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2021) (Foto: Claus bech © Scanpix)
 • Stor naturbrand på Randbøl Hede - 50 brandfolk og 20 brandbiler er indsat

  Sådan ser der ud lige nu på Randbøl Hede. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

  En stor naturbrand på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund er startet her til eftermiddag, omkring klokken 15.

  Ifølge Trekantområdets Brandvæsen er der indsat enheder fra ni stationer, og mere end 50 brandfolk arbejder på at få slukket branden.

  - Vi ved endnu ikke, hvor stort et område branden har spredt sig over, men vi er til stede med 22 brandbiler og ved at danne os et overblik, siger Casper Christensen, der er vagtchef ved Trekant Brand, til TV 2.

  Hvordan branden opstod, vides ikke. Politiet beder på Twitter borgere i området om at holde sig væk fra området, men slår fast:

  - Der er på nuværende ikke fare for mennesker eller bygninger.

 • Prins William og prins Harry fulgtes ud fra begravelsen

  De to brødre efter begravelsen. (Foto: Alastair Grant © Scanpix)

  Efter ugers skriverier om uvenskab og kold luft mellem prins Harry og prins William fulgtes de to brødre ud fra kapellet efter deres farfar, prins Philips begravelse.

  De to gik først sammen med Williams hustru, hertuginde Kate, inden hun sakkede bagud, og de to brødre gik tæt ved siden af hinanden og snakkede.

  Under det famøse interview med Oprah Winfrey blev Harry spurgt til sit forhold til sin bror, hvor han svarede, at de jo var meget forskellige, og at både William og hans far, prins Charles, var fanget i et royalet net.

  Siden har de to brødre dog talt sammen.

  Her i anledning af begravelsen er det første gang, at Harry er tilbage i England. Hans hustru, den højgravide hertuginde Meghan, er efter råd fra lægen ikke med.

  Se videoen med de to brødre her:

 • Prins Philips begravelse er slut med sækkepibe og trompetfanfarrer

  Det var en meget højtidlig ceremoni. (Foto: JONATHAN BRADY © Scanpix)

  Prins Philip er nu stedt til hvile - og begravelsen er nu slut.

  Det skete efter en meget højtidelig ceremoni med flere salmer, bønner og til sidst en sækkepibesang og trompetfanfarrer.

  Kisten blev under sækkepiben sænket ned i et gravrum i kapellet. Her skal den være, indtil dronning Elizabeths bortgang, hvorefter de to begraves side om side.

  Det britiske nationalhymne, God save the Queen, sluttede ceremonien, hvorefter gæsterne forlod kapellet - dronningen først.

 • Begravelsen af prins Philip er i gang - med mundbind og afstand

  Her ses St George's Chapel, da kisten bæres ind. (Foto: Dominic Lipinski © Scanpix)

  Begravelsen af prins Philip er nu i gang - den startede med en bøn og efterfølgende en salme.

  De 30 deltagere ved begravelsen må dog ikke synge med på grund af corona, og de har også alle mundbind på.

  Derfor sang et kor med fire sangere og en dirigent uden for selve kapellet.

  Gæsterne sidder med stor afstand mellem sig, og på det område er det en begravelse som alle andre under coronapandemien - selv om den selvfølgelig er helt anderledes.

  Du kan følge begravelsen på DR1.

  Dronning Elizabeth sidder alene oppe forrest. På hendes modsatte side sidder prins Charles og hertuginde Chamilla. (Foto: JONATHAN BRADY © PA Wire/PA Images)
 • Det første glimt af dronningen siden hendes mands død

  Dronningen og prins Philip var gift i 73 år. (Foto: pool © Scanpix)

  Briterne har netop fået set det første glimt af deres dronning, siden meddelelsen om Philips død blev meldt ud.

  Dronningen bærer sort tøj og sort mundbind - dog med en lille hvid stribe.

  Hun er netop gået ind i kapellet efter at have kørt bag kisten. Her skal hun sidde på en bænk alene, har hun selv bestemt.

  Dronningen bærer normalt farverigt tøj, så hun er nem at få øje på. Men i dag er det naturligvis sort. (Foto: pool © Scanpix)

  Der holdes lige nu et minuts stilhed over hele Storbritannien - og altså også her i Windsor.

  Du kan følge begravelsen på DR1 lige nu.

  Det er soldater fra Royal Marines, som bærer kisten. (Foto: Kirsty Wigglesworth © Scanpix)
 • Brøndby hægter Fortuna af i mesterskabskampen

  Brøndby gjorde lørdag titelkampen i kvindernes bedste fodboldrække til en duel med HB Køge.

  Med en hjemmesejr på 4-1 over Fortuna Hjørring blev de nordjyske gæster reelt hægtet af i kampen om mesterskabet.

  Fortuna Hjørring har efter nederlaget henholdsvis syv og otte point op til HB Køge og Brøndby, så forspringet bliver svært at hente. HB Køge har endda spillet en kamp færre end de to øvrige hold.

  I lørdagens opgør i Brøndby mellem de to klubber, der de seneste to årtier har domineret dansk kvindefodbold, tog værterne føringen med to scoringer midtvejs i første halvleg.

  Brøndbytræner Per Nielsen kunne først se Agnete Nielsen gøre det til 1-0, inden Frederikke Lindhardt øgede til 2-0. Efter en times spil bragte Josefine Hasbo Brøndby på 3-0.

  Med seks minutter tilbage fik gæsterne reduceret til 1-3 på et skud fra Olivia Holdt, inden Brøndbys Nanna Christiansen kort efter cementerede hjemmeholdets sejr med 4-1-målet.

  Senere lørdag slog ligaens førerhold fra HB Køge på hjemmebane FC Thy-ThistedQ med 3-0.

  /ritzau/

 • Nu kommer prins Philips kiste med familien efter

  Her ses kisten blive båret ud. (Foto: pool © Scanpix)

  Prins Philips kiste er netop båret ud fra kapellet for at komme op på den specialdesignede Landrover.

  Kisten er smykket med et specialtdesignet flag, der blandt andet har det danske rigsvåben og græske flag.

  Oven på kisten og flaget ligger hans admiralkasket og hans sværd.

  Nu vil bilen køre med kisten med familien efter. Dronning Elizabeth kører dog i bil. Hun er 94 år gammel. Man kan se, at også hun bærer mundbind.

  Familien med prins Charles og prinsesse Anne gik forrest - efter kisten. (Foto: pool © Scanpix)
  Den del af familien, som ikke gik bag kisten, stod klar. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)
 • Syvdobbelt verdensmester slutter forrest i Formel 1-kvalifikation

  Årets andet Formel 1-grandprix løber af stablen i morgen, når de lynhurtige racerkørere skal køre Emilia Romagna Grand Prix i Italien. Derfor har lørdag eftermiddag som vanligt stået på kvalifikation til søndagens grøndprix.

  Efter dagens tre kvalifikationsrunder er det den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton, der slutter forrest på Imola-banen i Italien. Dermed starter han morgendagens løb i poleposition. Lige efter ham ligger de to Red Bull-kørere Sergio Perez og Max Verstappen.

  Mercedes-køreren Lewis Hamilton sluttede forrest på dagens Formel 1-kvalifikation. (Photo by Bryn Lennon / various sources / AFP) (Foto: Bryn Lennon © Scanpix)
 • Prins Philip har selv orkestreret sin begravelse

  Bilen, den specialombyggede Landrover. (Foto: pool © Scanpix)

  Prins Philip har selv været med til at planlægge sin begravelse.

  Blandt andet har han selv været med til at designe den rustvogn, der skal køre kisten.

  Bilen er lakeret i en militærgrøn farve som en hyldest til det britiske militær.

  De salmer, der senere skal synges i kirken, har han også selv udvalgt.

  Som en hyldest til prins Philip kom hans hestevogn også op foran Windsor. Her var hans tæppe, handsker og hat lagt på hans plads, der var tom. (Foto: pool © Scanpix)
 • Silkeborg nærmer sig oprykning til Superligaen efter sejr over HB Køge

  Silkeborg tog her til eftermiddag et vigtigt skridt i kampen for oprykning til Superligaen. På tre scoringer i anden halvleg sikrede det midtjyske mandskab sig nemlig tre point i topstriden af 1. division, da de besejrede HB Køge 3-0 på udebane.

  Viborg fører 1.division i suveræn stil, men med sejren over HB Køge i dag opnår Silkeborg på andenpladsen et forspring på fire point til tredjepladsen Esbjerg.

  Kun nummer et og to rykker op i Superligaen.

 • Tidligere italiensk minister skal for retten for at forhindre migrantskib i at komme i havn

  En italiensk dommer har afgjort, at lederen af det højreorienterede parti Liga, Matteo Salvini, skal stilles for retten for som tidligere minister at have blokeret, at et skib med migranter kunne søge italiensk havn.

  Det skriver Ritzau.

  Retssagen starter 15. september i Palermo, afgør dommeren.

  Salvini var på det tidspunkt i 2019 indenrigsminister.

Mere fra dr.dk